Testy
Podle mě vůbec ne. Tydy chce Subaru proniknou někam, kam moc "nepatří". Subaru chce XV prezentovat jako auto pro "městské kovboje", ale podle mě je to blbost. To auto je naprosto vynikající mimo město, bez problému zvládne i složitější terén (neberte mě za slovo, složitější myslím tak, že zvládne o dost víc než ostatní SUV ). XV nemůže hlavně cenově ( ale ani třeba interierem ) konkurovat v kategorii "ImageSUV". Neprodává se totiž s pohonem jedné nápravy a cena tedy nezačíná moc nízko. To ale neznamená, že by bylo drahé. Naopak, podle mě je cena naprosto vynikající - kdo jiný nabídne stejně vybavené auto s 4x4 pod 600 t. ??? (uvědomte si, že v ceně jsou litá kola, aut. klimatizace, metalíza !!!, vyhřívání sedaček atd ). A v případě 1,6 je tam kromě nižší ceny ještě redukce.
Mimochodem dotaz na redakci - dočkám se někdy testu úplně základní verze? Podle mě by 1,6 s manuálem a redukcí nemusela být špatnou variantou. Test této verze zatím nikde nevyšel.
Mimochodem dotaz na redakci - dočkám se někdy testu úplně základní verze? Podle mě by 1,6 s manuálem a redukcí nemusela být špatnou variantou. Test této verze zatím nikde nevyšel.
Promiň, ale zatím to je drahé. V reálu je to dosti malé auto (interiér velký jako průměrný C segment). Za 600 a kousek seženeš Forestera s dvoulitrem - kdo by v tom případě chtěl XV s 1,6? (vím, pár městských kovbojů se najde, ale bude jich dost?)
Velikostně je to potřeba porovnat (u nás) s Yetym. A pak porovnej cenu Yetyho ve srovnatelné výbavě s XV. Levnější není ani Tiguan, RAVka, atd. Velikostně auta srovnatelná.
Co se týká Forestera, tak souhlas. Je jen nepatrně levnější (hlavně v současné akci), navíc je to super auto (jednoho doma mám). Je tam potřeba vzít v potaz to, že příští Forester má být větší, než ten současný, konkurovat přímo by tedy neměl.
Já na tuhle kategorii nahlížim z praktického hlediska (asi jsem v menšině 😄 ). Tam, kde bydlím, potřebuje hodně lidí dojíždět denně do práce a to za každého počasí. Veřejná doprava prakticky neexistuje a pokud napadne sníh, stejně autobus nejede, nebo má 2 dny zpoždění. Proto je potřeba auto, nejlépe s 4x4 a benzínem, protože se denně jezdí do 20 km a zpět. To bych do nafty nešel.
Co se týká Forestera, tak souhlas. Je jen nepatrně levnější (hlavně v současné akci), navíc je to super auto (jednoho doma mám). Je tam potřeba vzít v potaz to, že příští Forester má být větší, než ten současný, konkurovat přímo by tedy neměl.
Já na tuhle kategorii nahlížim z praktického hlediska (asi jsem v menšině 😄 ). Tam, kde bydlím, potřebuje hodně lidí dojíždět denně do práce a to za každého počasí. Veřejná doprava prakticky neexistuje a pokud napadne sníh, stejně autobus nejede, nebo má 2 dny zpoždění. Proto je potřeba auto, nejlépe s 4x4 a benzínem, protože se denně jezdí do 20 km a zpět. To bych do nafty nešel.
Možná se mi to prostě zdá malé 😉 Nicméně srovnávat můžeme třeba s Kaškajem, který se mě osobně moc líbí, nebo Mitsu ASX a tam je ta cena trochu jinde.
Jinak Forestera považuji za jedno z nejlepších dnešních aut vůbec (a to to nemá měkčené plasty >😒] ), takže tady podle mě absolutně není co řešit.
Jinak Forestera považuji za jedno z nejlepších dnešních aut vůbec (a to to nemá měkčené plasty >😒] ), takže tady podle mě absolutně není co řešit.
Kaškaj je konkurent určitě, ASX je dražší a navíc 4x4 jen v naftě (stejně tak u franc. variant). Forester je paradoxně (momentálně !!!) největším konkurentem. Ve výbavě comfort za necelých 570t. v 2,0 benzinu, s redukcí, parkovací kamerou, atd je to perfektní nabídka - 20% dolu. To pak není co řešit :-!
Záleží na úhlu pohledu. Forester je sice o něco málo větší auto, ale už pomalu na odchodu, nová generace (v reálu hodně důkladný facelift, jak je u Subaru zvykem) je za dveřmi. Kdežto XV je pořád novinka a to je na tom znát. Ceníkové ceny jsou téměř stejné (základní XV 2.0 - 599 000 Kč, základní Forester 2.0 589 000) a pokud si někdo místo Forestera koupí o něco menší auto, ale přeci jen stylovější než čistě účelově vypadající SUV, ve kterém je lepší interiér a třeba i 6MT, vyčítat mu to nebudu. V tomto srovnání mi cena tedy přijde v pořádku, i když bych určitě potřeboval důkladnější pohled do výbav.
Problém vidím spíš v tom, že nesubarista nebude volit mezi Foresterem a XV, ale mezi XV a armádou hezčích, levnějších a pro běžného zákazníka naprosto dostačujích silničních SUV s pohonem dvou kol. XV podle mě rozšiřuje klientelu Subaru hlavně o ty lidi, kterým bylo Subaru blízké, ale nepřenesli při cenách těchto aut přes srdce ten interiér, vzhled a další věci, kterými bojuje o zákazníky běžný mainstream.
Osobně jsem třeba nepochopil úvodní větu "S novým crossoverem se snaží zachytit drápkem ve slibně vypadajícím segmentu, celá řada konkurentů jej už ale předběhla." Kdo jiný nabízí zvednutý hatchback nížší střední třídy s trvalou čtyřkolkou? Jistou podobnost vidím u SX4 a Quashqai, ale přímá konkurence to není a už vůbec jich není celá řada.
Problém vidím spíš v tom, že nesubarista nebude volit mezi Foresterem a XV, ale mezi XV a armádou hezčích, levnějších a pro běžného zákazníka naprosto dostačujích silničních SUV s pohonem dvou kol. XV podle mě rozšiřuje klientelu Subaru hlavně o ty lidi, kterým bylo Subaru blízké, ale nepřenesli při cenách těchto aut přes srdce ten interiér, vzhled a další věci, kterými bojuje o zákazníky běžný mainstream.
Osobně jsem třeba nepochopil úvodní větu "S novým crossoverem se snaží zachytit drápkem ve slibně vypadajícím segmentu, celá řada konkurentů jej už ale předběhla." Kdo jiný nabízí zvednutý hatchback nížší střední třídy s trvalou čtyřkolkou? Jistou podobnost vidím u SX4 a Quashqai, ale přímá konkurence to není a už vůbec jich není celá řada.
Jak píši výše - Forester je tak dobré auto, že bych otázku jestli je to výběhový model absolutně neřešil. Já netvrdím, že si své kupce nenajde - otázko je kolik jich bude. Jak píšeš - za nižší cenu ho kanibalizuje perfektní Forester a ze spodu útočí armáda mnohem levnější konkurence. Takže fajnšmekr vezme Forestera, neználek půjde ke konkurenci. A kolik kupců XV zbyde? Já myslím že poměrně málo.
Ps.: SX4 a Kaškaj také vnímám jako konkurenci. A zrovna v jejich případě je cenový rozdíl ohromný! Mě se prostě XV jeví na první podled jako pěkné malé SUV pod půl mega. Když jsem poprvé viděl ceny, byl to pro mě skutečně šok...
Ps.: SX4 a Kaškaj také vnímám jako konkurenci. A zrovna v jejich případě je cenový rozdíl ohromný! Mě se prostě XV jeví na první podled jako pěkné malé SUV pod půl mega. Když jsem poprvé viděl ceny, byl to pro mě skutečně šok...
zkoušel jste jet s cvt pres padla (domnivam se, ze to cvt je stejne jako v rav4 2012)? jevilo se vam prednastavenych 7 stupnu jako malo a rychlost reakce pri prerazovani nízká? pokud jste toto absolvoval, pak vase skuhrani nad manualem je mi zahadou...
p.s. pokud je to jine cvt, tak se omlouvám...
p.s. pokud je to jine cvt, tak se omlouvám...
Přečti si předchozí test XV právě s CVT. Tam je vše vysvětleno. Vůbec, pokud už použiji takový "výkřik" na testéra, možná by bylo fajn nejdříve ten zmiňovaný test nastudovat a ne na konci příspěvku alibisticky napsat "a pokud je to náhodou něco úplně jiného tak sorry...", nemyslíš?
hele mistre, alibismy si nech laskave pro nekoho jinyho-mlejt porad neco o "bezestupnovy prevodovce", a nezminit 7 preddefinovanejch stupnu, ktery menis rychlejc nez mrkas, je minimalne divny, ne? nota bene napsat (v odkazovanym testu), ze diky nim se cvt zacne tvářit jako klasicky automat, to uz vubec nevim, co tim chtel basnik rict-to jako ze je to hydro nebo dsg nebo neco o cem vi jen jungmann...?
nebo ty?
p.s. zkus nejdriv premejslet a pak psat; jine cvt, znamenalo jine nez v rav4 2012, coz se mi nezda, ale jeden nikdy nevi...
nebo ty?
p.s. zkus nejdriv premejslet a pak psat; jine cvt, znamenalo jine nez v rav4 2012, coz se mi nezda, ale jeden nikdy nevi...
hele, mistře - v tomto testu: [odkaz] je zcela jasně uvedeno, že v případě 2,0i pádla jsou, u 1,6 ne. A mistře - CVT se prostě pro výkonější a větší auta nehodí - dochází k obrovským ztrátám. Je to nejen líné, ale ještě k tomu to řádně žere.
Konstatování "že se začne tvářit jako klasický automat" rozumím.
Ano, tomu konstatování o CVT v RAV4 jsem rozumněl.
Konstatování "že se začne tvářit jako klasický automat" rozumím.
Ano, tomu konstatování o CVT v RAV4 jsem rozumněl.
za prve: mistre si nech od cesty a najdi si neco svyho. za druhe: jels v tom aute? reci o tom, ze "cvt se nehodi na vetsi a vykonejsi auta" protoze je to liny jsou kecy! zasperuj tam na rozmláceny okresce 4 a rad dolu a uvidis veci! blbecci, pro ktery je 2k/min strop, tak ty ovsem trpi... a ze to zere, no a co? kdo na to nema, at si koupi opencard; kolik by sis predstavoval za takovou paradni jizdu na kolotoci?
az to prubneš-ne nejakejch 5km od showroomu a zpet-dej vedet, dame rec...
az to prubneš-ne nejakejch 5km od showroomu a zpet-dej vedet, dame rec...
Ano, jel.
Tímto bych naši diskuzi skončil. Vzhledem k tvému způsobu vyjadřování mě to nebaví. Nic ve zlém.
Tímto bych naši diskuzi skončil. Vzhledem k tvému způsobu vyjadřování mě to nebaví. Nic ve zlém.
bezva-konecne rozumna rec. a ted ferove, pripadalo ti to "liny"? cca od 4,5k/min vejs? me teda vubec ne. pokud si na vysokootackovy auta zvyklej, pak se divim tomu zaveru... pokud ale ne, no pak chapu, ze kdyz to netahne "vodspoda" ma na to clovek jinej nahled...
jo, a nechme stranou argumenty typu, ze me to nebavi-nejsme usmrkanci ve skolce, ne?
p.s. nic ve zlym, ale nejde o to obhajovat cvt, ale dopidit se důvodu, proc pan jungmann nenapise: dyz to netocite, jede to jak s hnojem, ale pokud chcete a mate na benzin, muzete mit s padlama paradni zazitek!
jo, a nechme stranou argumenty typu, ze me to nebavi-nejsme usmrkanci ve skolce, ne?
p.s. nic ve zlym, ale nejde o to obhajovat cvt, ale dopidit se důvodu, proc pan jungmann nenapise: dyz to netocite, jede to jak s hnojem, ale pokud chcete a mate na benzin, muzete mit s padlama paradni zazitek!
OK 😉
Jo, jenže vtip je v tom, že s manuálem je ten zážitek intenzivnější, auto je živější, míň žere (a spotřeba není jen věcí peněz). CVT, prostě už z principu, tam ty ztráty má. CVT je super do malých městských aut, do skůtrů, ale ne do velkých a vykoných aut. Jsou prostě lepší řešení.
Jinak vysokootáčkové motory - japonská škola - tam je to snad jasné jak se to chová, to se shodneme.
Ps.: XV 1,6 s CVT je žeroucí lemra líná. Opravdu. Jak je na tom RAV4 nevím.
Jo, jenže vtip je v tom, že s manuálem je ten zážitek intenzivnější, auto je živější, míň žere (a spotřeba není jen věcí peněz). CVT, prostě už z principu, tam ty ztráty má. CVT je super do malých městských aut, do skůtrů, ale ne do velkých a vykoných aut. Jsou prostě lepší řešení.
Jinak vysokootáčkové motory - japonská škola - tam je to snad jasné jak se to chová, to se shodneme.
Ps.: XV 1,6 s CVT je žeroucí lemra líná. Opravdu. Jak je na tom RAV4 nevím.
XV s CVT u Suba ma (co zatim muzu videt) nizsi spotrebu nez s manualem. A CVT je resena fakt zajimave. Ma hydromenic pred talirema s retezem a hnana hridel je primo do predniho difu a dozadu do MPT spojky. Fakt hezky a pomerne jednoduchy reseni (neluvim o ovladani taliru CVT).
Jak často se ten řetěz musí měnit a za kolik?
Zatim nevim ani jsem necetl o nikom, kdo by to resil a ani cenu za retez nebo repair kit jsem nevidel...
Já jen že na skůtrech je to buď drahá, nebo častá a drahá záležitost.
Co je casta a draha zalezitost? Vymena remene? S vyjimkou Burgmana650 nebo nekterych novejsich maxiku je variator dost jednoducha vec s valecky a cenovkou valecku do 1000Kc, remeny jsou od 500 do cca 4500 za originalni dil a vydrzi vetsinou pres 20 tisic, ale taky i 50 a vic tisic km. Muj SilverWing mel na tachometru kolem 90ti tisic km. Investice v radech tisicu Kc na 100tisic km mi pripada jako pomerne rozumny penize. Jedina vetsi polozka muze byt vymena celeho variatoru za tuningovy a nebo oprava jiz zminovaneho velkeho Burgmana.
V burgmanu vydrží řemen 80tisíc v klidu, častěji odcházejí plastová kolečka kolem, která pak způsobí jeho roztržení. Cena na počet km není nijak drastická a ten nájezd je na pěkných pár let - je to ale drahá záležitost. Na ostatních skútrech je třeba měnit řemen podstatně častěji, i když levněji a v celkových součtech je to prašť jako uhoď.
Ty si snad myslíš, že válečky do XV budou stát litr a řemen do pěti tisíc?
Proto se ptám, jak dlouho ta věc v XV má vydržet a na kolik vyjde oprava.
Ty si snad myslíš, že válečky do XV budou stát litr a řemen do pěti tisíc?
Proto se ptám, jak dlouho ta věc v XV má vydržet a na kolik vyjde oprava.
Ptal jsi se na skutr, odpovidal jsem na skutr 😉 Navic XV nema remen a podle meho ani valecky, je to uplne jina koncepce.
Jak jsem uz psal, o opravach nebo udrzbe CVT mi nejsou znamy zadny informace. V pripade poruchy to jiste levne nebude (jako ostatne vsechno na modernich autech), ale poruchovost vzhledem k asi dobre udelany koncepci podle vseho neni velka. Hledal jsem na ruznych subaru forech, ale tech par zavad co jsem nasel souvisely vetsinou se softwarerem nebo nejakym cidlem a to jeste ani ne v prevodovce. Zkratka - nevim, hledej >😁
Jak jsem uz psal, o opravach nebo udrzbe CVT mi nejsou znamy zadny informace. V pripade poruchy to jiste levne nebude (jako ostatne vsechno na modernich autech), ale poruchovost vzhledem k asi dobre udelany koncepci podle vseho neni velka. Hledal jsem na ruznych subaru forech, ale tech par zavad co jsem nasel souvisely vetsinou se softwarerem nebo nejakym cidlem a to jeste ani ne v prevodovce. Zkratka - nevim, hledej >😁
Redakce, v základní ceně je uvedeno 729.000,- (ML 250 BlueTEC). Cenovka asi sedí, nicméně popis ne 😄
Ach jo... ale já bych to emelko za takovou cenu bral 😄 >😒]
Všiml jsem si další chybky, auto určitě neměří na délku 44 450 mm. Zdá se mi to trošku moc.
Na takovou délku je cena auta úplně snová 😄
paci sa mi :yes😒br />
s tymto benzinom a s manualom to je pre mna idealna volba 😉 aj farba moze byt :yes:
s tymto benzinom a s manualom to je pre mna idealna volba 😉 aj farba moze byt :yes:
Subaru by se mělo dát dohromady. Posledních pár let nebylo schopné nějak solidně sjednotit design a celkově by navíc hodnocen jako špatný, přičemž technika však byla na úrovni. Teď už je design OK, v tomto případě podle mě výborný, ale technika, resp výběr a kombinace nestojí za peníze, které Subaru požaduje. U XV chybí normální automat, "trolejbusové" CVT tam nemá co dělat. Benzínová 1,6 by byla OK, ale leda tak přeplňovaná. Měl jsem za to, že Subaru hraje na sportovní nótu... Pěkně mě to sere, protože jsem v něm předevčírem seděl a dokázal jsem si představit, že bych si ho koupil, kdyby to mělo 6-AT a diesel, který bude na úrovní konkurence.
Pokud jde o diesel, tak ten současný a jediný je jeden z nejlepších ve své třídě, pokud tedy vůbec ne ten nejlepší (mám vlastní zkušenosti). CVT je minimálně pro Evropu krok mimo, ale ona ta Evropa pro Subaru není prioritní (bohužel). S tím souvisí i absence přeplňování. Ale kdo chce s SUV závodit ? ... Ono se jich vlastně najde dost ;-\
"Sportovní nótou" jsem nemyslel přímo závodění 😄 Diesel je povedený, o tom nepochybuji, sám jsem ho zkoušel v Impreze s manuálem, jenže pokud by k tomu přidali automat, už to nebude tak horké a XV je o nějaké to kilo těžší. Nemusí tam být nutně V6, ale biturbo, jak to předvedla např Mazda. Celkově mi pak chybí širší nabídka motorizací - Sportage, Tiguan, IX35, Yeti,... všechno má v nabídce pořádný automat a motorizaci "pro každého".
Ono Subaru asi nikdy nebude "pro každého". Je to relativně malá automobilka a ani provázání s Toyotou jí snad nijak nepoznamená - alespoň v tom negativním směru. To CVT se mi nelíbí, ale po V6 v naftě ani biturbu nepláču. Manželce jsem koupil Forestra v naftě (ikdyž jsem chtěl původně benzín, asi jsem už zasažen 😄 ). To auto je těžší než Impreza, čelní okno je dost kolmý a přesto to jede skvěle. A neskutečná je i reálná spotřeba - Francie v zimě s boxem ne střeše po dálnici (plně naloženo), tachometrových 140-150 a spotřeba 7,1 ( po dotankování ), v létě bez boxu Chorvatsko, většinou také po dálnici stejným tempem, spotřeba 6,0. Podle mě perfektní výsledek, když uvážim, kolik vzduchu před sebou Forester tlačí ...
Osobně bych byl s tvrzeními o tom, pro koho Evropa je/není prioritní, opatrný.
Žádná automobilka si nemůže dovolit Evropu ignorovat (OK, WuLing může, ale to je vyjímka), pokud chce přežít aspoň dalších deset let.
To, že se japonské automobilky v Evropě nechytají a vyklízejí pole, není jejich rozhodnutí typu "kašlem na Evropu", ale neschopnost obstát před evropskými a korejskými konkurenty a hromadu z nich to bude stát krk..
Žádná automobilka si nemůže dovolit Evropu ignorovat (OK, WuLing může, ale to je vyjímka), pokud chce přežít aspoň dalších deset let.
To, že se japonské automobilky v Evropě nechytají a vyklízejí pole, není jejich rozhodnutí typu "kašlem na Evropu", ale neschopnost obstát před evropskými a korejskými konkurenty a hromadu z nich to bude stát krk..
Nezaměňuj významy. Priorita a "kašlání na něco" je úplně něco jinýho. Každá auotomobilka (a nejen automobilka) má svoje prioritní trhy a těm se přizpůsobuje. Subaru nebude vyvýjet malý turbomotor pro Evropu, protože by se ten vývoj stejně nezyplatil. Evropa nené "nedůležitá", jen není tak důležitá jako třeba trh v Severní Americe. Úplně stejně nebude dělat VW speciální motor pro Japonský trh. Prostě by na tom prodělal.
Subaru vyvinulo boxer diesel prioritně pro Evropu - o tom se asi přít nebudem.
A to jim muselo dát víc práce, než na stávající 1,6 přidat turbo.
A to jim muselo dát víc práce, než na stávající 1,6 přidat turbo.
Jistě že ano, prakticky výhradně pro Evropu. Ten diesel se jim ale vyplatí. 1,6T nevyplatí. Ono to není jen o přidání turba. Asi to určitě bude levnější, než vyvynout komplet nový diesel, jenže kam pak s takovým motorem ??? Subaru je prakticky komplet 4x4, a dát tam 1,6T nebude moc trhák. To ví i konkurence, proto je většina SUV dodávána výhradně s dieslem, případně atmosferickým dvoulitrem. Snad jedině VW používá přeplňovaný 1,8TSI, ale menší motor už ne (pouze s pohonem jedné nápravy). Důvod k tomu určitě mít budou. pravdu si nevzpomínám na nikoho, kdo dává do 4x4 menší přeplňovaný motor než VW (samozřejmě v rámci dané třídy).
Právěže ten 1,6turbo by mohl být větší trhák, než 1,6 s CVT, nebo 2,0 CVT/manual.
A vytvoření ze stávající 1,6 je jistě jednodušši (aspoň teoreticky, neznám konstrukci toho motoru), Subaru nemusí vyvíjet něco, co nemá od píky.
Většina evropanů jak slyší "dvoulitr", má hned obavy, že to sežere i trávu kolem cesty - ať už je realita jakákoliv (+ dražší pojistka + jinde v EU i zelené výpalné).
A vytvoření ze stávající 1,6 je jistě jednodušši (aspoň teoreticky, neznám konstrukci toho motoru), Subaru nemusí vyvíjet něco, co nemá od píky.
Většina evropanů jak slyší "dvoulitr", má hned obavy, že to sežere i trávu kolem cesty - ať už je realita jakákoliv (+ dražší pojistka + jinde v EU i zelené výpalné).
Podle mě by byl pořád hodně na okraji zájmu a většina by sáhla stejně jako nyní po dieslu. Ona se 1,6 s manuálem v reálu ani moc koupit nedá - snad jen na objednávku. Evropa je hodně specifická ...
Snad menší diesel - 1,6D by mohl být přínosem, ale to je zase komplet nový vývoj. Spíš předpokládám, že vyvynou automat pro stávající diesel ....
Snad menší diesel - 1,6D by mohl být přínosem, ale to je zase komplet nový vývoj. Spíš předpokládám, že vyvynou automat pro stávající diesel ....
Diesel "na úrovni konkurence"? Jako že by u Subaru měli svůj famózní B4 Boxer Diesel nějak (výrazněji) "zhoršit"? 😉
Proč by ho měli zhoršit? Přece jsem výše psal, že je dobrý, ale prostě za dané peníze bych rád v nabídce trochu víc koní a k tomu automat. Subaru si může sice kráčet cestou jakou chce, ale není to MB nebo Audi, které strčí jako základ nějaký ten 100 kW diesel a manuál, a tak nějak očekávají, že většina si koupí silnější variantu za pořádné prachy a k tomu automat.
No mě se zdá, že subaru jde jako vždy svou vlastní cestou. Při tom jak se všechny malé turbomotůrky ser.ou je to snad jedině dobře. Prostě mají zaběhlou nějakou kvalitu a nechtějí z ní sejít na základě módních trendů. Subaru prostě není auto pro všechny a tohle to jenom dokazuje. Výkony nejsou mezi špičkou, ale málokterá značka ti nabídne takový podvozek a kvalitu jako oni. Kor v dnešní době pořád poslouchám brek lidí o tom jak se jim to pořád kazí apod. a já jsem zatím se subary neměl jediný větší problém. Spíš skoro žádný. Jen na novém legacy odešlo lanko na stahování zrcátek.
Co se týče CVT tak ten automat není vyloženě špatný jen je jiný. Mám ho v kombinaci s 2.0i 110 Kw na relativně velkém a těžkém autě. A nějakou slabou dynamikou rozhodně netrpí.
Ono subaru je prostě značka pro US trh. Tam jsem se s ní i seznámil. Před lety jsem tam byl na pracovních prázdinách a člověk u kterého jsme dělali byl relativně malý živnostník. Před vjezdem měl 2x forester a 1x STI. Podle mě i ve fabrice s tím tak nějak počítají, že si člověk pořídí jeden sportovní model a jeden na ježdění. Takže máš jedno skvělé a výkonné auto a pak jedno na denní ježdění. V čr je takových případů taky hodně. Prostě jak si ty auta jednou koupíš jiné už nechceš. U mě se to zatím jen potvrdilo a to byl kup prvního outbacka provázen značnou skepsí a s tím, že se mi líbí a je to subaru a že to vyzkouším. 😄 A teď ? Jiné auto než subaru bych nechtěl. Taková dream garage by byla pak Forester 2.0d, STI ( jistě 😄 ) a Outback 3.6 CVT.
Co se týče CVT tak ten automat není vyloženě špatný jen je jiný. Mám ho v kombinaci s 2.0i 110 Kw na relativně velkém a těžkém autě. A nějakou slabou dynamikou rozhodně netrpí.
Ono subaru je prostě značka pro US trh. Tam jsem se s ní i seznámil. Před lety jsem tam byl na pracovních prázdinách a člověk u kterého jsme dělali byl relativně malý živnostník. Před vjezdem měl 2x forester a 1x STI. Podle mě i ve fabrice s tím tak nějak počítají, že si člověk pořídí jeden sportovní model a jeden na ježdění. Takže máš jedno skvělé a výkonné auto a pak jedno na denní ježdění. V čr je takových případů taky hodně. Prostě jak si ty auta jednou koupíš jiné už nechceš. U mě se to zatím jen potvrdilo a to byl kup prvního outbacka provázen značnou skepsí a s tím, že se mi líbí a je to subaru a že to vyzkouším. 😄 A teď ? Jiné auto než subaru bych nechtěl. Taková dream garage by byla pak Forester 2.0d, STI ( jistě 😄 ) a Outback 3.6 CVT.
Hezky napsáno :yes:
Tu dreab garage bych u sebe viděl, STI (samozřejmě ), Outback 2,0 D a BRZ 😄 . Příští týden jdu otestovat GTčko od Toyoty (jsem domluven, že mi ho půjčí). Zatím jsem se s ním seznámil jen "staticky" a moje očekávání se tím ještě zvýšila. Tak snad nebudu zklamán 😄
Tu dreab garage bych u sebe viděl, STI (samozřejmě ), Outback 2,0 D a BRZ 😄 . Příští týden jdu otestovat GTčko od Toyoty (jsem domluven, že mi ho půjčí). Zatím jsem se s ním seznámil jen "staticky" a moje očekávání se tím ještě zvýšila. Tak snad nebudu zklamán 😄
No vidíš BRZ na to jsem zapoměl. Doufám, že udělají BRZ STI ... V tom případě platí složení garáže stále beze změn 😄 No já jsem zatím neměl nikam cestu a vzhledem k mému věku mají (někdy oprávněně >😒] ) ,že bych se chtěl jenom projet >😁 V tomhle případě, zatím asi fakt jo a tak si tam nechci zavírat vrátka 😒
Docela bych byl rád, kdyby se tu objevilo hodnocení.
PS: Vím, že dřív na ACZ bylo, tak proč tu není teď?
PS: Vím, že dřív na ACZ bylo, tak proč tu není teď?
Palubovka obšlehnutá a Octavie II, ale co, lepší než jejich vlastní hokus-pokusy.
Jak už jsem psal - Subaru by mělo najmout nějakého schopného evropského designéra.
[odkaz]
[odkaz]
Dost mně mrzí, že se v testech nedozvím aspoň nějaké detaily, které ale tvoří celek.
Třeba u tohoto Subaru jsou sice všechna okna na elektriku, ale automat má pouze to řidičovo.
Z toho pak taky vyplývá nemožnost otvírat/zavírat okna dálkovým ovládáním.
Stejně tak bych byl vděčný za nějaký "standardní" předmět (taška, lékárnička, jelení paroží...cokoliv), vložený do kufru při jeho focení, takhle vypadají všechny zhruba stejně velké (až na Oktávku, ta ho má vždy největší 😄 ).
Jak už jsem psal - Subaru by mělo najmout nějakého schopného evropského designéra.
[odkaz]
[odkaz]
Dost mně mrzí, že se v testech nedozvím aspoň nějaké detaily, které ale tvoří celek.
Třeba u tohoto Subaru jsou sice všechna okna na elektriku, ale automat má pouze to řidičovo.
Z toho pak taky vyplývá nemožnost otvírat/zavírat okna dálkovým ovládáním.
Stejně tak bych byl vděčný za nějaký "standardní" předmět (taška, lékárnička, jelení paroží...cokoliv), vložený do kufru při jeho focení, takhle vypadají všechny zhruba stejně velké (až na Oktávku, ta ho má vždy největší 😄 ).
ktore auto sa dnes aspon niecim ( exterierom, interierom, dizajnovymi rieseniami ) nepodoba na ine auto? v dnesnej dobe ked je na svet 1234 roznych znaciek a 12345 roznych modelov aut je nemoze aby sa jeden vyrobca neponasal na druheho v nejakych detailoch.... subaru ma palubovku presne taku ako sa cakalo a podobnu maju aj ine modely znacky subaru... urcite nekopcili tu nudu z octavie..... to rozhodne nie....
Nechci nic říkat, ale jestli se ti zdá že jsou si ty dvě palubovky nějak podobné tak by jsi měl navštívit detoxikační kliniku. Zřejmě to nebyly václavky co jsi měl dnes na oběd v polívce.
Obdivuju tvůj neotřelý a inteligentní humor. :yes😒br />
Kromě volantu, který má Subaru vykachlíkovaný tlačítky a neoriginálního rádia jsou jedna jako druhá (samozřejmě až na detaily) a ta inspirace se nezapře.
Ostatně tu podobu tam vidíš i ty a topper, ale ježto je to podoba s fuj oktávkou z fuj-fuj-fuj koncernu, tak se proti tomu vyhrazujete.
Kdyby to bylo podobné palubce třeba z Nissanu, bylo by vše OK, že?
Kromě volantu, který má Subaru vykachlíkovaný tlačítky a neoriginálního rádia jsou jedna jako druhá (samozřejmě až na detaily) a ta inspirace se nezapře.
Ostatně tu podobu tam vidíš i ty a topper, ale ježto je to podoba s fuj oktávkou z fuj-fuj-fuj koncernu, tak se proti tomu vyhrazujete.
Kdyby to bylo podobné palubce třeba z Nissanu, bylo by vše OK, že?
[odkaz]
a
[odkaz]
Vždyť ten interier naprosto dokonale kopíruje jejich styl interieru ve vyšších řadách. Impreza a Forester má zase trochu jiný.
a
[odkaz]
Vždyť ten interier naprosto dokonale kopíruje jejich styl interieru ve vyšších řadách. Impreza a Forester má zase trochu jiný.
Ale no ták - oprosti se od předsudků a přivři oči a zkoukni OII a to XV.
Jako přes kopírák.
Já neříkám, že je to špatně, je to jejich věc, ale designéra, který by tu jejich super techniku oblékl a sjednotil, potřebuje Subaru jako sůl.
Jako přes kopírák.
Já neříkám, že je to špatně, je to jejich věc, ale designéra, který by tu jejich super techniku oblékl a sjednotil, potřebuje Subaru jako sůl.
Pozn. Hovořím obecně a reaguji na Ham.ův příspěvek, na test pak minimálně. Hnidopich (snad) nejsem a v testu jsem tuto maličkost nevnímal jako výtku, spíše jako konstatování pana Jungmanna.
A pravostranné řízení vs. umístění zpátečky - to je příměr trochu přitažený za vlasy, nemyslíš? 😉
Někoho to zaujmout může, jiného třeba ne. Myslím, že zpátečku u tohoto auta použije každý vlastník. A jak se používá zpátečka bude nejspíš zájemce o káru v praxi zajímat dříve, než třeba jak se auto chová v extrému a podobné věci, které od testu auta očekáváme jaksi samozřejmě taky.
Nebo že podvozek a řízení DS3 Racing je horší než běžná Fabie? :yes: :yes: 😄
Holt NENí "tester" jako "tester".. 😉
..někteří jsou SCHOPNÍ a ZNALÍ a někteří zas..
..(tak trochu) "naopak" 😄
PS: Před rokem (nebo už déle?) - hledat se mi to NEchce - nicméně AUTORem těchto perel JE (stále) stejný autor (co se všemi vozy za celý život najel spíš MÉNĚ než já jen s tím Citroën C5.. 😉
..čemuž celkem "odpovídá" i tento "postřeh" se zpátečkou u Subaru 😄
Zmínku nepovažuji za natolik závažnou, že bych kvůli ní, hned měl pana redaktora za troubu a článek považoval za "blaf", to né. Jen mě překvapilo, že někdo vůbec zmiňuje něco tak běžného. Toť vše.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Jinak dobrý minitest :yes: , XV si napravilo pošramocenou pověst.
Jsem zvyklý z Fiata na dříve klasický způsob řazení zpátečky dozadu. U pětistupňové převodovky se mi tato konfigurace líbí víc, protože na místě zpátečky není jiná rychlost, takže se to neplete. Navíc u Fiata se musí pozvednout kroužek na řadící páce, jinak tam tu zpátečku nenarvete. Dobře to mají promyšlené. U Superbu se zadním parkovacím senzorem zase auto upozorní řidiče zvukovým signálem na zařazení zpátečky, takže řidič pozná, co zařadil.
A pokud řidič za volantem používá mozek, tak by se mu nemělo stát, co se stalo jedné známé, která vyjížděla s novým autem od salonu a spletla si jedničku se zpátečkou a nabourala nové auto o zaparkované auto.