Novinky
Nareem
0
Joooooooooooooooooooooooooooooo ty joooooo no nekeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 8-s
odhaduju, že tohle bude celoveropská prodejní bomba. :yes:
Ty budeš ale Velkej chytrák >😁
Duvod??? Holatko za 300 s HTP na plechacich ??? si nejsem jist tech bombastickych evropskych prodeju kdyz je tu vlastni konkurence - Golf za cca 330 s vybavou asi lepsi >😒]
Golf VI bude končit a nový určitě nebude za 330.
JAk dlouho nebude? 😉
Co tam bude noveho, ze by nemel byt??? >😒]
Radio pod ventilaci nebo to bude obracene??? >😒]
Co tam bude noveho, ze by nemel byt??? >😒]
Radio pod ventilaci nebo to bude obracene??? >😒]
já ho ještě neviděl, takže věštit nebudu, ale řeknu ti, že na 100% nebude mít místo zadních světel stoleček na kelímky s pivem >😒]
[odkaz]
[odkaz]
To asi nebude, ale reknu ti , ze na 100% nebude mit Cx = 0,27, ale tak 0,3 jako 20let stara Octavka >😁 Jelikoz jsem ho taky nevidel, tak to nevim, ale vestit se nemusis bat na 99% se trefis >😁
PS: kvuli tem tackum premyslim o prodeji 8G >😒] Ta fotka cos uvedl je krasna, Civicu to tam suprove sekne 😉
PS: kvuli tem tackum premyslim o prodeji 8G >😒] Ta fotka cos uvedl je krasna, Civicu to tam suprove sekne 😉
Tak to gratuluji k rozhodnutí vyměnit příšerku za jinou. >😒]
Já již měl tu čest, upřímně, zadní partie se moc nepovedla. Ty světla tam opravdu vykukují tak, jako by je tam někdo dolepil navíc.
ty zadní lampy mě taky vcelku zklamaly, nevíš, jestli bude k dispozici i led pásek nebo něco podobnýho?
HTP do "skoro Oktávky" :no:
Jinak pěkné a cena také ujde 😉
Jinak pěkné a cena také ujde 😉
cena ujde prave kvuli HTP, ale vzhledem ke konkurenci to fakt neujde >😒]
Kdo vydrzi a nebude chtit byt na vesnici prvni s timto strepem, docka se jiste brzkeho zlevneni na cca 260 >😒]
Kdo vydrzi a nebude chtit byt na vesnici prvni s timto strepem, docka se jiste brzkeho zlevneni na cca 260 >😒]
Jo, a neměli podle tebe dávat CitiGo už dávno zadarmo? >😁
Já vím, chceš napsat něco vtipného, ale v ohledu reality píšeš akorát jednu blbost za druhou. 😉
Já vím, chceš napsat něco vtipného, ale v ohledu reality píšeš akorát jednu blbost za druhou. 😉
Osobně motor 1,2HTP nepovažuju za tak špatný, jak se o něm všude (na diskusích) píše - právě naopak.
Pro vozítka typu CitiGo, nebo Fabia je akorát.
Ale Fabia kombi a dále už by měly jezdit jen na ctyřválci, nebo na případné přeplňované verzi něčeho menšího (asi jako Ford 1,0 turbo).
Zkrátka mi ten motor připadá přežitý a do vozu této velikosti i jaksi...nedůstojný.
Cena "od..." je většinou fajn 😄
Pro vozítka typu CitiGo, nebo Fabia je akorát.
Ale Fabia kombi a dále už by měly jezdit jen na ctyřválci, nebo na případné přeplňované verzi něčeho menšího (asi jako Ford 1,0 turbo).
Zkrátka mi ten motor připadá přežitý a do vozu této velikosti i jaksi...nedůstojný.
Cena "od..." je většinou fajn 😄
Z HTP se pomalu ale jistě stává takový evropský small block. Kus železa bez přeplňování, poměrně jednoduché konstrukce, a taky tu s náma zůstane po dobu 50 let...
Označení HTP není náhoda. Znamená: "H---o To Pojede". Pro zahraniční trhy: "Hatá Tytlá Power". >😁
já nevim cofurt máte, 55 kW je zákald i u většího Loganu >😁 a nikdo si nestěžuje.... přitom ten motor je ještě daleko horší než HTP ... 😄 >😒] :-! >😁
Dobrý vtip. Ta 1,2 u Thalie bude lepší, je to 4 válec a 16V, takže ten projev bude kultivovaný, na rozdíl od "splašeného šicího stroje" 1,2 HTP. 😉, a to nejsem žádný Renault lover. Pokud se budeme bavit o jízdních vlastnostech, tam bude Rapid lepší.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ale ale -> já s ním něco najel a Ty mně tady chceš tvrdit něco o nekultivovanosti v porovnání s HTP >😒] ??? Komik jsi slušný ... Firemních bylo víc a nikdo si na nekultivovanost té 1,2-nestěžoval - ono nebylo proč...Jestli s tím lítáš jako hovado, tak se nedivím, že si stěžuješ na jízdní vlastnosti >😒] - to auto je ve městě naopak komfortní díky měkčímu podvozku, kolům a tím pádem pneumatikám s vyšším prof. číslem a sedačkám, vcelku širokým sedačkám s logicky vyšším posedem pro lehčí časté vystupování ( což se u těchto aut jaksi předpokládá ) - pro sporstmeny -> není tam boční vedení, ovšem kruci, tohle auto je pracant, pohodlný pracant...Neoblbuj tady, perlíš občas opravdu dokonale...
Promiň, ale mícháš tady jabka s hruškama. Tříválec 1.2 HTP (např. ve Fabii & spol.) a nový tříválcový litr (v citigu & spol.] po konstrukční stránce úplně jiné agregáty. A zatímco 1.2 HTP se opravdu moc nepovedla, tak ten litr se chová velmi sympaticky...
Ale nic nemíchám. Píšu o HTP, nic o konstrukci motoru. Nový CGPA má dvě vačkové hřídele a nějaké další kosmetické úpravy, toť vše. Pořád jde více méně o stejný blbovzdorný motor bez vypiplané techniky jako např nový trojválec 1,0 od Fordu, nebo ještě lépe 1,2 Nissanu. Pokud se ještě jednou přešteš, k čemu HTP přirovnávám - small block, tak ten prošel stovkami vylepšení,ale pořád šlo o plus minus stejný motor... Já proti HTP nic nemám, i když v případě Rapidu už to dle mě trochu přehnali...
No toto. Po těch přípravách jsem čekal fanfáry, ohňostroj, slavnostní průvod, rozhovory s celebritami, Hanychovou za volantem, výkřiky o německé kvalitě...a ono nic?
Nebudeme předbíhat, es kommt der Tag... 😉
Jinak hezký, až na tu anténu, to je nářez. A teď prosím něco, co jsme ještě neviděli.
Nebudeme předbíhat, es kommt der Tag... 😉
Jinak hezký, až na tu anténu, to je nářez. A teď prosím něco, co jsme ještě neviděli.
tak jako pˇred pány z boleslavi smekám jelikož tohle je fakt neskutečně luxusní auto 😄 :yes:
jen tak dál..a rozhodně je hežcí než Toledo, přeci jen to auto vyvíjela Škodovka celý >😁
jen tak dál..a rozhodně je hežcí než Toledo, přeci jen to auto vyvíjela Škodovka celý >😁
Hezčí než Toledo? Hlavně zadní lampy alá Fabia. To je terno. :no:
a toto sa chce porovnavat s Cruze?
Kdepak!!! Porovnávat Cruze s Rapidem,je jako porovnávat Favorita s BMW 1 😄 Holý nesmysl...
Rapid = Favorit v tomto pripade...
vezmi si tabletky na ukludnenie bro a s cruze-om pekne na ceste uhýbaj všetkým rapidom ktoré zbadáš v spätnom zrkadle >😒]
někdy fakt nevím,jestli to není třeba nějakej rozdmýchávač diskusí,protože vypustit takovej fekál z úst chce opravdu notnou dávku sebedůvěry a také demence...jak můžeš porovnat nové auto - škodovku s korejcem (Proti H/K nic,jsou kvalitou jinde,ale chevy?) :no:
Ty jako myslis ze tahle lowendova Sade s HTP bude nejaky zazarak oproti Cevy Cruze?
Zázrak asi ne, ale lepší bude určitě. 😉
no urcite... tak sa pozri ako si Cruze vedie napr v Amerike, kde s prehladom poraza Jettu... Rapid je low cost Fabia sedan/liftback s totalne nedostatocnymi motormi a interierom prevzatym z Felicie...v podstate je to taka mala historicka exkurzia...
no bratku ak teda tu vidis nejaku analogiu, tak by si mal zazalovat svojho ocneho lekara >😁 [odkaz] [odkaz]
To chce mít opravdu fištróna, srovnávat US trh s tím naším. >😁
bavime sa o autach a Cruze je v USA jeden z najpredavanejsich vo svojej triede. Navyse, nie je to ziadny "Korejec" Automobilka Chevrolet je Americka, nie Korejska, oni len vlastnia fabriku vyrabajucu auta v korei (Byvale Daewoo Korea, teraz uz GM Korea...co btw znamena, ze vlastnikom je General Motors a nie priamo Chevrolet.... ten je len jednou znackou vramci koncernu)
no a co sa tyka nasho trhu, tak si pozri ceny a vybavy za ake sa predava Cruze u nas -vykonom zacina tam kde Rapid bude koncit - zaklad je 1.6 Benzin s 92KW a 1.8 Benzin 103KW, k dispozicii coskoro (rozhodne skor ako pojde Rapid do predaja) bude 1.4Turbo 103KW ktory napr pouziva uz Astra... CO sa tyka podvozku, Cruze je postaveny na rovnakej platforme ako nova Astra J (ci Buick Verano) s razvorom 2685mm , kym Rapid je na zastaralej platforme zdedenej po povodnej Oktavii... Co sa tyka Dieselovych motorov, tak tam Cruze je uplne ina liga so svojim 120KW 6M 2.0 VCDi, ci novym downsizingovanym 1.7 VCDi 98KW... Co sa tyka interieru, tak na rozdiel od celoplastoveho interieru v Rapide (Oktavii, Fabii atd...) ma Cruze Plastovo tkaninovy, ci plastovo-kozeny, vo verzii 2012 uz aj s 7" dotykovou obrazovkou a systemom na zlinkovanie s mobilom (rovnaky interier ma aj nova Astra J...). Oproti tomu Rapid ponuka priplatkove radio...
no a co sa tyka nasho trhu, tak si pozri ceny a vybavy za ake sa predava Cruze u nas -vykonom zacina tam kde Rapid bude koncit - zaklad je 1.6 Benzin s 92KW a 1.8 Benzin 103KW, k dispozicii coskoro (rozhodne skor ako pojde Rapid do predaja) bude 1.4Turbo 103KW ktory napr pouziva uz Astra... CO sa tyka podvozku, Cruze je postaveny na rovnakej platforme ako nova Astra J (ci Buick Verano) s razvorom 2685mm , kym Rapid je na zastaralej platforme zdedenej po povodnej Oktavii... Co sa tyka Dieselovych motorov, tak tam Cruze je uplne ina liga so svojim 120KW 6M 2.0 VCDi, ci novym downsizingovanym 1.7 VCDi 98KW... Co sa tyka interieru, tak na rozdiel od celoplastoveho interieru v Rapide (Oktavii, Fabii atd...) ma Cruze Plastovo tkaninovy, ci plastovo-kozeny, vo verzii 2012 uz aj s 7" dotykovou obrazovkou a systemom na zlinkovanie s mobilom (rovnaky interier ma aj nova Astra J...). Oproti tomu Rapid ponuka priplatkove radio...
Ne, až takový lowend to být nemá 😉
aha, a preto to vyzera ako Renault Thalia s skodovackou znackou na kapote?
no schvalne 😄 skus najst aspon jeden aspon trosicku podobny detail 😜 ak sa ti to pdari mas u mna pivo 😜 [odkaz] [odkaz]
tak si ich skus pozriet na fotkach s pohladom zozadu...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
sorry ale ja tam ozaj nic podobne nevidim 😄 az teda na C-ckovy design svetiel ktory ak sa nemylim prva priniesla OII a ta bola predstavena este pred thaliou 😜 a nepoznam model znacky skoda, ktory by od tohto momentu nedisponoval designom zadnych svetiel v tvare C.... to je designovy prvok charakteristicky pre znacku Skoda.....nemozem za to ze Renault si to na thaliu vypozical >😁
Si děláš KOZY ne? >😁 Ty zadky jsou úplně jiný... >😁
:yes: :yes: :yes: :yes: to bude jeden z tych co si musi do VW group za kazdu cenu rypnut 😜
pozri si snimky z realneho provozu a nie fotky verzie specialne nafotenej pre predstavovanie... k Thalii ma tento Rapid najblizsie...
a přitom moderní, žádné prvoplánové kudrlinky. Ano, tohle je designový směr, který škodovce sluší, tleskám Kabaňovi. :yes: 😄
Moderni? Hm,kde a kdy?
Nebo to ma byt ta nadcasovost (prelozeno zastaralost) designu?
Nebo to ma byt ta nadcasovost (prelozeno zastaralost) designu?
Moderní teď a tady, nemyslím včera a v Korei.
Hm,aha... No,predstavy o modernim designu mam ponekud jine,ale budiz...
Jake?
V kontextu automobilni tvorby napriklad Mercedes (jakkoli ho moc nemusim) z mainstreamu potom treba Peugeot a nektere Citroeny. To povazuji za moderni evropsky design.
Jinak je moc hezke,jak oVWce opet beci...
Jinak je moc hezke,jak oVWce opet beci...
Mercedes a pro mně i BMW - to ano.
Peugeot a Citroen taky, ale tak nějak jižansky-cingrlátkově. Mají to frantíci moc zdobené na můj vkus (což neznamená, že je to špatně).
Těžko ale bude mít levná Škoda design ála Mercedes a vzhledem k příslušnosti ke koncernu nehrozí ani ta zdobnost francouzů.
Mimochodem právě na ten Mercedes jsem si vzpomněl, když jsem to viděl.
MB taky jde na design pomocí hran a ploch a modeluje z nich dynamické tvary.
Nevím, co teď myslíš tím bečením...
Peugeot a Citroen taky, ale tak nějak jižansky-cingrlátkově. Mají to frantíci moc zdobené na můj vkus (což neznamená, že je to špatně).
Těžko ale bude mít levná Škoda design ála Mercedes a vzhledem k příslušnosti ke koncernu nehrozí ani ta zdobnost francouzů.
Mimochodem právě na ten Mercedes jsem si vzpomněl, když jsem to viděl.
MB taky jde na design pomocí hran a ploch a modeluje z nich dynamické tvary.
Nevím, co teď myslíš tím bečením...
Už to tady jednou proběhlo, tak tedy pro oživení, co to ta moderna -> moderní je: [odkaz]
Ano, Rapid je moderní.
Ano, Rapid je moderní.
Presne tak. Takto by som nakreslil novú Škodovku ja, keby som vedel lepšie robiť v kresliacom programe. Nič neprebýva, všetko je na svojom mieste, jednoduché, účelné, vyvážené, elegantné. Kabaň dobre vie, čo robí a čo automobilka ako Škoda vyžaduje a toto je presne ono. Takto má vyzerať malý lacný sedan, žiadne serepetičky a zbytočnosti, vlnky aj na anténe, ale triezve vyvážené línie, ktoré majú veľký potenciál nadčasovosti. :yes:
To jo. Nadčasovost jako Thalia. Jsou si přibližně rovni (jen cenou ne).
Sakris, tak aj ja som sa mal prihlasit ako dizajner skodovky, pozri ako pekne viem kreslit, za 3min som to zbuchal... a co keby som tomu venoval 30minut?
Uz by to bol facelift, Rapid2 >😁
Nikde nic neprebyva, vsetko na svojom mieste ako ma byt, jednoduche, krasne, vyvazene linie, NADcasove: [odkaz] >😁
Uz by to bol facelift, Rapid2 >😁
Nikde nic neprebyva, vsetko na svojom mieste ako ma byt, jednoduche, krasne, vyvazene linie, NADcasove: [odkaz] >😁
Jé, a asi tě nikde nechtěj, co, tak sedíš na webu a upoceně se snažíš být vtipný. Co taky čekat od takovýho nemehla, jako jsi ty. :-!
Jossajelito, tebe neda nereagovat nejakym prazdnym a irelevantnym dristom. Tvoje chabe ego sa musi prezentovat a nieco mi stale napisat >😁
Své koémplexy si zde nevyléčíš. Chudáku. :-!
Nemam si co liecit, ani keby si ako chcel a nie som tu kvoli tebe >😁
Ale je neotrasitelne, ze ty si tu evidentne nieco svojimi trapnymi narazkami dokazujes >😁
Kopanie do vody je na tvoj vek nedostojne. Ale nakoniec, kazdy sa nejak prejavuje >😁
Ale je neotrasitelne, ze ty si tu evidentne nieco svojimi trapnymi narazkami dokazujes >😁
Kopanie do vody je na tvoj vek nedostojne. Ale nakoniec, kazdy sa nejak prejavuje >😁
Opravdu se nestačím divit... že je Slovensko líhní primitivů. :-!
Přesně tak a v době, kdy se čím dál více automobilek přiklání k nějakým vlnkám a jiným ohavnostem to působí velice dobře. I Volvo se začalo vlnit a V40 mě tím zklamalo. MB A je sice povedený, ale zvlnění je i na něm patrné.
Souhlasim. Tohle je opravdu velmi pekna skodovka. Design bez zbytecnych vlnovek bez jakehokoli smyslu, vse ma sve misto. Rapid povazuji za velmi pekne auto.
Souhlasím..v jednoduchosti je krása.Přesně takový směr jsem od Volva čekal..rozhodně ne že se začne roztýkat jak nějakej Korejec.. 😢
Ta Octavia II je fakt hezka... je moment,ona to neni Octavia II? Aha,ja si ta auta spletl,jsou si tak podobna...
Aneb recyklace ve velkem...
Aneb recyklace ve velkem...
Na tom dizajnovom brifingu sa ohanali rukami nohami aku specialitu stvorili a trt devuska, napady pochytane z inych starsich aut, delenie prednej masky na dve linie ala golf (zrejme diktat od vw) a dalsie prkotiny.
Okrem predneho naraznika, ktory dostal modernejsiu tvar, zvysok slaby priemer.
Okrem predneho naraznika, ktory dostal modernejsiu tvar, zvysok slaby priemer.
Tohle auto je fakt jen o predku a zadku. Z profilu to na 15" plechacich bude vypada prezrane, hlavne u predni kapoty, ktera je hodne vysoka. Aby to nevypadalo tak otresne jsou tam hodne velke lemy na blatnikach. Vnitrek bude traga ala Fabia, motory jakbysmet. Cena o cca 50tis vyssi nez by mela byt. :no😒br />
Chci videt ty prodeje Rapid, OII(OIII), Superb pristi rok a dale.
Ty máš pořád strach o prodeje škodvoky. Poradím ti, neměj.
Strachuj se spíš o svou Hondu, ta to tu táhne od desíti k pěti. 😉
Strachuj se spíš o svou Hondu, ta to tu táhne od desíti k pěti. 😉
Nepsal jsem to ze bych mel strach o prodeje Sade. Je jasne, ze se dlouhodobe snizuji. Lide cim dal vice pri koupi premysli a porovnavaji.
Psal jsem to z duvodu kam se budou zakaznici presouvat. Rapid bude z techto tri aut jasne nejvice prodavane a u OII(OIII) prodeje vyrazne klesnou. Tipnul bych to pristi rok 50% na 50% Rapid vs OII 😉
Psal jsem to z duvodu kam se budou zakaznici presouvat. Rapid bude z techto tri aut jasne nejvice prodavane a u OII(OIII) prodeje vyrazne klesnou. Tipnul bych to pristi rok 50% na 50% Rapid vs OII 😉
Zkus si schválně najít celosvětové prodeje Škodovky za posledních pět let... aby sis udělal představu, jak vypadá dlouhodobé snižování.
Zkus si schvalne vsimnout ze se bavime o prodejich u nas 😉
Jestli ty verky mlati v Cine pod jakymkoli znakem je uplne putna, praci to zdejsim lidem neda a zisky jsem taky netecou 😉 O nejakem hov-nou, ktere by sem pak priteklo nemuze byt take rec 😉
Jestli ty verky mlati v Cine pod jakymkoli znakem je uplne putna, praci to zdejsim lidem neda a zisky jsem taky netecou 😉 O nejakem hov-nou, ktere by sem pak priteklo nemuze byt take rec 😉
Z čeho vyplývá, že se bavíte o prodejích u nás?
Nechce se mi věřit, že chceš jako argument PROTI Škodě použít prodeje u nás. Vždyť každý její model zcela dominuje své třídě a konkurence skáče metr do vzduchu, když se jí místo deseti aut podaří prodat patnáct.
I objem aut vyrobených u nás roste závratným tempem.
Nechce se mi věřit, že chceš jako argument PROTI Škodě použít prodeje u nás. Vždyť každý její model zcela dominuje své třídě a konkurence skáče metr do vzduchu, když se jí místo deseti aut podaří prodat patnáct.
I objem aut vyrobených u nás roste závratným tempem.
"ta to tu táhne"
Jen jsem reagoval na to, ze si snad myslis ze nekdo nevi ze celosvetove Sade prodava vice, skoro jako kazda automobilka.
U nas jasne prodava nejvice Sade, ale porad ji prodeje klesaji (procentualne vs ostatni). Korejci ji sebrali znacna procenta 😉
Jen jsem reagoval na to, ze si snad myslis ze nekdo nevi ze celosvetove Sade prodava vice, skoro jako kazda automobilka.
U nas jasne prodava nejvice Sade, ale porad ji prodeje klesaji (procentualne vs ostatni). Korejci ji sebrali znacna procenta 😉
Aha, jenže "tu" může být stejně tak dobře Evropa...
Skoro každá automobilka prodává více? Udělej si grafík řekněme za posledních pět let... sice teď nemám čísla k dispozici, ale tipnul bych, že jen opravdu málo značek se může pochlubit takovým nárůstem. A mnoho jich samozřejmě klesá.
Skoro každá automobilka prodává více? Udělej si grafík řekněme za posledních pět let... sice teď nemám čísla k dispozici, ale tipnul bych, že jen opravdu málo značek se může pochlubit takovým nárůstem. A mnoho jich samozřejmě klesá.
Jo ten narust asi roste, ale je treba rici kde Sade byla. U takove Toyoty, kdyz klesne prodej o 0,5mil aut, tak to nic neni. pro Sade by to znamenalo skoro zavreni fabriky 😉
Zaměř se na Hondu, tragédie. To už korejci sežrali celou a vyplivli jen zbytky. 😉
Tragedie nevim, ale svetove 4 nejcenejsi znacka, takze tam nejake to hov-nou asi bude >😁
Ocenuji spise nez Sade, rust ceny BMW 😉
Ty korejci daj na * Sade jeste vic nez jsem myslel. Seat je pomalu pred krachem a snad to nepotka dalsiho lowendaka v rade >😒]
Evropsky trh a konkurovat Sade v nizsi stredni s HTP neni opravdu pro Hondu cilem, kor kdyz evropsky trh pada zase pozvolna ke dnu.
Za 350 Civic v comfort vybave 😉 Neni o cem vubec premyslet, lita kola v zakladu, klima, kufr 470l... fakt po me nechtej abych si chtel koupit Sade, bych si radsi asi usek prst >😁 >😁 >😁
Ocenuji spise nez Sade, rust ceny BMW 😉
Ty korejci daj na * Sade jeste vic nez jsem myslel. Seat je pomalu pred krachem a snad to nepotka dalsiho lowendaka v rade >😒]
Evropsky trh a konkurovat Sade v nizsi stredni s HTP neni opravdu pro Hondu cilem, kor kdyz evropsky trh pada zase pozvolna ke dnu.
Za 350 Civic v comfort vybave 😉 Neni o cem vubec premyslet, lita kola v zakladu, klima, kufr 470l... fakt po me nechtej abych si chtel koupit Sade, bych si radsi asi usek prst >😁 >😁 >😁
Koukám, že Civica zlevnili, a to dost výrazně. >😁
Už vím, odkud máš ty svoje moudra o nutném zlevnování škodovky. >😁
Už vím, odkud máš ty svoje moudra o nutném zlevnování škodovky. >😁
Honda není v Evropě trendsetter, nemá cenovou strategii "cena od" a navíc se zastoupení v ČR chová, jako by jim o prodeje až tak nešlo, to bohužel platí u všech Japonců, (nebo mám aspoň takový pocit). To, že je to k jejich vlastní škodě je jedna věc, ale než Rapid v základu, tak to raději Ceed nebo i30.
Doufam, ze uz tahle medialni masaz prestane.
...bez konkurence :yes: Tento projekt ani nemůže být neúspěšný. Auta jednoznačně povedená už na první pohled. O technické vyspělosti nemůže soudný člověk u koncernu VW pochybovat. A konkurence? Napadá někoho auto,které by mohlo těmto dvojčatům na evropském trhu konkurovat? Mě ne... :yes:
Půjčíš mi taky tu křišťálovou kouli? Občas by se mi hodila.
Mimo vzhledu nevidím nic, v čem by dvojčata nějak výrazně takový Cruze překonávala. 😉 Co ti Rapid nabídne proti stošedesátikoňové naftě v Chevy?
Mimo vzhledu nevidím nic, v čem by dvojčata nějak výrazně takový Cruze překonávala. 😉 Co ti Rapid nabídne proti stošedesátikoňové naftě v Chevy?
Řízení,řazení,ovladatelnost,bezpečnost,d… materiály,kvalitnější dílenské zpracování,lepší ergonomie,promyšlené detaily,dostupnější a levnější servis a náhradní díly, neskonale větší zůstatkovou hodnotu atd. atd. To jsou úplně jiné světy,to ani nelze srovnávat 😉
Pochybuju. Jak říkám, křišťálová koule mi ještě nedorazila, to auto jsem neviděl...ale zase takovou důvěru v něj nemám.
Jen jestli ta ergonomie (navigace u kolene atd.), řízení (mrtvola), řazení (moc fajn, ale jde to i líp, že?) a ovladatelnost (Okta i Fabie jezdí úplně stejně jako ostatní) nebude jen takové zaklínadlo...když se podívám, co nabízí lowend Cruze, bude se muset Škoda hodně snažit.
Ale vypadá parádně, to se musí nechat.
Jen jestli ta ergonomie (navigace u kolene atd.), řízení (mrtvola), řazení (moc fajn, ale jde to i líp, že?) a ovladatelnost (Okta i Fabie jezdí úplně stejně jako ostatní) nebude jen takové zaklínadlo...když se podívám, co nabízí lowend Cruze, bude se muset Škoda hodně snažit.
Ale vypadá parádně, to se musí nechat.
Podvozek a lepší materiály v interiéru, to není zase tak málo, otázkou bude, kolik bude Rapid stát se schopnou výbavou a motorem. Tipuji, že tak 450 bez slev, a to už je za auto, které se prezentuje jako lowend, (byť v jednotlivostech trochu lepší než konkurence) docela dost. Tady vidím hlavní sílu Chevy.
Já, když viděl na autosalonu vystaveného Cruze, který nevypadal špatně a u něj bylo malinkatými čísly napsaná cena vystaveného vozu (tuším 750 tis. Kč), taky jsem "ztratil" naději. 😉
To tedy nevím, kde jsi ten Cruze za 750t viděl. Cruze za 750t je blábol. Benzin je ve fullu za cca. 500t, diesel přibližně taky tak, když přičtu nějakou příplatkovou výbavu, tak je to odhadem nějakých 500 - 520t (nechce se mi hrát si s konfigurátorem). Pokud je někde Cruze za cenu kterou píšeš, tak je to zahraniční trh a ten mně (vyjma německého a slovenského) nezajímá.
Chybí alespoň foto interiéru, a na snímcích je vrcholná verze ... Kde se bere všeobecné přesvědčení o kvalitnějším podvozku a lepších materiálech v interieru ??? Už jsi mohl porovnávat, nebo to je Tvůj foto dojem ??? ( fotka interiéru z nějaké normální testovací verze je otřes )...Nestojí Cruze na podvozku Astry ??? Tady se svwatořečí jen to fikne ...Klasika...
Ne, Cruze ani Rapid jsem nejel (a asi ani nepojedu), ale u Korejců obecně přichází nedotáčivost dřív než u koncernu nebo Japonců, ale co jsem se díval, tak Cruze má hydraulický posilovač, ale nevím jestli torzu nebo multi-link, takže by to nemuselo být špatné, je fakt, že jsem si to spíš vyvodil, takže chyba je asi u mně 😉 Co se týká těch materiálů, tak v základu to bude nastejno, u vyšších výbav podle mně interiér Rapidu lepší bude.
A ty jsi už viděl horší interiér,než u Cruze? 😄 Pokud nebude mít Rapid interiér na úrovni Favoritu,těžko bude horší,než u Cruze... Cruze stojí na podvozku Astry asi stejně,jako americká Jetta stojí na podvozku té evropské 😉 A víš jaký je mezi něma rozdíl? Technik by řekl,že ta evropská má zádní víceprkovou nápravu. Ale jízdně je ten rozdíl jako nebe a dudy! 😄 😉
Jo, u některých koncernových Seatů, mnoha koncernových holin...Tak jednak Astra víceprvek NEMÁ ( pozdravuj toho technika 8-s ) -> jde o rozvor střelče a ještě chvilku mně poučuj -> pokud mi začne teoretik jako ty tvrdit něco o děsně radikálních jízdních rozdílech, dá se s jistotou konstatovat, že něco bude jinak...Cruze používá mírně upravený podvozek Astry a bude těžit z většího rozvoru ... O víceprvku v této třídě sni dál jakékoliv vlhké sny...A ještě jednou - dobře odladěná klasická nezávislá tady též zvaná tuhá , umí a předvede dost, přičemž 90% ( řekl bych více ) lidí se na limit podvozku nedostane, nebo jo , a to takovým způsobem, že už je jedno, co má daný umělec pod zadkem...Cruzeho jsem jel chvíli, bez možnosti tlačit na pilu a je to dlouho - nebudu komentovat...Obzvláště v souvislosti s něčím, co ještě ani nedorazilo k prodejcům...
Za 400 koupíš Rapida s 1,2 TSI/77kW,metalízou a výbavou srovnatelnou s dnešní Octávií Ambition a paketem Ambition plus... Nemyslím si,že za tyto peníze bude na trhu lepší liftback s kufrem nad 500 litrů...
bezpečnosť? Cruze 5* Octa II 4* hmmm ...
To nic, on len bez ladu a skladu vymenoval vsetky slova, co si pamata, ktore niekde cital.
Jasně, ale Rapid bude minimálně na úrovni Cruze... předpokládám,. že Škoda bude chtít 5* dle nové přísnější metodiky.
a doteraz nechcela? (fabia, octa) ... alebo nemohla (VW group?) ...?
Octavia je ostuda, uznávám... ale to už je osm let. Fabia II pět hvězd má, v době Fabie I to ještě nebylo reálné.
Up!&spol. 5* má... což je velký úspěch.
Up!&spol. 5* má... což je velký úspěch.
Pletes si pojmy s dojmy, Cruze a Rapid je stejna trida a jako takova si ve vsem odpovida - bezpecnost - najdi si crash test Cruze, jedno z nejbezpecnejsich aut celkove, dilenske zpracovani - zajedu za tebou a ukazes mi, kde je ve vnitrku zpracovani odrbano, ja jsem zatim nic nenasel, ergonomie a promyslene detaily - to je subjektivni zalezitost, levnejsi servis anahradni dily...😊 nebud vcerejsi, tohle uz davno neni stodvacka, kterou si spravis sam, zustatkova hodnota - lide co kupuji v teto tride maji dane auto "naporad", zustatek nikdo neresi.
Nebud zaslepenej, me se Rapid taky moc libi, jenze auru nedotknutelnosti ma jen v mistnich ocich, jinde si bude muset zabojovat
Nebud zaslepenej, me se Rapid taky moc libi, jenze auru nedotknutelnosti ma jen v mistnich ocich, jinde si bude muset zabojovat
V pohodě... Jen ho tak dráždím 😉 Nicméně jsem přesvědčenej,že Rapid je jinej level,než Cruze. A nikoho dalšího o tom přesvědčovat nemám zapotřebí 😄 :-!
Tak to ani nemusíš. Cruze bude asi motoricky a jízdně opravdu o třídu výše. V každém případě se Rapid bude snažit napodobit úspěch Cruze. Proto taky asi Rapid i vznikl. Auto jako Cruze potřebuje každá automobilka. :yes:
O jízdním projevu o třídu výše u Cruzu, výrazně a důvodně pochybuji. Nějaké motory Cruze navíc má, ale to hlavně proto, že Chevrolet nemá v nabídce jiný model. Další je až Malibu a to už je poměrně velké auto.
tak si skus precitat napr recenziu tu na auto.cz... co na Cruze vyzdvihovali bolo prave riedenie, odozva a stabilita.... Cruze ma razvor 2685 Oktavia II ma kolko? 2578?), stoji na rovnakej platforme ako Astra J
No jasně vědátore... A Dacia Lodgy má rozvor 2810 mm,takže ta to asi natře v zatáčkách i BMW >😁 >😁 >😁
bol by som opatrny, Cruze ma toho hodne spolocneho s Astrou a jej elektrohydraulika vobec nie je zla.. Ine svety to asi nebudu..mozno tak v porovnani s Golfom...
Napriek tomu si myslim ze Rapid bude uspesny a asi ich bude jazdit az prilis vela za par rokov. Moc mi do tej skladacky nepasuje Octavia. Neviem si pomoct. Zda sa mi nadbytocna.
Napriek tomu si myslim ze Rapid bude uspesny a asi ich bude jazdit az prilis vela za par rokov. Moc mi do tej skladacky nepasuje Octavia. Neviem si pomoct. Zda sa mi nadbytocna.
Áno, je jasné že to budú predajné trháky. Ale ja by som volil skôr niekoho z konkurencie : napríklad Astru.
Ináč prečo nespravia ceed sedan? V Amerike a Ází majú Forte, takže by musel byť na rozdiel od H Elantry úspešný v európe, kde sa sedanom nedarí, ale vyzeral by určite krásne... 😉
Ináč prečo nespravia ceed sedan? V Amerike a Ází majú Forte, takže by musel byť na rozdiel od H Elantry úspešný v európe, kde sa sedanom nedarí, ale vyzeral by určite krásne... 😉
A nakonec je z toho jako vždy, mnoho povyku pro nic... odhalování jak supersportu a přitom je to menší octavia s HTP...
ale uspěšný to bude, sme v čechách...
ale uspěšný to bude, sme v čechách...
Ta vyceněná vzteklá Helmutovská maska působí nevkusně. :no: :no: :no😒br />
Není divu, proč má Škoda největší spotřebu, když má takovou protiaerodynamickou masku.
Kolik % přední masky je zde zaslepeno. Není nad to, když to auto vypadá tak trochu čínsky.
Ale mnohým zde se to líbí. Inu, kdo není Helmut, není Čech. :no:
Není divu, proč má Škoda největší spotřebu, když má takovou protiaerodynamickou masku.
Kolik % přední masky je zde zaslepeno. Není nad to, když to auto vypadá tak trochu čínsky.
Ale mnohým zde se to líbí. Inu, kdo není Helmut, není Čech. :no:
zdravy rozum
Normálne som bez slov. Také prekvapenie asi nikto nečakal! WOW! >😁
A teraz bez irónie... Škode sa podarila jedna fantastická vec. Dokázali totiž ešte pred premiérov znechutiť veľa ľuďom toto auto, pretože dokola sa všade pretriasali akože špionážne fotky a podobné "nenápadné" ťahy PR oddelenia Škody a to napríklad v niekoľkých článkoch za deň. Aspoň na auto.cz to bola a ešte len bude naozaj otrava! Vo výsledku mám iba dojem, že táto kampaň bola absolútne nezvládnutá a dokonca mohla mať negatívny dopad. Veď koľko už je ľudí, ktorí už len keď počujú alebo niekde vidia nápis "Rapid", tak si len povzdychnú "zas?!?". Všetci vedeli už dopredu ako bude vyzerať, nikoho nič neprekvapuje, jednoducho žiadny zásadný moment, žiadne vyvolanie emócií u potenciálneho kupca sa vlastne nekoná. No schválne, predstavte si ten rozdiel, keby sa doteraz len šuškalo niečo o pripravovanom aute od Škody, nikto by vlastne nič presnejšie nevedel a doteraz by všetko boli len dohady a špekulácie a zrazu by automobilka vyrukovala s predstavením nového modelu! No ale toto je presný opak. Auto ešte ani nemá naštartovanú poriadnu výrobu a ešte pred jeho oficiálnym predstavením má už množstvo odporcov. Nie, takto sa to nerobí...
PS: stále rozmýšľam nad tým, aký to má zmysel, spraviť si pre vlastnú Octaviu parazitujúci nový model, ktorý celkom určite, najmä v našich krajoch, predajným číslam Octavie (či už aktuálnej alebo novej) zoberie poriadnu časť?
A teraz bez irónie... Škode sa podarila jedna fantastická vec. Dokázali totiž ešte pred premiérov znechutiť veľa ľuďom toto auto, pretože dokola sa všade pretriasali akože špionážne fotky a podobné "nenápadné" ťahy PR oddelenia Škody a to napríklad v niekoľkých článkoch za deň. Aspoň na auto.cz to bola a ešte len bude naozaj otrava! Vo výsledku mám iba dojem, že táto kampaň bola absolútne nezvládnutá a dokonca mohla mať negatívny dopad. Veď koľko už je ľudí, ktorí už len keď počujú alebo niekde vidia nápis "Rapid", tak si len povzdychnú "zas?!?". Všetci vedeli už dopredu ako bude vyzerať, nikoho nič neprekvapuje, jednoducho žiadny zásadný moment, žiadne vyvolanie emócií u potenciálneho kupca sa vlastne nekoná. No schválne, predstavte si ten rozdiel, keby sa doteraz len šuškalo niečo o pripravovanom aute od Škody, nikto by vlastne nič presnejšie nevedel a doteraz by všetko boli len dohady a špekulácie a zrazu by automobilka vyrukovala s predstavením nového modelu! No ale toto je presný opak. Auto ešte ani nemá naštartovanú poriadnu výrobu a ešte pred jeho oficiálnym predstavením má už množstvo odporcov. Nie, takto sa to nerobí...
PS: stále rozmýšľam nad tým, aký to má zmysel, spraviť si pre vlastnú Octaviu parazitujúci nový model, ktorý celkom určite, najmä v našich krajoch, predajným číslam Octavie (či už aktuálnej alebo novej) zoberie poriadnu časť?
Ježišikriste....
Ty máš dojem, že když potkáš na ulici člověka, tak ti na počkání řekne, že je znechucen mediální masáží o Rapidovi?
To jsi opravdu tak hloupý?
Normální lidi ani neví, že škodovka představila nějakého Rapida. To akorát nemyslící človíček, kterej denodenně leze na web o autech, má dojem, že se o něm všude píše. 8-s :no:
Ty máš dojem, že když potkáš na ulici člověka, tak ti na počkání řekne, že je znechucen mediální masáží o Rapidovi?
To jsi opravdu tak hloupý?
Normální lidi ani neví, že škodovka představila nějakého Rapida. To akorát nemyslící človíček, kterej denodenně leze na web o autech, má dojem, že se o něm všude píše. 8-s :no:
Počuj jelitko, ty prosím ťa na mňa vôbec nereaguj. Čo si pamätám, tak vždy keď reaguješ, tak okamžite začínaš len urážkami. Takže poprosím ťa, nevšímaj si mojich príspevkov a ignoruj ich. Pokús sa nereagovať ani na toto,jednoducho ma ignoruj. Ak nie si hlúpy ty, určite to dokážeš... Pokiaľ ti však úplne banálne veci nebudú robiť problém... :no:
Jseš zabedněný. Ale to je tvoje věc, že tu ze sebe děláš troubu. :-!
PS: Na to, abys mi diktoval, na co, či koho, mám/můžu reagovat, na to jsi fakt ... v podstatě hodně směšný.
PS: Na to, abys mi diktoval, na co, či koho, mám/můžu reagovat, na to jsi fakt ... v podstatě hodně směšný.
No vidíš, robilo ti to problém. 😉
Ja som na teba nikdy nezačal reagovať s tým že si hlúpy alebo zabednený. Ty s tým vždy začneš bezdôvodne, takže kto tu z nás dvoch zo seba robí hlupáka ja určite nie som... 😄
Ja som na teba nikdy nezačal reagovať s tým že si hlúpy alebo zabednený. Ty s tým vždy začneš bezdôvodne, takže kto tu z nás dvoch zo seba robí hlupáka ja určite nie som... 😄
Vzhledem k tomu, že víš p.í.č.u. jak bude vypadat nová Octavia - nechápu, jak můžeš napsat, že Škodovka vyrobila parazitující model.
To že továrna postupně auto odkrývala je snad kurňa logický, ne? Většina automobilek to takhle dělá - i ten váš slovenský poklad Kia Cee´d ( neurážím ) se takhle postupně odkrýval...
"Všichni" tady určitě věděli, jak Rapid bude vypadat, když někdo na silnici natočil nebo vyfotil tu indickou verzi, že?
Osobně jsem škodovkář a respektuju, když se někomu nelíbí - tohle auto bude hodně dobře prodejný i s HTP, protože to určité skupině lidí bude "kolem komína" stačit. A cena co vím - cca 260000,- za základ ( neznám výbavu ) i tak nezní špatně.
To že továrna postupně auto odkrývala je snad kurňa logický, ne? Většina automobilek to takhle dělá - i ten váš slovenský poklad Kia Cee´d ( neurážím ) se takhle postupně odkrýval...
"Všichni" tady určitě věděli, jak Rapid bude vypadat, když někdo na silnici natočil nebo vyfotil tu indickou verzi, že?
Osobně jsem škodovkář a respektuju, když se někomu nelíbí - tohle auto bude hodně dobře prodejný i s HTP, protože to určité skupině lidí bude "kolem komína" stačit. A cena co vím - cca 260000,- za základ ( neznám výbavu ) i tak nezní špatně.
Ja som nikdy nepovedal, že Rapid vyzerá zle, to nie. Ja som napísal, že okolo toho robia tak extrémnu reklamnú masírku, že niektorým dokážu nový model znechutiť ešte pred jeho oficiálnym predstavením.
A že to bude parazitujúci model? Porovnáme si to až bude Rapid v predaji a uvidí sa o koľko percent klesne predaj Octavie, ok? A ako som napísal, bude úplne jedno či aktuálnej Octavie, alebo tej novej (aj keď to môže byť neviem ako vydarené auto). Tradičný český alebo slovenský zákazník si radšej kúpi "menšiu Octaviu" za lacnejší peniaz ako Octaviu klasickú. A uvedením Rapida sa Škoda bude snažiť Octaviu posunúť ešte vyššie. Bude sa z nej snažiť spraviť o level luxusnejšie a tým pádom aj drahšie auto. Vo výsledku sa už nebude Octavia predávať tak, ako sa predávala doteraz. Túto úlohu prevezme lacnejší "low-end" model Rapid.
To je môj názor, ak ho neakceptuješ, pokojne mi to napíš, ale tiež nemusíš byť hneď vulgárny. Také správanie nebýva žiadny prejav inteligencie. Takto sa správajú len hlupáci alebo deti... :no:
A že to bude parazitujúci model? Porovnáme si to až bude Rapid v predaji a uvidí sa o koľko percent klesne predaj Octavie, ok? A ako som napísal, bude úplne jedno či aktuálnej Octavie, alebo tej novej (aj keď to môže byť neviem ako vydarené auto). Tradičný český alebo slovenský zákazník si radšej kúpi "menšiu Octaviu" za lacnejší peniaz ako Octaviu klasickú. A uvedením Rapida sa Škoda bude snažiť Octaviu posunúť ešte vyššie. Bude sa z nej snažiť spraviť o level luxusnejšie a tým pádom aj drahšie auto. Vo výsledku sa už nebude Octavia predávať tak, ako sa predávala doteraz. Túto úlohu prevezme lacnejší "low-end" model Rapid.
To je môj názor, ak ho neakceptuješ, pokojne mi to napíš, ale tiež nemusíš byť hneď vulgárny. Také správanie nebýva žiadny prejav inteligencie. Takto sa správajú len hlupáci alebo deti... :no:
Kolik znáš těch znechucených ? Sebe? >😒]
Stačí prejsť diskusiu... 😉
Takže řekněme cca 20 lidí z 10,5 milionu. >😁 :no:
Jasné, tu diskutuje 10,5 milióna diskutérov.
PS: tebe robí fakt problém na mňa nereagovať, čo? 😉 :yes:
PS: tebe robí fakt problém na mňa nereagovať, čo? 😉 :yes:
Ty máš v hlavě fakt naděláno. >😁
To si rozprávaš vždy keď pozeráš do zrkadla?
Hlavně si myslím, že to přetáhne dost zákazníku od Fabie. Ta je totiž ultra hnus který kdy Škoda pustila do světa.
tak ľudia, máme tu kráľa kompaktných sedanov. rapid vyzerá proste výborne. nadčasový dizajn, ktorý nezostarne ani za 5 rokov... takto má vyzerať uhladený nemec, ktorý nešaškuje žiadnymi fluidnymi krivkami a poskytne presne to, čo poskytnuť má ..... a každý z vás fluence, thalia, cruze, astra sedan, 301, elantra si to môžete namieriť rovno na šroťák. NECH ŽIJE KRÁĽ !!! 😄
jupí, ano nadčasový design ve stylu Škoda, tj starý už když vyjede jako novinka, tedy nemůže zestárnout. A ty bomba startovací ceny, 1.2HTP za cca 290k, výbava holobyt, to by si jen hlupák koupil koreu za stejné peníze s motorem a výbavou !
Prostě kdo si nekoupí auto s designem a technikou , i když z části, převzatou z 90tých let, není ten správný automobilový fajnšmekr. A hlavně ostatním automobilkám vyčítat "lowend modely" postavené na starší platformě a u Škodovky to vychvalovat, to je ta správná objektivnost.
Ne nic proti Škodovce, ale je to auto jako každé jiné, design je otázkou vkusu, cena bez diskuze přemrštěná, což je ale domácí automobilka v každé zemi, ale mě pouze irituje zdejší onanie nad čímkoliv co Škoda případně VW vyprdne.
Prostě kdo si nekoupí auto s designem a technikou , i když z části, převzatou z 90tých let, není ten správný automobilový fajnšmekr. A hlavně ostatním automobilkám vyčítat "lowend modely" postavené na starší platformě a u Škodovky to vychvalovat, to je ta správná objektivnost.
Ne nic proti Škodovce, ale je to auto jako každé jiné, design je otázkou vkusu, cena bez diskuze přemrštěná, což je ale domácí automobilka v každé zemi, ale mě pouze irituje zdejší onanie nad čímkoliv co Škoda případně VW vyprdne.
Např. u Seatu se údajně s žádným HTP nepočítá. U rapidu o něm pochybuji taky. Škodovka žádné motory oficiálně nepředstavila, vše jsou to zatím jen dohady.
Cituji clanek: "Dobrou představu o konkrétních pohonných jednotkách nám tak může dát dvojče Rapidu, Seat Toledo.
Pod jeho kapotou najdeme zážehový tříválec 1,2 HTP s 55 kW, čtyřválec 1,2 TSI ve verzích s 63 a 77 kW plus vrcholné 1,4 TSI s výkonem 90 kW."
Radeji jsem ti to tam oznacil...
Pod jeho kapotou najdeme zážehový tříválec 1,2 HTP s 55 kW, čtyřválec 1,2 TSI ve verzích s 63 a 77 kW plus vrcholné 1,4 TSI s výkonem 90 kW."
Radeji jsem ti to tam oznacil...
Znovu říkám, žádné OFICIÁLNÍ motory automobilka nepředstavila.
Znovu - nic OFICIÁLNĚ není potvrzené. Mimoto píšu též údajně a taky, že pochybuji. Ještě něco ti není jasného?
Znovu - nic OFICIÁLNĚ není potvrzené. Mimoto píšu též údajně a taky, že pochybuji. Ještě něco ti není jasného?
Mne staci, ze tobe je UDAJNE vsechno jasne... >😁
No, tak jsi zase zjistil, žes reagoval zbytečně, protože jsi nepochopil psaný text.
Psany text jsi nepochopil ty, proto jsem ti to oznacil boldem. Pro Toledo je HTP jasne, neni o nem zadnych pochyb.
Nauč se rozeznávat význam slov jako "údajně, pochybovat, oficiální" atd. Potom budeš možná schopen nějaké konstruktivní diskuze. Zatím to máš jak abslovent pomocné školy. :-!
Takze jeste jednou - zadne udajne neni a pochybovat si muzes o cem chces. Zakladnim motorem Toleda bude HTP. Cemu nerozumis?
Proč reaguješ na něco, o čem já nepíšu? Protože nechápeš význam psaného textu?
To je prostě typický katikakus, něco si někde vymyslí, pak někoho obviní a dál o tom bude mlet dokolečka dokola.
Naposled, nechápeš to - nereaguj.
To je prostě typický katikakus, něco si někde vymyslí, pak někoho obviní a dál o tom bude mlet dokolečka dokola.
Naposled, nechápeš to - nereaguj.
jelito napsal 11:08: "Např. u Seatu se údajně s žádným HTP nepočítá."
Toz kdo tady nechape? >😁
Toz kdo tady nechape? >😁
A víš co to znamená?
Pochopil jsi to?
Pochopil jsi to?
Ty zjevne nevis, co znamena: "Dobrou představu o konkrétních pohonných jednotkách nám tak může dát dvojče Rapidu, Seat Toledo.
Takze jeste jednou - toz, kdo tady nechape... >😁 >😁 >😁
Takze jeste jednou - toz, kdo tady nechape... >😁 >😁 >😁
"Skladbu motorů naznačily informace, které unikly o dvojčeti rapidu, kterým je Seat Toledo. Dvojčata s délkou 448 cm a šířkou 1,7 metru mají dostat čtyři přeplňované motory: tři 1,2 TSI s výkony 75, 85 a 105 koní a 1,4 TSI se 122 koňmi. Diesely 1,6 TDI pak ve výkonových verzích 90 a 105 koní."
Ty si fakt sedíš na vedení.
Ty si fakt sedíš na vedení.
On má pravdu. Šuškalo se o tom, že základní motor bude mít objem 1.2 a výkon 55 kW, ale neví se, co to bude zač, zda modernizované HTP, nízkovýkonné TSI nebo nějaký úplně nový motor.
Ne, ne, pravdu mam ja. Zakladni motor bude HTP.
To se s tím nijak nevylučuje. Třeba to nakonec bude motor HTP, ale oficiálně to automobilka nezveřejnila.
Je to marny, je to marny, je to...marny...
[odkaz]
[odkaz]
A to je oficiální informace?
A ja nekde tvrdim, ze je to oficialni informace? Cely cas mluvim o Toledu a dovozeni motoru pro Rapid z nej.
Tvuj problem je, ze neudrzis myslenku dele, nez jeden a pul odpovedi. Pak ti unika smysl celeho vlakna... 😉
Tvuj problem je, ze neudrzis myslenku dele, nez jeden a pul odpovedi. Pak ti unika smysl celeho vlakna... 😉
Bože, bože. Takže teď napíšeš asi to, co jsem tu napsal já v 11:08.
Ale že ti to pochopit ale trvalo, co? 8-s
Ale že ti to pochopit ale trvalo, co? 8-s
Neuhodil ses do hlavy?! Precti si ten blabol, cos napsal v 11:08 a projdi si vlakno. Ty tvrdis, ze Toledo htp nedostane, ja ti cely cas rikam, ze dostane. Jsi uplne vypatlany, nebo to jen hrajes?
A říkají ti něco významy slov "údajně" a "oficiální"?
Asi ne, protože tu neustále vypisuješ něco, co s tím nemá nic společného ty "myslivno". 8-s
Nehledě na to, že únik informací o Toledu o žádném HTP nemluví.
Asi ne, protože tu neustále vypisuješ něco, co s tím nemá nic společného ty "myslivno". 8-s
Nehledě na to, že únik informací o Toledu o žádném HTP nemluví.
ne ne Katikakus má pravdu základ je 1,2 HTP posílený nějakým zázrakem na 55 kW.
Proč zázrak ? Vždyť takový výkon mívaly dvanáctistovky už před 15 lety, pouze HTP zůstávaly někde na 40 a 47 kW. 😄
Tříválce co plnily euro 4 joooo? 😲 Hmmmm >😁 Motory roku >😁
Kubatura 1.2 bývaly vždy čtyřválce, pouze koncern udělal tříválec. Třeba opelovský 1.2 16V, kdysi míval 55 kW, nejnovější verze má 63 kW.
To míval,to vím docela dobře z vlastní zkušenosti z doby před oněmy 15ti lety... Nicméně neplnil euro 4,pokud je mi známo.
V té době to nebylo potřeba. Ale nejnovější verze plní euro 5 a má těch 63 kW. Hlavní myšlenkou ale bylo, že motory HTP měly už v době svého uvedení velmi nízké výkony (40 a 47 kW) a i dnes je 44 kW verze motoru asi nejslabší dvanáctistovkou na trhu.
To přece takhle nemůžeš říct... První verze sice byly slabší,než jiné motory o obsahu 1,2, ale za prvé to byly tříválce, takže je to už tady neporovnatelné a za druhé plnily mnohem přísnější emisní normy. S euro 2 by 1,2 HTP také už tehdy mohli dělat třeba se 63 kW... 44kW je sice nižší výkon pro 1,2, na druhou stranu je jasné,že je to přiškrceno úmyslně. Citigo má 1,0/55 kW... 1,6 TDI se také dělá 77kW,ale i 55kW... Takže říct,že 44 kW na 1,2 je mááálo,když to mají schválně takhle podladěno a zároveň dělají i výkonější varianty je mírně řečeno směšné... 😄
Ano, já chápu, že to je určitá "politika" Volkswagenu, že má benzíňáky s tak nízkými uváděnými výkony. Ale trochu to přehání. Opel měl taky podladěnou 1.2 16V, ale výkon snížil z 55 kW "jen" na 48 kW.
Řeknu to takhle, rodiče mají HTP 40 kW Fabii a ten motor jsem z hlediska Fabie ani trochu nepochopil. Dole nemá na těžkou Fabii sílu, kolem 3000 začne ožívat a jakmile se člověk konečně dočká nějakého "slušného" zátahu kolem 4000, tak si ho moc neužije, protože místo výkonové špičky začne motor za 5000 vadnout (maximum výkonu tam je při 4750).
Řeknu to takhle, rodiče mají HTP 40 kW Fabii a ten motor jsem z hlediska Fabie ani trochu nepochopil. Dole nemá na těžkou Fabii sílu, kolem 3000 začne ožívat a jakmile se člověk konečně dočká nějakého "slušného" zátahu kolem 4000, tak si ho moc neužije, protože místo výkonové špičky začne motor za 5000 vadnout (maximum výkonu tam je při 4750).
Já předl lety delší dobu jezdil s 1,2/47 kW v kombíku a ten motor jsem si nemohl vynachválit. Dle mě právě od spodu táhl výborně. Dalo se s ním jezdit za 5l/100km, bez omezování za 6,5l/100km. Nad 120 to žralo extrémě,ale pod 120 extrémě málo. Na dálnici nebyl problém jet tachometrových 180km/h... Najel jsem s tím 50.000 km a doléval jen benzín... Třeba 1,4 16V/63kW ve Fabii II (s kterou jsem také najel dost km) se mi zdál subjektivně podstatně línější. Obzvláště pak v nízkých otáčkách. A při stejném stylu jízdy jsem s tím motorem měl o litr vyšší spotřebu,než předtím v té jedničkové Fábii v kombiku s 1,2HTP/47 kW...
S HTP 47 kW ani s 1.4 16V jsem nikdy nejel. Ve svojí Fábce mám dvoulitr a ve služebácích jsou TSI. Dvoulitr má dostatek výkonu i mimo město a nejlépe je mu na dálnici. Žere hodně na krátké trasy (já krátké a po ěmstě moc nejezdím) a za 5 se s ním jezdit nedá, ale dlouhodobě mám solidních 6,8l/100km a na dálnici je úspornější než HTP. TSI jsou jízdně i spotřebou super, ale je to jediný motor, u kterého jsem zažil nouzový režim a to nemá najeto ani 50 tkm.
6,8 je hodně solidní na dvoulitr... S tím TSI mě to mrzí,ale paušálně bych ty motory neodsuzoval 😉
Píšu o tom v jiném vláknu, ale do Rapida se motor TSI nehodí. Právě kvůli tomu, že je zbytečně složitý a náchylný na problémy. Renault do Thalie nebo Dacií taky nemontuje motory TCe.
Na dvoulitr pocházející z 80. let to není špatné, spotřeba u něj není moc závislá na stylu jízdy. Je ale hlučnější než třeba TSI.
Na dvoulitr pocházející z 80. let to není špatné, spotřeba u něj není moc závislá na stylu jízdy. Je ale hlučnější než třeba TSI.
tu silnější jedna-dvojku v tý fabiii si zkus 😄 jinak ten 40 kW v první fabii, posléze tada 44 kW ve druhý, už se nedělá.... byl to 6 ventilvoej českej motor a už byl jaksi "ze hry", kocnern ho nahradil právě přiškrcenou verzí toho 12ventilovýho motoru o výkonu 47 a poté 51 kW.... to je motor Německej, ale dělá se taky u nás v MB.... a teďka taky prošel dost rozsáhlou modernizací, o stupeň lepší emisní norma (mnevím jestli to bylo ze 3 na 4 nebo z 4 na 5, ale i tak...) prsotě ho urpavili, žere míň a ještě by se dalo říct, že má jaksi ještě výkonový rezervy >😁 že to zvládne i v naladění na 55 kW, a to že bude akorát 😄 (nevím zda tam dají jen 5kvalt, asi jo když to má bejt levný) ale zase jak u fabie by top na předpisovou jízdu pro klidný jezce (taky kdo jinej to asi tak koupí?) zase bdue motor akorát se spotřebou akorát.... kde přesně jak bylo řečeno, na okreskácha městě výtečná spotřeba a na dálnici se to moc nehodí, nemluvě o tom, že je to "kapku objemově línější a slabší" ale to se nehodí žádná dvanáctistovka na závodění 😃)
ale třeba 2x do roka na dálnici proč ne >😁 plynulou konstantní jízdou do těch 120, a po rovině i z kopce občas víc, tam taky nebude špatná spotřeba 😄 oby zase ty okresky na stejný trase podýl dálncie sou sice bez známky, ale to je furt vesnice, město, křižovatky..... takhle je to v pohdoě a aj ta cesta jinak ubejvá >😁
ale třeba 2x do roka na dálnici proč ne >😁 plynulou konstantní jízdou do těch 120, a po rovině i z kopce občas víc, tam taky nebude špatná spotřeba 😄 oby zase ty okresky na stejný trase podýl dálncie sou sice bez známky, ale to je furt vesnice, město, křižovatky..... takhle je to v pohdoě a aj ta cesta jinak ubejvá >😁
Už od roku 2000 plnily všechny zážehové motory ve Fabii normu euro 4, takže první HTP byly taky určitě euro 4. Oni ho upravovali už hodněkrát, byl šitý horkou jehlou a chyby odstraňovali "za chodu".
Pamatuju si na tu dobu před 10 lety, kdy Škodovka všude dávaly inzeráty ve stylu "Víte, jak se pozná úspešná automobilka ? Že vyvíjí moderní motory. Motor HTP vyniká dynamikou i spotřebou, bla bla bla ...". Nevím, o co se snažila zdůrazňováním té zkraty HTP, Seat a VW tu zkratku moc nepožívaly (viděl jsem i Fabii označenou 1.2 MPI, asi to dávali pro některé zahraniční trhy) Můj názor je, že Škodovka si tím motorem dost poškodila image.
Pamatuju si na tu dobu před 10 lety, kdy Škodovka všude dávaly inzeráty ve stylu "Víte, jak se pozná úspešná automobilka ? Že vyvíjí moderní motory. Motor HTP vyniká dynamikou i spotřebou, bla bla bla ...". Nevím, o co se snažila zdůrazňováním té zkraty HTP, Seat a VW tu zkratku moc nepožívaly (viděl jsem i Fabii označenou 1.2 MPI, asi to dávali pro některé zahraniční trhy) Můj názor je, že Škodovka si tím motorem dost poškodila image.
přesto ten motor potřebovala jak sůl 😃)
protože 1.3 z feliciáe byl starej a 1.4 se prsotě neprodával jak měl, byl moc "drahej, línej a žravej" a ten litzrovej ze 105tky? 1.0/33kW no to byla spíš LEGRACE ne?????
6ventilovej HTP už se krom toho dneska nevyrábí 😄 oba ty motory jsou dneska 12ventilový takže 51 základ a 44 je podladěnej..... a myslím, že do 55 ještě rezervu má.... ale já osobně bych mu stejně jako všem TSIčkům dal 6-tku....
protože 1.3 z feliciáe byl starej a 1.4 se prsotě neprodával jak měl, byl moc "drahej, línej a žravej" a ten litzrovej ze 105tky? 1.0/33kW no to byla spíš LEGRACE ne?????
6ventilovej HTP už se krom toho dneska nevyrábí 😄 oba ty motory jsou dneska 12ventilový takže 51 základ a 44 je podladěnej..... a myslím, že do 55 ještě rezervu má.... ale já osobně bych mu stejně jako všem TSIčkům dal 6-tku....
ale ONO JE to nabíledni! 😄 Seat dostává motory většinou první 😄 než se začla dělat Fabie II, tak Ibiza už MĚLA TAKY HTPčko modernizovaný a posílený ze 47 na 51 kW!!! 😄
takže nyní před Fabií III to zní LOGICKY, že se to HTP posílí na 55 kW ne? 😄 navíc u těchle aut je pokud se nepletu 55 kW motor ZÁKLAD 😄
takže předpokládejme, že "modernizované a výkonově ještě mírně posílené HTP " BUDE obsažené v tomto autě!!! 😄 😉 😄 Logan a podobné mají takhle výkonný motor taky >😒] :yes:
takže nyní před Fabií III to zní LOGICKY, že se to HTP posílí na 55 kW ne? 😄 navíc u těchle aut je pokud se nepletu 55 kW motor ZÁKLAD 😄
takže předpokládejme, že "modernizované a výkonově ještě mírně posílené HTP " BUDE obsažené v tomto autě!!! 😄 😉 😄 Logan a podobné mají takhle výkonný motor taky >😒] :yes:
ano s designom ako cisto subjektivnou vecou uplne suhlasim. ale sam musis uznat ze aktualny golf, ktoreho design je len jemnym faceliftom golfa V vyzera stale dobre a nestarne. to je fakt. pozri sa trebarz na Kiu Sportage. samozrejme nemam proti nej nic, koniec koncov asi pred mesiacom zaparkovala u mna v garazi a recenzia na MACZ sa uz chysta ale ked vysla nova sportage bola to pecka. ano krasny design, revolucny, novy ... a teraz???? po 2 rokoch na trhu sa na nu neda pozerat (kupil som ju z ineho nez designoveho dovodu) ...... a co sa tyka motora a techniky. samozrejme low-endove modely kazdej znacky nemozu mat tu najspickovejsiu techniku. tak tomu urcite bude aj pri rapide a nikde som to v mojom prispevku nekritizoval a uz vobec nevychcvaloval u skodovky. a co sa motorov tyka, dost silne pochybujem o HTP ale nechajme sa prekvapit. a ak by tam aj to HTP davali, nebude to jediny motor, ktorym bude toto auticko disponovat. a to je tiez urcite plus.... siroka paleta motorov nie je nikdy na skodu.... ak som dochodca, ktory jazdi po meste, na chalupu a do kostola, to htp mi bohate postaci. ak som otcom rodiny, priplatim za jedno z TSI a ak som nejaky obchodny zastupca kupim TDI..... tak jednoduche ako cely VW group a predsa ucinne 😄 😄 😄
Ako mozes povedat o niecom, co sa este ani NEPREDAVA, ze ma NADCASOVY dizajn???
Ty si tiez z tych, co fetuju margetingove pamflety bez pouzitia rozumu????
Ty si tiez z tych, co fetuju margetingove pamflety bez pouzitia rozumu????
sorry asi ta sklamem ale fetu som ozaj nepodlahol ..... a neboj, rozum zvyknem tiez pouzivat..... a ako to mozem povedat???? presne tak ao profesionalny novinar, ktory za to berie prachy [odkaz] "Design nové 607 se dá označit za NADČASOVÝ, ale neznamená to, že je konzervativní." >😒] >😒] >😒]
....to je překvapení..... Toooo by mě aani ve snu >😁 jinak pěkná Škudka. Každopádně si pockam na nastavene zrcadlo....
Go, GTI, GOOOO ....jestli tu nedáš stať NEJ tak jdeš do haze. Tohle si totiz fanfáry zaslouží....až na ten omr.d interier, no ;-\
Go, GTI, GOOOO ....jestli tu nedáš stať NEJ tak jdeš do haze. Tohle si totiz fanfáry zaslouží....až na ten omr.d interier, no ;-\
Mno, Rapid má úspěch zaručen. Ani nebude třeba výplachu mozků, který zde předvádí rejže. Jediný nedostatek Rapida budou dlouhé dodací lhůty. Na novou Octavii čekám se zatajeným dechem...
Je design😒br />
[odkaz]
a "design"
[odkaz]
Je design😒br />
[odkaz]
a "design"
[odkaz]
ano, ten druhý je hezčí
Chápu tě, chápu člověka, který má perverzní zálibu v tomto designovém směru [odkaz] že nedokáže ocenit toto [odkaz]
Proč je tvoje záliba v dizajnu ta správná a jiná záliba někoho jiného perverzní? Mi se mimochodem Hjondeee moc nelíbí, Rapid ale taky žádná hitparáda, dle mého není nad čím jásat.
Som rad, ze kolko ludi, tolko chuti. Ten i30 je naozaj vyborny a krasny :yes: (pre mna).
J.
J.
Pravdu mas, social kchar pre vidlyboys musi byt dizajnovo jednoduche, aby neputalo pozornost na zahradkach, a aby bolo kde lepit nalepky pre firmy, ked zacnu obmienat vozovy park z inej vesmirnej rakety - fabie.
Jistěže je to v jistém smyslu social kchar, i když spíše jeden z nejlepších value/price kchar, ale pro vás vidlyboys to není, bude si poměrně dlouho držet cenu.
Ty uz mas cenik?
Proč, ty mě někde vidíš spekulovat nad tím, o co dražší nebo levněší bude ve srovnání s nějakým autem jiné značky? Já říkám, že tohle je typický price/value auto, velký liftback za malé peníze, a z toho jak vypadá a co bude mít pod kapotou (a s akcentem faktu, že jde právě o liftback) si troufám tvrdit, že půjde o jedno z nejlepších aut kategorie kus auta za malé peníze.
Mluvis o nejlepsim value/price pomeru, tzn. ze musis znat ceny. Pokud je neznas, je tvuj prispevek jenom dalsi blabol... :-!
Nauč se číst, blábole, píšu, že to bude jedno z nejlepších price/value aut tj. aut z této kategorie. Možná je to pro vás prostší těžké rozklíčovat, price/value například znamená, že prodáváš za cenu bsegmentu auto s rozměry csegmentu, o což tu zrovna jde. :-!
No ale v tomhle má pravdu... ty zatím nevíš jestli se bude auto C segmentu prodávat za cenu B segmentu... jen spekulujeme o budoucí ceně Rapidu.
Jestli dáš za 1.2HTP 300, připlatíš za výbavu a motor dalších 50, tak jsi na standardních cenách nižší střední.
Jestli dáš za 1.2HTP 300, připlatíš za výbavu a motor dalších 50, tak jsi na standardních cenách nižší střední.
Klidně spekulujte, jestli to bude třista nebo třistadvacet nebo o pět dražší než fluence o deset levnější než... O to přece vůbec nejde, škodovka jasně řekla, co staví, lowcost liftback ideová náhrada touru, tedy auto prostorově csegment, cenově bsegment. Jestli s takovým nebo makovým motorem bude "atakovat" ceny csegmentu, a co jako, to je přece běžná věc tohle prolínání. Tuhle cenovou debatu "třista/netřista" nechápu, rapid je stavěn a pozicionován jako kus auta za malé peníze, z toho cos psal dole, jsem měl pocit, že to chápeš.
Jak je pozicován nevíme. Jsou tu náznaky, že by Škoda ráda posunula svá auta výš, tj. Octavii na hranici střední třídy. Pak by Rapid teoreticky mohl hrát i plnohodnotnou nižší střední... a proč ne, design a image jsou v pořádku a technická základna je dostatečná, karoserie liftback nabízí přidanou hodnotu třeba i proti Golfu.
Právě cena určí, proti čemu bude Rapid na trhu stát. Dosud se předpokládalo (a já se k tomu nadále kloním), že bude pod běžnou úrovní nižší střední...
Právě cena určí, proti čemu bude Rapid na trhu stát. Dosud se předpokládalo (a já se k tomu nadále kloním), že bude pod běžnou úrovní nižší střední...
Jenže Škodovka a její tvrzení jsou víceméně často mimo realitu. Není nic zvláštního, když ti prodejce Škodovky řekne, že když příjdeš s nabídkou na i30, tak ti za stejné peníze udělá... Fabii. Čili B segment za cenu C segmentu. A pokud staví auto C segmentu za jejich ceny B segmentu, tak staví logicky C segment za obecné ceny C segmentu.
Takze jeste jednou, pro pomalejsiho denara - ty uz mas cenik, kdyz mluvis o cene B segmentu?
Tvuj problem je, ze abys zakryl blabol, napises jeste vetsi, akorat ti to nedochazi...
Tvuj problem je, ze abys zakryl blabol, napises jeste vetsi, akorat ti to nedochazi...
Stojí auto bsegmentu 300k? Stojí. Bude cenovka rapidu v této cenové relaci? Nepochybně. Je to koncept velké auto za malé peníze, na ceník k dohadům, jestli je dražší než něco od renaultu nebo kohokoliv jiného si počkej, ať máš se sebou podobnými mentálními giganty o čem debatovat.
B segment pochopitelne zacina o 100k Kc niz.
Pouze se ti tady snazim objasnit, ze bez znalosti ceniku, zakladni vybavy, cen rozsireni atd. je to, co tady prezentujes, holym nesmyslem, ty gigante... >😒]
Pouze se ti tady snazim objasnit, ze bez znalosti ceniku, zakladni vybavy, cen rozsireni atd. je to, co tady prezentujes, holym nesmyslem, ty gigante... >😒]
Neni neni, mne slama z bot netrci :😉
Vo vybave chyba este brindacik, predsalen zo sadenic vybadava nejaka hlina a odkladaci priestor na vidly, motyku, hrable...
Vo vybave chyba este brindacik, predsalen zo sadenic vybadava nejaka hlina a odkladaci priestor na vidly, motyku, hrable...
Ta sláma trčí z každého písmenka, které tu píšeš.
Nemozem za to, ze mas hnoj na stole. Uprac si, aby ti ta slama do oka nepichla.
Hm, hnůj ze stolu snad upratat jde, ale ten co máš v hlavě neupraceš.
Designove je to hezky provedené auto, ale o vyvážených proporcích bych raději pomlčel. Jako každá Škodovka je to strašně úzké a v nepoměru vůči výšce a délce vozu.
Je mi naprosto jasné, že antikoncernisté se tu budou moct uprskat, ale já dávám rozhodně :yes: . Tento designový jazyk vypadá slibně. Mnohem lepší než nějaké kudrlinky, zbytečné patvary a podobně.
A ta "okřídlená" maska chladiče, která k jinak dost povedenému zbytku auta vůbec nepasuje, není patvar?
ja nemam nic proti rapidu co sa tyka samotneho dizajnu - skodovke sedi -
problem vidim akurat v tom ze toledo vyzera presne rovnako ako rapid - tym sa trosku originalita rapidu straca - to mas ako C1 p107 - dvojicky ktore rozoznas az zblizka.....straca sa charizma a originalita jednotlivych aut.........toledo bol vzdy konkurent octavky a teraz ho vlastne spolocne s rapidom odsunuli kdesi nizsie......co je chyba podla mna aj ked nie ekonomicka ale imidzova a nepomoze ani originalite rapidu ze seat ma rovnaku dvojicku.....chapem ze sa setri kde sa len da ale rapid mal byt jedinecny ako aj toledo......toto je taky mix z nudze aby sa nepovedalo a aby aj spanieli boli spokojni a aby aj skodovka bola syta....tato politika koncernu vw sa mi uz dlhsie nepaci....podobne ako citigo up a mii - opat trojicka uplne rovnaka bez kuska napadu.......
rapid by bol ovela originalnejsi ak by to bol osobitny model bez braceka toleda a podla mojho nazoru ak chcel iist s cenou nizsie mohli spravit rapid v karosarsekj verzii hatchback ktoara by menu rapid sedela......toto je akoby dalsia octavka a toledo to este zaklincovalo.......cakal som rozhodne viac originality a jedinecnosti......miesto toho tu mame tu dalsie dve octavky / toledo a rapid / - navyse motor htp na take auto to je snad vtip........som zvedavy na cenu 1.2 tsi 63kw........predpokladam nejakych 13000 eur - tak to uz radsej beriem ceeda bez debaty......ale nepredbiehajme uvidime aka bude cena ale kedze citigo stoji neajkych 8 000 eur tak som zvedavy na tuto lacnu dalsiu octavku kolko bude stat........
Rapidu drzim palce, len ma prkvapuje ze 90kw motor ma byt vrchol ponuky a 77kw diesel je na taketo auto tiez nic moc......ved to auto ma 4,5 metra dlzku a 2,6 metra razvor....je to vlastne ako terajsia octavka.....co tym v skodovke sleduju nerozumiem tomu .... to je akoby kia spravila este dalsi hatch vo velkosti ceedu a dala mu tie aj iste motory len s vynimkou tych silnejsich.....nechapem....ja som rozhodnr cakal od rapidu nieco uplne ine....samozrejme uz ked prisla studia uz mi bolo jasne ze to nebude to co som ocakaval ale auto je ako tak pekne.......tento dizajn mu sediiii to ano :yes😒br />
takze mame uz tri octavky ( rapid toledo a klasicku octaviu ) - co tym vyrobca sleduje ze vyrobi na milimeter rovnake tri auta s rovnakou koncepciou neviem.......zahada.....bohuzial originalita sa straca.....................octavka podal mna tiez utrpi lebo poniekotri zvolia rapid alebo toeldo v lepsej vybave a nebudu jazdit slabsou drahou octaviou....som zvedavy na post jednicky na trhu v cechach a na slovensku na dalsi rok.....octaviou rapid urcite riadne zakyve...
problem vidim akurat v tom ze toledo vyzera presne rovnako ako rapid - tym sa trosku originalita rapidu straca - to mas ako C1 p107 - dvojicky ktore rozoznas az zblizka.....straca sa charizma a originalita jednotlivych aut.........toledo bol vzdy konkurent octavky a teraz ho vlastne spolocne s rapidom odsunuli kdesi nizsie......co je chyba podla mna aj ked nie ekonomicka ale imidzova a nepomoze ani originalite rapidu ze seat ma rovnaku dvojicku.....chapem ze sa setri kde sa len da ale rapid mal byt jedinecny ako aj toledo......toto je taky mix z nudze aby sa nepovedalo a aby aj spanieli boli spokojni a aby aj skodovka bola syta....tato politika koncernu vw sa mi uz dlhsie nepaci....podobne ako citigo up a mii - opat trojicka uplne rovnaka bez kuska napadu.......
rapid by bol ovela originalnejsi ak by to bol osobitny model bez braceka toleda a podla mojho nazoru ak chcel iist s cenou nizsie mohli spravit rapid v karosarsekj verzii hatchback ktoara by menu rapid sedela......toto je akoby dalsia octavka a toledo to este zaklincovalo.......cakal som rozhodne viac originality a jedinecnosti......miesto toho tu mame tu dalsie dve octavky / toledo a rapid / - navyse motor htp na take auto to je snad vtip........som zvedavy na cenu 1.2 tsi 63kw........predpokladam nejakych 13000 eur - tak to uz radsej beriem ceeda bez debaty......ale nepredbiehajme uvidime aka bude cena ale kedze citigo stoji neajkych 8 000 eur tak som zvedavy na tuto lacnu dalsiu octavku kolko bude stat........
Rapidu drzim palce, len ma prkvapuje ze 90kw motor ma byt vrchol ponuky a 77kw diesel je na taketo auto tiez nic moc......ved to auto ma 4,5 metra dlzku a 2,6 metra razvor....je to vlastne ako terajsia octavka.....co tym v skodovke sleduju nerozumiem tomu .... to je akoby kia spravila este dalsi hatch vo velkosti ceedu a dala mu tie aj iste motory len s vynimkou tych silnejsich.....nechapem....ja som rozhodnr cakal od rapidu nieco uplne ine....samozrejme uz ked prisla studia uz mi bolo jasne ze to nebude to co som ocakaval ale auto je ako tak pekne.......tento dizajn mu sediiii to ano :yes😒br />
takze mame uz tri octavky ( rapid toledo a klasicku octaviu ) - co tym vyrobca sleduje ze vyrobi na milimeter rovnake tri auta s rovnakou koncepciou neviem.......zahada.....bohuzial originalita sa straca.....................octavka podal mna tiez utrpi lebo poniekotri zvolia rapid alebo toeldo v lepsej vybave a nebudu jazdit slabsou drahou octaviou....som zvedavy na post jednicky na trhu v cechach a na slovensku na dalsi rok.....octaviou rapid urcite riadne zakyve...
V prvních odstavcích v podstatě souhlasím. Už jsem nejednou psal, že přeznačkování Rapidu a prodávání pod Seatem mě (nemile) překvapilo. Zvlášť když (a to ani designem) vůbec nepasuje do jeho modelové řady a pouze přispívá k zoufalosti jejího stavu.
To, že motory budou výkonostně spíše průměrné, mě ale moc nepřekvapilo. Vzhledem k tomu, že je Rapid takovou cenově příznivější alternativou k oktávce, dávají v něm právě tyto motorizace největší smysl. Co se týče karoserie, tu bych určitě neměnil. Liftback bude plně vyhovovat rodinným, ale i estetickým nárokům....A ano, možná se tím pádem nebezpečně blíží Octavii, ale ta končí, tak uvidíme, kam se posune v další generaci.
To, že motory budou výkonostně spíše průměrné, mě ale moc nepřekvapilo. Vzhledem k tomu, že je Rapid takovou cenově příznivější alternativou k oktávce, dávají v něm právě tyto motorizace největší smysl. Co se týče karoserie, tu bych určitě neměnil. Liftback bude plně vyhovovat rodinným, ale i estetickým nárokům....A ano, možná se tím pádem nebezpečně blíží Octavii, ale ta končí, tak uvidíme, kam se posune v další generaci.
V Zeneve jsem si mel moznost prohlednout jeho bratricka SEAT (velice podrobne protoze narozdil od jinych vozu nikoho nezajimal) a musim rict, ze vetsina lidi bude zklamana az Rapida uvidi nazivo.Tyhle PR fotky jsou krasne, ale nic vam nereknou o skutecnych proporcich, ktere jsou nevyvazene a ten dravy sportovni dojem, ktery Rapid na fotografiich budi se u Toleda nedostavil. Z Toleda se dalo vycist ze tento vuz je stale jen Fabia sedan (a ta je pekne hnusna) na ktere zapracovali zkusenejsi designeri nez na puvodnim modelu kde se vubec nepremyslelo jak hnusne to bude a zadek se na to nejak narouboval.
Muj nazor je, ze Skoda udelala chybu a parazituje sama na sobe a v dlouhodobem horizontu se ji to vymsti. Proc dal neprodavat starsi generace octavie v serii Tour, kde vyvoj a vyroba je uz zaplacena, ale vyvijet novy model, ktery by mel po Touru zaplnit mezeru, ale nezaplni. Neverim tomu, ze se Rapid bude tak uspesny jako Tour. A nebo vse mohlo zustat tak jak to je, CitiGo, Fabia, Roomster, Octavia, Superb a vyrobit model vys nez je Superb. Stacilo jen v dalsich generacich trochu zmensit rozdili mezi Fabii, Octavii a Superbem. A nebo vyrobit sportovnejsi vuz. Nebo uzitkovy, prodavany treba i ve forme pick up.
Ale abych jen nekritizoval, Skoda bohuzel jinou moznost nez vyrobit Rapid nemela, obchodnici ve VW by si rvali vlasy, protoze by v chudsich zamich neprodali uz zadneho passata a to proste nejde. Rapid bude dobre auto, ale spis melo byt na genetickem zaklade soucasne Octavie, ktera se mela prestehovat do premiovejsiho segmentu, nez na zaklade Fabie.
Muj nazor je, ze Skoda udelala chybu a parazituje sama na sobe a v dlouhodobem horizontu se ji to vymsti. Proc dal neprodavat starsi generace octavie v serii Tour, kde vyvoj a vyroba je uz zaplacena, ale vyvijet novy model, ktery by mel po Touru zaplnit mezeru, ale nezaplni. Neverim tomu, ze se Rapid bude tak uspesny jako Tour. A nebo vse mohlo zustat tak jak to je, CitiGo, Fabia, Roomster, Octavia, Superb a vyrobit model vys nez je Superb. Stacilo jen v dalsich generacich trochu zmensit rozdili mezi Fabii, Octavii a Superbem. A nebo vyrobit sportovnejsi vuz. Nebo uzitkovy, prodavany treba i ve forme pick up.
Ale abych jen nekritizoval, Skoda bohuzel jinou moznost nez vyrobit Rapid nemela, obchodnici ve VW by si rvali vlasy, protoze by v chudsich zamich neprodali uz zadneho passata a to proste nejde. Rapid bude dobre auto, ale spis melo byt na genetickem zaklade soucasne Octavie, ktera se mela prestehovat do premiovejsiho segmentu, nez na zaklade Fabie.
Jestli škodě něco chybí tak to není auto nad Supem ani pick up ale MPV.
Také myslím. Jestli by měla Škoda úspěch s ještě větším (a dražším) sedanem než je Superb, tím si nejsem úplně jistý, ale MPV by se jí docela hodilo.
MPV me nenapadlo, protoze nejsem cilova skupina pro MPV, ale mate pravdu. Jen si nedokazu predstavit z ceho by MPV roubovali. Prefouknuty Roomster nebo Yeti?
Já jsem ten poslední, kdo by chtěl MPV, ale do modelové řady Škody by prostě sedlo. 😄 ...Z čeho by ho roubovali? Ono by se v koncernu určitě něco našlo. Ale realita je taková, že o MPV od Škody jsem nic moc neslyšel, chystá se ale ono velké SUV.
co sa tyka dizajnu :yes😒br />
uvidime aka bude cena od tej bude dost zalezat :yes😒br />
tym ze je toledo rovnake ako rapid len ine svetla a trosku maska tento model stratil originalitu co je skoda - cakal som ze rapid bude nieco viac ako nejaky dvojnik toleda......pre mna je to po stranke imidzu a hodnoty mena rapid velke sklamanie....rapid mal byt jedinecny....a nakoniec rovnake toledo prislo este skor....s tym htp si to kto kupi? asi nikto.....no a TSI - dakujem neprosim.....no asi mi rapid nesadne a bral by som nieco ine ale ako som uz x krat pisal rapidu fandim a budem fandit auto je to sikovne a zrejme nebude tak predrazene ako octavka ale zase nepredbiehajme - holatko s htp za nejakych 11 000 eur to nebude ziadna vyhra.......cena rozhodne..............lebo to auto je tuctove.......a toledo tu tuctovost este zaklincovalo........
uvidime aka bude cena od tej bude dost zalezat :yes😒br />
tym ze je toledo rovnake ako rapid len ine svetla a trosku maska tento model stratil originalitu co je skoda - cakal som ze rapid bude nieco viac ako nejaky dvojnik toleda......pre mna je to po stranke imidzu a hodnoty mena rapid velke sklamanie....rapid mal byt jedinecny....a nakoniec rovnake toledo prislo este skor....s tym htp si to kto kupi? asi nikto.....no a TSI - dakujem neprosim.....no asi mi rapid nesadne a bral by som nieco ine ale ako som uz x krat pisal rapidu fandim a budem fandit auto je to sikovne a zrejme nebude tak predrazene ako octavka ale zase nepredbiehajme - holatko s htp za nejakych 11 000 eur to nebude ziadna vyhra.......cena rozhodne..............lebo to auto je tuctove.......a toledo tu tuctovost este zaklincovalo........
Všechno dobrý, to se povedlo.....ehm, a teď výbava, cena, motory.Poměr cena výkon.Neměl to být levný vůz?To zatím nevypadá...kolik pak bude stát O3, ktera bude mít taky torzku u slabších variant.No drahý, to vím už teď...a co bude levné, bude vybavově či motorově ne moc použitelné.Pokud nepotřebuji big kufr, v té samé ceě je Golf, Ceed,I30...s vybavou bez kompromisů.
Ty už máš ceník?
Podívej se na cenovou politiku škodovky a ceník je zcela zbytečný.Že se zrovná ptáš ty....fanda cenového jemnocitu. >😁
Cenová politika škodovky je přesně taková, jakou jí dovolí trh, jak píše níže Emel, tohle auto bude definovat silniční realitu u nás příštích deset let.
Trh dovolí ledacos... pokud Škoda řekne, že bude Rapid 1.2TSI s klimou za 350 a nová Octavia za 450, trh se s tím nějak srovná... jen bude potřeba přehodnotit naše úvahy o tom, kam to které auto zařadit. I tak by si Rapid + Octavia udržely první dvě místa v nižší střední...
Trh ledacos nedovolí, odpovědí máš kolem sebe kolik chceš, vzestup korejců, cenová neochota a proto plácání se fiatu, hondy, toyoty, opelu druhdy klasiků těchto tříd, realisticky pochopenou situaci renaultem a citroenem skrze drastický pád cen, ne, trh opravdu nedovolí ledacos, proto je celkem jasné, jak to s rapidem bude, o něco dražší než srovnatelná fabia v top verzi na dostřel octavie.
Jenže Škodovka na českém trhu požívá zvláštních výsad a největší konkurencí je sama sobě.
Ano, je jasné, že Rapid bude někde pod Octavií... ale kolik bude stát ta Octavie? Standardně bych očekával, že Rapid bude stát v základu 270, s klimou a 1.2 63kW někde mírně přes 300, Octavia bude začínat na 360 jako dnes. Stejně tak se ale mohou ceny posunout o 40.000 nahoru...
Ano, je jasné, že Rapid bude někde pod Octavií... ale kolik bude stát ta Octavie? Standardně bych očekával, že Rapid bude stát v základu 270, s klimou a 1.2 63kW někde mírně přes 300, Octavia bude začínat na 360 jako dnes. Stejně tak se ale mohou ceny posunout o 40.000 nahoru...
Proč se tedy výrazně neprosadila Octavia Tour II? Aktuální Octavia s cenou od 250 000,- a celkem nízké prodeje. Přitom aktuální Octavia snad není špatné auto. Rapid se bude prodávat, pokud zákazníci uvěří, že rapid je lepší než octávka.
Tohle je blábol, a to nejsem žádný Škoda fan, čísla prodejů tu nemám, ale Češi si koupí i trakař, když bude mít logo Škody. Těch Octavií Tour II se podle mně prodá dost, je to velké auto za málo peněz, i když totálně "oholené."
Zajímavé, jak se teď podle některých médií zdá být stlačení ceny pod 300 tisíc od Škodovky skoro záslužný čin. Přitom větší Octavia II tour je o 50 tisíc levnější a pomineme-li částečně motory, tak i s v podstatě novější technikou. Sám jsem více zvědavý na cenu Octavie III - jestli se dostane někam na ceny z roku 2004 (plus mínus 420 tisíc, z dnešního pohledu strašná drahota), nebo si to tak napálit netroufnou.
At se to auto nekomu libi nebo ne, jde bez pochyby o nejkrasnejsi soucasnou Skodovku. Zde musim dodat - bohuzel...
Nezbyva nez doufat, ze nove modely octavie, fabie atd. pujdou designove v jejich slepejich a zacnou konecne vypadat k svetu.
Pro Fluence, Cruze atd. bude rapid jiste solidni konkurence. Je dobre, ze Skoda prichazi s low-end modelem, takze i mene movity zajemce o Skodovku si konecne bude moci od ni koupit velikostne normalni vuz, za rozumne penize. Takovy clovek nepotrebuje nejmodernejsi technologie, a pouziti starsi a jednodussi techniky rad prekousne.
Uvidime, jak budou nastaveny ceny a vybavy.
skoda rapid :yes:
Nezbyva nez doufat, ze nove modely octavie, fabie atd. pujdou designove v jejich slepejich a zacnou konecne vypadat k svetu.
Pro Fluence, Cruze atd. bude rapid jiste solidni konkurence. Je dobre, ze Skoda prichazi s low-end modelem, takze i mene movity zajemce o Skodovku si konecne bude moci od ni koupit velikostne normalni vuz, za rozumne penize. Takovy clovek nepotrebuje nejmodernejsi technologie, a pouziti starsi a jednodussi techniky rad prekousne.
Uvidime, jak budou nastaveny ceny a vybavy.
skoda rapid :yes:
krásné čisté neokoukané až tedy na tu zadní anténu na střeše. Ta je tam jak pěst na oko. Jinak po tom rozšláplým dizajnu hyundai, korea, čína apod. je to nádhera.
auto nádherné, dávám 1 s podtržkou, zpracování, je to koncern, není co řešit, ...ale pokud tato věta,....
Jaká bude základní cena modelu s 500litrovým zavazadlovým prostorem, je zatím ještě tajné, podle všech indicií to však vypadá na základní cenovku 299 tisíc Kč s tříválcem HTP.
...není myšlena jako vtip,...tak nevím !!!!!!!!!!!!!!!!
KOLIK PAK BUDE STÁT 1.4 TSi na 17" ALU s normální výbavou,,,, >😁 >😁 >😁 ,...
jinak 1.2 MPi, to jsem se fakt pobavil,...někdo ten duben má asi celý rok >😁
Jaká bude základní cena modelu s 500litrovým zavazadlovým prostorem, je zatím ještě tajné, podle všech indicií to však vypadá na základní cenovku 299 tisíc Kč s tříválcem HTP.
...není myšlena jako vtip,...tak nevím !!!!!!!!!!!!!!!!
KOLIK PAK BUDE STÁT 1.4 TSi na 17" ALU s normální výbavou,,,, >😁 >😁 >😁 ,...
jinak 1.2 MPi, to jsem se fakt pobavil,...někdo ten duben má asi celý rok >😁
bude stat tolko co octavka v tom je cely ten vtip tohto "lacneho" rapida :yes😒br />
priplatis si a budes tam kde octavia.....sice doteraz nechapem co tym vyrobca sleduje spravit tri rovnake auta ( octavia, toledo rapid ) ale snad na to este pridem.....
priplatis si a budes tam kde octavia.....sice doteraz nechapem co tym vyrobca sleduje spravit tri rovnake auta ( octavia, toledo rapid ) ale snad na to este pridem.....
100% souhlas, to je masakr mimo realitu, je to lowend se vším všudy, zastaralá konstrukce, dávno 3x zaplacený vývoj a holátko za 300?? na kolik to přijde s dsg a motorem? 400? a stále bez výbavy! takovou cenovou úroveň akceptují jen češi...
Prepac ale prave cesi takuto cenu neakceptuju. Nakolko mnoho cechov sa prezentuje ako zgrlosi snazici sa usetrit vsade kde sa da (aj neda) a taky obraz sa o vas vytvara aj v Europe, takze cesi si radsej kupia lacnejsieho napr. korejca ako drahsie a domace.
V tomto pripade sa ale s tym da suhlasit, VWG rad vyuzije situaciu ze jeho produkty ludia radi kupuju aj nad cenu, avsak clovek by mal rozmyslat co za tie peniaze vlastne kupuje.
V tomto pripade sa ale s tym da suhlasit, VWG rad vyuzije situaciu ze jeho produkty ludia radi kupuju aj nad cenu, avsak clovek by mal rozmyslat co za tie peniaze vlastne kupuje.
Jsem rád za auta, co se nesnaží napodobovat různé přírodní úkazy, řídké hmoty, tekoucí vody a já neví co všechno. Další jednoduše elegantní, elegantně jednoduchý, designově nekonfliktní automobil. Dobrá práce :yes:
Je to krásný. Moc 😄
Absolutně nechápu z čeho je tady 99% čtenářů "udělanejch" nepřijde mi to vůbec nic extra, proste faceliftovaná Octavia. Normalni auto pro lid, nic víc nic míň.
ved presne o tom pisem v kazdom jednom prispevku --mame tu dalsiu akoze lacnejsiu na milimeter rovnako velku octaviu a este aj toledo to uplne zaklincovalo......tri rovnake liftbacky...a kazdy na to ziiiira ako na zjavenie......nechapacka
nehovoriac o tom ze jetta je vlastne skoro opat to iste......co tym v koncerne sleduju neviem.....
toledo malo byt jedinecne a nieco ako konkurent octavky a rapid mal byt mensi sikovny hatch hodny mena rapid......cele sa to ale zvrtlo a pozera sa stale na setrenie a peniaze a nie na meno a imidz.....tych hranatych rapidov tu budu za chvilku mraky same tdi-cka, a htpcka....no ja neviem ale nie je to to co som cakal este pred studiou.....po nej mi uz bolo jasne ze rapid bude len dalsia akoze lacnejsia octavia.....pre mna osobne nuda.....ano v metalize an diskoch kazde auto vyzera lakavo..... ale dat za htp bez vybavy mozno nejakych 12000 eur to bude riadny vodvaz....ako sa vravi.....uvidime ako to cele prijme trh ako bude pokracovat predajnost octavii.....samozrejme rapid bude uspesne auto ako kazda skodovka u nas ale mne osobne dalsia octavia na trhu nechybala......a urcite nie som sam
nehovoriac o tom ze jetta je vlastne skoro opat to iste......co tym v koncerne sleduju neviem.....
toledo malo byt jedinecne a nieco ako konkurent octavky a rapid mal byt mensi sikovny hatch hodny mena rapid......cele sa to ale zvrtlo a pozera sa stale na setrenie a peniaze a nie na meno a imidz.....tych hranatych rapidov tu budu za chvilku mraky same tdi-cka, a htpcka....no ja neviem ale nie je to to co som cakal este pred studiou.....po nej mi uz bolo jasne ze rapid bude len dalsia akoze lacnejsia octavia.....pre mna osobne nuda.....ano v metalize an diskoch kazde auto vyzera lakavo..... ale dat za htp bez vybavy mozno nejakych 12000 eur to bude riadny vodvaz....ako sa vravi.....uvidime ako to cele prijme trh ako bude pokracovat predajnost octavii.....samozrejme rapid bude uspesne auto ako kazda skodovka u nas ale mne osobne dalsia octavia na trhu nechybala......a urcite nie som sam
A co jsi čekal? Konkurenta pro F 599 GTB?
Ne, nic takoveho nepisu ani ja ani topper1982, tim spis nechapu prave ten odvzaz, kdyz je na trhu konkurence cca 30 modelu v cenove hladine okolo 250-350tis.
Jenže většina lidí tady chce mamutí kufr a podle čísel ho taky dostane. Nikdy jsem tohle uvažování moc nechápal, ale tak to tady bohužel je. Jsou ochotni dělat kompromisy ohledně motoru a výbavy, ale argument: "Podívej na ten kufr, mámo", často vyhraje. To, že ten kufr využijí 1-2x ročně, ho v tu chvíli nenapadne. Rapid špatný nebude, ale aby mně zajímal, musel by mít pod kapotou 1.4 TSI, automat, aspoň 6x bag, tempomat a elektriku vpředu. Pokud to vše bude za cca. 420 t/Kč, dejme tomu, ale jak znám Škodu, tak nebude. Takže půjdu asi o segment níž, kde sice skončím s autem objektivně menším, ale lépe vybaveným s lepším motorem.
:yes: 😉
kdyz mi bylo 15, tak jsem byl taky udelanej z Felicie a jinde se vyrabela slusna auta. Kdyz je nekdo udelanej jeste dnes ze 120, tak tohle je bomba ne? >😁
kdyz mi bylo 15, tak jsem byl taky udelanej z Felicie a jinde se vyrabela slusna auta. Kdyz je nekdo udelanej jeste dnes ze 120, tak tohle je bomba ne? >😁
To je to..nejvíc "odvařený " jsou z toho jen klasičtí hateři Škody..Někdo napíše hezký a jde od toho..ale nejdelší proslovy tu mají pouze ti "odborníci" co se snaží všechny přesvědčit že je Rapid neoriginální a ošklivý.K pousmání.. :no:
doufám ,že bude k mání nějaká klasická atmosféra třeba ta pravěká 1.6 MPI 😄 nebo 1.4 z Fabie ,pěkně předělat na LPG :yes: Ty " poruchové " 1.2 HTP a 1.2 TSI jsou mimo. Myslím,že by základ mela být ta 1.4 :yes:
o tej 1.4ke 63 kw som tu niekde vyssie pisal :yes: presne tak, klasicka atmosfera mi tam chyba....v tejto motorovej ponuke je to pre mna uplne bezvyznamne auto....kedze htp a tsi o nich som uz pisal ze nie kazdemu sa pozdavaju a mne teda vobec nie.....ale vlastne ono aj octavia ma tie iste motory akurat ze ma aj silnejsie TSI a nema htp....ale bohuzial atmosferu nemas ani v octavii len turba.......tu 59kw 1.4 v octavke ani neratam.......a stara 1.6 je tusim uz len v tourke a zere ako svina....a vlastne vyroba tour uz aj skoncila......preto tie slabsie majove predaje octavky na slovensku a pojdu este nizsie.....lebo tour skvelemu predaju octavie na slovensku velmi pomohla
Nadchazejici EURO 6 tyto motory uz nesplni.
Pokud bude koncern chtít, tak splní. Euro 6 je u benzínových motorů prakticky stejné jako Euro 5, pro diesely to ale bude složitější. V USA prodává koncern Jettu dokonce s motorem 2.0 85 kW, který pochází z 80. let a i ten dnes plní velmi přísnou americkou normu ULEV II.
Osobně si myslím, že koncern jeden u jednoho z těch motorů udělá verzi pro Euro 6 a ostatní dá pryč z nabídky.
Osobně si myslím, že koncern jeden u jednoho z těch motorů udělá verzi pro Euro 6 a ostatní dá pryč z nabídky.
keby sa stalo niečo prevratné, nieco neskutočné, auto ktore pojde po vode, pod vodou, po ceste, po teréne ma motor 300hp, a jazdi na 05,litra benzínu na 100km.
vkuse RAPID, RAPID, RAPID, jak keby to bolo nieco neskutočne už ma to unavuje vkuse na ti pozeráť, len zapnem stránku a na celu mi vyhodí RAPID. je to len o nieco krajsie auto ako renault thalia nic ine v tom nevidim ...
Cakam uz dlhie na nejaký test, porovnávací test napr: Ceed a i30, alebo poriadny test nového Ceed-u. Alebo nejaký článok venovaný nápravám,zaveseniam kolies atď, ale zatiaľ nič len rapid 😒
vkuse RAPID, RAPID, RAPID, jak keby to bolo nieco neskutočne už ma to unavuje vkuse na ti pozeráť, len zapnem stránku a na celu mi vyhodí RAPID. je to len o nieco krajsie auto ako renault thalia nic ine v tom nevidim ...
Cakam uz dlhie na nejaký test, porovnávací test napr: Ceed a i30, alebo poriadny test nového Ceed-u. Alebo nejaký článok venovaný nápravám,zaveseniam kolies atď, ale zatiaľ nič len rapid 😒
To musí být težký život neumět si na webu najít to, co hledáš...
tak mi najdi porovnávací test Ceed i 30 alebo Ceed a niečo hocičo,skrátka porovnávací test nového auta.
alebo dalsie pokracovanie clánku zavesenia kolies a náprav. Ak mi to tu dáš tak ti podakujem a ospravedlním sa za prvý komentár... :yes:
alebo dalsie pokracovanie clánku zavesenia kolies a náprav. Ak mi to tu dáš tak ti podakujem a ospravedlním sa za prvý komentár... :yes:
Zkus Google...
Link mi sem nejde vložit, je moc dlouhý.
Link mi sem nejde vložit, je moc dlouhý.
ja ťa chápem ale myslel som tu na AUTO.CZ šak možno sa ich dočkám keď prejde rapidománia 😄
Zkus ***.com, to snad zvladnes i ty 😉
Ty jsi zase něco nepochopil, že?
Zrejme jsem te precenil. Tak nic...
Ty tady dnes, jako obvykle, střílíš mimo terč.
Pořád se umouněně snažíš něco napsat, vždycky je to mimo. Já tvůj psychický stav docela i chápu, opět máš nějaké osobní problémy, opět se to snažíš ventilovat tady...
Pořád se umouněně snažíš něco napsat, vždycky je to mimo. Já tvůj psychický stav docela i chápu, opět máš nějaké osobní problémy, opět se to snažíš ventilovat tady...
Uz zase nudis, Freude...
Tohle kolovratkovani nema stavu.
Tohle kolovratkovani nema stavu.
Je to jednoduché... Rapid je auto přesně pro ČR a v nejbližších 10 letech bude definovat silniční realitu u nás.
Výstižné. 😄 :yes: A nutno dodat, že tu realitu bude definovat nejen u nás, a že to bude navzdory plkům o předraženosti a zastaralém designu. Tohle auto je marketingový majstrštyk.
No, nebyl bych si tak jistý, Emele. Čechům tady vyrostla velká konkurence. A pokud třeba Octavia II a Fabia I stavěly na velmi velmi dobrých vlastnostech, tak jak na to tak koukám, tak škodovka chce jít technikou spíše k nižším nákladům...
Hele, ono Octavia II taky není žádné hi-tech auto. Možná se pohybuju ve špatných kruzích, ale okolo mě většina lidí chce prostě jen auto pro čtyři lidi a hromadu zavazadel (s dobrým přístupem), co k něčemu vypadá, trošku jede, moc nežere a nestojí. A to je přesně Rapid, pokud to Škoda nezazdí cenou.
I přes nesporný pokrok Korejců soupeří Škoda hlavně sama se sebou... i taková Fabia II, která se do českého vkusu úplně netrefila, má čtyřnásobné prodeje než nejlepší konkurent.
I přes nesporný pokrok Korejců soupeří Škoda hlavně sama se sebou... i taková Fabia II, která se do českého vkusu úplně netrefila, má čtyřnásobné prodeje než nejlepší konkurent.
Mne sa páči viac ako Seat :yes:
Pokud by nebyla, proda se toho ani ne polovina, co by se prodat mohlo :no:
a keby bola octavia vo verzii hatch preda trikrat tolko ako lift s kombikom dohromady a pozri sa ono ten hatch aj tak nie je >😁
a keby bola octavia vo verzii hatch preda trikrat tolko ako lift s kombikom dohromady a pozri sa ono ten hatch aj tak nie je >😁 😉
Co to zase melete? Jako kombi je tu Octavia, takže na výběr určitě je. Liftback nemá nevýhody sedanu a drtivé většině zájemců bude stačit.
ale htp jsem už nečekal. Nu nic, opět si mnoho řidičů koupí naleštěný h.v.o htp, protože mají přeci Rapid :yes: To je jako ix35 či Yeti s předním pohonem, ale cena většinou rozhoduje, bohužel ;-\
Tvrdiť, že "Soubor předních a mlhových světlometů modelu Rapid evokuje tvar čtyřlístku." je si také prirovnanie, ako keby som pri pohľade na okruhlu pneumatiku tvrdil, že "Je to symbolika všehomíra". Pani z PR oddelenia, odporúčam návštevu botanickej záhrady alebo doučovanie z botaniky..
aj PR z Kie tvrdil ze predok sportage ma evokovat tigra 😁😁😁 jak pozeram, tak pozeram tigra tam nevidim 😜 [odkaz] samozrejme ani stvorlistok na rapide 😜
Nemělo to být spíš Sorento? Ale nic to nemění na tom, že to stejně žádnýho tigra neevokuje.
[odkaz]
[odkaz]
Prej tam bude i ten litr s CityGOU. >😁 A to myslím vážně....nejdříve to budou dojit že to je novinka a "horší" motory přijdou posléze.
pokud bude opravdu necelých 300 kolíku,tak je to jenom o 60 míň než Octavia.Když to člověk trochu naloží,dá tam 1,4 tsi nebo 1,6 tdi a lidský kola aspoň 15 palců,tak tam bude za 360 bez výbavy.Přičteme rozšířenou základní výbavu na úrovni ambition a budem na 480,sleva od dealera 30-60 tisíc a jsme rádi když se dostaneme pod 450 tisících.Je to jen můj mázor,ale myslím,že nejsem daleko od pravdy.Za takovou paštiku docela dost peněz.Ale češi to koupí.
Bohužel, Češi koupí i plato vajíček za 105 Kč
Tak nějak. Za 450 papouchů už je tu Mazda 3, Civic, Focus, Astra, Golf, Auris, potom Ceed a i30, které za těch 450 budou ve fullu, o Francouzích či Bravu nemluvě, i když ti zrovna mým "šálkem kávy" nejsou. Jenže drtivou většinu Čechů zajímá jen užitná hodnota, jízdní vlastnosti nebo výbavu oželí, bohužel. Ve světle toho vůbec nevidím Cruze jako špatnou alternativu.
Design se povedl, o tom žádná, jen ta cena není zas tak špičková. Jestli HTP bude za cenu kolem 300 tisíc, minimum (1,2 TSI 63kW), respektive optimum (TSI 77kW), už bude někde kolem 320-340 tisíc. Když k tomu připočteme ještě nějakou tu výbavu, jsme skoro u 400 tisíc, což mi za českého "Logana" přijde docela dost.
Tiez tu cenu nechapem. Ved za 299tis sa da kupit Toyota Auris! Keby som si mal vybrat auto pre mladu rodinu do 12tis eur tak urcite Toyota. Spolahlive auto ktore odvezie aj detsky kocar s prijatelnou spotrebou. K tomu sa nemusim obavat toho ze mi auto niekto ukradne alebo ho uvidim na kazdom rohu.
Lidé to koupí a dobře jim tak.HTP za třista v holo-výbavě,to je nejlepší výpověď o majiteli, nežli tam vepředu 00 07. Říkám svůj názor že nejsem tak bohatý,abych kupoval levné věci.Jenže žijeme ve státě,kde Baťa nakoupí šunty v tržnici a se ziskem 1000% prodá.Proto také můžou lidé reklamovat,pořád se to vyplatí.Tento stát nedává záruky o tom,že kvalita je rovna vyšší ceně.Škoda se pohybuje v kvalitě kdes uprostřed tabulek,ale cenovkou dává najevo: jsme dobří a dobře vám čechům,dobře vám tak .Mají tento národ za blbce a národ tiše chrochtá.Proč si nekoupit moderního korejce se sedmiletou zárukou,když dražší "domácí" dá záruku na 60 000km?Motor vykazující fatální závady(viz 1.2Tsi,1.4Tsi) se stále výborně prodává.......je to k smíchu,nebo pláči? K pláči jsou někteří místní tunigmajstrstickové,zvracející urážky na každého,kdo nechválí tu jejich značku.
To,že lidé kupují a brečí,jak je to drahé můžou změnit jediným spůsobem:NEKUPOVAT.
Těm co koupí se nesměji a až mne budou horko těžko předjíždět ukážu pravým blinkrem a spomalím.Ať si užijí své svobody. :-!
To,že lidé kupují a brečí,jak je to drahé můžou změnit jediným spůsobem:NEKUPOVAT.
Těm co koupí se nesměji a až mne budou horko těžko předjíždět ukážu pravým blinkrem a spomalím.Ať si užijí své svobody. :-!
tak to je tou mentalitou to len tak lahko nezmenis.......... 😉
len mladsie rocniky uz to vnimaju inak a vedia sa viac odviazat a nekupuju len predrazenu holu skodovku.....ale pozeraju aj inde....a vedia si spocitat a zvazit co je vyhodnejsie
ja tiez hovorim ze htp rapid za nejakych 12000 eur ze bude nepredajne auto a uvidis kolki sa na to chytia ako mysi do pasce a pritom za tu cenu mas uz pomaly ceeda co ma 100koni a 7 rocnu zaruku. Pokial ludia nezmenia zmyslanie vzdy budu kupovat predrazene sunty ale nastastie doba sa uz trosku zmenila a smeruje to k lepsiemu - na slovensku az tak zatazeny nastastie na skodu nie smie ako v cechach kedze my nemam vyslovene domacu znacku a mozno je to aj dobre 😉
len mladsie rocniky uz to vnimaju inak a vedia sa viac odviazat a nekupuju len predrazenu holu skodovku.....ale pozeraju aj inde....a vedia si spocitat a zvazit co je vyhodnejsie
ja tiez hovorim ze htp rapid za nejakych 12000 eur ze bude nepredajne auto a uvidis kolki sa na to chytia ako mysi do pasce a pritom za tu cenu mas uz pomaly ceeda co ma 100koni a 7 rocnu zaruku. Pokial ludia nezmenia zmyslanie vzdy budu kupovat predrazene sunty ale nastastie doba sa uz trosku zmenila a smeruje to k lepsiemu - na slovensku az tak zatazeny nastastie na skodu nie smie ako v cechach kedze my nemam vyslovene domacu znacku a mozno je to aj dobre 😉
Kdyby ten moderní korejec nevypadal jako LSD úlet se všemi těmi nesmyslnými vlnami a promáčklinami, možná by se dal. Takhle se u mě dostavují nelibé pocity pokaždé když vidím nějakou novou i30 nebo i40. Mám rád design s nějakou myšlenkou a ne tyhle vraždy co se snaží šokovat nevkusem. Možná bych jim ten hnusný design odpoustil, kdyby znamenal podstatně lepší aerodynamiku. To ale skutečně neznamená, viz. ty vystouplé oblouky blatníků.
Rapid je jednoduše elegantní a nadčasový. Je to radost konečně zase vidět hezké auto. A na tom nic nezmění ani neschopné motory a přehnaná cena.
Rapid je jednoduše elegantní a nadčasový. Je to radost konečně zase vidět hezké auto. A na tom nic nezmění ani neschopné motory a přehnaná cena.
Dost dobré :yes: . Jsem rád, že z konceptu zůstalo zachováno maximum. Kvalitní promo fotky zdařile maskují větší masu plechu kolem zadních kol, tady si počkám až na živé setkání. Co mě trošku ruší je černá podivná anténka... pokud to byl designerský záměr, pak mi do oka nepadl.
Všichni teď s napětím očekávají cenu... bohužel to vypadá, že 1.2HTP jako základní motorizace nebyla kachna Světa motorů, jak tu někdo nedávno tvrdil. Nic proti, jako základ... ale bylo by fajn, kdyby auto v rozumné výbavě (klima, ESP, rádio) s TSI bylo k mání za nějakých 320.
Všichni teď s napětím očekávají cenu... bohužel to vypadá, že 1.2HTP jako základní motorizace nebyla kachna Světa motorů, jak tu někdo nedávno tvrdil. Nic proti, jako základ... ale bylo by fajn, kdyby auto v rozumné výbavě (klima, ESP, rádio) s TSI bylo k mání za nějakých 320.
Jo, promofotky zakývají i to, že auto je pořád úzké.
S tou cenou, pokud to mají naprat mezi Fabii (225 tis) a Octavii (357 tis) a místo Toura (260 tis), tak jaká asi bude cena?
S tou cenou, pokud to mají naprat mezi Fabii (225 tis) a Octavii (357 tis) a místo Toura (260 tis), tak jaká asi bude cena?
No právě že Tour byl za 300 už v celkem solidní konfiguraci... nelze si nevšimnout, že Škoda v poslední době akční nabídky Octavie ořezává a tím, zřejmě záměrně, vytváří více prostoru pro Rapid.
Pokud... pokud bude za 300 1.2HTP v holé výbavě na plecháčích, pak bude potřeba úvahy o konkurenci pro Fluence a Cruze přehodnotit, protože ti za stejné peníze nabídnou papírově více, takový Rapid by byl po lehkém dovybavení zřejmě na cenové úrovni Octavie. Jistě, Škoda může těžit ze statusu novinky a své popularity v ČR...
Pokud... pokud bude za 300 1.2HTP v holé výbavě na plecháčích, pak bude potřeba úvahy o konkurenci pro Fluence a Cruze přehodnotit, protože ti za stejné peníze nabídnou papírově více, takový Rapid by byl po lehkém dovybavení zřejmě na cenové úrovni Octavie. Jistě, Škoda může těžit ze statusu novinky a své popularity v ČR...
este mi povedz kto si kupi 55kw motor trojvalec htp do 4,5 metroveho rodinneho auta ktore ma 2,6 metrovy razvor ...... 😉 , to jedine len nejaky zberatel do muzea alebo autoskoly no a ked siahnes po silnejsom motore zrazu ta cena rapidu urcite az taka lakava nebude ako kazdy ocakava to som si isty...uz na citigu je vidiet ze za 8000 eur mam dokopy hole auto a ked chcem lepsiu verziu s lepsim motorom zrazu som na 9000 eur a to este zdaleka nie je koniec....n a za neajkych 9500 eur si viem kupit lepsie a hodnotnejsie auto ako citigo....no a teraz si predstav kolko bude stat taky rapid.....s htp minimalne 12000 eur tipujem ....a ani dalej nepocitam....
Souhlas, s HTP to bude na nějaké poskakování mezi vesnicema nebo po městě. Pokud bude stát 1.2TSI s klimou a liťákama 330... pořád to nemusí být marné, ale je potřeba začít o tom přemýšlet jinak.
Kdyby se člověk vešel do 400 - 420 s 1.4 TSI, aspoň 6 bagy, tempomatem, el. okny vpředu a automatem, (jsem tělesně postižený), tak budiž, ale jak znám Škodu, tak to tak asi nebude.
Tady nikoho nezajímá jaký to bude uvnitř? Nemyslim ty umaštěný ukradený fotky z mobilu... Pro mě je auto 50 procent jak vypadá z venku ale dalších 50 jak uvnitř - tam přece budete trávit taky dost času, no ne? 😉
[odkaz]
keby takto ze vyzera interier ceedu alebo i30 tak to by bola samozrejme chudoba 😉 ale ked takto biedne vyzera rapid tak je to ok a je to bomba interier 😉 to je to o com tu stale pisem....kym sa nezmeni vnimanie ludi o znacke skoda a o inych znackach dovtedy bude kazdy kupovat hole sunty aj za statisice a este si ich chvalit 😉
inak ten interier je dvojfarebny len vo vyssej vybave ak nie najvyssej takze zase bude 98 percent rapidov totalne nudne sivych ze uz teraz mam strach vidiet oficialnu fotku jeho zakladneho siveho nudneho sucheho interieru...
inak ten interier je dvojfarebny len vo vyssej vybave ak nie najvyssej takze zase bude 98 percent rapidov totalne nudne sivych ze uz teraz mam strach vidiet oficialnu fotku jeho zakladneho siveho nudneho sucheho interieru...
koukám, že největší vrásky to představení udělalo tobě, co? >😁
Už se těším, jak budeš "rozjíždět" prodeje korejců potom, co se Rapid dostane do prodeje a ukrojí jim z jejich koláčku. >😁
Už se těším, jak budeš "rozjíždět" prodeje korejců potom, co se Rapid dostane do prodeje a ukrojí jim z jejich koláčku. >😁
Tak nalejme si "čistého vína" a řekněme si, že tady Rapid úspěšný bude, ale v Evropě to bude mít složitější. Navíc Rapid v holátku nebude o nic lepší, než stále ještě některými vysmívaní Korejci, ať už topper píše sebeabsurdnější příspěvky.
Tak nevím ale vyrábět stejné auta a dát jim jiný název se může stát jen u němců, Octavia versus Rapid vždyť ten Rapid má větší rozvor a o pár centimetrů kratší tak to nechápu jak zapadá mezi Fabii a Octávku, jinak podoba s Audi se také nedá popřít !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Že, což teprve Fiat a Lancia! Ty vůbec nedělají stejné auta s jinými znáčky, co? Vyjmenovávat ti je snad nemusím. >😁 :no:
Otras, je to len zmensena oktavka... :no: :no: :no:
Mne sa celkom páči, až na okolie SPZ. Svetlá sú pekné, ale nepáči sa mi okolie zadnej SPZ. Vďaka nemu vyzerá trochu čínsky... >😁 😉
>😁 Ty moc dobře asi nevidíš, co?
A prečo?
Toto mi na ňom vadí : [odkaz]
A takto by mal vyzerať podľa mňa : [odkaz]
Toto mi na ňom vadí : [odkaz]
A takto by mal vyzerať podľa mňa : [odkaz]
Nerozumiem naco je komu 517 litrov v sedane/liftbacku, ved to je obycajna nepouzitelna jaskyna. Mozno tak raz za rok na dovolenku.
Vyrobca by sa mal pochvalit radsej rozmerom interieru, dlzke/vyske sedakov/operadiel a nie absurdnym zadkom.
Nech to dopadne tak ako octavia...obrovsky kufor, ale cestujuci na zadnych nebudu vediet kam s nohami.
Vyrobca by sa mal pochvalit radsej rozmerom interieru, dlzke/vyske sedakov/operadiel a nie absurdnym zadkom.
Nech to dopadne tak ako octavia...obrovsky kufor, ale cestujuci na zadnych nebudu vediet kam s nohami.
Tak si uvědom, jak uvažuje průměrný český, (možná i slovenský) člověk a pochopíš, proč to má mamutí kufr. Mně to taky přijde zbytečné, podle mně 300 - 400l stačí, většina holt musí mít kufr začínající číslem 5. To, že kvůli tomu musí dělat kompromisy ohledně výbavy nebo motoru, je jim jedno.
petrumr
a stále nic.... Stále bez příspěvku GTIho. Asi ještě robí... Aby si mohl koupit aspoň modýlek.
Jinak auto je to hezký. :yes:
Jinak auto je to hezký. :yes:
Ty si bez něho taky asi sám ani neuprdneš, co? >😁
Protože příspěvky GTIho se zde objevují, kromě víkendů, až kolem 17 hodiny, vydedukoval jsem, že GTI určitě nedělá v kanclu, ale někde u lopaty.
Tak to jsi vydedukoval špatně.On spíše pro ty lopaty dělá... >😁 a né zadarmo. >😁
Tak to, stejně jako v jiných případech, jsi vydedukoval zcela špatně. 😉
tak nas pouc, v com dedukuje zle.. GTI ma taku vlastnost ze o sbee nenapise ani prd.. Co je dost cudne vzhladom na pocet jeho prispevkov.
GTI rozhodně rukama nedělá. Což inteligentní člověk odhadne již z jeho psaného projevu. 😉
Jak to říkal klasik?
I Vergilia si může skladník přečíst v originále. >😁
Přesné znění si fakt nepamatuju...
I Vergilia si může skladník přečíst v originále. >😁
Přesné znění si fakt nepamatuju...
A jak jistě víš, tak s tou latinou Kemr nakonec stejně seknul. 😉
Uvažuj. Kdyby GTI seděl v kanclu u compu, vážně si myslíš, že by odolal se nevyjádřit?
A ty si myslíš, že v tom kanclu člověk musí sedět furt? Já v něm taky netrávím veškerý svůj čas.
jossa, z jeho "psaneho projevu" si zistil ze nerobi rukami? Ty si jasnovidec? Alebo vsetkych co sa zivia rukami povazujes za debilov neschopnych sa vyjadrit? To ako sa gti vyjadruje hovori len o jeho nevsednej fantazii v bolahoreceni koncernu, o nicom inom to nehovori. To ze tu vie chrstnut 50 riadkov textu a nakonci napisat bravwo je tak slabe asi ako jeho blogy. Stacilo mi precitat si 3-4 clanky a bolo mi jasne, ze toto nema nic spolocne s inteligentnym clovekom. Keby si ho naozaj poctivo cital, nasiel by si naozaj niekolko dost velkych polemik v nom samom, nasiel by si niekolko krat texty kde si serie do vlastnych ust. Lenze to by si ho musel citat bez ruzovych okuliarov. Ja nemam nic proti koncernu ako takemu. Ja tu vystupujem len voci takym ako je on alebo ty co si myslite ze koncern je uberauto a nic lepsie nie je.
GTI rukama nedělá, živí ho jeho hlava. Jestli bude chtít, tak to sám napíše, když ne, tak ne. To je jeho soukromá věc a já nejsem joho mluvčí. Ostatně, co dělá, už tu několikrát proběhlo.
je zaujimave ako ho obhajujes a hovoris za neho a potom napises ze nie si jeho mluvci 😄 je to vtipne.. 😄 inak, kedze to tu uz niekolko krat bolo, napis teda co robi, vcelku ma to zaujima cim sa zivi. Ako vravis sam, uz to tu bolo, nemal by si s tym teda mat problemy...
Jsou soukromé a osobní věci, o kterých mi nepřísluší se vyjadřovat. Já taky nevykládám kde komu, co děláš ty.
nevykladas to len preto lebo to nevies. Vies v akej brandzi pracujem ale co robim to nevies. Ale keby tu bol napriklad obycajny predavac alebo smetiar, pri najblizsom flame mu to chrstnes do ksichtu.. Ale to je jedno ja sa tu hadat s tebou teraz nejdem. Ale mohol by si mat niekedy aj vlastne nazory nielen preberat gtiho retoriku.
Já vím, jak to v kanclech, mimo jiné, chodí. Mám už odkroucených 34 let v pracovním procesu. 1-2x denně zkouknout co je na Auto.cz, a iDnesu jde fakt bezproblémově. A pro fanatika GTIho, vyádřit se ke koncernu, je pro něho neodolatelné, resp. povinností.
Já vím, jak to v kanclech, mimo jiné, chodí. Mám už odkroucených 34 let v pracovním procesu. 1-2x denně zkouknout co je na Auto.cz, a iDnesu jde fakt bezproblémové. A pro fanatika GTIho vyádřit se ke koncernu je pro něho neodolatelné, resp. povinností.
Mrzí mě, že v nabídce motorů nebude spolehlivá 1,6 MPI. Rapid bude přece jen lehčí auto než Octávka. Tak by to s ním mohlo celkem hezký hýbat. Druhak mě vadí problémy se řetězi u TSIček. A modernizované verze s řemenem přijdou až zadlouho.
Konkurence k rapidu tu myslím bude dost drsná. Skoro současně přijdou modely Hyundai i30 cw, Kia Ceed SW a Chevrolet Cruze Combi. Za podobné ceny, ale s lepší výbavou a obávám se asi i lepšími základními motory.
Konkurence k rapidu tu myslím bude dost drsná. Skoro současně přijdou modely Hyundai i30 cw, Kia Ceed SW a Chevrolet Cruze Combi. Za podobné ceny, ale s lepší výbavou a obávám se asi i lepšími základními motory.
Tenhle starej a hroznej osmiventil bude někomu chybět? Spolehlivě to jde i s výkonem, líbivým zvukem, nízkou spotřebou (viz třeba Honda).
Přesně tak, tahle "zdechlina" nikomu chybět nebude. Otec mého kamaráda Octavii Tour I. s tímto motorem má, tak vím o čem mluvím. Jediná výhoda toho motoru je, (pro ty kdo o to mají zájem), že jde bez problémů přestavět na LPG.
Bravo, Bravo... Bravo :yes: :-!
ale je na elektronech, s mlhovkama, lakované kliky, zpětná zrcátka a nárazníky - jak bude vypadat základ za 299 000 a s holotou uvnitř ví bůh - víme, co Škoda dokáže vypustit do světa v základu. Motor HTP s 55 kW je na tak velké auto taky docela síla - minimálně 1,2 TSi 63 kW, ideální se 77 kW. S výbavou, aby tam byla manuální klima, okna v elektrice, 6 airbagů, slušné radio, dělená zadní sedadla, plně nastavitelný volant, seřiditelná sedadla řidiče a spolujezdce, loketní opěrka, mlhovky, 16 litá kola, pěkná barva a motor 1,2 TSi 77 kW - a bojím se, že budeme někde mezi 400 - 450 000,- ;-\ Ale nepochubuji, že u nás a na Slovensku se to prodávat bude - ve světě už to tak růžově nevidím.
kdy bude mít Oktavia či Rapid větší rozvor než 2700mm. Rapid má mít ůdajně jen 2600mm. To sousedovic golfky-vozítko pro mrňata, co v nich vozí malého vetřelce mají větší >😁 rozvor :no:
sepraná Octávka s hranatějším zadkem, motory samé plevy a cena taky "lidová". Tak hodně štěstí Schade! :no:
Názor odborníka.
Nemaaaas pravdu. Chlapci to nacipuju, vrazia dozadu trombon, navesaju bizuteriu a budu lietat po sidlisku na plny plyn, div im nevytrhne motor. Vsak vies, ked to netaha, tak aspon alternativny adrenalin. "Letiet" 80 km/h v panelakovej jednosmerke, tak to je ono.
petrumr
Diskuze ukazuje obrovskou tržní trefu Škody. Všichni by očividně Rapida chtěli. Kdo na něj má již dnes uznale kývne hlavou, kdo ne, tomu se nelíbí a nebo rozumuje o přehnané ceně, ale každopádně je to všechno špatně. 😉 8-s :yes: :no: >😁
Objavil si Ameriku. >😁 Teda nie že by som nesúhlasil. Ibaže to, čo si napísal, platí o každom aute. Nie iba o Rapide, nie iba o Škode a nie iba o autách VW Group.
Diskusia ukazuje o.i. to, že je to domáca značka. Niečo podobné bude ukazovať aj trh. Aj keď domáce publikum nepatrí k špičke patriotizmu, jak sa to robí, to vedia najlepšie Kórejci.
Hmmm, tak komu se nelíbí na něj nemá, komu ano , ten je ve vatě , a ještě by to chtělo nějaký odstavec o prémiových lidech, jezdcích a garážích -> aby toto sociologicko-psychologické glosování mělo "komplexní obvyklou úroveň" >😒] ...Teda ne že by ji nemělo, ale třešinka na dortu se vždycky cenní...
1. Pod menom Škoda Rapid mám zafixovaný iný voz. (A z hlbšej minulosti ešte iný.) Opäť príklad fakticky zneužitia image mena na tuctový projekt bez kvapky emócie
2. Kvitujem zachovanie koncepcie liftback, z pohľadu úžitkovosti je to po kombíku najlepšie riešenie (ak ostanú stranou MPV a podobné vozidlá)
3. Som zvedavý na novú Octaviu - vzhľadom na jej rozmery som čakal, že Rapid bude o niečo menší. Podľa mňa sa trochu bije aj s VW Jetta.
4. Dizajn exteriéru O.K. Nič zvláštne, nič špeciálne jednoduché ale ladné línie. Hoci trochu chladné, nemecká strohosť kričí takmer z každého škodováckeho modelu, čo je trochu škoda, česká povaha je iná ako nemecká, a v autách by sa to mohlo viac prejavovať. Zaujímavé sú prvky dizajnu príbuzné s líniami A8 - aspoň mne tie hrany Rapidu Audinu pripomínajú [odkaz]
5. Škoda, že zatiaľ chýbajú slušnejšie fotky interiéru. Ten mi pripadá, na rozdiel od zbytku auta, tragický. Nič jednoduchšie, nudnejšie a lacnejšie asi vymyslieť nešlo, toto bude zrejme najväčšia slabina auta. Ak ju neprekoná cena - tá u Škody je majster v šplhaní, s každým prvkom výbavy naviac - u primárne lacno koncipovaného auta to môže byť o to výraznejšie.
2. Kvitujem zachovanie koncepcie liftback, z pohľadu úžitkovosti je to po kombíku najlepšie riešenie (ak ostanú stranou MPV a podobné vozidlá)
3. Som zvedavý na novú Octaviu - vzhľadom na jej rozmery som čakal, že Rapid bude o niečo menší. Podľa mňa sa trochu bije aj s VW Jetta.
4. Dizajn exteriéru O.K. Nič zvláštne, nič špeciálne jednoduché ale ladné línie. Hoci trochu chladné, nemecká strohosť kričí takmer z každého škodováckeho modelu, čo je trochu škoda, česká povaha je iná ako nemecká, a v autách by sa to mohlo viac prejavovať. Zaujímavé sú prvky dizajnu príbuzné s líniami A8 - aspoň mne tie hrany Rapidu Audinu pripomínajú [odkaz]
5. Škoda, že zatiaľ chýbajú slušnejšie fotky interiéru. Ten mi pripadá, na rozdiel od zbytku auta, tragický. Nič jednoduchšie, nudnejšie a lacnejšie asi vymyslieť nešlo, toto bude zrejme najväčšia slabina auta. Ak ju neprekoná cena - tá u Škody je majster v šplhaní, s každým prvkom výbavy naviac - u primárne lacno koncipovaného auta to môže byť o to výraznejšie.
Buď rád, že ten interiér aspoň trochu zmodernizovali. Ak by tam dali ten zo starších Škodoviek, to by bolo ešte horšie. Ak som napísal pod článok o Seate Toledo, že sa mi interiér páči, tak som to myslel na pomery Škodovky ( Toledo je predsa prakticky Škoda Rapid )...
Čo sa týka dizajnu, páči sa mi až na zadok, tam sa mi, ako som už napísal, nepáči okolie ŠPZ.
Ja sa už teším na odvodené kupé Garde. Dúfam, že ho vôbec urobia a že ho neodfláknu.
Ocenil by som, keby škodovka urobila retro, inšpirované starou Octaviou / Spartakom / Feliciou.
To by ešte len boli autá... 😄 :yes:
Čo sa týka dizajnu, páči sa mi až na zadok, tam sa mi, ako som už napísal, nepáči okolie ŠPZ.
Ja sa už teším na odvodené kupé Garde. Dúfam, že ho vôbec urobia a že ho neodfláknu.
Ocenil by som, keby škodovka urobila retro, inšpirované starou Octaviou / Spartakom / Feliciou.
To by ešte len boli autá... 😄 :yes:
Vcelku slušný pohled.
Zeptám se na jednu věc, co by jsi ty chtěl za interiér, co ti vadí na tomto, nebo co ti tam chybí či je neergonomicky špatně? Umístění navigace vynech, to má spoustu aut stejné.
Zeptám se na jednu věc, co by jsi ty chtěl za interiér, co ti vadí na tomto, nebo co ti tam chybí či je neergonomicky špatně? Umístění navigace vynech, to má spoustu aut stejné.
Opravím tě: Spoustu koncernových aut stejně špatně.
Minule mi tady nějakej fiškus vylepoval obrázky novýho Ceeda, i30, C4 a kdoví čeho ještě, a hle, navigace byla vždy na stejném místě. Takže tohle zdaleka není výsadou jen koncernovýchz aut, kde jsou navíc vždy příkazy navigace převedeny i na maxidot.
PS: Nebyl jsi to náááhodou ty, co mi tady onehdá vysvětloval, že oku je jedno, kterým směrem se kouká? 😉
PS: Nebyl jsi to náááhodou ty, co mi tady onehdá vysvětloval, že oku je jedno, kterým směrem se kouká? 😉
Čo mi vadí? Príliš strohé línie, farba, už na pohľad nie príliš lákavé plasty. Dizajn je už jak obohraná platňa, stále prehrávanie toho istého dookola. Rovnaký pontón, rovnaká "kaplička" s prístrojmi, rovnaké mriežky ventilácie - naprieč koncernom aj naprieč generáciami skutočne len neveľké zmeny a tvarové odchýlky. Stavebnica.
Dobrý interiér?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Dobrý interiér?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ty Renaulty, to myslíš vážně?
Ty jsou, co do provedení i mateirálů, nefalšovaná hrůza. Dodneška si pamatuju, když jsem na autosalonu vlzl do Fluence, jak všechno vevnitř smrdělo, zpracování interiéru bylo katastrofální a navíc mě dorazilo, že tomu autu vrzalo při zavírání víko kufru.
C4 snad jo, ale v německém autě bych takový interiér potkat nechtěl.
Ty jsou, co do provedení i mateirálů, nefalšovaná hrůza. Dodneška si pamatuju, když jsem na autosalonu vlzl do Fluence, jak všechno vevnitř smrdělo, zpracování interiéru bylo katastrofální a navíc mě dorazilo, že tomu autu vrzalo při zavírání víko kufru.
C4 snad jo, ale v německém autě bych takový interiér potkat nechtěl.
To jsem se malem poucural smichy. Proboha ... skodavka na me pusobi vselijak, ale ze by Rapid byl emocionalni. Prakticky, ano. Mozna vkusny. Ale emoce?
A to sa ešte bude predávať ako SEAT, to ešte len bude "auto emoción" >😁
to i ten Seat vypada lepe, hlavne zezadu. Ale je fakt, ze u Auto emocion u mne vyvola spis ibiza a mozna predesly leon, ale exeo nebo nove toledo....Abych neplkal, emoce ve mne vyvola treba mazda mx-5, treba s blondynou za volatem ( v Rapidu blondyna taky vyvola, ale mensi 😊)))
:yes😒br />
To je ten problém, aby mě auto zaujalo, musí ve mě zanechat či vyvolat emoce. A to se žádné Škodě už dlouho nepodařilo (a on je na tom ostatně celej koncern podobně - až na světlé výjimky jako Bentley, Lambo či Porsche), avšak jak tak koukám, takových lidí jako já je minimum...
Design se bez diskusí povedl, nelze než zvednout palec za zachování maxima z konceptu. Kompromisy v proporcích (šířka auta, masa plechu při menších kolech) bude potřeba hodnotit až po živém setkání, ale zatím pro mě za jedna s podmínkou (v rámci limitů dané třídy).
Opět se otevírá otázka, kam vlastně Škoda s Rapidem míří. Očekávaný posun Octavie směrem nahoru otevírá prostor v klasické nižší střední... vždyť i současná Octavie byla na horním okraji nižší střední. A ruku na srdce... proč by Rapid nemohl konkurovat Meganu nebo Bravu?
Od toho se odvíjejí i spekulace o cenách... pravdu má Dinar, ty spekulace nejsou v tuhle chvíli zase tak podstatné... no ale proč si o nich nepokecat? Moje soukromé přání je, aby v relaci 320k bylo k mání auto s rozumným motorem (slabší TSI), na litých kolech (protože bez nich to bude bída, minimalistický design stojí na detailech - viz Citigo), s klimatizací, ESP a nějakými 4-6 bagy. Dnešní namlsaný kupec kupuje za podobné peníze Golf... a Rapid měl přece být lowend, ne?
Tak či tak.. pro ČR je to událost desetiletí, tohle teď budeš potkávat na každém rohu... :yes:
Opět se otevírá otázka, kam vlastně Škoda s Rapidem míří. Očekávaný posun Octavie směrem nahoru otevírá prostor v klasické nižší střední... vždyť i současná Octavie byla na horním okraji nižší střední. A ruku na srdce... proč by Rapid nemohl konkurovat Meganu nebo Bravu?
Od toho se odvíjejí i spekulace o cenách... pravdu má Dinar, ty spekulace nejsou v tuhle chvíli zase tak podstatné... no ale proč si o nich nepokecat? Moje soukromé přání je, aby v relaci 320k bylo k mání auto s rozumným motorem (slabší TSI), na litých kolech (protože bez nich to bude bída, minimalistický design stojí na detailech - viz Citigo), s klimatizací, ESP a nějakými 4-6 bagy. Dnešní namlsaný kupec kupuje za podobné peníze Golf... a Rapid měl přece být lowend, ne?
Tak či tak.. pro ČR je to událost desetiletí, tohle teď budeš potkávat na každém rohu... :yes:
Mno, pokud by bylo za 320 to co pišeš, tak ještě dejme tomu......musíme doufat že škodovka nebude prodávat nebezpečné auto, bez bagů a ESP.Taky je otázka zda budou tlačit "pětikvalty", no tipuji že ano.Uvidíme.V každem případě bude chvilku trvat, než se ceny stabilizují , t.j než se zjistí co "konkurence".Taky uvažujme o Fleetu, spousty O2 se tak prodáva a jsou vybavené, tam škodovka vaří slušnej peníz, to si Rapidem rozhodně nebude chtít nechat vzít.Ano vyjímečně je to tak, že vybavenost je taková, co trh dovolí a u Škodovky to platí trojnásob.
V tom předposledním odstavci se skrývá velká část pravdy.
Jen se tak trochu vrátím k tomu Tvému argumentu, že Češi koukají na cenu. Ano, to je pravda, nicméně pořád spousta lidí slyší na to, že je to český výrobek a "je to levné," proto těch Rapidů 1.2 HTP bude jak naseto. "Má to velkej kufr, podívej," to bude nezřídka kdy hlavní argument koupě. Nechápej mně špatně, Rapid jistě bude dobré auto, ale podle mně dává daleko větší smysl v lepších výbavách a motorizacích, a to už se jeho primární role value for money auta vytrácí.
Jinými slovy, nejsem si až tak jistý, že Ceed/i30 Rapidu "zatopí." I když jízdně a komfortem půjde bezesporu o lepší auta, (multi-link vzadu, lepší výbava), tak ta auta nemají českou "mantru," kufr začínající 5. Tuším, že i kombi budou tak na 450 - 470l.Proč to vlastně celé píšu, chci říct, že kdyby měl člověk + - 300 t/Kč na stole a šel si koupit nové auto, rozhodně neskončím s Rapidem 1.2 htp, protože to prostě není dobrá volba. Proč platit 300t za 3 válec a horší jízdní vlastnosti než konkurence? Jen kvůli kufru? To mi nedává smysl.
Jinými slovy, nejsem si až tak jistý, že Ceed/i30 Rapidu "zatopí." I když jízdně a komfortem půjde bezesporu o lepší auta, (multi-link vzadu, lepší výbava), tak ta auta nemají českou "mantru," kufr začínající 5. Tuším, že i kombi budou tak na 450 - 470l.Proč to vlastně celé píšu, chci říct, že kdyby měl člověk + - 300 t/Kč na stole a šel si koupit nové auto, rozhodně neskončím s Rapidem 1.2 htp, protože to prostě není dobrá volba. Proč platit 300t za 3 válec a horší jízdní vlastnosti než konkurence? Jen kvůli kufru? To mi nedává smysl.
Podle mě naopak bude dávat Rapid smysl v nižších výbavách... tohle nikdy nebude stylovka ani závoďák, ale solidní rodinné auto s velmi dobrým prostorem pro posádku i zavazadla a tím správným znáčkem na kapotě by to být mohlo.
Chápu Tvou logiku, nicméně lze se domnívat, že v základu Rapid bude mít téměř identickou výbavu jako moje stará Honda, (4 bagy, el. okna vpředu) a to není zrovna něco, nad čím by člověk v r. 2012 vískal, o motoru nemluvě. Uvidíme jak budou cenově posazeny další výbavy a motorizace, třeba jako základ HTP nebude, i když, upřímně pochybuji.
Sirka je skoro o cca 10cm mensi nez u Ceedu, I30.
Vypadat to bude proporcema bidne asi jako stavajici Fabia, i z videa to tak vypada, takze zadna slava. Skoda si je toho vedoma, pac zatim nikde zadne foto ze predu nebo zezadu a na videu vzdy jen chvilkovy strih z sikmeho pohledu.
Nove Rio ma 1720, takze Rapid vypada na takovou Sade splacaninu. Nema sirku maleho auta, ale zdejsi odbornici ho pasuji na skvost nizsi stredni >😒] >😒] >😒]
Vypadat to bude proporcema bidne asi jako stavajici Fabia, i z videa to tak vypada, takze zadna slava. Skoda si je toho vedoma, pac zatim nikde zadne foto ze predu nebo zezadu a na videu vzdy jen chvilkovy strih z sikmeho pohledu.
Nove Rio ma 1720, takze Rapid vypada na takovou Sade splacaninu. Nema sirku maleho auta, ale zdejsi odbornici ho pasuji na skvost nizsi stredni >😒] >😒] >😒]
to je chore, kolko je tu vzdy prispevkov k skodovke >😁 sa nezblaznite. uznavam, ze vyzera celkom pekne, ale zase to netreba prehanat s tou pompeznostou. lebo cim budu ludia nahopkanejsi, tym vyssiu cenu skoda nasadi... ved preco by aj predavali lacno auto, ktore chce kazdy ? >😁
Designově není špatný. Německá strohost.
Motorově to bude bída hlavně s HTP.
Cenově to bude na vyplnění mezery mezi Oktávkou a Fábií. Oktávka podraží.
Motorově to bude bída hlavně s HTP.
Cenově to bude na vyplnění mezery mezi Oktávkou a Fábií. Oktávka podraží.
Autor píše, že se ŠKODA v rámci koncernu chce do budoucna věnovat vypínání dvou válců. viz. "Ty budou dosahovat znatelně nižší spotřeby a to i díky vypínání dvou válců při částečné zátěži." Snad toto nezavedou i u HTP >😁 >😁 >😁, to ten výkon bude nula nula nic 😄
Buď marketing ŠKODA zaspal a udělal auto pod 300 tis. o 5 let později a nebo je to vtip. >😁 Nevěřím, že za cenu, za kterou je 3/4 aut, které nejsou konkurenční, ale lepší, že by se toto mohlo prodávat v EVROPĚ >😒]
Tenhle marketingový gól jsem vyzdvihl ve svém komentu. Taky to nechápu, ale 95% spoluobčanů zahlédne šíp před očima, a je to prostě láska za všechny prachy >😁 >😁
Aha - no dobre. 1% ľudí sa o autá nezaujíma a ty patríš kam? K tým zvyšným 4% ?
Samozřejmě že si to spousta lidí koupí, lepší než Thalia to jízdně (podvozkově) bude, ale chtít 300t za "naleštěný prd" s velkým kufrem, to je trochu ambiciozní cenovka. Buď počkat, jestli cena základu nepůjde trochu dolů, (pak by dával smysl) nebo si připlatit za lepší výbavu a motor, pak už jde ale smysl auta value for money stranou. Velmi dobrou volbou do 300t budou Korejci, nebo třeba Jazz, ale to už jsme o segment níž.
Nepopírám, že se nová Škodovka po designové stránce povedla, technickou stránku je zatím předčasné hodnotit. Já jsem v tom zatím nejel, ani motory nejsou jisté. Ale tleskám lidem ve škodovce, protože nastřelili geniálně ceny, které jsou v hrubých obrysech známy. V tomhle u Škodovky nikdy nebudem uvažovat racionálně - auto za 300-400 člověk většinou kupuje proto, aby dostal co možná nejlepší poměr ceny a užitného výkonu a Škodovka tady umí prostě dlouhodobě prodávat za přemrštěné ceny. Nevím, co by mě donutilo koupit povedeného Rapida se základní výbavou za 300... Když tady existuje mnoho alternativ v kategorii Octávky, za podobné ceny s mnohem větší přidanou hodnotou. Naštěstí u Škody mají průměrného občana zmáknutého a ví, jak zarábat pořádný cash >😁 BraVWo
:yes:
:yes:
Proto jsou asi Italové a Francouzi na tom tak špatně, když nikdo od nich nechápe, jak se jejich levnější a lepší auta ne a ne prodávat. Mají nižší marže a ještě nižší prodeje. Ptám se: "Kde je chyba???" >😁
Doporučuju se podívat na ceny Škody v Německu, ve Francii nebo V. Británii. Hlavně na to, jestli jsou u nás ceny přemrštěné a nebo jestli náhodou nejsou i po dorovnání výbavy výrazně nižší. Pro pokročilé je pak Rakousko.
Bavím se o českém trhu a cenách automobilek u nás. Rozhodně jsem se nepustil do evropské debaty. Na české poměry je škodovka předražená.
Jak může být něco předražené, když je to pár km za hranicemi výrazně dražší? Zkus si odpovědět na otázku, PROČ jsou v Německu o tolik dražší korejci. Ceed bez klimatizace za 350 000Kč? S klimatizací za 395 000Kč? Proč jsou ochotní prodávat u nás o čtvrtinu levněji? Charita?
Nebo že by MUSELI být levnější, protože by si je jinak dobrovolně skoro nikdo nekoupil? Kdyby zítra Škoda zlevnila Octaviu plošně o 50 000Kč, pozítří by o stejnou částku zlevnila většina dalších značek. Ať se to někomu líbí nebo ne, ceny naprosté většiny značek se staví podle cen Škody.
Nebo že by MUSELI být levnější, protože by si je jinak dobrovolně skoro nikdo nekoupil? Kdyby zítra Škoda zlevnila Octaviu plošně o 50 000Kč, pozítří by o stejnou částku zlevnila většina dalších značek. Ať se to někomu líbí nebo ne, ceny naprosté většiny značek se staví podle cen Škody.
Znova opakuji, bavím se o českých poměrech. Pokud dám příklad, tady bude stát vůz A 300, a vůz B, který je objektivně lepší, bude za 290 nebo klidně za těch 300, pak je vůz A předražený. Nepotřebuji k této dedukci lozit za hranice.
Takže ano, věci mohou být předražené ikdyž jsou za hranicemi ještě dražší.
A já nezpochybňuji, že ceny ve svých třídách tady staví Škodovka. Z toho pak v podstatě těžíme. Seženem tady za podobné ceny lepší auta :yes: .
Takže ano, věci mohou být předražené ikdyž jsou za hranicemi ještě dražší.
A já nezpochybňuji, že ceny ve svých třídách tady staví Škodovka. Z toho pak v podstatě těžíme. Seženem tady za podobné ceny lepší auta :yes: .
Tak nějak. To bude lepší volba i ta Fabia, ta už za 300t bude mít aspoň nějakou výbavu.
To "objektivně lepší" vysvětluje celý problém uvažování. Pokud si myslíte, že je nějaké objektivní měřítko, tak to potom chápu, že mluvíte i o předraženosti.
Ano, technické záležitosti lze přece objektivně hodnotit. U čeho se člověk mnohdy rozejde je design a pocit z produktu. Ale to nemá žádnou vypovídací hodnotu ve vztahu ke kvalitě a technické úrovni.
Jak objektivně posuzujete kvalitu?
Já myslím, že na to téma nemusím odpovídat 😄 Učivo prvních ročníků mnoha technických škol. Člověk nastaví kritéria, které budou pro daná měření rozhodná a pak dopřeje všem testovaným exemplářům ty samé podmínky.
Takhle můžeme slovíčkařit nekonečně dlouho. Já doufám, že většina těch, kteří to tady četli, pochopili, co se snažím sdělit. Snad to mělo hlavu i patu 😄
Přeju dobrou noc a dále jsem samozřejmě ochoten pokračovat přes osobní zprávy, ať to tady neplevelíme.
Takhle můžeme slovíčkařit nekonečně dlouho. Já doufám, že většina těch, kteří to tady četli, pochopili, co se snažím sdělit. Snad to mělo hlavu i patu 😄
Přeju dobrou noc a dále jsem samozřejmě ochoten pokračovat přes osobní zprávy, ať to tady neplevelíme.
Problém je v tom, že kriteria kvality člověk bez znalosti velkého množství údajů nemá šanci posoudit. A pokud budeme chtít být objektivní, tak se vlastně omezíme jenom na poruchovost.
Pokud budete chtít srovnávat parametry, tak si objektivně vytvoříte nejlepší auto snadno z čehokoli. Stačí vhodně zvolit jednotlivé váhy parametrů. Například že je Ceed lepší než Range Rover, protože nemá tak vysokou spotřebu a snáz se připevňuje rakev na střechu. Je to sice trochu extrémní příklad, ale i tak.
Pokud budete chtít srovnávat parametry, tak si objektivně vytvoříte nejlepší auto snadno z čehokoli. Stačí vhodně zvolit jednotlivé váhy parametrů. Například že je Ceed lepší než Range Rover, protože nemá tak vysokou spotřebu a snáz se připevňuje rakev na střechu. Je to sice trochu extrémní příklad, ale i tak.
Na tom není nic nelogického, domácí automobilka(ky) jsou trendsetter v každé zemi. Nikdo neříká, (že se i základ) nebude prodávat, nicméně 300t za holátko s dýchavičným motorem a torzní příčkou vzadu je docela dost, když "lowendová" konkurence třeba v podobě Korejců to umí lépe. Jinými slovy, (budu se opakovat) Rapid má smysl, ale rozhodně ne v základu.
Je zajímavé, jak se tady šermuje příčkou, cenou, motorem a zatím v tom nikdo nejel, ceny nikdo neviděl a o motorech se pouze dohadujete. Popravdě se těším na srovnání. Před třemi roky při něm "zastaralý" Megane na víceprvkového korejce s přehledem stačil.
Tahle diskuze se rozjela pod mým prvním příspěvkem, který začal: "Nepopírám, že se nová Škodovka po designové stránce povedla, technickou stránku je zatím předčasné hodnotit. Já jsem v tom zatím nejel, ani motory nejsou jisté."
Ano, celá tahle naše debata zatím není příliš relevantní >😁 čas ukáže :yes:
Ano, celá tahle naše debata zatím není příliš relevantní >😁 čas ukáže :yes:
Sirka 1700, coz nestaci ani na nove Rio, ktere ma 1720. Koukam ze to bude jezevcik inspirovany Superbem >😒]
Ta ceska nizsi stredni bude spise vyssi uzsi >😁
Nu coz, sou to auta co zblizuji >😒]
Ta ceska nizsi stredni bude spise vyssi uzsi >😁
Nu coz, sou to auta co zblizuji >😒]
Já nechápu co je tohle za trend? Mám Civic 7g a ten je příčně prostornější než O II, nebo mám aspoň takový pocit.
To je trend usetrit na vyrobe, on to nejakej slepec koupi 😉
Neco podobneho je treba Ceed ktery ma vetsi rozchod nez Superb, tomu rikam luxus 😉
Jak rika kamos, Sade jsou auta co zblizuji >😁
Neco podobneho je treba Ceed ktery ma vetsi rozchod nez Superb, tomu rikam luxus 😉
Jak rika kamos, Sade jsou auta co zblizuji >😁
Teď budu trochu zjednodušovat, ale jestli to není tím, že si tu lidi pletou auto se "stěhovákem," to je pak těžký, přitom třeba když jsem seděl v Ibize ST, tak tam nebyl s místem problém vůbec. Je zajímavý, jaký rozdíly jsou v rámci koncernu možný.
Ale tohle považuji spíše za české unikum... Přece si nekoupím Octu jenom proto, že jednou za rok potřebuji něco odvézt na chalupu, nebo jednou za uherák vypravit Máňu do Chorvatska. Pamatuji dobu, kdy se k moři jezdilo s mnohem menším kufrem a žilo se 😄. To už výjde levněji koupit klidně menší auto a použít přívěsný vozík, rakev, nebo si ten odvoz zaplatit. Jinde po světe tak kupodivu uvažují.
Já "kupodivu" tak jako jinde ve světě uvažuju taky, holt jsme za exoty-)
Mam kamose co museli mit taky 500l a pak jezdi prazdny cely rok nebo vozi veci na tydenni akci co se daj koupit v kazdem obchode.
Superb pouze natazene auto parametru nizsi stredni, Octavka cpana do stredni, pritom je to nizsi stredni s batohem, Rapid male auto opet natazene a s batohem. Koukam ze Sade zacina byt specialista na mezitridni strepy 😉
Superb pouze natazene auto parametru nizsi stredni, Octavka cpana do stredni, pritom je to nizsi stredni s batohem, Rapid male auto opet natazene a s batohem. Koukam ze Sade zacina byt specialista na mezitridni strepy 😉
Neco k zamysleni... Velmi me zaujal postoj Skody, jak prezentuje novy designovy smer Skodovky a jak ho dale zapracovava do dalsich modelovych rad. Prvni znamky zmeny se objevily na Citigo - viz maska - a pak nositelem designovych zmen se stal Rapid - auto pro nebohate. Jasne to dava najevo, kam Skoda miri. Ona vlastne postupuje zdola nahoru. Designove prvky prejima z nizsich do vyssich modelovych rad a tak cilene degraduje nove modely tak, aby vypadali v ocich zakazniku levne - uz to videl na mensich a levnejsich autech...
Jako protiklad a ukazku, jak to delaji jinde je napr. Mercedes. Uvedl na trh supersport SLS - pro vetsinu smrtelniku nedosazitelny. Ale po postupne zacal designove prvky zakomponovavat do nizsich rad, takze ty nyni jsou obohaceny o neco, co maji mnohem drazsi modely (napr. vydechy klimatizace u SLS a A-klasse)
Srovnavat Mercedes a Skodu nejde, miri na jine zakazniky, to je mi jasne a bez VW by vyrabela vylepsene Favority, pokud by uz davno nezkrachovali. Ale pokud by Skoda nebyla pod koncernovym diktatem, tak by mela mit zajem sve auta designove koncipovat a prezentovat podobne, jak to dela Mercedes. Tvrde koncernove zajmy ale Skodu posilaji tam, kde ji chteji mit... Skoda, ze to tak je.
Jako protiklad a ukazku, jak to delaji jinde je napr. Mercedes. Uvedl na trh supersport SLS - pro vetsinu smrtelniku nedosazitelny. Ale po postupne zacal designove prvky zakomponovavat do nizsich rad, takze ty nyni jsou obohaceny o neco, co maji mnohem drazsi modely (napr. vydechy klimatizace u SLS a A-klasse)
Srovnavat Mercedes a Skodu nejde, miri na jine zakazniky, to je mi jasne a bez VW by vyrabela vylepsene Favority, pokud by uz davno nezkrachovali. Ale pokud by Skoda nebyla pod koncernovym diktatem, tak by mela mit zajem sve auta designove koncipovat a prezentovat podobne, jak to dela Mercedes. Tvrde koncernove zajmy ale Skodu posilaji tam, kde ji chteji mit... Skoda, ze to tak je.
Tak jsem si o tom Rapidu precetl vse mozne, a shrnul si ho jako konkurenta Dacie Logan, Renaulta Thalie a mozna te nove Lady Granty. Nize uvadim proc.
1. podvozek v r. 2012 (uvedeni na trh podzim 2012), nema zadni napravu v teto tride viceprvek, ale vlecnou. Opět Logan, Thalia, Granta.. Ford, Hyundai, Kia = viceprvek (cena okolo 300tis).
2. Usporadani palubni desky zvlaste nizko posazene ovladace klimatizace - topeni = Thalia, Granta, Logan
3. Zakladni cena pokud bude v HTP v zakladu 299tis., je o vice jak 100tis. nad konkurenci, pokud jak se tady většina zmiňuje nad zavazadlovym prostorem okolo 500l, Thalia, Logan i Granta ho maji taky i kdyz jsou sedany, ale příplatek více jak 100tis oproti nim mi přijde nehorazy
4. Co z toho vychazi? Pokud bude slusne vybaveny Rapid, bude stat cca 400tis., a to uznejte sami nema ani svou hodnotu, a ac nejsem Skodovkar, radeji budu volit Octavii, s modernejsim podvozkem, kdy bude podvozek silnejsi nez motor, nez nadupadny Rapid, kde podvozek nebude stihat.. a o tom, ze vlecna naprava nestiha, se muzete docist v kteremkoli testu, kde je motor trochu silnejsi (napr. Megane..)
1. podvozek v r. 2012 (uvedeni na trh podzim 2012), nema zadni napravu v teto tride viceprvek, ale vlecnou. Opět Logan, Thalia, Granta.. Ford, Hyundai, Kia = viceprvek (cena okolo 300tis).
2. Usporadani palubni desky zvlaste nizko posazene ovladace klimatizace - topeni = Thalia, Granta, Logan
3. Zakladni cena pokud bude v HTP v zakladu 299tis., je o vice jak 100tis. nad konkurenci, pokud jak se tady většina zmiňuje nad zavazadlovym prostorem okolo 500l, Thalia, Logan i Granta ho maji taky i kdyz jsou sedany, ale příplatek více jak 100tis oproti nim mi přijde nehorazy
4. Co z toho vychazi? Pokud bude slusne vybaveny Rapid, bude stat cca 400tis., a to uznejte sami nema ani svou hodnotu, a ac nejsem Skodovkar, radeji budu volit Octavii, s modernejsim podvozkem, kdy bude podvozek silnejsi nez motor, nez nadupadny Rapid, kde podvozek nebude stihat.. a o tom, ze vlecna naprava nestiha, se muzete docist v kteremkoli testu, kde je motor trochu silnejsi (napr. Megane..)
V podstatě souhlas. Design není vše. Obzvlášť u auta v této cenové relaci.
Navic, ten Rapid neni designove zadnej zazrak, jak sem psal uz v jednom prispevku, pro me je to porad jen faceliftovana Octavia, ale tim podvozkem udelali velkou chybu, pro duchodce dobry, ale pro mlady rodiny... mit 300tis, tak se rozhlizim jinde..
Myslíš tu zkrutnou příčku vzadu? To samozřejmě "přešlap" je, ale se zákl. motorem, (kterých bude většina) to majitel ani nepozná, protože htp není zrovna libozvučný motor, takže je to celkem jedno, protože s tímto motorem nějaké dynamické svezení budiž zapovězeno-). Víc by to mohlo být znát u silnějších motorizací, ale těch nebude jezdit tolik. Mně spíš zaráží, že Korejci jsou schopni postavit model s multi-linkem vzadu i pod 300t, a Škoda ne.
Snad si nemyslíš, že je multilink o ceně. Má svoje výhody i nevýhody a někdo ho tam dá a někdo ne. A cena asi nebude hlavní důvod při rozhodování.
Povez mi o nevyhodach, ja znam tedy pouze vyhody asi.. A navic jeste jedna vec, ktery nerozumim, proc Skoda Rapid chce vyrabet, a konkurovat tim vlastne Octavii, ja jsem opravdu cekal maly liftback, s cenou max 250tis jako kvalitnejsi konkurenci malym sedanum, a ne si konkurovat velikosti a cenou jinemu prakticky i stejnemu (designove) modelu.
Skoda taky dokaze pod 300, ale vzdyt to lidi u nas nas koupi a jeste se muzou vytahnout na vsi pred sousedem co ma zigula nebo Feldu 😉
V cizine se to da prodavat pripadne o 50 niz nez u nas, takze se najde urco taky kupec. Rapid je nakladama na vyrobu nekde u Fabie(motory, napravy, pristrojovka,...), takze Skoda bude mit slusnej vyvar a prostor pro zlevnovani az bude opet krize 😉
V cizine se to da prodavat pripadne o 50 niz nez u nas, takze se najde urco taky kupec. Rapid je nakladama na vyrobu nekde u Fabie(motory, napravy, pristrojovka,...), takze Skoda bude mit slusnej vyvar a prostor pro zlevnovani az bude opet krize 😉
Az na toho Megana u ktereho nestiha podvozek souhlas. Megan patri podvozkove na spici a je specialistou na torzni pricku. Delal ji i u nejakych Lagun 😉
Rapid je vlastne jen Fabia sedan v 5dvirku 😉 To ze tu nejaky chytrak napise ze je to nastupce OII nebo ze patri do nizsi stredni je jen Skodovkaru vlhky sen 😉
Rapid je vlastne jen Fabia sedan v 5dvirku 😉 To ze tu nejaky chytrak napise ze je to nastupce OII nebo ze patri do nizsi stredni je jen Skodovkaru vlhky sen 😉
Rapid bude mít podvozek odvozený od první Oktávky, takže bude širší než Fábka.
Ono pokud Skodovkari uvededou ze to bude hodne odvozeno od Octavky I tak to vypada lepe nez kdyz reknou ze to bude odvozeno od Fabie. Technicky je to stejne. Ve vysledku jsou to jen povidacky, pac to rozmery sirky OI nema. Dle uvedených 1700mm šířky to bude užší nez Kia Rio, coz je male auto a ne nizsi stredni 😉
Podle mě je to podstatný rozdíl, nemyslím technicky, ale prostorově. Fabia je hodně úzká a kdyby byl Rapid odvozen od ní, bylo by to velké mínus. Těch 1700 mm už je "akceptovatelných", to by pro 4 pasažéry mělo stačit. Větší šířka oproti Fabii taky zlepšuje designové proporce a zlepšuje jízdní stabilitu.
To je na tom prave to nejvtipnejsi.. 1. Fabia hodne vyrostla, 2. podvozek z O1 vychazel je prehistorickej podvozek.. nj holt stary dily a novej kabat a oni se uz blbci co to koupi najdou..
1) Fabia vyrostla leda tak do výšky ... co se týče šířky, tak se dokonce zmenšila. Je dokonce užší než Citigo.
2) To je úplná blbost. Golf 3 měl úplně jiné proporce podovzku, měl například kratší rozvor (ale díky lepšímu využití prostoru bylo uvnitř více místa). Octavia I sdílí technický základ s Golfem 4.
Je třeba si uvědomit, že Rapid míří do segmentu levných "lidových" aut. V tomto segmentu jsou staré díly a konstrukce jednoznačně plus. Umožňuje to nižší cenu a znamená to vyšší spolehlivost. Já naopak považuju za velké mínus, pokud Rapid bude mít jen motory TSI a TDI, ty jsou na tento typ auta příliš složité a drahé. V nabídce by měl být nějaký "nezničitelný nezmar", který přežije celé auto, třeba 1.6 MPI.
Otázkou samozřejmě je, jakou nasadí Škodovka cenu. Pokud bude chtít 300 tisíc za "holobyt" s motorem HTP, tak je to úplně mimo a člověk, který nechce být za toho blbce, si ji bude muset dovést z ciziny nebo si koupit dvojče od Seatu, kde by snad mohli mít rozumnější cenovou politiku.
2) To je úplná blbost. Golf 3 měl úplně jiné proporce podovzku, měl například kratší rozvor (ale díky lepšímu využití prostoru bylo uvnitř více místa). Octavia I sdílí technický základ s Golfem 4.
Je třeba si uvědomit, že Rapid míří do segmentu levných "lidových" aut. V tomto segmentu jsou staré díly a konstrukce jednoznačně plus. Umožňuje to nižší cenu a znamená to vyšší spolehlivost. Já naopak považuju za velké mínus, pokud Rapid bude mít jen motory TSI a TDI, ty jsou na tento typ auta příliš složité a drahé. V nabídce by měl být nějaký "nezničitelný nezmar", který přežije celé auto, třeba 1.6 MPI.
Otázkou samozřejmě je, jakou nasadí Škodovka cenu. Pokud bude chtít 300 tisíc za "holobyt" s motorem HTP, tak je to úplně mimo a člověk, který nechce být za toho blbce, si ji bude muset dovést z ciziny nebo si koupit dvojče od Seatu, kde by snad mohli mít rozumnější cenovou politiku.
k bodu 1. - viacprvkovu zadnu napravu nemaju viacery, uzivatelom (beznym) to je casto uplne jedno, takze porovnanie s tebou menovanymi je mimo. Minula generacia I30 a ceed ju mala a ziadna hitparada to nebola
bod 2. - chcelo by to pozriet na realnom aute, nie na fotkach
bod3. - cena, si vizionar??
bod 4. - to iste co bod 3 - ako vies, ze podvozok nebude stihat? Isiel si s tym autom?
bod 2. - chcelo by to pozriet na realnom aute, nie na fotkach
bod3. - cena, si vizionar??
bod 4. - to iste co bod 3 - ako vies, ze podvozok nebude stihat? Isiel si s tym autom?
O cene se tady spekuluje, a ja vychazim z toho ze pokud Rapid, kde jeho kategorie jsou mala auta (od Thalie, pres Rio az po i20) bude s cenovkou nizsi stredni (´Fluence, i30, Ceed), tak mi to prijde jako holy nesmysl. Pochybuju, ze interier bude oproti fotce jiny funkcne... materialove jiste lepsi, ale ovladace uz nikdo nikam nepremisti. S tim podvozkem souhlasim, pokud chces vyrobit LOW-END za 150-200tis, drazsi konkurence se uz bez moderniho podvozku neobejde. Podvozek stihat se zakladnimi motory jiste bude, ale pokud jak tady nekteri uvazovali, ze Rapida nabusi a bude za 450, tak silne pochybujum ze vykon na podvozku O1 (bez upravy jak bylo driv RS) bude stihat. To je muj nazor. Ale treba se cenou mylim a bude stat 199tis, a pak to bude super auto za ty penize!
takmer 4,5 metra dlzky rapida mne nepripada ako konkurencia pre thaliu, rio a i20 :-! . Pozri do specifikacie fluenca, cruza a podobnych a daj vediet co si zistil
Tak ani jeden z tech aut nema treba predni napravu z Clia, Avea, a dalsich malych vozu... Rapid bude mit predni napravu z Pola/Ibizi, a zadni z Octavie prvni rady. To, ze na malou napravu das velkou karoserii s velkymi previsy je u Skody normalni a pak to vypada, ze Octavie je konkurence Mondea, misto Focuse, a Rapid je konkurecne Cruze misto Avea. Pritom prave nove Aveo sedan je rozmerove prave Rapid a spada do kategorie malych vozu a ne do nizsi stredni jako Fluence, Cruze atd.
zatial som nikde nanasiel informaciu o razvore naprav, takze mozno bude a mozno nebude mat velke previsy 😉
Zase a opět zažité klišé, že "klacek" vzadu nemůže (protože je to "klacek") "fungovat". Sakra proč je ten Megan pořád brán jako vrchol HH, nebo Civic jako ten lepší z podvozků třídy.
>😁 vrchol? kdes to slysel? Vrchol je Focus, ale Megane podvozkem zadny vrchol neni a nebyl.
>😁 >😁 Prakticky ve všech magazínech, které se zabývají jízdou a ne litry v kufru. Závěry všech testů, nebo srovnávacích testů, kde figuruje RS, či ještě R26.R mluví jasně. Podobně tak u CTR. Vrchol Focusu je přetrvávající mýtus. Ano, stále je na špičce třídy, ale rozdíl, který v minulosti byl se postupně vytratil.
Pekné auto, taký uhladený dizajn. Bude to silný rival pre Logan a Thaliu