Novinky
Hmm, sluší mu to. :yes: Zvlášť tie zadné svetlá sú luxusné. :yes: Chcelo by to len trochu vylepšiť interiér. 😉
skor by sa uz hodila generacna vymena...
No jo, ten interiér už vyzerá trochu zastaralo. Aj auto samotné už asi nebude niak moderné, ajkeď Hydractive je plus. Inteiér by si zaslúžil nový volant (nič proti pevnému stredu) a ovládače na stredovej konzole. Ale zase budíky vyzerajú dobre. 😉 :-!
C5 je stale, podla mna, po dizajnovej stranke O.K. Mali by vsak vyrazne zredukovat jeho hmotnost!!!
Ta se pochopitelně blíží - příští generace se již testuje, bohužel už (asi) nebude mít 3 litrové bi-turbo, vrholem bude HYbrid4 - snad i benzínový..
Hlavně aby si zachovala svůj charakter komfortního dálního křižníku a neudělali z toho prkno, jak maji všichni ve zvyku...
Myslím že BOHUŽEL již nebude používat sofistikovanou konstrukci jako tato generace, ale komfortní styl (jízdy i odhlučnění) snad zachovají... 😄
Myslíš Hydractive? Ak by ho nová C5 nemala, bol by to pre vývojárov hriech. Keď si dnes chceš kúpiť auto strednej triedy, prečo C5? Elegantný dizajn má aj P508. Nízku cenu Chevy Malibu. Dynamiku Ford Mondeo. Priestor Škoda Superb. Hlavný argument pre C5 je komfort. Hydractive je unikát, funguje dobre a Citroen preslávil. Myslím že sa v Citroene poučili z DS5, veď DSX a DS9 Hydractive mať budú. Takže dúfam že aj C5.
S tým šesťvalcom máš asi pravdu, žial, taká je doba.
S tým šesťvalcom máš asi pravdu, žial, taká je doba.
Ne ne - odpružení Hydractive i příští generace C5 velmi pravděpodobně bude mít. Jde o dražší konstrukci než tuctové odpružení = očekávala bych jej (tak jako u této generace) u "vyšších" motorizací, pro základní verze bude nejspíš opět k dispozici standardní odpružení (rsp. volba varianty odpružení).
Měla jsem na mysli použitou platformu z vyšší střední s "luxusnějšími" závěsy kol - příští generace bude již na "unifikované" platformě ála nové Volkswagen(y).
"Priestor" má škoda Superb jen a pouze před zadním sedadlem - a i to je méně KOMFORTní než to v C5 😉
PS: Na DS9 jsem docela HODNĚ zvědavá - tam bude (zřejmě) poprvé použit benzín-hybrid s výkonem ca 300 koní, možností dobíjení ze zásuvky a možná DOOPRAVDY výslednou nízkou spotřebou..
PPS: Ano "brouček brumlíček" V6 3.0 HDi biturbo už bude k mání již jen v JAGUARech či Land/Range ROVERech...
Pěkný den (třeba s C5 V6 :yes: 😄
Měla jsem na mysli použitou platformu z vyšší střední s "luxusnějšími" závěsy kol - příští generace bude již na "unifikované" platformě ála nové Volkswagen(y).
"Priestor" má škoda Superb jen a pouze před zadním sedadlem - a i to je méně KOMFORTní než to v C5 😉
PS: Na DS9 jsem docela HODNĚ zvědavá - tam bude (zřejmě) poprvé použit benzín-hybrid s výkonem ca 300 koní, možností dobíjení ze zásuvky a možná DOOPRAVDY výslednou nízkou spotřebou..
PPS: Ano "brouček brumlíček" V6 3.0 HDi biturbo už bude k mání již jen v JAGUARech či Land/Range ROVERech...
Pěkný den (třeba s C5 V6 :yes: 😄
Dúfam že bude aj 4x4(klasická). 😉
ahoj odkial mas info o tej novej generacii? vies aj kedy by mala byt predstavena? popripade hod link na nejaku stranku kde si to postudujem.. potesi velmi dik.. 😉
Tak čo sa týka V6ky, je veľmi nepravdepodobné že by ju nová C5 dostala. Nemá ju P508, sú tu tiež emisné limity a downsizing.
Čo sa týka hydropneumautického podvozka, ja dúfam že ho nová generácia dostane, je to tromf Citroenu ktorý určite využijú.
Že dostane hybrid4 je pravdepodobné, PSA z neho určite chce čo najviac vyťažiť.
Ďalej je pravdepodobné, že dostane klasický volant. Ten s pevným stredom mnohých záujemcov odradil.
A predstavenie? Ja si myslím, že sa predstaví do dvoch rokov.
Čo sa týka hydropneumautického podvozka, ja dúfam že ho nová generácia dostane, je to tromf Citroenu ktorý určite využijú.
Že dostane hybrid4 je pravdepodobné, PSA z neho určite chce čo najviac vyťažiť.
Ďalej je pravdepodobné, že dostane klasický volant. Ten s pevným stredom mnohých záujemcov odradil.
A predstavenie? Ja si myslím, že sa predstaví do dvoch rokov.
kdyby do toho dali normální volant 8-s
Predajom by určite pomohol. Palubovka by potom mala vychádzať z Peugeotov 508, 3008 albo z C4ky. Mnohým sa nepáči práve kvôli interiéru. :-!
Ten interiér byl právě důvod, proč jsem si ho nekoupil ;-\ .
Veď práve. Takých ako ty je viac a to je škoda. Ja osobne s interiérom problém nemám, ale mohol by bať lepší. Podľa mňa by mal mať v novej generácií klasický volant, palubovku alá DS4/DS5, Peugeot 508, 3008.
Ináč nevyzerá zozadu sedan luxusne? :yes:
Ináč nevyzerá zozadu sedan luxusne? :yes:
..tak "co"? 😉
PS: V příští generaci asi URČITĚ bude "obyč" volant - ať se přihlásí někdo kdo s (současnou) C5 jezdil (déle jak týden, no ... možná 2) a má s volantem JAKÝKOLIV problém 😄
PS: V příští generaci asi URČITĚ bude "obyč" volant - ať se přihlásí někdo kdo s (současnou) C5 jezdil (déle jak týden, no ... možná 2) a má s volantem JAKÝKOLIV problém 😄
treba novy model... a normalny volant..... ziadne cudo s pevnym stredom..... nejake pridane LEDky to nie je facelift... to je uz ako sa vravi: topiaci sa aj slamky chyta ..... to uz nepomoze... auto je 5 rokov vo vyrobe.... tu uz pomoze bud poriadny facelift alebo rovno novy model..... nejake vycencane ledky to uz nespravia a nezachrania.... auto je to inak sympaticke...... 😉
Myslím, že ten "facelift" je jen pro Čínu, kde si potrpí hodně na různá cinkrlátka, blikající diody a podobné nesmysly. 😉
Jinak to auto je stále velmi dobře konkurenceschopné vzhledem k cenám za které se tady v Evropě prodává. Posuzovat zastaralost podle nekvalitních fotek z internetu je poněkud mimo. Interiér vypadá stále velmi dobře. Volant je otázkou vkusu a zvyku. Jiné výraznější nedostatky to auto nemá.
Jinak to auto je stále velmi dobře konkurenceschopné vzhledem k cenám za které se tady v Evropě prodává. Posuzovat zastaralost podle nekvalitních fotek z internetu je poněkud mimo. Interiér vypadá stále velmi dobře. Volant je otázkou vkusu a zvyku. Jiné výraznější nedostatky to auto nemá.
3 Facelift , to je v dnšnej dobe rarita , bohužiaľ Citroenu nič iné neostáva , kedže je momentálne vo veľkých problémoch a na vývoj nového modelu nemajú peniaze! Keď už ten facelift , tak poriadne , hlavne vychytať muchy , ktorých je stále dosť ! 😉
Nevíte někdo něco o tom motoru 2.3 ( [odkaz] ) jestli je to jen převrtaná 2.0 nebo 2.2 od 607 či něco jiného. Ani v evropských modelech 2.3 od PSA jsem snad ani nevyděl, jen 2.2 u 607
Ano, je to (zřejmě) "starý dobrý" 2.2 16V známý z různých modelů Peugeot (v C5 je tam v nabídce i benzínový V6) - motory které se (tak jako mnoho dalších od všech možných výrobců) v Evropě z emisních důvodů již nemohou prodávat...
jedná se nejspíše o motor DW12 používaný v Peugeotu 607 a Peugeotu 407 Coupé. Původní výkon 116kW, dva vyvažovací hřídele,220Nm.
The 2.2 L (2179 cc) DW12 has a bore of 85 mm (3.3 in) and a stroke of 96 mm (3.8 in). Unlike the initial DW10 designs, it was fitted with 16 valves from the beginning, and made its debut in the 2000 with the Citroën C5, Peugeot 406, Peugeot 406 Coupe and Peugeot 607, being used only in the larger models. In 2006 it was added to the PSA/Ford family, with power reaching 170 PS (125 kW). Land Rover currently uses this engine in the new Freelander where it produces 160PS. This is Ford's only current use for this engine, which is e😜ected to power the next generations of both the Mondeo and Jaguar X-Type. A different 2.2L engine, Ford's ZSD-422 with a displacement of 2198 cc, will be used in the Peugeot LCV range of vans.
[odkaz]
[odkaz]
jen nevím, proč to označení 2,3 ? Pochybuji že by tem motor někdo převrtával. Původně jsem myslel že by mohlo jít o motor od Hondy. Její 2,4 i vtec by parametrově odpovídal
[odkaz]
The 2.2 L (2179 cc) DW12 has a bore of 85 mm (3.3 in) and a stroke of 96 mm (3.8 in). Unlike the initial DW10 designs, it was fitted with 16 valves from the beginning, and made its debut in the 2000 with the Citroën C5, Peugeot 406, Peugeot 406 Coupe and Peugeot 607, being used only in the larger models. In 2006 it was added to the PSA/Ford family, with power reaching 170 PS (125 kW). Land Rover currently uses this engine in the new Freelander where it produces 160PS. This is Ford's only current use for this engine, which is e😜ected to power the next generations of both the Mondeo and Jaguar X-Type. A different 2.2L engine, Ford's ZSD-422 with a displacement of 2198 cc, will be used in the Peugeot LCV range of vans.
[odkaz]
[odkaz]
jen nevím, proč to označení 2,3 ? Pochybuji že by tem motor někdo převrtával. Původně jsem myslel že by mohlo jít o motor od Hondy. Její 2,4 i vtec by parametrově odpovídal
[odkaz]
Citroen pomaly ale isto začína chápať, že jeho doménou sú malé autá. C6-ku už odložil k ľadu a nástupcu nechystá, a to isté by mohol byť urobiť aj s C5-kou. 😄
Sami Francúzi nemajú radi veľké autá a SUV-ka, z času na čas v Paríži "úradujú" aktivisti, ktorí takýmto autám v lepšom prípade gumy vyfukujú, v tom horšom prepichujú.
Na malých autách sa vývoj a predaj pár kusov predaných veľkých modelov zaplatiť nedá, tak nech sa radšej Citroen sústredí na modernú Kačicu (Kachnu), a keď sa stane zázrak, možno bude po pár rokoch vysmiaty - aj s muškami medzi zubami. >😁
Luxusnými SUV-kami a veľkými limuzínami sa u nás len tak hemží, ale kedy som naposledy videl aktuálnu C5-ku, to si fakt nepamätám. Vyrába sa to čudo vôbec ešte?
Sami Francúzi nemajú radi veľké autá a SUV-ka, z času na čas v Paríži "úradujú" aktivisti, ktorí takýmto autám v lepšom prípade gumy vyfukujú, v tom horšom prepichujú.
Na malých autách sa vývoj a predaj pár kusov predaných veľkých modelov zaplatiť nedá, tak nech sa radšej Citroen sústredí na modernú Kačicu (Kachnu), a keď sa stane zázrak, možno bude po pár rokoch vysmiaty - aj s muškami medzi zubami. >😁
Luxusnými SUV-kami a veľkými limuzínami sa u nás len tak hemží, ale kedy som naposledy videl aktuálnu C5-ku, to si fakt nepamätám. Vyrába sa to čudo vôbec ešte?
ty sa urcite analyzou nezivis, inac by si si nezarobil ani na nohavice.
Ale zaujima ma velmi vysvetlenie, preco je pre citroen zlozite vyrabat strednu triedu a preco nie je pre citroen zlozite vyrobit auto napr B kategorie?
A to, ze na sk mas problem vidiet c5 (mimochodom ja nemam a picassa uz vobec nie), tak to neznamena, ze na inych trhoch to je tiez tak.
A Francuzsko nie je Pariz.
Ale zaujima ma velmi vysvetlenie, preco je pre citroen zlozite vyrabat strednu triedu a preco nie je pre citroen zlozite vyrobit auto napr B kategorie?
A to, ze na sk mas problem vidiet c5 (mimochodom ja nemam a picassa uz vobec nie), tak to neznamena, ze na inych trhoch to je tiez tak.
A Francuzsko nie je Pariz.
Vy asi o autech moc NEvíte, že? 😉
Nástupce C6 pochopitelně bude (premiéru měl vloni na výstavě v Shanghai) a zrušením C5 bychom přišli o NEJ- vůz třídy v tichu na palubě (dvojitá vrstvená skla dělají své), NEJ- v chování v nad200kilometrových rychlostech, asi NEJ- v brzdách (má nějaký "normální" vůz třídy 380 mm kotouče?), NEJ- vůz v komfortu masážních předních sedadel, NEJ- zavěšením kol poháněné nápravy (dvojité lichoběžníky s oddělenou těhlicí), NEJ- vůz v preciznosti ovládání řízení ve výše zmíněných vysokých dálničních rychlostech (to mj. ty závěsy) atd...
Zdroj - test(y) na auto.cz 😄
PS: Kdo byc nechtěl bi-turbo 3litr V6 z RANGE ROVERu "za pár babek"? 😉
Nástupce C6 pochopitelně bude (premiéru měl vloni na výstavě v Shanghai) a zrušením C5 bychom přišli o NEJ- vůz třídy v tichu na palubě (dvojitá vrstvená skla dělají své), NEJ- v chování v nad200kilometrových rychlostech, asi NEJ- v brzdách (má nějaký "normální" vůz třídy 380 mm kotouče?), NEJ- vůz v komfortu masážních předních sedadel, NEJ- zavěšením kol poháněné nápravy (dvojité lichoběžníky s oddělenou těhlicí), NEJ- vůz v preciznosti ovládání řízení ve výše zmíněných vysokých dálničních rychlostech (to mj. ty závěsy) atd...
Zdroj - test(y) na auto.cz 😄
PS: Kdo byc nechtěl bi-turbo 3litr V6 z RANGE ROVERu "za pár babek"? 😉
Kto ti povedal, že C6 nebude mať nástupcvu? Aj v Amerike písali, že bude.
Já teda doufám, že tohle se v Evropě prodávat nebude. Ani mi nepřijde, že to nějak zapadá do evropského portfolia. Oproti stávajícímu stavu (poslední drobný facelift léto 2012) to je trochu krok vedle. Kdo kritizuje interier, ten ho nejspíš neviděl v reálu. Je to jeden z nejhezčích interieru ve střední třídě. Sedadla je kapitola sama pro sebe, to se s německýma autama srovnávat nedá. Pro mě to auto má duši.
To co by to chtelo hlavne je doplnit vybavu. Aktualni C5 uz je v tomto ohledu uplne mimo peloton a kouka na zada i autum o tridu nize a to i tem z vlastni produkce.
Do končícího vozu asi již nic moc doplňovat NEbudou, ale třeba hlídání slepého úhlu v zrcátkách (který PSA má) by si C5 "zasloužila" - jinak nevím co vám až TAK "chybí"
Ona tam chybi vicemene kompletni pokrocila vybava, kterou lze dnes dodat dokonce i do aut nizsi tridy. Velkym problemem je vestavena navigace a audiosystem, ale tam moc neverim ze se nekdy moc zmeni, PSA tyhle veci neumi delat dlouhodobe, takze do nove C5 dodaji zase nejaky paskvil co skoro nebude fungovat.
Dale je C5 jedine auto ve stredni tride, ktere neumi bezklicove ovladani a ma sklopny klicek jak nejaka deset let stara sunka. Vicemene bez bezklicoveho ovladani by byla dnes uz osamela i v ramci nizsi stredni tridy a sem tam se tahle featura objevuje uz i u jeste mensich aut. Pak chybi skoro vsichni asistenti, adaptivni tempomat je ve stredni tride rovnez bezny.
Dale je C5 jedine auto ve stredni tride, ktere neumi bezklicove ovladani a ma sklopny klicek jak nejaka deset let stara sunka. Vicemene bez bezklicoveho ovladani by byla dnes uz osamela i v ramci nizsi stredni tridy a sem tam se tahle featura objevuje uz i u jeste mensich aut. Pak chybi skoro vsichni asistenti, adaptivni tempomat je ve stredni tride rovnez bezny.
Než jste mi to "prozradil" že mám problém s navigací či audiosystém jsem NEtušila.. 😉
..Burmester v Porsche Panamera to sice opravdu NEní, ale problém s ním rozhodně také NEní - a já na (kvalitní) hifi DÁM, také doma jedno pěkné MÁM 😉
PS: A náhodou vím, že majitel firmy na výrobu (jedněch z NEJlepších) reprosoustav na téhle planetě má jako pracovní vůz... Citroën C5 V6 😄
Nápověda - seženete je (dle povrchu) již od 270.000 USD a hrají fakt FANTASTICKY :yes: :yes: :yes: 😉
Plus mám takový dojem že ta autorádia používá(lo?) i Maserati, nebo někdo takový... 😄
PPS: To je holt VOLBA - zda klíček (a dvojité lichoběžníky s oddělenými těhlicemi) nebo kartu, no (CHÁPU že většina lidí dá přednost b)
(jak jsem již řekla) MNĚ reálně chybí sledování slepéh👋mrtvého úhlu - systém který ve vozech PSA již ne - v tomto starším modelu bohužel ne - a myslím že na závěr kariéry mu již spíš nebude implementován, že se ho dočkáme až v příští generaci...
(která bude představena zřejmě na některém z autosalonů příští rok)
..Burmester v Porsche Panamera to sice opravdu NEní, ale problém s ním rozhodně také NEní - a já na (kvalitní) hifi DÁM, také doma jedno pěkné MÁM 😉
PS: A náhodou vím, že majitel firmy na výrobu (jedněch z NEJlepších) reprosoustav na téhle planetě má jako pracovní vůz... Citroën C5 V6 😄
Nápověda - seženete je (dle povrchu) již od 270.000 USD a hrají fakt FANTASTICKY :yes: :yes: :yes: 😉
Plus mám takový dojem že ta autorádia používá(lo?) i Maserati, nebo někdo takový... 😄
PPS: To je holt VOLBA - zda klíček (a dvojité lichoběžníky s oddělenými těhlicemi) nebo kartu, no (CHÁPU že většina lidí dá přednost b)
(jak jsem již řekla) MNĚ reálně chybí sledování slepéh👋mrtvého úhlu - systém který ve vozech PSA již ne - v tomto starším modelu bohužel ne - a myslím že na závěr kariéry mu již spíš nebude implementován, že se ho dočkáme až v příští generaci...
(která bude představena zřejmě na některém z autosalonů příští rok)
PS: Já měl\ možnost porovnat C5 V6 s ca stejně drahou předokolkou audi A4 2.0 Tdi 105 kW a vybrat lepší vůz bylo HODNĚ snadné 😉