Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

BMW 3,0 l TwinPower Turbo diesel: Výkonnější verze pro 730d a 330d

35 komentářů

To sa dalo ocakavat.30d uz sliapal 35d na krk a konkurencia sa tiez posnazila.Tymto tahom BMW zase potvrdilo, kto je majstrom v danom obore.
Bravo BMW. :yes:
Dinar
No, já bych to viděl trochu jinak, než jak vyplává z článku, z toho co vím, nejde o náhradu 3,0d, ten je teď nový, myslím 180kW verzi, a v té nějakou dobu zůstane (jednoturbový), tahle dvouturbová novinka je inkarnace 35d a z hardware má pouze mírně upravené sání, ale zásadní změnou je úplně nová řídící jednotka, která jednak dostává z motoru větší výkon, ale hlavně řeší problematické reakce na plyn v nižších rychlostech, je to řešeno pozvolnějším nástupem krouťáku v nižších otáčkách, na nervozitu a cukání si stěžovalo příliš mnoho zákazníků. To je celé, rozhodně tento motor nenahrazuje v modelech 530d nebo 730d. 😉
kuko
a jak to pak budou označovat? Když i tento nový twinturbo i ten starý turbo je 730d?
Dinar
Nic takového nebude 730d bude pořád základ s jedním turbem, tohle bude 740d.
kuko
nebyla už kdysy 740d? osmiválcová nafta jestli mě paměť slouží?
Beaumont.
Jo jo, bývala. Co jsem s ní kousek jel, tak fungovala dobře, ale proti 35d nedávala moc smysl, samozřejmě kromě image a (snad) zvuku.
Dinar ja som nemyslel, ze to bude nahradzat 30d, ale, ze s tym museli nieco robit, lebo 30d sa parametrami dostavala na uroven 35d a BMW dostalo konkurenciu v Jagovi.
30d je v podstate novy motor, ved bol nedavno upraveny a je spickovy.
Mna by skor zaujimalo preco je v clanku napisane, ze iba pre trojkovy rad a sedmovy a co patkovy?
A verim, ze ta jednoturbova 3,0d 180kW pride aj do patkovej rady a tato s dvomi turbami tiez.Ved ju davaju okrem 7 aj do faceliftovanej 3 rady.
Dinar
Ale jo, tobě rozumím, nerozumím tomu, co je v článku. Jistěže jednoturbová přijde i do nové pětky, tady jde právě o ten větší rozestup mezi dvěma verzemi, když jednoturbová posílila, musí logicky i dvouturbová. V sedmičce to samé, v trojce nevím, totiž co vím, spekulovalo se (ó hrůzo) i o "naftové M3" ani napsat se mi to nechce, tfuj, s vyhoněným 35d, i BMW vidí prodejní úspěchy "sport" verzí posílených dýzlů např. u VW (byť v jiných třídách) nebo teď Honda S-type, ale doufám, že zůstane jen u spekulací. Tedy, těžko říct, jestli bude jen posílení a zůstane normální 335d nebo vznikne nějaká jako M3d s ještě větším výkonem.
a oznacovat sa bude 340d a 540d, tak ako pises pre sedmickovu radu?
Osobne neverim tomu, ze pride nejake M3d, ale v dnesnej dobe je mozne vsetko. 😉
white label
Mne nejvíc rozhodně překvapil ten krouťák....sise už od 1200! ot., ale jen 400!Nm, přitom jednoturbová 730d má 540!Nm...?!?
white, ale to je udaj pre benzinovu 35i. 😉
white label
Máš pravdu, já myslel, že celý článek je (podle madpisu) jen o dieselech... 8-s :😉 >😒]
ani nevies aku si mi urobil radost, konecne si sa aj Ty sekol. >😁 :-! 😉
white label
Znáš to..., i mistr tesař se někdy ... 😉
Reakce č. 2718 (ještě máš co dohánět) se mi nakonec stala osudnou... ;-\ >😒]
no neviem ci tu ja budem mat tolko reakcii, neviem ci to tu tolko vydrzim.Ale myslel som si, ze si tu uz stary harcovnik, ale si tu, len o nejaky mesiac dlhsie ako ja. 😉
white label
No právě, o to je to číslo zajímavější...(v průměru na jeden měsíc už pomalu patřím ke "špičce")... >😁
Před tím jsem byl jen občasný, pasivní pozorovatel... 8-s
no dolezity je obsah, nie kvantita. >😁
Ja tu chodim uz roky rokuce, ale prispievat som zacal az od februara.
A neprehanaj to, aj manzelke sa treba venovat. 😉
white label
Tak kvalitu beru (u sebe) jako samozřejmost... >😁
A s manželkou mi taky pomáhat nemusíš... >😒]
Hammunasakra
...neměli bychom se zeptat radějí jí? 😄
PS: Tak mne nejprve ZAUJAL nový BMW motor, ale "tady" je snad JEŠTĚ "zajímavěji" 😉
white label
Ty si raděj hlídej všechny své Brumly a buřtíky, ty nespavče... >😁
...nebo tě prásknu, že k vůli mně už ani nespíš... 8-s
no a burtik bude na teba napaleny, lebo kylie si neplni manzelske povinnosti. >😁
white label
Nevíš..., třeba by mi nakonec ještě poděkoval... >😁
ale nenapadlo ma to, ale fakt, keby si potreboval pomoct, ja sa rad obetujem pre kamarata.Tvoja manzelka je mi vekom blizka, tak by som to vedel stravit, sice s velkymi vycitkami, ale stravil. 😄
white label
Já tě znám..., sice s "malým", ale za to s "velkýma výčitkama"... 8-s >😁
>😁
kolmar
a ze kto tu ma vyrast??? Neviete naco inzinieri stvorili SZ???

PS: kvalita nad kvantitu :yes: (tentokrat myslim prispevky!!!! lebo co tebe chodi po rozume tak verim, ze prispevky ta nanapadli >😁 )
na co stvorili suche zadky SZ? 😲
PS: mas za :yes:
Hammunasakra
Tak 2728?
Nu ještě MÁTE co dohánět! 😉
white label
Tak malý rozdíl a to si tady o celý "kalendářní rok" déle.... >😒]
A pak ten zřejmý rozdíl v kvalitě (samozřejmě v můj prospěch)... >😁
Vampix(Diesel Power)
mně spiš přijde že by to mohlo vypadat tak, že faceliftovana 30d zustane a tohle je misto 35 d...spiš už takhle bych to čekal...
a proč ne M3d jak už jsou obludy SUV v Mku...vždy 330d ma pružne zrychleni za 4.8 na IV. a M3 ji ma za 4.9...jistě to je jenom čistě teoreticky ale ja proti naftě nic nemam (je to tim že se i chysta přirustek v podobě 320xd nebo 330xd, takže jsem ovlivněn 😉 )
no ved to uz spominame v diskusii, ze ide o nahradu 30d. 😉
pardon, ze ide o nahradu 35d.
Vampix(Diesel Power)
tj tak, když někdo začne číst diskusi a pak ji nedočte a přispíva sry >😁
to je v pohode, to sa stava aj mne. 😉