Novinky
tak toto u mňa boduje rozhodne viac, ako terajšia verzia ceed-u, design veľmi podarený .... no a ako všetci poznáme toppera, zažije tu ďalší orgazmus, ale za mňa má tento model :yes:
velmi pekne :yes😒br />
uvidime ake bude kupatko 😉
uvidime ake bude kupatko 😉
Ale.. notak.. ty to umíš líp a houšť >😁 Konečně máš i důvod.. takhle hezká Kia se dlouho neukázala 😄
Víš co? Možná mne GTI ukamenuje, ale zdrojem toho, proč vypadá dobře je, že vzdáleně vypadá trochu jako... no... pojď mi.. Golf 😄 Ještě v tom vidím trochu Fiatu Bravo a ten se mi taky líbí :yes:
Víš co? Možná mne GTI ukamenuje, ale zdrojem toho, proč vypadá dobře je, že vzdáleně vypadá trochu jako... no... pojď mi.. Golf 😄 Ještě v tom vidím trochu Fiatu Bravo a ten se mi taky líbí :yes:
Ono to má nejspíš čistě reálný základ, motory pro americký trh jsou trouchu jinde a aktuální maska ceedu by nebyla dostatečně prostupná
😉 uz som tieto fotky videl a aj som ich sem daval nizsie pod clanok o Kii cross GT ... takze uz som to trosku rozdychal a suhlasim... a aj som to tam pisal.... paci sa mi viac ako europsky ceed a aj doterajsia kia forte vyzerala lepsie ako predosly ceed... tieto kie "pre ameriku" ( forte, cadenza, quoris ) su vsetky velmi pekne... :yes:
Mě se obecně líbí naprostá většina modelů automobilky Kia a tahle novinka není výjimkou. Přesto u ní postrádám trochu právě té korejské originality, kterou většina lidí nemusí. Zepředu mi také trochu připomíná některé modely Toyoty, profil zase evokuje Mazdu 3. Ale to je asi individuální. Nicméně pokud budu hodnotit design celkově, pak :yes: 😄
Oproti europskemu modelu je teda fakt omnoho krajsi,a hlavne tie zmeny kokpitu...konecne klasicke dva tubusy [odkaz] (dost podobne s i30kou) [odkaz] a nie tri ako teraz s maximalne predimenzovanym ukazovatelom stavu pohonnych hmot.. [odkaz] interier :yes: a exterier,tiez suhlasim s Ozzmanom...dost pripomina Golfa...za mna :yes:
je kapitola sama pro sebe, základní atmosféru se 130kw může evropan s dieselovým šidítkem jen závidět, manuál (logicky) zde taktéž dávno vyšel z módy, dobře kia, dobře usa :yes:
Vyzerá dobre zboku a zozadu. Ale ináč je krajší cee'd. 😉
Kvalitou interiéru na tom bude cee'd určite lepšie, ale tie motory! Keď k nám príde niaky Amík a požičia si cee'd tak preňho bude ako keď majiteľ Fábky RS presadne dfo HTPčka >😁
Ale nie, taký 150 koňový cee'd by som chcel. Citroen ponúka C4ku 155hp, ale s robotizovanou prevodoukou, škoda.
Kvalitou interiéru na tom bude cee'd určite lepšie, ale tie motory! Keď k nám príde niaky Amík a požičia si cee'd tak preňho bude ako keď majiteľ Fábky RS presadne dfo HTPčka >😁
Ale nie, taký 150 koňový cee'd by som chcel. Citroen ponúka C4ku 155hp, ale s robotizovanou prevodoukou, škoda.
Sice to auto nevypadá zas tak špatně, svou velmi krátkou přídí se světly protaženými až kamsi k bočním oknům na mě ale působí jako malý hatchback, konkurent Fabie, Pola, Ibizy ...
Prostě korejská auta se mi nikdy líbit nebudou, sice uznávám, že jsou kvalitní, jejich komplikovaný design ale za 10 let bude působit směšně. Schválně si srovnejte Oktávku z roku 2005 a konkurenční Elantru z téhož roku ... Oktávka ani dnes svým vzhledem neurazí (ale ani nenadchne), zatímco Hyundai si zásluhou svého divného designu najde kupce jen v případě extrémně nízké ceny.
Přesto mají korejci můj obdiv za to, jak za poslední desetiletí dokázali zvýšit kvalitu svých vozů. Srovnávat Kiu Shuma s Ceedem prostě nejde, to je něco podobného jako srovnat Favorita s novou Oktávkou.
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Prostě korejská auta se mi nikdy líbit nebudou, sice uznávám, že jsou kvalitní, jejich komplikovaný design ale za 10 let bude působit směšně. Schválně si srovnejte Oktávku z roku 2005 a konkurenční Elantru z téhož roku ... Oktávka ani dnes svým vzhledem neurazí (ale ani nenadchne), zatímco Hyundai si zásluhou svého divného designu najde kupce jen v případě extrémně nízké ceny.
Přesto mají korejci můj obdiv za to, jak za poslední desetiletí dokázali zvýšit kvalitu svých vozů. Srovnávat Kiu Shuma s Ceedem prostě nejde, to je něco podobného jako srovnat Favorita s novou Oktávkou.
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
a co tak porovnat dizajn terajsieho ceedu s octavkou alebo ria s fabiou? Samozrejme ze 10 rokov stare kie pri porovnani s hocijakym inym autom neobstoja ale dnes je uz ina doba.... takisto sa pozri na favority felicie a na skodovky dnes... rozdiel co?
Dobře, srovnám design Ceedu s Octaviou😒br />
*na Ceedu se mi nelíbí světlomety protažené skoro až k čelnímu sklu a krátká ostře skloněná kapota - pro nižší střední třídu podle mě nevhodné ------- Octavia má normální velikost světlometů, krásně tvarovanou masku chladiče i mlhovky - zepředu prostě krásné auto, vadí mi ale podobnost se staršími vozy Audi.
*při pohledu z boku nevypadá zrovna vyváženě přehnaně stoupající linie bočních oken, je ale pravda, že z tohoto pohledu [odkaz] to vypadá hodně dynamicky -------- konzervativnější styl bočních oken Octavie se mi líbí o dost víc, plus ze zadního sedadel je díky větší ploše okna dobrý výhled
*zezadu je Ceed moc hezký hatchback ----- Octavia ale z tohoto pohledu taky nevypadá zas tak zle (pouze mi vadí ty příšerné linky vedle registrační značky)
Nemusíš mi vysvětlovat, že je jiná doba, jasně jsem ve svém komentáři zmínil, že korejská auta jsou čím dál kvalitnější, srovnával jsem pouze design minulé Octavie a Elantry. Chtěl jsem tím říct, že osm let starý konzervativněji navržený vůz nepůsobí tak zastarale jako složité linky osm let starého korejského vozu.
*na Ceedu se mi nelíbí světlomety protažené skoro až k čelnímu sklu a krátká ostře skloněná kapota - pro nižší střední třídu podle mě nevhodné ------- Octavia má normální velikost světlometů, krásně tvarovanou masku chladiče i mlhovky - zepředu prostě krásné auto, vadí mi ale podobnost se staršími vozy Audi.
*při pohledu z boku nevypadá zrovna vyváženě přehnaně stoupající linie bočních oken, je ale pravda, že z tohoto pohledu [odkaz] to vypadá hodně dynamicky -------- konzervativnější styl bočních oken Octavie se mi líbí o dost víc, plus ze zadního sedadel je díky větší ploše okna dobrý výhled
*zezadu je Ceed moc hezký hatchback ----- Octavia ale z tohoto pohledu taky nevypadá zas tak zle (pouze mi vadí ty příšerné linky vedle registrační značky)
Nemusíš mi vysvětlovat, že je jiná doba, jasně jsem ve svém komentáři zmínil, že korejská auta jsou čím dál kvalitnější, srovnával jsem pouze design minulé Octavie a Elantry. Chtěl jsem tím říct, že osm let starý konzervativněji navržený vůz nepůsobí tak zastarale jako složité linky osm let starého korejského vozu.
chapem... 😉 ... ano to je pravda.... ten komplikovany azijsky dizajn z korei pred 10 rokmi bol zvlastny :yes😒br />
pri pohlade na nove forte clovek ma pocit ze korejci preskocili razom 30 rokov... ten pokrok za poslednych 10 rokov je neskutocny :yes😒br />
zoberme si kde bola kia v r 2000 a pozrime sa na jej auta dnes.... podobne ale aj skodovka takto rychlo sla hore.... kedysi sme mali felicie prve octavky a dnes? citigo yeti superb a pod... neuveritelna zmena..... :yes:
pri pohlade na nove forte clovek ma pocit ze korejci preskocili razom 30 rokov... ten pokrok za poslednych 10 rokov je neskutocny :yes😒br />
zoberme si kde bola kia v r 2000 a pozrime sa na jej auta dnes.... podobne ale aj skodovka takto rychlo sla hore.... kedysi sme mali felicie prve octavky a dnes? citigo yeti superb a pod... neuveritelna zmena..... :yes:
Je krajší , určite kvalitnejší keďže európania majú veľké nároky čo sa áut týka ! >😁 JA sa zastávam Europskeho Ceed-u !!! Krásne autíčko >😁 aj ked neviem preco ale tento model mi pripomína skôr Kiu Rio ako Ceed 😊
Vážení soudruzi z Kreje, až nebude vědět co vymyslet jako pozměnění modelu tak použijte tyto tvary pro Evropu
Z venku to se mnou nic nedělá, za interier říkám, že bych si na něj zvykl. Těžko soudit ovládání z fotky, ale pocitově mi je asi nejpříjemnější z toho, co všichni korejci nabízí.
Nehledě na to, že sem předchozí generací Kii jezdil ve všech modelech (od Picanta po Sorento), kde byly některé nedostatky oproti ev autům dost znatelné, ale tohle už nesoudím, jelikož jsem v nových nejezdil, jen si je prohlížel v autosalonu 😄