Ekonomika
Ano, to len dokazuje, ze Europa vseobecnou inteligenciou upada a ochvilu ju zozerie Azia.
To hej - ale oficiálne je a v článku vo Fínsku kde býva často najpredávanejším autom napíšu, že najpredávanejšie auto je z Česka. Vyrába sa v Česku. Buď rád. Vývojové centrum, dizajnové centrum, sídlo - v Česku. Zamestnanci? Hlavne Česi, až potom Nemci. A šéfdizajnér Slovák.
Škoda robí Česku reklamu. A Kabaň Slovensku. Ja som hrdý. Ináč ale niesom Škodovkár, všetci ktorí sledujú moje príspevky vedia.
Škoda robí Česku reklamu. A Kabaň Slovensku. Ja som hrdý. Ináč ale niesom Škodovkár, všetci ktorí sledujú moje príspevky vedia.
Škodovky pred asimiláciou 😉 Vtedy si škodovka robila auta sama , teraz je to len zlepenec od VW :no:
Nejspíš raději nemyslí vůbec. Pokud nemyslí první republiku...
Byť ze stávající škodovácké produkce nejsem nekriticky nadšený, funkčně špatná auta to nejsou. A to za komára tak nebylo - aspoň v době, kterou pamatuji - cca od Š1000MB po první Fáva.
Byť ze stávající škodovácké produkce nejsem nekriticky nadšený, funkčně špatná auta to nejsou. A to za komára tak nebylo - aspoň v době, kterou pamatuji - cca od Š1000MB po první Fáva.
Náhodou Rapid vypadá o dost líp než jeho předchůdce Roomster.
A třeba stará Multipla byla taky docela obluda. A nahledalo by se víc ošklivek.
A co se současné Fabie týká, už se ani tolik nelekám, když to na silnici uvidím.
Ne že by se mi začala líbit, to vůbec ne. Ale zvykl jsem si.
A třeba stará Multipla byla taky docela obluda. A nahledalo by se víc ošklivek.
A co se současné Fabie týká, už se ani tolik nelekám, když to na silnici uvidím.
Ne že by se mi začala líbit, to vůbec ne. Ale zvykl jsem si.
Já si spíš myslím, že pár bohatších spoluobčanů pořídilo hezký vánoční dárek pro manželku...
A vánoce máme ke konci kterého měsíce? 😉
A vánoce máme ke konci kterého měsíce? 😉
Já myslím, že tenhle souvisí. Jenomže Rio skončilo až 9. a i20 mimo stupně vítězů až 4., takže žádný extra úspěch...
O-ou, pardon - opravuji - i20 skončila na 3. místě, o jedno jsem se překoukl.
O-ou, pardon - opravuji - i20 skončila na 3. místě, o jedno jsem se překoukl.
Kde sa ta kvalita ma akoze na Fabii nachadzat??
Jedno z najotrasnejsich aut, ktore som kedy soferoval. Mal som sluzobnu 1.6 77kW s 24600km na tacho a onadaval som sa pri kazdej jazde. Uzky a hnusne vyzerajuci interier, komfortom priemerny podvozok uskakany ako koza (mozno to robil paket na zle cesty, kola 15"), motor zrut, do 3500ot bez zivota, do kolena tlacil stredovy panel, ze som sedel ako panna na diskoteke. Vsetko ostatne priemer, od sedadiel az po kufor.
Tiez nepochopim novinarsku onaniu nad makkymi packami blizko volantu. Parkrat som omylom zavadil o smerovku a minimalne 2raz zapol stierace nasucho. Taktiez vraj uuuuzasne iduca prevodova paka je fantasmagoria. Sice ide lahko, ale pri radeni bucha o dorazy a obcas pri rychlom kvaltovani trafi iny prevod a otacky letia do neba.
Jedina dobra vec bol tempomat a parkovacie senzory.
Jedno z najotrasnejsich aut, ktore som kedy soferoval. Mal som sluzobnu 1.6 77kW s 24600km na tacho a onadaval som sa pri kazdej jazde. Uzky a hnusne vyzerajuci interier, komfortom priemerny podvozok uskakany ako koza (mozno to robil paket na zle cesty, kola 15"), motor zrut, do 3500ot bez zivota, do kolena tlacil stredovy panel, ze som sedel ako panna na diskoteke. Vsetko ostatne priemer, od sedadiel az po kufor.
Tiez nepochopim novinarsku onaniu nad makkymi packami blizko volantu. Parkrat som omylom zavadil o smerovku a minimalne 2raz zapol stierace nasucho. Taktiez vraj uuuuzasne iduca prevodova paka je fantasmagoria. Sice ide lahko, ale pri radeni bucha o dorazy a obcas pri rychlom kvaltovani trafi iny prevod a otacky letia do neba.
Jedina dobra vec bol tempomat a parkovacie senzory.
Obchodné bariéry vždy postihujú viac "chráneného" ....
Zaujímavé, že taký VW nemá taký problém s tou "nekalou" konkurenciou ako Francúzi ....
Mimoto Kórejci vyrábajú väčšinu najúspešnejších modelov v EÚ, takže je to skôr o neschopnosti NIEKTORÝCH európskych výrobcov ....
Nevidím dôvod umelo zachraňovať neschopné firmy ....
Zaujímavé, že taký VW nemá taký problém s tou "nekalou" konkurenciou ako Francúzi ....
Mimoto Kórejci vyrábajú väčšinu najúspešnejších modelov v EÚ, takže je to skôr o neschopnosti NIEKTORÝCH európskych výrobcov ....
Nevidím dôvod umelo zachraňovať neschopné firmy ....
Vzhladom na to, ze Krochtavka je jeden z najdrahsich plechacov, ak nie najdrahsi v nizsej strednej, tak o peniaze tam nejde 😄
Tretie miesto obsadil nekaly import z Indie - CKD Turecko - bezcolne dovezene do EU. Naopak dovozne clo Europskych aut do Indie je 100%!!! :no😒br />
Siedme miesto nekaly bezcolny import Kia Rio. :no😒br />
Ked EU zavedie znovu cla voci Korei a poriadne cla voci Indii, Thajsku tak hned klesne predaj Kia-Hjundai a dalsich sikmacov. :yes😒br />
Europske automobilky prepustaju tisice Europanov ale stupa nekaly Azijsky import...
Siedme miesto nekaly bezcolny import Kia Rio. :no😒br />
Ked EU zavedie znovu cla voci Korei a poriadne cla voci Indii, Thajsku tak hned klesne predaj Kia-Hjundai a dalsich sikmacov. :yes😒br />
Europske automobilky prepustaju tisice Europanov ale stupa nekaly Azijsky import...
Každopádne, buďme radi že niaku automobilku máme - Liaz zkrachoval, Tatra skončila s výrobou áut, nákladnú novú vidieť je sviatok, Karosa nieje, Taz nieje, Praga nieje... Ale je tu Škoda - a má slušný úspech buďme radi!
Vieš, Slovenská kvalita! Česi ocenia... >😁 >😁 >😒]
Keď príde Citigo liftback a combi, tak ohrozí aj Octáviu. >😒] Ináč, dúfam že sa dostane do výroby aj VW spaceUP!, mohlo by to byť pekné auto(aká škoda Bulliho - a toho staršieho konceptu - síce to nebolo žiadne retro, až na interiér, ale pekné a praktické auto, ja som sa naň tešil).
Ináč, osobne sa čudujem úspechu i20 - podľa mňa nič moc auto, vek na ňom už vidieť - za tú cenu je RIO či Yaris oveľa lepšie. Môj názor.
Keď príde Citigo liftback a combi, tak ohrozí aj Octáviu. >😒] Ináč, dúfam že sa dostane do výroby aj VW spaceUP!, mohlo by to byť pekné auto(aká škoda Bulliho - a toho staršieho konceptu - síce to nebolo žiadne retro, až na interiér, ale pekné a praktické auto, ja som sa naň tešil).
Ináč, osobne sa čudujem úspechu i20 - podľa mňa nič moc auto, vek na ňom už vidieť - za tú cenu je RIO či Yaris oveľa lepšie. Môj názor.
Hmm, ja som videl firemnú DS3ku a vyzerala dokonca štýlovejšienež klasická - biela s čiernou strechou a oranžovým pruhom - od dola až do 2 tretín dverí(na výšku).Bola to paráda!
Videl som aj firemný Juke - zelený s niakymi nálepkami, už som zabudol čo to bolo. O dosť krajší než klasický červený či biely.
Holt, nie v každej firme musia jazdiť Crochtávky v základných výbavách - niekto si vie vybrať, niekto má štýl(a peniaze >😒] )! :yes:
Videl som aj firemný Juke - zelený s niakymi nálepkami, už som zabudol čo to bolo. O dosť krajší než klasický červený či biely.
Holt, nie v každej firme musia jazdiť Crochtávky v základných výbavách - niekto si vie vybrať, niekto má štýl(a peniaze >😒] )! :yes:
Přesně tak, z Fabie jde udělat pěkné auto... ta i20 je škaredá, po faceliftu má ty světla sice podstatně hezčí, ale i tak...
chce to čas aby sa zabudlo na československú škodu , ktorá za niečo stála , vw ju len vyuzil aby obalamutil ludí
skodovky si kupuju ludia u nas uz zo zotrvacnosi... v domneni ze dostanu nieco lacne co nikoho nesokuje ani neurazi... akurat ze skodovka uz nie je lacne auto --- uznavam skodovka ma kvalitne auta a nemam nic proti skode ale skutocne je dnes tolko fajn aut ze dominancia skody u nas je pre mna tiez malou zahadou.... ved skodovku nevyrabame ani to nie je nasa znacka , ludia by sa mali uz zamysliet a uvedomit si ze je kopec lepsich aut ... hlavne fabia je otrasna ( aj vzhladom aj sirkou interieru a aj htp motory to je hruzaa.... proste jej vysokym predajom nechapem absolutne... ) .....
ako pises... nudne uzke ... a s raketovou cenou.... to ja cela fabia... auto pre nikoho :yes: a ono sa to predava 8-s
ako pises... nudne uzke ... a s raketovou cenou.... to ja cela fabia... auto pre nikoho :yes: a ono sa to predava 8-s
nesuhlasim 😉
inovovana i20 vyzera podstatne lepsie ako fabia :yes😒br />
[odkaz]
fabia je uzka vysoka neforemna krabica
inovovana i20 vyzera podstatne lepsie ako fabia :yes😒br />
[odkaz]
fabia je uzka vysoka neforemna krabica
suhlas..... na sandero som akosi pozabudol :yes: , urcite bude niekde vpredu . skvele auto 😉
colt ma prekvpail hlavne v rakusku [odkaz] skus si ho vyhladat v tabulke , ano ano.... zaznamenal narast 22% na rakuskom trhu oproti roku 2011... :yes: inak ano vyborne auto akurat s malym kufrom ale inak skvele auto.... hlavne priestranne a netuctove a s vybornymi motormi - uz zakladny trojvalec s 55KW je skutocne dostatocny :yes😒br />
trosku mi je luto ze tento coltik bude nahradeny vlastne modelom mirage ( v eu space star ) podla mna by si colt zasluzil nejaku dostojnejsiu nahradu ;-\
mazda 2 je mala ... suhlas.. mazda to prepiskla.. rozmerovo velmi stiesnene auto hlavne vzadu..... navyse cenovo predrazene... kufor tiez maly.... rozhodne ziadna volba z rozumu aku si predstavuje cesky alebo slovensky zakaznik to nie je...... je to skor "imidzovka" ale tie v malej triede sa velmi nenosia a nepredavaju ( vid neuspech DS3 u nas aj v cechach )
vratim sa k sanderu.... myslim ze to bude uspesne auto a verzia stepway zrejme prehovori v predajoch tiez ved je to vlastne uz pomaly SUV ( 20cm podvozok je super ) samozrejme nie je to stvorkolka ale urcite zoberie zakaznikov drahsim znackam ktore ponukaju rozne crossovery za ovela vyssiu sumu -- a povedzme si pravdu.. stepway vyzera skutocne pekne stylovo a robustne... neposobi vobec lacno ani nejako menejcenne 😉 s dCi to bude zaujimava volba aj na jazdu do hor a na dlhsie cesty alebo pre chaluparov :yes😒br />
suhlas sandero vidim ako velmi uspesne auto.... ci uz verzia hatch alebo sedan.. obe su pekne.... najviac sa mi vsak paci stepway... nadherne auto
:yes:
colt ma prekvpail hlavne v rakusku [odkaz] skus si ho vyhladat v tabulke , ano ano.... zaznamenal narast 22% na rakuskom trhu oproti roku 2011... :yes: inak ano vyborne auto akurat s malym kufrom ale inak skvele auto.... hlavne priestranne a netuctove a s vybornymi motormi - uz zakladny trojvalec s 55KW je skutocne dostatocny :yes😒br />
trosku mi je luto ze tento coltik bude nahradeny vlastne modelom mirage ( v eu space star ) podla mna by si colt zasluzil nejaku dostojnejsiu nahradu ;-\
mazda 2 je mala ... suhlas.. mazda to prepiskla.. rozmerovo velmi stiesnene auto hlavne vzadu..... navyse cenovo predrazene... kufor tiez maly.... rozhodne ziadna volba z rozumu aku si predstavuje cesky alebo slovensky zakaznik to nie je...... je to skor "imidzovka" ale tie v malej triede sa velmi nenosia a nepredavaju ( vid neuspech DS3 u nas aj v cechach )
vratim sa k sanderu.... myslim ze to bude uspesne auto a verzia stepway zrejme prehovori v predajoch tiez ved je to vlastne uz pomaly SUV ( 20cm podvozok je super ) samozrejme nie je to stvorkolka ale urcite zoberie zakaznikov drahsim znackam ktore ponukaju rozne crossovery za ovela vyssiu sumu -- a povedzme si pravdu.. stepway vyzera skutocne pekne stylovo a robustne... neposobi vobec lacno ani nejako menejcenne 😉 s dCi to bude zaujimava volba aj na jazdu do hor a na dlhsie cesty alebo pre chaluparov :yes😒br />
suhlas sandero vidim ako velmi uspesne auto.... ci uz verzia hatch alebo sedan.. obe su pekne.... najviac sa mi vsak paci stepway... nadherne auto
:yes:
Jenže z Fábie jde při troše snahy pěkný auto udělat. Z takové i20 ho neuděláš i když se budeš stavět na hlavu 8-s
Mazda 2 sa mi vidí byť menšia ako Fóbia či i20 , Colt je už tiež nejaký ten rok na trhu , ale stále ho považujem za vydarené a priestranné autíčko do mesta :yes😒br />
Myslím si že Sandero nás všetkých prekvapí a o rok budeme pozerať štatistiky kde bude na horných priečkach,
Myslím si že Sandero nás všetkých prekvapí a o rok budeme pozerať štatistiky kde bude na horných priečkach,
Chcem sa dožiť dňa , kedy škodovka neobsadí prvé miesto v predajnosti ....
Doteraz neviem prečo ju vlastne ľudia kupujú >😁
Veď je Dizajnovo nudná , je úzka , a za tú raketovú cenu ponúka malý výkon , skromnú výbavu a dlhý zoznam príplatkových položiek , bezpečnosťou je na nižšej úrovni ako Kórejci .... Asi jediné + na tomto aute je kvalitné spracovanie , ale aj to sa u konkurencie lepší ;-\
Doteraz neviem prečo ju vlastne ľudia kupujú >😁
Veď je Dizajnovo nudná , je úzka , a za tú raketovú cenu ponúka malý výkon , skromnú výbavu a dlhý zoznam príplatkových položiek , bezpečnosťou je na nižšej úrovni ako Kórejci .... Asi jediné + na tomto aute je kvalitné spracovanie , ale aj to sa u konkurencie lepší ;-\
male auta poklesli o 2800 aut a miniauta stupli o 2600 tusim alebo tak nejako...... nuz mozno za to z casti moze aj citigo a doslo tak k odlevu zakaznikov od fabie ( male auto ) k citigu ( miniauto )..... moj nazor 😉
pochvalit musim 3 miesto i20tky a 9 miesto ria ---- skvele vysledky :yes: :yes: :yes😒br />
mazda 2 tak to su hrozne poklesy , colt tiez., nova micra sa vlastne ani nestihla rozbehnut a uz zacina byt tiez na odstrel - neskutocna predajna bieda.... japonci v tejto triede vyzeraju ako amateri.... jedine yaris ako tak predava a aj ten klesa , swift aj napriek narastu nedosahuje ani zdaleka predaje stareho swiftu.... ani zdaleka.... nuz som sklamany..... japonci ma sklamali ( su mimo top 10 )... jedine yaris sa snazi :yes😒br />
dufam ze mi to nadsenci a fandovia citroenu odpustia ( osobne radu DS povazujem za gyc ) ale 39 predanych DS3jok za cely rok 2012 tak to je riadna ostuda 8-s to je strasne slabe cislo.... uz aj take MiTo bez perspektivy predava lepsie ... aj lancia Y 😉 , a tento rok DS3 pojde mozno este nizsie a bude trapas dokonany :yes: ( uz aj taka hruza ako veloster predala 56 aut )
som zvedavy na tento rok... 208micka by mala ist hore aj nove clio.... zaujimave bude sledovat ako sa udrzi inovovana i20 v hre a ci fabia neklesne na ukor citiga este viac... kedze 5D citigo prislo az pocas roka 2012.... caka nas zaujimavy rok :yes:
pochvalit musim 3 miesto i20tky a 9 miesto ria ---- skvele vysledky :yes: :yes: :yes😒br />
mazda 2 tak to su hrozne poklesy , colt tiez., nova micra sa vlastne ani nestihla rozbehnut a uz zacina byt tiez na odstrel - neskutocna predajna bieda.... japonci v tejto triede vyzeraju ako amateri.... jedine yaris ako tak predava a aj ten klesa , swift aj napriek narastu nedosahuje ani zdaleka predaje stareho swiftu.... ani zdaleka.... nuz som sklamany..... japonci ma sklamali ( su mimo top 10 )... jedine yaris sa snazi :yes😒br />
dufam ze mi to nadsenci a fandovia citroenu odpustia ( osobne radu DS povazujem za gyc ) ale 39 predanych DS3jok za cely rok 2012 tak to je riadna ostuda 8-s to je strasne slabe cislo.... uz aj take MiTo bez perspektivy predava lepsie ... aj lancia Y 😉 , a tento rok DS3 pojde mozno este nizsie a bude trapas dokonany :yes: ( uz aj taka hruza ako veloster predala 56 aut )
som zvedavy na tento rok... 208micka by mala ist hore aj nove clio.... zaujimave bude sledovat ako sa udrzi inovovana i20 v hre a ci fabia neklesne na ukor citiga este viac... kedze 5D citigo prislo az pocas roka 2012.... caka nas zaujimavy rok :yes:
Jedině, že by Alfa dala nějakou velkou slevu na skladovky, ale o tom by někdo musel vědět a jak víme o Fiatu nebo Alfě není nikde slechu ani dechu. ;-\ Jinak je to pro mě záhada roku. >😁
P.S. pokud by to byl firemní nákup, tak ať se mi ta firma ozve. Hned bych k nim nastoupil 😉 >😁 >😁
P.S. pokud by to byl firemní nákup, tak ať se mi ta firma ozve. Hned bych k nim nastoupil 😉 >😁 >😁
Vnímání co je hezké a co ne je samozřejmě individuální, ale s tím výhledem nějak nechápu ....
já myslím že docela často...na článcích které nesouvisí s korejskou produkcí...každý komentuje co ho zajímá 😉
To je potřeba. Protože kolikrát se stane, že by měl někdo příspěvek pod článkem dřív než Topper? :-!
taky to nechápu...25ks AR MiTo >😁 >😁 ale zase kdo by si to kupoval firemně? nějak superstylová firma? 😉
Hele a co ti ta Fabie udělala, že jsi ji musel pomluvit ve 2 samostatných příspěvcích 5 minut po sobě?
Monte Carlo(titulní fotka) vypadá pořád skvěle, parádně zamaskuje disproporčnost Hurvínka a navíc přidá lepší jízdní vlastnosti. Budu se znova opakovat, obyčejná Fabie je šeredná, ale Monte zase kandiduje na titul Miss Škodovka :yes:
Alfy Romeo MiTo se prodalo za prosinec víc jak za celý rok (asi firemní nákup), ale stejně, kdo by to čekal. Proto mi nezbývá než udělit palec nahoru :yes: Alfa Romeo . 😄
S tou i20, ale to už se pouštíš na tenký led, co se komu líbí. Tobě se Fabie nelíbí, mě se třeba nelíbí vůbec ta i20, podle mě je v tom vidět korejský design, který mě vůbec neoslovuje. To už je o tom, co se komu líbí a komu ne. V tomlhe prosím lidi o své pravdě nepřesvědčuj a nech je, ať si koupí, co oni sami uznají za vhodné a nech je, ať se jim líbí, co se jim líbí a nezkoušej je předlat prosím.