Ekonomika

Zpět na článek

Škoda Octavia Combi stojí 364.900 Kč, Octavia 4x4 od 569.900 Kč

459 komentářů

Hammunasakra
Vykřečovaný počet smajlíků NEzmění FAKT, že jste (stále) neVWymyslel jak s tím aktivním diferenciálem - to asi máte od audi skutečnost že to NENí jejich "vynález", stejně jako to že se jej - "mírně přepracovaný originál" - pokusili patentovat - NEuspěšně, asi možná ani NEvíte, nebo? 😉
Takže JAK vyjedete ten zasněžený kopec (jak vám k tomu /jakýkoli/ "jen" diferenciál pomůže)?
Pokud bych vám chtěla (těžce) RANIT - tak rozdíl mezi aktivním diferenciálem (který "hrajete" že VÍTE jak funguje = tedy vám budu VĚŘIT) a SnowMotion je ca TAKOVÝHLE: chytří inženýři (od Citroën) vzali aktivní diferenciál (nikoli "napodobeninu audi", ten japonský ORIGINÁL) a jeho funkci (dalo by se říci) "znásobili". Jeho "schopnosti/možnosti" docela výrazně POVÝŠILI = s vozem vybaveným systém SnowMotion vyjedete i "zasněholedlý" kopec (samozřejmě pomáhá i při "běžné" jízdě - na YouTube najdete dost videí, kterak s jeho pomocí můžete svištět zasněženou plání atd. atp.
PS: Díky - JÁ si to (tedy) "docela užila" - a že VÁM to "opravdu NEjde (u)hrát... oceňuji to "přiznání", ale tohle se "uhrát" prostě NEdalo.. 😉
Hammunasakra
To jste mohl říct hned, že to VZDÁVÁTE 😄
figurka
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 Užívej si to. Jsem přesvědčen. Tohle opravdu nejde hrát. >😁 >😁
Aladeen
Svet je plný noviniek ale tu sa už 3 mesiace preberá Octávia , Golf či Leon :no: A testuje sa každá jedna výbava a každý jeden motor zvlášť ! je to na zamyslenie 😉
Ham.
Ten kdo něco netuší, jsi opět ty a opět jsi to dokázala svými příspěvky.
Figurka to píše, na rozdíl od tebe, opět správně, samosvorný diferenciál na sněhu nebo ledu má lepší výsledky než běžný otevřený diferenciál. Zajišťuje totiž maximální trakci obou poháněných kol v zatáčkách i při jízdě rovně. Samozřejmě primárně se používá pro lepší průjezd zatáčkou na běžném povrchu, ale pomáhá i na sněhu nebo ledu. Tento diferenciál se uzavírá progresivně podle vzrůstajícího kroutícího momentu. Otevřený diferenciál pohání vždy to kolo, které má menší odpor (a tedy menší adhezi). ATB diferenciál dělá opak a přenáší vždy co nejvíce síly na kolo s lepší adhezí, zároveň ale přenáší odpovídající výkon i na druhé kolo. Při akceleraci ze zatáčky přenáší ATB diferenciál větší sílu na vnější kolo, eliminuje prokluz vnitřního kola a umožňuje tak začít akcelerovat dříve a opustit zatáčku ve vyšší rychlosti. Při jízdě na kluzkém povrchu (bláto, sníh, led) se zase ATB postará o trvalé otáčení obou poháněných kol a nedovolí stav, kdy se jedno kolo točí jak zběsilé a druhé stojí, přičemž stojí celé auto (tedy typický stav pro otevřený dif.), vždy zajistí, aby na obě kola šel točivý moment. Takže pohon 4x4 samozřejmě nenahradí, ale na zasněženém kopci dojede dál než běžný diferenciál.
Hammunasakra
VELMI SLABÉ = chápu že NEvíte (kudy z toho VEN 😄 >😁 >😒]
PS: Jak samosvorný diferenciál POMŮŽE, to víme asi VŠICHNI (většina), jak VYJEDE ZASNĚŽENÝ KOPEC - to už je horší, že? 😉
PS: TAKOVÉHO času jste na to měl a "nic" (jste neVWymyslel)?
PPS: NEdivím se - ono to totiž NEjde - jak my co autům (trochu) rozumíme, (totiž) VÍME 😄
Aneb "samosvorný (či aktivní) diferenciál je (rozhodně) FAJN" (!) ale to už jsem PSALA (na činnost na JAKOU JE URČEN!). Nicméně (na sníh, led apod.) je SnowMotion "trochu (HODNĚ) jinde" 😉
Hammunasakra
PROČ ne? Tak jí na těchto stránkách (přece) PŘEDSTAVILI 😉
Hammunasakra
Některým se to evidentně LÍBÍ 😉
PS: Také jsem si nedávno "posteskla", jestli by místo 100 článků o koncernu VW jich nemohlo být 99 + 1 (třeba) o připravovaných modelech Maserati, a prý raději...
Hammunasakra
Tak to by VÁM pomohlo? Ok, pro příště si to budu PAMATOVAT
PS: Žeby jste také NEtušil (stejně jako figurka) JAKÝ je tam ROZDÍL (když jste se tak "hloupě" postavil na JEHO stranu)? 😉
donPedro
Muhehehehe, s tou krizí jsi tedy tedy trefila hřebíček na hlavičku a mimoděk i pobavila, akurát nevím proč musíš furt tak křičet 😉
XTad
Nova octavia je rozhodne vyhodnejsi, nez kdykoliv predtim. Chapu, ze si to spousta lidi nechce pripustit, ale i tak dam ukazku z cenniku. Octavia Combi Active 1.2 TSI 77kW (z 0 na 100 a maximalka je lepsi, nez u 1.9 TDI 81kW) v metalize, na 16" kolech, s klimatizaci, mlhovkami, tonovanymi skly, vyhrivanymi sedadly, kontrolou tlaku v pneumatikach, stresnim nosicem, zadnimi parkovacimi senzory, dalkovym centralem a palubnim pocitacem za 450 tisic. 1.4 TSI Ambition s tim samym, co vyse uvedene auto + tempomat, kozeny volant, lita kola, zadni LED svetla, auto klima, vsechna okna v elektrice za 550 tisic. 1.8 TSI Elegance + 17" kola, vyhrivane sklo, barevny pocitac, parkovaci senzory vpredu a vzadu, asistent rozjezdu do kopce, elektricke sedadlo ridice, elektricky sklopna zrcatka za 650 tisic. To je za tak velke auto docela slusne. Tim spis, ze je to tuzemska novinka a jeste k tomu octavka.
Ham.
Vysvětluješ to moc složitě 😉 Měl jsi vzít nějaký příklad z vaření nebo vyšívání. >😁
matii
Za takový "kus" krásného auta je ta cena přiměřená. Ne každý si bude moci dovolit 1.8 TSi elegance v automatu, ale ten kdo to udělá litovat nebude.

Na druhou stranu, než dát tolik peněz za slabou 1.2TSi v základu, tak za ty peníze člověk sežene nádherně vybavené auto nižší střední, se slušným motorem.

Kdo však miluje Octavii, stejně ji koupí, doplatí nějaká slušná kola, metalický lak a bude kalit vodu, bo navenek nikdo nepozná, jak je to dál. Ostatně už jsme to viděli i v předchozích generacích ... viz lepení červeného TDI.
Aladeen
O škodovkách každý deň , už je to choré !

Čo keby ste sa venovali aj iným značkám , Lada napríklad zverejnila graf budúcich modelov a hneď aj jeden predstavila [odkaz]
figurka
No jo, jenže ono tu Octavii opravdu nelze označit za střední třídu.
figurka
Pokud nevíš, jak samosvor pomuže s vyjetím do zasněženého kopce proti autu, který ho nemá a oháníš se zde znalostmi, tak jsi opět ukázala víc, než si myslíš.
Konkrétně pro tebe to ale (opět a pravděpodobně opět marně) zkusím velmi, velmi zjednodušeně a řeknu, že se samosvorem ti výkon "neuteče". To, že jsem ale nezačal o samosvoru, ale o aktivním diferenciálu raději přejdu.
Ted
ses psychopat a jeste k tomu hloupej...
Ted
Octavia bude asi uz vzdy pro spoustu lidi stredni trida... zejmena pro ty, kteri si stredni tridu dovolit nemohou
Hammunasakra
To (zrovna) NE(vím)jsem si jistá, ale ŽE na tom výroku (obecně) "něco je", to si (docela) JISTÁ jsem 😉
Ham.
Vše je naopak? Takže velká nenávist=velká láska? No na tom něco bude.
Hammunasakra
..a o autech taky. A to o tom, že "Vše je NAOPAK, než se ZDÁ" - to znáte? 😄
Ham.
O blondýnkách se říká ledacos. >😒]
Hammunasakra
Bohužel NEfunguje EDITACE, takže "ještě jednou" 😉

Blondes make the best victims.
They´re like virgin snow that shows up the bloody footprints.
ALFRED HITCHCOCK
Hammunasakra
Jak že jich je proti mně "stále VWíc"? 😉
Hammunasakra
😄
Jaros71
Opakuji...diskuze je o ničem😒br /> Octavia má celkem standartní cenu odpovídající autu střední třídy..kam svojí velikostí a rozvorem bezpochyby patří.
Nižší střední nyní u Škody zaujal logicky Rapid..!
A je to taky pořádný macek..
Rozměry se nedají okecat..
Malé auto je Fabia a mini vůz Citigo..
Vyšší střední je jasně Superb..tak o co jde??
Nevím proč se tady napadáte ..je to snad každýmu jasný,ne? :-! 😉
Ham.
Hlavně koukej aby si se z toho dostala ty. Když tak koukám na okolní diskuzi tak se to stále horší.
Hammunasakra
To to TRVALO - než jste vymyslel jak "se z toho dostat"! 😄
PS: A škoda že jste "to nezvládl" - no nic (snad "někdy jindy někdo jiný" 😉
Ham.
No nebýt tebe, tak by se dalo snad i prohlásit, že mindráky z automobilů téměř neexistují.
Hammunasakra
Už (skoro) 3/4 hodiny čekám na to VYSVĚTLENÍ 😉
PS: A taky vím kolik je 2+2 a dokonce (a tohle vás určitě "dostane do kolen") i kolik je 2x2 😄
AKTUALIZUJI - hodinu (a JESTLi se dočkám jsem opravdu ZVĚDAVÁ = co tam napíšete 😉
Hammunasakra
Ach ano - BEZ (nějaké té) URÁŽKY to (samozřejmě) NE"jde" :yes: 😄
Takže ZOPAKUJI co jsem již napsala (a co jste evidentně "nečeknul" 😉
Co takhle NEJDŘÍV se podívat na začátek diskuze (ČÍM "to začalo") a až POTÉ dělat ZÁVĚRy? 😄
PS: PŘESNĚ tam kde jste to četl i vy = v prvním ZVÝRAZNĚNÉM odstavci na stránkách výrobce + přes "nesčíslně" novinářů opisujích zřejmě PRÁVĚ TENTO ODSTAVEČEK ve většině médií (bude nutné vám to OPAKOVAT ještě vícekrát? 😉
PPS: Tak SCHVÁLNĚ jestli si už KONEČNĚ (když už takovou dobu děláte ty ZÁVĚRy) přečtete alespoň POČÁTEK diskuze a uplně ideálně VČETNĚ toho PS (které se mi nechce ZNOVU opakovat
PPPS: Jinak viz SOUHRNy v 11:02 a 14:18 (tam se VÁS "týká" až odstavec začínající "Já to SHRNU" - abych vás zbytečně nepřetěžovala, když vám pochopení i pár řádků (děláte že) dělá "takový problém" 😄
PPPPS: Ach a ještě něco - jestli to opravdu NEHRAJETE a NEpochopil jste že ty "hrátky" o střední třídě jsou (právě) "z popudu výrobce" - tak se snad ani NEobtěžujte něco číst.. 😉
Pěkný den (máte-li "potřebu", klidně s vozem Octavií III. - vy si to ZASLOUŽÍTE 😄
Hammunasakra
Souhlasím - beru to "na sebe" = MÁ CHYBA! 😐
Když já NE"chtěla ustoupit" a ... no a nakonec z toho je "tohle" = PARDON! 😉
Snooob
Niektorí "účastníci" tejto duskusie asi nebudú normálni ;-\
To už prekračuje všetky medze!!!
Hlavne layout-u stránky... 😉
Hendly
To aby jsi jí pochopila je naopak základ všeho.
Jinak by jsi nepsala: "To byste měl dát vědět VÝROBCi - ten totiž tuto generaci presentuje jako (plnohodnotný) vůz STŘEDNí třídy "

Kde jí tak ofic. prezentuje už jsi ale nenašla, tudíř lhářka právem.
Hammunasakra
Tak teď si MOC ráda POSLECHNU - kterak samosvorný diferenciál (z německého "Sperrdifferential" hezky česky, nemýlím-li se, "špéra" 😄 ) narozdíl od verze vozu která ho nemá) "zařídí" aby vůz vyjel do zasněženého kopce 😉
PS: Pozor, m tívůbec NEchci snižovat jeho důležitost a je VELKÁ škoda, že dnes už je tak "vzácný" (nebo jen elektronikou "nahrazovaný"... 😄
..ale "výjezd do kopce", to opravdu NENí jeho "primární funkce" 😉
(a v reálu by tam nějak moc asi NEpomohl 😄
Nuže...? Já (stále ještě) ček Ček ČEKÁM 😉¨
JAK si "předstaVWujete" že Sperrdifferential pracuje pomáhá co dělá při té jízdě DO KOPCE. Jak to "zařídí" (NARODZÍL od SnowMotion) aby vůz jel (i) do (zasněženého) kopce? 😄
Hammunasakra
Ale s tím přece nemá co dělat,jestli jsem jí JÁ pochopila 😄
To není "pastička" na MNE! A o tom diskuze NEbyla. Ať by tam bylo napsáno COKOLIV tak já auto posuzuji NE podle reklamních materiálů, ale (ponejvíc) podle "použité techniky" + testů (některých) recenzentů
PS: Zdá se že (stejně jako jeden váš názoroVWý spřízněnec 😉 ) nejdříve "děláte ORTELy" a až pak "se podíváte" o čem/jak ta diskuze vlastně vůbec začala.. 😉
Hendly
Ty jsi tu větu na ofic. stránkách Škoda auto stále nepochopila nebo spíš nechceš přiznat že jsi nedokázala najít jedinou větu Škody auto o zařazení OIII do střední třídy.
Proto jsi tu jednoznačně za lhářku a tragédku..
figurka
>😁 >😁 >😁 >😁 Děkuji. Je vidět, že o technice nic nevíš.
Hammunasakra
Mili LHÁŘi, lze (velmi) snadno DOKÁZAT, že LINKů jsem (jen) na stránkách auto.cz dala již x-y-z (prostě MNOHO) = vaše slova "neumíš linkovat", tak lze považovat za... (napovím, jde o mužský rod podstatného jména, v této diskuzi jakýmsi jossalitem nejvícekrát OPAKOVANÉM 😉
PS: A vy VÍTE že to je PRAVDA!!! 😄
PPS: Že jste si první odstaveček o Octavii III. na stránkách výrobce STÁLE JEŠTĚ NEpřečetl - mne mrzí, to mělo být dokonce to PRVNÍ (a až PAK diskuze, už si to "UVĚDOMUJETE"/připouštíte?
PPPS: Když chcete "hrát", že o Octavii není nikde psáno (nebo minimálně "naznačováno") že (tato generace) je to vůz střední třídy, že už ve střední třídě není uváděna roky ve všemožných přehledech a statistickách - rsp. hrát že to je vše PROTI VŮLI výrobce, no tak to "hVWajte"
JÁ to shrnu (ještě jednou - jinak viz 11:02) do FAKTů, že Octavia III rozměrově je vůz střední (tady s texty všech redakcí včetně této SOUHLASím), technicky/motoricky "ani omylem", výbavou opět ale ANO. A že výrobce úmyslně "hraje" hru o třídě vozu = (více než) náznaky že JDE o vůz střední třídy jsou naprosto úmyslné (a jsou ještě důslednější než ty "lehké" naznačující že SUPerb je vlastně tak trochu VYŠŠí střední - tam nás to co u O III. zřejmě čeká v příští generaci..
..s tím že "postup" bude velmi pravděpodobně STEJNÝ a stejné bude i "pojetí" vozu, tedy technika spíš střední třídy (která si na VYŠŠí střední jen "hraje").
Kdybyste takhle "šílel" z Ferrari (nebo alespoň Porsche - když už je také "pod VWlivem"), ale z technicky (sorry ale) "nijakých" rodině zaměřených vozů jako škoda (Octavia)?
Pěkný den (a NEzapomeňte si přečíst představení vozu "vpodstatě kdekoli" nebo i zde - slova o STŘEDNÍ TŘÍDĚ najdete "všude", VČETNĚ oficiálních stránek VWýrobce 😄
Hammunasakra
..že je (už 5 let) KRIZE (a zdá se že NEjen finančně-ekonomická 😉
Hammunasakra
..že je (už 5 let) KRIZE (a zdá se že NEjen ekonomická 😉
donPedro
"Octavia Combi byla v roce 2012 nejprodávanějším vozem s karoserií kombi Evropě,“ říká šéf značky Winfried Vahland. Si to každý/á přeberte jak chcete >😁
jossalito
Neexistuje oficiální stránka výrobce, která by tvrdila, že je octavia vůz střední třídy. Tohle nikdy nedokážeš.

Ty jsi opravdu bídná, nechutná lhářka o kterou bych si ani neočistil svý boty. Jdi si stím tvým lhaním někam do zádele, protože tohle už je dávno za hranicemi slušného chování.

Neumíš argumentovat, neumíš linkovat, umíš jen lhát. Ubohé a pěkně hnusné. 8-s :no:
Hammunasakra
Tak "VYMYSLELA"? To jste si ani NEvšiml, že "další diskutující" mezitím ty formulace (jak na stránkách škoda-auto, tak na stránce Octavia 3, tak (nejen) v místním představení vozu P-O-T-V-R-D-I-L-I? 😉
PS: A to šlo o diskutující "na vaší straně"! Kteří pro změnu zkusili (jinou) "taktiku", že ta slova o STŘEDNÍ TŘÍDĚ jsou jen "jako", rsp. "mimochodem" (tedy na "oblbnutí zákazníka" 😄
PPS: Neměli byste se (alespoň) "sjednotit" (než si dokonce PROTIŘEČIT)? 😉
Hammunasakra
Takže to FAKT NEvíte! 😄
PS: Jak je to s tím LINKem jsme si snad VYSVĚTLILI, ne? Nebo jste na to už "zapomněl"? 😉
PPS: Ano, naprosto BEZ problémů (a nemusela být tahle "šílená" diskuze) jste mohl na začátku říct "dej link" místo LHÁŘKO, jsi K ZBLITÍ atd. a já bych dala link - p(d)okud preferujete opačné pořadí - TĚŽKO pak po někom můžete něco chtít, víme? 😄
Hammunasakra
:yes: 😄
jossalito
Opět žádnej link, opět lhaní. Jako člověk, opakuji, jsi k zblití.

Takže si to užij, mě už nebavíš. Nazdar lhářko. :-!
Hammunasakra
Tak to ROZHODNĚ NEní 😄
PS: Ten by totiž tomu vyjetí zasněženého kopce NIJAK NEpomohl 😉
Hammunasakra
To jste tak mimo, že ani NEvíte, že teď (a tady) NEdiskutujeme sránku výrobce, ale představení Octavie zde na auto.cz, kde se (stejně jako skoro VŠUDE jinde) mluví o STŘEDNÍ třídě (konkrétně o "mezigeneračním posunu o třídu výš")?
jossalito
Ale existují, sama sis je vymyslela a prezentuješ to (jen ty) jako fakt, který prý tvrdí výrobce. Prostě lžeš. :-! :no:
Hammunasakra
Nojo, tak budeme dělat že slova o "střední třídě" a "mezigeneračními posunu o třídu výš" apod. prostě NEexistují - jinak se asi neuklidníte.. 😉
jossalito
Opět ti opakuji, nelži a omluv se.

Pokud máš nějaký důkaz pro své lživé tvrzení, klidně sem dej link na onu oficiální stránku výrobce.
Bohužel chápu, že nic takového neexistuje, tak zde neustále překrucuješ a cintáš další kraviny. K zblití. 8-s :no:
figurka
Právě proto, že jsem nic nenašel......
figurka
Snow motion není aktivní diferenciál.
Hammunasakra
Nebylo by "rozumnější" se na tu stránku (to představení Octavie III. generace) NEJDŘÍVE podívat - zbytečně se "shazujete" (každý kdo si to dohledá... VÁS bude muset označit za LHÁŘe - to vám NE"došlo"?
jossalito
Že neumíš pochopit psané sdělení, to jsi již dokázala.

Nyní se tu jen plácaš jako mokré tele, bohužel pro tebe, znemožnila ses naprosto sama. :-! :yes:
figurka
Tedy znovu LHÁŘKO, právě proto, že jsem na oficiáoních stránkách Škoda auto nenašel, kde škoda o Octavii III píše jako o plnohodnotné střední třídě (tvůj příspěvek), tak jsem tě označil za lhářku. Místo tohoto trapného kopaní kolem sebe, překrucování a vykrucování stačí dát 1 link, který dokazuje opak a uděláš tady ze spousty lidí hlupáky (včetně mne). Prosím, do toho. Do té doby ale budeš stále jen lhářkou.
jossalito
Lžeš a je to ubohé! :-!
Hammunasakra
😄 >😁 >😒]
PS: To jste až TAK (totálně) "mimo"?!? 😄
Vždyť jsem vám (ten místní text) dokonce CITOVALA! 😉
PPS: Aneb STEJNĚ jako jste se NEkoukl na stránky škoda-auto (a NEJDŘÍV mne nazval "lhářkou"), tak STEJNĚ tak jste se NEpodíval na to co zde psali? A místo toho píšete "lhářko nechutná"? Co se tak (alespoň teď) na ten text (alespoň) PODÍVAT - a až PAK ... se omluvit, že tam teda vlastně o Octavii III. píší jako o voze STŘEDNÍ STŘEDNÍ STŘEDNÍ třídy 😄
jossalito
Ty, svým lhaním, už jsi dávno meze překročila. Je na čase, abys to pochopila a omluvila se zde.
figurka
Právě že jsem se na oficiální stránky díval a to co píšeš že Škoda tvrdí tam není. Nebo to neumím najít. Proto tě také žádám o link. Nezkoušej klasickou dobočku (v tomto případě) k auto.cz. O tom se nepřu. Normálně jsem s tebou chtěl diskutovat poměrně dlouhou dobu, ale po argumentační zoufalosti kterou předvádíš, překrucování, vytrhávání z kontextu a čistém lhaní s tebou diskutuji tímto způsobem. K čemukoliv slušnějšímu již nemám absolutně žádnou chuť.
jossalito
Redakce nikdy nikde netvrdila, že výrobce řadí Octavii do střední třídy. Lhářko jedna nechutná! 8-s :no:
Hammunasakra
Viz příspěvek na který reagujete - NAPROSTO PŘEKRAČUJETE MEZE :no😒br /> Aneb na redakci (profesionálů) si NEtroufáte - JAK TO že že LHÁŘEM nenazýváte redakci/autora textu představení Octavie - když citoval STEJNÝ materiál jako já?
Hammunasakra
Tak už jste napsal té REDAKCI? 😉
Ta totiž citovala přesně to co já + to dokonce ještě "rozvedla" DÁL 😄
PS: Nebo "na redakci (profesionálů) NEmáte, na (jen diskutující) holku si troufáte"? 😉
Hammunasakra
"CINTAT LŽI A JINÉ OBSKURNOSTI"? :yes: >😁
Vy jste ale "ve formě" 😉
PS: Mám to chápat že to o "vození vzduchu vzadu" opravdu NEznáte, nikdy jste to NEslyšel? 😄
jossalito
Ty se vyjadřovat pro jistotu vůbec neumíš. Takže, dokud tady budeš cintat lži a jiné obskurnosti, budu se k tobě chovat přesně takto. :-!
jossalito
Neumíš chápat psaný text.

Vyvozuješ z toho lži. Je to ubohé, nechutné a velmi hloupé. 8-s :no:
jossalito
Lhářko. :-!
Hammunasakra
Nějak moc "ASI" na jednu krátkou větu, nemáte pocit? 😉
No to už jste (přece) PSAL - (že to) je stránka "nějakého malého kluka" 😄
PS: O to ale NEjde - shrnula jsem to v 11:02 a víc to rozebírat (snad) netřeba
Hendly
Asi tomu rozumíš jen trochu asi jako autům, protože jinak bys během 30s dokázala na netu najít kdo za tím stojí a škoda auto to opravdu není.
Hammunasakra
(jak jsem řekla) Kdo chce kam... 😄
PS: Ono jsou věci někdy trochu jinak, než se může (třeba jen z českého pohledu) zdát - poslední ocenění značek říká že ty (zde) "opovrhované" automobilky (které vyrábí násobky toho co škoda auto) mají také NÁSOBNĚ vyšší hodnotu..
..ale je fakt že čistě z místního pohledu se věci mohou zdát ... k čemuž (bohužel) docela často pomáhají i (ne)závislí novináři - a to už je DOST špatně
Xawier
A přesto to lidé kupují... To o něčem vypovídá😉 Stejně tak,jako o něčem vypovídá, že "výbavou" napěchované francouze za poloviční peníze nikdo nechce a oni krachují...
Hammunasakra
Ach - správná připomínka :yes: 😉
Hammunasakra
..a já (jako) "odkdy" NEvím jak se označovaly (třeba zrovna) PASSATy? 8-s
PS: Nu na "neoficiální" stránce Octavie 3 (která funguje evidentně s plným vědomým výrobce - na "co si to tu hrajeme") je jen (víceméně) to samé co na stránkách výrobce (jen nepatrně jinými slovy) + to že právě ten první zdůrazněný odstavec z ofic. stránek (více či méně přesně) ocitovali téměř všechna média/novináři - VČETNĚ místních, to asi raději rozebírat nechcete, že?
Ne že bych NEčkala, že tohle "zpochybňování" NEpřijde (poté co se po "stovce" urážek a napadání "že tam nic takového není" atp. KONEČNĚ na ty stránky někdo podívá. Ale i tak mi to příjde "příliš".. To že se škodovce s novou Octavií (naprosto evidentně a neVWymýšlejte že ne) podařilo "rozšířit dojem" že jde o vůz střední třídy (ostatně roky je tak uváděn v mnohých statistikách - nikdy se nesnažili "o nápravu") - a to (bez přehánění) ve VĚTŠINĚ médií.
Jiná věc je (a to je pravda), že konkrétní formulace na stránkách škoda-auto je taková "vychytralá" (takže lidé jako vy se mohou přesně takhle "vykrucovat", ale to nejde. V reálu je to přesně jak jsme napsala - člověk který si o voze někde přečte (třeba zde na auto.cz) se dočte že jde o model STŘEDNÍ třídy, což mu případné mrknutí na stránku výrobce jen potvrdí, stejně jako spec. stránky modelu Octavia3
ŽE to tak je tady víme/si uvědomujeme "absolutně všichni" - jen někteří mají "potřebu" to zpochybňovat a hledat "skulinky" kudy z toho VWen - otázka je PROČ?
Hammunasakra
Tak o tom snad ŽÁDNÁ, ne? Což s tím ale nemá NIC společného, že? 😉
PS: Aneb "odpíráte" mi citovat, že Octavia 1.2 Elegance s (nepříliš povedenou - viz "fajnové" řešení Opel) torzní tyčí a "jen tak tak motorem" je (i přes slušnou výbavu) za 700.200 kč evidentně předražená?
Hammunasakra
Začínáte se vyjadřovat už DOST NE"vkusně"! Když NEZNÁTE tuhle relativně ZNÁMOU "autopoučku" a reagujete jak reagujete - ta vaše poslední věta je (bohužel) možná "na místě" 😉
Hammunasakra
Jako na někoho kdo umí přečíst konkrétní údaj o kurzu, který jsem tam NAPSALA 😉 - a NEpíše (zcela a absolutně) NESMYSLNĚ: "ty ani nevíš jakej ten kurz byl" - není to (už) MOC i na vás? 😄 >😁 😉
Hammunasakra
Takže ZDARMA? Jak jen to ten koncern VW dělá...?
PS: NEbylo třeba hledat - ten první vytučněný odstavec o střední třídě ze stránek škody-auto OPSALI téměř VŠICHNI novináři - i ti místní, jak ale VÍTE 😄
PPS: Neb tomu trochu rozumím, na "malýho kluka" je to DOBŘE udělaná stránka, včetně těch oslavných řečí zaměstnanců Škodovky. NEskutečné ČEHO je takový fanoušek značky ZDARMA schopen.. 😉
JaMM
Isteze. Akurat, ze Golf ma v kufri z vnutornej strany protihlukovu upravu a Octavia ma holy plech! 😒
Hendly
Jasné, jsem zaplacenej. A je nás víc, sledujeme každého a všechno, dovedeme měnit celý internet a jsme v hlavě všech novinářů. Ty jsi poslední kdo odolal a musíme tě zlomit protože jsi jediná kdo odolal.

Slušná diagnóza.
A nebo jsi za celej den nenašla ani jedno oficiální vyjádření Škody kde uvádí OIII jako střední. Jediný co ti zbylo je jedna věta na stránce nějakého malého kluka.
jossalito
Dokud se neomluvíš, nemám sebemenší důvod reagovat na tvé nesmyslné cinty, kterými se snažíš utéct od tématu. Tohle zkoušej na někoho, kdo ti to sežere. :-!
jossalito
Jsi obyčejná, ubohá lhářka, která se ke svým průs.erům není schopna postavit čelem. Jsi k zblití. 8-s :no:
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Gilgit
Gilgit
Gilgit
Hammunasakra
Hele "(samozvaný)DOKTORE" - víte alespoň CO to (přesně) je ten "mindrák"? 😄
PS: Takže VYSVĚTLIT jak by někdo mohl mít mindrák z VOLKSWAGENů (nebo škodovek nebo vozů Toyota - to je jedno) už asi NEzvládnete, že? 😉
Takže další (naprostý) "PLK". Zatímco MINDRÁKy z automobilů NEexistují, naopak lidé co jsou ochotni/schopni téměř ČEHOKOLI, JEN aby "chránilibránili" tu "svoji" značku (u fanoušků VW docela ČASTÝ jev) je DOST a DOST, a že to je SKUTEČNOST - to si (v lepším případě) uvědomujete (i vy 😄
PPS: Ještě jeden dotaz - PROČ se vy (vždy a bez výjímky, dle hesla "VW proti VŠEM") tak "bijete" za VW, Škodu atp. VÍTE (to vůbec)?
Mohl byste (zkusit - třeba i BEZ urážek) ODPOVĚDĚT? Snad to zvládnete. Díky
Hammunasakra
Jsem vám "dala šanci"? Ani nevím. Že to s ULTRAS od VW ale (nejspíš) NENí možné - už si uvědomuji i já 😐
Ham.
Pokolikáte?
Ham.
Kdybys měla pocit, že nahrazování "v" ve slovech za "VW" je normální, tak ti prozradím tajemství, není. A prozrazuje o tvém mindráku úplně všechno.
Hammunasakra
(ale on) Není KAŽDÝ jako VY (upřímně) 😉
Hammunasakra
Mluvit s vámi když na vás přijdou ty kVWaviny bohužel ale NEee
Sbohem
Hammunasakra
Hmm - tak přesně tyhle .... opravdu NEmusím (opradu jste HONEM MUSEL "přeřadit" opět do ..
(totálních PLKŮ - jinak ty ŽVÁSTy o sportoním voze apod. ohodnotit neumím). No nic, když to nejde tak to nejde
Sbohem
Ham.
Být ovcí z titulu tvého mindráku je docela uklidňující. >😁
Ham.
Pro tebe samozřejmě žádnou.
Podle logiky PSA jezdíš samozřejmě minimálně vyšší střední, možná i sportovním vozem >😒]
Hammunasakra
Já vím - no A? 😄 JAKOU to má souvislost s tím co píší a s tím co dali "k opisování" novinářům? 😄
Snad "o to spíš" - viz mé PPS v 00:03
PS: Od (českého) zastoupení Peugeot "slušná BUBOST" 😄
(Octa STŘEDNÍ, 508 vyšší střední - chudák ZÁKAZNÍK 😉
PPS: Právě jsem koukala na (české) stránky Citroën (abych "věděla" čím to vlastně jezdím) - tam to ale dle tříd není (a v rychlosti jsem tam ani nic o "rozdělení do kategorií NEnašla 😄
PPPS: Vidíte že umíte napsat příspěvek který je "normální"? (a dokonce v něm "shodit" PSA 😉
Ham.
Navíc zde příslušnost k nižší střední jasně potvrdil Pečenka v chatu, tedy oficiální představitel automobilky, dokonce ten nejvyšší.

Na druhou stranu například oficiální stránky PSA suverénně řadí 308 do střední a 508 do vyšší střední třídy.
[odkaz]
Hammunasakra
V čem jako "nechala ses zlbnout"? 😐
PS: Hele to s tím PASSATem myslíte jako VÁŽNĚ? 😄
Jako že kdo si pamatuje (třeba) odkdy dokdy byl přsně vyráběn zrovna Passat (a jak se interně která generace nazývá), tak "ten rozumím autum"? :yes: :yes: :yes: 😄 >😒]
(a doufám že "rozlišujete" i mezi "jakonovými" a OPRAVDU novými generacemi! 😉
Tak ten se vám FAKT povedl! >😁
Právě protože "celkem znám" tak NEmám problém (když si něčím nejsem jistá) se podívat - vy si třeba pamatujete jak se (interně) jmenovala první generace E-Klasse? Máte "nabušeny" názvy generací 3kových BMW a víte z hlavy přesně odkdy dokdy byla která? Fajn, tako TOHLE "znalost (a "chápání") aut NENÍ"! 😉
Hammunasakra
To (sice asi) ANO (kdo by chtěl být "ovcí"), ale...
Ham.
Asi lepší varianta, než celý život "ovcovat".
Hammunasakra
Jojo - to (s oblibou) říká i jossalito že "hraje si" 😄
PS: Jste "šťasten" že s ním sdílíte (nejen) názory na auta ale i "způsob argumentace"? 😉
PPS: Takže (na spec stránkách Octavie 3) to je STEJNĚ jako všude jinde - PÍŠE se že to je vůz STŘEDNÍ třídy, ale výrobce "to vlastně nikdy neřek" :yes: 😉
PPPS: A já jsem "špatná" protože na (ty)to (praktiky) "poukazuji" - hele "platí vám za to" nebo to "podporujete ZCELA ZDARMA" 😄
Hendly
Stránky octavie3.cz nejsou ilegální. Ale nejsou to stránky Škoda-Auto a.s. takže to co je na nich napsáno není oficiální tvrzení.
Hraju si, ale začínáš nudit svou neschopností argumentace.
Hendly
No zatím ses nechala zblbnout hlavně ty a jsi v tom bludu tak hluboko, že nejsi schopna ani přes takovou péči procitnout.
Pokavaď někdo nezná označení třeba passata B5, B6 atd. tak to zrovna odborník kterého bych se na to ptal nebude.
Hammunasakra
1) škoda-auto není "oficiální"? 😄
2) takže spec. stránky Octavie III. generace jsou "ILEGÁLní"?
PS: (zopakuji otázku z úvodu) FAKT to chcete takhle (u)"hrát"? 😉
PPS: Takhle se z FAKTů VWykrucují politici. Proč vlastně "bVWánite" praktiky (které evidentně FUNGUJÍ - viz ty "nespočítatelné" citace novinářů - včetně místní redakce) které jsou "zákazníka obubující"? Vy jste zaměstnanec nebo tak něco, nebo "jen tak" (aby jste mi mohl "odporovat", nebo "sám nevíte"? 😄
Hammunasakra
Vy máte fakt "den bubec" ;-\
Hammunasakra
Proč to zkoušíte takhle "shodit"? JEN "kvůli mně"? 😉
Jde o to že "běžný" zákazník si vpodstatě ve všech magazínech přečte CITACI = onen první zvýrazněný odstaveček ze stránek škoda-auto. V lepším případě se podívá na spec. stránku modelu - a tam má (jinými slovy) to samé (dokonce ještě "konkrétněji"). No a když to píší "všichni novináři" (i tady na auto.cz) a všechny časopisy a je to i na stránkách firmy...
PS: Co to rozdělení automobilů dle tříd? Ve zmíněných jazycích je stejné jako znám a stejné jako je používáno zde. Mluvila jsem o autech (v RŮZNÝCH zemích) s HODNĚ lidmi (mám na mysli "profíky" nebo alespoň "oboru znalé") a přiznávám že s jiným než oním "všeobecně známým" rozdělením auto do kategorií jsem se NEsetkala (a nemám pocit že by bylo nějak "výrazně známé" i u vás v česku).
PPS: Rozhodně jsem nikde nemluvila o SPIKNUTÍ (co vás to "napadlo"?), jde (naprosto EVIDENTNĚ) jen o "oblbnutí zákazníka" - NIC víc = vědomé, dobře udělané "oblbování" - nic "nějak zvlášť překvapivého" (což nic nemění na tom že MNĚ se to /moc/ NE"líbí" 😉
Ham.
Odhadnout, že pod článkem o Škodě budeš "ovcovat" jak o život, není zas tak těžké. >😁
Hendly
A nejsi snad lhářka když argumentuješ webem o kterém víš že není oficiální?
Hammunasakra
Hned v ÚVODNÍM odstavci (je to ZVÝRAZNĚNÝM písmem) + na spec. stránkách Octavie 3 ("Škoda Octavia třetí generace se posouvá do střední třídy.")
PS: Ale JAK TO, že jste se na to NEpodíval (NEznáte to) a přitom mi opakovaně říkáte LHÁŘKO?!? Nemáte "pocit", že jste to měl uděla NAOPAK? NEJDŘÍV se podívat a až PAK "obviňovat"? 😉
Hendly
A ty opisuješ to co si přečteš od těch novinářů bez schopnosti se zamyslet.
Jedna věta nějakého fanouška na neofic. stránkách a jedno nepochopené souvětí. To je spiknutí Škodovky😊
Hammunasakra
Dívám se ještě na to (české?) rozdělení automobilů dle kategorií (tříd vozů) a sorry, ale v němčině angličtině francouzštině a španělštině se používá POUZE to co známe všichni = rozdělení používané i ZDE na auto.cz
DŮVODNĚ se (proto) domnívám že "běžný" klient škody auto z onoho "třída A" NEmá šanci uvědomit si že NEjde o STŘEDNÍ TŘÍDU - tak jak je zřetelně a ZVÝRAZNĚNĚ uvedeno v ÚVODNÍM zvýrazněném odstavci (a tohle NEbyl ffftip 😉
PS: A zřejmě zrovnatak NE"vyhodnotí" jako "falešné" stránky věnované speciálně Octavii III. generace (tím spíš když si všimne/čte "reklamní" diskuzní příspěvky zaměstnanců firmy) - kde se opět (zcela JASNĚ) mluví o Octavii 3 jako o voze STŘEDNÍ třídy
Hammunasakra
Jsem ráda že já NEzklamala (jak také, když jsem - jen doslovně CITOVALA - že se to někomu "nelíbilo", to je jiná věc...
PS: Vy naopak bohužel ZKLAMAL 😐
Ham.
Zato ty jsi opět nezklamala. >😁
Hammunasakra
Vaše "výkony" (a "chování") v TÉTO diskuzi jsou pro mne (docela) VELKÝM ZKLAMÁNÍM 😐
Hammunasakra
Zrovna jsem vám chtěla dát odkaz ještě na rozdělení automobilů ve francouzštině (je stejné jako to německé a anglické) - sorry to české FAKT NEznám (a už mi "docházejí" i jazyky 😉
Ano novináři OPISUJÍ to co DOSTANOU 😄
Našla jsem hned DVĚ věty mluvící (celkem JASNĚ) o STŘEDNÍ třídě (což ale vy VWíte) - že se snažíte je "zpochybnit" popravdě NENí překvapením.. 😉
..aneb (jak jsem již řekla) zatímco "běžný" čtenář spíš VÍ co znamená "STŘEDNÍ TŘÍDA" (zvláště když to má "vytučněno"), tak i když níže v textu zaznamená slova "třída A", tak (domnívám se) s tím si asi většina "běžných" čtenářů NEporadí (ostatně "sbaštili" to i ti PROFI novináři 😄
PS: Chápu to správně že stránky věnované speciálně Octavii III. generace a tak hojně navštěvované zaměstnanci firmy "neplatí" - jsou "inkognito", nebo tak něco.. 😉
Ham.
Pokolikáté? +1
Hendly
Je napsána v úplně čístém klasickém slohu jasně a srozumitelně, což samozřejmě nevylučuje to, že některým jedincům může dělat problém a evokovat něco jiného.

To že novináři většinou opisují nemění nic na tom že si nenašla ani jedinou větu výrobce o tom že OIII je střední třída.
Hammunasakra
DÍKY za odkaz 😉
Mne tedy učili JINÉ rozdělení vozů (dle kategorií - to co se používá i ZDE na auto.cz)

[odkaz]

[odkaz]

(to "rozdělení" o kterém mluvíte vy - v němčině ani angličtině jsem o něm nějak nic NEnašla, to je "známo" JEN v češtině?

PS: Ta stránka na škoda-auto je napsaná docela "fik Fik FIKaně", že? 😄 ¨
Nejprve velké TŘÍDA SAMA PRO SEBE, pak (ZVÝRAZNĚNÉ) technika a prostor STŘEDNÍ TŘÍDY a pak kdesi hluboko v textu "třída a" 😉
A speciální stránky Octavie 3 (tedy) vlstně "nejsou oficiální" 😄
PPS: Zadala jsem si do GOOGLE slova škoda Octavia III a střední třída - NEvěřil byste kolik novinářů CITOVALO ZROVNA (a jen) tu úvodní "vytučněnou" větu o střední třídě (nenápadně umístěná slůvka o třídě A... představte si to ŽÁDNÝ
A "zbaštili" jim to i tady na auto.cz 😉
Hendly
Nemám čas tě učit obecným základům, koukni na © na ofic stránkách a porovnej.
To že nedovedeš pochopit jednoduché souvětí za to já nemůžu, zeptej se jinde a uvidíš.
Dělení aut [odkaz]
Hammunasakra
😄
PS: Pěkně jste to "rozštípl" :yes: 😉
Jaros71
Co tady blbnete..???
Diskuze o ničem..
Octavia má celkem standartní cenu odpovídající autu střední třídy..kam svojí velikostí a rozvorem bezpochyby patří.
Nižší střední nyní u Škody zaujal logicky Rapid..!
A je to taky pořádný macek.. 😉
Rozměry se nedají okecat.. :-!
Malé auto je Fabia a mini vůz Citigo..
Vyšší střední je jasně Superb..tak o co jde?? 😲
Hammunasakra
(v minulém příspěvku) jste si to trochu POPLETL. Právě že KATEGORIE vozů (používané i zde na auto.cz) samozřejmě ZNÁM. Neznám ale rozdělení o kterém mluvíte VY. Takže CO to je ta "třída A", o které, jak se domnívám, VĚTŠINA čtenářů NEtuší co znamená. NAROZDÍL od JASNÉHO (zvýrazněného) textu mluvícího o STŘEDNÍ TŘÍDĚ? Odpovíte (tentokrát)? 😉
Jako že stránky věnované modelu (na kterých většinově diskutují ZAMĚSTNANCI firmy, jsou na nich veškerá data fotky a vůbec VEŠKERÉ detaily a informace SPECIÁLNĚ k vozu Octavia III. generace) jsou "nelegál"? 😄
Já mám zkušenost že takovéhle "speciální" stránky ke konkrétnímu modelu jsou celkem "běžné" (a Octavia III. generace má JEN a POUZE tyto). Skoro bych považovala za "divné", aby vůz s kterým se výrobce chce/plánuje dostat mezi 10 nejprodávanějších vozů planety by své stránky NEměl..
Hendly
Nepoznáš ofic. stránky? octavie3 ofic podle všech znaků nejsou.
Hammunasakra
Nějak se VWýhýbáte těm stránkám Octavia3 😄
PS: Fakt myslíte že to takhle VWokecáte? 😉
Hendly
Ne, jako že to první je nevtíravé navození sloganu "třída sama pro sebe". Prostě ta věta logicky neříká nic o zařazení OIII do střední třídy.
To že neznáš kategorie vozů za to já nemůžu. Možná místo nekonečného psaní se něco naučit?
Asi by ses tu měla hodně lidem omluvit.
Hammunasakra
Já VÁM říkám SBOHEM a že jste mne ZKLAMAL (NEzvládáte to POCHOPIT? 8-s :no: ;-\ :no:
Adam Novák
...tomu říkám skvělá nabídka: ID konfigurace = 40010536
Ham.
Pokolikáté? >😁
Hammunasakra
Jako že to VYTUČNĚNÉ je jen "reklamní žvást"? A to menším písmem je "správně"? 😉
PS: Co to je "třída A"? ZNÁM rozdělení vozů do kategorií (je používané i zde na auto.cz) - a kategorie A jsou "pidivozy"
PPS: A co ty stránky věnované speciálně Octavii3 (kde diskutují zaměstnanci firmy) - ty "zpochybníme" JAK? 😄
Hendly
Asi počítají s inteligencí čitatele který si dovede dát takovu větu do jasného kontextu.
Hammunasakra
Hmm, škoda že jim tam "vypadlo" to vaše NĚKTERÉ 😉
Oni píší o ... ale to víte sám 😄
Hendly
První věta o zařazení do střední třídy není z oficiálních stránek.
Druhá o technice střední třidy (pravdivá, protože některé technické věci co OIII nabízí tam patří) nic o zařazení do střední třídy neříká, ale hned o dvě věty dál je jasné zařazení do třídy A, tedy nižší střední.
Není co zpochybňovat, Škoda Auto jasně řadí na ofic. stránkách OIII do nižší střední.
Hammunasakra
Jsou tam (tedy každá jinde) OBĚ ty věty 😉
A ano, když někdo napíše že "TECHNIKA je vozu STŘEDNÍ třídy", tak JAK byste to chápal? 😄
(krom toho že to je "oblbování zákazníka" - alespoň tak tomu říkáme u nás doma 😉
PS: ČEKALA jsem kdo začne ta (celkem JASNÁ, navíc VYTUČNĚNÁ) slova (o STŘEDNÍ TŘÍDĚ) "zpochybňovat" 😄
PPS: Jestli dobře rozumím vaší argumentaci, jestli tedy v úvodním VYTUČNĚNÉM odstavci napíši slova o STŘEDNÍ třídě a pak někde v textu "menším" písmem že "jde o segment A" (to jistě KAŽDÝ VÍ co to znamená - já osobně tedy jako "segment A" chápu minivozy, jiná "pravidla" na rozdělení vozů dle kategorií kde A znamená nižší střední PŘIZNÁVÁM se NEznám), tak ten úvodní odstave "neplatí", nebo "tak něco"? 😉
Hammunasakra
PARDON - nebralo mi to příspěvek (psalo že NEjde vložit a ... teď tu jsou DVA 😄
Ano - systém "dál" rozvíjí to co umí "normální" ASR (to jsme si už "vysvětlili") a EDS (které umí opět JEN "přibrzdit" - i když jen jedno kolo - což je v dané situaci PLUS - to jen aby "jsme v tom měli jasno" 😉 ). No a SnowMotion (které tyto "funkce" dál rozvíjí) umí i "minipohyby" jednotlivých kol (řekněme "rychlořenášením" výkonu mezi levým pravým kolem ... třeba i vyjet zasněžený kopec, či se rozjet na tom "čistém" ledu 😄
PS: Zjednodušeně by se to asi dalo nazvat "dalším stupněm ASR + EDS" 😉
Hammunasakra
Ano - systém "dál" rozvíjí to co umí "normální" ASR (to jsme si už "vysvětlili") a EDS (které umí opět JEN "přibrzdit" - i když jen jedno kolo - což je v dané situaci PLUS - to jen aby "jsme v tom měli jasno" 😉 ). No a SnowMotion (které tyto "funkce" dál rozvíjí umí i "minipohyby" jednotlivých kol (řekněme "rychlořenášením" výkonu mezi levým pravým kolem ... třeba i vyjet zasněžený kopec, či se rozjet na tom "čistém" ledu 😄
PS: Zjednodušeně by se to asi dalo nazvat "dalším stupněm ASR + EDS" 😉
Hendly
"Škoda Octavia třetí generace se posouvá do STŘEDNÍ TŘÍDY."A jsi si jistá že cituješ ofic. stránku?
"Škoda Octavia třetí generace nabízí prostor a techniku vozu STŘEDNÍ TŘÍDY v cenové úrovni kompaktního segmentu" tahle věta v žádném případě nejde zdravím úsudkem chápat tak že je OIII střední třída.
Hammunasakra
Jak "nevytrhuj"???
Toto je CELÁ (samostatná) věta: "Škoda Octavia třetí generace se posouvá do STŘEDNÍ TŘÍDY. Pyšní se líbivým designem, novými motory a výbavou, která dosud nebyla u žádného z vozů škoda."
Zrovna tak (na jiné "ofic." stránce) je CELÁ samostatná věta (dokonce se ZVÝRAZNĚNÍM): "Škoda Octavia třetí generace nabízí prostor a techniku vozu STŘEDNÍ TŘÍDY v cenové úrovni kompaktního segmentu - nová měřítka v nabídce místa pro cestující a zavazadla."
PS: To o "nových měřítcích a nabídce místa" jsem vypustila/necitovala - neb to s meritem věci nemá žádnou souvislost.
Hendly
Nevytrhuj věty z kontextu a pochopíš že to co cituješ není zařazení OIII do střední třídy.
Třída A je podle jineho typu dělení než si použila nižší střední. Takže Škoda Auto jasně píše kam řadí OIII.
Hendly
To co popisuješ je normální funkce ASR+EDS kterou má spousta aut a která je většinou spojená. Je mezi touhle kombinací a SnowMotion rozdíl?
Hammunasakra
To nemá co dělat s NEpochopením - přesně TO co jsem řekla tam výrobce o svém voze PÍŠE! 😉
Ale jsem RÁDA, že se (konečně) někdo na ty stránky výrobce PODÍVAL 😄
PS: Že Škoda Auto posiluje svoji pozici v segmentu A (kam patří Citigo) je pro fanoušky značky jistě PRIMA zpráva 😉
Mne ale spíš zaujala ta zmínka o TECHNICE vozu která jí posouvá do STŘEDNÍ třídy, případně DALŠÍ ofic. stránky věnované modelu kde pro změnu píší "Octavia třetí generace se posouvá do STŘEDNÍ TŘÍDY" 😄
Sorry pánové - (ale) NEní čas (to mé "obviňování") už KONEČNĚ UKONČIT?!? 😉
Hammunasakra
Antriebsschlupfregelung (ASR) - asi (snad) ZNÁTE. Je to dnes relativně "běžná" funkce, která "jen" omezením výkonu motoru zabrání "protáčení" kol = (nejčastějji) zajistí plynulý rozjezd (když moc zadupnete plyn)
Co dělá Snow Motion (patentovaná funkce Citroën) jsem (byť uznávám že "velestručně") POPSALA 😉
PS: Na YouTube najdete i dost videí na sněhu ledu do kopce, kde je dobře vidět co všechno systém zvládne (prostě "normální" jízdu na "plněsněhovém" podkladu, včetně jízdy do kopce - myslím do ZASNĚŽENÉHO kopce, nebo právě (viz naše diskuze) třeba ROZJEZD na čistě LEDovém podkladu.. 😉
Hammunasakra
Já to SBOHEM (po vašem "faulu") myslela VÁŽNĚ 😐
Hammunasakra
Říkáte "NIC takového tam NENí"? Jako že ta citace je (když už jsem ta "lhářka") "LEŽ"? 😉
Hammunasakra
PROČ? Vy od začátku TVRDÍTE že jsem LHÁŘKA = JISTĚ ty stránky ZNÁTE a VÍTE co tam je, nebo? 😉
PS: Přece byste mne takhle (a tolikrát) NEobviňoval, kdybyste ani NEtušil co se tam píše, že? Toho byste jistě NEbyl schopen - to by bylo VELMI NE"čestné" a NE"sportovní" 😄
PPS: A dokonce by to (vlastně) tak trochu mohlo znamenat že jste LHÁŘ 😉
Hammunasakra
Tady POZOR figurko! ZÁKLADní a jednoduchou diskuzní logiku jste NEJPRVE "narušil" VY! Takže NE"plácejte" (abych vás CITOVALA 😉
NENÍ "přijatelné" abyste NEJPRVE znovu a znovu psal slova jako LHÁŘKO a až POTOM (nakonec) - když jsem dokonce CITOVALA ze stránek výrobce (+ z místního představení Octavie) si začal zjišťovat jestli jsem OPRAVDU "náhodou" neměla od počátku pravdu..
Že jste se na stránky škoda-auto VŮBEC NEpodíval a přitom ze LŽÍ obviňoval - to (pro vás) NE"být dobré"!! 😄
Nebudu se dál opakovat, pokud budete CHTÍT tak jistě "zvládnete" si najít jak představení vozu zde (kde se JASNĚ mluví o vozu STŘEDNÍ třídy), tak se (konečně!) podívat na ty stránky o kterých od počátku TVRDÍTE, že tam slova která jsem CITOVALA nejsou - kruciš, nejste vy nakonec (tak trochu) "lhář"? 😉
Hammunasakra
A ta "drobnost" že jste se na to měl NEDŘÍVE ať podívat sám nebo "se zeptat" a až POTÉ tady vykřikovat LHÁŘKO - (alespoň) ta vám "došla"? 😉
PS: Verze NEJDŘÍV křičím a až PAK se starám dívám "o čem to vlastně je" - to NENí "dobré" 😄
Hammunasakra
Používáte STEJNOU "logiku" jako jako jossalito = NEJPRVE (mne) nazvete LHÁŘkou a až POTÉ se dožadujete linku KDE že se to píše. Takže vám odpovím STEJNĚ. Takhle holčičky NEfungují. Buď se SÁM na ty stránky podíváte a HNED budete VĚDĚT (když vám nestačila CITACE) + se můžete podívat na představení Octavie ZDE na auto.cz
No a pro příště, stačí NEjprve "normálně" říci něco jako: "To se mi NEzdá, dej link" - tohle úúúúplně STAČÍ 😄
figurka
Až sem vložíš link, kde výrobce tvrdí na svých stránkách, že Octavia III je plnohodnotná střední třída (tvé tvrzení ze začátku diskuze), tak se omluvím. Do té doby stále a pořád jen lhářka.
figurka
Nesouhlasím s tím co Kylie napsala a nekolikrát jsem ji vyzval, ať své tvrzení dokáže. V tomto případě by to šlo velmi snadno (kdyby to byla pravda). Když nechápeš tuto základní a jednoduchou diskuzní logiku, tak se nedivím, že se v tom tak plácáš. Argumenty ? Zkus pomoci Kylie hledat. Očividně to potřebuje.
figurka
Jedinou šancí jak prokázat, že máš pravdu je dát odkaz na stránky výrobce, kde tvrdí, že nová Octavia je střední třída.
figurka
No a kde. Nic takového tam není. Dej odkaz.
figurka
Celou dobu napadám tvůj příspěvek kde tvrdíš, že výrobce novou Octavii prezentuje jako plnohodnotnou střední třídu. Jako vždy to nedokážeš jakkoliv doložit. Takže opět lhářka. Nechutné Kylie, nechutné.
figurka
Kde Škoda na svých stránkách píše, že Octavia III je střední třída ? (jak to píšeš o pár příspěvků výše)
Ham.
Ano, máš pravdu, konstrukce OIII je dobrá, v konfiguraci kterou jsem dal plus třeba 4x4 moc konkurentů nemá. No a cena je tomu odpovídající, žádná láce to není, ale co už naděláš, slušnější auto ti nikdo za cenu Citroenu nedá. >😒]
Hendly
Zas nepochopení jednoduchého souvětí.
O pár vět dál jasné začlenění: "Třetí generací svého bestselleru ŠKODA ještě více posiluje svou pozici v segmentu A."
Takže výrobce jasně a srozumitelně prezentuje OIII jako auto tzv. nižší střední třídy.
Hendly
Jakej je rozdíl mezi ASR a SnowMotion? To co jsi napsala není popsání funkce.
twistedTSD
Buď čtu jinou větu (článek z Brna) nebo jsi to poněkud překroutila a vytrhla z kontextu.
Hendly
Nejlepší je, že když jsem minule pod OIII za mega chtěl ať někdo dá konkurenční stejně vybavený vůz za lepší cenu moc příkladů nebylo.
Hammunasakra
Ano, s fanoušky VW diskutovat NEjde (moje chyba) = ceny a konstrukce Octavie III jsou skvělé a příplatkové výbavy FANTASTICKÉ - spokojen?
Sbohem
Ham.
Nešlo, nad konkrétním vozem dokáže hýkat jenom někdo jako ty (přesně jak napsal Hendly). Normální jedinec zajde do salónu, vybere si co potřebuje, zaplatí a odjede. Nebo zajde do jiného salónu. Určitě nekvílí na diskuzích nad konkrétní konfigurací o které všichni vědí, že je čistě hypotetická, max. určená pro Auntie Kylie. >😒]
Hammunasakra
Ok, TENTO příspěvek je (po mnoha předchozích) "ok" :yes: 😄
PS: Byť tu poslední větu jste si MOHL "odpustit" - jen jsem komentovala (konkrétní) vůz, který Škoda poslala do TESTU + jaksi jste asi "pozapomněl" na (MNOŽSTVÍ) svých (nebudeme raději rozebírat jakých) příspěvků..
..opravdu to NEšlo bez té poslední věty? 😉
Ham.
Proč by neplatil? Bavil jsem se novicem, psal, že Škodovka je pro něj drahá.

Pro mě není Škoda ani drahá ani levná, tuto třídu pro sebe nekupuji takže mě zajímá jen z technického hlediska. Ceny nesleduji, ale kdybych si hypoteticky měl vybírat v nižší střední a padl můj zrak na OIII tak bych si nakonfíguroval OIII podle aktuálního konfigurátoru, který jsem kvůli tobě otevřel cca následovně😒br /> 1.8 TSI, výbava Elegance plus, 17“ kola, bi-xenon AFS, mlhovky, light assistant, kožený paket + mf volant, komfort. telefonování, potahy Alcantara/kůže, drive selection mode, zpět zrcátko s aut. stmíváním, záruka 4r/120tkm, Apple connectivity, navi Amundsen, vyhřívané sedačky, vyhřívané trysky ostřik, rezervní kolo. Skočil bych ke koncernovému prodejci v Praze kde mám 15% slevu pro firemní nákupy, ale už jsem ji použil i pro tři soukromá auta, pokusil se ukecat ještě 2-3%procenta navrch plus zimní obutí a za nějakých 550- 580t bych odfrčel s konfigurací kterou nepovažuji ani za technicky nedostatečnou ani předraženou. Ale i kdybych byl šmudla z ulice, který nedostane ani korunu slevy, tak ani ceníková cena 686t mě žíly nijak netrhá. Hypotetické konfigurace za 700 se základním motorem nebo 1000t jsou dobré tak leda pro tebe a tvou nezřízenou touhu napsat stovky příspěvků o ničem.
Hammunasakra
Noooo - asi jsem ten typ (správněji "tak mne to naučili") že na PRVNÍ místo stavím auto jako takové (konstrukci vozu, brzdy, motor atp.) a až POTOM "cinkrlátka" (proti kterým NIC NEmám, teď jsem jezdila s ML 350 CDi a "hlídač/ukazatel" v místě povolené rychlosti se mi MOC libil - ten bych do svého auta třeba CHTĚLA, už trošičku "postarší" C5 ho v nabídce BOHUŽEL NEmá). Prostě nejdříve (pořádný) ZÁKLAD a pak (klidně) i HODNĚ "příslušenství". No a Octavia ... ale to víte sám 😉
Hammunasakra
No (přece) na SVÝCH webových stránkách.. 😉
..a samozřejmě při "presentacích" (představeních) vozu - jako ZDE na auto.cz 😄
Hammunasakra
To mám tedy "kliku", že jsem tady OPAKOVANĚ zmínila, že nabídka výbavy u nové škody Octavia je :yes: 😉
PS: Což nic nemění na skutečnosti že použitá technika (a motory) vs cena (i vzhledem k OCENĚNÍHODNÉ možnosti výbavy) je "(přes)příliš" 😄
Hendly
koukám že za celej den se tady nic nezměnilo.
Někdo nedokáže pochopit že když člověk chce dokáže díky úžasné možnosti konfigurace u Škody dohnat cenu některých modelů do zdánlivých extrémů a pak z toho dělá ještě mínus.
Hammunasakra
Mám to chápat že váš příspěvek z 16:19 (už) NE"platí"?
PS: Ach a chtěla jsem se zeptat: "Co PRO vás a co PODLE vás - je škoda Octavia III (s motorem 1.2 za 700 t. kč a s naftou 2.0 110 kW) moc drahá"? 😉
Dixik2
Golf 7 jezdil na těch jízdách u té ankety Auto,které by jste si koupili.
Ham.
Pro novice a pro tebe je Škoda drahá, o tom žádná.
Hammunasakra
Jsem RÁDA, že jste (konečně) "uznal", že škoda Octavia 1.2 s torzní tyčí vzadu (když už musí na konstrukci šetřit, kdyby se ALESPOŇ inspirovali u OPELu, že? 😉 ) ve výbavě Elegance za 700.200 kč je DRAHÁ DRAHÁ DRAHÁ (já s tím nic dělat NE"potřebuji" - jen mi to tak příjde - teď už STEJNĚ jako vám: "Že JE drahá" 😄
PS: A díky bohu že se za milion korun dá koupit tolik jiných, technicky vyspělejší a výkonnějších vozů než Octavia 2.0 Tdi 110 kW 😉
Ham.
Škodovka je drahá, co naděláš. Naštěstí jsou tu značky jako Citroen nebo Hyundai viz příspěvek novice.
Hammunasakra
Fakt (stále) "takhle"? 😐
PS: Tohle se (už) dá pochopit JEN v případě že jste PRODEJCE (a ZROVNA škodovky.. 😄
..jinak (nezlobte se) ale opravdu NEeee
Ham.
Nic překvapivého, asi patříš mezi lidi co je pro ně Škodovka drahá. Pro někoho je drahá pro někoho není. Asi by bylo divné, kdyby 100% lidí považovalo cenu Škodovky za nízkou. Od toho jsou tady levné značky jako Citroen nebo Hyundai aby nabídly minimální cenu.
Jaros71
Asi bych volil SUV typu nová Honda CR-V, Mazda CX5, Mitsubishi Outlander nebo Toyota RAV...
Hlavně Honda je spíš větší kombi než SUV..nižší výška a velký kufr.. :yes: :yes:
A rozhodně se líp nastupuje.. 😉
Jaros71
Designem je pěkná..
Prostor nové Octavie taky super, sedadla jen průměrná ,krátké sedáky..
Překvapivě v Rapidu se sedělo lépe!!
Právě jsem se vrátil z AUTOSALONU..!
ŠKODA měla nejlepší e😜ozici s Hyundaiem.
Škoda má ale auta lepší. Interiry korejců jsou nic moc. A ceny už mají světové..?
Tragedie je že nebylo AUDI a VW..!!!!
Velká drzost od koncernu nevystavovat v ČR novinky typu VW Golf VII a Audi Q3..!!
Taky jsem dost lidí z BVV potkal u nedalekého prodejce obou značek..byl tam nával..😒(
To je tedy vizitka! Co image značky??? Golf Variant byl jen v Ženevě a bude až ve Frankfurtu???
Hodně návštěvníků z celé republiky bylo naštvaných!!!
:no: :no: :no:
Konkurence např. FORD tam měly všechny modely vč. nové KUGY..! :yes:
I Mazda a Mitsubishi vystavovaly všechny modely...! :-!
Hammunasakra
Já už to Ham.ovi "vysvětlovala" NĚKOLIKRÁT, že ne "PRO mne", ale "PODLE mne" - což je ROZDÍL, ale zatím se (nějak) NE"chytl" 😉
Hammunasakra
Jako že/to je LIBERECko taková "česká Sibiř"? 😄
PS: Přeji brzké "dobití" sil 😉
Pěkný den 😄
krokodyl.usaty
ach jo, to je marny, ja uz nemuzu. Jdu se zavrit nekam kde neni ten internet. Treba naberu silu na dalsi debatu😊
jen pro upresneni- ja myslel pul roku z roku, ne pul roku z vlastnictvi auta, ci ridicsky zivot😊
novice
Nevim jestli pro Kylie je Skodovka draha nebo ne, ale pro mne (a podle mne) je draha. To si radeji za mensi penize koupim jine auto, namatkou 308/SW, C4, C3 Picasso ci jine treba i korejske. 😉
Hammunasakra
Pane, ja to auto mám (také) doma a po sněhu už jsem s ním najezdila ("maličko") VÍC než půl roku (letos stejně byla "nic moc zima" - tedy krom teď toho "závěrečného šílenství" 😉
Ano, do toho "převisu" jsem se docela DOSTkrát dívala - u mne tam zas TOLIK "prázdna" (nějak) NEní 😄
Double wishbone suspension má vliv KDYKOLI (i při rozjezdu 😉
Tedy nějak NEvím co to znamená "objektivní vzor", ale ČETLA jsem to (zrovna se snažím vzpomenout alespoň v jakém to bylo jazyce 😄
PS: Přiznávám že "běžných ca 100 kW v naftě" je poněkud "mimo sféry mého zájmu (znalostí)" - (byť) VÍM že to je (v Evropě) NEJprodávanější varianta..
PS: Ale vzpomněla jsem si že jsem (také) četla kdo (z vozů střední třídy) má trakci nejHORŠÍ (nebylo to až tak dávno a bylo to v češtině) VW (už ne) Passat CC (větší zadní převis než přední u předokolky holt "dělají své" - fyzice je znáček na kapotě prý "fuk" 😄
Hammunasakra
Apropos věřím že Alfa 159 měla "VELMI DOBROU" trakci! 😉
krokodyl.usaty
apropo- proc nemela Alfa 159 take nejlepsi trakci za stejnych podminek, hmmmm previs jak krava, vaha jak prase a dvojity lichobeznik jakbysmet....😊
krokodyl.usaty
koukam😊
Pani ja to auto mam doma a pul roku jezdim po snehu, takze to zakladam na vlastni zkusenosti.Snow motion pomaha, ale az pri jizde do zatacek, kdy lze pri pridani plynu citit jak se auto do te zatacky zacne stacet. Nevim jestli jste do toho previsu koukala, ale je plny plastu a vzduchu, kdyby ho 20 cm chybelo- autu by to nijak na trakci neuskodilo. Z ceho predpokladate, ze double-wishbone zaveseni bude mit vliv na trakci pri rozjezdu? Muzete mi prosim predlozit nejaky objektivni vzor toho, kde je C5 nejlepsi v trakci oproti konkurenci? predpokladam samozrejme stejne motory. Rekneme beznych 100kW v nafte.
Hammunasakra
NEvšimla jsem si - mohl byste mi PROSÍM dát odkaz (upřesnit) kde kdy KONKRÉTNĚ jsem napsala: "...pro MNE je škodovka DRAHÁ"? 😉
PS: Já bych příspěvek kde VÁM VYSVĚTLUJI, že nejde o MNE asi (nejspíš) NAŠLA - vy jste ho (na to) už "zapomněl"? 😄
Ham.
Nevšiml jsem si žádné diskuze, od začátku tady jen dokola opakuješ, že je pro tebe Škodovka drahá.
Hammunasakra
Tady se ale (vážně) "pletete" 😐
ASR je (dnes snad již) "standard", Snow Motion je trochu něco JINÉHO! NEjde o "omezení výkonu", ale o "různé posílání výkonu na levé pravé kolo" - a to je PŘESNĚ to co vás "vyhrabe" 😉
PS: Vzhledem k celkovému "pojetí" vozu (větší přední převis) a dvojitým lichoběžníkům na přední nápravě bude "ne špatná" trakce nejspíš i u toho (motůrku) 1.6 THP (samozřejmě asi HORŠÍ než u V6 HDi)
PPS: Mně se (ale) "krotit se" moc NEchce.. 😄
(poznámka - je faktem že často zmíním jen "C5" a mám tím na mysli C5 V6, možná ještě C5 2.2 HDI 150 kW - přiznávám že s těmi "levnými" nižšími verzemi NEmám zkušenost - to co říkám platí pro ty 2 výše uvedené modely.. auč = NEjsem "dokonalá" 😉
Hammunasakra
Vy máte NÁPADY 😄
(a to - celá diskuze - JEN protože NEchcete říct svůj názor na "bubé" dvě ceny dvou variant nové Octavie - ach jo CHLAPi 😉
krokodyl.usaty
Ja- zrejme narozdil od Vas, musim po snehu jezdit X mesicu v roce. Tedy nemusim nikde nic hledat a proste vidim co to auto dokaze. Jestlize mi pri rozjezdu hrabe jedno kolo a druhe zustane stat- jako EDS asi nefunguje, ze? Skutecne pomaha pri rozjezdu pripadnym omezenim vykonu- jako ASR, ne vsak pri rozpohybovanim z mista.
Co se tyce trakce- nelze ji pausalizovat. Nemohu nesouhlasit, ze Vase 3,0 Hdi ma spatnou trakci- ona taky ta silena vaha prevodovky a motoru na predni naprave--- alespon k necemu dobre jsou, ovsem c5 s 1.6 THP ci HDi takovou trakci mit nebudou- nucoz.Mela byste zakladat sve prizpevky na zkusenostech a logickem uvazovani i kdyz jste, jak sama sebe nazyvate "prece jen holcicka". A nebo se proste budete muset krotit v technickych diskuzich....
Hammunasakra
😄
PS: Mám ("smutnou") zkušenost že teď "se odmlčí" (rozhodně to NE"přizná"), ale třeba.. 😉
Hammunasakra
😄
novice
Trochu prehanite, dalkova svetla za priplatek u auta v cene cca 300k urcite pred 10 lety nebyla >😁 Abyste byl v obraze, pred 9 lety Thalia 1.5 dCi, 48 kW, 2x airbag, radio s ovl. pod volantem, mlhovky - z dnesniho pohledu zadna slava, ani ABS to jeste nemelo - cena 308k. Octavia se da poridit za 300k, ze jste pouzil zrovna tuhle castku? Ja myslim, ze ne. :no: A o moc lip vybavena (v zakladu) nez ta Thalie taky neni, s ohledem na to kolik casu od te doby uplynulo...
krokodyl.usaty
Ale to je snad uplne jedno ne? Vas nekdo nuti to testovaci auto koupit? Odsuzujete snad vyrobce za to, ze umoznuje jakykoliv motor s jakoukoliv výbavou? Vzdyt je to hovadina propirat tu neco, co nam muze byt uplne jedno. Chapu,. ze nam vadi torzka, ale proc Vam vadi, ze si lidi do 1.2 muzou koupit 17" kola, stresni okno a navi za 70 tisic???
krokodyl.usaty
Jmenuji se Honza, ne buh- tesi me >😁 Nerad se vecne o necem dohaduji a s Vami bych asi nevysel v poklidu....Tedy spatne jsem se vyjadril- stesti jsem mel ja, ne Vy😊
krokodyl.usaty
no jo Jetta z Golfa V moje srdecni zalezitost- rozkosna ***ka >😁 >😁
Taky je ta Altea proti Jette aerodynamicka jak patnik, ze jo. na tech 185-190 se prakticky dotoci. pri 130 toci 4150 ot. 8-s
lukas13
Ne, není. On je jossalito 😉

Jinak máš samozřejmně naprostou pravdu.
Jenik3
Oct vypada dobre a dela se 4x4 za slusnou cenu. Pokud si zakaznik stanovi kriterium 4x4, dostane krom funkcniho auta i povedenou vybavu.
Suzuki SX4 4x4 je fajn, ale zkuste dovnitr dostat lyze 170cm delky a bezpecne jet. No way! Yeti je na tom o trochu lepe rozmerove a o dost lepe z pohledu nastupovani. Cena 550k, tedy srovnatelna s O3.
A dal?
novice
Tak jsem zkusil konfigurator a u te zminovane Octavie 1.2 TSi Elegance jsem se nejen, ze dostal pres 700 tisic, ale dokonce pres 800 tisic. Konkretne 807 400 Kc. Takze jste lhar?
lukas13
Ne. Diskuzní dno jsi ty a jossalito. Jste naprostí demagogové a fanatici a nebojím se říci - magoři. (to nemyslím vulgárně)

Přeji pěkný den.

Ps.: Kylie, drž se. Oni tě sice časem uhňahňají, ne argumenty ale počtem příspěvků. Ale drž se 😉
Ham.
Tak běž demonstrovat před hlavní bránu do Boleslavi, tady je tě škoda.
Hammunasakra
..figurko a (ještě někdo?) případné OMLUVY přijímám dnes v čase od ... do ... 😉
PS: NE"dramatizujme" to - (úplně) stačí "sorry" (kdyby se vám chtělo tak tam může být i "spletl jsem se" nebo něco takového..
Pěkný den (všem 😄
Hammunasakra
Kdyby tam CASTROvci (konečně) "skončili" jistě bych NEbyla proti (což je tak VŠE co k tématu mohu říci 😄
PS: Ok chápu - definitivně na NIC NEodpovídáte (vás ty ceny škoda Octavia III "nějak zasekly" 😉
Hammunasakra
😄
PS: Ale jinak je to (stáhnutí dolů) "finta" DOBRÁ 😉
Hammunasakra
Slovem "vadí" bych označila spíš ty "výsledné" CENY - jestli to JE či NENí střední třída - to je mi trochu FUK (pročtěte si diskuzi OD POČÁTKU - jen "reaguji" na REAKCE 😄
PS: Když mne někdo obviní ze LŽI (včetně vás, nemýlím-li se) a já VÍM a mohu PROKÁZAT že MÁM PRAVDU - tak CO byste si "představoval"? Že "nahodím sepičku" a půjdu se vyplakat do kuchyně v pauze mezi uklidem a vařením? 😉
Hammunasakra
Naprosto SOUHLASím - ale verzi 1.2 (ne moc povedená torzka - asi by se měli poučit u OPELu) Elegance za 700.200 kč nakonfiguroval a do testů poslal VÝROBCE, ne já 😄
Ham.
Ano pochopil jsem, že Octavie je pro tebe drahá, opakovat to nemusíš.
Hammunasakra
Že by (třeba) NA SVÝCH STRÁNKÁCH (škoda-auto.cz)? 😄
PS: (třeba) Viz já dnes 11:17 😉
Ham.
Jestli chceš vést lidové povstání tak na Kubě prý ještě mají pro takové pochopení.
Hammunasakra
Nu, škoda (Octavia) asi zřejmě NEní tak zcela "vaše kategorie" vozu.. 😉
PS: A jak to bude s budoucí verzí L&K u této generace teprve uvidíme..
_MT_
Dříve měly různé výbavy různé ceny příplatků, takže jsi mohla výběrem vyšší výbavy ušetřit desítky tisíc. Nemluvě o tom, že jsi dostala třeba lepší materiály a trochu zdobnější provedení. To přispívalo k tomu, že jezdí tolik Elegance a L&K. Jak to dělají dnes, nevím, věnoval jsem Škodě pár dní tak sedm let zpět.
Hammunasakra
To ANO - SOUHLASím. Popravdě, kdyby nebylo TAKOVÝCH "odpůrců" v diskuzi, JISTĚ bych tomu věnovala mnohem Mnohem MNOHEM MÉNĚ prostoru - viz má (ne moc)diskuze s Ham.em
PS: Kde jsme "prostě" NE"ustoupili" ani jeden 😉
_MT_
Jen tomu věnuješ neúměrně prostoru. Ne všechno, co je v ceníku a jak je to v ceníku, musí být prodejné.
Hammunasakra
Trakci jako takovou C5 zlepšovat (věru) NEpotřebuje - když jí má NEJlepší, že? 😄
PS: A (to se budu muset pro jistotu podívat) pomáhá PRÁVĚ už při rozjezdu! 😉
PPS: Už jsem se PODÍVALA..
je to TAK, systém funuje (samozřejmě i) při ROZJEZDU (nejvíc "pomáhá" právě na sněhu 😄
Hammunasakra
(bože proč) "Naštěstí"?? 😄
krokodyl.usaty
opět: Snow motion Vam pomuze behem jizdy- nezlepsi trakci, protoze neumi nahradit EDS při rozjezdu. Pouze pribrzduje kola uz pri jizde a napomaha do zatacek. ;-\
Hammunasakra
:yes: 😄 >😁
krokodyl.usaty
ja reagoval pouze na Vas vyraz, nebot vy taky kazdeho buzerujete... znacku Citroenu jsem zminil jen mimovdek, nic proti ni nemam. Jak vite co si zaslouzim? >😁 Nastesti jste nemela tu cest me ani potkat.... 😉
Hammunasakra
Vám dělá čtení nějaké (vážnější) PROBLÉMy? 😉
PS: Zkuste si to přečíst JEŠTĚ JEDNOU (včetně "souvislostí" - bych vám NAPOVĚDĚLA 😄
PPS: Omluva stačí "naprosto stručná", klidně jen "sorry" (to jsem přehlédl 😉
Hammunasakra
Jako že jen "naznačuje" (ofic to presentuje jako TŘÍDA SAMA PRO SEBE) a v zásadě je PROTI tomu co ti novináři píší atd atp.? TAKHLE to "chcete hrát"? 😄
Tak to byste si stránky výrobce měl nejspíš NEJDŘÍVE PROČÍST a až PAK "obVWiňovat" (i když pak se asi budete chtít spíš OMLUVIT 😉
Pěkný den (a pěkné "počtení" - o novince která nabízí TECHNIKU vozů STŘEDNÍ TŘÍDY - zdroj www.skoda-auto.cz 😄
Hammunasakra
1) napsala jsem že "ovce" NEjsou nutné (o to NEjde) - že můžeme používat formulaci "zaslepený fanoušek"
2) popravdě CHTĚLA bych vědět KOLIK (takhle předražených) vozů se prodá (byť je to JEDNO - to co jsem o nich napsala PLATÍ - ať se jich prodá 100 nebo 1000 nebo 10000, nebo? 😉
Hammunasakra
Ano, velmi pravděpodobně už o žádný "zásadní" cenový posun NEpůjde (chtěla jsem "původně" napsat že "příchod verze L&K to asi NEzlepší" - jako lehkou ironii 😄
PS: Nicméně když mrknu jaká auta (motory) se dají za ten milion/milion + něco pořídit = Octavia 2.0 Tdi 110 kW je (nejen dle MÉHO mínění) DOST DRAHÁ 😉
PPS: A Octavia 1.2 TSi Elegance za 700.200 kč, kterou výrobce poslal do testu můj názor NE"zlepšuje" 😄
_MT_
Když pominu ty tvé ovce, které mi také lezou krkem, tak kolik si myslíš, že se takových aut prodá (za danou cenu)? Myslíš si, že fanoušek Škody, řekněme, dá přednost Octavii kombi za milion před Superbem kombi za milion? To si prostě moc dobře neumím představit (Octavia není zrovna malý kompakt, který by někdo mohl chtít do města). I O2 ve své době stála v plné více než Superb v plné se stejným motorem.
Ozzman
Máme doma Jettu Euro 4 a V-max 202 asi dle tacho 😄 A pro běžnou jízdu dostatečný vůz 😄 Jinak souhlas. O II už měla tu stejnyou 1.6 . Ta Euro 3 se dávala asi jen do pofaceliftované O I
Hammunasakra
Nežli "LOPATU", tak snad raději vozit SE v Citroën C5 (se systémem Snow Motion 😄
Hammunasakra
A proč? Vy jste to snad (všude možně - od wikipedie po ... VČETNĚ zde, na auto.cz) NEčetl? 😉
PS: Možná byste měl ZAČÍT tím že si na stránkách VÝROBCE přečtete (např.): "škoda Octavia 3. generace nabízí prostor a TECHNIKU (sic! 😃 vozu S-T-Ř-E-D-N-Í TŘÍDY za cenu.." (jak ten ffftípek pokračuje je vám jistě asi JASNÉ (to jsme tu též probírali), ale "držme se tématu" 😉
Ozzman
Nebo vozit lopatu když parkuju v závěji >😁 V Praze sem zapadl taky jednou, ale to mi kamarádi před školou naházeli na před auto tunu sněhu😁 Ale i tak sem nakonec vyjel >😁
Hammunasakra
Úplně na konci vám vypadla 2 slova: "...je nepřekonatelný KRÁL PRŮMĚRNOSTI" 😉
PS: To není "urážka" nebo tak něco, to je (dle mne) VÝBORNĚ vystižená "podstata" vozu (kterou jsou NE"vymyslela" já - já jen CITUJI 😄
Hammunasakra
VELKÁ chyba.. 😉
..předpokládat že tvar airbagu (ve volantu) je "optimální"! 😄
PS: Nápověda: "Tohle NEmá co dělat "se znáčkem na kapotě"!
PPS: (kdyžtak) RÁDA "napovím" nebo i VYSVĚTLÍM (i když si NEjsem zcela jista, že si to "zasloužíte" 😉
Hammunasakra
Tak a teď POZOR jossalilto!!! 8-s
Pokud jste ještě nezkritizoval redakci i autora textu (a teď BEZ LEGRACE!) a neaplikoval na ně STEJNÁ měřítka jako na mne - považuji vás za (doplňte si sám 😐
A tohle myslím SMRTELNĚ VÁŽNĚ!!! 8-s
Pokud nezvládnete použít STEJNÁ KRITÉRIA na mne (diskutující holku) a (profesionály v) redakci - jste něco mnohem horšího než "lhář".
ZVOLTE si cestu sám - zda "ustoupit" od TVRDÝCH obvinění vůči mně, nebo STEJNÁ aplikovat vůči redakci - to je VAŠE věc/rozhodnutí, ale (nároky a kritéria) MUSÍ být STEJNÁ (no na profíky by měla být "vyšší", ale... 😉
_MT_
L&K může dostat nějakou lištičku, lepší výběr čalounění, větší ráfky, pokud půjdou opravdu do sebe, tak něco udělají s výplněmi a podobnými kiksy. Ale další příplatky mít nebude. Maximálně dojde k rozšíření nabídky příplatků jako takové, ze začátku tam něco chybělo (jako například adaptivní tempomat, jestli si dobře pamatuji). Nakonec v minulosti u Škody platilo, že se všemi příplatky je nejvyšší výbava nejlevnější.
Hammunasakra
ááá - vidím že jste si (nejen) místní představení Škody Octavia III (jako vozu STŘEDNÍ TŘÍDY) již (sám) DOHLEDAL :yes: 😄
PS: Rovněž DOPORUČUJI navštívit stránky VÝROBCE a v sekci škoda-auto.cz/news si přečíst "škoda Octavia 3tí generace nabízí prostor a TECHNIKU vozu STŘEDNÍ TŘÍDY v cenové úrovni (tohle je zas JINÝ žertík 😉
Pěkný den (a klííííídek doporučuji 😄
Hammunasakra
Za to (že) "(zbytečné) vození vzduchu vzadu prostě něco STOJÍ!"? 😄
Tak za to se fakt omlouvat NEbudu (kdo si ho vzadu vozí, SÁM si za to /totiž/ "může" 😉
PS: Vy si ho tam "vozíte"? (že se tak - nad touto ZNÁMOU automobilovou PRAVDOU - "čertíte"? 😄
Hammunasakra
Vy NEumět číst? 😉
Jaký byl já vám tam (přece) NAPSALA 😄
PS: Božíčku, tak tentokrát si ani PŘEDSTAVIT NEdovedu, v čem se tady dá "opět vědomě lhát". UMĚL byste (tok svých "myšeněk" VWysvětlit?!? 😉
Hammunasakra
Jsem RÁDA že jste pochopil že Octavia 1.2 s torzkou (navíc jasně horší než třeba v OPELu) za 700.000 kč je FAKT DRAHÁ - jen nevím proč stále opakujete že (jen) "pro mne" 😄
PS: V tom testu psali že "pro všechny" - ehm, což znamená (byť se tomu "siloumocí" bVWáníte") že i pro VÁS 😉
Hammunasakra
To JISTĚ NE - ale kdyby jste se přidal vy a on a on a ... tak pak možná ANO 😉
PS: A pane doktore, vy NE"umíte" odpovídat na otázky? 😄
Ham.
Odhaduji, že i kdyby jsi napsala tisíckrát, že Octavia je předražená tak ji Škodovka nezlevní. Kvůli tobě ne. No, ale zkusit to můžeš.
Ham.
Nemusíš opakovat, že je pro tebe Octavia předražené auto, už jsi to tu vylepila stokrát a zdejší diskutující umí číst.
jossalito
Ty ani nevíš, jaký ten kurz Eura vůči Kč, byl.
Buď předvádíš pouze tristní neznalost, nebo opět vědomě lžeš! 8-s :no:
jossalito
Přesně jsem tě odhadl. Lžeš. Nestoudně, veřejně a ještě se ani neumíš omluvit. 8-s :no:
jossalito
Velkohubě si tu psala o tom, že ji výrobce strká do střední třídy.

A to není pravda. Jen lžeš! :no:
jossalito
Nechutně lžeš! :no:
krokodyl.usaty
OT ale vy si to zasloužíte.
slovo optimální znamená v daném slova smyslu nejlepší ve všech ohledech, tudiž "optimálnější" neexistuje. Optimalizovat optimalni, aby se stalo optimalnejsi neumi ani u citroenu😊
Sinuhet
mam passata a před tim OCTII, projel jsem i OIII. Musím nerad uznat, passat je vyzkoušený, dobře odhlučněný auto, pohodlný.Prostě nic extravagantniho sedneš a jedeš v tichu. 125kW, když potřebuješ zatočit zatočí, když potřebuješ předjet, šlapneš jedeš, naložíš co potřebuješ, po dalnici v německu 180 bez odskakování, prostě jak to napsal jeden redaktor, passat má své chyby ale jako celek je nepřekonatelný.
figurka
A pak ti v těch testech vadí, když někdo označí Octavii za střední třídu. Jak se zrovna co hodí, že. K selektivnímu lhaní se uchyluješ stále častěji. Nechutné a velmi urážející. Takhle tady nediskutuje nikdo. Ani hulváti, ani ti největší prosťáčci a děti. Diskuzně to nejhlubší dno, co tady kdo předvádí.
figurka
To, že si novináři "píší co chtějí" je jedna věc. Kde ale výrobce tvrdí, že Octavia III je střední třída ?
figurka
Že lžeš.
krokodyl.usaty
vim, ze je to vec predesle generace, ale jel jsem v ceedu, ktery mel najeto 80 000 km a vevnitr byl rachot jak v maluchu. Kazda dira rozhybala veskere plasty, auto bylo tvrde, mel jsem pocit jak kdyz mu chybi tlumice, pate dvere skripaly a bouchaly jak se kastle kroutila. Pokud to auto nevydrzi alespon 100 000 bez viditelnych a citelnych znamek starnuti je neco spatne. Driv se takova auta delala bezne- alespon v casti sveta....
figurka
>😁 >😁 Hodně stěstí (upřímě).
figurka
Wikipedia je spravována výrobcem ? Opět, jsi plácla nesmysl. V tomto případě lež. Nebudu používat jossalitův slovník, ale to, co tu předvádíš je ubohé a nechutné.
figurka
No a kde tedy ten výrobce píše o plnohodnotné střední třídě ? Demagogická lhářka. Nic jiného.
JaMM
Este pred eurom som jazdil na Octavii 1,8 DSG, ktorej cena bola skoro 900.000 SK!!!
Sorry, Octavia je prachsproste konfekcne auto s technikou, ktora sa bucha v milionovych seriach.
Cena je teraz nizsia, ale stale je to zderstvo! :no:
Lacomme
569k za mr*ku s haldexem na 16'', nedivil bych se pokud na plecháčích, s plastovýma dveřma a chcípák 1.6TDI, krásně nastavená výbava kdy vás ukecají na 750k aby to mělo autoklimu,, metlu, volant a sedačky v zádu >😁

Chápu, bewundernswertesten ÜBERWAGEN který půjde na odbyt jak teplé rohlíky od pekaře, páč základ je opravdu bohatý (mlhovky a rádio s CD)

Haldex V - úspora na hmotnosti 1,4kg (rozuměj, os*ali jsme to ještě více)

Má to alespoň záruku delší než 2 roky? Nebo nahoře nejsou * a mají to dobře kalkulieren?!
matoza
cenník som tu uviedol kvôli tomu, že vzniká otázka prečo si rovno nekúpiť golf?
krokodyl.usaty
Ale to je jasne, ze se na ty ceny jde dostat. Vzdyt ale zajemce nemusi zaskrtavat v ceniku jak trotl vsechno co uvidi. Vzdyt jde opet o tu moznost objednat si spoustu veci, ktere treba jinde nemuzete, tedy nakonfigurovat si auto ciste podle sebe. To ze si pak koupi nekdo 1.2 v nizsi stredni za 700 je jeho problem, ne problem vyrobce, ze mu to umozni. Znam cloveka cos i koupil Superba 1.8 TSi a zakrtal si ho na 1 250 000. Taky podle me kravina, ale je spokojeny- ciste jeho vec a problem.
krokodyl.usaty
1.6 Mpi v Vw Bora s Euro 3 byla super. Auto bylo zive, jelo mi to 195 max. Vzhleme k vykonu pekne naladeny motor, krasne se sbiral uz od 1500 a nad 2000 uz celkem svizne zabirala.
1.6 Mpi v Altee, bohuzel Euro 4. Ten motor naprosto prisel o koule. Pomalu padaji otacky, i s kratsi prevodovkou jde hur nahoru.V-max cca 185. Jednoznacne oproti Euro 4 prisel o zabavnost, ale jezdi to porad. A Euro 4 byly uz vsechny O II s 1.6 ne? a kolik jich je na silnicich. :yes:
Hammunasakra
Tak dobře pane doktore - a vy lékařské diagnostice "rozumíte" jako autům, nebo MÉNĚ? 😉
PS: A tomu jak místo komentáře k ceně Octavie (za 700 a MILION korun) raději (opakovaně) "MINDRÁKujete" a "LOMCUJETE ZÁVISTÍ", tomu budeme říkat JAK? 😄
Hammunasakra
Tohle bude snadné - můj názor je STEJNÝ jako váš 😄
PS: Včetně toho (prvního) PS 😉
Hammunasakra
Ach - můj - bože (CO jsou některá stVWoření schopna JEN proto aby nemusela říct "oktávka 1.2 s torzkou za 700 tisíc je fakt drahá" 😉
(i tak) Dobrou noc 😄
Ham.
Klidně u ovcí zůstaň, opustit je nedokážeš soudě podle stovek tvých příspěvků kde mají své stále a zdá se i nenahraditelné místo.
Závist a mindrák jdou ruku v ruce. Pochopením své závisti můžeš léčit svůj mindrák.
Hammunasakra
ABSOLUTNĚ TOTÁLNĚ ZCELA SOUHLASím 😄
PS: Má holčička se probudila, asi se jí chce "na holčičky" - je jí (už) 17
- je to "yorkshierka" - aby nebyly nějaké "pochyby" 😉
Dobrou 😄
Left
To samozřejmě nebylo myšleno na Vás, ale na tuto část komentáře " lhaní společenskou normou". Jenom pro upřesnění.
Stále to nemůžu pochopit - všichni chceme nějakou změnu a zvolíme si Zemana. Hmm...slušnej výběr. Asi to s naším "chtěním" nějaké změny ještě nebude tak vážný.
Hammunasakra
😄
PS: Už (skoro) DOBROU (zív zív) noc 😉
Hammunasakra
Po "mindrák(u)" přichází "ZÁVIST"? 😉
To vše (níže napsané) JEN proto že NEjste schopen/ochoten okomentovat ceny 700 t. a miblion kč za dva konkrétní modely nové Octavie? Místo toho raději "MINDRÁKujete" a "LOMCUJETE ZÁVISTí"? 😄
PS: Klidně "opusťme ovce" - při pohledu na ty ceny stačí "poklepat si na čelo" 😉
Což není žádné "NÁLEPKOVÁNÍ" - to je prostě NÁZOR, za kterým si (a doufám že všichni kdo o autech něco vědí) stojím 😉
PPS: Vy se k těm cenám NEvyjádříte, že? Budete dál a dál kličkovat, jen NE se KONKRÉTNĚ vyjádřit. Mám pravdu? 😄
Left
To bych do Vás neřekl, ale možná s Vámi bude i konstruktivní diskuze >😁

(Tohle můžete brát jako kompliment...)
Ham.
Ano, máš a zřetelný.
Left
Chtěl jsem reagovat na: "Snad ani NEchci vědět co dělají vaše střeva když slyšíte něco (třeba) o politicích.. "
Poslední dobou jsem nějak háklivý na to, když někdo prostě bere politika jako automatické zlo, které je potřeba vymítit. To totiž vůbec není pravda - bez politiky a politiků demokracie nemůže fungovat. Znám osobně relativně dost politiků, které by ani nenapadlo si vzít něco pro sebe, na co nemají, podle práva, nárok. Naším úkolem, jakožto voličů, je to, aby jsme byli schopni je ve volbách odlišit a kroužkováním je dostat nahoru 😄
Tohleto škatulkování nám v ničem nepomůže. Nijak se nedostaneme dále. Vše je člověk od člověka - já osobně nevolím ani moc podle strany, ale podle lidí.

P.S. V řadách KSČ(m) je ale nehledám - to je taková vyjímka. 😉
P.S. Nevím, jak jste to přesně myslela a jaký máte Vy osobně názor, ale tak nějak jsem to prostě musel napsat.
Ham.
Nutkavá potřeba nálepkovat. To už jsem kdysi zažil "ve velkém".
Ham.
ano, za to, že si někdo něco koupí bezdůvodně nálepkují lidi jenom jedinci, kterými lomcuje závist.
Hammunasakra
1) ale to VŮBEC NEzpochybňuji! (dokonce jsem ty "možnosti" výbavy označila za :yes:
2) jak se řekne "větší polovina z někteří"? 😉
Ano, já dám také VÍC na techniku (než na rozměry, navíc z části dělané hlavně velkým zadním převisem) - a tam je to JEDNOZNAČNÉ
PS: (stručně) ANO 😄
Left
1) Chápu Vás, ale na druhou stranu máte prostě výběr - rozmezí od těch základních 335 000 - 1 000 000+. Můžete si O3 vybavit podle svého gusta různými kravinkami, které se do nižší střední teprve dostávají.
2) Někteří novináři ji opravdu házeli do střední třídy - i zde... To je blbost těch, co to napsali. Na druhou stranu, někteří psali, že se do střední třídy posouvá jen rozměry - zbytek zůstává nižší střední. Tzn, že je celkově ale stále v nižší střední.

P.S. Myslím, že oba dva víme, jaká je skutečnost, takže to tu nemusíme dramatizovat 😄
Hammunasakra
Zkoušíte to PO OSMÉ?
PS: To bylo za to "BEZDŮVODNĚ"! 😉
Hammunasakra
Ale jinak vás CHÁPU - také NEvím co bych řekla na cenu C5 2.2 HDi 150 kW ... třeba milion a 3/4 a cenu C5 V6 3.0 bi-turbo 2 miliony. Vlastně vím - řekla bych že jsou NEsmyslně vysoké a koupí si to leda nějaká OVCE (například 😄
Ham.
Já jsem žádné ceny Octavie ani nevytahoval, ani neobhajoval, takže nemám ani důvod z čehokoliv bruslit. S cenou Octavie máš evidentně problém ty a dokonce takový, že kvůli nim jsi ochotná bezdůvodně urážet lidi označováním za ovce.
Hammunasakra
Opravdu "skvělá úroVWeň" diskuze :yes: :yes: 😐
PS: A teď si "představujete" že jste z těch (fakt přehnaných) cen "VWybruslil", nebo CO?
PPS: Víte že to že jde JEN o (tu přemrštěnou) CENU jsem vám znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu opakovala SEDM krát = a vy jste pokaždé "UHNUL", přešel to, popřel to, dělal že to nevidí, nereagoval, neodpověděl? Přes SEDM "vysvětelení", jste sedm KRÁT dělal ... politika? 😉
Ham.
😄
Hammunasakra
:no: 😐 :no: ;-\ :no: 8-s :no😒br /> PS: Dobrá, (už) CHÁPU = k cenám 700 t. (za Octavii 1.2) a (přes) milion kč (za Octavii 2.0 Tdi 110 kW) se NEUMÍTE (nechcete) POSTAVIT ČELEM
Hammunasakra
Mezi lidi docela chodím, je fakt že mezi ovce až tak NEee 😉
PS: Fakt vás baví tohle "kličkování"? NEumíte říct že Octavia 1.2 za 700 tisíc korun je "nějaká předražená"? A 2.0 Tdi 110 kW za (více jak) miblion korun českých "zrovnatak"?
A já (že) "mám mindrák"? 😄
Ham.
Tvá volba, na farmě je asi zvířátek dost.
Hammunasakra
NEmohl byste si (laskavě) NEJPRVE přečíst můj příspěvek na který "regaujete" (z 00:40) a až POTÉ "reagovat"? Snad vám (už KONEČNĚ) NEuniknou úvodní slova = a nebude mne takhle "obviňovat" z něčeho co jsem NEudělala/NEřekla!!!
PS: Takže to zkusme ještě jednou (naposled):
- Když vidím "ovci", tak jí označit za "ovci" považuji za NORMÁLNÍ 😉
- NE každý kdo si koupí vůz vašeho oblíbeného VWýrobce aut je ovce
- TEN kdo si koupí (nebo i "brání") KONKRÉTNĚ vůz škoda Octavia 1.2 za víc jak 700 t. - tomu oVWce klidně řeknu (a něco NENÍ V POŘÁDKU s tím kdo mu to říct NEchce)
- totéž (co pro Octavii 1.2 a cenu 700 t. korun) platí i pro Octavii 2.0 Tdi 110 kW a cenu přes MILION korun českých
CHÁPETE ten ROZDÍL? ROZUMÍTE v čem se to ODLIŠUJE? 😄
Ham.
Pokud označování někoho za ovci považuješ za normální společenský standard tak pardon a čest tvé práci na farmě. Asi přitom nepřicházíš moc mezi lidi.
Hammunasakra
Stále vám tam UNIKÁ to PODSTATNÉ! 😉
Vy jste někde (snad) četl, že kupci SEATu Leon nebo VW Golf nebo třeba škody Octavia říkám ... nějakou nadávkou? Za "oVWci" jsem označila ty co akceptují/hlavu skloní před NEsmyslně vysokými cenami typu 700 tisíc korun za Octavii 1.2 a nebo přes MILION korun za totéž auto s průměrným motorem 2.0 Tdi 110 kW (jak VÍTE za TUTÉŽ cenu je např. konstrukčně DOST odlišný Citroën C5 s bi-turbo 3litrovým 6ti válcem z RANGE ROVERu).
A samozřejmě že každý si může koupit (třeba televizor) jaký chce - ale když si koupí technicky horší za (výrazně) vyšší cenu - tak vy mu NEřeknete NIC - půjde-li o výrobek vaší oblíbené značky.. 😄
Ham.
Na rozdíl od tebe nemám potřebu kupce čehokoliv nějak označovat. Každý si koupí co se mu líbí a na co má, chápu, že je to pro tebe těžké a nemožné pochopit, ale tak to prostě je.
Hammunasakra
Možná by to chtělo vůz s dobrou (nejlepší) trakcí a systémem Snow Motion 😉
Hammunasakra
Ale "fuj" - NEchte toho! 😉
PS: Klidně navrhněte jiný výraz pro toho kdo koupí (výrazně/absurdně) předražený výrobek (a napsala jsem "ovce" a v závorce za tím "zaslepený fanoušek" - i na to jste "zapomněl"? 😉
PPS: A oVWce (ani ovce) určitě NEjsou "můj oblíbený dobytek" - to jste "vymyšeňkoval" JAK?
Left
Bez sebemenších problémů?
Já jsem v únoru zapad už na parkovišti v Praze >😁
Hammunasakra
Ta "SEDLA" 😄
Ham.
Já jsem s ovcemi nezačal, to je tvůj oblíbený dobytek.
Hammunasakra
1) v tom případě je za liftback nižší střední s torzkou a motorem 1.2 (přes) 700 t. FAKT HODNĚ 😉
2) novinářů kteří psali něco jiného jsou "mraky" - ostatně jako vůz STŘEDNÍ byla Octavia III presentována (představena) i ZDE na auto.cz 😄
Hammunasakra
Zkusím to brát jako KOMPLIMENT 😉
Left
Když náš bezpochyby inteligentní, informovaný a vzdělaný národ byl schopen zvolit Zemana, tak se nediv...
Hammunasakra
;-\ :no: 8-s
PS: Že (v rámci "obrany" vozů koncernu VW) vy neustále "známkujete" MNE ... vám asi NEdochází, že? 😉
Left
....chtěl jsem napsat komentář, ale radši jsem si to rozmyslel 😄
Ham.
Tvá potřeba někoho nějak označovat je zdá se neodbytná, známkování lidí je to jediné co zde předvádíš.
Left
Ale houby. I pan Pečenka řekl, že je to vůz nižší střední třídy.
Jediné, co prezentují, že "dostanete kus auta navíc" (nejspíš oproti většině aut střední třídy - hatchům).
Hammunasakra
Tak (to zkusím) ještě jednou - NE "k autům obecně", ale ke KONKRÉTNÍ CENĚ konkrétního vozu. Udělá-li vám to "dobře" - Citroën C5 V6 (klidně i v maximální výbavě a luxusní Criollo kůži) za 2 miliony si koupí jen "ovce" (zaslepený fanoušek) - "lepší"? 😉
Ham.
Kdyby jsi se vyjadřovala k autům tak je to normální, když se vyjadřuješ k lidem na základě toho jaká auta si kupují či nekupují tak to normální není.
Hammunasakra
Sorry, ale tady (zcela bez ironie a vážně) NEsouhlasím. Tak jako máme plné právo se vyjádřt k čemukoli, pokud vůz (konstrukce typu) Octavia 1.2 stojí přes 700 tisíc (a 2.0 Tdi 110 kW přes milion kč) - slova o "oVWcích" NEjsou tak "mimo" jak se (si?) snažíte tvrdit.
To nemá co dělat s žádným mindrákem - to je prostě PŘEDRAŽENÉ (a kdyby stála 3 miliony tak bych člověku co si jí koupil oVWce (nebo jakkoli jinak - to konkrétní slovo není důležité) řekla "tuplem" - a jestli nejste "zcela mimo", tak i VY 😉
Hammunasakra
Proč bych se (nesmyslně) "obhajovala" na nějakém KONFIGURÁTORu - ty ceny (a test vozu) které jsem uvedla jsou REALITA pravda SKUTEČNOST.. 😉
..nebo vy tomu NEvěříte (odmítáte věřit? 😄
PS: S tím "lžeš" OPATRNĚ - dá se VELMI SNADNO dokázat kdo tady "lže" 😉
Hammunasakra
Zrovna ten ("jiný" - kvůli optimálnějšímu tvaru airbagu) volant je otázka tak... 14ti dní? Pak už o něm ani nevíte.. 😄
PS: Dala jsem jen na porovnání ceny DRAHÉ konstrukce vozu střední třídy (na platformě vyšší střední) a ... škody Octavia (většinově) s torzkou 😉
Hammunasakra
Jako že ekonomice ROZUMÍM (když jsem jí vystudovala a je to má profese? 😄
NEbudu vám říkat "lháři" - byť v tom že "kurz € s tím NEmá co dělat" jste se prostě MÝLIL
PS: Čím to že (takhle "šíleně") chráníte bráníte JEN (v tomto případě FAKT poněkud "předražené") vozy (tuctové, nebo chcete-li to "nekonfliktně" tak "standardní" konstrukce) škoda auto? 😉
Ozzman
Topperovi ta cena vadí protože je u škodovky. U Kie a Hjondaje by za to ty prachy dal a ještě by si vychvaloval jak udělal skvělej nákup, protože má o dva čudlíky na palubce více, který stejně nepoužije, když to přeženu 😄
Hammunasakra
Za co? Že UMÍM ČÍST, nebo za to že SI TO PAMATUJI? 😄
Hammunasakra
POZOR! Tady jste opravdu VEDLE (jak ta jedle)!
PS: (zbytečné) vození vzduchu vzadu prostě něco STOJÍ! 😉
Ozzman
:yes: Svatá pravda... Jinak ta stará 1.6 MPI jede v určitém režimu lépe než TSI 77kw ( nevim jak ta nová v nový OIII). Když dáš MPI kotel tak jede, prostě je to klasická atmosféra 😄 Na běžnou jízdu je příjemější ta TSI 😄 Pro auto nižší střední třídy plně dostačující motorizace. MPI jede lehce přes 200 tacho, TSI sem takhle daleko nemel šanci zkusit, ale určitě to nebude moc rozdílný.. to se mi nezdá jako slabý motor a předjet se s tim dá, jen s plnym autem stačí použít trochu rozumu 😄
Hammunasakra
Už jsem taková - klidně CITUJI z místního představení Octavie III 😄
PS: Jsem RÁDA, že jste (alespoň) z toho "chovám se (vždy) slušně" trochu "couvl" 😉
PPS: I když jestli vy jste ten "ledově klidný nebo velmi rozhněvaný řidič" (z vedlejšího článku) je DOST JASNÉ 😄
Hammunasakra
Co vy na to MÍSTNÍ představení Octavie III (a slova o "MEZIGENERAČNÍM POSUNU O TŘÍDU VÝŠ"? 😄
PS: Doufám že OKAMŽITĚ po autorovi i redakci budete požadovat OMLUVU a nazvete je LHÁŘI!!! Nebo pro ně (profesionály) máte JINÉ (nižší) nároky (než na "prostou diskutující BLONDýnu"? 😉
Ham.
Vyjádřit je možné se k čemukoliv, ovšem vyjadřovat se o někom, že je ovce protože něco neodsoudí nebo si to dokonce koupí (ó hrůza), svědčí jen o tvém těžkém mindráku.
Ozzman
Ano to preferuješ, tak nám ostatním, kteří mají rádi jiné věci nenuť pořád C5. Za mě to auto je nezkousnutelný tim pevnym středem volantu. To bych prostě nechtěl.. Jinak nic proti..
Hammunasakra
Já dnes 22:28 😄
Hammunasakra
1) Ale pro mne to "není moc drahé" (o to ale nejde)
2) Kdyby stála 3 miliony tak
a) (samozřejmě že) LZE se k tomu vyjádřit
b) řekla bych to samé, jen písmenka bych použila asi ještě VĚTŠÍ 😄
PS: NErada to říkám, ale když někdo o ceně 700 t. za motor 1.2 a přes milion za 2.0 Tdi 110 kW říká "NELZE K TOMU ŘÍCI ANI POPEL" - není spíš (tak trochu) "VWovce" on? 😉
Hammunasakra
To netuším (ani proč zrovna tuhle verzi poslali do testu.. ), vy ano? 😉
Ehm, vtip je (právě) v tom, že to NEní CELÝ seznam příplatků... a příchod verze Laurin & Klement to asi ještě "VWylepší" 😄
Nicméně to že MOHU (a výbava je opravdu SLUŠNÁ) - to se shodneme, to je (jednoznačný) KLAD!
C5 "v jakékoli palbě" je konstrukčně DOST jinde než Octavia, R4 2.0 Tdi 110 kW a (motor co hýbe i RANGE ROVERem) V6 3.0 bi-turbo raději srovnávat NEbudeme 😉
Ham.
Když je to pro tebe moc drahé tak si to nekupuj, tak se chová normální člověk. I kdyby Octavia stála 3 mio. a někdo si ji koupil, tak k tomu nelze říci ani popel. Výkřiky o ovcích jen dokazuješ co máš v hlavince.
jossalito
LINKUJ LHÁŘKO! :-!
jossalito
Tady se pokus obhájit: [odkaz]
:-!

Jinak jen LŽEŠ.
jossalito
Ty si nezasloužíš nic jiného, než abych tě nazval takovým označením, jaké ti přísluší. Dělám to tak vždy. :-!
jossalito
Veřejně se tu omluv. :-!
jossalito
LHÁŘKO!
jossalito
Především nelžu.

Toho se ty ovšem vůbec neštítíš, jako člověk jsi k zblití! 8-s :no:
jossalito
Omluv se. Lhářko. 8-s :no:
Ozzman
Kolik myslíš, že těch TSI 1.2 za 700 tisíc bude jezdit prosimte😁 ? A nebo těch 2.0Tdi s celým seznamem příplatků.? Jde o to, že MŮŽEŠ si do ty Octavky koupit tyhle hračky.. nic víc.. tak to ber trochu chladněji.. C5 v plný palbě taky přeleze Mega a kolik jich jezdí za ty prachy? To je stejny.. kdo by si koupil C5 za mega potažmo OIII za mega? Skalní fanda značky.. jde o to že může když chce! 😄
Hammunasakra
Jako zde, když říkám že Octavia 1.2 TSi Elegance za 700.200 kč nebo Octavia 2.0 Tdi 110 kW za více jak MILION korun českých je moc Moc MOC?
(ale že "oVWce" si na to stejně "zvyknou"?
Tak za TÍM si STOJÍM! 😄
Ham.
to není žádná konstrukce, používáš to pod články o koncernových autech stokrát denně.
Hammunasakra
NEvkládejte mi do úst SVOJI "konstrukci"! 😉
Hammunasakra
Jako že vy mi budete říkat "lhářko" a já vám budu vysvětlovat co a jak? TAKHLE byste si to předstaVWoval? No tak takhle to (s holčičkami) FAKT NEfunguje - to byla rada ZDARMA, až jednou nějakou potkáte 😄
Hammunasakra
Je to jasné - ZAPOMNĚL (jste si vzít prášek nebo tak něco..
PS: Snad bych vám ani NEměla dávat odkaz na představení Octavie ZDE na auto.cz - kde se praví "Octavia tak aspiruje na mezigenerační posun o třídu výše: Z NIŽŠÍ STŘEDNÍ DO STŘEDNÍ TŘÍDY" 😄
Hammunasakra
Že si "stojíte za svým názorem" je "hezké" - nicméně to NIC NEmění na tom, že: "(zbytečné) vození vzduchu vzadu prostě něco STOJÍ" 😄
Hammunasakra
Ehm OPRAVDU jste si JISTý, že se (vždy) "chováte slušně"? 😉
Hammunasakra
Snad ani NEchci vědět co dělají vaše střeva když slyšíte něco (třeba) o politicích.. 😉
(jak VY jste mohl "přežít" letošní prezidentskou amnestii? 😄
PS: Tak(že) CO to SDA? CO xyz článků kde je Octavia stavěna proti vozům střední třídy (a samozřejmě je PORÁŽÍ) atd. atp. Vy jste NIKDY NIKDE NIC takového NEčetl? PRAVDU prosím 😉
Hammunasakra
Snad ani NEchci vědět co dělají vaše střeva když slyšíte něco (třeba) o politicích.. 😉
(jak VY jste mohl "přežít" letošní prezidentskou amnestii? 😄
PS: Tak(že) CO to SDA? CO xyz článků kde je Octavia stavěna proti vozům střední třídy (a samozřejmě je PORÁŽÍ) a nebo i místní představení Octavie III, kde se zcela konkrétně mluví o "mezigeneračním POSUNu o třídu VÝŠ"? 😉
Hammunasakra
Jen se ZASMĚJTE ... alespoň než vám dojde že ty ceny
1) Octavia 1.2 TSi Elegance za 700.200 kč - kterou škoda poslala do TESTu je REALITA 😄
stejně jako
2) Octavia 2.0 Tdi 110 kW (byť L&K ještě není v nabídce) za více než MILION korun českých 😉
jsou realita Realita REALITA
PS: Kdo chce kam, pomožme mu tam 😄
Hammunasakra
😄 >😁
PS: Takže CO "můj hrdino" (radějji) NEodpoví(dá)te?? 😄
jossalito
Tihleti věční odpůrci jsou prachobyčejní pozéři.

V reálu jsou k smíchu. :-!
jossalito
Zkus konfigurátor LHÁŘKO.

Tam se pravdy dobereš. :-!
jossalito
Rozveď tu svoji myšléééénku, lhářko! >😁
jossalito
LHÁŘKO. Jsi k zbiltí. 8-s :no:
jossalito
LHÁŘKO! 8-s :no:
jossalito
Já se slušně chovám, nelžu zde! Jestli je pro tebe lhaní společenskou normou, tak tu nemáš co dělat. :-!
jossalito
"dát vědět VÝROBCi - ten totiž tuto generaci presentuje jako (plnohodnotný) vůz STŘEDNí tříd "

Co jsi chtěla dodat LHÁŘKO? Ty jsi normálně k ZBLITÍ! 8-s :no:
krokodyl.usaty
kolik by podle Vas melo stat takhle velke auto s uspokojive silnym motorem- cca 100 kW a vybavou jakou si predstavujete? Uvedomujete si, ze to neni tak dlouho, co se za 300 000 prodavala auta o tridu niz se svihadly s jednim ABG a 50 kW a jako vybava se pocital otackomer a dalkova svetla??? Uz ted jsou o cca 30% levnejsi nez pred 10 lety vzhledem k velikosti, vykonu a vybave. Vetsinou tez ojebane na kvalite.
krokodyl.usaty
ale meli bychom povazovat vykon motoru vzhledem k vaze auta. To je totiz to co bude bezneho ridice v predjizdeni mimo mesto limitovat. At chcete nebo ne, tato 1,2 TSI je lepsi, nez tehdejsi 1.6. Tyto motorizace povazuji za naprosto dostacujici pro pohyb vetsiny obyvatelstva. Neni daleko doba, kdy jsme si honili klacky nad 50 kW misto 44kW a taky vsichni jezdili. Vetsina lidi ma v aute mnohem mene nez oneh 77 kW a jezdi a hlavne- s temi 77 kW nikdo nebude brzdou provozu! Prijdete mi jak navedeni. Proc by se mel s kazdou generaci auta zvysovat vykon pouzitelne motorizace diametralne??? Ja nemluvim o sobe, kdybych si pro octu sel, koupil bych si tez 2.0 Tdi, spise 1.8 TSi,protoze ja osobne neco takoveho chci, ale taky mam doma Alteu XL s 1,6 Mpi, coz je auto mnohem tezsi a s horsi dynamikou nez OIII a po ctyrech letech a 80 000 km provozu vcetne dovolenych nemuzu tvrdit, ze se s tim neda jezdit. Tudiz nevidim duvod, proc by se nedalo jezdit se silnejsim motorem v lehcim aute.
Ham.
Potřeba označovat někoho jako ovci jen proto, že si koupí nějako značku (aut, bot, těstovin) svědčí jen o tom, že dotyčný(-á) toho v hlavě má ještě méně než ta ovce.
krokodyl.usaty
No ja Seaty taky rad, ale Exeo jsem si koupil prave kvuli tomu, ze to je prevlecena A4- jinak bych za to ty penize taky nedal😊 To ze to neni zpracovane jako Seat je totiz citit na kazdem tlacitku, pri kazdem zavreni dveri a pri kazdem prejezdu nerovnosti. Nerikam, ze nejsou lepsi auta, ale momentalne je to v dane cenove kategorii nejpoctiveji zpracovane auto, protoze je delane jeste "postaru" ;-\
Hammunasakra
Jako že "oVWečky si (po úvodním kvílení - stejně) zvyknou"? 😉
Hammunasakra
Jako že Octavia 1.2 TSi Elegance NEmůže stát 700.200 kč (a Octavia 2.0 Tdi 110 kW - ani ne v L&K - přes Přes PŘES milion kč? 😄
Hammunasakra
Já neříkala že "to je tragedie"! 😉
(naopak zmínila jsem "přezdívku" KRÁL PRŮMĚRNOSTI 😄
PS: Na SPORTovní jízdu volím spíš "jiný typ" vozu než dnešní střední (která si velikostí a hmotností nezadá s vozy VYŠŠÍ třídy - které ještě potkáváme na silnicích). Naopak na překonávání větších vzdáleností při dnešní kvalitě silnic naopak preferuji "kočár co jezdí sám" 😉
Hammunasakra
😄 >😁
PS: To bylo za to "kurz eura s tím nemá co dělat" 😉
Hammunasakra
Tak vy jste NIKDY NIKDE neslyšel nečetl, že Octavia je "vůz střední třídy"? POZOR - to by si někdo mohl myslet že jste "lhář" 😉
PS: KAŽDÉ auto je pro lidi, kteří ho CHTĚJÍ! To jste NEvěděl? 😄
a... (skoro)všech se týká i to ostatní (co jste napsal 😉
Hammunasakra
Nezapomněl jste si (třeba) dnes vzít nějakou pilulku, nebo tak něco..? 😉
PS: A jinak ANO - (zbytečné) vození vzduchu vzadu prostě něco STOJÍ! 😄
Hammunasakra
Že se v ofic. statistikách (SDA) uvádí škoda Octavia jako vůz STŘEDNÍ TŘÍDY? No tak to s vámi SOUHLASím! 😄
Hammunasakra
Tak Wikipedia? Tak jen v levém sloupci KLIKněte na "Deutsch" a MRKněte vpravo nahoře na "Klasse" 😉
_MT_
Já bych si spíš stěžoval na věci, které příplatek nespraví. A takové najdeš. Pokud jde o klimatizaci, Audi nebo VW mají u nějakého modelu v Německu možnost vzdát se klimatizace, která je v základní výbavě. 😄 Takže asi někdo chce i auta bez klimatizace. Jen z nabídky Golfu by jeden soudil, že ČR je klimatizací ráj. Kola jsou kapitola sama pro sebe, podle mne je zásadní chyba, když karoserie vyžaduje velký průměr disků. Kličky dělají snad naschvál, protože to je snad i dražší řešení než elektrika v celé nabídce.
Ham.
Škodovky je pokaždé stejné. Manažeři konkurenčních automobilek by měli okamžitě mnohonásobně zvednou plán českým zastoupením, protože tohle vypadá na rychlý konec Škodovky v Čechách. >😒] >😒] >😒]
JaMM
"Pani" mamazeri do Octavii vzdy davali zufale basic motory! Provincny amaterizmus made in ...
[odkaz]
eginos_uno
Taky jsem měl tu čest si ošahat OIII a byl jsem trochu překvapen z těch plast. dveří.... tak nějak byla vidět úspora,vypadá tak nějak laciněji, plast očividně vítězí . 😒
mila001
Chovej se slušně.
eginos_uno
Přesně jak píšeš 90 % lidí si třeba vybere 3 auta, která se jim líbí, pak je projedou, srovnají výbavu, pak postoupí dvě do finále a pokud je kupující nerozhodný, rozhodne cena. Samozřejmě pokud má někdo zbytečný milion a jeho sen je OIII v plné palbě i s park.asistentem 😄 , koupí nejsilnější motor a položí 700 tyček a bude šťastný 😉
ikoptak
JJ a němci dokonce říkají Octavia-Klasse.
ikoptak
S prominutím motor nemá s pasivní bezpečností nic do činění. Pasivní jsou např. bagy, pásy, deformační zóny. Tedy to co jen čeká až se jednou něco stane.
Možná bychom mohli motor zařadit mezi prvky aktivní bezpečnosti, ale to platí jen pro ty řidiče kteří prostě a jednoduše na silnici nepatří, když nepřispůsobí svou jízdu výkonům vozidla. Dá se bezpečně jet s autem o výkonu 5kW stejně jako s 500kW. To však s výkonem motoru nijak nesouvisí. A že někdo jede pomaleji než vy, tu chvilku než ho budu moci bezpečně předjet to přeci vydržím a ještě kapku PHM ušetřím.
A myslím že i tak je ten motůrek dost výkonej na to aby v běžném provozu nezdržoval. To je jen zvyk, dřív platilo u této třídy min. 1,6, ale co nyní, například 1,0 Ecoboost ve focusu (u nás zatím myslím ještě není v prodeji, v D ano)? Má ještě o 0,2l menší obsah. Taky ho šmahem zatratíte, nebo ho budete vyzdvihovat do nebes?
twistedTSD
Výrobce že z ní dělá střední třídu? Kdy a kde prosímtě?
Ozzman
Protože Sportback ( Lancer žejo?) není reálným konkurentem kupce Octavie kombi >😁 To musíš pochopit. I když je ve stejné třídě.
Ozzman
Vyjmenováváš schválně věci, které Passat nemá (masážní sedačky? k čemu do kombiku střední trídy), akustický komfort... V novém Passatu bez klasického TDI už to taky neni taková tragédie... Passata zas tak excelentně neznám, ale určitě se tu najdou tací, kteří jo a stejnou měrou to mohou C5vrátit... 😄 V jízdních vlastnostech porovnávej C5 spíš s Mondeem, když chceš konfrontovat s jedním z nejlepších.. taky záleží, jestli se ti víc líbí sportovnější nebo plavnější jízda..
_MT_
Ale to přeci neznamená střední, že. V reklamních materiálech nic takového netvrdí a novináři do střední strkali už první generaci novodobé Octavie (například Auto Bild, jestli si dobře pamatuji).
GTI
Chyba. Je to o proporcích. Ty musíš být ochoten připustit, že jsou lidé, kteří i to lambo koupí na krev. A ovšem já připouštím, že i ty kompakty se mnohdy na tu krev kupují. A ptám se tedy: Je to v obou případech správně? Ausgerechnet na zdejším portálu, neměli by tu být především ti, co na krev kupovat nemusí? Koncentrují se zde fandové cen nebo fandové aut? 😄

Vraťme to mezi kompakty. Právě v takovéto třídě je fajn, když si vytvoříš životní poměry, abys mohl kupovat bez ohledu na danou cenu, prostě chceš kompaktního mainstreamového kombíka, tak si ho levou rukou pořídíš. A jestli je za pět či za pět pade... no dovol 😉 A tohle platí pro každou třídu (sociální) i pro každou třídu aut.
jossalito
Nikdo z něho střední třídu nedělá, jediní, kdo tu o tom furt prskají, jsou odpůrci.

Octavia je prostě auto pro lidi, kteří ho chtějí, vždy se najde auto, které bude mít lepší výbavu, nebo budel levnější, nebo bezpečnější, nebo vyšší, nebo barevnější, nebo ... 😉
jossalito
Tys určitě četla, zkus sit u škodovku takhle nakonfigurovat, na tu cenu se nemáš šanci dostat. >😁

Takže opět lži.
Ondris
Takhle se nakupujou Lamba a Ferrari, o Bramboráčky se pořád ještě smlouvá. 😉
adamikos
Proti motoru o výkonu 63 kW v zásadě nic nemám, asi i chápu, že pro někoho, komu pasivní bezpečnost nic neříká, je tento motor vyhovující. Problém je ten, že výrobce a hlavně novináři z tohoto auta dělají střední třídu a tam jednoduše není (kromě Škody) žádný výrobce, který má základní motor 63 kW. Je to přesně pro typického čecha, který potřebuje jezdit v "obrovským" autě, aby sousedům ukázal, že na to má a pak na cestách zdržuje i Favorita. A to nemluvím o faktu, že za 365 se dá koupit vybavenější a výkonější auto od konkurence.
jossalito
Když o něčem nevíš, neznáš, tak to ani nekomentuj. Pak tu budeš za ..., ale to už vlastně jsi... >😁 :no😒br />
Octavia není dovozové auto, kurz eura s tím nemá až tak co dělat, když už, tak bych spíš počítal s inflací, ale stejně to tak či onak vyjde pro O2 špatně. 😉
jossalito
Ano, lhářko?
Mirec38
mne osobne tiez pride motor o vykone 1.6 ako tazky kompromis koly cene a nie pouzitelny do tak velkeho auta. Tiez si myslim ze pouzitelna je ta 1.4. Do fabie je ta 1.2 pouzitelna, je to ale vec pohlady , penazenky
3_diamanty
suhlas.... jednoznacne predrazene... ta cena od ..... je sice pekna ale nitko si nekupi octaviu kombik bez vybavy a s 63KW motorom 8-s .....

realne to zacina na ovela vyssej cene ..... dat 18 tisic za 77KW TSI je skutocne vela 8-s
3_diamanty
nas 2 rocny mit. sportback 1,6 ma vsetky 4 okna v elektrike plus samozrejme aj manualnu klimu a to v zaklade a za cenu ktoru radsej ani nepisem aby som skodovkarov nedrazdil ... ale ved olizovaci plastov stejne radsej pojdu tam kde je pekne makkucko >😁 :yes: teda do skodovky
3_diamanty
ano zmenilo sa to uz... a uvidis na predajoch octavie na slovensku ako padnu dole.... konkurencia so skodovkou vykyve :yes:
3_diamanty
a vies co je na tom najlepsie ... ze mnohi tuto chudobu ( octaviu ) tlacia do strednej triedy.... pricom zakladna motorizacia tejto nudnej krabice je vykonovo na urovni kie rio 😉 a vybavou tiez na tom nebude lepsie ako bezne male auto
ikoptak
Za fantastický peníz? Jo to je třeba Dacia. A já osobně nepreferuju design milionu a jedné křivky v podání např. Kia a dalších i když jou třeba o pár tisíc levnější. Teď jsem např. zkusil konfiguraci OIII 2,0TDI a i30 1,6CRDI a je to 626 / 615tis (dle konfigurátoru) s prakticky shodnou výbavou. A kde je tedy ten lepší pěníz?

O výkonu základní verze, je to dostatečné pro určitou skupinu zákazníků, ale kolik % jich v reálu bude do 5%? Výkonově ovšem odpovídá předchozí základní motorizaci v OII.
_Teddy_
Si si isty?

[odkaz]

Standardní vybavení (výběr)
Interiér
Elektricky ovládaná okna (4) s jednodotykovým ovládáním
50koruny
v akom roku sa škoda zasekla?zadné okná v elektrike až v najvyššej výbave?stierače snáď už v základe...
GTI
😄 :yes:
Ozzman
Já ti rozumím, jen tahle realita, kterou popisuješ nelze unifikovat na naší populaci, ale na vybranou skupinu lidí... 😄 Já mluvím v průměru o většině čechů/slováků. Když se podíváš do našeho vozového parku, tak tam se bohužel právě ukáže ta realita, kterou sem popsal já a lidi si radši koupí Jetyho >😁

Jinak souhlasím za předpokladů, které si uvedl budu uvažovat tak jak píšeš :yes:
Jen to prosím příště napiš do svého příspěvku na začátku pro lepší srozumitelnost😁
Hammunasakra
Nu já četla (test) škody Octavia 1.2 TSi Elegance za 700.200 kč i diskuzi o škodě Octavia 2.0 Tdi 110 kW za (více než) milion korun (s tím že NEjde o verzi Laurin & Klement a NE kompletní výbavu 😄

[odkaz]

[odkaz]
Hammunasakra
V zavěšení náprav, v (masážních, i pod lopatkami nastavitelných) sedačkách, v akustickém komfortu, v (340ti mm) brzdových kotoučích, v odpružení, v tom že silnější naftu než 2.0 ani nenabízí... v tom "dlouhém táhlém"? 😉
PS: NE že by "král průměrnosti" Passat byl nějak "zásadně jiný", ale byla řeč o Octavii III 😄
GTI
No jo, jenomže ty jako první a hlavní argument uvádíš nahoře cenu, a to je samozřejmě špatně, principiálně špatně. Nemyslím to nyní osobně, jsi mladý člověk, který je na počátku toho všeho, já naopak píši o zralém člověku, který žije vyrovnaný život, má nějaké vyrovnané příjmy a v jejich rámci chce pořídit třeba právě meinstreamové kompaktní kombi. A tedy o to běží. My zde přece nevedeme diskusi o tom, že někdo horko těžko dá dohromady půl mega a hledá do garáže spanilého prince za výprodejní cenu.

Až budeš stát na vlastních nohách, pak přece se budeš rozhodovat tak, že tě třeba osloví... BMW X1, budeš vědět proč jí chceš, tak si jí v obchodě sestavíš a prodejce ti sdělí, kolik jim máš poukázat na konto. Tak jim tu cenu poukážeš a budeš se těšit na bavoráčka. Přece bys namísto ixjedničky nepořídil třeba yetiho jenom proto, že bys zjistil, že je levnější.

P.S. Jasně, Golf Variant a Octavia kombi :yes:
Hammunasakra
...by se mohlo ZDÁT, kdyby byl stále STEJNÝ kurz "koruna - €" 😉
(který tehdy byl... 32 kč za €? 😄
PS: Rovnou "hlásím" že tehdejší ceny nových Octavií 2. generace NEvím = nemohu "spočítat" 😉
Hammunasakra
To ano - (zbytečné) vození vzduchu vzadu prostě něco STOJÍ 😉
Ozzman
Já jen seděl, ale zalíbilo se mi 😄 Seat sem míval... takže za mě je to srdcovka i když jen převlečený A4 😄
ikoptak
No jo co naděláte i prémiovky, třeba C - Klasse májí vzadu kličky.
Ozzman
Nekapiš, víš že jinak s tebou souhlasim, ale u člověka, který vybírá auto je v 90% cena limitujícím faktorem! 😄 Boty vybírám v poměru toho co se mi líbí a ceny, nekupuju si je u vietnamců ( i když pantofle moc neřešim😁), koupím si značkové, kvalitnější a líbivé, ale abych připlatil dvojnásobek za nejaké speciality, na to nemám... Cena produktu hraje na spotřebitele tu nejzásadnější roli. Kdyby ne, tak si Korejci neškrtnou a každý jezdí v německé prémii 😄

Když odmyslíme položku ceny máš pravdu, OIII kombi 4x4 v nižší střední je bezpochyby nejlepší volbou, protože nabídne nejvíce ( já bych volil motor TDI). Ale tohle je právě onen plakátový sen o kterým mluvíš 😄 Tam ti nezáleží na ceně.

Realita garáže stojí a padá na pořizovací ceně vozidla a finančních možnostech kupce 😄 Proto ano - já když kupuji auto porovnávám ceny a vybírám rozumem, protože auto je pro mne nástroj, který potřebuju využívat.

Takže abych ti odpověděl na tvojí původní otázku. Ne podle mě neni OIII kombi TSI 4x4 nejvýhodnější koupí. Ale že to auto je na vrcholu nižší střední s tím souhlasím 😊 ( Do příchodu Golfu variant 4x4) 😊
ikoptak
S dálkovým centrálem tak nějak souhlasím, ovšem ostatní je už na osobních preferencích. Znám třeba lidi kteří jsou z lehce tonovaných skel uplně hotový a nechtěli by je ani za boha. Mají tedy na výběr. Ale u základního modelu to nevidím jako zásadní položku. Všechny další výbavy už je mají v ceně.
_Teddy_
Vec nazoru. Ja napriklad tiez chodim vacsinou sam, ale vyuzivam to ked nie je velmi teplo (to radsej zapnem klimu) ale chcem prevetrat kabinu: otvorim si mierne prave predne okno, a lave zadne. Napor vzduchu potom prefukuje kabinu bez toho, aby mi priamo hucal vzduch vedla ucha...

Okrem toho dialkovym zamknem auto, a zavriem zaroven aj vsetky okna (teda ked su v elektrike).

Alebo dalsi priklad, ked veziem decka, okna vzadu zamknem z pozicie vodica, aby ich neskusali otvarat.

No a na zaver, ma to aj urcity esteticky vyznam. Kluky vzadu vyzeraju jednoducho hrozne.
GTI
Koukám, že slogan "cim vic pruhu, tim vic adidas" tu má garážově velmi tuhej kořen 😄 Jdeš na to bohužel zcela špatně - klasickej plakátovej postoj. Nejdi na to přes přes cenu, jdi vždy výhradně přes auto. Ostatně jak si kupuješ boty? Nebo jeansy? Tedy... píši o nákupech nových věcí...

Navíc zde, na portálu fandů aut by to snad mělo být pravidlem. Totiž cenu samotného vozidla, o tu se zajímej až v době, kdy je aktuální, tedy: Při placení. Přesněji řečeno, cenu ti sdělí prodejce až v době, kdy si sestavíš vůz dle svých požadavků. Nebo to jako má podle tebe člověk sestavovat ceny a tu nejnižší využít? Divné, nemyslíš? O přitažlivosti auta musí rozhodovat kvalita vozu, jeho technika a krása, která tě oslovuje, nikoliv to, jestli dané auto stojí o dvě či tři pětky méně než konkurence.

Takže to vracím na garážový počátek. Chci kompaktního mainstreamového kombíka. Mám jinou volbu? Tvrdím, že ne. Samozřejmě je ve hře megán GT, 308, či třeba focus kombi. No a jsme u jádra pudla. Octavia je v dané motorizaci, pohonu a převodovce tím nejlepším, co lze pořídit. Kapiš?

P.S. Až budu chtít střední kombi v mainstreamu, pak též budu vědět co vybrat. Laguna to ovšem nebude ani náhodou 8-s >😁 😉
krokodyl.usaty
vetsina lidi co na nej nadava (ne-li vsichni) v tom aute ani nesedeli, natoz aby v nem jeli.
Ozzman
To sice je, ale dá se na ty trošce jezdit i s náhonem na jednu nápravu bez sebemenších problémů 😄
Anonym
S centrálem souhlas - v dnešní době je to ostuda. Ale elektrická okna vzadu považuju spíše za zbytečnost/luxus, vždyť ve většině aut sedí jen řidič.
Ozzman
EXEO :yes: Ač na něj hodně lidí nadává, mě se líbí a i když je to klon A4, neni uplně stejný a má v sobě ten španělsky Seaťácký charakter... 😄
Ozzman
Za tech cca 650 co stojí 1.8 DSG ( s haldexem jeste neni cena "EDIT koukal sem na web škody ne sem, takže 699 tisíc" ) ? No třeba Mondeo Ecoboost >😒] Popřípadě i Apoštol v TDI... Dá se toho koupit tuna 😄 No a haldex? V ČR pro 90% obyvatel zbytečné... 😄

Jinak auto v třídě Oktávky - Focus kombi Ecoboost, Astra ST turbo, Megane GT220, nebo o Laguna grandtour 4C kombi, která je sice střední tř, ale velikostně podobná ... 😄

Kdybys řekl, Oktávka kombi s 1,4 TSI za tu cenu.. tam už bych takovej výběr neměl, ale za 699 bych směle odkráčel vstříc střední třídě 😄
maTooB
No neviem, ci skodovka stale mysli, ze Slovaci a Cesi sa zasekli v 90tych rokoch a su teraz v roku 2013 taki sprosti, aby kupovali auto bez vybavy, ked inde dostanu v tej cene OVELA viac. Ja myslim, ze toto sa uz zmenilo. Alebo zeby nie? 😉
Dixik2
[odkaz]
jossalito
Výborný příklad, rozdíl bezmála 200 tyček. >😁 :yes:
maTooB
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes:
Tak toto si trafil neskutocne, som sa z chuti na tom pobavil. Svata pravda, je to rovno na gulku... :no:
jossalito
Je pořád levnější, než byla ve své době O2. 😉
jossalito
Která ovšem zase nenabídne takový prostor.
Vše je něco za něco. 😉
jossalito
Zase lžeš.
Nechutné.

8-s :no:
Ozzman
Proč by VW na C5 nemělo??? Passat je v čem o tolik horší?
_Teddy_
central: ano, je, ale bez dialkoveho ovladania!
el.okna: ano, su, ale len vpredu (vzadu az elegance)!
krokodyl.usaty
proc pouzitelna? To je relativni pojem. 103 kW je uz az dost. jako pouzitelnou bych bral active 77kW s klimatizaci pro bezneho cloveka- rozhodne zadna ostuda. Odpovida 1,6 MPI, 1,9 TDI 77 kW, ktere ve sve dobe vychazeli podobne nebo draz a nebyly tak vybavene. Ostudu tez nedelaly.
_Teddy_
Octavia je celkom dobre auto, a v tejto generacii aj pohladne. Ale preco preboha stale existuje ta "socka edisn"? Mame rok 2013, tak by ta zakladna vybava v nizsej strednej mala aj nalezite tomu vyzerat (nehovoriac o tom, ze skodovka aj novinari usilovne tlacia Octaviu do strednej)...

Klima za priplatok? Som myslel ze toto snad uz ani neexistuje, predavat auto tejto triedy bez klimatizacie.

V zaklade central, ale bez dialkoveho ovladania? A co sme sa vratili do osemdesiatych rokov minuleho storocia ci co? To fakt dnes niekto bude este sparchat klucom do zamky dveri?

Svihadla vzadu, este aj v strednom stupni vybavy? To je elektricke ovladanie okien naozaj taka "elegantna" ficura ze musi byt az v najvyssom stupni vybavy "elegance"?

V zaklade (active) aj v strednom stupni (ambition) 15"/16" plechace? Preboha, vsak si pozritie tie diery v blatnikoch! To auto zacina vyzerat ako-tak proporcne vyvazene az na osemnastkach!

Priplacat za delene zadne sedadla este aj v strednom stupni vybavy? A ja som si naivne myslel, ze jednodielna lavica vzadu skoncila so starymi zigulikmi...

Achjo, skoda ze Skoda Skodu takto poskodila zaskodnicky nastavenymi stupnami vybavy. Normalne mam pocit, ze na marketing tam nastupil daky tajny agent od korejcov a umyselne robi taketo diverzne akcie...
cvikyv
Jo to je dobře 😄
RWD
Na to myslím reagoval přímo p.Pečenka. 4x4 bude s víceprvkem vždy
krokodyl.usaty
Ano moje penize a nelituji toho a presne jak pise Tycoon- A4 byla mnohem drazsi. Pro Kylie: vy vite na co jsem auto mel a co jsem po nem chtel? Pro me v tu chvili nebyla lepsi volba. Tak jako nepochybuji o Vasi volbe C5 a tez si ji sama pred sebou (a hlavne pred ostatnimi) umite uhajit. TZN. Vite proc jste si to auto koupila, ja zas vim, proc jsem si koupil zrovna Exeo a stalo mi za nej dat 800,- Neni snad moznost vyberu otazka preferenci?
cvikyv
4x4 bude mít víceprvek asi u každé motorizace že?
krokodyl.usaty
V baumaxu za par stovek. Na stravenky nevraceji >😁
krokodyl.usaty
---
Futurista
No když koukám, jak vypadá interier ve verzi Active, pak tam už jen chybí smuteční věnec a smuteční hosté. Tam bych snad ty zatmavený skla ani nedával, to už by si člověk připadal jako v rakvi. To je jak z hororu. Černá nuda, kam se podíváš.
Anonym
Audi A4, jehož je Exeo klonem, bylo ještě dražší.
Anonym
Pokud je ceník stejný jako u liftbacku, tak ve verzi Active chybí například tónovaná skla nebo dálkový centrál. Neznám jiné auto nižší střední třídy, kde by tohle chybělo, o střední třídě nemluvě.
Mně osobně by chyběl ještě tempomat, přední mlhovky a palubní počítač.
Futurista
No, vyměnit Fluence za Octávku bych zas neviděl jako skok dolů... po zkušenostech s dvěma octávkama 1,8 TSI z práce už by mě na škodovku nikdo nenalákal. A jak jsi napsal sám, cena... Za cenu holátka OIII mám Fluence v naftě a s výbavou a 5ti letou zárukou. Ano stejně vybavený auto (pokud nekoukám na cenu), pak asi Octávka bude mít víc plusů. Ale cena je to hlavní. A ten, kdo peníze neřeší, nejde do octávky...
ikoptak
A co konkrétně Vám ve verzi Active - základní verzi chybí? Dobrá klima + 10.000. To není až takovej problém. Elektrický okna, zrcátka - jsou. ABS ESP - jsou. Centrál - je. USB - je. ISOFIX - je. Stavitelné sedadlo + volant - je.
Podle mne nenadchne jako jakákoliv základní verze ale ani neurazí.
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Děkuji za upozornění :yes: máte pravdu, a je to tak i u Audi A3
Futurista
>😁 Exeo za 800 kolíků? Taky dobrý... Ale byly to tvoje peníze.
Iv8
Ano vypadá dobře, jen nevím, kolik se připlácí za ty stahovací popruhy na nápravách, aby nebyly vidět velké mezery mezi blatníky a koly. Že by v základu ?
Futurista
To holátko v základu je "dobrá volba za solidní peníz"??? Jak pro koho... Za 370t má člověk výběr v nižší střední včetně výbavy...
Nerez
Škodovka se opět vytáhla. Cenový jemnocit, jinak se to nazvat nedá >😁
Hammunasakra
Ehm, ale (ne)jsou LEPŠÍ? 😉
PS: Třeba (volby) nejen dobré, ale výborné (nebo dokonce VYNIKAJÍCÍ) za nejen solidní, ale výhodný nebo i FANTASTICKÝ peníz? 😄
PPS: A toho výkonu (na relativně velkou Octavii) je opravdu MÁLO - to je spíš "bez diskuzí" 😉
ikoptak
Jestli potřebujete lítat po dálnicích tak pro Vás 1,2TSi prostě není. A logicky základní provedení je základní, pro ty co s tím budou jezdit město a okolí + jednou za rok dovolená. Tedy nějakou extra dynamiku nepotřebují.
Pro ně je to myslím dobrá volba za solidní peníz.
Hammunasakra
Lepší kup než Exeo za 800 t. kč "nešlo udělat"? No... (to tedy) NEvím NEvím (respektive myslím že spíš VÍM VÍM 😉
Well-being
použitelná kombinace (motor, převodovka a výbava) je za 494.900,- Kč. Jednoznačně předraženo :no:
Hammunasakra
No "oficiálně" (na stránkách škoda auto) píší že to je "TŘÍDA SAMA PRO SEBE" 😉
krokodyl.usaty
Myslim, ze Skodovku prodeje na Slovensku nevytrhnou. Zalezi ji predevsim na trzich jako Rusko, Cina, mozna Indie. Evropu bere jako celek. Zde prevladaji spise sympatie ke znacce. Pochybuji, ze ty bys koupil domu Octavii, ktera by byla stejne vybavena a motorizovana jako Cee´d, ci i30 byt o 20 tisic levnejsi.
To ze to vypada jako A4 muze byt poklona. Neprici se mi dat penize za neco co vypada jako stara A4 a uz vubec to neni od nikoho odvaha. Design je vec zcela subjektivni. Dal jsem napriklad 800 000,- za Exeo s vedomim, ze to je konstrukcne starsi auto a predstav si, ze lepsi kup jsem nemohl udelat. Nemam za potrebi nekoho presvedcovat proc jsem to udelal, podstatne je, ze bych to klidne udelal znovu.
stormrider
Až na ty zadní "vrata" samozřejmě 😄
stormrider
Fluence po fl. mi přijde jako hodně zajímavá, ale ruku na srdce, kdo by vyměnil dobrovolně Octavii za Fluence z jiného důvodu než kvůli ceně? Pocitově ho řadím spíš někam k Rapidu, který ale poráží na celé čáře.
MichalR
To není pravda, oficiálně to ten jejich kašpárek tady označil za vrchol nižší střední. To co pak podsouvají novinářům je věc druhá 😉
KANKUNEN
To se teď mění, když postavíš vedle OIII Fluence, tak se namá za co stydět.
3_diamanty
mna prekvapil aj velky cenovy rozdiel medzi liftbackom a kombikom... 1300 eur je skutocne dost...

medzi ceedom a ceedom SW a takisto medzi meganom a meganom grandtour je rozdiel 1000 eur.... octavia pyta za kombi o 1300 eur viac ako za liftback..... a my poctivi slovaci sme stale v tom ze skodovka je nasa stara dobra domaca a siroko daleko najlacnejsia a najlepsia znacka 😉 od ktorej lepsej niet....

predpokladam ze aj golf bude pytat mensi priplatok za kombik ako octavia .... skodovka uz nevie co by za tie svoje nudne pohrebne krabice pytala...

cenova politika a predrazovanie skodovky sa mi nepaci... to vravim otvorene a dokonca doteraz som bol aj celkom fanda skodovky.... ale asi sa to zmeni.... ja viem ze to bude zniet velmi divne a neuveritelne ale zacina my byt vw blizsi srdcu a je aj menej predrazeny ako skoda... keby som mal ist do koncernoveho kombika tejto triedy tak nie je o com... golf kombik jasna volba, ziskam imidzovejsie a krajsie auto a v neposlednom rade predpokladam ze este aj nejaku tisicku usetrim
Dixik2
Ale ta není 4x4.Tady i v nížině je sníh od listopadu do dubna. ;-\
3_diamanty
vybava active je fakticky holatko... pozri sa na prvu normalu vybavu a dostanes sa na uroven 18 000 8-s a povedzme si pravdu 77KW tsi v kombiku octavii tiez nebude ziadne delo....

kto chce ist vyssie a nieco silnejsie tak mu treba 20 tisic eur... neskutocne ceny 8-s ... pomaly sa blizime k cenam mazdy 6 ... 107KW 2.0 skyactive mazda 6 stoji 21 990 .....
qwert88
kdo by to pořád kupoval >😁
blowiik
:yes:
stormrider
Octavia vždy překračovala stín nižší střední třídy - nebylo to technikou, ale elegancí. Vedle Octavie vypadaly její soudobí konkurenti tak nějak "lacině", což na druhou stranu potvrzovala i její cena. Není to ale věc, nad kterou by se mělo podivovat.
Rok 2009, faceliftovaná Octavia Combi 1.9 TDI Elegance ceníkově olizovala 600 tis.. Podívej se za kolik se prodává ta současná a zjistíš, že narozdíl od tápajícího Renaultu jenom drží cenu.

Nová Octavia Combi :yes: :yes:
volvo s60
Koukám že zase exeluješ! Bravo! >😒] :yes:
Hammunasakra
Ale NEpochopí, na mne (C5 177 kW) to zkouští (stále) znovu a Znovu a ZNOVU a.. 😄
PS: Jako by si to "mezi sebou" nemohli VWyřídit - že na C5 NEmají.. 😉
Hammunasakra
No to působí "v pořádku" = technika STEJNÁ jen na Octavii je "víc plechu", ne? 😄
Dixik2
Opravte te si.U 1.8 TSI 4x4 je 6.st.DSG.Není tam 7.st.DSG.

[odkaz]
krokodyl.usaty
50 k za neco tak sloziteho a velmi ovlivnujiciho chovani auta jako celku odpovida. Neprijde mi to moc ve svetle navigaci, ci kozenych potahu a podobnych veci mnohdy ve vyssi cenove hladine. Necht si kazdy objedna co povazuje za dulezite. Ja bych misto navi, kozenych odvetravanych sedacek, adaptiv. tempomatu apod volil vzdy 4x4. Mrzi me moznost 1.8 TSI pouze s DSG- to je naprosto zbytecne. Nepochybuji o tom, ze spousta lidi automat chce, ale proc kdyz umi dat manual, nedaji na vyber. Nejspis to bude zas nejaka lotrovina, jako, ze pro 4x4 ma 1.8 TSI vyssi kroutak, ktery manual nezvladne... 8-s
matoza
oficiálny cenník škoda octavia kombi active 1,2 77 kW 16 570 €, golf variant trendline 16 380 €,
adamikos
Toto je GTI v komplexním pojedí (podstatně) výhodnější koupě. A jezdec Octávky pochopí všude, v zatáčkách, v dlouhým táhlým ... pochopí, že nemá význam vzdorovat :-!

[odkaz]
dal
Také podle mne je OII lepší. OIII mi připadá jako kluk který si obleče tátův kabát.
blowiik
Jojo... cca 50k navíc za 4x4 je pěkná nabídka :yes:
adamikos
:yes: 😄
Hammunasakra
To byste měl dát vědět VÝROBCi - ten totiž tuto generaci presentuje jako (plnohodnotný) vůz STŘEDNí tříd 😉
KANKUNEN
ta naše Octa III je. Naživo hledáš detaily, jestli to náhodou není Rapid. Včera jsem měl dost času na živé srovnání Rapid, OII a OIII a docenil jsem OII ještě více. Žádné plastové výplně dveří, vzadu skutečná náprava, nikdo jí Destou nenabořil do kufru ani 16ky kola nebyly utopené jako u tramvaje.
Hammunasakra
Cena ("příplatek") za 4x4? Ano, to docela ANO 😉
dal
Třeba i40 kombi 2,0GDI 130kw AT mám plně srovnatelné auto a za ušetřené peníze koupím ještě jedno nové auto pro ženu na nákupy.
3_diamanty
a slabym motorom.....
3_diamanty
octavia sa moze rozlucit s tym ze bude najpredavanejsim modelom na slovensku .... 1,2 77KW kombik za - 17 910 eur? 8-s ( holu vybavu active a ani model s 63KW neratam )

tak to je riadna pecka... dat 18 tacov za nejake 77kw pochybne turbo ... a za auto ktore vyzera ako 5 rokov stara audina to uz sa povie odvaha :yes:
praptak
A proč by také měla být. Škoda Octavia je typické auto nižší střední třídy (segmentu C).
Shr3k
O jak hlubokém vztahu ke skautovi asi tak uvažuješ? Něco jako Fuko? [odkaz] 😉
blowiik
vypadá extra šťavnatě :yes:
GTI
No a v garážích je zameteno, jasná volba - benzínová jednaosm na DSG s haldexem - doslovný ráj zdejších kompaktních mainstreamových rájů. Snad jen pro fajnšmekra jestě modelový dovětek... Scout. Dokonale střižený vůz pro ty, kdo s autem žijí velmi těsný, hluboký a praktický vztah. Vztah, jehož základní esencí je finanční uměřenost, spokojenost, špičková technika, krása designu a tomu všemu korespondující prestiž.

Pokud znáš nějakou v komplexním pojetí výhodnější koupi, pak mi ji tu laskavě vypiš.

Dnes velmi zřetelně - BRAVO ŠKODA :yes: :-!
fabiahtp
To je pěkná drahota 374900Kč za kombíka s klimou a nejslabší výbavou :no:
adamikos
Víte proč Octavia nikdy nebude plnohodnotné auto střední třídy (i kdyby mělo rozměry tanku)? Protože 1,2 TSI 63 kW. Četl jsem například názor, že 0,9 TCe v Cliu Grandtour je žalostně málo. Co je tedy potom toto? Nicotně nic za 365 ... no neber to chalupářu. >😒]