Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Mercedes CLA, C a E: Tři sedany za stejnou cenu?

37 komentářů

CHerokee
To je víceméně to, o čem se tady vedla diskuze pod několika články. CLA je sice krásné, ale předražené. Narozdíl od zbývajících dvou je to totiž předokolka a je nejmenší.
3_diamanty
tak tak :yes😒br />
Ecko je predsa len uz trosku drahsie ... skor je zaujimava takmer navlas rovnaka cena C a CLA... z toho mi ako jasny vitaz vychadza Cecko :yes😒br />
CLA je predrazene navyse pre fandov zadneho nahonu to nebude to prave orechove ....
Tymkoo
CLA je prostě stylovka, která se nebude prodávat jako housky v krámě. Nové C a E si navíc stejně nikdo do soukromých rukou nekupuje. Všechno to sou služební kousky a pokud si to někdo koupí na sebe, tak je to pár let stará lítačka z Německa a za pár let i to CLA bude stát v bazaru úplně stejně.

Navíc si sem jistý, že 80 % řidičů stejně neví, která náprava je hnací a která hnaná.
vikomt.de.frou.frou
Sám som sa chystal tento rok na kúpu C-čka a poznám dosť ľudí, čoi si kupujú tieto autá do súkromných rúk. Žiaľ vyskytli sa iné výdaje s vyššou prioritolu ako nové auto (keď to "staré" ešte stále dobre slúži) takže možno o rok alebo dva.

Který model byste preferovali vy? C 350 4MATIC
_MT_
C 350 Coupé. 😄
chrudoš
Tak a co říkáš na ten tvůj dlouhý přední převis resp rozdíl v délce převisu u zadokolky a předokolky,který je podle horních fotek...žádný. K CLA máš jasnou averzi, mě je naopak sympatičtější než C, náhon nenáhon a upřímně, pokud vybírat mezi sice zadokolkou, ale tak nějak unylou, anebo krásnou poředokolkou, dám peníze za krásu a takto je to auto cílené, trh ukáže, já ale věřím, že si svůj postoj CLA obhájí
Johnnn
V čem je C unylé?
chrudoš
oproti CLA? no uz z principu - C je bezny strednetridni sedan pro manazery, resp pro klidnou jízdu bez púrilisnych emoci, CLA je "sportovni" derivat, takze je to docela jasne
imagemaster
Céčko je nejmenší. I když to na fotkách nevypadá
Ozzman
Zde s tebou musím souhlasit, taky bych bral Cčko.. 😊,
3_diamanty
Cecko ma oproti CLA vacsi razvor, zadny nahon, zrejme aj lepsie pristupny a vacsi kufor, viac miesta nad hlavou pre pasazierov vzadu, a spredu si ho nikto nepomyli s Ackom :yes: dovod ist do CLA? fakticky ziadny
chrudoš
Ty to auto ale vubec nechapes, to je jak do dubu...CLA nema byt nahrada za C, je to odnoz cilena na jine zakazniky, kdyz si chces koupit toto auto, misto v zadu ti je u zadele, kufr mensi/vetsi proste neresis, porad je to sedan a jestli si ho nekdo pomyli s Ackem ti je taky jedno, pokud se ti aoto libi, tak to proste neresis, ne? Boha...
happy_driver
chrudoš, to neries. Takyto nemoze vediet o dovodoch, preco zvolit CLA s primeranou vybavou a motorom namiesto podobneho C alebo prip. holeho E, ked musi dennodenne riesit elementarnejsie problemy......to tak proste je. Nie kazdy moze byt zakaznikom u Bentley, nie kazdy u MB atd. atd. .......a niekto len pozera cez plot do AAA, svet je uz taky.....
Pekelná Micinka
Céčko v červené s panoramatickou střechou. Ale nevím, jestli by za tu cenu bylo. CLA jsem naživo neviděl, takže nemohu soudit, navíc nemám rád motor napříč (bez objektivního důvodu). E by asi bylo moc velké holátko.
CHerokee
Červená se u MB nepřiplácí, takže asi bylo. Je to zvláštní politika, která se podle mě do budoucna pozmění. Stejně jako teď šlo s cenou dolů nové Áčko...akčním modelem Style pro všechny motorizace.
Pekelná Micinka
Jde hlavně o tu skleněnou střechu, jestli je k dispozici v této výbavě a kolik to koštuje.
Dinar
Souhlas, v červené a amg paketu céčko pořád vede. :yes😒br />
Při tomhle porovnání je třeba také zohlednit, že CLA je tam v super slušivé barvě na obrovských kolech, ta barva maskuje jeho bubliny, lístečková zadní světla atd., ovšem naživo jsou éčko a céčko mercedesy na první pohled, u CLA to tam prostě není, velký přední převis, obrovská "kukadla" takové auto bych čekal spíš od Citroenu, jinými slovy, já prostě CLA nějak nemůžu strávit, jako Mercedes.
Johny.Rico
AD C AMG... souhlas. Měl to kamarád jako služebák, to auto vypadalo neskutečně krásně. Já bych stejně bral facelift E, ani bych nemrkl.
...ENZO...
Mercedes bude muset CLA zlevnit, jinak dopadne podobně jako minulý rok Škodovka s Rapidem. :yes:
positivemind
Tak je jasný, že každý by si vzal to lepší (tedy dražší). To já bych si zase jednoznačně vybral Drophead Coupe
...ENZO...
Zas tak markantní cenový rozdíl mezi CLA a éčkem není ...
jozephko
...päťkový bavorák >😁 .
CHerokee
Ten ale nezačíná pod milionem (první cena 1 037 500). Disel je dokonce ještě dražší (1 085 000)
Skipper
Tak trojkový 😄
PeterLuk
Trojkový je krásny. Predchodca u mňa nič moc (teda, biele kupé celkom pekné) ale súčasný... :yes:
EauRouge
Nebo si počkat nějakej pátek a rovnou 4 coupé.
Johny.Rico
Anebo pak BMW M7, které se bude vyrábět za... 9 let? >😁 Čekat můžeš vždy 😉
_MT_
Kupé je kupé je kupé. 😄 Když nemůžeš/ nechceš počkat, můžeš koupit jinde. 😉
XTad
Zajimave si u auta za milion priplacet za mlhovky. Hlavne, ze si tu furt nekdo stezuje na skodovku.
guze
A plastovy volant v CLA za 950k taky nic moc....
Anonym2811
No zase k čemu ? Kvůli mlze je použiju max. 3x do roka. Většinou je v podstatě ilegálně používám na detekci děr při jízdě v noci, pokud není provoz. Ale jak říkám, tohle bych dělat neměl a potom jsou už jen estetický doplněk. Technicky vzato, žít se bez nich dá... 😄
XTad
Samozrejme, ale zit se da bez vetsiny veci, kterymi jsou moderni auta nacpana. A cenu techto aut vetsinou tvori prave ty veci, bez kterych se da zit. A pokud nekdo vytyka skodovkam za 3x0 000, ze se za mlhovky musi priplacet a potom stejny priplatek uvidim u auta za milion...
Postavme otazku inak - dostal niekto niekedy za svoje peniaze novy Mercedes v hodnote tych penazi?

Nedostal >😒]
PeterLuk
Éčko je nakrajšie, ale za tú cenu asi len základná výbava. Takže buď C-Klasse coupe alebo CLA.
Tymkoo
V článku je dokonce srovnání stejného motoru a stejné výbavy 😄
happy_driver
Len zopakujem, kto si ide kupovat MB, tak si kupi jednak ten model, ktory sa mu paci (a preto, lebo nanho ma) a po druhe, nebude si ho (snad) kupovat bez vybavy (mozno okrem taxikara). Normalne zmyslajucemu cloveku je divne, ak si niekto kupi vyssiu triedu v social edition, len aby mohol odparkovat pred barakom Ecko.....radsej si kupim C/CLA s primeranym motorom a vybavou, ktora ma nebude urazat. Pre Ecko pojdem, ak mam prostriedky na motorizaciu a vybavu, ktora k tomu autu nalezi. Ked som kupoval GLK, mohol som si za tie iste peniaze kupit nejake ML takmer v holobyte, ktore stalo v salone....preco by som to ale robil??? Ecko som isiel kupovat vtedy, ked som mal k dispozicii volny obnos, aby som si mohol kupit motorizaciu+doplnk. vybavu, ktoru som si vybral.
Cele debaty o porovnani cien aut s rozlicnych tried mi pripadaju trosku divne, ale to je asi zazite v ludoch. V blizkom zahranici bezne, avsak v nasich krajoch raritne, vidim najroznejsie znacky aut a velkosti so slusnou, prip. max. vybavou, ale s mensou karoseriou, alebo z nizsej triedy a s motorizaciou primeranou ucelu. Ked niekto cely den stravi jazdenim napr. po Viedni a okoli, tak stravi kopec casu v aute - nie je tazke odhadnut, ze mu bude logickejsie minut peniaze za vybavu a komfortne prvky, ako za zbytocne velku karoseriu ci motor (napr. jeden obch. partner jazdi na Golfe Variant 1,2TSI DSG, co je sice len 105k motorcek, ale zato v Highline a plus este nejake dalsie extras, co sa tam dali napratat. V nasich krajoch by obdobny chlapik "potreboval" aspon Octavku kombi alebo Passat Variant s 2,0TDI).
Já Prvni_1
ale za mě nebrat.
Je to "sporťák"... a já už prostě nechci sportovat, ani náznakem.
A éčko už je zbytečně velký a přináší jen vyšší "prestiž".. takže u mě jasný - céčko s automatem a komfortním podvozkem, ortopedickýma sedačkama a špičkovou muzikou...
:-!