Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Prodej aut: Evropa se dále propadá, Amerika začíná růst

I když statistiky lednových prodejů z některých evroských zemí zatím ještě chybí, je zřejmé že obrat k lepšímu není v dohledu. Už loni se prodalo v Evropské unii nejméně vozů za 17 let.
Zpět na článek
3. 2. 2013 18:17
Co se stále divíte?
V Evropě se rodí už 20 let stále méně dětí a taky stále rostou výdaje na vše ostatní. Za co si tedy mají lidi pořizovat stále nová a nová auta? A vemte si, jak neustále rostou výdaje za auta. Dálniční známka, pohonné hmoty, daně, dph, atd..
Rozbalit vlákno
2
Avatar - WinDiesel
3. 2. 2013 19:47
Re: Co se stále divíte?
Dobrý postřeh.
Daně, poplatky, penalizace za CO2, penalizace za vjezd do emisních zón, parkovné pro rezidenty ve městech, spotřební daně na paliva (nyní i na aditiva), neustále se zvyšující požadavky na bezpečnost a povinnou výbavy auta, ekologické výstřelky jako jsou hybridy a elektrovehikly paradoxně mohutně - avšak bez výsledku - podporovány.
A státní rozpočty se propadají kvůli nesmyslným dotacím všeho možného - potřebují odněkud doplnit.
A ovčané automobilisté platí a platí.
Avatar - twistedTSD
3. 2. 2013 20:35
Re: Co se stále divíte?
:yes: ;-\
Avatar - 3_diamanty
3. 2. 2013 20:19
ludi v europe ubuda kazdym rokom
a zivotne naklady su stale vyssie a vyssie.......

takze priputajte sa prosim.... pojdeme uz len z kopca.... dobre casy uz boli ( zlate 90 roky ) ......

pri pohlade na januarove vysledky predaja v spanielsku taliansku alebo francuzku ... to vyzera na riadny klesak..... :yes:

najpredavanejsie auto v spanielsku v januari? ani ibiza ani leon ani kaskaj ale : sandero... bravo dacia :yes:

vo francuzsku by malo byt sandero 4te za januar.... to su neuveritelne pozicie pre daciu.... kedze dacii fandim... mam radost

tento rok sa v eu budu usmievat len niektori.... vyzera to tak ze dacia bude medzi nimi... zo sandera sa nam stava trhak :yes:
Rozbalit vlákno
9
3. 2. 2013 20:48
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
:-) Ty taky pořád fandíš takovým sračkám:-)...neber to ale ve zlém:-) :yes:
Avatar - 3_diamanty
3. 2. 2013 21:08
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
;-) ano fandim :yes:
3. 2. 2013 22:25
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
Nejseš sám, kdo fandí sračkám. To určitě potěší.
4. 2. 2013 06:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
4. 2. 2013 06:28
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
4. 2. 2013 06:32
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
Jedná se o čistý pragmatismus. Ta *** tě odveze zrovna tak jako německá prémie... Možná dokonce o něco spolehlivěji.
4. 2. 2013 09:11
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
Doufám, že by jsi byl s nadšením první v řadě, když by jsme se fanděním sr*čkám dopracovali ke konci evropských výrobců a přišel by si stát pro (třeba) 80% desátek.
3. 2. 2013 23:08
Re: ludi v europe ubuda kazdym rokom
Máš pravdu, zlaté časy už boli.

Vo výrobnej sfére nahradzujú pracujúcich roboty a tí sa potom nutne presúvajú hlavne do sféry služieb - bohužiaľ aj do takých, ktoré v časoch šetrenia absolútne nepotrebuješ a ak na tých službách začneš šetriť, tak tých bývalých pracujúcich pošleš na dlažbu......

Ak chceš ušetriť vo výrobnej sfére, tak väčšinou nevyhodíš automatizovanú linku, ale ľudí...... a tých tiež pošleš na dlažbu.... ( a oni sa z dlažby automaticky presunú na úrad práce a pekne zaťažia štátny rozpočet ako tí pred nimi)

Z toho vyplýva, že je tu predsa len nejaká jedná vec, ktorú by nebolo vhodné v kríze obmedziť (aby totiž bolo z čoho vyplatiť tú pribúdajúcu armádu nezamestnaných) a to je príjem štátu - pripravme sa teda na to, že tie rôzne vymyslené dane a poplatky budú skôr pribúdať ako ubúdať .....

.... a na to je motorista VEĽMI, VEĽMI vhodný objekt ...
4. 2. 2013 08:42
Re: Ale v USA to dle článku funguje???
Kdysi se tvrdilo, že pracující z průmyslu a zemědělství převeznou služby.

Že by ty služby v USA fungovaly a v Evropě ne, jak se píše v článku???
Avatar - Barrichello
4. 2. 2013 08:44
Detroit raised again!
Jojo, USA se daří, protože tam sou jiné daně, jiné ceny PHM nejsou tamtak debilní předpisy a nepdoávají se tam předražená prdítka bez výbavy za přepálené ceny >:D
Rozbalit vlákno
5
4. 2. 2013 09:20
Re: Detroit raised again!
To, že jsi svůj příspěvek z mého pohledu (opět) trochu přehnal není nic nového. ALE. Nejhorší je, že s myšlenkou souhlasím. Přístup k motorizmu je prostě rozdílný. Evropa se bohužel začíná posouvat do roviny, kdy bude řidič odpadem společnosti. A co je nejhorší, kdyby se alespoň jednalo o racionální přístup. Automobilový průmysl stále ještě pro evropu snáší zlatá vejce, ale místo toho aby se přemýšlelo, jak upravit stravu slepice, aby se zachovala rizost zlata a produkovala méně hovínek, tak se slepici raději zmenší kurník a dostane méně vody. ;-\
Avatar - EauRouge
4. 2. 2013 11:46
Re: Detroit raised again!
Souhlas, automobilový průmysl živí půlku Evropy, ale EU a vlády členských zemí se ho snaží soustavně podkopávat. Nejsem zastánce umělé podpory nebo zachraňování nějakého trhu, proto nechci aby automobilky dostávali nějaké finační záchranné balíčky apod., ale to, že jsou kladeny další a další regulace a normy na ekologii, udržitelný rozvoj a podobné blbiny prostě ubíjí jak sílu automobilek, tak chuť lidí kupovat si nová auta. Když se do toho přidají ještě faktory zatěžující přímo majitele aut, jako ceny paliv, kdejaké daně a omezení vjezdu do měst atd., tak to vede jenom k tomu, že odrazují lidi od kupování aut. Kolébka automobilového průmyslu se ke svým dětem chová doslova macešsky.
Avatar - dal
4. 2. 2013 09:24
Re: Detroit raised again!
Jsou tam ale jiné a debilnější předpisy, nikdo se s nikým nese.e a nikdo ti nedá peníze jenom proto že jsi cigán.
4. 2. 2013 10:06
Re: Detroit raised again!
To je jenom docasna korekce. Ted nakupuji auta ti, kterym se to predchozi rozpadlo, protoze prodeje za posledni tri ctyri roky byly velmi nizke a tak je potreba obnovit vozidlovy park. Ale dlouhodoba perspektiva neni o moc lepsi nez v Evrope, hluboka krize, rostouci nezamestnanost, klesajici platy, nejista budoucnost. Amiky neceka o nic lepsi budoucnost nez Evropu.
4. 2. 2013 23:37
Re: Detroit raised again!
vidim to stejne navic americke mladezi uz neni status "auto" tak dulezite jak bylo predchazejici generaci, pro mnohe je iphone dulezitejsi :-) Napr. pred 30lety si udelalo 80% dorustajicich (17-19) ridicak, dneska je to jen 60%.