Profi

Zpět na článek

Dacia Dokker: Nové informace, fotografie a videa

41 komentářů

Czerwik
bravo Dacia bravo 😄
flexo
...dacii za kus poctivého, nenáročného a priestranného auta - pracanta. vidno, že dacia zvolila presne opačnú taktiku ako škoda u rapida (vôbec tým nechcem poukazovať na to, že by tie autá snáď mali niečo spoločné) a najprv nám oficiálne predstavila auto a po mesiaci aj technické dáta. celkom milo ma prekvapil motor 1,2 tce a aj niektoré prvky výbavy (napr navigácia).
je nepochybné, že toto auto bude predajný trhák, len sa trochu obávam, že zavarí nielen konkurencii (berlingo, doblo, partner...) ale riadne aj "bratovi" kangoo...
každopádne bravo, dacia ide sebaisto tam, kam chce a kde treba v týchto časoch smerovať, na nič sa nehrá a nesnaží sa nám podkladať názor, že je niečo viac ako v skutočnosti je... :yes:
pandan
A to já bych s Rapidem klidně srovnával, tedy nepřímo. Myslím si, že takovýto vůz by se do portfolia Škodovky hodil lépe. Jednak by zalepil stejnou mezeru jako levný rodinný vůz s velkým kufrem a současně by konečně dodal levnou dodávku, která schází nejen Škodě, ale celému koncernu.
XTad
Co Roomster/Praktik?
Ragnotti
Rómster je odvážne nazvať autom, je to druh prekážky na ceste.
Klaudius
To je tiež auto? Voči tejto Dacii je jak chudobný príbuzný...
XTad
Joo? A v cem, prosimte?
Klaudius
Skús hádať. Možeš 3x.
nico297
Sedel si nekdy v Roomsteru vzadu? videl si ho nekdy na vlastni oci? Videl si nekdy interier a zadni a predni dvere zevnitr?
Vsechno je des. Jel jsem nekolik delsich cest v Roomsteru vzadu a Praha-Brno je proste za trest. Treba takovy Hyundai Accent ma vzadu proti Roomsteru pohodlny gauc 😁.
To ze Roomster vypada ze ho delali dva designeri a potkali se uprostred je dalsi vec 😞.
XTad
Sedel jsi nekdy v LIBOVOLNE dacii?
hipisko
nielenze sedel ale aj vlastnil. Ty si sedel? Lebo pri porovnani s fabia2/roomster by si okrem makcenych plastov(roomster nema ani tie) nenasiel ohladom na cenu ziadnu vyhodu.
Dizajn je podobne hnusny na oboch autach, mozno na romsteri malinko znesitelnejsi. Ked sadnes do dacie a odhodis predsudky tak budes prekvapeny (hovorim o artica verzii).
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Klaudius
Blbosť - keď budeš mať 15, už to budú zadné sedadlá v Roomsteri malé. Roomster nie je anio dodávka, ani MPV, objem jeho kufra je tradične jeho jediná prednosť.
petrumr
Klaudius
Aj trotl vie, že malá sedačka je proste malá. Kde ja píšem o priestore vzadu, ja píšem o sedačkách, nauč sa čítať. Sedíš radšej na šamlíku ako v kresle?
petrumr
Běžný Roomster je super auto :yes:
Klaudius
A čím je taký super? Rozveď to.
- "dvoupokojová" filozofie automobilu (vím, pro mnohé zbytečnost, ale jako snílek a fantasta takové věci miluji)

- dotažený design, kde je A-sloupek (navzdory jinému zbarvení) nádherně plynulý a ladí s náběhem na střechu

- vynikající modularita kabiny - zatím jsem neobjevil jemu rovné miniMPV

- jelikož jsem zvyklý na Fabii I, nemám problém s prostorností ani s ergonomií interiéru

...

Vlastností by bylo jistě víc, u Roomsteru je však pro mě nejcennější filozofie auta a její ztvárnění. Zkrátka, New Age...
petrumr
Klaudius
Prvú odrážku vysvetli, nie som si istý, či ti celkom rozumiem.
Dizajn nie je dotiahnutý, práve naopak - a zožal za to nemálo kritiky.
Modularita kabíny - myslíš tým asi všetky tie čachre, ktoré sa dajú robiť so zadnými sedadlami. Bolo by to fajn, keby to nebolo zároveň kompromisom - naťahujem sa už vyššie s kolegom o rozmeroch zadných sedadiel. To stredné beriem ako zbytočnosť, nepoužiteľné. Tým pádom 4-miestne malé MPV, to je tiež rarita. Ak je možné Roomster radiť medzi MPV, čo si nemyslím.
Na Fabiu I som bol tiež vcelku zvyknutý, napriek tomu Fabia II a tým pádom aj Roomster sú mi vnútri tesné - široký stredový panel a sedadlá natlačené na dverách napovažujem za dobré riešenie.

Pre mňa má Roomster akurát ten kufor - s nevýhodou vysokého prahu, čo sa u užitkáčov ani u MPV už dnes veľmi nenosí.
Úzke zadné sedadlá a prakticky použiteľné len tie krajné, aj to s výhradami, to je ďalšie dosť výrazné mínus tohto auta.
Tesný priestor vpredu, nízker a kolmé čelné sklo s mizerným výhľadom, vysoká línia okien v predných dverách. Naopak, vzadu výkladná skriňa, deti hotové z toho, jak im slnko neustále svieti do očí a klíma ledva stíha. O protivných kľučkách zadných dverí v stĺpikoch ani nehovorím.

Takže nech to beriem z ktorej chcem strany, v každom ohľade, hoci Dacia, je Dokker lepšie MPV ako Roomster. Ale každému podľa jeho gusta - páči sa a vyhovuje Roomster, nech sa páči. 😉
petrumr
Dvoupokojový vůz s jasně odděleným prostorem pro řízení a obytný prostor - obé je zvýrazněno atypickým dělením exteriéru, které jsem vstřebal a které se mi líbí. Právě zde vidím dotaženost, ačkoli rozumím těm, kteří toto řešení kritizují.

Když jsme u 4místného miniMPV, to je raritka, která je (spolu s tvary) parádním osvěžením nabídky 😄

Jinak na Dacii se těším, vypadá opravdu dobře :yes:
WinDiesel
Kangoo se jen převleče za Mercedes Citan a dohromady udají 2x tolik co před vznikem Lodgy/Dokkeru.
Hodně dobrý tah Renaultu, Dacie i Mercedesu.
Aladeen
Lepšie ako Lodgy čo sa tíka dizajnu :-!
Klaudius
To rozhodne. Trochu ma zaráža umiestnenie displeja na palubke. Je prekliato nízko... To sa od VW učiť nemuseli...
Inak vidím tam aj gény Renaultu Kangoo, určite sa dá predpokladať množstvo spoločných dielov.
Vzhľadom na rozmery ma udivuje nízka pohotovostná hmotnosť, snáď to nie je za cenu prílišných kompromisov v bezpečnosti a tuhosti karosérie. Aj keď pri takej skrini by bolo divnejšie, keby tu a tam nevrzla.
Ešte by to chcelo silnejší motor, na diaľnici to bude tak-tak.
ericn
Ano, design je o dost lepší než u Lodgy. Nicméně místo, kam bych směřoval kritiku, je rozhodně chybějící čalounění zadní části vozu, holý sloupek "C" a "D" - to je průser :no: Bude to hodně rezonovat a taktéž to nevypadá vůbec dobře... Alespoň vidíme, kde se opravdu šetřilo 😒
Klaudius
Aspoň nie je plech na dverách, kde ho máš priamo na očiach. Samotný holý plech rezonovať nemusí, ak je dobre navrhnutý. Ale na lacných autách to šetrenie proste niekde vidieť musí byť, odnášajú si to často práve obklady a izolácie.
Aladeen
taktiež som trošku sklamaný z tej 1.6 že je len v jednej výkonovej verzii , diesel by som nebral do dácie , lebo slabé odhlučnenie interiéru môže mať za následok to že budete počuť motor ako v Škode 120.
hipisko
vsak za mesiac pride 1,2tce 85kw, ta by mala stacit aj dynamicky (na 1200kg auto) a aj cenou bude urcite na tom lepsie ako dci.
len tak zo srandy som si zlozil lodgy v plnej vybave + priplatky by ma vysiel v CZ na cca 15300eur, takze s lepsim motorom 1,2tce by mohol vyjst na 13500-14000 co by bola dobra cena. Tento dokker by mohol byt este lacnejsi.
BTW, na sk by ma ta ista verzia stala o 1000eur viac.....
3_diamanty
mne sa paci viac ako lodgy aj ked nedavno som lodgy videl nazivo a vobec nevyzera zle ...samozrejme v metalize a s diskami vyzera kazde auto inak ako zakladna verzia.

S tym Tce to bude vcelku delo a vhodne aj pre rodinu ale ani ten 90konovy diesel nie je zly 😉 navyse ma 6st prevodovku.
zakladne mpi ako aj najslabsi diesel su skutocne dost slabe podla mna....aj ked zakladny benzin iste najde uplatnenie a to najma vo firmenych autach..... 😉

v peknej farbe lepsej vybave a kolesami a s tym silnejsim dci alebo Tce to bude vcelku solidne auto a za tie peniaze kto chce rodinne auto lepsej volby niet. Mne sa paci :yes😒br />
[odkaz]
nadhera :yes: uz len ho mat tak doma 😉

uz teraz sa neviem dockat zenevy 2013 a noveho logana 😉
edo123
:yes:
Aladeen
asi tak :yes:
petrumr
cuoresportivo
Důkaz, že i dodávka může mít šmrc. :yes:
edo123
hošánek rapid sa bude onedlho vážne potiť.a to ešte príde nový peugeot 301 a citroen.
krásne,jednoduché,pevné a odolné auto ktoré sa na nič nehrá.a cenou rozseká nielen rapida.
bravo dacia!!! :yes:
WinDiesel
bude tedy na výběr
vidím spíše velmi špatné časy pro ojetiny
megacruiser
Jestli bude v základu pod 9000 euro, bude se dobře prodávat. Ale prodejní bomba to určitě nebude, na to má špatný znak na kapotě - znám hodně lidí, kteří by se cítili jako "socky" kdyby jezdili novou Dácií, raději cpou peníze do totálně olítané ojetiny zvučnější značky.
Co se týká stylu, ten nemá chybu. Takhle měl podle prvních plánů vypadat Roomster. Proto taky má Roomster tak divný design. Potom zrušili šoupačky, dozadu dali obyčejný dveře otevíraný nahoru a bylo vymalováno. Vznikl drahý nepraktický kočkopes, který se nehodí pořádně na nic. Držím Dacii palce aby si ohlídala kvalitu, přece jen v Maroku je horko a nikomu se tam nechce moc makat 😄
KubikCv
Proto měla Dacia na přání k dispozici i znaky Renaultu (tuším u Sandera).
Mě naopak tyhle "podceňovaný" značky přitahujou.Ta cena je hodně lákací...vždyť za 199 je Sandero Arctica s klimou a menší komfortní výbavou.Tady by mě lákala 1.6 a LPG
avatas
A co takhle rezavění,má to pozink?
Nemá?
Ale to je pro chudší rodiny dost špatné!
Oni totiž kupují auto na více jak pět let.
A proto: auto fajn,záleží na ceně.
Z dlouhodobého hlediska-problémy.
Jsem rád,že nemám žádné auto na dlouho.
Snad jen moje Tatřička 603 je na furt.
kid
podle oficiálních stránek dacia.cz, se všechny modely vyrábějí z oboustranně pozinkovaných plechú.