Ekonomika
BeranK
0
světe div se, zatím se našel jenom jeden jouda nahoře a ten do toho nezapomněl zatáhnout VW....
Přejít do diskuze
Přesně. Ani sdílení platforem s Chevroletem nepomáhá - na druhou stranu tady kdosi nedávno psal, že tihle americko-korejští borci to snad berou od Opela zadarmo.....pokud by Opel byl přes vývoj, pak by bylo logické pokrývat jeho ztráty ze zisků Chevroletu a nejen z Asie. Na druhou stranu (i když by mně to hodně zajímalo), o tomhle se člověk nedočtě (kromě fám a spekulací) skoro nikde, na druhou stranu - je to skoro obchodní tajemství.
Bohužel, máš pravdu. Naivně jsem si myslel, že před těmito individui dneska uteču třeba na tenhle článek, články o škodovkách jezdících tu v MB tu v Číně jsme vynechal a je to marný, je to marný, je to marný - metastázy duševní rakoviny prorůstají až sem.... >😒]
Článek je o Opelu a Fordu, ale jak je opět vidět, někteří profláklí antivw neumí bez negativní zmínky o VW (dvě věty a v každé zmínka o VW) napsat reakci ani pod takovým článkem... :😉 >😒]
To s tymi cenami je pravda, ale ked sa urobi dobry dizajn, tak sa da predavat aj za vyssie ceny a nemusime chodit ani k VW a Audi, staci pozriet S-Max, ktory tahal ludi od inych znaciek a dokonca od premiovych a vela ludi objednavalo navyssiu vybavu Titanium.
No, určitě je to reálnější než to, že se "VW chce stát největším výrobcem aut do r. 2018" 😉
Jsem zvědavý, jestli se věta o cíli stát se evropskou dvojkou objeví v každém dalším článku souvisejícím s Opelem podobně jako je to u VW.
Jsem zvědavý, jestli se věta o cíli stát se evropskou dvojkou objeví v každém dalším článku souvisejícím s Opelem podobně jako je to u VW.
Najpredavanajsi na svete je vdaka USA a Azii, hlavne Amici su uneseni dizajnom. V EU sa zo zaciatku predaval dobre, asi stari verni Focusaci menili Mk2-ky za 3-ky, posledne info nemam, len viem, ze Ford celkovo isiel dole o nejakych 10%, predaje Focusu v CZ su -cca56% a na SK je Ford okolo nejakeho 9teho miesta v predajoch.
Veď píšem, že na prvý pohľad sa javí, že kontroverzný dizajn odradil mnohých, ale predaje tomu nenasvedčujú. A ak sa Focus napriek diskusným výhradám k jeho zovňajšku predáva dobre, o to menšie obavy mám o dizajnovo presvedčivé nové Mondeo.
Něco jako drsné věcné argumenty typu "musím se smát", "to je snad vtip", "chacha" a mnoho dalšího.
No ja by som sa priveľmi o Ford neobával. Je pravda, že Focusom to mierne pohnojili, na druhej strane jeho predaje nie sú také zlé, ako by napovedal kaproidný dizajn a odsudzujúce reakcie na auto.cz. Naopak pri novom Mondeu o úspechu nemám pochybnosti; dizajn je nádherný, spolu s Mazdou 6 jednoznačne najkrajšie autá v strednom mainstreame a keď k tomu pripočítam doplnenie veľmi žiadanej verzie 4x4, o predajné čísla sa netreba strachovať.
Opel síce s Insigniou odvrátil hroziaci krach, Astra je tiež slušné auto, ale už sú na trhu dlhšie a rast predaja sa nedá očakávať. Mini Adam to nezachráni, kabrio či dievčenské miniSUV sú predajne okrajové modely. Predaje robia kľúčové modely: Corsa, Astra a Insignia. Posledné dve na trhu ešte chvíľu budú, jediný model, od ktorého možno dôvodne očakávať veľké predaje, je nástupca Corsy (ktorý príde na trh najskôr).
Opel síce s Insigniou odvrátil hroziaci krach, Astra je tiež slušné auto, ale už sú na trhu dlhšie a rast predaja sa nedá očakávať. Mini Adam to nezachráni, kabrio či dievčenské miniSUV sú predajne okrajové modely. Predaje robia kľúčové modely: Corsa, Astra a Insignia. Posledné dve na trhu ešte chvíľu budú, jediný model, od ktorého možno dôvodne očakávať veľké predaje, je nástupca Corsy (ktorý príde na trh najskôr).
No platforma je hezká věc... Ale i tak museli do každého z těchto modelů investovat na vývoj miliardy eur. A Opel je v situaci, kdy potřebuje model, který se bude vyrábět skoro zadarmo a prodávat v několikaset tisícových počtech ročně. Tyto modely budou max. v několika desetitisícových počtech. Pokud se budou prodávat dobře,tak se maximálně Opelu ty investice vrátí... Což je v současné jeho pozici trochu silné balancování na hraně!
Stačí zhodit po metráku a ostatní nechat jak je. Ford to zařídí sám stylem Aston na Fiestě a bláznivými interiéry. Ten v novém Mondeu je o třídu horší než současný model.
Preco stratove? Golf V bol styri roky vyrabany so stratou (zrdoj: Auto Motor und Sport)...preto VI bola iba modernizacia aby sa predislo velkym vstupnym investiciam a tak bola sestka ziskova od zatciatku. Mokka - platforma Corsy, interier modifikovana Meriva. Adam - skratena platforma Corsy. Cacada - platforma Astry. Cize naklady neboli take vysoke, aby sa pri nizsich objemoch nevratili.
...kompaktní SUV Mokka,minivůz Adam,kabriolet Cascada... To jsou ve většině případů spíše okrajové a ztrátové modely. Nic mě nenaplňuje optimismem,že by měly Opel dostat ze dna...
;-\
;-\