Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Šest způsobů, jak převážet psa v autě

37 komentářů

strýček BOB
Tady vám poradí co s pejkem [odkaz] >😁 :yes:
lukas13
Jsou vtipy dobré a jsou vtipy špatné. Tenhle je špatný.
Mig_35
No, je to legrační, a to psy miluju...
Snooob
Ty si ale riadny de.bil! :no:
lukas13
A nebo tak. Já reagoval velmi mírně, abych nebyl osočen z nedostatku smyslu pro humor, ale tvá odpověď je mi bližší než má vlastní.

:yes:
Pekelná Micinka
Co si to přečíst pořádně...
Snooob
Nemyslím, že BOB tu chcel robiť osvetu!
cerrbion
Bóbika 😄
Pekelná Micinka
KANKUNEN
Poskakuje po tobě pes co se zrovna vyválel v ovně a páníček napřed volá na psa co neposlouchá a pak mu jen zbývá: nebojte se on nekouše. Oslintaný a špinavý odcházíš do auta a jsi rád, že jsi to přežil. >😁
lukas13
Jasně, a stává se to obden...
Pekelná Micinka
Mixo
Kazdy spravny Cech prece vi, ze pes patri do panelaku a ne do auta.
_Teddy_
Pes sedi za volantom, a soferuje...
lukas13
Znám psy, kteří by to zvládli lépe než někteří řidiči (které bohužel znám také) 😉
lukas13
takže pan Slováček má nového pejska. Přeji ať dělá jen radost.

Jinak článek má smysl - to jak někteří majitelé své psy přepravují je neuvěřitelné. Velmi často to neohrožuje jen je a jejich psy, ale i všechny ostatní řidiče. Takže za článek :yes😒br />
Vlastní zkušenost - postroj na pás je ideál. Hlavně pro psa při intenzivním bržedění. Maličkost, kterou by měl mít každý pejskař.
Ozzman
Já preferuju kufr (u kombi), když je pes vychovaný, leží v pelechu a je vše OK 😄 Jen se s tim nesmí jet moc ostře a řezat zatáčky😁 to se mu nelíbí >😁
lukas13
No jasně, bo pak je z kufru rázem shaker 😉

My většinou v kufru vždy něco máme. A jelikož náš pes je malý (pouze vzrůstem), vzadu je to ideál. Vlastně zadní sedadla našeho vozu jsou jeho pelechem. 😄
Ozzman
No, my (nebo spíše přítelkyně) má psa většího vzrůstu, takže kufr je proste idál, věci potom vozim na střeše (kola třeba) nebo na zadních sedačkách😁 jinak to nejde😁
lukas13
Takže kufr=pelech a zadní sedadla=kufr. Super! >😁
Ozzman
>😁 jojo >😁 a potom zase taky já + vysavač = čitej kufr >😁
lukas13
No a čistej kufr=spokojená přítelkyně=spokojený Ozzman.

Svět je děsně složitej a provázanej >😁
Ozzman
lukas13
:yes: Dík, to bylo fajn 😉
rohYpnol
Podstatou bezpečné přepravy psa v autě je to, co v článku nezaznělo vůbec :no: - a to způsob jízdy. Když jedu se psem, tak jak s hnojem, plynulost, žádné řezání zatáček.

Pro mnohé ideál typu pes v kufru a mříž je fajn jen do té doby, kdy si člověk uvědomí, že při nárazu zezadu by pes byl první, kdo by se rozloučil... Navíc přijdu o zavazadelník a věci musím dávat do interiéru...

Proto je podle mě ideál autodeka. A pokud někdo přepravuje i ve vyšší rychlosti, tak postroj (pásy). Pokud je autodeka dobře udělaná, tak interiér ochrání slušně, jen otřít ty oslintané okna atp. Chce to jen sedan cca střední třídy, kde je dost místa a nejsou krátké sedáky. Superb ideál.

A úplná značka ideál je MPV, kde střední řada sedadel jde schovat/vyjmout. Pes pak má dost prostoru a není hned za 5. dveřmi.
Mig_35
Ta autodeka je super, to musím pořídit. Přece jen psi drápkama kůži dost potrápí... a vysávat chlupy z kufru taky není žádná velká zábava.
nojasenato
Autodeka je super věc, také ji mám. Jen ta vyobrazená vypadá poněkud lépe.
nojasenato
Vzhledem k velikosti auta a skutečnosti, že obvykle přepravuji dva psi a povícero zavazadel jsem byl nucen vystěhovat zavazadla do boxu na střechu a pro psiska koupit postroje s tím, že pokud jedeme ve 2 lidech s dvěma psi, jsou psiska na zadních sedačkách. Pokud nás jede více musí se chuděrky chlupaté uskromnit a namačkat do nevelkého zavazadelníku.
m.z.
Já vozil psy v různých autech vždy v kufru, ono Středoasiaty na sedačkách, si moc neumím představit. Nejlepší byly nenáviděné verze N1, ta mříž fungovala nejlíp, resp. v případě problému, by fungovala.
Ty oblouky, co se rozepřou mezi strop a podlahu, to jen atrapa pro policajty.
Ideál jsou velké osobní dodávky (Multivan, Trafic apod.) tam žádné mříže netřeba, sedačky jsou dostatečně vysoké :yes:
Kolouš
jo i ne
kombiky N1, parada. to souhlasim
s dodavkou uz mene. sam mam viano, vzadu vozim kocarky a misto na chlupace je tedy uprostred, coz je prusvih, protoze bud volizuji pasazerum nohy, nebo se pesaci neustale derou dopredu.
Sam tedy priznavam, ze jsem jeden z tech "nebezpecnych", co vozi nezajisteny psy.
Na druhou stranu dve padesatikilovy hovada tezko zavrete do plastovy klícky...
white label
Já si taky některé "středoAsiaty" nedokážu představit na sedačkách ve svém autě... 😲 >😁
m.z.
Kolouš: jasně, pokud máš plný kufr,tak není jiná možnost.
white label: taky bych dělal asi pořádnou selekci >😁
onjaty
Když jsem měl ještě ovčáka a 155ku, vzal jsem si inspiraci z TV a vozil ho vpředu. Stačilo ho řádně připoutat a nikam necestoval. Trochu to možná odnesla přední sedačka a taky hrana střešního okna byla pěkně podrápaná, ale jinak OK 😉 .
jipi53
Mám typického bojového psa (trpasličí kníračku) a nejjednodušší je mít psa natolik vycvičeného, že nejsou problémy. Do auta nastoupí dveřmi řidiče, posadí se na sedadlo spolujezdce, provede kontrolu, zda jsem správně nastartoval, rozsvítil světla, zavřel dveře apod. Pokud je vše v pořádku, protáhne na zadní sedačku, kde má svojí deku, na které spokojeně usne. Okamžitě po zastavení se vzbudí, ze zadních, bočních okének provede kontrolu kde jsme, proběhne na přední sedačku a čeká, až dostane pokyn k vystoupení.
K vánocům dostala sice bezpečnostní pás, ale vydržel jí cca 10 minut. Pak spokojená, že se z něj dostala, bleskově zase usnula na zadní sedačce. Po několika pokusech jí připoutat si to vysvlékání natrénovala tak, že když jí vzadu připnu, tak než si stihnu sednout za volant, sedí na přední sedačce a když se na ní podívám, tak se mi drze usmívá do očí! Pak odkráčí zase dozadu. Zkoušel jsem všechno možné, jen pásy připnout sichrhajckou jsem se ještě neodvážil, protože to se přece kamarádce nedělá, že? >😁
majik
Dobrý den chtěla by jsem se zeptat když jedeme na dovolenou a bereme pejska sebou jedeme tři já jedu s pejskem vzadu myslíte že ho můžu mít jen tak nic nedělá buď leží a nebo sedí můžu ho mít jenom na dece?? 😢 ;-\ ;-\ 😄 Předem děkuji za odpovědi 😄
Halina
My máme menšího psa, který cestuje s bezpečnostními pásy: [odkaz]

Pejsem ke naprosto spokojený, protože nemá pocit, že by byl omezovaný. Podle všeho jsou pásy opravdu bezpečné, takže doporučuju.
kubialca@...
Mám trpasličího dlouhosrstého jezevčíka, velice rád jezdí autem. Vozím ho zásadně na předním sedadle v polstrované přepravní tašce přepásanou bezp. pásem!!! Dozadu na sedadla nevidím, pouze, když se otočím , A TO BY BYLO ŠPATNĚ. Sice mám síť za zad. sedadly, ale prostor je tak veliký, že by se tam při jízdě umlátil / uškrtil ap. /. Při silniční kontrole se jim to nelíbilo, tvrdili, že síť je pro přepravu zvířat !!! Mám Renault Kango, se sítí jsem ho už koupila.