Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

VW Golf s 1,2 TSI v Česku od 339.900 Kč; ve výbavě má dotykový displej, klimu i pět dveří

511 komentářů

lukas13
Ale já to nějak osobně či nedejbože dotčeně neberu. Opravdu 😉
A na "obecné fňukání" zde má každý právo. Já bych mohl kontrovat např. tím, že je tu dost těch, kteří mají své první auto, rovnou s malým turbem, a tak tu zavhovanou a "nemódní" atmosféru vlastně také neznají. Ale atmosféry určitě stojí za prd, bo to říkaj všichni... Tím chci jen naznačit, že odvolávání se na ty "zkušenosti" může být zde na diskuzích cestou do pekel - já osobně bych skončil u rozlišení plakát/řidič, dál už je to velmi ošidné.
Mimochodem, i já coby potenciální zákazník automobilek se za 2-3 roky budu rozhodovat jaké nové auto. Proti malým turbům mám dva zásadní argumenty - bojím se spolehlivosti (a jako zákazník na to mám plné právo) a spotřeby, jež v reálu velmi, velmi nekoresponduje s hodnotami naměřenými dle metodik EU. A proto jsem teď velmi zpozorněl a čekám na první testy nové Mazdy 6 - dle fotek krásný kombík a hlavně ten nový atmo 2,0 který dokazuje, že atmosférické motory nepatří do starého železa...

Ano, šestiválce začínají být v mainstreamu na vymření - dodávám bohužel. Ale nemá právě to turbo (silné verze, samozřejmně) právě ty šestiválce nahradit? Vlastně co se charakteristiky týče, je oturbený čtyřválec daleko blíže atmo šestiválci než čtyřválci... Mě se to srovnání jako podpásovka nezdá...

Naopak "podpásovka" se mi zdá to co doporučuješ - srovnávat turb👋atmo podobných objemů - vždyť downsizing (už z logiky toho slova) přišel s nízkoobjemovými turby jako s náhradou atmosfér vyšších objemů.... Takže např. 1,2 TSi 63kW nebudu srovnávat s nějakou atmo 1,2 či 1,4, ale spíše atmo 1,6 či 1,8. A zde odpovím zcela konktétně - raději bych upřednostil mou atmo 1,6 74 kW s krátkýmmi převody před 1,2 TSi 63 kW - tzn. základ Meganu vs. základ Golfu. 1,2 sice bude táhnout "odspodu" čímž je uživatelsky komfortnější, ale v případě předjíždějí kamionu jedoucího +/- 80 km/h je mi to jaksi na prd. Neboť těch 15 koní tam prostě není... Jo a to že v TSi před předjížděním podřadím na 4ku nabo 5ku, kdežto v té 1,6 na 3ku je už jaksi jedno... 😉
white label
Bereš si to zbytečně příliš osobně, v reakci dávám dostatečný důraz na to, že je to myšleno obecně.
Nebavím se o tvých individuálních zkušenostech/pocitech, ale o zkušenostech většiny z těch, kteří tu tak velmi často fňukají nad něčím s čím nemají větší osobní zkušenost.
"Podpásovka" je spíš tvůj příklad s šestiválcem s větším objemem, které jsou třeba zrovna v meinstreamu těsně před vymřením (v mnoha případech spíš po vymření).
Takže teď pro změnu srovnej benzínové motory (nejčastěji R4) s podobným objemem a stejným počtem válců - bez turba a s turbem. 😉 😄
lukas13
Díky za podnět. Najezdil jsem s oběma koncepcemi dost. Můj názor na toto je konstantní a nehodlám ho měnit. Charakteristiku atmosfér mám rád a atmo šestiválec bych vždy upřednostnil před oturbeným čtyřválcem. A (ač slabý) atmo benzín vždy před (slabým) nízkoobjemovým turbem. Toť můj názor. Tvůj dotaz se mi jeví jako taková malá podpásovka - já se zastánců TSi a spol. také neptám na to kolik s čím mají najeto.
Jamie
:yes:
white label
To je zajímavá dedukce, platí to i u jistého nejmenovaného známého nicku, který končí dvěma nulama? 😲 :😉 >😒]
Ham.
99% ženských to beru. Ale i malí natož velcí kluci znají GTI, OPC, ST, RS etc.
Díky designu možná, to je individuální, osobně se mi velmi líbí zadek a hezký je i boční profil, ten vykulený předek mi nesedí a myslím, že řadě lidí přijde dost divný a dodnes si na něj nezvykli. A co se týče jízdních zážitků tak Giu nijak nevybočuje z mainstreamu, určitě jsou zde lepší podvozky (FoFo) i horší (třeba ta I30).
Emel
Zase tak zásadní nejsou, pokud se zeptáš někoho na ulici na výkon nejsilnější Astry, 99% nebude mít ani hrubou představu. Sportovní image tu je pořád, díky designu a jízdním zážitkům.
Ham.
Z hlediska prodejů jsou špičkové motorizace okrajové u všech značek. Ovšem z hlediska image modelu jsou špičkové motorizace a výbavy naprosto zásadní. A sportovní image měla Alfa kdysi hodně dávno, dnes z něj nezbylo díky absolutní nečinnosti v motosportu absolutně nic.
Katikakus
Kazdopadne ocenuji, ze hodnotu sveho IQ uvadi uz primo v nicku - alespon vsichni vedi, co je zac 😉
Emel
Nejde přece vůbec o špičkovou motorizaci, to je z pohledu prodejů okrajová záležitost. Důležitá je nějaká typická konfigurace. Troufám si odhadnout, že Hyundai se nejvíce prodává se základními benzíny v ceně mírně nad 300.000, Alfa spíš kolem těch 450. Individualizace, provedení interiéru, design i sportovní image staví Alfu mimo mainstream, částečně nad a částečně stranou hlavního proudu. Idea, že si někdo místo Giulietty koupil i30, je pro mě dost nepředstavitelná, spíš Alfu trápí propad trhu v Itálii.

Viděl jsem evropská čísla za 1-7, tam je Giulietta s 41.478ks (Ceed má 43.679). Za celý rok 2011 Alfa prodala 78.819, pokud by letos udržela tempo tak je na 71.105, tedy propad cca. 10%, to za žádnou tragédii nepovažuju... vzhledem k tomu, že 2011 byl první celý rok prodeje a čísla byla rekordní.
Emel
Těžká na zadek je, ale s dnes už předminulou verzí se dalo jezdit bokem celkem solidně a podle všeho to šlo i s tou minulou. Že nebudeš mít ručku považuju pořád za chybu... nevidím důvod, který k tomu Porsche vedl.
pochcana kosile
500
white label
Jak dlouh👋nebo kolik si toho najezdil s benzínovou atmosférou a jak dlouh👋nebo kolik si zatím najezdil s benzínovým turbem? Mně odpovídat nemusíš, odpověz si sám a podle toho posuď věrohodnost tvrzení, že ti obecně sedí mnohem víc atmo, než turbo.
Podobné je to (myslím taky obecně) i s aktuálními moderními automaty (včetně dvojspojky) a spoustou dalších věcí. 😄
white label
To máš úplnou pravdu, jen se v jeho případě obávám, že problém nebude pouze ve věku, kéž bych se mýlil, ale to je bohužel velmi nepravděpodobné. Vzhledem k jeho dlouhodobě neutěšené diskusní intelektuální úrovní, a faktu, že už sem občas chodí šest let, by musel umět číst a psát už někdy ve svých dvou letech. 😲 😉
lukas13
Já sám mám atmosférické benzíny rád a v mém voze takový motor je. Takže s tvým tvrzením "A jestli si chce nekdo uzit jezdeni, tak at si koupi golfa s atmo sestivalcem (myslim starsi generace), preplnovane 4valce proste na fajn jezdeni ne." já osobně souhlasím - mě charakteristika benzínových nepřeplňovaných motorů naprosto sedí.

S čím nesouhlasím je tvůj názor na tu atmo 1,4. To je prostě na dnešní auta C segmentu s hmotností přes 1,2 tuny málo. Na vytáčení a řádění po okreskách OK, ale když jedeš dlouhou štreku po dálnici a před každým stoupáním musíš podřazovat abys udržel rychlost je to k vzteku a aut jako OII nebo Golf nedůstojné. Již před pár lety byl u většiny kunkurence základ atmo 1,6 s výkonem okolo 100 HP.
Tomas_2002
Byli jsme v jeho věku stejní - jen kdysi nebyly diskusní fóra a za blbý kecy jsme dostávali facky 😄 Dnes je holt doba jiná, tak to zkouším přes slušnou diskusi 😄
white label
Ode mě máš hlavně palec nahoru za tu neskutečnou trpělivost vážně diskutovat s tímto důležitě sebestředným a přitom nevídaně hloupým "diskusním frackem", hrajícím si naivně na dospělého a zkušeného týpka. Ale aspoň je tu (i díky němu) občas nějaká sranda. >😒]
Ham.
Krize nebude krátká, minimálně tak 2 roky, takže někdy 2014-2015 bude dosaženo dno a pak to půjde zase nahoru (produkce, ceny etc.). Masakr který se chystá mezi výrobci (rušení přebytečných výrobních kapacit, další kola snižování cen, krachy těch nejslabších resp. jejich fúze) bude mít určitě několik dějství a moc krátké to nebude. Dno krize (i cen) ještě nebylo zdaleka dosaženo, krize v podstatě teprve začíná a cenová válka také.
nasua23
Já si myslím, že zlatý věk cen potrvá hodně krátkou dobu a budeme to pak platit dlouhý roky po tom.
Nicco
Mivecom som este nejazdil, pisem iba obecne, ze bez turba na to musis slapat. Vacsina vodicov nerada toci motor, radsej ma Nm a hned z nizskych otacok, vlastne preto su popularne aj diesle. S otackami rastie hluk a spotreba a vadi to pri dlhych cestach. Je mozne, ze niekomu viac vyhovuje vytocena japonska pila, ale predaje su na strane prave opacnej charakteristiky, naviac turbo mozes tiez tocit, ale u atmosfery Nm nizsie nedostanes. Suhlasim, ale ze objem robi svoje, pre mna je idealny kompromis 1.6turbo, kedze od 1.6ky si myslim zacina slusny objem.
Ham.
Motorizace Giu jsou spíše podprůměr v relaci mainstreamu, končí někde u čtyřlístku na 173kW, což překonávají všichni mainstreamoví hráči
Golf 199kW
Astra 206kW
Focus 184kW
Megane 195kW
No a prémie tak je pak zcela jinde. Takže Giu je mainstream, to že i30 nemá vrcholné motorizace neznamená, že u běžných modelů nebere prodeje AR i ostatnímu mainstreamu. Giu je technicky mainstream a díky vyšší ceně je v poslední době neprodejná a u zájemců o vyšší motorizace je určitě alternativou jak Golf, tak Focus tak Astra.
GM.rja
No, já bych tak jednoznačně neviděl. Jednadvojka bude mít s tak těžkým autem spoustu práce, konečně to má i v menším Polu (vyzkoušeno). Naopak poctivá japonská atmosféra, když se jí pořádně dupne na krk, žádný loudal není. Mít v motoru 30 koní navíc se projeví. Když jsem loni vybíral auto, Lancer byl ve finále a 1.6 jsem zkoušel, tak vím, co umí.
Klaudius
Tak načo sem lezieš keď sa ti tu nepáči, ty truľo...
Emel
Nižší střední jo... ale podívej se na ceník, podívej se na motorizace. Giulietta začíná na 1.4T 77kW, v akci pravda za 370.000, ale pokud chceš alespoň druhý stupeň výbavy Distinctive, už jsi na 480. Pokud se nyní Alfa špatně prodává, tak to není proto, že by se zákazníci rozhodli koupit místo Alfy i30, to je jiný okruh zákazníků.

Civic souhlas, u 8G podle mě Honda dlouho váhala se snížením ceny na nějakou realistickou hladinu, jinak se mi to auto líbí. Taky není kombík, dlouho nebyl diesel... a od té doby se to ještě nevzpamatovalo.
figurka
vasek2
Uprimne soucasna atmo 1.4 co byla v minulem golfu jede jako zaklad dobre. Samozrejme, musi se s tim umet jezdit a tocit. To neni turbo. Jezdil jsem 1.4 i 1.2tsi v golfu (rok vyroby 2010) a vetsi sranda je s 1.4, jen ve spodnich otackach proste z podstaty nejede, je to maloobjemova atmosfera. Takze suma sumarum tahle atmosfera je jakoz zaklad dobra.
A jestli si chce nekdo uzit jezdeni, tak at si koupi golfa s atmo sestivalcem (myslim starsi generace), preplnovane 4valce proste na fajn jezdeni ne. Tot muj nazor.
SCHROJF
No teba asi ano,Hviezda,alebo si tu na tych prispevkoch iba onanujes???V garazi,v otcovej Felicii???
_MT_
Jenže ty hodnoty udávané výrobcem bývají optimistické, tedy za ideálních podmínek (bývá to v manuálu i napsané). I pro tu mokrou. Pokud jezdím v podmínkách, kde hrozí přehřívání převodovky, kteréžto vede k rapidní degradaci náplně (náplň pro 150 tisíc může vydržet klidně 10, standardní 50 tisícové náplně můžeš měnit klidně každých pár tisíc kilometrů), musím měnit dřív.

Já bych si nechal zkontrolovat opotřebení spojek a stav náplně. Ale vím, že firmy to neřeší, pokud to není v plánu a dokud auto jezdí.
Ham.
Giuletta je stejná liga nižší střední a prodeje jí klesají a to tak že fest, je to rekordman v pádech prodejů (mínus 30% za 1-8 2012) a s ní celá Alfa (mínus 31😖.
Civic je globální model a globálně je úspěšný ale lokálně v Evropě neúspěšný. V minulosti byl Civic šitý na Evropu a měl zde obrovské úspěchy. Dnes marginální záležitost opět se stále klesajícími prodeji (klidně se může stát, že bude časem následovat osud Legendu a Accordu).
_MT_
Pro mne je důležitá automatická deaktivace (díky Američanům tam bývá podmínka sešlápnutí brzdy pro manuální, což mne štve) a pro případné hraní vypnutí automatické aktivace. Takhle sice člověk nebude mít ručku, ale elektronická ho alespoň nebude otravovat.

Pokud jde o Porsche, 911 je těžká na zadek a Boxster má motor uprostřed, je tedy spíš stavěný na čistou stopu. Změna mne nepotěšila, ale manuální tu nepovažuji za nutnou. Spíš mi chybí u čtyřkolek v zimě.
Emel
Hyundai a i30 možná udělali velký krok dopředu, ale s tou penzí pro ostatní je to jinak. Giulietta je jiná liga, prodává se v rámci možností dobře a H&K na ni nemají vliv. Bravo se do důchodu dostalo standardním způsobem - zestárlo. Civic je globálně celkem úspěšný a opět to není stejná cílová skupina jako i30. A Auris... hm, Auris je taková šedá myš v koutě, taky to asi není auto primárně pro Evropu.
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ham.
Na západ od nás auto spotřebák dávno je a po 150-200tkm jej nikdo nechce. To jen tady a ve východní Evropě jsme takoví hlupáci, že si sem tyto trosky taháme. Tak, jak nejsou zdejší lidé příliš gramotní ohledně finančních služeb (předlužení v oblasti různých půjček a osobní bankroty) tak nejsou příliš gramotní ani v oblasti ekonomiky pořízení a provozu automobilů (mnohý rodinný rozpočet zcela decimuje levný "kup" osm let staré trosky z Německa a její následné opravy a vysoké provozní náklady, i zde na serveru je vidět řada ekonomicky takto úchylných názorů, že je "lepší" staré velké auto než funglovka ala Panda).
V žádné krizi nedošlo k tomu, že by se snížila kvalita zboží, pouze se pročistí trh a někteří výrobci nepřežijí a někteří naopak vyjdou z krize daleko silnější a auta se budou vyrábět stále dál. Ti co zahynou nebudou určitě ti co mají problém s kvalitou výroby, spíše naopak.
bojler_
Jestli to bude zlatý věk pro zákazníky, to je otázka. Prvním parametrem je to, jak moc se snižováním ceny bude klesat také životnost a kvalita jednotlivých dílů. V konečném důsledku člověk může zaplatit o třetinu méně na pořizovací ceně, ale také mu auto může ve stejném poměru vydržet kratší dobu.

Druhým důvodem je pokles cen ojetin a souvisí i s tím prvním. Jednak klesne s poklesem ceny nových aut, další důvod pro snížení je právě menší výdrž a celkově větší složitost a nároky na servis. Z auta se může stát spotřebák, který po sto tisících nikdo nebude chtít. Takže to nakonec může být cesta do pekel.
Ham.
To není tak úplně pravda, jako nový model šestka rýžovala jak o život, jako model ve středním stáří měl pořád nadprůměrné marže a jenom ke sklonku života (hlavně v posledním roce) zlevnil, ale to je v mainstreamu zcela běžná věc. Nyní jde o to, že se zcela novým modelem a na hlavním trhu Evropy (kde vždy vydělával nejvíc) jde fungl nová generace tvrdě na věc hned v zaváděcím ceníku který jak známo je u VW jenom pro oko, ve skutečnosti se pak prodává vždy pod ceníkem a zde to nebude jinak. Takže to není nějaká "akce" na některém marginálním trhu (třeba v chudém Česku) ale skutečný vstup do bitvy, kterou rozpoutal již dávno Hyundai.
figurka
😉 :yes:
Tomas_2002
No, já jezdím každoročně na školu smyku na autodrom ve Vysokém Mýtě ([odkaz] ) a tam se to stává 99 lidem ze 100. Navíc to ESP je štěstím bez sebe, když se snaží zvýšit ovladatelnost auta a ty mu do toho taháš za ruční brzdu.

Jako jestli si v padesátce machrovsky projedeš zatáčku za použití ruční brzdy, tak je to něco jiného, než krizová situace, o které jsme mluvili předtím. Tam už můžeš tahat za co je ti libo.
pogo26
Jen bych doplnil, že Golf už do cenové války vstoupil dříve. Třeba ve Francii už jsou PSA a Renault z Golfu nervózní docela dlouho.
pogo26
Četl jsem o hranici 120 k.
marianek
Ale no tak!! Jiste, pokud se na to necitis, nebo pouze neumis, potom je elektronicka brzda pro tebe jako delana. Jeste se mi nestalo, abych vuz roztocil pri pouziti rucni brzdy v zatacce.
pargi
Ta naše služebka má ale sedmičkové DSG, je v ní 1,6 diesl. Je pravda, že s ní jezdí hodně lidí a nidko se s ní nepáře, přesto mi přijde 80 000 docela málo, aby takhle škubala. Navíc když jsem s ní jel poprvé, měla kolem 55 000 a bylo to stejné.K TÜV předpokládané životnosti se zatím nepřiblížila ani věkem 😄
Emel
No já z toho taky moc nadšený nejsem, zrovna v Porsche... to je přece jen auto, kde se dá počítat s občasným výletem na okruh, a tam se ta ručka může hodit. Normálně na silnici za ní tedy taky moc netahám...
Emel
S těmi soudy to nebude tak horké... podívej se, jaké problémy potkávají auta v testech na 100.000... třeba takový VW Passat... a přesto z toho žádné soudní procesy nejsou. Je to prostě stroj a ten se může porouchat, Německo není Amerika.
Emel
Tak tak... a v tom případě snad není pochyb o tom, co bude v Golfu, minimálně tedy v 1.6TDI, dám krk že i v 1.2TSI 63kW a 1.4CNG... a nejspíš i 1.2TSI 77kW, ale to už hádám.
Emel
No každopádně k tomu mohli na stránkách něco napsat... i fotka nad konfigurátorem je 3dv, v konfigurátoru o tom není ani slovo (myslím).
Emel
Přesto, prodává se i tady a srovnání torzky s multilinkem se nabízí, ale nikdy jsem nic takového nečetl. Jetta? Co to je 😄 ?
shark11
Vzhľadom na ekonomickú situáciu a prebytky výrobných kapacít automobiliek je myslím dosť jasné, že bude cenová "vojna" .... resp. už beží ...

Čo je samozrjme pre nás zákazníkov dobre

😄
martin81
8-s KOMPLEXY SI LIECTE V NOHAVICIACH A VLASTNE CHODTE DO *!!!!! VSETCI!!!!!
Ham.
Soupeři Golfu mají těžkou hlavu a to nejen u nás. Podobně agresivní ceny VW nasadil i v Německu a zdá se, že VW vyhodnotil situaci jako velmi vhodnou pro vyhrocení situace a oslabení konkurentů. Určitě mohl nasadit osvědčenou taktiku vyšších cen a dál hromadit zisky, ale zdá se, že vycítil slabost soupeřů, kteří se až na jednu výjimku potácí ve ztrátách a rozhodl se vyostřit situaci na maximum.

Opel a jeho Astra jsou největší konkurent. Technicky Astra neobhájí vyšší cenu a tudíž jediná možnost jak pokračovat v boji by bylo snížení cen pod úroveň VW, ale to se jeví v dané situaci jako utopie. Už tak Opel balancuje na ostří ekonomické gilotiny o jejíž mechanizmus se opírá nejisté vedení GM a při vědomí stále se opakujících velkých ztrát hrozí, že sekera spustí. Takže nezbyde než držet vyšší ceny a pomalu krvácet protože pustit se do přímého souboje by znamenalo rychlou smrt (VW si může dovolit vzhledem k obrovským ziskům minulých let, na rozdíl od GM, vést cenovou válku téměř neomezeně dlouho).
Evropský Ford s Focusem na tom není o moc lépe a platí pro něj totéž co pro Opel. Jeho problémy v Evropě začaly sice později, ale o to rychleji akumuluje ztráty v posledních měsících a ve ztrátovosti již prakticky dohnal Opel. Analogicky platí, že vyšší ceny si kvalita a technika Focusu neobhájí, takže opět je zde otázka, zda jít do cenové války. Mateřský Ford sice dokáže ufinancovat víc než GM stále řešící problémy sama se sebou, ale riziko vykrvácení je zde podobné.
Renault s Meganem, poslední zástupce Francie, který zůstává v bitvě o Evropu (pro PSA je vzhledem k obrovským ekonomickým ztrátám game over) je ve svízelné situaci hlavně z hlediska stáří modelu, soupeři mají nové „železo“ a Megane v současné generaci a při vší úctě nemůže pomýšlet na víc než na obranu svých pozic.
Hyundai s i30 a Cedníkem udělal v posledních letech pokrok a odsunul řadu starých soupeřů Golfu do penze (Civic, Auris, Bravo, Giulietta) a přitom si udržel slušnou ziskovost. Nicméně mateřský koncern by ziskovost rád zvýšil, protože současné Evropské tažení přece jen znamenalo zisky omezit ve prospěch dumpingových cen v řadě zemí. To také pomalu dělal a cenová výhodnost postupně klesala, takže dnes v Německu není rozdíl proti Golfu ani 1000eur u základních motorizací a při pohledu na výbavu a kvalitu základů je tato výhoda ještě menší. Protože image má Korejec blízký nule tak jeho jediná zbraň je pokračovat v cenové válce na kterou má na rozdíl od výše jmenovaných zdroje a odhaduji, že do této války půjde.
Takže myslím, že nyní teprve budeme svědky skutečné cenové války protože se do ní rozhodl vstoupit nejsilnější hráč a odhaduji, že bude mazec na jehož konci se může stát, že budou i mrtví nicméně z hlediska zákazníků to bude myslím zlatý věk a dočkáme se historicky nejnižších cen.
white label
Tak to v sobě hlavně "nedus", to musí ven, čím dřív, tím lépe... >😒] 😉
Arese
Však je mi z toho taky na zvracení!
Arese
Nikoliv, to se právě velice mýlíš, oproti třeba elektrickým oknům je zde zásadní rozdíl! Klasická parkovací brzda je totiž prvek, kterým řídič přímo ovládá vozidlo. Jeho zrušením, resp. změnou na elektricky ovládané ústrojí automobilka zase o kousek omezí pocit řidiče, že auto skutečně ovládá, že je s autem prostřednictvím mechaniky v bezprostředním kontaktu a požitek z jízdy se zase o kousek zmenší. A jestli to nevíš, tak když si vypneš ESP (tedy pokud ti to výrobce milostivě dovolí), tak jdou s mechanickou ručkou dělat supr věci, zejména pak v zimě (tedy když se to umí). Není prostě nad to, mít vedle sebe krásně tvarovanou ručku připravenou kdykoliv za ní pořádně vzít s tím mechanickým zvukem jak jde zub přes pastorek. Ale jen se směj a schvaluj to, za chvíli ti automobilka udělá ještě řízení po drátě, elektrické brzdy a potom plně samočinný systém řízení auta, kdy si za volantem budeš moci leda tak číst noviny. To si teprve jízdu užiješ! To bude řidičské pošušnáníčko :no: :no: :no: Jak ale říkám, nový Leon el. parkovací brzdou naštěstí zprzněn není, a stejně se mi líbí víc než Golf. Já VW nevyčítám, že el. parakovací brzdu, tento vynález pro řidičské lenochy a převážeče nesmyslného počtu kelímků s nápoji, zavedl. Mě jenom uráží, že mi jako zákazníkovi nedá vybrat - to je neomluvitelné!
white label
Naopak, ty jsi s tím začal... :😉 >😒]
white label
VW dobře ví, že zrovna u nás jsou 3dv. hb téměř neprodejné, viz třeba i "nedávný" nástup nového Pola na náš trh, nebo tradiční pakety pro Golfa (5dv. + aut. klima), které třídveřové verze Golfu vlastně naopak znevýhodňovaly (na rozdíl třeba od německého trhu).
white label
Tobě bych, s dovolením, doporučil (teda až budeš velký), koupit si minikáru a jezdit s ní z kopce..., proti autu ušetříš neskutečné prachy (včetně spotřeby) a jistě rychle přijdeš na to, že: "za tie prachy to takí výrazne citeľný rozdiel nie je ...." 8-s 😉
white label
:yes: 😉
Ham.
:yes: >😒]
Tomas_2002
Holt jsou zákazníci na "malý kožený paket zvyklí" 😄 Když není ručka, tak obšiješ tlačítko >😁 :yes:
Tomas_2002
Xenonové světlomety - zde tedy bi-xenonové světlomety s natáčením jsou nejdůležitějším prvkem aktivní bezpečnosti. Díky nim máš v noci možnost vidět překážku daleko dříve a tím pádem máš více času na reakci což může rozhodovat o nehodě či životech. Raz si možná mal nějakou HID přestavbovou sadu z Tesca, jinak by jsi to chápal 😉
Tomas_2002
Až bude VW lowendem, Toppere, to už tady nebudeš >😁
Tomas_2002
Ale to je klasika 😄 Všichni by chtěli zrychlení do 6 sec., devatenáctky kola a elektrický dovírání dveří v základu. Pak se ale stejně ukáže, že nejprodávanější verze je 1.2 TSI Comfort Edition ( 63 či 77 kW), kde je v příplatku pouze rádio RCD 310 a mlhovky. A ti lidí s tím jezdí, jsou spokojení, málo jim to žere, jede to slušně a má to snesitelné provozní náklady. Jen tito lidí nepíší do diskusí 😄
Tomas_2002
Podívej se na to takto - já mám čerpačku 8 km od bydliště směrem na Prahu ( areál fy. Nopek s.r.o., Hrušová). S Touranem dojedu na nádrž do Prahy na Ruzyň, trochu pojezdím po Praze a ještě se vrátím k nám ( sice tak tak ) a zas natankuju v Hrušové a jedu domů. Další čerpačka je v Brně, ale tam se na jednu nádrž otočím čtyřikrát. To opravdu za tu kačku na kilometr stojí. Pravda, pokud někdo nemá aspoň jednu čerpačku poblíž, tak je to blbý. Ale jen u nás (okolí 15 km) mají tento rok vzniknout další dvě.
_MT_
Pokud ta předchozí byla 5,5., tak je tahle logicky 6,5. >😒]
_MT_
Neříkám, že nemůže mít problémy, ale je to jiný motor s jinak řešenými rozvody. Pokud bude mít problémy, tak bude mít problémy své vlastní.
_MT_
Nejen 911, i Boxsteru.
Nicco
Bohuzial nema turbo, takze pruzne zrychlenie je uplne mimo.
Nicco
1.0EcoBoost
megacruiser
Golf za tuhle cenu s popsanou výbavou je skvělá nabídka, rozhodně lepší než vykradená korea s nestravitelnými a nesmyslnými tvary. 6,5 generace? Není to už dnes jedno? Proč měnit i to co dobře funguje?
_MT_
Pakety byly potřeba hlavně kvůli tomu, že mu toho celkem dost chybělo v základu. Navíc je to novinka, takže to teď moc tlačit nebudou. V ČR je zatím očividně jen pětidveřový, v Německu je i třídveřový, příplatek za druhý pár je 900 €.
pargi
😄 ano ano. Ale někdy není nad katarzní slovní přestřelku s někým, kdo se na věc kouká úplně jinak 😄
megacruiser
Korejci koncern překonávají v zisku, protože dostali všechno zadarmo - zasíťované pozemky, daňové prázdniny, zaměstnancům taky míň platí. Předáky odborů mají podplacené. Co se týká Dacie v Německu - já sice Dacii fandím, což je o mě asi známo, ale v Německu Dácia už tolik nevalí, protože tam mají na kvalitu jiné parametry než my. Třeba strejdovi u nového Logana vyskočilo lanko od plynu. U nás žádný velký problém, ale v Německu by okamžitě majitel prodejce žaloval o ušlou mzdu, za problémy a možná by vysoudil třeba i polovinu ceny auta.
Co se týká tohoto Golfu, tak nízkou cenu základního modelu jsem nečekal vzhledem k široké výbavě v základu. Dacii pořád konkurovat nemůže 😄 ale ošizené korejce asi už nemá cenu kupovat.
_MT_
Sice palivo tvoří nemalou část nákladů na provoz, ale u mne zdaleka netvoří ani polovinu. Když budu chtít šetřit na palivu, tak si v dnešní době pořídím auto na plyn. E85 dnes také celkem ujde. Proti hybridům nic nemám, ale spotřeba není to, proč si takové auto pořídím. S výjimkou prakticky výhradního městského provozu. Ale i tak by měl být plyn výhodnější. Pokud ti jde o techniku, proč ne. Každý koníček, každá láska něco stojí. 😄 A HSD je spolehlivý.
Xawier
Xawier
Pravdu máš! Ověřiljsem si to a spletl jsem se... U A3 1,6 TDI je opravdu torzka, jinak u všech dostupných motorizací vč. 1,4 TFSI/90kW víceprkové zavěšení... 😉
twistedTSD
No jo, Focusu II po FL se co do designu nemůže současný Focus vůbec rovnat. Kráska a zvíře. ;-\
iudex
No ja by som doňho šiel. 😄 Ak odmyslíme (čiastočne estetickú) otázku interiéru, sú to práve benzínové motory, ktoré u FF II pokrivkávali a špičkový Ecoboost by mu vlial novú krv do žíl.
_MT_
U Beetla je to z velké části dané zaměřením. Je určený primárně pro Ameriku. A řekl bych, že to začalo Jettou, ne?
pitrys
No jestli si myslíš, že do takových diskuzí píšu pravé jméno tak jsi na omylu, práve kvůli takovým dementům... Opět reaguješ na své příspěvky, zamysli se nad sebou, nebo nech někoho jiného, ať se zaobírá tebou...
_MT_
Klikovou nápravu má určitě 1,4 TSI CNG (předpokládám, že tam má nádrže, jako A3) a vsadil bych si na 1,2 TSI a 1,6 TDI.
Xawier
>😁 jj,to nabídne,ale ne u nás... Ještě před měsícem tu psali,že Golf nebude mít 1,2 TSI/63kW a nová Octávia bude začínat s 1,4 TSI a délku bude mít 4,8 metru 😉

To mi připadá jak za komoušů... "Říkali to v televizi,tak to musí být pravda!" >😁

P.S. Tím neříkám,že objednat třídveřová nepůjde! Půjde a brzy! Ale dnes si 5dv. objednat můžeš,kdežto 3dv. ne!
Okys
Poradím ti.Jukni někdy na honda klub,tam těch Japonskejch střepů rozsypanejch uvidíš moooc..Ale to jen děcka jako ty mají potřeby sem pořád cpát nějaký nesmyslný odkazy a jakmile se objeví článek o vw zahumusíš to tady trapnou hondou.
Xawier
To neříkám nic! Je to výborná cena na novinku typu Golf... Nicméně nic to nemění na faktu, že Golf VI je na tom co do poměru cena/nabízená hodnota lépe.

Tady spousta lidí onanuje nad špičkovou cenou od 339.900,- Kč, ale to, že VI je za 329.900,- Kč vybavený tak, že VII by po dovybavení přišla na 389.900,- Kč už moc lidí nevidí 😄
Emel
Dýchavé 16-ti ventily, to myslíš motory VTi vyvíjené s BMW? Technická zaostalost sama u Meganu, to asi zase budou motory 1.2TCe 85kW nebo 1.6dCi 96kW. A proč nemluvíš o Astře?
Emel
Pokud vím, je elektronická parkovací brzda i v nové 911 😉 , takže o GTI bych nepochyboval.
esenbe
Já mariachiho chápu. Jen nejsem typický diskutér a nějaký důvěra či oblíbenost mi je ukradená. Diskuze jsou pro mě jen další informační portál. Nepotřebuji věřit člověku, pokud mi dokáže nabídnout informace, které jsou pro mě v tu chvíli důležité. Někdy svými názory přispěji také, protože mám pocit, že mohu něco nabídnout. Někdy to je jen pocit a někdy někomu dám informace, které hledá. Prosté. Neutíkám sem od reality a nemám tady virtuální přátele s kterýma se stýkám.
_MT_
VW pořád nabízí dvě klimatizace. Základní manuální a pak dvouzónový Climatronic. Jen tomu tak není v ČR. Takže se přeci jen nabídka od Německa liší. A ceny máme nižší.
_MT_
Časem bude nabídka určitě volnější. Uvádí ho na trh, tak slabším motorům dali chudší výbavy a silnějším tučnější. 😄 I když je cena příznivá, pořád chtějí podchytit co nejvíc solventních nedočkavců.
_MT_
Přijde mi trochu nefér argumentovat akční výbavou. Na novinku je to slušná cena a v porovnání s minulostí i solidní výbava.
Emel
Hele, zbytečně to hrotíš... nové auto nemá ošoupaný volant, ta 1.4 není tak zlá a pro změnu má šestistupeň, plecháče jsou u Golfu taky a rádio je prostě rádio. Zase máš v základu multilink a delší záruku.
Emel
Já to někde najdu... u Golfu zatím nevím, ten katalog jsem samozřejmě viděl... ale u A3 jsem zahlédl oficiálně vypadající informaci o tom, že pro 1.6TDI je v základu torzka. Řešilo se to tu i na diskusi a shodlo se na tom docela dost lidí...
igorvrazic
ja si z toho pi.cu ale narozdiel od teba nerobim...
Emel
Hned od začátku Volkswagen nabídne dvě karosářské verze
Emel
V článku se píše Hned od začátku Volkswagen nabídne dvě karosářské verze...
Carlos Santana
za hypotézu o Hondě... :yes:
Klaudius
Je to presne to isté, ako keď máš v každom aute ABS, ESP, klimatizáciu, predné okná v elektrike alebo ovládače na volante...len do nich!
_MT_
Na rozjezd do kopce máš asistent pro rozjezd do kopce. 😉 První takové systémy byly na trhu asi před 80 lety. Na to prostě elektromechanickou parkovací brzdu nepotřebuješ.
bojler_
Nebo ještě dalších pár šupek a můžeš si koupit BMW 7
_MT_
Výbavy jsou dopodrobna vypsané na stránkách, minimálně německých. A český ceník je, tam to také najdeš po položkách (na první pohled je to stejné jako v Německu).
figurka
V tom případě to špatně chápeš. Je to přesně o tom o čem píše mariachi ve 14:43
_MT_
To jen tak nezjistíš, protože druhý pár dveří je příplatková výbava, ne samostatná varianta, pro kterou by měli technické údaje. Pokud to nebude někde uvedené jako zajímavost, tak budeš mít smůlu. Stejně jako s hmotností jiných příplatků.
pavkin
tak se s oběma svez, pro mě je atmosféra historie, a jestli jsem o ní ještě trochu uvažoval tak po zkušenostech s manželčinou i30, jsem se ujistil že atmosferu pod dva litry ani omylem.
pavkin
Jel si s tou korejskou 1,4? Manželka si koupila novou i30 s tímhle motorem, dneska si rve vlasy že nekoupila buď 1,6GDI nebo Golfa s tsi, tupější motor jsem snad nezažil. V Korei tam asi místo koní dávají poníky. Nejede to, dlouhodobý průměr 8,4l/100km. Zaplať pámbů že s tím jedu jen občas.
_MT_
Jízda ve městě, hlavně pak parkování, není silná stránka převodovek se spojkami. Obzvláště s naftovými motory. To je jedna z věcí, kde u mne boduje 1er.

Pokud jde o 80 tisíc, to je na převodovku celkem dost. Dnes tam máš náplň s dlouhou životností, říkají jim bezúdržbové, ale většinou to údržbu chce, pokud z ní chceš dostat to nejlepší. U 6 stupňového DSG se má podle VW olej měnit po 60 tisících, pokud vím. Suchá sedmička je snad bezúdržbová, ale to je blbost, jak tu všichni víme. Tedy v závislosti na tom, jak dlouhý má být podle tebe život auta. TÜV snad definuje životnost auta jako 5 let nebo 120 tisíc kilometrů. 😉
kyklop
v zasade ano a to su ceny uvadzacie, takze pravdepodobne sa postupom casu bude dat trochu zjednavat, resp. budu aj akcne ponuky, pakey, edicie
esenbe
mě je úplně jedno kdo co má. Mě jen pořád se.re ta místní diskutérská nálada. ,, Co o tom máš co kecat, když na to nemáš ,, ... Dinár je pro mě pořád jen plná huba keců o tom kdo na co a kdo co nemá. Místo argumentů napadá diskutéry s tím, že pokud na to nemají, nemohou o tom mluvit. ( ne přímo, ale vyznívá to tak )

Možná jsem naivní, ale diskuze je především o názoru a argumentu. Nikoliv o skutečném stavu člověka. Není žádný rozdíl mezi tím, jestli je někdo bohatý a auto za 340tk si vyzkoušel a může si ho koupit a jestli je někdo chudý a auto za 340tk si nemůže dovolit ani za pár let, ale vyzkoušel ho úplně stejně. Názor na něj je to důležité.
esenbe
Peťo byl odsouzen rychle a jen na základě svého auta na moje.auto.cz. Je mi jedno kdo si čemu na internetu věří. Mě je jedno kdo co má a na co nemá. Zajímají mě jen názory dotyčných.
pelikoš
opět bouře ve sklenici vody... :-!
zdravy rozum
shark11
Predpokladám, že keď má koncern turbo, tak atmosféry sú o ničom .... ale to platí len pre koncernové atmosféry .... konkurencia je už dávno inde 😉
Xawier
Jak A3,tak Golf mají vždy vzadu víceprvkovou nápravu (alespoň na německém trhu!!!)... V oficiálním německém ceníku máte jasně napsáno: "Radfuhrung: Hinten durch Vierlenkerachse mit Einzelradaufhangung". Neboli česky = "Zadní vedení kol prostřednictvím čtyřprvkové nápravy s nezávyslím zavěšením" 😉
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
bojler_
Tak zrovna Trendline je cca o 10k drazsi (2 benziny) nez aktualni CE - nedivam se pritom na rozdil vybav. Z mimoradnych je neco levnejsi (xenony, neco drazsi). Zas tak podrobne jsem to nestudoval.
olsztyn
Na Carspideru sleva 6% hned první den...nevím jestli to není nějaká levá
No já teď kupovat auto tak je asi jasno :-!
Klaudius
Načo toľko rečí? Kúp si ho a buď spokojný.
Klaudius
Mňa zas hnevá niečo iné - ako sa vyjadruješ. Že nie si spokojný s autami je smutný fakt, ale to neznamená, že sa máš preto vyjadrovať jak posledný kopáč kanálov... :no:
_MT_
Také jsem nečekal, že se tyhle odvážné odhady naplní. Je to příjemné.
Gangrel
Tohle by me ani ve snu nenapadlo... Golf s naflaknutou vybavou (+tempomat) a cenou jak kdyz korci utocili na evropske zakazniky... kluci z Koree ted budou mit mnohem tezsi udrzet pozice.

Novy Golf se mi libi (ale Leon jeste vice), jediny stres bych mel z toho TSIcka... kdyby byla jistota, ze to koncern odstranil... ale v zakulisi se stale mluvi o pouhe optimalizaci a ten risk "potkaneho" motoru s nadstandardnimi naklady na opravy (idealne po zaruce)... brrrr.
jossalito
Opět reaguješ naprosto zcestně. :no:
Xawier
Cena platí pro 5dv. variantu. Třídveřové provedení zatím nejde objednat...
Ondris
Neni kazdemu shury dano. :-!

Koukam, nic nevidim, jdu si hodit masli. Ty, ktery vidis mou IP to jiste vis lip.

Orevoar.
Xawier
>😁
Xawier
Jj, Porsche Brno také doporučuji :-! :yes:
jossalito
Já neumím číst, ty neumíš chápat. Dobré. To si moc nepokecáme. :-!

Moji rodinu nech na pokoji, raději koukni, na co ses zmohl ty.
Xawier
No Golf VI byl ještě před 3 lety se stejnou výbavou o 100.000,- Kč dražší...
ericn
jsou na sebe naštvaný, že běželi pro i30 a přišel Nový Golf s lepší výbavou a oni už nemají korunky >😁 :yes:
Xawier
Litá kola,výškově nastavitelné sedačky s nastavitelnýma bederníma opěrkama,kožený volant,řadící páka,,tempomat,loketní opěrka vpředu,loketní opěrka vzadu,komfortní sedadla vpředu... + další drobnosti. Za tohle dáš v novém Golfu VII navíc 52 tisíc korun... Plus o deset tisíc je dražší,takže dohromady o nějakých 62.000,- Kč s DPH dražší...
Ondris
Jo my ani neumíme číst? No neva, řekni manželce, když už se její papá zmohl na Maserati, tak ji snad naučil i číst. Společně snad přeslabikujete, co jsem prve psal.

:-!
twistedTSD
Mlčí? Ani ne. Už se mu povedlo prohlásit Golf za low-end.
jossalito
Aha, takže pro tebe je komprese 9.3 u přímovstřiku velkej, ba přímo neřešitelnej, problém. Hm, dobře. :-!
strýček BOB
Tak jsem mrknul do ceníku a...no i30 Trikolor s primitivní 1.4, mechanická klima, rádio z tržnice, ošoupaný volant, plecháče a to celé za 315 990,- Srovnání se "základním" Golfem netřeba, to je prostě dokonalá nabídka.

A já pořád proč je tady takový dusné ticho ze strany rejže klubu, topper mlčí, incescent mlčí... >😁 :yes:
igorvrazic
Ano....uz priplatim par šupek navyse a mam Mazdu 6...
jozephko
To, že mám japonské auto (ako napríklad ja) ešte nemusí znamenať, že musím kritizovať nemecké autá. Golf sa mi páči a obdivujem ho, aj keď by som si ho asi nekúpil. To, že sa mi páči Mona Lisa, ešte neznamená, že ju musím mať doma.
Ondris
Sez you. 😉
Neodkopávej se tak, je pěkný, že víš, jakou má TSI kliku, ale její princip jde pravděpodobně mimo tebe. Stejně tak rozdíly mezi fungováním dieselového a benzínového motoru a rozdíl mezi těmito palivy. Nevadí, nikdo nemůže vědět vše, já zase vím kulový o mgm kvality.
Méně agresivity, více čtení a praxe, ono se to časem poddá. :-!
oldrt11
no nevim, esli maj vsichni ve vw stejnej nazor na "uchvatny vizualni signal", ale (nekde jsem to mozna psal-pak sorry) klaus bischoff na dotaz, není-li golf nudné auto opáčil: "absence či nepřítomnost ornamentů je vlastností (eigenschaft) designu vw". no a je to vyreseno! da silva ho sek pres prsty (stejne tak günaka pri golf vi. i cc) kdyz rek: "o čistotu bocnich linií jsem svedl pravou bitvu! vždy se ve společnosti někdo (kdo asi-tady zni bischoffovi v usich) snazil vtisknout vozu "osobnost", ale ja jsem proti tomu bojoval, a nakonec tuto jednoduchost ubránil." co ale je divny, ze interier nechali navrhovat korejce, ze...? kdo vi, treba pokyn winterkorna, na zaklade obhlidky i30 z iaa 2011.
p.s. ...ale ma to smrnc. to zas jo...
jsi.dement?
>😁 >😁 >😁
twistedTSD
1. Fajn, chceš odůvodnění? Tady ho máš😒br />
"Vlastne idu dalej predavat stary Golf za povodne peniaze. Tak predavaju aj pasat a aj dalej to tak bude."

- kdyby sis o Golfu VII něco přečetl, věděl bys, že je to úplně nová generace, která má s Golfem VI společného málo.

2. Dobře, zůstaňme u čísel. Nejprodávanější auta v Evropě - VW. Nejprodávanější auto v Evropě - Golf. A ani v celosvětovém měřítku si VW, včetně Golfu, nevede špatně.

3. ---
GM.rja
To ale vůbec není hezké připomínat, teď se tady oslavuje Golf se standardní "sloní nohou" místo C sloupku. Jen nevím, čím si vw-fanatici připijí; můžou metanolem, stejně už teď vidí realitu zkresleně >😁
jossalito
Když se budu vyjadřovat přesně, mnozí vůbec nepochopí o čem je řeč. :-!
holden_holden
jelito si sice sedi na vedeni ale na konci toho vedeni nic neni
jossalito
Aha, tys to tehdá taky nepochopil, co?

Ono to tehdá bylo myšleno tak, že konstruktéři se setkávají s mnohem větší kompresí, tudíž s ní umí i pracovat, nehledě na palivo. Hlavičko. :-!
jossalito
Schizofrenie. :-!
shark11
Kto by pred pár rokmi povedal, že sa Dacii bude dariť v Nemecku ..... 😉 , ktoré je doménou VW s jeho Golfom ....

Na a stalo sa ...... a i Dacia tlačí na koncern, hoci samozrejme len vo svojem "chudobnejšom" segmente ....

Ono hodnotiť auto sa dá z rôznych pohľadov .... pre akcionárov je zaujímavý zisk a je im úplne jedno ako sa dosiahne .... a napr. v tomto kórejci VW prekonávajú .... napr. tomu, že nemajú taký "zvyk" ako koncern .... samozrejme takí Francúzi by si i ruky polámali, keby aspoň nejaký mali >😁
GM.rja
A co třeba základní Lancer 1.6 MIVEC se stovkou za 10.7s? Není to lepší? >😁
CharLee69
Tak jak to píšeš to je pravda, ale můžu si vzít 1.4 v "základu"? Chtěl jsem tím jen říct, že se dnes automobilky (a to není jen VW) předhánění v co nejnižší základní ceně, jen aby s ní mohli operovat. Cena již od .... Kč! A spotřebiltelé pak diskutují, že to a to můžu mít už za to a to. To je strašně zavádějící. Takže částečná ironie tam byla spíše na ty marketinkové prkatiky.
figurka
>😁 >😁 >😁
figurka
Ono ani tak nejde o tebe, ale o výlevy jistého honda "slepce" na kterého jsem také původně reagoval. S tebou jsem se zatím dokázal vždy shodnout, resp. co si vybavuji, tak jsme se dokázali i shodnout, že se neshodneme a vždy korektní diskuzí. 😉
logins01
Když porovnám, že tento Golf v základu bude mít digitální klimatizaci (dvouzonovou), 4x el. okna, resp.kompletní elektriku, elektronickou parkovací brzdu, spousta asistentů, pytle teda jsem nezjistil, ale minimálně 7 (teď bych se hádal, jestli už pátá generace jich neměla náhodou 10), a k tomu TSI (ona ta verze 63kW jede asi jako Astra 1.6 nebo Focus 1.6 s tím rozdílem, že TSi má o 1,5 vteřiny lepší akceleraci a litr a půl nižší spotřebu)....velmi slušně nastaveno. U Focuse za 350t. máte archaickou klimatizaci s ovladači snad ještě z Escorta, vzadu na oknech točíte kličkou jak blbci a celkově to auta vypadá hodně levně, navíc 1.6 je hlučná a funí i po rovině (a kašlu na to, že jí lze točit do 6500ot., to jsme někde v devadesátých letech). O Astře a P308 ani nemluvím, Megane je pěkný auto, ale jinak tech. zaostalost sama, no a Kia Ceed nemá v základu vůbec nic a vyšší verze zase platíte, takže se rozdíl setře...i30 jsem nezkoumal, ale jestli se povede jak minulá generace tak ani vidět. Jediné auto, výbavou dost výhodné, je Citroen C4. Ovšem i tady ty dýchavé 16-ti ventily a 4000ot. při 130km/h jsou hrůza.
Arese
Jestli skutečně budou mít všechny výbavy el. parkovací brzdu v základu, je to neomluvitelné znásilnění zákazníka. 8-s A jestli toto drahé, debilní, pomalé, poruchové a hnusné zvuky vydávajcí zařízení narvou i do verze GTI, tak to už je doslova zločin. Ještě štěstí, že nový Leon dostává klasickou, sportovní "ručku" :yes: :yes: :yes: 😄 😄 😄
pitrys
Když si dá někdo nick zdravý rozum tak je to slušná parodie... Je zajímavé jak se dá reagovat na svůj vlastní příspěvek, asi ponorková nemoc.
Ondris
Nekdo napise tohle, nekoho zase naramne prekvapi, ze benziny maji o pulku nizsi kompresni pomer nez diesely.
miromen
Jasně i Dacia je auto.
Muj nazor je že konkurence sice zareaguje ale bude ji to prd platne.
zdravy rozum
Emel
Zajímavé je, že třeba u toho Beetla se takové srovnání pokud vím nikde neobjevilo. A zrovna tam to právě moc fajn není, protože multilink má pouze 2.0TSI, zatímco poměrně silné 1.4TSI se musí spokojit s torzkou a ani připlatit se nedá. U Leonu to zatím vypadá na stejný scénář.
pargi
Já jinak nic nepsal o hrozném golfu. Mi se docela líbí a jsem velice mile překvapen základní cenovkou. Možnosti výběru všeho možného jsou pro golf plusové body. A teď vlastně ani nevím, kde se zde v diskuzi vzala Honda >😁 snad to nezpůsobila moje zmínka o tom, jak si to v diskuzi slízla, že nejede, když dá kilo pod 10 😄
zdravy rozum
ericn
Fajn, to nezní zas až tak špatně. Beru tyto ceny jako zaváděcí, které určitě za 2-3 měsíce půjdou dolu. Zas taková rvačka o nového Golfa se u nás nedá čekat, jako u našich sousedů v jeho domovině 😉

Nicméně, pokusme se jen tak rychle srovnat, např. prostřední výbavu bez extras😒br />
Golf 1.4TSI 90kW Comfortline 440tis Kč
Megane 1.2TCe 85kW Dynamique 410tis Kč
P308 Active 1.6VTi 88kw 340tis Kč
Hyundai 1.6 CVVT 88kW Trikolor 330tis Kč.
Ford Focus 1.0EB Trend 460tis.ks
Opel Astra 1.6 XER 150years ed. za 465tis. Kč

Jasně, jsou to ceníkové ceny z konfigurátorů, realita bývá mnohdy jinde. Teď jen si sednout, projít výbavu, dorovnat na stejnou úroveň, vybrat top 3, jít se svézt a popovídat s prodejcem 😉

Závěr? Ať si každý koupí co chce, ale Golf rozhodně nastavil cenu adekvátně trhu a tomu, že je to novinka, čili hit sezóny 2012 😉 :yes:
zdravy rozum
figurka
Ja tím chtěl jen ukázat, kam to Honda dopracovala. Je super, že nejvýkonější benzín v Civicu dokáže potrápit základní motorizaci Golfu. No a pak tu máme další možnosti ( u toho "hrozného" Golfu ). U VW si alespoň můžeš ten HH koupit. U Hondy už ani to ne.
pargi
No, může být, nejmladší honda, ve které jsem seděl dnes už má 3 roky 😄 je to zrovna onen civic, předešlé ufo. Auto super, co mi vadilo, je zadní křídlo, na které pořád koukám v zrcátku. A zdechloň to opravdu nebyl 😄
SCHROJF
autor to po sebe aj cita???"Ve výbavě základní verze najdeme například automatickou klimatizaci Climatronic, pět dveří, rádio FM Composition Touch s 5" dotykovým displejem, čtečku paměťových karet SD, elektronickou parkovací brzdu včetně funkce Auto Hold...

Základní provedení Trendline rozšiřuje Comfortline... kůží obšitý volant, madlo ruční brzdy a hlavici řadicí páky, a loketní opěrku.
takze v zaklade je elektronicka rucna brzda-tlacitko zname z passatu,ale v Comfortline je rucna obsita kozou???!!!a co je obsite kozou to tlacitko???!!!Uroven clankov dost upada!
P.S.elektronicku rucnu by som nechcel,a tiez mam namietku k tomu MPV okienku pred spatnym zrkadlom...uz aj GOLF???
pargi
Tím jsem taky myslel, že nekoupím ani golf r nebo gti. Žádnej hh, který si hraje na sportovní auto.
SCHROJF
Sa vam cudujem,ze s tymto typkom (zdravy rozum)vobec o niecom diskutujete!!!
pogo26
Hledej " Die Verbundlenkerachse". Novináři už jezdili Leona a ten torzku má.
[odkaz]
Ada je zase tady
Ano, měl být mnohem více konzervativní, extravagantní rysy budou kupce odrazovat stejně, jako chybějící ruční brzda. :no:
shark11
Auto ako každé iné ....

Konkurencia samozrejme zareaguje ... tak ako reaguje aj VW ....
ryccardo
no skoro 500 km tejdně. No a při 38 korunách za litr a spotřebě s benzínem minimálně 8 litrů to máš takhle. Do práce z práce a něco po víkendech a za rok to mám 25000 ani nemrknu. Teď jezdím TDIčkem s dlouhodobým průměrem 5,8. Je to sice pořád 4000 za měsíc, ale za rok to mám jednu dovolenou na palivu ušetřenou ;-\
mila001
Výbava dobrá,cena dobrá ale co je to platné když je tak ošklivý.
Aladeen
[odkaz] Porovnaj s Golfom ... 😄
zdravy rozum
zdravy rozum
MariAchi
😲
Večer se zkusím prohrabat netem, třeba najdu neco "official".
Mino21
Třeba proto, že občas ten velký kufr potřebuju a nechce se mi řešit alternativy (vozík, rakev,...). A v ničem mě to neomezuje.
gil54
Ne, žádnou Xenofíliu nemám. Jen jsem ti chtěl říct, že příplatek za tato světla je úplně normální. Když je nechceš, nikdo ti je nenutí.
Aladeen
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Mino21
Tak nepiš "zdechlejší motory", když jde o převodovku. Vyjadřuj se přesně, když už se chceš navážet do jiných 😉
miromen
Pokud bude podobna cenova politika i na jinych trzich tak pro konkurenci přichazi hodně těžka chvile. Jen škoda vyřazeni klasicke ručky.
Myslim si že VW se diky Golfu stane opravdu světovou jedničkou.
Aladeen
Ďalší ktorí má Xenofíliu , Daj mi aspoň 1 poriadny dôvod prečo si priplácať za takú kravinu ako sú xenony ? Preto že lepšie svietia ?, raz som ich mal a poviem ti za tie prachy to takí výrazne citeľný rozdiel nie je .... 😉
twistedTSD
Zesměšňuješ sám sebe. Kdyby ses aspoň podíval do toho ceníku...
MariAchi
Nejprve se, ty loulo, podívej na seznam výbavy, pak spočítej airbagy (ne, prsty na levé noze ti opravdu stačit nebudou) a pak to srovnej s "konkurencí".
Ať nejsi za loulu navěky věků.
twistedTSD
Co přesně je "Volks" na výbavě a motorech? Co se ti nezdá na ceně? 8-s
MariAchi
Edice BYCH >😁
Lepší nadpis neexistuje a zvlášť teď a tady :yes:
twistedTSD
Poruchovými TSI? low-end? Směšné...
vrkuboy
Porsche Brno 😉
gil54
Podívej se jaké jsou příplatky za xenony všude jinde a pak se div a pohoršuj.
MariAchi
Špičková není, ale v jistých mezích ujde.
Už to ale není TA Honda, je to jen nějakej japonec, co vypadá jak ufo...

U toho zdechloně mi chybí smajlík, myslel jsem to tam nahoře spíš ironicky.
figurka
No právě. To je přesně ono.
Aladeen
Keď Svetlá stoja 22 000 kč, tak koľko prosím ťa stojí volant ? >😁 45 tis.?

Prosím ťa .... V znaku má slovo Volks tj. Ľudové , tak potom prečo to auto stojí 500 000 kč ... Jediné čo je na tom Volks je tá výbava a motory .....
MariAchi
Milionářka z chatrče >😁
MariAchi
Focus Tour >😁
Emel
Už jsem to viděl na vícero místech, teď to ale nemůžu najít. Spekuluje se i o tom, že jedním z důvodů pro torzku je instalace CNG systému - dobře je to vidět tady: [odkaz]
MariAchi
Já zapomněl >😁
Aladeen
Zabudli dopísať že v základe dostanete auto v základnom nátere "Real Metal Colour" bez brzdy s motorom o výkone 1 vyčerpaného tatárskeho poníka 😉
Za premrštenú cenu , proste VW !
Monaro
měl jsem dobré zkušenosti u AUTO BAYER ve Slavkově u Brna, naopak za houby to stálo v ROS v Brně na Poříčí.
GTI
MariAchi
Na druhé straně je to docela logické - pokud jezdíš jako pan klobouk, nepotřebuješ sofistikovanou nápravu a je zbytečné za ni platit, případně po nájezdu řešit problémy.
A pokud cíleně chceš sportovněji laděnou verzi auta - pak koupíš i lepší nápravu se všemi výhodami i nevýhodami.
Osobně jsem zvědavej na první srovnávačku torzka X víceprvek na tom samém autě 😄
GTI
Tak jako u každého respektuhodného nového modelu i u nového golfa vyberme optimální vůz pro středoevropského jemně nadrženého šoférského mladého býčka. Tak tedy😒br />
Model GOLF 1.4 TSI, comfortline, manuál, litá kola, klima, kožená malá výbavička za - Kč 440,900,-

Dohazuji potřebnosti
- brzdový asistent za 3.300,-
- boční airbagy vzadu za 9.400,-
- Tempomat -za 11.900,-
- Barva za 13.900,-
- Sportovní sedadla za 3.300,-
- Světla za 22.000,-

Teď to sečtu, moment. Výsledná cena - Kč 504.700,- No a máš to. V podstatě dnešní vrchol třídy na 140 koních, xenonech a s dokonalou další výbavou tě stojí... půl miliónu korun. Máš s tím problém? Pak si stěžuj nikoliv na Volkswagen, ale jen a výhradně na sebe.

Neboť je pravda o autě, avšak je též pravda o tobě...

Je to skvělý vůz - [odkaz] No... nedá mi to 😉 [odkaz] :😉 😄

BRAVWO GOLF :yes: :-!
Emel
Dobře, dobře... svým způsobem je fajn vědět co chceš, ať už jsou důvody jakékoliv.
MariAchi
A to je info odkud?
Emel
U Audi je to na beton, u Leonu je rovněž potvrzena torzka pro slabší motory. Golf je zatím s otazníkem, tenhle dokument jsem viděl a mluví o víceprvku... ale i s ohledem na Audi je to nepravděpodobné.

Ostatně, celá ta sranda začala novým Beetlem...
Peto02
Jasne, nove auto je o niecom inom 😄 Musim sa priznat, ze nieco na tom asi na zaciatku stratim, ale to je dan za tu spickovu techniku od Toyoty a o to mi aj ide. Kvoli nej si rad priplatim a mozno ked vsetko pojde tak dobre ako pri tom Focuse (stale povodna baterka), tak mi vydrzi aj 10 rokov, alebo budu o par rokov lacnejsie baterie. Ak mi da teraz niekto do ruky 20tis eur a vyber si auto ktore chces tak nerozmyslam a beriem Auris Hybrid, tak to proste vnimam, mam ho uz dopredu viac-menej vybrate.
MariAchi
Já se sázet nebudu, jak jsem řekl, moc to dění kolem aut teď nesleduju.
Ale přišlo by mi divné, kdyby jak A3, tak Golf o víceprvek přišli - byť v jedné jediné verzi.

Odkaz zde: [odkaz]

Stáhni si katalog, jestli umíš německy líp než já (což nebude problém 😄 ), tak to přelouskej a dej vědět. Strana 24 - Technik.
3_diamanty
a pre zmenu bude lowendom VW >😁 , s tymi poruchovymi TSI je to dokonca lowend ako vysity :yes: :yes: :yes😒br />
nie dik,,, ja si radsej priplatim za klasicku atmosferu :yes: 😉 napr v ceede :yes:
Emel
Nemá. A3 1.6TDI 77kW má torzku, víceprvek se dá pod názvem "sportovní podvozek" připlatit.
Emel
Jenže náklady na nové auto jsou přece jen o něčem jiném, platíš pojistku, garančky atd. Čtyři roky bez většího servisu jsou fajn, ale je to spíš výjimka... samozřejmě záleží hodně i na tom, jaký stav auta jsi ochoten tolerovat.

Ten rozdíl nemůžeš počítat proti svému Focusu, který už má přece jen své odslouženo. Navíc pochybuju, že by ses s hybridem dostal ve stejném jízdním režimu pod 5.
MariAchi
Auris hybrid má průměr asi 5,2l/100km.
[odkaz]
Takže pokud hybrid vyjde o 100 tisíc dráž, než ne-hybrid, vyplatí se ti až po 5ti letech - v jakém stavu pak budou baterky? V pohodě, nebo zralé na výměnu za pár desítek tisíc?
Nechci slevu zadarmo...
pogo26
"Dva roky akce nebudou" - to ty auta prodáváš? 😄 O co je ochuzen Golf VII, že ho musíš za 60 000,- dovybavit na úroveň Golfu VI?
pargi
pargi
Kdybych se chtěl svézt, koupím (dnes už bohužel jenom jetou) s2000 😄
MariAchi
To projezdíš nějak moc, ne?
Já projedu míň a to mám spotřebu kolem 9l/100km.
Každej den do a z práce a něco dalšího po víkendech...
Peto02
Da sa to lahko spocitat, pri konkretnej ponuke, cene benzinu... Ja zatial vychadzam len z mojich skusenosti a tabulky (vlastna kniha-excel jazd) ktora je nasledovna😒br /> - kupa auta: 130 000 Sk
- najazdene: 68 000 km (4 roky)
- celkove naklady (benzin, pneu, kolesa, servisy): 286 800 Sk
- z toho benzin: 205 620 Sk
- celkova suma: 416 800 Sk
- priemerna spotreba 7,5 l/100km

Z toho mi vyplyva ze keby som mal spotrebu len 4,5l/100km tak ma benzin miesto 200tis stoji len 120tis a mam za 4 roky usetrenych 80tis Sk.
kari.laz
Věř že horší to je. A díky celkovému projevu se to zdá ještě horší. S tím čtyřkvaltem zkušenost nemám, ale nenapadá mě, co by mohlo být horší, než to, co je v Aurisu. Bohužel s ním občas musím jezdit v práci, takže vím o čem píšu. Ještě tu máme prius, ten je o něco prostornější, ale jinak taky děs běs.
MariAchi
Ať nepromýšlí nic a utíká pro milovanýho korejce...Takový hejly teď budou potřebovat.
pargi
To není problém dieslu, ale řídící jednotky, která nedovoluje delší prokluz spojek. Kolegové říkali, že dřív to bývalo lepší, ale kde zůstala kvalita, když se převodovka po 80tis takhle zmrší?
jossalito
Jestli jsi chtěl napsat jednu z největších hovadin dnešní diskuze, asi se ti to povedlo. >😁
ryccardo
Určitě ne. Ale dovedu si představit, že až mi umře současný auto, tak tohle nebo pokud to budou dávat do O3, koupím jako 3-4 roky starý. Dnešní diesely už teda nechci a benzíňáka se mi nechce živit. Dávat 6 tisíc měsíčně do benzínu na to teda nemám náladu. Kvůli tomu jsem benzínový auto prodal. Nebo koupím nějakýho jinýho benzína a překopu to na LPG, ale radši bych to měl originál z fabriky. Čili toť tak nějak moje plány, když už se na to ptáš 😉
MariAchi
No já nevím, ta A3 má zatím taky všude víceprvek, ne?
Poslední dobou to dění kolem aut moc nesleduju...
Zadní náprava může být nová, to zle nemusí znamenat, že je konstrukčně úplně jiná.
pargi
Kolik by to bylo u golfa nevím, ale přijde mi to na 1,8 atmo zcela v pořádku, dokonce bych řekl, že velice slušný nadprůměr.
Emel
Znovu - nevěřím a klidně se vsadím. Není možné, aby Audi mělo (byť jen pro 1.6TDI) torzku a Golf měl víceprvek všude.
Emel
Takhle 26 let stará Toyota... 😄
pargi
Našel jsem ten článek aji tady. Ale spletl jsem to já. Klikovka a ojnice u 1,4 TSi jsou totožné pouze s 1,4 TSI twinchargerem.
MariAchi
Znovu - dle katalogu - i když neholduju němčině - je vzadu čtyřprvek u všech momentálních verzí.
kari.laz
Asi si spletl článek >😁 chtěl psát sem.

[odkaz]
pargi
Emel
Možná kdybys studoval ekonomickou školu, začalo by tě zajímat, za jak dlouho se ti těch 100.000 Kč v úspoře paliva vrátí. Ještě že jsi se chytře vyhnul nafťákům tím že je nesnášíš, jinak by se celkem rychle ukázalo, že proti moderní naftě nemá hybrid moc co nabídnout 😄, a to ani nemluvíme o životnosti akumulátorů apod.
ryccardo
Já mám jednu čerpačku pár kilometrů od baráku, takže s tím by problém nebyl 😉
pargi
Nikdy bych neřekl, že se mě (nás) zastane člověk, se kterým mě spojuje nejedna diskuzní rozepře 😄
Emel
CD\MP3 je pomalu okrajová záležitost, spousta lidí sáhne raději po MP3 z SD karty, která netrčí do interiéru (jako klasická USB klíčenka) a za pár stovek pojme desítky hodin hudby. A toto skvělé řešení je... tadá, v základu.

A s tou pružností to ještě promysli.
Peto02
Nie, este nesiel. Urcite si ho vsak vyskusam este predtym ako ho kupim 😄 Dufam ze ten Auris Combi bude dobry. Podla mna to horsie ako 1.6 vo Focsue byt nemoze, podobne ako CVT nemoze byt horsia ako obstarozny 4st automat. Bojim sa len horsieho riadenia, ktore je vo Focuse excelentne. Jazdim predpisovo, po meste tacho 55, mimo 95 a po dialnici 120-140. Preto si myslim ze to je pre mna uplne idealne auto, aj ked viem ze pre vecsinu ludi (pretekarov?) by to bolo nepriatelne.
pargi
Takhle to zní ovšem jinak, než když napíšeš, že civic s 1.8 je teprve zdechloň. S tímto příspěvkem můžu souhlasit. Rozmazleným evropanům, co jsou zvyklí na motorizace odstupňované pro jeden model po 2 deci a 10 kw výkonu, se Honda nemá šanci zavděčit. Jají techniku ale odsuzovat nejde, ta je špičková.
twistedTSD
Nespolehlivý? A na to jsi přišel kde, když se jedná o nový motor?
Emel
Jo, kdysi byl Golf o hodně dražší, o tom není sporu.
MariAchi
V pohodě, až vyplázneš svých 20tisíc éček, tak se pak pochlub, do čehos je dal.

Jinak je to to samé, jakobych já napsal, že se výhledově za pár let chystám konečně koupit tu svou vysněnou 911...
swifter
a úspornou zadní torzku. A ktomu totálně mrtvý nespolehlivý motor, který v pružnosti překoná i korejská atmo 1.4....BRAVWO :no:
Emel
Že by Audi A3 1.6TDI jelo na torzce a Golf se stejnou motorizací na víceprvku? Je fakt, že se tam píše, že Další novinkou jsou i inovativní bezpečnostní systémy, jako je například funkce automatického brzdění..., zadní náprava, volič jízdních režimů....

Z toho bych si sednul na zádel >😁 .
MariAchi
Tos trefils >😁
MariAchi
Tak co - jdeš už konečně pro funglovku? 😉
Peto02
Hosi. Momentalne mam (s bratom) Focusa, ktory pomaly ale iste skonci, mozno o 2-3 roky. Uz teraz by som teoreticky mohol toho Aurisa za 19-tis eur kupit (za 3 roky prace mam nieco nasetrene), ale naco ked mam auto do ktoreho lejem len benzin, olej a za rok na servise zaplatim 200 eur? Ked mi vsak odide tak nad nicim inym nebudem rozmyslat len nad hybridom. Ci to bude Yaris, Auris, Kombi alebo nejaky iny sa uvidi podla situacie. Momentalne nemam priatelku ani rodinu a pre mna by to bola investicia do buducnosti. Za tie 4 roky co vlastnim auto som zistil ze najvyssie naklady robi spoteba paliva. Naftaky neznasam, vysoku skolu mam elektrotechnicku, preto som fanusik hybridnych/elektrickych aut. Nie kvoli ekologickosti ale kvoli spotrebe paliva. To ze dam za nakupnu cenu auta viac ako 100tis korun viac ako za obycjane auto s automatom ma preto az tak netrapi. Dolezita je pre mna prevadzka a spolahlivost.
jossalito
Jenže ne každý má svoje auto uvedeno ve svém profilu. Pokud bys ho znal, věděl bys. Jelikož ho očividně neznáš, píšeš blbosti. 😉
MariAchi
Aha, takže když si tam třeba já dám Lambo, tak budu king a budeš mi slepě žrát všechno, co napíšu?

Důvěra se, chlapče, buduje dlouho a zvlášť na diskusích, kde se diskutéři musí "cítit" - tedy jako cítit jeden druhého - neboť reálně se vůbec neznají... A musí se cítit právě skrze text, který sami produkují - skrze to, co jde přečíst, i skrze to, co musíš vyčíst.
Jestli mi teda rozumíš...
A mojeauto na tom nic nemění.
twistedTSD
Tak to už vůbec nechápu - napsal jsi dvě protichůdné věty. Máš snad pocit, že VW není dost úspěšný?
MariAchi
Co pořád máš s tím víceprvkem?
V katalogu je uvedena čtyřprvková náprava vzadu u všech momentálních verzí.
esenbe
Proč ? Udělal jsem přesně to co on. Vzal jsem v potaz jen to co má na moje auto. 😉
zdravy rozum
jossalito
Není všechno jak vypadá. 😉
figurka
A když se chceš svézt, tak si u VW pořídiš GTI, nebo R, kdežto u Hondy zase jen tu 1.8.
esenbe
Tak má pořád takové řeči tak se ptám jeslti on. Peťo koupil focuse v roce 2008 za 130t SK. To mu bylo 22. Teď má 26 let a třeba skončil výšku. Nastoupí do nové práce a tam mu dají na výběr auto za 400 000 v naftě. Není to pro mě ani trochu nereálné, proč by nemohl být teď a nebo za pár let potencionální kupec hatchbacku, potažmo golfu. Zatímco dinár má pořád jen takovéhle kecy a auto žádné.
figurka
Podívej se, kolik to dělá u "maximálního" Golfa a kolik u "maximálního" Civicu.
twistedTSD
340 a velmi slušná základní výbava, "již od" se zde opravdu nekoná...Tohle antikoncernfans nerozdýchají.
Xawier
"Paket Xenon" koupíš za prakticky stejné peníze i v Golfu VII,akorát už se to nejmenuje paket 😄 "R-line" pochopitelně ještě není v nabídce. "Orlando","atlanta" at. jsou prakticky jen větší kola+sportovní podvozek... To jednak nikdo nechce a za druhé to koupíš za stejné peníze v Golfu VII samostatně. Paket "Světla a výhled" je i v G VII. "Zimní paket" je také i v G VII.

Golf Comfort Edition již obsahuje v základní výbavě paket All in a Comfort,které se dřív dodávali za příplatek. Navíc má spoustu další výbavy a to vše za nižšší cenu,než se kdysi prodával Golf Trendline s těmito samostatnými pakety...
MariAchi
Všiml sis, že to tady dnes není o oktávce, ale o novém Golfu?
kari.laz
Tak to netuším, ale to ještě snad ani není v prodeji, takže cena za 3D se nejspíše ještě nezveřejnila.
twistedTSD
?
MariAchi
Dneska prakticky všechny podvozky v této třídě umí zatáčet podstatně líp, než 21letej Diakon8, ale to se v tomhle věku těžko vysvětluje, když se panáček potřebuje extrémně vyhranit proti VW.
white label
To není špatný nápad, aspoň tu kastli z FoII by mohli pro Evropu používat z mnohem větším úspěchem. 😉
white label
Ale taky konkurence zase nemá už v základu takovou výbavu, jakou má mít Golf VII, musels bys to dopočítávat na stejno.
kari.laz
Tuhle verzi si pořídí ten, kdo má čerpačku někde poblíž, nebo má domácí čerpačku.
nalimer
Normálne sa nestačím čudovať všetkým mudrcom v diskusií. Každý sníva o min. 103 kW a viac.
Aký je najrozšírenejší benzínový motor v ČR? 1,2 HTP. A dízlový? 1,9 TDI.
Zamyslite sa nad tymito otázkami😒br /> - aký výkon má váš motor, ak s ním jazdíte v meste (pripomínam, že najvyššia odporúčaná rýchlosť v meste je 50 km/h)
- aký je priemer najazdených kilometrov súkromného automobilu v Európe (t.j. áut využívaných na cestu do práce, dovolenky...) (priemer sa pohybuje na hodnote 10-15.000 km, pričom viac ako 70% tvorí jazdenie v meste)
- aká je priemerná cena a výbava, akú chce investovať vodič pre nákup nového vozidla v ČR? (250-350.000 Kč - dobrá správa znie, že sa začína predávať viac áut nižšej strednej triedy)

Nechcem nikoho uraziť, ale v diskusií je značné množstvo nemotoristov, resp. ľudí, čo múdrujú. Pripúšťam, že pre Golf je vhodnejšie mať aspoň 77kW (pokiaľ s ním dochádzate denne cca 40km do mesta), ale aj 63kW je použiteľných.
Tomas_2002
No, když to urveš tak, že to vůbec nereaguje na točení volantem, tak s tou ručkou to maximálně roztočíš a stejně to poletí tím směrem co předtím. Akorát ten strom trefíš bokem auta namísto bezpečnější, přední částí. :yes:
MariAchi
Nejde o to, jestli on, ale jestli peto, coby majitel olitaneho Focuse.
Kazdy totiz vi, ze TOHLE by si urcite nekoupil, nebot BY SI koupil neco uplne jineho, ale kdyz se pak kouknes na statistiky prodeju a na cesty, je razem vsechno jinak...
Emel
Myslím, že většina koncernových aut se krade na díly... a to proto, že se hodně prodávají.
kari.laz
Nevím jak do toho ceníku koukáte, ale už to tu píšu asi potřetí. Přímo v ceníku je jako první položka v sekci vnější výbava uvedeno "5 dveří"
twistedTSD
lowend? Kde? :😉
twistedTSD
Prosímtě, jsi úplně mimo.
Emel
A když budeš chtít 3 dveře? Předpokládám že za stejné peníze... ale divné je, že se to nedá zaškrtnout v konfigurátoru.
Radek STI
STI mám. K němu ale člověk právě musí mít nenáročný jednoduchý bezúdržbový auto, protože toho všeho si STI moc neužije... 😉
esenbe
To jo, proto je to plnohodnotná alternativa. Rozdíly pak jsou pouze subjektivní - dizajn, ergonomie atd.
MariAchi
Pozdě.
Posměšky ohledně chudé výbavy a všeho za příplatek utnula už šestá generace.
kari.laz
Už jsi s tím hybridním Aurisem jel? Nic tak hroznýho jsem snad ještě neřídil. Posaz jak na verpánku, středový tunel, jak přírodní úkaz a jeho funkce je nula. Zrychlení nula. Pokud se snažíš jet na eko a ve městě jezdíš co nejúsporněji, tak tě problikává karosa MHD, at už z tý křižovatky vypadneš. Bezestupňová převodovka je kapitola sama pro sebe. Lehce přidáš, auto se vytočí jak elektrická bruska (zrychlení pořád nula) řve to a nic nedělá. Jízda v tom je utrpení.
Emel
Čekat v Golfu atmosféru bylo dost naivní, ani předchozí generace ji neměla a trend je jasný. Ostatně, nemá ji ani Octavia.

BTW... STI máš v nicku jen tak nebo jezdíš Subaru? Platí i pro něj, že benzín s turbem nechceš?
esenbe
a ty to zaplatíš ?
esenbe
Nekradou se proto, protože na východě, kde tyto auta končí je image německého auta základem pro úspěch v osobním životě >😁
Radek STI
No když připočítáš čas a kilometry ze zajížděk k těm několika málo čerpačkám, tak už to takový terno nebude...
Radek STI
Tak to je úlet dost mimo. Aneb jak zákazník doplatí na zhovadilou normu na měření spotřeby a emisí. Benzínovej turbomotor je složitější, dražší a poruchovější, než stejně výkonná atmosféra. A v reálnym provozu žere stejně. Hlavně ale že má ouřada hezky vyplněnou normotabulku, jejíž hodnoty s reálnym světem nemaj ani zblo společnýho. Plánuju spotřební přibližovadlo a docela jsem na G7 čekal. Takhle je to ale pase, benzín s turbem nechci.
Emel
Taky jsem to hledal... a jediné místo kde se o tom píše je - nadpis tohoto článku 😄. Vykládám si to tedy tak, že cena za obě verze bude stejná.
woody-alien
Možná by mohli reinkarnovat Focus II po F/L, vylepšit interiér, nacpat tam 1.6 EB a konečně by měli zase slušný auto. 😉 >😒]
Dinar
Péťo, v kontextu této diskuse to tvé "za mna radsej" může být solidním argumentem jedině v případě, že těch čtyřista za auto nižší střední skutečně zaplatíš, myslím jako z vlastní kapsy. Bude-li to opravdu místo tohoto golfu zmíněný Auris hybrid, pak bude mít smysl, brát tvé názory vážně. Zatím je to jen takové kindrplkání.
Emel
Můžeš si připlatit... a už v základu máš rádio na SD kartu, to je naopak super :yes:
sir
o příspěvek výš jsem zmiňoval startovací cenu novinek jako je Ceed a I30citka v kombiku...

..Takovy Focus, ten začal hned s akční slevou..a ještě se ji nezbavil a aninezbaví 😁😁

Spíše jen poukazuji, že to zas taková bomba cenová není.....mrkneš do ceníku...chceš o kousek s výkonem nahotu..a. hned jsi na 450tis....
Emel
U Golfu VI vidím:
Paket Xenon, Media-in, Paket White, Paket R-Line, Paket Orlando, Atlanta, Pescara, Porto, Seattle, Salamanca, Sportovní paket interiér, Světla a výhled, Světla a výhled a zrcátka, Zimní 1, Zimní 2 atd.

Je fakt že All in nebo Komfortní jízda už tam nejsou, byť se na ně ceník někde odkazuje.
kari.laz
že to je pětidvířko je zmíněno přímo v tom ceníku

[odkaz]

Hned první položka u vnější výbavy je "5 dveří"
KratasTP
Rádio s USB až v nejvyšší výbavě skoro za půl mega ?? 8-s ....to si dělají * 😲 :no:
Xawier
Porovnaval jsem CE a Trendline... Jinak mi prijde,ze spis i s doplnku vetsina zdrazila... Co se ti zda levnejsi?
JDM
jojo ale bylo to ve světe motorů (v časopise) taky sem to četl 😉
Emel
Hm, nadpis článku říká, že pět dveří je už v základu, zřejmě tedy stejná cena za 3 i 5? Nu, tím lépe 😄 .
Emel
No, to se uvidí. Jedna kategorie jsou auta v základu, kterých se u nás prodá poměrně hodně, v ceně do 300.000.

A konečně, jak dobře bude Golf jezdit bez víceprvku.
Xawier
"Vyhodne pakety" uz se neprodavaji vic jak rok! Nahradil je mnohem vyhodnejsi CE...
ryccardo
Tak to je pěkná motorizace. Asi to aspoň trochu pojede a člověka to taky nesežere. :yes:
Xawier
Tak to jsi totalne vedle... Golf VI stoji tabulkove 329.900,- a po sleve 305.000,-. Novej stoji 339.000,- a pod 315.000,- ti ho taky nikdo neproda. Po dovybaveni na Golfa VI se dostanes na minimalne 370.000,- po sleve! Takze novej je o 60.000,- a nejaky drobny drazsi,nez odchazejici Golf VI 😉 A behem pristich dvou let zadny akce nebudou!
Emel
Je třeba si odpovědět na otázku - proč o něj nikdo ani nezakopne?
BruceWayne
že má 5 dveří a volant >😁
Emel
Ono taky dost výbavy skončilo už v základní výbavě, to je příjemné. Jen to pětidvířko je trošku záhada... VW se dřív nerozpakoval nabídnout pětidveřovou karoserii pro Polo za 25.000 nebo v paketu s klimou za 5.000, načež to okořenil tím, že trojdvířko se ani nedalo objednat 8-s .
zdravy rozum
Peto02
Skoro nad vsetkym co si napisal sa da ako tak pomlcat ale prepac "špičkové techniky"?. Pod pojmom spikova technika si predstavim Toyotu Prius alebo aspon motory Skyactiv od Mazdy, ale nie TSI-cka od VW :no:
Za mna radsej hnusny Auris ale s hybridnym motorom o ktory nikto ani nezakopne ako jedno z najkradnutejsich aut v Europe a este s motorom TSI.
jossalito
Pakety přijdou s časem. Teď nejsou potřeba.
Tedy nejsou potřeba pro výrobce. >😒]
Auto, jakožto novinka, se bude nějaký čas prodávat dobře i bez nich. 😉
zdravy rozum
Emel
No, zmizely výhodné pakety a nikde se nepíše o pětidvířku.
Emel
Ovšem zmizely výhodné pakety....
sumy
Úplně jistě :-! a je to už skoro 7 let 😉
Emel
Tak jak, málo nebo hodně?

Za ideál považuju 1.2TSI 77kW, za šestistupeň a více výkonu je příplatek přiměřený. 363 tisíc v trendline s příplatkem 14.500 za kola a 5.000 za kožený volant je stále slušných 382.500, i příplatek 3.300 za sportovní sedačky vypadá zajímavě, tedy cca. 400.000 za přiměřené auto s klimou, ovšem bez tempomatu, xenonů nebo vyhřívaných sedaček. Nu proč ne, to by šlo, sice je třeba oželet víceprvek, ale co už, Megane ho taky nemá.

Konfigurátor odhaluje dvě zajímavé věci. Za prvé, zmizely výhodné pakety, s výjimkou zimního paketu. To je nepříjemná zpráva, u předchozí generace byly pakety oblíbenou cestou ke slušně vybavenému autu. A s tím souvisí za druhé - konfigurátor ani ceník nikde nemluví o pětidveřové karoserii. Bude snad cena stejná?

Mimochodem, perlička na závěr: název stránky v prohlížeči je "Nový Golf - Modely - Volkswagen Osterreich" 😄
jossalito
Ona ta Alfa ale nijak jiné (výrazně lepší) jízdní vlastnosti nemá.
Ano, nelze srovnávat Golfa s velčkou, ale když zkusíš Golfa s multilinkem a obdobně výkonným motorem jako bude mít Giulietta, žádné velké rozdíly nenajdeš. To mi věř.
GTI
Ano, toto je číslo roku. Avšak... ono popravdě, jestliže je tvým hlavním zájmem při studiu nového golfa jeho základní cenovka, stala se někde malá chybka. Principiálně vytváří základní nabídka jen hranici zlomu. Je to evropská supermainstreamová hranice. Pokud znáš základní nabídku konkurence, pak jistě víš i to, kde se nachází. Ten golfovský základ, to je právě evropská definice nej-lep-ší-ho kompaktního hatchbackovského základu. Je jenom dobře, že pro tebe je ten základ logickým odrazovým můstkem do vyšších výbavových pater. Neboť pravda o tobě, ta se skrývá právě v tom kterém dosahovaném patru. Rozpětí výbavy je (bude) samozřejmě standardně volkswagenovsky nebetyčné, záleží tedy jen a než na tom, z jakého patra na svět hodláš shlížet ty.

Vedle špičkové výbavy, špičkových materiálů, špičkové techniky a špičkové image bych především akcentoval golfovskou vizuální neutuchající jiskru. Golf je zcela přirozený a nenásilný absolutní vrchol třídy. Originální, sympatický, se správně rozkročeným pevným postojem, s úchvatným vizuálním signálem, s dokonalou vyvážeností hmot skel a plechů a jedinečnými úhly.

Golf nemá konkurenci, to jistě ví každý. Nahlédneme-li mžikově do prémiového segmentu, dojdeme k logickému závěru - karoserie golfa je supermainstreamem mistrovsky redukovaná prémiová karoserie, která nepostrádá základní prémiovou esenci, totiž trvalost v čase, definuje většinovou šoférskou estetiku a spolu s AUDI A3 tvoří vlastně jeden z vrcholů evropského kompaktního designu.

Tedy konstatujme - [odkaz] Je Golf, je Golf, je Golf. Jiná třídní věta dnes vlastně ani neexistuje...

BRAVWO VOLKSWAGEN - PORSCHE :yes: :-!
jossalito
Chápu, že hloupí jedinci si myslí, že auto jezdí jen na motor a převodovka je tam k ničemu. 😉

PS: I výborný motor dokáže zabít neschopná převodovka.
jossalito
Uvědomuješ si, že zde akorát vaříš z vody? Všechno se točí jen o kolo coby kdyby. Ale vidím, tobě to k záchraně vlastní zadnice bohatě stačí. 😉
martin81
je sakra rozdielna, v prepočte na euro cena starého golfu na slovensku za 1.6 tdi comfort. vyjde na cca 19tis eur, v ČR za nový golf dám len cca 18 tis v tej istej vybave, dalsie auto už len z ČR!!!
PS: dobrý predajca koncernu vw v okolí brna? moc dik za vasu odpoved!!!
jossalito
Tím jsi mne naprosto odzbrojil. >😁
jossalito
Ok, příště se na to vykašlu.
martin81
je sakra rozdielna, v prepočte na euro cena starého golfu na slovensku za 1.6 tdi comfort. vyjde na cca 19tis eur, v ČR za nový golf dám len cca 18 tis v tej istej vybave, dalsie auto už len z ČR!!!
PS: dobrý predajca koncernu vw v okolí brna? moc dik za vasu odpoved!!!
MariAchi
No dobře, ta 1,8 docela jede, problém Civicu vidím spíš v té díře v nabídce - nejprve 1,4, která je opravdu spíš "zdechloň" a pak 1,8 a mezitím lautr nic.
To je ale na jinou diskusi...
MariAchi
Chápu, ale zkoušíš to vlákno pak po sobě i číst?
Kolikrát máš pravdu, ale rozpoutáš takovou vlnu tsunami, že se to nedá dál procházet...
Choochoo
Cos rikal? Ze se ti nemuze posta.it? Ne sorry, to byla blba sranda, neco jako tvoje s G7 >😒]
Bez multilinku nemas nic, cim bys mohl mlatit kolem sebe. Takze prakticky, mysleno variabilita, je G7 takova G4 s mene spolehlivou vybavou, nefunkcni klimou a dalsimi potencialnimi problemy s levnou elektronikou, aspon uz bez polskych retezu >😒] Civic je uplne jina liga >😒]

Popravde jsem si ani nemyslel, ze je to s G6 tak spatne, jak rika majitel tady.
[odkaz]
Jsem to vzdy bral jako lepsi volbu, ale koukam ze korejec bude asi pro mene movite jistota a vetsi spolehlivost.
Tomas1979
A Korejci jsou opět v p.deli. 😄.
zdravy rozum
jossalito
A které podvozky zatáčet umí? >😁
martin81
mám doma dve relativne nové octávie (2-ročnú, 4-ročnú), a môžem ti povedať, že ma sere prístup vyrobcu, ked do "ťažkých" diesel motorov drbnú slabé batérie. O problémoch sa radšej nebudem vypisovať, ale rovnako pri novej octavii tak ako aj pri golfe som si to hned všimol- ochrana batérie lacný papierový obal, namiesto poctivého plastu alebo hliníka ako ochrany batérie. A tak to by som mohol pokračovať, proste znižovanie vyr. nákladov pri miernom!! znížení ceny. A to čaka aj octaviu- nové vychytávky vo výbave ale základ je v p.či!
Choochoo
Jen nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci 😉
zdravy rozum
jossalito
Jenom ti vidím do žaludku. Člověk, kterýho prej VW nezajímá, a vyprodukuje tu takovou kopu příspěvků. Vím, že jich je půlka o rozvodech TSI, ale to jen dokresluje tvůj strach. 😉
esenbe
Ale jo. Golf bude asi pro normálního spotřebitele atraktivnější. Já bych bral julinku. Nicméně je to zajímavá alternativa pro ty co chtějí jiné jízdní vlastnosti a trochu odvážnější dizajn.
Choochoo
Chapu ze neznalci si pletou motor a ucinek prevodovky, zeptej se tatky na rozdil 😉
memorex31
No ja mám teraz na pár dní Octaviu z požičovne, ale to je hrôza 😄
Kto to kupuje za tie prachy? Úplné holátko, základný diesel 1.6, 4 airbagy, to som myslel, že to sa snáď už ani nevyrába nič také... interiér teda strašný, mini rádijko, plastové čierne späťátka... a to je všetko... a to stojí 16,5tis. EUR!? Som sa teda fakt pobavil...
A este som zabudol, zadny stierac som nenasiel 😁
Choochoo
Ten odkaz je platny pro G6, takze bych rekl casu bylo dost 😉
Choochoo
Ty si ale velkej kecal >😁
Choochoo
Jak neprinasi, urco je to levnejsi na vyrobu a montaz. Ty to neocenujes, kdyz oproti G6 jeste 10 koliku prihodis, Te nechapu >😒]
jossalito
Ještě jsi měl dodat - ještě více zdechlejší motory. >😁
kari.laz
Podle mě všechno bude dostupné, až se ukáže 3D.
jossalito
Hm, ani nevím, jestli mě to baví. Prostě píšu to, co chci, nijak si v tom nelibuji.
Diakon8
Az dostanou koncernova auta podvozek ktery bude umet zatacet tak nad tim mozna zacnu uvazovat.
Dalsi vec je design koncernu, ktery se mi proste nelibi
Ti co chcou byt vlastenci a uvazuji o koupi skodovky dostanou z nejakeho smeru orezane auto. VW prece nemuze dovolit aby Skoda konkurovala to prece neni "das auto!!!"
A nakonec "radost z jizdy" 😄
Choochoo
Asi. Me docela stve jak clovek musi hledat detaily. Chces kouknout na parametry vahy, spotreby na strankach jaky je rozdil mezi 3 a 5dvirkem? A ono nic
[odkaz]
MariAchi
To je fakt.
Poslední dobou tu jedeš svou vlastní ligu proti všem.
Že tě to baví...
King of rain
Tak konkurence je donutila ceny snížit. >😁
jossalito
Někdo si kamarády potřebuje hledat i tady. Píšu to poněkolikáté, já mezi ně nepatřím a ani patřit nehodlám. A nemysli si, že nedokážu napsat příspěvek, kterým bych se někomu snažil dostat do zádele, či se jen tak plácat po zádech. Tohle prostě nedělám, nemusím, nepotřebuju. 😉
zdravy rozum
Choochoo
To nemas pravdu, 9G je udelana draz, vice mekcenych plastu, lepsi odhlucneni, i drobna uprava napravy. G7 bude mit stejny standard jako G6 plus levnejsi naprava, levnejsi motory s remenem, vice tvrdych plastu 😉
WinDiesel
Ty asi člověče nemáš moc kamarádů viď? Ty se shádáš i s lidmi, kteří v podsatě nemají s koncernem a TSI problém.
Ale co, vždyť ty žádné kamarády nepotřebuješ, realizuješ se virtuálně na auto.cz a tady máš své 2 jisté....
Sice není o co stát, ale poté co všechny utřeš a sdělíš jim, jací jsou blbové, jsi dozajista šťastný...... Smutné.
zdravy rozum
kari.laz
Předpokládám, že se jedná o cenu dostupné verze. 3D ještě není dostupná a nejspíše tím pádem ještě nezná ani své ceny.
jossalito
Uvědom si základní fakta. Civic se proti G7 nemůže prakticky postavit. 😉 >😁
jossalito
Tak to jsi, koukám, už hodně v úzkých. 😉
Choochoo
Z ceho? snad jen, ze me ta zdechla mrcha bude brzdit na dalnici >😒]
V motoru menim olej po 20tis, tak jako se u TSI meni rozvody nebo cele motory a to same planuji s olejem u prevodovky v 80 tis az ty ji budes menit na kulanci >😒] Se z toho slova asi po.eru, to zni tak honosne, skoro vic jak zaruka >😁
bojler_
Přidávám se, el. ruční brzda mně vadí. Zdržuje a nic nepřináší. Krátce jsem jezdil s Passatem s vysokým nájezdem a tam zlobila. U nového zatím klid.
gil54
Nesouhlasím. Právě porucha servomotorku (nejčastější) i když jen v jednom kole způsobí nemožnost jakkoliv odbrzdit = odtah a rozebrání. (Dojde-li k poruše ve stavu zabrzděno.)
jossalito
Třeba bude jezdit v zádu... Alfréde. 😉
jossalito
Za skladovku určitě, ale za auto do výroby to pod 300 nevidím.
bojler_
Právě ceny za výkonnější motory a výbavy jsou mnohem nižší než dřív. Příplatek mezi 1.2TSI/63kW a 77kW je 25 000Kč, 1.4TSI 90kW je za 20 000Kč, 1.4TSI 103kW za 22 000Kč. Příplatky za stupně výbavy jsou 35 000 a 30 000Kč.
gil54
Souhlasím s tebou. Porucha el. brzdy je na odtah a nebezpečí poruchy je celoroční a stává se. Možná častěji než porucha klasické ruční brzdy.
jossalito
Giulietta má zase kupu (a to doslova) jiných problémů. Viz třeba zahraniční fóra, tedy tam, kde se Alfy prodavají po stovkách a tisících a ne po kusech jako u nás.

Mě se to auto třeba líbí, ale kvalitativně na tom není nijak dobře. Pořád je to Alfa.
Choochoo
To je ale s prosklenou strechou a nej vybavou, ktera dela snad az 120 kilo nahoru, coz by u Golfa znamenalo tak 12,5s, neco jako Felicie >😒]
MariAchi
Holt ted nemci kopirujou Hondu, ta taky v Civicu 9G neprinesla nic noveho oproti 8G.
strýček BOB
Anti VW válečníci si budou muset najít něco jiného, neb rčení "Koncern je předražený" v případě Golfu přestalo platit. Jsem zvědav, jak tohle ustojí konkurence v Evropě a u nás konkurence s oloupaným volantem...
esenbe
Náhodou nová džůlijeta je k vidění hodně často. Myslím, že i ty budeš souhlasit s tím, že tenhle model tyto problémy nemá.
Carlos Santana
Podrobny rozpis vybav je... Na ofiko strankach vw v ceniku najdes podrobne rozepsane vybavy. Uprimne neveril jsem tomu co vidim, rekl bych dost slusne vybavene a za ty penize?
jossalito
Tak si ten benzín s DSG vyzkoušej. Že malý diesel s DSG cuká, to tu ví snad každý.
Choochoo
No nema to fauve-kroutak co tahne vocpoda za vic jak 11 >😁
jossalito
Máš velkej strach, že? 😉
MariAchi
Chudák ženská...
bojler_
Pokud budeme srovnávat CE a Comfortline, tak ano. Řada verzí ale naopak dost citelně zlevnila.
MariAchi
...čímž svou ideu "globálního" Focusu" definitivně pohřbí.
Choochoo
Sorvnavam pouze jde jen sobe rovne, ne pojizdny auto se atmo motorem a nepojizdnou prifouklou zdechlinu >😁 Kolik to ma bez turba 30koní >😁
jossalito
Pro člověka (uživatele) to jistě tragédie není. Je dobře, že ví, že tam nějaká klikovka a ojnice vůbec je.

Ale pro mne, jakžto věci znalého, je to kardinální blbost. Promiň.
CharLee69
Co máš konkrétně na mysli?
jossalito
Ty máš ale velkej strach. >😁
jossalito
Klidně si tu Giulietu kup, Alfa zákazníky potřebuje jako prase drbání.
Choochoo
Pokud na to kouknes prizemne jako prodejce, ale ne jako treba tento majitel
[odkaz]
Prevodovka musi jet a ne se po 80tis rozsypat, to nemluvim o motoru, ktery se sype uz okolo 40 tis. Tyhle nejlepsi alternativy maji vlastnosti jako cinky vyrobky. Navrch huj a uvnitr fuj 😉
pargi
Choochoo tady tabulkové hodnoty vypsal, kilo (dle výbavy) za 8,7 - 9,7. Co je na tom zdechlé?
pargi
V benzínu s dsg já, bohužel, nejezdím, čili nemůžu se zkušenostmi sloužit. Ale bral bych to místo nafty v octě všemi deseti, i když ty řetízky..no.
Choochoo
Ono pokud to neprinese neco noveho tak je to novinka jak vino. G7 prinesla prej radikalni snizeni vyrobnich nakladu a vysledek je drazsi nez G6.
Rapid je taky novinka? 😉 Naklady na vyrobu jako Roomster, ale cena bude uplne pochybna, oproti Roomstru 😉
esenbe
Konec spolehlivoti vw se datuje po odchod T4 multivan s super pětiválcem. Ostatně pětivály byly poslední motory od vw, které stály za to.
pogo26
Nový Golf bude v reálu za stejné nebo nižší peníze než Golf VI. Propady prodejů jsou pořád větší a Golf bude reagovat. Reálná cena 1.2 TSI bude tak 280 - 290 000,-.
MariAchi
Tak to je teprve zdechloň.
bojler_
1.4TSI/103kW se stovkou za 8,4s a prostřední výbavou za 440900Kč ti přijde moc?
jossalito
Tady se ale bavíme o benzínu. Tak se toho zkus držet. Neboť tyto útěky ode zdi ke zdi mi přijdou zcela irelevantní.
Choochoo
Myslis jako nove osizena nekde jinde ? >😒] Nebyl ten motor i u G6 pred lety novy? Novy nic neznamena 😉
MariAchi
Je to záhada, ale občas máš i světlé chvilky 😄
Taky tu kufrománii nechápu...
pargi
Tak na to, že se o koncernovou techniku moc nezajímám, není spletení klikovek až taková trága, ne? 😉
jossalito
Když si to přeješ. :-!
esenbe
to je sice pěkné, ale kdybych chtěl průměrně spolehlivý Tbenzínový hatchback tak třeba alfa romeo má pro mě má daleko lepší nabídku a to gullietu. Podvozkově, motoricky a dizajnově je to auto úplně jinde.

A co se týče toho, že 1,2 tsi má nový rozvod ,tak to přece neznamená, že to bude lepší. To zase ukáže až čas. A já bych nechtěl být ten zákazník na němž bude test proveden 😄
Choochoo
Uz je to doplněno i v textu, ze je to 5dvirko 😉 Pak nechapu ze uvadi ze to nejlevnejsi verze, to nebude 3dvirko?
MariAchi
Jsem zvedavej, kdy prevliknes kabat a prebehnes od asiatu k VW.
Ted uz se totiz nemuzes vymlouvat na "premrstene" ceny.
bojler_
Myslíš to ironicky nebo vážně?
nomises
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Tak ani číst neumíš...
Xawier
...,nový Golf sice zdražil oproti odcházející generaci asi o 60 tisíc Kč, přesto jsem čekal,že navýšení bude ještě větší :yes😒br />
Tak Golfíku...a teď trhej! :-!
pargi
Dojmy z jízdy jsou velice individuální. Mi třeba vůbec nevyhovuje ono dsg ve spojení s dieslovým motorem, protože víc jak polovinu času stráví auto ve městě, kde se ani neohřeje a jízdní dojmy jsou mizerné. Ale jak to firma chtěla, tak to má. Mnohem lepší by k tomuto účelu byl třeba aji ten civic s hdm. Něco takové tvoje modla v kompaktní třídě nenabízí. VW je v mnoha věcech výborné, ale ne ve všech.
jossalito
Je pěkné, chlapci, že se tady tak plácáte po zádech, ale tomu se musím jen smát.
Jeden pochopil, že základní motorizace neumí to co emkové BMW, druhej zase popletl klikovky z jednačtverky a jednaosmičky.

No hlavně, že si oba myslíte, jaké že to máte zkušenosti a jací jste nadšenci. Ale pro mne jste jen uživatelé. :-!
MariAchi
To mluvíš o tom Range Roveru?
marianek
jossalito
1.2 TSI v tomto Golfu je nová. Rozvod řemenem.
wladyk
V základu slušné vybavení i cena. Jen ta ruční brzda by tam neměla být. Chtělo by to možnost volby jakou tam chci. Předokolka bez klasické ruční brzdy je v zimě poprava. Když to nechce zatáčet, tak s elektronickou neudělám nic.
esenbe
Cena od začátku je pěkná a má to i docela slušně vybavené. Jenže se podívejme na to co se bude dít když budeme chtít nějakou smysluplnou motorizaci. Jestliže chci auto do firmy tak budu muset vyplácnout nějakých 400 000 kč za naftu. Za tu cenu už ta výbava není moc oukej. 1.2 Tsi jsou poslední dobou dost nepopulární. Prostě konkurence nabídne bezproblémovou atmosféru za nižší cenu. 1.4 Tsi 103 KW je první co od konkurence utíká a tam už je ale cena úplně jiná. Je krásné mít malou cenu od s pěknou výbavou, ale smysluplné auto, které nabídne něco víc než konkurence je až od 400 000 výše.
white label
Tohle je ceníková cena novinky a pokud chceš přímo srovnávat s ostatními, podívej se na jejich startovací ceníkové ceny při uvedení na trh. 😉
Xawier
Nový Golf VII je po dovybavení o 60.000,- Kč dražší, než Comfort Edition odcházející šestkové verze... Golfu VI je vůbec hooodně výhodný kup 😄
pargi
Si říkám, že takhle nemůže diskutovat majitel auta s nějakými zkušenostmi 😄 ale tak, je to server pro nadšence do aut, nejenom pro majitele.
nomises
Asi hlavně proto, že nejvíce najezdí s nákupním vozíkem s přítelkyní/manželkou/maminkou.
white label
Ano, hned jsem si vzpomněl na Focus III a jeho ceny, ten už v Evropě za současné ceny nebude mít moc šancí. Buď výrazně zlevní (což už se pomaluje děje), nebo ho můžou z Evropy stáhnout.
Xawier
Nicméně dnes koupíš Golf VI za cenu 329.900,- Kč s DPH a s výbavou porovnatelnou (spíš i trochu lepší) než má nový Golf VII Comfortline za 379.900,- Kč s DPH. Nový Golf je tedy přibližně o 60.000,- Kč dražší,než ten stávající. Osobně jsem ale čekal,že rozdíl bude tak sto tisíc 😄 :yes:
pargi
Jo, tohle se čte mnohem líp, než slovní přestřelka s josallitem, co tomu klukovi provedli, že kolem sebe kope jak střelená kobyla?
lukas13
Mám rád tenhle druh diskuních přestřelek - vlastně to myslíme stejně, jen je třeba se k tomu společnými silami dopracovat 😉
Xawier
No ty jseš taky lemra líná >😁
jossalito
V současné době to (VW) představuje tu nejlepší alternativu a dojem z jízdy.
Takže se koukni na to třeba takhle - přízemně.
marianek
Pro me je rucni brzda ucinnym pomocnikem v zime. Kolikrat se stane, ze predni kola podlouznou a at tocis jak tocis, jedes rovne. Zde prichazi klasicka rucni brzda vhod casteji nez si treba sam pripustis. Elektronicky "krumpl" je zde k nicemu.
nomises
Ano četl jsem 😄 a samozřejmě souhlasím.
jossalito
Je pěkné, že jsi sem na Auto.cz napsal myšlenku, která jistojistě všem zdejším, dennodenně diskutujícím o autech, rozšířila obzory a to jest😒br /> "základní motorizace neumožnuje dynamickou jízdu".

Kdo by něco tak objevného jen čekal?!?
CharLee69
Přesně tak. Souhlasím, že startovací cena je k překvapení všech docela nízko. A k tomu celkem služná výbava. Ale to se stále točí jen kolem jedné jediné ceny a konfigurace! Přijde mi, že je to jen taková návnada ze strany VW. A pak když budeš chtít zákazníku něco jiného, koukej nám to zaplatit, ať se nám vrátí částečně nízká marže u základu. Ty skoky cen u dalších variant stojí docela za to. Ale to se týká většiny automobilek. Je velmi zvláštní skutečnost, že za stejné auto můžu taky dát dvojnásobek původní ceny.
lukas13
Chápu. Viz. má reakce na tebe výše (v 11😁0)
pargi
To jsem ale nikde nenapsal. Spíš koukám, že pro tebe je jedině dsg a foukaný fauvéé motor to jedině správné. Každé řešení má svoje výhody a nevýhody. Koukni se na to třeba takhle.
Tomas_2002
Ono je to proti tomu chráněný tím, že tu brzdu to elektricky nejen stahuje, ale taky roztahuje. Proto to nezamrzá a nikdy se ti nestane, že by to zůstalo zabržděné jako u normální brzdy. :yes:
lukas13
Vlastně souhlas. Jen taková malá spekulace - zatímco u akčního Focusu se už moc dolů nedostaneš (osobně vyzkoušeno před cca 2,5 lety), u Golfu v rámci skladovek či prostého smlouvání ano. A ta výbava je v rámci Golfu o fous lepší. Jo a ještě - když nastupoval Focus, byly jeho ceny někde úplně jinde. Není edice Champions právě reakcí na nový Golf? 😉

Co se kombi týče - já Golf Variant díky předchozím generacím tak nějak ani neberu v úvahu. Ano, nabídka Focusu kombi je vynikající, zde naopak HB postrádá smysl...

A ještě jedna věc - pro Ford je v mých očích velkou výhodou ta atmo 1,6 77kW (10 000 je tak rozumný příplatek, že 63kW verzi netřeba brát v úvahu). Já TSi stále ještě nevěřím.

Naopak u Focusu naprosto nezvládám interiér.
marianek
S jelitem se nema cenu dohadovat. Je to jen mlade ucho z pomocne skoly. Lepsi nereagovat. (uz se tesim na jeho snusku "reakci") 😉
nomises
No comment, začal jsi tady zbytečný flame war, ostatní reagovali normálně a věcně, jen Ty jsi tady předvedl "umění překrucování". Normální člověk snad hned pochopil, co jsem se snažil sdělit. Tobě doporučuji přečíst od Filipa Melzera "Metodologii nalézání práva", za necelých 30 eur si neuvěřitelně rozšíříš obzory, číst sice umíš, ale ještě se naučíš psaný text obsahově správně pochopit. Objevíš třeba i Ameriku v logice -"dedukci". Hezký zbytek dne :yes😒br /> edit: Nic objevného jsem nenapsal, o to jsem se ani nesnažil. Prostě jen postřeh a názor, nic víc.
P 407
Jo jo. Už se těším jak manželce koupím nový Fluence za 150.000,-Kč. >😁
Mixo
Honda Civic ve verzi UFO mela take v zakladu automatickou klimu...temer jiste.
marianek
...bude novy Golf jiste trhak. (Na US trhu nema co nabidnout) I me osobne se mi tento navrat k designu 4. generace libi. Volkswagen v poslednich letech hodne setril, minimalni investice do designu, recyklace pouzitych materialu, recyklace pouzitych dilu...to vse je videt v cene noveho Golfu. To vse pisi v pozitivnim dojmu (pro mistni jelito a ostatni VW fanatiky).
Tesim se na prvni jizdu.Pevne doufam, ze Golf zlepsil pokulhavajici ergonomii, zejmena posaz + vyhled za volantem a moznosti nastaveni volantu.
Zatim, staticky, mohu rict, ze ma Volkswagen zelizko v konkurenci nizsi stredni.
jossalito
A co je na tom tak objevného, abys to sem musel psát? Myslíš, že někdo, kdo vyžaduje dynamické svezení v tom pravém slova smyslu, si půjde automaticky pro základní motorizaci? 8-s
Horst Fuchs
Vždycky v zimě se bojím, že někam do toho vehementu dostane voda, zamrzne, a bude to na odtah. Osobně nevidím u el. brzdy absolutně žádnou výhodu, snad rozjezd do kopce pro začátečníky 😉
Ale je to můj názor, někomu může naopak nanejvýš vyhovovat.
jossalito
No nic, koukám, že pro tebe je HDM Hondy ukázka té nejlepší převodovky.
nomises
Co je na mém postřehu nekomplexního? Napsal jsem, že ten Golf je za ty peníze super. Nabídne nepochybně vše důležité v základu (aut.klima, rádio,...) a v porovnání s konkurencí to bude kvalitním produktem. Jen jsem si dovolil poznamenat, že pokud člověk nebude lhostejný k tomu, co má pod kapotou, bude muset sáhnout po větším oběmu. Co je na tom nekomplexního???
hijack
No dobre. Za tie prachy je to velmi dobra ponuka. Lenze mam pocit ze ludia su ako ovce na vypredaji na trhu. Cena zacina na 340 tis. ck.. Super treba to kupit. Zaklad slusne vybaveny, o tom ziadna. Ale akonahle si niekto povie, hm a co tak trosku silnejsie povozenie? To uz je zalezitost radovo dalsich zopar 10 tis. Takze ano cena je viac nez lakava ale akonahle vytriezveme z prvotneho osialu zistime ze ide len o velke halo ako si bude moct vela ludi kupit len zaklad a to je vsetko. Maju predsa golfa nie. Osobne by som siel radsej do astry.
pargi
V Hondě mají jiný přístup k věci. A to je špatně? V práci máme octávku s tvou vynikající dsg, po 80 000 km je kumšt s ní zaparkovat na rovince, ne tak ještě do kopečka. Tímto neduhem hydrodynamický měnič v hondě trpět nebude.
nomises
Ne, ta BMW jsem uvedl proto, že: 535d má vyšší kroutící moment než 550i, přesto nabízí 550i svižnější jízdu. Čímž, jak opakuji po několikáté, jsem chtěl říci, že auta nejezdí jen na Nm. Jen říkám, že 63kW motor je motor ideální pro přesuny, bez ambicí na zábavnost, nebo jak to chcete zvát. A že pokud člověk bude chtít jezdit i jinak, tak je prostě 1.4 vhodnější. Neřešil jsem nic víc... Ani jsem netvrdil, že ta 1.2 je nedůstojným základem. Prosím o přečtení mých příspěvků ještě jednou, aby nedocházelo ke zbytečným omylům.
sir
Ono ale hodně lidí dá pořád na tu cenu..od....když mrkneš doprodejů...tak drtivě vedou verze s co nejnizží cenou. A pokud někomu začne auto na 250 (jako C4ka mám pocit) tak těch 90 tis. je pořád velký rozdíl.

Obecně jsou auta niž...tudíž i Golf je níž než před léty...no uvidíme..já mu to přeju :yes:
pargi
Tak měls pravdu. "Běžná" 1,4 tsi má střeva shodné s 1,4 twincharger. Jsou tedy lehce předimenzovaná.
lukas13
OK. Já vlastně reagoval primárně na to, že jsi ve svém příspěvku uváděl pouze ten výkon a vynechal jsi krouťák. Jak píšeš - "kroutící moment je jedním z mnoha faktorů, které je třeba brát v potaz" - pod to se podepisuji. Ve zkratce - jde prostě o charakteristiku motoru.
pargi
jossalito
Převodovka má být především dobrá. Když i škodovka může mít vynikající DSG, proč má (sportovně) orientovaná Honda takovou lemru?
Katikakus
On hlavne ma dlouhodobe problem jakykoli myslenkovy celek jaksi uchopit... 😉
lukas13
😄
jossalito
A já mám zase pocit, že se na svět nedíváš komplexně, ale jen na určité části. Zrovna ty mi nemáš co vyčítat. 😉
lukas13
Teď jde o to jak definuješ svižnou jízdu. Pokud jsou tvým vzorek ta BMW co uvádíš, tak samozřejmně ne. A ani já netvrdím že to je nějaký trhač asfaltu. Jen říkám, že je to důstojný základ. A že nemusíš řadit tak často, jak to dle hodnoty max. výkonu vypadá.
pargi
A to musí být každé auto nutně dynamické? Někdo upřednostní pohodu na palubě, bezstarostné popojíždění po městě a pod. Sám bych si ji třeba nevybral, ale rozhodně bych civica s tímto automatem nenazval ostudným.
nomises
PS: Moje auta umí každý stovku pod 5.5 a nemění to nic na tom, že většina lidí se tady snaží bavit věcně, kdežto z Tvých příspěvků mám pocit, že reaguješ jak se Ti hodí a pouze na části příspěvků, vůbec ne na text, jako myšlenkový celek. Resp. z našich příspěvků vyvozuješ zcestné závěry. 1 plus 1 je 2, ne 3 ani 0.
dal
Souhlas, cena je super. Ostatní budou muset reagovat, což je pro nás zákazníky jedině dobře. Začínám litovat, že jsem ještě nepočkal a koupil jsem před 3měsíci i30 ceny půjdou určitě dolů.
Kdo nebude pod golfem minimálně 20tis., tak nemá šanci. Takže i30 1,6GDI style za 300tis to bude paráda.
guze
Ty jseš hroznej hrotič, nic jinyho tady nedelas, fakt ze ne...
jossalito
Protože jim automatická převodovka prakticky zničí dynamiku motoru. Co z toho plyne? Je to špatná převodovka. Minimálně do Hondy.
Choochoo
A moje pod 9 a taky si nad tim neho.im 😉
Vzpominam jak tu bylo mereni rychlosti Golfa pri 90 ukazoval rychlomer 82 >😒]
To se to pak zrychluje na 100 >😒] To co nema aspon 100kW (lepe 120,140) je proste lemra
osobne mi stacil clanek a uz vim co nechtit
[odkaz]
Tomas_2002
A je to tady ! 😄 V zasedačkách importérských firem ostatních značek budou dnes asi hodně rušné porady ! :yes: >😁
pargi
Teď nechápu, proč by to měla být ostuda?
pargi
Ano ano, už jsem na to kouknul.
pargi
Máš pavdu, aji na auto.cz je údaj 9,7, ne přes 10, jak jsem psal :yes:
jossalito
Stačí do něj strčit automat a je na 11 vteřinách. Ostuda. >😁
kari.laz
[odkaz]
Tomas_2002
Ono to je podle vkusu. Třeba mě přijde elektromechanická brzda k nezaplacení 😄 Zrovna minulý týden jsem musel z práce domu, protože jsem přítelkyni parkoval auto a zatáhl jsem jí ruční brzdu tak, že to nemohla povolit 😄 A na druhou stranu ona ji zas zatahuje málo, že se to auto téměř rozjede 😄 Pro mě je to jednoznačně užitečná věc.
jossalito
Japak by zajímal, když ho ani bez výprasku nejde srovnat se základním Golfem. >😁
Choochoo
Vic co znamena myslet? ho... vedet. Staci kouknout do katalogu na 8,7-9,7 dle vybavy 😉
bojler_
Dneska některým nebude chutnat. Příplatky za výbavy i za motory jsou hodně, hodně agresivní. [odkaz]
jossalito
Slabota. Nic jiného se na to ani napsat nedá. :-!

PS: Moje auta umí každý stovku pod 10. 😉
Choochoo
Ono to je tim ze Civic uvadi 8,7 - 9,7 dle vybavy, zato pochybne znacky uvadej spotrebu a zrachleni skoro bez vybavy a ohanej se tim u vseho kde je ta matorizace
pargi
Ono v novém Civicu je motor 1.8 "bržděn" dlouhými převody a emisní normou, dle tabulek udělá kilo za 10,1 myslím.
nomises
Ničím tady netrumfuju, pouze jsem poukázal na to, že auta nejezdí jen na Nm. Srovnal jsem totožný model a 2 motory v něm. Nic víc, nic míň.
jossalito
Klidně to zkus, ale já vím. 😉
jossalito
Vše je nutno posuzovat v kontextu něčeho.

Která konkurence ti poskytne, aspoň takovou použitelnou dynamiku (o které se mluvit dá) se základním motorem jako Golf? Odpověď je - žádná. 😉

Nejde o to, se tady trumfovat nesmyslnou 535d či M5, to tady asi nemá co dělat. 😉
pargi
Tak ono to bylo blíž k desítce a musím, bohužel, říct, že úplně v pořádku to není. V dnešní europětkové a blížící se eurošestkové a emisemi CO2 posedlé Evropě už pro atmosférické benzíny moc prostoru nezbývá.
Choochoo
Zaklad me vubec nezajima >😒]
Horst Fuchs
Focus v akční nabídce Champions stojí plus mínus stejně, má ale o dost horší výbavu. Je vidět, že u VW se rozhodli svá elektronická udělátka nabízet už v základu, doposud za ně inkasovali tučné příplatky. Možná bych se klidně obešel bez elektronické parkovací brzdy a 😁S.
Focus stojí i jako kombík stejně, to je jeho nesporná výhoda, nevím, jestli se nové kombíkové Golfy budou vozit jen z Mexika.
Katikakus
Solidni zakladni vybava a slusna cena. Podle clanku navic snad nezapomneli ani na druhy par dveri. Cekal jsem sirsi nabidku motoru, silnejsi verze vsak urcite prijdou pozdeji.
Za me, co se cen tyce... :yes:
nomises
taky 😊. Ale svižná jízda to prostě nebude. To mi nikdo nevymluví.
Choochoo
Tech 11 sekund udela s prstem v nose, ale ta tvoje sragora dejchavicna se k tomu jen priblizi >😒]
Nesmis si plest 8,7 a 11s >😒] Za 11s to udela Jazz s 1,3 bez turba, stejne velikej, se stejnym kufrem a vice praktickej >😒]
nomises
Ano, a tak to od začátku píši. Jako základ, proč ne? Nic jiného z mých slov ani vyplynout nemohlo. A nesrovnával jsem s 535d nebo s 550i, ale pouze 535d s 550i v reakci na "krouťák", čímž jsem chtěl říci, že kroutící moment je jedním z mnoha faktorů, které je třeba brát v potaz. A že ve výsledku prostě bude mít motor 63kW a nezachrání to ani 1000Nm.
pargi
Ok, takhle to beru :yes:
jozephko
Na 99 % som si istý, že to je prvé auto nižšej strednej triedy s automatickou klimou v základe. Je dosť možné, že VW ani inú klimu do Golfa dávať nebude, pretože bude pre neho jednoduchšie dávať do áut jeden typ namiesto dvoch. Podobne ako kedysi existovali manuálne ovládané zrkadlá a okná a za príplatok elektrické. Okrem mini automobilov sú tieto prvky viac-menej už len elektrické.
Výbava, cena, dizajn, image - to všetko tvorí super zaujímavý mix. Ak niekto chce vyslovene hatchback v tejto triede, tak otázka pri kúpe auta stojí: Golf alebo niečo iné?
pargi
To je ale výběhový model. Na novinku je těch 340 docela solidních.
lukas13
:yes: 😄
pargi
Čověče, nejsem si jist, snad byl tady na auto.cz článek, jak srovnávali ockávky s 1.2, 1.4 a 1.8 a myslím, že tam byla právě zmínka o těch totožných střevech v 1.4 a 1.8. Něco dodělám a zkusím to najít.
lukas13
Prostě jsem poukazoval na to, že díky turbu to není třeba v rámci běžné jízdy nějak moc vytáčet.
Choochoo
foto 5dvirko, ale psiou o nejnizsi cene, takze bych soudil na 3dvirko 😉
jossalito
Copak, zase tě sejří, že si o Civic nikdo neopře ani rezavý kolo? >😁

PS: Základ v civicu to tak ta dá za nějakých 14 s, kde se tom jen viděl, nebylo to za dob Favorita? >😁
lukas13
Samozřejmně že 1,4TSI bude pro svižnější jízdu lepší 😉 Nicméně 1,2 je naprosto důstojný a použitelný zaklad, žádná brzda provozu, ne jako stará atmo 1,4, což byl motor do Golfu či OII doslova ostudný. Ten krouťák jsem uváděl prostě proto že to táhne odspodu, takže klidný řidič to nebude potřebovat vytáčet. Např. moje atmo 1,6 74kW tomu samozřejmně ujede, ale já bych to vytáčet musel (ne že by mi to vadilo, mám charakteristiku atmo benzínů rád).

Pokud srovnáváš s 535d nebo 550i bude jako lemra líná vycházet téměř vše 😉
jossalito
A zdá se ti hodnota cca 11 vteřina na auto o 140 koních jak hodnota dobrá?
Choochoo
Me tedy ne, G6 s Comfort edition za 329tis. Kč a to z drazsim nezavislym zavesenim a pri drazsi vyrobe 😉
jossalito
Plácáš.

Jednaosmička má dost společného s dvoulitrem. 1.4 a 1.8 má střeva jiné.
nasua23
Já myslím, že teď vůbec začne koncern předvádět pořádný dumping s cenama.

A co se týče francouzů a italů....myslím, že až na renault všichni skončí pod fiatem.
Katikakus
Neboj, oni to vsichni pochopili. Teda krome jednoho, ale to neni nic prekvapiveho... 😉
Choochoo
Taky se rechtam, 1,8 v Civicu to umi za 8,7 a prej nic moc >😁 Pak jsou nejlepsi clanky uzivatelu jak ve 105km/h s verzi 77kW nevi co tam strcit aby to jelo, jestly 3 nebo 4. Proste u slusnyho motoru ala Civic 1,8 to vezmes bez mysleni na 3 nekam ke 150 km/h a to je pak jina jizda >😒]
Katikakus
Zase si sedis na vedeni?
nomises
Proboha, tohle vůbec neřeším. Ve zkratce jsem napsal: Golf, překvapil, za mě :yes: , jen pokud člověk bude chtít provozovat i svižnou jízdu, ne jen klasické přesuny z bodu A do bodu B, tak bude vhodnější sáhnout pro silnější motor. A podotknul jsem, že 63kW prostě na tohle stavěných není. Nic víc, nic míň.
Dinar
Poslední větou jsi přesně vystihnul podstatu toho, proč za nějakého půl roku začně golf velmi výrazně měnit tabulku prodejů ve své třídě i u nás. Protože teď je to jen ta dvacka, a to už není sci-fi. 😉
pargi
Já psal o Hondě s 1.8 V-tec, který tady prošel redakčním testem.
pargi
Myslím, že to byla 1,8 se 103 kW?
Dinar
Na Honda.cz píšou, že základním motorem civicu je 1,4 73kW za 379tis., se zrychlením 0-100 za 13-14s. Jen pro upřesnění. 😉
pargi
sir
..no já bych z téceny nebyl zas tak paf..jako většina tady....vemte I30citku a Kiu Ceed ..t.am se to již v kombi verzich pohybuje od 289-300tis.

Focus ma ted akci kombi za cenu hatchbacku.....a to za 329tis....

celkem slusne vybavene....

Nakonec stejnak rozhodne sleva až na místě v autosalonu a to kdo má jaké auto rád.

Byť hodně lidí slyší na to..přidám dvacku...a mám Golfa! >😁
jossalito
A teď mi napiš, který základní motor od konkurence je na tom líp. 😉
pargi
:yes: ta cena opravdu překvapila
jossalito
A jaký na to Civic potřebuje výkon? Napíšeš to sem?
pargi
No, ono zase (tedy snad neplácám) 1.4 TSI má klikovku a ojnice z 1.8. Trochu jí trvá, než tyto komponenty rozhýbe.
nomises
Asi 200km za volantem. S 1.4 obdobně. S 1.8 asi 30 000km.
pargi
Na to, abys jel, stejně potřebuješ kW.
nomises
Já jen celou dobu říkám, že prostě 1.4TSI bude lepší pro svižnou jízdu. 63kW není stvořených pro dynamickou jízdu, ale pro přesuny z bodu A do bodu B, tak jak většina kupujících očekává. I kdyby měl krouťák kamionu, tak na tom nebude o nic lépe.
535d má 630Nm, 550i má jen 600Nm. Víc snad dodávat nemusím.
pargi
Když byl v testu Civic, který to umí za něco málo přes 10, tak to v diskuzi schytal, že je zdechloň 😐
jossalito
Já se ptal kolik. Tedy kolik km.
pargi
Jojo, taky koukám 😲
3_diamanty
suhlasim..... velky kufor dnes vyuzije snad maximalne 5 percent majitelov aut s velkym kufrom.... ale ludia si kupuju auta s velkym kufrom v domneni ze maju "kus auta" akurat ze velky kufor im nepomoze ani v bezpecnosti ani v obratnosti pri manevrovani ani v nizsej spotrebe ani v nicom.... proste niekto rad asi nosi kubiky vzduchu a ma radost ked ma auto cim vacsie a tazsie na tych nespravnych miestach.... nechapem... hlavne ludi ktori jazdia maximalne vo dvojici preco napr jazdia v octavke kombi a nakup stejne maju polozeny na zadnych sedackach... ano aj taki su vidim to bezne... , nebolo by pre nich lepsou volbou napr nieco ako golf alebo ja neviem auris? Je snad octavka kombi lacnejsia ako kratky golf? asi nie Co nuti kupovat ludi auta s velkym kufrom ktory stejne vyuziju snad raz za rok mi je zahadou , este vacsou zahadou ako to co nudi kupovat ludi male auta s dieslom.....
Dinar
pro konkurenci skutečný oříšek, zatím se dalo u golfu vždy argumentovat cenou, v této generaci na to jde ale VW zostra. Je vidět, že není čas na tanečky, prodeje klesají, udržet si své znamená nutně ukousnout více z cizího. A proto tu máme novinkový golf v základu s použitelnou výbavou za cenu předchozí generace. Trochu cenové reklamy a v šourůmech francouzů nebo italů bude zas o něco víc průvanu než zákazníků. Úder na bradu je cena nového golfu i pro opel nebo ford... bude to mela, v příštích pěti šesti letech dojde na skutečné lámání chleba.
nomises
Tu čest jsem skutečně měl. Já neříkám a ani jsem neříkal, že je to špatný motor, ale asi si každý představuje svižnou jízdu jinak. To je celé a debata na tohle téma by mohla být nekonečně dlouhá.
lukas13
A co krouťák, nic?
jossalito
Kolik si toho najel s 1.2 TSI?
Atlis
za taky nastup si golf zasluzi jedine palec hore :yes:
dreede
Asi si si pomýlil článok. Ten o i30 je kúsok vedľa. 😉
jossalito
Na nového Golfa je cenovka velmi agresivní. A hlavně, přišel v pravý čas.

Ze základní výbavy mne zaujal dotykový displej, 😁S, el. brzda, start stop a automatické brzdění. Tohle jen tak nějaký konkurent nenabídne a v základu už vůbec ne. Základní motor má Golf plně dostačující.

Celkově nastavil laťku hodně vysoko. Tešme se, co ukáže nová Octavia, předobraz slibuje mnohé.
lukas13
Tak tohle mi doslova vyrazilo dech. Takovou vyjížděcí cenu bych ani ve snu nečekal :yes😒br />
Ještě uvidíme jak bude vypadat podrobný rozpis výbav, nicméně už základ je zjevně více než použitelný. A při ceně skladovek bude do půl roku možnost mít ho lehce nad 300. A na tom ve finále vyděláme všichni - nejem zájemci o Golf. Neb takovou nástupní cenu by u konkurence ignoroval jedině sebevrah.

Focus a někteří další se mohou jít se svými ceníky zahrabat.

Dnes napíšu něco, co jsem myslel že přes mou klávesnici stěží projde😒br />
BRAVWO GOLF!

A gratulace všem fanouškům koncernu - užívejte si drtivý nástup Golfu v příštích měsících.

Ps.: Co na to OIII, onen nástupce OII na pomezí C/D (ha,ha)? A hlavně - co na to Rapid?
nomises
Pořád je to 63kW a i když údaj zrychlení 0-100 za 11 je dobrý, tak je myslím všem jasné, že to na žádné dynamické ježdění nebude, neboť by to člověk musel stále držet ve vyšších otáčkách a to zrovna u těhle motorů není žádná slast, navíc vykoupená vyšší spotřebou.
Yazaman
Kolik tedy bude stát třídveřová verze? O pět, deset tisíc méně?
nomises
Vidím to stejně 😊. Velký kufr pak má smysl u opravdu pracovního auta, kde najde využití. Ale dočasně lze nedostatek místa (např. dovolená) řešit rakví na střechu. A když si koupím jednou za uherský rok nějaký nábytek a pod. tak cena za dopravu je dneska směšná a určitě si jen kvůli tomu připlácet za větší kufr mi příjde zbytečné a nerentabilní. Já si už pak myslím, že většina lidí bude vycházet z cen dávno minulých, kdy se i Golf-holobyt prodával mnohem dráž a jaksi automaticky půjdou ke Škodovce. Rapid podle těchto úvah pak bude mít smysl jen u lidí, co opravdu počítají každou korunu.
Jak říkám VW překvapil, protože tohle je cena, kterou už horko těžko podleze třeba takový Peugot s 308, nebo Chevrolet s Cruzem. Evidentně chcou dominovat trhu absolutně, byť za cenu nižší zisků na kus, absolutně pak vydělají asi ještě víc, než kdyby prodávali za ceny minulé generace.
Josef 1
Dynamické auto - jaká lemra líná??? Z 0 na 100 za 11 s.

A k rapidu, ten bude mít z počátku ještě současné motory. Vnitřní prostor kromě kufru bude menší.
3_diamanty
v zaklade sa da jazdit aj v riu .... konecne na to vo vw prisli ze 59kw 1.4ka co bola v predoslej generacii je na taketo auto neadekvatna..... kto by to na nemcov povedal , sikulky :yes:
nalimer
:yes: :yes: :yes:
správny postreh.
Rapid pri rovnakej motorizacii mi príde na 279.000 Kč. Bude mať možno väčší kufor, ale kvalitou, výbavou bude low cost. a aj s doplnením automatickej klímy, rádia a pod. bude minimálne na tej istej cenovej hladine ale stále je to kočkopes so svojim podvozkom a materiálmi.
apelujem na zdravý sedliacký rozum - naozaj potrebujete mať kufor na sťahovanie národov a vlastníť "veľké auto" či dáte prednosť komfortu?
nasua23
Ponechám stranou (ne)kvality auta.
Od klávesnice těžko soudit a je potřeba na reálný setkání.

NIcméně už v základu se v tom vlastně dá jezdit a vyvarovali se tak zlozvyků již z dob minulých a nenechají si zaplatit pomalu i za to, že to odjede na 4ech kolech.

Tipuju, že do konce měsíce bude u lokálních dealerů přes 1 000 předobjednávek.
kari.laz
Popravdě jsem čekal cenu o něco výš a výbavu naopak více osekanou. Tohle je hodně příznivá cena a základní výbava :yes:
nomises
Když člověku nebude vadit, že koupí lemru línou, tak za ty prachy :yes:
Potom příliš nechápu smysl rapidu. A hádám, že nová Octávka výjde dráž, jsem zvědav čím vším se nová Octávka ospravedlní, kromě většího kufru.
zlysoused
začal cenově zostra. Zákazníci se mohou těšit. :yes:
3_diamanty
😉 , isto najde spokojnych zakaznikov :yes: