Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jaguar F-Type na první fotce bez maskování

45 komentářů

RS
Pěkné to je, ale nevypadá to jak Jaguar. Z tohoto pohledu velké zklamání.
Kdyby k tomu někdo napsal, že to je nový Fiat Coupé nebo MX-5, věřil bych tomu více...

Snad fotky klamou a realita bude méně obyčejná a více aristokratičtější.
Anonym
vypadá to jak nějakej japonec no ;-\
Marko
Presne toto napadlo aj mna ked som to prvykrat videl.

To auto vyzera tak, ze to moze byt prakticky cokolvek - taky: "Vas novy standardny roadster" . Keby na to dali znak ktorehokolvek vyrobcu (vrate mainstreamovych) dalo by sa tomu uverit vzdy rovnako dobre. Pre mna je to teda tiez velke sklamanie. 😒
webpaja
...možno je to tím, že udělat krásnej a jednoduchej roadster není žádná složitá věc...jen se to musí umět 😉
eliot
:yes: tak tak
Marko
...mozno...mozno je to aj tym, ze zle vidim. 8-s Na mna to ale dojem nespravilo (..aspon zatial z tychto obrazkov).
figurka
Bohužel :yes:
Emel
Spíš GT-R... a nebo taky SLS.
HitmanPB
Som rád, že nie som sám slepý...

Po zbežnom pohľade ma podľa svetiel napadlo - Fiat Barchetta...

Mne sa zdá, že sa Jaguar po dizajnovej stránke hľadá. Čím dlhšie to bude trvať, tým horšie pre nich.
white label
Teda sorry, ale zrovna s Barchetou se to snad splést nedá (ani ty světla nejsou stejné)... 8-s 😉
Pekelná Micinka
:yes:
HitmanPB
Áno, nie su rovnaké, tie z Barchetty už nezohnali 😉
white label
Ale ony nemají ani stejný (nebo aspoň velmi podobný) tvar/obrys/půdorys. 😄
HitmanPB
... prehliadol si slovné spojenie "Po zbežnom pohľade" 😉
A hlavne pri pohľade na červený model.

Podľa mňa má auto zaujať na prvý pohľad a nie aby človek zisťoval, či si nepomýlili fotky.
V tom vlákne som mimochodom nebol jediný "šmrncnutý" metylom, preto som tam reagoval 😄
white label
Že to auto není vyloženě čistý tradiční designový JAG styl jsem tu napsal taky (17:17), přesto nemůžu souhlasit s podobností s Barchettou, nebo dokonce s SL, a to ani na první pohled. 😉
Pekelná Micinka
Problém je, že oni nejsou ani podobná ta světla, ani zbytek auta. Jediná relativní podobnost ve světlech je s MB SLS.
HitmanPB
.. prehliadol si slovné spojenie "Po zbežnom pohľade"... nechcem sa opakovať
Pekelná Micinka
Ne, sorry, Barchetta ani omylem.
white label
Ano, viz 17:17
HitmanPB
áno, dizajn masky je takmer verná kópia Maserati.

Je na pováženie to, že takmer každý tu rieši, na čo sa to auto podobá, ale takmer nikto nepovie - YES to je JAG...

To je podľa mňa podstata problému dizajnu Jaguarov, nie tejto diskusie.
Pekelná Micinka
Nenech se vysmát. Věrná kopie? Ani s nadsázkou ne. Jak jsem už někde psal, a napíšu to rád znova, k některým tvarům, se lze dobrat různými cestami. Pokud toto chápeš, pak nemůžeš napsat to, co si v první větě napsal.
manitou
Tohle je dělo, to se povedlo na 1. Motory taky bezva. Jagu, držím ti palce :yes: 😉 Tááááák a teď jsem zvědavej na ten model pod XF 😉
3_diamanty
jaguar sa konecne dostal tam kam patri... na spicku techniky kvality a dizajnu.... nastastie casy stareho S typu X typu a XJ su prec.... nove XF ako aj tento F type a XK su paradne prave jaguare hodne svojho mena
PeterLuk
DIzajnovo je podľa mňa Jaguar v súčasnosti majster... :yes:
3_diamanty
tak toto je bezpochyby ten najkrajsi jaguar od cias E-type :yes: :yes: :yes😒br />
Bravo.... jaguarom som vzdy fandil a toto je skutocne na poriadnu oslavu kto si da so mnou panaka >😁 ?
RS
Děti by neměly pít. Alkohol může mít při vývoji poškozovat mozek ....... aháá
pargi
Topper si už asi toho panáka dal, protože tohle by nemohl napsat, kdyby viděl normálně. Autíčko je hezké, ale nejhezčí od dob e-type? Asi taky jednoho kopnu, ať se mi líbí víc.
PeterLuk
:yes: :yes:
white label
U topera už není co pokazit.. 😉
GTI
No, jsou produkty dané kategorie v nichž si musíš připadat jako svůj vlastní registrovanej partner. No a pak jsou produkty, které nejen definují tvar, nýbrž stanovují základní třídní styl. Zde bych velmi razantně zaprotestoval proti horním neuváženým plačkům kolegů, kteří v novém eFku spatřují unise😜lážové autíčko. Zde pozor, pánové, chyba je evidentně na vaší straně.

A tedy berme na vědomí, že tu máme další z ikonozních klenotů u nichž vlastnictví je zcela přirozený pojem životního kréda. Neboť vlastnit, mít, je něco úplně jiného, než-li kafrat a snít...

BRAVO JAGUAR :yes: :-!
webpaja
Je to perla! A tohle taky😒br />
"Neboť vlastnit, mít, je něco úplně jiného, než-li kafrat a snít..."

Vyřezat do biče a švihat a švihat...
😉

Jen legendy si udrží svůj tvar desetiletí, jen legendy dokážou prodat svoje markanty kdykoliv a kdekoliv. Moc jich není, ale tento kousek k nim patří.
wladyk
:yes: :yes: :yes:
CHerokee
No Jaguar v poslední době dost přichází o svou image aristrokratického auta a myslím, že se tak trochu hledá. Dost z jeho bývalé klientely odešlo... včetně mě. Ale je sympatické, že se tímto modelem alespoň někdo pokusí přiblížit Mercedesu SL....
figurka
No, já mám spíš dojem, že po letech tápání konečně Jaguar našel svou identitu a konečně opustil za každou cenu drženou (rádoby) image aristokrata o kterou stejně již přišel a posunul se do 21. století. Konečně jim došlo, že vedle Bourna nelze do nekonečna stavět Seana Conneryho, ale je nutno "přitvrdit" s Craigem.
Přiblížit Mercedesu SL ? Tohle má být lehkonohá konkurence/alternativa k 911 a ne k ultra bitevní lodi.
pargi
😄 :yes:
_MT_
SL? Někdy jsi opravdu vtipálek.
Dinar
Šmarjapano, ty se tak hrubě neorientuješ, že už jsi k smíchu. SL... 😲 >😁
white label
SL je samozřejmě úplně mimo, naopak ne tak docela SLS, ale já tam vídím i určité "stopy" designového stylu Maserati.
[odkaz]
[odkaz]
Ovšem chybí pohled zezadu, nebo ideálně živé setkáni.
Emel
Jo, zřejmě bylo i myšleno SLS. Díky světlům, taky mě napadlo... a taky mě napadlo GT-R.
Pekelná Micinka
K tomu Maserati to možná tak nějak automaticky svádí, ale já ho tam nijak zvlášť nevnímám. Co se týká zadní části, myslím, že bude hodně podobná konceptu, resp. že i zadní světla budou hodně podobná.
PeterLuk
:yes: :yes:
Pekelná Micinka
Uvidíme naživo. Ta huba se může zdát hodně široká, tedy jako rozevřená, ale už to tak bývá, že živý kontakt ničím nenahradíš a že dojem je pak výrazně odlišný. 😉
webpaja
Přestaň studovat tvář pěvkyně Bílé a podívej se na F-Type!!!
Pekelná Micinka
Měl jsem výhrady už při uvedení konceptu a dokud neuvidím F-Type naživo, tak nebudu skákat do stropu. Konečně jsem se snažil vyjádřit i v takovém nástřelu s konzervativním řešením tvaru masky, není to dokončené/domyšlené a na odvrácené straně jsem se s tím už nenamáhal. [odkaz] [odkaz]
manitou
>😒] :yes: