Novinky
Nejmenovaná automobilka také testuje systém "nechtěného nastartování", který zablokuje motor v případě kdy systém usoudí, že řidič dnes vůbec nikam nechtěl odjet a přesto nastoupil do auta a startuje motor. Zabrání se tím všem nehodám, které mohli řidiče v daný den potkat na silnici a současně dojde ke snížení emisí CO2. Systém bude, dle vyjádření úředníků z Bruselu, povinnou součástí aut od roku 2015.
Namiesto toho aby autoskoly vycvicili poriadnych vodicov (napr. vo Finsku trva autoskola 3 roky vratane skoly smyku a pod.) tak automobilky / EU tlacia do aut rozne bezpecnostne udelatka ktore maju rozmyslat za vodicov !!
pripomina mi to staznosti amikov na toyotu, sudili sa preto, ze sa im "zasekol" plynovy pedal...
vo vacsine pripadov sa prislo na to, ze sa to stalo na parkovisku ked si "vodic" pomylil plynovy pedal z brzdou...
manualne prevodovky na nich !!!! >😁
vo vacsine pripadov sa prislo na to, ze sa to stalo na parkovisku ked si "vodic" pomylil plynovy pedal z brzdou...
manualne prevodovky na nich !!!! >😁
Mi se to na naší RAV4 stalo s pedálem 2x, jednou opravdu na parkovišti (bylo celé zasněžené, tak jsem blbnul 😄 ), podruhé když jsem potřeboval vystřelit z připojovacího pruhu (to už bylo dokonce po svolávacím zákroku). Je to opravdu docela nepříjemné, navíc nějakou vteřinu trvá, než člověk situaci vyhodnotí a vyřeší. Já ten časový luxus měl. Jinak stalo se to jenom při zamáčknutí pedálu "do podlahy", za jiných okolností se kobereček na pedál nenasune.
Spíše bych ocenil více inteligence při vývoji věcí pro blbce(tedy technik vs. uživatel) při vývoji převodovek. Už 2x jsem dostal pecku na čumák, protože si řidič předemnou nevšiml, že zařadil zpátečku a né 1. Bohužel se tento "přehmat" pojí většinou se snahou o rychlé opuštění křižovatky, kdy omylem v rychlosti vezme za "fofrklacek" větší silou a završí to "plynovým" pedálem na zem ;-\ . (oba případy byly koncernové vozy)
Aajaj, skonci era veselych videi na jutube 😄
[odkaz]
[odkaz]
To by mohlo ohrozit bezpečnost. Budu chtít zabrzdit a ono to v danou situaci vyhodnotí ,že je to chybnej pedál ...
A za takovou kravinu v autě počítám budou chtít zaplatit. By mě zajímalo kterej vůl si něco takovýho pořídí. >😁
Záruku tedy nemáš, ale pro mne je to skoro nepředstavitelné. Chápu nové auto a jiné změny, ale pořád bys měl být schopen zareagovat. Když ho rozhodí tohle, co bude dělat, kdyby prošlápl brzdu na podlahu a nic se nedělo? Jsem mnohem tolerantnější k systémům, které se snaží pomoci s činnostmi, které děláme vědomě, které vyžadují pozornost a soustředění.
Záměrně jsem pominul možnost, že zpanikaří, protože takový člověk by právě neměl dostat řidičák. Pro mne je prostě záměna brzdy za plyn jako otočení volantem doprava, když silnice vede doleva.