Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Kabriolet Opel Cascada se začal vyrábět v polských Gliwicích

11 komentářů

nebezpecnavosa
Třeba časopisoví odborníci by mi to mohli vysvětlit.
CHerokee
Tomuhle vozu fandím. Riskantní tah kabrio pro 4, ale designově povedené. Více takových aut. A navíc ho budou vyrábět kousek od nás...
Jetty
Krásné auto, přeju mu, ať se mu daří, neboť dnes se hledí hlavně na zisk a automobilky mnoho hezkých, ale nepraktických aut kvůli tomu přestaly vyrábět... viz obecně třída kupé... Opel má u mě :yes:
Kneblis
Co k tomu dodat, snad je to, že dlouho jsem neviděl cabriolet s tak čistými liniemi karoserie. Přeji mnoho úspěchů :-)
3_diamanty
obycajna astra kabrio natiahnuta do nehoraznej dlzky..... spredu vcelku nudne auto zozadu tiez... interierier tiez klasicka astra....... a ani zmena nazvu z astry cabrio na cascada asi uspech neprinesie...

boze kde ze su casy peknej vyvazenej astry: [odkaz] [odkaz]

[odkaz] 8-s
Nerez
Tak to Géčko v cabriu mi příjde daleko míň vyvážený jak Cascada.
Nové cabrio vypadá úplně skvěle. Ve své třídě hezčí nenajdeš :yes:
GTS
Design je vyvážený, což potvrdil srovnávací test Auto Bildu.

[odkaz]

Cascada: [odkaz]

Golf: [odkaz] 8-s

BMW 3: [odkaz]

Cascada je na pomezí tvou tříd (podobně jako Octavia) a interiér není stejný jako u Astry. Změna názvu je logická, neboť auto obsahuje luxusní prvky, které nelze do Astry objednat.
Atlis
"Změna názvu je logická, neboť auto obsahuje luxusní prvky, které nelze do Astry objednat."

to akurat nie je ziaden dovod na zmenu mena...

mne osobne pripada to meno strasne tazkopadne - cascada, pagoda, cihla... ale v principe ono to nie je ziadne pierko...

inak fakt pekne auto. nechcel by som ju, ale je pekna.
GTS
Důvod pro změnu jména je jasný - Astra je vnímána jako klasické auto nižší střední třídy.

S Astrou nemá Cascada společný jediný povrchový panel karoserie.

Cascada svojí velikostí i možností luxusního vybavení směřuje do střední třídy.

Podobně vznikl i VW EOS, který je velikostně nad Golfem Cabrio.

BTW: Jméno Cascada znamená ve Španělštině vodopád, což je prezentováno i na těchto snímcích:
[odkaz]
Magnetofon
Lebo tie tvoje nekale importy H/K z Korei a Indie su velmi uzasne. :no:
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.