Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Premiéra Pola WRC se v Monte Carlu vydařila, Prokop s Fiestou sedmý

30 komentářů

Jaros71
Celkem zapadlo super umístění ŠKODY na 8.místě!!!! To přece mezi WRC BOMBA!! :yes: :yes:
Nerez
No, jestli to nebude tím, že víc WRC nedojelo >😁
Za ním dojelo jen jedno "wéercéčko" a to ještě jezdec, kterej měl ze začátku technické problémy a potom měl menší nehodu.
Atomm
Když se podívám do minulosti kdy na tomto serveru byla ještě samostatná sekce WRC (později zrušená a nahrazená "normálními" články o rally v news) tak toto je článek, který zde nemá co dělat. Buď se tomu věnujte naplno jako dříve nebo to vůbec nedělejte. Takovéhle štěky jsou pro fandy rally nedostatečné a vy si děláte (proti dřívějšku) ostudu. Že šla kvalita tohoto webu někam k nule (s občasnými vyjímkami) netřeba diskutovat 😒
geroc I.
A co jiného očekáváš od VW Zeitung? Léta páně pro Auto.cz rallye neexistovalo. Jen co naskočí fauvé hned je oslavný článek v headline. Redakci už z té německé brusele nekouká ani špička nosu. 😒
jendas
Už je to tady. Minulý rok tu nebyla o rally ani zmínka, ale jakmile se zapojil VW tak tu máme hned článeček. A vsadím se s vámi, že článek o rally zde bude pouze, když se Polu zadaří, tak jako dnes.

Snad se mýlím, ale čas mi dá, myslím, za pravdu. :no:
Starfighter
Pokus o flame hezký, ale jsi úplně mimo. Zpravodajství o rally po odjeté soutěži tady bylo minulý i předminulý rok, předtím myslím ještě existovala na auto.cz samostatná rubrika.
_MT_
Navíc si tu o něj někdo zažádal. Buď souhra okolností, nebo někdo z redakce vyhověl.
jendas
Tak pokud redakce vyhověla žádosti čtenáře, tak to potom redakci palec nahoru.

Minulý rok jsem nezaznamenal mnoho článků o rally (max. tak 2 nebo 3 za celý rok, jinak jen, když byl nějaký smrták), pokud jsem je přehlédl tak svůj příspěvek beru zpět a kaju se.

A co se týče roku 2013 a rally, tak to se uvidí jaké a kolik článků s touto tématikou zde bude.
_MT_
Dříve to tu bylo rozhodně lepší. Minulý rok jsem toho také moc nezaznamenal.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
O rally je mezi čtenáři malý zájem, to je důvod, proč jsme z ní udělali okrajové téma
Atomm
Než tohle Lukáši, tak to o rally raději nepište vůbec.
jossalito
:yes:
geroc I.
Bylo kulový. Si o ně neotřeli ani nos. :no:
twistedTSD
Ani zmínka? Mám pocit, že o odchodu Fordu jsem se dozvěděl zde.
Trejsíč
Ano, je to skvělá prezentace špičkových továrních týmů a všechny přední automobilky se mezi sebou perou o co nejlepší umístění ... Ale teď vážně, nejsem žádným zapáleným fanouškem rally a potažmo WRC, ale pohled do výsledkové listiny s hlediska zúčastněných značek je velmi tristní. Ford odchází, přochází VW. Citroen to už asi taky nebude bavit pořád vyhrávat a prakticky bez větší konkurence a tak nám tam třeba pro příští rok zústane jenom VW. Chci tím jenom říct, že je asi něco špatně a WRC pomalu umírá. Bez konkurence je to prostě a jednoduše nuda. Tím nechcio říct, že piloti jsou špatní- to chraň bůh. Myslím, že právě v rally jsou ti naprosto nejlepší, ale myslím že prostě tomu (seriálu WRC) chybí náboj...
Nerez
Právěže letošní sezona bude mít náboj.
1) Loeb pojede jen 4 vybrané podniky, takže titul z toho neudělá, bude šance pro jiné
2) Letos pojedou WRCéčka od VW, Fordu, Mini a Citroenu, tolik značek tady dlouho nebylo
3) u VW se sešli dva kohouti na jednom smetišti, Oiger a Latvala jsou oba velice rychlí jezdci lačnící po titulu
Otrava
Vyhraje vcelku s poklidem Ogier. A o tom upřímně vůbec nepochybuji. Latvala mu stačit nebude, navíc častěji kupí chyby. Klidně se vsadím. 😄
Ham.
Ogier dosud jezdil s lepším autem, Latvala měl daleko horší auto takže rozdíl mezi nimi nijak propastný nevidím. A s tím vítězstvím bych to také neviděl tak jednoznačně. Polo bude velmi rychlé, to bylo vidět právě na RMC, ale je to první sezóna a ledacos se může podělat a většina týmů bere první sezónu na "zahoření" auta.
Otrava
Já nesrovnávám rychlost z předminulé sezoně. Tam Ogier patřil ke špičce. Ponechme to, že měl nejrychlejší auto. Loni jezdil ve škodovce a podával velmi sympatické výkony. I tak byl dost rychlý a prakticky nechyboval. Když nepočítám testování, tak po roce jel první závod s WRC a to rovnou v jedné z nejnáročnějších soutěží. V celé soutěži byl první Loeb, pak velká mezera, pak Ogier a pak další velká mezera a pak zbytek světa. A popravdě, mě to ani trochu nepřekvapilo.
Latvala ani loni nepodal výkon hodný budoucího mistra světa. Pokud tedy nebudeme řešit Citroen a zůstaneme u Fordu, tak Řstberg podával možná lehce slabší, ale vyrovnanější výkony. Jel o soutěž méně a přesto na Latvalu ztrácel celkově jen 5 bodů...
Nerez
Uvědom si, že Polo je nové auto a klidně se můžou objevit dětské nemoci. Ford také např. v roce 2006 vyhrál Monte a Švédsko, v Mexicu oba Fordy havarovaly z předních míst, ale potom se začly vyskytovat technické závady a táhlo se to s nima téměř půl sezony.
Osobně si myslím, že letos Oiger titul nezíská, ale napřesrok to je velice pravděpodobné. Letos bych vsázel na Hirvonena :yes😒br />
Latvala musel s Fiestou na hranu, DS3 byla lepším autem tak se s ní nemuselo tolik letět.
Nehodu Latvaly na Monte bych nebral nějak extra vážně, na Col de Turini havarovalo hodně posádek. Při takových sra*kách na cestě to není nic zvláštního...
Otrava
Já myslím, že tohle VW nepodcení....koneckonců do toho leje tolik peněz. Ale pravda, Polo může být nespolehlivé a pak by se má prognóza nenaplnila. Ale já v to pevně věřím. Loni mi to taky vymlouvali suverénní vítězství Loeba a prorokovali těsnou bitvu... bohužel si myslím, že ani letos to nehrozí.
Latvalu (jak píšu výše) hodnotím tak nějak celkově...třeba na sobě letos zapracoval, ale Ogier je skvělý jezdec a VW bohatý tým s rokem pilného testování za sebou. No přinejmenším si neuřízli tolik ostudy jako Škodovka při svém vstupu do WRC 😄
PeterLuk
Príde "Hjandé", možno aj Toyota a Peugeot. 😉
mecha2020
Propaganda Faš............ názoru je děsivá co se podařilo když jedou pouze dva tovární týmy a to VW dostalo nafrak o 1minutu 30 sekund ostuda a ne sláva
jossalito
Zajímalo by mne, co bys tu vyzvracel, kdyby VW ve svém prvním závodě vyhrál. Ty máš v hlavě velký smradlavý guvno. :-!
mecha2020
Jsi vulgární ovce, už jsem Ti jednou napsal až najezdíš dopředu to co já odcouval, tak mě můžeš soudit, němečtí chudáci nic zatím nedokázali a nedokážou jsou to namyšlený chudáci jako Ty, IRC bylo to samé goliáš se jenom vytahoval na soukromé týmy, ubohé
Kneblis
Mě to tu přijde už jak jen reklama pro koncern. Když by nastoupila jiná stáj mimo koncernu VW a zabodovala by, tak se vsadím, že bych zde nenašel ani zmínku, ale když zabodoval VW, tak už se o tom hned píše.
twistedTSD
To aby se ti redakce veřejně omluvila, že měla na stránce auto.cz tu drzost napsat článek o startu nového (druhého) továrního týmu ve WRC. Aneb zkritizovat vždy vše, to je takové české...hlavně když jde o VW, že?
mecha2020
:yes:
Jaros71
Myslím,že je fajn si tady taky něco přečíst o sportu...
Pokud Loeb pojede větší část MS tak opět vyhraje..
Jinak zabojují asi Hirvonen a Ogier..nebo ještě překvapí někdo další?
MS jde správnou cestou, WRC se slevnily, automobilky se vrací.. :yes: :yes😒br /> Osobně bych nechal závodit auta co se vyrábí,alespon v malých seriích jako to bylo v 80.letech!
mecha2020
Promiň máš pocit že se automobilky vracejí????????? když v tomto roce pojedou jenom dva týmy????? pouze přibyl jeden a dva odešli