Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

TEST Škoda Octavia 1,2 TSI: První online test (ukončeno)

484 komentářů

Emel
Taková hezká barva... a přesto se nemůžu ubránit dojmu, že tomu autu nesluší.
3_diamanty
tie predne svetlomety sa mi nepacia... a aj tvar masky chladica je akysi divny... raz darmo, O2 bola jasne krajsia :yes:
Pro_man
Octávka 3 je pěkná, ale máš pravdu mohli ten předek udělat lépe... Já osobně se nemůžu ubránit tomu že Rapid je v tomto směru propracovanější. Zase ale pokulhává jinde no...
šmoula nešika
:yes: :yes: :yes:
Bobo(CZ)
Mě udivuje spíš ta desingová shoda s rapidem, viz ty fotky co tu byly v pátek. Jako větší odlišení by neškodilo.
Simako
Jako jasne jasne, ale k cemu odliseni? No ale prislo by mi lepsi kdyby si byli vic podobny, jako vic co skodovky aby se poznaly
Bobo(CZ)
No aby si pak majitel Octavie nepřipadal jako lůza, co si koupila Rapid. Respektive aby si to o něm nemysleli sousedi v ulici. Jako víš co, v Praze je to buřt, ale na vesnici, tam ví každej všechno.
Bobo(CZ)
No já bych právě naopak radši preferoval větší odlišení, abys na první pohled poznal co je co. Hned, šmik, když to kolem tebe profrčí na ulici. Nesmíš váhat. Například u Audi už na to přišli, že jim ta designová jednota se singleframe dělá rotyku a jdou od toho pryč, ale Škodovka jako kdyby do této fáze teprve přicházela.
Ted
Presne, jeden den si clovek precte prohlaseni audi a vw, ze unifikace designu byla chyba a druhy den je na to skoda pysna.... A to lidi porad jeste doufaji ve fabii. Stale si nechteji pripustit, ze to bude unifikovana uzoucka hracka. Koncern skodovce nastavil jasne mantinely, vw proste musi byt uspesnejsi nez dosud...
kaa
Bohužel Yeti má dostat také obdobnou unifikovanou masku. :no:
Karel6
Ale před tou jejich modernizací . Ty čínský světla a podivná , tak nějak vyceněná ozubená maska jí teda daly ránu .
ecolite
Třeba by stačilo dát větší tmavě lakovaný kola a zatmavit víc okýnka...
Emel
Možná... ale kola jsou snad 18"
michalpneu
tohle jsou 17" na tom obrázku
white label
Podle titulky to vypadá na 17". Ale možná včera ta modrá 18" měla, neviděl jsem ji...
_MT_
Jiná fotka, stejné auto: [odkaz] Možná je někde galerie k téhle, narychlo jsem ji nenašel.
Bobo(CZ)
Co myslíte, budou ty sedmnáctky ok? Podle mě by to spíš chtělo 16 palců a vyšší profil, aby to tolik nedrncalo.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Emel
Mě se barva jako taková líbí, třeba na RS vypadá dost dobře. Možná je ta fotka z nešikovného úhlu... ještě o trošku více zepředu a záď by se schovala do zákrytu, takhle je zadek vidět a vypadá moc mohutně.

Na špínu jsou nejlepší různé odstíny champagne, cappuccino apod.
Yull
Neviditelný zadek má Golftávka a na špínu je nejlepší myčka. 😄
white label
Mě zase připadá lepší/zajímavější, než ta stříbrná ve které jí prezentují nejčastěji, ale mohla by být o něco tmavší.
_MT_
Včera tu byla fotka modré Octavie. Jen pro ujasnění, pokud jsi ji neviděl.
Emel
A pěkná modrá... možná to jen byla fotka ze špatného úhlu, ze kterého to vypadalo, že má Octavia tlustý zadek.
white label
Aha, oni tu titulku asi změnili..., myslel jsem tu hnědou.
_MT_
A změnili datum vydání článku. Nechápu, proč museli recyklovat včerejší.
jarafara
Až na ten motor a podle fotky to opět nebude asi test základní výbavy >😁
Dixik2
To je Elegance s 18 kolama Alaris,modrá race metalíza,ACA,bi-xenony a další.
Emel
To je hrůza jak ty 18" vypadají malé 😒 . Pokud bych si konfiguroval auto pro sebe, pak bych váhal mezi 16" a 17"... ale to asi bude vypadat hrozně 😒 .
michalpneu
to na obrázku jsou 17ky Teron
Emel
Pak je to asi v normě, žádný extrém.
kari.laz
S největší pravděpodobností se jedná o ilustrační foto z premiery v Portugalsku.

[odkaz]

Je to vidět ve 37 vteřině, kde je modrá octavia s SPZ 2SL 5680. Takže to nejspíše nebude testovaný kousek.
_MT_
Pokud si ji přebírají zítra, tak ji nejspíš ještě nemají vyfocenou. 😄
Přesně tak. Ta "naše" bude mít hnědou barvu a RZ 2SL 5433...
Gilgit
Barva a RZ byla pouze upřesňující informace pro ty z vás, kteří tu probírali, jaká že specifikace to bude a že ta modrá octavia na fotce je z Portugalska. Ano, fotografie je ilustrační, protože auto přebíráme až dnes dopoledne. Další fotky, které během dne přineseme, se již budou týkat přímo testovaného vozu. V hnědé barvě...
Na váš druhý dotaz odpovím v příslušném vlákně.
volvo s60
Proc konecne neotestujete take TSI 1,2 63kw v zakladni vybave? To vam Skoda auto nedovoli? Ne kazdy si muze dovolit vyzsi stupne vybavy a i tento model je snad take v nabidce!? To same je i v pripade Rapid MPI 1,2 55kw! A muzete proti nemu postavit Peugot 301 a Citroen C-Elysee a take poze v zakladnich stupnich vybav! At uz konecne se srovnavaji jablka s jablky a ne s hruskama!? :no:
Pro novinářské testy zatím není k dispozici. Ale samozřejmě jakmile bude, tak ji hned uděláme.
valodja
táta bude mít za 3 týdny golfa VII v 63kw, testovací jízdy byly přesvědčivé, dynamicky podobné jako Laguna, 1.8.16v 120k / 165Nm - při běžné jízdě po okreskách, 140kmh zvládá tiše a lehce...velmi uhlazený charakter auta, jsem zvědav na projížďku Octávkou...zda bude znát horší zvuková izolace a měkčí kastle...
Bobo(CZ)
Tak to by bylo jistě zajímavý srovnání, natvrdo golf versus octavia (ceny, výbava, jízda) a přibrat k tomu třeba korejce a frantíky.
volvo s60
Ak tomu nerozumim? U nas neni k dispozici a v Polsku uz test probehl!? Viz www.autoGaleria.pl :no:
volvo s60
Kdy uz konecne probehne test zakladni verze 63kw!?
_MT_
Viz Tomáš Kovařík 12.2. 11:40
lulinak
chjo to je zase humbuku kvuli jednomu autu, automobilky rocne chrli desitky modelu, zajimavych, s mnoha designovymi napady, novymi motory, ale kdepak, ted se cely svet bude tocit kolem konzervativni OIII s motory, ktere vsichni uz nekolik let zname, ale to neni podstatne, sledujte online!!!!! ... prijde to smesne jen me? >😁
kari.laz
No celý svět asi ne, ale u nás, kde je Škodovka domácí je to přecijen jiné. Myslíš, že v Rumunsku se smějí při představování Dacie, nebo v Anglii při představování například Evoque, V itálii při představování Fiatu a pod?
michalpneu
v rumunsku když uvedli dacii, tak byl test prováděn prý v přímém přenosu v hlavním vysílacím čase.
WinDiesel
Mno, v zemi kde se 85% O2 prodává v dieselu si nejsem jist významem potažmo online reportáže o 1,2 TSI. Ale i s diesely by to nedávalo větší smysl. Je to spousta humbuku pro nic za nic.
No co se dá dělat, redaktoři auto.cz se poměli v Portugalsku, tak teď si to budou muset odmakat. Jak to říkal Zeman? Prodejné novinářské děv_y?
Gilgit
_MT_
Do soukromých rukou půjdou spíš benzínové motorizace (jen můj názor). Lidé, kteří mají na starost firemní flotily, se moc neřídí servery jako ACZ. A časem stejně nejspíš bude recenze na všechny motorizace. To k té první části.
Bobo(CZ)
Čoveče, jak na tohle si teda přišel, nad tím zůstává rozum stát. 😲
white label
Evidentně se nemůžeš srovnat s tím, že tebe nikdo nikdy nikam nepozval..., naopak tě každý (logicky) poslílá do... , viz nejen reakce na tento tvůj primitivní blábol.
twistedTSD
Kdo by to v České republice řekl, viď?
XTad
Ty motory jsou z casti nove a hlavne i znamy motor muze mit v novem aute zcela jine chovani. Places na spatnem hrobe.
Pro_man
Přesně tak..Jedná se o nové motory EA211 místo řetězu řemen a jiné...Byť se to nezdá je to nový motor pouze se stejným zdvihovým objemem a se šesti kvalty a tubbem... Mě osobně tento test bude zajímat. Na TDI v ambiente a cypovinám navíc "já" mít nebudu. Ani nechci za auto dát přes půl míče...
šmoula nešika
Jojo. Ale já bych se spíš šťoural v autorovi příspěvku, než v samotné technice.
Az ked sa dockame testu hybridnej Toyoty v realnom case s online updates, tak si budeme moct byt isti, ze redakcia auto.cz nie je naklonena jednej znacke a jednemu koncernu.
Bobo(CZ)
Mě to směšné nepřijde ani trochu, viděls a zažils dneska ten sněhovej marast jinak než skrze sklo kanceláře? Já jo, jel jsem v tom z Hradce a málem nedojel. Takže kvituju, že se do toho tihle kucííí vůbec pustili. Na rozdíl od všech ostatních a řekněme normálnějších konkurentů. Však kde byl dnes slavný a častokrát zmiňovaný autoweb a autoforum, novinky, idnes a další? Buď auto ještě stále nemají, anebo radši zalezli ke kamnům a čekají, až ten sníh zase sleze. Takže pro mě tenhle test smysl měl a už teď se těším na pondělí, až si přečtu víc.
Stenly77
do kdy se bude prodavat octavia 2??
Dixik2
Liftback se už doprodává-skladovky a OIIC do dubna 2013.
Igithegreat
Ocekavam spotrebu tak 4l, max. 4,5, tzn. dojezd vetsi nez Rapid, tzn. alespon 1.200km na nadrz, u zakladniho benzinu. U vyssich motorizaci samozrejme jeste nizsi spotreba a vetsi dojezd. >😁
Aladeen
Taktiež to auto bude prekvitať výkonom a kvalitou za výbornú cenu . A keby sa niečo zlé našlo tak to hneď napraví kufrom o objeme 590l a "Simply Clever" škrabkou a gumeným kobercom >😁 :yes: >😒]

Už sa teším na vety typu "Už sme ju prebrali" , "Už sme v nej urobili 12km" , "Prekvapila nás slušná spotreba "...
petrumr
Aladeen
Gumený Koberec v Kufri ten Simply Clever >😁
Igithegreat
Presne tak >😁 no som chory, tak budem mat zabavu >😁
Futurista
No tak na test základní verze 1,2 TSI 63 kW na 15kách plecháčích ve verzi sociál de lux si počkáme. Ale pan VWavwerka to slíbil, a slovo chlapa platí. Já se vždycky musím smát, když vidím spojení 1,2 a turbomotor. Spíš bych psal turbomotůrek...

Už teď je jasný, jak test dopadne. Octa bude mít 17ky kola, plnou výbavu, a výsledek testu? Motor naprosto dostačující, spotřeba do pěti litrů při běžné jízdě, atd...
Ozzman
To je hovadina.. do pěti se s tim motorem dostaneš leda na PP při konstantní 60tce na okrsce >😁
Futurista
To by ses divil, co dokážou redaktoři ACZ v běžnym provozu. Dokonce bych netankoval plnou, aby ten benzín pak nepřetekl... >😁
Ozzman
>😁 Sem zvedavej.. v realu tak 6.5 kombinovaná.. zkušenost ze stary okty
Bobo(CZ)
Tipuju tak sedm litrů, přece jenom máme zimu a ten motor potřebuje točky.
Futurista
Jsem zvědavej, jestli novináři budou v autě topit... Když si dokonce zatopili v Rapidu... To by mohlo spotřebu vyhnat vejš... >😁
volvo s60
Ma rec! Co jineho jsi cekal!? Jen bych netvrdil ze je to jedine spravne rozhodnuji!?
šmoula nešika
Já jen nevím, jestli je Vaverka chlap. >😁
bono.p
Ked sa pozries na dynamicke parametre tak tie v absolutnom meritku az tak zle zase nie su. Spotreba je tiez rozhodne lepsia ako pri atmosfere. Opravte ma ak sa mylim ale nemal Ceed 1.6 GDI pri 130 spotrebu 7,5 ? Tato 1.2 mala 6,7... GDI je jeden z najlepsich atmosfer.. Ako ono tie TSI su az na tie skakajuce retaze celkom dobre 😄 Pokial to vyriesili nevidim problem v tejto motorizaci ani pre Octu. Vazi len 1230 kg. Pri beznej jazde su benzinove turba hodne prijemne i ked nemaju spicku. Oproti dieslu je to rozhodne nebe a dudy. Aspon mne vyhovuje viac linearny zatah a nie kopanec ktory v 3500 konci.
KANKUNEN
a ve Francii to sotva bude stačit na Fluence.
michalpneu
tak samozřejmě, myslím, že je to v případě francouzských novinářů jinak, než u německých a českých? všichni kopou za domácí značku. V té francii to není jinak.
valodja
zajímavé byly poslední dva testy AutiBild/AutoTip, kde nejdřív Oktávka "porazila" Passat a v dalším čísle porazila celej zbytek koncernu (Leon, Golf, A3). Až jsem se divil 😄
3_diamanty
dobre rano stara mama

a hadaj ake auto vedie v taliansku ....

je to panda 😉 a v cechach nestaci ani na citigo 😉 to je sila co ?
KANKUNEN
michal to pochopil, že nemluvím o prodejích.
ipodtouch
vyborny design, spickova kvalita a bezpecnost :yes:
tomuto sa vravi europa europanom, najlepsie vieme my sami co chceme a nebudu nam to diktovat japoncici :yes:
kaban je momentalne muz numero uno co sa tyka designu :yes:
octavia ovladla vo svojej triede trh sedan/liftback a nema tu konkurenciu...co sa tyka kategorie hatch tu si to sharuju ceed/i30/golf :yes:
top design v nizsej strednej triede ma ceed, top bezpecnost a techniku su kusok napred golf a octavia.
Futurista
Myslím, že na top bezpečnost tady mám e francouze...
michalpneu
no, spíš volvo. francouzi ne-e
Ozzman
Ale kdeže.. Volvo je top, ale také díky drahým systémům aktivní bezpečnosti. Renault dost dotáhl v posledních letech a i když to dost čechů nerado slyší, Renault je na tom velmi dobře v neprémiovém segmentu.. Viz Laguna jako první model s Pěti hvězdami Euro NCAP atd... 😄
michalpneu
mě se u renaultu líbí jen Fluence, ten nový je celkem hezký, má takové německé rysy, až na ten brutálně velký znak vepředu a příliš francouzský interier.

Jak jsou na tom s bezpečnostní je mi celkem jedno, ale kdybych já šel podle bezpečnosti, tak Volvo by u mě vedlo na celé čáře
Ozzman
Kup si co chceš 😄 A co se ti líbí je taky tvoje vec, jen Renault v bezpečnosti určitě nezaostává ba naopak v mainstreamové produkci
michalpneu
To nepopírám, ale myslím, že ty volva to mají vychytané nejvíce😄
Ozzman
Taky si to pěkně zaplatíš😊
_MT_
Pokud jde o konstrukci karoserie, tedy pasivní bezpečnost, tak je Volvo skutečně na špičce.
volvo s60
A to vse pod taktovkou ala Cajna! Jeste si musite chvili pockat az nam sem budou dovazet 0ct 4 taktez Cajna!
_MT_
To se teprve ukáže, co s Volvem nový majitel udělá. Na vývoji S60 se těžko podepsali. Bohužel EuroNCAP nestačí na plné prověření schopností, takže případný odklon nebude snadné zpozorovat.
twistedTSD
Myslím, že dnes už v tom velké rozdíly nejsou...
3_diamanty
v bielej vyzera ceed vyborne [odkaz] jasny dizajnovy kral v kategorii hatch v segmente C.... :yes:
michalpneu
Topper, proboha tohoto nás prosím ušetři, tady se bavíme o autech!😄😄😄😄 Jaký král prosím Tě? Podívej se na ten zadek jak je složitě ta i30 udělaná, já v tom zadku vidím tři různá auta a u ix 20 tomu dali na * úplně. Já proti nim nic nemám, ale pořád to nemůžeš srovnávat s německou eleganci😄
3_diamanty
dobre dobre uz som tisko 😉 :yes😒br />
aj ked ja sa bavim o ceede nie o hyundaioch .. i30 sa mi tiez velmi nepaci :yes:
michalpneu
Vidíš, jak jsem s Tebe úplně zblbý, já to mám pořád jako jedno auto😃))))
šmoula nešika
Klídek, znáš toppera...
Morgan Wheeler
Zadek má ix20 právě geniální včetně svítilen..
Ozzman
No to snad nemyslíš vážně😁 Vypadá moc korejsky a za 4 roky bude vypadat staře.... To Americká Kia Forte, co tu byla před víkendem vypadá o dost lépe....
twistedTSD
Já jsem tedy rád za evropského Ceeda...
Bobo(CZ)
:yes: :yes: :yes:
Toto nie je dobre ani ako sarkazmus....
androidromano
" octavia ovladla vo svojej triede trh sedan/liftback a nema tu konkurenciu...co sa tyka kategorie hatch tu si to sharuju ceed/i30/golf "

myslis v predajnosti? lebo ak v kvalite a dizajne tak si na velkom omyle!
3_diamanty
blizi sa dlhoocakavany test najlepsieho auta galaxie v top vybave s idealnym svetovym motorom tisicrocia a to vsetko v skvelej farbe na elektronoch a dokonca priamo online :yes: :yes: :yes😒br />
to si nenecham ujst :yes: 😉
Igithegreat
Mas na zajtra tiez dovolenku? >😁
3_diamanty
mam par dni nahradneho volna.... tak mpzno to zajtra vyuzijem >😁
Ozzman
Ty máš fakt nějaký komplex ze škodovky?😁 Tak hni zadkem a jdi si na ni vydělat >😁 Vždyť je to normální auto, že tě to pořád tak žere?
3_diamanty
yeti sa mi paci :yes: 😉
Ozzman
Ten se zase nelíbí mě >😁
Igithegreat
>😁 mas pravdu, je to normalni auto >😁 tak proc se z toho muzou vsichni tak pos... dnes jsem se zase musel smat v novem Svete motoru, kde testovali Rapida a Citrona s Pežotkem, a na skrumazi fotek C/P vse jen kritizuji a na skrumazi fotek Rapida vse jen chvali >😁 fakt by me zajimalo kolik ti redaktori za to maji od Skodovky.
Aladeen
Keby niekto nerozumel (zakomplexovaný škodovák) čo chcel pravdepodobne Topper povedať je tu môj preklad 😒br />
Blíži sa bezcenný test ďalšej nudnej Plechovej škatuľky od VW vo výbave s cenovkou vyššej strednej triedy a s motorom ktorí dodáva výhradne Mountfield . Všetko spolu vo farbe v ktorej to auto nevynikne a s kolesami ktoré sú za mastný príplatok .. Už zajtra Online od "objektívnych" moderátorov ktorí nám neponúknu absolútne žiadne hodnotné informácie ..

Preklad nemusí byť veľmi presný , Topper ho má právo upraviť >😁 :yes:
petrumr
pitrys
No myslím, že zakomplexovaný a nemocný jsi tady především ty, stačí projet diskuzi odshora dolů a je to vidět z každého příspěvku. Chudáčku....
BeranK
A všiml sis, že Aladeen je tady vždycky, když je tady Topor? Podle mně si už jako magor píše sám se sebou.....nejvíce mně pobavilo, když před pár týdny si "psal" s Toporem, jak jeden z nich jel někam někde v Košicích a ten druhý ho poznal.....válel jsem se smíchy.
NItas
Podle úvodní fotky to bude zase jen levná verze koncernového vozu. Vnitřní rám předních i zadních dveří kovový v barvě karoserie o mnohém vypovídá. Technika bude OK, ale šetření se musí projevit na detailech - bude určo hlučnější než golf nebo passat se stejnou motorizací... škoda Škody😞
michalpneu
tohle je il. fotka z toho portugalska.
velitel mesta bugulmy
A můžu se zeptat, jak si to pán jinak představoval? Že by snad VW postavil Škodu v hierarchii nad Audi, takže by měla lepší odhlučnění a výbavu? Nebo snad to "škoda Škody" znamená, že Škodovka měla zůstat samostatná (tj. krachla by už před 15 lety) nebo ji snad měl převzít takový Renault? Byla by teď v hierarchii nad Renckem? Bože můj...
Klaudius
Už mi ten cirkus okolo novej Octavie lezie krkom. Stačí.
3_diamanty
vidis... ked to napisem ja... zrazu mi pisu ze mam komplex 😉 a pritom ho nemam ako aj ty...

o mesiac pride clanok o chystanej RSe potom budema dva mesiace citat clanky o kombiku.. neskor stvorkolka... na ceste je rapid spaceback.... tento rok nejako musime vyrzat :yes😒br />
ja osobne sa najviac tesim na novu fabiu ... ale ta pride az o rok tusim... octavka ma nenadchla ani rapid... zvlast octavka je az moc velka a chladna... na fabiu sa uz tesim a verim ze aj vacsina nasich motoristov sa na nu tesi uz teraz :yes:
Aladeen
Neboj sa Topper po RSke príde Superb Facelift , Roomster , Yety , Fóbia atď ...
A my sa asi stretneme v blázinci >😁 :yes:
3_diamanty
tak to mas pravdu... normalny clovek aby sa z toho zblaznil

[odkaz]
Bobo(CZ)
Souhlasím s Ozzmanem - Toppere, prober se a nechej ty, který se OIII líbí, ať si užijí. Tobě se líbí jiné značky a taky ti nikdo tvůj názor nevymlouvá.
Ozzman
Vzdyt tam máš i jiný značky, jen se podívej na hlavní stránku, tam nikdo nediskutuje😁 A Ty tu napíšeš 20x to stejný o tom jak to je nudný,špatny a drahý... proto sem ti to napsal >😁 A pod další zmínkou u Rapida či OIII to opaukuješ dokola😁 Na druhou stranu všude cpeš zas K/H >😁 Víš, že je i hafo jinych automobilek?😁 Proto sem ti to napsal >😁
jossalito
A nechceš zase odejít? Tuším, že by to bylo už potřetí. >😁

PS: Číst to nemusíš. :-!
Klaudius
Zase si prejavil svoj úžasný šarm a vtip, kokso, jak to robíš?
jossalito
Mám to vrozený. :-!
BeranK
Takže cítíš potřebu nám to sdělit, berem na vědomí. A co jako? Co si takhle to písemné ulevení odpustit a nechat to všechno na toporovi/Aladeenovi?
Aladeen
Vždy keď je to na Auto.cz "ONLINE" tak je v tom chaos , večné doplňovanie textu s dosť úbohým obsahom typu "Už sme ju prebrali" , "Už sme v nej urobili 12km" atď... Nakoniec zistíme že sme sa nič nedozvedeli ...
Ja osobne by som chcel vedieť či pedále majú väčšie rozostupy ako predtým (pretože mi na OII vadilo že som brzdil aj pridával plyn naraz) , alebo či stredový panel netlačí do nohy , výhľad do strán (A stlpik) alebo napríklad správanie sa novej generácie TSI v Octavii ...
Proste absolútne normálne informácie ktoré majú pre mňa ako vodiča nejakú hodnotu . Pretože počúvať 4. krát ako voňajú plasty a aký objem má kufor ma fakt už nebaví ...
To je také ťažké urobiť objektívny test s informáciami ktoré sú podstatné pre vodiča a jazdu ?
😉
3_diamanty
pochybujem ze z online testu ziskame nejake realne postrehy pre realnych soferov od realnych soferov .... to by som si nefandil... dnes je dolezitejsie zdoraznit vonu plastov a aj to ze su 6krat makcene a mozes do nich urobit vacsi stuchanec ako u konkurencii ako to ci ta netlaci noha o tunel.... ver mi ... doba je zla 😉 :yes:
Emel
Jenže to co píšeš je také subjektivní... já třeba v OII nemám problémy ani se vzdáleností pedálů, ani se středovým panelem. Výhled do předu se také objektivně nehodnotí úplně dobře, i když na to jsem viděl slušnou metodiku myslím v AutoBildu (nebo AMS)?
Aladeen
Ja by som chcel vedieť hlavne ich pocity za volantom , o to predsa v teste ide .. Na to aby som si pozrel aký objem kufra je , slúži predsa tabuľka parametrov ... 😉
3_diamanty
ono to nebude jazdecky zle auto... dnes uz nemame zle auta 😉 akurat ze ta cenovka a ten nudny dizajn to cele zabijaju.... a takisto motorova ponuka je skor pre firmy napasovana....

octavia je fajn auto .... kvalita bude ok... akurat cena za to co ponukne bude tradicne nadstandardna
Aladeen
Keby som skočil na hlavu z 5 poschodia a náhodou by som išiel do OIII tak mne by robili najväčšiu starosť tie motorčeky 1,2-1,4-1,8 ja nemám dôveru v tak malý objem (a Diesel nechcem) 😉
3_diamanty
ja som tiez za klasicku atmosferu a v tejto triede taku aaspon 1,6tku ... 😉
Aladeen
Keby aspoň 1-2 poctivé MPI nechali v ponuke , keď človek čo sa týka motorov nemá veľmi na výber je tu len TURBO 😒
3_diamanty
taka 1,4ka 63 kw by bola pre rapid ideal... a keby to cele stalo do 10 000 eur skodovka mohla mat slusne predaje rapidu uz teraz a aj nasliapnute k dalsim aj novym zakaznikom.... skoda ;-\
Bobo(CZ)
Bylo to v AutoBildu, taky jsem to před časem zahlédl. Takové grafíky s pozorovacími úhly.
3_diamanty
par postrehov z testu: ( berte to ako srandu )

prichadzam k autu... v ruke horuci kluc od TSI 77KW krasky menom octavia.. cely nazhaveny stlacam a cink krasne to cvakne nadherny zvuk ( krajsi ako v kii ) a dvere su otvorene .. zazrak.. zlate ceske rucicky ... opat nesklamali... prvykrat nastupujem .... chytam do ruky volant , radiacu paku... pohladim palubovku... vsetko nadherne makke vonave.. ziadny tvrdy japonec.. ale krasne makkucke lepkave plastiky... nebe a dudy ... nadhera... krasne to vonia... lepsie ako vmazde.... aj honde... dalsi plusovy bod pre skodovku .... stlacam tlacidlo motor krasne naskakuje.... opat ten zvuk.... krasa.... jak v rollse... tichucko auto ani nemuklo... vsade ticho ... uplne iny svet.... totalna extaza.... rozdychavam to este pol minuty a zacinam jazdu.... paka zapada sama... auto idehladko ticho... jazdim po rovine 40tkou motor ani nepocut a pocitac ukazuje spotrebu 4 litre... nadhera... sen vsetkych snov , pridavam.... krasne ma to zatlac ido sedacky.. idem uz 80... stale spotreba pod 5 litrov.... zvuk neobtazuje... radio krasne hraje.... aj hreje... v aute je teplucko... vyhlad do stran paradny... clovek s dlhym krkom nema problem trosku brzdim... hop ty vole... krasne to kuse... ham ham.... a stojim...ty vole jak v porsche... to je sila. ty brdo... ono to stoji... a za par sekund... bravo skoda .... vystupujem cely spoteny nadseny a cely bez seba.. uistujem sa ze je to parada auto ale predsa len neda mi a idem dozadu do kufra.,.. otvaram kufor a co nevidim.... obrovska diera... krasa... konstatujem ze do mesta idealne... prenesiem aj plysoveho slona... to je pecka.. parkujem.... ta lahkost je uzasna.. auto zataca samo... ani som sa nenazdal a u stojim medzi dvoma autami... krasa... da sa to aj naslepo.... rozmery auta su krasne citatelne.... clovek sa nemoze netrafit ... opat vystupujem.... a konstatujem ze spataky su v podstate zbytocne.... vraciam kluce a som rozhodnuty ... je to sen velky sen maleho cloviecika... :yes:
Igithegreat
>😁 po prvych vetach som cakal, ze napises, ze si musis ist prezliect mokre nohavice >😁
3_diamanty
😄

trosku na odlahcenie..... octavia bude fajn auto pre nudnych prachacov :yes😒br />
sam som zvedavy ako ho prijmu zakaznici u nas.. predsa len tourka uz konci, skonci coskoro aj O2 a O3 je uz zase o cosi vacsia a drahsia... cakal som ze cast zakaznikov pojde do rapidu ... ale zatial sa tak nedeje... samozrejme moze za to cena.... dost sa obavam o ceny octavie.... ( vzhladom na ceny rapidu ) .. no uvidime....

Fakticky coskoro pride uz aj kombik... bude zaujimave sledovat ci si ludia pockaju na spaceback od rapidu alebo uprednostnia este vacsi kombik ktory ponukne O3.... celkom som zvedavy na ten rapid spaceback.... inak ten moze podkurit octavke aj v cechach podla mna .. lebo bude zrejme krajsi a ako nudny lift...
Aladeen
>😁 >😁 >😁 >😁 Topper priprav sa na to že ti škodováci už kopú hrob na Alpinke :yes: Celkovo som sa dobre pobavil ...

Inak ja len doplním výbavu Elegance : (od 21 000€)

Štandardná výbava Elegance : Základný Skeletový Rám konštrukcie ,Podvozok so špeciálnou torznou tyčou, škrabka , platforma MQB

Doplnková výbava 😒br />
Paket SimplyBlik+ : Predné svetlomety , Zadné Brzdové svetlá -900€
Paket SimplyBlik++: Smerovky s dvojblikom Aero - 700€
Paket SimplyOutfit: Dvere 4x + 5. veko kufra , nárazníky , kapota a zvyšok opláštenia - 4500€
Paket SimplyVisible: Do čelného otvoru Sieťka proti hmyzu - 45€
Paket SimplyVisible+:Čelné Okno , Zadné okno a bočné okná (vodičove ručne sťahovateľné) -750€
Paket SimplyPlast : Oplastovanie interiéru -150€
Paket SimplyChair: 2x Sedačky + 1x Zadná lavica , sklápateľná -400€
Paket SimplyDrive: Volant , Brzdu , Plyn a spojku -1500€
Paket SimplyDrive + : manuálna prevodovka "GearShiftronic" M5 -2500€
Paket SimplyFun : Rádio Blues 1x Repro + Anténka "Shark" -100€
Paket SimplyGO : 4x Kolesá (drevená konštrukcia) - 985.99€
Paket SimplyStorm : Stierače s cyklovačom Aero - 86€
Paket SimplyAir : Elektrické Ovládanie Okien + Klimatizácia (pre prvých 2 zákazníkov zdarma)
Paket SimplyCalex : Farba podľa vašeho výberu - 550€
Paket SimplyGarant: Štandardná "Fresh" záruka - 7500€

PZN: V cenách nie je zahrnutá montáž !

>😒] :yes:
Igithegreat
A to je s DPH? Nebo bez? Jestli s, tak to neni tak spatne >😁
Aladeen
Samozrejme že bez 😉

Niekedy ma vie cenník od Škody tak dobre rozosmiať , tie ich názvy , ceny a obsah doplnkov ktoré niektoré by mali byť v základe ..

Škodovky určite nie sú úplne zlé autá , ale Group ich zabíja cenovou politikou , ktorá je určená viac menej podľa nemeckého a zahraničného trhu .. Lebo keby si cenník čítal ako nemec ktorí má plat 2000€ tak by sa ti tie ceny pozdávali a ešte by si si ich chválil ,ale keď sa na to pozrie slovák ktorí má na Slovensku priemerný plat 450-850€ tak to chápe trochu inak ako Nemec ;-\ Tu je ten problém ...
3_diamanty
uz ked v r 1999 prisla fabia1 tak som si vsimol neuveritelny odklon skody od zakaznika smerom kdesi do prazdna... ceny neskutocne kto kupoval feliciu ako mi v r 2001 ( 1,3 MPI 50KW zelena farba petrol, hmlovky, koberceky cena 260 000 ) a nasledne si porovnal to s cenou fabie vtedy ( fabia 1,4MPI 50KW ambiance - 360 000 ) musel pochopit ze nastal radikalny zlom v smrere k zisku a k osklbavaniu...... ludi
Aladeen
Od Fabie 1 môžeme vidieť ako VW začal radikálne zasahovať do škodovky a orientovať ju tam kde ju chce mať VW ...
Škodovka už nie je škodovka , čo je vlastne škodovácke ? dizajn , budíky , logo ... to je asi všetko ...
Síce sa vyrábajú v Česku takmer všetky komponenty , ale prevažne boli navrhované v Nemecku ..
Platforma , rádiá , klimatizácia , motory , prevodovky to je Skonštruované vo VW ..
Takže tú blbosť čo povedal Petr Pečenka že "Škoda je Ryze Český Vúz " si môže niekam strčiť 😉 :yes:
3_diamanty
presne tak... octavia 1 a fabia 1 boli zlomove auta... kde uz nastalo rozsiahle ponemectenie a zdrazovanie... sa smejem ako dnes kazdy si mysli ze skodovky su stale lacne auta... houby..... skoda je dnes draha znacka...
Gilgit
Aladeen
:yes:
ikoptak
No tak třeba ty motory 1,2 jsou vyráběné a konstruované v MB. Samo že některé komponenty a řešení sdílejí s dalšímy z koncernu.
A naco tedy škodovka má to velké vývojové centrum (dělá i vývoj pro ostatní značky), kdy podle Vás jen skládají "lego"?
_MT_
To možná platilo o starém 1,2 TSI. Na vývoji EA211 se sice mohla Škoda podílet, je přeci jen součást koncernu, ale čistě jejich dítko to není. Tohle si zorchestroval VW.
chlapecx
a v tom sa právě mýlíš, protože čidla do klimatizací dělá česká firma Imtec v JIhlavě, rádia a navigace bude dělat taky někdo tady...... co se tu ale dělá URČITˇjsou PRÁVĚ ty PŘEVODOVKY a MOTORY ty maloobjemy NABETON VŠE V AZNP v MB 😃))))) :-! >😁
Aladeen
Ale skonštruované neboli "zlatými českými ručičkami "! >😒] :no: To že sa to u Vás montuje to z toho nerobí české auto >😁 :-!
Jenc
Já se teda nechci zastávat škodovky, ale k tomu odklonu: Rodiče koupili novou fábii 2002, kombi. 1,4 mpi 50 kw, akční model style (metalíza, hagusy, rádio na CD + 8 repro,kola 195/55/15 palců v ceně), klima a zamykání zpátečky navíc za cca 370 tisíc, teď je na ní najeto asi 115 tisíc, zatím žádná, opravdu žádná oprava, nebo věc co by se musela měnit. Dokonce jsou původní i brzdový destičky.Kromě silentloku u přednhího stabilizátoru, ale to je problém spíš silnic než auta. Soused si koupil feldu 2001 model trumf, má na ní teď najeto 90 tisíc, a má doma shnilej vrak, kterýmu kvete celý auto, kromě 5. dveří protože tenhle model je měl vyplněný voskem až mu z nich ten vosk v létě teče do teď. Kromě mlhovek a metalízy to auto nemá žádnou výbavu, airbagy, hagusy, prostě nic. Obě auta jsou garážovaný a sleduju je od nova. Takže si myslím, že ten rozdíl v pořizovací ceně 100 tisíc je vidět a nepřikládal bych ho k odklonu od zákazníka. Jasně že za 370 máš dneska jiný auto, ale v roce 2002 to tak nebylo.
Aladeen
Felícia je konštrukčne zo začiatku 90 rokov akeby si sa v nej pošprtal tak zistíš že je do dôkladne prerobený Favorit , a tam antikorózna úprava nebola práve najlepšia 😉
115 tisíc je na motor 1,4 MPI málo , pretože to musím priznať, že MPI boli fakt dobré motory ktoré vydržali viac ako TSI , MPI ti bez väčších problémov môže vydržať aspoň 200-250 tisíc km , to závisí na štýle jazdy , pretože keď jazdíš ako de*il tak ti to rachne za 15 tisíc km :yes:
Zober si že 370 tisíc kč na tú dobu, kedy boli platy o niečo menšie bolo pre človeka vtedy ťažšie zarobiť ako dnes , vtedy boli celkovo drahšie autá ... 😉
Jenc
V tom s tebou musím souhlasit, k té fabce jsme měli ještě donedávna favorita a měl najeto 380 tisíc, právě to byl jeden z důvodů proč motor 1,4 mpi. Já jsem jen chtěl srovnat, že mi 100 tisíc navíc oproti feldě přišlo adekvátní, nová konstrukce, na svoji dobu slušně bezpečné auto (navíc v naší výbavě 2 airbagy) a jízdní komfort taky lepší. No a protože je fábie 10 let stará, koukáme doma po novém autě a tak připadne nakonec fábie mě. Právě řešíme, jak nové tsi v golfu, nebo jestli "osvědčena" 1,6 v aurisu...
Aladeen
Já by som rok počkal , aby sa tie autá trošku vychytali , TSI má teraz novú generáciu a nevieme aké nástrahy na nás číhajú , ale keď človek jazdí normálne (žiadne otáčky nad 4000) tak by nemal byť s TSi problém , len treba vedieť aký štýl jazdy motoru najviac vyhovuje . Keby som chcel kompakt tak osobne by som išiel do nového Leona s 1,4TSI 😉 Má všetky kvality nového Golfa , ale vyzerá lepšie 😄
Jenc
Nákup auta není na pořadu dne, ale tak ve výhledu 6 mesíců až rok. Já si taky myslím, že se golf vychytá a problém jak u 8 ventilové verze 1,2 TSI nebude, golf se mi navíc líbí víc než auris. Myslím, že 1,4 TSI bude přes rozpočet, navíc seat by táta nechtěl, zrovna tak na Ceed a i30 se moc netváří. No myslím, že všeobecně tyhle nové turbomotory se na 4000 točit ani stále nemůžou, protože ta spotřeba by byla hrozná. Ale občas se to k červenému poslat prostě musí ( asi zvyk z motorky >😁 ) ale samozřejmě jen u prohřátého motoru
Aladeen
Keby to bol 2,5 V6 tak to by bolo radosť točiť , už len pre zvuk . Ale bohužiaľ doba Down-Sizingu je tu ,a asi sa budeme musieť s takými srandičkami obmedziť :yes: ;-\
Jenc
to je pravda, ale když ten V6 není, musí stačit občas tohle >😁 ale u Tsi je to opravdu zbytečné, když ho měl půjčené, při normální jízdě stačí do 2000. Nedá se nic dělat, spotřeba papírová nízká, reálná hodně podobná atmosférám a daleko větší šance, že se něco vysype. Proto řešíme jestli to Tsi a nebo tu toyotu.
Aladeen
já by som išiel do atmosféry , ale tiež Toyotu veľmi nemusím ;-\
Atmosféra je spoľahlivejšia a spotrebou sa vyrovná TSI (viď. 2,0 Skyactive)
Je škoda že VW upustil od Atmosféry , pritom zase naberajú na popularite 😉
Jenc
Já si myslím, že nabírají na popularitě jen díky problémům u těchto prvních turbomotorů (motůrků) a až tento strach opadne tak se přidají další a další značky. Navíc další značky se ani netají tím, že na nich pracují. A protože papír snese všechno a tlak na snižování papírové spotřeby roste... Lidi budou "dotlačení" koupit si motor s krásnou spotřebou v katalogu, ale ve výsledku budou jezdit za úplně stejně jako se starým autem, jen se budou stále muset ohlížet na pitomý rádce řezení a podobný hovadiny. Protože kdyby jeli jako dřív, bude spotřeba ještě horší
Aladeen
:yes: Hlavne že bude EU spokojná že sa spotreba "znižuje" a hneď potom si na nás zase niečo prichystá ;-\
Jenc
nejsem velký příznivce nafty, nebo spíš chápu naftu tam kde má opodstatnění -. dálnice, dlouhé štreky, ale dřív když naftové auto vydrželo bez problému 400, 500 tisíc km, určito to vyšlo ekologičtěji než výroba 2 super zelených aut, každé na 200 tisíc km.
_MT_
A kde těch 500 tisíc najezdilo? Nejvíc aut odeberou firmy, ty mění auta pravidelně a mají sice velké nájezdy, ale zase tak velké to nebývají. A většina pro osobní potřebu to nenajede ani za 10 let. Menší životnost je z velké části daná tím, že po tak dlouhé zkrátka není dostatečná poptávka a stojí nemálo peněz.
velitel mesta bugulmy
To se mi snad jen zdá. Takže v roce 1999 si topper (který v tom roce ještě nežil) "vsimol neuveritelny odklon skody od zakaznika". Ty odklone, od toho tvého odklonu Škoda zvyšuje prodeje jako divá, atakuje hranici miliónu aut, na bývalou postsocialistikou automobilku jede s neuvěřitelným globálním rozsahem a tady borec s nedodělanou ZŠ ji už od roku 1999 vidí odkloněnou od zákazníka... Bože, ty to vidíš!
Jenc
Takže v roce 1999 si topper (který v tom roce ještě nežil) "vsimol neuveritelny odklon skody od zakaznika" chlapi, já sem chodím sice hlavně kvůli autům, přečíst si ódy na koncern a Apoštola, taky kritiku od toppera která je občas pravdivá, občas přehnaná. Ale jak se tady člověk pobaví >😁
3_diamanty
cumim jak puk 😉 :yes: :yes: :yes:
Bobo(CZ)
Ještě že neděláš v auto.cz, to by se číst nedalo 😉
rohYpnol
[odkaz]
3_diamanty
pozeram ze kritikou nesetris..... a ako sa zda priestorovo to nebude vnutri ziadna bomba... hlavne ze je to 40cm dlhsie od golfu.... no jo no .... takmer 600 litrov golf nema... 😉 ... akurat ze doba velkych kufrov je podla mna uz prezitok.... nevravim ze kufor nei je dolezity ale octavia sa akosi az moc upiera na ten kufor a jeho velkost je vsade prezentovana ako vyhoda... nuz ale je aj mnoho takych ktori si prave kvoli velkemu kufru a obludnym rozmerom kupia radsej klasicky hatch ktory je ovela praktickejsim v beznej premavke napr v meste..... a aj lepsie vyzera
Aladeen
:yes: pokiaľ nie si člen DHL tak 600 litrov tak často nevyužiješ .... 😉
rohYpnol
od všude vychvalovaného vozu prostě mám vysoké požadavky. Hlavně když přihlédnu k ceně 8-s jak jsem psal, zásadní ALE má podle mě Octavia jen 2x😒br /> 1) zadní náprava (dá se prominout)
2) cena vs. výbava... a ta se prominout nedá
S vykřičníkem vidím využití prostoru - výrazně větší vůz než Golf, ovšem jediný zásadní rozdíl co do prostornosti jsem nalezl v kufru... A jistě netřeba připomínat, že Golf VII Variant už brousí Evropské silnice v předsériových verzích...
Futurista
Jsem se po prvním odstavci lekl, že jsem na blogu u zkrachovalýho právníka. >😁 >😁 >😁
Test hezkej, jen bych se dovolil zeptat, kdy naposledy si řídil novýho rendlíka? Ono to rachtání při řazení je už dávno pryč... Malinko jsi se mohl rozepsat o motoru, o tahu, o zrychlení, ale snad příště. Jinak jsem si početl...
rohYpnol
Ano, myslel jsem tím již odcházející generaci Renaultových převodovek dodávaných s atmo 1.6 atp.
Zjednodušeně řečeno - motor považuji za to NEJ ma celém voze. Motorizace naprosto dostatečná. Jestli 1.2 TSI nebo 1.6 TDI bych vyloženě nastavil podle ekonomiky provozu a způsobu jízd. Každopádně i vzhledem k ceně bude 2.0 TDI "vražda", takže vlastně ani nevadí, že není vzadu v 2.0 TDI víceprvek >😒]
Morgan Wheeler
Aspon trochu se projet, sice to nedá úplný obrázek o autě, ale je vidět, že se šetří všude a tady je to za tu cenu i patrné, je fakt, že i Golf s touto motorizací byl hodnocen rozporuplně, já jel s tsi a tam byl komfort a odhlučení na dobré úrovni, bohužel jsem se nedostal na svou oblíbenou rozbitou..
rohYpnol
jen na dokreslení (upřímně mi jsou měkčené plasty celkem u paty)😒br />
- Octavia II před FL měla měkčené výplně předních i zadních dveří, v obou čalouněný tapec
- Octavia II po FL již vzadu měkčené výplně ve dveřích neměla (nevím, jestli se vytratily při FL nebo už dřív...)
- Octavia III již nemá měkčené výplně dveří ani vepředu a čalouněný tapec v žádných dveřích, všude jen plast... v zadních dveřích mi přišel plast ještě o půl třídy míň jakostní než v předních dveřích...

V Octavii III jsou vůbec měkčené plasty v podstatě jen aby nebylo případně co kritizovat v testech, reálný přínos nula (snad v oblasti řidičova kolene částečně zasahuje měkčený plast palubky, ale spodní část je stejně tvrdá).
Ham.
OIII nemá o 10 cm delší rozvor ale přesně o 49 mm. A z měření podélných vzdáleností vpředu a vzadu G7 a OIII plyne, že zadní cestující mají o 55mm v podélném směru navíc proti Golfu. Takže centimetry se nikde neztratily a využití obestavěného prostoru v podélném směru je stejné nebo o pár milimetrů lepší než u G7.
rohYpnol
díky, upraveno. využití obestavění prostoru je podle mě horší v Octavii. Samozřejmě hovořím o pocitu, metr možná dokáže něco jiného.
dal
Po svezení s prakticky stejným autem jsem měl podobné pocity. Byl jsem dost ovlivněn autem se kterým denně jezdím (i 30 crdi). Stěrače, světla, PC a kufr jsou u O lepší, ve všem ostatním proti i30 zaostává. Největší slabiny vidím v ceně která je o 100tis výš než konkurence a v jízdních vlastnostech. Tam kde jsem s O vnímal díry a nerovnosti v íčku o nich nevím. Stejnou trasu jsem pak ještě projel se synovým GolfemVI a ten je na tom podvozkově taky lépe. Co se týká jízdy je OIII dle mého názoru krok zpět.
trapid
Díky za relevantní porovnání. Jeden odstavec řekne víc než několik zdejších testů. Proč se takové informace nelze dočkat od zdejších "reportérů". Ach jo... .
Gilgit
Dobrý den. O octavii jsme toho již dost napsali, někdo už se s ní dokonce u dealera (nevím jak v Rakousku, ale tady v Česku určitě) mohl počátkem února i svézt. My jsme zatím jízdně měli příležitost pouze dvakrát - při utajeném testování předsériové verze v říjnu loňského roku v Portugalsku a pak 7.-8. ledna 2013 s již sériovým provedením na tomtéž místě. Dnes to tedy bude potřetí, a přesto pro někoho poprvé. Ať si odpůrci říkají svoje, tohle je a bude stěžejní model nižší střední třídy. A to natolik zásadní, že informace které vám chceme přinést, vám chceme přinést jako úplně první. A abyste je od nás proto dostali co nejdříve, volíme avizovanou formu. Čili nebudete muset čekat do zítra, nebo v horším případě ještě déle, než redaktoři Auto.cz vůz důkladně otestují, fotograf vybere nejlepší snímky a nahraje je na server a kameraman z hromady natočeného materiálu sestříhá použitelné záběry. Asi dobře víte, že konkurence nespí, zvláště pak ta onlinová. Takže od nás budete během dnešního dne dostávat průběžné informace doplněné fotografiemi a videosekvencemi přímo z místa, kde se naši redaktoři budou nacházet. Tenhle formát jsme si vyzkoušeli koncem roku u rapidu a v lednu u octavie a fungoval skvěle, proto k němu dnes přistupujeme znovu. Kromě Prahy máme v plánu také uzavřené letiště, vyhýbací manévr mezi kuželkami, měření s racelogicem atd. Čili objektivních údajů bude dostatek. A taky při tom chystáme dvě překvapení, ale ta teď ještě nemůžu a ani nechci prozradit, to by pak nebylo překvapení, to jistě chápete. Čili věřte, že toho dneska bude od nás dost a dost a že informace budete dostávat co nejrychleji nám to použitá technika dovolí. A taky vězte, že samozřejmě připravíme zevrubný test octavie a ten zveřejníme co nejdříve.
ml_ml_ml
Mě by spíš zajímal Váš osobní názor než strohé vyjádření. Věřím, že Škodovka za reklamu dobře platí, ale prezentace O3 na auto.cz by šla udělat i méně nenásilnou formou. Jako čtenář bych si raději dva tři dny počkal a potom si přečetl ucelený a kvalitní test, který bude mít daleko větší vypovídající hodnotu. Pokud si budu chtít O3 koupit, budu na vašem webu hledat testy, nikoliv roztříštěné reportáže.

Kde jsou ty časy, když bylo auto.cz ještě ve žlut😲ranžovém kabátě...
trapid
Tak nějak se mi v hlavě přehrává Zemanův názor na české "novináře". Že by náhoda?
Sinuhet
Na netu jsou testy octaviaIII 1,2TSI vs nové BMW 325. A BMW jednoznačně prohrálo. Prý se připravuje srovnání i s BMW 5 a A7 a myslím si že nemají ani jedno z nich nemá šanci. Doporučuji redaktorum zrušit anketu auto roku a navždy udělit titul vůz roku Octavii III. :yes: :yes: :yes: :yes:
Gilgit
Sinuhet
Je to stejná sra ˇ ka jako každá škodovka, poruchová, předražená, tvrdá. :yes:
Ji/Ri
...za chvilku otevřu poklop na wc a tam bude octa nebo aspoň někdo z vedení... na papíře nápis RS, třívrstvý GTI. ...měli by oktu nazvat 8mým divem světa a bude klid. Osobně, tak jak jsem byl nadšený z fotek, ve skutečnosti o ničem. Pokud se podívám na stejně vybavená auta, tak za podobné nebo stejné prachy tu jsou jiní hráči... P508 např. Tohle ne. Ale chápu, kdo chce švihadla a je mu útulně v holobytě, tak proč ne....

;-\

a tohle vnucování je na 8-s :no:
Aladeen
Niekedy je menej viac ... Toto ale VW-Group a škoda nikdy nepochopí ;-\
3_diamanty
o tom presne pisem... vacsi luxusnejsi ( akoze ) este nemusi znamenat uspesnejsi..... prave naopak.... doterajsia octavia bola rozmerovo na hranici unosnosti a aj cenou..... tato nova je uz krok kdesi kde mnohi ludia uz nemusia vkrocit... bezny clovek uz taketo velke a drahe auto proste nepotrebuje... no ano mame tu rapid... bohuzial aj tu plati ze problem je cena... osobne sa mi rapid az taky hrozny nezda .. uvidime aky bude spaceback.... vsetko je o prachoch... ak raz je auto predrazene tak nech je akokolvek kvalitne ludia uprednostnia rovnako dobru ak nie lepsiu ponuku od konkurencie ktora bude lacnejsia a lakavejsia....
Aladeen
Možno je to aj na niečo dobré že je škoda drahá , pokiaľ sa Group spamätá tak už budú vo vedení autá ako C-Elysée a 301 , aspoň bude PSA konečne zisková ! 😉 Podľa mňa prichádza čas LOW-ENDov , pretože ľudia si už nemôžu dovoliť to čo pred pár rokmi a budú siahať po lacnej alternatíve :yes:
3_diamanty
doba lacnych aut je tu :yes: a paradoxne cestu lacnym autam otvorili prave drahe auta tym ze automobilky uz prestali vyrabat lacne auta pre ludi ale vyrabali uz len drahe auta pri ktorych sa kazdy vyrobca nahanal za luxusom spostovostou imidzom a pod.. ako vidime aj to bolo na nieco dobre.. vdaka tomu mozno budeme mat viac lacnejsich a praktickejsich aut ako kedysi.... :yes:
trapid
V tomto případě jde SIMPLE SKODA s dobou. Low-endové auta začala vyrábět s Rapidem a s Octou v tom pokračuje.
Pouze ještě nepochopili (resp. s Rapidem na to pomalu začínají přicházet), že k LOW-ENDu patří i LOW PRICE.

Doufal jsem, že OIII bude pokračování trendu, který začala první Fabia a Rapid bude jen prvním modelem, který byl postaven jako česká odpověď na Fluence, C-Elysée a P301.
Doufal jsem, že moje oblíbená nová Kia Ceed bude novou Octou kvalitativně roztrhána a já se budu moct znovu přiklonit k nedávno ještě milovanému VW group.

Doufal jsem marně 😢 .
Gangrel
Taky tu soustavne hledam "blijicicho" smajlika... 8-s
nope
spigy11
toto uz je fakt ubohe 1.2 TSI do octavky, co tak 1.0 TSI >😁, ten motor musi asi tak trpiet asi ako jezis v Passion of the christ
qwert88
Ten motor bude trpět dkyž mu naložíš,na běžnou jízdu bude asi stačit a dynamika se nebude o moc lišit od 1.6TDI.
jozephko
Test Rapidu v priamom prenose! Prvá spoločná fotka Rapidu a novej Octavie!, Test novej Octavie v priamom prenose!
Hovorí sa, že keď niečo vyzerá ako kačka, chodí ako kačka a pláva ako kačka, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou bude kačka. A nie slon. A tie "bombastické" články mi pripadajú ako masírovanie mozgov pomocou dobre zaplatenej, ale skrytej reklamy. A na skrytú reklamu som ja dosť háklivý.
boost.
A me zase leze na nervy ti diskuteri, kteri vzdycky nadavaji na Skodu a porad melou to same. :no:
Gilgit
boost.
Ano.
nope
Bobo(CZ)
Souhlasím s tebou, chce to zvolit něco uprostřed mezi oběma mantinely.
BeranK
:yes: to jim ale nevysvětlíš.....
volvo s60
I podivala se Ochcavka do zrcadla a pta se? Zrcadlo, zrcadlo kdo je nejkrasnejsi??? Zrcadlo se zamysli a po chvili odpovi! No prece ty ty muj prerostly Golfe!
volvo s60
I podivala se Ochcavka do zrcadla a pta se? Zrcadlo, zrcadlo kdo je nejkrasnejsi??? Zrcadlo se zamysli a po chvili odpovi! No prece ty ty muj prerostly Golfe! >😁
Janodzvonu
Kdy přijde moderní 0,9 T ?
qwert88
0.9Tsi nestraš,do by snad do Octavie nenacpali
Zostal by priestor na 800 litrovy kufor 😄

Cab-forward!
Bobo(CZ)
Jen to proboha ne, už takhle jsou ty motory malý až až!
boost.
Fakt, uz nemate nic jineho na praci, nez plevelit diskuze bezduchymi a radoby vtipnymi prispevky o tom, jak se priplaci u Skodovky za pakety SimplyPlast atd., coz je samozrejme lez? Copak se neumite bavit o autech normalne? Sami tu nadavate na pocet prispevku o VW AG, ale sami jste radi za to, ze tu jsou a muzete travit cas u pocitace tlachanim na internetu. Proc ma treba clanek o R35 Black Editon je 8 komentaru a tento (bezvyznamny a v podstate nic nerikajici) clanek jich ma naslbne vic, z nich z vetsina jsou ty prispevky, o kterych mluvim? Copak vas Ochcavka drazdi vic nez ta Godzilla? A Renault, H/K, Audi taky?

Za chvili prijde GTI (timto Te zdravim, chlape), napise Kaban na Hrad a priletne horda lidi pisich neco v tom smyslu, ze Skoda je draha jak Ghost a z komfortni vybavy jich ma tolik, co GT86 RC. Takhle to jde furt a dokola. A do toho Topper deset dlouhych komentu (s miliony teckami) o tom stejnem dokola... A pak akorat v opacnem gardu.

Nerikam, ze na kazdem sprochu trochu pravdy neni (napr. online testy, sponzoring bez nehoz to dnes bohuzel nejde, atd.), ale chtelo by to jit ven se provetrat a nechat vychladit pocitace. A trochu nad sebou popremyslet.
Ondris
Taky bych si rád pokecal o Skylinu, ale jaksi chybí zkušenosti. 😄 A takových nás tu je většina.
nope
O jakem konkretne? 😉
Ondris
Nejraději R32, v tom jsem v jediném seděl a je to jediná "lehká" generace. 😄 Ale měl jsem na mysli R35, to je taky (skoro) Skyline.
jossalito
A kolik lidí zde má zkušenost s O3?
nope
Taky fakt.. Skyline je navic uplne, ale uplne jina liga. To sem ani nepatri.
Ondris
Abych se mohl relativně fundovaně vyjádřit k OIII a k tomu, co od ní očekávám, potřebuju mít důkladně projetou nižší střední a střední třídu. Check.

O R35 se můžu vyjadřovat jen v rovině líbí/nelíbí a že bych stejně raději Boxstera, protože bych se v Skylinu zabil. 😄
Ono je k tomu nějaký latinský přísloví, ale teď si nemůžu vzpomenout.
nope
Nutno vsak podotknout, ze R35 GT-R jiz neni Skyline GT-R.
Ondris
Jo, pravda - o kousek výš jsem se dvakrát upsal - pro mě to je furt Skyline. 😄
Polepším se.
nope
Debut RB26DETT v R32 GT-R jest specialni. Souhlas.
Osobne povazuji za to nejlepsi R34. A kdyz budu jeste konkretnejsi, tak Z-Tune. Jedna se o jedno z nejlepsich aut vubec. IMHO 😉
Zde male "proc"😒br />
[odkaz]
boost.
Nerekl bych, ze aby clovek mohl diskutovat o autech, musi mit nutne zkusenosti. Jasny, pak je omezen v tom, ze by nemel rikat o vozy XY jak to blbe pojede, kdyz v tom ani nesedel a auto bylo zrovna predstaveno. Mluvil jsem trosku o necem jinem.

😄
jossalito
Trefil jsi to.

Pokrytectví a blbost vládne tomuto webu. Jsou zde tuny různých článků, ale všichni vlezou pod článek o koncernu a tam píšou kraviny a kraviny a nic než kraviny.

Pak se strašně diví, že články o koncernu zabírají první místa ve čtenosti a vztekají se, proč se nepíše o jiných značkách. Píše, ale každej se na ně vykašle a raději jde plivat na koncern. :-!
boost.
Ja, natürlich. Ale rekl bych, ze to plati nejen o tom nemeckem koncernu, ale i o tom z Asie. 😉
nope
Ja bych jen rad, ac nerad, podotknul, ze pokrytectvi a hloupost, vladne Svetu jako takovemu. Bohuzel.
jossalito
Co čekáš, že tu snad nebude zastoupena ta statisticky nejvýznamnější část populace? :-!
BeranK
>😁 >😁 >😁 :yes:
twistedTSD
Rox
Když už budete testovat TSI, tak v tyhle zimě by mě zajímalo, jak se u nových motorů zlepšílo topení. Přeci jen u staré 1.2ky bez pomoci klimatizace trvá než začne topit.
qwert88
Toz starou 1.2kou myslíš HTP?nebo TSI co má Rapid,Fabie,Roomster
_MT_
S vysokou pravděpodobností myslí TSI.
igorvrazic
niečo podrobnejšie k novej Mazde 6! Napr. kombinacia 2,5 a AT a podobnee :-!
GTI
To tu nikoho nezajímá, odstěhuj se do Tokia, ostatně u plakátu na motorizaci nesejde. Čti si spíše zítřejší test nové, krásné Octavie, to je téma doby, to je téma dne. A doufej, že to bude jednou i téma tvé garáže...
nope
Mozna bys mel Tokjo navstivit.. budes si pripadat jako na jine planete..
Sakra, co to placam, tys domaci typ. To pro tebe neni. Pardon.
GTI
No na rozdíl od tebe jsem především typ realistický. Tvůj svět, to je přece korbáčik, Janošík, Štrbské pleso, tak si tu nehraj na světáka a těš se na naší krásnou novou Octavii.
nope
Clovece, ja si na nic hrat nechci, ja se jen snazim konstatovat. A co se Octavie tyce.. Co s ni? Zcela bezne, masove auto. Neco jako 100, 105, 120, Favorit, Felicia, Fabia..
Ozzman
Hmm korbáčik bych si dal když to tak čtu >😁 a co Bryndza?😁
igorvrazic
jako vtip dobre 😄
GTI
Možná ses nahoře pokusil napsat vtip, ok, pak ano, jako fórek dobré, no v rovině reálu je Octavia samozřejmě očekávanější novinka než zcela přehlednutelná mazda6. Uznávám, že ve světě plakátů si to stojí ovšem obráceně...
JDM
jasný jsi čech hrdý čech kup si novou octavii to je tvoje občanská povinnost a zkus se jen otřít o cizáka ať ti ruce upadnou 8-s >😁
jossalito
Jsi k zblití. :-!
Aladeen
Prečo je k "zblití" ? To nevieš napísať nič hodnotné ? :no:
Anonym
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
přeješ mu hezký věci , mít v garáži oktíka koktíka >😁
volvo s60
To bych se radeji propadl do Zapadniho Nemecka! :no:
Anonym
>😁 >😁 >😁
Aladeen
Čo máš proti Novej M6 ? Veď je to kvalitné , veľké auto so športovým duchom 😉
martindr
neviem preco ale gti ma z novej M6 dost vazny komplex. Otiera si o nu prsty, kde sa len da. Vsimaj si posledne texty, isto mu dobre lezi v zaludku >😁
Aladeen
Asi si len nechce priznať že je to lepšie auto ako Octavia ... :yes:
igorvrazic
To pri kazdom aute,ktore je lepsie ako koncernorvwky...a tych ze bolo 😄
martindr
ste sa asi obaja zblaznili, ved lepsie auto ako octavia neexistuje. Nad octaviou moze vyhrat jedine octavia kombi. >😁 >😁
Bobo(CZ)
Souhlasím! Už teď se těším, až se v ní projedu. Zatím jsem v ní jenom seděl.
GTI
Dobře tedy, zítra, však znáš závěrečná slova Dostojevského Hráče - Zítra, zítra bude všemu konec!

BRAVO ŠKODA :yes:
jossalito
>😁 :yes😒br />
Opět jedna velká pravda...
Aladeen
Len nech je už ten koniec ! >😁
Atlis
Nadpis clanku - Ako prvi v CR sme otestovali skrabku!

Prve zoznamenie sa s skrabkou v Portugalsku bolo sklamanim. Bolo teplo a nebolo co skrabat. Ale teraz sme doma, v CR a mozme sa testu venovat naplno...

Test dalej pokracuje chvalospevmi o tom, z akeho fantastickeho materialu je. A ze konkurencia vobec ziadnu nema. Jednoducho skrabka znamena naskok vdaka jednoduchosti rozumu. >😁

Dalej pokracujeme rozsiahlym testom gumoveho koberca v kufri Octavie III. 45 fotografii. Na teste sa podielali kolegovia z magazinu Svet motoru...
jossalito
Koukám, máš docela velký větry z nové Octavie, ale chápu tě, být její konkurence, taky bych měl. >😁
Atlis
prave naopak. ja proti octavii nemam nic. bude to urcite dobre auto - taky fool proof/***n sicher vozik pre ludi, ktori o autach nic nevedia a ani nemusia. naopak pocet clankov o nicom mi uz zacina liest pekne krkom.
jossalito
Je to byznys, já to tak beru a neprostestuji proti tomu. Je to tu zdarma, takže jisté úkroky udělám bez mrknutí oka. Já si beru jen to, co chci, zbytek nechávám ležet.

Pokud chceš vyvážené zpravodajství, klidně založ svůj web, myslím, že v tomto segmentu je zde díra na trhu. 😉
Pro_man
Dobře jsi to napsal 😄 :yes:
BeranK
Bobo(CZ)
Dobrá reakce! :yes:
mikesh
:yes: >😁
Anonym
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 ROFL
Anonym
Svět hororů ještě existuje? Oni to nezrušili?

Já četl že jo a že odted bude vycházet už jen Svět obzorů pro zarytý VW Fanatiky a pak svět rotorů pro letce a milovníky turba >😁 >😁 >😁
JDM
>😁 >😁 >😁 >😁
Aladeen
>😁 >😁 >😒] :yes:
volvo s60
Pul kralovstvi za skrabku! :yes:
Aladeen
Musíš to proste zniesť , pochop že nová škoda , to je pre čecha ako zrodenie krista ...
Takže od Auto.cz asi nemôžeme očakávať objektívne spravodajstvo s + a - tohoto automobilu 😉
šmoula nešika
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁
bullock
Takové auto bez tváře a výrazu. Tady se bude skvěle prodávat.
jossalito
Jistě, pro individualisty je zde třeba korea nebo italové. :-!

Neb opět pohádka na téma, já si nic autem dokazovat nemusím. >😁
Anonym
Ono nejde o dokazování, ono jde o to se každý den dívat na to auto a potkávat ho na každým rohu>😁 >😁 >😁
jossalito
Né, né né, to není dokazování, to je jen nutnost se odlišit... :-!
volvo s60
Tvar to ma jako Aligator a zadek jako by jej nekdo do nej nakopal :yes:
RWD
OIII 1.2TSI bude dobře prodávaná verze. Majitelé této motorizace v OII s ní byli spokojeni a vzhledem k novinkám v OIII a zachování/snížení hmotnosti budou majitelé opět spokojeni. Důležitou roli zde sehraje spotřeba v konkurenci s 1.6TDI. Na test se těším, díky
pete46
Konečně normální příspěvek na normální téma. Taky si myslím, že je to auto úplně v poho, na úrovni a klidně ať má motůrek 1,2 ,když jede minimálně jak 1,6 a míň žere (i když to jde asi i jinak, ale za jakou cenu?). Vůbec mi neva ani klika, když funguje a je výrazně jednodušší a lehčí, proč má auto vláčet něco navíc, má ji většina aut a většina zdejších e😜ertů o tom, jak je to technicky až tak moc neví. Nemyslím, že v koncernu jsou takoví blbci, aby to nefungovalo, projevuje se to i na prodeji golfů a oktávek. Rozhodně mně to auto zajímá 10x víc než korejci, co mají "dynamicky šikmý" všechno (určitě zezadu děcka hodně vidí) a víc než třeba Mazda 6, ze který jsou všicni zbožně podě... a netroufnou si po ní slintat, jak po škodovce, i když přes výbornou techniku je celkem nevýrazná a hlavně stojí skoro 2x tolik a zas takový rozdíl ve svezení to nebude.
Emel
Jen na okraj k té Mazdě... v kombíku je za 539.900 s 2.0i SkyActive 107kW. Na kolik si myslíš, že přijde nová Octavia v odpovídající výbavě a motorizaci? Nápověda: Elegance 1.4TSI 103kW stojí ceníkových 509.900, přihoď příplatek za kombík někde kolem 30 a jsme na stejné ceně.

Elegance má určitě pár prvků výbavy navíc, ale určitě to není tak, že by byla Mazda dvakrát dražší.
Bobo(CZ)
Souhlasím, taky už se na ni těším.
Ondris
Tak ja se teda Online zeptam.
Pred deseti minutama jste jeli dolu Husitskou spolecne s krasnou blede modrou OIII. Tu budete testovat taky? Vypadala totiz opravdu pekne 😄
Ano, v provedení s turbodieselem 1,6 l/77 kW.
Futurista
Já se taky zeptám. Když dnes chumelí, bude ten test odpovídat běžnému provozu? Aby to nedopadlo jako s Rapidem, kdy jste jezdili v noci po okreskách max 60... Na letišti vyhýbací manévr na sněhu asi taky nepůjde. Jo a ještě jeden dotaz: Budete si dokonce přitápět jako v Rapidovi???
Počasí je věc, kterou nikdo ovlinit nemůžeme. Uděláme maximum.
qwert88
Proč nevzít do testu,nějakou střídmější verzy,takovou která bude nejprodávanější?
Atlis
pretoze vsetky automobilky davaju na zaciatku predaja novinarom nabusene verzie, aby mohli otestovat vsetko, co auto ponuka. no az na ten motor... ale aj ten treba v teste pochvalit - ma predsa lepsie rozvody a tak ... 😉 pravda je taka, ze potencionalny zakaznik si po precitani takeho testu skor priplati za veci, ktore v skutocnosti nepotrebuje. ak by boli v testoch iba hole auta a testeri by pisali, ze sa v tom da normalne jazdit, nikto by drahsie verzie nekupoval.

ak chces test lacnejsej verzie, pockaj tak rok/dva pripadne chod do predajne, tam urcite nejaky ten kus maju.
Futurista
... a bude to psaný jako srandatest, jak vypadá jízda v octavii v základu za 340t Kč...
nope
..vzal jsem si kvuli teto, zcela jiste vyznamne udalosti, dovolenou :-!
Futurista
Měl sis vzít jen ranní, počítám, že do dvou odpoledne si jen přečteme, že už jí převzali... A to s ní už 2 hodiny jezděj... Ale napovím. Jarov je na kopci, takže ta spotřeba bude v úvodu testu kolem 2 a půl litru... >😁 (pokud to maj půjčený z Jarova...)
Starfighter
Pokud bys uměl číst, tak lehce zjistíš něco o Žofínu, pane chytrej.
Futurista
A kdo tam s těma autama přijel??? Přečti si dotaz Odana z 8:47 a odpověď redakce. Podle všeho si jí přivezli a teď jí oficiálně přeberou...
lulinak
v ramci akce Skodovky si ji zadara pujcuju na tento vikend, plan najet ca 400 km, tak pak dam vedet co je to za zazrak.....
tfoltynek
Zdravim, mi osobne vadilo na OIII zvlastni rozvrzeni sedadel. Uz od stredni vyskove polohy sedadla ridice sem si hlavou tukal o ram okna, polohy pod pulku jsou pro opravdove dlouhany se 176cm sem nevidel ani hranu kapoty. Kdyz jsem si sedl sam za sebe, vadilo mi malo mista pro chodidla. Mista pred koleny je dostatek, ale k cemu to je kdyz nohy musim mit zalomene stale ve stejnem uhlu. Dale me vylozene zklamal kufr, dvere se oteviraji velmi tezce, jednou rukou sem mel co delat. Pri zavirani ma zase viko dost rychle padat, az me to krapet vydesilo. Vnitrni prostor kufru bych cekal lepe oblozen, bocni steny z plastu by potesily vice. Obrovsky schod po sklopeni sedadel take nepotesi. U sedanu bych se nezlobil, ale u liftbacku ocekavam vetsi zamereni na vyuziti pro prepravu vetsich predmetu. Dalsi postreh je pocit z malych zrcatek, prislo mi ze malo vidim do strany. Obrovskou pochvalu si zaslouzi volant, ten se teda drzi nadherne, pripomnel mi ten v RS.

Jsem zvedav jestli neco z toho co se mi nezdalo bude vadit i nekomu jinemu.
_MT_
Schod by měla vyřešit dvojitá podlaha. Alespoň u Golfu to tak je. V dolní poloze po sklopení je tam přechodová hrana, abys neměl vyloženě schod, v horní poloze pak plynule navazuje.
simson33
je to až neuvěřitelné, jaké emoce dokáže u řady zdejších diskutérů vyvolat článek o jakémkoli koncernovém vozidle 😄 Pro ty, u nichž jsou to emoce obvzláště negativní, mám doporučení - neklikejte neustále na články o koncernu - není pro vás zdravé... >😒]
BeranK
>😁 :yes:
twistedTSD
:yes: Největší sranda je, že pod podobnými články nejvíce diskutují ti, které Octavia v podstatě nezajímá...
šmoula nešika
šmoula nešika
>😁 :yes:
vabis
Columbus a Alcantra, to bude přesně to, co většina majitelů bude mít >😁 Ale aspoň, že ta mírně kontroverzní 1.2. Sám jsem docela zvědavý. Spotřeba teda zatím nic moc, vzhledem k tomu jak se downsizing abnormálně velebí. Barva se mi náhodou líbí! Tak jí dejte pořádně na frak, vzadu, vpředu, při parkování, při vjíždění tam a onam. Počasí by náhodou nevadilo, spíš naopak, aspoň se hned pozná jak to topí, zda jde slyšet břečka od kol, handling na kluzkém, vhodnost koberečků, ofuku skel, zda proleze dveřma chlap v zimní bundě a neušpiní si nohavice atd.
qwert88
tak to máš pravdu >😁
jarafara
Je to prostě dobré auto po všech stránkách v dané cenové kategorii. A že se o ní tolik píše, to bude asi tím kde žijeme a kde se vyrábí, nemůžu z toho jak tu někteří brečí že je mnoho článků o škodovce a pak tráví hodiny na diskuzi škodovce >😁 Za mě jen gratulace škodovce, jen tak dál.
Futurista
Jakou cenovou kategorii si myslel? >😁
jarafara
Myslel jsme rozmezí ceny za kterou se dá O III koupit, cena mi přijde přiměřené a jistě i konkurenceschopná.
qwert88
Přesně tak,většina borců co si tu dělá z Octavie srandu,to podobně jako tomu bylo v případě Rapida.Proč se tito lidé tedy zajímají tolik o tyto debaty,asi jen aby si měli z čeho dělat srandu.Možná jen z nudy,nebo se jedná o zazobance,je pravdou kdybych měl na nového E-Meďáka,nebo 5kové BMW,taky bych se o škodovku nezajímal,ale rozhodně bych proti nic neměl.
Bobo(CZ)
Sdílím tvůj názor! Taky nechápu ty lidi, co tu pořád šílí a píšou proti Octavii. Tak proboha jdu diskutovat jinam, když mi ta Škodovky tak vadí.
šmoula nešika
:yes: Někteří blbci jsou a blbci zůstanou a jsou tak blbí, že budou blbě kecat, dokud je někdo neutře.
roubicek25
prohlížel jsem si jí na autosalonu a překvapila mě svou velikostí.. Ale když stála špinavá před autosalonem ve stříbrné barvě, tak to je nevýrazné auto až hrůza..to už ani Toyota nedělá tak šedou myšku..no možná tomu pomůže jiná barva
Bobo(CZ)
V šedivý metle to není ono, to chce něco pastelovějšího. Ta modrá, co tu měli ráno na fotce, tak ta by se mi líbila.
topten
protoze kdyz koukam na ty spotreby, tak mi nekdy prijde ze s tim jezdite bud kolem komina, nebo ze jezdite stylem brzda-plyn, nebo ze nedodrzujete dopravni predpisy. me se jeste nestalo, ze bych se s nejakym autem pri dodrzovani rychlostnich limitu nevesel do papirove spotreby, jezstlize s tim jezde v prumeru aspon 20km a nejezdim stylem brzda-plyn.
kdyz jedu se soucasnou O2 1.8tsi, tak pri dodrzovani rychlostnich limitu se na okreskach vejdu do 6 litru, pri kombinaci okreska/dalnice 50/50 do 7 litru i pri mirnem prekracovani rychlostnich limitu, pritom papirova spotreba je 6.9, ale vetsina novinarskych testu se nevejde do 8 litru. samozrejme jakmile na to zacnu vic slapat, jsem na prumeru pres 8 taky, ale to se uz pohybuju v kriminalnich rychlostech za ktere se bere ridicak. pres 8 se taky dostanu po prvnich cca 10 km pri studenem motoru, ale pak to jde dolu.
proto bych docela uvital podrobnejsi popis trasy s maximalnimi a prumernymi rychlostmi, zpusob predjideni, delkou zastavek, vyskovy profil trasy atdatd. nebo pro treba aspon orintacni prehled treba projet pha-brno a zpet napr. stalou rychlosti 100, 130km/h, ale na tak ze se chvili potahnete 100km/h, ale pak se to budete snazit dohnat 180....
Futurista
To na tom videu tak vržou stěrače??? U novýho auta??? To snad ne. A počasí opět bohužel přeje spotřebě...
Yull
Když se stírá suché sklo takovým tempem, tak stěrače vržou. Tak už to bývá...
Bobo(CZ)
Podle mě jim prostě namrzaly gumičky.
ryccardo
Milá redakce. Zajímalo by mě jestli je vaše auto vybavený adaptivním tempomatem? Jeho čidlo je dost přihlouple umístěný na spodku nárazníku, takže je jednak na ráně při sebemenším kontaktu se závějí (např. při parkování) a za druhé by mě zajímalo jak to bude fungovat až se zanese sněhem.
_MT_
Na spodek se bohužel umisťuje celkem často. Radar si do určité míry s ledem/ sněhem/ špínou dokáže poradit. Pracuje přeci jen na jiných frekvencích. Pokud je nános příliš velký, automaticky se vypne (auto by ti to mělo oznámit). Za špatných povětrnostních podmínek se samozřejmě může stát, že adaptivní tempomat selže.
stealth01
Jojo, dneska se mi přesně tohle stalo. Mám čidlo umístěné v nejspodnější části nárazníku. Je kryté plastem a mřížkou. Náhlasilo mi to, že se vypínají všechny systémy adaptivního tempomatu a systému varování před kolizí a ať ho laskavě vyčistím. Když jsem pak vystoupil, bylo zaváté sněhem.
_MT_
V manuálu máš určitě napsané, že ho máš udržovat za všech okolností čisté, abys zajistil plnou funkčnost. 😉

Přes jeho umístění bych neřekl, že je to tak častý problém.
ryccardo
pánové díky za vysvětlení. Pokud to jen hodí hlášku, že se kvůli špinavým čidlům vypíná tempomat tak v tom nevidím problém. Já si říkal jestli to náhodou nehodí auto do nouzovýho režimu. To že mám nárazník ucpanej sněhem skoro až po světla se mi v zimě stává docela často. Nicméně moje auto takovou technikou nedisponuje takže holt počkám na oblevu a nijak to neřeším 😉
stealth01
No tak asi záleží na konkrétní značce auta / modelu. Ale pochybuju, že by to hodilo auto do nouzového režimu. Prostě to jen nezapneš.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Adaptivní tempomat naše auto nemá. Tuším, že do výroby tato výbava naběhne až později.
jakub_l
11:45 vyjíždějí z Prahy. Následně 12:19 dávají záběr na spotřebu 5,9 a čas jízdy 21 minut. To mi nějak nesedí, asi trošku nulovali po opuštění Prahy >😁 při práci, kde jsme jezdili jako doprovod kamionům jsem měl po vynulování na dálnici a rychlosti cca 85 km/h s VW Passat 1,9 TDI Bluemotion spotřebu 2,9 litru >😁 Takže 5,9 dosáhne člověk s tímhle stylem jízdy v pohodě s velkým množstvím aut a motorizací 😄
Futurista
Tak tady mi něco nesedí. Ujeto 34 km Ano. 97 km/h Ano. Ale PP hlásí dobu jízdy 21 minut. Takže ta spotřeba asi nebude s městem, protože pokud jste vyjeli v 11:45, pak jste deset minut jeli městem, a poté nájezd na dálnici. Cca 11:55 - 12:18 (údaj z displeje na videuUž teď vím, že děláte z lidí blbce. A jet jen po dálnici kilem se spotřebou 5,9litru, to není žádný terno. :no:
jakub_l
Souhlasím, viz můj příspěvek výše 😄
_MT_
"Jak si Octavia 1,2 TSI vede na zasněžené rychlostní komunikaci, to se dozvíte v přiloženém videu."

Já to tedy pochopil tak, že spotřeba bude jen z R10 (tedy žádné město).
Futurista
Pak je to ale naprosto nic neříkající údaj. Jet na rychlostní komunikaci necelou stovkou za šest litrů na šestku. No není se čím chlubit. Spíš by mně opravdu zajímala spotřeba za celej den. Jenže to by to číslo bylo asi dost vyšší a nevypadalo by to tak dobře. Tohle je test na dvě věci... :no: Ještě by nám mohli kluci ukázat, kolik to žere ze zasněženého kopce...
_MT_
Neříkám, že to má nějakou extra velkou vypovídající hodnotu. Osobně na spotřeby v testech moc nedám.

Pokud by v tom mělo být i město, tak je podezřelá už ta průměrná rychlost. 😄
iudex
Presne, ak by som už niečo riešil, tak skôr tú priemerku: idú tacho 100 (reál tak 94) a predtým uvádzal Aleš, že sa vlečú 80kou a PP ukazuje priemer 97.
Ale všetky tieto konšpiračné teórie sú už trochu smiešne. Nemožno samozrejme čakať, že český server jedinú českú automobilku a svojho najväčšieho zadávateľa reklamy zvozí pod čiernu zem, ale nemyslím, že by si redaktori vymýšľali v snahe "zalichotiť" škodovke.
_MT_
Nejspíš při té zhruba stovce vynulovali počítač - proto ten průměr a spotřeba. Doba jízdy se tím snad nenuluje; jistý si nejsem, normálně PP nenuluji. Pak je otázkou, jaké je zpoždění, jestli uvedený čas je čas změny tady na webu, nebo jestli je to čas, ke kterému se vztahuje text/ video.
topten
kdyz se musis prorazet zaveje a brodis se potokama vody, tak jde spotreba nahoru
Futurista
Prorážet závěje a brodit potoky vody... To snad už ne, a já myslel, že jedou na rychlostní komunikaci. To si měli půjčit úplně jiný auto...
No nic, koukám, že tábor z druhý strany vždycky najde něco, na co se vymluvit. OK, vzdávám se, je to nejlepší auto, motor i test na světě...
Anonym
>😁 >😁 >😁

Oktávka projede přeci všude, tam kde stojí LandRover Defender, Oktávka jede.

Možná by si měl marketing Škody auto vypůjčit reklamní slogan českých drah, a místo "Auta stojí, vlaky jedou" udělat "Všichni stojí a jen škody jedou" a vecpat to do tý reklamy, kde sou v halvní roli škodovky vezoucí otrávený dítka do školy při sněhový kalamitě.

>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Ozzman
Si zaspal dobu ne? Nebo nekoukáš na TV😁 taková reklama už jede delší dobu v TV >😁https😐/www.youtube.com/watch?…… />
Anonym
Je, dyt o ní mluví, ale chybí tam ten slogan co navrhuju >😁 >😁 >😁
Ozzman
Sorry sedim si na vedení😁
no veď
Veď sa už toľko nezlosti. Ja by som tu spotrebu až tak neriešil. Je to nezabehnutý motor, takže bude žrať o niečo viac. Vieš aj sám že tieto motory sú veľmi závislé aj na štýle jazdy. Keď si kúpiš turbobenzín ako nový, sám si ho zabehneš a budeš ho jazdiť a starať sa o neho tak ako sa patrí a sluší, určite aj spotreba bude ok.
Bobo(CZ)
Přesně, syrový motor a do toho ten sníh, to s tou spotřebou nemohlo dopadnout nijak dobře.
Futurista
No ale právě proto se ten test měl odehrávat v reálnym provozu a běžných podmínkách... Holt tady se bude čekat na slunečno, vítr do zad, nejlépe 22 stupňů, teprve pak to bude v pohodě, že jo, kluci...

To mi připomíná 1. crashtest Roomsteru, kdy bum, a nic. Nevystřelily airbagy. Musela se přetahat celá kabeláž, aby to vůbec ty airbagy vystřelilo. Teprve pak to fungovalo. A od tý doby si růmstr honí triko, jak dostal dobrý hodnocení...
Ted
Vsichni si prejete zazrak se spotrebou, ackoli se na vas ze vsech stran vali dosud skryvana pravda - downsizing proste nefunguje! Pred par lety jsem na cestu do salzburgu dostal superb 1,4 tsi 90kw. To byl des. Motor byl hlucny, predjizdeni bylo o zivot, nemel zadnou vykonovou spicku a prumerna spotreba 10,2! Jediny smysl techto motoru je pri nizsi zatezi. Jakmile z nich chcete dostat 90kw, je zle. radeji byh dal orednost 1,6 tdi. je povedenejsi nez 2,0tdi... Casem asi bude v kazde sedacce ridice drat, kterej vam da ranu za prudsi seslapnuti plynu...
A bude se mu rikat Simply Saver
iudex
Naopak to nie je v daných podmienkach zlé. Máš na ceste snehovú brečku, to odpor zvyšuje oproti hladkému asfaltu. Ja som išiel dnes do práce v rovnakých podmienkach a pri mimomestskej tacho 90ke mi PP (porovnateľne veľké auto i výkon) ukazoval okolo 6,5-7 l. Takže 5,9 je u mňa úplne v poho.
Atlis
dialnica, reset priemernej rychlosti a spotreby, tempomat na 100km/h a po 34km mas priemerku 5.9 a 97km/h... vocogovole >😒]
Deltabmw
v posledním videu ukazují záznam dle palubního počítače a docela mě zaráží průměrná rychlost, která je 97km/h. Když vezme, že v předchozím videu říkal, že se plouží tak do 90. Nějak mi to nehraje.
Makovnik
Zrejme dolu kopcom, poslednych 5km, ked dokazali ist rychlejsie, aby mali krasnu spotrebu 5.9 voci aktualnej priemernej rychlosti >😁
_MT_
Nevíš, kde by ten kopec na R10 vzali? 😄
šmoula nešika
Hmm, Paceřák je až za Turnovem.
strýček BOB
Jistě, je to podvod >😁 :yes: Na výjezdu z Prahy, tj. ze Žofína cca 20km městem, je spotřeba 8.4l. Tachometrových 100km/h na R10 spotřeba 6l. Vše normál a odpovídající motorizaci. Za celý test to bude mezi 7-8l na 100km. Stále nikde nevidím ten podvod. ;-\
Futurista
Přijde ti 6 litrů při rychlosti 100km/h na šestku odpovídající? Tak takovýho žrouta bych fakt nechtěl... To i atmosféra 1,6 uměla při těhlech podmínkách jet s pětikvaltem za 5... Já zapomněl, oni si topěj.

Pro mě je to naprosto zbytečnej test. A že mě to fakt zajímalo... A asi nejsem jedinej.
strýček BOB
Když jsem u těch podmínek, tak ta atmosféra plnila EURO5 a táhla 1.2tuny železa?
Futurista
Představ si že jo. 😉 [odkaz]
Emel
Odkazem jsi dostal sám sebe😒br /> Při jízdě po dálnici ustálenou rychlostí 100 km/h pracuje atmosférická šestnáctistovka se 3200 min-1 a palubní počítač udává průměrnou spotřebu 6,3 litru na 100 km.
_MT_
😄
Futurista
Věř mi, že mám hodně naježděno s Octou 1,6 MPI, 1,9 TDI a ještě víc s 1,8 TSI. A papíru nevěřím. Protože pak by muselo nové 1,8 TSI 132 kW jezdit za 5,9 l. A ta atmosféra to fakt dala. Žádnej trhač to nebyl, ale citlivka na sešlápnutí plynu taky ne. Bohužel naše firma musela kupovat jen octávie, a to je taky důvod, proč bych jí domů nechtěl ani za starou bačkoru. Stačilo.
A asi sám víš, že ustálenou rychlostí dokáže jet jen tempomat. A pokud si za sebe troufám říct, řidičova noha je citlivější než tempomat.
Dute
Tipnem si ze know how tychto on line testov prebrali z Blesku. Zatial mi to velmi pripomina Blesk-ove on line reportaze z pohrebov Brzobohateho a Jiraskovej.

Par tipov na vylepsenie. Francka ohodnoti (na 1😉 stylovy kabatik, kvalitne potahove materialy a svieze farby novej Octavie. Redaktori nas opätovne ubezpecia ze ani pri smykani na snehu na letisku si nevsimli rozdiel oproti multilinku. Vsetci pritomni redaktori + stab sa zavru do kufra, aby bolo jasne ze zatial co ostatne auta v triede maju kufre, Octavia ma obytnu jaskynu, ktora kludne nahradi chalupu. Redaktor sa zacne pohravat s myslienkou, ze Octavia je vlastne revolucne auto a plastovou vyplnou dveri, jednoduchou napravou a 44 cm kratkymi(pardon dlhymi) sedakmi nanovo definovala strednu triedu a je len otazkou casu, kedy sa ostatne znacky po nej zacnu opicit.
Anonym
To mi nedělej, obytná jeskyně, to je na zápis do Zlatýho ventilku nejlepších hlášek tohoto roku :yes: :yes: :yes: :yes:
šmoula nešika
>😁
šmoula nešika
Čím to? ACZ a SM mají kancl hned vedle Blesku!
Makovnik
Nic nove sme sa zatial nedozvedeli a v diskusii to hrmi uz 260 prispevkami.
Diskuteri su na zaklade obrazkov a videii aktivnejsi a informovanejsi, nez cela redakcia v aute >😁
Igithegreat
Pripomina mi to test vyhrajrapida, taky to tam se spotrebou nebylo buhvi jake, ale co se pak najednou stalo, ze dojel pres tisic km je mi dodnes zahadou, takze tady se toho taky nebojim, a jestli pojedou do zastaveni, tak si myslim, ze stale maji cas ted vyrazit do Chorvatska >😁
3_diamanty
;-\ vpredu o 4 centi a vzadu az o 6 centi oproti octavke 2 .... to som necakal... hlavne ked razvor sa podstatne zvacsil.... hmm... zaujimavy tah od skodovky
voturk
Taky jsem si všiml, ale koukám na to trošku jinak. U současné OII si občas říkám, že jsou ty sedáky (i sedačky obecně) možná až moc velké na mých 180cm a 80kg. Takže si od menších sedáků slibuji pohodlnější posezení, i když si na to současné nemůžu nijak stěžovat, myslím, že pro průměrně rostlého člověka to může být spíše plus. Pro vás dvoumetrové habány, a že jich tu je, to asi tak dobrá zpráva není 😄
3_diamanty
no ja mam vysku takych konfekcnych standardnych 177cm... takze by to vadit nemalo ale stejne ma to skratenie sedakov prekvapilo... uz v modeli rapid sa kritizovali kratke sedaky a nova octavia ich nema o nic vacsie ;-\
MichalR
Tohle opravdu nechápu. U svojí současné OII jsem bral paket dynamic, protože ty normální sedadla mi přijdou nic moc. U této generace budou ještě horší a dynamic nikde 😢 :no:
vabis
To jsou věci :-! Délka sedáků😒br /> OII. p/z 520/500
OIII. p/z 500/440
tak aby se nám nestalo SIMPLY NEVER :yes:
No a to sa potom zameras nad priestorom medzi opierkou predneho a sedaka zadneho sedadla a voila - z auta je razom priestorovy kral 😄

Ze clovek sedi na pol zadku (zadnice) netrapi ani marketingove oddelenie Skoda Auto a ani novinarsku obec, ktora to basti aj s navijakom....
Anonym
>😁 >😁 >😁

Sedačky v Oktávce a pohodlí, tyhle dva pojmy se míjejí, jak jen je to možné 😄))
Makovnik
O3 uz mozno pokrocila od trestnej lavice v O2, ale o tom redaktori taktne mlcia. Radsej sa 10x postazuju, ze im nevyslo pocasie.
šmoula nešika
Mohli by zdarma rozdávat podsedáky.
Aladeen
:yes: Najhoršie to bude vzadu , kde už o minulej Generácii som hovoril že sa tam sedí ako na trestnej lavici
teraz to nebude "med lízať" .... ;-\
Futurista
Tak to je bída. Tady [odkaz] je tabulka největších konkurentů, a pokud redaktoři píší, že by Megane ( stejných 48cm ) mohl přidat na předním sedáku 2 cm, jsem zvědavej, jak ohodnotěj sedáky v OIII. To jsem fakt čekal lepší. Zlatá OII.
vabis
oprava, se mi zaměnili sloupce a řádky, má to být takto. Ale i tak, OIII. má menší sedáky jj :no😒br />
OII. p/z 520/500 ;-\
OIII. p/z 480/440 :no: :no: :no😒br />
JJ to bylo první čeho jsem si všiml v Superbu II v tom jejich zákaznickém centru, Byl tam kombík. Na fotkách a v článku sice místa na kolena mraky, pyšnící se hodnotami větší než hodně luxusních vozů. Ale při svých 183/80 jsem se ve dveřích hrbil jak králík. Uvnitř se hlavou dotýkal stropu. Opěradlo šíleně kolmé a pod nim lavička jak v MHD na polovinu zadku. Takže jsem se sesunul zadkem na konec sedáku, pod zády díra. Z prostoru pro kolena velké nic. A zimní boty jsem pod přední sedadlo nenarval, takže nohy do O. Ať žije nabubřelý marketing >😁
Aladeen
To tam rovno mohli dať drevnú lavicu z nejakej telocvične , ešte by si za to mohli účtovať aj príplatok "Sedák Natural Wood" :no:
Nech sa na mňa nikto nehnevá , ale toto je ozaj úbohé :no: žiadna stredná trieda , obyčajný priemer .
Človek aby v aute sedel ako na trestnej lavici , hlavne že má vzadu 600l vzduchu :no:
3_diamanty
tiez nechapem ludi co potrebuju prenasat 600 litrov vzduchu denno denne a beru to ako vyhodu a ako fakt ze vdaka velkemu kufru maju velke auto.... auto je tak velke aky ma razvor .... zadny previs je totiz ci uz pri zrazke alebo pr ijazdeckych vlastnostiach v podstate nevyhodou a uplne zbytocny parameter.....
_MT_
Skutečně jsou ta čísla OII správně? Protože to je víc, než má G6 i G7 (Golf si mezigeneračně polepšil), pokud vím.
mikesh
Ono je otazka jestli ma smysl se na ty jejich rozmery spolehat, o Rapidu tusim sveho casu psali ze ma predni sedacky 43cm dlouhe 😄 . Jinak Autobild uvadi 505/440 u Oktavie a 535/470 u Golfu 7 (u O2 uvadeli vpredu tusim 520), v jinem nem. casopise Oktavie 530/480, u Golfu 510/510. Takze asi hodne zalezi co a jak se meri.
_MT_
Očividně. Auta tu měli najednou, tak snad měřili všude stejně. Tedy jestli se jim ta data nepomíchala. 😄
3_diamanty
[odkaz]

skoda ze uz O2 konci.... podla mna stale "hezke" auto..... O3 sa mi nepaci ;-\

nepotesili ma ani tie kratke sedaky ktore maju blizsie k rapidu ako k sedakom v O2... skoda ;-\

hold stredna trieda je predsa len inde... :yes😒br />
osobne som z novej octavie sklamany, par veci co sa mi nepaci😒br />
kratsie sedaky a to o dost ako v O2, zbytocne velke rozmery( dlzka ) a aj kufor, prilis nemecky strohy unifikovany dizajn, este strohejsi a nudnejsi interier, nevhodna paleta motorov a vysoke priplatky za silnejsie verzie,

chvalim znizenie hmotnosti a urcite je to kvalitativna spicka ale ta pododnost s rapidom a audinami sa mi nepaci.... aj interier uz stratil skodovacky tvar.... je to take chladne nudne ;-\

stara dobra O2 😒 skoda ze uz konci
Aladeen
Mne nevyhovovala ani OII , vadil mi stredový Tunel , ktorí mi celý čas búchal do pravej nohy , a pedále ktoré boli posunuté vpravo až takmer niekam za stredový panel , taktiež mali malé rozostupy (v zime to môže vadiť) ;-\
Ale zase škodovke (Fabia , Roomster , OII, Superb a Rapid) kvitujem to že má do strán dobrý výhľad , cez krásne oblé čelné sklo vidno veľmi dobre , neprekáža mi tam A stlpik ktorí sa tiahne až niekam k svetlám ako u konkurencie :yes:
3_diamanty
je pravda ze nie kazdemu vsetko sadne... kazde auto ma svoje muchy a jedmenu vadi to inemu to... ale z celkoveho hladiska mi O2 pripada ako najvydarenejsia skodovka co potvrdzuju aj dlhodobo skvele predaje v celej eu... aj dizajn sa mi zda fajn... pri pohlade na novy rapid a novu O3 nejeden skodovkar uz musi zaplakat ;-\ ... kdeze tie stare casy su

roomster je podla mna uzky vnutri rovnako ako fabia.... trosku nestastne tie auta posobia... no co uz....
Ozzman
O2 před Fl byla hezká, dodnes si zvykám na její faceliftovanou podobu a to s ní i jezdím >😁 Za mě nejhezčí Škodovka byla Octavia I RS Liftback ! 😄
Pekelná Micinka
Ty kvílející stěrače jsou zupa... Jsem zvědavej na tu návštěvu. GTI, Kaban, nebo Zeman !?! >😒]
Starfighter
Eurodrzci na srazu >😒] A zvuk stěračů je kvílení holícího strojku po třídenním strništi >😒]
A2
Nevím, co to je za exota na těch videích, ale jejich úroveň a vypovídající hodnota je fakt úžasná.., spíš úžasně katastrofální.
Dozvědět se, že: "Tak, teď sedíme v nové Octavii, je to jednadvojka 77kw...atd" je opravdu přínosné, to nikdo nečekal.., na dalším desetivteřinovém videu.., pohledu na tachometr při konstantní rychlosti..?? 8-s
Nevidíme žádné zrychlení..atd., vlastně skoro vůbec nic.
Deset vteřin ubohejch keců o ničem.

Já se ptám, mají takovéto rádoby"testy" vůbec nějaký smysl???

Nejsem o tom přesvědčen.. :no:
Aladeen
Niečo podobné som písal aj vyššie , Rozkuskujú to na 30 videí po 10 sekundách kde absolútne nič hodnotné nepovedia :yes:
jossalito
Smysl to splnito, tys na to klikl, tys na to koukal. (Já třeba ne)

Takže jsi tu za kukačku. >😁 :yes:
A2
..jo, odhalil si mě.., koukal jsem na to..

>😁 >😁
qwert88
No a co jsi čekal,tady jsi v ČR a ne v Top Gearu,kde si mohou dovolit to auto klidně rozmlátit,či utopit,apod.Máš,ale pravdu,mohli na tom videu ukázat,jak jde motor za plynem,pružnost na jednotlivé RS:,atd.
Igithegreat
Nedavno jsem ve Svete Motoru cetl test na novou Dacii Sandero, posledni vety tohoto testu znely, ze na skripotu steracu to chce zapracovat... jsem zvedavy co by psali u Octavie 3, asi, ze sterace maji libozvucne tony po skle, nebo neco v tomto smyslu >😁
Povrch skla Octavie ma neviditelne ryhy a stierace pri pohybe hraju Odu na radost....
trapid
>😁 >😁 >😁
Myslím, že je ve Škodě Auto za tento videospot příliš nepochválí. Už vidím, jak se nyní redaktoři klepou strachy >😁 .
Ale abych jen nekritizoval - takový zvuk udělají stěrače asi na každým autě, když jsou zmrzlé a nechtějí se překlápět.
simson33
... dobrá odpověď pro ty, kteří se ptají po smyslu článku. Jediným smyslem je přitáhnout zájem publika, a to se daří měrou vrchovatou >😒]
Igithegreat
Me tahl i clanek o nove Alfe. Btw. ted jde o to co znamena hodne publika >😁 protoze vetsina z publika nejsou potencionalni zakaznici, ale pouze ctenari teto stranky 😄
simson33
Pro auto.cz taky nejsou důležití potenciální kupci nové Octavie (to zajímá spíše prodejce Škody), ale sledovanost jejich článků - takže čtenáři této stránky jsou to, co je zajímá primárně, což je zcela logické... a v tom mají úspěch :yes:
deliqent4
Ať to obhajuje Škodovka jak chce tak analízi ukazujou že snižování objemů a přidávání turba spotřebu nijak neumenšilo. U tak těžkého auta je takový motor vyložená pitomost. Potom by se dalo argumentovat emisema, jenomže já nepatřím ani trošku mezi ty zelené blázny. NAvíc ať mi každý s těch bruselských pitomců ukáže nějaký globální efekt minimálně za 10 let, kdy jsou tyhle celosvětová ekologická nařízení nejvíc v trendu. Nic proti turbomotorům ale kdyby bylo po mím tak do Octavie dělám aspoň tak 1.6 v turbu, To teď neplatí jen pro škodovku, tyto problémy mají i jiné automobilky, prostě spotřeba u tak velkého auta je u těchto maloobjemových turbomotorů značně kolísavá v závyslosti na stylu jízdy a řekněme si upřímě kdo jezdí jen do 100 km/h 😉 Já mám atmosféru 1.6 16V a ať jezdím rychle nebo pomalu ať to točím nebo ne tak mě to papá pořád od 6,5 do 6.8, měřeno osobně protože každý palubní počítač trošku nebo více šidí 😉
3_diamanty
bohuzial coskoro budu turba uz uplne vsade..... musime si zvyknut 😉

ja mam s 1,6 16V tiez len pozitivne skusenosti--- v lete 6,2 az 6,3L a v zime okolo 6,8L ----- fakticky ci slapes rychlo ci jazdis po meste alebo pidanko pomaly spotreba je stale podobna a aj medzi letom a zimou je rozdiel len 0,5L.... nie su tu ziadne velke vykyvy ako pri turbach kde je rozdiel aj liter aj viac ( ak to clovek trosku pritlaci )..... tomu setreniu v turbach nerozumiem.... ved stejne clovek nic neusetri... lebo pro vyuzivani turba a pritlaceni .... spotreba prudsie rastie... ako pri klasickych atmosferach..... turbom clovek nic neusetri... na spotrebe urcite nie
Ozzman
Koukám, že zabedněnec první kategorie vid? Taky nejsem ekolog, ale zátež spalovacích motorů na životní prostředí je holý fakt a ne výmysl.. A není to jen za 10 let, ale od Průmyslové revoluce. Tahle snaha se začíná pomalu rozbíhat od "energetické krize" v 70tých letech 20. století.. Ale to jsou věci, které ty asi netušíš že? Myslim, že pro začátek bude stačit naučit se pravopYs >😁

Druhá otázka je, jak moc s tím nadělá downsizing či EU... ale na to ti neodpovídám...

Chceš efekt? Dej si hadici z výfuku do auta a dobře zavři okna a dvře😁 To se poměješ....

p.s co že to máš za auto?😁 To máš asi nějaký unikát, když to žere jen v rozmezí 0.3 litru bez ohledu na styl jízdy>😁
_MT_
K tomu rozptylu - přesně. Takové auto jsem ještě neviděl.
Ozzman
Já jo..ale už si nepamatuju jak se ta počítačová hra jmenovala😁
XTad
Nova octavia zas tak tezka neni a z 0 na 100 za 10 vterin neni spatna hodnota.
Honzic
At si přijedou skusit O3 sem na jižní moravu.Tady by tu vlečnou nápravu pěkně proklínali.
Co je úsměvné,že v článku píšou Plusy komfort a pak sami píšou že mlátí na neronostech........Já osobně začínám dost střízlivět a začíná mě na tom autě dost věcí vadit.

Pořát a pořát slyšíme jak že je ten Columbus bezva .Kolik lidí si ho za 4 0 tisíc koupí?
Kupte si O3 1.2 tsi elegance za 470 tisíc a máte v podstatě nepohodlné slabé auto.(oh ano kufr)......

Kam se to Škoda *?
roubicek25
Proboha to je komedoška...dát do Plus bod možnost dovybavení....???? >😁 >😁 >😁
Ted
To je super plus. >😒]
To uz musi byt skutecne zoufale hledani kvalit...
Negr86
[odkaz]
šmoula nešika
Ty svatební nesmysly jsou v ceně?
Negr86
Nejsou 😄
Nagano
Nechápu proč je jako plus uveden komfort, když je v textu jasně uvedeno, že torzka mlátí, TSI je při necelých 3 000 otáčkách hlučný, stěrače jsou hlučné...kde je sakra ten komfort??? Jo aha, výškově stavitelný pásy 8-s

Zase jste nezapomněli pochválit Columbus, jen si to užívejte...ono kdybyste měli psát o základním radiu s displayem velikosti displaye MP3 přehrávače z počátku tohoto století tak to asi nebude tak růžové...

Čekám na dobu, kdy se dočkám skutečně objektivního testu koncernového vozítka, ale mám obavy, že se nedočkám...

Perfektní hodnocení napsal na blogu Rohypnol...podle jeho popisu si mohu střízlivě udělat představu o nové O3 než se v ní sám svezu... 😒
Ted
Musim souhlasit. Radio swing je hnus prvni kategorie - kam se hrabe na posledni O2. Vsude se docitam jak je to vlastne stredni trida... Ty rozmery sedaku ostatne mluvi za vse. O2 bude nakonec solidnejsi auto. Mimochodem v prodejne jsem videl nejakou chudobku za 649tis. S radiem swing a to auto melo takovy mezery mezi koly a podbehy, ze vypadalo jak na heveru. Proste komfort a luxus
3_diamanty
ved o tom cely cas pisem 😉 , O2 je daleko namakanejsia a aj krajsia ako O3 a nejde len o sedaky a radio... cela palubovka v O2 je akoby krajsia .... rovnako dizajn O2 sa mi jednoznacne paci viac ako pri O3...... do strednej triedy ma nova octavka daleko..... hadam este dalej ako som cakal... ono samotna dlzka auta este neznamena ze auto mozeme zaradit do strednej triedy..... logan MCV ma razvor na urovni aut vyssej strednej triedy ale asi tazko ho tam mozeme zaradit ze? 😉 :yes: takze s tymi rozmermi to je tak...
XTad
Nevim, proc by melo byt radio swing hnus prvni kategorie. Swing v O3 [odkaz] swing v O2 [odkaz] blues v O2 [odkaz] .
Ted
Mimo jine proto, ze odkazujes na rendrovany vycisteny fotky, zkus real a pak dame rec...vsak oni dobre vedi proc ho nepusti do testu...
Sinuhet
Mám před sebou neotevřenou krabičku olejovek. Bojím se ji otevřít ,aby na mne nevylitla reklama na sraˇku ze škodovky - O III. :yes: :yes: :yes:
janfl
Vážení, když si přečtu některé diskuze o ceně, kvalitě atd. o O3 přijde mně, že tady diskutují někteří lidi, kteří jen dělají bla bla bla a jsou to spíš teoretici. Rád bych ale od někoho slyšel skutečně názor a porovnání O3 s konkurencí. V brzké době chci koupit rodinné auto které by mělo být hodně dobře vybavené (automat, xenony, atd.) a nějak mně O3 vychází hodně dobře. Za poslední měsíc jsem vyzkoušel hodně aut různých značek a že by O3 vycházela nějak draze? Vůbec nemyslím, myslím že je vždy třeba srovnat motor a výbavu a potom se dá teprve srovnávat. Jasně že bych bral nového Golfa - po třech dnech testování je opravdu SUPER, ale holt kufr je pro rodinu moc malý a Golf kombi který brzy přijde už prostě není Golf ale "firemní" auto. Poraďte co koupit? Korejci mají mizerné automaty (hlavně se výrazně zvyšuje spotřeba), Evropa nemá moc co nabídnout - většinou jsou již zastaralejší modely nebo nedosahují kvality O3, japonce kromě Mazdy moc neznám. Díky za odpovědi.
Ted
Tak pokud je pro tebe golf variant jen firemni auto a vazne uvazujes o O3, myslim ze ti neni rady...jestli chces auto, ktery umi vsechno, na nic si nehraje a vydrzi, kup si treba forestra. V nafte a plny nalozi ho koupis za 520...
janfl
Forestr je fajn auto - mají ho 2 moji znamí, ale nechci SUV a podobně velká auta - sedí se mně v nich "nějak" divně jako "na koze".....
Ted
Vzdyt rikam, ze ti nema cenu radit. Otazkou je, co hledas. Jestli prostor a nevadi ti interier O3, pak si kup mondeo - bude levnejsi (20% slevu dodrane kazdej). Pokud hledas nejlepsi rodinne auto, kup si A6 😉
_MT_
Možná by pomohlo nahodit rozpočet a co nechceš, protože budeš mít zřejmě k mnoha autům výhrady. 😄 Jinak to asi opravdu nemá cenu.
mikesh
Jak jsi prisel na naftu a plnou naloz za 520 kdyz se prodava bez plne naloze a bez automatu "jiz od" 760 000tis.? (nemluvě automat nedělají k dieselu u Foresteru vůbec)
Jinak ten automat čtyřkvalt u benzínu je teda pecka >😁
Ted
Mel jsem na mysli dosluhujici model kamos ho ted koupil... Pozadavek na automat prisel az po mem prispevku, tam sasouhlasim, automat je pro benzin a stoji za prd...
Honzic
Kamarád ma Insigniu 2.0 CDTI a je to docela solidní koráb.Ted ji má 2 roky a zatím žádnej problém.
M.A.T.O.
Prečo je pre teba golf combi synonymom firemného auta? Čo je potom octávia 8-s ???
Alebo to myslíš tak, že nechceš combi ale sedan-liftback? Nespomenul si tu síce cenovú raláciu a motor, ale podľa výbavy to má byť auto za + - 25000€ a za tú cenu máš na výber veľmi veľa značiek.
Napr. spomínaná mazda 6. No a vlastne podľa všetkého by sa za tú cenu mala dať časom kúpiť aj hybridná toyota auris combi v plnej výbave. Aspoň teda mne osobne pri podobnom porovnaní nedáva octávia v tej cene a výbave žiadny zmysel.
_MT_
Chce xenony a automat, takže Mazda je bez pořádné slevy pasé. A to i když vezmu v potaz tvých 25 tisíc €.
Ozzman
Určitě ti tu půlka lidí nabídne Mazdu 6, po ní se tu můžou utlouct😊 Určitě to neni špatný auto, ale mrkni i na to Mondeo, jak zde zmiňovali. Výběhový model je ve slevách a urcite to chybný krok nebude. Z vlastní zkušenosti Zmohu jen doporučit, prostor supr, jízda je taky fajn. Nebo taktéž dosluhující Passat 😊. Záleží, jaký máš rozpočet.. Dnes je královský výběr .. když jsou peníze😁
janfl
Rozpočet jsem dal strop 550tis. po všech slevách, chci solidní a přitom úsporný motor (ideálně spotřeba do 6 litrů), xenony, automat - a pokud chci tyto parametry, tak se výběr výrazně zůží. Mazda 6 dobrý auto, ale s automatem a dobrou výbavou jsem už kolem 700tis. a to je víc než chci. Pokud říkám že Golf kombi je firemní auto, tak to myslím tak, že Golf je Golf proto, že je to prostě Golf a ne Golf kombi.
Když je tady nabídka na Forester, tak s automatem a rozumnou spotřebou prostě není, Mondeo je sice fajn ale přijde mně už za zenitem, Passat mám teď a v té výbavě co chci se opět nevejdu do ceny.
Uvažuji ještě nad novou Astrou combi ale moc ji neznám, dá se teď sehnat i40 za 550tis, v plné výbavě ale ta spotřeba 8 litrů s automatem mně přijde přehnaná - měl jsem ji dva dny doma na zkoušku.
Mrzí mně že všechny časopisy testují O3 se vším možným jen ne s "opravdu přímou konkurencí" - Atra Combi, Ford Focus Combi atd. - je to velká škoda, protože testovat O3 s A3, Passatem atd. je nesmysl - tyto auta mají úplně jiné zákazníky.
Ozzman
V tomhle máš naprostou pravdu. Astra ST se mi také líbí, Focus jakbysme, ale abys nebyl zklamaný z menšího prostoru oproti Passatu, přeci jen je to nižší třída. Já bych ti navrhl ještě Renaulty, ale dost lidí je nemusí >😁 Nicméně Laguna III kombi je zajímavá volba, která každému nemusí sedět, ale je zde probém taktéž výběhového modelu.
Osobně jsem zvědav třeba na nový Leon Kombi, ale to by sis musel ještě počkat 😊. I 40 se mi zas tak nezamlouvá, nelíbí se mi, ale zase je to jedno z mála aut co splní tvé požadavky finančně a bude to auto střední třídy😊 Přeju dobrý kup.
Nagano
Podle mě budeš mít problém kombinace automat a spotřeba do 6 litrů...to si k tomu ještě budeš muset koupit klobouk a plato vajec dozadu za okno...jinak asi nic rozumného neseženeš...ano s Mondeem se dá jezdit za 6, ale to není jízda, to je utrpení...pokud chceš větší rodinné auto tak Mondeo je skutečně skvělá volba...nízká cena, spousta prostoru, super podvozek, dobrá kvalita a za zenitem je možná pocitově, ale ve střední třídě patří stále na špici, takže chybu neuděláš...musíš si to ujasnit jestli střední nebo nižší střední, to jsou pořád ještě podstatný rozdíly...tedy nižší střední v plný polní a nebo střední s nějakou nižší výbavou, ale prostor a pohodlí navíc (u Mondea aktuálně i hodně výbavy...mají teď slevy klidně i 25%...1,6 Ecoboost s Powershiftem a nemáš co řešit)

Osobně doporučuji Mondeo... 😉
Ozzman
S Mondeem v naftě a manuálem je 6 na sto reálných i při normální jízdě, pokud nelítáš nad dálničím limitem 😄
Nagano
Já mám tu 2,2 TDCi 147kW k tomu těžkou nohu a jezdím za 8 😊)
LambaX
Škoda, že Vám ta Mazda nezapadá o 'kousek' do rozpočtu. Ta základní výbava v automatu by Vám nestačila? Je tam toho myslím celkem dost. Mimochodem, já automat nemusím, ale když jsem ho zkoušel v CX-5, bylo to docela dobré. Což je v mém případě velká pochvala 😄 , Jsem z těch, co by manuál bral i za příplatek, kdyby to jinak nešlo 😄 .

Zajímalo by mne, zda jste se v M6 už byl projet, a jak to na Vás případně působilo. Nepochybuji, že O3 bude celkem fajn auto, nicméně jsem strašně rád, že jsem se rozhodl vybočit z průměru a zkusit výraznou změnu 😄 .
mikesh
Ta zakladni vybava ma manual klimu, celkem podstatna zavada u auta za vic nez pul milionu, s automat. klimou je uz za 670tis. coz je uz docela rozdil.
LambaX
Je pravda, že asi největší slabinou u Mazdy je velmi nízká možnost konfigurovatelnosti. No, a pokud se někomu netrefí do jeho potřeb, tak prostě smůla. Dívám se, že s automatickou převodovkou základní výbava ani není, takže je to v tomto případě pasé. Nevím nakolik je klíma v aut. pro většinu lidí podstatná, já automat beru jen jako bonus navíc a určitě pokud by člověk netrval na automatické převodovce (která je třeba pro mne vyložené zlo), pak považuji cenu 540 000 za takové auto za naprosto skvělou. A jinak aut. klima je k mání už od 620 tisíc, ovšem bez aut. převodovky.
M.A.T.O.
Stále nechápem ten golf, ale budiš 😄
Hm.. podľa všetkého si vieš vybaviť na octáviu zľavu cca 3000€, inak mi tá cena nesedí, ale potom chápem prečo ostatnú "cenníkovú konkurenciu" musíš kvôli cene vylúčiť. S tou spotrebou a cenou to teda znamená, že asi uvažuješ nad 1.6 tdi DSG (alebo 2.0 a tvoja zľava je ešte vyššia). To sa ťažko potom radí. Musel by si uviesť na kt. značky vieš dostať aké zľavy oproti cenníkovým, ak na škodu a iné už nie...
_MT_
Asi to myslí tak, že Golf Variant není ten pravý Golf. 😄
_MT_
Pokud chceš výbavu a střední třídu, tak bych se díval asi po Mondeu a Laguně. Pokud nižší střední, tak tu máš z novějších aut Korejce, Focus, trochu starší Astru. U Astry by to chtělo asi dvoulitrovou naftu a nevím, jestli se tak vejdeš do limitu. Focus určitě nebude špatná volba. Jestli nemáš nic proti Aurisu a můžeš počkat, tak bych zvážil hybridní kombík. Popřípadě naftový, s automatem nejspíš vyjdou nastejno.
Futurista
No sice to patří mezi ty zastaralejší motory, ale osobně bych bral Lagunu grandtour 2,0 dCi s 4controlem. Motor super, jízdní vlastnosti naprosto vynikající, a peněz moc nestojí.
Ozzman
Taky bych koukal po Laguně, ale bohužel dost lidem Renault nevoní, což k jeho pověsti chápu, já však měl dobré zkušenosti 😄
janfl
Renault ne, nemám v něho důvěru i z osobních zkušeností, jestli střední nebo nižší střední je otázka, ale je to přesně o tom jestli dobrá výbava nižší střední nebo menší střední třída. U O3 bych opravdu volil 1,6TDI DSG, mám sice vyzkoušeno jen bez DSG ale pocitově solidní, sice žádný sportovec ale dá se i celkem vytočit, prodejci tvrdí že s DSG by to mělo být ještě lepší. Cena by byla na hraně na předváděčku. i když jsem na to šlapal a vytáčel motor, průměrná spotřeba nepřesáhla 5,8l a najel jsem cca. 140km.
Mondeo - hodně jsem o něm uvažoval, zkoušel jsem ho už asi 3x, ale nějak mně přijde až moooc velké a ... prostě mně tak neoslovilo a ta spotřeba byla spíš tak 7-8 litru´při svižné jízdě.
No ještě zkusím ten Opel a pak se rozhodnu.
Ozzman
Jakou konfigurací v Mondeu si jezdil?? Mondeo mám v Naftě a takovouhle spotřebu nemam ani kdyz jedu svižně.. Jezdím do 7mi a to už musím jezdit ostře po Praze v zácpách, nebo nad dálničním limitem.. 😄
M.A.T.O.
Ok, tak ak predvádzačku za tú cenu...
s DSG by to mohlo byť lepšie, ale napr. ja by som pri rovnakej cene radšej volil výkonnejší motor a DSG oželel..
Ted
Zacinam vazne pochybovat ze jsi pri smyslech... Shodou okolnosti jsem vcera absolvoval 600km v O2 1,6tdi se spotrebou 7,5 v manualu. Se stejnou spotrebou to jezdim stejne rychle s passatem 2,0tdi. (Btw s bmw 330cd to davam za 6,8 rychleji) Kupujes si auto za pul mega a resis litr spotreby, kterej je navic jen na papire... S tim golfem variant jsou tve argumenty zabavne - uz to neni golf... Presto je ve spouste veci jednoduse lepsi a dotazenejsi. Kup si O3, zaslouzis si ji.
janfl
Díky všem za reakce (i negativní), zase mně to pomohlo se posunout dále, nakonec asi vyhraje referenční Passat 2,0TDI 103kW za 512tis., se starým mám jen samé dobré zkušenosti takže vím do čeho jdu 😄
SCHROJF
ceny O3 v SR
Tak vcera Skoda konecne zverejnila ceny O3 v SR a : zaklad O3 Active 1.2 TSI (63/86),5M,13 990,-EUR GOLF Mark VII Trendline 1.2 TSI BlueMotion Technology 5st 63 / 85 13 980 €,co je tak rozdiel zhruba 6.5 litrov benzinu v prospech G7!!!A vybava: O3 7 airbagov (vrátane kolenného pre vodiča), ABS, ESP, 15-palcové oceľové disky kolies s pneumatikami 195/65 R 15, palubný počítač, elektrické ovládanie predných okien, klimatizáciu, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, prídavné elektrické kúrenie (TDI), štart-stop systém (okrem 1.2 TSI 86 k), rekuperáciu brzdnej energie (okrem 1.2 TSI 86 k), autorádio BLUES + 4 reproduktory, či sadu na opravu pneumatík.
a GOLF7 ma okrem tohto este par veci navyse:Elektricky diferencial 😁S, el. rucna brzda , 5" dotykovy multimedialny system, vonkajšie spätné zrkadlá a kľučky dverí vo farbe karosérie, asistent rozjazdu do kopca, zadne el. okna, kvalitnejsie plasty v interieri!!!
Takze co?Samozrejme z toho vychadza lepsie GOLF,ale kto potrebuje MEGAKUFOR a aj tak vozi 300dni v roku vzduch a tie ostatne tam da paletu lansmitov a pastek tak sup k dilerovy Skoda!!! 😉
3_diamanty
ktori si mysleli ze O3 je uz jednou nohou v strednej triede.... ako sa ukazalo ( co som aj cakal ) octavka bude opat sedy priemer nizsej strednej triedy... nic viac nic menej... je to taky prezleceny golf s kufrom ktory velkym kufrom kompenuzje par nedostatkov voci golfu ktore voci nemu ma.... je to taky predrazeny cruze.... nic viac nic menej.... auto presne velkostne a razvorom je na urovni cruza... presne... takmer na milimeter..... uvidime aka bude u nas cena... 😉 .... predpokladam ze cena nebude velmi lakava ale necham sa prekvapit.... pri pohlade na ceny vybavy rozmery razvory a motory aut strednej triedy mozem konstatovat ze octavia ma do strednej triedy este nadalej daleko.... velmi daleko... tato nova octavka je taky akoby cesky cruze.... proste velke pre vacsinu zapadnarov "lacine" a "bezne" auto... za chvilu ich budu jazdit v slabych 77KW TDickach mraky po europe....

trosku ma prekvapilo ze nebude stvorkolka vo verzi lift ale len v kombiku.. podla mna je to skoda... naopak RSku nadalej ponukav aj diesli mi pripada ako nezmysel.... nuz asi starnem 😉
M.A.T.O.
Neviem prečo automaticky hodnotíte, čo je komu príjemnejšie na ovládanie. Mali ste to spomenúť ako fakt a nie povedať, že je to lepšie ako na golfe. Pre mňa je milionkrát príjemnejšie ovládanie na volante ako sa triafať do páčky smeroviek. Je to absolútna blbosť, ale na niektorých autách sa občas stane, že zbytočne pritom pustím smerovku, čo môže mať aj následky s prihliadnutím na ostatných účastníkov... Napr. na saabe každé druhé zapnutie tempomatu spustilo smerovku. Na octavii II sa mi to nestávalo, ale aj tak je pre mňa príjemnejšie ovládanie na volante octávie I. Pridávam, uberám plyn a nulujem len tlačítkami na volante, ak nie je nutné prudké brzdenie. Je to skrátka oveľa príjemnejšie ako kŕčovité hľadanie čudlíčka na konci páčky.
sir
:yes: :yes:
Honzic
No že se šetří na Rapidovi,to smé věděli už do předu,že to bude *** pro chudáky(ikdyž první cena nám všem vytřela zrak)
Ale co víc,že půjde s kvalitou komfortu a materiálu dolů i Octávka-to fakt nechápu.
M.A.T.O.
Hm.. ale nezabúdajme, že octávia išla dole aj s cenou. Moja octávia pred cca 10timi rokmi... elegance 1.8T stála v prepočte 25000€ ! a to jej do plnej výbavy chýbali xenony, bočné airbagy a cúvacie senzory. Kožu nerátam. A ak by som šiel do 1.8Tsi elegance dnes, tak sa po prepočítaní do tých 25000€ podľa českého cenníka zmestím aj s xenonmi. No a porovnajme si výbavu octávie I a octávie III elegance. Nehovoriac o tom, že dostanem aj lepši motor a podvozok. Pri stúpajúcej cene práce a vlastne všetkého cena áut klesá a niekde asi šetriť musia. Že to je chyba a želali by sme si ešte vyššiu kvalitu a nižšie ceny je fakt, no na to tu máme konkurenciu... a môžme si vybrať inde, keď nájdeme lepší pomer cena - kvalita.
Michal Stehnij
Tak pokud si můžeš dovolit utratit 25.000 Euro za auto tak už máš poměrně slušný výběr i ve střední třídě a nemusíš lovit v nižší střední, i když, v určitých motorizacích bude Octavia zajímavá, to nepopírám.
M.A.T.O.
Nehovorím, že som toľko za auto dal a že bolo nové. Len som čisto porovnával cenu vtedy a dnes a reagoval na to šetrenie. Samozrejme za 25 000 by som s najväčšou pravdepodobnosťou ako nové volil niečo iné. Ono práve na octávii je to zaujímavé, že ju človek môže mať teoreticky aj ako konkurenciu nižšej strednej za zaujímavé peniaze, kde víťazí priestorom, kt. skrátka niektorí uprednostnia. Ale môže byť aj za dvojnásobnú cenu a tam v porovnaní so strednou triedou ťahá za kratší koniec a prenáša si aj niektoré lacné prvky so sebou. No vždy v porovnaní so strednou má buď lepší motor alebo výbavu pri rovnakej cene, takže je to celé na kupujúcom. A ak sa pozrieme na dizajn, čo je síce subjektívna vec, tak veľa ľudí volí octáviu práve preň. To auto skrátka aj po 10 rokoch si zachová svoje nudné a nerušivé tvary a ničím výrazne nedráždi a preto zapadne. Na druhej strane dizajnové kreácie niektorých značiek sa okukajú už počas života daného modelu a 5 a viac ročné auto pôsobí ako päsť na oko. Zvlášť, ak sa pozrieme na niektoré značky, kt. z generácie na generáciu menia dizajn tak výrazne, že človek ťažko hľadá nejaký spoločný prvok. Pritom nehovorím, že sa mi niektoré iné nové dizajny nepáčia. Páčia a ak by som si mohol na firmu každé 4 roky kúpiť nové auto, tak idem do toho. Ale je samozrejme väčšia časť ľudí, kt. si toto dovoliť robiť nemôžu alebo potom takí, kt. sa ťažko lúčia s autom, ak im stále dobre slúži a nechcú ho tak často meniť.
jozephko
Zarazila ma veta o prívetivejšom ovládaní páčkami pod volantom. Veľmi rád by som vedel, v čom je prínos tempomatu pod volantom. Jazdil som so služobnou dvojkovou Octaviou, a vôbec sa mi to ovládanie nepáčilo. Titerné tlačíka, pri ktorých som nevidel, na čo klikám. A pridávanie plynu pohodlné nebolo ani náhodou. Navyše 2 páčky na jednej strane volantu mi vôbec nepríde ergonomické.
Teraz mám auto s tempomatom na volante a je to paráda - veľké tlačítka, v prípade potreby krásne na ne vidím a palcom si pohodlne stláčam čo potrebujem.
Už len ovládanie tempomatu by pre mňa bol dostatočný dôvod, prečo uprednostniť sedmičkový kombikový Golf pred trojkovou kombíkovou Octaviou. A automatickú klímu v základe a lepšiu zadnú nápravu by som dostal pri dvojlitrovom TDI ako bonus k tomu.
Katikakus
Prijemnejsi je to v tom, ze VWaVWerka to jinak neumi. Pochopitelne ovladani na volantu je pro normalniho cloveka prijemnejsi, zkusil jsem oboje a rozdil pozna i male decko.
mikesh
Které dvě páčky na jedné straně volantu máš na mysli?
NSA
Koukni na foto a uvidíš - vlevo pod volantem jsou obě vidět hm...

[odkaz]

[odkaz]

Stačí CHTÍT hledat 😉
mikesh
Diky, píšou "Ovládání tempomatu je zde tradičně na páčce blinkru, vlevo pod volantem. " proto jaksi nebylo jasné na co by tam byla ještě další páčka 😉 Měli to nechat tam kde to bylo, bylo to dobře umístěné.
-------
Jedná se o nový přeplňovaný tříválec 1.0 TSI s přímým vstřikováním. Motor má objem pouhý jeden litr a je to odpověď na fordí tříválec 1.0 EcoBoost. V konceptu má malá jednotka výkon 110 koní a točivý moment 175 Nm v 1500 ot./min, zrychlení na stovku se dostane za 9,2 sekundy a rozjede se na 186 km/h. :yes:
wolf66
k cemu mi je pustit 20 se***ve video a zjistit, ze budou merit zrychleni (to ze na na snehu uz vubec neresim) ???
KubikCv
S novým designérským směrem Škoda představila i novou znělku pro svoje reklamy,která úplně vystihuje samotnou podstatu značky Škoda a přízeň jejich zákazníků

[odkaz]
šmoula nešika
😲
Wendover
"prísť na chuť" ... pôsobí na mna nudne, otrepane a zastaralo. Neviem prečo zo začiatku sa mi to auto celkom pozdávalo ale čím dalej tým mi tá "nová" OIII príde zastaralejšia a zastaralejšia...
Podla mna sa to nepodarilo či už so mnou súhlasíte alebo nie.
V danej triede je dnes oveľa viac designovo aj kvalitatívne lepších aut ako je OIII ... :yes:
KubikCv
Octa 3 a Rapid a nově nastolený designový směr značky se mi líbí a moc.Nejsem na obliny a kudrlinky jako u korejců,nebo nově u Fordu.Vsadím krk,že tenhle design bude silně nadčasový
Wendover
Keď myslííš ... >😁
Hranatiny tu už boli pred cca 50- 70 rokmi :yes:
Katikakus
Nadcasovy ve smyslu, ze je zastaraly uz v dobe uvedeni?
vabis
Tak jsem to prošel co doplnili od té doby, co jsem na to dopoledne jukal v práci. Když si odmyslím koeficient přehánění (každná novinka je vždy chválena) tak můžu říct, že jsem z výsledku značně rozpačitý. S kyselým obličejem to použitelné samozřejmě je, ale čekal jsem podstatně víc.
Ted
Tak jsem prosel celou diskusi a vypada to na peknej prusvih. Redaktori sli spat a oslavnych reakci je nejak pomalu 😉
Asi uz ji videlo vic lidi v realu.
Jen na vysvetlenou: nemam nic proti skodovce. Zamestnava tu lidi. Ale to co spustilo PR odd. Kolem O3 je proste hnus a nechapu, jak to muze nekdo, kdo si rika novinar, dopustit.
Novinar nikdy nema slouzit tomu, o cem pise... Jinak totiz ztraci duveryhodnost- a to se tady prave deje, panove. Zkousnul jsem uz hodne clanku o etalonech, ale to, co je ted prezentovano na auto.cz je za hranici vseho.
Reklamy na SM, posluhovani skode... Manipulace se ctenari - to je proste hnus...
Ham.
Když jse to hnus tak si běž číst Mateřídoušku. 😄
Ted
Super napad! 😉
šmoula nešika
>😁 >😁 >😁 >😒] :yes:
Atomas
Největší průšvih je, když stojíte v showroomu před octavií, u které je cenovka 660 tisíc Kč. To auto mělo 2.0 TDI s DSG. V této cenové relaci mne zaujaly pryžové lišty pod bočními okny. Dále tvrdý tapec zadních dveří. A jako perlička bylo, že jsem po usednutí do auta otevřel schránku po levé ruce a tam leželo plastové pochromované kolečko. Ano, toto ozdobné kolečko chybělo kolem tlačítka startování. Nedrželo tam. Já vím, jsou to detaily, ale u auta s tak sebevědomou cenovkou by toto být nemělo...
Makovnik
Za 660tis. bratumm, je nova Mazda 6 107kW v 3./4. stupni vybavenia (ekviv. Elegance) alebo staci prida 12tis. a ma 110kW naftak a 2./4. vybavu. Vyzera neskutocne dobre. Kus seriozneho auta, ktore sa na nic nehra; auto, na ktorom sa neodbavuju sasovia. Velike, priestranne, s vyraznym a dynamickym dizajnom. Interier skvely; kOkta je pri tom chudobny pribuzny.
Na fotkach nevyzera tak dobre, ako v skutocnosti.
Nikdy ma japonske auta neoslovovali, ale toto je uplne ina liga.
topten
tak ja dnes udelam soukromej test 1.8tsi
zatim najeto 9km s 10 min prestavkou, studenej motor, spotreba 10.4, prumer 34km/h, prevyseni cca 150 metru, asi 2km mestem, zbytek po uzouckejch zasnezenejch silnackach 3.tridy.
za chvili odlet do phy neco, malo pres 100 km polovina kvalitni okresky, zbytek dalnice, predpokladam spotreba do 7 litru pri dodrzovani rychlostnich limitu
rohYpnol
pokud má někdo zájem😒br />
[odkaz]
jossalito
Tak se projel jednou v autě, budeš to lepit všude? :-!
nope
Hm, skutecne "relevantni" prispevek..
rohYpnol
potrefená husa zakdákala jako obvykle. Někdo si to třeba rád přečte a neprochází všechny diskuse. Na rozdíl od tebe se snažím psát věcné příspěvky a ne jen tapetovat diskusi. Máš něco k věci? Že ne? Aha, já zapomněl, že ty jseš jen ten co bude kritizovat a kritizovat 8-s :no:
NSA
No a že bys takhle reagoval i na GTI-ho, víš jen tak v rámci objektivity 😉 Se taky jednou projeď autem - za volantem samozřejmě, no a můžeš taky něco vyplodit :no:
Katikakus
Diky... :yes:
NSA
Pěkně napsané :yes:
autista
ono to má i pásy a výškově stavitelné? no a nemá to sterač na co? můžeme jezdit s pásy nahoru, pozor, můžeme s pásy jezdit i dolů. to se redakce nezlob, ale zkus udělat průzkum, kolik aut s datumem modelu 2013, nebo lépe od data 2000 nemá výškově stavitelný pás. Já ani netuším, ale že to má Octavia III, to je fakt dobré. Kolik za to chtějí na vrch a je to příplatek i v nejvyšší výbavě, nebo je to už standard? :-!
rohYpnol
Výškově stavitelné pásy neměla např. předchozí generace BMW 3, tak zklidni hormón >😒]
autista
vím, že mě nemusíš, ale takto jsem to nemyslel. chtěl jsem říci, aby si z toho necákli, že to má výškově stavitelné pásy :-!
rohYpnol
reaguji většinou na ty, s kterými se má cenu bavit. Vyjímkou je jen jedna osoba, která si to zaslouží svým arogantním urážlivým přístupem a malá nápověda - ty to opravdu nejsi 😉
KubikCv
tuším,že výškově stavitelný pásy měly i některý Feldy :no:
Arese
Tak jsem si byl o víkendu novou Octavii projet k dealerovi a musím říci, že jsem zdaleka nezískal jen pozitivní dojmy😒br /> 1) v reálu nevypadá zdaleka tak úžasně jako na retušovaných firemních fotkách - její kola totiž ve skutečnosti mnohem hůře vyplňují podběhy, bude to chtít namontovat alespoň slabé distanční podložky a zvolit sedmnáctky kola (osmnáctky by na českých vozovkách určitě moc mlátily).
2) Zcela evidentní ve srovnání s Octavií II je zhoršení kvality zpracování v tom smyslu, že už nepůsobí tak "prémiově" jako u Octavie II. Je to dáno třeba horšími citelně horšími materiály v kabině a úplně nejvíc je to cítit při zavírání podivně lehkých a nedotlumených dveří. Zatímco u OII je doprovází takové to lahodné luxusní tlumené "žuchnutí", ala Audi, u nové oktávky jsem byl doslova šokován jejich značně plechovým zvukem 😒
3) Nevěřte řečem o tom, že absence zadní víceprvkové nápravy není znát. Na ovladatelnosti za běžného provozu možná ne, zato na jízdmím komfortu (přenosů rázů a hluku od zadních kol při jízdě po rozbitých českých silnicích) ano, a pořádně!
4) Přišlo mi, že ač řízení není přímo přeposilované, tak v něm ve srovnání s OII přece jen nějak ubylo citu.
5) Ve srovnání s předchůdkyní má OIII nepochopitelně zmenšenou velikost hlavice řadicí páky, takže už tak dobře nepadne do ruky a člověk už při řazení nemá v dlani takový ten pocit robustnosti jako u OII
6) Při mé výšce téměř 190 cm mě nemile překvapila hrana na boku středového panelu, která mě nepříjemně tlačila z boku pod kolenem. Místa vzadu i na šířku je ale opravdu citelně více než u OII, otázka je, jestli to někdo ze zákazníků opravdu žádal, protože OII nabízela prostoru sice ne nadbytek, ale na rozdíl od OI určitě dostatek...
5) Vůbec nedokážu pochopit, proč u O III neudělali sklopný zadní sedák jako u O II. Tam ho po prostech zákazníků dodělávali dodatečně asi rok po zahájení prodeje a teď udělají stejnou chybu - to opravdu není "Simply clever".!To by ta dvě oka a dva dráty navíc opravdu stály o tolik víc, než když je ten sedák napevno přichycenej k podlaze? Nevěřím! Ach jo, hlavně že se furt Škodovka chlubí maxinmální užitnou hodnotou...
Takže celkově řečeno - první dojmy určitě nejsou přímo zklamáním, ale rozhodně mě ani nenadchly, spíš bych mluvil o značných rozpacích....Octavia III na mě zapůsobila jako mnohem levněji postavené auto. Ten skvělý prémově-luxusní pocit sálající z O II prostě u OIII někam zmizel 😒
Bobo(CZ)
Arese, díky za prvotní postřehy, o víkendu se s Oktávkou u dealera taky svezu, tak to pak můžem zkonfrontovat. Zaměřím se hlavně na kvalitu plastů, zpracování a prostornost, dotlumení dveří a pocitově vůbec hlavně tu zadní nápravu, se zbytkem jsem tak nějak srozuměný.
Arese
Rádo se stalo, ještě jsem zapomněl dodat, že jsem jezdil s motorem 1,6 TDI a nějakým středním stupněm výbavy okořeněným nějakými těmi příplatkovými prvky (a bylo jich dost). A taky jsem ještě zapomněl dodat, že to mezigeneranční snížení vnímané kvality zpracování je pořádně znát už na klíčku od zapalování... Co jsem naopak moc ocenil, že se OIII vrátila ke krásně ostře řezaným světlometům a vůbec ostrým liniím celé přídě. Ten koreofilní facelift OII s rozteklými světly mě i po letech připadá pořád stejně strašný...
Bobo(CZ)
Ahoj, jak jsem slíbil, svezl jsem se o víkendu s Oktávkou a tak píšu. Klíček jak uvádíš mi nijak nevadil, v podstatě ani nebyl třeba, auto mělo startování tlačítkem a automatické odemykání dveří. U světometů se mi líbily ty denní diody, je to sice ve stylu Korejců, ale v případě Škodovky dost signifikantní. Materiály v pohodě a prostornost taky, odpustil bych si však tu velkou centrální obrazovku a třeba i ovládání tempomatu na páčce vlevo - proč to proboha nedali přímo na volant? Kufr je skoro bezedná díra a dvojitej koberec se možná bude hodit. Velký zklamání pro mě ale byl podvozek, s tou tvrdostí to páni inženýři přehnali. Auto mělo sedmnáctky a nízkým profilem, pro rodinný potřeby by tam měly bejt šestnáctky. Sice nebudou tak pěkně vypadat v blatníkách, ale komfortu by to prospělo. Jo a kdo tvrdí, že rozdíl od víceprvkový nápravy nepozná, tak kecá - strašně to vzadu tluče do karoserie. Utlumení ran od podvozku by chtělo vylepšit.
rohYpnol
Jestli máš zájem, můj pohled😒br /> [odkaz]

stručně - až nebývale se shodujem
1) to mě netrápí
2) zhoršení kvality ZPRACOVÁNÍ rozhodně ne, ale zhoršení MATERIÁLOVÉ KVALITY ano (ale asi jsi to myslel stejně...)
ad. dveře - podepisuji na 1000% (jak udělali TAK lehké dveře??? Na tohle jsem poukazoval u Sandera, u Škody mě to zaráží o to víc...)
4) ano
5) nevnímal jsem
6) nepocítil jsem
7) (sklopný sedák) - ne, Octavia II FL již také neměla sklopný sedák a II před FL myslím taky ne. Oficiální zdůvodnění třeba u Golfu je, že sedák by musel mít konstrukci a musel by být vyšší, aby byl stejně pohodlný (podle mě jen PR povídačky, pouze se šetří...)

Takže v podstatě zcela potvrzuji tvá slova.
yoggi
Takmer vo vsetkych testoch pri octavii III u motorizacie 1,2 TSI 77kW sa hovori ako o plne dostacujucom motore, ktory ponuka slusnu dynamiku.
Teraz trochu udajov😒br /> citacia testu octavia III 1,2 TSI 77kW na auto.cz

Aktualizováno 16:10 Podmínky opravdu nejsou příznivé, takže naměřené dynamické hodnoty zatím berme s rezervou. Zrychlení z 60 na 100 km/h (na čtyřku) trvalo dle měřícího zařízení Racelogic 10,4 sekundy.

teda zhrniem to:
octavia 3: 1,2 TSI 77kW 175Nm 60-100 (4.p.s.) 10,4s inak to ma 6 stupnovu prevodovku.
fabia I: 1,4 16V 55kW 126Nm 60-100 (4.p.s.) 12,2s ma to 5 stupnovu prevodovku.

osobne som skusal tuto motorizaciu vo verzii combi a mozem potvrdit udaj bol cca 12-12,5s. Prosim to je motor, ktory sa ponukal pred viac ako 10 rokmi a 4prevodovy stupen ma pri 60km/h 2000-2100ot. nezabudajme, ze je to 16V cize tu naspodu moc netaha a za celu dobu sa ani otacky nedostanu do vrcholu krutiaceho momentu, kdezto 1,2 TSI ma 175Nm odspodu a o 22kW viac.

Napada ma ako je na tom 1,2 TSI 63kW to radsej ani nevediet. Pytam sa pani novinari preco pri testoch motora 1,4 16V ste pisali nic moc a zrazu teraz u 1,2 TSI v octavii pisete ako o nieco uzasnom ( zeby skoda nakazala pre ich cennikovu tragediu, aby nabalamutila ludi o predstave niecoho uzasneho ).

Kde asi urobili sudruhovia chybu....... ze vyrabaju auta

😄
rohYpnol
2 s není zrovna málo. Vzhledem k tomu, že 1.4 55 kW byla dostatečná pro Fabii a v Octavii je 1.2 TSI 77 kW svižnější, tak nevím, co se ti nelíbí na označení dostatečná motorizace? Podívej se, co má konkurence... Atmo 1.4, které jsou oproti TSI jako vykopávky...
yoggi
Tebe usla cela pointa😒br />
1. Rozdiel 1,8s pri porovnani udajov je zmiesne a hlavne, ked zoberieme ze 1,4 16V zacina v oblasti, kde sa nic moc nedeje.

2. Precitaj si clanky na auto.cz o motorizacii, kde sa pise o nevyraznom agregate.

3. Berem do uvahy, ze su to rozdielne kategorie, ale ved prave preto, ked uz mam octaviu, tak cakam istu dynamiku a nie dynamiku nakupnych tasiek. Mnoho majitelov 1,2 octaviii sa bude chovat ako by mali nadauto. Zistia to sami.

4. Preco sa pri teste fabii 1,4 ( male auto ) pise o nevyraznom motore a zrazu pri teste octavie 3 1,2 TSI s podobnymi parametrami sa uz nepise o nevyraznom, ale zrazu dostatocne dymamickom aute ( pre vodicove potreby ). Kde je trochu objektivity. Ale tu pozname dovod Skoda nakazala. Ved musime predsa napisat, ked zaklad 1,2 63kW stoji 14000eur a 1,2 77kW 15300eur. Mily vodic musi ti byt vstepovane 1,2 TSI je dynamicke auto nemozme povedat, ak chce niekto octaviu III s motorom, ktory ma aj nejaku vykonovu rezervu pri benzinoch, tak musi kupit 1,4 TSI 103kW v zaklade za 17170 eur v holatku. V pripade nejakej vybavy nie je problem sa priblizit k 20 000eur. Toto sa nemoze len tak sirit, to kazi dojem. Kto len trochu rozmysla, tak mu je jasne kolko stoji normalna octavia 3 s odpovedajucim motorom danej triede.
XTad
Vzhledem k tomu, ze ten 2 vterinovy rozdil je nameren v neidealnich podminkach, tak normalne muze byt klidne vetsi a hlavne i rozdil 2 sekund dela v praxi dost. Jestli auto zrychli z 0-100 za 8 nebo za 10 je rozdil a tady je to dokonce z 60 na 100. Dale zrychleni z 0-100 za 10,4 u octavie a 12,7 u fabie mi neprijde moc srovnatelne.
yoggi
Za takych istych neidealnych podmienok som to skusal ako boli na videu. Myslis, ze 1,8s v pruznosti bude stacit na bezpecne predbehnutie ? ak sa stretnu dvaja sportovci co si budu dokazovat kto ma sportovejsie auto.
M.E.N.
Yoggi má jistě s motorem 1.2 TSI 77kw naježděno spoustu km, když mu evidentně výkonový průběh tohodle motoru nesedí. Já mám dlouhodobou zkušenost s Fabii I 1.4 16V 55kw i 1.4 16V 74kW, se svou (tedy manželčinou) Ibizou kombi 1.2TSI 77kW (5 kvaltů) máme najeto 28tis km, právě se do rodiny dostal Leon II 1.2TSI 77kw (6 kvaltů), týden jsem měl Leona II s 1.4TSI (92kW) a pro porovnání jsem měl i rok Leona I 1.6 16V 77kw. To mluvím jen o zkušenostech s benzíny. A můžu říct, že to jak krásně svižný má TSI 77kW zátah a za jakou spotřebu jezdí se nedá s atmosférou jak 55kW tak 74kW vůbec porovnávat. Dokonce bych ani neřek, že mezi 1.2 TSI 77kw a 1.4 TSI 92kw je nějaký znatelný rozdíl. Ne v nízkých a středních otáčkách. Rozdíl je částečně znát až v otáčkách vysokých, kde auta tráví beztak pár chvil za život. Jenže ono kouzlo malé 1.2TSI je právě v síle v nižších otáčkách, kdy není třeba auto hnát do 6000ot/min. Ten kdo si OIII 1.2 TSI 77kW koupí a přejde tak třeba z OII 1.6 74kW bude velmi mile překvapen! Dám hlavu na špalek, že 1.2 TSI 77kW je a bude naprosto dostatečný motor pro naprostou většinu jeho majitelů. Ten kdo chce sílu si může koupit třeba 1.8TSI nebo rovnou časem RS, ten kdo se autem živí a firmy sáhnou po naftě, ale to je zase na jiné povídání... Mluvím ze svých (snad už dostatečných zkušeností) najezdím okolo 50 - 60 tis km ročně... Bavíme se tady o běžném provozu (a to mi věř, že nejezdím pomalu) a tam pro normální řidiče 77kW s TSI :yes: Na Schumachery s 1.8 Escordama to booohatě stačí... :-!