Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Skoro 800 tisíc aut od GM potřebuje měnit olej častěji

15 komentářů

Dušan10
Rok, alebo 15-20 tis. km je podľa mňa najideálnejšie a ak niekto vie o tom, že zaťažuje auto viac .... mal by to ešte skrátiť ...

Tie "inteligentné" systémy a "long-life" oleje sú pre firemné autá, alebo pre ľudí čo menia často autá .... "normálnym" ľuďom odporúčam ten rok, resp. 15-20 tis. km ...

Náklady sú oproti možným škodám minimálne ... motor sa nikdy nenahnevá, ak dostane nový olej 😉
3_diamanty
absolutny suhlas :yes:
peter_ko
Pokiaľ človek požíva štandardný olej a nie nejaké lacné náhrady tak vydrží bez problémov aj dva roky. Samozrejme ak sa neprešvihnú kilometre.
3_diamanty
v tomto pripade uz viac zalezi na pocte odjadenych km ako vravis , presne
mokrysen
presne ako vravis, absolutny suhlas pekne povedane :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
gld
Nejde len o kilometre. Vieš koľko sa ti napríklad pri častých studených štartoch a krátkych trasách nakondenzuje v oleji vody? Dva roky sú príliš, ak nemáš na výmenu dobrého oleja každý rok, nejazdi.
autoservis.radac@seznam.cz
:yes: Přesně tak 😄
ryccardo
Už několik odborníků na maziva mi potvrdilo moji domněnku, že long life je hrob pro motor. Olej je ideální vyměnit max po 15000 km. I ten nejkvalitnější olej pak začne hrozně rychle degradovat a mazání motoru jde do háje.
nebezpecnavosa
,samozřejmě nenápadně nápadně, že problém s long life nápadem u motorových olejů nemají jenom oni.
Janodzvonu
Lže se pro peníze. Aby papírové servisní náklady klesly. >😁
radko.cernohous
No, Mr. Cimbu např. u HTP doporučuje měnit olej po 7500 km.
ryccardo
Protože ten motor je konstruktérskej pazdrát. Olej se v něm přehřívá a degraduje. Chybí tam prostě chladič oleje. Takhle je ideální používat vysoce výkonný oleje pro závodní motory, který snesou vyšší teploty (10W-60) nebo měnit obyč olej po 7500 km. HTP je katastrofa.
Slavek-TDM
To neni tak uplne pravda, bez chladice jsou jen nektere verze kratke Fabie a trpely hlavne dlouhou jizdou po dalnici. Ale u HTP byly i jiny konstrukcni problemy.
Michal Stehnij
O jakém "kontrastu" to autor mluví? Já, protože chci motor šetřit, měním po 10t. Vyjíždět až do intervalu udávaného automobilkou se většinou nevyplácí, u těch, kteří používají long - life oleje to platí dvojnásob.
anti99
odporucili mi menit olej na novom aute kazdych 5000mil / 8000 km/ aj ked manual hovori o 10000milach /16000km/. zalezi od podnebia kda sa auto pouziva. v TX je horko vacsinu roka a prasno, 5000 mil je asi adekvatnych. Navyse E..mericania radi dupnu na plyn pri vyjazdoch na dialnicu 0-60 , vacsina aut vyleti ako raketa len aby sa dostali do lane a zaradili sa >😒]
mnoho ludi co si sami menia olej v TX / co som sa stretol/ meni olej kazdych 3000 mil aj na jazdenych herkach 😉
inak cim castejsie sa meni olej, tym lahsie sa auto preda, ak je o tom samozrejme zaznam :-!