Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Video: Kvůli modernizaci D1 nás čeká rok v kolonách

21 komentářů

kari.laz
Takže standard, nic se nemění.
npc
Jsem zvedavy, jak dlouho to potrva nez to po modernizaci rozkopaji znovu. Jak to borci predvedli v Ostrave, kde dalnice slouzila k plne spokojenosti kolik.. 3 mesice ? Tak nejak. Od te doby do toho furt vrtaji a vrtaji a kdovi kdy to konecne daji vsechno do poradku.
4hill
Sranda je, že při tom jak to u nás vypadá s kvalitou tak než dojdou na konec bude se to od začátku pomalu zas rozpadat.Tomu říkám pořádnej penězovod..Jen nechápu kde ty peníze pořád berou..s tím jak se u nás hospodaří.. ;-\
ub
..především, ale nejen pro České dráhy 😄
_Teddy_
"...Stavba je rozdělena na celkem 21 úseků, na pěti z nich se začne stavět už letos v říjnu. Práce na každém úseku jsou rozdělené do tří etap po čtyřech měsících. Od prosince do března ale musí být práce přerušeny, proto bude prvních pět částí dokončených zřejmě v květnu 2014..."

Asi neviem pocitat, ale mne vychadza ze kolony tam budu PODSTATNE dlhsie. Zacne sa v 10/2012, a v 05/2014 (t.j. o rok a pol) bude "zrejme" hotovych len prvych 5 usekov!

Jo-jo, nebude to jeden rok, ale aspon dva-tri, co sa bude kolona aut ako velky plechovy had s dialnicnymi znamkami namiesto supin prepletat cesko-moravskymi vesnickami...
chrudoš
Podle me se bude stavba prvnich 5 a dalsich 5 useku prekryvat, protoze pokud budou v posledni etape pokladat povrch a delat konecne upravy, maji volne stroje na kopani na dalsich usecich - takze stavba prvnich bude skoncena mozna az v roce 2014, stavba ostatnich useku uz ale soubezne pobezi
npc
Umis pocitat, ale tech 5 dokoncenych useku je utopie. Po 1.5 letech kdy se vrhnou na ten 6 ty usek z 21 celkovych uz ten prvni opraveny usek zase zchatra a bude potrebovat dalsi opravu >😁
Celkova doba oprav se tedy protahne na desitky let, a doba dokonceni zavisi zejmena na tom, kdy se nasi cestari konecne nauci stavet dalnice.
Pokud je budou stavet tak jak ted, tak celkova doba oprav pujde do nekonecna.
Shr3k
Stačí poslouchat, počítají 5-10 let na celkovou modernizaci celého úseku od Mirošovic do Kývalky.
IPace
maj to pekne naplanovany, pekne naanimovany, ale vsichni vime jak se v CR opravujou silnice, to zas bude "tunel" >😁

kdyby radsi nejdriv dostaveli sevreni variantu aby mohli pak D1 opravovat v mnohem vetsim klidu a oprabdu poradne, kuprikladu tak ze na D1 by v dobe oprav nesmeli kamiony a musely by vyuzivat variantu D11-R35-R43
petansoudce
Tak budem jezdit do Prágru (Prahy) vlakem a bude. Lidi co si stěžujete. Budu odpočatý, svěží. a budu tam rychleji v Praze. Lidi se nepoučej. Ty co mohou jet vlakem , pojedou autem a budou stát v kolonách a ještě remcat jak je to strašný, když namítnu jedte vlakem tak říkaj , že nemůžou jet vlakem. Chápu, že kamiony nemohou jet vlakem, ale i oni by možná mohly přejet po kolejích na plošině vagonů.
npc
I kdyby CD byly konkurenceschopny podnik (jakoze nejsou), tak kamionove preprave konkurovat nemohou. Protoze je blbost nekde nalozit kamion, pak s nim jet nekam na nadrazi, tam naves pripadne cely kamion prelozit na vagon, pak pul dne sestavovat vlak, pak ho poslat nekam 100km daleko na jine nadrazi, tam zas pul dne rozrazovat vlak, sehnat zas jineho ridice a konecne dojet do cile.
Tim zamestnas desitku lidi a ztratis den casu a v konecnem dusledku nevydelas vubec nic, protoze k vaze zbozi prepravujes mrtvou vahu kamionu a jeste vagon navrch. Zeleznici ma smysl prepravovat uhli nebo nejake velke tezke kusove veci, ktere se na silnici vozi blbe, ale uz tezko treba budes takhle zavazet zbozi do hypermarketu.
IPace
ano ale takto to funguje jen diky vladam po 89 roce, kdy vsechny prosazovali silnicni dopravu na ukor te vybudovane infrastrukture kterou CD tenkrat meli, kdy byli funkcni a kvalitni prekladiste, a zeleznicni nakladni doprava fungovala dobre (tim se nezastavam komancu, ale jen kritizuju ty vlady po co z funkcniho systemu udelali nefunkcni, aby nanem mohli vydelavat soukromnici)

prevoz kamionu funguje v ruznych castech sveta velice dobre a levneji nez pri presunu po silnici, a pokud je vzdalenost prepravy dostatecna, je i mnohem rychlejsi (kamiony maji narizene prestavky, u vlaku tohle nehrozi)
npc
to nema s komancema nic delat, jinde ve svete to funguje dobre mozna pro to, ze tam maji malo cest a podstatne vetsi vzdalenosti . V podminkach CR se kombinovana preprava nikdy masove neuchytla a ani neuchytne, 85% jeji soucasne kapacity tvori preprava do mezinarodnich pristavu , jako treba do Hamburku. Co chces delat s tim zbytkem dopravy ?
IPace
drtiva vetsina kamionu co jedou v CR je tranzit kterej CR jen profrci, tohle vsechno se mohlo s trochou snahy dostat na vlak zcela vpohode, sak jsem EU, tedy docela slusne vzdalenosti a docela hooodne husta zeleznicni sit, jenomze CR a hlavne CD neumej navazovat a hlavne se dohodnout s okolnima zeleznicnima spolecnostma, kuprikladu v Nemecku a Rakousku jim to funguje mnohanasobne lip a po zeleznici prepravujou docela dost kamionu, videt v Nemecku nebo Rakousku vlak kde na vagonech jsou jen navesy neni nijak vyjimecne

mistri jsou v tomhle pocitam USA, kde to maj rekl bych i diky tem vzdalenostem hodne slusne zavedeny, je me jasny ze takovejs system by v UE nemel sanci diky kapacitam, ale misto 200 vagonu by proste v evropskych podminkach mohlo bejt tech vagonu treba 30-50, a hned by ty silnice nejen lip vypadali, ale hlavne by se dost usetrilo
_MT_
Jediný problém je, že ČD nedokáží garantovat (a dodržet) časový plán. To není v infrastruktuře, to je neschopnost vedení podniku. A přitom to bylo zlaté prase.
Mig_35
Buďte rádi, že se něco dělá... ta D1 je hrozná ostuda... slováci mají daleko lepší dálnice než my...
_MT_
Já jsem rád, že ji modernizují. Jen kdyby pohli zadkem a odvedli dobrou práci. Vždyť je to šnečí tempo.
adamzprahy
Ale zmiňuje se rozšiřování, ale tzn že se rozšíří krajnice a to je vše? Pravý pruh,který je v obou směrech takřka po celé délce katastrofální, se opravovat nebude??
Starfighter
Podívej se na video. Dálnice se bude rekonstruovat kompletně, tedy i vč. nového povrchu.
alambert
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
adamzprahy
ok, já to jen tak prolít a protože jsem neměl zvuk, tak jsem video nepouštěl >😁 dík za upozornění