Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dostane Octavia Scout dvojče? VW zvažuje Jettu Alltrack

Volkswagen možná naváže na Passat Alltrack o třídu menším terénním kombi založeným na příští generaci modelu Jetta SportWagen.
Zpět na článek
Avatar - 3_diamanty
7. 6. 2012 09:00
jetta alltrack
tak to bude goool >:D

paradna octavia scout ju vytrie kedykolvek a kdekolvek :yes: skaredu hnusnu jettu
Rozbalit vlákno
13
7. 6. 2012 10:13
Re: jetta alltrack
Věc názoru. Mě se Jetta líbí 100krát víc, než Octavia. Navíc je v ní subjektivně víc místa (pravé koleno řidiče, místo pro kolena vzadu)
7. 6. 2012 10:15
Re: jetta alltrack
To sice ano,ale kvalitativně je na úrovni Roomsteru,Fábie,Pola... Octávia je jinde ;-)
7. 6. 2012 10:52
Re: jetta alltrack
Nepřišlo mi. Motory mají stejné, podvozek je z Golfa (prodloužený rozvor), převodovka rovněž koncernová. Jediný co může být jinak, je interiér. Palubní deska naprosto bez problému (navíc na oči mě VW černo-bílé budíky hoví víc, než škodovácké černo-zelené), jediná drobná výtka je na detaily ve výplních dveří (tam se projevilo to Mexiko). Sedačky má Jetta naprosto perfektní. V Octavii druhé generace mám naježděno celkem dost, Jettu jsem měl dvakrát na zkušební jízdu a celkově ji hodnotím o něco výš, než oktávku. Vzhledem k tomu, že jsem celkem narostl, je pro mě prostor naprosto zásadním (a v případě oktávky vylučujícím) kritériem.
7. 6. 2012 12:17
Re: jetta alltrack
Pokud je to tak,pak nemáš co řešit... Na mě sice udělala Jetta podstatně horší dojem,ale pokud s ní máš osobní zkušenost a vyhovovala,pak je vše v pořádku. Na můj vkus je tam to Mexiko-jak ty píšeš, cítit až moc a na hodně místech... Já to navíc srovnávám i s Golfem VI a to je co do kvality zpracování,materiálů,odhlučnění a utlumení podvozku úplně jinej level. Tady převyšuje i tu Octávii kterou osobně stavím co do výše jmenovaných vastností někde mezi tu Jettu a Golfa...
7. 6. 2012 12:19
Re: jetta alltrack
Jenze tady nemuzes porovnavat OII Scout a Jettu ale pockat si na OIII Scout. Pochybuju ze to VW udela pred uvedenim OIII na trh....
7. 6. 2012 12:45
Re: jetta alltrack
Šestkovýho Golfa má můj otec, takže i s tím mám naježděno řadu hodin ať už jako řidič, nebo jako pasažer. Golf je vynikající co do komfortu, kvality zpracování, odhlučnění atd., ale bohužel ten středovej tunel je tam tak výraznej, že si nedovedu představit, že bych s tím jezdil delší trasy. Jettu předčí především v materiálech výplní dveří, tam je to jiná liga. Co do odhlučnění a jízdních vlastností mi to přijde dost stejný. Jetta rozhodně není hlučná od motoru, to ani omylem, Golf je o malinko tišší leda tak co do valivého hluku od kol při vyšších rychlostech (což bude dáno zpracováním podběhů). Obě auta mají vynikající převodovku: skvělý řazení a naprosto skvělej záběr spojky, kterej člověk dostane do nohy po dvou třech přeřazeních. Jezdí se v tom skvěle, musím říct. Problém je v tom, že Golfa teď nemá smysl kupovat, když na přelomu roku přijde nová generace.
7. 6. 2012 13:17
Re: jetta alltrack
Minimálně z cenového hlediska to smysl má. Tak dobré ceny nejspíš jen tak nebudou. A nejde o zastaralé auto, konkurence nic o generaci lepšího nenabídne.
7. 6. 2012 13:26
Re: jetta alltrack
Tak jasně, oni srazej z ceníkových cen a narvou to výbavou v nějakých akčních paketech. To samozřejmě dává smysl. Ale myslel jsem to spíš co do hodnoty, nepředpokládám, že by nová generace jako celek byla horší auto, než ta současná.
7. 6. 2012 13:34
Re: jetta alltrack
Samozřejmě, jen nová generace nejspíš bude mít odpovídající vyšší cenu a prodejci budou méně ochotní ti dát slevu. Takže teď kupuješ starší auto, ale za méně peněz. Kdyby se nová generace prodávala za cenu té končící, tak máš pravdu, smysl to nemá. Leda bys nemohl počkat. U VW bývá pokles hodnoty s příchodem nové generace relativně malý.

Je to spekulace - na kolik se ti to skutečně vyplatí záleží na tom, jak VW nastaví ceny a výbavy nového Golfu. A jak si ceníš kvalitativního rozdílu.
7. 6. 2012 14:09
Re: jetta alltrack
Jo souhlasím. Problém je v tom, že jakmile si vyzkoušíš to lepší, do horšího (i kdyby jen o trochu) už se ti nechce. To je lidská přirozenost
7. 6. 2012 14:54
Re: jetta alltrack
Souhlasím. Musíš ale počítat s tím,že sice přijde Golf VII,ale když si vezmeš současného Golfa VI Comfort Edition a stejně vybaveného Golfa VII,tak musíš počítat s cenovým nárůstem minimálně sto tisíc korun...
7. 6. 2012 12:29
Re: jetta alltrack
Tak, asi takto octavia scout je auto samo o sebe a všetci vieme že tam nie je čo dodať ale poviem ti jedno na základe vlastnej skúsenosti jetta je neporovnateľne kvalitatívne a dizajnovo lepšia ako octa nakoľko tá už presluhuje. To nevravím preto že ju mám ale preto že už mám na rôznych autách odjazdených cca. 1 mil. km čo je dosť na to aby som mohol niečo posudzovať. Fakty sú asi takého keď porovnám octu fl (ako že ju mám ako služobnú vo verzii ambiente 4x4- najazdené aktuálne 75 tkm) a jettu (najazdené aktuálne 17 tkm) tak ti poviem že to sú rozdiely ako deň a noc. čiže doporučujem najprv vyskúšať a potom odcudzovať ;-) Takže to tvoje kdekoľvek a kedykoľvek by som trošku zvážil :-! A na záver konštatovanie: až raz budeš jazdiť mesačne okolo 10 tkm potom pochopíš o čom som vyššie písal. ;-)
7. 6. 2012 14:08
Re: jetta alltrack
Mám na to stejný názor :yes: