Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Srovnávací test Světa motorů: Fiat Panda 1.2 vs. Škoda Citigo 1.0 5dv.

Třetí generace Fiatu Panda vypadá výborně. Bude však stačit na Škodu Citigo, která sesadila Italku sesadila z pozice nejprodávanějšího minivozu u nás?
Zpět na článek
18. 11. 2013 11:04
Re: Zase ti podfukáři!
Doplnění o další paranormální jev škodovky. OC III dle konfigurátoru má stejné hmotnosti jak ve standardu tak v "Eleganci". Konrtoluje vůbec někdo ty škodovácké kraviny?
18. 11. 2013 10:45
Zase ti podfukáři!
Škodovka je jako mafie. Ovládá tisk (v ČR) a pak chudáci lidi. Na www.auto.cz se dozvědí, jak je škodovka dobrá, koupí si ji a pak čumí jako čerstvě vyorané myši. Podfuky jsou u škodovky všude, konkrétně např. pokud jste majitelé OC III, zkuste si ji převážit a budete koukat, jaký máte v TP uvedený nesmysl. Kdo má štěstí a OC III. si nepořídil, ať koukne do katalogu a srovná spotřebu OC III s OC III kombi. Odpor vzduchu uvádějí vyšší, hmotnost také,, ale ti podfukáří tvrdí, že spotřeba je stejná u :no: :no: :no: Na uvedené jsem škodovku cca před měsícem upozornil emailem, neodpověděli a katalog nezměnili.
Jak vyzrát nad mafii je možné jen přímým nasednutím do auta a zkušební jízdou. Jinak na ty jeji lži naletíte.
17. 7. 2012 19:53
Re: precital som poctivo...
koukam tady diskutovat je uplne zbytecne, tady si kazdy mele tu svou. Ja taky hodnotim (subjektivne) pandu nad citigo a i v tom testu to tak vyznivalo, ale tady panove budou do konce sveta vychvalovat citigo, protoze do kufru narvou 3 pet flasky navic (jak prakticke!) a protoze v poloze skrcence na zadnich sedadlech budou mit o 10mm vic mista u kolena ..(ne ze by to nejak extremne pomohlo, u obou je cestovani vzadu jen nouzovka).
Avatar -
12. 7. 2012 16:44
Re: přestaňte rýt do Fiata...
Svůj díl na tom mají i "zprávy" malamutů o tom, jak Fiat v minulých letech "krachoval".
Fiat nevykazoval zisk, naopak vykazoval velké účetní ztráty, protože investoval do vývoje a patentů. Bohužel hloupí novináři z toho udělali nikoli dynamicky rostoucí, ale naopak krachující automobilku a začali si "zdůvodňovat", proč tomu tak je. Samozřejmě vymysleli samé pitomosti - jaká hlava, takové nápady.
Dneska je to tak, že Fiat nemusí auta vyrábět vůbec. Může žít jen z patentů a subdodávek ostatním automobilkám. Kdyby ti, kdo stále píší, jak "ten Fiat pořád není ono" jen tušili, co všechno mají od Fiatu ti, které blahořečí, asi by se zcvokli. Ostatně i Marchione to ví a nadále bude prohlubovat praxi, kdy Fiat bude čím dál víc vyrábět auta s jiným logem na kapotě. Krom Opelu, Suzuki a Fordu to bude i Mazda, Mitsubishi.... naopak zmizel Saab, ale určitě bude nahrazen.
Je docela legrační, jak se třeba Suzuki chce zbavit ocelové koule na nohou v podobě akcií ve vlastnictví VW, aby mohli ještě více spolupracovat s Fiatem, což se jim víc než jen bohatě vyplatilo. Jenže VW strojený útok na Alfu Romeo nevyšel, protože Marchione jej přesně čekal a místo na Saab se na Alfu soustředil, takže VW utřel sopla. Nicméně je třeba uznat, že akvizice s Lamborghini, která zahájila éru TSI motorů byla geniálním tahem tohoto koncernu. Bez ní by dneska mohli prodávat leda akvarijní rybičky...
Avatar -
11. 7. 2012 10:31
Re: Auto
Fabia TSI má velké výhody pro nás - servisáky a prodejce náhradních dílů, ale pro manželku přítele bych ji opáskoval "zákaz vstupu". Je to velmi servisně náročné a nákladné auto průměrných užitných a dynamických vlastností. Ta auta mají problémy s motory, podvozkem i elektroinstalací. Nejdivnější věc je, ža i na RS se VW neštítí dát stejné komponenty, jako na HTP. Někdy na Fiat člověk nadává, že co model, to jiné díly, ale fakt je, že si nikdy nedovolí dát stejné komponenty do Abartha za víc než půl mega a do 1.2 8v za dvě stě litrů.
Ale proti gustu žádný dišputát.
Avatar -
11. 7. 2012 10:19
Re: Auto
Fiat 500 je ze všech "retro" suverénně nejlacinější a nejspolehlivější s nejmenšími servisními výdaji. Tvou ženu plně chápu, Fiat 500 se na člověka směje už z dálky a jeho dobrá nálada je nakažlivá.
Jenom pozor - "pětistovka" není vůbec vhodná pro přepravu dětí! Tady udlali soudruzi chybu, ale šli do sebe a letos by měla přijít verze "Giardinera", která i vzadu nabízí nějaká prostor. Že 500 a Panda jsou sourozenci ví asi každý. Osobně u 500 moc nedoporučuji základní provedení kvůli podozku.
Třeba Mini je bezesporu mnohem lepší auto, ale jeho cena a provozní náklady jsou s 500 nesrovnatelné.
Avatar -
11. 7. 2012 10:11
Re: Brzdna draha
Ale no tak...
1. AMS má jakous takous metodiku měření. O té, která proběhla tady neí nikdo nic. Není-li metodika měření přesně definovná, jsou údaje krajně nedůvěryhodné a mohou sloužit jen jako velmi orientační.
2. výrobci nepoužívají jen jednu kombinaci kotouč/deska, ale dodavatelů je více a záleží na tom, kterou konkrétní kombinaci máte v konkrétním vozidle k dispozici. Speciálně Fiat je v této věci přeborník, protože se mohou lišit nejen dodavatelé kotoučů a destiček (vzadu bubnů a paken), ale také klidně může být jiný celý bzrzdový systéme (jedno auto má Girling, druhé Ate, třetí Bendix). To je obecně u aut made in Fiat dost problém, protože pak je dodávka náhradních dílů trochu komplikovanější.
3. Brzdové desky na Pandu stojí v no-name nějakých 360 Kč, origio Bosch necelý litr, sportovní desky OMP Road&Sport stojí 1750 Kč a závodní desky OMP 971C stojí asi trojku. Obyč Ferodo kotouč je za necelých 600 Kč, kotouč od ATE asi 1200,- a závodní kotouč OMP něco přes 1500 Kč. Na CitiGo ceny nezám, ze zkušenosti si myslím, že ty obyčejné díly budou podobné, ty lepší budou o něco dražší, závodní nebudou vůbec (že by se na Pandy prodávaly ve velkém nemohu říct). Pokud tedy není člověk spokojen s tím, jak to konkrétní auto brzdí, není zas až tak velká investice s tím něco udělat. Za USB k rádiu kolikrát zaplatíte víc...
Avatar -
11. 7. 2012 09:48
Re: CITI GO
GTI, jak proboha můžeš hodnotit motor, který neznáš? Copak s tím někdo ujel 250 000 km, aby mohl hodnotit? A zatímco FIRE čtyřválec ze zkušenosti víme, že 350 000 km umí bez nejmenšího problému, bez jediné závady, dignostiky, bez jediné sežrané kapky oleje (obrazně), VW zatím nepředvedl JEDINÝ motor, který by byl v přímé konkurenci! Zatímco majitelé Fiatů ani netuší, že v autě něco jako motor je, majitelé VW prostě neustále řeší závady, problémy, záruky a totální destrukce! Mimochodem, jde to dokonce tak alko, že na tom FIRE motoru i když prdne rozvoďák, tak se nestane nic! Koupí se nový, namontuje se a jezdí to dál! Sen? Nikoli!
To samé platí o autu jako celku: víme ze zkušenosti, že Panda je naprosto nenáročné, spolehlivé a bezproblémové auto, u kterého se mění provozní kapaliny a filtry (tedy cca 3500 Kč na 25 000 km), po 50 000 km přední destičky (800,-) a po 100 000 km "velký servis" - rozvody, zadní pakny, tyčky stabiláku a občas i přední tlumiče. Zhruba obdobné je to u většího Punta.
CitiGo nezmáme, ale pokud srovnáme s Fabií, kde se desky a kotouče mění každých 30 000 km, stejně jako tyčky stabilizátoru, na 90 000 km se mění servo, přední ramena, tlumiče... servisní náklady na 1 km vychází asi 2-3x dráž u Fabie než u Punta. Bude tomu u CitiGo stejně tak? VW jsou auta pro velmi movité lidi, kterým není líto vyhazovat peníze za servis. A nejsem si zcela jist, zda Panda JE v této věci konkurentem - ta je naopak stavěna s ohledem na nenáročnost a minimální servisní výdaje.
Servisní náklady nejsou nikde v testu zmíněny, ale osobně se odhaduji, že u CitiGo budou opět cca 2x vyšší než u Pandy. je to spekulace, ale vychází ze zkušenosti. třeba VW překvapí... Navíc lze myslím oprávněně - po letitých zkušenostech s motorem Hromada Technických Průšvihů - tříválci VW nedůvěřovat. není nikdo, kdo by mohl podat pozitivní reference, to se uvidí za několik let. Zatímco na Pandu lze podávat reference již 10 let... A tyto skutečnosti mi přijdou asi tak 1 000 000x důležitější, než 1 cm někde v interiéru. Zajímavé je, že dokud byla italská auta prostorná a německá představovala zatavené tubusy v plastu, nikoho ani nenpadlo měřit na milimetry vnitřní prostor (jakpak by asi dopadl chudák Golf ve srovnání s Tipem? Jak sedláci u Chlumce, že?). Navíc je zvláštní, že třeba měření podvozku již není zdaleka tak detailní a jen je konstatováno, že je CitiGo o třídu níž. Ale není tam uvedeno, jak se hrne rovně i tam, kde Panda v pohodě zatočí. Že v těh 60 km/h má snahu CitiGo jít přes boudu a proto s ním nelze manévrovat ve vyšších rychlostech.
Pokud máš osobní zkušenost s oběma vozy, tak musíš vědět, že Panda je normální auto, které je normálně použitelné. CitiGo je hračka, na níž akorát sleduju, kde všude na mě výrobce ušetřil. Ano, je to jasné, je tam velmi drahý a nový motor, zatímco v Pandě je před třiceti lety amortizovaný čtyřválec, na němž není co řešit, je tvrdý, robustní, spolehlivý a skoro zadarmo. Totéž ostatně platí o víc než půlce auta. Proto si Fiat mohl dovolit neo.ebá.at zákazníky a udělat normální auto, jen prostě malé. Malé ne jako lacinou napodobeninu, ale prostě malé auto.
Závěr je typický: VW je zadavatel inzerce zhruba 25x větší než Fiat. Navíc všichni jsme alrespoň jednou za čtvrt roku jeli na nějakou akci, kterou VW pořádal, máme od nich doma hromadu dárků, triček, bund, mobilů... od Fiatu jsem dostal tak maximálně dvoudecku coly. Závěr nemohl být jiný, protože by Svět motorů zmizel z povrchu zemského, kdyby nezohledňoval objem inzerce. To prostě musí všichni a kdo má mozek v hlavě, ten to chápe. V ČR je nejlepší auto Škoda, v německu VW, ve Francii PSA, v Itálii Fiat a ve Švédsku vítězí Volvo. Jen naprostí hlupáci, jako reklamožrout GTI, který evidentně nikdy ani neviděl auto zespoda (natož aby na něm něco udělal), tohle nejsou schopni pochopit.
9. 7. 2012 22:00
Re: přestaňte rýt do Fiata...
Jasně že Fiat. Fiat má docela smůlu, protože se hodnotí pořád hodně podle minulosti. Já jsem jedním z nich najezdil už přes 320 000 kilometrů a ještě drží. Vždycky jsem dojel a nemám si nač stěžovat.
BMW byly taky poruchový mrchy, akorát byly líp zpracovaný a dnes se vynáší do nebes. Ale Fiatu to nikdo nezapomene a minulost se s ním táhne dál.
Spousta lidí zase řve, že je to drahý a že mají jen pár modelů, zato Škodovka jich má neskutečnou paletu a je levná.
On kdyby byl Fiat náš a ne Italů a u Škodovky to bylo též naopak, tak by ho tu 95% lidí vidělo úplně jinak a vynášelo ho do nebe a na Škodovku plivalo jako na auto co by nikdy nekoupili a hodnotili jí na základě zkušeností od kámošů co měli Favorit.
9. 7. 2012 21:48
Re: přestaňte rýt do Fiata...
Vo Fiate má asi menežment nižšie platy... :-)
9. 7. 2012 20:56
Re: přestaňte rýt do Fiata...
nějak se nezobrazil první příspěvek - tak doplňuji: to věčné rytí VW placených periodik do Fiata mě vyprovokovalo si trochu zagůglit...
V roce 2011 vyrobil VW slavných 7,3 milonu aut... obdivuhodné... ale udělal na nich 7,14 miliardy € provozního zisku. To je 978,- € na autě... typu Audi, Porsche... atd.

Fiat vyrobil jen 2,4 milionu aut, ještě k tomu typu Punto nebo Panda... ale udělal na nich 3,2 miliardy € provozního zisku! Takže 1.333,- € na autě...

Tak kdo to dělá líp?

>:-[]
9. 7. 2012 20:52
přestaňte rýt do Fiata...
:-)
Fiat má 198.348 zaměstnanců... včetně uklízeček. VW má "přes 500.000 - víc jsem nenašel... je to tajný.
Takže jeden člověk u Fiata vyprodukuje pro firmu 16129,- € provozního zisku ročně...
Jeden člověk u VW vyprodukuje jen 14.278,- € ročně...

Tak kdo organizuje výrobu lépe?

:-!
Avatar - 3_diamanty
9. 7. 2012 19:33
Re: Je známo, že SM vždy straní koncernu,
palec hore :yes:
9. 7. 2012 19:06
Re:
Ze by mel stejny atmosfericky motor vetsi vibrace nez turbo se mi nejake nezda, precijen jsou nizsi tlaky.

A z ceho vychazi vase zkusenost? Co vim, tak Fiat sliboval TwinAir ve verzich 65k (atmosfericky), 85 a cca 100k (turbo). Ale zatim jsem nikde nevidel test na cokoliv krome 85k. Neco jsem prehledl? Nebo pracujete u FPT?
9. 7. 2012 17:41
Re: Je známo, že SM vždy straní koncernu,
Vzhlad interieru ciga lepsi???
Ty vole, to chce poriadne klapky na oci, ani zavodny kon by sa nehanbil.
Cigo vyzera, ze ho prebehla banda zlodejov, nez to vyslo z predajne von, a ne ze ne.
9. 7. 2012 15:40
Re: Opět zaplaceno koncernem VW
Tchýně si koupila Smarta :-)
9. 7. 2012 15:38
Re: CITIGO GO
Obehraná písnička, když si jde ženská koupit auto, tak řekne, že chce malýho fiátka. Slyšel jsi, že by některá řekla, že chce malou škodověnku? Citigo je malé auto, nic víc. Kdežto panda je miláček. To je ten rozdíl. Mně se Panda líbí, tobě se líbí Citigo, ale ani jeden si to nekoupíme. O tom to je. Koupí si to někdo úplně jinej, ať si tady píšeš co chceš.
Avatar - sendador
9. 7. 2012 12:29
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
S tou vyhodou vyroby v I oproti Polsku bych byl opatrny - fabrika v Tychach zatim platila za nejlepsi tovarnu Fiatu.
9. 7. 2012 11:02
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
Že je panda hezčí vidí každej, ale je to věc vkusu. Že má panda motor a ne něco co si na něj jen hraje jako CitiGo vidí skoro každej. A nová panda je auto na úrovni s dobrým zpracováním a dobrou volvou materiálu, už to není z Polska jako předchozí generace, a je to znát. Navíc u té Pandy to k sobě tak nějak všechno pasuje, Citigo je jako slátanina několika aut, když se z každého vezme něco. Ale pokud se to někomu líbí a koupí si jí, tak je to čistě jeho věc. Proto je těch možností dnes tolik, aby si vybral každý.
9. 7. 2012 10:07
Re: Je známo, že SM vždy straní koncernu,
Fakt že tá pevná opierka hlavy je "úžasná"...
9. 7. 2012 10:06
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
Ty si videl novú Pandu len na fotkách, že? A Citigo asi tiež. Inak by si nepísal také kraviny jak píšeš.
Avatar - miromen
8. 7. 2012 23:26
Re: Je známo, že SM vždy straní koncernu,
Mě se stačilo jen posadit a sedadla v Citigo na prvni dojem určitě lepši. Totež vzhled interieru. Někteři by z Pandou už ani nevyjeli.
8. 7. 2012 23:25
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
Panda by snad musela cela vrzgat, hrkat a odlamovat sa, aby sa dalo povedat, ze je horsie spracovana.
Staci pohlad na to madlo, ktore vyzera ako cerstvo odliate z formy bez upravy [odkaz] a dojem pevnosti upadne ako lansky sneh.

Nechapem nijak raz ten otrepany povyk o skodovke ako solidne spracovaneho auta, na ktore konkurencia nema.
Ziadna skodovka na mna tento dojem nespravila, uz napriklad preto, ze taka oktavka hodne vrzga na nerovnostiach a pocut deformacie zo skrutu karoserie.
8. 7. 2012 22:37
Je známo, že SM vždy straní koncernu,
Panda na mě působí jako dospělější auto. Musím se smát, jak je větší šířka CitiGO vydávána za přednost, když možná ti sami koncernofilové se dokáží do krve hádat a argumentovat jak je právě menší šířka Faibe velkou předností (stejně 5 lidí nikdy nejezdí, pro 4 víc než dost, vejde se do každý garáže atd.)
tyhle argumenty nemjaí cenu, seděnte si do auta a projeďte se. U mě vyhrává jednoznačně Panda.
8. 7. 2012 17:12
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
pochopitelne se tu bavim o srovnani s Fiatem Panda. Ktery je postaven opravdu forove, coz je pro Fiat typicke.
8. 7. 2012 16:42
Re: Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
Ked je tato skodovka na urovni, tak ja som papez Benedikt 17.
8. 7. 2012 14:55
Udělejte si čas a v obou vozech se projeďte...
.....a zcela nepochybně usoudíte, že v případě škodovky dostáváte auto zpracované na úrovni, což se o Fiatu říct nedá. To samé řazení, řízení, težko se to popisuje, to se musí zažít. Design, ten nezmiňuji, každý to vidíme jinak.
8. 7. 2012 11:36
Re: "TEST"
Já tedy nevím, jak měřil SM, ale osobně bych asi použil nějaký co možná nejpřesnější akcelerometr. Tím se vyhneš podobným nepřesnostem ála místo pro začátek brždění...
8. 7. 2012 10:12
Re: tendencni test
Ten TA od toho není moc daleko :-)
8. 7. 2012 09:56
Re: Auto
X1 - taky mi vyšla jako vítěz :yes:
Případně Tiguan nebo Sportage.
7. 7. 2012 23:59
Re: Levné menu po česku a po italsku
Jako do pětiklíštěte a nebo pandy se poskládám taky, ale že bych jako chtěl miniauto do hor při mých 195 cm ... už jsem to tu někde psal. Rád se s tím projedu - ve městech, kde mám rodinu a přátele a ti tato auta logicky mají a půjčí mi je. A nebo při výletech po evropě vždy trvám na nějakém mini nejlépe tamní značky.(btw: Nejlepší pocit máte v itálii v italských mini, nevím proč, ale prostě je to úplně něco jiného než třeba ve francii v tom francouzském) Ale pro mé užívání je to uplná blbost.
7. 7. 2012 23:50
Re: KUK
Z hľadiska priestoru a praktickosti na Kangoo nedám dopustiť. Plus ťah a zvukový prejav - 1.5 dCi je o kus tichší a pocitovo dynamickejší jak tá rachotina v Octavii.
7. 7. 2012 23:32
Re: Auto
To už píšeš x-tý krát že si dobre pamätáš. Máš sklerózu, že to stále opakuješ?
7. 7. 2012 23:22
Re: CITI GO
Zdá sa, že nerobíš rozdiel medzi autom do mesta a povedzme autom na dlhé trasy. Nie je sedenie ako sedenie. A to v Pande je pre malé autíčko lepšie ako to v Citigu.
7. 7. 2012 23:19
Re: ergonomie + par postrehu
Blbosť. Riešenie je každé iné. Jedno je lepšie a jedno horšie. A s tým neurobíš nič, ani keď budeš kývať ušami.
7. 7. 2012 23:17
Re: precital som poctivo...
Krútiš sa jak hadík - kam vietor, tam plášť...
7. 7. 2012 23:16
Re: precital som poctivo...
Myslíš s tou nechutnou pevnou opierkou? Ďakujem pekne teda. V Pande to bolo lepšie.
7. 7. 2012 22:52
Re: Brzdna draha
ne tak celkom,rozdiel 35kg a tie iste rozmery gum neni velky rozdiel...
Avatar - Andromeda
7. 7. 2012 22:17
Re: CITIGO GO
Člověče, to jsou docela alarmující informace ... Chápu, že vw dokonalém svwětě plném správwných vwozidel se podobná, dozajista "závistivá obvinění" neberou na vwědomí , ale překvapuješ... Velmi zajímavé střípky ze zákulisí ...
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 22:11
Re: precital som poctivo...
To je argument hodný jossalita. Máš tam i něco hodnotného?
Avatar - Ham.
7. 7. 2012 21:33
Re: Brzdna draha
Koukám, že Twinair je pěkný chcípák, žere o litr víc než Picanto a dokonce mu ani nestačí. A navíc ten čtyřválec proti němu musí být jak hudba dvanáctiválce v RR.
7. 7. 2012 21:22
Re: Levné menu po česku a po italsku
New Small Family - koncernové označení pro prcky Up!, CitiGo, Mii.
7. 7. 2012 21:20
Re: Brzdna draha
Porovnáváš jiné motorizace/obutí/váhu.
7. 7. 2012 21:17
Re: precital som poctivo...
V CitiGo se sedí lépe. Jako v křesle, v Pandě jako na židli. Asi tak.
7. 7. 2012 21:11
Re: Auto
Já si jen velmi dobře pamatuju. Vidím, že někomu to může hoodně vadit. Asi ví proč.
A urážky si strč do *.
7. 7. 2012 21:09
Re: CITI GO
Až budou mít všechny auta (apředevším ty luxusní) sedadla jak zahradní nábytek, proto, že je to pohodlnější, tak ty tvý žvásty začnu brát vážne. Zatím to vypadá tak, že nerozeznáš soldní sesle a pohodlí ti neříká lautr nic.
7. 7. 2012 21:08
Re: ergonomie + par postrehu
Pánové, bohajeho, zkuste přemýšlet, kdo tu co napsal a na co jsem reagoval. Obě řešení je plus minus stejné, žádné není ideální a ani jedno není diametrálně, nebo milionkrát, lepší, jak zde ten, na kterého jsem reagoval, napsal.
7. 7. 2012 21:06
Re: ergonomie + par postrehu
Kristovanoho. 8-s :no:
7. 7. 2012 21:06
Re: precital som poctivo...
Ber to tak, že škodovka není žádné ořezávátko, jak se tu mnozí snaží prezentovat. Je to plnohodnotný a tvrdý konkurent.
7. 7. 2012 21:04
Re: precital som poctivo...
Promiň, že jsem si dovolil! 8-s :no:

Já se tady rozhodně ke každému autu nevyjadřuju. A hádej proč.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 21:01
Re: Auto
Tak to ti závidím, maso na grilu ti na rozdíl od jelita nebude kecat do toho, jak ho máš nejlépe upéct, nebude držkovat a nebude dělat, že je chytřejší než všichna ostatní jídla na talíři. >:-[]
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 20:59
Re: Věcná
To já nevím čím si zasloužil takovou veleváženou poctu, že se stal vzorem pro nejlepší mini historie i budoucnosti Citigo >:-[]
7. 7. 2012 20:57
Re: ergonomie + par postrehu
Že má viac praxe, super vzdelanie a vedel to dávno pred nami. >:-[]
7. 7. 2012 20:56
Re: precital som poctivo...
Škoda je najlepšia, kto píše iné čísla, klame. >:-[]
7. 7. 2012 20:55
Re: precital som poctivo...
Ty si v nej niekedy sedel? Čo znamená normál? Jak hodnotíš Citigo, nad normál, či pod normál?
7. 7. 2012 20:34
Re: KUK
Ja som z Renaultu Kangoo presadol do Octavie a iba nadávam - z ničoho s výnimkou pollitrovky sa v nej bez rizika nenapiješ - aj preto, že v tom šrote si nie je kam čokoľek väčšie ako pol litra odložiť. A loviť to niekde po podlahe, no uznaj...
7. 7. 2012 20:28
Re: Auto
Tak dobrú chuť, len nám nezjedz aj diskusného kolegu, nech sa tu nabudúce nenudíme. Páni od ACZ by potom boli smutní, že je tu málo príspevkov. Ja zajtra radšej grilujem, istota je istota.
7. 7. 2012 20:25
Re: Věcná
Nebuď zas tak zlý. Čím si to Daihatsu od teba zaslúžil?
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 20:20
Re: KUK
Já v autě piju minimálně. Když už potřebuju napít, tak si nechám pití podat. To s pitím z okna byla spíše vtipná poznámka, to jsem dělal tak jednou v životě ve Faťanu, když už zbylo jen na dně, venku vedro a klimatizace samozřejmě chyběla.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 20:16
Re: Auto
Jelita mám zítra k obědu, se zelím, novými bramborami... jo už se těším. :-!
7. 7. 2012 19:58
Re: KUK
Dvojlitrovka je veľká, hlavne ak nemáš značkové pitie, tie lacnejšie fľaše sú mäkké a zle sa z nich pije aj mimo auta. Navyše aj 1,5-litrová fľaša nič nerieši, písal som to vyššie - je problém s miestom nad hlavou, hore dnom ju proste neotočíš, strop v aute bude proti. Ronaultove "pitie cez okno" mi nepripadá moc pohodlne ani bezpečne. Reálne je najpraktickejšia asi litrovka, polliter je príliš malý. Vo dverách sa schovať dá, ale ak tam nie je priestor na uloženie "na stojáka", je to len polovičaté riešenie. Ale disponuje ním množstvo áut, až sa divím, že na to všetci konštruktéri a dizajnéri ešte neprišli...
7. 7. 2012 19:51
Re:
Odpovedať na otázky ti nejde do krámu, keď si ich tak blahosklonne prehliadol?
7. 7. 2012 19:49
Re: precital som poctivo...
Všade bol, všetko videl, všetko vie...nebol si to náhodou ty, čo ma po dotaze na vlastný názor odkazoval na článok?
7. 7. 2012 19:33
Re: CITI GO
Robíš zaujímavé závery, kam na ne chodíš? Veriť mi nemusíš. Nezbláznim sa z toho. Blbosti tu trepeš predovšetkým ty, z Pandy som vystúpil asi po 130 kilometroch úplne vpohode, čo tvrdíš o posede, je blbosť. O pár cm vyššie sedenie neznamená automaticky boľavý chrbát, to si len predstavujú niektorí "športovo" založení novinári - a ty im to zhltneš aj s navijakom a hneď vydávaš za vlastnú skúsenosť. Obratnosť Pandy v meste je príkladná a výhľad z nej vynikajúci. Pocitovo je Panda úplne iný svet ako Citigo - auto voči plechovej krabičke. Doslova. Áno, Citigo pôsobí v interiéri vzdušnejšie, ale priestorovo to nie je taký zázrak, ako médiá tvrdia, hlavne nie vzadu. Na mňa pôsobilo subjektívne tvrdšie, a zvuky spod kolies na nerovnostiach boli ostrejšie - Panda tlmila viac. A tú chudobu Citiga vidno už na pohľad, stačí hodiť pohľad na palubku, výplne dverí, kufor....ale praktické fakty ti ani nič nehovoria. Čo nie je číslo v tabuľke od SM, ako keby ani nebolo...
7. 7. 2012 19:29
Re:
Aj nas minister ma anglicke vzdelanie:
[odkaz]

Pripomenulo mi to toto tvoje o autach.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 19:13
Re: CITI GO
Jaké zhazování? To je jen pouhé vyvracení dogmatu, že v SM měří nejpřesněji na světě.
7. 7. 2012 19:12
Re: precital som poctivo...
Sezení mi nesedí. Není mi pohodlná. V tomhle je pro mne vyloženě špatná. Zbytek je na třídu normál.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 19:11
Re: ergonomie + par postrehu
Co tedy řešíš?
7. 7. 2012 19:11
Re: precital som poctivo...
Já píšu z vlastní zkušenosti.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 19:10
Re: precital som poctivo...
V čem je Panda špatná?
7. 7. 2012 19:09
Re: precital som poctivo...
Tobě stačí, aby to auto bylo v první a poslední řadě pěkný a zbytek mu odpustíš. Velmi povrchní.
7. 7. 2012 19:08
Re: precital som poctivo...
"Podvozek ani jízdní projev nemá Panda nijak lepší. Citigo se chová jako velké auto, Panda nikoliv."
Vidim, ze svet nestraca geniov, ktori na zaklade obrazku dokazu hodnotit spravanie auta na ceste.
Aj Pascal by kyval hlavou uznanim az by sa mu zvysil tlak.
7. 7. 2012 19:04
Re: precital som poctivo...
Kde komu Citigo zatápa? A áno, voči Pande je to chudák. Ošklbané kura. Niekedy sa tomu povie, že je "sparťansky ladená". Ale to je len pekne povedané, že je to chudák.
7. 7. 2012 19:04
Re:
Aha, takže opět typický žvanilové v diskuzích, Popřou i to, co je již pár let v diskuzích napsáno.

Ty jsi fakt směšný. Dohledej si to, pak se mi přijď omluvit. :-!
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 19:00
Věcná
Už to tu padlo, ale přesto se tady nikdo ze znalých nevyjádřil...
[odkaz] Není citigo spíše facelift Daihatsu? >:-[]
7. 7. 2012 18:58
Re:
Vedel si veľké howno, chlapče. A akéže to máš vzdelanie, pán učený? Konštrukcia motorov? A 30 rokov odmakaných vo vývoji?
Úplne čumím, už vtedy si vedel, čo ani dnes nie je pravda.
7. 7. 2012 18:56
Re: Auto
Já si velmi dobře pamatuju, co jsi tu psal. A jaké chyby jsi dělal. Prostě jako obyčejný amatér. A ty to víš taky moc dobře.
7. 7. 2012 18:54
Re:
Aha, taky ti vadí, že jsem to věděl už tehdy, kdy vy jste si tady akorát tak tahali holuby z nosu. :-!

Já mám k autům díky mému vzdělání mnohem blíž, než ty nebo Magistr.
7. 7. 2012 18:52
Re:
V čom pravdu? Magistr to píše dobre. Si premúdrelý jak Hurvínek.
Twin Air má dokonalý, primerane drsný dvojvalcový zvuk, ktorý Fiatkám ešte dokonale sedí.
7. 7. 2012 18:49
Re: Auto
Máš to v hlave pomotané, to viem dávno.
7. 7. 2012 18:49
Re: KUK
Důležité je, aby se tam vlezla flaška, což se bez problému vleze a to i klasická petka 1.5 litru. Do každých dveří jedna.

Uvědom si, že se tady bavíme o flašce v autě. Nevím jak ty, ale já tam běžně vozím půlitrovku a dvoulitrovku mě do auta nikdy ani nenapadlo koupit. Nejen, že se z toho nedá normálně pít, protože má flaška velký průměr,. většinou je s hodně měkkého plastu, takže se člověk může akorát tak polít, když ji zvedne, promáčkne nebo překolpí, ale taky nepotřebuju v autě vypadat jako Urajinec zapásící s dvoulitrovou petkou.
7. 7. 2012 18:44
Re: CITI GO
Aha, takže tu akorát kecáš, protože cos napsal, nekoresponduje s tím, jak se ty auta v reálu chovají. Kamaráde promiň, ale nevěřím ti ani slovo.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 18:44
Re: ergonomie + par postrehu
"Diametrální možná v tom, že kroutit páčkou není nikterak pohodlné"

Tuto větu jsi napsal ty, takže evidentně řešíš kravinu i ty.
7. 7. 2012 18:43
Re: CITI GO
Jasně, že můžu, čísla se ti nehodí do krámu, tak je ihned zhodit. 8-s :no:
7. 7. 2012 18:42
Re: ergonomie + par postrehu
Otáčíš na páčce, otáčíš na palubce. O co jde? O guvno. :-!
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 18:42
Re: precital som poctivo...
Takže komu se bude věřit a čím argumentovat?
7. 7. 2012 18:42
Re: ergonomie + par postrehu
V ČR je povinné denní svícení. Světla v autě se mi zapínají automaticky, co je na tom pokryteckého?
Co je za problém, otočit knoflíkem jako na sporáku či pračce?

Řešíte tu kravinu pánové, naprostou.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 18:41
Re: ergonomie + par postrehu
A ty si myslíš, že autům, které mají otočný ovladač na páčce od volantu se světla automaticky při startu nezapínají?

Nebo chceš ukončit diskuzi stylem "mě je to jedno, jen jsem něco musel plácnout"?
7. 7. 2012 18:39
Re: precital som poctivo...
Ono je zajímavé, že každý má jiné čísla/poznatky.
7. 7. 2012 18:38
Re: precital som poctivo...
Aha, takže laciný chudák, kterej krutě zatápí kde komu.
Panda pracuje s tím, co dostala. Rozhodně to není žádný ideál, jak se to tady snažíš prezentovat.
7. 7. 2012 18:30
Re: CITI GO
Autobild alebo iný časopis. Je jedno kto, dôležité je, že čísla sú iné. Možno začne merať niekto ďalší, a čísla budú zase iné. Preto si tie čísla môžeš čo? Preto si tie čísla m.žeš strčiť za klobúk.
7. 7. 2012 18:28
Re: ergonomie + par postrehu
Ak už nemáš argumenty, prídeš s tým, že ťa to nezaujíma? A ty hovor niekomu o pokrytectve.
7. 7. 2012 18:27
Re: CITI GO
Už dávno sa stalo. Nededukujem riziko bolenia chrbáta z fotiek ako ty. ;-)
7. 7. 2012 18:24
Re: precital som poctivo...
Panda je autíčko do mesta, a presne tak aj funguje. Čo je v meste lepšie, ako obratnosť a vyvýšené sedenie s dobrým výhľadom?
Citigo má byť autom do mesta, tvári sa ako veľké auto, ale pritom je to lacný chudák.
Je zaujímavé, ako ťa už z pohľadu bolí chrbát...takého umelca asi vo Fiate nemajú, čo by im to povedal, určite by potom Pandu urobili nižšiu, najlepšie so sedením rovno na podlahe, že? Jak môže byť niekto tak zadubený...
Avatar - Andromeda
7. 7. 2012 17:30
Re: Auto
Jinak F 500 je povedené autíčko , a pro holky na kafe, po městě, jako stvořené ;-) ... Minulý rok jsem byl narychlo zkouknout Giuliettu, a v propojeném salonu stála právě F500 a teprve naživo jsem ocenil perfektní práci designerů ...
Zrovna tak se povedla zanedlouho na trh uváděná mini MPV verze 500L ...
Diskuze tady mají někdy překvapivý průběh ;-) .
Rozhodně k dobré volbě přeji spousty spokojených kilometrů ;-) .
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 17:01
Re: "TEST"
Rozporuplne rozhodne nejsou. Krome tradicne demagickeho GTI a jelita, ktery vsude ShitiGo do krve brani, i kdyz je tradicne uplne mimo, potvrzuji ohlasy muj odhad - ve slovnim hodnoceni vychazi Panda lepe, v bodovem nikoli. Je to o "spravnem" nastaveni bodovaciho systemu. ;-)
Avatar - miromen
7. 7. 2012 17:00
Re: "TEST"
Je to těžke. Ja četl jiny porovnavaci test těchto 2 aut a k jizdnim vlastnostem včetně komfortu byli u Pandy dost kritičti. Naopak u Citiga jsem kritiku na podvozek nenašel.
Jinak když už bych si měl v teto třidě vybirat což naštěsti nemusim tak pravě tito 2 by zřejmě skončili v nejužšim vyběru. Ani s jednim jsem nejel takže jen takove dojmy s oblidky a chvilkoveho posezeni. Panda se mi libi exterierem. Naopak interier mě vzhledově dosti zklamal ale překažka při koupi by to nebyla. Co mi ale nevyhovovalo byli sedadla podle mě dost mizerne.
Z trojčat bych zřejmě volil Up ktery se mi z těchto prcku libi nejvic. Nicmeně viděl jsem zatim Citigo a to se mi sice libi ale meně než Panda. Naopak interier se mi libi vic než u Pandy a to že tam jsou nějake hole plechy neni u mě vubec překažka. Navic to vypada vcelku stylově. Prostornějši jsou trojčata a to ne jen podle měřeni ale i pocitově. Kufr neřešim ale plech u trojčat muže byt nachylny na poškozeni. Sedala jsou v Citigu v ramci třidy opravdu velmi povedene a myslim si že by se v nich dala zvladnout i delši štreka. Co se mi nelibilo byl překažejici volant před budiky kde zakryva jejich podstatnou čast
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 16:46
Re: "TEST"
To se ale nejdriv musis naucit, co znamenaji... ;-)
7. 7. 2012 16:46
Re: "TEST"
Tie podstatne parametre su co? 1cm na koleno a 25L v nepraktickom kufri?
Skutocne hotovy skok pre ludstvo.
7. 7. 2012 16:38
Re: Levné menu po česku a po italsku
Co je NSF ?
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 16:28
Re: "TEST"
Jediný postatný detail je šířka interiéru. Ty brzdy Autobild nenaměřil lepší. Zajímalo by mě, jak SM při svém vybavení zaručí naprosto stejné místo, kde řidič začne brzdit. Při rychlosti 100km/h je to 27 m/s a pochybuju, že oba auta v místě šlápnutí na brzdu začnou brzdit tak, že se dá měřit rovnou brzdná dráha.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 16:24
Re: KUK
Takže pro tebe je důležitější půl kila než to, jestli se díváš či nedíváš na silnici, jo? :-O

Mimochodem, 1,5l láhev je běžně vyšší než dvoulitrovka, stačí je postavit vedle sebe.
7. 7. 2012 16:24
Re: Auto
Hmmm, jasné, od tebe to fakt sedí... 8-s

Doteďka si tu pamatuju, jak jsi sem psal jako usoplené děcko, názory, inteligence, vše nic moc...
7. 7. 2012 16:22
Re: CITI GO
Ano, konečně se v tý Pandě projeď, ať tu nepíšeš nesmysly.
7. 7. 2012 16:22
Re: Auto
Pozastavuješ sa iba ak nad vlastnou blbosťou...
7. 7. 2012 16:22
Re: KUK
Ani len netusis kolko si tu uz o sebe napisal :-)
7. 7. 2012 16:21
Re: ergonomie + par postrehu
Mě se světla zapínají automaticky při startu => zcela irelevantní.
7. 7. 2012 16:19
Re: CITI GO
Realita a "namerané" čísla sú dve rozdielne veci. Ja tie čísla nepopieram, ale sú mi ukradnuté. Podľa tabuliek si záver o aute robí iba blbec. Čísla môžu napovedať (aj pekne oklamať), ale auto kupuj až po skúšobnej jazde - z nej sa dozvieš to, čo čísla nepovedia. A to rozhoduje, nie nejaká pofidérna tabuľka.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 16:17
Re: ergonomie + par postrehu
Zase ti chybí základy ergonomie. Pronaci a supinaci při flexi v loketním kloubu a flexi palce ruka zvládá bez problémů, úplně stejně jako při základním postavení v art. cubiti.

Přepínání dálkových světel je zcela normální, jezdil jsem oběma modely a nevidím rozdíl v praktičnosti. Možná jen ten, že otočný vypínač za volantem někde u levého kolena musí neznalý člověk hledat při prvním užití.
7. 7. 2012 16:17
Re: CITIGO GO
Crosspolo beha tu v meste, ma peknu svietiacu oranzovu farbu, ale nebyt tej, vyzera ako marshmallow s kyslymi uhorkami.
Fabia scout je este vacsia podivnost.
Ako dospely s podbradnikom.

Fakt chce odvahu si to kupit.
Tolko tu v diskusii omielana Multipla je este napadity skvost oproti tomu.
7. 7. 2012 16:14
Re: ergonomie + par postrehu
Ruka z volantu 3 cm na páčku a desaťnásobok kamsi dole na palubku je sakra rozdiel. Kvôli páčke nemusíš odtrhnúť zrak od cesty, kvôli prepínaniu svetiel a´la Škoda (VW) to už také jednoznačné nie je - bez pohĺadu kamsi dole pod volant ten prepínač na prvý raz nenájdeš. U mňa v Octavii sa svetlá do hmly zapínajú povytiahnutím otočnej ružice von z palubky - toho, čo to vymyslel, by som za to riešenie nakopal do zadku.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 16:12
Re: precital som poctivo...
Je zajímavé, že ten autobild má jiná čísla...
7. 7. 2012 16:08
Re: precital som poctivo...
Ano, o té realitě x čísla píšou redaktoři v testu. Bohužel vede CitiGo.
7. 7. 2012 16:07
Re: precital som poctivo...
Co to meleš? Co mi na Pandě vyloženě vadí, je ten její židloidní posez, z toho začnou bolet záda už jen od pohledu a o delších cestách raději ani nemluvím.

Podvozek ani jízdní projev nemá Panda nijak lepší. Citigo se chová jako velké auto, Panda nikoliv.
7. 7. 2012 16:05
Re: precital som poctivo...
To si píš, že ma čísla nepresvedčia. Tie si každý napíše aké chce. Realita býva odlišná, číslami ju nevyjadríš.
7. 7. 2012 15:59
Re: precital som poctivo...
Ak aj jazdíš podĺa tabuliek, pánboh poteš. Ďakujem za takého tabuľkového kovboja.
V reáli má Panda príjemnejší motor, obratnejší podvozok, ponúka vzpriamenejšie sedenie, viac odkladacích priestorov, a zďaleka to nie je taký chudobný plecháčik ako Citigo.
Citigo je lepšie v tom, že má o niečo širší interiér (ale je jasné, že k tomu napomohla absencia solídneho obloženia dverí, ten holý plech ma proste nepotešil) a o centimeter priestoru na kolená viac pre zadných cestujúcich. Všetko.
7. 7. 2012 15:39
Re: Levné menu po česku a po italsku
Need For Speed
7. 7. 2012 15:36
Re: CITIGO GO
Zametené môže byť. Čo keď VW zruší výrobu NSF bez náhrady? Teraz sa borí s takými problémami, že by som sa tomu ani nedivil. Kúpiť teraz Citigo alebo hociktoré auto z trojičiek, to je na mašľu - veľké kvalitatívne prepady, veľký prepad výroby. Vo veľkom sa šetrilo, ceny tovarov aj služieb tlačili dolu až do absurdna, a výsledkom je výroba krívajúca na obe nohy.
7. 7. 2012 15:25
Re: CITI GO
Ubohé... :no:

Realita a naměřené hodnoty jsou popsány v článku, jen prachobyčejný pokrytec je bude popírat.
7. 7. 2012 15:24
Re: ergonomie + par postrehu
Diametrální možná v tom, že kroutit páčkou není nikterak pohodlné a ruka musí z volantu tak či tak. Přepínání dálkových světel, tak to je kapitola sama pro sebe.
7. 7. 2012 15:22
Re: precital som poctivo...
Pravdu? Tu tvou a silně relativní. Protože tebe zrovna čísla nepřesvědčí.
7. 7. 2012 15:21
Re: precital som poctivo...
Zkus spíš tabulky, míry, hodnoty. Ty prostě neokecáš.
7. 7. 2012 15:19
Re: Auto
Odpoveď tiež nebola mierená na Teba ale o príspevok vyššie. Proste to tlačítko "REAGOVAT" je dosť nelogicky nad textom, a nie pod ním. Párkrát som sa už takto sekol, a ako sledujem, zďaleka nie som jediný.
7. 7. 2012 15:17
Re: CITI GO
Ak je tu niečo smiešne, tak jedine tvoja obhajoba Škody za každú cenu, aj keď realita ukazuje niečo celkom iné.
7. 7. 2012 15:16
Re: ergonomie + par postrehu
Rozdiel je diametrálny. Tiež dobre poznám oboje.
7. 7. 2012 15:14
Re: precital som poctivo...
Vidíš, a pritom stačí tak málo - napísať pravdu. ;-)
7. 7. 2012 15:14
Re: precital som poctivo...
Brať názor autora článku za reálny fakt a nemať vlastný, tomu sa hovorí duševná chudoba. Ešte mi ťa začne byť nakoniec ľúto.
Avatar - white label
7. 7. 2012 15:04
Re: "TEST"
Ty už umíš používat smajlíky? Tak tos měl napsat hned, to bude komunikace s tebou hned o 100% jasnější... >:D
Avatar - white label
7. 7. 2012 14:58
Re: "TEST"
Doporučoval bych ti ho nejdřív přečíst, závěry (bez přečtení článku) z tradičně velmi rozporuplných ohlasů v diskusi dělá jen "jasnovidec" tvého kalibru... :*) ;-)
7. 7. 2012 14:50
Re: KUK
A teď už si děláš srandu, žejo?

Protože pít za jízdy z dvoulitrové petky je hodno leda obyčejného hazardéra. V jedné ruce volant, v druhé držet za hrdlo dvě kila a ještě se u toho všeho koukat dopředu.

V těch kapsách je místo na klasické 1.5 litrové petky. Dle mě hraniční rozměr flašky, ze které se dá relativně bezpečně za jízdy napít.
7. 7. 2012 14:43
Re: Levné menu po česku a po italsku
Překlep, NSF.
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 14:29
Re: "TEST"
Tak minimalne z ohlasu v diskusi jsem predpokladal spravne. Jsi si jisty, ze si test cetl a POCHOPIL?

Ja si ho snad budu muset precist... >:D
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 14:26
Re: "TEST"
Zase spatne! Dal jsem ti tam smajlika abych ti to ulehcil, ale jak vidim nepomohlo. To je ten zluty krouzek na konci radku - dokonce je pouzivas i ty, jak vidim, zrejme bez toho, abys vedel, co znamenaji. >:D
7. 7. 2012 14:24
Re: KUK
Tam nedáš 2L láhev ani náhodou ;-)
7. 7. 2012 14:23
Re: Levné menu po česku a po italsku
co je NFS ?
Avatar - white label
7. 7. 2012 14:16
Re: "TEST"
Trefil ses (jako obvykle) především sám do sebe. Kde vidíš nějaké rady pionýre, to už ani nepoznáš, kdy si z tebe dělám pr.del...? >:D
Avatar - white label
7. 7. 2012 13:51
Re: "TEST"
Předpokládal špatně, dle testu ve většině podstatných parametrů Panda lepší nebyla... ;-)
7. 7. 2012 13:03
Re: KUK
Kde asi - v bočních kapsách dveří. Chlapci, seděli jste vůbec v tom CitiGo?

[odkaz]
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 13:00
Re: "TEST"
Takze jsem se trefil!
Kdyby jsi se alespon pokusil pochopit, na co reagujes, vedel bys, ze zadny "borec" nejsem - jak jsem napsal - takhle dopadaji vsechny testy SM v kterych stoji Skoda proti nekomu jinemu.

Odhadnout vysledek bys tudiz MOZNA zvladl i ty. >:-[]

PS: Sve rady si nech pro sebe, nikdo na ne neni zvedavy... ;-)
7. 7. 2012 12:59
Re: Levné menu po česku a po italsku
Vidíš a do NFS se poskládáš jako nic a co víc, nebudeš se tam cítit dokonce jako v tom městském mini.
7. 7. 2012 12:56
Re:
Copak, vadí ti, že jsem měl pravdu? Vadí ti ještě víc, že ji mám i teď?

Tak s tím se musíš srovnat sám. :-!

PS: Co čekat o pomateného člověka, který není sám schopen odsoudit TwinAir jako co do kultury chodu suverénně nejhorší benzínový motor na našem trhu.
7. 7. 2012 12:54
Re: Pandur vs. Cíťa
Uvědom si, že jsi nenapsal nic, co by tu někdo nevěděl, či popíral. Chápeš?
7. 7. 2012 12:53
Re: Auto
V kontextu zdejších ukřičených pozérů mne to ani nepřekvapuje. :-!
7. 7. 2012 12:52
Re: Brzdna draha
Vidíš, Pandě k lepším výsledkům nedopomohla ani její muší váha. Bída co?
7. 7. 2012 12:51
Re: CITI GO
Zbytečně se tu snažíš popírat realitu. Ve výsledku to je pouze a jen směšné.
7. 7. 2012 12:50
Re: ergonomie + par postrehu
Oboje řešení přijdou nastejno. Žádné obrovské rodíly se nekonají. Dobře znám oboje.
7. 7. 2012 12:47
Re: precital som poctivo...
Ty tady dnes vpravdě exceluješ. 8-s :no:
7. 7. 2012 12:46
Re: precital som poctivo...
Mé názory jsou vždy založeny na reálných faktech. Ty jsou popsány v článku, zkus je vzít v potaz.
7. 7. 2012 12:32
Rozhodování
Vzhledem k tomu, že se vlastně prodávají všechny auta, není rozhodující souboj centimetříků ale preferencí. S Pandou jsem ještě neměl tu čest, s Citigo ano. Musím říct, že mě opravdu překvapilo prostorností vpředu, jinak bych to auto nechtěl ani zadarmo. Dle mého je to ošklivá krabice, ze které při každém pohledu vyzařuje orientace na cenu. Éra odhalených plechů je myslím pryč, ovládání oken - kapitola sama pro sebe, u 3dv. verze není ani paměť polohy sedadel.
Avatar - miromen
7. 7. 2012 12:24
Re: "TEST"
Předpokladaš spravně lepši vyhral.
Avatar - white label
7. 7. 2012 12:19
Re: "TEST"
Kuwa ty si borec, teda chtěl jsem říct jasnovidec, do školky bych s tebou chodit nechtěl, už tam si musel být nesnesitelně zajímavý/důležitý... >:D

P.S. Když už tady ty články ani nemusíš číst, možná bys mě zvážit podobně "nemasochistický" přístup i k diskusím pod nimi... >:-[]
Avatar - Katikakus
7. 7. 2012 12:16
"TEST"
Test jsem necetl, nejsem masochista. Predpokladam, ze ve vetsine parametru je Panda lepsi, v zaverecnem bodovem hodnoceni ale vysel lepe ShitiGo. Jako v kazdem testu SM. Trefil jsem se?
7. 7. 2012 11:47
Re: KUK
Pro osoby vzadu. Větší auta mají v těch místech či ve středové opěře vzadu místo na pohárky či na lahve, tohle je třídní prostorově logická vychytávka.
7. 7. 2012 11:34
Re: KUK
Ikea je po strance funkcni a esteticke v poradu, dle pouzitych materialu a technologie - naprosty sunt, poplatny cilove skupine. Kdyz se vezme v uvahu to, ze IKEA defacto nema konkurenci (konkurence je draha at se vezme sunt z Mobelixu az po KIKu, nepocitam designovy nabytek nebo zakazkovou vyrobu), tak karty jsou rozdane. Podivej se na sreality a uvidis realitu ceske domacnosti - mix jelena a Ikea nabytku - 100 pripadu ze 100.
7. 7. 2012 11:26
Re: CITIGO GO
V Německu je těch crossek poměrně dost. Dopřejme novým autům od VW čas, ten je prostě zapotřebí, jsou to zcela nové modely v segmentu. Povíme si to za tři pět let. Jinak souhlas.
7. 7. 2012 11:25
Re: Auto
Napiš co jsem zapřel!!! A kdo cpe čtyřčlenou rodinu do F500 jsi ty. Já jsem napsal, že pro manželku a dvě děti do dvanácti let je Citigo a Panda vyhovující - 1 + 2 = 3 - kde máš čtyřčlenou rodinu? :-) Je to druhé auto do rodiny. A ano, pokud má někdo na to, aby si jako druhé auto pro manželku a malé děti mohl pořídit X1 - nemám s tim problém, je to pěkné auto, ale realita je taková, že rodin s tímto rozpočtem moc není a převažují rodiny, které jako druhé auto budou brát třeba něco z třídy mini - pokud budou kupovat nové - pokud ojeté, tak sáhnou po něčem třeba z nižší střední.
7. 7. 2012 11:23
Re: KUK
Jemná historická korekce, jeleni nebyli moderní nikdy. Ještě si vzpomínám na obazy jelenů v... říji >:D To byl taky zdejší pokojový "lůvr" případně vyšívané dečky a polštářky s vyšívanejma kočičkama :-) Již po několikáté ti píši, že důchodce je stejný člověk, jako mladý člověk. Je to stále stejné - v mladí střihoun - ve stáří střihoun, v mládí pako - ve stáří pako, tohle se nemění.

Ronaulte, druhý odstavec, to jedna velká věcná chyba. Je principiálně vyloučeno z estetické prapodstaty jedince, aby přestoupil z kategorie "jelen" do kategorie Ikea, tohle jsi nedomyslel.

Tiše ti připomínám, že diskutujeme vždy o většinovém výskytu, nikoliv o výjimečnostech typu "voe" :-)
7. 7. 2012 11:19
Re: CITIGO GO
Já to vidím tak, že právě ty deriváty moc šancí nemají. Allroad od Audi nebo Octavia Scout jsou opravdu velmi úspěšné a koncern si pak myslí, že stačí dát nelakované plasty na malé auto a lidi se kvůli tomu zblázní. Jenže tak to prostě není ... já jsem třeba CrossPolo nebo Fabii Scout ještě naživo nikde neviděl. Podobně si Škoda myslela, že stačí dát nápis RS na krabicoidní Fabii druhé generace a lidi po ní budou šílet. Tak to prostě není.
Citigo může být výborné auto pro starší lidi, kteří chtějí nahradit svoje 10 let staré Daewoo Matiz. Ale imageovka z něho nikdy nebude.
7. 7. 2012 11:16
Re: KUK
Pak ovšem potvrzuješ zatím jen to, že jsi z toho filmu nepochopil ani titulky... >:-[]
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 11:16
Re: KUK
Jenže ti tví jeleni, hořčičáky a kostkované ubrusy jsou staré tak 50 let, možná více. To se dnes nedá vůbec koupit, takže nikdo z mladých si nic takového do bytu ani pořídit nemůže. A vytýkat důchodcům, za kterých to bylo moderní a nebo jediné možné řešení, že to ve své setrvačnosti používají dodnes je ubohé.

Já na rozdíl od tebe ty lidi, co si v Ikei nakupují věci znám. Sám mám z Ikey minulý týden koupenou knihovnu, ale koupenou s tím, že to je nejlevnější řešení. Bohužel je tady sorta lidí, hogofogo lidí, titéž, co měli před padesáti lety hrdé vztahy k jelenům, kteří hrdě stojí vedle kusu "nábytku" z Ikey a tvrdí, jak je to echt nábytek "z ikey, vole". Rozdíl v tom není, bez vkusu si můžeš nakupovat kdekoliv a vystavovat cokoliv, i z Ikey.
7. 7. 2012 11:15
Re: KUK
Vždyť jsem tu o sobě nenapsal ani čárku ;-\ Možná jsem právě ten konvalinkovej ubrus >:D ;-)
7. 7. 2012 11:13
Re: Auto
Počítám, že tu do hodiny zapřeš i to, že jsi ženatý... >:D ;-) Příště si trochu více rozmysli, co tu chceš vlastně napsat. Jinak velmi cením, tvůj poměrně hluboký veřejný ponor do poměrů své rodiny, to tu udělalo radost mnoha kolegům, tyhle drby á la "blesk" to je rovina, která jim vyhovuje. Do toho nějaké to mazání medů jak jsi to pěkně všechno vykoumal, a když by se náhodou našel někdo, kdo by čtyřčlenou rodinu necpal ani do citiho ano do pětistovky, tak mu to dokonale nandej.

BRAVO GARÁŽOVÝ BULVÁÁÁÁR ;-)
7. 7. 2012 11:09
Re: KUK
GTI...trochu mi tym pískaním o tom,čo je gýč a čo neni...pripomínaš týchto dvoch pánov,resp. ich postavy v tom filme...

[odkaz]
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 11:09
Re: KUK
Pro hlupáky, kteří skočí na každý simply clever výmysl?
7. 7. 2012 11:02
Re: Auto
Koukám, že máš rudo :-) Zde jsi sjel ovšem prstem evidentně mimo vlákno, reagujii totiž na kolegu kaplice.
7. 7. 2012 11:00
Re: KUK
Nesklana sa pred tebou aj zrkadlo?
Vsade samy jelen, prostacek,omezenec...atd....

Drzia na tvojej dokonalosti vobec saty, ci chodis nahy ako cisar na obdiv vsetkym navokol?
7. 7. 2012 11:00
Re: Auto
Má cenu na něj reagovat? :-) Samozřejmě, že hlavně útočí na mě, ale GTI si opět nějak neuvědomil, o čem bylo původní vlákno - o Pandě a Citigo s pěti dveřmi, které jsou v testu - tam nevidím důvod, proč by se do nich neměla vejít manželka a třeba dvě děti do 12 let a posloužit jim jako druhé auto do rodiny- ostatně testéři v článku tam rvou sebe :-) Já jsem jen dodal, že manželka si bude mini kupovat a vyhrála to uní F500 - upřesnil jsem i, že děti nemáme a na co to auto bude používat - to on ale klasicky přehlédne a dál si pojede to svoje, že doporučuji F500 rodině s 12ti letýma dětma >:D Tenhle človíček prostě vytrhne pár věcí z kontextu a pak tu s nima operuje třeba půl dne a vkládá lidem do úst myšlenky a věty, které nikdy neřekli :no:
7. 7. 2012 10:51
Re: Auto
To je ovšem velmi nevědomé rozhodnutí, mít dvě dvanáctileté děti a cpát je do F500, nemyslíš?

Co se týká uvádění aut z prémiového segmentu, pravděpodobně se domnníváš, že všichni lidé jsou na tom podobně jako ty. Je to sice klasický diskusní postoj prosťáčků, ale věř, že jsou i lidé, kteří mají možnosti směrem k té prémii. Takže tvůj apel na sociální smír je tradičně zcela mimo realitu. Abych ti tolik nejitřil tvé garážové představy, pak mohu precizovat tak, že ideálním vozem pro mladou rodinu s dětmi je dnes nepochybně komapktní esuvečko, například Yeti. Samozřejmě to vyžaduje též názorový vklad matky. Pokud by se bránila drsnějšímu výrazu těchto aut, pak svojí roli dostatečně (zejména prostorově, ale i bezpečnostně) naplní jak model ze subkompaktní tak kompaktní třídy. Ovšem ten tebou obhajovaný F500, to je extrém, který tu můžeš obhajovat leda ty.

A abychom byli korektní, pak je nutno napsat, že jsou i tací, kteří právě pro tyto účely pořizují například BMW X5. Opět nic ke kritice. Nebo tě snad iritují i tihle lidé? :-)
7. 7. 2012 10:42
Re: CITIGO GO
Tohle je nepochybně dobrý pohled, no sám vidíš, jak VW tvrdí muziku - přijedou deriváty, snad nějaké malinké geteičko, crosska, e-UP apod, uvidíš, že VW bude takto, sice pozvolna, avšak nezlomně postupovat dopředu, resp. nahoru. Koncernová trojčata mají totiž potenciál, o kterém se pandě dnes ani nezdá.
7. 7. 2012 10:37
Re: KUK
Všechno špatně Ronaulte, ten "jelen" to je vkusový status, k němu nelze dávat kontrapřirovnání hogofogo, neb to je vědomá snaha o něco, jakkoli povrchní samozřejmě. Jistým protipólem "jelena" je prostý vkus, prostý samozřejmě v pozitivním smyslu. Tady vidíš, jak tyhle věci neamáš vůbec promyšlené, ostatně označovat ty, kteří cení třídně dokonalou strohost citiho za hogofogo je velmi výmluvný důkaz tvé (věř, že zatímní) neschopnosti uchopovat věci.

Ikeu řešíme předmětně velmi důvodně. Opět předvádíš jen svou dezorientaci v těchto věcech. Právě "ikeisté" jsou lidé, kteří mají vkus a umí v té ikei vyzobávat cenově uměřené, avšak stylové, vkusné, přirozené věci. Nezapomeň, že ikea je určená především mladým lidem, kteří nejsou povětšinou majetkově vybaveni. Těmto lidem nejde o odlišení, oni se vnitřně tou estetikou nenásilně naplňují, je to jejich přirozená (na rozdíl od "hogofogo") podstata. U jelenů je to jinak, ti si nejsou vědomi širších horizontů, jsou determinování velmi omezeným rozhledem, zde tedy je definujeme předznačenou zkratkou, ale v širším pojetí jsou to ti "kostkovaný ubrusové" s umělohmotnýma konvalinkama v hořčičáku. Ono samozřejmě nejde o toho jelena či o ty konvalinky, je to významová zkratka pro lidi bez hlubších estetických schopností. Borata jsi snad viděl, ne >:D či v našich poměrech rodinu Homolkovu :-) O těch právě píšu. Pak jsou samozřejmě ještě i jiné kategorie - drban, šmejd, atd, ale tohle už je nad formát této diskuse.
7. 7. 2012 09:23
hravost je kyc?
Jeste k tem skvelym resenim a kvalite.

Skoda Citiygo - a jeji plasty a super reseni v podobe drzaku nevim na co. Po par pouziti, poskrabane plasty. Blbost - ale zamrzi.

[odkaz]

Luxus

[odkaz]

vs

nuzota a kyc

[odkaz]

Mame i airbag..

[odkaz]
Avatar - miromen
7. 7. 2012 09:12
Re: Brzdna draha
Ta brzdna draha u Citiga je v pořadku ale u toho Picanta to už je opravdu moc.Navic kvalita brzd se nepozna jen podle brzdne drahy jak často hlasa ne jen Kylie. Zaleži např. i na tom jak se davkujou,za jak dlouho začnou vadnout,jaka je životnost. A samozřejmě brzdnou drahu ovlivnuje hlavně obuti. tzn. jejich velikost a taky jaka knk. je to pneumatika.
7. 7. 2012 08:48
Re: CITIGO GO
Koncern umí výborně prodávat "auta pro chlapy", služebáky, exklusivní auta, rodinná auta, funkční auta. Co ale koncern neumí, je udělat auto pro ženy, městské autíčko nebo nějakou malou imageovku ... vzpomene si dnes někdo na VW Lupo nebo Fox ?
Nová "minitrojčata" budou nepochybně úspěšnější než předchozí pokusy koncernu. Přepokldám, že největší úspěch bude mezi staršími páry bez dětí, kteří chtějí malé a jednoduché přibližovadlo. Navíc uvnitř mají větší vnitřní šířku než třeba ve Fabii. Druhou skupinou budou rodiny, co už mají nějaký "dospělý" Volkswagen/Škodu a pro druhé auto půjdou ke svému oblíbenému prodejci, protože se jim nechce měnit značku. Na neohroženou vládu v dané třídě to ale stačit nebude.
7. 7. 2012 08:19
Re: Auto
.... to je opravdu šokující odhalení, že lidi si auta vybírají mimo jiné i podle jejich vzhledu..... ;-)
7. 7. 2012 08:16
Re: Brzdna draha
takže těžší auta mají právo brzdit hůř než ty lehčí? >:D :yes:
Avatar - Andromeda
7. 7. 2012 02:26
Re: Auto
Znovu opakuji -> já nic nedoporučoval, tak mi LŽIVĚ a účelově nic nepřipisuj -> chápání psaného textu u Tebe předpokládám, zrovna tak jako vědomou demagogickou manipulaci, dezinterpretaci a fabulaci...
Ale ano, na okraj -> nemám chuť ani ambice komentovat naprosto vše, naprosto vždy, v naprosto neuvěřitelném množství, neuvěřitelnou kadencí a sveřepostí, často neuvěřitelným způsobem...Občas pouze něco poznamenám, okomentuji a o tom, kdy a kde to udělám, si rozhodnu já sám...
Realismus je hezké slovo, tak onen smysl pro skutečnost, věcnost a způsob myšlení respektuj, vnímej a obsahově naplňuj, pokud to chceš po jiných...
Mrskáš tady opět prémií, kousky , které rozpočtově doslova násobně převyšují třídu malých vozů, kousky, za jejichž cenu lze pořídit slušnou střední třídu a demagogicky se točíš na možné volbě nota bene manželky jednoho z kolegů - já bych se ptal: co Ti je do toho, co zvolí ??? Pokud vydělali na koupi, mají dost vlastního rozumu si vybrat podle vlastních kritérií - až bude, budou potřebovat radu, zeptá nebo zeptají se sami tam, kde uzná, uznají za vhodné, rozhodnou se a ponesou riziko své volby, své investice !!! Něco na tom nechápeš, nebo existuje klausule o povinné konzultaci s Tebou v momentě koupě vozu ???
Opakovaně mne LŽIVĚ navlékáš to, co si mezi sebou špitali jiní a Ty jsi co by rádoby deus ex machina chtěl být opět za arbitra...
Pokud tak suverénně navrhuješ prémii, či vozy násobně dražší, čí poměry tedy respektuješ, nebo snad máš jiné informace, než ty, co jen tak mimochodem uvádí kolega ???
Rodina s dvanáctiletými dětmi je něco jiného, než ve finále uvádí kolega -> na kafe, po městě, děti nemají... Čteš doufám, k čemu se vyjadřuješ...A opět, je to věc jejich, to si řeší oni za svými dveřmi, mají k tomu své důvody, argumenty a svoje peníze !!! A i kdyby si přes klidně tři 12-ti leté děti ta žena prosadila F500, je to její volba a její uživatelký oříšek...
Závěr je ten, že ideálem za cenu X1 a Q3 je třeba slušné MPV či nějaká střední -> třeba ...
Osobuješ si střílet rady od pasu, sto litrů sem, sto litrů tam, prémie sem, prémie tam, vícenáklady v pohodě - člověče, jezdí vůbec někdo u Tebe s tím Tebou omýlaným ideálem, nebo -> nakupoval jsi sám podle svých místních rad ??? Pokud ne, byl by to opět zásah na komoru ...
Starej se především o svoji garáž - míra Tvého "garážového voyerismu" je alarmující a o něčem vypovídá. Jak tu kdo působíme, je opravdu otázka , a znovu opakuji -> nedělej ze sebe automatického mluvčího většiny, kolektivu nebo buňky, nepoužívej plurál tak samozvaně ...
Avatar - salamoon
7. 7. 2012 02:04
Re: CITIGO GO
ja pevne verim,ze si tazky recesista a co pises beries ako zabavu,pretoze ak to,co v diskusiach predvadzas myslis vazne,tak by to chcelo obmedzit internet a ist vonku na vzduch... >:D
Avatar - salamoon
7. 7. 2012 01:58
Videl som nadpis...
...a uz som vedel,kto vyhra.
Nemylil som sa. Nic v zlom,susedia,ale to uz je diagnoza,ze u vas vsetko vsade vyhra skodovka... >:D A tymto nehanim citatelov,ale zodpovednych ludi v biznise....
Avatar - Andromeda
7. 7. 2012 01:39
Re: Auto
Tak za prvé - já nic nepsal, pouze klasicky podsouváš Tebou vyprefabrikované výroky jiným...Mně osobně je jedno, jestli si kolega zvolí jako druhé či x-té auto F 500 nebo MB S klasse, včetně toho, že jemu, nebo jeho ženě ihned nemluvím do vkusu -> "vychovávat, vzdělávat a tvarovat" diskuzní okolí je Tvojí jaksi samozřejmou doménou...
Za druhé - hraběcí rady po hrstech ohledně koupě rozdáváš na potkání Ty, včetně okamžité nomice prémiového kousku -> nyní X1 , což je finančně trošku někde jinde než onen mrňous...
Za třetí jsi do debaty o možném novém voze mezi kaplicem a Jossalitem ( světe div se, první do volby kaplicovi ženy vstupuje další koncernista - to je tak rajcovní se starat o vkus a volbu jiných ??? ) vstoupil se svým nepřekvapivým tipem Ty , a pokud někdo uvažuje o relaci za F 500, tak X1 je někde ouplně jinde -> doplatíš jim tuhle knížecí radu sám, včetně nákladů na provoz ???
Za čtvrté - nezkoušej na mne házet svoje výmysly a výplody -> já s nima nemám ani zbla společného ...
Za páté - pokud umíš číst, tak mé řádky ke kolegovi obsahují jasné otázky, před kterými klasicky utíkáš a jejichž opakování by bylo nepříjemné...
Za šesté - žádných "myšlének" ( panebože ) není třeba se dovolávat - jsou to jasné a jednoduché otázky ...
Za sedmé - pokud reaguješ, proč se nestavíš čelem Ty a proč na ně konkrétně neodpovídáš stejně jako konkrétně střílíš od pasu jednu premii za druhou ???
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
7. 7. 2012 01:23
Re: citigo
To sedí :-)

... velmi vzdáleně pak ještě tohle [odkaz]
7. 7. 2012 01:18
Re: KUK
Zbytocne sa vrtis ako had, tebe staci vymenit znak na kapote a nevies ktora bije ...
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 01:17
Re: KUK
Nevím, jestli jsem jelenem, ale určitě nejsem jako ty hogofogo, ale jinak nula nula nic ;-)

Tu Ikeu jsi nepochopil, neřeš... Je to totiž totéž, co jelen. Je tu vybudovaná sorta lidí, co si kupuje nábytek v Ikei aby se za pár korun odlišili od těch tvých "jelenistů", ale pořád to jsou jen levné šméčka, jen se majitelé tváří jako největší hrdinové se severským designem.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 01:14
Re: CITIGO GO
Prodeje jdou s časem u modelů níže a níže...

To madlo pokud vím není všude a tady v tomhle RS mě teda netlačilo. Musíš si sednout pořádně ;-) Ostatně to madlo mám i ve svém autě, ale přiznávám, že ho mám "malinko" širší, myslím auto >:-[]
7. 7. 2012 01:13
Re: Opět zaplaceno koncernem VW
uprimnu sustrast
Avatar - Andromeda
7. 7. 2012 01:12
Re: Auto
;-) Ježíši, já nemířil na Tebe ...
7. 7. 2012 00:34
Re: KUK
To není tradice pro mne, to je tradice obecná, a například tvůj vkus je evidentním "jelenem". Nic proti, ale na tohle bych vsadil lahev. Spíše to vypadá, že ty o Ikee nevíš nic.
7. 7. 2012 00:31
Re: CITIGO GO
Koncern nastoupil do třídy, vydrž, to vyžaduje čas, tři pět let a Evropa je v Koncernovém (mini)objetí. Nepletu, svírá tě to madlo - [odkaz]
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 00:29
Re: KUK
Pro tebe tradice, pro nás ostatní opakování zaseknuté gramodesky.
Ano, je to takové suché z nosu, suché z nosu má podobný význam pro člověka jako Cígo pro automobilismus.

Tys to přitovnání k Ikee evidentně nepochopil.
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 00:22
Re: CITIGO GO
Jenže ona třeba ta pětistovka není o tolik dražší a ukazuje, co zákazník chce.
Nezapomeň taky, že sice prodeje ta trojka má, ale jako trojka dohromady a navíc třeba ten Fiat tam má krom Pandy ještě tu F500.

Nevidím nic špatného či potupného na ježdění Fiatem. Popravdě je minimum nových aut jejichž sedlání je potupné, možná Lady, Rodius?...

EDIT: Kde tě tady má co svírat u kolene? [odkaz]
:-O Nepleteš si to s Fabii?
Avatar - Ronault.
7. 7. 2012 00:19
Re: KUK
Tak jak jsem to dělal ve Favoritu, otevřel jsem si okno >:-[] >:D
7. 7. 2012 00:17
Re: KUK
Ikea je šunt největší a nic z toho nábytku nevydrží ani 2 roky. Maximálně tak doplňky do bytu tam kupovat. Postele, židle, stoly atd. si správnej začínající chlap musí umět vyrobit sám!
7. 7. 2012 00:15
Re: KUK
Možná, když se zamyslíš, ti nakonec dojde, pro koho je to místo na láhev určené...
7. 7. 2012 00:11
Re: KUK
S kýčaři a jeleny se neopakuji, je to tradice, takových lidí je velké množství, dokonce i v garážích. Suché z nosu? Ty říkáš citimu suché z nosu? ;-\ Na vykupování Ikei není nic špatného, zejména tedy v tvém věku, když vstupuješ do života. Ty výrobky občas kulhají na kvalitě, ale v designu, v materiálech, ve stylu se jim vytknout mnoho nedá, pro mladou začínající rodinu je to logická cesta. Mimochodem, jestli o něčem Ikea je, o luxusu to tedy rozhodně není.

Můj tip: Ikeu obcházíš velkým obloukem, tipuju tě na kikaře >:D
7. 7. 2012 00:04
Re: CITIGO GO
Jistě, fiat harcovníkem nepochybně je, ale jak vidíš, tak postupně i fiatovskou dominantu začínají vyplňovat Koncernové produkty. Do pěti let je zameteno.
7. 7. 2012 00:02
Re: CITIGO GO
Pokud jsi jel clio, pak ti obě kolena svíraly výstupky - ve dveřích a ve středním panelu. No jak vidíš, tak prodejní úspěchy koncernových trojčat jednoznačně potvrzují, že klientela to chce. MINI pořece nemůžeš srovnávat s kategorií citi.

P.S. Fiat bez problému? Koukám, že už píšeš a nevíš co :-)
6. 7. 2012 23:45
Re: KUK
Ja by som bol hlavne zvedavý, ako chceš z tej fľaše piť. Priložíš k ústam - a pre strop ju hore dnom neotočíš. Ak máš okolo 180, do dna tú fľašu nevypiješ. :-)
6. 7. 2012 23:40
Re: citigo
Nejaký hlbší zmysel tvojho príspevku...?
6. 7. 2012 23:37
Re: Auto
Vidim, ze dalsia zena s pipikom sa ozvala....
Transexuali akoby z neba padali.
Porozmyslaj lepsie, az nieco napises ;-)
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 23:31
Re: KUK
Tak je to možné, když už si nemůžou vyvětrat, tak se budou potit, když se budou potit, musí více pít >:-[]
6. 7. 2012 23:27
Re: CITIGO GO
Kdeže. Fiat je starý harcovník a na poli malých áut niečo znamená. Volkswagen je zelenáč, ak niečo znamená, rozhodne nie vo svete mini.
A čo sa týka Škody, tá má na dnešných modeloch už len svoju značku. Zo svojej histórie, skúseností a tradície si len občas berie mená, a znehodnocuje ich lepením na tuctové globálne typy...
6. 7. 2012 23:20
Re: KUK
TAk ona ta kapsička mi přijde spíš pro lidi na zadních sedadlech. Mě se jen líbí přístup auto.cz - musíme za každou cenu ukázat, že škoda to umí taky !
6. 7. 2012 23:17
Re: Tenhle souboj
To je pravda teď je tam 30 000 pryč ... Když si vezmeš, že LS / Style je už vybavená opravdu pěkně a bude stát o těch 30 000 navíc , tak vyjde na nějakých 250 000 - 260 000. (za nějakých 269t jsem si nakonfiguroval už hodně obstojného p208 ) Obdobně vybavené citigo stojí nějakých 230 000 .... Opravdu špičkový dizajn, o dost lepší technika a více místa za nějakých 20/30 tyček už stojí ne ?
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 23:12
Re: KUK
S těmi kýčaři a jeleny se opakuješ.

O tobě by se dalo říct, že jsi člověk, který se chytne na suché z nosu s tím správným znáčkem a s pocitem luxusu vykupuješ Ikeu ;-)
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 23:11
Re: KUK
Já teda hlavně nechápu, jak to tam za jízdy budeš zpátky cpát? To jako jednou rukou budeš roztahovat tu síťku, druhou rukou budeš držet flašku a čím budeš držet volant...? A jak budeš koukat na cestu, když budeš celý vytočený do prava?

Simply stupid 8-s
6. 7. 2012 23:05
Re: KUK
mě přišlo hodně vtipné jak tam cpou v tom testu tu petku do té kapsičky na kraji sedadla ....

[odkaz]

jakože, aby ti ukázali jak to tam taky jde pěkně dát. Ovšem dej to tam dvakrát a ještě pokud možno nějakou 2L a můžeš se s kapsičkou i částí sedadla nadobro rozloučit :-(
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 23:01
Re: Tenhle souboj
Jenže Clio je aktuálně na odchodu a dobře vybavené Clio je přecejen dražší. Nečekej, že nové Clio bude stejně levné, z počátku určitě ne. Stačí se podívat na 208.
Avatar - rohYpnol
6. 7. 2012 23:00
Re: KUK
Doby Favorita, kdy jsem obdivoval barvu laku i zevnitř a mlátil hlavou o volant, proč jen to nemohla být ta červená místo bílé... děkuji, to už tu bylo.
Kam jen dám v tom Citigu PETku 8-s ? Doufám, že zbude koberec z obýváku, abych si vytapecoval kufr, jináč bude podřenej jak M-kovej bawor po půlhodině bez dozoru v Cejlu 8-s Proč jen nestáhnu ty zadní okna 8-s ? Když je pěkná spolujezkyně, tak se to okýnko spolujezdce stahuje... jenže co když tak jedu s tchánem 8-s ?
A design - zřejmě opravdu znamení ryby. Konzerva na rybičky je taky svým tvarem dokonale...jednoduchá a fuknční >:D :-!
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 23:00
Re: CITIGO GO
Fiata? Bez problému, teda kdyby měli v nabídce něco, co by mi vyhovovalo. Bravo by šlo, jen by ten podvozek nesměl být tak tvrdý.

S Cliem jsem jel, nevidím problém, proti Fabii nebe na zemi.

Problém je, že tvůj postoj nesdílí klientela. Lidi dneska chtějí pohodlné a hodné auto, proto takový úspěch F500, Mini atd. Prostě malé auto nemusí být za každou cenu levné. Ty doby, kdy Evropský dělník a sedlák jezdil Kachnou, Broukem, F500 jsou pryč, tihle lidé dnes jezdí Meganem, Golfem atd...
6. 7. 2012 23:00
Re: KUK
Tak to si ***...ja som v znamení ryby... :-!
6. 7. 2012 22:59
Re: Levné menu po česku a po italsku
pokud jsem více než průměrný vzrůst neuvažuju o městkém mini >:D
6. 7. 2012 22:57
Re: KUK
nejde o to jak je to dizajnově uděláno ... jde o to, že je tam prostě odkrytý kus plechu. V případě, že vzadu v kufru povezeš něco křehkého a nebo bude vepředu na to pálit slunce a nebo mrazit mráz - budeš to nenávidět při každém dotyku rukou. Nehledě na to až si budeš chtít otevřít okno a hodit machra s novou škodovkou tak tě po 5 minutách rozbolí loket jak ho budeš mít otlačený ... A taky jsem slyšel, že prý lakovaný plechy nejsou moc oka když po nich nečím přejedeš - [odkaz] takhle to vidím u většiny citigo za pár let užívání.

A to nechtěj vzadu vozit děti hrající si s nějakým předmětem. >:D
6. 7. 2012 22:52
Re: KUK
No právě o takových kýčařích nyní nahoře přece píši. Ty jsi určitě v ajfru z těch dveřních výplní pandy >:D a doslovná krása, styl v jednoduchosti, čistota tvarů dveří citiho je pro tebe dokonce důvodem k tomu, abys na to negativně poukazoval >:-[] To jste vy - porcelánoví jeleni ;-) A když si přečtu o tvém autě snů... >:D Jsme doma, co? ;-)
6. 7. 2012 22:48
Re: Levné menu po česku a po italsku
Súhlas s každým slovom.
Avatar - rohYpnol
6. 7. 2012 22:47
Re: KUK
[odkaz]
vs.
[odkaz]

[odkaz]
vs.
[odkaz]

[odkaz]
vs.
[odkaz]

myslím, že další slova jsou téměř zbytečná... Jestli jsi ve znamení ryby, tak tě chápu, jsi zvyklý koukat jen na kus plechu >:-[]
6. 7. 2012 22:46
Re: CITIGO GO
Ta umírněnost není nesmyslná, musíš tu věc posuzovat v rámci své třídy. My jsme nyní na počátku všecho, nic menšího už neexistuje, a můj postoj se koncentruje do toho, že auta této třídy mají být konfigurovaná tak, jako byla konfigurovaná "kachna" či R4, tedy spartansky, žádné cirkusové pandí kejkle. Pokud jde o ty kolena, no to tedy doporučuji posadit se do clia.

Koupil bys fiata? :-) To snad jedině manželce (před rozvodem) ;-)
Avatar - rohYpnol
6. 7. 2012 22:39
Re: Levné menu po česku a po italsku
Na plato dosáhneš z i místa řidiče, pokus jsi trochu víc než průměrný vzrůst ;-)
6. 7. 2012 22:35
KUK
Tohle mi prodejce ukázat v autě - [odkaz] do pěti vteřin vystupuju. Pak se podívám na tohle - [odkaz] a řeknu jen - jo, to je vono.

Je zajímavé jak málo lidí na diskusi má cit pro kabinu auta, jak mnoho diskutérů zabírá na doslovné a absolutní kýče...
6. 7. 2012 22:22
Re: Levné menu po česku a po italsku
Přesně tak mi to přijde.

Panda - wow tohle je stylové, tohle je super praktické, tohle vypadá dobře, tohle je fakt vychytaný, jede to a žere to i nějaký benzín ...

Citigo - mám škodovku, žere mi to 0,2l na 100km ! FAkt ! ,jede to, je tady nějaká kapsička, hmm tak tady se šetřilo , jak rád bych si sundal to okno, dopr .... zase se mi rozkutálely po kufru lahváče a dva to nepřežili ... aspoň to z toho plechu jde dobře dolů. Zase jsem zapoměl sundat platíčko - sakra práce zase ven !
Avatar - 3_diamanty
6. 7. 2012 22:21
panda jasna volba
:yes:

tu niet o com, popisal som o tom uz romany :yes:

o nedorobenom citigu ktore vyzera jak kontajner na smeti , o holych plechoch otackomeri zadnych oknach kufri aj nudnom interieri a dalsich somarinach sa uz nema zmysel vobec bavit.......

panda :yes:

panda picanto a twingo - najlepsia trojka :yes:

parkrat som uz zahliadol Up a ten s tym svojim ciernym zadnym vekom kufra vyzera snad horsie ako citigo - totalny hnus zozadu a to som si myslel ze citigo je dost skarede, mylil som sa
Avatar - rohYpnol
6. 7. 2012 22:16
Levné menu po česku a po italsku
Jsou to dva světy, dva přístupy a dva pohledy.
Panda nedává levnost znát, není to na první pohled chudá socka v teplákách a vietnamském tričku. Dokáže za svoji cenu to, na co Škoda zcela hodila bobek - potěšit svého majitele (majitelku).
Škoda - to je výstavní síň levných řešení, majiteli to dává pěkně vychutnat. Chtěl jsi levný vůz? Tak tu jsem! Spousta polovičatých řešení, mnohdy možná až zbytečných... Zato vrchní lak je zdá se, komplet, kam oko dohlédne.
Za mě - lépe ušetřili v Itálii. Nemyslím ale, že tohle srovnání má vítěze. Nebo jinak řečeno - chladná strohá fakta hrají pro Citigo - nižší spotřeba, mírně více prostoru, nižší hmotnost, nižší emise, ...
Pro mě je ale vítězství jednoznačné a drtivé - Panda. Panda není jen nějaké auto, kus plechu bez ladu a skladu. Je to pravá automobilová osobitost. Nejlevnější, nezaměnitelná a ryzí - Panda. Navíc škoda, že v testu není uvedena délka a šířka zavazadelníku - tady by podle mě Panda dala Citigo o půl parníku, kufr Citiga je opět hra s čísly - hlavně aby bylo hodně litrů...
Je to ale můj pohled na věc, někdo raději strohý sterilní kus plechu na 4 kolech.
6. 7. 2012 22:09
Re: Tenhle souboj
To Citigo je na tom cenovo dost podobne ako Clio :-)
6. 7. 2012 22:08
Re: Tenhle souboj
Proč ?? Třídy jsou nanic. Argumentuju cenou. A jak je zvykem clio bude začínat na stejné částce co citigo. Twingo je ještě asi o (E:)30 000 méně. Pořád nějaké třídy - jakoby člověk co jde kupovat auto na něco takového koukal.
6. 7. 2012 22:01
Re: Brzdna draha
Uf...perličkou je,jak zase namerali Citigo 40,0-40,8m...

[odkaz]
Avatar - white label
6. 7. 2012 21:59
Re: Tenhle souboj
Proboha, proč sem pleteš Clio, když má Renault Twingo? Argumentovat jinou třídou je mimo...
6. 7. 2012 21:52
Re: Brzdna draha
Autobild nameral u Pandy kupodivu? o dost menej...38,5-38,9m

[odkaz]
6. 7. 2012 21:50
Re: Tenhle souboj
byla to ironie .... moc mi tady ten smajlík ,,achtung ironie,, chybí >:D
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 21:40
Re: Tenhle souboj
To je zajímavé, jak někdo pozná z první fotky modelu, že se jedná o nespolehlivé auto... a aniž by vůbec nějaké auto této značky vlastnil či vůbec řídil. A ano, je to jiná třída, konkurent twingo je dle testů hodnocen často jako nejlepší vůz třídy a i ve srovnávačce s Cígem vyhrál.
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 21:38
Re: CITIGO GO
Takže cokoliv tvrdšího v kufru dělající kravál nevadí, stejně jako vyší hlučnost od kol...? Tohle bylo naposledy v prvních dvou letech Favoritu.

25 litrů v kufru je nic.

Tebou definovaný vztah zdobenosti/strohosti a dojmu drahoty je nesmyslný. Taková E classe nijak přezdobená není, naopak poslední Mercedesy jsou (hlavně v interiéru) spíše strohé. Navíc i strohost může být hravá nebo nějak zajímavá, třeba ta 2CV... Jenže Ci-go není ani jedno, ani hravé, ani zajímavé.

Image je jediný problém Pandy, z druhé strany si Panda v minulé generaci vydobyla pověst nejspolehlivějšího Itala... pravda, z Polska, zatímco nová je zase z Itálie, ale prý v té továrně všechno stejně dělají spolehliví roboti

Koncern to s prostorem neuměl dlouhou dobu, viz Golf IV, stísněná Octavia I, téměř všudepřítomný roh ohrožující koleno atd. >:-[]

Já osobně bych volil Pandu. Je mi milejší obětovat pár milimetrů uvnitř (rozdíl není tak velký) za spolehlivý motor Fire a pocit toho, že se mě nesnažil na každém detailu auta "oje..t". Samozřejmě pokud by stačil třídveřák, tak bych silně zvažoval Twingo, facelift mu prospěl.
6. 7. 2012 21:26
Tenhle souboj
mi přijde dost vyrovnaný. Citi mi přijde jako miniauto s podobným zaměřením jako panda. Prostě se snaží být větším než veskutečnosti je. U pandy je zřetelnější praktičnost a líbivější a hravější dizajn. Citi má zase větší prostor.

Ale v tomhle horku možná bude lidem v citigo vadit, že si vzadu neotevřou okno nebo taky že si nikde nestrčí velkou 2l vodu a nebo když pojedu sám tak si neotevřu okno spolujezdce. A tady panda dle mého docela vede.

Prostě tyhle malé drobnosti dělají s jízdy pandou radost a naopak škodovce zbytečně škodí. Pro mě osobně je tedy jasný vítěz panda.

A pak tu je ještě další věc ....
[odkaz]
vs.
[odkaz]

jojo je to jiná třída, ale stát bude stejně .... ale je to nespolehlivej renault, že jo ...
6. 7. 2012 21:11
Re: CITIGO GO
Jsou to všechno nepodstatné prkotiny, zejména ten nepolstrovaný kufr. Možná to tlačítko na okno spolujezdce by sneslo zdvojení, avšak to asi nejpřekvapivější a nejcennější jsou cenné centimetry v kabině i v tom kufru. Zejména v této třídě se počítá snad i každý milimetr :-) k dobru, to je snad jasné každému. Osobně mě právě zjištění testu v tomhle překvapilo, čekal jsem dokonce, že citi bude uvnitř podstatně menší, panda se na snímcích vždy zdála dost veliká, no je vidět, že Koncern to holt s prostorem umí.

Jemně to naznačuji v tom dlouhém příspěvku, u této třídy je ta jistá strohost citiho plně na místě. Není dojemnější reality, než se slepě domnívat, že jsem si spolu s pandou koupil skoro S-klasse. Ta uvedená strohost, zdrženlivost v nadstavbové výbavě je podle mého právě velkým citiho kladem. Jak se tu často píše - "na nic si nehraje", a právě takto já tenhle slogan chápu. Dokonce mi citi tak nějak podprahově evokuje šampióna z před mnoha desítek let, citroen 2 CV, kachnu, to bylo také jednoduché, nepřeplácané auto, které však své kvality prokázalo v každodenním užívání. Bohužel Citroen ne a ne vypustit novou "kachnu" do rybníka :-) Ale to jsem odbočil.

Tedy osobně jsem velmi potěšen, že tu nebudu muset citiho vymezovat proti pandě s tlukoucím srdcem, že mě tu sejmeš odkazem na vnitřní prostory, na brzdy či na motor. Je to (přiznám i pro mne) překvapivé, ale ten citi vlastně pandu smetl v tom hlavním s velkým přehledem.

Současně není třeba pandu jakkoli zatracovat, svou legendu má, a i v nové generaci je to jistě pro mnoho řidiček přitažlivý vůz. Jenomže... je to fiat, a tohle holt těžko obstojí proti image Volkswagenu, koneckonců i proti zdejší image ŠKODA.
6. 7. 2012 21:09
Re: Auto
Jo, v nárazníku, ale mám černou metalízu, na té není ten černý "špuntík" skoro vidět. Nálepka mi nevadí, to je opravdu jen drobnost. Cena je dobrá díky tomu, že ten dvoulitr není náročný na složení spalované směsi, takže se mohla použít "obyčejná" řídící jednotka, vzhledem k poměrně nízkému výkonu stačí základní reduktor atd. Jen jsem chtěl ty "nejlepší" vstřikovače, prý déle vydrží.
Avatar - chlapecx
6. 7. 2012 21:01
Re: CITIGO GO
otevírání pravéhoé okna přijde s faceliftem nebo novým modelovým rokem, nejde všechny patrony u škodovky vystřílet najednou že :-)))
a takto otevíraná okna jsou v té třídě častěji :-)
Avatar - chlapecx
6. 7. 2012 20:56
Re: Výsledek testu.
a to felicie někdy měla? :-O ;-\
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 20:39
Re: CITIGO GO
Díky těm pár cm na šířku a 25 litrům nepolstrovaného kufru (brzdy nepočítám, rozdílná velikost obutí) si v Citigo neotevřeš zadní okna (ne proto, že by to nešlo udělat technicky, ale je to moc drahé), nesudnáš od řidiče okno spolujezdce, máš plech na dveřích, plech v kufru, chybí odhlučnění kapoty motoru... ....
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 20:35
Re: Auto
Tak to je slušná cena. A hrdlo nádrže máš kde? V nárazníku?

Vidíš, to mě nikdá nenapadlo, že je v tom i podrážka bot :yes: >:D Ale často je poznat kvalita paliva.

Současné auto je doma už 7 let a za tu dobu nikomu absence nálepky nevadila. Kdyby něco, tak ji mám v přihrádce pod sedadlem spolujezdce, tak ji tam můžu pro nějakého šťourala nalepit. Každopádně mě tam žlutá nesedí barevně :-)
6. 7. 2012 20:33
Re: Opět zaplaceno koncernem VW
Velmi oceňuji, když mladý člověk nemyslí pouze na sebe a pořídí i starší generaci v rodině auto. Jaké auto jsi koupil tchýni?
6. 7. 2012 20:30
Re: CITIGO GO
Čo bolo, to bolo, terazki som... citigom. Žiješ z informací starých dvacet let. Tohle už je dávno všechno jinak. Například Koncernová trojka, no to je tep městské doby. Výborně máš ten posun popsán v horním textu - panda je méně prostorná, má menší kufr a nebrzdí tak dobře jako citi. Vím, ty jsi však na ty boubelatosti, opilované rohy a loga na povrchu a tak, tak v tom ano, pokud jde však o auta, vítězí s přehledem CITIGO.
6. 7. 2012 20:17
Re: CITIGO GO
Toľko zbytočných drístov...ty sa musíš niekedy strašne nudiť, chlape...
A ty mi vyčítaš, že píšem o Cliu oratóriá...

Ak niekto vie robiť malé autá, je to jednoznačne Fiat. Citigo je len chudobný príbuzný. Veľká kabína a obstojné jazdné vlastnosti sú na poriadne, hoci mini-auto proste málo. Chýba nápad, praktickosť aj výbava. Možno uspokojí, ale nadchnúť nemá čím.
6. 7. 2012 20:10
Re: Auto
Stálo to necelých 28 tisíc.
Rozdíl ve výkonu nepoznám. Zdálo se mi sice, že to třetí den jelo nějak pomaleji a při couvání mi to dvakrát zdechlo, ale pak jsem si uvědomil, že jsem si vzal letní sandále, které mají hodně tenkou podrážku (nejrychleji jezdím vždycky kolem října, když přecházím na zimní boty s tlustou podrážkou) :-)
Prý ta žlutá nálepka na sklo je povinná jen v ČR, nedivil bych se, kdyby i ta nutnost připevnit rezervu byla naší národní specialitou.
6. 7. 2012 20:05
Re: CITI GO
Veď je to tak. Máš s tým problém? ;-)
6. 7. 2012 20:03
Re: ergonomie + par postrehu
To sme dvaja, ale každému môže vyhovovať niečo iné. Ja mám Francúza a Francúzske riešenie v mojom prípade znamená aj to, že svetlá proste nezapínam - sú zapnuté stále. Po naštartovaní sa rozsvietia a po vypnutí motora zase zhasnú. Ani nevnímam, že nejaký vypínač na svetlá mám. Spomeniem si naň 2x do roka, keď potrebujem svetlá do hmly.
6. 7. 2012 20:00
Re: precital som poctivo...
Isteže, máš hádam aj vlastný názor, odkazovať na článok je hrubý alibizmus.
6. 7. 2012 19:39
Re: Opět zaplaceno koncernem VW
Mně se to taky nelíbí, ale spousta lidí si to koupí. Nepochybně tady si to koupí tolik lidí, co ostatní miniauta dohromady.
Jaký je z toho závěr? Většině lidí by měli odebrat volební právo >:D
zewlak je toho zářným příkladem >:-[]
6. 7. 2012 19:39
Re: Opět zaplaceno koncernem VW
tak to máš blbý já si to citigo chci koupit
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 19:33
Re: Auto
Tak může se stát, že bys mohl čekat. Ono se to občas i stane. Většinou je tam zvonek. Když čekám déle, tak si zajdu pro obsluhu. Ale není to až tak časté. Navíc díky tomu, že lidi na LPG jezdí více a více, tak se odtamtud ten čerpadlář stejně skoro nehne. Kolik za to chtějí?

Tak s upevněním rezervy jsme taky měli problém. Auto z NL ji tam mělo jen položenou, u nás na STK to neprošlo, tak to taťka udělal tak, že pod koberce dal plocháč, který připevnil k systému sklápění sedadla a z toho plocháče přes koberec trčí šrob, plus je to samozřejmě v obalu. Osobně se mi to moc nelíbí, protože i po vyndání rezervy ten šroub trčí do kufru, takže v případě potřeby převést něco většího, je to problém. Asi ho taky předělám.

Rozdíl ve výkonu asi poznat není, co? Jinak ano, pal.pc, tempomat atd., to by vše mělo fungovat normálně.
6. 7. 2012 19:22
Opět zaplaceno koncernem VW
Opět "velké překvapení" že vyhrál ten hnus z Bratislavy. Něčím tak odporným bych se styděl jezdit a domu bych to nekoupil ani tchyni.
6. 7. 2012 19:18
Re: Auto
No u "běžných" LPG čerpaček asi ne, ale já mám na mysli třeba běžné sítě benzínových stanic, kde mají LPG stojan úplně vzadu tak nějak "navíc", tam se bojím, abych nemusel dlouho čekat.
První dojmy ... no negativně mě překvapilo upevnění rezervy v kufru (z podlahy trčí přes koberec cca 1 cm závitu, do kterého se šroubuje šroub držící rezervu). V motorovém prostoru byly poslední volné skulinky místa zaplněny potřebnými komponenty. Samotný provoz zatím bez problémů, nerozsvítila se žádná kontrolka, což potvrzuje slova technika, že tenhle motor nemá s LPG žádný problém. Tempomat funguje normálně, palubní počítač pravděpodobně ukazuje spotřebu (aktuální i průměrnou), jaká by byla za daných podmínek na benzín - což je pro mě dobré, protože alespoň částečně vidím, jak úsporně či neúsporně jedu. Na spotřebu LPG jsem zvědavý, doufám, že zvýšení bude "jen" o litr.
Mám Elpigaz, ale od něho je snad jen nádrž, jinak tam jsou komponenty od Italů. Připlatil jsem si za "lepší" vstřikovače.
6. 7. 2012 19:16
CITIGO GO
Jsme svědky historického zlomu, do třídy miniaut vstoupil razantně ten, který v tom konečně udělá designový pořádek, Koncern VOLKSWAGEN. Končí designová epocha bárboidních a medvídkovských naivností, kudrlinek pro vkusově roztěkané jedince, končí prostě éra naivních aut ve třídě mini. Pro toto desetiletí nastupuje designová kvalita a styl jak břit.

Bárbinovsko-medvídkovská stylizace padá nyní definitivně propadlištěm dějin do náručí nenáročných, v estetických potřebách povrchních jedinců. Neboť budoucí svět patří čistým, funkčním tvarům, tvarům, které definují svůj účel, nikoliv snad, jako tomu bylo dosud, kdy vizuální definici produktu přebíjela především povrchní podbízivost, laciná líbivost a cingrlátková přitažlivost.

Evropu v tichosti oživí tvary, (VW, Škoda, Seat) které ve třídě nemají svým vyspělým, bohatým obsahem, svojí dokonalou estetickou nadstavbou obdoby. Svým výrazem jde o zcela dospělé produkty, určené k tomu aby vytvořily novou tvář evropských měst. Nezbývá, než si přát, aby generační a designová obnova započala co možná nejdříve. Země, kde miniauta netvoří majetkovou páteř státu a páteř osobních garáží, samozřejmě začlení do silničního parku Upa, Citiho a malého seata zcela přirozeně a nenásilně. Země, kde lze však od sebe obtížně odlišovat majitele padesátiletého vraku od jeho aktuální reminiscence, tam je nutno vyčkat. Avšak, může-li tam nejlepším kompaktním číslem trhu být importovaný GOLF, je poměrně nadějné, že i tam, (zprvu estetická elita), naplní městské ulice malými krásnými auty od Koncernu VOLKSWAGEN.

Speciálně nás všechny jistě těší, že naše Škoda, v dokonalém souručí s volkswagenem bude ta, která Evropě nabídne důstojnou, nádhernou, kvalitní a v komplexu špičkovou variantu minivozu. To však není všechno, přijde čtyřdveřový model, model na elektrický pohon, dále pak ryze účelové deriváty... tohle není pouhá premiéra nového modelu, tohle je opravdu svět budoucnosti v přímém přenosu.

V logicky se nabízejícím rychlém prvotní fotoduelu Up! x CITI jde o je vořech pouze zdánlivý. Co je však na tomto zadání přitažlivé? No především to, že na důsledně identickém (zatímním) dvojmodelu můžeme přehledně odečítat jemné genetické nuance, které každé z aut věrně usazují do portfolia své značky.

Prvotní pohled napoví, že vlastně není možné si... vybrat, ovšem v trochu jiné rovině, než by ji tu rádi viděli plakáti. Každý model je totiž nečekaně osobitý, každý model má rysy originality, přičemž ani jeden z modelů nepostrádá styl.

Souhrnně si napišme, že oba dva posouvají třídní kulturu do vskutku nečekaných designových výšin. Čisté, uchopitelné, logické, přirozené a funkční, esteticky až občerstvující tvary, tvary, které dosavadní konkurenční cirkusové kreace posílají přímou cestou do garážových muzeí.

Up! - na CITIm ztrácí v méně sympatické přídi, body naopak získává za šmrncovní, avšak méně praktické (dobrý postřeh kolegy Emela) zadní boční okénko, v komplexu však nekritizovatelný model, auto definuje třídní vizáž pro inteligentní lidi, pro lidi se vkusem, pro lidi pro něž jsou legíny, šampíčko, biobebe k snídani a kombucha k večeři v podstatě nepřijatelné produkty.

CITIGO - trochu obtížněji uchopitelné jméno modelu, co se týká designu, pak trefou jsou velké "voči", které zejména s červenou barvou karoserie auto fantasticky rozzařují, celková, dokonale parcelovaná příď (mlhovky nutné) citiho vjemově posouvá až někam o třídu výše, ano, v pozitivním slova smyslu je to "dospělý vůz". Cením, velmi cením boční lini skel, zejména odpověď zadním bočním oknem na jistou vizuální rozevlátost Upu, linie skel je přesvědčivá, vskutku jedinečná a (konfrontačně) samozřejmě praktičtější. Problematičtější natravování zádi zatím padá na margo pouze fotokontaktu.

Dílčí závěr - jedinečný, dvojjediný vstup do třídy, vstup charakteru malého třídního (vizuálního) zemětřesení. V delším časovém horizontu pasuj do estetiky ostře taktéž střiženého Rapida, Octavii III a Golfa VII a tedy dohromady máme na vočích už dnes výraz těch nejlepších v tomto desetiletí. Do čtyř pěti let můžeš čekat plagiáty ze všech světových výrobních stran.

Závěrem se zastavme uvnitř nové malé Škody, neboť právě kabina je to, co dokonale potvrzuje absolutní konfigurační a materiálovou nadstavbu jak Škody, tak samozřejmě celého koncernu. Byla-li, lépe řečeno, jsou-li konkurenční produkty budované na základní filosofii vnutit kupci minivozu až udivující myšlénku, že získává jen o trochu méně než by získal nákupem modelu S-klasse, pak ve výsledku se samozřejmě u poučených jedinců nutně musí jednat o kontraproduktivní cestu. U zorientovaných jde právě naopak o to, aby mu výrobce nabídl takovou míru komfortu, která je třídně konsistentní, relevantní a netluče sama sebe o vrata své garáže těžkopádností, neboť než zatežkána miniaturizováním architektury kabin velkých modelů.

A tedy pohled do kabiny malé Škody je doslovným očišťujícím pramenem. Zádání je přitom tak jednoduché - prvotřídní sedadla, čtyři regulérní místa pro evropskou biologickou konfekci, špičková ergonomie, to vše zabalené do adekvátních materiálů, tvarů a uměřené vizuality. Asi nejoslnivější je v kabině vnitřní pasáž dveří, ty překrásné dveřní výplně, které auto pohledově čistí, zprůzračňují, aby však zachovaly současně špičkovou účelnost. Toto vše samozřejmě pokračuje v architektuře celé přístrojové desky - absolutní přehlednost přístrojů, kaplička na místě přímého pohledu řidiče vpřed, jednoduché, jiskřící tvary rámované jednak kvalitním plastem, asociačně zdobené barvou karoserie... ano ano, tohle je minivůz v nejvyšší míře poznání, jakou je nám tento svět vůbec schopen poskytnout.

Máme-li vyjádřit základní vizuální poselství, s nímž CITIGO a Up! vjíždí do třídy, do světa silnic vůbec, pak konfrontačně si to můžeme představit takto - Do zahuleného sálu kulturního střediska, postaveného v akci Minizet, z něhož se na vesnické náměstí line otevřenými okny dupavý takt songu Škoda lásky, při němž na tanečním parketu vydupávají obtloustlé selky v krojích dokonalé mainstreamové ser...pentýny, tak do tohoto sálu právě vchází elegantním rytmickým, uvolněným krokem dvě překrásné modrooké holky, které si odskočily snad rovnou z mola od Karla Lagerfelda, holky co tam spadly snad doslova z nebe...

Upřímné, zřetelné a doslova nadšené BRAVO - BRAVO - BRAVO.
6. 7. 2012 19:00
Re: tendencni test
Jako bys jossalita neznal - nejel sice v ničem, ale všechno ví, všechno zná, ke všemu se rádobyznalecky vyjadřuje a stačí mu k tomu jen znáček na kapotě... :no: :no: :no:
6. 7. 2012 18:51
Re: Auto
Naopak, nežij v bludu, že matky s dvěmi dvanáctiletými dětmi touží po F500. To by musela být sakra krkavčí matka... >:D
6. 7. 2012 18:47
Re: Auto
A ty považuješ lidi, kteří jezdí v BMW X1 za lidi, kteří mají neomezené konto?... :-) nahoře jsi napsal nesmysl roku, že pro dvanáctileté děti a jejich matku je vhodná pětistovka, tak se tu křečovitě nesnaž odvádět pozornost fiktivním směrem a postav se ke svým myšlénkám čelem.
6. 7. 2012 18:43
Re: Auto
Na jaký okraj, opět tu jen číháš za bukem, abys napadal, když se tu někdo snaží dát realismus čtyrčlenné rodině s dětmi do 12 let? Nahoře píši, že BMW X1 považuji za ideální vůz pro tyto potřeby. Nemohl jsem samozřejmě napsat Tigiho, neboť se tu kolega Marphy vymezuje tím, že mu tu je předhazován koncern. Nepíši samozřejmě o vlastních poměrech, protože ty pro tyto diskuse nejsou vůbec rozhodné.

Avšak jestli něco betonově vím, a na rozdíl od tebe bych to nikomu nejen nedoporučoval, každému bych to dokonce rozmlouval je to, aby rodina s dvěmi dvanáctelitými dětmi jezdila ve fiatu pět set. Ano, to jsou tvá doporučení o nichž si v tvém případě musím myslet, že jsi snad zatím nikdy ani tu pětistovku neviděl.

Tedy závěr - daný ideál - X1, Q3, TIGI, samozřejmě Yeti. Rozhodně pro dané účely nevhodné - F500. Pokud s tím máš problém, dovzdělej se v garážovém světě a ve světě rodičů, takhle tu Andromedo působíš jako opravdu odněkud z mlhoviny.
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 18:39
Re: Auto
Nemá to cenu podstupovat. Nevidím k tomu jediný rozumný důvod. Za 8 let, co jezdím já sám s LPG jsem si čepoval asi 3x, jednou u ONO v Pardubicích, jednou na Slovensku a jednou v noci u OMV, kdy tam paní byla sama, takže k tomu nevidím důvod. Naopak je lepší si nechat načepovat obsluhou, hlavně v zimě, kdy jen řekneš plnou a valíš do tepla k pokladně ;-)

Takže už přestavěno? Jaké jsou první dojmy?
Avatar - sargis
6. 7. 2012 18:34
Re: precital som poctivo...
Prečo minimum redakcií končí testovanie (častokrát) ferovou remízou? Zmyslom porovnavacieho testu je porovnavat, nie mať zákonite víťaza....bol som novinár, viem, o čom píšem ;-)
:-|
Avatar - Machýrek
6. 7. 2012 18:05
Re: Auto
Ano. To neni v rozporu s tim, co jsem psal. Je to tak.
6. 7. 2012 17:55
Re: ergonomie + par postrehu
1. No ja to u koncernovych aut znam a prijde mi franczouske reseni - packa u volantu (na svetla, mlhovky) asi milinkrat ergonomictejsi nez ovladac vlevo od volantu, kdy kdyz jedu treba mlhou - nemlhou, furt levou ruku sundavam z volantu.
6. 7. 2012 17:42
Re: tendencni test
Tě svezu maluchem ať víš jak klepe dvouválec s celým autem >:D
6. 7. 2012 17:41
Re: Pandur vs. Cíťa
Ano je to jednoduché! Citigo nemá velkou šanci na to že by se ho co do celkových počtů prodalo víc než Pandy, Twinga...
V malých autech hold hraje první housle konkurence. To kolik se prodá Citigo na našem pidi trhu není podstatné. Zajimavé čísla budou z: DE, FR, IT. Nic proti Citigo... je to holí fakt. Stejně tak jako že Bravo nemůže ohrozit Golfa.
6. 7. 2012 17:38
Miniauta
Tahle třída auto je především o hravosti a hbitosti, takže Panda je u mě jasný vítěz. Z NSF až moc dýchá chladný kalkul, ať už se to týká bezpohlavního designu (snad kromě Upu!, který se aspoň trochu snaží, což z něj ale dělá docela drahu "srandu") nebo absence nějakých emocí a chytrých řešení (viz. maskování skutečných nákladů v případě Pandy nebo písemného vzoru na plastech). Citigo a jeho sourozenci prostě vypadají jako by je navrhl nějaký počítačový program. Škoda, že VW absolutně rezignuje na nějaké emoce a vytváří "chladné" a až příliš dobré produkty, zrovna v tomhle případě se mohl trochu rozšoupnout a vtisknout NSF trochu té štěněčí povahy.
Pokud bych si vybíral nějaké podobné auto, je u mě jasným vítězem Panda, případně Twingo, Citigo je pro mě až příliš racionální.
Avatar - Bristol
6. 7. 2012 17:13
Re: Opat podivny vysledok testu
u světa motorů je to ale klasika-jeden jediný detail ve kterém má škodovka výhodu budou omílat půl testu, a deset věcí ve kterých by měl potenciálně výhodu konkurent jaksi zapomenou zmínit, srovnávaci test v podání SM se často zvrtne v jakési promo ódy na škodu a konkurent jakoby tam nebyl, ok nic proti: český plátek z dob komunismu fandí škodě ale takové srovnávací testy jsou dle mého k ničemu-v konečném součtu nezbývá než se povozit sám a zhodnotit to dle vlastních kritérií
6. 7. 2012 17:12
Re: Auto
Ja som žene kúpil Yarisa, a maximálna spokojnosť. Pre tri deti na šírku tak-tak, ale subtílnejšie autosedačky sa vojdú. Vek 4, 7 a 9 rokov.
V dnešnej dobe by som sa asi snažil prihodiť nejaké prachy naviac, a volil by som ix20.
6. 7. 2012 17:10
Re: Brzdna draha
No a teď se na to podívej ještě z té strany, že panda važí s bídou jednu tunu. A pak to zkus znovu. 8-s :no:
6. 7. 2012 17:09
Re: precital som poctivo...
Výhody máš napsány v článku, je to nutné to zde opakovat? 8-s
6. 7. 2012 17:08
Re: Brzdna draha
Fabia Combi 1.4 TDI - 42,1 metra.
VW Touran 1.9 TDI DSG - 39,9 metra
Průser, človeče...

Mal by si vedieť, že 38-42 metrov sú úplne bežne dosahované výsledky.
Avatar - Bristol
6. 7. 2012 17:08
Re: test
kde tvrdím že je to uplacený? prostě si myslím(a nejsem sám) že SM fandí domácí produkci stejně jako Autocar nebo top gear fandí své, nevidím na tom něco vyloženě zlého, tendenci prosazovat domácí nebo německou produkci je občas vidět i na auto.cz i když ne tak okatě jako v SM kde to čas od času přehání možná až moc, tento test byl jeden z těch lepších-který nevyznívá že škoda je polobůh a konkurent je o 50 let pozadu

také nikde netvrdím že citigo je *, to si rozhodně neodvažuju a ačkoli nejsem koncernový fanda tak je mi jasné že je to etalon třídy-i když mě osobně se víc zamlouvá up! který vypadá o dost hodnotněji ale to je jedno

panda má něco co citigo nebude mít nikdy: styl který by autu této kategorie chybět neměl ;-) i když je jasné že NSF se bude minimálně v evropě prodávat velmi dobře, v jižní evropě přebírá taktovku jako vždy malí italové a něco si možná ukousne i seat mii no a v asii dominuje a dál bude dominovat korejská a japonská produkce která také umí velmi dobrá miniauta :yes:
6. 7. 2012 17:02
Opat podivny vysledok testu
Test slusny a zhodnotenie katastrofa ako vzdy.
Nedalo sa cakat ine, nez ze vyhra Shitigo.
Aj keby bol hrdzavy od vyroby a odpadavali mu spataky.

" Čistým výpočtem udělených známek vyhrává Škoda Citigo." - ked scitam slovne hodnotenia, vyjde mi 5:4 v prospech Pandy. Tester to radsej necisloval, lebo by nemohol strelit rezultat vycucany z prsta.
Citigo je mierne lepsie vo vnutornom priestore, v podstate iba v sirke. Ma trochu lepsiu spotrebu. Ma trochu vacsi kufor.
Tym vsetky vyhody koncia.
Dost malo na to, aby bolo mozne vyriect neochvejny vysledok.

Kopa vreskotu okolo sirky interieru a stredovom paneli vs. koleno, pritom s rovnakym problemom u Fabie sa takticky ani necekne.

Zvlastne, ze toto vadi ""Prosvítání základní barvy ze spodní části kapoty a v motorovém prostoru dojem trochu kazí.", ale ohryzene zvary plechov na podvozku citiga nevadia
;-\

Skutocne je vzadu dost miesta??? [odkaz] 8-s
6. 7. 2012 16:55
Re: CITI GO
"Panda totiž ukázala, že ani v segmentu, kde se hraje o každý centimetr, nemusejí vznikat pouze krabice na čtyřech kolech. "

Veľmi pekná veta. Má hĺbku, a je pravdivá. Čo z nej vyplýva?
Citigo je "pouze krabice na čtyřech kolech".
Panda je auto.
6. 7. 2012 16:53
Re: ergonomie + par postrehu
1. Vyskúšaj, uvidíš sám.
2. To preto, že Pnda je vyššia a oblejšia - zrakový klam.
3. Napriek tomu mi aj v tomto pohľade príde Panda krajšia.
4. Súhlas. Detail za pár korún, ale je to v pluse.
5. Nie je desivé. Panda je vyššia, čiže nastupuješ vo vzpriamenejšej polohe.
6. Tiež žiadna tragédia. Aj tak málokto otvára dvere úplne dokorán. Plast ľahko umyješ.
7. Tiež nechápem - dva malé kúsky koberca by cenu Citiga rozhodne nemali ovplyvniť.
6. 7. 2012 16:47
Re: Auto
Ano, správný příspěvek. Ten "machýrek" přes to své machrování asi nedokáže přemýšlet krok dopředu.
Off-topic: Nevíš, kde na Severní Moravě probíhají školení pro možnost samoosblužného čerpání LPG ? A jestli to má vůbec cenu podstupovat - zda to pak platí pro všechny čerpačky ?
6. 7. 2012 16:44
Re: Auto
Estrogen ti bije do hlavy, ci ako sa dokazes vcitit do potrieb zien?
6. 7. 2012 16:43
Re: precital som poctivo...
Skôr mám pocit, že istý jossalito má potrebu skritizovať čokoľvek, čo nie je Škoda.
6. 7. 2012 16:42
Re: Auto
U nás takové auta většinou kupují starší lidé, co už děti nemají. Ve velkých městech to možná tu a tam koupí někdo jako druhé auto do rodiny a tam už převoz dětí "hrozí". Otázkou je, zda malé nové auto není bezpečnější než 10 let staré velké auto, kde už karoserie vlivem provozu či koroze nemá zdaleka takovou tuhost, jakou mělo při crashtestu.
6. 7. 2012 16:42
Re: precital som poctivo...
Tých 25 litrov merali asi liatím vody do všetkých rohov... A keby dali do kufra Škody koberce, hneď je o 10 litrov menší. Beztak je ten objem navyše skoro k ničomu, kufrík je síce široký a vysoký, ale krátky.
6. 7. 2012 16:38
Re: precital som poctivo...
A výhody Škody žiadne? To si ma teda sklamal. Nikdy by som nepovedal, že dokážeš uznať, že je Fiat lepší ako Škoda. :yes:
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 16:37
Re: Auto
To je mi zase logika. Pokud zaviníš dopravní nehodu a tobě se nic nestane, tak jen budeš doufat v co nejlepší osud osob v autě, které jsi naboural... ať už proto, že jsi člověk, tak proto, že čím hůře dopadnou, tím hůře pro tebe.
Avatar - Machýrek
6. 7. 2012 15:55
Re: Auto
Fakt, ze nekteri lide kupuji pidiauta - rozumej: mobilni rakve - je pro me v zasade pozitivni jev, nebot pri srazce se tim me sance vyznamne zvysuji.
Ale, ze nekoho jen napadne, ze by do toho strcil dite, to je prinejmensim na par facek.
6. 7. 2012 15:55
Re: Auto
To je úplně o nečem jiném. Já si to vyzkoušel a píšu tu z vlastní zkušenosti.

A z ní vyplývá, že než vyhazovat čtvrt milionu za pidiauto, které není v reálu o nic úspornější, než o jednu/dvě třídy větší auto, ale zato je uživatelsky neskutečně ořezané a kompromisní, je zcela zbytečné. Jako třetí auto pro rodinu jo, jako druhé rozhodně ne.
6. 7. 2012 15:50
Re: tendencni test
Přečti si, co jsem psal o TwinAiru, když ho představili. Pak to srovnej s recenzemi, které po pár měsicích následovaly. V diskuzích je to dohledatelné. ;-)
6. 7. 2012 15:49
Re: Pandur vs. Cíťa
Ale uvažuješ tak. Přiliš průhledně, jednoduše.
6. 7. 2012 15:48
Re: Panda vs. NSF
Jak píše Ham výše, průser pro Fiat je ten, že přijde VW a prakticky se dostane s novým autem na poloviční prodejní čísla Pandy (třeba právě v tom měsíci dubnu).

Jak by ses díval na tvoji konkurenci ty? Kdyby někdo napochodoval prakticky nově do segmentu a rovnou začal prodávat půlku toho, co prodáváš ty, jako roky zavedená a osvědčená značka. Osobně bych z toho neměl žádnou radost a rychle bych přemýšlel, co udělat, abych to zvrátil. Protože za VW stojí stabilní a prosperující koncern a v druhé generaci mě může NSF totálně zválcovat. Fiat už toho *** dost a nevěřím tomu, že zrovna on začne něco někomu diktovat.
Avatar - pumpkin
6. 7. 2012 15:48
Re: Auto
Takže radšej by si kúpil čo najväčšie auto za cca 300 tis., kľudne aj bez výbavy, len aby si manželka nepožičiavala to tvoje? Alebo aby si sa nehanbil jazdiť v manželkinom?
6. 7. 2012 15:37
Re: Pandur vs. Cíťa
Nic takového jsem nepsal.
6. 7. 2012 15:35
Re: tendencni test
A kolik s tím máte najeto pane odborníku? :-)
6. 7. 2012 15:33
Re: test
No jasně, že je všechno uplacený.

Pánové, a je vás tady víc, smiřte se s tím, že NSF není žádné ořezávátko. Prostě to je tvrdý soupeř. Panda má jednu výhodu, vypadá dobře, bohužel, tam to taky končí. A to je třeba si umět připustit. Ne každý, jak zde mylně prezentujete, touží po rozjařeném autě.
6. 7. 2012 15:20
Re: tendencni test
Co chceš srovnávat? Napíšu ti to rovnou. Dvouválec drnčí ještě víc než jeho oturbená verze, klepe celým autem a navíc - vůbec nejede. Nefalšovaná bída.
6. 7. 2012 15:17
Re: Pandur vs. Cíťa
Trhy, kde je tento segment primárním, jsou domací značky jiné, než koncern VW.

To je to samý, jako bys řekl, že u nás nebude Fiat prodávat nikdy víc než Škoda. Ne, opravdu nebude.
6. 7. 2012 15:09
Re: Auto
Pokud chci doslova vyhodit cca 300 tis za trojdvéřového prcka, který má plnit funkci druhého auta v rodině, tak to jsou pro mne opravdu vyhozené peníze.

Ale znova píšu, ať si to každej vyzkouší sám. Pak přijde žena, "víš, potřebuju zajet s dětmi k rodičům, je to pár set km, no a přece nepojedem v tom prckovi, vezmu si tvoje auto".
No výborně, přece jsem to pidiauto nekupoval proto, abych v něm jezdil já...
Takže vyberu něco z článku, kterej vyšel včera (auto za 300) a nebudu se bát, že by v něm někdo nemohl, či nechtěl jezdit dál než kolem komína.
Avatar - Ham.
6. 7. 2012 15:09
Re: Brzdna draha
U pidiauta s hmotností hluboko pod deset metráků stačí ke slušné brzdné dráze rozměr třeba jen 155 (z jiného testu např. Aygo na 155/65 R14 brzdná dráha studené/zahřáté 37,8/38,6m).
Takže ano, přes 40m je debakl i na galuskách.
6. 7. 2012 15:08
Re: Auto
Ne, něco si tím autem dokazovat. Neustále tady čtu, že kdo má koncernový auto, tak je takovej a makovej, ale ve skutečnosti ten, co si koupí italské nebo francouzské auto, tak lavně kvůli tomu, jak vypadá... No a dál už je to ta obehraná písnička.
6. 7. 2012 15:06
Re: Brzdna draha
A co to má co společného s tristním výsledkem?
Avatar - Bristol
6. 7. 2012 15:02
Re: Výsledek testu.
v SM i kdyby proti nové pandě postavili zrezlou felicii 1.3 44kW tak vyhraje ;-) už jen proto že rozhodne český patriotismus a okřídlený šíp
Avatar - Bristol
6. 7. 2012 15:00
Re: Litrový bonviván
tak u citiga je zatím docela problém absence nabídky motorů-tu má fiat relativně štědrou i když pravda drahou
6. 7. 2012 15:00
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
Jedině, protože obsahem šel potom co ho Charouz prodal Springerům, rapidně dolů.
Avatar - Bristol
6. 7. 2012 14:58
test
je to test plátku zvaného Svět Motorů-jinak řečeno objektivita nula jako u všech jejich rádoby testů

myslím, že fiat ukazujem že postavit praktické miniauto jde i se stylem. Panda vypadá doslova roztomile jak uvnitř tak venku a to je v případě této třídy, kterou si kupují hlavně ženy velmi důležité

účelovost a strohost citiga by zas mohla přilákat některé muže, ale citigo se bohužel tváří na svoji třídu až příliš vážně a trochu jí to ubírá na noblese, navíc ten šedý interiér bez nápadu je skutečně depresivní, v pandě zákonitě vyvolá úsměv každý nástup do vozu-i když výtky k ergonomii tam zřejmě budou jako u všech interiérů, kde se sází v prvé řadě na styl
6. 7. 2012 14:56
Výsledek testu.
Stručně a jasně: VW Zeitung jako obvykle v testu škodovky nezklamali.
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 14:34
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
Kvalitou papíru? >:-[]
Avatar - Andromeda
6. 7. 2012 14:23
Re: Auto
>:D Dobrý vkus s tím AM , vybírat by bylo z čeho... Chybí to nejmenší, že >:-[] ... No jo, ale zase se nerouhejme, neb štěstěna může a má tolik zřejmých, tušených i netušených podob ;-) ... Pro vlastní spokojenost je sakra důležité umět se radovat i z maličkostí, možná především z maličkostí ;-) ...
Avatar - Andromeda
6. 7. 2012 14:15
Re: Auto
A proč ne >:D ? Na zázraky ano, na konkrétní odpovědi na konkrétní otázky ne >:-[] :yes:
6. 7. 2012 14:15
Re: Auto
V podmínkách naší "chud vlasti" musí takováto autíčka leckdy plnit i roli jediného auta v rodině - zpravidla pro starší lidi.
6. 7. 2012 14:06
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
SM se za poslední roky hodně změnil....a k hodně lepšímu. :yes:
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 13:53
Re: Auto
Ty ještě ve svém věku kamaráde věřiš na zázraky? >:-[] >:D Jinak :yes:
Avatar - Ronault.
6. 7. 2012 13:46
Re: precital som poctivo...
Z testu jasně vyplynulo, že Citigo je uvnizř o něco širší a má o obrovských 25 litrů větší kufr. Tím to u něj hasne.
6. 7. 2012 13:46
Re: Pandur vs. Cíťa
Tak Lambo je koncernu akže pokud toužíš po Lambu ber Citigo! :-)
6. 7. 2012 13:30
Re: Brzdna draha
"...Brzdná dráha přes 40 m je už v dnešní době debakl..."

Na to ti poviem len tolko:
Rozměr pneumatik: Panda 175/65 R14, Citigo 185/55 R15

Co mi to len pripomina? Jaj, uz viem! "Smrad falesnych sobu"...
:-)
Avatar - pumpkin
6. 7. 2012 13:25
Re: Auto
A čo podľa teba nie sú vyhodené peniaze?? Kúpa Škody Citigo?
Avatar - pumpkin
6. 7. 2012 13:21
Re: CITI GO
Toľko kecov okolo toho a dokopy nič. Presne ako Citigo. :-)
6. 7. 2012 13:19
Re: precital som poctivo...
Nic si z toho nerob, tiez to nechapem. Podla clanku v 2 kategoriach (dojem zvonku/zvnutra a jazda) vyhrava Panda, a v dvoch (priestor, motor/prevody) Citigo. Mal by to teda byt vyrovnany vysledok...
Avatar - pumpkin
6. 7. 2012 13:10
Re: precital som poctivo...
No hlavne je prepracovanejšia a praktickejšia. Ale to asi dákeho škodofila nezaujíma.
6. 7. 2012 13:06
Re: Auto
Jo, tak přímé odpovědi se zde dočkáš od málokoho :-) Já bych si sám sebe také dokázal představit v Astonu a věřím, že by mi i slušel, ale bohužel konto není neomezené, jako u některých zdejších diskutujících ;-) :-)
Avatar - Pekelná Micinka
6. 7. 2012 13:04
Re: Pandur vs. Cíťa
Jsem tedy ještě větší prcek než ty, přesto mám tendenci spíš ležet, takže pro mě jedině asi Lambo, nebo tak... >:D
Avatar - Pekelná Micinka
6. 7. 2012 12:58
Litrový bonviván
Pandu jsem ještě neviděl uvnitř naživo, zvenčí jen velmi zběžně, ale u Citigo se mi líbí ta horizontálně táhnoucí se palubka se štědrým prostorem na nohy. Horizontálnímu členění, které pohledově rozšiřuje prostor, pomáhá i ten středový panel koncentrovaný nahoru. Jak jsem řekl, naživo jsem Pandu uvnitř neviděl, ale ta palubka je extrémně široká a strmá, což zdurazňuje ten rám a ještě dvoubarevné provedení. U mě by to s menším náskokem taky vyhrálo Citigo, právě kvůli tomu interiéru. Počkal bych na silnější motorizaci, ona ta Panda 1.3Mj taky není za hubičku. Naštěstí druhý pár dveří řešit nemusím, takže i proto je vítěz jasný.
Avatar - Andromeda
6. 7. 2012 12:55
Re: Auto
Jen tak na okraj -> ještě ať Ti ten "menší cenový rozdíl" ti, co tady rozhazují den co den premiovými vozy, doplatí ;-) ... Apropo, bylo by fajn, aby třeba odpověděli na jednoduchou otázku -> když už tady levou zadní doporučují na potkání pro manželky bavoráky, atd. , tak čím jezdí jejich manželka, popřípadě jestli vůbec a co konkrétně ( bez obvyklé fabulace , to by přece oni neudělali ) tedy ženě oni koupili, jestli vybírali oni nebo žena, kdo platil , respektive jestli byl rozpočet alespoň polovičně flexibilní, jako je v místních diskuzích jimi předváděno >:-[] ... Jinak jde o klasické bychaření >:D ...
Avatar - Ham.
6. 7. 2012 12:53
Re: Panda vs. NSF
Problém je jinde, Evropa chudne a i mimo Itálii (která chudne hodně a ještě dlouho chudnout bude) se začínají pidiauta kupovat, což je skutečnost která jde na úkor vyšších tříd. No a v této situaci bude Fiat rád když udrží absolutní čísla prodejů Pandy jaká jsou. To je ovšem špatně, absolutní čísla prodejů v této třídě by se měla zvyšovat a nahrazovat výpadky vyšších tříd. Ani pak by to sice nebyla žádná hitparáda, protože u těchto aut jsou marže pár euro, ale lepší něco než drátem do oka. Krásně je to vidět u nás, trh pidi aut narostl v prvním pololetí o 1500 ks a Panda stále sedí na svých zhruba 400ks+ (dokonce mírně ztrácí 429 vloni, 414 letos). Většinu si utrhla Škoda, ale ani ostatní nepřišli zkrátka (Picanto, Aygo, Twingo, prakticky všichni důležití hráči rostou).
No a v Evropě je to stejné, v roce 2010 prodala Panda 236t. ks, vloni 190t. ks. a letos za 1-4 65t. ks takže nejspíš dopadne jako u nás, udrží si možná roční prodeje v absolutním počtu ale podíl na trhu jí propadne protože trh pidiaut roste v EU stejně jako v ČR.
6. 7. 2012 12:47
tendencni test
Zkuste otestovat TwiAir proti 44kW. Proboha, vzdyt jen proklikanim fotografii clovek okamzite vidi, ze Fiat je o moc propracovanejsi. Nabizi sirsi paletu vybav a moderni motory ma take.

Zajimal by me ten fiati atmosfericky dvouvalec ve srovnani s trivalcem VW. Vi uz se o nem neco?
6. 7. 2012 12:43
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
Jámám dodatečně nakoupené ročníky od 74-91....ale jednu dobu jsem měl SM předplacené asi dva roky.... pak jsem prozřel :-) ale v těch stárých listuji moc rád :-)
6. 7. 2012 12:41
Re: Pandur vs. Cíťa
Prostorově je Citigo super.... ale popravdě když jdu nakupovat do elektra tak si taky neodnáším velkou krabici která je prázdná >:D Já jsem prcek pro mě je dostačující, ale při tvé výšce musí být nastupování do aut tohoto segmentu něco jako tohle [odkaz]
6. 7. 2012 12:37
Re: Panda vs. NSF
jestliže se Pandy prodá měsíčně cca 17tis.ks, tak ročně je to odhadem 204tis.ks. V roce 2010 to bylo 236tis ks, takže o katastrofě bych rozhodně nemluvil Už proto, že těch chybějících 30tis. ks je dost ovlivněno tím, že letošní italský trh je prostě totálně dole....

Samozřejmě že NSF Pandě nějaké prodeje sežere, ale rozhodně to není žádná trága.... Problém bych spíš řekl mají malé auta z Kolína a spol.

Docela by mě zajímal tržní podíl Pandy třeba v tom roce 2010 a letos.... Myslím že moc neklesne, jestli vůbec....
6. 7. 2012 12:37
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
Testy čtu jen od nezávislých novinářů.
6. 7. 2012 12:33
Re: Auto
tak navrhnout by to i mohla - to by bylo ale asi tak všechno (věřím, že ona by s tím autem problém neměla) >:D
6. 7. 2012 12:31
Re: Nečetl jsem to ale tipuji
.... SM mám zafixovaný jako zcela komický plátek, nicméně ten test nahoře je velmi povedený.....
6. 7. 2012 12:31
Re: Pandur vs. Cíťa
"služební auto armády spásy" >:D >:D >:D to je dokonalé.... Nic proti NSF, ale.... >:D Jinak já měřím přes 190cm a věř mi, že při nastupování do čehokoliv na bázi Pandy (čili Panda, 500, "Y") se prostě kolenem do té řadičky praštím.... A to o tom vím a dopředu s tím počítám.... ;-)
Ve srovnání s Pandou jsem do CitiGO vplul jako do S-kového Mercedesu.... (ikdyž to bylo do 3dv. verze... u 5dv. to bude asi malinko horší....)
Avatar - Ham.
6. 7. 2012 12:27
Re: Panda vs. NSF
Pokud by se NSF dostal v prodejích před Pandu tak si u Fiatu mohou jít rovnou hodit smyčku, protože zatímco pidiauta je to jediné co ještě Fiat drží v Evropě nad vodou tak u VW by ztráta třeba i všech prodejů NFS neznamenala prakticky vůbec nic.
Tvé studium jednotlivých zemí je celkem zbytečné, v Evropě byla v dubnu situace následující, Panda 17353ks, Up! 8977ks. V dalších měsících se bude náskok Pandy jenom snižovat, otázka je jen, kde a kdy se ztráta podílu Pandy na EU trhu zastaví. Už teď je podíl Up!u pro Pandu katastrofa.
6. 7. 2012 12:27
Nečetl jsem to ale tipuji
nečetl jsem z toho nic než nadpis, ale jelikož to psal Svět motorů tak si jen tak odhadem tipnu, že na 100 procent vyhrála Škodovka tak jako vždy v tomto bulvárním plátku plným redaktorů amaterů.
6. 7. 2012 12:25
Re: Auto
co to je "honit vodu"? mít z auta radost? chtít aby auto trošku vypadalo k světu? V tom nevidím problém.....
6. 7. 2012 12:24
Re: Auto
tak s X1 by paní asi neměla žádný problém.... ;-) Může to každopádně Kaplicovi navrhnout.... :-)
6. 7. 2012 12:17
Pandur vs. Cíťa
Seděl jsem v obou vozech a když to porovnám tak Citigo na mě působí jako žebrák. Nemá smysl psát znovu co již bylo tisíckrát napsáno. Obě auta jsou laciná ale Panda to daleko lépe maskuje. Pokud jde o prostornost tak nejprve jsem si v showroomu vyzkoušel modernzované Punto a z něj jsm přesednul do nové Pandy a světe div se on to nebyl až takový rozdíl ba dokonce díky vyšší karoserii byla Panda pocitově větší. Stejně tak Citigo pocitově a asi i reálně překonává Fabii. Vzadu je to nic moc.... tedy prostoru je tam dost, ale zadní opěradla jsou u obou moc napřímená. Pokud jde o to utlačování řidičova kolena tak to není tak horký. Pokud jste prckové jako já 175cm a sedíte spíše na "krátko" tak no problem. Vlastním předchozí model Pandy do kterého jsem přesedlal ze starého Scénica první generace a jediné místo kde pociťuji nedostatek prostoru je kufr. Je to neuvěřitelný jak tihle prckové dokáží využýít každy cm prostoru. Osobně bych dal přednost Pandě. V Citigo bych si připadal jak ve služebním autě armády spásy. Hromada plechu, rychloměr jak ciferník z pendlovek a držáček na fotku. ;-\ Tuhle třídu prodává vzhled a věřím, že jen málo kdo dá přednost Citigo třeba před Picantem, Pandou.... atd. Jasně v Česku to bude trhák, ale trhy kde se láme chleba Citigo rozhodně neovládne. U mě to stejně pořád vyhrává F500.... snad.... možná.... někdy :-)
6. 7. 2012 12:07
Re: Auto
A pak kdo tady potřebuje autem honit vodu, co? 8-s
6. 7. 2012 11:55
Re: Auto
koncernista tohle nepochopí, ten má jen dvě radosti: nízkou spotřebu a nízký propad ceny vozu. Jinak je to pro něj jak lednička.... ;-)
Jinak jestli v tom paní bude jezdit sama (děti do toho fakt ládovat nepůjde, to tě bude bavit tak týden a pak začneš postrádat zadní dveře), tak v tom absolutně nevidím problém.... :yes:
6. 7. 2012 11:43
Re: Panda vs. NSF
Souhlas v podstatě se vším :yes:
6. 7. 2012 11:39
Panda vs. NSF
Myslím že 95% čtenářů testu tak nějak nabyde dojmu, že ideální auto by bylo s technikou a vnitřním prostorem od VW (u motoru snad můžeme polemizovat) a stylem a vychytaností Pandy....

Bohužel už to tak je, že nic není dokonalé a tak si zákazník bude muset vybrat.... ;-) Každopádně test poměrně jasně naznačuje, že obě auta jsou (a asi dlouho budou) absolutní špičkou třídy a přidat se k nim může leda tak nové Twingo, jinak nikdo....

Ač osobně produkty koncernu VW moc nemusím, auta z NSF se mi svojí "utilitárností" (prostě striktní orientací na funkčnost) líbí. Ale nekoupil bych si to, protože esteticky (a v některých ohledech i funkčně.... třeba to otvírání oken....) je to pro mě příliš jednoduché, v některých ohledech až "sociální".... Ale jako kdo chce splynout z davem a jezdit levně (důchodci....) a nebo kdo si potrpí na ryze funkční a strohé věci (upřímně řečeno moc mě nenapadá kde takoví lidé jsou, snad nějaký "ajťák" nebo tak něco....), může u NSF s klidem zakotvit. Další skupinou kupců jsou samozřejmě věrní zákazníci koncernu VW (a že jich je!), kteří prostě logicky nebudou experimentovat a když budou shánět maličké auto, budou vědět, kam jít....

No Panda je prostě pro lidi, kteří si i přes nízký rozpočet chtějí "udělat radost" a aspoň mít pocit, že za svoje prachy (asi těžce vydělané) dostali auto, které aspoň trošku vypadá, že to není taková socka, jakou ve skutečnosti je (NSF to nemaskuje a "socka" je to samozřejmě úplně stejná, jak Panda).

Na závěr: nemá cenu si tady vjíždět do vlasů a trumfovat se detailama, o úspěchu aut stejně nerozhoduje diskuse, ale prodejní čísla (znáš to, první může být jen jeden a nejlepší jsou nejlepší proto, že jsou .... prostě nejlepší.... ;-)

Na největším trhu s pidiauty v Evropě (jistě, Itálie....) se měsíčně prodá cca 11tis Pand a 1tis. UP!ů (I tak je UP na 4.místě). Fiat si k tomu přidá nějakých 5tis. Fiatů 500, takže výsledně si to s VW na svém hřišti dává 16:1 (v tisících a i poměrově....). UPů se v Německu prodá měsíčně tak 5tis. A třeba v ČR se aut z NSF prodá měsíčně ca 350 (červen) a Panda má 110ks.... Ten poměr je teda 3:1....

Z těch čísel teda zatím poměrně jasně vyplývá, že Fiat se o své postavení na špici této třídy aut bát nemusí a VW na tom asi nic nezmění (ještě by to chtělo data z Francie, což je druhý největší trh.... ale tam si to ošéfuje Twingo a dost pochybuju, že by tam NSF nějak mohlo přehrát Fiat.... přecejen, vkusem jsou Frantíci mnohem blíže Italům než Němcům a Čechům....)
Avatar - Ham.
6. 7. 2012 11:32
Re: Brzdna draha
Jo to sedí, brzdný výkon i takto malého autíčka je mnoho set koní.
6. 7. 2012 11:27
Re: Auto
no užitek to bude mít, že jí to odveze kam bude chtít, naloží do toho taky vše, co bude potřebovat, nebude si pujčovat auto ode mě a hlavně se jí bude líbit a bude z něj nadšená :-) Jak jsem psal, taky bych byl radši, aby si nechala mé současné auto, ale prostě ho nechce ;-\ Prostě chce stylovku a už jí vidím, jak jí bude každý den před barákem leštit a jak na ní bude hrdá, že je to její auto - a za to ty prachy asi stojí, někdy si musíš prostě v životě udělat radost a rozhodovat se srdcem :-)
6. 7. 2012 11:25
Re: Brzdna draha
Ja len že za tolko sa na 100ku dostane f1ka :)
6. 7. 2012 11:24
Re: Auto
Nevšiml jsem si, že by tu kdokoli namísto pětistovky nabízel něco od koncernu. Diskuse je o tom, že kolega nahoře napsal, že pětistovka k odvozu dvou dětí do dvanácti let stačí. Asi nemá ani tu pětistovku, ani ty děti :-D protože jinak by takovou naivitu nemohl napsat.

Co se týká ideálního vozu pro ženu matku do městského provozu, viděl bych to někde v rovině BMW X1 - vynikající, bezpečná jízda, výborný vnitřní prostor, přesto zvenku je to kompaktní auto, s nímž lze kdekoliv zastavit. A image, styl (abych tě uspokojil v této oblasti) z toho vozu doslova prýští.
6. 7. 2012 11:16
Re: Auto
co si ta tvoje myslí? že si koupí malé stylové auto, co se jí líbí? 8-s Hele nech si poradit tady vod kluků, co to mu rozuměj! Kup jí fábku TSi, nebude vo moc dražší, bude líp jezdit, propad hodnoty je malej a v oranžový je i sexy! Tak jakejpak Fiat.... kdo to kdy viděl, aby si ženská sama vybrala auto!!! :-! ;-)

PS: chápu fandy koncernu VW, že to nemůžou pochopit, ale pro někoho je prostě užitek z auta daný i tím, že se jim prostě líbí.... A žádná excelovská tabulka s nima nehne....
6. 7. 2012 11:08
Re: Auto
Ve finále to bude tvoje volba, já jen říkám, jsou to vyhozený prachy, který se nikdy nevrátí a horko těžko budeš hledat i ten užitek z takto zakoupené věci.
Avatar - Ham.
6. 7. 2012 11:06
Re: Brzdna draha
Přesně 2,77 sec. Vcelku průměrný čas i dráha, malé lehké autíčko se studenými brzdami by to mohlo zvládnout o metr lépe. Brzdná dráha přes 40 m je už v dnešní době debakl.
6. 7. 2012 11:04
Re: Auto
No s tím taky počítá, ale něco málo budu muset přihodit :-)
6. 7. 2012 10:58
Re: Auto
Ona chce něco malýho? Tak ať si to taky sama koupí. :-!
6. 7. 2012 10:56
Re: Auto
já to myslel tak, že do 12ti let se tam to dítě nějak ještě vejde :-) zatím dítě nemáme, tak to bude spíš na dojezd do práce a na nákupy + s kamarádkou na kafe a na cvičení. Ale ten Megan mě mrzí, ale ona chce něco malého a co dobře vypadá a nechce být závislá na mém autě a chce tak prostě svoje :-) A já jí do toho moc kecat nebudu, bude to její auto - navíc 500 se mi z těch prcků líbí taky nejvíc - italové miniauta vždy umí :yes:
6. 7. 2012 10:50
Re: ergonomie + par postrehu
nevím z praxe, ale podle fotek mi připadá, že zasunout jdou všechny tři - je tam ovladač dole na pravé straně - i to vykrojení tomu napovídá
[odkaz]
6. 7. 2012 10:49
Re: Auto
No, asi bych tu tvou ženu musel nazvat nelichotivým označením, když chce skládat "desetiletý" děcka do pětistovky. Ta se nekouká na jejich potřeby, ale především na ty svoje. Asi potřebuje před kamarádkama vypadat hodně stylově, ale zapomíná, že už není bezdětná single.

Stejně po čase zjistí, že to auto je velikostně k ničemu a maximálně jako náhrada za MHD pro jednoho/dva lidi. Nikoliv pro ona+děti. U mě ten rozum taky nakonec zvítězil a je to jen dobře. Ale vidím, že mnozí si to budou muset vyzkoušet sami.
6. 7. 2012 10:42
Re: Auto
Pro manželku na nákupy a odvoz dětí ( do 12ti let) to stačí, ta moje chce 500, protože je to její popík (to ho ještě nemá :-) ). A to jsem jí nabízel, že jí nechám nového Mégana v kombíku, ale ona prostě že né, že chce Popa a já ať si koupím co chci - prostě ženský a jejich logika :-)
6. 7. 2012 10:36
Re: ergonomie + par postrehu
Na to jsem taky koukal, to je fail jak blazen.
6. 7. 2012 10:36
Re: Auto
Bohužel, ani jako druhé auto se tato třída nijak nehodí. Většinou to pozná každý, kdo si to jednou vyzkouší. Možná až jako třetí auto.
6. 7. 2012 10:29
Auto
tato třída aut je brána jako druhé auto do rodiny, z 95% určená pro manželku na nákupy do supermarketu a odvoz dětí do školky. Prostor v autě je plus mínus stejný, motor také. Neřešil bych tady plus mínus centimetr, nebo 25 litrů prostoru v zavazadlovém prostoru - bude se tam vozit balení vody a dvě tašky nákupu - nic víc. Tyto vozy jsou určené primárně pro ženy a u nich jde většinou o vzhled a styl - co si budeme povídat :-) Když jsem ukázal manželce tato auta, tak měla jasno - Panda. City je prej doslova hnusná. Ale králem do města pro ženu stále zůstává jiné autíčko - s číslovkou 500 :yes:
6. 7. 2012 10:18
Re: ergonomie + par postrehu
Mě spíš u Pandy vadí ta prostřední opěrka v zadu, nedá se zasunout, nejde přes ni vidět a jak každý ví, v Pandě v zádu rozhodně není tolik místa, aby tam nutně musel každej vozit tři lidi.
[odkaz]
6. 7. 2012 10:18
Re: ergonomie + par postrehu
omluva - máš to samozřejmě správně - moje chyba :-)
6. 7. 2012 10:15
Re: ergonomie + par postrehu
Tak u bodu 5 malá korekce - chtěl jsi napsat snad nastupování dozadu v citi go je děsivé - viz tvuj odkaz ;-) Ale jinak máš pravdu, takhle se tam soukat je asi otřes.
6. 7. 2012 10:14
Re: precital som poctivo...
Je mi jasné, že tu každej "diskutér" virtuálně potřebuje straht cokoliv z koncernu, ale až se uklidníte a začnete chladně uvažovat, dojde vám, že koncernová NSF není žádný outsider.
6. 7. 2012 10:12
Brzdna draha
Brzdy 100–0 km/h (čas/délka) (s/m) 2,7/38,5

Chapem to dobre,ze Citigo zastavi zo 100ky za 2,7s??? :-)
6. 7. 2012 10:11
CITI GO
Poctivost testu, matka garážové moudrosti :yes: Málo platné, jakmile se jde na dřeň a neposuzují se naivity typu tlačená loga na výplni dveří, musí vyhrát ten, který je více... autem. Velmi mě překvapily prostorové poměry obou aut, přes palec bych to tipoval obráceně, ale to doslovné drtící zjištění testu je potěšitelné, ano, Škoda, resp. koncern VOLKSWAGEN opět ukazuje, že když se rozhodne stvořit třídní bůžky, nic mu v tom nezabrání. A ten rozměrnější zavazadlový prostor :-) Tohle je debakl v přímém přenosu.

No a pak to přijde - nový škodovácký motor. Absolutní třídní trefa.

A tak, pokud ti jde o to, mít každý roh zapilovaný dokulata, pokud ti jde o to, mít prvrchy v kabině vyvedené s titěrnými logy, ber pandu. Tomu, komu jde o prostor v kabině, ten, kdo chce bezpečně zastavit před přechodem, tomu, komu jde o motor, celkovou odladěnost, vyspělost techniky a estetickou vyspělost auta v každém úhlu, ten bere jistojistě CITIGO, ŠKODA CITIGO.

Ještě je tu jedna možnost. Všechno je to uplacený. Vidím to na několik chlebíčků, dovolenou u Balatonu a firemní propisku s případnou perspektivní nabídkou na teplý místečko ve vrátnici v Boleslavi.

To víš, svět je složitej a u jistejch diskusních lidí vyhrávají zásadně a intuitivně vždy ti méně prostornější, méně odladěnejší. Možná je to nějaká osobnostní porucha založená na principu - svůj k svému. Buď si však jistý, že když ti mistr testér napíše, že CITI má výborný motor, můžeš tomu věřit. Ty ale zatím nevěříš nic ani sám sobě, tak se pak nediv, že s v tom všem plácáš jak nafukovací kachnička v prázdné garáži...

BRAVO TEST, BRAVO ŠKODA :yes: :-!
6. 7. 2012 10:04
Re: precital som poctivo...
Skoda Citigo hraje predsa na domace city...i ked si čech mysli,ze je česká,prd je na tom pravdy...uz ani ten znak skodovky neni český...proste škodovkofília jak vyšitá...
6. 7. 2012 09:58
Re: precital som poctivo...
Z testu jasně vyplynulo, že tato Panda je pěknější, jak z venku, tak i zevnitř. A tím to u ní taky hasne.
6. 7. 2012 09:53
ergonomie + par postrehu
1.Opravdu je umisteni treba ovladace svetel a mlhovek "ergonimicky" umistene?

2. Opticky mi prijde city go - sirsi.

[odkaz]

3. Citigo ma pekne zakonponovany tlumic vyfuku, Panda to ma jako pest na oko.

[odkaz]

4. Setri se Setri se. Citi go bez tlumiciho materialu (Panda ma).

[odkaz]

5. Nastupovani dozadu musi byt u pandy desive.

[odkaz]

6. Uhel otvirani prednich dveru u city go - zadna hitparada viz okopane plasty.

[odkaz]

7. Setrime, setrime - city go

[odkaz]

vs

[odkaz]
Avatar - sargis
6. 7. 2012 08:31
precital som poctivo...
...od A po Z a naberal a naberal a naberal a naberal...dojem, ze Panda je dospelsia a schopnejsia...ale zaver nesklamal, Skoda to (zakonite?) vyhrala (na body ) a nic ine sa od podobnych testov cakat neda. ;-\