Novinky
No tak to je jiná. Tomu už rozumím. Když chcete dělat chytrýho nazývejte věci pravými a hlavně úplnými názvy. Ne jak se Vám to hodí. Někdo by si pak mohl myslet že je to součást turba což je blbost ;-\ Vakuová pumpa se používá někde jinde a k něčemu jinému. Na motorech se vytvoření podtlaku používá vývěva 😉
co třeba snímač tlaku? Zrovna jsem to teď řešil na tiguanu, diagnostika hlásila špatný snímač tlaku na turbu a jen díky pátracím schopnostem mého mechanika nakonec odhalil špatnou vakuovou pumpu.
Tahat z někoho peníze způsobem vyměníme co nejvíc dílů za co nejvíc peněz je velmi krátkozraké. I když musím říct že přístup k zákazníkovi se snahou pomoci ušetřit a zbytečně nevyhazovat peníze se setkává v 90% s nevděkem a stejně mají pocit že je člověk okradl. Naštěstí mám silný nervy a tento přístup mne neopouští ani po letech. Jen si připadám jako *.
Taky se na to zkuste podívat z té druhé strany. Cena za hodinu práce v autorizáku je řekněme od cca 300 - až po několik tisíc. Ty můžeš najít závadu a přesně vědět, jak ji odtranit za doslova pár korun, ale než se k té součástce dostaneš, vymontuješ, rozebereš, opravíš, složíš, namontuješ, tak to může suverénně přesáhnout cenu oné součástky.
Samozřejmě, tohle neplatí u všeho a to ani zdaleka, nicméně je dobré kouknout se na to i z této stránky.
Samozřejmě, tohle neplatí u všeho a to ani zdaleka, nicméně je dobré kouknout se na to i z této stránky.
Hlavne ze pod nadpisem cte clovek "Už podevatenácté se utkali nejlepší mladí autoopraváři." Po predcteni zactku mi to spise prislo jako ze zkousej propadajici na ucnaku 😉
Jeste ze jsou vsude fora, ze si kazdy najde co potrebuje 😉
Jeste ze jsou vsude fora, ze si kazdy najde co potrebuje 😉
Duvod proc kupovat kvalitni a spolehliva auta 😉 Auto mam preci na jezdeni a ne abych jezdil po servisech a nejaky umelci ze me tahali prachy a zavadu jeste opravovali na vice pokusu 😉
příkaz majitele/šéfa servisu je všechno vyměnit (víc vydělat), proč by servisák měl nad závadou přemýšlet, když po něm chtěj, aby vyměnil rovnou všechno. Znalost techniky se v autorizovaném servise až na výjimky necení.
:yes: Jen si nejsem jistý ,jestli je větší touha vytřískat že zákazníka co největší výslednou sumu nebo zdalipak v tom spíš poslední dobou nemá čím dál víc prsty hlubší neznalost techniky? :-!
co se učili dřív na vzduchem chlazenejch motorech s karburátorem,s postupně přicházejícíma technologiema se během dlouhejch let všechno doučovali a dělají machry na ty kluky,co se to musí všechno naučit za tři roky.
Ako elektropriemyslovkar, it technik a fanusik motorizmu viem mnohokrat lepsie diagnostikovat zavadu nez slavni mechanici z autorizakov. X krat mi chceli nanutit vymenu dielu, pritom zavada bola uplne banalna, presuchany drotik, zle ukostrenie, zatecena kvapalina rozleptala konektor apod.
Vsade naokolo banda vymienacov suciastok.
Vsade naokolo banda vymienacov suciastok.
Diagnostika nehlasila zly snimac tlaku turba, ale tvoj mechanik zistil prave z tohoto snimaca zle tlaky v nizsich otackach, kedy sa otvaraju lopatky pomocou podtlakoveho okruhu.