Novinky
I když je pro mě Superb jedno z nejošklivějších aut, tak přece jenom musím uznat, že už patří mezi auta s určitou imagí luxusu (aspoň náznak😊. A taková řechtačka pod přední kapotou dokáže srazit i pětkové BMW pod úroveň Fabie 1,4MPI (kultura chodu....), tak co pak chudák superb. Aspoň, že Číňani nejsou pozéři co si koupí luxusní auto a pak musí šetřit za každou cenu. Nedávno jsem měl půjčený jeden hybridní lexus a to ticho a celkovou kulturu chodu pohonné soustavy nedostihne ani V12TDI a přitom ta spotřeba a dynamika byla jedním slovem - OK. Nechápu lidi co si ničí auto dieselem.
:yes: sice ma diesel v niektorych pripadoch svoje opodstatnenie, tiez by som si ho asi nikdy nekupil. Za mna jednoznacne hybrid 😄
Treba proto, ze jezdim celej den po dalnici. Ze je to MPV, kde jsou atmomotory na prd a prave na ty dalnici zerou jak prorvany. Proto si auto "kazim" dieselem. Ano motor je trosku vic slyset v nizkych rychlostech ale na dalnici to opravdu zadna traga neni...
Tak snad časem Zafira CNG nebo něco podobného. :-!
Jo, mam zafiru minuly generace 😄 a nad tim CNGckem docela premejslim, ale to bude zalezet na pokryti cerpacich stanic. Bud pristi nebo prespristi rok budu porizovat novy auto, kdyz v ty dobe bude pokryti dobry, klidne to CNG vezmu jinak to bude zase diesel. Zalezi taky jakou to bude mit prevodovku atd...
v Číně stojí 1l benzínu asi 18.-K, což je skoro běžná cena v celé Asii :-! Velké množství taxi jezdí na plyn. :yes:
Já jen.. když už píšete o šetření, aby to těm Číňanům nepřišlo sakra draho... >😒]
Myslim, ze sama pozitiva.