Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Rapid konečně odhalena. Podívejte se!

573 komentářů

Nareem
Joooooooooooooooooooooooooooooo ty joooooo no nekeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 8-s
VelkejChytrák
odhaduju, že tohle bude celoveropská prodejní bomba. :yes:
Ji/Ri
Ty budeš ale Velkej chytrák >😁
Andromeda
Odpolko uvidíš, kolik jeho kolegů se slétlo 😉 ...
Choochoo
Duvod??? Holatko za 300 s HTP na plechacich ??? si nejsem jist tech bombastickych evropskych prodeju kdyz je tu vlastni konkurence - Golf za cca 330 s vybavou asi lepsi >😒]
kari.laz
Golf VI bude končit a nový určitě nebude za 330.
Choochoo
JAk dlouho nebude? 😉
Co tam bude noveho, ze by nemel byt??? >😒]
Radio pod ventilaci nebo to bude obracene??? >😒]
kari.laz
já ho ještě neviděl, takže věštit nebudu, ale řeknu ti, že na 100% nebude mít místo zadních světel stoleček na kelímky s pivem >😒]

[odkaz]
Choochoo
To asi nebude, ale reknu ti , ze na 100% nebude mit Cx = 0,27, ale tak 0,3 jako 20let stara Octavka >😁 Jelikoz jsem ho taky nevidel, tak to nevim, ale vestit se nemusis bat na 99% se trefis >😁

PS: kvuli tem tackum premyslim o prodeji 8G >😒] Ta fotka cos uvedl je krasna, Civicu to tam suprove sekne 😉
kari.laz
Tak to gratuluji k rozhodnutí vyměnit příšerku za jinou. >😒]
Emel
Osmička je moc hezké auto, byť asi ne úplně pro každého.
Rojin
>😁 zdár pánové! Oceňuji Váš přístup. Jde vidět, že tady nejsou jen hlupáci, kteří když mají jiný názor, tak si hned nadávají do ... ! Pěkný, pobavil jsem se. Víc Vás takových ! 😉 Jinak souhlas s kari.laz 😜
jossalito
Já již měl tu čest, upřímně, zadní partie se moc nepovedla. Ty světla tam opravdu vykukují tak, jako by je tam někdo dolepil navíc.
Rojin
ty zadní lampy mě taky vcelku zklamaly, nevíš, jestli bude k dispozici i led pásek nebo něco podobnýho?
jossalito
Na pumpě ho bez problému seženeš. 😉
kari.laz
na dealextreme.com jich taky urči pár mít budou >😁
Rojin
>😁 >😁 no, borci >😁 fakt díky... já bych ale raději něco podobnýho [odkaz]
M4Touch
HTP do "skoro Oktávky" :no:
Jinak pěkné a cena také ujde 😉
Choochoo
cena ujde prave kvuli HTP, ale vzhledem ke konkurenci to fakt neujde >😒]
Kdo vydrzi a nebude chtit byt na vesnici prvni s timto strepem, docka se jiste brzkeho zlevneni na cca 260 >😒]
jossalito
Jo, a neměli podle tebe dávat CitiGo už dávno zadarmo? >😁

Já vím, chceš napsat něco vtipného, ale v ohledu reality píšeš akorát jednu blbost za druhou. 😉
Choochoo
Nechci psat nic vtipneho. Jen je vtipne to tady pomalu vydavat za nastupce OII, s kterou to nema nic spolecneho.Citigo by melo byt cca 160, chce to jen chvilku vydrzet a nechtit byt na vsi prvni 😉
Rojin
ale tady zase souhlas s Tebou 😉 :yes:
MariAchi
Osobně motor 1,2HTP nepovažuju za tak špatný, jak se o něm všude (na diskusích) píše - právě naopak.
Pro vozítka typu CitiGo, nebo Fabia je akorát.
Ale Fabia kombi a dále už by měly jezdit jen na ctyřválci, nebo na případné přeplňované verzi něčeho menšího (asi jako Ford 1,0 turbo).
Zkrátka mi ten motor připadá přežitý a do vozu této velikosti i jaksi...nedůstojný.
Cena "od..." je většinou fajn 😄
Johnnn
Z HTP se pomalu ale jistě stává takový evropský small block. Kus železa bez přeplňování, poměrně jednoduché konstrukce, a taky tu s náma zůstane po dobu 50 let...
wladyk
Označení HTP není náhoda. Znamená: "H---o To Pojede". Pro zahraniční trhy: "Hatá Tytlá Power". >😁
Rojin
>😁
chlapecx
já nevim cofurt máte, 55 kW je zákald i u většího Loganu >😁 a nikdo si nestěžuje.... přitom ten motor je ještě daleko horší než HTP ... 😄 >😒] :-! >😁
Michal Stehnij
Dobrý vtip. Ta 1,2 u Thalie bude lepší, je to 4 válec a 16V, takže ten projev bude kultivovaný, na rozdíl od "splašeného šicího stroje" 1,2 HTP. 😉, a to nejsem žádný Renault lover. Pokud se budeme bavit o jízdních vlastnostech, tam bude Rapid lepší.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Andromeda
Ale ale -> já s ním něco najel a Ty mně tady chceš tvrdit něco o nekultivovanosti v porovnání s HTP >😒] ??? Komik jsi slušný ... Firemních bylo víc a nikdo si na nekultivovanost té 1,2-nestěžoval - ono nebylo proč...Jestli s tím lítáš jako hovado, tak se nedivím, že si stěžuješ na jízdní vlastnosti >😒] - to auto je ve městě naopak komfortní díky měkčímu podvozku, kolům a tím pádem pneumatikám s vyšším prof. číslem a sedačkám, vcelku širokým sedačkám s logicky vyšším posedem pro lehčí časté vystupování ( což se u těchto aut jaksi předpokládá ) - pro sporstmeny -> není tam boční vedení, ovšem kruci, tohle auto je pracant, pohodlný pracant...Neoblbuj tady, perlíš občas opravdu dokonale...
chlapecx
hm a on HTP nemá 4 ventily na válec? a jdi do někam 😄 :-! 8-s
pitrys
Je až s podivem, že se ještě najde blb, který vytáhne tohle a čeká že se tomu bude snad někdo smát.....
MariAchi
:yes:
Arese
Promiň, ale mícháš tady jabka s hruškama. Tříválec 1.2 HTP (např. ve Fabii & spol.) a nový tříválcový litr (v citigu & spol.] po konstrukční stránce úplně jiné agregáty. A zatímco 1.2 HTP se opravdu moc nepovedla, tak ten litr se chová velmi sympaticky...
Johnnn
Ale nic nemíchám. Píšu o HTP, nic o konstrukci motoru. Nový CGPA má dvě vačkové hřídele a nějaké další kosmetické úpravy, toť vše. Pořád jde více méně o stejný blbovzdorný motor bez vypiplané techniky jako např nový trojválec 1,0 od Fordu, nebo ještě lépe 1,2 Nissanu. Pokud se ještě jednou přešteš, k čemu HTP přirovnávám - small block, tak ten prošel stovkami vylepšení,ale pořád šlo o plus minus stejný motor... Já proti HTP nic nemám, i když v případě Rapidu už to dle mě trochu přehnali...
MariAchi
Ano, vím, že je to jiný motor, to CitiGo jsem tam dal kvůli velikosti.
Obecně jsem chtěl napsat, že malý tříválec bez turba je dobrý jako motor do miniaut (velikosti CitiGo například), případně jako základ pro malá auta (velikost Fabie například).
Dál už něco kultivovanějšího.
Arese
P
MariAchi
Přesně tak. >😁
Ondris
No toto. Po těch přípravách jsem čekal fanfáry, ohňostroj, slavnostní průvod, rozhovory s celebritami, Hanychovou za volantem, výkřiky o německé kvalitě...a ono nic?

Nebudeme předbíhat, es kommt der Tag... 😉
Jinak hezký, až na tu anténu, to je nářez. A teď prosím něco, co jsme ještě neviděli.
vaca464
tak jako pˇred pány z boleslavi smekám jelikož tohle je fakt neskutečně luxusní auto 😄 :yes:
jen tak dál..a rozhodně je hežcí než Toledo, přeci jen to auto vyvíjela Škodovka celý >😁
wladyk
Hezčí než Toledo? Hlavně zadní lampy alá Fabia. To je terno. :no:
Arese
Ano, ty zadní lampy má Toledo o třídu lepší. Ono je to auto dost úzké (jak už je u Škodovky nepěknou tradicí - viz fabia a Superb) a dávat k tomu ještě vertikálně uspořádané lampy není vůbec dobrý nápad.
Maty10
Seat si vymyslel jméno a všechno ostatní zařídila škodovka.
JaM1977
a toto sa chce porovnavat s Cruze?
Xawier
Kdepak!!! Porovnávat Cruze s Rapidem,je jako porovnávat Favorita s BMW 1 😄 Holý nesmysl...
JaM1977
Rapid = Favorit v tomto pripade...
lacko.mi
vezmi si tabletky na ukludnenie bro a s cruze-om pekne na ceste uhýbaj všetkým rapidom ktoré zbadáš v spätnom zrkadle >😒]
Diagolos
někdy fakt nevím,jestli to není třeba nějakej rozdmýchávač diskusí,protože vypustit takovej fekál z úst chce opravdu notnou dávku sebedůvěry a také demence...jak můžeš porovnat nové auto - škodovku s korejcem (Proti H/K nic,jsou kvalitou jinde,ale chevy?) :no:
Choochoo
Ty jako myslis ze tahle lowendova Sade s HTP bude nejaky zazarak oproti Cevy Cruze?
jossalito
Zázrak asi ne, ale lepší bude určitě. 😉
Choochoo
Tomu sam neveris, ale jako PR od prodejce bych to od tebe bral 😉
JaM1977
no urcite... tak sa pozri ako si Cruze vedie napr v Amerike, kde s prehladom poraza Jettu... Rapid je low cost Fabia sedan/liftback s totalne nedostatocnymi motormi a interierom prevzatym z Felicie...v podstate je to taka mala historicka exkurzia...
Choochoo
:yes: >😒]
nekdo rika konzervativni, jiny historicky >😁
lacko.mi
no bratku ak teda tu vidis nejaku analogiu, tak by si mal zazalovat svojho ocneho lekara >😁 [odkaz] [odkaz]
Choochoo
Sem to ma uz bliz, trocha historie
[odkaz]

Sedej matros do auta nepatri, je to jak vyblitej naraznik z 20 let staryho pekla. Nevim jestli je to o tolik levnejsi, ale v cerne to musi vypadat o poznani lepsi.
[odkaz]
[odkaz]%20spolujezde…
jossalito
To chce mít opravdu fištróna, srovnávat US trh s tím naším. >😁
JaM1977
bavime sa o autach a Cruze je v USA jeden z najpredavanejsich vo svojej triede. Navyse, nie je to ziadny "Korejec" Automobilka Chevrolet je Americka, nie Korejska, oni len vlastnia fabriku vyrabajucu auta v korei (Byvale Daewoo Korea, teraz uz GM Korea...co btw znamena, ze vlastnikom je General Motors a nie priamo Chevrolet.... ten je len jednou znackou vramci koncernu)

no a co sa tyka nasho trhu, tak si pozri ceny a vybavy za ake sa predava Cruze u nas -vykonom zacina tam kde Rapid bude koncit - zaklad je 1.6 Benzin s 92KW a 1.8 Benzin 103KW, k dispozicii coskoro (rozhodne skor ako pojde Rapid do predaja) bude 1.4Turbo 103KW ktory napr pouziva uz Astra... CO sa tyka podvozku, Cruze je postaveny na rovnakej platforme ako nova Astra J (ci Buick Verano) s razvorom 2685mm , kym Rapid je na zastaralej platforme zdedenej po povodnej Oktavii... Co sa tyka Dieselovych motorov, tak tam Cruze je uplne ina liga so svojim 120KW 6M 2.0 VCDi, ci novym downsizingovanym 1.7 VCDi 98KW... Co sa tyka interieru, tak na rozdiel od celoplastoveho interieru v Rapide (Oktavii, Fabii atd...) ma Cruze Plastovo tkaninovy, ci plastovo-kozeny, vo verzii 2012 uz aj s 7" dotykovou obrazovkou a systemom na zlinkovanie s mobilom (rovnaky interier ma aj nova Astra J...). Oproti tomu Rapid ponuka priplatkove radio...
jossalito
Na to se snad nedá ani nic napsat. 😉
Emel
Ne, až takový lowend to být nemá 😉
JaM1977
aha, a preto to vyzera ako Renault Thalia s skodovackou znackou na kapote?
lacko.mi
no schvalne 😄 skus najst aspon jeden aspon trosicku podobny detail 😜 ak sa ti to pdari mas u mna pivo 😜 [odkaz] [odkaz]
JaM1977
tak si ich skus pozriet na fotkach s pohladom zozadu...

[odkaz]

[odkaz]
lacko.mi
sorry ale ja tam ozaj nic podobne nevidim 😄 az teda na C-ckovy design svetiel ktory ak sa nemylim prva priniesla OII a ta bola predstavena este pred thaliou 😜 a nepoznam model znacky skoda, ktory by od tohto momentu nedisponoval designom zadnych svetiel v tvare C.... to je designovy prvok charakteristicky pre znacku Skoda.....nemozem za to ze Renault si to na thaliu vypozical >😁
Rojin
Si děláš KOZY ne? >😁 Ty zadky jsou úplně jiný... >😁
lacko.mi
:yes: :yes: :yes: :yes: to bude jeden z tych co si musi do VW group za kazdu cenu rypnut 😜
JaM1977
pozri si snimky z realneho provozu a nie fotky verzie specialne nafotenej pre predstavovanie... k Thalii ma tento Rapid najblizsie...
jossalito
Ale prdlačky. 😉
kari.laz
To už tady jednou bylo. Latitude vs. CC. Tak tohle je ještě o něco větší blbost.
Maty10
Uz se sakra nehadejte, thalia je proste uplne jina nez rapid.
Rojin
Asi ano 😄 :yes:
Dinar
a přitom moderní, žádné prvoplánové kudrlinky. Ano, tohle je designový směr, který škodovce sluší, tleskám Kabaňovi. :yes: 😄
Blue Sun
Moderni? Hm,kde a kdy?
Nebo to ma byt ta nadcasovost (prelozeno zastaralost) designu?
Dinar
Moderní teď a tady, nemyslím včera a v Korei.
Blue Sun
Hm,aha... No,predstavy o modernim designu mam ponekud jine,ale budiz...
Starfighter
Vem to přes Mongolsko. A ať se ti tam líbí >😒]
MariAchi
Jake?
Blue Sun
V kontextu automobilni tvorby napriklad Mercedes (jakkoli ho moc nemusim) z mainstreamu potom treba Peugeot a nektere Citroeny. To povazuji za moderni evropsky design.
Jinak je moc hezke,jak oVWce opet beci...
MariAchi
Mercedes a pro mně i BMW - to ano.
Peugeot a Citroen taky, ale tak nějak jižansky-cingrlátkově. Mají to frantíci moc zdobené na můj vkus (což neznamená, že je to špatně).
Těžko ale bude mít levná Škoda design ála Mercedes a vzhledem k příslušnosti ke koncernu nehrozí ani ta zdobnost francouzů.
Mimochodem právě na ten Mercedes jsem si vzpomněl, když jsem to viděl.
MB taky jde na design pomocí hran a ploch a modeluje z nich dynamické tvary.
Nevím, co teď myslíš tím bečením...
Blue Sun
Mam na mysli to,jaka fura urazek a ponizovani se snese na hlavu tech,kdo nesouhlasi s pochvalnymi nazory na tuhle "novinku".
MariAchi
Tak to je u některých klasika, značka-neznačka.
Mimochodem si vzpomeň na některé své výstupy, taky ti to občas ujelo...
Diagolos
představy možná máš,ale ne o designu 😉
jossalito
Už to tady jednou proběhlo, tak tedy pro oživení, co to ta moderna -> moderní je: [odkaz]

Ano, Rapid je moderní.
Frantizsekk
No prave.
Starfighter
:yes: :yes: :yes:
iudex
Presne tak. Takto by som nakreslil novú Škodovku ja, keby som vedel lepšie robiť v kresliacom programe. Nič neprebýva, všetko je na svojom mieste, jednoduché, účelné, vyvážené, elegantné. Kabaň dobre vie, čo robí a čo automobilka ako Škoda vyžaduje a toto je presne ono. Takto má vyzerať malý lacný sedan, žiadne serepetičky a zbytočnosti, vlnky aj na anténe, ale triezve vyvážené línie, ktoré majú veľký potenciál nadčasovosti. :yes:
wladyk
To jo. Nadčasovost jako Thalia. Jsou si přibližně rovni (jen cenou ne).
jossalito
Ty máš oko z Kašparovy krávy...
Makovnik
Sakris, tak aj ja som sa mal prihlasit ako dizajner skodovky, pozri ako pekne viem kreslit, za 3min som to zbuchal... a co keby som tomu venoval 30minut?
Uz by to bol facelift, Rapid2 >😁
Nikde nic neprebyva, vsetko na svojom mieste ako ma byt, jednoduche, krasne, vyvazene linie, NADcasove: [odkaz] >😁
jossalito
Jé, a asi tě nikde nechtěj, co, tak sedíš na webu a upoceně se snažíš být vtipný. Co taky čekat od takovýho nemehla, jako jsi ty. :-!
Makovnik
Jossajelito, tebe neda nereagovat nejakym prazdnym a irelevantnym dristom. Tvoje chabe ego sa musi prezentovat a nieco mi stale napisat >😁
jossalito
Své koémplexy si zde nevyléčíš. Chudáku. :-!
Makovnik
Nemam si co liecit, ani keby si ako chcel a nie som tu kvoli tebe >😁
Ale je neotrasitelne, ze ty si tu evidentne nieco svojimi trapnymi narazkami dokazujes >😁

Kopanie do vody je na tvoj vek nedostojne. Ale nakoniec, kazdy sa nejak prejavuje >😁
jossalito
Opravdu se nestačím divit... že je Slovensko líhní primitivů. :-!
Makovnik
Neplujem na Cechov, ako ty na Slovakov, lebo je to nezmyselne a iba prejav primitivizmu a psychoinfantilnej osobnosti, to prenecham tebe.
Ty sa tejto ulohy ako vidim rad a pravidelne zhostis.
Skus este nieco 😉 :yes:
Andromeda
Proč jsi to teda neudělal 😉 ???
Emel
kari.laz
Přesně tak a v době, kdy se čím dál více automobilek přiklání k nějakým vlnkám a jiným ohavnostem to působí velice dobře. I Volvo se začalo vlnit a V40 mě tím zklamalo. MB A je sice povedený, ale zvlnění je i na něm patrné.
Mino21
Souhlasim. Tohle je opravdu velmi pekna skodovka. Design bez zbytecnych vlnovek bez jakehokoli smyslu, vse ma sve misto. Rapid povazuji za velmi pekne auto.
4hill
Souhlasím..v jednoduchosti je krása.Přesně takový směr jsem od Volva čekal..rozhodně ne že se začne roztýkat jak nějakej Korejec.. 😢
kari.laz
Volvo mě vždycky přitahovalo právě svým chladným nestárnoucím designem. XC70 je naprosto úchvatná. XC90 i po těch letech vypadá skvěle. Tak proč měnit něco, co funguje.
ryccardo
souhlas :yes: 😉
Blue Sun
Ta Octavia II je fakt hezka... je moment,ona to neni Octavia II? Aha,ja si ta auta spletl,jsou si tak podobna...
Aneb recyklace ve velkem...
Ondris
Spíš Kia Cerato... 😄
[odkaz]
Makovnik
Na tom dizajnovom brifingu sa ohanali rukami nohami aku specialitu stvorili a trt devuska, napady pochytane z inych starsich aut, delenie prednej masky na dve linie ala golf (zrejme diktat od vw) a dalsie prkotiny.
Okrem predneho naraznika, ktory dostal modernejsiu tvar, zvysok slaby priemer.
Choochoo
Tohle auto je fakt jen o predku a zadku. Z profilu to na 15" plechacich bude vypada prezrane, hlavne u predni kapoty, ktera je hodne vysoka. Aby to nevypadalo tak otresne jsou tam hodne velke lemy na blatnikach. Vnitrek bude traga ala Fabia, motory jakbysmet. Cena o cca 50tis vyssi nez by mela byt. :no😒br /> Chci videt ty prodeje Rapid, OII(OIII), Superb pristi rok a dale.
jossalito
Ty máš pořád strach o prodeje škodvoky. Poradím ti, neměj.

Strachuj se spíš o svou Hondu, ta to tu táhne od desíti k pěti. 😉
Choochoo
Nepsal jsem to ze bych mel strach o prodeje Sade. Je jasne, ze se dlouhodobe snizuji. Lide cim dal vice pri koupi premysli a porovnavaji.
Psal jsem to z duvodu kam se budou zakaznici presouvat. Rapid bude z techto tri aut jasne nejvice prodavane a u OII(OIII) prodeje vyrazne klesnou. Tipnul bych to pristi rok 50% na 50% Rapid vs OII 😉
Emel
Zkus si schválně najít celosvětové prodeje Škodovky za posledních pět let... aby sis udělal představu, jak vypadá dlouhodobé snižování.
Choochoo
Zkus si schvalne vsimnout ze se bavime o prodejich u nas 😉
Jestli ty verky mlati v Cine pod jakymkoli znakem je uplne putna, praci to zdejsim lidem neda a zisky jsem taky netecou 😉 O nejakem hov-nou, ktere by sem pak priteklo nemuze byt take rec 😉
Emel
Z čeho vyplývá, že se bavíte o prodejích u nás?

Nechce se mi věřit, že chceš jako argument PROTI Škodě použít prodeje u nás. Vždyť každý její model zcela dominuje své třídě a konkurence skáče metr do vzduchu, když se jí místo deseti aut podaří prodat patnáct.

I objem aut vyrobených u nás roste závratným tempem.
Choochoo
"ta to tu táhne"
Jen jsem reagoval na to, ze si snad myslis ze nekdo nevi ze celosvetove Sade prodava vice, skoro jako kazda automobilka.
U nas jasne prodava nejvice Sade, ale porad ji prodeje klesaji (procentualne vs ostatni). Korejci ji sebrali znacna procenta 😉
Emel
Aha, jenže "tu" může být stejně tak dobře Evropa...

Skoro každá automobilka prodává více? Udělej si grafík řekněme za posledních pět let... sice teď nemám čísla k dispozici, ale tipnul bych, že jen opravdu málo značek se může pochlubit takovým nárůstem. A mnoho jich samozřejmě klesá.
Choochoo
Jo ten narust asi roste, ale je treba rici kde Sade byla. U takove Toyoty, kdyz klesne prodej o 0,5mil aut, tak to nic neni. pro Sade by to znamenalo skoro zavreni fabriky 😉
Emel
No právě - kde byla Škodovka po revoluci? A dnes samotná Octavia prodává celosvětově 400.000 aut za rok, osm let po svém uvedení na trh... o 100.000 víc než Megane. To je přece úspěch... nemyslíš?
jossalito
Zaměř se na Hondu, tragédie. To už korejci sežrali celou a vyplivli jen zbytky. 😉
Choochoo
Tragedie nevim, ale svetove 4 nejcenejsi znacka, takze tam nejake to hov-nou asi bude >😁
Ocenuji spise nez Sade, rust ceny BMW 😉
Ty korejci daj na * Sade jeste vic nez jsem myslel. Seat je pomalu pred krachem a snad to nepotka dalsiho lowendaka v rade >😒]

Evropsky trh a konkurovat Sade v nizsi stredni s HTP neni opravdu pro Hondu cilem, kor kdyz evropsky trh pada zase pozvolna ke dnu.
Za 350 Civic v comfort vybave 😉 Neni o cem vubec premyslet, lita kola v zakladu, klima, kufr 470l... fakt po me nechtej abych si chtel koupit Sade, bych si radsi asi usek prst >😁 >😁 >😁
jossalito
Koukám, že Civica zlevnili, a to dost výrazně. >😁

Už vím, odkud máš ty svoje moudra o nutném zlevnování škodovky. >😁
Michal Stehnij
Honda není v Evropě trendsetter, nemá cenovou strategii "cena od" a navíc se zastoupení v ČR chová, jako by jim o prodeje až tak nešlo, to bohužel platí u všech Japonců, (nebo mám aspoň takový pocit). To, že je to k jejich vlastní škodě je jedna věc, ale než Rapid v základu, tak to raději Ceed nebo i30.
Choochoo
akce pouze na 1,4 Comfort, pac se bere vetsinou v benzinu 1,8 😉
pitrys
Sade to je ta zpěvačka, že? Napíšu jí, že máš strach o její prodeje...
ryccardo
tak si pořiď brejle ty kecale. BTW tohle se mi líbí teda mnohem víc než O2. Má to šmrnc narozdíl od tupého "čínského" designově zastaralého výrazu O2.
Choochoo
Ta cinska OII je fakt nepovedena, ale jak rychle se tohle okouka? Zadek mi prijde uz okoukany z fotek clanku 😉
dan8
Doufam, ze uz tahle medialni masaz prestane.
jogy
augustin
chlapecx
nepřestane 😄 za chvíli budou "honit trojkovou octávku" a po ní "trojkovu fabii" 😄 :-! >😁 >😒] 8-s :yes:
Xawier
...bez konkurence :yes: Tento projekt ani nemůže být neúspěšný. Auta jednoznačně povedená už na první pohled. O technické vyspělosti nemůže soudný člověk u koncernu VW pochybovat. A konkurence? Napadá někoho auto,které by mohlo těmto dvojčatům na evropském trhu konkurovat? Mě ne... :yes:
Ondris
Půjčíš mi taky tu křišťálovou kouli? Občas by se mi hodila.

Mimo vzhledu nevidím nic, v čem by dvojčata nějak výrazně takový Cruze překonávala. 😉 Co ti Rapid nabídne proti stošedesátikoňové naftě v Chevy?
Xawier
Řízení,řazení,ovladatelnost,bezpečnost,d… materiály,kvalitnější dílenské zpracování,lepší ergonomie,promyšlené detaily,dostupnější a levnější servis a náhradní díly, neskonale větší zůstatkovou hodnotu atd. atd. To jsou úplně jiné světy,to ani nelze srovnávat 😉
Ondris
Pochybuju. Jak říkám, křišťálová koule mi ještě nedorazila, to auto jsem neviděl...ale zase takovou důvěru v něj nemám.

Jen jestli ta ergonomie (navigace u kolene atd.), řízení (mrtvola), řazení (moc fajn, ale jde to i líp, že?) a ovladatelnost (Okta i Fabie jezdí úplně stejně jako ostatní) nebude jen takové zaklínadlo...když se podívám, co nabízí lowend Cruze, bude se muset Škoda hodně snažit.

Ale vypadá parádně, to se musí nechat.
Michal Stehnij
Podvozek a lepší materiály v interiéru, to není zase tak málo, otázkou bude, kolik bude Rapid stát se schopnou výbavou a motorem. Tipuji, že tak 450 bez slev, a to už je za auto, které se prezentuje jako lowend, (byť v jednotlivostech trochu lepší než konkurence) docela dost. Tady vidím hlavní sílu Chevy.
jossalito
Já, když viděl na autosalonu vystaveného Cruze, který nevypadal špatně a u něj bylo malinkatými čísly napsaná cena vystaveného vozu (tuším 750 tis. Kč), taky jsem "ztratil" naději. 😉
Michal Stehnij
To tedy nevím, kde jsi ten Cruze za 750t viděl. Cruze za 750t je blábol. Benzin je ve fullu za cca. 500t, diesel přibližně taky tak, když přičtu nějakou příplatkovou výbavu, tak je to odhadem nějakých 500 - 520t (nechce se mi hrát si s konfigurátorem). Pokud je někde Cruze za cenu kterou píšeš, tak je to zahraniční trh a ten mně (vyjma německého a slovenského) nezajímá.
JaM1977
u nas urcite nie, no v US napr predavaju Cruze RS s 1.6Turbo (132kW ak sa dobre pamatam). no 750.000 je nerealnych... u nas stoji kompletna fullka Cruze s 2.0L Diesel 120kW,s navigaciou, v kozi, so stresnym oknom okolo 17000eur.
Andromeda
Chybí alespoň foto interiéru, a na snímcích je vrcholná verze ... Kde se bere všeobecné přesvědčení o kvalitnějším podvozku a lepších materiálech v interieru ??? Už jsi mohl porovnávat, nebo to je Tvůj foto dojem ??? ( fotka interiéru z nějaké normální testovací verze je otřes )...Nestojí Cruze na podvozku Astry ??? Tady se svwatořečí jen to fikne ...Klasika...
Michal Stehnij
Ne, Cruze ani Rapid jsem nejel (a asi ani nepojedu), ale u Korejců obecně přichází nedotáčivost dřív než u koncernu nebo Japonců, ale co jsem se díval, tak Cruze má hydraulický posilovač, ale nevím jestli torzu nebo multi-link, takže by to nemuselo být špatné, je fakt, že jsem si to spíš vyvodil, takže chyba je asi u mně 😉 Co se týká těch materiálů, tak v základu to bude nastejno, u vyšších výbav podle mně interiér Rapidu lepší bude.
Xawier
A ty jsi už viděl horší interiér,než u Cruze? 😄 Pokud nebude mít Rapid interiér na úrovni Favoritu,těžko bude horší,než u Cruze... Cruze stojí na podvozku Astry asi stejně,jako americká Jetta stojí na podvozku té evropské 😉 A víš jaký je mezi něma rozdíl? Technik by řekl,že ta evropská má zádní víceprkovou nápravu. Ale jízdně je ten rozdíl jako nebe a dudy! 😄 😉
Ronault.
Evropská Jetta nemá multilink.
Andromeda
Jo, u některých koncernových Seatů, mnoha koncernových holin...Tak jednak Astra víceprvek NEMÁ ( pozdravuj toho technika 8-s ) -> jde o rozvor střelče a ještě chvilku mně poučuj -> pokud mi začne teoretik jako ty tvrdit něco o děsně radikálních jízdních rozdílech, dá se s jistotou konstatovat, že něco bude jinak...Cruze používá mírně upravený podvozek Astry a bude těžit z většího rozvoru ... O víceprvku v této třídě sni dál jakékoliv vlhké sny...A ještě jednou - dobře odladěná klasická nezávislá tady též zvaná tuhá , umí a předvede dost, přičemž 90% ( řekl bych více ) lidí se na limit podvozku nedostane, nebo jo , a to takovým způsobem, že už je jedno, co má daný umělec pod zadkem...Cruzeho jsem jel chvíli, bez možnosti tlačit na pilu a je to dlouho - nebudu komentovat...Obzvláště v souvislosti s něčím, co ještě ani nedorazilo k prodejcům...
Xawier
Uznávám,Seat co se týče interiérů do koncernu VW tak nějak nezapadá,tam je to hodně slabé... Co do podvozků jsem jen chtěl říct, že auto postavené na podvozku jiného auta,natož pak upraveném podvozku jiného auta může mít radikálně jiné jízdní vlastnosti. Na rozvoru to rozhodně nestojí >😁
Xawier
Za 400 koupíš Rapida s 1,2 TSI/77kW,metalízou a výbavou srovnatelnou s dnešní Octávií Ambition a paketem Ambition plus... Nemyslím si,že za tyto peníze bude na trhu lepší liftback s kufrem nad 500 litrů...
Ronault.
500 LITRŮ! To bude podobné heslo jako SEDUM!
Xawier
O této kategorii aut se bavíme ne? Je přece jasné,že Rapid nebyl zkonstruován proti Cliu,nebo třeba i30... Proto jsem také hned na začátku psal,že tyto dvojčata prakticky nemají na trhu konkurenci...
pali.sk
bezpečnosť? Cruze 5* Octa II 4* hmmm ...
Makovnik
To nic, on len bez ladu a skladu vymenoval vsetky slova, co si pamata, ktore niekde cital.
Emel
Jasně, ale Rapid bude minimálně na úrovni Cruze... předpokládám,. že Škoda bude chtít 5* dle nové přísnější metodiky.
pali.sk
a doteraz nechcela? (fabia, octa) ... alebo nemohla (VW group?) ...?
Emel
Octavia je ostuda, uznávám... ale to už je osm let. Fabia II pět hvězd má, v době Fabie I to ještě nebylo reálné.

Up!&spol. 5* má... což je velký úspěch.
pali.sk
8-s Fabia II má 4*😒br />
[odkaz]
chlapecx
to je to bodování "o bod" no 😃) u mě bych to zase tolik nehrotil 😄
jinak je tam jiná kapota, nárazník a přední maska.... dá se to vůbec srovnávat? >😒] 8-s :-!
Xawier
Ale my se bavíme o modelu Škody z roku 2012,nikoli o modelu z roku 2004 😉
chrudoš
Pletes si pojmy s dojmy, Cruze a Rapid je stejna trida a jako takova si ve vsem odpovida - bezpecnost - najdi si crash test Cruze, jedno z nejbezpecnejsich aut celkove, dilenske zpracovani - zajedu za tebou a ukazes mi, kde je ve vnitrku zpracovani odrbano, ja jsem zatim nic nenasel, ergonomie a promyslene detaily - to je subjektivni zalezitost, levnejsi servis anahradni dily...😊 nebud vcerejsi, tohle uz davno neni stodvacka, kterou si spravis sam, zustatkova hodnota - lide co kupuji v teto tride maji dane auto "naporad", zustatek nikdo neresi.

Nebud zaslepenej, me se Rapid taky moc libi, jenze auru nedotknutelnosti ma jen v mistnich ocich, jinde si bude muset zabojovat
Xawier
V pohodě... Jen ho tak dráždím 😉 Nicméně jsem přesvědčenej,že Rapid je jinej level,než Cruze. A nikoho dalšího o tom přesvědčovat nemám zapotřebí 😄 :-!
pogo26
Tak to ani nemusíš. Cruze bude asi motoricky a jízdně opravdu o třídu výše. V každém případě se Rapid bude snažit napodobit úspěch Cruze. Proto taky asi Rapid i vznikl. Auto jako Cruze potřebuje každá automobilka. :yes:
jossalito
O jízdním projevu o třídu výše u Cruzu, výrazně a důvodně pochybuji. Nějaké motory Cruze navíc má, ale to hlavně proto, že Chevrolet nemá v nabídce jiný model. Další je až Malibu a to už je poměrně velké auto.
chrudoš
JaM1977
tak si skus precitat napr recenziu tu na auto.cz... co na Cruze vyzdvihovali bolo prave riedenie, odozva a stabilita.... Cruze ma razvor 2685 Oktavia II ma kolko? 2578?), stoji na rovnakej platforme ako Astra J
Xawier
No jasně vědátore... A Dacia Lodgy má rozvor 2810 mm,takže ta to asi natře v zatáčkách i BMW >😁 >😁 >😁
JaM1977
Jasne, Dacia Lodgy sa uplne bezne objavuje vo WTCC... "vědátore"... Seriovy Cruze sice nema s tym vo WTCC vela spolocneho (snad len karoseriu) no vo WTCC to BMW natiera celkom slusne...
Xawier
Tak k tomu už opravdu není co dodat... >😁 >😁 >😁
JaM1977
Chevrolet ma novy Spark, Aveo, Cruze, Orlando, Malibu, Impala, Camaro a samozrejme Corvette... a to neratam SUV.. takze tych modelov je celkom dost. Co sa tyka EU trhu, tak bez Impaly a Corvette samozrejme
Andromeda
😉 :yes:
bono.p
bol by som opatrny, Cruze ma toho hodne spolocneho s Astrou a jej elektrohydraulika vobec nie je zla.. Ine svety to asi nebudu..mozno tak v porovnani s Golfom...
Napriek tomu si myslim ze Rapid bude uspesny a asi ich bude jazdit az prilis vela za par rokov. Moc mi do tej skladacky nepasuje Octavia. Neviem si pomoct. Zda sa mi nadbytocna.
PeterLuk
Áno, je jasné že to budú predajné trháky. Ale ja by som volil skôr niekoho z konkurencie : napríklad Astru.

Ináč prečo nespravia ceed sedan? V Amerike a Ází majú Forte, takže by musel byť na rozdiel od H Elantry úspešný v európe, kde sa sedanom nedarí, ale vyzeral by určite krásne... 😉
Andromeda
Člověče, jakého máš dodavatele 😉 - evidentně silná šarže... Tipuji zvýšenou spotřebu čistících prostředků na monitory, displeje >😒] ...
Thomas89
A nakonec je z toho jako vždy, mnoho povyku pro nic... odhalování jak supersportu a přitom je to menší octavia s HTP...
ale uspěšný to bude, sme v čechách...
dan8
pargi
wladyk
Tady na to bude dobrý odbyt. Češi koupí rádi všechno co má ve znaku "prostřelenou slepici".
Thomas89
Hlavně ať je to na hlínách ať má soused co závidět ale nesmí slyšet když to budem startovat stará...
Josef 1
Ta vyceněná vzteklá Helmutovská maska působí nevkusně. :no: :no: :no😒br />
Není divu, proč má Škoda největší spotřebu, když má takovou protiaerodynamickou masku.

Kolik % přední masky je zde zaslepeno. Není nad to, když to auto vypadá tak trochu čínsky.

Ale mnohým zde se to líbí. Inu, kdo není Helmut, není Čech. :no:
MariAchi
Jak víš, jakou má Rapid spotřebu?
zdravy rozum
zino
Normálne som bez slov. Také prekvapenie asi nikto nečakal! WOW! >😁

A teraz bez irónie... Škode sa podarila jedna fantastická vec. Dokázali totiž ešte pred premiérov znechutiť veľa ľuďom toto auto, pretože dokola sa všade pretriasali akože špionážne fotky a podobné "nenápadné" ťahy PR oddelenia Škody a to napríklad v niekoľkých článkoch za deň. Aspoň na auto.cz to bola a ešte len bude naozaj otrava! Vo výsledku mám iba dojem, že táto kampaň bola absolútne nezvládnutá a dokonca mohla mať negatívny dopad. Veď koľko už je ľudí, ktorí už len keď počujú alebo niekde vidia nápis "Rapid", tak si len povzdychnú "zas?!?". Všetci vedeli už dopredu ako bude vyzerať, nikoho nič neprekvapuje, jednoducho žiadny zásadný moment, žiadne vyvolanie emócií u potenciálneho kupca sa vlastne nekoná. No schválne, predstavte si ten rozdiel, keby sa doteraz len šuškalo niečo o pripravovanom aute od Škody, nikto by vlastne nič presnejšie nevedel a doteraz by všetko boli len dohady a špekulácie a zrazu by automobilka vyrukovala s predstavením nového modelu! No ale toto je presný opak. Auto ešte ani nemá naštartovanú poriadnu výrobu a ešte pred jeho oficiálnym predstavením má už množstvo odporcov. Nie, takto sa to nerobí...

PS: stále rozmýšľam nad tým, aký to má zmysel, spraviť si pre vlastnú Octaviu parazitujúci nový model, ktorý celkom určite, najmä v našich krajoch, predajným číslam Octavie (či už aktuálnej alebo novej) zoberie poriadnu časť?
jossalito
Ježišikriste....

Ty máš dojem, že když potkáš na ulici člověka, tak ti na počkání řekne, že je znechucen mediální masáží o Rapidovi?

To jsi opravdu tak hloupý?

Normální lidi ani neví, že škodovka představila nějakého Rapida. To akorát nemyslící človíček, kterej denodenně leze na web o autech, má dojem, že se o něm všude píše. 8-s :no:
zino
Počuj jelitko, ty prosím ťa na mňa vôbec nereaguj. Čo si pamätám, tak vždy keď reaguješ, tak okamžite začínaš len urážkami. Takže poprosím ťa, nevšímaj si mojich príspevkov a ignoruj ich. Pokús sa nereagovať ani na toto,jednoducho ma ignoruj. Ak nie si hlúpy ty, určite to dokážeš... Pokiaľ ti však úplne banálne veci nebudú robiť problém... :no:
jossalito
Jseš zabedněný. Ale to je tvoje věc, že tu ze sebe děláš troubu. :-!

PS: Na to, abys mi diktoval, na co, či koho, mám/můžu reagovat, na to jsi fakt ... v podstatě hodně směšný.
zino
No vidíš, robilo ti to problém. 😉

Ja som na teba nikdy nezačal reagovať s tým že si hlúpy alebo zabednený. Ty s tým vždy začneš bezdôvodne, takže kto tu z nás dvoch zo seba robí hlupáka ja určite nie som... 😄
jossalito
Hlavní je, mít o sobě jasno, to hlupáci mají vždy. :-!
zino
V tom prípade ti gratulujem! 😄
Tomas1979
Vzhledem k tomu, že víš p.í.č.u. jak bude vypadat nová Octavia - nechápu, jak můžeš napsat, že Škodovka vyrobila parazitující model.
To že továrna postupně auto odkrývala je snad kurňa logický, ne? Většina automobilek to takhle dělá - i ten váš slovenský poklad Kia Cee´d ( neurážím ) se takhle postupně odkrýval...

"Všichni" tady určitě věděli, jak Rapid bude vypadat, když někdo na silnici natočil nebo vyfotil tu indickou verzi, že?

Osobně jsem škodovkář a respektuju, když se někomu nelíbí - tohle auto bude hodně dobře prodejný i s HTP, protože to určité skupině lidí bude "kolem komína" stačit. A cena co vím - cca 260000,- za základ ( neznám výbavu ) i tak nezní špatně.
zino
Ja som nikdy nepovedal, že Rapid vyzerá zle, to nie. Ja som napísal, že okolo toho robia tak extrémnu reklamnú masírku, že niektorým dokážu nový model znechutiť ešte pred jeho oficiálnym predstavením.

A že to bude parazitujúci model? Porovnáme si to až bude Rapid v predaji a uvidí sa o koľko percent klesne predaj Octavie, ok? A ako som napísal, bude úplne jedno či aktuálnej Octavie, alebo tej novej (aj keď to môže byť neviem ako vydarené auto). Tradičný český alebo slovenský zákazník si radšej kúpi "menšiu Octaviu" za lacnejší peniaz ako Octaviu klasickú. A uvedením Rapida sa Škoda bude snažiť Octaviu posunúť ešte vyššie. Bude sa z nej snažiť spraviť o level luxusnejšie a tým pádom aj drahšie auto. Vo výsledku sa už nebude Octavia predávať tak, ako sa predávala doteraz. Túto úlohu prevezme lacnejší "low-end" model Rapid.

To je môj názor, ak ho neakceptuješ, pokojne mi to napíš, ale tiež nemusíš byť hneď vulgárny. Také správanie nebýva žiadny prejav inteligencie. Takto sa správajú len hlupáci alebo deti... :no:
chlapecx
ale oni POTŘEBUJÍ aby KLESLY!!!! protože Octavia se prodává líp jak Fabia a ještě je momentálně AŽ MOC LEVNÁ!!!!! vmáčkne se tam RAPID, a TEN bdue vydělávat!!! a Octavia se vrátí ve 3. generaci do "premiový ceny" 😄 o nějakejch 20-30 vejš 😄
Ronault.
Hele, Tome, dej si ještě jedno točený a nerozčiluj se.
4hill
Kolik znáš těch znechucených ? Sebe? >😒]
zino
Stačí prejsť diskusiu... 😉
jossalito
Takže řekněme cca 20 lidí z 10,5 milionu. >😁 :no:
zino
Jasné, tu diskutuje 10,5 milióna diskutérov.

PS: tebe robí fakt problém na mňa nereagovať, čo? 😉 :yes:
jossalito
Ty máš v hlavě fakt naděláno. >😁
zino
To si rozprávaš vždy keď pozeráš do zrkadla?
jossalito
Mluvím o tobě. A koukám, nejen já. :-!
zino
Vás je pri tom zrkadle viac?
Katikakus
Jasne, on a jeho odraz 😉
jossalito
Zase nějaká marná snaha a hra na blbýho? >😁
Xawier
...co když to nehraje? 😄
zino
So mnou nie, ale hraj sa pokojne aj sám.
MariAchi
Klídek, to jsou většinou teoretici, kteří nedaj ani to CitiGo.
4hill
jenže tihle nejsou znechuceni..jen neví jak by hloupým komentářem upozornili na svůj ubohý život .. :-!
Andromeda
Tak teď jsi mi to nandal - mně konkrétně systém puzzle vadí... >😒] ...Svatá prostoto...
wladyk
Hlavně si myslím, že to přetáhne dost zákazníku od Fabie. Ta je totiž ultra hnus který kdy Škoda pustila do světa.
kuny
Ultrahnus je Roomster, Fabia je jenom megahnus >😒] ... Jinak souhlas.
chlapecx
na to jak je to hnusný, se to nějak moc prodává ne? 😄 A NAVÍC ... JEJÍ ŽIVOT UŽ taky končí!!!! V posledním roce SE ČASTO jde s cenou NÍŽ!!!! takže tam BUDE MODEL, tkerý převezme ZISK 😄 >😒] :-! 😐 ;-\
lacko.mi
tak ľudia, máme tu kráľa kompaktných sedanov. rapid vyzerá proste výborne. nadčasový dizajn, ktorý nezostarne ani za 5 rokov... takto má vyzerať uhladený nemec, ktorý nešaškuje žiadnymi fluidnymi krivkami a poskytne presne to, čo poskytnuť má ..... a každý z vás fluence, thalia, cruze, astra sedan, 301, elantra si to môžete namieriť rovno na šroťák. NECH ŽIJE KRÁĽ !!! 😄
cerrbion
jupí, ano nadčasový design ve stylu Škoda, tj starý už když vyjede jako novinka, tedy nemůže zestárnout. A ty bomba startovací ceny, 1.2HTP za cca 290k, výbava holobyt, to by si jen hlupák koupil koreu za stejné peníze s motorem a výbavou !
Prostě kdo si nekoupí auto s designem a technikou , i když z části, převzatou z 90tých let, není ten správný automobilový fajnšmekr. A hlavně ostatním automobilkám vyčítat "lowend modely" postavené na starší platformě a u Škodovky to vychvalovat, to je ta správná objektivnost.

Ne nic proti Škodovce, ale je to auto jako každé jiné, design je otázkou vkusu, cena bez diskuze přemrštěná, což je ale domácí automobilka v každé zemi, ale mě pouze irituje zdejší onanie nad čímkoliv co Škoda případně VW vyprdne.
pargi
😄 :yes:
jossalito
Např. u Seatu se údajně s žádným HTP nepočítá. U rapidu o něm pochybuji taky. Škodovka žádné motory oficiálně nepředstavila, vše jsou to zatím jen dohady.
Katikakus
Cituji clanek: "Dobrou představu o konkrétních pohonných jednotkách nám tak může dát dvojče Rapidu, Seat Toledo.
Pod jeho kapotou najdeme zážehový tříválec 1,2 HTP s 55 kW, čtyřválec 1,2 TSI ve verzích s 63 a 77 kW plus vrcholné 1,4 TSI s výkonem 90 kW."

Radeji jsem ti to tam oznacil...
jossalito
Znovu říkám, žádné OFICIÁLNÍ motory automobilka nepředstavila.

Znovu - nic OFICIÁLNĚ není potvrzené. Mimoto píšu též údajně a taky, že pochybuji. Ještě něco ti není jasného?
Katikakus
Mne staci, ze tobe je UDAJNE vsechno jasne... >😁
jossalito
No, tak jsi zase zjistil, žes reagoval zbytečně, protože jsi nepochopil psaný text.
Katikakus
Psany text jsi nepochopil ty, proto jsem ti to oznacil boldem. Pro Toledo je HTP jasne, neni o nem zadnych pochyb.
jossalito
Nauč se rozeznávat význam slov jako "údajně, pochybovat, oficiální" atd. Potom budeš možná schopen nějaké konstruktivní diskuze. Zatím to máš jak abslovent pomocné školy. :-!
Katikakus
Takze jeste jednou - zadne udajne neni a pochybovat si muzes o cem chces. Zakladnim motorem Toleda bude HTP. Cemu nerozumis?
jossalito
Proč reaguješ na něco, o čem já nepíšu? Protože nechápeš význam psaného textu?
To je prostě typický katikakus, něco si někde vymyslí, pak někoho obviní a dál o tom bude mlet dokolečka dokola.

Naposled, nechápeš to - nereaguj.
Katikakus
jelito napsal 11:08: "Např. u Seatu se údajně s žádným HTP nepočítá."

Toz kdo tady nechape? >😁
jossalito
A víš co to znamená?
Pochopil jsi to?
Katikakus
Ty zjevne nevis, co znamena: "Dobrou představu o konkrétních pohonných jednotkách nám tak může dát dvojče Rapidu, Seat Toledo.
Pod jeho kapotou najdeme zážehový tříválec 1,2 HTP s 55 kW, čtyřválec 1,2 TSI ve verzích s 63 a 77 kW plus vrcholné 1,4 TSI s výkonem 90 kW."

Takze jeste jednou - toz, kdo tady nechape... >😁 >😁 >😁
jossalito
"Skladbu motorů naznačily informace, které unikly o dvojčeti rapidu, kterým je Seat Toledo. Dvojčata s délkou 448 cm a šířkou 1,7 metru mají dostat čtyři přeplňované motory: tři 1,2 TSI s výkony 75, 85 a 105 koní a 1,4 TSI se 122 koňmi. Diesely 1,6 TDI pak ve výkonových verzích 90 a 105 koní."

Ty si fakt sedíš na vedení.
Katikakus
To je oficialni informace? Napsal to idnes, vsechny ostatni zdroje tvrdi neco jineho.

Toz kdo si tu pak sedi na vedeni? >😁
jossalito
Pochop, že se tady dohaduješ o kravině. Nic není oficiální a o ničem jiném ani nepíšu.

Až to potvrdí, tak to potvrdí, do této doby víš ty i já prd. :-!
Anonym
On má pravdu. Šuškalo se o tom, že základní motor bude mít objem 1.2 a výkon 55 kW, ale neví se, co to bude zač, zda modernizované HTP, nízkovýkonné TSI nebo nějaký úplně nový motor.
Katikakus
Ne, ne, pravdu mam ja. Zakladni motor bude HTP.
Anonym
To se s tím nijak nevylučuje. Třeba to nakonec bude motor HTP, ale oficiálně to automobilka nezveřejnila.
Katikakus
Je to marny, je to marny, je to...marny...
jossalito
[odkaz]
Katikakus
[odkaz]
jossalito
A to je oficiální informace?
Katikakus
A ja nekde tvrdim, ze je to oficialni informace? Cely cas mluvim o Toledu a dovozeni motoru pro Rapid z nej.
Tvuj problem je, ze neudrzis myslenku dele, nez jeden a pul odpovedi. Pak ti unika smysl celeho vlakna... 😉
jossalito
Bože, bože. Takže teď napíšeš asi to, co jsem tu napsal já v 11:08.

Ale že ti to pochopit ale trvalo, co? 8-s
Katikakus
Neuhodil ses do hlavy?! Precti si ten blabol, cos napsal v 11:08 a projdi si vlakno. Ty tvrdis, ze Toledo htp nedostane, ja ti cely cas rikam, ze dostane. Jsi uplne vypatlany, nebo to jen hrajes?
jossalito
A říkají ti něco významy slov "údajně" a "oficiální"?
Asi ne, protože tu neustále vypisuješ něco, co s tím nemá nic společného ty "myslivno". 8-s

Nehledě na to, že únik informací o Toledu o žádném HTP nemluví.
chlapecx
a musíte se OBA hádat? JAKO by to NEBYLO JEDNo, prostě tam BUDE EJDNADVOJKA naalděná na 55 KILOWATT, JAK je u Loganu a Thalie obvyklý!!!!!! :-! 8-s
ryccardo
ne ne Katikakus má pravdu základ je 1,2 HTP posílený nějakým zázrakem na 55 kW.
Anonym
Proč zázrak ? Vždyť takový výkon mívaly dvanáctistovky už před 15 lety, pouze HTP zůstávaly někde na 40 a 47 kW. 😄
Xawier
Tříválce co plnily euro 4 joooo? 😲 Hmmmm >😁 Motory roku >😁
Anonym
Kubatura 1.2 bývaly vždy čtyřválce, pouze koncern udělal tříválec. Třeba opelovský 1.2 16V, kdysi míval 55 kW, nejnovější verze má 63 kW.
Xawier
To míval,to vím docela dobře z vlastní zkušenosti z doby před oněmy 15ti lety... Nicméně neplnil euro 4,pokud je mi známo.
Anonym
V té době to nebylo potřeba. Ale nejnovější verze plní euro 5 a má těch 63 kW. Hlavní myšlenkou ale bylo, že motory HTP měly už v době svého uvedení velmi nízké výkony (40 a 47 kW) a i dnes je 44 kW verze motoru asi nejslabší dvanáctistovkou na trhu.
Xawier
To přece takhle nemůžeš říct... První verze sice byly slabší,než jiné motory o obsahu 1,2, ale za prvé to byly tříválce, takže je to už tady neporovnatelné a za druhé plnily mnohem přísnější emisní normy. S euro 2 by 1,2 HTP také už tehdy mohli dělat třeba se 63 kW... 44kW je sice nižší výkon pro 1,2, na druhou stranu je jasné,že je to přiškrceno úmyslně. Citigo má 1,0/55 kW... 1,6 TDI se také dělá 77kW,ale i 55kW... Takže říct,že 44 kW na 1,2 je mááálo,když to mají schválně takhle podladěno a zároveň dělají i výkonější varianty je mírně řečeno směšné... 😄
Anonym
Ano, já chápu, že to je určitá "politika" Volkswagenu, že má benzíňáky s tak nízkými uváděnými výkony. Ale trochu to přehání. Opel měl taky podladěnou 1.2 16V, ale výkon snížil z 55 kW "jen" na 48 kW.
Řeknu to takhle, rodiče mají HTP 40 kW Fabii a ten motor jsem z hlediska Fabie ani trochu nepochopil. Dole nemá na těžkou Fabii sílu, kolem 3000 začne ožívat a jakmile se člověk konečně dočká nějakého "slušného" zátahu kolem 4000, tak si ho moc neužije, protože místo výkonové špičky začne motor za 5000 vadnout (maximum výkonu tam je při 4750).
Xawier
Já předl lety delší dobu jezdil s 1,2/47 kW v kombíku a ten motor jsem si nemohl vynachválit. Dle mě právě od spodu táhl výborně. Dalo se s ním jezdit za 5l/100km, bez omezování za 6,5l/100km. Nad 120 to žralo extrémě,ale pod 120 extrémě málo. Na dálnici nebyl problém jet tachometrových 180km/h... Najel jsem s tím 50.000 km a doléval jen benzín... Třeba 1,4 16V/63kW ve Fabii II (s kterou jsem také najel dost km) se mi zdál subjektivně podstatně línější. Obzvláště pak v nízkých otáčkách. A při stejném stylu jízdy jsem s tím motorem měl o litr vyšší spotřebu,než předtím v té jedničkové Fábii v kombiku s 1,2HTP/47 kW...
Anonym
S HTP 47 kW ani s 1.4 16V jsem nikdy nejel. Ve svojí Fábce mám dvoulitr a ve služebácích jsou TSI. Dvoulitr má dostatek výkonu i mimo město a nejlépe je mu na dálnici. Žere hodně na krátké trasy (já krátké a po ěmstě moc nejezdím) a za 5 se s ním jezdit nedá, ale dlouhodobě mám solidních 6,8l/100km a na dálnici je úspornější než HTP. TSI jsou jízdně i spotřebou super, ale je to jediný motor, u kterého jsem zažil nouzový režim a to nemá najeto ani 50 tkm.
Xawier
6,8 je hodně solidní na dvoulitr... S tím TSI mě to mrzí,ale paušálně bych ty motory neodsuzoval 😉
Anonym
Píšu o tom v jiném vláknu, ale do Rapida se motor TSI nehodí. Právě kvůli tomu, že je zbytečně složitý a náchylný na problémy. Renault do Thalie nebo Dacií taky nemontuje motory TCe.
Na dvoulitr pocházející z 80. let to není špatné, spotřeba u něj není moc závislá na stylu jízdy. Je ale hlučnější než třeba TSI.
Xawier
Myslím,že TSI s rokem výroby 2011 a později už jsou přeci jenom vychytanější,než první výrobní série... Já bych se toho už teď nebál. Podle mě je právě ideální Rapid 1,2 TSI / 77kW...
chlapecx
tu silnější jedna-dvojku v tý fabiii si zkus 😄 jinak ten 40 kW v první fabii, posléze tada 44 kW ve druhý, už se nedělá.... byl to 6 ventilvoej českej motor a už byl jaksi "ze hry", kocnern ho nahradil právě přiškrcenou verzí toho 12ventilovýho motoru o výkonu 47 a poté 51 kW.... to je motor Německej, ale dělá se taky u nás v MB.... a teďka taky prošel dost rozsáhlou modernizací, o stupeň lepší emisní norma (mnevím jestli to bylo ze 3 na 4 nebo z 4 na 5, ale i tak...) prsotě ho urpavili, žere míň a ještě by se dalo říct, že má jaksi ještě výkonový rezervy >😁 že to zvládne i v naladění na 55 kW, a to že bude akorát 😄 (nevím zda tam dají jen 5kvalt, asi jo když to má bejt levný) ale zase jak u fabie by top na předpisovou jízdu pro klidný jezce (taky kdo jinej to asi tak koupí?) zase bdue motor akorát se spotřebou akorát.... kde přesně jak bylo řečeno, na okreskácha městě výtečná spotřeba a na dálnici se to moc nehodí, nemluvě o tom, že je to "kapku objemově línější a slabší" ale to se nehodí žádná dvanáctistovka na závodění 😃)
ale třeba 2x do roka na dálnici proč ne >😁 plynulou konstantní jízdou do těch 120, a po rovině i z kopce občas víc, tam taky nebude špatná spotřeba 😄 oby zase ty okresky na stejný trase podýl dálncie sou sice bez známky, ale to je furt vesnice, město, křižovatky..... takhle je to v pohdoě a aj ta cesta jinak ubejvá >😁
Anonym
Už od roku 2000 plnily všechny zážehové motory ve Fabii normu euro 4, takže první HTP byly taky určitě euro 4. Oni ho upravovali už hodněkrát, byl šitý horkou jehlou a chyby odstraňovali "za chodu".
Pamatuju si na tu dobu před 10 lety, kdy Škodovka všude dávaly inzeráty ve stylu "Víte, jak se pozná úspešná automobilka ? Že vyvíjí moderní motory. Motor HTP vyniká dynamikou i spotřebou, bla bla bla ...". Nevím, o co se snažila zdůrazňováním té zkraty HTP, Seat a VW tu zkratku moc nepožívaly (viděl jsem i Fabii označenou 1.2 MPI, asi to dávali pro některé zahraniční trhy) Můj názor je, že Škodovka si tím motorem dost poškodila image.
chlapecx
přesto ten motor potřebovala jak sůl 😃)
protože 1.3 z feliciáe byl starej a 1.4 se prsotě neprodával jak měl, byl moc "drahej, línej a žravej" a ten litzrovej ze 105tky? 1.0/33kW no to byla spíš LEGRACE ne?????
6ventilovej HTP už se krom toho dneska nevyrábí 😄 oba ty motory jsou dneska 12ventilový takže 51 základ a 44 je podladěnej..... a myslím, že do 55 ještě rezervu má.... ale já osobně bych mu stejně jako všem TSIčkům dal 6-tku....
chlapecx
ale ONO JE to nabíledni! 😄 Seat dostává motory většinou první 😄 než se začla dělat Fabie II, tak Ibiza už MĚLA TAKY HTPčko modernizovaný a posílený ze 47 na 51 kW!!! 😄
takže nyní před Fabií III to zní LOGICKY, že se to HTP posílí na 55 kW ne? 😄 navíc u těchle aut je pokud se nepletu 55 kW motor ZÁKLAD 😄
takže předpokládejme, že "modernizované a výkonově ještě mírně posílené HTP " BUDE obsažené v tomto autě!!! 😄 😉 😄 Logan a podobné mají takhle výkonný motor taky >😒] :yes:
lacko.mi
ano s designom ako cisto subjektivnou vecou uplne suhlasim. ale sam musis uznat ze aktualny golf, ktoreho design je len jemnym faceliftom golfa V vyzera stale dobre a nestarne. to je fakt. pozri sa trebarz na Kiu Sportage. samozrejme nemam proti nej nic, koniec koncov asi pred mesiacom zaparkovala u mna v garazi a recenzia na MACZ sa uz chysta ale ked vysla nova sportage bola to pecka. ano krasny design, revolucny, novy ... a teraz???? po 2 rokoch na trhu sa na nu neda pozerat (kupil som ju z ineho nez designoveho dovodu) ...... a co sa tyka motora a techniky. samozrejme low-endove modely kazdej znacky nemozu mat tu najspickovejsiu techniku. tak tomu urcite bude aj pri rapide a nikde som to v mojom prispevku nekritizoval a uz vobec nevychcvaloval u skodovky. a co sa motorov tyka, dost silne pochybujem o HTP ale nechajme sa prekvapit. a ak by tam aj to HTP davali, nebude to jediny motor, ktorym bude toto auticko disponovat. a to je tiez urcite plus.... siroka paleta motorov nie je nikdy na skodu.... ak som dochodca, ktory jazdi po meste, na chalupu a do kostola, to htp mi bohate postaci. ak som otcom rodiny, priplatim za jedno z TSI a ak som nejaky obchodny zastupca kupim TDI..... tak jednoduche ako cely VW group a predsa ucinne 😄 😄 😄
wladyk
:no:
Makovnik
Ako mozes povedat o niecom, co sa este ani NEPREDAVA, ze ma NADCASOVY dizajn???

Ty si tiez z tych, co fetuju margetingove pamflety bez pouzitia rozumu????
lacko.mi
sorry asi ta sklamem ale fetu som ozaj nepodlahol ..... a neboj, rozum zvyknem tiez pouzivat..... a ako to mozem povedat???? presne tak ao profesionalny novinar, ktory za to berie prachy [odkaz] "Design nové 607 se dá označit za NADČASOVÝ, ale neznamená to, že je konzervativní." >😒] >😒] >😒]
Makovnik
Aha, takze rovnaka loz, OK >😁
Ronault.
Co je staré jak hnědé uhlí nezestárne.
Ji/Ri
....to je překvapení..... Toooo by mě aani ve snu >😁 jinak pěkná Škudka. Každopádně si pockam na nastavene zrcadlo....

Go, GTI, GOOOO ....jestli tu nedáš stať NEJ tak jdeš do haze. Tohle si totiz fanfáry zaslouží....až na ten omr.d interier, no ;-\
MariAchi
Koukám, koukám...a žádnej interiér tam nevidím.
Jak teda víš, že je omr.d ?
strýček BOB
Mno, Rapid má úspěch zaručen. Ani nebude třeba výplachu mozků, který zde předvádí rejže. Jediný nedostatek Rapida budou dlouhé dodací lhůty. Na novou Octavii čekám se zatajeným dechem...

Je design😒br />
[odkaz]

a "design"

[odkaz]
cerrbion
ano, ten druhý je hezčí
strýček BOB
Chápu tě, chápu člověka, který má perverzní zálibu v tomto designovém směru [odkaz] že nedokáže ocenit toto [odkaz]
pargi
Proč je tvoje záliba v dizajnu ta správná a jiná záliba někoho jiného perverzní? Mi se mimochodem Hjondeee moc nelíbí, Rapid ale taky žádná hitparáda, dle mého není nad čím jásat.
Jarko
Som rad, ze kolko ludi, tolko chuti. Ten i30 je naozaj vyborny a krasny :yes: (pre mna).

J.
Ada je zase tady
Hnujdeee :no:
PavelL
Tak ten Hnidaj to je hnus teda... vyzera ako veternik (zakusok) >😒] Ten dizajn Rapidu sa fakt podaril, ale podla mna je to skoda ze ho dostane take menej dostojne lacne auto... podla mala takto vyzerat Oktavia 3 s lepsim interierom.
Makovnik
Pravdu mas, social kchar pre vidlyboys musi byt dizajnovo jednoduche, aby neputalo pozornost na zahradkach, a aby bolo kde lepit nalepky pre firmy, ked zacnu obmienat vozovy park z inej vesmirnej rakety - fabie.
Dinar
Jistěže je to v jistém smyslu social kchar, i když spíše jeden z nejlepších value/price kchar, ale pro vás vidlyboys to není, bude si poměrně dlouho držet cenu.
Katikakus
Ty uz mas cenik?
Dinar
Proč, ty mě někde vidíš spekulovat nad tím, o co dražší nebo levněší bude ve srovnání s nějakým autem jiné značky? Já říkám, že tohle je typický price/value auto, velký liftback za malé peníze, a z toho jak vypadá a co bude mít pod kapotou (a s akcentem faktu, že jde právě o liftback) si troufám tvrdit, že půjde o jedno z nejlepších aut kategorie kus auta za malé peníze.
Emel
Jak malé ty peníze budou se teprve uvidí... 300 za HTP zase tak malé peníze nejsou.
Katikakus
Mluvis o nejlepsim value/price pomeru, tzn. ze musis znat ceny. Pokud je neznas, je tvuj prispevek jenom dalsi blabol... :-!
Dinar
Nauč se číst, blábole, píšu, že to bude jedno z nejlepších price/value aut tj. aut z této kategorie. Možná je to pro vás prostší těžké rozklíčovat, price/value například znamená, že prodáváš za cenu bsegmentu auto s rozměry csegmentu, o což tu zrovna jde. :-!
Emel
No ale v tomhle má pravdu... ty zatím nevíš jestli se bude auto C segmentu prodávat za cenu B segmentu... jen spekulujeme o budoucí ceně Rapidu.

Jestli dáš za 1.2HTP 300, připlatíš za výbavu a motor dalších 50, tak jsi na standardních cenách nižší střední.
Dinar
Klidně spekulujte, jestli to bude třista nebo třistadvacet nebo o pět dražší než fluence o deset levnější než... O to přece vůbec nejde, škodovka jasně řekla, co staví, lowcost liftback ideová náhrada touru, tedy auto prostorově csegment, cenově bsegment. Jestli s takovým nebo makovým motorem bude "atakovat" ceny csegmentu, a co jako, to je přece běžná věc tohle prolínání. Tuhle cenovou debatu "třista/netřista" nechápu, rapid je stavěn a pozicionován jako kus auta za malé peníze, z toho cos psal dole, jsem měl pocit, že to chápeš.
Emel
Jak je pozicován nevíme. Jsou tu náznaky, že by Škoda ráda posunula svá auta výš, tj. Octavii na hranici střední třídy. Pak by Rapid teoreticky mohl hrát i plnohodnotnou nižší střední... a proč ne, design a image jsou v pořádku a technická základna je dostatečná, karoserie liftback nabízí přidanou hodnotu třeba i proti Golfu.

Právě cena určí, proti čemu bude Rapid na trhu stát. Dosud se předpokládalo (a já se k tomu nadále kloním), že bude pod běžnou úrovní nižší střední...
Ronault.
Jenže Škodovka a její tvrzení jsou víceméně často mimo realitu. Není nic zvláštního, když ti prodejce Škodovky řekne, že když příjdeš s nabídkou na i30, tak ti za stejné peníze udělá... Fabii. Čili B segment za cenu C segmentu. A pokud staví auto C segmentu za jejich ceny B segmentu, tak staví logicky C segment za obecné ceny C segmentu.
Katikakus
Takze jeste jednou, pro pomalejsiho denara - ty uz mas cenik, kdyz mluvis o cene B segmentu?

Tvuj problem je, ze abys zakryl blabol, napises jeste vetsi, akorat ti to nedochazi...
Dinar
Stojí auto bsegmentu 300k? Stojí. Bude cenovka rapidu v této cenové relaci? Nepochybně. Je to koncept velké auto za malé peníze, na ceník k dohadům, jestli je dražší než něco od renaultu nebo kohokoliv jiného si počkej, ať máš se sebou podobnými mentálními giganty o čem debatovat.
Katikakus
B segment pochopitelne zacina o 100k Kc niz.
Pouze se ti tady snazim objasnit, ze bez znalosti ceniku, zakladni vybavy, cen rozsireni atd. je to, co tady prezentujes, holym nesmyslem, ty gigante... >😒]
Ronault.
Dinare, jsi odborník na dražší auta, ale na ta levnější ses asi evidentně nebyl dlouho v prodejně ptát... Za 300t je dnes prodat vůbec předraženou Fabii, za 300t se dnes prodávají nové Golfy TSI s aut. klimou, alu koly, koženým paketem... atd. atd.
Makovnik
Neni neni, mne slama z bot netrci :😉
Vo vybave chyba este brindacik, predsalen zo sadenic vybadava nejaka hlina a odkladaci priestor na vidly, motyku, hrable...
Dinar
Ta sláma trčí z každého písmenka, které tu píšeš.
Makovnik
Nemozem za to, ze mas hnoj na stole. Uprac si, aby ti ta slama do oka nepichla.
Dinar
Hm, hnůj ze stolu snad upratat jde, ale ten co máš v hlavě neupraceš.
Makovnik
S obsahom svojej hlavy sa mi detailne zverovat nemusis, staci ze ho tu precitam.
Dinar
Od začátku mluvíme o tvých písmenkách a tvé hlavě, jen sedlák kope do sedláků, klasická malost duševních obzorů.
Makovnik
"...jen sedlák kope do sedláků..."
OK, chapem ta.
wladyk
Tos mě pobavil >😁
xpaja
Designove je to hezky provedené auto, ale o vyvážených proporcích bych raději pomlčel. Jako každá Škodovka je to strašně úzké a v nepoměru vůči výšce a délce vozu.
wladyk
Přesně tak. :yes:
beibej
Ale nechápeš to správně...jde o crossover! výška z mpv a zbytech klasický liftback >😒]
twistedTSD
Je mi naprosto jasné, že antikoncernisté se tu budou moct uprskat, ale já dávám rozhodně :yes: . Tento designový jazyk vypadá slibně. Mnohem lepší než nějaké kudrlinky, zbytečné patvary a podobně.
xtalker
A ta "okřídlená" maska chladiče, která k jinak dost povedenému zbytku auta vůbec nepasuje, není patvar?
wladyk
Jo a ty lamely "styl Schade" připomínají ruský náklaďák.
twistedTSD
Nemyslím. Víceméně tam nepůsobí nijak nepatřičně, navazuje na prolisy, světla.
3_diamanty
ja nemam nic proti rapidu co sa tyka samotneho dizajnu - skodovke sedi -

problem vidim akurat v tom ze toledo vyzera presne rovnako ako rapid - tym sa trosku originalita rapidu straca - to mas ako C1 p107 - dvojicky ktore rozoznas az zblizka.....straca sa charizma a originalita jednotlivych aut.........toledo bol vzdy konkurent octavky a teraz ho vlastne spolocne s rapidom odsunuli kdesi nizsie......co je chyba podla mna aj ked nie ekonomicka ale imidzova a nepomoze ani originalite rapidu ze seat ma rovnaku dvojicku.....chapem ze sa setri kde sa len da ale rapid mal byt jedinecny ako aj toledo......toto je taky mix z nudze aby sa nepovedalo a aby aj spanieli boli spokojni a aby aj skodovka bola syta....tato politika koncernu vw sa mi uz dlhsie nepaci....podobne ako citigo up a mii - opat trojicka uplne rovnaka bez kuska napadu.......

rapid by bol ovela originalnejsi ak by to bol osobitny model bez braceka toleda a podla mojho nazoru ak chcel iist s cenou nizsie mohli spravit rapid v karosarsekj verzii hatchback ktoara by menu rapid sedela......toto je akoby dalsia octavka a toledo to este zaklincovalo.......cakal som rozhodne viac originality a jedinecnosti......miesto toho tu mame tu dalsie dve octavky / toledo a rapid / - navyse motor htp na take auto to je snad vtip........som zvedavy na cenu 1.2 tsi 63kw........predpokladam nejakych 13000 eur - tak to uz radsej beriem ceeda bez debaty......ale nepredbiehajme uvidime aka bude cena ale kedze citigo stoji neajkych 8 000 eur tak som zvedavy na tuto lacnu dalsiu octavku kolko bude stat........

Rapidu drzim palce, len ma prkvapuje ze 90kw motor ma byt vrchol ponuky a 77kw diesel je na taketo auto tiez nic moc......ved to auto ma 4,5 metra dlzku a 2,6 metra razvor....je to vlastne ako terajsia octavka.....co tym v skodovke sleduju nerozumiem tomu .... to je akoby kia spravila este dalsi hatch vo velkosti ceedu a dala mu tie aj iste motory len s vynimkou tych silnejsich.....nechapem....ja som rozhodnr cakal od rapidu nieco uplne ine....samozrejme uz ked prisla studia uz mi bolo jasne ze to nebude to co som ocakaval ale auto je ako tak pekne.......tento dizajn mu sediiii to ano :yes😒br />
takze mame uz tri octavky ( rapid toledo a klasicku octaviu ) - co tym vyrobca sleduje ze vyrobi na milimeter rovnake tri auta s rovnakou koncepciou neviem.......zahada.....bohuzial originalita sa straca.....................octavka podal mna tiez utrpi lebo poniekotri zvolia rapid alebo toeldo v lepsej vybave a nebudu jazdit slabsou drahou octaviou....som zvedavy na post jednicky na trhu v cechach a na slovensku na dalsi rok.....octaviou rapid urcite riadne zakyve...
twistedTSD
V prvních odstavcích v podstatě souhlasím. Už jsem nejednou psal, že přeznačkování Rapidu a prodávání pod Seatem mě (nemile) překvapilo. Zvlášť když (a to ani designem) vůbec nepasuje do jeho modelové řady a pouze přispívá k zoufalosti jejího stavu.

To, že motory budou výkonostně spíše průměrné, mě ale moc nepřekvapilo. Vzhledem k tomu, že je Rapid takovou cenově příznivější alternativou k oktávce, dávají v něm právě tyto motorizace největší smysl. Co se týče karoserie, tu bych určitě neměnil. Liftback bude plně vyhovovat rodinným, ale i estetickým nárokům....A ano, možná se tím pádem nebezpečně blíží Octavii, ale ta končí, tak uvidíme, kam se posune v další generaci.
Xawier
EViLNEViL
V Zeneve jsem si mel moznost prohlednout jeho bratricka SEAT (velice podrobne protoze narozdil od jinych vozu nikoho nezajimal) a musim rict, ze vetsina lidi bude zklamana az Rapida uvidi nazivo.Tyhle PR fotky jsou krasne, ale nic vam nereknou o skutecnych proporcich, ktere jsou nevyvazene a ten dravy sportovni dojem, ktery Rapid na fotografiich budi se u Toleda nedostavil. Z Toleda se dalo vycist ze tento vuz je stale jen Fabia sedan (a ta je pekne hnusna) na ktere zapracovali zkusenejsi designeri nez na puvodnim modelu kde se vubec nepremyslelo jak hnusne to bude a zadek se na to nejak narouboval.

Muj nazor je, ze Skoda udelala chybu a parazituje sama na sobe a v dlouhodobem horizontu se ji to vymsti. Proc dal neprodavat starsi generace octavie v serii Tour, kde vyvoj a vyroba je uz zaplacena, ale vyvijet novy model, ktery by mel po Touru zaplnit mezeru, ale nezaplni. Neverim tomu, ze se Rapid bude tak uspesny jako Tour. A nebo vse mohlo zustat tak jak to je, CitiGo, Fabia, Roomster, Octavia, Superb a vyrobit model vys nez je Superb. Stacilo jen v dalsich generacich trochu zmensit rozdili mezi Fabii, Octavii a Superbem. A nebo vyrobit sportovnejsi vuz. Nebo uzitkovy, prodavany treba i ve forme pick up.

Ale abych jen nekritizoval, Skoda bohuzel jinou moznost nez vyrobit Rapid nemela, obchodnici ve VW by si rvali vlasy, protoze by v chudsich zamich neprodali uz zadneho passata a to proste nejde. Rapid bude dobre auto, ale spis melo byt na genetickem zaklade soucasne Octavie, ktera se mela prestehovat do premiovejsiho segmentu, nez na zaklade Fabie.
beibej
Jestli škodě něco chybí tak to není auto nad Supem ani pick up ale MPV.
twistedTSD
Také myslím. Jestli by měla Škoda úspěch s ještě větším (a dražším) sedanem než je Superb, tím si nejsem úplně jistý, ale MPV by se jí docela hodilo.
EViLNEViL
MPV me nenapadlo, protoze nejsem cilova skupina pro MPV, ale mate pravdu. Jen si nedokazu predstavit z ceho by MPV roubovali. Prefouknuty Roomster nebo Yeti?
twistedTSD
Já jsem ten poslední, kdo by chtěl MPV, ale do modelové řady Škody by prostě sedlo. 😄 ...Z čeho by ho roubovali? Ono by se v koncernu určitě něco našlo. Ale realita je taková, že o MPV od Škody jsem nic moc neslyšel, chystá se ale ono velké SUV.
PeterLuk
Náhodou ja som v Autobilde aj v Auto motor a športe čítal o novom Roomsteri, čo bude prakticky Touran / Sharan... 😉
3_diamanty
co sa tyka dizajnu :yes😒br />
uvidime aka bude cena od tej bude dost zalezat :yes😒br />
tym ze je toledo rovnake ako rapid len ine svetla a trosku maska tento model stratil originalitu co je skoda - cakal som ze rapid bude nieco viac ako nejaky dvojnik toleda......pre mna je to po stranke imidzu a hodnoty mena rapid velke sklamanie....rapid mal byt jedinecny....a nakoniec rovnake toledo prislo este skor....s tym htp si to kto kupi? asi nikto.....no a TSI - dakujem neprosim.....no asi mi rapid nesadne a bral by som nieco ine ale ako som uz x krat pisal rapidu fandim a budem fandit auto je to sikovne a zrejme nebude tak predrazene ako octavka ale zase nepredbiehajme - holatko s htp za nejakych 11 000 eur to nebude ziadna vyhra.......cena rozhodne..............lebo to auto je tuctove.......a toledo tu tuctovost este zaklincovalo........
King of rain
Všechno dobrý, to se povedlo.....ehm, a teď výbava, cena, motory.Poměr cena výkon.Neměl to být levný vůz?To zatím nevypadá...kolik pak bude stát O3, ktera bude mít taky torzku u slabších variant.No drahý, to vím už teď...a co bude levné, bude vybavově či motorově ne moc použitelné.Pokud nepotřebuji big kufr, v té samé ceě je Golf, Ceed,I30...s vybavou bez kompromisů.
Dinar
Ty už máš ceník?
Makovnik
Nadcasovy dizajn sposobil dieru v casopriestore a niektorym pleskol o stol aj cennik >😁
King of rain
Podívej se na cenovou politiku škodovky a ceník je zcela zbytečný.Že se zrovná ptáš ty....fanda cenového jemnocitu. >😁
Dinar
Cenová politika škodovky je přesně taková, jakou jí dovolí trh, jak píše níže Emel, tohle auto bude definovat silniční realitu u nás příštích deset let.
Emel
Trh dovolí ledacos... pokud Škoda řekne, že bude Rapid 1.2TSI s klimou za 350 a nová Octavia za 450, trh se s tím nějak srovná... jen bude potřeba přehodnotit naše úvahy o tom, kam to které auto zařadit. I tak by si Rapid + Octavia udržely první dvě místa v nižší střední...
Dinar
Trh ledacos nedovolí, odpovědí máš kolem sebe kolik chceš, vzestup korejců, cenová neochota a proto plácání se fiatu, hondy, toyoty, opelu druhdy klasiků těchto tříd, realisticky pochopenou situaci renaultem a citroenem skrze drastický pád cen, ne, trh opravdu nedovolí ledacos, proto je celkem jasné, jak to s rapidem bude, o něco dražší než srovnatelná fabia v top verzi na dostřel octavie.
Emel
Jenže Škodovka na českém trhu požívá zvláštních výsad a největší konkurencí je sama sobě.

Ano, je jasné, že Rapid bude někde pod Octavií... ale kolik bude stát ta Octavie? Standardně bych očekával, že Rapid bude stát v základu 270, s klimou a 1.2 63kW někde mírně přes 300, Octavia bude začínat na 360 jako dnes. Stejně tak se ale mohou ceny posunout o 40.000 nahoru...
Ronault.
Podle mě vůbec nepůjde o to, kam si které auto zařadit. Češi dnes při soukromých nákupech koukají na cenu a jestli jim hodně dobrý Ceed a i30 nabídne cenu lepší, tak proč by za auto tak dobrých vlastností měli brát auto dražší jen s českým logem. A to tady Ceed a i30 nejsou sami.
pogo26
Proč se tedy výrazně neprosadila Octavia Tour II? Aktuální Octavia s cenou od 250 000,- a celkem nízké prodeje. Přitom aktuální Octavia snad není špatné auto. Rapid se bude prodávat, pokud zákazníci uvěří, že rapid je lepší než octávka.
Dinar
Co to je "se výrazně neprosadila"?
Michal Stehnij
Tohle je blábol, a to nejsem žádný Škoda fan, čísla prodejů tu nemám, ale Češi si koupí i trakař, když bude mít logo Škody. Těch Octavií Tour II se podle mně prodá dost, je to velké auto za málo peněz, i když totálně "oholené."
pogo26
Nechce se mi to moc hledat, Jako příklad dám lednové prodeje.
Octavia 34 200
Tour 1 100
Yazaman
Zajímavé, jak se teď podle některých médií zdá být stlačení ceny pod 300 tisíc od Škodovky skoro záslužný čin. Přitom větší Octavia II tour je o 50 tisíc levnější a pomineme-li částečně motory, tak i s v podstatě novější technikou. Sám jsem více zvědavý na cenu Octavie III - jestli se dostane někam na ceny z roku 2004 (plus mínus 420 tisíc, z dnešního pohledu strašná drahota), nebo si to tak napálit netroufnou.
Katikakus
At se to auto nekomu libi nebo ne, jde bez pochyby o nejkrasnejsi soucasnou Skodovku. Zde musim dodat - bohuzel...

Nezbyva nez doufat, ze nove modely octavie, fabie atd. pujdou designove v jejich slepejich a zacnou konecne vypadat k svetu.

Pro Fluence, Cruze atd. bude rapid jiste solidni konkurence. Je dobre, ze Skoda prichazi s low-end modelem, takze i mene movity zajemce o Skodovku si konecne bude moci od ni koupit velikostne normalni vuz, za rozumne penize. Takovy clovek nepotrebuje nejmodernejsi technologie, a pouziti starsi a jednodussi techniky rad prekousne.

Uvidime, jak budou nastaveny ceny a vybavy.

skoda rapid :yes:
Kasprik
krásné čisté neokoukané až tedy na tu zadní anténu na střeše. Ta je tam jak pěst na oko. Jinak po tom rozšláplým dizajnu hyundai, korea, čína apod. je to nádhera.
leone
auto nádherné, dávám 1 s podtržkou, zpracování, je to koncern, není co řešit, ...ale pokud tato věta,....

Jaká bude základní cena modelu s 500litrovým zavazadlovým prostorem, je zatím ještě tajné, podle všech indicií to však vypadá na základní cenovku 299 tisíc Kč s tříválcem HTP.

...není myšlena jako vtip,...tak nevím !!!!!!!!!!!!!!!!

KOLIK PAK BUDE STÁT 1.4 TSi na 17" ALU s normální výbavou,,,, >😁 >😁 >😁 ,...
jinak 1.2 MPi, to jsem se fakt pobavil,...někdo ten duben má asi celý rok >😁
3_diamanty
bude stat tolko co octavka v tom je cely ten vtip tohto "lacneho" rapida :yes😒br />
priplatis si a budes tam kde octavia.....sice doteraz nechapem co tym vyrobca sleduje spravit tri rovnake auta ( octavia, toledo rapid ) ale snad na to este pridem.....
leone
.možná že výrobce resp.prodejce vše od OII FL, zvednou o 100 litrů, pak by to význam už rozhodně mělo,....no necháme se překvapit 😉
Choochoo
No v dobe kdy se zacina hovorit o dalsi krizi v automobilovem prumyslu bude asi tezko lowendovy vyrobce zvedat ceny o cca 30% >😒]
krultheking
100% souhlas, to je masakr mimo realitu, je to lowend se vším všudy, zastaralá konstrukce, dávno 3x zaplacený vývoj a holátko za 300?? na kolik to přijde s dsg a motorem? 400? a stále bez výbavy! takovou cenovou úroveň akceptují jen češi...
El_Scorpio
Prepac ale prave cesi takuto cenu neakceptuju. Nakolko mnoho cechov sa prezentuje ako zgrlosi snazici sa usetrit vsade kde sa da (aj neda) a taky obraz sa o vas vytvara aj v Europe, takze cesi si radsej kupia lacnejsieho napr. korejca ako drahsie a domace.
V tomto pripade sa ale s tym da suhlasit, VWG rad vyuzije situaciu ze jeho produkty ludia radi kupuju aj nad cenu, avsak clovek by mal rozmyslat co za tie peniaze vlastne kupuje.
kari.laz
Jsem rád za auta, co se nesnaží napodobovat různé přírodní úkazy, řídké hmoty, tekoucí vody a já neví co všechno. Další jednoduše elegantní, elegantně jednoduchý, designově nekonfliktní automobil. Dobrá práce :yes:
Xawier
:yes: Doplním jen-nestárnoucí!
Ronault.
Co je staré, to nezestárne.
Xawier
>😁 Chceš říct,že už nestárneš,jo? 😄 Hlavně si nic nenalhávat 😉
wolff
Je to krásný. Moc 😄
3_diamanty
rovnako ako toledo.....o chvilku ich budu plne cesty a bude z toho dalsia nuda ako octavia 😉

budeme uz mat tri octavky.....originalita isla do certa
wolff
>😒]
Wendover
kráásne povedanééé, 3 octávie , co je cistá pravda :yes:
Igithegreat
Absolutně nechápu z čeho je tady 99% čtenářů "udělanejch" nepřijde mi to vůbec nic extra, proste faceliftovaná Octavia. Normalni auto pro lid, nic víc nic míň.
3_diamanty
ved presne o tom pisem v kazdom jednom prispevku --mame tu dalsiu akoze lacnejsiu na milimeter rovnako velku octaviu a este aj toledo to uplne zaklincovalo......tri rovnake liftbacky...a kazdy na to ziiiira ako na zjavenie......nechapacka

nehovoriac o tom ze jetta je vlastne skoro opat to iste......co tym v koncerne sleduju neviem.....

toledo malo byt jedinecne a nieco ako konkurent octavky a rapid mal byt mensi sikovny hatch hodny mena rapid......cele sa to ale zvrtlo a pozera sa stale na setrenie a peniaze a nie na meno a imidz.....tych hranatych rapidov tu budu za chvilku mraky same tdi-cka, a htpcka....no ja neviem ale nie je to to co som cakal este pred studiou.....po nej mi uz bolo jasne ze rapid bude len dalsia akoze lacnejsia octavia.....pre mna osobne nuda.....ano v metalize an diskoch kazde auto vyzera lakavo..... ale dat za htp bez vybavy mozno nejakych 12000 eur to bude riadny vodvaz....ako sa vravi.....uvidime ako to cele prijme trh ako bude pokracovat predajnost octavii.....samozrejme rapid bude uspesne auto ako kazda skodovka u nas ale mne osobne dalsia octavia na trhu nechybala......a urcite nie som sam
jossalito
A co jsi čekal? Konkurenta pro F 599 GTB?
Igithegreat
Ne, nic takoveho nepisu ani ja ani topper1982, tim spis nechapu prave ten odvzaz, kdyz je na trhu konkurence cca 30 modelu v cenove hladine okolo 250-350tis.
Michal Stehnij
Jenže většina lidí tady chce mamutí kufr a podle čísel ho taky dostane. Nikdy jsem tohle uvažování moc nechápal, ale tak to tady bohužel je. Jsou ochotni dělat kompromisy ohledně motoru a výbavy, ale argument: "Podívej na ten kufr, mámo", často vyhraje. To, že ten kufr využijí 1-2x ročně, ho v tu chvíli nenapadne. Rapid špatný nebude, ale aby mně zajímal, musel by mít pod kapotou 1.4 TSI, automat, aspoň 6x bag, tempomat a elektriku vpředu. Pokud to vše bude za cca. 420 t/Kč, dejme tomu, ale jak znám Škodu, tak nebude. Takže půjdu asi o segment níž, kde sice skončím s autem objektivně menším, ale lépe vybaveným s lepším motorem.
Choochoo
:yes: 😉
kdyz mi bylo 15, tak jsem byl taky udelanej z Felicie a jinde se vyrabela slusna auta. Kdyz je nekdo udelanej jeste dnes ze 120, tak tohle je bomba ne? >😁
4hill
To je to..nejvíc "odvařený " jsou z toho jen klasičtí hateři Škody..Někdo napíše hezký a jde od toho..ale nejdelší proslovy tu mají pouze ti "odborníci" co se snaží všechny přesvědčit že je Rapid neoriginální a ošklivý.K pousmání.. :no:
Igithegreat
Jenze v diskuzi u Skody pisou hezky ac to vlastne ani hezky neni 99% lidi, pak je recenze na Alfu, Ford, Volvo a zacne tam hadka o tom jak je Octavka lepsi nez Mondeo a Fabie hezci nez MiTo.
Flai
doufám ,že bude k mání nějaká klasická atmosféra třeba ta pravěká 1.6 MPI 😄 nebo 1.4 z Fabie ,pěkně předělat na LPG :yes: Ty " poruchové " 1.2 HTP a 1.2 TSI jsou mimo. Myslím,že by základ mela být ta 1.4 :yes:
3_diamanty
o tej 1.4ke 63 kw som tu niekde vyssie pisal :yes: presne tak, klasicka atmosfera mi tam chyba....v tejto motorovej ponuke je to pre mna uplne bezvyznamne auto....kedze htp a tsi o nich som uz pisal ze nie kazdemu sa pozdavaju a mne teda vobec nie.....ale vlastne ono aj octavia ma tie iste motory akurat ze ma aj silnejsie TSI a nema htp....ale bohuzial atmosferu nemas ani v octavii len turba.......tu 59kw 1.4 v octavke ani neratam.......a stara 1.6 je tusim uz len v tourke a zere ako svina....a vlastne vyroba tour uz aj skoncila......preto tie slabsie majove predaje octavky na slovensku a pojdu este nizsie.....lebo tour skvelemu predaju octavie na slovensku velmi pomohla
Igithegreat
Nadchazejici EURO 6 tyto motory uz nesplni.
Anonym
Pokud bude koncern chtít, tak splní. Euro 6 je u benzínových motorů prakticky stejné jako Euro 5, pro diesely to ale bude složitější. V USA prodává koncern Jettu dokonce s motorem 2.0 85 kW, který pochází z 80. let a i ten dnes plní velmi přísnou americkou normu ULEV II.
Osobně si myslím, že koncern jeden u jednoho z těch motorů udělá verzi pro Euro 6 a ostatní dá pryč z nabídky.
kuny
Tak to není. Nejde o emisní normu, ale o flotilovou spotřebu v podobě přiblblých limitů na emise bezbarvého, čistého plynu, který je navíc základní součástí "potravy" rostlin - CO2. To hraje do karet vylhaným spotřebám malolitrážních turbomotorů.
Aladeen
súhlasím ,atmosféra má zaručene dlhšiu životnosť ako vrtuľové 1.2.
To je jeden z hlavných dôvodov prečo si ho nekúpim ani inú škodovku :-!
Wendover
keby sa stalo niečo prevratné, nieco neskutočné, auto ktore pojde po vode, pod vodou, po ceste, po teréne ma motor 300hp, a jazdi na 05,litra benzínu na 100km.
vkuse RAPID, RAPID, RAPID, jak keby to bolo nieco neskutočne už ma to unavuje vkuse na ti pozeráť, len zapnem stránku a na celu mi vyhodí RAPID. je to len o nieco krajsie auto ako renault thalia nic ine v tom nevidim ...
Cakam uz dlhie na nejaký test, porovnávací test napr: Ceed a i30, alebo poriadny test nového Ceed-u. Alebo nejaký článok venovaný nápravám,zaveseniam kolies atď, ale zatiaľ nič len rapid 😒
jossalito
To musí být težký život neumět si na webu najít to, co hledáš...
Wendover
tak mi najdi porovnávací test Ceed i 30 alebo Ceed a niečo hocičo,skrátka porovnávací test nového auta.
alebo dalsie pokracovanie clánku zavesenia kolies a náprav. Ak mi to tu dáš tak ti podakujem a ospravedlním sa za prvý komentár... :yes:
jossalito
Zkus Google...
Link mi sem nejde vložit, je moc dlouhý.
Wendover
ja ťa chápem ale myslel som tu na AUTO.CZ šak možno sa ich dočkám keď prejde rapidománia 😄
Katikakus
Zkus ***.com, to snad zvladnes i ty 😉
jossalito
Ty jsi zase něco nepochopil, že?
Katikakus
Zrejme jsem te precenil. Tak nic...
jossalito
Ty tady dnes, jako obvykle, střílíš mimo terč.

Pořád se umouněně snažíš něco napsat, vždycky je to mimo. Já tvůj psychický stav docela i chápu, opět máš nějaké osobní problémy, opět se to snažíš ventilovat tady...
Katikakus
Uz zase nudis, Freude...

Tohle kolovratkovani nema stavu.
jossalito
No, tak se zaměř na svůj stav, protože ho tím akorát popisuji. Aspoň vidíš, jaký dojem zde zanecháváš. :-!
Katikakus
trosku sebereflexe by ti neskodilo, jelitaku.
jossalito
Starej se o svý problémy, očividně jich máš docela... hodně... :-!
Emel
Je to jednoduché... Rapid je auto přesně pro ČR a v nejbližších 10 letech bude definovat silniční realitu u nás.
Dinar
Výstižné. 😄 :yes: A nutno dodat, že tu realitu bude definovat nejen u nás, a že to bude navzdory plkům o předraženosti a zastaralém designu. Tohle auto je marketingový majstrštyk.
Katikakus
Ano, s tim nelze nez souhlasit.
Ronault.
No, nebyl bych si tak jistý, Emele. Čechům tady vyrostla velká konkurence. A pokud třeba Octavia II a Fabia I stavěly na velmi velmi dobrých vlastnostech, tak jak na to tak koukám, tak škodovka chce jít technikou spíše k nižším nákladům...
Emel
Hele, ono Octavia II taky není žádné hi-tech auto. Možná se pohybuju ve špatných kruzích, ale okolo mě většina lidí chce prostě jen auto pro čtyři lidi a hromadu zavazadel (s dobrým přístupem), co k něčemu vypadá, trošku jede, moc nežere a nestojí. A to je přesně Rapid, pokud to Škoda nezazdí cenou.

I přes nesporný pokrok Korejců soupeří Škoda hlavně sama se sebou... i taková Fabia II, která se do českého vkusu úplně netrefila, má čtyřnásobné prodeje než nejlepší konkurent.
maTooB
Mne sa páči viac ako Seat :yes:
CHerokee
Designově je exteriér povedený. Určitě neurazí. Ovšem interiér vypadá zastarale chudě proti konkurenci.
BruceWayne
připomíná Dacii s kufrem, ale to nevadí 😉 hlavně že se líbí. Opět takový jezevčík :no:
Ada je zase tady
Pokud by nebyla, proda se toho ani ne polovina, co by se prodat mohlo :no:
BruceWayne
Už jsi viděl Porsche v provedení kombi?? Já se příznám, já ne >😁
3_diamanty
a keby bola octavia vo verzii hatch preda trikrat tolko ako lift s kombikom dohromady a pozri sa ono ten hatch aj tak nie je >😁
3_diamanty
a keby bola octavia vo verzii hatch preda trikrat tolko ako lift s kombikom dohromady a pozri sa ono ten hatch aj tak nie je >😁 😉
Michal Stehnij
Co to zase melete? Jako kombi je tu Octavia, takže na výběr určitě je. Liftback nemá nevýhody sedanu a drtivé většině zájemců bude stačit.
Makovnik
A co tak pickup? alebo minidodavka?
Na mestsky smetiak to bude idealne, dokonca nenapadne zapadne do koloritu tej prace >😁
Stejsn
😒
BruceWayne
ale htp jsem už nečekal. Nu nic, opět si mnoho řidičů koupí naleštěný h.v.o htp, protože mají přeci Rapid :yes: To je jako ix35 či Yeti s předním pohonem, ale cena většinou rozhoduje, bohužel ;-\
JaMM
Tvrdiť, že "Soubor předních a mlhových světlometů modelu Rapid evokuje tvar čtyřlístku." je si také prirovnanie, ako keby som pri pohľade na okruhlu pneumatiku tvrdil, že "Je to symbolika všehomíra". Pani z PR oddelenia, odporúčam návštevu botanickej záhrady alebo doučovanie z botaniky..
lacko.mi
aj PR z Kie tvrdil ze predok sportage ma evokovat tigra 😁😁😁 jak pozeram, tak pozeram tigra tam nevidim 😜 [odkaz] samozrejme ani stvorlistok na rapide 😜
kari.laz
Nemělo to být spíš Sorento? Ale nic to nemění na tom, že to stejně žádnýho tigra neevokuje.

[odkaz]
twistedTSD
Obě tvrzení jsou trochu zvláštní, no. 😄
Makovnik
Das si 5x sake a bude aj tiger >😁
JaMM
Este ma napadlo, ze ked daju blinkre do spatnych zrkadiel, tak PR bude bluznit o stylizovanom sestlistku.
King of rain
Prej tam bude i ten litr s CityGOU. >😁 A to myslím vážně....nejdříve to budou dojit že to je novinka a "horší" motory přijdou posléze.
Makovnik
Z 0 na100 za 17 sek... ale co tam po tom, rodina sa plasit nemusi, pomaly dalej zajdes >😁
karfiol
pokud bude opravdu necelých 300 kolíku,tak je to jenom o 60 míň než Octavia.Když to člověk trochu naloží,dá tam 1,4 tsi nebo 1,6 tdi a lidský kola aspoň 15 palců,tak tam bude za 360 bez výbavy.Přičteme rozšířenou základní výbavu na úrovni ambition a budem na 480,sleva od dealera 30-60 tisíc a jsme rádi když se dostaneme pod 450 tisících.Je to jen můj mázor,ale myslím,že nejsem daleko od pravdy.Za takovou paštiku docela dost peněz.Ale češi to koupí.
petansoudce
Bohužel, Češi koupí i plato vajíček za 105 Kč
karfiol
je to tak no >😁 >😁 a někteří vyřazené nosnice se kterýma si pak hrajou děti >😁
twistedTSD
Divil by ses, co ještě svede vyřazená nosnice. To jen tak na okraj. >😒]
Xawier
>😁 >😁 >😁 :yes:
Michal Stehnij
Tak nějak. Za 450 papouchů už je tu Mazda 3, Civic, Focus, Astra, Golf, Auris, potom Ceed a i30, které za těch 450 budou ve fullu, o Francouzích či Bravu nemluvě, i když ti zrovna mým "šálkem kávy" nejsou. Jenže drtivou většinu Čechů zajímá jen užitná hodnota, jízdní vlastnosti nebo výbavu oželí, bohužel. Ve světle toho vůbec nevidím Cruze jako špatnou alternativu.
bojler_
Jsou venku první /jakože první/ fotky a už se zase brečí kolem cen. Jako kdyby skoro všechny ostatní značky nestavěly ceny právě podle Škody..
admin badge
Ondřej Šámal
Design se povedl, o tom žádná, jen ta cena není zas tak špičková. Jestli HTP bude za cenu kolem 300 tisíc, minimum (1,2 TSI 63kW), respektive optimum (TSI 77kW), už bude někde kolem 320-340 tisíc. Když k tomu připočteme ještě nějakou tu výbavu, jsme skoro u 400 tisíc, což mi za českého "Logana" přijde docela dost.
Peto02
Tiez tu cenu nechapem. Ved za 299tis sa da kupit Toyota Auris! Keby som si mal vybrat auto pre mladu rodinu do 12tis eur tak urcite Toyota. Spolahlive auto ktore odvezie aj detsky kocar s prijatelnou spotrebou. K tomu sa nemusim obavat toho ze mi auto niekto ukradne alebo ho uvidim na kazdom rohu.
Frantizsekk
Nemyslim si. Ja ocekavam holatko s htp kolem 250ti, vse ostatni 300-320+ vybava. Kdyz ne hned, tak pozdeji.
avatas
Lidé to koupí a dobře jim tak.HTP za třista v holo-výbavě,to je nejlepší výpověď o majiteli, nežli tam vepředu 00 07. Říkám svůj názor že nejsem tak bohatý,abych kupoval levné věci.Jenže žijeme ve státě,kde Baťa nakoupí šunty v tržnici a se ziskem 1000% prodá.Proto také můžou lidé reklamovat,pořád se to vyplatí.Tento stát nedává záruky o tom,že kvalita je rovna vyšší ceně.Škoda se pohybuje v kvalitě kdes uprostřed tabulek,ale cenovkou dává najevo: jsme dobří a dobře vám čechům,dobře vám tak .Mají tento národ za blbce a národ tiše chrochtá.Proč si nekoupit moderního korejce se sedmiletou zárukou,když dražší "domácí" dá záruku na 60 000km?Motor vykazující fatální závady(viz 1.2Tsi,1.4Tsi) se stále výborně prodává.......je to k smíchu,nebo pláči? K pláči jsou někteří místní tunigmajstrstickové,zvracející urážky na každého,kdo nechválí tu jejich značku.
To,že lidé kupují a brečí,jak je to drahé můžou změnit jediným spůsobem:NEKUPOVAT.
Těm co koupí se nesměji a až mne budou horko těžko předjíždět ukážu pravým blinkrem a spomalím.Ať si užijí své svobody. :-!
3_diamanty
tak to je tou mentalitou to len tak lahko nezmenis.......... 😉

len mladsie rocniky uz to vnimaju inak a vedia sa viac odviazat a nekupuju len predrazenu holu skodovku.....ale pozeraju aj inde....a vedia si spocitat a zvazit co je vyhodnejsie

ja tiez hovorim ze htp rapid za nejakych 12000 eur ze bude nepredajne auto a uvidis kolki sa na to chytia ako mysi do pasce a pritom za tu cenu mas uz pomaly ceeda co ma 100koni a 7 rocnu zaruku. Pokial ludia nezmenia zmyslanie vzdy budu kupovat predrazene sunty ale nastastie doba sa uz trosku zmenila a smeruje to k lepsiemu - na slovensku az tak zatazeny nastastie na skodu nie smie ako v cechach kedze my nemam vyslovene domacu znacku a mozno je to aj dobre 😉
JuckiCZ
Pro mě je to dobře, že tady žije většina "zpomalenejch", aspoň nevidím pořádný auta (ty, ve kterejch budu jezdit já), na každým rohu 😉 .
megacruiser
Kdyby ten moderní korejec nevypadal jako LSD úlet se všemi těmi nesmyslnými vlnami a promáčklinami, možná by se dal. Takhle se u mě dostavují nelibé pocity pokaždé když vidím nějakou novou i30 nebo i40. Mám rád design s nějakou myšlenkou a ne tyhle vraždy co se snaží šokovat nevkusem. Možná bych jim ten hnusný design odpoustil, kdyby znamenal podstatně lepší aerodynamiku. To ale skutečně neznamená, viz. ty vystouplé oblouky blatníků.
Rapid je jednoduše elegantní a nadčasový. Je to radost konečně zase vidět hezké auto. A na tom nic nezmění ani neschopné motory a přehnaná cena.
Emel
Dost dobré :yes: . Jsem rád, že z konceptu zůstalo zachováno maximum. Kvalitní promo fotky zdařile maskují větší masu plechu kolem zadních kol, tady si počkám až na živé setkání. Co mě trošku ruší je černá podivná anténka... pokud to byl designerský záměr, pak mi do oka nepadl.

Všichni teď s napětím očekávají cenu... bohužel to vypadá, že 1.2HTP jako základní motorizace nebyla kachna Světa motorů, jak tu někdo nedávno tvrdil. Nic proti, jako základ... ale bylo by fajn, kdyby auto v rozumné výbavě (klima, ESP, rádio) s TSI bylo k mání za nějakých 320.
jossalito
Jo, promofotky zakývají i to, že auto je pořád úzké.

S tou cenou, pokud to mají naprat mezi Fabii (225 tis) a Octavii (357 tis) a místo Toura (260 tis), tak jaká asi bude cena?
Emel
No právě že Tour byl za 300 už v celkem solidní konfiguraci... nelze si nevšimnout, že Škoda v poslední době akční nabídky Octavie ořezává a tím, zřejmě záměrně, vytváří více prostoru pro Rapid.

Pokud... pokud bude za 300 1.2HTP v holé výbavě na plecháčích, pak bude potřeba úvahy o konkurenci pro Fluence a Cruze přehodnotit, protože ti za stejné peníze nabídnou papírově více, takový Rapid by byl po lehkém dovybavení zřejmě na cenové úrovni Octavie. Jistě, Škoda může těžit ze statusu novinky a své popularity v ČR...
3_diamanty
este mi povedz kto si kupi 55kw motor trojvalec htp do 4,5 metroveho rodinneho auta ktore ma 2,6 metrovy razvor ...... 😉 , to jedine len nejaky zberatel do muzea alebo autoskoly no a ked siahnes po silnejsom motore zrazu ta cena rapidu urcite az taka lakava nebude ako kazdy ocakava to som si isty...uz na citigu je vidiet ze za 8000 eur mam dokopy hole auto a ked chcem lepsiu verziu s lepsim motorom zrazu som na 9000 eur a to este zdaleka nie je koniec....n a za neajkych 9500 eur si viem kupit lepsie a hodnotnejsie auto ako citigo....no a teraz si predstav kolko bude stat taky rapid.....s htp minimalne 12000 eur tipujem ....a ani dalej nepocitam....
Emel
Souhlas, s HTP to bude na nějaké poskakování mezi vesnicema nebo po městě. Pokud bude stát 1.2TSI s klimou a liťákama 330... pořád to nemusí být marné, ale je potřeba začít o tom přemýšlet jinak.
Michal Stehnij
Kdyby se člověk vešel do 400 - 420 s 1.4 TSI, aspoň 6 bagy, tempomatem, el. okny vpředu a automatem, (jsem tělesně postižený), tak budiž, ale jak znám Škodu, tak to tak asi nebude.
bojler_
Taky půjdeš pracovat za polovinu, i když ti jinde nabídnou celý plat? Nepůjdeš. Teda nepojedeš, pokud ses postiženej. No a protože za polovinu dobrovolně dělá málokdo, taky za polovinu prodává málo značek. Každý prodává tak, jak umí. A hlavně může.
prochySBK
Tady nikoho nezajímá jaký to bude uvnitř? Nemyslim ty umaštěný ukradený fotky z mobilu... Pro mě je auto 50 procent jak vypadá z venku ale dalších 50 jak uvnitř - tam přece budete trávit taky dost času, no ne? 😉
Dixik2
Vydrž. 25-26 je prezentace ve Vídní pro novináře.
kari.laz
[odkaz]
3_diamanty
keby takto ze vyzera interier ceedu alebo i30 tak to by bola samozrejme chudoba 😉 ale ked takto biedne vyzera rapid tak je to ok a je to bomba interier 😉 to je to o com tu stale pisem....kym sa nezmeni vnimanie ludi o znacke skoda a o inych znackach dovtedy bude kazdy kupovat hole sunty aj za statisice a este si ich chvalit 😉

inak ten interier je dvojfarebny len vo vyssej vybave ak nie najvyssej takze zase bude 98 percent rapidov totalne nudne sivych ze uz teraz mam strach vidiet oficialnu fotku jeho zakladneho siveho nudneho sucheho interieru...
kari.laz
koukám, že největší vrásky to představení udělalo tobě, co? >😁
Už se těším, jak budeš "rozjíždět" prodeje korejců potom, co se Rapid dostane do prodeje a ukrojí jim z jejich koláčku. >😁
Michal Stehnij
Tak nalejme si "čistého vína" a řekněme si, že tady Rapid úspěšný bude, ale v Evropě to bude mít složitější. Navíc Rapid v holátku nebude o nic lepší, než stále ještě některými vysmívaní Korejci, ať už topper píše sebeabsurdnější příspěvky.
kari.laz
To nic nemění na to, že nejobsáhlejší slohy zde píší právě koreafans+VW hateři. Asi něco vycítili.
Andromeda
A tomu věříš opravdu jenom Ty...
avatas
>😒] >😒] >😒]
zino
Trpezlivosť, o interiéry budú ďalšie mraky článkov...
mecha2020
Tak nevím ale vyrábět stejné auta a dát jim jiný název se může stát jen u němců, Octavia versus Rapid vždyť ten Rapid má větší rozvor a o pár centimetrů kratší tak to nechápu jak zapadá mezi Fabii a Octávku, jinak podoba s Audi se také nedá popřít !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jossalito
Že, což teprve Fiat a Lancia! Ty vůbec nedělají stejné auta s jinými znáčky, co? Vyjmenovávat ti je snad nemusím. >😁 :no:
rabush
>😁 :yes:
JDM
to je teďka moderní, jedno auto, několik výrobců, zachvilku to tady bude jak v GTA to auto který řídíš potkáváš nejčastěji jen v jiný barvě >😁
twistedTSD
Octavia končí a už dlouho se mluví o tom, že poroste. Podobu s Audi jsem nějak nepochopil.
Emel
Taky nevím co tím chtěl básník říci... ale ta boční linka pod oknem je A4 jako vyšitá 😄
Lio
Otras, je to len zmensena oktavka... :no: :no: :no:
PeterLuk
Mne sa celkom páči, až na okolie SPZ. Svetlá sú pekné, ale nepáči sa mi okolie zadnej SPZ. Vďaka nemu vyzerá trochu čínsky... >😁 😉
jossalito
>😁 Ty moc dobře asi nevidíš, co?
PeterLuk
A prečo?
Toto mi na ňom vadí : [odkaz]
A takto by mal vyzerať podľa mňa : [odkaz]
jossalito
To je právě prvek, který se mnohým lidem líbí a myslím, že Kabaň ho vyzdvihoval.

Asi tě zklamu, nová Octavia ho bude mít taky. 😉
Choochoo
To je nam jasny ze ho bude mit, to bude zas podoba jako vejce vejci, az na predni a zadni svetla, ne? >😁
newmind
Nerozumiem naco je komu 517 litrov v sedane/liftbacku, ved to je obycajna nepouzitelna jaskyna. Mozno tak raz za rok na dovolenku.
Vyrobca by sa mal pochvalit radsej rozmerom interieru, dlzke/vyske sedakov/operadiel a nie absurdnym zadkom.
Nech to dopadne tak ako octavia...obrovsky kufor, ale cestujuci na zadnych nebudu vediet kam s nohami.
Michal Stehnij
Tak si uvědom, jak uvažuje průměrný český, (možná i slovenský) člověk a pochopíš, proč to má mamutí kufr. Mně to taky přijde zbytečné, podle mně 300 - 400l stačí, většina holt musí mít kufr začínající číslem 5. To, že kvůli tomu musí dělat kompromisy ohledně výbavy nebo motoru, je jim jedno.
jossalito
500 litrů v sedanu je nepoužitelné, u liftu to tak není. 😉
petrumr
cuoresportivo
a stále nic.... Stále bez příspěvku GTIho. Asi ještě robí... Aby si mohl koupit aspoň modýlek.

Jinak auto je to hezký. :yes:
jossalito
Ty si bez něho taky asi sám ani neuprdneš, co? >😁
cuoresportivo
Protože příspěvky GTIho se zde objevují, kromě víkendů, až kolem 17 hodiny, vydedukoval jsem, že GTI určitě nedělá v kanclu, ale někde u lopaty.
King of rain
Tak to jsi vydedukoval špatně.On spíše pro ty lopaty dělá... >😁 a né zadarmo. >😁
cuoresportivo
Dělá pro lopaty.... To jako že lopatám ty lopaty čistí a chodí jim pro svačinu? Tak to jsem fakt nevěděl.
jossalito
Tak to, stejně jako v jiných případech, jsi vydedukoval zcela špatně. 😉
martindr
tak nas pouc, v com dedukuje zle.. GTI ma taku vlastnost ze o sbee nenapise ani prd.. Co je dost cudne vzhladom na pocet jeho prispevkov.
jossalito
GTI rozhodně rukama nedělá. Což inteligentní člověk odhadne již z jeho psaného projevu. 😉
cuoresportivo
Jak to říkal klasik?
I Vergilia si může skladník přečíst v originále. >😁
Přesné znění si fakt nepamatuju...
jossalito
A jak jistě víš, tak s tou latinou Kemr nakonec stejně seknul. 😉
cuoresportivo
Uvažuj. Kdyby GTI seděl v kanclu u compu, vážně si myslíš, že by odolal se nevyjádřit?
jossalito
A ty si myslíš, že v tom kanclu člověk musí sedět furt? Já v něm taky netrávím veškerý svůj čas.
martindr
jossa, z jeho "psaneho projevu" si zistil ze nerobi rukami? Ty si jasnovidec? Alebo vsetkych co sa zivia rukami povazujes za debilov neschopnych sa vyjadrit? To ako sa gti vyjadruje hovori len o jeho nevsednej fantazii v bolahoreceni koncernu, o nicom inom to nehovori. To ze tu vie chrstnut 50 riadkov textu a nakonci napisat bravwo je tak slabe asi ako jeho blogy. Stacilo mi precitat si 3-4 clanky a bolo mi jasne, ze toto nema nic spolocne s inteligentnym clovekom. Keby si ho naozaj poctivo cital, nasiel by si naozaj niekolko dost velkych polemik v nom samom, nasiel by si niekolko krat texty kde si serie do vlastnych ust. Lenze to by si ho musel citat bez ruzovych okuliarov. Ja nemam nic proti koncernu ako takemu. Ja tu vystupujem len voci takym ako je on alebo ty co si myslite ze koncern je uberauto a nic lepsie nie je.
jossalito
GTI rukama nedělá, živí ho jeho hlava. Jestli bude chtít, tak to sám napíše, když ne, tak ne. To je jeho soukromá věc a já nejsem joho mluvčí. Ostatně, co dělá, už tu několikrát proběhlo.
martindr
je zaujimave ako ho obhajujes a hovoris za neho a potom napises ze nie si jeho mluvci 😄 je to vtipne.. 😄 inak, kedze to tu uz niekolko krat bolo, napis teda co robi, vcelku ma to zaujima cim sa zivi. Ako vravis sam, uz to tu bolo, nemal by si s tym teda mat problemy...
jossalito
Jsou soukromé a osobní věci, o kterých mi nepřísluší se vyjadřovat. Já taky nevykládám kde komu, co děláš ty.
martindr
nevykladas to len preto lebo to nevies. Vies v akej brandzi pracujem ale co robim to nevies. Ale keby tu bol napriklad obycajny predavac alebo smetiar, pri najblizsom flame mu to chrstnes do ksichtu.. Ale to je jedno ja sa tu hadat s tebou teraz nejdem. Ale mohol by si mat niekedy aj vlastne nazory nielen preberat gtiho retoriku.
jossalito
No, já jsem ten poslední, kterej by se tu bál napsat svůj názor.

To, že se ve spoustě názorů potkávám právě s GTIm, může značit například stejnou životní zkušenost, pohled na svět, či prostředí, ve kterém žiju.
cuoresportivo
Já vím, jak to v kanclech, mimo jiné, chodí. Mám už odkroucených 34 let v pracovním procesu. 1-2x denně zkouknout co je na Auto.cz, a iDnesu jde fakt bezproblémově. A pro fanatika GTIho, vyádřit se ke koncernu, je pro něho neodolatelné, resp. povinností.
martindr
jasne ze sa to da, dokonca sa to da aj 5-6 krat denne, zalezi ako si sikovny v praci. Tiez som "kancelarska krysa" a kedze pracujem v IT , internet bezi nonstop. Tiez si myslim ze nerobi v kancli, inak by tu bol jeden z prvych..
cuoresportivo
Já vím, jak to v kanclech, mimo jiné, chodí. Mám už odkroucených 34 let v pracovním procesu. 1-2x denně zkouknout co je na Auto.cz, a iDnesu jde fakt bezproblémové. A pro fanatika GTIho vyádřit se ke koncernu je pro něho neodolatelné, resp. povinností.
jossalito
Jenže ty sedíš v kanclu furt. A já taky chápu, že ekonom má sedět ve firmě a ne lítat po všech čertech. Ale jsou i povolání, které nejsou uvázány k židli v kanclu jako je pes u boudy.
cuoresportivo
No, stejně to dneska nerozřešíme. Jdu dělat něco bohulibějšího. Se měj, resp. mějte. 😉
KoniasP
Mrzí mě, že v nabídce motorů nebude spolehlivá 1,6 MPI. Rapid bude přece jen lehčí auto než Octávka. Tak by to s ním mohlo celkem hezký hýbat. Druhak mě vadí problémy se řetězi u TSIček. A modernizované verze s řemenem přijdou až zadlouho.

Konkurence k rapidu tu myslím bude dost drsná. Skoro současně přijdou modely Hyundai i30 cw, Kia Ceed SW a Chevrolet Cruze Combi. Za podobné ceny, ale s lepší výbavou a obávám se asi i lepšími základními motory.
JuckiCZ
Tenhle starej a hroznej osmiventil bude někomu chybět? Spolehlivě to jde i s výkonem, líbivým zvukem, nízkou spotřebou (viz třeba Honda).
Michal Stehnij
Přesně tak, tahle "zdechlina" nikomu chybět nebude. Otec mého kamaráda Octavii Tour I. s tímto motorem má, tak vím o čem mluvím. Jediná výhoda toho motoru je, (pro ty kdo o to mají zájem), že jde bez problémů přestavět na LPG.
Anonym
No jo, ale koncern nic takového nemá. Proto by byl i ten 1.6 MPI žádaný. Ale koncern má i modernější 1.6 16V (v podstatě 1.6 FSI "ochuzený" o přímé vstřikování), montoval se druhé generace Fabie.
GTI
Bravo, Bravo... Bravo :yes: :-!
King of rain
To je za tři Fiaty, to bude mít Wolfík radost.... 😉
jossalito
Tady by se spíš dalo napsat Linea, Linea...Linea!?
Klaudius
Nezdieľam tvoje nadšenie.
kaplic
ale je na elektronech, s mlhovkama, lakované kliky, zpětná zrcátka a nárazníky - jak bude vypadat základ za 299 000 a s holotou uvnitř ví bůh - víme, co Škoda dokáže vypustit do světa v základu. Motor HTP s 55 kW je na tak velké auto taky docela síla - minimálně 1,2 TSi 63 kW, ideální se 77 kW. S výbavou, aby tam byla manuální klima, okna v elektrice, 6 airbagů, slušné radio, dělená zadní sedadla, plně nastavitelný volant, seřiditelná sedadla řidiče a spolujezdce, loketní opěrka, mlhovky, 16 litá kola, pěkná barva a motor 1,2 TSi 77 kW - a bojím se, že budeme někde mezi 400 - 450 000,- ;-\ Ale nepochubuji, že u nás a na Slovensku se to prodávat bude - ve světě už to tak růžově nevidím.
BruceWayne
kdy bude mít Oktavia či Rapid větší rozvor než 2700mm. Rapid má mít ůdajně jen 2600mm. To sousedovic golfky-vozítko pro mrňata, co v nich vozí malého vetřelce mají větší >😁 rozvor :no:
petrumr
Klaudius
Čo to zas pletieš? Podľa teba stredná trieda nemá nárok, lebo nie je "normovaná" pre české garáže?
BRoy
sepraná Octávka s hranatějším zadkem, motory samé plevy a cena taky "lidová". Tak hodně štěstí Schade! :no:
twistedTSD
Názor odborníka.
BRoy
No, Tvoje reakce je jistě odbornější. A jistě by's ji uměl i vyargumentovat, že?
twistedTSD
Já hlavně příliš argumentů nenašel ve tvém příspěvku.
JaMM
Nemaaaas pravdu. Chlapci to nacipuju, vrazia dozadu trombon, navesaju bizuteriu a budu lietat po sidlisku na plny plyn, div im nevytrhne motor. Vsak vies, ked to netaha, tak aspon alternativny adrenalin. "Letiet" 80 km/h v panelakovej jednosmerke, tak to je ono.
petrumr
figurka
Diskuze ukazuje obrovskou tržní trefu Škody. Všichni by očividně Rapida chtěli. Kdo na něj má již dnes uznale kývne hlavou, kdo ne, tomu se nelíbí a nebo rozumuje o přehnané ceně, ale každopádně je to všechno špatně. 😉 8-s :yes: :no: >😁
Klaudius
Objavil si Ameriku. >😁 Teda nie že by som nesúhlasil. Ibaže to, čo si napísal, platí o každom aute. Nie iba o Rapide, nie iba o Škode a nie iba o autách VW Group.
figurka
Samozřejmě. Právě že to platí o každém autě. Vzpomeň si na to i v diskuzích u těch jiných aut.
martindr
aj diskusia pod meganom bola dost plodna, myslis ze aj megana chcu vsetci? >😁
kiwiwi
skoda logan
Klaudius
Diskusia ukazuje o.i. to, že je to domáca značka. Niečo podobné bude ukazovať aj trh. Aj keď domáce publikum nepatrí k špičke patriotizmu, jak sa to robí, to vedia najlepšie Kórejci.
Andromeda
Hmmm, tak komu se nelíbí na něj nemá, komu ano , ten je ve vatě , a ještě by to chtělo nějaký odstavec o prémiových lidech, jezdcích a garážích -> aby toto sociologicko-psychologické glosování mělo "komplexní obvyklou úroveň" >😒] ...Teda ne že by ji nemělo, ale třešinka na dortu se vždycky cenní...
Klaudius
1. Pod menom Škoda Rapid mám zafixovaný iný voz. (A z hlbšej minulosti ešte iný.) Opäť príklad fakticky zneužitia image mena na tuctový projekt bez kvapky emócie

2. Kvitujem zachovanie koncepcie liftback, z pohľadu úžitkovosti je to po kombíku najlepšie riešenie (ak ostanú stranou MPV a podobné vozidlá)

3. Som zvedavý na novú Octaviu - vzhľadom na jej rozmery som čakal, že Rapid bude o niečo menší. Podľa mňa sa trochu bije aj s VW Jetta.

4. Dizajn exteriéru O.K. Nič zvláštne, nič špeciálne jednoduché ale ladné línie. Hoci trochu chladné, nemecká strohosť kričí takmer z každého škodováckeho modelu, čo je trochu škoda, česká povaha je iná ako nemecká, a v autách by sa to mohlo viac prejavovať. Zaujímavé sú prvky dizajnu príbuzné s líniami A8 - aspoň mne tie hrany Rapidu Audinu pripomínajú [odkaz]

5. Škoda, že zatiaľ chýbajú slušnejšie fotky interiéru. Ten mi pripadá, na rozdiel od zbytku auta, tragický. Nič jednoduchšie, nudnejšie a lacnejšie asi vymyslieť nešlo, toto bude zrejme najväčšia slabina auta. Ak ju neprekoná cena - tá u Škody je majster v šplhaní, s každým prvkom výbavy naviac - u primárne lacno koncipovaného auta to môže byť o to výraznejšie.
PeterLuk
Buď rád, že ten interiér aspoň trochu zmodernizovali. Ak by tam dali ten zo starších Škodoviek, to by bolo ešte horšie. Ak som napísal pod článok o Seate Toledo, že sa mi interiér páči, tak som to myslel na pomery Škodovky ( Toledo je predsa prakticky Škoda Rapid )...

Čo sa týka dizajnu, páči sa mi až na zadok, tam sa mi, ako som už napísal, nepáči okolie ŠPZ.

Ja sa už teším na odvodené kupé Garde. Dúfam, že ho vôbec urobia a že ho neodfláknu.

Ocenil by som, keby škodovka urobila retro, inšpirované starou Octaviou / Spartakom / Feliciou.
To by ešte len boli autá... 😄 :yes:
Klaudius
Za čo mám byť rád? Za tú úroveň Octavie I? Neberiem ohľad na pomery škodovky - reálne ten interiér je hrozný.
Kupé Garde? Je to isté? AK áno, potom palec hore, ale v tomto smere mám skôr pochybnosti. A na retro radšej zabudni.
jossalito
Vcelku slušný pohled.

Zeptám se na jednu věc, co by jsi ty chtěl za interiér, co ti vadí na tomto, nebo co ti tam chybí či je neergonomicky špatně? Umístění navigace vynech, to má spoustu aut stejné.
Ronault.
Opravím tě: Spoustu koncernových aut stejně špatně.
jossalito
Minule mi tady nějakej fiškus vylepoval obrázky novýho Ceeda, i30, C4 a kdoví čeho ještě, a hle, navigace byla vždy na stejném místě. Takže tohle zdaleka není výsadou jen koncernovýchz aut, kde jsou navíc vždy příkazy navigace převedeny i na maxidot.

PS: Nebyl jsi to náááhodou ty, co mi tady onehdá vysvětloval, že oku je jedno, kterým směrem se kouká? 😉
Ronault.
Tys to buhužel nepochopil, jak tak koukám 😉
jossalito
Ty taky ne, otázka totiž zněla, co bys v tom interiéru udělal jinak a proč, či jaké má chyby. 😉
Katikakus
To uz je u nej tak trochu tradice 😉
Klaudius
Čo mi vadí? Príliš strohé línie, farba, už na pohľad nie príliš lákavé plasty. Dizajn je už jak obohraná platňa, stále prehrávanie toho istého dookola. Rovnaký pontón, rovnaká "kaplička" s prístrojmi, rovnaké mriežky ventilácie - naprieč koncernom aj naprieč generáciami skutočne len neveľké zmeny a tvarové odchýlky. Stavebnica.
Dobrý interiér?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
jossalito
Ty Renaulty, to myslíš vážně?

Ty jsou, co do provedení i mateirálů, nefalšovaná hrůza. Dodneška si pamatuju, když jsem na autosalonu vlzl do Fluence, jak všechno vevnitř smrdělo, zpracování interiéru bylo katastrofální a navíc mě dorazilo, že tomu autu vrzalo při zavírání víko kufru.
C4 snad jo, ale v německém autě bych takový interiér potkat nechtěl.
Klaudius
Takže Škoda je nemecké auto, nie české? Pach v interiéri nového auta má čo do činenia s cenou, nie s jeho dizajnom.
vasek2
To jsem se malem poucural smichy. Proboha ... skodavka na me pusobi vselijak, ale ze by Rapid byl emocionalni. Prakticky, ano. Mozna vkusny. Ale emoce?
PeterLuk
A to sa ešte bude predávať ako SEAT, to ešte len bude "auto emoción" >😁
vasek2
to i ten Seat vypada lepe, hlavne zezadu. Ale je fakt, ze u Auto emocion u mne vyvola spis ibiza a mozna predesly leon, ale exeo nebo nove toledo....Abych neplkal, emoce ve mne vyvola treba mazda mx-5, treba s blondynou za volatem ( v Rapidu blondyna taky vyvola, ale mensi 😊)))
vasek2
to i ten Seat Toledo vypada lepe, hlavne zezadu. Ale je fakt, ze u Auto emocion u mne vyvola spis ibiza a mozna predesly leon, ale exeo nebo nove toledo....Abych neplkal, emoce ve mne vyvola treba mazda mx-5, treba s blondynou za volatem ( v Rapidu blondyna taky vyvola, ale mensi 😊)))
JuckiCZ
:yes😒br /> To je ten problém, aby mě auto zaujalo, musí ve mě zanechat či vyvolat emoce. A to se žádné Škodě už dlouho nepodařilo (a on je na tom ostatně celej koncern podobně - až na světlé výjimky jako Bentley, Lambo či Porsche), avšak jak tak koukám, takových lidí jako já je minimum...
vasek2
Posledni skodovka,ktera ve mne vyvolala emoce, byla 110 R 😉
Emel
Design se bez diskusí povedl, nelze než zvednout palec za zachování maxima z konceptu. Kompromisy v proporcích (šířka auta, masa plechu při menších kolech) bude potřeba hodnotit až po živém setkání, ale zatím pro mě za jedna s podmínkou (v rámci limitů dané třídy).

Opět se otevírá otázka, kam vlastně Škoda s Rapidem míří. Očekávaný posun Octavie směrem nahoru otevírá prostor v klasické nižší střední... vždyť i současná Octavie byla na horním okraji nižší střední. A ruku na srdce... proč by Rapid nemohl konkurovat Meganu nebo Bravu?

Od toho se odvíjejí i spekulace o cenách... pravdu má Dinar, ty spekulace nejsou v tuhle chvíli zase tak podstatné... no ale proč si o nich nepokecat? Moje soukromé přání je, aby v relaci 320k bylo k mání auto s rozumným motorem (slabší TSI), na litých kolech (protože bez nich to bude bída, minimalistický design stojí na detailech - viz Citigo), s klimatizací, ESP a nějakými 4-6 bagy. Dnešní namlsaný kupec kupuje za podobné peníze Golf... a Rapid měl přece být lowend, ne?

Tak či tak.. pro ČR je to událost desetiletí, tohle teď budeš potkávat na každém rohu... :yes:
King of rain
Mno, pokud by bylo za 320 to co pišeš, tak ještě dejme tomu......musíme doufat že škodovka nebude prodávat nebezpečné auto, bez bagů a ESP.Taky je otázka zda budou tlačit "pětikvalty", no tipuji že ano.Uvidíme.V každem případě bude chvilku trvat, než se ceny stabilizují , t.j než se zjistí co "konkurence".Taky uvažujme o Fleetu, spousty O2 se tak prodáva a jsou vybavené, tam škodovka vaří slušnej peníz, to si Rapidem rozhodně nebude chtít nechat vzít.Ano vyjímečně je to tak, že vybavenost je taková, co trh dovolí a u Škodovky to platí trojnásob.
Emel
Zřejmě jako jinde - 63kW 5st., 77kW 6st.
Anonym
ESP je u aut homologovaných od tohoto roku povinné, pokud je mi známo. Fleety si Škodovka určitě bude hlídat, proto taky poslední Octavii Tour nenabízela v dieselové verzi, aby to neukrajoval prodeje běžných Oktávek.
Ronault.
V tom předposledním odstavci se skrývá velká část pravdy.
Michal Stehnij
Jen se tak trochu vrátím k tomu Tvému argumentu, že Češi koukají na cenu. Ano, to je pravda, nicméně pořád spousta lidí slyší na to, že je to český výrobek a "je to levné," proto těch Rapidů 1.2 HTP bude jak naseto. "Má to velkej kufr, podívej," to bude nezřídka kdy hlavní argument koupě. Nechápej mně špatně, Rapid jistě bude dobré auto, ale podle mně dává daleko větší smysl v lepších výbavách a motorizacích, a to už se jeho primární role value for money auta vytrácí.

Jinými slovy, nejsem si až tak jistý, že Ceed/i30 Rapidu "zatopí." I když jízdně a komfortem půjde bezesporu o lepší auta, (multi-link vzadu, lepší výbava), tak ta auta nemají českou "mantru," kufr začínající 5. Tuším, že i kombi budou tak na 450 - 470l.Proč to vlastně celé píšu, chci říct, že kdyby měl člověk + - 300 t/Kč na stole a šel si koupit nové auto, rozhodně neskončím s Rapidem 1.2 htp, protože to prostě není dobrá volba. Proč platit 300t za 3 válec a horší jízdní vlastnosti než konkurence? Jen kvůli kufru? To mi nedává smysl.
Emel
Podle mě naopak bude dávat Rapid smysl v nižších výbavách... tohle nikdy nebude stylovka ani závoďák, ale solidní rodinné auto s velmi dobrým prostorem pro posádku i zavazadla a tím správným znáčkem na kapotě by to být mohlo.
Michal Stehnij
Chápu Tvou logiku, nicméně lze se domnívat, že v základu Rapid bude mít téměř identickou výbavu jako moje stará Honda, (4 bagy, el. okna vpředu) a to není zrovna něco, nad čím by člověk v r. 2012 vískal, o motoru nemluvě. Uvidíme jak budou cenově posazeny další výbavy a motorizace, třeba jako základ HTP nebude, i když, upřímně pochybuji.
Emel
Výbava nebude hlavním prodejním argumentem Rapidu. Opět v duchu své logiky - lidi nutně nepotřebují asistent parkování do kopce v dešti, stačí jim to co píšeš. Nějaké rádio, klimu, centrál na DO... a pohoda.
Choochoo
Kufr u I30 SW bude 528l a cesky vyrobek to uz zacina byt hodne 😉
Michal Stehnij
Aha, my bad.
Choochoo
Sirka je skoro o cca 10cm mensi nez u Ceedu, I30.
Vypadat to bude proporcema bidne asi jako stavajici Fabia, i z videa to tak vypada, takze zadna slava. Skoda si je toho vedoma, pac zatim nikde zadne foto ze predu nebo zezadu a na videu vzdy jen chvilkovy strih z sikmeho pohledu.

Nove Rio ma 1720, takze Rapid vypada na takovou Sade splacaninu. Nema sirku maleho auta, ale zdejsi odbornici ho pasuji na skvost nizsi stredni >😒] >😒] >😒]
esper
to je chore, kolko je tu vzdy prispevkov k skodovke >😁 sa nezblaznite. uznavam, ze vyzera celkom pekne, ale zase to netreba prehanat s tou pompeznostou. lebo cim budu ludia nahopkanejsi, tym vyssiu cenu skoda nasadi... ved preco by aj predavali lacno auto, ktore chce kazdy ? >😁
Klaudius
Aká pompéznosť? My sa predsa hádame.
Pepa_007
Designově není špatný. Německá strohost.
Motorově to bude bída hlavně s HTP.
Cenově to bude na vyplnění mezery mezi Oktávkou a Fábií. Oktávka podraží.
autista
Autor píše, že se ŠKODA v rámci koncernu chce do budoucna věnovat vypínání dvou válců. viz. "Ty budou dosahovat znatelně nižší spotřeby a to i díky vypínání dvou válců při částečné zátěži." Snad toto nezavedou i u HTP >😁 >😁 >😁, to ten výkon bude nula nula nic 😄
autista
Buď marketing ŠKODA zaspal a udělal auto pod 300 tis. o 5 let později a nebo je to vtip. >😁 Nevěřím, že za cenu, za kterou je 3/4 aut, které nejsou konkurenční, ale lepší, že by se toto mohlo prodávat v EVROPĚ >😒]
nomises
Tenhle marketingový gól jsem vyzdvihl ve svém komentu. Taky to nechápu, ale 95% spoluobčanů zahlédne šíp před očima, a je to prostě láska za všechny prachy >😁 >😁
Klaudius
Aha - no dobre. 1% ľudí sa o autá nezaujíma a ty patríš kam? K tým zvyšným 4% ?
Michal Stehnij
Samozřejmě že si to spousta lidí koupí, lepší než Thalia to jízdně (podvozkově) bude, ale chtít 300t za "naleštěný prd" s velkým kufrem, to je trochu ambiciozní cenovka. Buď počkat, jestli cena základu nepůjde trochu dolů, (pak by dával smysl) nebo si připlatit za lepší výbavu a motor, pak už jde ale smysl auta value for money stranou. Velmi dobrou volbou do 300t budou Korejci, nebo třeba Jazz, ale to už jsme o segment níž.
nomises
Korea určitě, Francie taky. P308, C4, něco od Renaultu.. I ten dobíhající Golf. Sice to nejsou sedany. Ale jinak tahle auta považuji za mnohem lepší. PS: nesedlám Francii ani Koreu.
Michal Stehnij
Takže sedláš Japonsko, nebo německou prémii?-)
nomises
Reich, F10
autista
Máš pravdu, že si méně lidí ze šípu na kapotě sedne na *. Nebudu hledat kolik, ale je to určitě pod 30 % 😉
nomises
Nepopírám, že se nová Škodovka po designové stránce povedla, technickou stránku je zatím předčasné hodnotit. Já jsem v tom zatím nejel, ani motory nejsou jisté. Ale tleskám lidem ve škodovce, protože nastřelili geniálně ceny, které jsou v hrubých obrysech známy. V tomhle u Škodovky nikdy nebudem uvažovat racionálně - auto za 300-400 člověk většinou kupuje proto, aby dostal co možná nejlepší poměr ceny a užitného výkonu a Škodovka tady umí prostě dlouhodobě prodávat za přemrštěné ceny. Nevím, co by mě donutilo koupit povedeného Rapida se základní výbavou za 300... Když tady existuje mnoho alternativ v kategorii Octávky, za podobné ceny s mnohem větší přidanou hodnotou. Naštěstí u Škody mají průměrného občana zmáknutého a ví, jak zarábat pořádný cash >😁 BraVWo
autista
Proto jsou asi Italové a Francouzi na tom tak špatně, když nikdo od nich nechápe, jak se jejich levnější a lepší auta ne a ne prodávat. Mají nižší marže a ještě nižší prodeje. Ptám se: "Kde je chyba???" >😁
bojler_
Doporučuju se podívat na ceny Škody v Německu, ve Francii nebo V. Británii. Hlavně na to, jestli jsou u nás ceny přemrštěné a nebo jestli náhodou nejsou i po dorovnání výbavy výrazně nižší. Pro pokročilé je pak Rakousko.
nomises
Bavím se o českém trhu a cenách automobilek u nás. Rozhodně jsem se nepustil do evropské debaty. Na české poměry je škodovka předražená.
bojler_
Jak může být něco předražené, když je to pár km za hranicemi výrazně dražší? Zkus si odpovědět na otázku, PROČ jsou v Německu o tolik dražší korejci. Ceed bez klimatizace za 350 000Kč? S klimatizací za 395 000Kč? Proč jsou ochotní prodávat u nás o čtvrtinu levněji? Charita?

Nebo že by MUSELI být levnější, protože by si je jinak dobrovolně skoro nikdo nekoupil? Kdyby zítra Škoda zlevnila Octaviu plošně o 50 000Kč, pozítří by o stejnou částku zlevnila většina dalších značek. Ať se to někomu líbí nebo ne, ceny naprosté většiny značek se staví podle cen Škody.
nomises
Znova opakuji, bavím se o českých poměrech. Pokud dám příklad, tady bude stát vůz A 300, a vůz B, který je objektivně lepší, bude za 290 nebo klidně za těch 300, pak je vůz A předražený. Nepotřebuji k této dedukci lozit za hranice.
Takže ano, věci mohou být předražené ikdyž jsou za hranicemi ještě dražší.

A já nezpochybňuji, že ceny ve svých třídách tady staví Škodovka. Z toho pak v podstatě těžíme. Seženem tady za podobné ceny lepší auta :yes: .
Michal Stehnij
Tak nějak. To bude lepší volba i ta Fabia, ta už za 300t bude mít aspoň nějakou výbavu.
bojler_
To "objektivně lepší" vysvětluje celý problém uvažování. Pokud si myslíte, že je nějaké objektivní měřítko, tak to potom chápu, že mluvíte i o předraženosti.
nomises
Ano, technické záležitosti lze přece objektivně hodnotit. U čeho se člověk mnohdy rozejde je design a pocit z produktu. Ale to nemá žádnou vypovídací hodnotu ve vztahu ke kvalitě a technické úrovni.
bojler_
Jak objektivně posuzujete kvalitu?
nomises
Já myslím, že na to téma nemusím odpovídat 😄 Učivo prvních ročníků mnoha technických škol. Člověk nastaví kritéria, které budou pro daná měření rozhodná a pak dopřeje všem testovaným exemplářům ty samé podmínky.
Takhle můžeme slovíčkařit nekonečně dlouho. Já doufám, že většina těch, kteří to tady četli, pochopili, co se snažím sdělit. Snad to mělo hlavu i patu 😄
Přeju dobrou noc a dále jsem samozřejmě ochoten pokračovat přes osobní zprávy, ať to tady neplevelíme.
bojler_
Problém je v tom, že kriteria kvality člověk bez znalosti velkého množství údajů nemá šanci posoudit. A pokud budeme chtít být objektivní, tak se vlastně omezíme jenom na poruchovost.

Pokud budete chtít srovnávat parametry, tak si objektivně vytvoříte nejlepší auto snadno z čehokoli. Stačí vhodně zvolit jednotlivé váhy parametrů. Například že je Ceed lepší než Range Rover, protože nemá tak vysokou spotřebu a snáz se připevňuje rakev na střechu. Je to sice trochu extrémní příklad, ale i tak.
Xawier
Michal Stehnij
Na tom není nic nelogického, domácí automobilka(ky) jsou trendsetter v každé zemi. Nikdo neříká, (že se i základ) nebude prodávat, nicméně 300t za holátko s dýchavičným motorem a torzní příčkou vzadu je docela dost, když "lowendová" konkurence třeba v podobě Korejců to umí lépe. Jinými slovy, (budu se opakovat) Rapid má smysl, ale rozhodně ne v základu.
bojler_
Je zajímavé, jak se tady šermuje příčkou, cenou, motorem a zatím v tom nikdo nejel, ceny nikdo neviděl a o motorech se pouze dohadujete. Popravdě se těším na srovnání. Před třemi roky při něm "zastaralý" Megane na víceprvkového korejce s přehledem stačil.
nomises
Tahle diskuze se rozjela pod mým prvním příspěvkem, který začal: "Nepopírám, že se nová Škodovka po designové stránce povedla, technickou stránku je zatím předčasné hodnotit. Já jsem v tom zatím nejel, ani motory nejsou jisté."
Ano, celá tahle naše debata zatím není příliš relevantní >😁 čas ukáže :yes:
Well-being
ale s haťapkou za třista ... tam asi soudruzi udělali chybu ... 😉
Choochoo
Sirka 1700, coz nestaci ani na nove Rio, ktere ma 1720. Koukam ze to bude jezevcik inspirovany Superbem >😒]
Ta ceska nizsi stredni bude spise vyssi uzsi >😁
Nu coz, sou to auta co zblizuji >😒]
Michal Stehnij
Já nechápu co je tohle za trend? Mám Civic 7g a ten je příčně prostornější než O II, nebo mám aspoň takový pocit.
Choochoo
To je trend usetrit na vyrobe, on to nejakej slepec koupi 😉
Neco podobneho je treba Ceed ktery ma vetsi rozchod nez Superb, tomu rikam luxus 😉
Jak rika kamos, Sade jsou auta co zblizuji >😁
Michal Stehnij
Teď budu trochu zjednodušovat, ale jestli to není tím, že si tu lidi pletou auto se "stěhovákem," to je pak těžký, přitom třeba když jsem seděl v Ibize ST, tak tam nebyl s místem problém vůbec. Je zajímavý, jaký rozdíly jsou v rámci koncernu možný.
nomises
Ale tohle považuji spíše za české unikum... Přece si nekoupím Octu jenom proto, že jednou za rok potřebuji něco odvézt na chalupu, nebo jednou za uherák vypravit Máňu do Chorvatska. Pamatuji dobu, kdy se k moři jezdilo s mnohem menším kufrem a žilo se 😄. To už výjde levněji koupit klidně menší auto a použít přívěsný vozík, rakev, nebo si ten odvoz zaplatit. Jinde po světe tak kupodivu uvažují.
Michal Stehnij
Já "kupodivu" tak jako jinde ve světě uvažuju taky, holt jsme za exoty-)
Choochoo
Mam kamose co museli mit taky 500l a pak jezdi prazdny cely rok nebo vozi veci na tydenni akci co se daj koupit v kazdem obchode.
Superb pouze natazene auto parametru nizsi stredni, Octavka cpana do stredni, pritom je to nizsi stredni s batohem, Rapid male auto opet natazene a s batohem. Koukam ze Sade zacina byt specialista na mezitridni strepy 😉
ndru
Neco k zamysleni... Velmi me zaujal postoj Skody, jak prezentuje novy designovy smer Skodovky a jak ho dale zapracovava do dalsich modelovych rad. Prvni znamky zmeny se objevily na Citigo - viz maska - a pak nositelem designovych zmen se stal Rapid - auto pro nebohate. Jasne to dava najevo, kam Skoda miri. Ona vlastne postupuje zdola nahoru. Designove prvky prejima z nizsich do vyssich modelovych rad a tak cilene degraduje nove modely tak, aby vypadali v ocich zakazniku levne - uz to videl na mensich a levnejsich autech...

Jako protiklad a ukazku, jak to delaji jinde je napr. Mercedes. Uvedl na trh supersport SLS - pro vetsinu smrtelniku nedosazitelny. Ale po postupne zacal designove prvky zakomponovavat do nizsich rad, takze ty nyni jsou obohaceny o neco, co maji mnohem drazsi modely (napr. vydechy klimatizace u SLS a A-klasse)

Srovnavat Mercedes a Skodu nejde, miri na jine zakazniky, to je mi jasne a bez VW by vyrabela vylepsene Favority, pokud by uz davno nezkrachovali. Ale pokud by Skoda nebyla pod koncernovym diktatem, tak by mela mit zajem sve auta designove koncipovat a prezentovat podobne, jak to dela Mercedes. Tvrde koncernove zajmy ale Skodu posilaji tam, kde ji chteji mit... Skoda, ze to tak je.
Igithegreat
Tak jsem si o tom Rapidu precetl vse mozne, a shrnul si ho jako konkurenta Dacie Logan, Renaulta Thalie a mozna te nove Lady Granty. Nize uvadim proc.
1. podvozek v r. 2012 (uvedeni na trh podzim 2012), nema zadni napravu v teto tride viceprvek, ale vlecnou. Opět Logan, Thalia, Granta.. Ford, Hyundai, Kia = viceprvek (cena okolo 300tis).
2. Usporadani palubni desky zvlaste nizko posazene ovladace klimatizace - topeni = Thalia, Granta, Logan
3. Zakladni cena pokud bude v HTP v zakladu 299tis., je o vice jak 100tis. nad konkurenci, pokud jak se tady většina zmiňuje nad zavazadlovym prostorem okolo 500l, Thalia, Logan i Granta ho maji taky i kdyz jsou sedany, ale příplatek více jak 100tis oproti nim mi přijde nehorazy
4. Co z toho vychazi? Pokud bude slusne vybaveny Rapid, bude stat cca 400tis., a to uznejte sami nema ani svou hodnotu, a ac nejsem Skodovkar, radeji budu volit Octavii, s modernejsim podvozkem, kdy bude podvozek silnejsi nez motor, nez nadupadny Rapid, kde podvozek nebude stihat.. a o tom, ze vlecna naprava nestiha, se muzete docist v kteremkoli testu, kde je motor trochu silnejsi (napr. Megane..)
nomises
V podstatě souhlas. Design není vše. Obzvlášť u auta v této cenové relaci.
Igithegreat
Navic, ten Rapid neni designove zadnej zazrak, jak sem psal uz v jednom prispevku, pro me je to porad jen faceliftovana Octavia, ale tim podvozkem udelali velkou chybu, pro duchodce dobry, ale pro mlady rodiny... mit 300tis, tak se rozhlizim jinde..
Michal Stehnij
Myslíš tu zkrutnou příčku vzadu? To samozřejmě "přešlap" je, ale se zákl. motorem, (kterých bude většina) to majitel ani nepozná, protože htp není zrovna libozvučný motor, takže je to celkem jedno, protože s tímto motorem nějaké dynamické svezení budiž zapovězeno-). Víc by to mohlo být znát u silnějších motorizací, ale těch nebude jezdit tolik. Mně spíš zaráží, že Korejci jsou schopni postavit model s multi-linkem vzadu i pod 300t, a Škoda ne.
pogo26
Snad si nemyslíš, že je multilink o ceně. Má svoje výhody i nevýhody a někdo ho tam dá a někdo ne. A cena asi nebude hlavní důvod při rozhodování.
Igithegreat
Povez mi o nevyhodach, ja znam tedy pouze vyhody asi.. A navic jeste jedna vec, ktery nerozumim, proc Skoda Rapid chce vyrabet, a konkurovat tim vlastne Octavii, ja jsem opravdu cekal maly liftback, s cenou max 250tis jako kvalitnejsi konkurenci malym sedanum, a ne si konkurovat velikosti a cenou jinemu prakticky i stejnemu (designove) modelu.
ER
Octavia i Superb v nové generaci rozměrově "porostou". Rapidem Škoda zaplňuje mezeru mezi Fabií a OIII. Informací o vývoji modelových řad Škody bylo i tady dost.
Choochoo
Skoda taky dokaze pod 300, ale vzdyt to lidi u nas nas koupi a jeste se muzou vytahnout na vsi pred sousedem co ma zigula nebo Feldu 😉
V cizine se to da prodavat pripadne o 50 niz nez u nas, takze se najde urco taky kupec. Rapid je nakladama na vyrobu nekde u Fabie(motory, napravy, pristrojovka,...), takze Skoda bude mit slusnej vyvar a prostor pro zlevnovani az bude opet krize 😉
Choochoo
Az na toho Megana u ktereho nestiha podvozek souhlas. Megan patri podvozkove na spici a je specialistou na torzni pricku. Delal ji i u nejakych Lagun 😉
Rapid je vlastne jen Fabia sedan v 5dvirku 😉 To ze tu nejaky chytrak napise ze je to nastupce OII nebo ze patri do nizsi stredni je jen Skodovkaru vlhky sen 😉
Anonym
Rapid bude mít podvozek odvozený od první Oktávky, takže bude širší než Fábka.
Choochoo
Ono pokud Skodovkari uvededou ze to bude hodne odvozeno od Octavky I tak to vypada lepe nez kdyz reknou ze to bude odvozeno od Fabie. Technicky je to stejne. Ve vysledku jsou to jen povidacky, pac to rozmery sirky OI nema. Dle uvedených 1700mm šířky to bude užší nez Kia Rio, coz je male auto a ne nizsi stredni 😉
Anonym
Podle mě je to podstatný rozdíl, nemyslím technicky, ale prostorově. Fabia je hodně úzká a kdyby byl Rapid odvozen od ní, bylo by to velké mínus. Těch 1700 mm už je "akceptovatelných", to by pro 4 pasažéry mělo stačit. Větší šířka oproti Fabii taky zlepšuje designové proporce a zlepšuje jízdní stabilitu.
Igithegreat
To je na tom prave to nejvtipnejsi.. 1. Fabia hodne vyrostla, 2. podvozek z O1 vychazel je prehistorickej podvozek.. nj holt stary dily a novej kabat a oni se uz blbci co to koupi najdou..
Anonym
1) Fabia vyrostla leda tak do výšky ... co se týče šířky, tak se dokonce zmenšila. Je dokonce užší než Citigo.
2) To je úplná blbost. Golf 3 měl úplně jiné proporce podovzku, měl například kratší rozvor (ale díky lepšímu využití prostoru bylo uvnitř více místa). Octavia I sdílí technický základ s Golfem 4.
Je třeba si uvědomit, že Rapid míří do segmentu levných "lidových" aut. V tomto segmentu jsou staré díly a konstrukce jednoznačně plus. Umožňuje to nižší cenu a znamená to vyšší spolehlivost. Já naopak považuju za velké mínus, pokud Rapid bude mít jen motory TSI a TDI, ty jsou na tento typ auta příliš složité a drahé. V nabídce by měl být nějaký "nezničitelný nezmar", který přežije celé auto, třeba 1.6 MPI.
Otázkou samozřejmě je, jakou nasadí Škodovka cenu. Pokud bude chtít 300 tisíc za "holobyt" s motorem HTP, tak je to úplně mimo a člověk, který nechce být za toho blbce, si ji bude muset dovést z ciziny nebo si koupit dvojče od Seatu, kde by snad mohli mít rozumnější cenovou politiku.
kyklop
k bodu 1. - viacprvkovu zadnu napravu nemaju viacery, uzivatelom (beznym) to je casto uplne jedno, takze porovnanie s tebou menovanymi je mimo. Minula generacia I30 a ceed ju mala a ziadna hitparada to nebola

bod 2. - chcelo by to pozriet na realnom aute, nie na fotkach

bod3. - cena, si vizionar??

bod 4. - to iste co bod 3 - ako vies, ze podvozok nebude stihat? Isiel si s tym autom?
Igithegreat
O cene se tady spekuluje, a ja vychazim z toho ze pokud Rapid, kde jeho kategorie jsou mala auta (od Thalie, pres Rio az po i20) bude s cenovkou nizsi stredni (´Fluence, i30, Ceed), tak mi to prijde jako holy nesmysl. Pochybuju, ze interier bude oproti fotce jiny funkcne... materialove jiste lepsi, ale ovladace uz nikdo nikam nepremisti. S tim podvozkem souhlasim, pokud chces vyrobit LOW-END za 150-200tis, drazsi konkurence se uz bez moderniho podvozku neobejde. Podvozek stihat se zakladnimi motory jiste bude, ale pokud jak tady nekteri uvazovali, ze Rapida nabusi a bude za 450, tak silne pochybujum ze vykon na podvozku O1 (bez upravy jak bylo driv RS) bude stihat. To je muj nazor. Ale treba se cenou mylim a bude stat 199tis, a pak to bude super auto za ty penize!
kyklop
takmer 4,5 metra dlzky rapida mne nepripada ako konkurencia pre thaliu, rio a i20 :-! . Pozri do specifikacie fluenca, cruza a podobnych a daj vediet co si zistil
Igithegreat
Tak ani jeden z tech aut nema treba predni napravu z Clia, Avea, a dalsich malych vozu... Rapid bude mit predni napravu z Pola/Ibizi, a zadni z Octavie prvni rady. To, ze na malou napravu das velkou karoserii s velkymi previsy je u Skody normalni a pak to vypada, ze Octavie je konkurence Mondea, misto Focuse, a Rapid je konkurecne Cruze misto Avea. Pritom prave nove Aveo sedan je rozmerove prave Rapid a spada do kategorie malych vozu a ne do nizsi stredni jako Fluence, Cruze atd.
kyklop
zatial som nikde nanasiel informaciu o razvore naprav, takze mozno bude a mozno nebude mat velke previsy 😉
Xawier
Takže to co vidíš tě nezajíma,jo? Důležity je to pro tebe na papíře >😁 >😁 >😁 Mimochodem rozvor je 2600mm.
kyklop
info o razvore som nemal...kazdopadne je to o chlp viac ako OII.
figurka
Zase a opět zažité klišé, že "klacek" vzadu nemůže (protože je to "klacek") "fungovat". Sakra proč je ten Megan pořád brán jako vrchol HH, nebo Civic jako ten lepší z podvozků třídy.
Igithegreat
>😁 vrchol? kdes to slysel? Vrchol je Focus, ale Megane podvozkem zadny vrchol neni a nebyl.
figurka
>😁 >😁 Prakticky ve všech magazínech, které se zabývají jízdou a ne litry v kufru. Závěry všech testů, nebo srovnávacích testů, kde figuruje RS, či ještě R26.R mluví jasně. Podobně tak u CTR. Vrchol Focusu je přetrvávající mýtus. Ano, stále je na špičce třídy, ale rozdíl, který v minulosti byl se postupně vytratil.
fantomas aller en DS
Pekné auto, taký uhladený dizajn. Bude to silný rival pre Logan a Thaliu
Xawier
Svatá pravda! I BMW 7 se bude muset mít na pozoru! >😁