Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: SsangYong Rodius 2013: Nový motor a starý vzhled

Korejský excentrik přichází do roku 2013 s omlazením. Týká se ale pouze pohonné jednotky, kontroverzní vzhled zůstává.
Zpět na článek
9. 1. 2013 10:58
9. 1. 2013 19:31
9. 1. 2013 12:45
9. 1. 2013 15:11
9. 1. 2013 16:08
9. 1. 2013 16:14
9. 1. 2013 16:25
9. 1. 2013 17:23
9. 1. 2013 19:34
9. 1. 2013 10:58
Ssang Yong
Ssang Yongem jezdí chudák Šárka Kašpárková - nebo jezdila. Dostala ho od sponzora - za trest:-)
Rozbalit vlákno
11
9. 1. 2013 12:37
Re: Ssang Yong
Mig_35, za trest mozno pre ludi, ktori si potrpia na image.

V minulosti som sa nechal nahovorit a vyskusal som od nich Rexton 2.7XDi 137kW a s kludnym svedomim hovorim, ze to bolo to najspolahlivejsie a najvyuzitelnejsie auto po vsetkych smeroch ake som doteraz mal.

z domu siel pri 210 000km bez jedinej zavady. pohodlne a velke auto na dlhe cesty pre 5 ludi komplet kozeny interier bez jedinej znamky opotrebovania + batozinovy priestor 935 litrov v zaklade bez sklopenych sedaciek. V terene dokazal veci na ktore sa nechytalo nic z beznej SUV produkcie tych rokov okrem Sorenta s ramovou konstrukciou.
(na tvoje prekvapenie a uzas, nemal som ho problem predat, siel okamzite po oznameni predaja, nie je popularny medzi obycajnymi jedincami s predsudkami ako si ty, ale kto sa zacne o tie auta zaujimat zisti, ze su to fajn auta. Len si nepomasirujes ego...to je cele.)

A uprimne po skusenostiach s dalsimi autami ktore odvtedy pouzivam a vlastnim seriozne rozmyslam ze si ho kupim znova (Rexton W) pretoze v tejto dobe je to jedno z mala aut, ktore su stavane na dlhu dlhu bezproblemovu sluzbu. Je to pohodlne velke auto bez zbytocnych kurvitok, zaroven ma vsetko , co clovek potrebuje. Slusnu dynamiku, pohodlie, klimu, tempomat , navi, automat a primeranu spotrebu. A -> nemusis sa bat ho zobrat do terenu. To auto je postavene na pouzitie vsade, nie len na ceste ako moderne "SUV"
Avatar - 3_diamanty
9. 1. 2013 13:12
Re: Ssang Yong
suhlas do bodky s tym co si napisal .... ano ludia s predsukami na to maju iny nazor ale netreba si ich velmi vsimat... doba sa zmenila... :yes:
9. 1. 2013 19:31
Re: Ssang Yong
Rexton je víceméně předělané staré ML.... proto možná něco vydrží. Všechno co na něm za něco stojí pochází od MB.
Avatar - MGRR
9. 1. 2013 12:45
Re: Ssang Yong
Re: Mig_35
Řekl bych, že jen jen největší chudák může napsat něco takového. Nevíte o tom nic, ale rozumu máte na rozdávání.CZ
9. 1. 2013 15:11
Re: Ssang Yong
nebo někdo kdo se ssangyongem jezdil
s Kyronem mám najeto cca 180000 km a je to nehorší a nejporuchovější krám s jakým jsem kdy jezdil
celé korunované "ochotným"generálním dovozcem
9. 1. 2013 15:26
Re: Ssang Yong
fakt ?
tak sem napis zavady, ktore si mal, ked to bol kram. Inak su to len typicke flames do vetra.

Ak to bol poruchovy kram, preco si na tom jazdil 180K km? :-!
9. 1. 2013 16:08
Re: Ssang Yong
nespolehlivost (výpis vad)
1. redukční převodovka
2. zadní brzdy
3. překlepaná (skoro) truka k chladiči
4. nefunkční přední náhon (náboje v kolech)
5. spínač pod spojkou - auto totálně nepojízdné - odtah
6. výměna řízení
7. rosení rozvodu nafty
8. zadní brzdové kotouče odešli zároveň s brzdovými destičkami
9. začala svítit kontrolka airbagu = airbag je nefunkční
10. a jako perlička nakonec - při vytahování auta z příkopy, kde skončilo kvůli nefunkčnímu přednímu náhonu, traktor auto nevytáh, pouze utrhl oko na tahání. nakonec mě vytlačilo 6 chlapů
11. šroub je strašně složitá technologie, teť mi dokonce upadl rámeček co drží SPZ
13. po té co jsem 3x upozorňoval servis na prokluz spojky (vždy bylo řečeno že je v pořádku) odešla spojka úplně
připočtu li pravidelný servis, vyjde že 11 dní jezdíte a 12 den je auto v servise

to je za první dva roky
dále kolegovi se vyvrátilo ve 100 km/hod kolo

žárovka se mění pravidelně min 1x za měsíc
9. 1. 2013 16:14
Re: Ssang Yong
teď jsem s ním jezdím znovu při stáří 5 let (cca 1 rok)
drnčí střešní okno
kompletně vyměněná ramena, čepy a pružiny na přední nápravě
výměna pružin na zadní nápravě
svítí airbeg
nešli otvírat dveře u řidiče a vzadu za řidičem
okénko se stáhlo a nešlo vytáhnout
nebrzdí ruční brzda
9. 1. 2013 16:25
Re: Ssang Yong
a jezdil jsem s ním protože se koupilo na základě recenzí před 6 lety jako firemní
takže jsem se sním trápil 2 roky a teď se mi po 5 letech vrátilo v rámci úspor a reorganizace firmy
(mezitím jsem jezdil 3 roky focusem a nebyl s ním jedinej problém)
Avatar - MGRR
9. 1. 2013 17:23
Re: Ssang Yong
beda.s
Jezdí sem desítky aut, hlavě nespokojených zákazníků od Frey a značkových servisů a nikdy to není taková tragédie - vše se odvíjí od majitele a tady je problém. Jste jediný, který takto veřejně pranýřuje Kyron. Kdysi dávno si servisáci vyprávěli o autě a jeho majiteli vtípky, že je tady s každým xxx :-) Ano značkový servis nestojí za moc, ale u které značky za něco stojí? Žádná auta se dnes nevyrábí aby vydržela (jak to bylo dřív), dnes je zapotřebí, aby se co nejdříve rozbila a pokud se jezdí v terénu, no tak tady vám Land Rover nepomůže, možná Land Cruiser, ale takový LC120 3,0 má třeba běžně vadné vstřiky a propálené písty. Patrol, ten dělník a kult díky šlendriánské kvalitě Nissanu umřel. Majitelé by Vám mohli vyprávět jak jeli po dálnici 100km/h a propálil se jim píst, jak obrovské potíže měli s uplatněním garance a výměnami motoru. Nová Navara, Touareg... :)

1. redukční převodovka neodejde sama odsebe - nikdy, chyba používání majitele.
2. zadní brzdy můžou odejít na jakémkoli autě - pokud jde o ruční brzdu, systém je naprosto identický s Mercedes benz - tzn. idenická závada Mercedes
3. blbost která se může stát u každého auta
4. ano, náhony a podtlakové ozubené spínače které zapadávají do poloos tady po 100.000km odchází, Kyron je v tomto specifický. Problém je hlavně v soli a nečistotách cest.
5. spínač pod spojkou je jen bezpečnostní spínač proti nechtěnému nastartování např. dětí. Ten spínač - stačí vzít drát a propojit, kdo řeší opravu v záruce, nechá auto odtáhnout, kdo umí, vřeší na místě za 5min.
6. řízení odejde pokud se jezdí často v terénu, nebo po městě, obrubníky + váha auta, většinou 180" kola, nebo se jezdí v terénu. Někdo točí z rejdu do rejdu, obrubníčky.Kyron není určen pernamentně do terénu, ale spíše do města. Na terén je vhodnější Rexton, verze se stálou 4x4, rámem, tuhou zadní nápravou a redukční převodovkou.
7. Zadní kotouče mohli odejít - pakny pro ruční brzdu mohli být moc utažené, tím majitel prakticky jezdil se zataženou ručkou. Další možnost, že Vám zatuhnul plovoucí třmen/čepy a brzdy byli stále sevřené a neuvolnili se. Mechanici při výměně destiček by měli tyto díly promazat a poctivců je málo. Tohle se ale stává u všech značek
8. nevím co znamená rosení přívodu nafty, že trubky jsou zvenku orosené :-) To snad není vada, jelikož rosení zevnitř jaksi není viditelné a ani... možná nějaká prasklinka? Nikdy jsem na žádném Ssangyongu nezaznamenal podobný problém. Snad jen, při výměně filtru mechanici špatně domáčkli spojku k filtru. Jinak to není možné.
9. pokud svítí airbag, podívejte se na spirálu ve volantu - to bude problém.
10. Traktorista jistě zkušený... :) Rozjede se a trhne. Oko upadlo ze stovek aut co sem jezdí jen Vám - ale zase to svědčí o tom jak se k autu chováte, pak se nediivte seznamu. Kdyby jste měl X5, tak tady teprve začínáte.
11. šroub SPZ/RZ to je opravdu auto na hoo. Upadl šroubek značky, který tam výrobce mimochodem nemontuje, ale nějaký trouba v předprodeji. Navíc auto má pod karoserií ohromný rám a pevná ramena za které můžete tahat tankem
12. -
13. pokud jste věděl o prokluzu spojky, měl jste si jí vyměnit - problém vidím v tom, že jste naprosto vše chtěl uplatnit na garančku. Pokud má auto 150-180t najeto v terénu, nebo jde o auto které lítá někde kolem stavby dálnic a pod. Mělo by se po 150t.km odepisovat a kupovat nové. Jezdí sem Rextony i Kyrony které mají 280.000km, fungují a spojky mají původní, vč. dvouhmoťáku.
xx. kolo neupadne nikdy samo, že by nějaká kouzla? Nebo by měl majitel pravitdelně kontrolovat dotažení kol? Nikdy se pět šteftů najednou neutrhne.
xx. Žárovky jsou H7 a vyměníte je krytem v kole. Nechte si povyprávět jak se mění žárovky u některých aut, kdy musíte demontovat nárazník, nebo taková Fabia, atd. kde je to běžné. H7 - co dodat.

Měl jste si koupit Mercedes G, ale ten stojí 2,4mil, Land Cruiser 75 přes milion, nebo něco za peníze. Nemůžete čekat, že koupíte levné auto za 5-600t ve slevě a vše Vám projde v garančce.

Pokud se za poměrně krátkou dobu najezdilo SUV 180.000km, tak se logicky dají předpokládat závady. Navíc Kyron je levná modelová řada pro ty kteří nemají na pořádný Rexton.
9. 1. 2013 19:34
Re: Ssang Yong
Kyron je levná řada pro ty kteří nemají na pořádný Rexton:-) Tak to je perla!
Proč se snažíte zpochybnit reálné zkušenosti toho člověka? Stejně Vám to nikdo neuvěří...
Avatar - 3_diamanty
9. 1. 2013 11:03
rodius sa vobec niekde v eu este predava?
hmm.... no asi ako atrakcia ;-) do cirkusu .... no ale vazne......

videl som to auto..... a nie raz... a treba povedat ze tato zvlastna podivna "dodavka" vyzera na fotkach podivnejsie ako v skutocnosti..... v reale to nie je az taky horor aj ked vlastne ono to vobec nemusi byt az take zle auto.... dizajn je jedna vec... praktickost a ucel pouzitia druha vec... myslim ze na to na co je to auto urcene ( prevoz ludi, batoziny ) bude urcite fajn a svoju sluzbu splni dobre.... tak ako aj v clanku spominany aztec ( tu vyzera nahodou celkom dobre >:D [odkaz] ) alebo multipla.....

rodius je kus auta.... moze sa hodit na natacanie do filmov pre kdejake havarky a pod :-)
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Bristol
9. 1. 2013 17:53
Re: rodius sa vobec niekde v eu este predava?
rodius je dobře vyřešené auto...jen ten design je opravdu hrozný...jediný pohledný ssangyong je chairman: [odkaz]
9. 1. 2013 18:33
Re: rodius sa vobec niekde v eu este predava?
redukční převodovka odešla po 3000 km a necelém měsící. pravděpodobně nikdy nefungovala
podruhé v 90000km
trubka od chladiče klepe u všech kyronů
rosení nafty je kaluž pod autem
pokud servisuju v autorizovaném servise a požádám o kontrolu spojky tak snad tam nejsou idioti a podle nájezdu a stavu auta vědí co dělat
jinak kyron má rám, redukční převodovku, tuhou zadní nápravu - ale setavený a nadimenzovaný je to na .............
do terénu to není a na suv to má mizerný jízdní vlastnosti
kdyby si prodejce na svůj veb nedával nesmyslný PR články nikdy by se ten krám nekoupil

třeba u forda mi vyměnili ložiska na přední nápravě v termínu který mi vyhovoval a vrámci záruky za den
u ssangyongu se čekalo na převodovku 20 dní
9. 1. 2013 18:38
Re: rodius sa vobec niekde v eu este predava?
navíc většina vad se stala v 1. 1/2 roce po koupi
a k tomu kolu
jestli se s autem jezdí pravidelně každých 15000km na servis, tak tam je počítána kontrola přední nápravy
ten vadnej čep měl servisní technik v autorizovaném servise najít
Avatar - šmoula nešika
10. 1. 2013 11:15
Re: rodius sa vobec niekde v eu este predava?
Myslel jsem, že tobě se líbit bude. >:-[]
Avatar - WinDiesel
9. 1. 2013 12:18
Tentokrát děkuji AUTO CZ .........
Za objektivitu. Sposta blábolících přispěvatelů v tomto autě nikdy neseděla a vůbec netuší jak praktický tento vůz je. Možná není hezký ale praktický tedy opravdu je - a má jednu specialitu - za tu cenu dostáváte OBROVSKÉ MPV s 4x4.
Takže tento článek má u mne plus za zmínku o praktičnosti tohoto vozu.
Rozbalit vlákno
4
Avatar - 3_diamanty
9. 1. 2013 12:30
Re: Tentokrát děkuji AUTO CZ .........
tiez si myslim ze na to na co je urcene teda prevoz ludi a batoziny to bude idealne auto.., ja som ho videl a nazivo to nevyzera vobec hrozne.... povedal by som ze actyon vo mne vyvolal vacsie rozpaky alebo teda emocie
9. 1. 2013 12:42
Re: Tentokrát děkuji AUTO CZ .........
v Spanielsku ide o celkom beznu znacku. Nie je tu ziadnym problemom stretnut mnozstvo SY (od Koranda az po Rodius komplet ponuku) bezne na cestach.

Rodius je hodne vyuzivany taxisluzbami, asi vedia preco.
Avatar - Slavek-TDM
9. 1. 2013 12:34
Re: Tentokrát děkuji AUTO CZ .........
A ten novej dvoulitr je od koho? Predpokladam, ze si vyvoj nedelaji sami.
Avatar - WinDiesel
9. 1. 2013 17:39
Re: Tentokrát děkuji AUTO CZ .........
Motor vychází z Mercedesu ale už je jejich - vycházejí z toho, co se licenčně naučili od MB.
Avatar - MGRR
9. 1. 2013 13:14
Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
Které MPV kromě tohoto má stálý pohon všech kol s mezinápravovým diferenciálem a je bezmezně spolehlivé? Snad jen větší a předražené dodávky: Viano - 4x4 dlouhodobě problém a Transporter T5 je kvalitativní zofalost (T4 nikdy nepřekoná).

Korejcům naše Evropská konfekce může připadat stejně jako nám ta jejich. Nám se zdá ošklivé, Britové mu dokonce přiřadili titul nejošklivějšího auta.

Tady jde čistě o praktičnost. Stálá 4x4, motory 2,7XDi 121kw byli a jsou skvělé a pokud člověk nenatankuje místo nafty svinstvo, tak sem s těmi auty jezdí spokojené rodiny, nebo třeba potápěči co pendlují mezi Chorvatskem a CZ, v autě spí a mají najeto přes 300.000km. Kromě prosezeného boku řidičovy sedačky a ošoupaného volantu plnohodnotně fungují, mají topení i klimatizaci v třetí řadě sedadel, výklopná DVD, couvací kamery... Jen nám chybí logo Mercedes..., ale že Mercesu vyrábí auto Renault a MB si nalepí nárazník a palubku se svým logem a pak tvrdí, to je naše auto už nikomu nevadí.

Dodávám díly na MB a na Ssangyong. Na Ssangyong stojí vše méně, ale hlavně se o 50% méně rozbíji. Pokud by se to jmenovalo Kia, nebo Hyundai, poruchovost by byla násobná.
Rozbalit vlákno
5
Avatar - 3_diamanty
9. 1. 2013 13:17
Re: Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
korejske vozy su uz dnes inde ako kedysi ;-) :yes: viaceri to uz vieme :yes:

to mas tak... niekto si uz z principu kupi radsej poruchovejsie auto len aby nemal hanbu ze pojde do korejskeho auta... pritom nie je hanbou kupit kvalitnejsie a spolahlivejsie auto.... hanbou je kupit "znackovy srot"...

z momentalnej ponuky je najkonkurencieschopnejsim vozom asi nove korando: [odkaz] …
ktore by som zobral urcite skor ako napr nejaky koleos a pod...

drzme palce.... nech seriovka z tohto: [odkaz] pride uz cim skor,, ssangyong potrebuje totiz nove modely a tento vyzera nadejne :yes: drzim mu palce... ono coskoro pride aj cinsky qoros do eu... zacne to byt zase zaujimavejsie :yes:
Avatar - MGRR
9. 1. 2013 13:33
Re: Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
Jenže sračkový šrot jsou dnes značková auta, je ale důležité je kupovat, snad aby sousedi viděli :no:

Jsme postkomunistické země se všemi následky.

Pak potkáváte X5 s křivou zadní nápravou, MB a Audiny jedoucí nakřivo, jelikož měchy vzduchového podvozku jsou drahé a nespolehlivé, Range Rovery musíte mít dva - z vlastní zkušenosti potvrzuji. Je tady po okolí několik jedinců - Humeristů co parkují před paneláky, vytahují se před sousedy s Feliciemi a bydlí v garsonce 28m2 :-)

Vlastnit značkové auto, není problém, ale mít na servis... Image prostě nepomáhá.
Avatar - MGRR
9. 1. 2013 13:50
Re: Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
topper1982

Nové Korando bych si nekoupil - je to divné auto.
Ale nový Rexton III = RX7 bych si koupil.
Místo Land Cruiseru 100 jsem pořídil Rexton II a vše je naprosto skvělé, hlavně při placení za náhradní díly proti Toyotě.

Tady je RX7, až budou lehce ojeté, tak rozhodně stojí za zvážení: [odkaz]

[odkaz]
Avatar - WinDiesel
9. 1. 2013 17:43
Re: Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
Nové Korando je fajn, hezké. Obhlížel jsem, testoval jsem. Dvoulitr má vysoký výkon a chystají takový, co bude mít 150 kW. Ovšem 5-válec býval mohl mít úžasné parametry, EU5/6 to zabila.
A to ještě vyvíjeli na bázi Mercedesí licence řadový 6-válec 3,0, viděl jsem osobně ve vývojovém centru v Luxemburgu.
Avatar - WinDiesel
9. 1. 2013 17:45
Re: Auto je uvnitř prostorově skvělé a má stálou 4x4
Nový Rexton bude bohužel jen s dvoulitrem, sice silným (snad těch 150 kW) ale chtělo by to ten 5-tiválec, ten mněl úžasný chod.
PS - švagra otec má Actyon, jeho bráchy manželka má Rexton II. Žádné stížnosti.
Avatar - PSA Peugeot Citroën
10. 1. 2013 13:58
Nejhnusnější auto všech dob.
;-\
Rozbalit vlákno
0