Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dostane Octavia Scout dvojče? VW zvažuje Jettu Alltrack

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Volkswagen možná naváže na Passat Alltrack o třídu menším terénním kombi založeným na příští generaci modelu Jetta SportWagen.

Popularita klasických kombi s pohonem všech kol, zvýšenou světlou výškou a karoserií doplněnou o řadu ochranných plastů se mezi zákazníky neustále zvyšuje a automobilka Volkswagen na ni hodlá reagovat.

Doposud se těmto modelům v rámci koncernu VW věnovalo především Audi a Škoda, ale v letošním roce vstupuje na trh Volkswagen Passat Alltrack a do budoucna nezůstane v nabídce značky VW osamocen.

Zástupce vedení severoamerické pobočky automobilky Volkswagen v rozhovoru pro magazín Autoweek uvedl, že na zdejším trhu i dalších světových trzích je prostor pro lifestylové provedení Jetty.

Volkswagen Jetta Alltrack by měl vycházet z nové generace kombi Jetta SportWagen postaveného na nové platformě MQB a má být určen především pro severoamerický trh. Automobil se sadou plastových doplňků na karoserii a vyšší světlou výškou by měl být k dispozici s pohonem předních nebo všech kol.

Pro Evropský trh by mohl vzniknout stejně laděný Golf Alltrack, který bude rovněž stát na nové platformě MQB a nabízet možnost volby mezi pohonem předních nebo všech kol. Případně může být Jetta Alltrack v Evropě nabízena jako Golf Alltrack.

Volkswagen Jetta by mohl být ve své příští generace nabízen ve čtyřech verzích. Tradiční sedan a kombi SportWagen by kromě crossoveru Alltrack mělo doplnit i čtyřdveřové kupé. Všechny tyto verze mají být vyráběny v Mexiku a vybaveny zážehovými i vznětovými čtyřválci s přímým vstřikováním paliva.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
7. 6. 2012 14:54
Re: jetta alltrack
Souhlasím. Musíš ale počítat s tím,že sice přijde Golf VII,ale když si vezmeš současného Golfa VI Comfort Edition a stejně vybaveného Golfa VII,tak musíš počítat s cenovým nárůstem minimálně sto tisíc korun...
7. 6. 2012 14:09
Re: jetta alltrack
Jo souhlasím. Problém je v tom, že jakmile si vyzkoušíš to lepší, do horšího (i kdyby jen o trochu) už se ti nechce. To je lidská přirozenost
7. 6. 2012 14:08
Re: jetta alltrack
Mám na to stejný názor :yes:
7. 6. 2012 13:34
Re: jetta alltrack
Samozřejmě, jen nová generace nejspíš bude mít odpovídající vyšší cenu a prodejci budou méně ochotní ti dát slevu. Takže teď kupuješ starší auto, ale za méně peněz. Kdyby se nová generace prodávala za cenu té končící, tak máš pravdu, smysl to nemá. Leda bys nemohl počkat. U VW bývá pokles hodnoty s příchodem nové generace relativně malý.

Je to spekulace - na kolik se ti to skutečně vyplatí záleží na tom, jak VW nastaví ceny a výbavy nového Golfu. A jak si ceníš kvalitativního rozdílu.
7. 6. 2012 13:26
Re: jetta alltrack
Tak jasně, oni srazej z ceníkových cen a narvou to výbavou v nějakých akčních paketech. To samozřejmě dává smysl. Ale myslel jsem to spíš co do hodnoty, nepředpokládám, že by nová generace jako celek byla horší auto, než ta současná.