Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Umělecká díla pod kapotou: 10 nejhezčích motorů současnosti

87 komentářů

Fabiánek
Podle mě motor zůstane vždy motorem at vypadá jak chce >😁 hlavní je co je v něm 😄
Choochoo
Jde o to, ze plastovy dekl je proste bida. Do nedavna nam tady tvrdili fandove nejmenovaneho koncernu, jaka je to krasa ten dekl a jak maj krasny motorovy prostor a ted takova prasecina pod deklem. Zase mi to pripomina heslo navrch lacine huj, uvnitr... 😉

Me tahle nafta od Hondy neprijde jako konkurence 😉 Takhle vypadaj koncernovy benziny, ikdyz mozna taky s deklem >😒]
[odkaz]
[odkaz]
koxxx
Ale no tak. Kdyz se na ten motor podivate zblizka, uvidite "Handcrafted in Crewe, England". Wiki: "This 6.75 litre V8 is a legacy engine, developed by Rolls-Royce Limited before the takeover of Bentley Motors Limited by the German Volkswagen Group, but still used during their ownership."
maty1
Ještě lepší je cítit to teplo,zvuk , vibrace a sílu pod pedálem měl jsem čest to poznat u 458 Italia
gtv6
jak jinak, když je to předohrab. Spíš najděte designéra, co klasiku uloženou podélně které má nikterak půvabné sání, předělal napříč a prosadil si tu chromovanou nádheru.
gtv6
:yes:
Stewee
Toyota je spickova znacka a jeden z lidrov v oblasti automobiloveho priemyslu. Kedze o Toyote viem z inej strany mnoho, nechcem ju hanit. Ale radit jej motor z GT 86 je tu asi omylom, pretoze na pohlad vyzera ako bezny motor v beznej znacke, ak neratam trojvalce ci HTP. Je pravdou, ze ako auto je to dobra technika, ale v tomto clanku mali byt daleko ine motory plechovych krasavic. S ostatnymi sa da suhlasit... su to nie len technicke ale aj umelecke diela na pohlad 😄
Stejsn
Moc se mi líbil wankel RX-8ky, když jsem na něj koukal pod kapotou ve třech áčkách v roce 1998. :yes:
Blue Sun
Jak to tu někdo trefně nazval - hadí soulož >😁
HitmanPB
... podľa mňa to vyzerá sakra dobre - absolútne čisté technické riešenie.
RonJeremy
Nebo si povolají Luboše😒br /> [odkaz]
>😒]
RiVa
Nejen 3.0 litr a nejen ve 164
Modelu bylo vic...75,164,166,GTB,147,156 atd atd

2.5 V6
3.0 V6
3,2 V6 (napriklad 147 GTA a 156 GTA)
2.0 V6 Turbo
atd...

p.s. sam tento motor mam pod kapotou a musim rict ze je to proste nadhera a o zvuku nemluve !!!
euro89
To bych se hádal: [odkaz] 😄
Johny.Rico
Protože tu splantaninu tam pod kapotou, no nevim teda...
pretekar
rovnaky "bordel" ma pod kapotou kazde subaru.

Zas clanok o nicom :no: :no:
Pekelná Micinka
Já znám jen Dior. V Sapa to možná mají i jako Diör. >😁
MariAchi
A furt budeš rejpat >😁

Co tohle😒br />
[odkaz]

(a to na té fotce není slyšet...)
MariAchi
...že tohle: [odkaz]

...je už dávno pryč 😢
_Teddy_
...alebo ako to bolo v originali "you are one ugly motherf***er"...
_Teddy_
Preboha, tam snad nieco muselo vybuchnut, alebo ktosi odtial nieco ukradol a pritom tam narobil bordel, nie? Neverim ze to naozaj takto dodavaju zakaznikom.

Bal bych sa aj dolievat tam vodu do ostrekovacov. Cele mi to pripomina tela slizkych votrelcov z tej kultovej filmovej serie...
Duffy182
neviem si pomoct ale chyba mi tam motor Veyronu, predsalen ta W16 ma smrnc >😁

[odkaz]
GTI
😄 :yes:
romgator
Maserati a potom Bentley. Ale ten Aston, taky dobrý. Jen mě zklamalo Pagani. Tam jsem čekal trochu více zajímavější design.
massaraks
No, jako novopečený majitel Subaru Forester Boxer diesel nesouhlasím, Subaru diesel není podobný ničemu co jezdí po silních a vypadá o dost lépe než v článku prezentovaný toyotí boxer.
ronyhandbrake
Aventador je modla superšportov, sú aj lepšie autá. Ale nie jazdím obyčajným približovadlo, ale po jazde s GT-86 som bol sklamaný, čakal som viac a za podobné peniaze sú lepšie autá
cubalibre 16V
Tak to je nejvíc, motorářská práce lahodící oku i uchu. :yes: :yes: :yes:
Alfa Romeo V6
šmoula nešika
Já jsem zase pro lambo, protože už je staré asi tak deset tisíc let, i přes to motor vypadá stále dobře. Ten kryt a chrom na něm sice trochu připomíná kryt hlavy u feldy, ale jinak ten šedočernej lak... nádhera. Jinak ostatní Italové a Angličané mají v tomto výběru taky nádherný design. Zbytek už je trochu nuda a imitace.
RS
Po sundání deklu tenhle australský šajz taky není nic extra, stejně jako 90% dnešních motorů. A je úplně jedno zda je to VW, Fiat nebo Hindustan.

Hodnotit krásu motoru lze už jen u podobně výjimečných vozů, co jsou v nabídce článku.
RS
:yes:
šmoula nešika
Jojo. Véčko a ve sto-šedesát-čtyřce dokonce napříč. Pěknej motůrek. [odkaz]
OldaRiha
Nebo že by něco z jiného soudku?
[odkaz]
Imho jiný sport, než tvůj prezentovaný německý "šajz" ;-D
iudex
Jasne, my borci čo jazdíme v Aventadore si to všetci myslíme. 😉
TeeJay
Nejdřív jsem taky začal hledat fotky a najednou jsem si uvědomil, že tomu Lexus taky moc nedal. Teda spíš že tomu tím plastovým sáním dal pěkně na frak. 😐 I když na funkci to rozhodně vliv nemá. >😒]
TeeJay
Zastavěný v autě zase tak moc úchvatně nevypadá. [odkaz] :-!
cuoresportivo
Když už, tak toto [odkaz]
white label
No tak jestli jsi myslel místo, kde se vyrábí tento konkrétní motor (nikoli sídlo koncernu VW/Audi), tak to jo, to na východ je, jenom to není kousek, ale spíš kus, přesněji od západu na východ Evropy. 😉
white label
O "kousek" výš, v Maďarsku: Ráb - Győr.
_MT_
Tak tohle neomylně poznám. Tenhle pohled se prostě nedá zapomenout. >😒] Docela rád bych viděl rozebranou současnou verzi. Budu se muset porozhlédnout.
Pekelná Micinka
Tak motory z té doby nelze srovnávat.
Pekelná Micinka
Prašť jako uhoď. Motor napříč nikdy nebude hezkej. Tečka.
Pekelná Micinka
Jde o to, že řešit jak vypadá dekl u aut i téhle třídy, byť ten koncernový vypadá, samozřejmě jako vždy, lépe >😒] je prostě provokace. Doufám, že nebudeš trvat na opakování ceremoniálu. 😄
Pekelná Micinka
To ale zní jako v Bulharsku. >😁
chalan
Tohleto je nádhera [odkaz]
Cpt.Slow
Až na to, že dneska se tu hodnotí vzhled motorů, ne deklů :no:
HitmanPB
no "vrchnosť" rozhodla, že -asi nie :😉
Ham.
Hm, tak proto, Q7 jsem se pod sukně nikdy nedíval. 😄
HitmanPB
a keď mu ju sundali - tak sa zmohli iba na "jseš hnusnej spratek" >😒]
GTI
😄
HitmanPB
po dlhej dobe si realista a vieš "ohodnotiť" prácu koncernu 8-s >😁
Ondris
Jo, s deklem to vypada uhledne, o tom zadna 😄
Ale bez nej...no, je mi mechanika lito.
Ondris
Ty fotky jsou z Q7 😄
Nasel jsem je na tdiclub.com
Ondris
Asi jo, já moc nevím, kde ve Francii ty automobilky mají.
3.0 TDI jsem myslel, že se vyrábí v Rábu, ale asi ne... Nevíš, kde je dělají?

EDIT: Jo, dělají je v Rábu.
Ham.
Z čeho si ho vysápal? Motor samotný (umístění filtru, měrky, nalévacího hrdla, sání, svody) mi sedí, ale tvarování motorové přepážky a stěrače nějak neumím přiřadit ke konkrétnímu modelu.
GTI
Ale s tím deklem, je to parádá, ne? Podívej se ke kolegovi PM, ten sem dal dekl od brava... 8-s
GTI
No to snad je ještě horší... 😄
white label
Tak to je spíš na severovýchod. 😉
white label
R4 2.0 TDI není Véčko. 😉
Ondris
Bingo. 😄
2.0TDI v Passatu, Supu a Oktě je uklizený krásně, třílitr je strašnej.
Ondris
Tady máš Golfa bez deklu, tak netlakuj.
[odkaz]
Ham.
Spíš 3.0 TDI
Pekelná Micinka
Sám víš, že stačí sundat ten plast a nalezneš obdobnou změť čehosi vedoucího od nikud nikam. Možná, že to v Bravu nevypadá tak úhledně, ale jako mínus bych to neviděl.Navíc mlžíš. [odkaz]
Pekelná Micinka
Pak to může být jedině 2.0 TDI.
Ondris
Ne ne, tohle je véčko.
Koukni níž, tam je druhý foto a malá nápověda 😄
Jn pro ty, co mají rádi hádanky.
Frantizsekk
[odkaz]

ja myslim, ze by se vesel
Ondris
Ne ne, kousek na východ >😒]
Druhá nápověda, bludišťák bude jenom stříbrnej. Teď už to musí poznat každej, je to nejrozšířenější větší motor v Česku. Teď mám v garáži jeden úplně odepsanej na rozmontování, chci se na něm naučit, co jak kde je ve velký moderní naftě. Jen nevím, odkud začít. >😒]

[odkaz] >😒]
PlugIN
No tak ten Bentley == Volkswagen (ale prej je pro ně dělaj BMW tak nevím).
GTI
Snes to na zem, čistá prácička - [odkaz] :yes: :-!

Nebo, že by? [odkaz] bravo... :😉 >😁
PlugIN
Mně se nejvíc líbí Bentley 😄
HitmanPB
ten nie je dostatočne echtovný ? 😲

Pre mňa jednotka (podľa článku - nie podľa áut) - Maserati...
Pekelná Micinka
U mě jednoznačně vede Ferrari. Bentley Mulsanne taky krása. Pak AM, pak je to jedno.
Johnnn
U mě vede tvrdě Ferrari. Design exteriéru a interiéru je úžasný a jak vidno nezapomnělo se ani na motor... Ale krásné motory vyráběla zesnulá automobilka TVR
Pekelná Micinka
Takovejhle eklektickej bordel, to tam můžou mít snad jen francouzi >😁 >😒]
Diakon8
podle me je na svete plno hezcich motoru
Cpt.Slow
M50d?
Carlos20VT
v6 busso stále nejkrásnější motor :yes: myslim,ze to us nikdo nikdy nepřekoná :yes:
Sleeper
To je třílitr, jaký měla například 164. Ale jinak souhlasím! 😄
tompavelek
Ze všech motorů se mi nejvíce líbí V8 z Mulsanne a šestilitrová V12 z Vanquishe. Shodou náhod jsou oba motory od britských výrobců. Přijde mi, že Britové si dají na designu záležet všude a to i tam, kde není vidět. Zaujal mě přístup Astonu. Už z dřívější doby vím, že si Aston Martin zakládá na použití materiálů, a to všude. A myslím si, že je v tom jeden z mála. Bezvadná je konstrukce, která je daná přes motor vypadá, jako by měla držet motor, aby nevyskočil na silnici. Na Mulsanne se mi líbí, že tam není žádný hnusný plastový kryt. A už delší dobu považuji motor z tohoto Bentley za jeden z nejkrásnějších vůbec. :yes:
695
ak by sme chceli stát nohami na zemi, tak pred pár rokmi najkrajší seriovo vyrábaný a dostupný motor bol podla mna alfácky 3,2 6valec

[odkaz]
4bytelnýkola
ukázat tyto skvosty vedle sebe, ještě by tam mohli být třeba motory z divize rs, m, amg, případně brabus atd, krása :yes:
Tom!k
GT86 senzace.... 😄 ale co třeba LEXUS LF-A? To, jakou symfonii vydává je málo? 😄
695
tiež si myslim...ani design ani vykon....a look čo sa tyka motora....pfff
A.M.O.L.A.D.
Kdepak Maserati je nadhera, ale ten volkswaaaaaagen to je hnus.....
ronyhandbrake
Prečo všade Toybaru GT86 všade musia tak vychvaľovať, mal som tú česť a je to obyčajný priemer, nič viac, nič menej
Ondris
Sundej dekl v kterémkoli (menším) dieselu a uvidíš víceméně to samý, Hondu nevyjímaje.
Jestli budeš mít možnost, podívej se pod kapotu Passatu, tam je vše srovnáno jaksepatří. A pak to srovnej s takovým Mondeem. Abychom tomu koncernu zase tak nekřivdili.

Malá soutěž: Kdo pozná, co je tohle za motor, vyhraje zlatého bludišťáka.
[odkaz]

A nepodvádět s google images, všechno vidím.
HEMI
Motor v novom SRT je stále 8,4 V10, aj keď sa pôvodne plánoval/odhadoval objem 8,7...

No a na ten bordel vo VW Caddy sa nedá ani pozerať, mechanici si na príp. opravy budú zrejme volať vešticu alebo zaklínača hadov...
Beny9700
Noto je čubinec ...
Choochoo
Jojo krasa, az na to Maserati. To zas bude vypadat pod tim plastackym krytem, ze? Motor nedela dekl o tom nas presvedcil oddeklovany koncernovy VW Caddy 2,0 TDI.
[odkaz]
vs
[odkaz]