Novinky
😉
aspon nejaky uspech :yes:
aspon nejaky uspech :yes:
Musím uznat, že letos vyhrává poprávu Golf :yes:
I když B-Max by si zasloužil za inovace (chybějící sloupek) zasloužil lepší ohodnocení. Jediná, ale výrazná slabina je menší kufr.
I když B-Max by si zasloužil za inovace (chybějící sloupek) zasloužil lepší ohodnocení. Jediná, ale výrazná slabina je menší kufr.
A čo V40? Ináč u Golfa teda inovácie niesú asi žiadne...
Chybajuci sloupek je inovacia? Pri Fordoch mozno... hoci, exitoval Ford Cougar, ktory mal dvojicu "suicide doors" bez stlpikov - islo o testovacieho "mule" pre Mazdu RX-8.
Ona tá karoséria bez B-stĺpika nie je žiadna výhra, skazili to jak sa dalo. Interiér je malý a nastupovanie dozadu je vyslovene nepríjemné a nepohodlné - niet sa čoho chytiť, takže máš tam len kúsok voľného miesta a operadlo predného sedadla. Zázrak sa nekoná.
maly? neuraz sa, neviem ako vyzeras, ale ja mam 87kg a meriam 180cm - ked som si nastavil prednu sedacku na seba, tak som mal vzadu este asi 8cm miesta pred kolenami. miesta nad hlavou som mal vpredu aj vzadu habadej. nastupovalo sa mi tiez velmi dobre.
netvrdim, ze b-max je zazrak, ale stazovat sa v jeho pripade na nedostatok vnutorneho priestoru pre pasazierov je samovrazda...
netvrdim, ze b-max je zazrak, ale stazovat sa v jeho pripade na nedostatok vnutorneho priestoru pre pasazierov je samovrazda...
Skús si napríklad malé Picasso a budeš vedieť o čom píšem.
Nastupovanie do B-Maxu je všetko, len nie pohodlné - a skús nastupovať dozadu bez otvorenia predných dverí... Odsuvné dvere sú skrátka príliš úzke, zadná rada sedadiel je kus zasunutá za nimi - čo nepomáha ani nastupovaniu dospelých, ani manipulácii so sedačkami.
Nastupovanie do B-Maxu je všetko, len nie pohodlné - a skús nastupovať dozadu bez otvorenia predných dverí... Odsuvné dvere sú skrátka príliš úzke, zadná rada sedadiel je kus zasunutá za nimi - čo nepomáha ani nastupovaniu dospelých, ani manipulácii so sedačkami.
no skusal som a? ziaden problem. sedacku dam do auta raz a vytahujem ju tak 2x do roka.
No konečně to vyhrál pořádněj vůz! 😉 Mazda není špatná kára, ale nesmí do soli >😁 Jinak to sežere i řidiče! 😒 Koroze je sviňa :no:
Ty už taky přestaň hulit >😒] Mám 6, spotřeba 5,9 l, .Bez náznaku rzi .
mam 121, 1.2l, 330k km, hrdza mi zozrala pomaly aj volant >😁 uz len cakam kedy budem jazdit jak flinstonovci >😁
Tak pak napiš spotřebu >😁
spotrebu mam teraz v zime okolo 6- 6.5l a to vytacam otacky celkom vysoko (paci sa mi zvuk motora pri >4k otackach 😁) horsie je ze na kazdu prejazdenu nadrz musim doliat aj 1l oleja 😁 (jednu zimu som sa hral na parkovisku a tocil do 8k otacok a nemal som olej a potom ho to zacalo zrat nejak moc 😐 )
330k je celkom slusny najazd 😄
A ozaj, ta 121 je ktora? Bublinka? Alebo rebadged Ford Fiesta?
Viem o jednej 323, rok vyroby 1999, ma 400,000 km a s koroziou nema problem.
A ozaj, ta 121 je ktora? Bublinka? Alebo rebadged Ford Fiesta?
Viem o jednej 323, rok vyroby 1999, ma 400,000 km a s koroziou nema problem.
Tak takováhle anketa jde mimo mně. Země, kde jeden rok vyhraje strašná fabia, se není další rok co divit výsledkům... Jen by mě zajímalo, jak hlasovali redaktoři ACZ, a proč. Zajímalo by mě například, v čem je lepší golf než BMW3 nebo Mazda. V ceně??? Tak to tady máme lepší auta. V technice? Taky lepší...A nekonečný facelift s technikou, která jde dopředu v každé automobilce.No... Takže poměr cena/užitek??? To je podle mě kategorie, kde na přejezd z A do B stačí cokoliv... Nevím...
Jinak furt čekám, kdy se tady objeví článek o spolehlivosti VW... [odkaz] To jen aby se zas nepsalo, kdo dělá nejspolehlivější auta. A když jsem četl AutoTip a dlouhodobý test Grand scénicu, zasmál jsem se u posledních 5 míst od konce... Od konce: Touran, Polo, C8, Fox, Passat...
Mimochodem, můžu si už teď vsadit, že příští rok vyhraje OIII???
Jinak furt čekám, kdy se tady objeví článek o spolehlivosti VW... [odkaz] To jen aby se zas nepsalo, kdo dělá nejspolehlivější auta. A když jsem četl AutoTip a dlouhodobý test Grand scénicu, zasmál jsem se u posledních 5 míst od konce... Od konce: Touran, Polo, C8, Fox, Passat...
Mimochodem, můžu si už teď vsadit, že příští rok vyhraje OIII???
Ano, můžeš si vsadit už teď, minimálně ode mě máš k tomu požehnání, jen bych to nečekal (stejně jako délku příspěvku) od někoho, kdo hned v úvodu tvrdí, že tahle anketa jde mimo něj. Na druhou stranu tvé tvrzení, že minulý rok vyhrála "strašná fabie", to zase naopak potvrzuje... 8-s
Co je na té fabii tak strašného?
Na Fabii toho opravdu není moc k obdivu. Stísněný interiér, příplatky za jinde zcela běžné prvky výbavy, ne zrovna spolehlivé TSI I. gen. atd.
Aktuální Fabie už je generačně za zenitem, ale ve srovnávačkách si vedla tradičně velmi dobře a ten stísněný interiér (na poměry třídy) rozhodně obecně napatřil ke slabinám Fabie. Zkus sám mrknout na nějaký větší třídní srovnávací test s Fabií II.
Uznávám, že např. jízdní vlastnosti jsou vzhledem ke konkurenci slušné, ale v žádném jiném autě jsem se necítil tak stísněně. Co se týká ideálního průsečíku jízdních vlastností a praktičnosti, je tu třeba Jazz, jeho snad jedinou nevýhodou je vyšší základní cena oproti Fabii.
Pokud srovnáváš Fabii s kompakním hb/mpv Jazzem, tak to už chápu tu tvou kritiku stísněnosti Fabie. Ale na průměr třídy malých vozů Fabie stísněná není, je sice užší, ale celkově jde spíš o lehký nadprůměr.
Když to vztáhneme k době kdy Fabia II. přišla na trh, tak možná ano, nicméně o tom, že u ní není prostor na 100% využit svědčí i to, že za prostorově lépe řešené považují mnozí i Citigo. Jak jsi správně podotkl Fabia II. je již za zenitem, uvidíme jak na tom bude Fabia III.
Být tebou, tak už si na O3 vsadím teď, protože ty budeš nejpozději příští rok vsazen do klecového lůžka. Tam si sice budeš moct pindat jak chceš, ale loterie ti primář povolí jen těžko.
Loni vyhrála Fabia? Že to byl Ford Focus a Range Rover Evoque ber jen jako malou zajímavost této ankety, stejně jako vítězství Mercedes-Benz SLS AMG o rok předtím.
Loni vyhrála Fabia? Že to byl Ford Focus a Range Rover Evoque ber jen jako malou zajímavost této ankety, stejně jako vítězství Mercedes-Benz SLS AMG o rok předtím.
A jéje... Napsal jsem "...kde jeden rok vyhraje Fabia..." Ty tam vydíš loni??? Ty bys potřeboval očního. Nenapadej za něco, kde blbce ze sebe děláš sám...
A když se koukneš, co za auta to vyhrála, pak tam určitě patří i golf s fabií...
A když se koukneš, co za auta to vyhrála, pak tam určitě patří i golf s fabií...
Cituji tě: "Země, kde jeden rok vyhraje strašná fabia, se není další rok co divit výsledkům... "
Žádný Golf další rok po Fabii tuhle anketu nevyhrál. Nemůžu za to, že se už dlouho ve školách nevyučue logika, takže šetři na síle výrazu, a raděj víc přemýšlej, než něco napíšeš...
Žádný Golf další rok po Fabii tuhle anketu nevyhrál. Nemůžu za to, že se už dlouho ve školách nevyučue logika, takže šetři na síle výrazu, a raděj víc přemýšlej, než něco napíšeš...
Učili tě, co to znamená, když se o něčem mluví v obecný rovině???Vidíš tam snad nějakej letopočet??? Tys asi nikdy v životě neřekl: Jednou jsem tam byl... Místo abys uznal chybu, děláš ze sebe většího vola... No nic...
Stačí se pořádně vyjádřit. Šlo to napsat třeba následovně. Nelze se ničemu divit. Přeci jen jde o anketu, kterou vyhrála i Fabia. Tvoje konstrukce s dalším rokem prostě kulhá. I tesař se utne, netřeba to rozmazávat.
Asi šlo, jen jsem nečekal, že to tady nepochopí půlka diskutujících... Každopádně na věci to nic nemění, anketa není objektivní, a auto roku by mělo být něco inovativního, novýho. Což Golf VII není. Je to zas jen golf technickyo další generaci dál. Nic víc...
Na podobné ankety nemá smysl nadávat. To je mlácení prázdné slámy. Když vyhraje auto jako Leaf, tak se zase říká, že je to špatně, protože si ho skoro nikdo nekoupí. Jsem rád za výsledek GT86 a tím bych skončil. Vzhledem k hodnotám, podle kterých se v podobných anketách snaží vybírat, jsem rád za každý úspěch sportovního vozu.
Jde v podstatě o houby, ale šlo to rozhodně napsat mnohem jednoznačněji..., přesto OK, berme to jako vzájemné nedorozumění/nepochopení... 😉
OK, teď už si asi rozumíme...
Teď už snad ano.... a věřím , že už rozumíš i tomu, že na tom, že jsi "nečekal, že to tady nepochopí půlka diskutujících", má lví podíl i to , jak jsi to sám formuloval... 😉
Ničeho si nejsem vědom... >😁 . >😁 OK, přiznávám... No zas půlka to pochopila, tak nevím... >😁 >😁 >😁
Gratuluji prvním třem, bez ohledu na pořadí. Dobrá volba, tyto tři modely, i kdyby bylo poředí jiné, to je úplně jedno, byly vybrány zaslouženě. :yes😒br />
A extra - gratulace GVII a fanouškům koncernu. :yes:
A extra - gratulace GVII a fanouškům koncernu. :yes:
Šlo by tady informovat i o problému VW v Brazílii? Myslím, že cca 400 tis. "aut" z dvou let výroby není zas tak málo. VW-onanisté by se alespoň částečně vrátili na zem.
Myslím, že nešlo, zdejší koncernisti by to nepřenesli přes srdce... Jo jo, 400 tisíc aut, to je slušnej počin. * se po třech letech, to moc motorů neumí...To i sekačka na trávu vydrží dýl. >😁
Jedna a ta samá skupina tady nadává, že se tu píše jen o VW a zas ti samí oslové nadávají, že se tu nepíše o problémech VW za mořem.
Vy jste sebranka směšných kašparů. Vy přímo vyžadujete, aby se tu psalo jen o VW. A jde to vidět v diskuzích, včera tu byly jen články o jiných automobilech a nikdo tam do diskuze prakticky nepsal. Prostě mrtvo. A jak je tu článek o koncernu, každej se může podělat. :-!
Vy jste sebranka směšných kašparů. Vy přímo vyžadujete, aby se tu psalo jen o VW. A jde to vidět v diskuzích, včera tu byly jen články o jiných automobilech a nikdo tam do diskuze prakticky nepsal. Prostě mrtvo. A jak je tu článek o koncernu, každej se může podělat. :-!
Myslim, ze chcel poukazat na to, ze ked uz sa plodia clanky o VW, tak by sa mohlo pokryt cele spektrum. Je fajn citat o tom, ze Golf vyhral (gratulujem...) a ze v rebricku najpredavanejsich je opat na hornych prieckach, atd... Ale v pripade problemov ziadny clanok nevyjde.
Když už tady můžou být svolávačky hondy a toyoty v americe, proč ne vw v (jižní) americe?
Protože o žádnou svolávačku nejde?
Oprava: když už tady můžou být svolávačky hondy a toyoty v americe, proč ne zmínka o soudním nařízení svolat na 400 000 folcvágnů v brazílii?
A jsme u toho, prostě články o "neúspěchu" VW jsou přímo vyžadovány.
Proč nejsou vyžadovány zprávy o jiných automobilkách?
Otázka, kdo z toho něco má? Zdejší ušlápnutí diskutéři? Potřebují si pohladit svoji dušíčku? Ulevit si? Jen mne klidně doplň. :-!
Proč nejsou vyžadovány zprávy o jiných automobilkách?
Otázka, kdo z toho něco má? Zdejší ušlápnutí diskutéři? Potřebují si pohladit svoji dušíčku? Ulevit si? Jen mne klidně doplň. :-!
Auto.cz by prostě mělo všem měřit stejně.
Ano! Jistě! Takže čekám, že ty budeš ten první, který tu začne vyžadovat články o průserech jiných automobilek. A že jich je! :-!
Tady jde ale o něco úplně jiného, a jak tě tak čtu, o nějaké rovnostářství ti vůbec nejde.
Tady jde ale o něco úplně jiného, a jak tě tak čtu, o nějaké rovnostářství ti vůbec nejde.
Zase tak složité to nebylo.
Golf je za tu cenu velmi dobrá volba. Poměr kvality a ceny je zde brilantní. To se mu musí nechat. :-!
Golf je za tu cenu velmi dobrá volba. Poměr kvality a ceny je zde brilantní. To se mu musí nechat. :-!
až na to, že u auta roku bych asi něl oceňovat něco jiného než cena/kvalita... očekával bych, že autem roku se stane to, které přijde s novým nápadem, pojetím, technikou, zkrátka něčím novým.
Golf VII? Jistě, výborný vůz, ale v čem je nový? Ničím, je to evoluce, jen další krok. Že přišli s MBQ... ok, to je ale věcí koncernu. Já jako zákazník tím nic nezískávám, jen koncern víc vydělá.
Kdo přišel s něčím novým, svvěžím? JEDNOZNAČNĚ A-classe - svěží design, nové pojetí, nová koncepce. TO se mělo stát být autem roku :-!
Golf VII? Jistě, výborný vůz, ale v čem je nový? Ničím, je to evoluce, jen další krok. Že přišli s MBQ... ok, to je ale věcí koncernu. Já jako zákazník tím nic nezískávám, jen koncern víc vydělá.
Kdo přišel s něčím novým, svvěžím? JEDNOZNAČNĚ A-classe - svěží design, nové pojetí, nová koncepce. TO se mělo stát být autem roku :-!
Tak se klidně rozepiš, co naopak zásadně a JEDNOZNAČNĚ nového přinesla do kompaktní třídy A-classe, v čem se skrývá to nové pojetí, nová koncepce apod. Můžeme to srovnat třeba s přímým a mnohem tradičnějím konkurentem v podobě současné A3, jaká "technika" jednoznačně chybí A3, ale i Golfu, proti Ačku? Svěží design je hodně subjektivní záležitost, ale i kdyby, tak na takovou cenu to přece samo o sobě logicky nemůže stačit. To, že je Ačko až v druhé polovině finalistů, nebude náhoda..., a to že je zásadněji jiné, než předchozí "sendvičové" Ačko, je pro hodnocení vztažené ke konkurenci prakticky nepodstatné.
"Novost" je jen kvalifikační podmínka. Mělo by jít o "nejlepší" auto, které ten rok přišlo na trh. U mezinárodních bývá dané, na kolika trzích se muselo začít ten rok prodávat, aby se kvalifikovalo. Tyhle ankety mívají své priority, většinou vysoko patří praktičnost (užitná hodnota) a cena. Najdou se výjimky - viz Leaf. Takže třeba tebou zmíněné A je vedle Golfu odrovnané. Skoro jistě. To by muselo mít v rukávu pořádný trumf, aby ho porazilo. Dostalo se do pětky, to mu musí jako poklona stačit. Pravda je, že vedle Golfu nijak nevyčnívá.
Jak jsem psal v závěru reakce z 23:51, to jak je nové Ačko nové na poměry MB (viz předchozí Ačko), je pro podobné soutěže nepodstatné, protože jsou tady mnohem déle a s velmi podobným "receptem" A3, C30/V40, 1er , Golf apod.
To ano. A Golf je těžký soupeř. Hlavně po technické stránce ho ničím nepřevyšuje, spíš naopak. Praktičnost posoudit nemohu, ale když si k tomu člověk přidá vyšší cenu, tak ho nezachrání ani design, kterým by si mohl porotce získat. Tady bylo první místo celkem jasné. Mnohem vážnější soupeř by mohl být třeba budoucí Mégane, kdyby už byl na trhu. To je auto, které má potenciál Golf porazit. Prémie je silnější ve vyšších třídách. Umím si třeba představit, že by 3er porazila Passat.
Pokud to vezmeš podle skutečných technických inovací tak jednoznačně Mazda, nikoliv proto, že by byla nějak zvláštní CX-5 jako taková, je to tuctové SUV, ale motory jsou skutečně jiné, postavené na jiných principech než dosud. Takže pokud bys chtěl ocenit něco jiného než parametr cena/kvalita (kategorie cena za technické inovace) tak technologie Skyactive je jediný kandidát.
MB-A? Klasický HB nižší střední třídy, technika zcela tuctová, ve srovnávacích testech vypráskaný od G7. Prostě další hatch v dlouhé řadě.
GT-86? Klasický malý sporťáček kterých už tady bylo milion, motor zcela tuctová atmosféra, jediný přínos lidová cena, ale s lidovou cenou je tady každý druhý.
G7? Ano stále HB nižší střední, nic nového, jedině zase poměr cena/vlastnosti
3er opět tuctové auto prémiové střední třídy, standardní technika, nic dál, zase jen poměr prémiová technika/cena
B-Max, opět nic technicky převratného
MB-A? Klasický HB nižší střední třídy, technika zcela tuctová, ve srovnávacích testech vypráskaný od G7. Prostě další hatch v dlouhé řadě.
GT-86? Klasický malý sporťáček kterých už tady bylo milion, motor zcela tuctová atmosféra, jediný přínos lidová cena, ale s lidovou cenou je tady každý druhý.
G7? Ano stále HB nižší střední, nic nového, jedině zase poměr cena/vlastnosti
3er opět tuctové auto prémiové střední třídy, standardní technika, nic dál, zase jen poměr prémiová technika/cena
B-Max, opět nic technicky převratného
Mám stejný názor, ve srovnání s Mazdou jsou motory Golfu evolucí stávajícího. I když je Golf velice dobrý, mám dojem, že jediné co hrálo proti Mazdě byla vyšší cena, i když to taky není úplně fér srovnání.
Proti Mazdě hraje to, že takovéto ankety se skutečně zaměřují na poměr cena/vlastnosti než na nějaké technické inovace. Skyactive může mít dobrou šanci třeba v anketách typu Engine of the Year (vloni třetí mezi novými motory) atp. I když letos už ty motory nebudou mít punc novinky tak na základě zkušeností bude hlavně o dieselu ještě v různých anketách dost slyšet.
Hm, taky nechápu proč ty technické inovace aspoň nezahrnou do výběru, takhle to trochu zavání tím, že zvolili auto, o kterém si jsou jisti, že o něj potenciální zákazník bude mít větší zájem, i když i to je trochu zavádějící kritérium. V segmentu SUV může mít klidně větší objem prodejů CX-5, než Tiguan, i když to už jsou jen moje spekulace.
Do určité míry je zahrnuta technická úroveň. Inovativnost jde trochu stranou. Parametr je to zajímavý, ale ne podstatný. Jsou oborové ankety, kde inovace hrají důležitou roli. Třeba EuroCarBody, kde hlasují přímo automobiloví inženýři. Tady hlasují novináři a bere se v potaz spíš úhel pohledu spotřebitele.
"GT-86? Klasický malý sporťáček kterých už tady bylo milion, motor zcela tuctová atmosféra, jediný přínos lidová cena, ale s lidovou cenou je tady každý druhý."
To seš hodně mimo. Malých sporťáčků tady je spousta, ale s výbornými (zábavnými) jízdními vlastnostmi je tady jen Mazda MX5, která už je staršího data a pak právě GT-86, jinak nic. Zbytek jsou nudné tuctovky, které si na sporťáčky jen hrají.
Tuctová atmosféra ? To myslíš opravdu vážně ? Napiš 3 atmosferické dvoulitry s výkonem 147kW neby vyšším. Pro ukázku, VW to bez turba nedokáže viz Octavia RS 2.0 TFSI 147kW. Případně mi tady napiš alespoň 1 motor, který není od Toyoty a který používá přímý i nepřímý vstřik benzínu. Najdeš je pouze v Lexusech přičemž GT-86 je jediný boxer s touto technologií. Audi na této technologii už pár let pracuje, ale zatím bez hmatatelného výsledku.
To seš hodně mimo. Malých sporťáčků tady je spousta, ale s výbornými (zábavnými) jízdními vlastnostmi je tady jen Mazda MX5, která už je staršího data a pak právě GT-86, jinak nic. Zbytek jsou nudné tuctovky, které si na sporťáčky jen hrají.
Tuctová atmosféra ? To myslíš opravdu vážně ? Napiš 3 atmosferické dvoulitry s výkonem 147kW neby vyšším. Pro ukázku, VW to bez turba nedokáže viz Octavia RS 2.0 TFSI 147kW. Případně mi tady napiš alespoň 1 motor, který není od Toyoty a který používá přímý i nepřímý vstřik benzínu. Najdeš je pouze v Lexusech přičemž GT-86 je jediný boxer s touto technologií. Audi na této technologii už pár let pracuje, ale zatím bez hmatatelného výsledku.
"VW to bez turba nedokáže viz Octavia RS 2.0 TFSI 147kW!
Tak tohle je prozatím blábol roku.
A BMW nedokáže z motoru 1,6 dostat 75KW, proto tam musí dát turbo. (BMW 114i s 1,6 turbo 75KW/180 Nm)
Tak tohle je prozatím blábol roku.
A BMW nedokáže z motoru 1,6 dostat 75KW, proto tam musí dát turbo. (BMW 114i s 1,6 turbo 75KW/180 Nm)
trepes hovadiny. 114i je vyrazne softwarovo podladena. hodinka u carodeja s pocitacom a to auto ma vykon okolo 140k bez mihnutia oka a obav o motor.
mimochodom, ukaz mi jedinu 1.6, ktora ma 180Nm od 1100 otacok. alebo nie. ukaz mi jedinu 1.6 ktora ma 180Nm.
mimochodom, ukaz mi jedinu 1.6, ktora ma 180Nm od 1100 otacok. alebo nie. ukaz mi jedinu 1.6 ktora ma 180Nm.
Já vím moc dobře, proč tam to turbo je. Ale saab má utkvělou představu, že u VW neumí udělat atmo 200Hp. Proto jsem uvedl, příklad 114i, kde je více než patrné.
Umět udělat a udělat je ale rozdíl.
A proč by to v dnešní době dělali? V koncernu jinak mají atmo přes 100 koní na litr u Audi RS4/5
Mluvil jsem o technických inovacích. Malých sporťáčku se zadním pohonem zde již bylo mraky, jestli je neznáš tak se podívej do historie automobilismu. Už jenom tím, že říkáš je zde MX-5 tak je jasné, že GT-86 nepřináší technicky nic nového. A výkon 147kW opět není žádný zázrak, v historii již zde bylo daleko více, viz třeba Honda S2000. A i v současnosti je dost atmosférických motorů které mají daleko více než 100hp z litru objemu. Takže nejzajímavější je na GT-86 poměr cena/vlastnosti, nikoliv technické inovace jako takové.
S tímto přístupem... kompaktních hatchbacků už tu bylo ještě víc. V minulosti tu bylo kde co, ale dneska?
Už to že se argumentuje MX-5 svědčí o tom, že vlastně žádná konkurence není - MX-5 je roadster, její dvoulitr je o nezanedbatelných 30kW slabší, samosvor dostupný pouze v top výbavě atd.
Už to že se argumentuje MX-5 svědčí o tom, že vlastně žádná konkurence není - MX-5 je roadster, její dvoulitr je o nezanedbatelných 30kW slabší, samosvor dostupný pouze v top výbavě atd.
Ale řeč byla o technických inovacích, jestli bylo před GT-86 dvacet aut stejné koncepce a v řadě HB bylo už pětset dvacet aut podobné koncepce nic nemění na skutečnosti, že technické inovace se u GT-86 nekonají. Technická inovace znamená být první, a to splňuje Mazda se Skyactive, být druhý, desátý nebo padesátý není o inovacích, ale o rozvoji známých principů.
Myslím, že i těch inovací by se pár našlo... ale jinak jasně, o tom GT-86 není. GT-86 je o tom, že se podařilo poskládat vzácně bezchybné auto, které dnes nemá konkurenci.
Je pravda, že zásadní technické inovace tam nejsou. Nicméně "inovace" je to auto samo o sobě. V dnešní době je to exot, jehož nejbližší konkurence je skutečně až ta MX-5. Ohlasy novinářů i lidí, kteří ta auta kupují, jasně hovoří o tom, že taková auta tu zoufale chybí a lidi je chtějí. Ten humbuk kolem něj má svůj důvod. Zkrátka v kontextu dnešní doby je to sakra inovativní auto, a to svým přístupem. Přeci jen když JC prohlásí, že to je nejlepší auto, co řídil za posledních několik let, má to svou váhu.
Připojil bych se tedy ke kolegům, že odbýt GT-86 jako obyčejný sporťák, kterých už tu bylo spousty, není zcela košer. Fakticky to je sice pravda, ale je to ten nejvíc negativistický úhel pohledu, kterým se na to auto koukat a asi málokdo jej sdílí.
Připojil bych se tedy ke kolegům, že odbýt GT-86 jako obyčejný sporťák, kterých už tu bylo spousty, není zcela košer. Fakticky to je sice pravda, ale je to ten nejvíc negativistický úhel pohledu, kterým se na to auto koukat a asi málokdo jej sdílí.
Je to jistě skvělé auto z pohledu cena/vlastnosti, ovšem to je pak stejný pohled jako u toho Golfu nebo 3er. Když postavím GT-86 třeba proti Boxsteru tak je po diskuzi a zbude jen ten pohled ceny. Takže znovu, v kontextu ceny - skvělé auto, v kontextu technických inovací - všechno už tu bylo.
S tímhle přístupem by mělo pokaždé vyhrát prémiové auto a řeknu na to, že to neprémiové má jen výhodu ceny. Proč pořád nevyhrávají Rolls-Royce, když jsou ve všem lepší a zbyde jen cena? Cena je zkrátka jeden z nejdůležitějších determinujících atributů automobilu. Sportovní auto pro masy od tuctové značky, které je tu jen pro radost z řízení a jeho smyslem není co nejnižší spotřeba, tu prostě chybělo. V dnešní době je to vzácnost, kterou stojí za to ocenit. Což se taky děje, získává přední příčky v mnoha těchto anketách po celém světě.
Jak už jsem psal, z mého pohledu jen účelově využíváš těch nejnegativnějších aspektů podle toho, jak se to hodí. Skutečně by mě zajímalo, jak bys mi v kontextu tvého příspěvku obhájil, že Golf vyhrál a A3 ani nepostoupila do finále.
Jak už jsem psal, z mého pohledu jen účelově využíváš těch nejnegativnějších aspektů podle toho, jak se to hodí. Skutečně by mě zajímalo, jak bys mi v kontextu tvého příspěvku obhájil, že Golf vyhrál a A3 ani nepostoupila do finále.
Proč prémiové? Tenhle rok by si to zasloužila Mazda. Přečti si, o čem tohle vlákno vůbec je.
Promiň, ale spíš ty si přečti, na co já reaguji. O obecném tématu vlákna já obeznámen jsem, jen padla řeč i na něco jiného. Kolegův argument proti GT-86 totiž spočíval v tom, že Boxster je ve všem lepší a výhoda Toyoty je jen cena. Proto jsem ragoval v tomto stylu.
Jeho argumentace se pořád nese ve stejném duchu. On to sice není jeden z mnoha, na trhu sedí celkem osamoceně (a to je velká škoda), ale z hlediska inovací nic nového nepřináší - starý, známý, dobrý, klasický sporťáček. A nějakou tu vychytávku, co má, jsme už viděli někde jinde. A když člověk vezme, co je dnes na trhu, tak proti Caymanu má opravdu jen tu cenu.
To je marný, nerozumíme si. Já jsem uznal hned v první reakci, že žádná vyloženě nová technická vychytávka tam není. To auto do dnešní doby přineslo něco jiného než technické inovace.
Jen cenu má ale i ten Golf oproti A3 a stejně vyhrál. Není to JEN cena, ale právě ta důležitá věc cena, která je určujícím faktorem pro celé auto. Kdybychom k tomu přistupovali touto logikou, tak pokaždé můžeme vyhlásit za vítěze ten Rolls-Royce a říct, že je ve všem nejlepší a oproti ostatním je jen několikanásobně dražší. O to mi v tom příspěvku šlo a myslím, že hlavu a patu to má.
Jen cenu má ale i ten Golf oproti A3 a stejně vyhrál. Není to JEN cena, ale právě ta důležitá věc cena, která je určujícím faktorem pro celé auto. Kdybychom k tomu přistupovali touto logikou, tak pokaždé můžeme vyhlásit za vítěze ten Rolls-Royce a říct, že je ve všem nejlepší a oproti ostatním je jen několikanásobně dražší. O to mi v tom příspěvku šlo a myslím, že hlavu a patu to má.
Nikde nepíši, že by se nemělo ohlížet na cenu. Tohle vlákno je o inovacích. Tak proč to pitváš dál? Záleží, jak by se inovace započítávaly (musí to mít první celosvětově, v rámci trhu, nebo ankety - co když má vychytávku, kterou sice představili na jiném modelu, ale ten v anketě vůbec není/ nebyl atp.), ale většina aut by tady měla smolíka. A Rolls Royce nepatří mezi špičku na poli inovací.
Překrucuješ, nikde jsem netvrdil, že má vyhrát prémiové auto, přečti si celé vlákno. RohYpnol argumentoval, že by se mělo vzít do úvahy kdo přišel s nějakou novou koncepcí a proto že by měl vyhrát MB-A. Já říkám, že kdyby se takto postavila kritéria (nová koncepce) tak jediným vítězem může být jenom Mazda, protože ta skutečně přišla s novou koncepcí motorů. Ostatní jsou jen o posuzování cena/vlastnosti protože novou koncepci či nové technické řešení nepřinesl mimo Mazdy nikdo z finalistů.
Já reaguji na ten tvůj výčet, kde jsi GT-86 odbyl jako tuctový sporťák a vůči čemuž se taky dost lidí ohradilo. Pokud to bylo myšleno jako seznam technicky neinovativních aut a mám ty komentáře k nim brát s nadsázkou, tak to samozřejmě beru.
Nic to ovšem nemění na mých výhradách k té logice, že lepší auto od výrobce jako Porsche je jen dražší a tudíž GT-86 není zas takové terno. Vím, žes to takhle přímo nenapsal, ale vyznívá to jakože GT-86 je nic, vždyť je tu přeci Cayman/Boxster, kteří jsou JEN dražší.
Nic to ovšem nemění na mých výhradách k té logice, že lepší auto od výrobce jako Porsche je jen dražší a tudíž GT-86 není zas takové terno. Vím, žes to takhle přímo nenapsal, ale vyznívá to jakože GT-86 je nic, vždyť je tu přeci Cayman/Boxster, kteří jsou JEN dražší.
Pokud někomu nezáleží na ceně tak samozřejmě všechna auta ve výběru jsou pro něj nezajímavá a najde si technicky daleko dokonalejší auta. Právě proto se u takovýchto typů soutěží objevuje parametr cena/vlastnosti protože bez něj by se z těchto soutěží stala jednostranná záležitost těch nejdražších vozů.
K té tuctové atmosféře, vyjmenuj alespoň čtvrt tuctu podobných motorů.
Pomer kvality a ceny je jiste brilantni treba u noveho Aurise. U nekterych proflaklych si nejsem jist. Nepsal jsi podobne hodnoceni take pri uvedeni na trh u G6?
Se divim ze nevyhral pred lety u nas G6 auto roku, motory byly jiste inovativnejsi nez dnes a podvozek rovnez lepsi. Jinak ostatni, jako prostor pro posadku, kufr beze zmeny 😉
Ted jsem parkrat nazivo videl G7 zezadu a je takovej nejakej strohej. G6 vypada lepe 😉 Exterier G6 na me pusobil hodnotneji.
Se divim ze nevyhral pred lety u nas G6 auto roku, motory byly jiste inovativnejsi nez dnes a podvozek rovnez lepsi. Jinak ostatni, jako prostor pro posadku, kufr beze zmeny 😉
Ted jsem parkrat nazivo videl G7 zezadu a je takovej nejakej strohej. G6 vypada lepe 😉 Exterier G6 na me pusobil hodnotneji.
Škoda, přál jsem jí to. Vidět stejně bude jen vítěz a sportovní auto na prvním místě mohlo tak trochu zbořit zavedené pořádky, což by bylo velmi sympatické. Což se tedy podařilo i místem druhým, ale jak píšu, nebude to vidět. Chtělo to v porotě o pár golfistů méně. >😁 Ale co i tak úspěch. Stejně tak CX-5 si místo na špičce díky inovativnímu přístupu značky jistě zaslouží.
Že by vyhrálo podobné kupé bylo vysoce nepravděpodobné (viz výsledky minulých kol), takže poměrně těsně druhá GT86 je pro Toybaru mimořádný úspěch.
To není zas tak úplně pravda. GT-86 se umisťuje vysoko všude, mnohokráte na stupních vítězů a někde možná i vyhrála (minimálně v TG, což má obrovskou váhu), všechny země nesleduji. Tady v ČR se taky dost novinářů stavělo na její stranu, ale tábor těch, pro které takové sportovní auto není až úplné terno a kteří k tomu přistupovali jaksi německy prostým výčtem vlastností, byl holt o malinko větší. Proto jen říkám, že je to škoda, o kousek to mohlo vyjít a jak jsem říkal, velmi příjemně by to prolomilo ledy.
Tyhle ankety mají své priority a podle toho se hodnotí. Auto jako GT86 je výjimka, ne pravidlo. Můžeme být rádi, že se takové auto vůbec dostane do užšího výběru.
S výsledkem, tak jak je v tabulce nemám problém. První trojice se mi zdá celkem dobře zvolená. Druhé místo sportovního vozu je milým překvapením. Jediné k čemu mám výtku je umístění B-Maxu, to auto snad ani nepatří do první desítky, případně jen na její chvost. Já bych prohodil i 3er a A-klasse, ale to není podstatné.
B-max je zajimave resenym autem, urcite nebyl vybran jen tak
Je to mini - MPV což je segment, který je u nás prodejně "mrtvý," v Evropě je v útlumu taky, nechápu.
Myslíš jako, že jak může být béčkové Béčko (B-Max) před áčkovým Ačkem? >😒]
Jinak (myšleno vážně) souhlas... 😉
Jinak (myšleno vážně) souhlas... 😉
Vzhledem k tomu ze jsem z finalove skupiny jel jen s MBA ktere skoncilo podle me bohuzel posledni...tak mi neprislusi hodnotit zda-li to vyhral ten pravy vuz...tesi me umisteni toyoty a mazdy...to jsou jiste velmi kvalitni vozy
Tam musela zase být tlačenka 😄 Že Golf 😄 Soudný člověk musí považovat za jediného možnoho vítěze Mazdu CX-5.
tak snad Golf nedopadne jako oni, když se nám snaží namluvit, že špagát v motoru je pevnější než řetěz (vždy se mluvilo, že řetěz je navždy, ale je hlučnější) a lešeňovka je ta pravá výhra. Dalších výhrad nemám. Až na B max celkem povedené.
Myslím, že trochu motáš dokopy auto roku a české auto roku - to jsou 2 odlišné ankety a v té české, myslím, asi těch fiatů ani v minulosti zas tolik nevyhrávalo..?? Tu celoevropskou anketu většinou vyhraje menší auto s co nejvyšším počtem inovací, což se fiatu celkem zdárně vedlo, ale že by to mělo nějaký výrazný vliv na celkovou prodejnost, to myslím že ne.
Druhé místo pro GT 86? WTF! Může mi někdo vysvětlit CO je hezké a NOVÉ na autě bez koulí = GOLF VIIIIXIII ?!? >😁
Ake necakane na tomto trhu! 😲
Jeden by nepovedal.... ani dvaja.
Jeden by nepovedal.... ani dvaja.
Tak já myslím, že ty výsledky se prostě odráží od reality. Je pravda, že mě osobně se líbil víc Golf VI, ale i tak jsem pro tu sedcmičku v té soutěži hlasoval, ale rozhodoval jsem se mezi ním a MB A. Já myslím, že by mělo být od inovací po design i reálnou prodejnost a zájem o auto zhodnocováno při těch výsledcích vše. Ale je taky fakt, že ten Golf mi tam z těch aut jako vítěz sedí prostě nejvíc.
Jaké auto by mělo vyhrát Auto roku 2013????
Hodnotím Golf jako dobrou volbu všech svých porotců... 😉
Hodnotím Golf jako dobrou volbu všech svých porotců... 😉
Dobrá volba. Dobrá garážová volba. Ostatně tak to také má být, v hodnocení aut, zejména, když hodláš kritizovat, je dobře začít ve vlastní garáži. Jen tak přes palec si svého draka zařaď mezi horní šestku a tipni si, na jakém místě bys skončil. No a podle tohoto umístění vol následně hrubost svých slov.
Oceňuji též druhé místo, je znát, že zde se šlo na objektivitu a hodnotitelé brali do úvahy nikoliv počet monočlánků v kufru, ale především to, že se mají hodnotit... auta v jejich komplexní využitelné šíři. Lze samozřejmě zahájit diskusi o umístění třeba áčka, ale nepovažuji to za natolik potřebné, aby se tu na tomhle tématu udělalo pár prosťáčků dokonale do kalhot...
A tedy v komplexu lze letos porotu vychválit, umístění samo není až tak rozhodné, ostatně kdo z diskusních posměváčků by dokázal v reálu tak okázale jako na diskusi odmítnout jeden každý model do své garáže? Ani jeden, z ohlodanými nehty klofou jednu garážovou ostřesnost za druhou, neznalí, nevědomí, závistiví a vskutku postojově malolitrážní.
Co tedy vybrat na diskusi jako... diskusního vítěze. Zde je to myslím též jasné - GOLF. Vítězí jak přesvědčivým designem, tak především svými odladěnými komplexními vlastnostmi, a to v postavení nejuniverzálnějšího vozu Evropy. Golf je vůz, který největšímu procentu šoférské populace plní garážové sny, někdo se spokojí s malým výkonem a uměřenou výbavou, jiný zase upřednostní geteičko, nejpřítulnější hot-hatch trhu. Jistě, chytří vědí...
Ty si zatím ale na zeď přilépni TGT, kluci ocení tvůj vyhraněný postoj. Ostatně na garážovou dřeň máš ještě dost času. Na dřeň to totiž obnažíš, až si jednou půjdeš koupit svůj nový vůz. Garantuju ti, že na TGT si nevzpomeneš ani náhodou. A víš proč? I na to máš zatím čas. Tak pluj zatím na dokonale okázalém plakátovém rauši a sekej to kolem sebe nekompromisně a natvrdo. Čas prozření tě totiž teprve čeká.
BRAVWO GOLF ROKU :yes: :-!
Oceňuji též druhé místo, je znát, že zde se šlo na objektivitu a hodnotitelé brali do úvahy nikoliv počet monočlánků v kufru, ale především to, že se mají hodnotit... auta v jejich komplexní využitelné šíři. Lze samozřejmě zahájit diskusi o umístění třeba áčka, ale nepovažuji to za natolik potřebné, aby se tu na tomhle tématu udělalo pár prosťáčků dokonale do kalhot...
A tedy v komplexu lze letos porotu vychválit, umístění samo není až tak rozhodné, ostatně kdo z diskusních posměváčků by dokázal v reálu tak okázale jako na diskusi odmítnout jeden každý model do své garáže? Ani jeden, z ohlodanými nehty klofou jednu garážovou ostřesnost za druhou, neznalí, nevědomí, závistiví a vskutku postojově malolitrážní.
Co tedy vybrat na diskusi jako... diskusního vítěze. Zde je to myslím též jasné - GOLF. Vítězí jak přesvědčivým designem, tak především svými odladěnými komplexními vlastnostmi, a to v postavení nejuniverzálnějšího vozu Evropy. Golf je vůz, který největšímu procentu šoférské populace plní garážové sny, někdo se spokojí s malým výkonem a uměřenou výbavou, jiný zase upřednostní geteičko, nejpřítulnější hot-hatch trhu. Jistě, chytří vědí...
Ty si zatím ale na zeď přilépni TGT, kluci ocení tvůj vyhraněný postoj. Ostatně na garážovou dřeň máš ještě dost času. Na dřeň to totiž obnažíš, až si jednou půjdeš koupit svůj nový vůz. Garantuju ti, že na TGT si nevzpomeneš ani náhodou. A víš proč? I na to máš zatím čas. Tak pluj zatím na dokonale okázalém plakátovém rauši a sekej to kolem sebe nekompromisně a natvrdo. Čas prozření tě totiž teprve čeká.
BRAVWO GOLF ROKU :yes: :-!
Souhlas, Golf VII je skutečně neuvěřitelně odladěné a dochozené auto, dokonalý univerzál, který navíc perfektně jezdí. Auto roku v ČR je logickým oceněním, a zcela jistě nezůstane jen u ČR. 😄 :yes:
Souhlas..!!
Golf je jednoznačně nejlepší auto z nominace.A bude taky nejprodávanější..
Mazda je pro mne hned na druhém místě..Mercedes se fakt povedl,dal bych ho na třetí flek.
Ford B-max je ideální kára pro ženu s dětmi..myslím,že tam patří.
BMW je klasika,krásné auto.Toyota mne nezaujala..možná kdyby mi bylo 18.. 😉
Golf je jednoznačně nejlepší auto z nominace.A bude taky nejprodávanější..
Mazda je pro mne hned na druhém místě..Mercedes se fakt povedl,dal bych ho na třetí flek.
Ford B-max je ideální kára pro ženu s dětmi..myslím,že tam patří.
BMW je klasika,krásné auto.Toyota mne nezaujala..možná kdyby mi bylo 18.. 😉
pane dinero, naprosta pravda! universal kazdym mm/coulem (jak kdo chce)! s golfem jezdil/jezdi kazdej, netreba predstavovat... vsichni jsou spokojeny, ze jezdi za 4l/sto, max 3k/min., s rodinou, a tak... ale proc ne... jenze bohuzel jsem mel tu moznost, a mel jsem pujcenou tu gt-86... a na rozdil od universala, je s tim autem velka prd*el. urvat ho, vyzaduje ztratit pud sebezachovy (a vypnout, samo, esp). kdyz nepustis gt pod 5k, tak se budes divit...! otazka: mit doma gvii a chtit spasskaru, urcite neberu golf gti, ale tuhle potvoru, i kdyz do kufru dam je 4 kola...
tak tak... a proto je objednán :yes: i30 i Ceed proti němu vypadají jak špatně poskládané lego..
Aby jsi to lego nezáviděl až se vrátíš zpátky na zem a zjistíš, že jsi vyhodil zbytečně o pár desítek tisíc jen za znak na kapotě. Vím o čem mluvím máme doma GolfVI i i30. To by ten nový Golf musel být o dost lepší než starý aby se íčku vyrovnal. Samozřejmě porovnávám co dostanu za stejné peníze.
Najuniverzálnejší nemusí zákonite znamenať najlepší. Osobne nemám rád vyhlásenia, že Golf definuje triedu, ale dá sa povedať, že ju charakterizuje. V tomto prípade univerzálnosť funguje a VW konečne dokázal, že vie spraviť aj zaujímavé a nenudné auto. Lacnejšie riešenie, plasty nižšej kvality - nechápem tú kritiku, ja naopak kvitujem to zostúpenie z výšin o pomyselný schod a priblíženie sa v tomto ohľade štandardom doby aj štandardu ľudí, ktorí Golfa kupujú. Aj keď jednu výtku predsa len mám a s tou VW nič nespraví - že je Golf častým terčom zlodejov a závistlivcov s kľúčami. Ale to je asi špecifikum centra Európy...
Nevím proč volit Golfa kterej je pořád stejnej, nudnej. Mercedesu se začíná dařit pomalu to co bylo do nedávna výsada Italů a to je vzhled který rozpoutá emoce. O technice se bavit nemusíme ta je jednoznačně lepší než u VW. Osobité funkční praktické a ke všemu skvěle vypadajcí auto 😄 Pochybuju že evropské auto roku vyhraje Golf, u nás se tomu nedivím, protože VW Golf potažmo Škoda Octavia má u nás prostě spoustu fanoušků takže jinak to dopadnout ani nemohlo >😁 já mezi ně ale nepatřím ani zdaleka
Tohle je čiste zoufalstvi. Po kolikate u nas vyhral Golf ? Co je na MB A tak zazračneneho ? Nic !!! Tam kde je dnes MB A tam je Golf už mnoho let. Ta zavist a připosranost z Golfa je ne jen u tebe už nechutna. :no:
Spíš ty seš z golfa asi úplně vystříkanej >😁 mě golf nic neříká, je to auto kterého bych si prostě nedokázal vážit, bral bych ho stejně jaoko nějakýho korejce a podobně ale Ten Mercedes se vážně povedl a to jsem byl vždycky na BMW. I kdyby byli Golf a MB parametrově úplně stejné tak nikdo nemůže popúřít že MB třídy A je jednoznačně vzhledově povedenější. Golf ani být nemůže vypadá pořád stejně >😁 takže nudně >😁 auto pro důchodce prostě
Vitezstvi Golfu je dano jeho puvodem, nikoli vlastnostmi. Oproti minule generaci se zlepsil pouze ve dvou vecech. Ve vzhledu a vnitrnim prostorem. Prekvapive vsak, v nekolika vecech si pohorsil. Odhlucneni podvozku, mene kvalitni plasty, zvesti o ne tolik povedenych prevodovkach..., v ergonomii je pokrok minimalni, uz je videt na rychlomer (vlastne se jen zvysila kaplicka pristr. desky o 2cm). Za neodpustitelnou vidim absenci klasicke rucni brzdy a humpolacky vyresenou podlahu v zavazadelniku.
I tak, gratuluji vitezi a tesim se na vysledky v nezaujatych zemich.
I tak, gratuluji vitezi a tesim se na vysledky v nezaujatych zemich.
A dalši mimoň ktery G7 neviděl bliže než na 20m. Jinak G7 je Německoeho puvodu ale tvuj puvod ? Raději nevědět.
Naopak, mam s nim dost cerstvou zkusenost.
P.S. mirni se... na buranske vylevy neni, verim, nikdo zvedavy.
P.S. mirni se... na buranske vylevy neni, verim, nikdo zvedavy.
Proč reaguješ na značky aut z kterych maš mindraky ? Stejně to jejich kvality nesniži takže maš smulu.
Kdyz chces videt mindraky, musis za mistnim labilem a jeho klonem jelitem (popr se podivej do zrcadla).
Co se tyce kvalit, o nich nepisu a ani se je nijak nesnazim snizovat. Golf VII se mi libi, mnohokrat jsem to zde jiz napsal. Nic vsak neni bez chyb, ani Golf.
Co se tyce kvalit, o nich nepisu a ani se je nijak nesnazim snizovat. Golf VII se mi libi, mnohokrat jsem to zde jiz napsal. Nic vsak neni bez chyb, ani Golf.
Už když jsem viděl přispěvek od Marianek a nadpis GRATULACE VITEZI tak jsem se zasmal a věděl že pujde o dezinformativni nadpis ktery v sobě skryva pouze plivance.
A kdyby jsi to auto měl projete tak by jsi nenapsal to co jsi napsal.
A kdyby jsi to auto měl projete tak by jsi nenapsal to co jsi napsal.
Toto pouze potvrzuje fakt o tvem mindraku.
Zaroven je videt, ze te doma moc dobre nevychovali. Vitezi se slusi blahoprat, at se ti dane vitezstvi zamlouva, nebo ne.
Zaroven je videt, ze te doma moc dobre nevychovali. Vitezi se slusi blahoprat, at se ti dane vitezstvi zamlouva, nebo ne.
Nedá mi to, ale musím se zeptat, proč soudíš že má z auta (z VW) mindrák? Napsal, že ho viděl a nesedlo mu.. to se musí každému zákonitě líbít a komu ne, má mindrák?. Mne se více líbí generace 5 a 6. Nový G7 mi přijde hodně hranatý.. Sám sem v G7 neseděl, tak ji nebudu soudit, ale věřil bych těm plastum. Nedávno jsem měl tu čest si dost dukladně prolézt stávající generaci Jetty a porovnat s předchozí. I když na první pohled je interiér libivý, tak se nemužu zbavit dojmu, že v předchozí generaci je lépe zpracován s lepšími materiály ( srovnávány vezre comfortline), nejsem hater VW. Také nebudu tvrdit, že je to u každého modelu stejné, ale dle mne byl vrchol VW u minulé generace modelů ( G5,6, Passat B6, první CC..) to byla opravdu moc hezká auta, dnes už mi design přijde hranatý a vracející se zpět do 90tek, jak podotkl můj táta ( potencionální kupec G7, který se díky hranatým tvarům o něj přestal zajímat).
Objektivně si Golf 7 vítězství zaslouží, určitě je to dobré auto, ale já bych volil BMW 3 😊
Objektivně si Golf 7 vítězství zaslouží, určitě je to dobré auto, ale já bych volil BMW 3 😊
Zřejmě neznaš. Jemu od jiste automobilky nikdy nic nesedne asi tak. Navic on piše že se mu G7 "libi" oproti předchudcum což ja mam stejně jako ty naopak. A to mam raději ostřejši rysy.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Golf na první místo patří,už z důvodu kolik se jich v ČR prodává. Ale co tam chce ta Toyota ?? Ti lidi co jí dali hlas jsou buď bez mozku,nebo si dělali *. Seděli a jeli jste v tom někdy? Vždyď to je parodie na auto směska toyoty a subaru a nic pořádného z toho nevypadlo. BMW 3 takový designový a technologický skvost a čtvrtý ?? Styďte se vy koyotysti!!!!! :no: :no: :no:
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
No to je pravda,ale no money no funny a v tojotě je money dost ...
Podle počtu příspěvků a jejich kvality jsi znalec 😄 :yes:
Takže vítězem je zcela nezajimavé auto, jehož zařazení je porušením pravidel ankety (auto rozhodně není inovativní ani vyrazně změněné od poslední verze)
následované nevýkonným předraženým kupé s interiérem z 80. let hrající si na sporťák.
Tomu se lze jen zasmát >😁 >😁 >😁 :no:
následované nevýkonným předraženým kupé s interiérem z 80. let hrající si na sporťák.
Tomu se lze jen zasmát >😁 >😁 >😁 :no:
Ať žije mazda5!
Alebo prtiamy konkurent Honda CRV. 😉
Příjemné překvapení je umístění GT86. Nechybělo moc a Golf měl po ptácích. 😄
CX-5 pohanaju dva unikatne motory a dve unikatne prevodovky.
Nuz co, nase narody asi stavili na klamlivy pocit istoty, ktora sa dokaze pozerat len dozadu, snivat o minulej slave, a nema odvahu posunut sa vpred.
Kreacionizmus slavi uspech pred evoluciou, slepa vetva pred vyspelejsim jedincom...
Keby prirodzeny vyber fungoval ako anketa auto roka, tak Homo Sapiens vymrie spolu s neandertalcami.
But my mother had me tested, so I should be fine 😄
Ad GT86 - kupé, bude mít problém vyhrát podobnou anketu i jinde, než v ČR, včetně celoevropské ankety.
Ale bez legrace, na našich silnicích má klikovka jednu a asi nezanedbatelnou výhodu - je levnější na údržbu.
Nový Golf je solídna voľba, posledná generácia je vyvážená a tvarovo vydarená. O technike ťažko možno pochybovať - Golf síce nikdy nebol priekopníkom, ale prečo by sa mal o to zrovna začať pokúšať, že...
To je pořád dokola...
Pro mě lepší kvalitní torzka(Golf, Octavia, Astra) než mizernej víceprvek(některé korejské vozíky)
Co se týče druhé části, to se taky člověk většinou dozví od koncernistů, ale... Já tedy ve všech testech čtu, že co do tlumení nerovností patří i30 i Cee'd k tomu nejlepšímu ve třídě a že to zároveň neznamená žádnou houpavou jízdu, která by komplikavala dynamičtější přesuny. Mně se tento argumet tedy zdá lichý.
Z tvých příspěvků je zase cítit, že jsi jeden z místních Koreafans, takže je mi jasné, že budeš vynášet do nebes i podvozek první generace i30, který opravdu nebyl žádná hitparáda :no: