Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Renault Energy TCe 130: Novinka má 1,2 litru a 96 kW

26 komentářů

KANKUNEN
aspoň čtyři hrnky a 1,2.
-PePe-
Příjde mi, že na celkem slušný parametry motoru je zrychlení 10.7s dost pomalý. Tušim, že 81 kw 1.6 měla v meganu 10.4s.
3_diamanty
suhlasim.... ved diesel rovnakeho vykonu ma takmer o sekundu lepsie zrychlenie ako tento benzin.... ale zase 9 desatin je nic.... v praxi sa nic nedeje.. je to ok 😉
IPace
vaha auta, jinak dlouhe prevodove stupne, moznosti je hoooodne moc 😄
kyklop
mne to az take pomale nepripada vzhladom k velkosti a vyske vozidla 😉 . Megane ma nizsiu hmotnost a lepsiu aerodynamiku, ktora sa zasadne podpisuje pod spotrebu a dynamiku pri vyssiej rychlosti 😉
Banjo
Lepší aerodynamiku (koeficient) mít Mégane asi nebude, leda při pronásobení čelní plochou, která tady bude o hodně větší.
Jaros71
A toto mu fakt sluší...design má u mne nyní za 1-
Ale interier je stále divný..kaplička budíků uprostřed..tady za 3-..
Nový model to bude brzy potřebovat.. 😉
Janodzvonu
Doufám,že ne jako ve Formuli 1 >😒]
NSA
A tou výdrží v F1 myslíš přesně copak?
Janodzvonu
1-2 závody >😒]
NSA
Asi moc formule nesleduješ viď? :no: Kdypak naposledy nějakému z týmů které používají motory Renault odešel motor po 1-2 závodech?
Makovnik
Motor nikam neodide; motor ma po kazdych pretekoch generalku (alebo je zbrusu novy), aby kazdy vikend dokazal spravit tych 600-700km.
NSA
No já jsem si s výdrží motorů Renault v F1 nezačal 😉 >😁
Makovnik
Viem, len Jean to myslel tak, ze ci nafukana 1.2ka vydrzi prave tych 700km alebo zvladne aj viac bez vymeny 😄 Nejde o to, ci skapal na trati. 😄 To som uz tiez davno nevidel, aby sa zadrel motor F1.
adamikos
Nejsilnější 1,2T na světě, nejsilnější 1,6 diesel na světě. Dvojspojka, divize R.S. Za posledních 10 let má Renault 5 titulů v F1, WSR ... jooo někdo umí a někdo čumí 😄
Bravo Renault :yes: Jasně nejlepší technika v mainstreamu 😄
Janodzvonu
Je to prostě nejlepší automobilka na světě. >😁
WinDiesel
Áda si to přečet a kleplo ho. 😄
pogo26
Adamikos je Áda. Prášky konečně zabraly a Áda už šetří na pořádný benzín - TCe 130.
WinDiesel
Vykládej to Ádovi ........... 😄
tesnav
Uz zbyva jen par detailu. Prodavat a vydelavat ...
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
NSA
Nic ve zlým - ale aby se spíš prase vyznalo v tom co jsi napsal?? Asi jsem jednoduchej - ale nepochopil jsem smysl... 😒
petrumr
petrumr
Banjo
Asi je to takhle: autor chtěl nejspíš napsat "jediný stávající turbo benzín", protože s jeho uvedením přestanou dělat 1,2 115 k a 1,4 130 k.
O benzínové 1,6 atmosféře buď neví, nebo píše o turbech a zapomněl to uvést.
Tedy pokud jsem to dobře pochopil. A napsané je to tam fakt blbě.
mastic
Mně by hlavně zajímalo, jestli změnili délky převodů. Protože předchozí 1,4 se stejným výkonem dokáže s autem velmi svižně hýbat a je to skvelý motor, ale taky se odměňuje neustálým vírem v nádrži a reálnou spotřebou převyšuje atmosférickou 1,6 o litřík až dva. Ale palec nahoru za rozšíření nabídky benzínových motorů, jelikož nabídka benzínů renaultu napříč portfoliem je žalostná.