Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Španělský trh v říjnu 2012: Pokles o 22 %, Clio ve vedení

10 komentářů

Bristol
Nahle je vse jasne...jak chce byt seat v cernych cislech kdyz neni schopen kontrolovat ani svuj domaci trh?
overnight
Je to ostuda ne ani tak pro SEAT, ale spíš pro samotné Španěle... Vlastně jedna z mála věcí, čím se ve světě prezentují, tedy krom svého slavného fotbalu a architektury je právě SEAT, jako jediná tradiční španělská značka. A váží si toho? Celkově mentalita jižních států je pro mne nepochopitelná. To, že je SEAT v rukou VW není argument. Škoda má stejnou pozici a na domácím trhu má skoro třetinový podíl. I když je pravdou, že právě např. Renault, PSA , VW a další mají ve Španělsku obrovské montážní závody a lidé tak vlastně kupují "domácí výrobky". Situaci nahrává i výroba SEATů v zahraničí, jako Alhambra - Portugalsko, MII -SK a Toledo - CZ.
Otrava
Kdežto tady se škodovka sice prodává, ale snad pod každým článkem o ní se najde velké množství lidí, co mají neukojitelnou potřebu na ní nadávat... česká mentalita také nebude zrovna příkladná. 😄
šmoula nešika
Já mám třeba Škodovku velice rád, ale ty, co jí kritizují, z části chápu, když totiž příjde řeč na design, dopadne to takhle😒br />
Fabia I - nuda
Fabia II (Roomswift) - obludná krabice
Octavia II fl. - korejec
Rapid - nuda

Zdejším lidem se Škoda nezavděčí.
Emel
Ono SEAT žádnou super velkou tradici nemá, před příchodem VW vyráběl licenční Fiaty... pokud má SEAT nějakou image, pak vznikla až za VW.
šmoula nešika
Ano, je to fakt ostuda, že Španělé nechtějí domácí značku. U Leonu bych to chápal, není to přeci jenom etalon (snad bude nová generace lepší), ale to, že nechtějí Ibizu, už je dost divné. Měli by si vzít příklad z nás - Škoda, VW, čongové, ostatní Němci, frantíci...
3_diamanty
clio je v celkovom poradi az daleko vzadu....
Misanick
jsou teda bída na tak velkou zemi ;-\ .
3_diamanty
:yes: a to si este nevidel rumunsky trh :yes:
pelikoš
to se nelze divit při 25% nezaměstnanosti :no:
jinak qashqai jede 😉