Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Alfa Romeo 8C Spider: 3 vozy pro český trh, cena 5,45 milionu Kč (za kus)

116 komentářů

Navtech
Fíha! Celkem by mě zajímalo, co, nebo kdo určuje ty tři kusy. Doufám, že to bude servisovat Tonda od Srby. 😲
Pierro
nezajedem k srbošovi?? >😒]
kuko
zajedem, na podzim, skouknout novou 9-5 😉

Ale Navtecha neberem, jeho vztah k Volvu je, no, řekněme ne optimální, určitě by tam kritizoval a nás by pak nenachali olizovat plasty >😒]
Pierro
ty plasty ty já si prosadim i kdyby navtech na trakaři dorazil... >😒]
kuko
jasně! on ať si řeší motory, kvedlačky, čudlíky a pod. blbosti, my víme co je podstatné :-!
Navtech
No, na Volvo 9-5 se fakt dívat nepujdu a k Srbovi už vůbec ne. 😉
kuko
ono totiž tam mají Volvo a Saab vedle sebe, teda na Jílovišti. A mají tam i Oply, tak nás počkáš tam ok? Zarezervuji ti testovačku Corsy. S automatem samozřejmě 😉
Pierro
agilu na něho... >😁
kuko
ale první generaci >😒]
Navtech
Jo, maj to tam pěkný, každej den koukám, jestli se tam mihne nějakej člověk. Neviděl jsem.
kuko
já tam byl, já tam byl, v říjnu, neviděls mě? 😄
Navtech
Neviděl, ale dodnes si o tobě vypráví celá vesnice 😉
kuko
aby ne! oblíkl jsem si kvůli tomu v tu sobotu košili! :-!
Plautus
noční, inženýre Křečku?
kuko
aha, tak proto mi furt říkali že Aveo si můžu vyskoušet o dveře dál >😒]
Plautus
>😁
Pierro
Proboha co ta cena???? 😲 To je snad špatný vtip?? 8-s
Navtech
A ještě bez střechy, co?
Pierro
no... 😉
figurka
Naopak, dobrej. Člověk se opravdu od srdce zasměje.
zlysoused
Makej na sobě, dělej u soustruhu přesčasy a budeš na ni mít taky. >😒]
marek.g
švorcáku! >😒]
Pierro
koukám, že jste se hošani zase ozvali a jak jinak nezklamali. Tak abychom si to tu vyjasnili jak je to s prémií u Alfy??? >😒]
marek.g
Alfa pokud vím ze zdrojů blízkých odborné veřejnosti je pouze subprémie.Tento pojem ovšem i v odborné veřejnosti vyvolává značné diskuse,protože zde dochází ke střetu s kategorií Supermainstream.Supermainstream totiž značná část odborné veřejnosti stále více skloňuje jako kategorii výše než subprémie a dokonce výše než cokoliv v našem krásném vesmíru :-! kapiš? >😒]
Pierro
Já ti nevim, neni Alfa Suprmejnstrým??? 😲
marek.g
ne.V souvislosti s pojmem Supermainstream je v odborné veřejnosti skloňována pouze a jen automobilka Volkswagen >😁 >😒] >😒]
Pierro
ale je taky fakt, že hošani z Alfy na sobě makali jak čerti, studovali, mrskali jazyky a pracovali na kvalitě. Myslím, že i Alfa už začíná mluvit do supermejnstrýmu... 😉
marek.g
tak radši nemysli Supermainstream byl,je a bude vždy jen jeden! 😉 >😒]
Pierro
a co Liška???? >😒]
marek.g
myslíš Mistra elegance neználku? >😒] myslíš nejstylovější vůz v segmentu mini? >😁 >😒]
Pierro
To si piš... mistr elegance, etalon a ikona je mezi malými jen jedna. Liška. Poctivá brazilská liška, ve které teprve pochopíš co to znamená suprmejnstrým.... >😒]
marek.g
>😒]
Plautus
"začíná mluvit"?? vtedy ešte asi nepoznali pojem ´supermejnstrým´, ale keď Alfa vyrábala autá rovnajúce sa tomuto pojmu, resp. prevyšujúce tento pojem, tak VW vyrábalo šunty hodné o stupienok vyššie od Trabanta >😁 časy sa menia...to však neznamená, že Alfa robí zlé autá...
Pierro
veď to vravím, chlapci z Alfy na sebe riadne makali a dnes je to supermejnstrým ako remeň... 😉
kuko
ještě že jsem přízemní vesničan a tyhle "odborné debaty" mně netrápí :-!
marek.g
no jo u vás na vsi u Lídlu...tam jde všechno mimo vás co? 😉 >😒] >😒]
iudex
Práve naopak, casto sa tam zastavím na pivo na stojáka a dozviem sa vela zaujímavého o zivote a tak. A potom kvalifikovane diskutujem na auto.cz >😒]
Plautus
nemáte krčmu, keď postávaš s pivom v ruke pri Lídlovi? >😒]
iudex
No krcma to je o level vyssie ako Lidl, povedal by som, ze taký supermainstream, na ktorý som este nedorástol >😒]
kuko
tak tak. Chlapi minule hovorili, že najlepšia je aj tak Oktávka. Vraj má taký kufor, že do neho strčí hocijakú Alfu :-!
Plautus
hociakú?!? som myslel, že iba Milana a Torína, keď si v krčme naložia viac ako je treba >😒] ale Iudex píše, že u nich deti zatiaľ popíjajú iba pred Lídlom, no a Milan a Torín sú iba bejbyalfíčatá, takže taxikárske ochcávky by mali pred Lídláma postávať...
iudex
>😁
marek.g
vidím,že jste taky řešili tu věčnou otázku prečo Ceed a nie Oktáviu >😒] >😒] >😒]
Pierro
ale ja by som skutočne rád vedel prečo Alfu a nie Lambo??? >😒]
Plautus
lebo L ako Lambo je v abecede už moc ďaleko >😁 >😒] a aj keď to zoberieš cez Audi, tak U je za L :-! >😒]
marek.g
>😁 >😒] to bych taky rád věděl >😒]
kuko
u nás se řeší jenom Oktávku nebo Zetor :-!
Plautus
Nissan 370 Z(etor)?
kuko
přesně :yes😒br />
sportovní požitek i při orání, nebo sklízení kukuřice :-!
Plautus
orba driftom, to je moje :yes:
white label
...driftom, lebo ksichtom...? 8-s >😒]
Plautus
čéče, ksicht mi rozoral nejaký magor s majzlíkom >😒]
white label
S magorama se obvykle ještě nějak domluvíš, ale počkej až dorazí TATA, to bude teprve masakr... 😉
Plautus
však neviem, či to nebol TATA, čo mi ksicht nakoniec upravil NANOtechnológiami >😁 >😁 😉
Ricardo
Źádnej Suprmejnstrým ale ŠUPELMEJNŠTÝM >😁 >😁
kuko
chtělo by to nějakou shrnočku, ať v tom máme jasno 😉
Pierro
mám obavu že kdybych dneska dal pořádnou shrnovačku, budeš plakat ještě za tejden... >😒]
kuko
nebo spíš "až za tejden", než to všechno ve svý hlavě spracuju >😒] >😁
Navtech
Dost na ho.no :-!
Plautus
"na hojno", to je pravda, pocit exkluzivity (hojnosti) po usadnutí do Alfy (hlavne TI verzie 159-ky) Ťa neminie 😄 😉
Navtech
Tak exklusivitu si s Alfou nespojuji minimálně od doby, co jí nemám a to už je tak dávno, že si to ani nepamatuju. 😉
Plautus
starečku, to robíš chybu, ale pravdou je, že pre senilných dedkov sú už na trhu vhodnejšie iné značky >😁 😉
Navtech
Mám rád svoje pohodlí, spolehlivost a kvalitní asist.službu, když píchnu pneumatiku 😉
Plautus
no jo no, s pivnou pneumatikou sa už guma mení ťažšie...to poznám, ale zatiaľ vzdorujem, však zas tak často moju starú nepichnem a s tú spoľahlivosťú je to síce kúsek horšé, aj minule mi nepovedala, kam ide, ale dá sa to vydržať... 😄
Navtech
U aut se už rezervy moc nepoužívaj. U Fiatů asi jo.
Plautus
by si sa čudoval, oni už aj tí křupani radšej pribalia nejaký "záchranný balíček", vraj to zahojí aj boľavú dušu >😁
webpaja
Presto se prodaji. Je to exkluzivitka, tak o co jde? 😄
iudex
Alfa je skutocne krásna, zozadu svalnaté línie odkazujú na najkrajsie americké muscle cary z dob pred ropnou krízou. Ale ked sme uz pri Amerike, klasický reprezentant americkej skoly Corvette Cabrio ponúka porovnatelnú dynamiku a za cenu Alfy sa dajú kúpit dve Corvety a este zostane na Golf GTI. 8-s
da_b0mb
Jedinečnost...to je oč tu běží
iudex
Iste. Ale nemyslím, ze s Corvettou by si zapadol v dave. 😉
gld
v dave pred lídlom nie >😁

ale na top snobárňu musíš hrať vyššiu ligu 😉
jirka1203
neviem či by majitel 8C mal zaujem o nejaký špatný golf.. asi nie že? to je trošku iná liga
iudex
Do jednej vety ich dávas Ty. Ja ako konkurenta uvádzam Corvettu kabrio a Golf GTI ako "zbytok", ktorý si za usetrené drobné kúpis. 😉
jirka1203
corvetta konkurent neni to je prvá vec. a druha je ta že možeš za tie peniaze nakupit trebars 1000 favoritov a ešte ti zostane na 50 kg banánov....
iudex
Daj argumenty, preco nie. Inak pozri moju odpoved Pierrovi.
Plautus
lebo medveď 😉 je to auto s európskou charakteristikou, európskym poňatím, ktorému sú konkurentmi skôr samotné Ferrari 430 Scuderia alebo Porsche 911 GT2, no osobne sa nebránim ani tej Corvette ako konkurentovi, i keď už existujú úpravy Corvetty, ktoré sa snažia byť podobné 8C [odkaz] 8-s
takže ono ta Corvetta sama o sebe nemusí byť pre každého príťažlivá 😄
iudex
Ja si rovnako myslím, ze bezprostredným konkurentom bude najma 430 Spyder ci Gallasdo Spyder, ale to sú autá predsalen este o kus dalej (výkonovo, dynamikou, imidzom) a obe stoja menej! A v sirsom rámci je konkurent trebárs i MB SL 55 AMG ci tá Corvette cabrio, ktoré sú lacnejsie o milión, resp. tri (!). A to nijakou exkluzivitou nevyvázis.
Plautus
nemaj boja, v bazári u vás pri Lidli tohto krásavca nekúpiš ani o 20 rokov... >😁
iudex
No ale u nás na dedine sú aké autobazáre?! Minule som sa dokonca posadil do nacipovaného Apostola TDI PD a nastartoval ho skor, ako ma esbéeskár vyhodil! To bol zázitok!
Plautus
to bude fakt kúsok lepšia dedina, keď tam predávajú šupelmejnštlým v PrDe TéDéIí >😁 šak ale nečudujem sa, keď tam máte Lídla s velikánským parkoviskom >😒]
iudex
Zastav sa na Hordena, neobanujes! A so svojím fárom budes iste stredobodom obdivu miestnych znalcov (viacerí tajne diskutujú tu na auto.cz), ale musí byt z Koncernu, nezabudni! 😉
Plautus
uuhm, Horden, to je bašta >😁 prídem na broukovi pytlíkovi, ten znie koncernovo 😉
jirka1203
ale vyvážiš.. len sleduj ako sa krásne predajú 😉
Pierro
No srovnávat tohodle Míťu na steroidech s Corvetou mi přijde trochu mimo. Vette je sériovka, která s touhle italskou paštikou udělá krátkej proces. A přitom stojí polovic. Na stranu druhou, najde se asi dosti bohatých sběratelů, kteří tohle auto ocení... Nicméně, nalejme si čistého vína a podívejme co je k mání za pět a půl míče... 😉
iudex
Povedal som prvé lacnejsie auto, ktoré mi napadlo. Ale nemyslím, ze je to mimo. Ak podla Teba áno, v com? Je to rovnako dynamicky vyzerajúci roadster, vacsí motor, síce s nizsím výkonom, ale porovnatelnou dynamikou (Corvette: 6,2 V8 - 297 kW, 300 km/h a 4,3 s vs. 8C: 4,3 V8 - 330 kW, 290 km/h a 4,4 s). A to je iba základná verzia, je i 7,0 V8 a ZR1 s turbom. Vette má image, je to pojem, budovaný pol storocia, v neposlednom rade tiez skvele vyzerá. I keby tu bola o nieco nizsa exkluzivita, neviem, ci to tento nedostatok stojí za priplatenie si 3 miliónov (!).
Pierro
Veď si to povedal v podstate za mňa. Vette je pojem. Toto je malosériovka za nekresťanské prachy. Zaujímavá (aj keď mne sa nepáči) a možno raz zaujímavá ako veterán. V sůčasnosti však je to Alfa. Alfa za 5,5 mio. Za cenu Ferrari, Lamba, Astona, Bentley, SL 65 AMG, atd... Ostatne videl si niekedy toto auto naživo?? Sedel si v ňom?? ja áno...
Plautus
je to Alfa a čo je na tom? Alfa s motorom pochádzajúcim od Ferrari a jazdnými vlastnosťami prevyšujúcimi Maserati a predpokladám, že aj v porovnaní s tou americkou kukuricou to nebude vôbec zlé...skôr si myslím, že tá "letitá" kukurica vypuká na popcorn...Corvette je americká ikona, ale toto je vybrúsený diamant... 😉
Pierro
sám si vybrúsený jak ten diamant... počkaj až ti tá kukurička v tiahlom dlhom natrhne gaťky. To už ťa potom nezachráni ani tá Alfa... >😒]
Plautus
kukurička je na mňa mäkká pred "popkornovaním", po ňom už ani nehovorím... >😁 >😒]
Plautus
parametre sú porovnateľné, z toho 6,2 dáva Chevy myslím už štandardne 325 kW, ale je to už rokmi opozerané auto, ktorých je "mraky" (i keď na našich cestách skôr výnimka, ale nájdu sa)...8C je kusovka, ktorých bude pár stoviek, čiže exkluzivita z tohto titulu je zaručená, cena je samozrejme nadsadená vzhľadom na tento fakt a predpokladám, že nebude problém vypredať to ani v ČR (3ks)...osobne ma americká technika príliš neláka, radšej by som zablúdil do GT od Maserati, i keď to tiež nie je zrovna priamy konkurent pre Corvettu...
Enthusiastic.driver
nechci předjímat ani si hrát na vědmu, ale můj skromný odhad je následující: Tu Vette, která teď stojí polovinu ceny Alfy, za 15 roků prodáš za 200.000,- a budeš rád. Ta příšerně drahá a podivně barokní Alfa, která je podle všeho pomalejší než konkurence a vlastně oproti ni nic moc nenabízí (jen božský zvuk)se za 15 roků může klidně dostat na osmicifernou hodnotu... a pak budeme moci polemizovat, kdo ušetřil 3 miliony.
iudex
Tak vidím, ze ako investor to más premakané. Tak len smelo do toho, drzím Ti palce, nech na tom zbohatnes. 😉
Plautus
a my si zahráme Monopoly alebo Podnikateľský trenažér >😁 😉
iudex
Ja poznám iba Dostihy a sázky :-!
Plautus
tak ja si kupujem stajňu s Napolim, Girou i jednu X5 s vozíkom pre kone 😉
iudex
Prekvapujes, Ty jeden komediálny spisovatel... :yes:
Plautus
😉 ja som tieto hry ako deculo rád hrával, hlavne Dostihy a sázky a Podnikateľský trenažér, niekedy si na tie krásne časy zaspomínam a Ty si mi teraz tiež pomohol spomenúť si na ne 😄
Enthusiastic.driver
Jestli mému investičnímu záměru věříš, tak bychom mohli začít spolupracovat - a začal bych tím, ž bych tě požádal o 5,5 mega 😉
Ricardo
Ta cena je pořád snesitelná. Bude jich jenom 500, Alfa takový auto X desítek let nevyrobila a když se podíváš k Maserati - dárci techniky - oni teď žádnýho Spidera taky nedělají. Akorát mě trochu překvapuje, že tahle Alfa má vlastně všechny předpoklady pro to mít silnější image než ji "nadřazený" Maserati...
iudex
V tomto konkrétnom prípade bezpochyby.
Plautus
zámer, Alfa potrebuje spraviť (poopraviť, navrátiť) meno, aby mohla predávať svoj bežný šupelmejnštlým 😉 a najlepšou reklamou je postaviť dobrý búrák...
Snad už i ta cena by ti mohla napovědět, že velkoseriový musclecar Corvette a limitovaná Alfa 8C jsou cílené naprosto, ale naprosto někam jinam. :no😒br />
Napověda: Do kabelky Prada se taky vejde stejně šminek, jako do kabelky z C&Ačka, a přesto by sis za cenu jedný kabelky Prada mohl koupit čtyři z C&Ačka a ještě by ti zbylo na džíny z tržnice za třistapade, žejo...
chrudoš
Tak teda prirovnavat corvettu k C&A, tos trosku prestrelil, ten auto primer treba nesedi, nicmene nekdo ma rad evropu a jiny ameriku (co do aut), ja osobne bych bral taky radeji corvettu, je to auto s poradnou historii a kazdy se za nim otoci, nikoho nenecha chladnym
Nepochop mě špatně, nemám vůbec nic proti ´vette, americké musclecars pro mě rozhodně mají svoje kouzlo. Jen jsem chtěl (možná trochu křečovitě) ilustrovat, že Alfa Romeo 8C Competitione je opravdu "trochu" jiná sorta.
Plautus
to bez pochyby je :yes:
filipsson
parádní přirovnání :yes:
Plautus
...chýba mi Matelkov distingvovaný a nezaujatý názor na túto Alfičku...
>😁
iudex
Prečo? Prečo?! Veď mi povedz, Ti decko!
Pierro
keby si videl tie plasty, zpieval by si inak ty jeden Iudexko... :-!
Plautus
neviem, či si nenapichol ten svoj gurmánsky jazyk na nejakého morského ježka na Jadrane >😁
S námi tupci by se nezahazoval >😁
ethicon
tento automobil je jasným zástupcom tkzv. subprémie (dokazuje to cenou, technikou, motorizáciou,dizajnom, históriou...atd, atd..) to znamená, že by sa rado hralo na prémiu, ale jednoducho na to nemá😃, na rozdiel od tkzv. supermainstraimu u ktorého táto definícia platí samozrejme naopak a dokazuje to rovnakými i ked "ludovými"parametrami😃
Plautus
to je tá "shrnovačka", o ktorú tu majú vždy niektorí záujem 😉
essesant
Nerozumim hre nekterych pisalku o premi nedpremii podpremii mezipremii a podobnych skatulek. 8C je jedno z nejkrasnejsich aut historie a jako takova je cena i image odpovidajici. AR 8C se muze smele postavit image vedle Maserati, Ferrari, Aston Martin, Bentley apod. Je pravda, ze Alfa Romeo jako znacka dnes neni tam, kde by byt mela. Naopak 8C je skvost hodny odkazu zlate ery AR.
ethicon
ani ja jej nerozumiem a preto som tú hlúposť sem napísal 😉
Beaumont.
:yes: