Ekonomika
BeranK
0
:yes:
Přejít do diskuze
Souhlas.Hlavně Hyundai zaslouží obdiv za rychlý vzestup kvality i technologické úrovně během posledních 15let.Dnes patří mezi špičku,před zmíněnými 15lety vyráběli auta sice s prověřenou ale licenční technologií.Jednoznačně :yes:
preco sa tesim???? lebo fandim tejto znacke a rad by som si pozrel vyrazy niektorych neprajnikov, ktori Hyundai nemusia....no jo..ziadny VW, ziadny Peugeot.......Hyundai, ten, je po svete ziadany aj napriek krize... :yes:
16% polostátní? To už jsme tu probírali, že Renault se 16% podílu státu je více státní podnik než VW s 25%...
Ach jo, mám pocit, že choroba postupuje.
Ach jo, mám pocit, že choroba postupuje.
Ale jo to já všechno chápu ale pokud to vezmeš logicky tak by měli mít o to větší chuť něco prodat ne? A beru že nebudou mít narvaný sklady. Ale pokud má dealer skladem jedno auto které nechce prodat to mi přijde fakt jako extrém.
Ádo znám několikero odborníků, kteří by ti dokázali pomoci, máš li prolém. A dle tvých příspěvků soudím že bys odbornou doktorskou péči potřeboval jako sůl... 😉
Pravda je palciva, co? Myslim, ze odbornou pomoc by mel vyhledat predevsim management te polostatni francouzsko-turecko-rumunske automobilky.
Což připomíná Forresta Gumpa. Vy jste pan Navtech ? Majitel mlékárenského megakoncernu Navtech a děti,Co. ?
Pánové, psali jsme si tu s multimilionářem.... 😄
Pánové, psali jsme si tu s multimilionářem.... 😄
Ty nejseš vůbec žádnej účetní. Heslo je "Nemusím vědět všechno, hlavně že výstupy jsou v pořádku."
>😁
>😁
Ještě jestli to není nějaká "pražská" nemoc. Já se s takovým přístupem tady na severu nikdy nesetkal a osobní zkušenost mám s Fordem, Renaultem, Peugeotem, Suzuki, VW, Citroenem, Mercedesem a Škodovkou.
Na druhou stranu zrovna Peugeot-Citroen Domanský chválila moje sestra, který v Praze přes noc vymlátili obě přední boční skla a tenhle servis jí je v sobotu před polednem ochotně vyměnil. :yes:
Na druhou stranu zrovna Peugeot-Citroen Domanský chválila moje sestra, který v Praze přes noc vymlátili obě přední boční skla a tenhle servis jí je v sobotu před polednem ochotně vyměnil. :yes:
To nicméně nevysvětlí neochotu a otrávený xichty. Já byl v týdnu pro jeden díl ve Fordu Homolka Děčín a na všech vystavených autech(asi 4 Fusiony, dva Focusy, S-Max, nějaký Fiesty, dvě Mondea atd.) měli cedule PRODÁNO.
Když ale přišel postarší pár a okukoval Fusiona, prodejce se jim okamžitě začal věnovat. A navíc inteligentně, co jsem měl možnost vyslechnout.
Když ale přišel postarší pár a okukoval Fusiona, prodejce se jim okamžitě začal věnovat. A navíc inteligentně, co jsem měl možnost vyslechnout.
Asi je to neomlouvá, ale vím, že VŠICHNI dodávají téměř výlučně vozy objednané konkr. zákazníky-právě proto, že je krize.Nikdo si moc nedovolí vyrábět příliš na sklad. Já čekal na Toyotu 3 měsíce a tím, že ji mezitím zdražili.Mně sice ne, navíc dali slevu (máme své individ.vztahy), ale auta jim chodí ve výbavách, barvách, motorizacích podle toho,jak kdo závazně objednal a vozy navíc jen symbolicky...Navíc se trošku čeká na šrotovné,ono nakonec bude i zde(je mi to fuk) a je přece z pohledu výrobce/prodejce netaktické zaplavit sklady auty,navíc v době dovolených...Já bych to udělal naprosto stejně.Obchod není charita,to si zase přiznejme.Je levnější pár aut neprodat jak mít desítky skladem půl roku.Jsou v tom peníze,že jo?
Asi je to neomlouvá, ale vím, že VŠICHNI dodávají téměř výlučně vozy objednané konkr. zákazníky-právě proto, že je krize.Nikdo si moc nedovolí vyrábět příliš na sklad. Já čekal na Toyotu 3 měsíce s tím, že ji mezitím zdražili.Mně sice ne, navíc dali slevu (máme své individ.vztahy), ale auta jim chodí ve výbavách, barvách, motorizacích podle toho,jak kdo závazně objednal a vozy navíc jen symbolicky...Navíc se trošku čeká na šrotovné,ono nakonec bude i zde(je mi to fuk) a je přece z pohledu výrobce/prodejce netaktické zaplavit sklady auty,navíc v době dovolených...Já bych to udělal naprosto stejně.Obchod není charita,to si zase přiznejme.Je levnější pár aut neprodat jak mít desítky skladem půl roku.Jsou v tom peníze,že jo?
Ty seš hlavní akcionář,nebo milovník Asie,že tě to tak vzrušilo? Mně je to vcelku jedno, ti i oni. Jo,kdo se směje naposled,ten se směje jako poslední a za už docela dlouhý život mám vyzkoušeno, že to bezezbytku platí.Tak oslavuj.Korejci by jistě oslavovali též...teda pardon: oslavovali by pouze krach něčeho evropského.Mají svoji hrdost.Nazdárek! :no:
Nakonec jsme vybrali Audi A3. Navštivili jsme Toyota Zličín, Renault Zličín, Renault Vrbovka, Ford AMB Motol, Mazda Duba Velká ohrada, Peugeot - Citroen Domanský ( tam byli ochotní ), Opel Motol...
to je mi taky záhada - nabízí džob v kravíně a na druhou stranu tvrdí, že celý 90tky lítal 3-4 týdně PHA-Brno po D1 s Ducatem >😒]
Asi nějakej velkokapitalista co to má rozjetý na víc stran >😒]
Asi nějakej velkokapitalista co to má rozjetý na víc stran >😒]
Tak to mi asi chybí základní info..., nevím totiž vůbec v jakém oboru Navtech podniká... 😉
jednou mi nabízel džob u něj v kravíně, a prej že má jako firemní káru R-ko. Bohužel mi ji nechtěl půjčovat, takže přišel o potencionálního zaměstnance roku ještě dřív, než jsem mohl jeho eurodotační superfirmu učinit bezkonkurenční jedničkou na trhu >😒]
no jo pane doktore, ale vy stále předepisujet ty hadry co se za ně doplácí..
Áda se teď vyházel z peněz, to víte, TDI není zadarmo, nebyly by tam nějaký hadry bez doplatku? 😉
Áda se teď vyházel z peněz, to víte, TDI není zadarmo, nebyly by tam nějaký hadry bez doplatku? 😉
Právě že 5110 neměla ty správné tvary. Sice přes hrudník širší, ale ne oblá, prostě korba... no a ten spodek, bída... 5110 to bylo tělo chlapa, to T68i to je tělo krásné ženy 😉
P.S.: Ten musí, zkrotit Marcelku na to musíš být tvrďák >😒]
P.S.: Ten musí, zkrotit Marcelku na to musíš být tvrďák >😒]
N 5110 je mnohem kypřejší, než kompaktní E T68i... 😉
P.S. No jo Pierro, další tvrďák... >😒]
P.S. No jo Pierro, další tvrďák... >😒]
Tu jsem nikdá neměl, nemá pro mě ty přijatelně kypré tvary, já mám T68i (krom jiných), ta má sexy tvary >😒]
P.S.: Tím "dysplej" jsem jen navázal na Pierra 😉
P.S.: Tím "dysplej" jsem jen navázal na Pierra 😉
Své milé...? Tak říkáš té své obstarožní Nokii 5110...? >😒]
P.S. Ty máš taky asi všechno s "tvrdým" co... i ten dYsplej...
P.S. Ty máš taky asi všechno s "tvrdým" co... i ten dYsplej...
Musím ale přiznat, že výsledky Fiatu (skupiny) jsou pro mne příjemným překvapením a jsem zvědav, jak zvládnou své ambiciózní plány.
Přiznám se Pierro, že o tomto tématu vím velmi málo. Zaznamenal jsem že existival (existuje) nějaký "VW zákon" o "ochraně" VW. (?)
Teď mě napadlo, jak "velký" vliv na chod VW má Sasko jako podílník ? A vztahuje se toto i na řízení VW group a nebo jen na VW jako automobilku ?
Jsou to věci o kterých jsem nikdy příliš nepřemýšlel.
P.S. Chtěl jsi slovo do pranice a "tamto" vždcky "zabralo" a někdo se chytil (i když pravda, copyright mi na to chybí)
Teď mě napadlo, jak "velký" vliv na chod VW má Sasko jako podílník ? A vztahuje se toto i na řízení VW group a nebo jen na VW jako automobilku ?
Jsou to věci o kterých jsem nikdy příliš nepřemýšlel.
P.S. Chtěl jsi slovo do pranice a "tamto" vždcky "zabralo" a někdo se chytil (i když pravda, copyright mi na to chybí)
Zaslech jsem Ádu jak mele něco o vyhozených penězích, tak to ještě radši pořádně zvaž... 😉
Tak to bude chtít celostátní sbírku, něco jako třikrálovskou... a nakoupené kusy pro jistotu necháme rovnou na šrotovné až Áda netrpí depresemi, že do něj narazí nějaký Rendlíkář s neovladatelným autem >😒] >😁
A já mám zase věčně umatlaný displej od "dotyků" prstů už od prvního mobilu...takže "dotykový" displej pro mě nic nového dávno není...možná jsem ho vlastně měl jako jeden z prvních u nás... 😉
Navtech by byl určitě rád - konečně by i to Punto s kterým jezdí do hospody bylo ze stejného koncernu jako to mlékárenské R-ko >😒]
Pro začátek bych mu předepsal mokrý hadry na hlavu, myslím včera jsem to předepisoval pod Jaguárem >😁
no, vypadá to tak, že Sasko bude asi první stát, který (přes svojí firmu) umí hospodařit >😒]
Skoromonopoly jako ČEZ samozřejmě nepočítám :-!
Skoromonopoly jako ČEZ samozřejmě nepočítám :-!
Já vlastně ani nevím, jaký kód má teď ta Východní říše. My pro ni ve firmě užíváme prostě AUS - žišmarjá, snad pracuji na správných souborech >😒]
Polsko a Maďarsko je oblíbenou destinací autoturistů ze Slovenska, ty ceny jsou prej z jiné dimenze :yes:
Polsko a Maďarsko je oblíbenou destinací autoturistů ze Slovenska, ty ceny jsou prej z jiné dimenze :yes:
Zkus se tu rozepsat o státním podílu saské spolkové země ve VW. Pojďme zkusit třeba tohle téma. Co ty na to hombre??? 😉 Nech guru a apoštola panu doktorovi a pojď začít diskutovat na nějaké rozumné téma... 😉
chlapci, chlapci, myslel jsem doopravdy něco k věci. Anebo čekáte na mariánka až to tu rozjede za vás???? >😒]
AUStrálie je hrozně daleko a mají tam volanty na špatné straně...
😉
A v AUStrii je to proti DE zbytečně drahé...
Zkusil bych ty Němce, případně taky POLSKO! :-!
😉
A v AUStrii je to proti DE zbytečně drahé...
Zkusil bych ty Němce, případně taky POLSKO! :-!
:yes: Ona je to taková notorická pravda o krizi z nadvýroby. Fakt je, že vždycky po nějakou dobu se dá poptávka různými triky stimulovat - aby si lidi kupovali výrobky v kratším cyklu obměny, než reálně potřebují, aby si kupovali víc výrobků stejného druhu, než potřebují atd. Jenž nakonec už je té stimulace příliš a ze všech stran, pak přijde nějaká porucha trhu a celé se to sesype. Kdyby třeba za francouzskými automobilkami nestála státní ochrana, asi by už některá z nich teď lokala špínu u dna. A tak podobně. - S kvalitou aut to samo o sobě nemá vůbec nic společného.
Správna poznámka o tom prebytocnom výrobcovi, resp. produkcii. Ono sa nedá stále rást a predávat stále viacej a to vsetci súcasne (mozno tak v Cíne). Obyvatelstva nepribúda tak rýchlo, auto uz má takmer kazdý a obmena nie je u kazdého cca. 7 rokov ako je zivotný cyklus auta.
Na zhrnovacku málo napísaného. 😒 I ked téma je dostatocne kontroverzná, zrejme uz casto opakovaná a prezutá.
Myslím, že by to dnes chtělo nějaké pořádné slovo do pranice. Už ta okurková sezóna začíná nudit. Tak hošani, kdo se toho ujme?? >😒]
tak jsi mě předběhl :yes😒br />
taky jsem se divil, že polostátní Rencek a syn a privátní VW 16vs25...
Asi chtěli udělat Ádovi radost >😒]
taky jsem se divil, že polostátní Rencek a syn a privátní VW 16vs25...
Asi chtěli udělat Ádovi radost >😒]
ze začátku byly tyhle příspěvky alespoň srandovní, bohužel 100x opakovaný vtip přestává být vtipem ;-\
Takže navrhuji buď😒br />
obměnit repertoár a vymyslet nějaké nové šlehy
nebo
vyhledat odbornou pomoc
😉
Takže navrhuji buď😒br />
obměnit repertoár a vymyslet nějaké nové šlehy
nebo
vyhledat odbornou pomoc
😉
Minulý týden jsem vzal 550tis a šel s přítelkyní vybrat nové malé auto. Objeli jsme všechny značky kromě bmw, dacie a hondy. Nikdo se k nám nechoval tak že by jako měla být krize. Ve dvou autosálonech dokonce nikdo nebyl. Čtete dobře, personál si někam odskočil. Takže jsme si prohlídl auto a vypadli. Všude jinde kromě Audi Smíchov otrávené ksichty, všechno problém. Vybrali jsme si forda focuse co stál na prodejně. Prodejce mi sdělil že doplnění kapalin a vyvezení před prodejnu kvůli předání stihnou nejdříve za deset dní! Takže jsme šli pryč. V mazdě jsme tedy vybrali novou mazdu 3. Nakonec nám slečna sdělila že pan šéf si ji nepřeje prodat a jinou skladem nemají... a takhle bych mohl pokračovat dál a dál..Byl jsem z toho šokován. Nečekám že mě budou nosit na rukách, ale čekám normální jednání a ochotu vyjít vstříc.
Výborný článek se spoustou informací k analýze... Snad jen ten výraz "polostátní" Renault... Ehm, odkdy znamená 16% akcií v držení státu (už od roku 1996) jeho poloviční podíl? 😄
To by VW s nějakými (tuším) 25% akcií v držení Saské spolkové republiky byl třeba "třičtvrtěstátní" značkou? 😉
To by VW s nějakými (tuším) 25% akcií v držení Saské spolkové republiky byl třeba "třičtvrtěstátní" značkou? 😉
Díky redakci za zajímavý přehled - neskromně bych si příště přál shrnutí výsledků do přehledné a plně porovnatelné tabulky. Výsledky samozřejmě nelze vykládat jen z pohledu hospodářské krize, ale jsou také pokračováním historie hospodaření jednotlivých automobilek za podstatně delší období. Skupina Hyundai-Kia měla velmi tvrdě našlápnuto minimálně pět let před a setrvačnost této dynamiky plus příznivé okolnosti doma plus obratné chování se jí nyní velice vyplácejí. V každém případě se zdá, že pořád není vyřešený základní problém globálního automobilového trhu, který k jeho hluboké krizi přispěl - na trhu stále silně přebývá aut, jinak řečeno stále přebývá některý výrobce nebo výrobci. Protože by bylo naivní očekávat, že by se snad automobilky "kolegiálně dohodly" a snížily svou produkci tak, aby se na trhu udržely všechny. Ještě se asi dožijeme věcí.