Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Změny na dálnicích: Silničáři budou pracovat v noci a zkusí nový typ svodidel

Ředitelství silnic a dálnic vyzkouší dvě novinky, které by měly řidičům zpříjemnit život na rychlostních komunikacích.
Zpět na článek
29. 8. 2012 11:40
Hurá nightwork
Konečně noční práce! Sekání trávy před Brnem v pátek v devět ráno opravdu není dobrý nápad. Ve Vídní skoro každý pracovní den po osmé večer nastane shluk údržbářů a ti se pak rozjedou s obřími lampiony dělat drobní úkoly, aby bylo v pracovní dobu volno. U nás to dělali přesně naopak, snad to bude trvalá změna.
Rozbalit vlákno
1
29. 8. 2012 13:16
Re: Hurá nightwork
dokonce i v postkomunistickem Polsku vidite cestare makat treba v sobotu vecer. Kdy ja naposled videl u nas delat cestare o vikendu..
Avatar - wladyk
29. 8. 2012 11:41
To je mi novimka....
Všechno kopírujeme z Evropy a přijít na to, že je lepší pracovat na silnici v noci kdy je menší provoz jim trvalo přes dvacet let. Jestli to taky nebude tou nenažraností lidí nahoře? Když se bude chlapům, kteří už tak nemají lehkou práci vyplácet noční příplatek, tak bude méně na "odměny" mocných.
Rozbalit vlákno
16
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2012 12:01
Re: To je mi novimka....
Těžko říct, jestli to je ten důvod, ale hurá, "pokrok" dorazil i k nám. I když, zatím jen experimentálně. >:D ;-\
29. 8. 2012 12:03
Re: To je mi novimka....
Japonci také opravují v noci. Doufám, že u tohoto trendu zůstanou. Soukromý sektor se podobná pravidla naučil celkem rychle, ale státní správa si dává načas.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2012 12:21
Re: To je mi novimka....
Já mám takovej pocit, že všude na západě od našich hranic se drobná údržba už nějakou řádku let provádí v noci, snad možná v některých částech měst ne.
29. 8. 2012 13:08
Re: To je mi novimka....
zalezi od rozsahu. Ak sa to da za noc zvladnut, tak ano. Ak je to na dlhsie, potom sa pracuje vo dne - v noci, 24h denne, aj cez vikendy (skusenost z AT).

Inak "najlepsie" je ked ti nasi mumaci v piatok o 15:00 skoncia robotu, a znacenie nechaju tak. Cely vikend ma clovek chodit tadial 30-tkou...
29. 8. 2012 13:18
Re: To je mi novimka....
Jo, o tom to také je. Uzavírka, omezení rychlosti, můžeš tam jezdit měsíc a nepotkat jediného dělníka. Někdy mi připadá, že silnice máme pro to, aby je mohli opravovat.
29. 8. 2012 13:21
Re: To je mi novimka....
To už je vytváření nebezpečných situací...tady by měla spolupracovat i Policie. Tam kde bezdůvodně dochází ke změnám rytmu v jízdě na jinak klidným úseku, bude na 100% vyšší nehodovost. Ale tohle nikdo neřeší... Ono to "pomáhat" by mělo fungovat jinak, než si kluci v policejních autech myslí.
29. 8. 2012 13:34
Re: To je mi novimka....
V první řadě by takovou opravu (a tedy i uzavírku/ omezení rychlosti) nikdo neměl schválit. Vem si ty posunuté značky začátek/ konec obce. PČR se jasně vyjádřila, že se to nesmí dělat, ale zajímá to někoho na obecních úřadech? Dělá s tím něco sama PČR? Zase tolik toho v ČR nenajezdím, ale v obcích, kterými běžně projíždím a kde si značky posunuli, jsou pořád posunuté. A radary, které si nakoupili, už povětšinou ani nefungují. Opravdu nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. :-)
29. 8. 2012 13:42
Re: To je mi novimka....
To je o líbivý komunální politice. Policie je schopná projet denně stokrát kolem problémovýho bodu, ale ani jednou zavolat na SÚS, že je něco blbě a zahájit nějaký...jakýkoliv řízení. Takže řidiči,cyklisti, chodci jsou odkázáni na zvůli dotčených orgánů.
nedávno jsem upozornil, že část místní komunikace je opravována v rozporu s platnou technickou vyhláškou ŘSD...jak myslíš, že to dopadlo, nebejt toho, že jsem byl trochu důslednější...
29. 8. 2012 15:01
Re: To je mi novimka....
ČVUT, nebo kdo, dělalo myslím minulý rok průzkum značení. A výsledek byl tristní. Nejlepší je, když tě hlídka zastaví, protože jsi ignoroval značku, která není vidět, nebo ji někdo ukradl.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2012 22:44
Re: To je mi novimka....
Pokud značku někdo ukradne, tak se snad lze domáhat práva, že tam prostě není, to se dá dokázat. Leda by ji sundali sami policajti a zas jí tam vrátili. Přece nemůžou vymáhat přestupek, když tam značka prokazatelně neni, to je stejné, jako by tam nikdy nestála.
29. 8. 2012 14:11
Re: To je mi novimka....
Práveže policajti to chápu pre seba dobre. Tam kde je obmedzená rýchlosť merajú a vyberajú euráče kačky. 8-s :no:
29. 8. 2012 13:18
Re: To je mi novimka....
Zase tak heroický to všude není, v Německu málokde po 18h vidím na dopravních stavbách nohu, AT dtto.
Taky je potřeba si uvědomit, že zdaleka ne všechny procesy jde zvládnout v noci, ať už z hlediska technologickýho nebo bezpečnostního.

Každopádně, to co píše MT...soukromej sektor se většinu věcí naučil velmi rychle, aby obtsál v konkurenci. Státní nechává firmy vydělávat na režijních nákladech neskutečným způsobem.
Zrychlením a pracemi přesčas by se tedy měly práce obecně zlevnit.
29. 8. 2012 13:30
Re: To je mi novimka....
Jedním z rozdílů je, že firma/ soukromník pocítí ztrátu přímo, stát spíš nepřímo.
29. 8. 2012 13:43
Re: To je mi novimka....
Nepocítí...nikdo za nic nenese hmotnou zodpovědnost. To je problém.
29. 8. 2012 14:52
Re: To je mi novimka....
To ano, ale to jsem nemyslel. :-) Mluvím o tom, že hlavní příjem státu tvoří daně. Cokoli stát udělá, se nějak promítne na výběrech. Což je nepřímý proces. Když pominu všechno ostatní, čistě se podívám na vyčíslování nákladů, tak stát trpí tím, že má nepřímé náklady, s kterými se špatně počítá.

V porovnání s chybějící odpovědností je to ale jen drobnost. Souhlasím s tebou v tom, že je to problém, podle mne hodně velký. Jediný důvod, proč manažer (a každý zaměstnanec) ve firmě dělá, co má dělat, je, že nad ním stojí majitel s bičem v ruce. U zaměstnanců jsou to jejich šéfové. A to ve státní správě chybí.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 8. 2012 23:27
Re: To je mi novimka....
No on ten soukromej sektor ale právě stojí o marnivej stát, že...
29. 8. 2012 13:25
psychologicky pocit
jeste tu nezaznelo, ale jet rychle v uzkem pruhu, kde zprava mate tezke kamiony valici klidne 90 a zleva svodidla neni zadna slast. Polovina ridicu to u nas neda, i kdyby ty kamiony jely nakrasne jenom 60.
Ridici v levem nebudou mit na to aby jeli rychleji.
Mozna diky svodidlum ubude nehod, ale opruz to bude priserny. Je neco uplne jineho jet kolem plastovych placek s vedomim, ze kdyz skrtnu, tak ji prinejhorsim shodim a neco jineho jet kolem ukotveneho svodidla, ktere stoprocentne neuhne.
Rozbalit vlákno
2
29. 8. 2012 13:29
Re: psychologicky pocit
Však v třeba v Německu se podobnou věcí dosáhlo relativní plynulosti u omezenejch úseků. Než se to většina lidí naučí, bude asi občas dost poškrtáno :-)
29. 8. 2012 22:40
Re: psychologicky pocit
tuhle placku jsme chytli na dálnici v Srbsku a ten podstavec nadělal docela paseku. Naproti tomu ;zúžení třeba v Rakousku, pokud se dobře pamatuju, bylo těma betonovejma panelama, což sice taky neni příjemný, ale možná bezpečnější. :yes: za svodidla, pocit nepocit :-)
30. 8. 2012 00:11
Změny na dálnicích:
Silničáři budou pracovat
Rozbalit vlákno
0
30. 8. 2012 20:06
Na to jsem zvědav
Do nočních hodin? Tak že místo do 16:00 a ve dvě už tam není ani lopata se bude dělat do 18:00 a ve čtyři ani památka po dělnících ? Proč nepojedou na tři směny třeba jako Frantíci? Výstavba a opravy silnic jsou u nás zdlouhavé a ještě nekvalitní :no: Hlavně že tam maj vyvěšené cedule musíme to oparvit :-( a místo toho to jen lepí :no:
Rozbalit vlákno
0