Ekonomika
vsetky skodovky brutalne klesaju 8-s , tak to je sila , rozdiely medzi skodou a VW sa akosi zmensuju..... zaujimave ....
celkovo trh akosi prudko klesa..... zaujimavy stav.... ale ten pokles fabie octavie aj yetiho je brutalny... rapid to nezachranil
vyzera to tak ze kia sa tento rok nevyhne poklesu a aj hyundai stagnuje aj ked zatial neklesa.... pri pohlade na renault alebo ford alebo opel su na tom korejci ale stale este dobre... najviac ma vsak prekvapila domaca skodovka... takyto pokles skodovky som necakal... mozno by clovek chapal ze nova octavia sa este len rozbieha a clovek akosi vyckaval ale ten prepad fabie aj yetiho asi uz nebude nahoda... to us strasne poklesy... vw naopak pekne stupa...
ohladom citroenu by som bol opatrny... januarovy vysledok uz vo februari nezopakoval ani zdaleka... takze zacina sa to dostavat do povodneho stavu... mazda sa uz konecne derie dopredu to je pozitivna sprava :yes😒br />
este sa neda nevsimnut si pokles premie... po minulorocnom uspesnom raste na trhu sa zrejme dockame uz poklesu... tu je to ako na hojdacke... skutocne
celkovo trh akosi prudko klesa..... zaujimavy stav.... ale ten pokles fabie octavie aj yetiho je brutalny... rapid to nezachranil
vyzera to tak ze kia sa tento rok nevyhne poklesu a aj hyundai stagnuje aj ked zatial neklesa.... pri pohlade na renault alebo ford alebo opel su na tom korejci ale stale este dobre... najviac ma vsak prekvapila domaca skodovka... takyto pokles skodovky som necakal... mozno by clovek chapal ze nova octavia sa este len rozbieha a clovek akosi vyckaval ale ten prepad fabie aj yetiho asi uz nebude nahoda... to us strasne poklesy... vw naopak pekne stupa...
ohladom citroenu by som bol opatrny... januarovy vysledok uz vo februari nezopakoval ani zdaleka... takze zacina sa to dostavat do povodneho stavu... mazda sa uz konecne derie dopredu to je pozitivna sprava :yes😒br />
este sa neda nevsimnut si pokles premie... po minulorocnom uspesnom raste na trhu sa zrejme dockame uz poklesu... tu je to ako na hojdacke... skutocne
Ono to bude asi i tím, že lidé čekají na novou kombíkovou oktávku, fabia stárne a yetiho se superbem čeká facelift. Ale hlavně mi připadá hloupé soudit jeden měsíc v roce jako nějakou tragédii.
To samé se říkalo o Rapidu, který už má za sebou pěkných pár mizerných výsledků a zlepšení je v nedohlednu ...
Tak jemu hlavně podrazily kola třistajednička a C-Elysée.
vzdy sa mi paci ked sa neuspechom sameho seba hladame inych..... 😉
Tak jinak. Škoda podcenila konkurenci.
Na to, co se tu na nas vali kazdy tyden...
Zadna slava ;-\
Super je, ze alespon do testu Mazdy 6 skodovka nezasahovala 😄
Zadna slava ;-\
Super je, ze alespon do testu Mazdy 6 skodovka nezasahovala 😄
skor by som povedal ze skodovka nie ze podcenila konkurenciu to vobec.... skodovka neodhadla cenu tu je ten pruser.... pytat za lowend tolko co pomaly za golf je riadna odvaha... ale nie kazdemu odvaznemu stastie praje.. mimo CR je rapid neznamy pojem..... to auto sa fakticky nepredava dobre zatial nikde v europe... a to je uz polroka vo vyrobe.... zatial ma rapid jasne nasliapnute byt prepadakom roka :yes:
Ono nejde jen o cenu, ale celkově. Snažila se udělat cosi jako ve zpracování ojeb@nou oktávku a nastavila jí určitou cenu. A pak přišly dvojčata z Francie a ukázaly jí, že levný sedan musí být doopravdy levný a že vůbec nevadí, když se jedná o lowcost s měkkým podvozkem. Zkrátka škodovka udělala zbytečně dobré auto, které osadila tvrdými plasty a příšernou výbavou. Rapid je myšmaš a to se mu vymstí.
Ale houby - Rapid Fresh, co se týče výbavy je na tom už velice dobře.
No, nedávno jsem se díval na jednoho vystaveného Rapida. Červena social edition, 14" ocelová kola, bubny vzadu, černá zrcátka a kliky, motor 1.2 MPI. Vevnitř to malé rádio, co pod sebou má tu díru, sociálně vypadající ovládání klimy snad z první Fábie a celý tenhle smutný pohled završila ručka, která ani neměla chromované odjišťovací tlačítko. Za cenu 280 tisíc dost málo 8-s
Ne, že by Škoda podcenila konkurenci, Škoda se s tou cenou prostě úplně pomátla 8-s
Ne, že by Škoda podcenila konkurenci, Škoda se s tou cenou prostě úplně pomátla 8-s
Jaká čísla si představuješ? Měl jsem za to, že výrobní kapacita pro Rapid je 60 tisíc ročně. Takže takových 500 kusů měsíčně bych považoval za velmi dobrý výsledek.
To samé? Vždyť je to úplně něco jiného. Rapid přišel se sebevědomě nastavenou cenou v době, kdy byly plné sklady OII, rozhodně ale k postupnému zlepšení dochází, pokud vím.
tak o tom facelifte superbu a yetiho sa uz pise aspon rok.... v tomto by som to nevidel.... jednoducho konkurencia je stale vacsia ... prisiel cas na pokles aj u yetiho aj u superbu.... vecne rast nemozu to je normalne.... ten pokles octavky je dost velky.... neche sa mi verit ze vsetci cakaju len na noveho kombika... dalsi nezmysel.... ja nesudim z jedneho mesiaca..... mame za sebou uz dva mesiace a skoda uplne zretelne klesa.... pockajme si na marec.. ale asi ine to nebude.... uvidime.....
Tak přeci jenom se blíží nebývalá smršť novinek, jak tomu zajisté ve škodovce říkají. A možná byli zákazníci vystrašeni. Každopádně počkejme až se nová octa zabydlí.
SII facelift bude představen před autosalonem v Shangaii,kde bude vystaven zároveň s OIII RS. :-!
Octavia klesá proto, že prostě zatím není běžně k mání, respektive se dá objednat, ale registrace ještě nenaběhly.
Fabia je na zamyšlení, Škoda jistě neplánovala Rapida s tím, že si pouze udrží původní čísla Fabie. Ale nový model už je také za dveřmi...
Fabia je na zamyšlení, Škoda jistě neplánovala Rapida s tím, že si pouze udrží původní čísla Fabie. Ale nový model už je také za dveřmi...
Tak u nové Oktávky je to naprosto jasné. Asi těžko si dnes někdo koupí model starý 9 let, když novinka je v základu dražší jen o pár procent a ve vyšších výbavách dle ceníku je někde dokonce o nějakou tu tisícovku levnější.
K tomu se jedná o auto, které je o metrák lehčí, o půl třídy větší a mimo základních motorizací také nabízí výrazně posílené motory (1.4 TSi, 1.8TSi, 2.0 TDi) Takže třeba u benzínových motorů dnes 1.4-ka nabídne podobné svezení, jako v OII 1.8-ka, ale dá se koupit o nějakých 18% levněji (o 7% ve stejné výbavě).
K tomu se jedná o auto, které je o metrák lehčí, o půl třídy větší a mimo základních motorizací také nabízí výrazně posílené motory (1.4 TSi, 1.8TSi, 2.0 TDi) Takže třeba u benzínových motorů dnes 1.4-ka nabídne podobné svezení, jako v OII 1.8-ka, ale dá se koupit o nějakých 18% levněji (o 7% ve stejné výbavě).
Vidíš a já jsem pokles u Škody čekal. Jediný model který má dobrou cenovku vůči konkurenci je citigo, ostatní modely jsou vzhledem k tomu co nabízí předražené nebo zastaralé. Myslím si, že nová Octavia bude v prodejích o pěkný kus pod minulými prodeji staršího modelu. OIII je totiž v mnoha ohledech horší než OII a má daleko tvrdší konkurenci ze strany korejců i VW.
... no jen tak dál 😉 Hlavně tedy 301 a 5008. Ještě dostat pravidelně do TOP20 208 a může být spokojen :yes:
Není pozice na konci TOP 20 poněkud skromný cíl?
no je a neni, Náš trh není moc velký, takže být v top20 v zemi kde je Škodovka leaderem a Hnůjdej se svou "českou" marketingovou masáží, je v podstatě fajn 😉
Jinak za rok 2012 má P208 v Evropě 16.místo se 161000 ks, takže :yes:
Btw podle té tabulky je P5008 nejprodávanější MPV v únoru, nepočítám-li pseudoMPV Roomoonster >😁
Jinak za rok 2012 má P208 v Evropě 16.místo se 161000 ks, takže :yes:
Btw podle té tabulky je P5008 nejprodávanější MPV v únoru, nepočítám-li pseudoMPV Roomoonster >😁
Čekal bych větší nárůst u Opelu. Hlavně díky akci Opel 24 hodin a Corse s plnou palbou pod čtvrtmilión.
Akce 24 hodin Opel se projeví až v březnu/dubnu. Bla totiž 1. a 2. března 😉
Nerikam, ze auta Peugeot jsou nejlepsi. Rikam, ze auta Peugeot jsou dnes nejlepsi nabidkou v pomeru cena/vykon/vybava/imidz.
Kdybys měl pravdu tak je Peugeot nejprodávanější značka na našem trhu. Protože není tak má buď vysoké ceny nebo špatné výkony nebo slabou výbavu nebo mizerný image. Nebo od všeho trochu. 😄
///Radost naopak musí panovat u Fiatu, do první desítky se Italové podívali po dlouhé době. Také mají největší nárůst mezi nejžádanějšími značkami, na jejich +36 % nikdo další nemá.
Trochu mne mrzí neobjektivnost tohoto článku s ohledem na tuto větu. Celkem jsem čekal, jak si povede Mazda, která měla už v lednu výborné prodeje CX-5, a nyní by mohla trochu více nastoupit i šestka, přitom v článku o Mazdě ani slovo.
Tak jsem hledal dále, a pokud má pravdu autoforum.cz, tak Mazda stoupla o úctyhodných 35%, a je tedy nesmysl tvrdit, že na Fiat nikdo další nemá. ("mírně kladný výsledek (i když při nepoměrně menším počtu prodaných automobilů) vykázaly rovněž Seat (+ 12 😖, Opel (+ 10 😖, Mazda (35 😖, Fiat (36 😖 anebo Honda (+ 16 😖." zdroj: [odkaz] )
Jak to tedy je, páni redaktoři???
Trochu mne mrzí neobjektivnost tohoto článku s ohledem na tuto větu. Celkem jsem čekal, jak si povede Mazda, která měla už v lednu výborné prodeje CX-5, a nyní by mohla trochu více nastoupit i šestka, přitom v článku o Mazdě ani slovo.
Tak jsem hledal dále, a pokud má pravdu autoforum.cz, tak Mazda stoupla o úctyhodných 35%, a je tedy nesmysl tvrdit, že na Fiat nikdo další nemá. ("mírně kladný výsledek (i když při nepoměrně menším počtu prodaných automobilů) vykázaly rovněž Seat (+ 12 😖, Opel (+ 10 😖, Mazda (35 😖, Fiat (36 😖 anebo Honda (+ 16 😖." zdroj: [odkaz] )
Jak to tedy je, páni redaktoři???
Na to je jednoduchá odpověď, podle článku není v první patnáctce, tak o ní ani nekváknou. 😄 Zkrátka nepatří mezi nejžádanější (stačí si pořádně přečíst část, kterou cituješ). A CX-5 se zase nevešla do první dvacetpětky.
To jsem si říkal taky, jenže v kontextu na autowebu je citovaná věta uvedena takto: "Pozoruhodné přitom je, že se v tomto nelehkém ekonomickém marastu našly některé mainstreamové automobilky, ..." a dále je mezi ten mainstream započtena i Mazda.
Ostatně, prodejem kusů má Fiat určitě blíže k Mazdě než třeba k VW či Hyundai.
Prostě jsem jako čtenář zvyklý, že v těchto přehledech a komentářích Mazda běžně bývá, a když to napsali, jak to napsali, tak mi to vyznělo poněkud jinak, než že Mazda aktuálně navýšila prakticky o stejná procenta jako Fiat 😒 . A za zmínku by to stálo už z toho důvodu, že navýšení obratu o třetinu v době když celkový trh jde téměž o čtvrtinu dolů, není rozhodně nezajímavé - podobně jako u toho Fiatu. Je ovšem otázka, jak bude trend u těchto dvou značek pokračovat v následujícím období. Třeba Škoda šla dolů v souislosti s čekáním na nové modely, a tak je jasné, že příští únor bude zřejmě mít nárůst naprosto šílený 😄 .
Ostatně, prodejem kusů má Fiat určitě blíže k Mazdě než třeba k VW či Hyundai.
Prostě jsem jako čtenář zvyklý, že v těchto přehledech a komentářích Mazda běžně bývá, a když to napsali, jak to napsali, tak mi to vyznělo poněkud jinak, než že Mazda aktuálně navýšila prakticky o stejná procenta jako Fiat 😒 . A za zmínku by to stálo už z toho důvodu, že navýšení obratu o třetinu v době když celkový trh jde téměž o čtvrtinu dolů, není rozhodně nezajímavé - podobně jako u toho Fiatu. Je ovšem otázka, jak bude trend u těchto dvou značek pokračovat v následujícím období. Třeba Škoda šla dolů v souislosti s čekáním na nové modely, a tak je jasné, že příští únor bude zřejmě mít nárůst naprosto šílený 😄 .
Pěkné...! To čumím...dřív to byla samozřejmost.. 😉