Novinky
Zahrám sa na Sybilu - v rámci jazdy bude na tom lepšie Golf ale celkovo body za "Simply clever" pôjdu Octávií. Pač, na domácom trhu drahší model vyhrať nemôže. Pre náš trh je tu Octa... 😄
Tady je to celkem dilema,ale většina má jasno,že >😁 Nicměně,docela vážně bych uvažoval o Golfu a to z toho důvodu,že má v základu lepší výbavu než Octa,ta když se dovybaví,tak je rázem dražší.
u mě byl rozdíl přes 100k pokud jsem se snažil dovybavit oktávku na stejnou úroveň jako golfa. 100k za větší kufr ale menší komfort, horší jízdní vlastnosti.. takže to vyhrál golf
jenže já potřebuji třeba kufr, těžko si tak můžu vybrat golfa, který je výhodnější...to je právě ten rozdíl.
A nebe se GVII náhodou dělat v kombíku? Pochybuji že doplatek za kombi bude 100tis 😉
ale to je esticky hnusné auto ten kombík, to mi strašně připomíná korejce a to je pro mě nepřijatelné. Takže ta octavie tam pořád vychází lépe. Podle mě ani tak golf kombi nedá velikost kufru jako bude mít octavie Combi a možná ani sedan. Ale to se ještě uvidí.
Kombík obecně nebo Golf v kombíku? Mě se G5 ani G6 v kombi nelíbil, ale třeba bude tato generace OK.
myšleno golf V nebo VI v kombíku, ty se mi absolutně nelíbily. Já si od golfa kombi VII moc neslibuju. Zatím jakýkoliv golf kombi byla prostě splácanina a jen obyčejné napojení běžného golfa, který se mi ale zase naopak líbil moc vždy, až na zadek Golfu V.
Jj, tak v názoru na Golf se naprosto shodneme. Jak říkám - co takhle chvíli počkat až bude nový Variant k shlednutí naživo?
Ale stejně mi něco říká, že už jsi se rozhodl 😉
Ale stejně mi něco říká, že už jsi se rozhodl 😉
to neé, spíš koketuju s tou myšlenkou, že by mi na velké věci stačil roomster a k němu si vzal golfa normálního, ale byl by to přechod z octavie I, tak nevím, abych nebyl naštvaný, že jsem si vzal auto s malým kufrem. tak pořád trochu váhám. Ale je fakt, že to vyhraje asi ta octavie😄
Hele, v tom případě doporučuji vyzkoušet. GVII má na HB hodně slušný kufr a Škodovka je pověstná tím, že své kufry papírově hoodně nafukuje - kdysi zde někdo psal že měřil kufr OII v kombíku a Golfu V Variant-rozměry byly (logicky) stejné, ale Škodovka uváděla o desítky litrů větší kufr...
Takže ten rozdíl možná nebude tak velký jak se může zdát.
Takže ten rozdíl možná nebude tak velký jak se může zdát.
No, já co se kufru týče, tak mám vlastní systém měření😄 Já totiž v obou autech vozím pneumatiky a to je na porovnání velikosti kufru úplně ideální. Do octavie I (lift) po sklopení zadních sedadel dostanu 13 ks pneumatik 195/65 R15 a ještě dvě 165/70 R13, takže dohromady 15 větších pneumatik. Do Roomstera dostanu 19 ks. Jeden zákazník přijel s Golfem a dostal jsem jich tam přesně těch stejných pneumatik 8, do kombi Golfa se jich vešlo 12, zadní sklon okna a šířka sloupku zabránil dalším😄 Ale bezkonkurenčně nejvíc se jich vešlo do superbu kombi. 25 ks pneumatik a kdybych se hodně snažil, tak bych tam jednu ještě dostal. A divil by jsi se, ale takový VW Passat Variant dal jen 10 a to jsem se fakt snažil. Ono to mnohdy není o rozměrech, ale o tom, jak je interier řešený😄 Takže já na litry raději moc nedávám, proto se těším na tu novou octavii až ji budu mít půjčenou, to budu zkoušet víc než s ní jezdit😃))
Souhlasím s tebou, taky bych volil golfa. Megakufr nepotřebuju.
prosím odpovězte mi někdo. Jak se teda má rozhodnout člověk, který ten kufr potřebuje? děkuji
Člověk, který ten kufr potřebuje a hlavně využije, půjde a koupí octavii. To je jasná věc. Podle mě rozumně motorizovaná a vybavená octavia je někde kolem 400 tisíc.
vabrat si za ty nekřesťanský prachy něco úplně jinýho...
pořád si raději připlatím za škodovku než za jinou značku, i když u Golfa je třeba váhat, to je fakt, ale ten kufřík by to stejně prohrál, ale jako druhé auto do rodiny by Golf byl jasná volba
Vtip je v tom, že jsi v jedné z mála evropských zemí, kde si za Škodovku oproti mainstreamové konkurenci připlácíš...
Ale OIII rozhodně nebude špatnou volbou, o tom žádná. Přeji šťastnou ruku při výběru. A vůbec, užij si ty krásné chvíle výběru a nákupu nového auta. 😉
Ale OIII rozhodně nebude špatnou volbou, o tom žádná. Přeji šťastnou ruku při výběru. A vůbec, užij si ty krásné chvíle výběru a nákupu nového auta. 😉
to je bohužel pravda. No, jsem na to zvědavý. Dosud jsem měl octavii I, se kterou jsem byl strašně spokojený a tu potřebuji vyměnit a k ní mám roomstera. Škodovka mi prý teď nějak na dva dny půjčí novou octavii, tak se na ní strašně těším, hlavně na ten kufr, já opravdu potřebuji co největší a nechci mít větší auto než octavie. Tak uvidím😄
No tak to si ty dva dny pěkně užij! Na tátově OI jsem se v devadesátých učil jezdit (a ještě na rodiči darované 120L) a na OI nedám dopustit. OII už se dle mého tak nepovedla (viz. crashtesty a zjevně konstrukce převzatá z OI, kontakt pravého kolene s palubkou). OIII držím palce aby navázala na OI.
Každopádně, tomu říkám fanoušek. Uvědomuješ si, jak moc nevýhodná je a přesto ji chceš. Za to :yes: a respect.
Každopádně, tomu říkám fanoušek. Uvědomuješ si, jak moc nevýhodná je a přesto ji chceš. Za to :yes: a respect.
částečně ze zvyku. Patnáct let jezdím ve škodovce a ve všech jsem byl strašně spokojený a všechno byly držáky, i ten roomster mě strašně mile překvapil. Jinak s O II máš naprostou pravdu. a na O 1 nedám dopustit nikdy. 😄
Díky moc😄
Díky moc😄
Pokud jseš rozhodnutej, jeď si ji koupit třeba do Francie nebo do Itálie. Uděláš si pěknou dovolenou a ušetříš spoustu peněz.
No, celá naše rodina od Škodovky odešla +/- v roce 2004 - prostě zjistili co za stejné peníze dostanou u konkurence. Já osobně mám rád tu svobodu výběru. Ale, jak říkám, pokud je člověk spokojený, zvyklý na svůj servis, není moc co řešit. Předpokládám že coby majiteli OI a Roomstera ti udělají i pěknou cenu. A za ten souhlas s OII dík, to se od fanoušků málokdy stane. 😉
Tak si připlať. Jsi ideální zákazník, to je auto přímo pro tebe. Za průměrnou techniku tě nadprůměrně podojí... Inu, země česká, kravín můj... Nechápu tu nesoudnost.
Ano, taky to tak vidím. To je přesně ten typ zákazníka škodovky, co prostě ze zvyku chce škodovku, i když ví, že je předražená. Přesně kvůli tomu má škodovka ceny, jaké má a na takových lidech vydělává. Lukas13 tomu vyjádřil respekt, pro mě je to zas nesoudné chování. Ale nechci to nikomu zazlívat, auta nejsou mikrovlnky a pokud někdo touží po škodovce (i když pro to nemám pochopení, protože podle mě nemá od té mirkrovlnky daleko), tak není co řešit a ať si ji koupí.
Zákazníci škodovky jsou sami proti sobě. Pokud jsou ochotni rozplývat se nad horší technikou nové generace a ještě si za to připlatit, mohou pak jen brečet, že je skouda předražená... Tak jako tak si ji koupí, tak proč by měla zlevnit. Je paradox jezdit si "domácí" výrobky kupovat levněni do zahraničí.
Ano. Pokud chtějí za Octavii platit víc než za Golf, což by byla kdekoliv jinde na světě utopie, je to jejich věc. Ale jak se zjevně shodujeme, je to trochu nepochopitelné.
Nemám nic proti autům jako takovým, jako levný a praktický volkswagen to skvěle funguje, což je vidět i na prodejích v zahraničí. Na druhou stranu chápu lidi, co tvrdí, že škodovku nikdy, protože při tuzemských cenách je to pro uvažujícího člověka, co si uvědomil, že po revoluci si lze koupit auto i jinde než v autosalonu škodovky, skutečně téměř neprodejné.
Nemám nic proti autům jako takovým, jako levný a praktický volkswagen to skvěle funguje, což je vidět i na prodejích v zahraničí. Na druhou stranu chápu lidi, co tvrdí, že škodovku nikdy, protože při tuzemských cenách je to pro uvažujícího člověka, co si uvědomil, že po revoluci si lze koupit auto i jinde než v autosalonu škodovky, skutečně téměř neprodejné.
Jde o to, že vyšší ceny jsou v domácí zemi naprosto běžné. Např. moje auto je dle ceníků ve Francii skoro o 70% (!!!) procent dražší než u nás (opravdu stejný motor, identická výbava). To bych za něj, ač velmi spokojený majitel, nikdy nedal. To bych raději bral třeba tu, ve Francii výrazně levnější, OIII. 😉
A ano - pravě proto, že si OIII onen dotyčný chce koupit a přitom ty vysoké ceny vnímá, tak se pozná fanoušek. A já nevidím důvod proč někomu takovému kazit radost z nového auta. Ten respect jsem myslel zcela vážně.
A ano - pravě proto, že si OIII onen dotyčný chce koupit a přitom ty vysoké ceny vnímá, tak se pozná fanoušek. A já nevidím důvod proč někomu takovému kazit radost z nového auta. Ten respect jsem myslel zcela vážně.
Ve Francii je ovšem výhoda toho, že těch domácích značek je tam více, čili i mezi nimi může fungovat nějaký cenový boj. Tady má škodovka monopol. Ale je jasné, že vzhledem k vyšší poptávce po domácích autech budou vždy tuzemské ceny vyšší.
Já nikomu nechci kazit radost a jak říkám, jestli po tom touží, tak ať si to koupí. Ale pokud sám napíše, že si to kupuje ze zvyku, tak je to přesně to, co jsem já vždycky nesnášel a tomu já, ať se na mě nikdo nezlobí, obdiv vyjádřit nemohu. Hlavně to vůbec nepovažuji za fandovství, jak o tom hovoříš ty.
Já nikomu nechci kazit radost a jak říkám, jestli po tom touží, tak ať si to koupí. Ale pokud sám napíše, že si to kupuje ze zvyku, tak je to přesně to, co jsem já vždycky nesnášel a tomu já, ať se na mě nikdo nezlobí, obdiv vyjádřit nemohu. Hlavně to vůbec nepovažuji za fandovství, jak o tom hovoříš ty.
Je logické, že volkswagen bude vždy lepší, je to vlastník koncernu a nikdy nenechá postavit lepší auto než to své. Nikdy jsem tomu nevěřil, ale začínám mít pochybnosti o "výhodách" v podobě dovolenkových výletů testování Škody (a vlastně nejen této značky). Tak už zbylo "normální a nezaujaté" jen AUTOFÓRUM. Škoda.
To myslíš vážně? Ty až sprosté adorace i30 (vysloveně nacpané do každého testu) o nezávislosti nesvědčí. Je to moc jednostranné.
Hadr na čelo, chlape!
to je hrozný děs běs... obě auta jsem zkoušel a Golf je tak o 2 třídy lepší v interiéru (lepší materiály, lepší řešení detailů, lepší odhlučnění) takže oproti Golfu 6 jednoznačné zlepšení. Oproti tomu Okta 3 je horší než Okta 2 - je vidět zcela evidentní šetření a chybí i spousta maličkostí (různé krytky atd.) co dřív byly. Jízdně taky Golf lepší, líp zatáčí i sedí ve vyšších rychlostech.
Závěr: napsat, že okta je vlastně lepší nebo stejná + to, že má navíc směšnou škrabku je fakt mazec... 8-s Okta 3 se v žádném případě jízdně ani kvalitově Golfu 7 nevyrovná!!!
Závěr: napsat, že okta je vlastně lepší nebo stejná + to, že má navíc směšnou škrabku je fakt mazec... 8-s Okta 3 se v žádném případě jízdně ani kvalitově Golfu 7 nevyrovná!!!
Kde jsi zkoušel novou Octavii?
Že bude Golf v jízdě i v drobnostech lepší je jasné, ale na druhou stranu, krátký Golf podle mého rodinným požadavkům nestačí a kombík ještě není. Třeba u 1.2TSI to může být zajímavý duel, tam budou obě auta s jednoduchou nápravou...
Že bude Golf v jízdě i v drobnostech lepší je jasné, ale na druhou stranu, krátký Golf podle mého rodinným požadavkům nestačí a kombík ještě není. Třeba u 1.2TSI to může být zajímavý duel, tam budou obě auta s jednoduchou nápravou...
Asi bude nejlepší, když napíšeš konkrétní věci a maličkosti, na kterých se šetřilo a taky TVOJE dojmy z testovací jízdy. Na to si rád počkám...
No v interiéru se mi zdá dobrá jen přístrojová deska (u O3), jinak výplně dveří skoro jako Rapid (kromě dekorační lišty nahoře) a ve schránce je hnusnej lisovanej koberec (kterej někde i chválej což nechápu), protože jedinej důvod proč tam je je cena (výjde levněji než plast). Jinak navigace a menu reaguje docela se zpožděním, např. obložení sedadel takové nedodělané (zvláště u sedadla řidiče, kde je taková ta ohavná schránka na vestu). I v kufru např. chybí krytka zámku na zadní stěně kufru atd. atd. Celkově jsem předpokládal, že O3 bude naopak oproti Rapidu více dražším produktem, ale v interiéru to je spíš jen o trochu lepší Rapid. V podstatě hlavním rozdílem je kvalitnější měkčená přístrojovka, ostatní nic moc. Golf je podstatně dotaženější a kvalitnější ve všem. Rozdíl nepozná snad jen tupec nebo ignorant. Např. dorazy schránek mají tlumící elementy, vše je mnohem tužší a bytelnější, zkrátka rozdíl dost zásadní.
Octavia je objektivne lepsia jedine v kufri, ale zaver bude taky, ze medzi autami nie je skoro ziadny rozdiel a zalezi cisto len na preferenciach zakaznika. Takze tento test ma vitazov dvoch. Musi to tak byt. Ako by to bolo, aby Octavia prehrala hned svoj prvy porovnavaci test :-!
2.0 TDI 110kw..Na rozdíl od golfu se však tahle manažerská střela musí spokojit s jednoduchou zadní nápravou, což je trochu koncernový faul… :no: :no: :no: :-!
Katastrofa...!!! :no: :no😒br />
Kecají , že to není rozdíl...možná po městě..Jakmile auto trošku naložíte..každá zatáčka bez víceprvkové zadní nápravy je utrpením!!
Tím si VW zajistil maximální prodeje Golfa!!
Asi bych si ho taky koupil raději a kdo chce velký kufr počká na Golf v kombi..!!
Ceny jsou skoro stejné.. :no:
Pokud Octavia bude bez nápravy o cca 30.tisíc levnější tak OK. Pro chataře dobrý. 😉
Katastrofa...!!! :no: :no😒br />
Kecají , že to není rozdíl...možná po městě..Jakmile auto trošku naložíte..každá zatáčka bez víceprvkové zadní nápravy je utrpením!!
Tím si VW zajistil maximální prodeje Golfa!!
Asi bych si ho taky koupil raději a kdo chce velký kufr počká na Golf v kombi..!!
Ceny jsou skoro stejné.. :no:
Pokud Octavia bude bez nápravy o cca 30.tisíc levnější tak OK. Pro chataře dobrý. 😉
cituji p.Jandu: "A nechci slyšet řeči o tom, jak to někdo nepozná, nebo jak to může být jedno někomu, kdo nechce na silnicích závodit, oba argumenty jsou trapnými klišé. Na dobré silnici se naopak O3 aktivní jízdě vůbec nebrání, zmíněné nedostatky jsou ránou více pro komfort než pro cokoli jiného. A že je někdo nepozná? To by musel být hluchý a bezcitný, toto nejde nezaznamenat."
Octa s 2.0TDI/110kW a klukami vzadu ze je "manazerska strela"?
No a ja som sa bal, ze sa dnes nezasmejem...
>😁
Len tak dalej, redakcia! Tento bol fakt dobry...
No a ja som sa bal, ze sa dnes nezasmejem...
>😁
Len tak dalej, redakcia! Tento bol fakt dobry...
Teda ta úvodní fotomontáž vypadá hodně blbě...
no to bylo to první co mě praštilo do očí. Už nemám chuť to ani číst protože sem si na 90procent jistý že ten článek je vycucaný z prstu.
S ohledem na to, že cena těchto dvou vozů je téměř shodná a Octavie je větší, i když nemá "Golfovu" zadní nápravu, dá se očekávat, že zase o něco zvýší svůj tržní podíl. Nicméně Golf bude pro novou Octavii opět nedostižitelným soupeřem a to i vzhledem k prestiži tohoto německého etalonu. Leon se také moc povedl a navíc je z koncernové trojice nejlevnější a podle mne i nejhezčí. VW si tentokrát Golfu "vyrobil" opravdu tvrdou vnitrokoncernovou konkurenci, což je ovšem s ohledem na korejskou invazi jedině dobře! :yes:
Ahoj, je to možná trochu offtopic, ale zde se Golf VII řeší. Minulý týden za mnou jel dost dlouho nový Golf VII ( Highline) a svítil pouze světly na denní svícení. Pokaždé když předjížděl, nebo použil blinkr, tak mu jedno světlo zhaslo. Chci se zeptat, jestli je tohle novinka a je to schválně? nebo to měl prostě rozbitý? 😄 Díky 😄 U jiného auta jsem to ještě nezpozoroval 😄
zdravim, videl jsem tohle u novych audi, kde pres den sviti diodovy pas a pri zapnuti smerovky se v dotycnem svetle diodovy pas zhasne. jde predevsim o kontrast, aby oranzova barva blinkru nesplyvala se svetly denniho sviceni 😄
Nezhasínají se, pouze se ztlumí. A je to právě kvůli kontrastu.
Nevím, jak nový Golf ale nejnovějším Audi kompletně zhasnou bílé LEDky a začnou blikat oranžově. U mé 2009 A4 jen diody pohasnou a rozbliká se blinkr.
Tak na mě celý tento článek působí spíš jako reklama (že by placená..,anebo jen koho chleba jíš, toho píseň zpívej) na koncern a jeho nejnovější produkty, než jako nějaké seriozní srovnání - ono totiž v tomto případě ani není pořádně co porovnávat. Technologie celkem stejné, spousta klíčových dílů taktéž a kdo chce a potřebuje lift, asi si nekoupí hatch a kdo chce něco jiného - např korejce, stejně asi do koncernu nepůjde.
Opět jen marketingové řeči, které v očích redakce staví Octavii nad Golf. "Ujasněte si priority, chcete větší agilitu v zatáčkách, nebo pohodlí a praktičnost?" Co to je za žvásty? Takže Octavia s klikovou nápravou je pohodlnější než Golf s multi-linkem? (O 1,8 TSI teď nemluvím). Právě, že pokud je multilink dobře odladěný, (o čemž je v případě Golfu VII. zbytečné pochybovat) je víceprvková náprava lepším řešením jak z hlediska komfortu tak jízdních vlastností, což se ostatně na českých, slovenských, příp. polských či ukrajinských silnicích bude potvrzovat dnes a denně.
O prodejním úspěchu Octavie nelze pochybovat a sám jí ho přeji, ale dělat z řešení, které objektivně je krokem zpět výhodu, je opravdu snad jen výsadou většiny motoristických novinářů u nás. Ne každý potřebuje "mamutí" zavazadlový prostor, někdo staví na vrchol lepší jízdní vlastnosti a bohatší výbavu. Zřejmě byl pro redakci problém napsat něco ve stylu: "Je na vás, zda ve vašem žebříčku stojí výš lepší jízdní vlastnosti a komfort Golfu, nebo větší praktičnost Octavie," jenže to by Octavia nemohla být pomyslným vítězem testu. Takže bych redakci požádal, "příště lépe." Toť vše.
O prodejním úspěchu Octavie nelze pochybovat a sám jí ho přeji, ale dělat z řešení, které objektivně je krokem zpět výhodu, je opravdu snad jen výsadou většiny motoristických novinářů u nás. Ne každý potřebuje "mamutí" zavazadlový prostor, někdo staví na vrchol lepší jízdní vlastnosti a bohatší výbavu. Zřejmě byl pro redakci problém napsat něco ve stylu: "Je na vás, zda ve vašem žebříčku stojí výš lepší jízdní vlastnosti a komfort Golfu, nebo větší praktičnost Octavie," jenže to by Octavia nemohla být pomyslným vítězem testu. Takže bych redakci požádal, "příště lépe." Toť vše.
Dojemně se trefuješ do redakce auto.cz, ale jsi trochu mimo. Celý článek včetně fotek je převzatý z německého AutoBildu a byl napsaný německými redaktory.
[odkaz]
[odkaz]
OK, možná je test převzatý z Autobildu, ale je zajímavé, že německá redakce v něm dochází k poněkud jiným závěrům než ta česká. 😉
K jakým jiným závěrům? Závěry jsou zcela stejné.
Naopak česká redakce tím, že přidala dojmy z prezentace Octavie III v Portugalsku, tak jasně popisuje rozdíl mezi vícerpvkem a vlečnými rameny kde je to u jednotlivých motorizací popsané zcela polopatě. Takže auto.cz k původnímu velmi oslavnému článku z Autobildu připojilo realistický popis chování jednotlivých motorizací/podvozků.
Naopak česká redakce tím, že přidala dojmy z prezentace Octavie III v Portugalsku, tak jasně popisuje rozdíl mezi vícerpvkem a vlečnými rameny kde je to u jednotlivých motorizací popsané zcela polopatě. Takže auto.cz k původnímu velmi oslavnému článku z Autobildu připojilo realistický popis chování jednotlivých motorizací/podvozků.
Nejsou. Co se týká překladu, tak AutoBild dospěl k názoru, že rozdíl v chování náprav obou aut je, AutoTip píše, že rozdíl chování náprav obou vozů je téměř neznatelný. Já teda nevím, ale já rozdíl vidím.
Autobild dospěl k závěru, že rozdíl v chování obou náprav je, ale k jeho identifikaci by byl potřeba citlivý popometr (Ehrliche Antwort: Ja, aber es braucht schon ein sensibles Popometer."). Jinak řečeno, člověk to nepozná, přístroj ano.
Auto.cz říká o víceprvkové nápravě v 1.8 TSI
"Její efekt poznáte v divokém tempu po rozbitých okreskách, kde zadní kola zakleknou a precizně vedou hmotnou záď i při dobrzďování do nerovného oblouku".
Ke klice říká, že rozdíl není "pokud jede uvolněným tempem a nežene se do extrému. Na rozbité okresce samozřejmě víceprvek drží kola intenzivněji u silnice a eliminuje odskakování"
Takže ano, rozdíl tu je a to jednoznačně ve prospěch auto.cz, které obsahuje daleko objektivnější hodnocení než Autobild, protože upozorňuje, že vlečka je vhodná pro jízdu kloboučníků a leštěnkářů, kdežto multilink dokáže dobře spojit pohodlí a rychlou jízdu po rozbitém povrchu.
Faktem prostě je, že německá média (zdaleka ne jen Autobild) adorují Octu daleko více než ta česká, ale kdo chce psa bít, hůl....
Auto.cz říká o víceprvkové nápravě v 1.8 TSI
"Její efekt poznáte v divokém tempu po rozbitých okreskách, kde zadní kola zakleknou a precizně vedou hmotnou záď i při dobrzďování do nerovného oblouku".
Ke klice říká, že rozdíl není "pokud jede uvolněným tempem a nežene se do extrému. Na rozbité okresce samozřejmě víceprvek drží kola intenzivněji u silnice a eliminuje odskakování"
Takže ano, rozdíl tu je a to jednoznačně ve prospěch auto.cz, které obsahuje daleko objektivnější hodnocení než Autobild, protože upozorňuje, že vlečka je vhodná pro jízdu kloboučníků a leštěnkářů, kdežto multilink dokáže dobře spojit pohodlí a rychlou jízdu po rozbitém povrchu.
Faktem prostě je, že německá média (zdaleka ne jen Autobild) adorují Octu daleko více než ta česká, ale kdo chce psa bít, hůl....
Nechceš doufám tvrdit, že rozdíl je neznatelný, on naopak znatelný je, protože u nás je kvalitních silnic pomálu. Co se týká "kloboukářů" tak těch u nás bude většina, protože na auto za 550t (1,8 TSI) často mít nebudou. Jinými slovy, něco jiného je jízda na krásných portugalských silničkách, něco jiného bude jízda po českých silnicích, které jsou jednou velkou dírou. Samozřejmě že cena není problémem auta, když to řeknu natvrdo, tak těch jenž na něj nemají, spíš jde o to, že často ten Tebou citovaný "kloboukář" bude nešťastný z toho, jak jeho auto tlumí rázy, toť vše.
Nikde netvrdím, že rozdíl je neznatelný, jen jsem interpretoval co napsal autobild a co auto.cz. A přikláním se k autu.cz, že rozdíl pozná řidič při rychlé jízdě na rozbité okresce. Takže kloboukářům to může být jedno, ti zásadně nejezdí zatáčky na mezi odskakování náprav a také nevolí nějakou sportovněji zaměřenou motorizaci, což je řekněme budoucí RS které kloboukář asi zcela ignoruje. Kloboukář Leštěnka bude s tlumením rázů spokojen zcela určitě. Problém kliky není, to že by nešla naladit sportovně, lze a bez problémů. Nebo, že by nešla naladit pohodlně, také lze a bez problémů. Ale co nelze, je současně ji naladit na pohodlí a na sport, to zvládá jen víceprvek.
Tak tim pristrojem jsi me dostal. >😁
Popometer samozrejme neni zadny pristoj, ale doslova schopnost vnimat chovani vozu a odezvu z naprav "zadkem". "Popo" = zadnice/zadek
Takze covek to samozrejme pozna. :-!
Popometer samozrejme neni zadny pristoj, ale doslova schopnost vnimat chovani vozu a odezvu z naprav "zadkem". "Popo" = zadnice/zadek
Takze covek to samozrejme pozna. :-!
Ochtavka je proste nejlepsi ma nejvetsi kufr a tim padem je loicky nejlepsi auto ve tride a mozna ve vsech tridach, konkurence je proste tak blba ze neumi udelat vetsi kufr . Doufam ze pristi generace oktafky bude mit kufr alespon o 100l vetsi a bude to absolutne nejlepsi auto v galaxii
"octavia nás vítá pevnou klikou a sytým zvukem při bouchnutí dveřmi "
Lebo ine auta maju volne uchytene kozene oka namiesto kluciek 😄
A ked niekto testuje auto "buchanim dverami", tak mam sto chuti buchnut dverami ja a jdu blejt., pretoze neviem, ci ten tester ma vobec co povedat.
Lebo ine auta maju volne uchytene kozene oka namiesto kluciek 😄
A ked niekto testuje auto "buchanim dverami", tak mam sto chuti buchnut dverami ja a jdu blejt., pretoze neviem, ci ten tester ma vobec co povedat.
co je tohle zase za paskvil? takhle tendenční článek jsem tu dávno neviděl, dnes jsem si koupil nové číslo autotipu a světe div se: srovnání passatu a nové octávie a kdo vyhrál? no samozřejmě octávia: je levnější a lepší....a prostě uplně dokonalá, protože porazila VW Passat, nejlepší auto světa a mokrý sen českých řidičů(záměrně používám rétoriku světa motorů a autotipu)...takže zapomeňme na bugatti...automobilový svět má nového krále: Škodu Octávia III :yes: bravo
No vidíš,já to četl už minulý týden v německém autobildu... Je prostě dobrá no! Budeš se pro to na Škodu zlobit? 😉
Mimochodem na auto-motor-sport.de píší to samé.... 😉
Mimochodem na auto-motor-sport.de píší to samé.... 😉
kde píšu že se zlobim? Já jen tvrdim že je to tendenční článek... 😉 takové sliny se hodí na web automobilky škody a ne do webu o autech 😄 o kvalitách OIII nepochybuji...stejně jako nepochybuji o kvalitách nového Golfu
Proč tendenční?... Píší v něm fakta... U obou vozů zmiňují klady i zápory zcela objektivně. A množství článků o vozech Škoda je tu prostě proto,že to drtivá většina místních čtenářů vyžaduje (o čemž svědší komentáře pod články,množství kliknutí na jednotlivě články atd.) To je prostě business!!! Byl by jsi špatný obchodník, když by trh žádal jabka a ty jim nutil hrušky 😉
50 alebo 500 komentarov od pravidelne +-30tych istych hadajucich sa diskutujucich je podla teba vysoka diskutovanost?
Citanost je tiez relativny pojem, pretoze mozu ratat jedinecne IP, tak ako mozu ratat citanost poctom otvoreni stranky a ten rozdiel je bez problemov 100nasobny.
Citanost je tiez relativny pojem, pretoze mozu ratat jedinecne IP, tak ako mozu ratat citanost poctom otvoreni stranky a ten rozdiel je bez problemov 100nasobny.
Clanok je skutocne preklad tohto nemeckeho diela: [odkaz]
Kazdopadne nie bez dodatocnej cenzury a korektury, alebo su to chybicky v preklade ? Ved posudte sami😒br />
"Während der Skoda mit der Verbundlenker-Hinterachse zur Testfahrt bereitstand, hat der Test-Golf die aufwendigere Mehrlenkerachse. Spannende Frage: Ist die einfachere Technik im Skoda für den Fahrer spürbar? Ehrliche Antwort: Ja"
A teraz cz verzia😒br />
"Jenže zatímco zadní kola škodovky vedou jednoduchá vlečená ramena, u golfu jsou zavěšena víceprvkově. Otázka zní: pozná uživatel v běžné praxi rozdíl? Odpověď: v podstatě ne."
>😒]
Kazdopadne nie bez dodatocnej cenzury a korektury, alebo su to chybicky v preklade ? Ved posudte sami😒br />
"Während der Skoda mit der Verbundlenker-Hinterachse zur Testfahrt bereitstand, hat der Test-Golf die aufwendigere Mehrlenkerachse. Spannende Frage: Ist die einfachere Technik im Skoda für den Fahrer spürbar? Ehrliche Antwort: Ja"
A teraz cz verzia😒br />
"Jenže zatímco zadní kola škodovky vedou jednoduchá vlečená ramena, u golfu jsou zavěšena víceprvkově. Otázka zní: pozná uživatel v běžné praxi rozdíl? Odpověď: v podstatě ne."
>😒]
Aha,ty budeš asi chytrej kluk co? >😁
Všichni ostatní si tam můžou přečíst tohle...
"Während der Skoda mit der Verbundlenker-Hinterachse zur Testfahrt bereitstand, hat der Test-Golf die aufwendigere Mehrlenkerachse. Spannende Frage: Ist die einfachere Technik im Skoda für den Fahrer spürbar? Ehrliche Antwort: Ja, aber es braucht schon ein sensibles Popometer."
Neboli zcela jasně😒br />
"Jenže zatímco zadní kola škodovky vedou jednoduchá vlečená ramena, u golfu jsou zavěšena víceprvkově. Otázka zní: pozná uživatel v běžné praxi rozdíl? Ano,ale vyžaduje to již opravdu citlivé měření."
>😁
Všichni ostatní si tam můžou přečíst tohle...
"Während der Skoda mit der Verbundlenker-Hinterachse zur Testfahrt bereitstand, hat der Test-Golf die aufwendigere Mehrlenkerachse. Spannende Frage: Ist die einfachere Technik im Skoda für den Fahrer spürbar? Ehrliche Antwort: Ja, aber es braucht schon ein sensibles Popometer."
Neboli zcela jasně😒br />
"Jenže zatímco zadní kola škodovky vedou jednoduchá vlečená ramena, u golfu jsou zavěšena víceprvkově. Otázka zní: pozná uživatel v běžné praxi rozdíl? Ano,ale vyžaduje to již opravdu citlivé měření."
>😁
"Popometer" je "citlive meranie"? No uz davno som sa takto nezasmial...
[odkaz]
Kazdopadne v originali je "ano, ale...", a v ceskom zevraj-preklade "v podstate nie". Tebe to pripada ako to iste?
[odkaz]
Kazdopadne v originali je "ano, ale...", a v ceskom zevraj-preklade "v podstate nie". Tebe to pripada ako to iste?
jasne ze to neni to same
Casy kdy novinari psali pravdu jsou ty tam ted jde vsem jen o penize
Poznat rozdil mezi viceprvkem a klikovkov je samozrejmne obtizne na rovnem asfaltu nebo kdyz auto stoji 😄
Chleba se lame na nekvalitni silnici a tech je u nas pozehnane
Casy kdy novinari psali pravdu jsou ty tam ted jde vsem jen o penize
Poznat rozdil mezi viceprvkem a klikovkov je samozrejmne obtizne na rovnem asfaltu nebo kdyz auto stoji 😄
Chleba se lame na nekvalitni silnici a tech je u nas pozehnane
"Na rozbité okresce samozřejmě víceprvek drží kola intenzivněji u silnice a eliminuje odskakování, na rovné vozovce se ale rozdíly stírají. "
Na rovnej ceste necitit rozdiel tozka vs. multilink. FAScinujuce 😲
Vedeli ste, ze ani pri stojacom aute nerozoznate rozdiel medzi multilinkom a torzkou!?!?
Na rovnej ceste necitit rozdiel tozka vs. multilink. FAScinujuce 😲
Vedeli ste, ze ani pri stojacom aute nerozoznate rozdiel medzi multilinkom a torzkou!?!?
Souhlas...jakmile auto naložíte zavazadly a 4.lidmi je rozdíl velmi patrný!!
Každá zatáčka bez víceprvkové nápravy je boj o stabilitu auta!! :no:
VW Golf je tímto absolutním vítězem..!!
A brzy již bude v kombíku...s velkým kufrem. 😉 😉 😉
To asi bude jasná volba...při podobné ceně! :-!
Každá zatáčka bez víceprvkové nápravy je boj o stabilitu auta!! :no:
VW Golf je tímto absolutním vítězem..!!
A brzy již bude v kombíku...s velkým kufrem. 😉 😉 😉
To asi bude jasná volba...při podobné ceně! :-!
no pořád lepší toto zjištění, než ke kterému došli borci z autowebu. Ti taky nepoznali u O3 vůbec žádný rozdíl mezi multilinkem a torzkou... což je úžasné zjištění vzhledem k tomu že jezdili s 1.6 tdi a 2.0 tdi.
aspoň vidíš že nemažou med kolem huby. Mysleli si, že jezdí s rozdílnými nápravami a rozdíl nenašli, což odpovídalo realitě :-!
pravda.. to se jim upřít nedá
Já opravdu obdivuji "testéry", kteří na základě svých "odborných" znalostí vždy dospějí k závěru, že na hladkém rovném povrchu vlastně není téměř rozdíl mezi víceprvkovou nápravou a vlečnou. Kriste pane svatá trojko... Zřejmě se při testování vozů často udeří do hlavy jinak si to nedokážu vysvětlit...
1) kde v ČR máme kvalitní rovný povrch? Když už omylem někde přibude pár km nové cesty, obvykle to stejně končí fiaskem v zoufalé kvalitě a i když se cesta ještě větší náhodou povede, přetížené kamiony během pár let jsou slušnou pojistkou na poruchy vozovek...
2) nevyrábí se čistě náhodou víceprvková náprava PRÁVĚ proto, aby PŘEDEVŠÍM na nerovnostech zvýšila komfort jízdy, zlepšila bezpečnost (lepší kontakt kola s vozovkou) a jízdní projev???
Fakt nechápu uvažování autora (a není v tom zdaleka sám). To je úplně stejné jako když napíšu "s prázdným kufrem rozdíl v objemu zavazadelníku prakticky nepoznáte". Tedy závěr - kufr Octavie je k ničemu a bohatě stačí Golf 8-s 8-s 8-s
1) kde v ČR máme kvalitní rovný povrch? Když už omylem někde přibude pár km nové cesty, obvykle to stejně končí fiaskem v zoufalé kvalitě a i když se cesta ještě větší náhodou povede, přetížené kamiony během pár let jsou slušnou pojistkou na poruchy vozovek...
2) nevyrábí se čistě náhodou víceprvková náprava PRÁVĚ proto, aby PŘEDEVŠÍM na nerovnostech zvýšila komfort jízdy, zlepšila bezpečnost (lepší kontakt kola s vozovkou) a jízdní projev???
Fakt nechápu uvažování autora (a není v tom zdaleka sám). To je úplně stejné jako když napíšu "s prázdným kufrem rozdíl v objemu zavazadelníku prakticky nepoznáte". Tedy závěr - kufr Octavie je k ničemu a bohatě stačí Golf 8-s 8-s 8-s
Zaujimave je aj to ako vzdy na margo oktavia ako rodinneho auta pisu, ze je lepsia ako konkurencia lebo je tvrdsia a lepsie reze zakruty. Ostatne auta su len sunty lebo su pohodlne a o kusok viac sa naklanaju. V tomto superteste je to uz naopak.
nechapem, preco rovno nenapisu: OCTAVIA - NIC NOVE, NAJLEPSIE NA SVETE!
Kedysi bolo vsetko nase na * a vsetko zahranicne najlepsie, a teraz je vsetko na * a ochcavka najlepsia >😁
nechapem, preco rovno nenapisu: OCTAVIA - NIC NOVE, NAJLEPSIE NA SVETE!
Kedysi bolo vsetko nase na * a vsetko zahranicne najlepsie, a teraz je vsetko na * a ochcavka najlepsia >😁
Autobild.de zcela evidentně miluje Škodovky. Myslím, že mezi zdejšími diskutujícími způsobí několik infarktů nejnovější článek, kde Autobild srovnává novou Octávku s Passatem a závěrem je víceméně, že kvalitativní mezi Passatem a Octávkou rozdíl není natolik velký, aby ospravedlnil cenový rozdíl – takže Oktávka je daleko lepší kup. Pokud neumíte německy, přes Google translator se to dá pochopit.
Na druhou stranu by mě překvapilo, kdyby souboj mezi Oktávkou a Golfem nebyl vyrovnaný. Obě auta stojí na stejné platformě, jsou představena víceméně ve stejnou dobu, míří kvalitativně na podobný cíl, v minulé generaci (k datu představení OII) byl rozdíl mezi nimi také dost marginální a nakonec také ceny jsou velmi vyrovnané – při letmém srovnání ceníků mi přijde Oktávka při srovnatelné výbavě lehce dražší (což je v pořádku s výše řečeným, protože je to přeci jen větší kus auta).
A zde přichází interní segmentace zákazníků už na úrovni VW group, aby kanibalizace mezi modely (100% overlap už mezi Golfem a Leonem) nebyla tak velká, tak O3 zaměřili víc na lidi s rodinou a jediným autem a poslali jí také tak trochu proti low-endu ve střední třídě. Interní faul VW group ohledně multilinku považuju za naprosto okrajový, protože o typu zadní nápravy nikdo kromě nadšenců neví a při nákupu to řešit nebude (bohužel, osobně bych si za to klidně nějakých 20-30 tis. připlatil).
Myslím ale, že VW group to má pěkně rozdělené😒br />
- Potřebujete jediné auto pro rodinu a/nebo oceníte velký kufr: Oktávka
- Potřebujete druhé auto do rodiny (např. už máte větší MPV), nebo rodinu nemáte, nebo nechcete velký kufr: Golf
- Chcete auto, které vás bude řidičsky bavit: err… 😉
Na druhou stranu by mě překvapilo, kdyby souboj mezi Oktávkou a Golfem nebyl vyrovnaný. Obě auta stojí na stejné platformě, jsou představena víceméně ve stejnou dobu, míří kvalitativně na podobný cíl, v minulé generaci (k datu představení OII) byl rozdíl mezi nimi také dost marginální a nakonec také ceny jsou velmi vyrovnané – při letmém srovnání ceníků mi přijde Oktávka při srovnatelné výbavě lehce dražší (což je v pořádku s výše řečeným, protože je to přeci jen větší kus auta).
A zde přichází interní segmentace zákazníků už na úrovni VW group, aby kanibalizace mezi modely (100% overlap už mezi Golfem a Leonem) nebyla tak velká, tak O3 zaměřili víc na lidi s rodinou a jediným autem a poslali jí také tak trochu proti low-endu ve střední třídě. Interní faul VW group ohledně multilinku považuju za naprosto okrajový, protože o typu zadní nápravy nikdo kromě nadšenců neví a při nákupu to řešit nebude (bohužel, osobně bych si za to klidně nějakých 20-30 tis. připlatil).
Myslím ale, že VW group to má pěkně rozdělené😒br />
- Potřebujete jediné auto pro rodinu a/nebo oceníte velký kufr: Oktávka
- Potřebujete druhé auto do rodiny (např. už máte větší MPV), nebo rodinu nemáte, nebo nechcete velký kufr: Golf
- Chcete auto, které vás bude řidičsky bavit: err… 😉
:yes: souhlas, jen dvě poznámky😒br />
- konkurence, i ten Golf, v drtivé většině nabídne karoserii kombi. Liftback považuji za zbytečně nadhodnocený argument (notabene kombi je pro tu rodinu praktičtější).
- ceny řešíš v rámci českého trhu. Na západoevropských trzích je cenová pozice OIII v rámci segmentu úplně jiná. Tím neříkám že to je špatně - domácí trh je domácí trh
- konkurence, i ten Golf, v drtivé většině nabídne karoserii kombi. Liftback považuji za zbytečně nadhodnocený argument (notabene kombi je pro tu rodinu praktičtější).
- ceny řešíš v rámci českého trhu. Na západoevropských trzích je cenová pozice OIII v rámci segmentu úplně jiná. Tím neříkám že to je špatně - domácí trh je domácí trh
- Kombi Golf vždy vypadal hnusně až odporně (takže může jedině překvapit), zatímco Octa vždy měla jako kombík šmrc. Navíc v této kategorii se objem kufru už prostě z podstaty věci řeší a očekávaných cca 450-500l Golfu proti 600+ prostě prohrává ve velmi podstatném parametru.
- Západní zákazník se stále na Škodu dívá trochu skrz prsty, ale co jsem četl, tak podobné výbavy v UK jsou typu Octa 18 tis. a Golf 19 tis. liber (základní model, který je ale podstatně vybavenější než v ČR, alespoň Octa). To není zas tak dramaticky cenový rozdíl (doplatek za xenonky +/-), jako když se podíváš na ceny srovnatelných verzí Golf/Octa/Focus vs Megane/C3/308/i30/Cee'd.
- Západní zákazník se stále na Škodu dívá trochu skrz prsty, ale co jsem četl, tak podobné výbavy v UK jsou typu Octa 18 tis. a Golf 19 tis. liber (základní model, který je ale podstatně vybavenější než v ČR, alespoň Octa). To není zas tak dramaticky cenový rozdíl (doplatek za xenonky +/-), jako když se podíváš na ceny srovnatelných verzí Golf/Octa/Focus vs Megane/C3/308/i30/Cee'd.
jenže Golf vychází ve srovnání s Octavií vždy lépe (zcela dle očekávání). Jenže Octavia porazila Passat. Tedy Golf VII je lepší než Passat?
Ne, vítězství Octavie nad Passatem je dáno zcela něčím jiným - cenou. Passat zkrátka za vyšší cenu nenabízí vedle lepší jízdy de facto žádnou další hodnotu a cenu si tak nedokáže obhájit. Dynamika, ekonomika provozu atp. pak hraje logicky jednoznačně ve prospěch lehčí Octavie a prostorností se Octavia značně dotáhla k Passatu. Proto takovýto výsledek, doba zkrátka pokročila a vrásky Passatu už nelze obelhat make-upem.
Ne, vítězství Octavie nad Passatem je dáno zcela něčím jiným - cenou. Passat zkrátka za vyšší cenu nenabízí vedle lepší jízdy de facto žádnou další hodnotu a cenu si tak nedokáže obhájit. Dynamika, ekonomika provozu atp. pak hraje logicky jednoznačně ve prospěch lehčí Octavie a prostorností se Octavia značně dotáhla k Passatu. Proto takovýto výsledek, doba zkrátka pokročila a vrásky Passatu už nelze obelhat make-upem.
[odkaz]
Musím uznat, že to, co Škoda nabízí v UK, opravdu dává smysl. Octavia výrazně levnější než Golf, ne o moc horší, zato prostornější. Přesně takto by měla Octavia vyznít.
Bohužel, pokřivenost našeho trhu Octavii staví do zcela jiného světla. Dražší než Golf, horší než Golf. Standard Octavie III na našem trhu - bída. Snad až na bezpečnostní prvky, abych Octavii zase nekřivdil. Nicméně z komfortních prvků doslova pusto, vzduchoprázdno. Když koncern naděloval základní výbavu, tak Octavia zřejmě honila mamuty v pralese :-!
Musím uznat, že to, co Škoda nabízí v UK, opravdu dává smysl. Octavia výrazně levnější než Golf, ne o moc horší, zato prostornější. Přesně takto by měla Octavia vyznít.
Bohužel, pokřivenost našeho trhu Octavii staví do zcela jiného světla. Dražší než Golf, horší než Golf. Standard Octavie III na našem trhu - bída. Snad až na bezpečnostní prvky, abych Octavii zase nekřivdil. Nicméně z komfortních prvků doslova pusto, vzduchoprázdno. Když koncern naděloval základní výbavu, tak Octavia zřejmě honila mamuty v pralese :-!
"Dražší než Golf, horší než Golf" A take vetsi, nez golf.
Jestliže Golf vychýzí o 50 tisíc levněji(počítám že Golf Variant bude,tak o 20-30 dražší)tak vám to pořát vychází o nějakých 20 levněji jak O3.To že má golf hezčí a kvalitněší interér a výbavu O3 taky moc nepřidá.Podle mě bude Golf Variant HITEM.Jestli teda neposerou design zadní části vozu,ale podle maskovanejch fotek,asi konečně dostane pěkné světla.
Bude to sakra rozhodování--- GOlf Variant nebo O3
Bude to sakra rozhodování--- GOlf Variant nebo O3
Podívej se, jaký byl příplatek za variant u minulé generace... mám pocit, že to bylo přes 50.
Což je ale pořád v pořádku, Golf má být dražš než Octavia. Nehledě na to, že za Octavii combi bude taky příplatek a nevěřím tomu, že při dnešní cenové politice Golfu by byl příplatek až tak vysoký. Pořád to bude vycházet dost podobě, a volba je pak jasná.
Ani nový Auris ani O3 nemůže dostihnout dokonalost Golfu 7 - koncern to zařídil 😒 . Příznivci Golfů najdou vždy důvod k obhajobě a vynesení jeho veličenstva do nebes. Ano v G7 je použito o chlup kvalitnějších materiálů, lépe dotaženo detailů až po zadní nápravu. Ale je to stále jen o tom jak auto využíváš a co v něm vozíš. Čtyř členná rodina sáhne raději po prostornější O3, zejména tehdy, pokud předchozí auto byla Octavka. Málo kdo pozná při testovací jízdě rozdíl v jízdních vlastnostech mezi G7 a O3 . Rozhodne spíš cena/výbava a vizuální dojem z vozu. Si myslim.
No a Golf Variant je přece pr rodinu jak dělanej a ktomu ještě výjde líp cenově jak O3 liftback.
Ale poznáš to, O3 je oproti Golfu mnohem plavnější a pohodlnější. Prostě jak píšeš-víc rodinná... Máš pravdu,že vevnitř je Golf VII co do zpracování a materiálů plně srvnatelný s prémií. O3 je o chlup pozadu,ale pořát o obrovskej kus před vším ostatním v nižší střední a i většině střední třídy....
Ty už na ty školení nejezdi...fakt ti to leze na mozek...
"Máš pravdu,že vevnitř je Golf VII co do zpracování a materiálů plně srvnatelný s prémií. O3 je o chlup pozadu,ale pořát o obrovskej kus před vším ostatním v nižší střední a i většině střední třídy".... O3 s těma výplněma dvěří poráží tak maximálně Rapida ... chybí ti soudnost... O3 je o obrovskej kus před většinou střední třídy?
Teď jsi zabil! 8-s 8-s 8-s
"Máš pravdu,že vevnitř je Golf VII co do zpracování a materiálů plně srvnatelný s prémií. O3 je o chlup pozadu,ale pořát o obrovskej kus před vším ostatním v nižší střední a i většině střední třídy".... O3 s těma výplněma dvěří poráží tak maximálně Rapida ... chybí ti soudnost... O3 je o obrovskej kus před většinou střední třídy?
Teď jsi zabil! 8-s 8-s 8-s
Z obrázků toho moc nepoznáš. Na rozdíl od tebe jsem se O3 projel s 1,6TDi(asi 20km) a také ji pořádně prolez. Je sice udělaná pěkně a jede také dobře ale že by byla o obrovskej kus před ostatními si neodvažuji tvrdit. Zpracování a materiály jsou na průměru třídy stejně jako C4, i30, Ceed nebo Megane. Jo a jestli tě to zajímá, tak jízdně na i30crdi nebo Golfa VI 1,2TSI nemá ani náhodou. Jinak i30 i Golf VI mám doma, takže můžu srovnávat.
uz len neviem kto je ten nudnejsi z tych dvoch..... uz vidim nase cesty.... same biele a cervene octavky TDi na plechacoch na kazdom rohu ulice na kazdej ceste na kazdom parkovisku na kazdej pumpe a pri kazdom shope... pan boh nas ochranuj 8-s
golf spredu vyzera ako po nevydarenom facelifte od cinanov.... zozadu to uz tiez nema davno ten spravny face.... no co.... nie kazda generacia sa dizajnovo podari.... stale tvrdim ze golf 5 bol najkrajsi [odkaz]
golf spredu vyzera ako po nevydarenom facelifte od cinanov.... zozadu to uz tiez nema davno ten spravny face.... no co.... nie kazda generacia sa dizajnovo podari.... stale tvrdim ze golf 5 bol najkrajsi [odkaz]
Kto ma rozum si kupi Dacia Sandero s Turbobenzinom a navigaciou za 9000 € alebo Peugeot 308 v akciovej ponuke. :yes😒br />
Golf je predrazeny crep.
Golf je predrazeny crep.
Právě naopak. Golf je cenově posazený velice dobře k protihodnotě, kterou nabízí. To Škoda je na tom o poznání hůř, zejména ve vyšších specifikacích, kde svou cenu (vzhledem k tomu co nabízí Golf) nebude mít tak lehké obhájit, tedy alespoň na domácím trhu. Sandero sem vůbec netahej, to je nenáročné auto pro nenáročného řidiče, kterému jde především o poměr cena/užitná hodnota, jízdní vlastnosti nebo výbavu nechává stranou.
Zas a opäť mlátenie prázdnej slamy.
Je jasné, že multilink je iná kategória ako vlečená náprava. Rozdiel môže byť hlavne na našich zlých cestách dosť zreteľný. Jednoduchá konštrukcia Octavie má zase výhodu odolnosti , prakticky sa tam nemá čo pokaziť...
Otázkou sú nároky každého potenciálneho zákazníka - uprednostniť väčší priestor a domácu značku s jednoduchšou technikou, alebo zvoliť sofistikovanejšie riešenie? Myslím, že každý sa rozhodne sám podľa vlastného uváženia, pretože sa nedá povedať, ktoré auto lepšie. Sú len skrátka iné a výber medzi nimi je výhradne vecou osobných preferencií.
Je jasné, že multilink je iná kategória ako vlečená náprava. Rozdiel môže byť hlavne na našich zlých cestách dosť zreteľný. Jednoduchá konštrukcia Octavie má zase výhodu odolnosti , prakticky sa tam nemá čo pokaziť...
Otázkou sú nároky každého potenciálneho zákazníka - uprednostniť väčší priestor a domácu značku s jednoduchšou technikou, alebo zvoliť sofistikovanejšie riešenie? Myslím, že každý sa rozhodne sám podľa vlastného uváženia, pretože sa nedá povedať, ktoré auto lepšie. Sú len skrátka iné a výber medzi nimi je výhradne vecou osobných preferencií.
[odkaz]
Jen by mě zajímalo, když ta kapota vystřelí, jestli fuckt zůstane auto nepojízdný...
Jen by mě zajímalo, když ta kapota vystřelí, jestli fuckt zůstane auto nepojízdný...
Golf 5 tedy ještě používal jak označení TFSI (2.0), tak TSI (1.4), ale od 6. g. už jen TSI (2.0, 1.8, 1.4, 1.2).
Kdežto Audi používalo a stále používá pouze označení TFSI (5.0, 4.0, 3.0, 2.5, 2.0, 1.8, 1.4, 1.2)
Zkratka TFSI vznikla z původního značení ve tvaru 2.0T FSI, před tím byl atmosferický 2.0 FSI, a ještě před tím menší přeplňovaný 1.8T (20V).
BMW to má jednoduší, ale jejich označení (jako např. "530d") vypadá graficky hrozně zastarale a nápis je přehnaně velký. Dříve (ještě u nepřímého vstřiku) také používalo BMW zkratku TDS. Protože koncern úspěšně prosadil na trh přímý vtřik turbodieselu jako první, nechce se zjevně stylu označení ala TDI vzdát.
Jde mi o jednoduchou identifikaci paliva. V motorech je tolik technologií, že vypisovat je do jména je velmi nepraktické. Tak proč vypichovat vstřikování? Navíc se všichni snaží o nějaké originální pojmenování v principu stejných věcí. To mi vadí. Objem, palivo, výkon. Počet a uspořádání válců také neuškodí.
Porsche 911 a podobne auta asi nebudu urcene pre rodinu, nie?
Chápu je to octávka, tak vše je odpuštěno 😲
Pokud nevíš jaké Porsche si můžeš pořídit i když v něm chceš vozit dvě děti, jsi na špatném serveru.
A čekal bych že fanoušci OIII (tady se ani už nedá říci že koncernu) budou ti první kteří budou nadávat na "podpásovku" v podobě jednoduché nápravy pro 2,0TDI.
Je vyloženě směšné, jak věční kritici jednoduché nápravy (já jsem vždy říkal, že v C segmentu multilink netřeba) najednou otočili, neb jejich modla multilink nemá... Je to směšné stejně jako před třemi lety, kdy oblíbeným argumentem vysoké ceny Golfu či OII byl odkaz na kvalitu - a ejhle, jedna krize, nový GVII v super výbavě s přeplňovaným motorem (ne tou atmo 1,4 plečkou) si odvezeš za 330 - a co ti diskutérští mudrcové říkají dnes? Nic. Mlčí a tváří se že nic takového se nikdy nestalo.
Ten kdo nezachovává alespoň základní názorovou kontinuitu je leda směšný pozér.
pe3k směšnou nadsázkou naráží na to, že nejde o agilitu a v případě rodiny rozhoduje velký kufr a nemá cenu kupovat Porsche, nebo BMW.
Právě že naopak do detailu nejdu, ale 911 používám jako extrémní příklad, aby i jednodušší kolegové zpracovali myšlenku. Jak vidím, je třeba ještě jednodušší vysvětlení.
Co je tak nepochopitelného na tom, že rodina upřednostňuje prostor nad agilitou. Ano, velmi dobře vím, jaké Porsche upřednostni pro rodinu, ale pokud potlačím prostorové potřeby rodiny, tak jak to udělal pe3k, tak se budu vysmívat novinářům, kteří pro rodinu upřednostní Cayene, nebo Panameru před 911, protože ta je přeci agilnější.
Na Octavii samozřejmě chyby najít lze, ale na diskuzi je prakticky nenalezneš, protože se velmi teoretizuje a málo jezdí.
Já myslím že jsem ten původní příspěvek pochopil, ale netřeba to hrotit.
- já jsem přeci ten odstavec o multilinku a dřívější argumentaci některých - to zdůrazňuji - některých diskutérů o ceně a kvalitě vůbec nevztahoval na tebe! (a pro úplnost dodám že tu poslední větu také ne) Přečti si ho, prosím, ještě jednou, je to myslím zcela zřejmé. A že zde tyto argumenty padaly docela často, to se snad shodneme, ne?
- jako "směšná nadsázka" se mi to od pe3k nezdá. Naopak s tím souhlasím - mě ta jím citovaná věta také vyznívá tendenčně. Naopak narážka na 911 se mi účelová zdá - pe3k určitě zrovna 911 na mysli neměl.
- ano, rodina určitě upřednostní prostor nad agilitou. Já sám mám kombi C segmentu s klasickou nápravou. Na druhou stranu - Golf bude i v kombíku. Focus 3 s multilinkem také. Není to o tom, že kdo chce, může mít obojí? Není to o tom, že v některých testech MPV zde na ACZ strašně ta absence agility vadí, ale OIII to najednou odpustíme? Co když bude Golf Varinat jezdit jako krátký Golf, tzn. ta agilita tam bude - co bude pro OIII hovořit pak? Nebo, ještě jinak - obecně se mi zdá na hlavu vyzdvihovat velikost kufru liftbacku proti jinému modelu v karoserii HB, když onen jiný model nabízí i kombíka (viz. test SM Rapid vs. C4 vs. Megane vs. Lodgy)
- a nakonec - Golf VII má poměrně velký zavazadelník. I mladé rodině může stačit. Ten rozdíl není zase tak strašný...
Ano. Trefil jsi to přesně. Kdo chce může mít obojí. A nebo také cokoliv co mu vyhovuje. Někoho může oslovovat Octavia, protože je nejdomáctější značkou. Někomu, protože se mu prostě líbí. Někomu čistě z tradice. Lidské pohnutky jsou někdy prazvláštní a pro někoho jiného nepochopitelné. A vyzdvihovat velikost kufru liftbacku, když někdo nabízí i kombi ? No, co když se právě nekomu nelíbí to jiné kombi a chce (ať už reálně potřebuje, nebo ne) velký kufr ?
Když se rozhlédneš po diskuzi, tak 99% kritiky je o nepřijmutí, nebo neschopnosti přijmout pohled někoho jiného. A to je také kritika, kterou napadám. Ta formulace v článku mi nepřijde nikterak tendenční. Lze zde najít zábavnější "perly". V tomto kontextu začínají být zajímavé německé testy. To, že budou adorovat OIII, jako produkt koncernu se i dá očekávat, ale že s ní půjdou "proti" Golfu. (?) To je na zamyšlení.
- Příspěvek pe3k jsem prostě vstřebal jinak než ty. Zdá se mi, že v rámci nadsázky (BMW, Porsche) kritizuje to jemnocitné upozadění nedostatku (relativnímu - vůči GVII) OIII. Toť vše.
- Ano, pohnutky pro preferenci jakéhokoli vozu mohou být různé. Já také neříkám, že OIII je špatná volba - to ani náhodou. Viz. má debata s "michalpneu" o kousek níže. Jen ohledně toho problému liftback/kombi - je to jen o tom co jsem napsal ve svém předchozím příspěvku - pouze tvrdí, že když konkurence nabízí za podobnou (leckdy na našem trhu výrazně nižší) cenu variantu kombi, považuji za podpásovku srovnávat liftback s HB. Toť vše.
- "nepřijmutí, nebo neschopnosti přijmout pohled někoho jiného" - a proto diskutujeme, hrany se postupně obrušují atd. Kdyby všichni okamžitě přijali pohled toho druhého, byla by to tu docela nuda, no ne? Samozřejmně, se zaseklou deskou se diskutovat nedá.
- to, že jdou proti Golfu je pro mě taky velké překvapení. Uvidíme co bude dál.
A ještě - ty si vážně myslíš že GVII s multilinkem opravdu pojede v podstatě stejně jako OIII s vlečnou? Tak proč tam ten multilink ti tupci němečtí cpou, he?
Ten článek prostě tendenční je. Ale je úžasné jak rozdělil fans koncernu. Ani ne tak na fandy VW nebo Škody jako spíše na fandy normální a ty mimo realitu. Já se královsky bavím.
Já také reaguji na Biesta a na to co on napsal, ne na tebe. S tím co píšeš ty lze souhlasit, když odhlédneme od faktu že prakticky každá konkurence (i ten Golf) nabízí v C segmentu kombi a OIII patří v ČR k nejdražším. Takže nechápu co je na tom liftbacku tak úžasného.
A to, že v C segmentu je multilink v podstatě zbytečný si myslím už dávno. Spíš se podivuji nad tím, jak někteří fanoušci koncernu roky používali multilink jako obrovský argument pro jejich oblíbence. Teď od něj koncern ustupuje a někteří opět tleskají. To je na hlavu, ne?
Díky za pomoc 😉