Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Type na první fotce bez maskování

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (45)
Britská automobilka zveřejnila první fotografii, na níž představuje sériovou podobu dvoumístného roadsteru F-Type.

První informace k novému modelu F-Type byly zveřejněny v dubnu letošního roku. Na přelomu června a července se prototyp připravovaného roadsteru poprvé představil v akci na trati Festival of Speed v anglickém Goodwoodu.

První fotografie Jaguaru F-Type bez maskování nabízí pohled na trojici roadsterů, na jejichž přídích je v oválné masce patrné logo S, které má naznačovat, že pod jejich kapotami je uložen přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,0 litru s výkonem 280 kW (380 k). Tento motor má pohánět kola zadní nápravy prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky.

Základní motorizaci Jaguaru F-Type má být přeplňovaný třílitr s výkonem 250 kW (340 k) a naopak vrcholným provedením s označením R bude pětilitrový vidlicový osmiválec. Jaguar v jeho případě uvádí, že se bude jednat o novou variantu stávající jednotky. Ta dnes v různých verzích dosahuje výkonu 375 až 404 kW (510 – 549 k). Podle neoficiálních informací se má tato motorizace dočkat manuální převodovky.

Jaguar F-Type bude oficiálně představen 27. září ve verzi s plátěnou střechou na autosalonu v Paříži. Novinka svými křivkami naváže na koncept C-X16, který měl uzavřenou karoserii a stane se s velkou pravděpodobností základem i pro design F-Type Coupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (45)
Avatar - Pekelná Micinka
21. 9. 2012 12:32
Re: F...ANTOM ROKU
K tomu Maserati to možná tak nějak automaticky svádí, ale já ho tam nijak zvlášť nevnímám. Co se týká zadní části, myslím, že bude hodně podobná konceptu, resp. že i zadní světla budou hodně podobná.
Avatar - Pekelná Micinka
21. 9. 2012 12:22
Re: Jaguar
Ne, sorry, Barchetta ani omylem.
Avatar - Pekelná Micinka
21. 9. 2012 12:20
Re: Jaguar
Nenech se vysmát. Věrná kopie? Ani s nadsázkou ne. Jak jsem už někde psal, a napíšu to rád znova, k některým tvarům, se lze dobrat různými cestami. Pokud toto chápeš, pak nemůžeš napsat to, co si v první větě napsal.
Avatar - Emel
21. 9. 2012 10:09
Re: F...ANTOM ROKU
Jo, zřejmě bylo i myšleno SLS. Díky světlům, taky mě napadlo... a taky mě napadlo GT-R.
Avatar - HitmanPB
21. 9. 2012 01:01
Re: Jaguar
áno, dizajn masky je takmer verná kópia Maserati.

Je na pováženie to, že takmer každý tu rieši, na čo sa to auto podobá, ale takmer nikto nepovie - YES to je JAG...

To je podľa mňa podstata problému dizajnu Jaguarov, nie tejto diskusie.