Technika
sumy
0
Stlačený vzduch a hydraulický kompresor? Nebyla by lepší voda a pneumatický kompresor >😁 Koukal jsem, že to tak maj popsaný i ve videu, ale už z podstaty principu je nesmysl, aby v pneumatickém systému bylo použito hydraulického kompresoru. Klidně mě opravte, ale tuším v tom chybku
Jestli jsem to dobře pochopil, tak jde o kombinaci hydraulického a pneumatického systému. Při brzdění se čerpá olej do zásobníku, kde stlačuje vzduchu a naopak stlačený vzduch vytlačuje olej k pohonu hydraulického motoru. To by mohlo mít zajímavou účinnost, nicméně to asi nebude o moc lehčí než hybridní systém s baterkami.
ja pracujem vo firme, ktora vyraba tie hydraulicke komponenty, dava k tomu aj nejaku elektroniku a ten pneumaticky zasobnik. ano, je to uzavrety hydraulicky okruh (tzn. nepotrebuje nejaky zasobnik oleja alebo len minimalny) skombinovany s pneumatickym zasobnikom energie. sam som zvedavy ci vobec a ako to realne bude vyzerat v autach, lebo podla prototypu s rovnakym principom pohonu by som nepovedal, ze sa to hodi do aut. ale s podporou takeho velkeho koncernu to urcite bude schopnejsie.
Dokud se nezmění metodika výpočtů normované spotřeby,tak se budou dál vyvíjet tyhle prasopsi... :no:
Kolik emisí se vypustí při výrobě těchto kujvítek? To je jen marketing a pseudoekologie...dělá se mi z toho všeho akorát mdlo ;-\
Kolik emisí se vypustí při výrobě těchto kujvítek? To je jen marketing a pseudoekologie...dělá se mi z toho všeho akorát mdlo ;-\
Tohle nemůže spolehlivě fungovat. Možná kdyby tam byla používaná jen energie stlačeného vzduchu, tak by to šlo. Takhle by vlastně ta vysokotlaká nádoba fungovala jako velký píst, k tomu naprosto skvěle utěsněný jinak se dostane vzduch do oleje a konec. Dále se mi nelíbí umístění tlumiče výfuku vedle tlakové nádoby a stejně tak vzadu - opět tlaková nádoba vedle nádrže s benzínem.
A výsledek tohoto složitého krámu? Spotřeba stejná jako u starého VW Lupo 1.2 TDI, se kterým se reálně dalo zajet i pod 3 l nafty na 100. Tak kde je ten pokrok?!
Btw. já jezdím s Chatenetem po městě za 3 litry nafty úplně v pohodě, akorát občas trochu zdržuju, 4kW do kopce nejsou úplně ideální 😄
A výsledek tohoto složitého krámu? Spotřeba stejná jako u starého VW Lupo 1.2 TDI, se kterým se reálně dalo zajet i pod 3 l nafty na 100. Tak kde je ten pokrok?!
Btw. já jezdím s Chatenetem po městě za 3 litry nafty úplně v pohodě, akorát občas trochu zdržuju, 4kW do kopce nejsou úplně ideální 😄
si zisti, co vypusta z vyfuku to tvoje velebene Lupo 1,2 TDI a co vypustaju z vyfuku moderne motory s rovnakym alebo aj vyssim vykonom. tam je ten pokrok. neda sa obmedzit emisie bez toho, aby bolo treba urobit vela inych kompromisov.
Emise CO2 neberu jako argument, CO2 je sám o sobě neškodný plyn. Horší jsou pevné částice a ty bohužel mají nebezpečnější moderní diesely s vysokotlakým vstřikem. Staré TDI v Lupu je proti nim zcela neškodné, pevné částice které produkuje jsou tak velké, že těžko můžou uškodit. Zato pevné částice z moderních dieselů jsou podobně nebezpečné jako azbest jak uznala i WHO. Pronikají přes plicní sklípky přímo do krve a způsobují všechny druhy rakoviny a leukémie.