Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Škoda Yeti Laurin&Klement: Jen pro 4x4, stojí od 683.900 Kč

65 komentářů

petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Xawier
Stejně jako na ostatní... Máš ho do 10 týdnů od objednání. I panoramatická posuvná střecha je za příplatek 29.200,- stejně,jako u ostatních modelů.
petrumr
Xawier
Mění se to pořát 😄 Problém byl v celém koncernu s dodávkama haldexů (na multivan,nebo Passat 4motion se dodnes čeká půl roku)... Ale momentálně u Yetiho 8-10 týdnů.
McKvák
Považuji 809.900,- za maličké auto, které má "staré" 2.0 TDi, stříbrně obšitý volant, ale bez vyhřívání (to je totiž jedna z nejdůležitějších výbav v zimě) a špatnou ergonomii pracoviště řidiče ( nepohodlný plynový pedál, utopená řadicí páka ) za docela špatný vtip.
Xawier
Njn, Rampa McKvák... Ty se nezapřeš! >😁 :yes:
petrumr
McKvák
Jo a taky loketní opěrka je špatně navržená, přitom vychází z Oktávie.
Vyzkoušej si třeba na 100.000 km Oktávku, Tourana nebo Tiguan a poznáš o čem mluvím ... je to jiný kafe.
petrumr
guze
Jo a ještě nemá raketovej pohon, v kufru grill a na střeše heliport, nekupovat, je to * 😄
McKvák
Řešení pro zavazadlový prostor - to je špička :yes:
Ale proč ty předimenzovaný díry u předních kol ? :no:
Xawier
Předimenzovaným dírám u všech kol tleskám!!! To je designový "majstrštyk" :yes:
webpaja
Tak zrovna vyhřívanej volant je skvělá věc a jak jsem ho nikdy nepotřeboval, teď si ho nemůžu vynachválit 😉
JDM
ale jo znám člověka co si na ten středovej panel nalepil kus molitanu aby ho to tolik netlačilo do kolene
Xawier
...tak tom se musíš pohybovat v zajímavejch kruzích čoeče >😁
JDM
>😁 někdy je to zajimavý >😁
igorvrazic
a gratis zas len bezne veci,ktore mali byt standardom uz v nizsej vybave... :no:
webpaja
Proč by měly být? Auto se prodává slušně v rámci představených výbavových stupňů...
esper
uz len cakam kedy bude roomster praktik laurin&klement >😁 >😁 >😁 skodovka ma jediny naozaj prestiznejsie znejuci stupen vybavy urcitych modelov a zacina s nim plytvat na auta, u ktorych to nie je vhodne. tym sa vyznam modelov "laurin&klement" postupne degraduje. po skode citigo laurin&klement a rapide laurin&klement uz to bude obycajny vyssi stupen vybavy...
Xawier
Máš pravdu, laurin&klement byl nejprestižnější označení, když se dával na felicie... Od té doby už to označení jen degradují! >😁
HellboyCZE
Souhlasim, nicmeme si myslim, ze Laurin & Klement muze byt i jinych modelech, jako napriklad Yeti. Nicmene driv (felicie) mela vybava Laurin & Klement jistou prestiz ve forme prvku, ktere jste jinak dostat proste nemohl. Treba lak u felicie a interier, ktery v jine felicii neikdy nebyl... Prvni Octavia ci Superb jsou v L&K take moc pekna auta a jeste lze najit dost zajimave veci.. Ted uz je to v podstate to nej z ceniku a 3-6 samolepek. Meli by s timto oznacenim zachazet uvazliveji...
esper
a ty vies o niecom lepsom, co v tej dobe skodovka vyrabala, na co by to mohli dat ???
twistedTSD
Degraduje? Poprvé ho Škoda použila u Felicie, pak u Octavie. Proč by ho neměl mít i Yeti, to teda nechápu.
esper
dalsi genius... to oznacenie vzdy pouzili na to najlepsie, co skoda vyrabala. a sorry, ale nejaky yeti ozaj nie je mozne davat na uroven superbu, ktory je momentalne v modelovej ponuke najvyssie. podla tvojej logiky by laurin&klement vybavu mohol mat kazdy model. nechapem sice ako si mozes mysliet, ze by to nedegradovalo znacku laurin&klement, ale ani sa nebudem pokusat dalej to vysvetlovat... jednoducho je to degradacia znacky a basta.
esenbe
Dám vám tajnou radu. Pokud chcete opravdové 4x4. Prostornější a dospělejší vůz. Navíc s aktuální 20% slevou. A v opravdu plné výbavě. Navštivte autosalon subaru. Opravdu nechápu kupce této škodovky 😒
petrumr
esenbe
>😁 >😁 >😁 nedělej ze sebe hlupáka... tedy více
petrumr
esenbe
Promiň je vidět, že jsi subaru nikdy neměl. Ba co více jsi v něm ani neseděl. A co se spolehlivosti týče jsou tyto auta špička.

[odkaz]

Ke konci videa jistě uvidíš jak moc jsi se sekl.
petrumr
webpaja
byla tam octavia Scout na plechu, což spíš bude mluvit v prospěch zimních pneu.
petrumr
esenbe
Hele klidně můžeš yetinu vzít, když ti ji máma půjčí a dojet. Mám forestera z 98 a ještě k tomu v automatu a vsadím se, že by tomu vypráskal kožich.
webpaja
...jejda tady jsi pekelně vedle. Jasně, že stálej pohon není ostudou, ba naopak. Navíc tabulky spolehlivosti mluví pro málokoho tak výborně jako pro Subaru. Pakliže je pro tebe vrcholem techniky možnost otevřít/zavřít okna na dálku...nemá smysl to řešit.

P.S.. Fabie to umí tuším jen pomocí klíčku v zámku dveří...ne?
petrumr
webpaja
Ano, řada Legacy minimálně zajisté. Výkon se přenáší trvale na všechna kola.
petrumr
esenbe
manuální subaru jsou stálá 4X4 vždy. Snad jen kromě Justy
petrumr
esenbe
Subaru prodává jinde než v evropě. Rusko, střední východ a USA. Tam se podívej na prodeje subaru a Yeti ... pardon oni tam tu nádheru radši ani nevozí. Subaru forester v Plné výbavě stojí to samé co Yeti. Proto srovnávám. ... Ano lesníci kupují duster, ale zkus jim dát forester a na nějaký duster zapomenou. Mimochodem subaru je tam srovnáváno s X trailem... A hádej co má duster pod kapotou...
petrumr
esenbe
Mimochodem i kdyby tam byl řetěz na ozubeném kolečku jako na staré motokáře tak mi to je jedno pokud je to spolehlivější a v terénu ( určeném pro tento typ vozů ! Nepopírám, že OFFroady jsou na tom mnohem lépe ) to napráská veškeré konkurenci. Takže tvůj argument je mimo.
webpaja
Znovu, Subaru je ve většině modelů permanentní čtyřkolka
esenbe
[odkaz]

[odkaz]

Škoda yeti tam sice není, ale jsou tam auta se systémem, který používá yeti. Takže porovnat můžeš.
esenbe
[odkaz] - srovnání SUBARU4x4 s BMW a AUDI
esenbe
Bych tě mohl těma videama, kde subaru napráskalo všem v okolí snad i umlátit ! >😁
petrumr
webpaja
To je ale jiná věc...to co si koupíš je tvoje věc, esenbe věcně argumentuje a ty na to odpovíš...stejně si to nekoupím.
petrumr
esenbe
Tebe ze širokého spektra aut zaujala jen - fabia ? 1.2 HTP ? Ty musíš mít nudný život
webpaja
Tak se škodovkou jsi začal ty, ne já. Nemusím ti dokazovat nic, šupej na stránky Subaru, ať se něco přiučíš 😄
petrumr
esenbe
Pernamentní 4X4 to samozdřejmě je. Na všechna 4 kola působí v každém okamžiku nějaká síla. Tuším, že rozmezí je 80/20 v na předek i na zadek. Subaru v normálním módu jede na 50/50 ... tudíž na všechna kola je převáděna stejná síla.

[odkaz]
petrumr
webpaja
Nevím co je planceš, ale sám jsi ji vytáhnul už ve druhým příspěvku.
petrumr
Stantu
Přesně...mam možnost jezdit ve foresteru a je to prostě pecka auto..zatim jsem nepoznal hranice, u scouta (ikdyž se mluví především o yetim,nevadí) ano..musim uznat, že petrumr umí vskutku pobavit...hehe, zavřít všechna okna centrálem je určitě nejvíc důležitý, až yeti klekne někde ve sněhu/polní cestě/lese/kdekoliv, tak v první řadě zavřít centrálem všechna okna a se může jít pro pomoc..ale však je to buřt,beztak normálně (racionálně) uvažující lidé si místo stejně drahého yetiho L&K, koupí forestera/outlandera
esenbe
Tak. Yeti mi rozhodně dává smysl jako třeba 4x2 na jízdu po městě apod. Kdy je to relativně levné a líbivé auto. Pokud ovšem chci 4X4, špičkovou techniku, dobrou výbavu a chci za auto utratit nějakých 800 000+ . Stává se Yeti nesmyslnou koupí. Prakticky nenabízí ( kromě možných subjektivních pocitů z dizajnu ) žádné plus oproti foresteru. Proto jak píšu výše koupi tohoto stupně výbavy nechápu.
Stantu
jj, proto jsem psal stejně drahého (L&K)...o dvoukolce jsem nepsal (mě se představa suv a 2WD nelíbí)..hmm a koukám,že jsem předchozí příspěvěk napsal trochu na hulváta...pardon
esenbe
Však já s tím souhlasil. Napsal jsem ,,TAK,, jako souhlas 😄 Jen jsem dodal, že yeti nezatracuju, ale koupi této vrcholné konfigurace nechápu. 😉
Stantu
A jo, jsem přehlíd...jasný .-)...se pak musim mrknout na ta videa cos postoval..tady to nejde..
twistedTSD
Na jízdu po městě mi velký smysl nedává (podobně jako jiné rádobyteréňáky), ale zapomínáš na to, že ne každý chce zdolávat těžký terén. Řekl bych, že v našich končinách si většina lidí kupuje 4x4 kvůli zimě a do terénu se auto možná ani nepodívá. A tady podle mě Yeti 4x4 nebude špatnou volbou. Forester bude určitě schopnějším SUV, ale zkrátka...Každý si může koupit, co mu vyhovuje nejvíc. Neodsuzoval bych ani jednu volbu.
esenbe
No forester je i prostornější. Má rozhodně lepší diesel ve všech ohledech a spolehlivější benzínové agreagáty. Ať hledám jak hledám nemůžu najít jediné pro Škodu. Jestli nějaké máš tak ( krom subjektivních věcí - jako je dizajn )mi ji prosím napiš ... nemyslím to zle, ale chtěl bych to vědět.
twistedTSD
Kromě servisní sítě a image značky u nás třeba někdo ocení lepší parametry nejvýkonnějších motorizací, u Foresteru jsem slyšel něco o korodujícím podvozku a snad i problémy s nějakým motorem(?)...Já se o tuto kategorii příliš nezajímám, takže je stěží mohu "z fleku" detailně porovnat.
twistedTSD
----