Novinky
happy_driver
Ojetiny su mi u pr*dele......takisto ako Audi, len raz som vliezol do A6, ked som sa utvrdzoval, ze zoberiem E. Stacilo, A6 ani omylom, to nie je auto pre mna.
Johnnn
Co se výkonu týče, tak šestiválce MB poslední dobrou výkonově stojí z trojky jako poslední. Ale pořád vzpomínám na 320 CDI (165 kW). Ten motor byl úžasně kultivovaný a tichý. 350 CDI je sice lepší tahoun, ale už to není tak zvláštně ležérní jak 320 CDI. Silnější diesel moc nechápu, ale záleží na prodejích 😄
honzamo
To je pravda. Z mého pohledu je taky 350 CDI naprosto ideální a dostatečná motorizace a kdo chce víc výkonu, má volbu benzínových osmiválců a spotřebu už moc neřeší. Snad jen to, že musí trávit více času na benzínkách 😁.
Jen mě prostě zarazilo, že mercedes vlastně teď nemá konkurenci pro nejsilnější diesely BMW a audi.
Jen mě prostě zarazilo, že mercedes vlastně teď nemá konkurenci pro nejsilnější diesely BMW a audi.
Johnnn
:yes:
Když víc výkonu, tak třeba novinku od Audi. Super diesel od BMW mě ani trochu neláká - 3 turba = větší šance, že se něco posere, v případě ojetiny to bude nebude nejrozumnější koupě...
Když víc výkonu, tak třeba novinku od Audi. Super diesel od BMW mě ani trochu neláká - 3 turba = větší šance, že se něco posere, v případě ojetiny to bude nebude nejrozumnější koupě...
happy_driver
Aktualne 350CDI je pre dostatocna motorizacia vratane potrebnej vykonovej rezervy (konkretne kombinacia s Airmaticom a 4Maticom je super, najma v takomto pocasi ako mame teraz). Ale silnejsia strojovna sa vzdy hodi.....a urcite po nej siahnu kupci, ktori maju zaujem o ML, GL alebo S. Urcite si vsak aj v E najde svoju klientelu.
honzamo
Co jsem se zatím bavil s prodejcem v mercedesu, tak zatím mají v informacích opravdu jen 350CDI Bluetec 185kw.
Johnnn
Není jisté, zda se objeví v Ečku. Určitě ne ihned po faceliftu. V S Klasse by ale mělo být nové biturbo s výkonem kolem 240 kW. To bude myslím dostatečný výkon. Ostatně zákazníci tohodle modelu nebaží po utra výkonech, ale po maximální kultivovanosti a to aktuálnímu 350 CDI jde špičkově...
To redakce: dostane nové E skutečně slabší variantu 350 CDI o výkonu 185 kW a nebo je to chyba?
To redakce: dostane nové E skutečně slabší variantu 350 CDI o výkonu 185 kW a nebo je to chyba?
honzamo
Pořád nevěřím, že by mercedes nepřišel ještě s nějakým silnějším dieselem. Stále není nic, co by výkonově nahradilo zajímavý, i když bohužel ne moc povedený E 420 CDI.
Zrovna v minulém týdnu jsem byl na prezentaci BMW a měl jsem možnost vyzkoušet BMW M550😁, nebo jak to značí a zátak motoru je opravdu ohromující.
Každopádně pro většinu je asi současné 350 CDI ideální volba a kdo chce něco výkonnějšího, vezme E500.
Zrovna v minulém týdnu jsem byl na prezentaci BMW a měl jsem možnost vyzkoušet BMW M550😁, nebo jak to značí a zátak motoru je opravdu ohromující.
Každopádně pro většinu je asi současné 350 CDI ideální volba a kdo chce něco výkonnějšího, vezme E500.
Johnnn
E 350 je perfektní šestiválec, ale pro velké E se hodí pár těch Nm navíc. Jsem zvědavý na reálnou spotřebu přeplňované varianty...
S 350 CDI jsem se svezl jen krátce při představování druhé generace CLS, ale tam jsem se moc nesoustředil na motor. A současné éčko se mi oproti w211 vůbec nelíbilo. Uvidíme jak bude vypadat naživo facelift.