Novinky
petr164
0
Tohle je už na evropské poměry trochu přerostlé a žravé. I když - svůj k svému...
Pre mna asi najkrajsie domace americke SUV tejto triedy spolu s Jeepom Grand Cherokee ( aj ked ten je asi o 10 palcov kratsi ) .... a aj interier je k nakusnutiu, chvalim aj novy automat.. Zadne nespojene svetla predfaceliftovanej verzie sa priznam mi pacili viac ale ako celok auto je to proste parada :yes😒br />
este to chce novy suburban od chevyho a novy gmc yukon :yes:
este to chce novy suburban od chevyho a novy gmc yukon :yes:
Durango je naozaj dobré auto, no na môj vkus už trošičku väčšie, aj keď ja veľké rád.
ZF automaty dostala komplet celá modelová rada veľkých áut u chryslera. Osobne som skúšal jeepa GC s V6 a aj s týmto menším motorom jazdí celkom svižne. Nezvyčajné pre mňa boli akurát otáčky okolo 4 tisíc pri razantnejšom rozbiehaní, také veličiny som už dávno nevidel. Ale V8 je aj tak naj 😉 . Prevodovka radí jemne, no v meste prakticky neustále. Pri spomaľovaní je podradenie prevodovky dosť citeľné, ale svoju prácu odvádza dobre. Ešte musím skúsiť osmičku s touto prevodovkou, vraj je to dosť slušné.
ZF automaty dostala komplet celá modelová rada veľkých áut u chryslera. Osobne som skúšal jeepa GC s V6 a aj s týmto menším motorom jazdí celkom svižne. Nezvyčajné pre mňa boli akurát otáčky okolo 4 tisíc pri razantnejšom rozbiehaní, také veličiny som už dávno nevidel. Ale V8 je aj tak naj 😉 . Prevodovka radí jemne, no v meste prakticky neustále. Pri spomaľovaní je podradenie prevodovky dosť citeľné, ale svoju prácu odvádza dobre. Ešte musím skúsiť osmičku s touto prevodovkou, vraj je to dosť slušné.
super, a i ty bych asi skousl když tam bude nová 8st. převodovka. rozhodně lepší volba než sesterský Grandcherokee. :yes: :yes:
Na fotkách toho Duranga je nejhezčí...ten Challenger >😒]
U toho Duranga mě teda příjemně překvapil ten interiér, ten je jednoduchý ale povedený, v tomhle se musí jezdit hezky. Celek hezký, ale popravdě u mě pořád jasně vítězí (přestárlý) Tahoe / Suburban, toto je takové moc nas*ané a chromové
U toho Duranga mě teda příjemně překvapil ten interiér, ten je jednoduchý ale povedený, v tomhle se musí jezdit hezky. Celek hezký, ale popravdě u mě pořád jasně vítězí (přestárlý) Tahoe / Suburban, toto je takové moc nas*ané a chromové
S Tahoe souhlas 😄 , ale tohle taky nevypadá zle.
ale jo, je to správně americky nabubřelé, tohle je už ale tak nějak moc - stejný problém mám u Grandčíra, je to prostě moc "zmizni nebo tě sežeru", přitom víš, že ty auta na to vlastně nemají (kromě SRT atd).
U dodge je to teda extrém, ta jejich chromovaná maska je prostě něco divného, prostě to tomu autu něvěříš, nelíbí se mi to ani na RAMce, tady jasně vede Silverado (nečekaně >😒] )
U dodge je to teda extrém, ta jejich chromovaná maska je prostě něco divného, prostě to tomu autu něvěříš, nelíbí se mi to ani na RAMce, tady jasně vede Silverado (nečekaně >😒] )
Tak to máme stejně. Když velké levné SUV, tak Tahoe/Suburban. Ve svém jednoduchém designu mají cosi elegantního, sám nevím co. A už sem přišel na chuť i novému UFO jménem Ford E😜lorer. :yes:
Tahoe už je dost starý "koncept", zejména to dělení dveří vypadá dost lacině a připoíná mi řešení třeba u Dacie. Ani lepší barva to nezakryje, z tohoto úhlu to ještě jde, ale z boku nic moc. [odkaz] E😜lorer se mi líbí.
Teď si nejsem jistý, o čem mluvíš. Máš na mysli to, že svislá hrana dveří tvoří naprosto rovnou čáru? Pokud ano, tak to je jeden z těch detailů, které asi umocňují jakousi jednoduchost v dobrém slova smyslu. Nemusí být všechno zakroucené a načančané. I když každému se líbí něco jiného.
V tomhle je asi i dost velké nepochopení amerického trhu a jeho označování za "nenáročný". On je přitom vysoce náročný, ale v úplně jiných ohledech než EU. V USA je nemyslitelné prodávat auta s manuální převodovkou, manuálním stahováním okýnek, bez klimatizace, s titěrným místem uvnitř, kam se člověk musí pracně vměstnávat a vzadu není vůbec žádné místo na nohy, motorem o velikost PET láhve, který nevydrží několik set tisíc km, tristní spolehlivostí - tak vypadá běžný vozový park v EU.
V tomhle je asi i dost velké nepochopení amerického trhu a jeho označování za "nenáročný". On je přitom vysoce náročný, ale v úplně jiných ohledech než EU. V USA je nemyslitelné prodávat auta s manuální převodovkou, manuálním stahováním okýnek, bez klimatizace, s titěrným místem uvnitř, kam se člověk musí pracně vměstnávat a vzadu není vůbec žádné místo na nohy, motorem o velikost PET láhve, který nevydrží několik set tisíc km, tristní spolehlivostí - tak vypadá běžný vozový park v EU.
Jasný, já ti rozumím. Mě Tahoe v porovnáním třeba s tímto Durangem přijde už "out", což je pochopitelné, když má svůj věk, ale i přes to mi přijde, že vypadá až příliš jednoduše, což v kombinaci s asi výrobně co nejméně náročným dělením panelů působí levně, takže jako evropanovi mi to připomíná třeba řešení u některých levných modelů low-cost značek. Ale uznávám, že to je deformovaný pohled z té části Evropy, kde je možná i zakořeněno (mylně), že ameriky musí být něčím "spešl". A pokud je to levný model, tak je jasné, že člověk nemůže dostat to samé co u Lincolnu nebo Caddyho. Ovšem, jak jsem psal, Durango i E😜lorer se mi líbí daleko víc. Ten Ford tak trochu svým stylem (asi hlavně mřížkou) vyvolává dojem, jako kdyby LR/RR byl stále koncernovým kolegou, čehož výsledek se mi líbí. Btw. co říkáš na facelift Camara?
Prostě tohle jsou USA [odkaz]
Tak Tahoe začíná na 40k a Durango o kterém tvrdí, že je také třířadé [odkaz] už na 30k. Tak nevím, možná je to na úkor zavazadelníku, nevím jak je to v Tahoe, ale někde bude nějaký háček, proč je Dodge o 10k v základu levnější. To totiž znamená, že vrcholná výbava Citadel vychází skoro stejně jako Tahoe v základu. Snad jedině, jestli není Tahoe větší.
Prostě tohle jsou USA [odkaz]
Tak Tahoe začíná na 40k a Durango o kterém tvrdí, že je také třířadé [odkaz] už na 30k. Tak nevím, možná je to na úkor zavazadelníku, nevím jak je to v Tahoe, ale někde bude nějaký háček, proč je Dodge o 10k v základu levnější. To totiž znamená, že vrcholná výbava Citadel vychází skoro stejně jako Tahoe v základu. Snad jedině, jestli není Tahoe větší.