Testy
já bych poprosil o silnější motor....a byl bych spokojený...teda krom té navi...😡 A chybějícího liftbacku 😄
Odpoved je zcela jasna____Nie!
Vyborne MAZDA! :yes:
Vyborne MAZDA! :yes:
mazda 6 sa vydarila o tom niet pochyb.... ale je jasne ze passat je skor firemne flotilove auto... a mazda 6 oslovi privatnych zakaznikov a ja som skor privatny 😉 :yes:
samozrejme, ze privatnych oslovi... je jednoznacne nespravne argumentovat pri predajoch fleetove predaje, pretoze drviva väcsina väcsich spolocnosti (ktore naozaj robia predaje) ma zahrnute v internych predpisoch a smerniciach, ze je mozne kupovat len diesel a od VW alebo Škody... potom chudak zamestnanec moc na vyber nema >😁 (na margo tych, co budu spominat predaje VW a Škody) >😁
A dostávat se do fleetových tendrů zakazuje mazdě kdo ?
ty si fakt myslis, ze niekto vola automobilku do fleetoveho tendra? teda robim v 5. firme a zatial nikto nepozyval do tendra nikoho, vzdy to bolo len VW alebo Škoda v internej smernici... prip. pre senior manazerov audi... a to je vsetko... clovek by aj ocakaval prehodnocovanie fleetovej politiky firmy min. 1x rocne, ale nic take... ja to volam zaslepenost, pretoze poznam kopec obchodakov a manazerov, ktori by brali nieco ine, len im to nejaky hlupy interny predpis zakazuje... cele zle 😒
Tak to jo. Pokud automobilka/dealer sedí a čeká až zavolá nějaká firma, jestli by milostivě nechtěli předložit nabídku do tendru na fleet tak se to vysvětluje. >😁 >😁 >😁
Jeste jednou si precti, co M6-MZR napsal - v drtive vetsine pripadu zadny tendr neni.
Pak by bylo dobré vědět, proč ten tendr není.
Dlouhodobý obchodní vztah, nadstandardní služby a vzájemná důvěra je pro hodně firem důležitější než lepší auto nebo trochu nižší cena.
Občas se k tomu přidá i jistá spřízněnost zainteresovaných osob...
Občas se k tomu přidá i jistá spřízněnost zainteresovaných osob...
NE"zesměšňujte" docela "smutnou" REÁLNOU situaci.. 😉
..proVWázání je takové, že ani o zdarma, na zkoušku půjčené vozy NENÍ ZÁJEM. Nová Mazda 6 je evidentně HODNĚ povedené auto - které přes všechna objektivní plus proti "zajetým smlouVWám" NEmá nejmenší šanci - což by člověka co má rád auta mělo třeba "trošičku mrzet" - a ne se radoVWat že drtivé dominantní postavení 2 (objektivně HORŠÍCH modelů - připomenu že ve VELMI důležité motorizace 2litr v naftě Passat porazil i zástupce další japonské automobilky, Avensis) technicky "nevyjímečných" vozů kdy prodávají občas i VÍC než všichni ostatní dohromady trVWá TrVWá TRVWÁ
PS: Mne by třeba těšilo, kdyby teď prodejům kralovala právě Mazda 6 (protože si to zřejmě ZASLOUIŽÍ - a PASSATů a SUPERBů potkáváte na českých silnicích VÍC než dost - trochu pestrosti NEuškodí.. 😉
..proVWázání je takové, že ani o zdarma, na zkoušku půjčené vozy NENÍ ZÁJEM. Nová Mazda 6 je evidentně HODNĚ povedené auto - které přes všechna objektivní plus proti "zajetým smlouVWám" NEmá nejmenší šanci - což by člověka co má rád auta mělo třeba "trošičku mrzet" - a ne se radoVWat že drtivé dominantní postavení 2 (objektivně HORŠÍCH modelů - připomenu že ve VELMI důležité motorizace 2litr v naftě Passat porazil i zástupce další japonské automobilky, Avensis) technicky "nevyjímečných" vozů kdy prodávají občas i VÍC než všichni ostatní dohromady trVWá TrVWá TRVWÁ
PS: Mne by třeba těšilo, kdyby teď prodejům kralovala právě Mazda 6 (protože si to zřejmě ZASLOUIŽÍ - a PASSATů a SUPERBů potkáváte na českých silnicích VÍC než dost - trochu pestrosti NEuškodí.. 😉
ééé, kde se kdo raduje, že Mazda 6 nemá šanci ?
V této třídě, tedy "housky na krámě", je naprosto irelevantní, jak kvalitní (a to jak objektivně, tak subjektivně) je obecně dané auto. Jde o to, jak "kvalitní" je pro konkrétního zákazníka (ať už jde o prodej do fleetu, nebo do domácnosti). Pokud zákazník za kvalitu považuje předražený krám, nelze se divit, když mu nabízím něco jiného, že má pozice je složitější.
Mít z toho radost ? Prakticky žádné z aut mne neuráží. Pokud si ho někdo koupí, je to jeho volba, kterou je třeba respektovat. Nad důvody se samozřejmě dá polemizovat.
A za mne ? Bohužel již nevyráběná 159 kombi, nebo velmi nedoceněný Accord Tourer. 😉
V této třídě, tedy "housky na krámě", je naprosto irelevantní, jak kvalitní (a to jak objektivně, tak subjektivně) je obecně dané auto. Jde o to, jak "kvalitní" je pro konkrétního zákazníka (ať už jde o prodej do fleetu, nebo do domácnosti). Pokud zákazník za kvalitu považuje předražený krám, nelze se divit, když mu nabízím něco jiného, že má pozice je složitější.
Mít z toho radost ? Prakticky žádné z aut mne neuráží. Pokud si ho někdo koupí, je to jeho volba, kterou je třeba respektovat. Nad důvody se samozřejmě dá polemizovat.
A za mne ? Bohužel již nevyráběná 159 kombi, nebo velmi nedoceněný Accord Tourer. 😉
M6 do fleetů? No proč by ne. Auto je to bezesporu kvalitní o tom sporu není, jak já říkám "japonské Mondeo" - a v této generaci možná i lepší než bývalý fordí skorobrácha.
Jen jest zde ono pověstné pudlí jádro - 6ka OK, ale co pak níže a (nedejbože) výše? Bráti odjinud? Ve firemní flotile - IMHO nemyslitelné. Tož tak.
Jen jest zde ono pověstné pudlí jádro - 6ka OK, ale co pak níže a (nedejbože) výše? Bráti odjinud? Ve firemní flotile - IMHO nemyslitelné. Tož tak.
Nová trojka je snad za dveřmi, takže uvidíme... to by mohlo vyřešit spodní část problému. Konec konců, i CX-5 je poměrně zajímavé vozítko... v základních konfiguracích s 4x2 ani ne přehnaně drahé.
Ta tříčka to sama nevytrhne, zatím je jen HB a sedan, o kombíku v nové generaci pochybuji. Ale co ještě nížeji a výše?
Nižší střední a střední je základ, když na to přijde tak dvojka taky není úplně špatné auto, k tomu CX-5 jako doplněk... samozřejmě těžko přesvědčíš velkou korporaci, která dvacet let kupuje Fordy, aby najednou vzali Mazdu... ta setrvačnost je tu velká a Mazda není úplně sázka na jistotu.
Možná to dokáže v příští generaci, uvidíme... Mazda jako novinka nemá problém deklasovat již starší Passat.
Deklasovat ve srovnávacím testu - NE v prodejích 😐
Zapomněla jste dodat, že v české kotlině a ve fleetových prodejích, v prodejích jednotlivcům už bych to tak jasně pro Passat neviděl.
Fakt sa vydarilo... gratulujem Mazde ku skvelemu autu a dufam, ze aj predaje pojdu hore... toto auto si to bez debaty zasluzi... Bral by som jedine motor 2.5 benzin, len skoda, ze nie je aj manual... ale nevadi, nic nie je dokonale 😄
Tu už asi niekomu ani to nebude postačovať.... >😒]
Ešte že má viečko nádrže na zlej strane >😒]
BRAVWO MAZDA!
Ešte že má viečko nádrže na zlej strane >😒]
BRAVWO MAZDA!
GTI si vzdy nejaku kravinu najde... ja na lanceri nemam problem ze mam vicko na inej strane ako na felde.... 😉 .... stojany na pumpe su obojstranne a vobec... toto riesit moze napadnut len GTIho... normalny clovek taketo kraviny neriesi 😉
kua... ono to nema skrabku vo veku nadrze? OK, nechcem to >😁 >😁 >😁
a nema to ani 600L kufor ... s tym mazda nepochodi >😁
Mazda este nepatri do VW group? Tak to ma u neho smolu 😉)))
GTI tu dnes mozno ani nepride ... kedze mazda 6 jeho nudny passat roznesie jak rolls trabanta :yes:
Som rád že je tu viac takých ludí jak ja,teda aspoň dúfam 😄 Myslím "NEkoncernových" >😁 :yes: :yes: :yes:
no a p. Vaverka pridal jeho postreh, uz som uplne spokojny... takto ma vyzerat auto, super dizajn, konecne AUTO, KTORE JE RADOST SOFEROVAT a nie je len nahanat litre v kufri, som zvedavy ako GTI prekusne 5 hviezdiciek 😄, tolko nedostal ani "takový český passat" OIII 1.2 TSI >😁 >😁 >😁
uznavam ze 6tka je kvalitne a namakane auto.... mam par vyhrad na interier aj predny prelis blatnikov ale to su z uzivatelskeho hladiska skutocne nepodstatne veci.... vzadu na hlavu asi tiez nebude vela miesta .... ale auto je to krasne a kvalitne a ja to uznavam a rad nakolko japoncov mam rad a su mi blizki :yes:
Tu nejde o koncern vs nekoncern. Ide o to ze je to auto robene srdcom a ma na prvy pohlad dusu.
Aj vw vie spravit dobre auto, ale technika bez duse za srdce nedokaze chytit - vid vw, audi.
Z aut co sa mi momentalne designovo pacia, jednoznacne mazda 6 a bmw 4 su designovo super. Mazda 6 ma momentalne vo svojej triede najlepsi pomer hodnota/cena/vykon a to myslim u privatnych kupcov zavazi.
Aj co sa tyka predajov - tie ozajstne sa ukazu az v juli, lebo momentalne ak clovek nekupi skladovku, tak 4-5 mesiacov na auto caka (moj pripad) a tym padom registracia je az v juli, hoci objednal vo februari.
(kamarat co objednal O3 na tom tiez nieje lepsie a caka 2 mesiace uz 😉)))
Aj vw vie spravit dobre auto, ale technika bez duse za srdce nedokaze chytit - vid vw, audi.
Z aut co sa mi momentalne designovo pacia, jednoznacne mazda 6 a bmw 4 su designovo super. Mazda 6 ma momentalne vo svojej triede najlepsi pomer hodnota/cena/vykon a to myslim u privatnych kupcov zavazi.
Aj co sa tyka predajov - tie ozajstne sa ukazu az v juli, lebo momentalne ak clovek nekupi skladovku, tak 4-5 mesiacov na auto caka (moj pripad) a tym padom registracia je az v juli, hoci objednal vo februari.
(kamarat co objednal O3 na tom tiez nieje lepsie a caka 2 mesiace uz 😉)))
presne tak :yes: :yes: :yes😒br />
auto pre znalcov umenia historie mody dobreho jedla a v neposlednom rade aj zien :yes😒br />
v tejto mazde si viem predstavit jazdit skutocnych gentlemanov
auto pre znalcov umenia historie mody dobreho jedla a v neposlednom rade aj zien :yes😒br />
v tejto mazde si viem predstavit jazdit skutocnych gentlemanov
Tak jasné že ja niesom antikoncern a lúbia sa mi autá aj od VW,popravde ja skoro v každej značke a aute vidím niečo dobré. Len sa mi nelúbi že sa dosť často berie VW ako najlepšia automobilka na svete a skoro vždy je v testoch lepší a pripadá mi to ako by na druhých autách hladali niečo čo by im mohli vytknúť len aby bol VW stále lepší 😉 Je pravda že kvalita spracovania je u nich na vysokej úrovni a aj spolahlivosť sa dá povedať ale mohli by sme im vyčítať napr. strohosť,vysokú cenu...Mne osobne sa najviac páčia japonské autá 😄
To viecko bude urcite dovod, preco VW nie je najpredavanejsia znacka v Japonsku. Alebo vo Velkej Britanii...
Moja stara 626, s volantom vpravo, mala viecko na lavej strane. Trojka, s volantom vlavo, ma viecko vpravo. S oboma som pravidelne jazdil na kontinente aj na ostrovoch a NIKDE a NIKDY som nemal najmensi problem.
Lenze na tuto skusenost by musel GTI odist od a) pocitaca, b) od koncernovej vyplatnej pasky.
Moja stara 626, s volantom vpravo, mala viecko na lavej strane. Trojka, s volantom vlavo, ma viecko vpravo. S oboma som pravidelne jazdil na kontinente aj na ostrovoch a NIKDE a NIKDY som nemal najmensi problem.
Lenze na tuto skusenost by musel GTI odist od a) pocitaca, b) od koncernovej vyplatnej pasky.
Nevím, nevím, ale 2,5 se u nás prodává pouze ve výbavě Revolution.... Tedy v jediné a nejvyšší. Kožená sedadla zrovna nemusím, u Mazdy 6 jsou jasně pohodlnější s látkovým potahem.
Ano, v textu je to správně. Děkuji!
Nevzpomenete si, kolik byla okamžitá spotřeba na rovině po dálnici dejme tomu při 130 a 150 km/h?
Stotřicítka lehce nad osm. Německá dálnice (cca 160) jde jezdit zhruba za dvanáct, pokud nejsou kopce a nemusíte často brzdit.
tak toto je pro mě lehce zklamání, čekal jsem, že prodlouží poslední dvě rychlosti a podle toho jak to píšete, tak začali už na čtyřce, ale proti stávající 2,5 tady v těch vyšších rychlostech úspora moc není. V běžných rozhodně ano (srovnávám sice manuál VS automat, ale jinak to bohužel není možné).
Každopádně :yes: za test
Každopádně :yes: za test
Mazda 6 sa mi vždy lúbila a do tejto novej s klasickým objemovým benzínom (nie žiadne 1.2 a podobné sprostosti ) som sa zamiloval 😄 Len dúfam že to tu niekto nebude porovnávať s "vochcávkou" a podobne...Jediná vec čo sa mi asi nelúbi ale to je fakt iba maličkosť je nemožnosť kúpi manuálu v Európe,jedine v USA 😐 Nieje to preklep a nemá to byť naopak ? Inak dosť by ma potešila správa o výrobe šestky MPS,neviete či sa chystá ? Keby jej dali nejaký 300 koňový trojliter benzín a pohon všetkých kolies to by bola paráda 😄
Uz i BMW M5 bylo pro evropu jen z automatem..a do USA dali na vyber.....manul/automat
Proste se musime smirit, ze Evropa uz neni pupek prodeju...(ktere navic porad klesaji klesaji kleasji) a navic Eu porad vyrobce v necem omezuji vic a vis...a tak na to automobilky reaguji....priorita jsou asijske trhy a usa trh...a paknejaka Evropa 😊)))
Jinak byt MPS ..nebo neco ostrejsiho...tak snad mozna i se nehcma zvyklat 😄
Proste se musime smirit, ze Evropa uz neni pupek prodeju...(ktere navic porad klesaji klesaji kleasji) a navic Eu porad vyrobce v necem omezuji vic a vis...a tak na to automobilky reaguji....priorita jsou asijske trhy a usa trh...a paknejaka Evropa 😊)))
Jinak byt MPS ..nebo neco ostrejsiho...tak snad mozna i se nehcma zvyklat 😄
Ona "pupek" snad ani nikdy nebyla - musí se smířit s tím že směřuje k tomu že je (doslova) "druhořadý" trh
😐
😐
Evropa byla a nejspíš stále je nejnáročnější trh. V tomto smyslu tedy je pupkem světa...
V Číně se sice dělá zajímavější byznys, ale co do nároků na kvalitu produktu je to stále ještě druhořadý (nebo co já vím, sedmiřadý) trh.
V Číně se sice dělá zajímavější byznys, ale co do nároků na kvalitu produktu je to stále ještě druhořadý (nebo co já vím, sedmiřadý) trh.
Nejnáročnější? No já nevím. Zkuste si dohledat kolik (vždy těch nejlepších) motorů se do Evropy vůbec nevozí - protože NEnároční evropané by je prostě nekupovali - jim stačí 4válec v naftě.. 😐
Nejnáročnější? No já nevím. Zkuste si dohledat kolik (vždy těch nejlepších) motorů se do Evropy vůbec nevozí - protože ti "nároční" evropané by je prostě nekupovali - jim postačí 4válec v naftě.. 😐
Tu náročnost trhu bych posuzoval z pohledu možností, co s tím kterým autem "lze udělat". Tedy ne jen v otázce motorů, ale také možností individualizace, nebo chceme-li možnost konfigurovatelnosti a dále dostupné výbavy. I zde u této Mazdy 6 lze zaznamenat povzdechy na kombinací výbav a motorů. Sama pamatuješ, jak zde nedávno byla rozebírána možná konfigurace nové Octavie se základní 1.2 s nesmyslnou cenovkou. To je právě ta možnost. Kdokoliv si může "ušít auto na míru". Evropský zákazník si na toto očividně zvykl a v momentě, kdy zde tato možnost je, je obtížné s touto konkurencí bojovat, když nenabízím to, co zákazník vyžaduje, nebo očekává. A čím dále půjdeme, tím to bude výraznější. Stačí se podívat na evropský běžný vysoký standard v podobě 7er, A8 a S. K tomu ještě individualizační programy. A to zdaleka nejsme na konci zdejší nabídky. Tedy ano. Evrospký trh taktéž považuji za nejnáročnější.
To ANO. Já si pod "nejnáročnější" představuji NEJ- motorizace, máte pravdu že dnešní evropský zákazník (kterému to 2.0 diesel opravdu většinově STAČÍ) si pod tím (spíš) představuje další prvky výbavy..
PS: Nic proti nim, ale... nejDŘÍVe ten "pořádný" motor a až PAK (k němu) slušnou výbavu (aneb Octavia 1.2 za 700 t. kč - byť se slušnou výbavou je pro mne NEauto 😉
PS: Nic proti nim, ale... nejDŘÍVe ten "pořádný" motor a až PAK (k němu) slušnou výbavu (aneb Octavia 1.2 za 700 t. kč - byť se slušnou výbavou je pro mne NEauto 😉
Je fakt, že drtivá většina nejlepších motorů se do Evropy nevozí... ty se tu vyrábí 😉
..a ve větší míře prodávají na jiných kontinentech, neb Evropan si vystačí s 2litrem v naftě 😉
PS: Měla jsem na mysli něco jako třeba nový Lexus IS - jehož TOP verze s 8mistupňovým AISINem a 3,5 litrovým V6 je pro Evropany "moc" (a takových příkladů je...
PS: Měla jsem na mysli něco jako třeba nový Lexus IS - jehož TOP verze s 8mistupňovým AISINem a 3,5 litrovým V6 je pro Evropany "moc" (a takových příkladů je...
Jenže o tom, že IS v top verzi je pro evropany moc rozhodl jaksi Lexus sám. Ne zákazníci. A pokud je IS pro evropany moc, tak je pro evropany moc i 335, C350, nebo A4 3.0 TFSI ? A M, AMG, RS ?
Jistě, do Evropy se spoustu aut nedováží, ale zákazník ani nedostal šanci rozhodnout/ukázat, že je opravdu "nechce". Navíc, pokud by v nabídce nebyl evropský ekvivalent, tak bych si ještě řekl OK. Tak to ale není. Samozřejmě vyjímky existují, ale opravdu nevím, jaká je další alternativa v očich budoucího majitele při koupi třeba Camara.
Jistě, do Evropy se spoustu aut nedováží, ale zákazník ani nedostal šanci rozhodnout/ukázat, že je opravdu "nechce". Navíc, pokud by v nabídce nebyl evropský ekvivalent, tak bych si ještě řekl OK. Tak to ale není. Samozřejmě vyjímky existují, ale opravdu nevím, jaká je další alternativa v očich budoucího majitele při koupi třeba Camara.
Ale takové rozhodnutí přece nepadne "jen tak" = je to na základě analýzy trhu. Ano motory jako je 35i a další se prodávají (i když dnes už méně než by se mi "líbilo") - nárůst 4válců je DRTIVÝ + a bude "hůř"), ale to je (i zde z diskuzí velmi znatelné) "specifické" vnímání modelů D3
Šancí "rozhodnout" dostali evropští zákazníci už xy - a bez výjímky vždy to dopadlo stejně = další (a další) pokus(y) snad ani nejsou potřeba..
PS: VÍCE vozů jako je (cenově VELMI "rozumné") Camaro - bych si na silnicích přála potkávat (a MUSTANGů a ... a nic dalšího alespoň trochu podobného mne NEnapadá 😄
PPS: Kolik ks naftový 4válců se prodá na jedno (v Evropě prodané) Camaro? Raději NEvědět 😉
Šancí "rozhodnout" dostali evropští zákazníci už xy - a bez výjímky vždy to dopadlo stejně = další (a další) pokus(y) snad ani nejsou potřeba..
PS: VÍCE vozů jako je (cenově VELMI "rozumné") Camaro - bych si na silnicích přála potkávat (a MUSTANGů a ... a nic dalšího alespoň trochu podobného mne NEnapadá 😄
PPS: Kolik ks naftový 4válců se prodá na jedno (v Evropě prodané) Camaro? Raději NEvědět 😉
Japonci sem často nevozí své nejvyšší motorizace. Třeba Infiniti nám tu místo M56 nabízí M30d. Doslova místo. Motor s pomalu polovičním výkonem. Ale je to prý "sportovní diesel", netřeba zoufat. 😉 Důvod je jednoduchý. Prodeje mizerné a tyhle motorizace na tom nic nezmění, jen pro ně představují další náklady. Nejsme zkrátka dost důležití, jinak by je tu nabízeli. Nevím, co očekávají, bez boje jim totiž nikdo dobré pozice nedá.
V té bílé barvě vypadá velmi dobře. Z hlediska vzhledu je pro mě stále vadou na kráse optika zadních světel, působí poměrně archaicky, to je škoda. Černý interiér, s poměrně dynamickým tvarováním také vypadá dobře. Jestli to i dobře jezdí, tak není důvod ji nezvolit. Z testem zmíněných nedostatků mi přijde jako nejpodstatnější ten prostor na pravé koleno. Jde o to, jestli po delším opírání o tvrdý plast nebolí?
[odkaz]
[odkaz]
Tvrdý plast - zvlastni je ze to nikdy nevadilo pri testech u Passatu.....nebo ne az tak markantne..u Mondea byl a je vždy cely spodek /boky pristrojovky prijemne mekkcene..ale vzdy se vyzdvyhne (at pozitivne/negativne) jen to co je treba 😄
Mou volbou by byl určitě kombík, ale jinak potěší informace, že i sedan zvládla Mazda dobře. Tedy nejlépe. 😄
Parádní kára 😄
Přijde mi úsměvná ta informace u manuálu pouze pro amerika. Divím se, že zrovna tam by to někdo chtěl >😁
Mazda nabízí skvělé auto s příznivou cenovou politikou a ukazuje, že to jde i bez pochybných turbomotorů, těžko hledám výhrady. Jsem zvědavý, jestli čas ukáže, že není tak dokonalá, jak se zdá být.
:yes:
Přijde mi úsměvná ta informace u manuálu pouze pro amerika. Divím se, že zrovna tam by to někdo chtěl >😁
Mazda nabízí skvělé auto s příznivou cenovou politikou a ukazuje, že to jde i bez pochybných turbomotorů, těžko hledám výhrady. Jsem zvědavý, jestli čas ukáže, že není tak dokonalá, jak se zdá být.
:yes:
Bohužel, bylo by to pěkné auto ale víčko nádrže na špatné straně a krátký přední sedák, to málokdo překousne. ;-\
A to este nevies, ze do anglicka to budu dodavat aj s volantom na spatnej strane 😉)))))
No počkej, mě napadají tak 2-3 lidi co mají s víčkem problém... a ti by si stejně Mazdu nikdy nekoupili >😁
Co to meleš? Nádrž za řidičem je špatné řešení? Tebe opravdu baví tahat se s tankovací pistolí a vytahovat ji na druhou stranu auta? Mně naopak řešení Mazdy (a snad všech Japonců) připadá logické. Nepochybuji, že pro trhy kde se jezdí vlevo, to je naopak. Je to zcela jinak, kdyby to někomu podstatně vadilo, tak např. koncernových aut se tu prodá zlomek a skutečnost je jiná.
Onehdy se tu rozhořela vášnivá diskuse, kdy jeden zdejší "odborník" sobě nekriticky a s posměchem prohlašoval, že tomuhle má prý konkurovat nová Octavia. Má prý prémiovější delší zadní sedák >😁 , prémiovější barvičky na displejích na palubovce atd., hmmm to možná má, znalci ale ví, že na sedák a barvičky na displejích se nejezdí... 😉 :yes:
Octavia s M6 nejde srovnávat, O3 je LB, M6 je SEDAN 😉
Ty jsi moc aut nekupoval, viď? 😄
To vysvětluj někomu jinému. V tom to ale ani tak není. Octavia je postavena na podvozku Golfu a jak všichni víme, z malého velký krám neuděláš a na profilu Octavie je to znát, stačí se podívat na ten disproporční zadní převis se kterým ani Kabáň (při vší úctě k němu, jako špičkovému designérovi) nic udělat prostě nemohl. Kdežto tohle má rozvor téměř identický s BMW 5, krátké převisy, navíc nízká váha a víceprvek v základu! Octavia podle některých má ale svůj "prémiovej" sedák, hmmm... 😄
S tím podvozkem nemáš úplně pravdu. Na stejné platformě vyjede třeba další Passat.
Asi to špatně napsal, zřejmě řešil rozvor a u Passatu je nasnadě, že víceprvek bude v základu.
Octavia je postavena na podvozku Golfu a jak všichni víme, z malého velký krám neuděláš a na profilu Octavie je to znát, stačí se podívat na ten disproporční zadní převis se kterým ani Kabáň (při vší úctě k němu, jako špičkovému designérovi) nic udělat prostě nemohl.
Tohle už prostě neplatí. Octavia je MQB a mohla mít libovolný rozvor, ten "podvozek Golfu" v tomto směru žádné omezení nepředstavuje.
Tohle už prostě neplatí. Octavia je MQB a mohla mít libovolný rozvor, ten "podvozek Golfu" v tomto směru žádné omezení nepředstavuje.
Mohla mít, ale nemá. Z technicky měřitelnýho hlediska bude vždy spíš Golf než Passat 😉
Nemá smysl abychom my dva mezi sebou diskutovali o tom, jak to autor myslel. Jen jsem poukázal na to, že technické omezení například rozvoru díky podvozkové platformě u Octavie neplatí.
Že je ten produkt nějak pozicovaný a patří k tomu nějaké ceny a motorizace je věc jiná, i přes všechny tanečky okolo je Octavie samozřejmě nižší střední, ale není to díky technickému omezení vyplývajícího z podvozkové platformy (jak tomu bylo u Octavie I).
Že je ten produkt nějak pozicovaný a patří k tomu nějaké ceny a motorizace je věc jiná, i přes všechny tanečky okolo je Octavie samozřejmě nižší střední, ale není to díky technickému omezení vyplývajícího z podvozkové platformy (jak tomu bylo u Octavie I).
V tomhle se přikláním k Emelovi. A tohle prohlášení nedává moc smysl, protože Passat a Golf budou po technické stránce prakticky stejné auto. Na nápravu se můžeš dívat jako na prvek výbavy a ano, Passat bude mít nejspíš multilink už v základu. Dlouhý zadní převis a profil Octavie nejsou kvůli technické spřízněnosti s Golfem. Tomu tak mohlo být v první generaci. Dnes je tomu tak, protože to tak chtějí. Podlahu s Golfem nesdílí.
Kupte si Dacii Logan 1,2 16V ve výbavě access v bílé barvě s pětiletou zárukou za vynikajících 159 900 KČ. Jak praví slogan - THING BIG, PAY LITTLE - BRAVO DACIA!!! :yes:
Nejdřív jsem si myslel, že "dýluješ" nějakej prášek, nebo kuřivo, ale teď koukám, že musíš nasazovat v servisu dacie odtahovou hadici na vejfuky a vono se to ne vždy povede... 😉
Anglinu by jsi měl zlepšit, Rumune 😄
Anglinu by jsi měl zlepšit, Rumune 😄
Rodí se nám tu další komická postavička 😄
Takovej druhej Zdravej rozum >😒]
Je to jako kdyby na serveru o víně doporučoval krabicové... přece na vožrání to stačí, vůbec nechápu, proč by někdo platil stovku za lahev...
Este by to chcelo priame porovnanie parametrov s aspon 2-3 najpredavanejsimi konkurentmi v triede - tam kde su tabulky a nejake video a bol by to super test.
paradny kus auta... :yes😒br />
to bude riadna bitka ked to porovname s P508 alebo C5 alebo s S60 ci Insigniou alebo mondeom
zrazu octavia bude razom nizsia stredna >😁 aj u najvacsich fanatikov ktori ju tlacia kdesi kde nepatri >😁 :yes: a to este neratame nemecku premiu 😉
to bude riadna bitka ked to porovname s P508 alebo C5 alebo s S60 ci Insigniou alebo mondeom
zrazu octavia bude razom nizsia stredna >😁 aj u najvacsich fanatikov ktori ju tlacia kdesi kde nepatri >😁 :yes: a to este neratame nemecku premiu 😉
Mazda 6 revolution vs Passat highline
2.5 141kw vs 2.0 155kw vykon
4870 vs 4769 dlzka
1840 vs 1820 sirka
2830 vs 2712 razvor
1360 vs 1537 hmotnost
6.3 vs 7.2 spotreba
32690 eur vs 40955 eur cena - porovnatelna vybava
489 vs 565 Batozinovy priestor
2.5 141kw vs 2.0 155kw vykon
4870 vs 4769 dlzka
1840 vs 1820 sirka
2830 vs 2712 razvor
1360 vs 1537 hmotnost
6.3 vs 7.2 spotreba
32690 eur vs 40955 eur cena - porovnatelna vybava
489 vs 565 Batozinovy priestor
Já taky nechápu, proč vlastně lidi ty Passaty kupujou 😄 Holt, prodat ve všech směrech papírově horší produkt za daleko větší peníze a ještě mít spokojené zákazníky umí jen Volkswagen a Apple.
tak toto je totalny debakel...... passat to dostal riadne vyzrat od mazdy :yes😒br />
ale netreba sa cudovat.. passat je firemne auto
kdez to mazda je auto pre skutocnych zakaznikov :yes:
ale netreba sa cudovat.. passat je firemne auto
kdez to mazda je auto pre skutocnych zakaznikov :yes:
Takže PASSATů se budou dál prodávat mnohoNÁSOBKY Mazdy 6
To hej, ale za nimi sa aj menej tym padom ludi otoci, lebo uz daaaaavno zovsedneli.
Otázka je, jaké procento zákazníků má opravdu zájem, aby se za jeho vozem ostatní otáčeli... Takoví lidé si podle mě nekupují sedany střední třídy....
Já osobně na dálnici passaty bedlivě sleduju >😒]
Proč bych měl chtít, aby se za mým autem lidé otáčeli? To pak jen slyšíš, tys byl tu a támhle, viď, lidi na tebe na křižovatkách mávají atd. Děkuji, nechci. Proto ani firemní auta nemají žádný polep (ani decentní na blatníku) a dávno jsem vyrostl z touhy po nějaké pěkné poznávací značce. Akorát si tě všichni pamatují. Chci, aby se mi líbilo, ne že ne, ale neměl bych nic proti tomu, aby mělo nějaký maskovací systém, který by ho učinil naprosto nezajímavým pro okolí. 😄
Pokud stojíš o pozornost, pořiď si kabriolet a partnerce zabav svršky. >😒]
Pokud stojíš o pozornost, pořiď si kabriolet a partnerce zabav svršky. >😒]
To bolo hlavne myslené ako KRÁSNE auto za ktorým sa každý otoči. Pochybujem že v tej ešte stihnú obdivovať krásu šoféra a vo väčších mestách ho ešte k tomu poznať. Ja chcem mať doma krásne veci, či už sa jedna o nábytok,obrazy alebo auta. Samozrejme ak mám na také auto, nič nevylučuje si ešte zakúpiť druhé ako nenapadnú nákupnú tašku pre bežne behanie hlavne v dnešnej dobe keď sú auta také lacné a s útokom čínskych na naše trhy budú ešte lacnejšie
Šoféra tak snadno nepoznají (pokud to není kabriolet), ale auto ano, pokud nemáš něco nenápadného. Sestřenku běžně ve městě lidé zdraví, protože si myslí, že auto řídí její manžel. 😄
Jak říkám, také chci, aby se mi auto líbilo, ale nemám nic proti tomu, aby se ostatním nelíbilo. Vím, že je to běžný kompliment, nicméně já se dnes neotočím ani za Ferrari. Když se za autem otočím, tak proto, že jsem ho zahlédl koutkem oka a nepoznal jsem ho, přičemž mě něčím zaujalo - ve skutečnosti to nic být nemusí, kolikrát je to obyčejná plechovka, jen z toho nedostatku informací mozek usoudil, že bych se měl podívat lépe. Někdy jde o ověření, že mě nešálí zrak. 😄 To byl případ třeba růžové Octavie. 😲
Jak říkám, také chci, aby se mi auto líbilo, ale nemám nic proti tomu, aby se ostatním nelíbilo. Vím, že je to běžný kompliment, nicméně já se dnes neotočím ani za Ferrari. Když se za autem otočím, tak proto, že jsem ho zahlédl koutkem oka a nepoznal jsem ho, přičemž mě něčím zaujalo - ve skutečnosti to nic být nemusí, kolikrát je to obyčejná plechovka, jen z toho nedostatku informací mozek usoudil, že bych se měl podívat lépe. Někdy jde o ověření, že mě nešálí zrak. 😄 To byl případ třeba růžové Octavie. 😲
Je to pěkný. Už první Mazda 6 byla ve své době krásné auto a ještě dnes se na ten exteriér dá koukat. Podle mě nejpovedenější neevropský design. Nicméně, proti Passatu to stejně nemá šanci 😄 Můžeme tu o tom diskutovat, vést spory a můžeme s tím i nesouhlasit, ale prodejní čísla to jasně potvrdí 😄
To ze sa nieco predava viac neznamena VOBEC ze je to lepsie. To snad pochopi aj ziak na zakladnej skole, nieto dospely jedinec.
Potom by ferrari bolo horsie auto ako passat, lebo passat sa predava viac. (extremne prirovnanie ale snad Tomas pochopi co tym je myslene)
Treba porovnat vsetky faktory spolu - cena / kvalita / value for money a potom porovnavat, nielen predajnost.
Mazde staci dobra predajnost a momentalne uz je po rokoch v zelenych cislach, pricom passat musi ovela viac kusov predat aby bol "uspesny".
Potom by ferrari bolo horsie auto ako passat, lebo passat sa predava viac. (extremne prirovnanie ale snad Tomas pochopi co tym je myslene)
Treba porovnat vsetky faktory spolu - cena / kvalita / value for money a potom porovnavat, nielen predajnost.
Mazde staci dobra predajnost a momentalne uz je po rokoch v zelenych cislach, pricom passat musi ovela viac kusov predat aby bol "uspesny".
Když vezmeš dva podobné produkty v podobné cenové kategorii a jednoho se prodává několikanásobně více, tak je to podle mě na 99% lepší produkt. Tvoje přirovnání s Ferrari je úplně mimo mísu. Každý, kdo koupí Passat si může koupit Mazdu 6 a naopak, ale ani jeden ze zákazníků těchto aut si nemůže koupit Ferrari.
Ne, ten produkt může mít lepší marketing na milion způsobů. O kvalitě produktu to nemusí nic znamenat. V dnešní době nejsou čísla prodejů o kvalitě produktu, ale o tom, jak je kdo umí prodat.
Windows ma 93% penetraciu trhu. Je to najlepsi OS na svete? Nemyslim si.
Jak pro koho, záleží na prioritách... pro většinu asi ano.
Opat otazka vacsiny 😄
V "creative industries" (hudba, film, video) dominuje Mac OS X. Mozno nie v CR a SR, ale tam, kde sa softver plati, co su zaroven dramaticky vacsie trhy, celkom urcite.
V consumption side of the market dominuje Windows. Vyber si, ktora vacsina je pre teba zaujimavejsia 😄
Ale trhovy podiel nie je podstatny. Podstatny je zisk. Pozri, Apple ma stale 70% podiel na globalnych ziskoch z predaja mobilnych telefonov.
V "creative industries" (hudba, film, video) dominuje Mac OS X. Mozno nie v CR a SR, ale tam, kde sa softver plati, co su zaroven dramaticky vacsie trhy, celkom urcite.
V consumption side of the market dominuje Windows. Vyber si, ktora vacsina je pre teba zaujimavejsia 😄
Ale trhovy podiel nie je podstatny. Podstatny je zisk. Pozri, Apple ma stale 70% podiel na globalnych ziskoch z predaja mobilnych telefonov.
V ostatních industries dominují také Windows, není to jen koncový spotřebitel.
Apple má své iPhony, Microsoft má zase své databáze a firemní software... ale to odbíháme od tématu.
Apple má své iPhony, Microsoft má zase své databáze a firemní software... ale to odbíháme od tématu.
Ale ne...byl jsi poslední dobou v nějakém skutečném studiu (nemyslím někoho, kdo má dvě pracovní stanice a profi kameru)?
Tam se využívají na zakázku postavené clustery, které nevyužívají ani Winy, ani OS X.
Na OS X už se v profi sféře nejede, protože Mac Pro je těžce za zenitem - podpora zoufalá, rozšiřitelnost omezená. Grafici na Macích zůstávají, ale tam to je spíš setrvačností danou tím, že mají nakoupen drahý software a osvědčené workflow.
Řekněme, že potřebuješ skutečně rychlý počítač na databáze/střih/výpočty/virtualizaci - to znamená minimálně 2x Xeon. 64GB RAM, kvalitní diskové pole a podpora, podpora a ještě jednou podpora - umí to Apple nabídnout?
Bohužel neumí (koupit samozřejmě můžeš cokoli, ale...), nabízí místo toho kre*énské launchery a napůl funkční cloudy - našli holt zdroj příjmů mezi iPhonisty. V PC sféře se situace mění daleko rychleji, než v automotive - co platilo v roce 2009 je dnes naopak a za ty tři roky se to stihlo protočit klidně pětkrát.
To jen tak na okraj 😄
Tam se využívají na zakázku postavené clustery, které nevyužívají ani Winy, ani OS X.
Na OS X už se v profi sféře nejede, protože Mac Pro je těžce za zenitem - podpora zoufalá, rozšiřitelnost omezená. Grafici na Macích zůstávají, ale tam to je spíš setrvačností danou tím, že mají nakoupen drahý software a osvědčené workflow.
Řekněme, že potřebuješ skutečně rychlý počítač na databáze/střih/výpočty/virtualizaci - to znamená minimálně 2x Xeon. 64GB RAM, kvalitní diskové pole a podpora, podpora a ještě jednou podpora - umí to Apple nabídnout?
Bohužel neumí (koupit samozřejmě můžeš cokoli, ale...), nabízí místo toho kre*énské launchery a napůl funkční cloudy - našli holt zdroj příjmů mezi iPhonisty. V PC sféře se situace mění daleko rychleji, než v automotive - co platilo v roce 2009 je dnes naopak a za ty tři roky se to stihlo protočit klidně pětkrát.
To jen tak na okraj 😄
Nesouhlasím😒br />
*
*
Já osobně mám ten "zastaralý" Mac Pro a nemůžu si na nic stěžovat.
2x Xeon,8 fyzických jader (16 v HT) rozšiřitelné až na 128GB ram, na rendering můžu dokoupit pravidelně profi graf. kartu a nemám co řešit. SSD v tom již mám. Pokud pominu uživatelské věci jako USB 3.0 apod, nikam se technika v procesorech za poslední roky zase tak moc neposunula a vlastně tak ani není důvod přecházet na něco novějšího (kde je reálný nárust výkonu max. v řádu procent. Podporu mám tkay ukázkovou (dá se přikoupit apple care). Navíc u této poctivé hliníkové krabice člověk nabývá pocit jistoty, že zapne a opravdu bude pracovat. (Jeden M- Pro mi běží už 4 roky, ten dvouprocesorový jsem kupoval v loni a čekám, že vydrží ještě hodně let s upgrady ramky a grafiky).
Sice je fakt, že Apple honí zisk hlavně na nesmyslech jako iPhone a iPad, nicméně právě MAC a MACBOOK PRO dávají jasný signál, že to byla technologická špička na poli domácí výpočetní techniky. A vlstně podle mě ještě pořád je.
Jinak k mazdě 6: jednoznačně :yes:
*
Já osobně mám ten "zastaralý" Mac Pro a nemůžu si na nic stěžovat.
2x Xeon,8 fyzických jader (16 v HT) rozšiřitelné až na 128GB ram, na rendering můžu dokoupit pravidelně profi graf. kartu a nemám co řešit. SSD v tom již mám. Pokud pominu uživatelské věci jako USB 3.0 apod, nikam se technika v procesorech za poslední roky zase tak moc neposunula a vlastně tak ani není důvod přecházet na něco novějšího (kde je reálný nárust výkonu max. v řádu procent. Podporu mám tkay ukázkovou (dá se přikoupit apple care). Navíc u této poctivé hliníkové krabice člověk nabývá pocit jistoty, že zapne a opravdu bude pracovat. (Jeden M- Pro mi běží už 4 roky, ten dvouprocesorový jsem kupoval v loni a čekám, že vydrží ještě hodně let s upgrady ramky a grafiky).
Sice je fakt, že Apple honí zisk hlavně na nesmyslech jako iPhone a iPad, nicméně právě MAC a MACBOOK PRO dávají jasný signál, že to byla technologická špička na poli domácí výpočetní techniky. A vlstně podle mě ještě pořád je.
Jinak k mazdě 6: jednoznačně :yes:
Samozřejmě že je zajímavější ta "consumption side of the market ". Těch pár kreativců tvoří naprosto nezajímavé procento. Konzument je ta dojná kravička, co dává mléko a platí tenhle byznys 😄
Mac je oblíbený pro svou uživatelskou přívětivost a vertikální integraci u Apple. Když budu bydlet v USA a budu potřebovat prostě počítač, také budu koukat na Apple, protože jen málokdo dokáže nabídnout podobné služby. Právě ti kreativci jsou obyčejní uživatelé, kteří o počítačích moc nevědí. A jde o lidi, kteří si mohou dovolit vyšší ceny Apple. Ve firmách, které přeci jen chtějí více než stylové obchůdky na každém rohu, už takovou penetraci nemá. Mimo USA mi právě vadí, že platím stejné peníze a služby mizivé.
Apple spíš postupně opouští profi scénu. Viz smrt Xserve. Pro zatím žije, ale těžko říct, jak dlouho. Osobně mám Pro rád, ale je to pro mne technologie včerejška. Kdo by chtěl něco takového u stolu? Dám přednost pracovní stanici v racku v nějaké jiné místnosti a terminálu. Apple táhnou produkty pro běžné spotřebitele. Nakonec profíkovi je jedno, jaký operační systém používá, jemu jde o pracovní prostředí a nenáročnost - nechce se zabývat ničím nad rámec své profese. Microsoft má nezanedbatelný podíl na trhu serverů a velkou penetraci ve firmách.
Apple spíš postupně opouští profi scénu. Viz smrt Xserve. Pro zatím žije, ale těžko říct, jak dlouho. Osobně mám Pro rád, ale je to pro mne technologie včerejška. Kdo by chtěl něco takového u stolu? Dám přednost pracovní stanici v racku v nějaké jiné místnosti a terminálu. Apple táhnou produkty pro běžné spotřebitele. Nakonec profíkovi je jedno, jaký operační systém používá, jemu jde o pracovní prostředí a nenáročnost - nechce se zabývat ničím nad rámec své profese. Microsoft má nezanedbatelný podíl na trhu serverů a velkou penetraci ve firmách.
Vůbec nejde o to, jak dobrý systém je to jako software. To zajímá lidi jako jsem já, ne běžné uživatele. Je to odpad, nikdy se to nemělo dostat na trh. Jenže z tohoto hlediska se na to nikdo dívat nebude a jako celek má své silné stránky. Kritéria vedení a IT profesionálů jsou kolikrát diametrálně odlišná. Je to jeden z důvodů, proč má IT tak špatnou pověst.
Vynikajici test jeste lepsiho auta. Nelze jinak, nez BRAVO MAZDA... :yes:
Jak, že MOŽNÁ nebudeme souhlasit? Samozřejmě, že nebudeme souhlasit. Právě, že (blatníkové) nateklé obliny a "look" opravdu z (hodně) staré školy. S tímhle pak dokonale koresponduje oblouznění, které prožívá jistá diskusní vrstva. Schválně se podívej, kdo na diskusi předvádí adorační kejkle...
Avšak buďme korektní - i přes třídně minimalistické sedáky, snad dokonce i údiv vzbuzující černobílá grafika palubního počítače (ano, Japonsko, výkvět techniky), přes otlučené pravé koleno, přes vzadu místo jen pro euro-malá-piva, přes druhohouslovou aparaturu, přes letargičtější převodovku, a přes vyšší hluk od kol to bude jistě výborná koupě. Tedy... pro někoho.
Osobně však nové mazdě šest docela fandím. Ne každý má na to, aby si pořidil nového Apoštola, ne každý si může dovolit ve středním mainstreamu čtyřkolku, ne každý se pohybuje ve společenských kruzích, kde se samozřejmě započítává i image, prestiž. Je proto dobře, že jsou i jiné alternativy, koneckonců, čekači na nové Mondeo, kterým se snad z dlouhého čekání hlásí už i "heveroidy" nakonec třeba vezmou za vděk i novou mazdou. Proč ne? Dobře jim tak.
To víš, jsou ovšem automobilky, které nemusí vyrábět coupé/sedan v jednom, jsou automobilky, které střihnou praktického sedana a jako bonus ti nabídnou odvozené a nekompromisní coupé-čtyřdvířko, ne ne nyní nemám na mysli prémiovou ikonu, automobilku z nejmilejších - Mercedes-Benz, nyní myslím "jen" na supermainstreamového guru Evropy, na VOLKSWAGEN. Tak si vyber.
P.S. [odkaz] [odkaz] Kdo umí, ten umí. BRAVWO :yes: :-!
Avšak buďme korektní - i přes třídně minimalistické sedáky, snad dokonce i údiv vzbuzující černobílá grafika palubního počítače (ano, Japonsko, výkvět techniky), přes otlučené pravé koleno, přes vzadu místo jen pro euro-malá-piva, přes druhohouslovou aparaturu, přes letargičtější převodovku, a přes vyšší hluk od kol to bude jistě výborná koupě. Tedy... pro někoho.
Osobně však nové mazdě šest docela fandím. Ne každý má na to, aby si pořidil nového Apoštola, ne každý si může dovolit ve středním mainstreamu čtyřkolku, ne každý se pohybuje ve společenských kruzích, kde se samozřejmě započítává i image, prestiž. Je proto dobře, že jsou i jiné alternativy, koneckonců, čekači na nové Mondeo, kterým se snad z dlouhého čekání hlásí už i "heveroidy" nakonec třeba vezmou za vděk i novou mazdou. Proč ne? Dobře jim tak.
To víš, jsou ovšem automobilky, které nemusí vyrábět coupé/sedan v jednom, jsou automobilky, které střihnou praktického sedana a jako bonus ti nabídnou odvozené a nekompromisní coupé-čtyřdvířko, ne ne nyní nemám na mysli prémiovou ikonu, automobilku z nejmilejších - Mercedes-Benz, nyní myslím "jen" na supermainstreamového guru Evropy, na VOLKSWAGEN. Tak si vyber.
P.S. [odkaz] [odkaz] Kdo umí, ten umí. BRAVWO :yes: :-!
to mas take bobky, ze si musel dat do odkazu passata cc miesto obycajneho? >😁 >😁
Nemám, musel jsem zvolit variantu, která má bližší designový vztah k horní mazdě. Akorát holt, když chceš ve Volkswagenu vozit vzadu patnáctileté děti, tak si pořídíš sedan. Co si pořídíš u mazdy? >😁
Kombi, p. Jungmann to napsal zcela jasně, kdo chce stěhovat lednice, volí Wagon. Ty "asijská častuško." 😉
Takhle, Mazda je malá jen měřítky vyšší střední, mezi sedákem a střechou je 940mm, Passat má... 940mm.
Emele, četl jsi horní test?
Četl... 940. Ale při opření je tam zřejmě méně místa, díky více se svažující střeše.
No a o to jde. Nebo bys snad chtěl sedět v předklonu? 😄
ad PS: Ano udělat u předokolky větší zadní převis než přední (a zajistit tak nejhorší trakci ve své třídě) - to (vskutku) NIKDO jiný NEdokáže 😉
Zde pozor, snímky vypovídají o jízdních vlastnostech aut velmi nepřesně... 😉
Sorry, ale teď musím: Tohle píše majitelka C5 - auta, které jinak než rovně ani neumí jezdit?
..kdybych tak dostala € pokaždé když tohle slyším... 😉
PS: A ano ŘÍKÁ + k tomu připomíná že její C5 V6 má nejlepší trakci ve třídě :yes: 😄
PS: A ano ŘÍKÁ + k tomu připomíná že její C5 V6 má nejlepší trakci ve třídě :yes: 😄
Samozřejmě při jízdě rovně...
Ano, tohle je slyšet na adresu C5 velmi často a po osobních zkušenostech se ani trochu nedivím.
Mimochodem - jak se ta trakce měří?
Ano, tohle je slyšet na adresu C5 velmi často a po osobních zkušenostech se ani trochu nedivím.
Mimochodem - jak se ta trakce měří?
Tak po "osobních zkušenostech"? POVÍDEJTE PŘEHÁNĚJTE.. 😄
ad Mimochodem (fuj fyzika) - to je hodně MIMO mé obory vzdělání - ale ráda se poučím (jestli to vy víte - mé znalosti "končí" u toho že na amerických pneu je/bývala kvalita trakce vyznačena na boku) - jinak se (celkem) "spokojím" s VÝSLEDKY (trakce pneu či "celých aut" 😉
ad Mimochodem (fuj fyzika) - to je hodně MIMO mé obory vzdělání - ale ráda se poučím (jestli to vy víte - mé znalosti "končí" u toho že na amerických pneu je/bývala kvalita trakce vyznačena na boku) - jinak se (celkem) "spokojím" s VÝSLEDKY (trakce pneu či "celých aut" 😉
O trakci se obvykle mluví jako o schopnosti přenést výkon na silnici. Slušným ukazatelem trakce může být třeba zrychlení 0-100...
CO je trakce (a jak se "porovnávají" pneu) to je samozřejmě jasné - dá se i "cítit" jak se kola "drží" povrchu vozovky - nevím jak je to s "porovnatelnými měřitelnými" hodnotami (jako je třeba tuhost karoserie..
PS: Tak zatím NIC (bez odpovědi) tak se asi budu muset "spokojit" s tím že C5 V6 má trakci VÝBORNOU (prý i NEJlepší ve třídě) a (už ne passat) CC zase nejHORŠÍ 😄
PS: Tak zatím NIC (bez odpovědi) tak se asi budu muset "spokojit" s tím že C5 V6 má trakci VÝBORNOU (prý i NEJlepší ve třídě) a (už ne passat) CC zase nejHORŠÍ 😄
Takže říkáš, že ideálních jízdních vlastností dosáhneš přikurtováním palety s olovem na kapotu? Co myslíš, bude pět metráků stačit? 😉 Ty plechy a plasty tvořící zadní převis zase tolik neváží (v porovnání s ingotem nad přední nápravou). To už víc udělají ty tvé oblíbené dvojité lichoběžníky.
>😒] 😉
Zrovna VY že byste dával přednost řešení McPherson před dvojitými lichoběžníky...? 😉
PS: KDE jste vyčetl něco o pěti metrácích a paletě s olovem? (zmínila jsem jen FAKTA - závěry z testů.. 😄
PPS: Zrovna VY že byste nevěděl že NEjde jen o "ty plechy a plasty tvořící zadní převis"? 😉
PS: KDE jste vyčetl něco o pěti metrácích a paletě s olovem? (zmínila jsem jen FAKTA - závěry z testů.. 😄
PPS: Zrovna VY že byste nevěděl že NEjde jen o "ty plechy a plasty tvořící zadní převis"? 😉
Hlavně by mě zajímalo, kde jsi z toho zase vyčetla , že obecně dává _MT_ přednost určitému řešení před jiným?
No vzhledem k tomu že jde o "učivo" ca z 1. třídy - tak si to přesně opravdu už NEpamatuji.. 😄
PS: V týdnu na mne jeden koncernový fanoušek (NICKem Ham. 😉 ) zkoušel že konstrukce V6 je naprosto srovnatelná s R6 - tak doufám že mne s vámi nečeká "Déjá vu" o uložení náprav 😄
PPS: Snad si vzpomínáte, kdysi jsem vám dala odkaz na "jednoduchý" držák na (stěnu) televizor a na sofistikovaný umožňující nastavení/natočení do všech úhlů a stran - pamatujete? No a to je rozdíl mezi McPherson a dvojitými lichoběžníky - jedno je "kompromisní řešení", které v naprosté většině případů funguje naprosto bez problémů a jehož výhodou jsou nižší cena menší nároky na prostor. No a to druhé je jednoznačně lepší a proto používané ve VŠECH lepších/dražších vozech (bez ohledu na značku 😉
PPPS: Vy si pamatujete co kde jak proč jste se učil "v první základní"? 😄
PS: V týdnu na mne jeden koncernový fanoušek (NICKem Ham. 😉 ) zkoušel že konstrukce V6 je naprosto srovnatelná s R6 - tak doufám že mne s vámi nečeká "Déjá vu" o uložení náprav 😄
PPS: Snad si vzpomínáte, kdysi jsem vám dala odkaz na "jednoduchý" držák na (stěnu) televizor a na sofistikovaný umožňující nastavení/natočení do všech úhlů a stran - pamatujete? No a to je rozdíl mezi McPherson a dvojitými lichoběžníky - jedno je "kompromisní řešení", které v naprosté většině případů funguje naprosto bez problémů a jehož výhodou jsou nižší cena menší nároky na prostor. No a to druhé je jednoznačně lepší a proto používané ve VŠECH lepších/dražších vozech (bez ohledu na značku 😉
PPPS: Vy si pamatujete co kde jak proč jste se učil "v první základní"? 😄
Pokud si dobře vzpomínám, nepřišla jsi na jedinou výhodu V6. A tvrdila jsi, že V je levnější. Naopak, řadové motory jsou levnější (dražšími je v praktických aplikacích dělala omezená využitelnost, ne samotná konstrukce). A co se výhod týče, hlavní výhodou jsou rozměry. Z toho plyne mimo jiné lepší torzní tuhost, jak bloku, tak klikovky, což je zajímavější spíš u závodních strojů. Úplný výčet by se lišil podle úhlu. Nicméně hlavní jsou rozměry, ty vykoupí citelně vyšší složitost.
Ano (v "souvislostech") je (nej)levnější 😉
PS: Já tohle (opravdu) "vím a znám" (byť jsme se možná NE úplně přesně vyjádřila.. 😄
..bohužel dnes jsou tyto diskuze (bohužel) víceméně "out" - poté co s řadovým uspořádáním skončil MB, je BMW posledním mohykánem ("kusovku" od Volvo nepočítám - ostatně i ten končí..
..o plochém uspořádní už VŮBEC mluvit NEtřeba (a 911 s 4válci - byť to JE "logické" - se skoro DĚSÍM 😉
PS: Já tohle (opravdu) "vím a znám" (byť jsme se možná NE úplně přesně vyjádřila.. 😄
..bohužel dnes jsou tyto diskuze (bohužel) víceméně "out" - poté co s řadovým uspořádáním skončil MB, je BMW posledním mohykánem ("kusovku" od Volvo nepočítám - ostatně i ten končí..
..o plochém uspořádní už VŮBEC mluvit NEtřeba (a 911 s 4válci - byť to JE "logické" - se skoro DĚSÍM 😉
Nevím, kde jsi to vyčetla. Jen říkám, že víc trakci ovlivní dvojité lichoběžníky, které tak ráda vypichuješ (proto ten tón), než kratší zadní převis. Stavíš tu převisy do souvislosti s trakcí. Tím můžeš narážet pouze na zatížení náprav (převis jen těžko ovlivní samotné zavěšení), proto paleta s olovem.
Předokolky mají vrozenou nevýhodu plynoucí z koncepce vše vpředu - při zrychlování se odlehčí hnaná náprava. V přímém směru je řešení jednoduché - zatížit ji více. Jenže pak přijdou zatáčky a čím větší zátěž máš na přední nápravě, která se stará o přenos momentu od motoru i o změnu směru, tím hůře. Zadní nápravu tam to auto má jen proto, aby netahalo zadek po zemi. Je to silně nevyvážená koncepce. Trochu jako dát brzdy jen na zadní nápravu (u auta s pohonem zadních kol). Pominu-li, že lze těžiště ovlivnit elegantněji, zatížit více přední nápravu není samospásné řešení. Hmotnost hraje v trakci velkou roli, ale u téhle koncepce jsi velmi omezená a cílem je najít nějaký kompromis.
Tímhle se dostáváme k legendárním vlastnostem 911. Hmota vpředu ti dává stabilitu, hmota vzadu ti dává agilitu. Dost jednoduše řečeno.
Předokolky mají vrozenou nevýhodu plynoucí z koncepce vše vpředu - při zrychlování se odlehčí hnaná náprava. V přímém směru je řešení jednoduché - zatížit ji více. Jenže pak přijdou zatáčky a čím větší zátěž máš na přední nápravě, která se stará o přenos momentu od motoru i o změnu směru, tím hůře. Zadní nápravu tam to auto má jen proto, aby netahalo zadek po zemi. Je to silně nevyvážená koncepce. Trochu jako dát brzdy jen na zadní nápravu (u auta s pohonem zadních kol). Pominu-li, že lze těžiště ovlivnit elegantněji, zatížit více přední nápravu není samospásné řešení. Hmotnost hraje v trakci velkou roli, ale u téhle koncepce jsi velmi omezená a cílem je najít nějaký kompromis.
Tímhle se dostáváme k legendárním vlastnostem 911. Hmota vpředu ti dává stabilitu, hmota vzadu ti dává agilitu. Dost jednoduše řečeno.
Ideální rozložení hmotností je 50:50 a pokud možno 90% mezi nápravami.
Ano. Ale za předpokladu, že rovnoměrně zatěžuješ kola (pokud mají stejný rozměr). A to je právě podstata problému. Abys dosáhl vysokých průjezdových rychlostí zatáčkami, potřebuješ využít všech kol. Jakmile všechno hodíš na předek, tak bys naopak měl váhu tlačit na zadek. To se ti však podepíše na stabilitě a trakci v přímém směru. Navíc budeš mít problém určit ideální rozložení hmotnosti, protože odstředivá síla se s rychlostí a poloměrem otáčení mění razantněji. Když to shrnu, co potřebuješ pro trakci v přímém směru, je v rozporu s tím, co potřebuješ pro trakci v zatáčce.
Protože se s těžištěm špatně pracuje, ideálním řešením je pohon všech kol, který dokáže moment přesouvat dle potřeby.
Protože se s těžištěm špatně pracuje, ideálním řešením je pohon všech kol, který dokáže moment přesouvat dle potřeby.
Mozno by to chcelo nieco take [odkaz] 😄 Linearny motor a dynamicky presuvat vnutri vozidla hmotnost.
Pre osobaky je to samozrejme nezmysel, ale do sportu sa to hodi. Uz nejakych 70kg by spravilo efekt a rychlost presunu je v milisekundach.
Plus natacanie vsetkych kolies ako mala Xantia, ale zrejme z dovodu zlozitosti sa to do sportu nedostane.
Pre osobaky je to samozrejme nezmysel, ale do sportu sa to hodi. Uz nejakych 70kg by spravilo efekt a rychlost presunu je v milisekundach.
Plus natacanie vsetkych kolies ako mala Xantia, ale zrejme z dovodu zlozitosti sa to do sportu nedostane.
Řešení dobře známé, třeba z prvních ponorek (sloužilo k řízení náklonu), ale pohyblivou zátěž najdeš i v letadlech. U hodně neutrálního auta by to mohlo být zajímavé. Jak se bude rozšiřovat aktivní aerodynamika, možná se setkáme i s něčím takovým. Těžko říct, jestli by to mělo reálný přínos, jestli podobného výsledku nelze dosáhnout i jinak.
Aktivnou aerodynamikou ano, ostatne F1 to uspesne testuju, ale maju vyhodu velkych rychlosti. Pod cca 80-100 a na ostrych zakrutach sa uplatni asi len zmena polohy priecneho taziska. Nenapada mi nic ine, co by to dokazalo spravit.
Jedine este sustredit hmotnost (ak sa bavime len o hmotnosti) auta do stredu, hoci umelou zatazou, ale zase zvysok by musel byt velmi lahky - teda nove materialy, technologie spracovania.... atd.
Lepsie zatacanie spravi aj aktivna nivelacia podvozka, ci spominane riadenie 4 kolies, ale to pokladam skor za kompenzaciu dosledkov pohybu hmoty a teda len ciastkove riesenie.
Jedine este sustredit hmotnost (ak sa bavime len o hmotnosti) auta do stredu, hoci umelou zatazou, ale zase zvysok by musel byt velmi lahky - teda nove materialy, technologie spracovania.... atd.
Lepsie zatacanie spravi aj aktivna nivelacia podvozka, ci spominane riadenie 4 kolies, ale to pokladam skor za kompenzaciu dosledkov pohybu hmoty a teda len ciastkove riesenie.
To jsme si ale NErozumněli - JEDNOZNAČNĚ má vliv lichoběžník, problém je že (už ne Passat) CC má "špatné" převisy (na předokolku) PLUS "špatné" uložení přední nápravy = McPHERSON ... no a "dohromady" to dělá co to dělá..
PS: Víte že (vlastně už staré DS) C5 je (rozložením hmotnosti) ta 911 "přesně obráceně"? 😄
PS: Víte že (vlastně už staré DS) C5 je (rozložením hmotnosti) ta 911 "přesně obráceně"? 😄
Jen tak mimochodem - ta 911 i některá BMW a MB se zadním pohonem taky používají to "špatné" uložení - včetně tvých milovaných Alpin.
Převis je převis, teď jde o to, jestli pod tím převisem, co vidíš je taky nějaká hmota, nebo ne - viz třeba Peugeot 407, nebo starší Ferrari (355 třeba).
Co se týká proporcí aut, tak C5 a 407 jsou na tom s převisem podstatně hůř, než libovolné jiné auto.
O jízdních vlastnostech (a trakci) to však má velice malou vypovídací hodnotu.
Převis je převis, teď jde o to, jestli pod tím převisem, co vidíš je taky nějaká hmota, nebo ne - viz třeba Peugeot 407, nebo starší Ferrari (355 třeba).
Co se týká proporcí aut, tak C5 a 407 jsou na tom s převisem podstatně hůř, než libovolné jiné auto.
O jízdních vlastnostech (a trakci) to však má velice malou vypovídací hodnotu.
Jen tak mimochodem - "DŮKLADNĚJI" přesvědčovat že o (něčem pro auto tak VELEDŮLEŽITÉM jako je) zavěšení náprav nic nevíte/nikdy jste NIC NEčetl netřeba 😉
PS: A ano, Alpinu MILUJI - je opravdu TĚŽKÉ najít lépe a "poctivěji" pojatá auta :yes: 😄
PPS: NEbudu vás dál trápit - ostatně SÁM jste na to (o co jde!) poukázal = se zadním pohonem 😉
ad převis - NE 😄
Tedy částečně pochopitelně ANO, ale i když jsou tam jen "plechy a plasty" (jak to popsal MT), tak vliv má (a BIG zadní převis u PŘEDOkolky je stejný NEsmysl jako přední u ZADOkolky.. 😉
Co se týče proporcí, tak C5 (neb je to PŘEDOkolka) je na tom PŘESNĚ jak má být (tohle bylo "vyřešeno" v polovině 50tých let minulého století - modelem Citroën DS 😉
PS: A aby nebylo pochyb, týká se to VŠECH aut VŠECH značek 😄
(vaši) Poslední větu nebudu komentovat (bylo by to něco jako "Netrefil jste nejen stodolu, ale ani směr jakým stojí.. 😉
PS: A ano, Alpinu MILUJI - je opravdu TĚŽKÉ najít lépe a "poctivěji" pojatá auta :yes: 😄
PPS: NEbudu vás dál trápit - ostatně SÁM jste na to (o co jde!) poukázal = se zadním pohonem 😉
ad převis - NE 😄
Tedy částečně pochopitelně ANO, ale i když jsou tam jen "plechy a plasty" (jak to popsal MT), tak vliv má (a BIG zadní převis u PŘEDOkolky je stejný NEsmysl jako přední u ZADOkolky.. 😉
Co se týče proporcí, tak C5 (neb je to PŘEDOkolka) je na tom PŘESNĚ jak má být (tohle bylo "vyřešeno" v polovině 50tých let minulého století - modelem Citroën DS 😉
PS: A aby nebylo pochyb, týká se to VŠECH aut VŠECH značek 😄
(vaši) Poslední větu nebudu komentovat (bylo by to něco jako "Netrefil jste nejen stodolu, ale ani směr jakým stojí.. 😉
Super odpověď: Nevím, co to je a nevím, jak se to měří, ale mOJe aUtO to má NEJlepší! :yes: >😁
Děkuji a ANO (vy to snad VÍTE? Řekněte! 😉
Konkrétněji: NEřekla jsem že "nevím CO to je"! 😄
NEvím jen jak se (u aut) "měří" (vím jak u pneu 😉
Ano (i) proto jsem si ho vybrala (si představte, že Citroën C6 v (trakci) srovnávacím testu porazil i MB-E a Jaguar 😉
Konkrétněji: NEřekla jsem že "nevím CO to je"! 😄
NEvím jen jak se (u aut) "měří" (vím jak u pneu 😉
Ano (i) proto jsem si ho vybrala (si představte, že Citroën C6 v (trakci) srovnávacím testu porazil i MB-E a Jaguar 😉
Auto jako takové nemá trakci. To je vlastnost pneumatik. U auta se zkoumají vlastnosti, které určují, jak využívá trakci pneumatik. Dnes zavěšení propočítávají počítače, dělají se simulace jízdní dynamiky, nakonec je to otázka testovacích jezdců a ladění. Výsledky jsou celkem snadno pozorovatelné, ale těžko kvantifikovatelné.
opat dristy o nicom 😉
kto ma na mazdu 6 ma aj na passata.... nerob z ludi ktori si dobrovolne nekupia passat ale nieco ine hned chudakov... to je strasne prizemne a ubohe od teba.... ale uz sme si zvykli ze si trosku mimo reality :yes:
kto ma na mazdu 6 ma aj na passata.... nerob z ludi ktori si dobrovolne nekupia passat ale nieco ine hned chudakov... to je strasne prizemne a ubohe od teba.... ale uz sme si zvykli ze si trosku mimo reality :yes:
U tebe nepřekvapuje to, že nerozumíš textu. Přečti si můj horní příspěvek ještě třikrát, případně požádej tatínka, ten ti to jistě rychle vysvětlí...
opat si nesklamal.... 😉
takto dristat by som sa hanbil verejne .... skus zapracovat na kvalite tych romanov :yes😒br />
tieto rozpravky co tu pustas su tak na urovni 14 rocneho decka ktory ma plagat vw kdesi na * a nevidi si pred nos ....
len ta poopravim v tvojom mylnom nazore.. - mazda 6 ma urcite vacsi image ako passat... to by si mal vediet ked sa hras na mudreho a pritom si tupy jak poleno 😉
takto dristat by som sa hanbil verejne .... skus zapracovat na kvalite tych romanov :yes😒br />
tieto rozpravky co tu pustas su tak na urovni 14 rocneho decka ktory ma plagat vw kdesi na * a nevidi si pred nos ....
len ta poopravim v tvojom mylnom nazore.. - mazda 6 ma urcite vacsi image ako passat... to by si mal vediet ked sa hras na mudreho a pritom si tupy jak poleno 😉
Nového Apoštola zatím nikdo neviděl... a srovnávat novou Mazdu se starým Passatem není vůči VW fér, tam je rozdíl generace (a půl) jasně znát.
PS: ještě jsem nevybral, až na to přijde tak si neodpustím okružní cestu po salonech... ale kdybych musel dneska objednat nové auto, byla by to šestka, bez vážnějších pochyb.
PS: ještě jsem nevybral, až na to přijde tak si neodpustím okružní cestu po salonech... ale kdybych musel dneska objednat nové auto, byla by to šestka, bez vážnějších pochyb.
Novy passat bude mat mozno super vyladenu torzku z oktavie vzadu a 1.1 eco super biturbo motor 😉))
Se srovnáváním souhlasím, není to k VW korektní, já také nahoře napsal - nového Apoštola.
Mám-li též zabychařit, pak bych ve středním mainstreamu... chvíli počkal 😄
Mám-li též zabychařit, pak bych ve středním mainstreamu... chvíli počkal 😄
Může být, nepochybuju že se Passat s novou generací posune dopředu, nejspíš v komplexu úplně dopředu... zřejmě to nebude natolik řidičské auto jako Mazda... nejspíš bude vypiplanější uvnitř, nabídne turba oproti atmosférám u benzínu... bude mít čtyřkolku a více individualizace. Ale argumentovat Passatem, který ještě není je takové... alfistické 😉.
presne tak, argumentovat autom, ktore nie je na trhu je o nicom... to nie je ani fakt, ani argument, nic, prinajlepsom je to dohad...
s istou formou nadhladu mozno povedat, ze siedma generacia mazdy 6 v roku 2026 bude rychlejsia ako najrychlejsie audi a bmw a takisto bude mat v zaklade 22" disky...
s dohadmi sa utekaj natahovat do zivej diskusie medzi absinujucich alkoholikov, mily GTI... >😒] >😒] >😒] :no: :no:
s istou formou nadhladu mozno povedat, ze siedma generacia mazdy 6 v roku 2026 bude rychlejsia ako najrychlejsie audi a bmw a takisto bude mat v zaklade 22" disky...
s dohadmi sa utekaj natahovat do zivej diskusie medzi absinujucich alkoholikov, mily GTI... >😒] >😒] >😒] :no: :no:
No musíme nějak najít úvahovou balanci s odkazem na rozdílné stáří modelů přece...
GTI, chápu, že hájíš své barvy, ale občas je to opravdu až moc na krev a na hraně akceptovatelnosti obecně rozumově a nezaujatě uvažující nejen automobilové veřejnosti.
Vypích jsi argumenty hovořící proti Mazdě, ale objektivně to jako argument pro VW přijme asi málokdo.
Je to naprosto tendenčně provedené zhodnocení a porovnání, přesně ve tvém tradičním, ale snad i pro naprostého fanouška koncernu, unavujícím stylu.
Co takhle férově porovnat třeba už samotný základ konstrukce a motorů, tedy koncept SkyActive, který byl vysoce hodnocen odbornou veřejností?
Mazdu 6 jsem potkal včera a nemohl jsem se vynadívat, je krásná a naprosto jiná a osobitá, než vše ostatní. Interiér velmi evropský. Porovnání designu s Fluence níže neobstojí.
Myslím, že i ty by si musel přiznat větší míru nadšení což je poznat i na tom, že sis v porovnávání nevystačil s Passatem, ale musel si vzít na pomoc i CC...
Buď trochu víc fér...
Vypích jsi argumenty hovořící proti Mazdě, ale objektivně to jako argument pro VW přijme asi málokdo.
Je to naprosto tendenčně provedené zhodnocení a porovnání, přesně ve tvém tradičním, ale snad i pro naprostého fanouška koncernu, unavujícím stylu.
Co takhle férově porovnat třeba už samotný základ konstrukce a motorů, tedy koncept SkyActive, který byl vysoce hodnocen odbornou veřejností?
Mazdu 6 jsem potkal včera a nemohl jsem se vynadívat, je krásná a naprosto jiná a osobitá, než vše ostatní. Interiér velmi evropský. Porovnání designu s Fluence níže neobstojí.
Myslím, že i ty by si musel přiznat větší míru nadšení což je poznat i na tom, že sis v porovnávání nevystačil s Passatem, ale musel si vzít na pomoc i CC...
Buď trochu víc fér...
Nehájím žádné své barvy, ostatně to by tu jiskřila jiná paleta... 😄 Neberu ti tvé vizuální nadšení, máš na ně plné právo. No, dole se tak trochu o tom vyjadřuji. A až jsem se lekl, jak to tak nějak sedí...
Já měl též dnes dopoledne to štěstí (s kombíkem) - široké, rozměrné, designerm někde v generaci aktuálního accordu, dokonce snad i lehce za ním.
CC jsem tam dal logicky proto, že vzhledem k coupéoidní zádi mazdy má takovéto porovnání větší smysl, koneckonců dokonale též dokládá umění Volkswagenu.
Já měl též dnes dopoledne to štěstí (s kombíkem) - široké, rozměrné, designerm někde v generaci aktuálního accordu, dokonce snad i lehce za ním.
CC jsem tam dal logicky proto, že vzhledem k coupéoidní zádi mazdy má takovéto porovnání větší smysl, koneckonců dokonale též dokládá umění Volkswagenu.
Už sem moc často nepřispívám, ale jednou za čas 😄 .... Úplně stejně by se dalo pod test Passatu napsat 😒br />
... Avšak buďme korektní - i přes navigaci zavěšenou "proklatě nízko", přes otlučené hlavy spolucestujících vzadu (pokud si dovolili vyrůst více než 180 cm), přes omezenou šířku v interiéru a odřené koleno spolujezdce (protože zrovna tam, kde se jeho koleno dotýká středového tunelu je jen tvrdý plast ), je to beze sporu etalon. Co na tom, že je řízení bez jakékoli zpětné vazby, to není potřeba, řidič přesně ví, po čem jede, vnímá to dostatečně zadní částí těla.
Pouze malý výňatek z testu Passatu zde na auto.cz ... Né že by mi tyto uvedené skutečnosti osobně nějak vadily, jen chci poukázat na to, že "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde" .
... Avšak buďme korektní - i přes navigaci zavěšenou "proklatě nízko", přes otlučené hlavy spolucestujících vzadu (pokud si dovolili vyrůst více než 180 cm), přes omezenou šířku v interiéru a odřené koleno spolujezdce (protože zrovna tam, kde se jeho koleno dotýká středového tunelu je jen tvrdý plast ), je to beze sporu etalon. Co na tom, že je řízení bez jakékoli zpětné vazby, to není potřeba, řidič přesně ví, po čem jede, vnímá to dostatečně zadní částí těla.
Pouze malý výňatek z testu Passatu zde na auto.cz ... Né že by mi tyto uvedené skutečnosti osobně nějak vadily, jen chci poukázat na to, že "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde" .
Tebe tu už deklasuje především tvůj nick. Takže co napíšeš nemá s objektivitou společného nic. Nezlob se, ale Apoštola jsi viděl leda z pendolína :-!
Ze zrovna *TY* hovoris ze niekoho deklasuje nick! Si asi velmi dlho nevidel ten svoj, co?
Ale no tak 😄 ... To se prakticky rovná sebeobvinění z "neobjektivnosti" ....
"Apoštola" jsem viděl, v Pendolinu jsem nejel, jezdím v MPS, vlastním ještě Forestra a jednu "zlobivou" Kawu Z1000. Mám rád auta i motorky, netrpím zaujetím k jedné značce a dokonce nemám nic proti VW. Jen mě holt víc zajímá, jak to jezdí, než jak to má tvrdý plasty. A vůbec neodsuzuji, že někdo preferuje něco jiného.
Můj názor je opravdu subjektivní - už z podstaty tohoto slova.
"Apoštola" jsem viděl, v Pendolinu jsem nejel, jezdím v MPS, vlastním ještě Forestra a jednu "zlobivou" Kawu Z1000. Mám rád auta i motorky, netrpím zaujetím k jedné značce a dokonce nemám nic proti VW. Jen mě holt víc zajímá, jak to jezdí, než jak to má tvrdý plasty. A vůbec neodsuzuji, že někdo preferuje něco jiného.
Můj názor je opravdu subjektivní - už z podstaty tohoto slova.
Musím se smát 😄 Jen připomenu, že lidé, kteří autům rozumí a také je hodnotí, testují, recenzují,... mají trochu jiný názor než ty, milý GTI. Tvůj slušný slohový demagogismus stejně nezmění realitu, maximálně ji zamaskuje. A lidé, kteří mají v hlavě i něco víc, než jen logo VW, třeba tuhle právem vychválenou Mazdu ocení, však si to víc než zaslouží.
Lidé, kteří ten vůz testují mají v podstatě názor jako já, ten horní příspěvek jsem totiž v negativech doslova "opsal" z testu... >😁 😉 Možná jsem měl ještě dodat to nešťastné uméstění víka nádrže, to opravdu pro zlost.
Lidé kteří testují považují Mazdu za nejlepší auto třídy... to nejdůležitější vypíchli v nadpisu - sedan s příchutí prémie.
Image a prestiž? Ešte som v živote nestretol nikoho, ktor by padol na pr..el z toho, že sa niekto dostavil na Passate... Teda neviem v akých kruhoch sa pohybuješ ty (resp. začínam tušiť po tých tvojich "eurodrzkoch", "eurobýčkoch" a rečiam o tom kto má aké "voko"). Spločenskú prestiž VW myslím najlepšie prezentuje výsledok Phaetonu (aj keď osobne ho považujem za vydarené auto).
U mňa 6-tka :yes:
U mňa 6-tka :yes:
Tak to asi nežiješ v ČR / SR, pokud jezdíš Passat, tak za toho "eurodrzka" u nemalé části místní populace budeš. Otázka je, co člověka k nákupu toho kterého auta vede, je-li to pomyslná prestiž v očích někoho kdo jezdí mainstream, tak je mi takového "eurodrzka" celkem líto. To že jsou tu auta jiné než německé provenience poněkud nedoceněna, není ničím novým.
Nejde o padání na zadek, jde o zcela přirozené a vyrýsované společenské vztahy. Každá sociální vrstva, subvrstva, má své vkusové, kalitativní standardy. Tos nevěděl?
toto je nazor zakomplexovaneho stredoeuropskeho cloviecika, co nebol dalej od drazdan.. 😉
Já přece nenapsal názor, pouze konstatuji, že lidé jsou ve společnosti parcelováni do společenských vrstev. U vás na vsi to tak nemáte?
Si odvazny hodnotit a kastovat vrstvu do ktorej nepatris a na ktoru nikdy nebudes mat ked este aj redakcia auto.cz ti umoznila aby si sa mohol zviest svojim "vysnivanym autom" golfom gti, inac by si sa nanho pozeral len z obrazkov a dalej prispieval svojimi internetovymi masturbacemi do tohoto fora.
(vid [odkaz]
Ja na rozdiel od teba mam mazdu 6 objednanu a mal som moznost sa zviest aj tvojim "apostolom" tak i konkurentami accord, avensis, insigniou, ale ziadne z nich ma nezaujalo tak ako mazda, preto skoncila na mojom nakupnom liste.
(o dojmy sa podelim v juli ked mi dojde ak o to bude zaujem)
Takze este raz ako v skole aby si to pochopil - nehodnot rozmyslanie ludi medzi ktorych nepatris ani auta na ktore nemas a ak uz, tak bud objektivny.
Este davam do pozornosti tento blog o GTI: [odkaz]
(vid [odkaz]
Ja na rozdiel od teba mam mazdu 6 objednanu a mal som moznost sa zviest aj tvojim "apostolom" tak i konkurentami accord, avensis, insigniou, ale ziadne z nich ma nezaujalo tak ako mazda, preto skoncila na mojom nakupnom liste.
(o dojmy sa podelim v juli ked mi dojde ak o to bude zaujem)
Takze este raz ako v skole aby si to pochopil - nehodnot rozmyslanie ludi medzi ktorych nepatris ani auta na ktore nemas a ak uz, tak bud objektivny.
Este davam do pozornosti tento blog o GTI: [odkaz]
Nie, asi sme sa nepochopili... Ja tvrdím, že skrátka VW, ako taký, nie je značka ktorá by mala image, v tom zmysle ako mal napr. SAAB. Alebo Subaru.
Ja tvrdím že VW má silný marketing, ktorý dokáže úplne obyčajným, dovolím si tvrdiť priemerným, autám vtlačiť punc "prestíže". A za to, ak za nič iné, pred VW klobúk dole. Pretože VW sú v podstate skladačky, ktoré používajú rovnaké komponenty naprieč celým modelovým spektrom (robia to samozrejme aj iné značky), a pritom sá tá istá DSG v AUDI dokáže tváriť "prémiovejšie" ako v Rapide. Mazda ide svojou cestou, a to mi je sympatické. :yes:
Ja tvrdím že VW má silný marketing, ktorý dokáže úplne obyčajným, dovolím si tvrdiť priemerným, autám vtlačiť punc "prestíže". A za to, ak za nič iné, pred VW klobúk dole. Pretože VW sú v podstate skladačky, ktoré používajú rovnaké komponenty naprieč celým modelovým spektrom (robia to samozrejme aj iné značky), a pritom sá tá istá DSG v AUDI dokáže tváriť "prémiovejšie" ako v Rapide. Mazda ide svojou cestou, a to mi je sympatické. :yes:
To co pijes, uz nepi ani riedene >😁 .Apostola vykastrovali myslim v B6, miesto techniky A6 ( audi a6 )dostal podvozok golfu, to pre takych ako ty, ktory sa pohybuju v urcitych spolocenskych kruhoch, ktore si potrpia na image, image bazarovych kovbojov. B4 a B5 boli jazdne tupe auta bez emocii s otrasnou jazdou v zakrute, pokial si do nej nechodil ako dochodca s vajciami na zadnom plate ( jazdil som, nepocul som ). Ked pride manik na passate, urcite to nie je clen manazmentu potrpiaci si na vonkajsie znaky spolocenskej urovne, snad len v tvojich vlhkych snoch >😁 . Ten by zobral radsej baby benz C ecko, alebo BMW3, v krajnom !!! pripade A4. Ak pride na Passate, mozem ho bez obav nechat cakat 15 minut. Ono touto triedou jazdia aj lepsi obchodni zastupcovia alebo veduci oddeleni ( senior, junior ), takze stavat Passata na uroven Cecka, to nerobi ani VW, ved kvoli tomu budoval image A4 ky, aby mohol postavit nieco proti MB C a BMW3. Ale skoda pisat, v garazi mierky 1:43 je to jedno :no:
Kolik km měla najeto mazda na začátku testu?
Přesně 1767 km.
Spotreba po 5000 km klesne o 10-15%.
Zatial sa tak dialo u kazdej Mazdy, s ktorou som prisiel do kontaktu, a bolo ich asi 20 s roznymi motormi a s roznym rokom vyroby.
Hoci ak je toto novinarsky kus, tak....
Zatial sa tak dialo u kazdej Mazdy, s ktorou som prisiel do kontaktu, a bolo ich asi 20 s roznymi motormi a s roznym rokom vyroby.
Hoci ak je toto novinarsky kus, tak....
čekal jsem méně, když se chlubíte 1. na webu
Pokud se nemýlím, jsme i první v ČR vůbec. Vozy se samozřejmě nepůjčují k testovacím účelům s 0 km, automobilka je nechá týden nebo dva zajet a "ověřit" svými zaměstnanci.
Testovaci profici, co sa viezli uz na viac autach ako GTI v zivote videl dali mazde 5 hviezdiciek a passatu v jednom z testov len 4, a GTI tu stale bude bluznit o nejako passate ako lepsom aute.
To uz je na lekara.
Poprosim redakciu auto.cz aby umoznila uzivatelovi nicku GTI zvezenie sa na modle a kralovi strednej triedy s nazvom Mazda 6 😃))
To uz je na lekara.
Poprosim redakciu auto.cz aby umoznila uzivatelovi nicku GTI zvezenie sa na modle a kralovi strednej triedy s nazvom Mazda 6 😃))
niektore choroby nevyliecis... bohuzial 😉 .... velkost cloveka spociva aj v uznani kvalit supera a uznani si svojej chyby.... no a v tomto je GTI taky malicky ze ho od zeme nevidno...
Mna by zaujimalo, kedy vznikla ta jeho VW zavislost 😉.
Lebo dobrych aut po svete sa vyraba spusta (pochubujem ze sleduje UK top gear) ale takto sa modlit ku koncernu vw..... sa velmi cudujem.
Lebo dobrych aut po svete sa vyraba spusta (pochubujem ze sleduje UK top gear) ale takto sa modlit ku koncernu vw..... sa velmi cudujem.
asi sa s tym narodil... nazavidim mu 😉
toto nevyliecis... je to vazne
toto nevyliecis... je to vazne
Já už kolikrát přemýšlel, jestli to není nějaká psychická porucha. Občas to tím dost zavánělo. Je jako malé dítě, když chytne takový ten histerický řev a nic ho nedonutí přestat. Bohužel, malé dítě z toho vyroste, GTI asi nikoliv... 😄
A já si lámu hlavu, kde se u některých známých diskusních jedinců bere to nekritické nadšení [odkaz] [odkaz]
BRAVO 8-s 8-s >😁
BRAVO 8-s 8-s >😁
a co takto si dat interier mazda vs passat?
[odkaz]
vs
[odkaz]
Passat vyzera ako keby bol prave vypusteny z cinskej fabriky na levne plasty 😉))
Alebo radsej porovnanie auto vs krabica?
[odkaz]
vs
[odkaz]
[odkaz]
vs
[odkaz]
Passat vyzera ako keby bol prave vypusteny z cinskej fabriky na levne plasty 😉))
Alebo radsej porovnanie auto vs krabica?
[odkaz]
vs
[odkaz]
S tou kabinou sis tedy dokonale naběhl >😁 Koneckonců koukám, že zatím nerozlišuješ ani mezi kombíkem a sedanem >😒] :no😒br />
Mimochodem, ta mazda se někde v oblasti za předními koly vizuálně propadá. Ty to nevidíš?
Mimochodem, ta mazda se někde v oblasti za předními koly vizuálně propadá. Ty to nevidíš?
Jistěže se propadá... je to designová markanta, která se mi moc líbí.
Emele, jsem od tebe zvyklý na úpřímnost, tak to tu prosím nyní nešmoulej... 😉 Jsou (mazdí) modely (model) u něhož to má svojí designovou logiku. Zde ne. Auto je z profilu jak natažaná žvýkačka.
Designový smysl je v tom, že špička auta je š***tá, jako třeba... no, řekněme monopost F1, nebo kapota u veteránů. Po stranách jsou kola krytá blatníky a ty blatníky kopírují tvar kol. Mluvilo se o Maserati, ale jsou i další auta z kategorie lux nebo super, která vyznávají podobné designové řešení. U Mazdy to má oporu v mnoha konceptech jako je Furai, u 6 je to v mnohem uměřenějším provedení... jak říkám, za mě super.
Teda srovnávat sedan s kombi, to chce hodně sebevědomí :no:
To je pravda, som len vytiahol dve fotky co som nasiel.
Ale i tak vidno ze pri designovani passatu bola predloha krabica od mlieka.
Chcel som hlavne poukazat na interier ktory je v passate oproti mazde vyslovene skaredy.
Ale i tak vidno ze pri designovani passatu bola predloha krabica od mlieka.
Chcel som hlavne poukazat na interier ktory je v passate oproti mazde vyslovene skaredy.
si tu na smiech kamarat .... skoda ze si sa takto zmenil.... kedysi sa dalo co to aj citat od teba.. dnes uz nie... co clanok to oda na vw ..... este aj pri mazde 6 pisat romany a chvalospevy na passat ktory ani zdaleka nedosahuje kvalit mazdy 6 je na zamyslenie.... 😉
ako vzdy nezabudnes tych ktori si nevyberu passat odsudit a napisat ze nie kazdy ma na apostola alebo ako inokedy zvyknes pisat kto si nevyberie vw je prostacek a nema na to.... to je grc... hanba .... totalny odpad.... mal by si sa spamatat kamarat... lebo trepes kraviny
ako vzdy nezabudnes tych ktori si nevyberu passat odsudit a napisat ze nie kazdy ma na apostola alebo ako inokedy zvyknes pisat kto si nevyberie vw je prostacek a nema na to.... to je grc... hanba .... totalny odpad.... mal by si sa spamatat kamarat... lebo trepes kraviny
Tvůj kamarád Ady už to zkoušel s Dačkou.
To je fotografická psychologie. Jistě, jak víš, pravda, ta je vždy tam někde... venku. Ta vizuální designová spřízněnost ovšem bere dech, co?
Ty aj v maserati budes vidiet renault fluence ked chces ze, lebo m6 ma skor blizsie k tomuto😒br />
[odkaz]
Tie hubicky co uzivas uz prosim neber.
[odkaz]
Tie hubicky co uzivas uz prosim neber.
Taky se tomu propadají blatníky... to je tedy šlendrián...
Jde o to přiznat si pravdu, konečně zde vidíš zase něco originálního, co zde musí mít každý druhý obchoďák? Mazda prostě válí a bude nepochybně jedním z nejlepších modelů svojí třídy, ať se ti to líbí nebo ne 😄 Ano, je to o nadšení nebo pro tebe je tou pravou kalhotovou cukaturou skutečně pašík?
Ve středním mainstreamu nehledám cukaturu 😄 tam hledám praktičnost, eleganci, kvalitu. Na cukačku musíš v této třídě do prémie. A až už brzy vyjede nové MB-C, spadne nám každému brada až na klávesnici. A... prasknou i tanga. Určitě 😄
Tvé duševně a obsahově plytké příspěvky,hraničící až s fanatickou nákloností k VW mě utvrzují v tom,že jsi zřejmě opravdu přesvědčeny,že VW dělá kvalitní auta 😄 Já, coby majitel celkem velkého autoservisu si to opravdu nemyslím 😄 Na druhou stranu ,zaplať pánbůh za VW :-!
Docela by mě zajímal srovnávací test M6 vs Suzuki Kizashi.
Takhle to na mě kouká jako auta stejné krve😒br /> Podobná cena, výbava, srovnatelný objem, výkon, podobné klady, sportovní zaměření, podobně střižený design (rozumějte asijsky a sportovně),...
Rozcházejí se pouze v převodovkách a možnosti pohonu všech kol.
Něco mi ale žíká, že když je M6 tak podobná tomu Suzuki, dopadne tato konfigurace v prodejích hodně podobně...
Takhle to na mě kouká jako auta stejné krve😒br /> Podobná cena, výbava, srovnatelný objem, výkon, podobné klady, sportovní zaměření, podobně střižený design (rozumějte asijsky a sportovně),...
Rozcházejí se pouze v převodovkách a možnosti pohonu všech kol.
Něco mi ale žíká, že když je M6 tak podobná tomu Suzuki, dopadne tato konfigurace v prodejích hodně podobně...
Tohle ovšem není jediná motorizace a jediná karosářská varianta Mazdy... takže ano, možná M6 2.5 Sedan Revolution se prodá tolik, jako Kizashi celkem...
Suzuki je podstatně menší.
Možná kratší, jinak ne. Kufr, šířka, výška, to vše téměř shodné...
Kizashi je prostornější na předních sedačkách, Mazda zase vzadu, šířka naopak (ta je ale vzadu důležitější), takže zas tak jednoznačně bych to neviděl.
Toto je jeden z důvodů, proč by mě zajímal tento test...
Kizashi je prostornější na předních sedačkách, Mazda zase vzadu, šířka naopak (ta je ale vzadu důležitější), takže zas tak jednoznačně bych to neviděl.
Toto je jeden z důvodů, proč by mě zajímal tento test...
samozřejmě,že by to bylo zajimávé otestovat je,ale když sedím v Suzuki,tak je interiér než v M6.A z venčí je Suzuki menší taky .
lenže, keď sa porovnajú jazdné vlastnosti, motor, prevodovka, tak kizashi ide s plačom do kúta.
Mazda 6 vs vw passat😒br />
Car / Jan / Feb / March
Mazda 6 - 2147 / 2702 /6102
VW Passat = 8856 / 7532 / 9521
Mazda 6 stupa v dvojnasobkoch percent oproti passatu a predpokladam ze v USA predaj mazdy za mesiac jun/jul passat DEKLASUJE.
Car / Jan / Feb / March
Mazda 6 - 2147 / 2702 /6102
VW Passat = 8856 / 7532 / 9521
Mazda 6 stupa v dvojnasobkoch percent oproti passatu a predpokladam ze v USA predaj mazdy za mesiac jun/jul passat DEKLASUJE.
VW Group nemá v USA takové renomé jako v Evropě, tam ho Japonci a Korejci předstihli a i když si tam vede celkem slušně, někteří jedinci veskrze žijí pouze reáliemi českého minitrhu, kde budou mít automobilky z Německa z logických důvodů, (nemyslím to pejorativně) lehčí pozici.
... keby nenapisal toto😒br />
"Automat strčí do kapsy všechny „nekoncernové“ dvouspojky..."
"Automat strčí do kapsy všechny „nekoncernové“ dvouspojky..."
No, v prémii to sice v poslední době vypadá na vítězství ZF nad DSG, v mainstreamu je ale zatím nekorunovaným králem právě DSG... ve srovnání s různými Aisiny apod. Takže já na tom nevidím nic hrozného...
Spravanie DSG je casto "acquired taste", ma svoje vyhody, ale ci je VW DSG najlepsou dvojspojkou... je vec nazoru.
Bavíme se o mainstreamu... a tam je těch dvouspojek zatím pomálu. Ústrojí od Renaultu a H&K zatím moc chvály nesklidilo, o forďáckém powershift jsem toho zatím moc neslyšel ani v dobrém ani ve špatném.
To srovnání nebylo jen o dvouspojkách, ale o automatech obecně... co považuješ za špičku ty?
To srovnání nebylo jen o dvouspojkách, ale o automatech obecně... co považuješ za špičku ty?
To, co vyhovuje mojmu jazdnemu stylu. Smooth and gently. Takze asi eCVT z hybridov 😄
Ale neber ma velmi vazne. :-!
Ale neber ma velmi vazne. :-!
Ono jich je ve skutečnosti ještě méně, když pominu nové přírůstky (a exotičtější převodovky), tak to všechno kromě TCT byl Getrag. Od Frantíků, přes Ford po BMW. A DSG strčilo Getrag do kapsy. U těch novějších si z hlavy nejsem jist původem a nechce se mi na to teď koukat, něco určitě bude opět Getrag, nicméně převodovka Renaultu je podle mne horší a stejně tak dvouspojka v A-klasse.
(nechci "rušit", ale) Emel se ptal na automaty "obecně" - a tam se dvouspojky až tak NEchytají (pro mne je smutné že masoVWé nasazování DSG museli koncernu "zatrhnout" až Číňané = zdá se že jsou "náročnější" ne Evropané = fakt SMUTNÉ 😉 ), Getrag krom nějakých "specialit" nikdy až tak "nezaujal" a KRÁLi klasických automatických převodovek (přece) jsou 8mi stupňové ZF a Aisin (v danném pořadí 😄
Když pominu exotiky jako Graziano, kde se klade důraz na jiné vlastnosti, tak má podle mne lepší dvouspojky jen Audi (pro podélnou zástavbu) a Porsche (což je ZF), která je, myslím si, absolutně nejlepší dvouspojkou na trhu. To jen pro úplnost. Jinak s tebou souhlasím, také se přikláním k vítězství ZF. A to jak absolutně (8HP), tak mezi dvouspojkami (PDK). 😄
Sám bych byl pro test DSG vs. Powershift vs. TCT vs. EDC vs. DCT, a to jsem na nějakou dvouspojku dost možná zapomněl.
Proč ne, mohlo by to být zajímavé... ale DSG nelze upřít to, že byla první a že stále patří k absolutní špičce, i pokud by náhodou na body vyhrál třeba Powershift.
To nepopírám, ale myslím, že klasika se k Mazdě hodí, je to pořád lepší řešení než CVT nebo vyvíjet vlastní dvouspojku.
Jj, patří ke špičce. Především co se týče (ne)spolehlivosti 😄
Odkazy snad ani dávat nemusím.
Jinak co se týče komfortu DSG - nic moc.
Odkazy snad ani dávat nemusím.
Jinak co se týče komfortu DSG - nic moc.
Podle tabulky má Mazda vzadu 940mm, na milimetr stejně jako Passat... je v Mazdě málo místa jen vzhledem k délce rozvoru, nebo je to špatné i ve srovnání s třídní konkurencí, třeba díky horší ergonomii?
mam predchadzajucu verziu 6-ky US verziu a som spokojny, ale myslim ze predaje novej sestky budu podobne ako predoslej verzie, staci sa pozriet na ponuku v ktorej je u mazdy vypredane co do motorizacie. Ak nepride Mazda s nejakym motorom od fordu alebo sinejsim benzinom, mozno vankelom tak pojde asi do kolien. preco?
staci sa pozriet na konkurenciu v US😒br /> nissan altima 2.5/ v4/, 3.5 /v6/ vykonovo su oba lepsie a cenovo rovnake
hyundai sonata 2.4 a 2.0 turbo oba maju lepsi vykon a cenovo rovnake
honda accord , toyota camry, ford fusion, potom su tu premiovky lexus, infinity,... samozrejme s inymi cenami, ale neviem kam to ma mazda namierene, do ktorej medzery na trhu /keby aspon vopchali vankel do novej 6-ky v US, to by bol celkom zaujimave/ - fandim mazde a specialne novej 6-ke, vyzera dobre, jazdi dobre ale predavat sa asi nebude, lebo ostatny maju ovela viac co ponuknut. vw ani nespominam lebo to v US ani nie je konkurencia.
Celkom sa mi pacila myslienka mat v sedane motor v6 z mustanga od fordu / v predchadzajucej verzii 6-ky/ ale cena bola vysoka v tom case. teraz je to iba 2.5 skyactiv co nie je nic moc. ;-\
este mozno statistika predajnosti v US 03/2012
[odkaz]
staci sa pozriet na konkurenciu v US😒br /> nissan altima 2.5/ v4/, 3.5 /v6/ vykonovo su oba lepsie a cenovo rovnake
hyundai sonata 2.4 a 2.0 turbo oba maju lepsi vykon a cenovo rovnake
honda accord , toyota camry, ford fusion, potom su tu premiovky lexus, infinity,... samozrejme s inymi cenami, ale neviem kam to ma mazda namierene, do ktorej medzery na trhu /keby aspon vopchali vankel do novej 6-ky v US, to by bol celkom zaujimave/ - fandim mazde a specialne novej 6-ke, vyzera dobre, jazdi dobre ale predavat sa asi nebude, lebo ostatny maju ovela viac co ponuknut. vw ani nespominam lebo to v US ani nie je konkurencia.
Celkom sa mi pacila myslienka mat v sedane motor v6 z mustanga od fordu / v predchadzajucej verzii 6-ky/ ale cena bola vysoka v tom case. teraz je to iba 2.5 skyactiv co nie je nic moc. ;-\
este mozno statistika predajnosti v US 03/2012
[odkaz]
Nový Wankel bude nejdřív v r. 2015 a co se týká prodejů v US, tam silnější motory podle mně budou časem. Předminulá generace Mazdy 3,0 V6 měla, i když v Evropě bohužel k mání nebyl. Nevím proč by ho nemohla mít ta současná, jediná teoretická překážka by mohly být emise, ale ty se na US trhu tolik jako v Evropě neřeší.
Wankel v 6 urcite nebude, az v novej rx-ke.
Motorovo 2.5 liter benzin a nafta sa v US budu najviac predavat.
V US je to momentalne este stale posunute nehladiac na ropnu krizu a sa predavaju velkoobjemove motory, ale co plati dnes nemusi zajtra.
Motorovo 2.5 liter benzin a nafta sa v US budu najviac predavat.
V US je to momentalne este stale posunute nehladiac na ropnu krizu a sa predavaju velkoobjemove motory, ale co plati dnes nemusi zajtra.
Nový Wankel bude nejdřív v r. 2015 a co se týká prodejů v US, tam silnější motory podle mně budou časem. Předminulá generace Mazdy 3,0 V6 měla, i když v Evropě bohužel k mání nebyl. Nevím proč by ho nemohla mít ta současná, jediná teoretická překážka by mohly být emise, ale ty se na US trhu tolik jako v Evropě neřeší.
Teda po letmém pročtení se nestačím divit. Z nor vylézají nejspíše dříve šikanovaní majitelé (možná někdy ani to ne) aut pro ně asi né tak prestižních výrobců (vše na východ od Evropy + Francie) jako je VW aby si "plivly" na Passáta, kterého nemají a možná ani mít nikdy nebudou a oslavily vítězství jiné značky.... Tohle trochu nechápu.. Pořád se ujišťujete dokola že je to lepší než Pasát, teď v testu dostala plný počet, to je super, ale ten, kdo si jí koupí nebude řešit, co je lepší. Bude-li s Mazdou 6 spokojen, tak nebude mít potřebu si honit ego nad Pasátem 😊.
Tenhle třídní rozdíl mezi VW a jinými mainstreamovými výrobci děláte právě VY tím, že podvědomě vás uhlodává to, že ten Pasát je třeba lepší (protože to někdo řekl?) Nebo proto, že má takový vybudovaný status a je podvědomě takto chápán. Já ho nikdy neměl a i když sem v několika kusech jezdil, málem sem si ho i koupil a musím uznat že je to poctivý kus auta ( jak říká GTI apoštol v pravém slova smyslu), tak sem spokojen s jinými modely a nepovažuji je za podřadné a nemám úmysl soutěžit s Pasátem 😊.
Proberte se!
K Mazdě 6: Určitě je to velmi povedené auto a jízdně na špičce třídy, za mě musím říct, že z první euforie, kdy se mi auto opravdu moc líbilo, tak v reálu přišlo vystřízlivění, jelikož na živo auto nepůsobí tak hezky na mne jako na fotkách (Osobní pohled). Jinak kupovat nové auto v této třídě minimálně si jí jdu projet 😄 Ještě z mého pohledu si myslím, že tvary se za čas prostě okoukají. Nejhezčí Mazdy byly z 90tých let... 😄 Sousedova 626 z 92 roku je doteď parádní limuzína střední třídy ! 😄
Takže Bravo Mazda a Hanba závistivcům... to snad nemáte za potřebí ne? Už ste doufám ze základky dávno venku 😄
Tenhle třídní rozdíl mezi VW a jinými mainstreamovými výrobci děláte právě VY tím, že podvědomě vás uhlodává to, že ten Pasát je třeba lepší (protože to někdo řekl?) Nebo proto, že má takový vybudovaný status a je podvědomě takto chápán. Já ho nikdy neměl a i když sem v několika kusech jezdil, málem sem si ho i koupil a musím uznat že je to poctivý kus auta ( jak říká GTI apoštol v pravém slova smyslu), tak sem spokojen s jinými modely a nepovažuji je za podřadné a nemám úmysl soutěžit s Pasátem 😊.
Proberte se!
K Mazdě 6: Určitě je to velmi povedené auto a jízdně na špičce třídy, za mě musím říct, že z první euforie, kdy se mi auto opravdu moc líbilo, tak v reálu přišlo vystřízlivění, jelikož na živo auto nepůsobí tak hezky na mne jako na fotkách (Osobní pohled). Jinak kupovat nové auto v této třídě minimálně si jí jdu projet 😄 Ještě z mého pohledu si myslím, že tvary se za čas prostě okoukají. Nejhezčí Mazdy byly z 90tých let... 😄 Sousedova 626 z 92 roku je doteď parádní limuzína střední třídy ! 😄
Takže Bravo Mazda a Hanba závistivcům... to snad nemáte za potřebí ne? Už ste doufám ze základky dávno venku 😄
Z mé strany tedy rozhodně o závist nejde, jen jsem se vyjádřil ke GTI-ho povedenému diskusnímu flamu, který už jsem tak nějak patří. Je úsměvné jak ty kteří umí Mazdu za 6 ocenit, (protože opravdu je co) považuje za nevědoucí, ba pomýlené, není to nic než ukázka jeho vlastní tuposti a omezenosti, nazval bych to komplexem dítěte, kterému odmítáš koupit oblíbenou hračku. StejnEDspěvky o tom, že se královsky baví, z jeho pohledu plní svůj účel, nevěřím totiž, že by někdo takovou snůšku adorace "toho jediného a správného" mohl myslet vážně, a to i přes brilantní sloh, jímž se jeho reakce vyznačují. Pokud jde o Passat, kde jsou jeho silné stránky věci znalí ví, netřeba se o tom zmiňovat (kombinace výbav a motorů, DSG, 4motion atd.). 😉
GTIho musíš brát s trouchou nadsázky ( on to totiž dle mého i tak bere a píše) a číst mezi řádky. Nechci se ho zastávat, ale myslím že ho chápu a přijde mi ,že to co sem napsal výše napsal vlastně i on, jen trochu lepším a složitějším slohem 😄 Vypichuje ty věci, které se mu na Mazdě 6 nelíbí a citlivě naznačuje, že tito závistivci jsou ti nevědoucí... protože opravdu slepě kopou do koncernu, jelikož mají vůči němu nějakou zášť a Auto.cz jim dalo zbraň ve formě Mazdy6 a 5ti hvězd. 😊. Soudím dle jeho velkého příspěvku, jestli někoho dále urážel nevím, nečetl sem to 😊)
Já fandím všem automobilkám a taky nemám rád přehnané adorace VW. V mém okolí (včetně aut co máme doma) je hodně kusů napříč portfoliem koncernu a vzor to opravdu není, ale rozhodně to nejsou špatné vozy 😄
Ještě bych dodal, že je i trochu nefér postavit zbrusunovou Mazdu 6 proti končícím generacím aut. Nedávno sem viděl příspěvek o zadostiučinení, že "možná" je lepší i jak Mondeo podvozkem, a tady čteš, že je lepší jak Passat. Jenže ty vozy sou konstrukčně o 6-8 let starší 😄
Já fandím všem automobilkám a taky nemám rád přehnané adorace VW. V mém okolí (včetně aut co máme doma) je hodně kusů napříč portfoliem koncernu a vzor to opravdu není, ale rozhodně to nejsou špatné vozy 😄
Ještě bych dodal, že je i trochu nefér postavit zbrusunovou Mazdu 6 proti končícím generacím aut. Nedávno sem viděl příspěvek o zadostiučinení, že "možná" je lepší i jak Mondeo podvozkem, a tady čteš, že je lepší jak Passat. Jenže ty vozy sou konstrukčně o 6-8 let starší 😄
Tak o tom žádná, ona ta má věta o výběhovém Mondeu byla celkem nešťastná, i když přiznávám, nejsem objektivní, japonskou produkci mám až na výjimky rád. 😉
Ne😊 Já nemyslel vůbec tebe (a vím, že to muže tak vypadat že se zastávám Fordu😁 ale tak sem to nemyslel), tvé příspěvky sou ok 😄 Jen se mi nelíbí to stádo ovcí, kteří si sem přišli plivnout na koncern, místo toho, aby někdo, kdo to auto třeba už jel dal info 😄 Já ho nejel a zajímalo by mě 😄
Výborně jsi to vystihl. Adorační orgie tu totiž dnes pořádá dnes výhradně puberta-klub. Přitom si to mazda nezaslouží. Je to dobrý mainstreamový vůz. Žádné eso, designově bohužel unylé, ale jízdně jistě velmi uspokojivé. Samozřejmě nedosahuje na Passata v jeho komplexnosti, ale tohle ví snad každý. Také to není aspirant na premianta třídy. Souboje s Accordem však své příznivce jistě budou mít. Elita třídy však jezdí dnes výhradně - PASSAT (byť již stárne) Mondeo a Superb.
Centrální otázka totiž zní takto - Prosím tě, proč sis raději nekoupil Passata? Umíš si (byť jen teoreticky) představit, že by se majitele Passata někdo zeptal - Proč sis nekoupil mazdu? >😁 >😁
Centrální otázka totiž zní takto - Prosím tě, proč sis raději nekoupil Passata? Umíš si (byť jen teoreticky) představit, že by se majitele Passata někdo zeptal - Proč sis nekoupil mazdu? >😁 >😁
souhlasím, alespoň v EU rozhodně ano a snad ještě dodám že Mondeo stárne snad ještě víc než ten Passat který alespoň před několika lety prošel dost radikální modernizací, tedy na svůj věk vypadá stále velmi obstojně, a pokud člověk vyloženě nelpí na požitku z jízdy těžko bude hledat vyváženější vůz z hlediska praktičnosti, jízdního komfortu a image(opakuji v EU-jiné kontinenty budou mít jiný hodnotový žebříček)
no a kdo se rád zábavně povozí asi nebude přemýšlet nad mainstreamovým sedanem...no a když by náhodou musel tak může vzít zavděk právě touhle mimochodem velmi povedenou Mazdou 6, stárnoucím Accordem nebo třeba i tím Mondeem, které ale už bohužel stárne výrazněji(hlavně v interiéru), i prodeje však dokazují že zákazníci D segmentu většinou jízdní zážitky moc nepreferují...alespoň tedy ne u nás-Mondeo budiž čestnou vyjímkou, i když ani to se už dnes neprodává tak jako dřív
no a kdo se rád zábavně povozí asi nebude přemýšlet nad mainstreamovým sedanem...no a když by náhodou musel tak může vzít zavděk právě touhle mimochodem velmi povedenou Mazdou 6, stárnoucím Accordem nebo třeba i tím Mondeem, které ale už bohužel stárne výrazněji(hlavně v interiéru), i prodeje však dokazují že zákazníci D segmentu většinou jízdní zážitky moc nepreferují...alespoň tedy ne u nás-Mondeo budiž čestnou vyjímkou, i když ani to se už dnes neprodává tak jako dřív
len taka rychla otazka. Tu prakticnost v sedane myslis v porovnani s mondeo liftback? Tomu vcelku nerozumiem co ine este v prakticnosti mozes mysliet.
tak sedan je prostě vždy méně prakticky než liftback...no jo jenže kolik liftbacků se v segmentu D nebízí? Mondeo a Insignia...Superb s Twindoorem...mezi sedany je Passat praktickým vozem celkem dost nebo se snad pletu?? 😄
no ved preto sa pytam, ze v com je taky prakticky? Lebo presne tie liftbacky co si vymenoval mne osobne pridu praktickejsie.. 😄
Liftback je elegantní... na druhou stranu je méně prostorný než kombi a mívá problémy s tuhostí karoserie, při nakládání zavazadel táhne do interiéru, je horší i v odhlučnění.
Jediná cesta je kombi >😁 Tam dáš ledničku i skříň a seš vysmátej 😁😁😁😁
Já jsem u rodinného vozu také kombi-pozitivní... ale liftback si umím představit.
dá se žít i se sedanem >😁
Dá... ale blbě 😄. Měl jsem Almeru a teď mám sedanokupé jako druhé auto, ale ta omezení tam jsou. Mě se kombíky navíc i líbí, takže není důvod se uskromňovat.
Jsem také kombíkář, ale třeba právě v případě M6, nebo třetí Octavie je sedan o ty rodinné potřeby lepší 😄
Octavie sedan? To mi asi něco uniklo. U Mazdy i u Octavie bych pro rodinu volil kombík.
ja mám mazdu6 liftback, ale za 5 rokov som asi iba 2x vyberal plato, aby som sa vosiel s nakladom. z toho mi vyplyva, že sedan by mi bohate stačil. (mam 2 deti, 2 kočiky, 3 bicykle atď...)
Passata? Hůř jezdí, hůř vypadá, víc stojí, víc se krade, víc se kazí... a náhodou jsem se našel v těch kombinacích motorů, převodovek a výbav co Mazda zrovna nabízí 😄.
>😁 na tvou otázku mám jednoduchou odpověď. Když sem přidal na MACZ své Mondeo, tak mi přišel přesně takový dotaz do vzkazů 😄 .. obrázek si udělej sám >😁 Já si to už dokážu představit, alespoň zde na Auto.cz >😁
Já bych si klidně Mazdu i koupil (rozuměj vzal v potaz při koupi), ale nejdřív bych si ji musel projet, osahat, vyzkoušet atd a poté bych se rozhodoval... Zvítězila-li by poměr cena/užitá hodnota na to já dám, jelikož jak říká můj kamarád "nejsem Rotschild" >😁 . ale to jsme ve svéře bychařů a plakátových snů takže to je ve hvězdách... >😁
Já bych si klidně Mazdu i koupil (rozuměj vzal v potaz při koupi), ale nejdřív bych si ji musel projet, osahat, vyzkoušet atd a poté bych se rozhodoval... Zvítězila-li by poměr cena/užitá hodnota na to já dám, jelikož jak říká můj kamarád "nejsem Rotschild" >😁 . ale to jsme ve svéře bychařů a plakátových snů takže to je ve hvězdách... >😁
😄 Nekoupil bys mazdu, koupil bys passata, resp. bys dnes na nového Passata počkal, jako každý, kdo tomu alespoň trochu rozumí... Dnes tu jsou výhradně plakátové orgie. A jak píši, vlastně je to pro mazdu škoda, protože to si opravdu mazda na zdejších diskusích nezaslouží. No jo, no, když hold jezdci středního mainstreamu jedou toho Apoštola, Mondeo a Superba. Co zbývá plakátům? Jen diskusní plochý jásot. Smutné...
Já osobně bych asi počkal taky na Mondeo a pak bych asi projel i ten novej Pasát 😄 A jelikož jsem spokojen u Fordu, tak by měl u mě konkrétně výhodu, ale jako vážný konkurent by byl právě ten Passat . Nicméně, snad čas výměny ještě chvíli vydrží 😄
Mimochodem i přes mojí relativní přízeň koncernu jsem nyní na něj naštvaný, protože přítelkyni nejak odchází motor v OII Tsi ,která má rok a půl a 35 tisíc najeto 😊
Mimochodem i přes mojí relativní přízeň koncernu jsem nyní na něj naštvaný, protože přítelkyni nejak odchází motor v OII Tsi ,která má rok a půl a 35 tisíc najeto 😊
tak zrovna před několika týdny jsem měl možnost si tento vůz staticky prohlédnout v Arkádách na Pankráci(v karoserii sedan) a velmi příjemně mě to překvapilo, velikostně dá se říct doslova ideální auto, nepůsobí přehnaně mohutně jako například plnotučná Insignia(mimochodem taky velmi pohledný vůz). Vzhledem jsem byl docela dost spokojen a pokud skutečně jezdí tak jak pan redaktor píše tak proč ne, dá se říct že Mazda po CX-5 opět vyrobila skvělé auto, na které se dá na rozdíl od Mazdy 5 i koukat :yes:
Tak bílá je hnus, ale jinak je tenhle sedan parádní. Vypadá dvakrát tak dobře než kombík. Zvenku, zevnitř, krátce jsem jel, dlouho seděl a auto mi tedy sedlo. Je ohromné, jak je normální. Působí přirozeně, nad ničím člověk nepřemýšlí a hned auto "pozná". Styl vnitřku mi sedne. Žádné cingrlátka, ale auto pro chlapíka.
Srovnám-li se Superbem II, pak je M6 lépe řiditelná, tišší od podběhů a navzdory větší agilitě kultivovanější. Uvnitř působí lépe zpracovaná, než sice fotogenický, ale naživo na můj vkus humpolácký vnitřek Škodovky. Za volantem je člověk více obestavěn a samozřejmě nenabízí ten královský prostor vzadu a nedoceněnou možnost Twindooru.
Srovnám-li s Lagunou III 4C (diesel), tak ta je sice v zatáčení pořád dál, ale tlumit tak neumí. Vnitřek má Laguna sice krásný, ale blbě se sedí a nepůsobí tak dotaženě jako Mazda.
Takže dnes je to pro mě M6 jasná volba.
Srovnám-li se Superbem II, pak je M6 lépe řiditelná, tišší od podběhů a navzdory větší agilitě kultivovanější. Uvnitř působí lépe zpracovaná, než sice fotogenický, ale naživo na můj vkus humpolácký vnitřek Škodovky. Za volantem je člověk více obestavěn a samozřejmě nenabízí ten královský prostor vzadu a nedoceněnou možnost Twindooru.
Srovnám-li s Lagunou III 4C (diesel), tak ta je sice v zatáčení pořád dál, ale tlumit tak neumí. Vnitřek má Laguna sice krásný, ale blbě se sedí a nepůsobí tak dotaženě jako Mazda.
Takže dnes je to pro mě M6 jasná volba.
Mně se zrovna v bílé líbí víc, než v té červené, byť tedy naživo jsem viděl kombi a sedan zatím ne. Ale z fotek v testu mě bílá poměrně pozitivně překvapila.
Já bílou nemusím, za mě je to barva pro Ducata, Berlinga a služební Octavie.
Je bila a bila. Zakladni bilej "nater" dodavek a ochcavek atd. se samozrejme nemuze rovnat s Championship White potazmo White Pearl.
I kdyby se to jmenovalo Božská Bílá, bude to bílá. Ať na Pandě, nebo Maserati, většinou se dá vybrat jiná a za mne lepší barva.
Ja si jinou, nez champ white bilou na poface NSX predstavit nedokazu 😄
A i takovy R34 GT-R Nur ve Spec V II vypadalo na Nordschleife ze vsech zucastnenych jednoznacne nejlepe v bile perleti.
Ale to uz je moje osobni vec, samozrejme. Asociace s dodavkama a ochcavkama chapu.
U vyse zminovanych stroju to vsak neni ani relevantni ani myslitelne 😉
A i takovy R34 GT-R Nur ve Spec V II vypadalo na Nordschleife ze vsech zucastnenych jednoznacne nejlepe v bile perleti.
Ale to uz je moje osobni vec, samozrejme. Asociace s dodavkama a ochcavkama chapu.
U vyse zminovanych stroju to vsak neni ani relevantni ani myslitelne 😉
Otázka názoru, mě se bílá na spoustě aut líbí.... je ale závislá na detailech. Podívej se třeba na Rapida... v bílé na 17" pecka, posaď to samé na 15 a vyhoď mlhovky a máš Rapid social edition. Třeba u Audi A5 považuju bílou za jednu z nej barev, lepší než výchozí stříbrná nebo černá.
Ja osobne proti bile opravdu nic nemam. Jen musi byt nanesena na adekvatnim voze v adekvatnim provedeni.
chvilu som jazdil po dialnici vedla mazdy6 v soul red a teda tá červaná je neskutočne nádherná.
No, dosť bolo plakátových blábolů, pojďme na dřeň. Kousek nade mnou vysvětluje pan testér kolegovi Emelovi, že vzadu je v mazdě méně místa na výšku než v Apoštolovi, je to dáno svažující se střechou mazdy, a že záleží na tom, jak sedíš nahrbený. Počítám, že Quasimodo právě našel svůj vůz snů...
A tedy otázka: Jak se díváš na skutečnost, že do jednoho z nejrozměrnějších aut své třídy se pohodlně vzadu usadí osoba vysoká jen cca 180 centimetrů? Počítám, že víš to co já, že mazda povětšinou není firemním nářádím, a že bývá pořizována lidmi, kteří ji užívají jako rodinný vůz. Máš děti? Kolik myslíš, že dnes měří dobře živenej asi tak patnáctiletej klacek? To bys mohl vědět. Kam ho dáš, do kozelce a do kufru? Nebo to se jako domníváš, že mazda šest je auto pro singlového bonvivána 8-s >😁
A tedy otázka: Jak se díváš na skutečnost, že do jednoho z nejrozměrnějších aut své třídy se pohodlně vzadu usadí osoba vysoká jen cca 180 centimetrů? Počítám, že víš to co já, že mazda povětšinou není firemním nářádím, a že bývá pořizována lidmi, kteří ji užívají jako rodinný vůz. Máš děti? Kolik myslíš, že dnes měří dobře živenej asi tak patnáctiletej klacek? To bys mohl vědět. Kam ho dáš, do kozelce a do kufru? Nebo to se jako domníváš, že mazda šest je auto pro singlového bonvivána 8-s >😁
Je to o té hranici... v Mazdě je limit 180, v Passatu třeba 185. Pokud řeším auto pro rodinu, pak ovšem koukám výhradně na kombi.
S tím souhlas. Avšak to píšeš ty, tedy člověk, který jezdí, přečti si ta oratoria zdejších plakátů, jim nevadí že v tom sedanu je limitem těch testem zjištěných 180.
On ten trend těch "sedan👋coupé" je velmi kontroverzní téma. Já v tomhle velmi velebím Volkswagen, že (opět) k věci přistoupil správným způsobem, a stvořil model CC.
On ten trend těch "sedan👋coupé" je velmi kontroverzní téma. Já v tomhle velmi velebím Volkswagen, že (opět) k věci přistoupil správným způsobem, a stvořil model CC.
aspon vidiet, ze ty sedis stale vzadu ked stale tocis o priestore na zadnych sedadlach... ine ta asi moc netrapi... inak tvoja schopnost vyberat si z kazdeho testu, co ti vyhovuje je neuveritelna... ale spät k priestoru na zadnych sedackach... tebe by sa asi sedelo dobre aj vo fabke, ved nejaka autosedacka sa tam vojde a teba sa vlastne tyka len tato cast auta... ked vyrasties, mohol by si sa pozriet aj dopredu, vyzera to tam celkom inak ako vzadu 😄 :no: >😒] :no: >😒]
Trochu se zklidni, jančíš tu jak křeček. Právě, že mám odpovědnost za více lidí (v rodině) tak uvažuji i o komfortu sezení vzadu. Tohle pochopíš až budeš mít jednou vlastní rodinu. Máš vlastní rodinu, děti?
Jasně že hlavně je to pro rodinu, ale! >😁 Já když se opiju a někomu auto svěřím, tak se rád nechám vozit vzadu 😄 Je tam komfortní posezení s držákem na nápoje.. paráda. V tomhle u mě vedla Laguna II, kde ve středové konzoli byl zabudovaný držák na nápoje, který přesně odpovídal dvoum 0,5 litrovým lahvím od piva... parádní svezení >😁 Další držák stejné velikosti vyjížděl z palubky vedle ovládání navigace.. tomu říkám Simply Clever 😁😁 Hlavně pro Čechy😁
Tak, nie ze by ti do toho nieco bolo mily "Grandiozne Trapny ***", ale odpoviem ti😒br />
1) nikto tu nejanci a som uplne pokojny.. nemaj obavy,
2) mam rodinu, mam deti a mam predchadzaju M6 liftback, o ktorej sa tiez pisalo, ze ma malo priestoru pre ludi vzadu nad hlavou, resp. menej ako by bolo treba... ale kedze deti su male, nevidim absolutne ziadny problem 😄 a nekupujem si auto na 15-17 rokov, ty ano? Asi musis, co?
Btw. v akom veku mas deti ty? Kolko maju cm? No daj...
1) nikto tu nejanci a som uplne pokojny.. nemaj obavy,
2) mam rodinu, mam deti a mam predchadzaju M6 liftback, o ktorej sa tiez pisalo, ze ma malo priestoru pre ludi vzadu nad hlavou, resp. menej ako by bolo treba... ale kedze deti su male, nevidim absolutne ziadny problem 😄 a nekupujem si auto na 15-17 rokov, ty ano? Asi musis, co?
Btw. v akom veku mas deti ty? Kolko maju cm? No daj...
Jo to je Japonská diskriminace!! Onehdá sem jezdil na WRX Sti poslední generace a moje zadnice se nevešla do sedačky!! >😁 A to mam 188/100kg 😄 Prostě urostlej klučina >😁
>😁 :yes:
Ja mam 184/85 a do S2K potazmo NSX jsem se vesel uuplne v pohode. Naopak v Mazde MX5 jsem cumel na ram celniho skla a citil jsem se divne. Nesrovnatelne lepe jsem se citil v Elise - zvlastni..Ona je to asi diskriminace a diskriminace, no 😄 Kazdopadne STi proste neni auto pro rizky 😉
Proč na tom autě pořád dokola hledáš chyby? Seděl jsi v něm někdy? Děláš tady ze sebe jenom šaška tím neustálým omíláním stejných, prázdných vět.
Kdybych neměl možnost porovnání obou vozů, asi bych nereagoval. Jenže máš smůlu .
Prostornost teoretická, ta papírová, hovoří jasně😒br /> Mazda 6: výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940
Passat: výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940
Takže pojďme na dřeň, dost plakátových blábolů >😒] >😒]
Rovnou ti ušetřím čas - je jasné, že čísla nejsou vše. A proto ta moje úvodní věta. Koneckonců kdybych nevěděl, jak na tom opravdu Mazda 6 s prostorností je, ani bych čísla nehledal. Jenže reálně jsem se s mými cca 182 cm vzadu usadil... tak akorát. V Passatu to bylo horší, rozhodně horší (díky tvarování), byť opravdu nepatrně. Jenže při mé výše právě každý vnímaný cm rozhoduje...
I vyšší než průměrné postavy zkrátka můžou být v Mazdě 6 sedan v klidu. Konkurence s karoserií sedan/liftback zkrátka bývá přinejlepším stejná :-! .
A na závěr - kolik myslíš, že má takový český rodinný sen Octavia III? Jestli hádáš 940 mm, pak hádáš správně.
Kolik myslíš, že má takový manažerský sen A8? Jestli hádáš 940 mm, pak hádáš správně... Ale možná, že v A8 jezdí vzadu jen hrbáčik... >😁 >😒]
P.S. Než napíšeš další blábol, tak si to prosím 3x rozmysli.
Prostornost teoretická, ta papírová, hovoří jasně😒br /> Mazda 6: výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940
Passat: výška nad sedadlem - vzadu (mm): 940
Takže pojďme na dřeň, dost plakátových blábolů >😒] >😒]
Rovnou ti ušetřím čas - je jasné, že čísla nejsou vše. A proto ta moje úvodní věta. Koneckonců kdybych nevěděl, jak na tom opravdu Mazda 6 s prostorností je, ani bych čísla nehledal. Jenže reálně jsem se s mými cca 182 cm vzadu usadil... tak akorát. V Passatu to bylo horší, rozhodně horší (díky tvarování), byť opravdu nepatrně. Jenže při mé výše právě každý vnímaný cm rozhoduje...
I vyšší než průměrné postavy zkrátka můžou být v Mazdě 6 sedan v klidu. Konkurence s karoserií sedan/liftback zkrátka bývá přinejlepším stejná :-! .
A na závěr - kolik myslíš, že má takový český rodinný sen Octavia III? Jestli hádáš 940 mm, pak hádáš správně.
Kolik myslíš, že má takový manažerský sen A8? Jestli hádáš 940 mm, pak hádáš správně... Ale možná, že v A8 jezdí vzadu jen hrbáčik... >😁 >😒]
P.S. Než napíšeš další blábol, tak si to prosím 3x rozmysli.
Nevím, jak Passat, ale A8 rozhodně nemá 940 mm. Možná přímo nad sedákem, ale koho to zajímá? Leda tak toho "hrbáčika". Když si opřeš hlavu, má tak centimetr pod metr. Prodloužená verze je na tom ještě o něco lépe.
A8 má (vzadu nad sedákem) 994 mm (dle FIREMNÍCH údajů 😉
950 mm dle auto.cz 😄
PS: Já tedy vzadu vozím VZDUCH (případně nějaký "svršek") - a na výšku tam je 842 mm = i můj NEJvětší kabát se tam vejde "s obrovskou rezervou" 😉
950 mm dle auto.cz 😄
PS: Já tedy vzadu vozím VZDUCH (případně nějaký "svršek") - a na výšku tam je 842 mm = i můj NEJvětší kabát se tam vejde "s obrovskou rezervou" 😉
Nevím, jak to měří, jen vím, že být tam 94 cm, tak si pocuchám účes. 😄 Normálně také vzadu vozím vzduch. Proto se musím vždy trochu zasmát nad poznámkami k čemu kufr, stejně v něm vozíš vzduch. Nedá mi to a musím si říkat, k čemu druhá řada sedadel. 😄
Založil jsi už třetí téma protože tě stále trápí, že nová šestka je podle auto.cz nyní nejlepší vůz ve své třídě že ? >😒] Založ ještě tři a třeba se ti uleví >😁
Sorry, ale ten displej "vzduchotechniky" ma taku istu grafiku, ako 25-rocna veza Pioneer u kamarata. A urcite sa najde aj na este starodavnejsich displejoch.
Podivej se, Honda S2000 ma v kaplicce pristroju taky jaksi hrubej rastr a celkove ne zrovna vydarenej displej. Neni to odstupem casu, bylo tomu tak i v roce 1999, kdy se S2K zacala prodavat.
Ovsem to, jakou radost z rizeni poskytuje odsouva tuhle vec nekam..no nekam uplne na vedlejsi kolej. Slusne receno.
Ja mam takovej pocit, ze tady za chvili nekdo zacne blabolit neco v tom smyslu, ze Japonci jsou technicky pozadu 😊)
Ovsem to, jakou radost z rizeni poskytuje odsouva tuhle vec nekam..no nekam uplne na vedlejsi kolej. Slusne receno.
Ja mam takovej pocit, ze tady za chvili nekdo zacne blabolit neco v tom smyslu, ze Japonci jsou technicky pozadu 😊)
Hlavně se to dobře čte 😄
Radši černobílý/oranžový/whatever, výrazný displej než omalovánky, na které se musím soustředit.
Radši černobílý/oranžový/whatever, výrazný displej než omalovánky, na které se musím soustředit.
To ano, ale jako výtku testujícího redaktora to beru. Přeci jen, je r. 2013 a jedná se o sedan střední třídy.
Petju, ja pisem o zbrusu novom aute, ze akoze premiovom. Nepisem tu o ziadnom Lotuse 7 s budikmi ako repa. A ten veru slape tak, ze tvoje S2000 je pri nom ako auticko s lunaparku.
Klid pane, ja jen konstatoval skutecnost, ze neni potreba hledat chybu tam, kde v podstate neni. Rastr na displeji skutecne neni parametr, ktery by vysledny dojem z jizdy nejak ovlivnoval.
Nicmene, Lotus Super 7 je uzasnej stroj, ovsem jedna se taky o stroj, ktery se s S2K neda v zadnem z parametru srovnavat. Jsou to naprosto odlisna auta, trebaze jsou si svym konceptem blizko.
Vim, ze jsi narazel na premiove vozy, ale vezmi si treba takove LFA - rastr taky nema zrovna dokonalej a v nizkych otackach ta digitalni rucicka otackomeru dokonce i cuka respektive laguje.. 😉 Ale nechejme to byt.
Nicmene, Lotus Super 7 je uzasnej stroj, ovsem jedna se taky o stroj, ktery se s S2K neda v zadnem z parametru srovnavat. Jsou to naprosto odlisna auta, trebaze jsou si svym konceptem blizko.
Vim, ze jsi narazel na premiove vozy, ale vezmi si treba takove LFA - rastr taky nema zrovna dokonalej a v nizkych otackach ta digitalni rucicka otackomeru dokonce i cuka respektive laguje.. 😉 Ale nechejme to byt.
Na miestne pomery neuveritelne vyvazeny test.
Ziadne absurdne porovnavania s konkurenciou, ziadne zbytocne fantazie, co by mohlo byt kdesi kamsi inak, lepsie....
Jednoducho a ucelne zhodnotene fakty.
Test aj auto :yes:
Ziadne absurdne porovnavania s konkurenciou, ziadne zbytocne fantazie, co by mohlo byt kdesi kamsi inak, lepsie....
Jednoducho a ucelne zhodnotene fakty.
Test aj auto :yes:
Konečně automaty umí řadit kulturně, tak proč volat po manuálu. Garážové vrata chceš taky raději manuál? Spíše ta 2,5ka mohla jít o výbavu níže.
To jsou fakt otázky...
Proč bych měl dávat 50 tisíc za něco, co bych nechtěl ani zadarmo a raději si trochu připlatil, aby to tam nebylo.... Je fakt, že automat Mazdy je skvělý, nicméně naštěstí jsme ještě v Česku nedospěli tak daleko, jako třeba v Austrálii, kde si za tuto, dle mého názoru zbytečnost, rádo připlatilo 95% zákazníků, Takže kdo si chce pořádně zajezdit i se spojkou a pákou, tam má prostě už smůlu 😒 . A vidím tam řadu nevýhod, nejen cenu a ztrátu požitku z jízdy. Např. trochu odlišné fungování i-Stop - směrem k horšímu, pochopitelně.
Srovnání s garážovými vraty je nesmyslné - resp. muselo by se srovnávat jinak.
Proč bych měl dávat 50 tisíc za něco, co bych nechtěl ani zadarmo a raději si trochu připlatil, aby to tam nebylo.... Je fakt, že automat Mazdy je skvělý, nicméně naštěstí jsme ještě v Česku nedospěli tak daleko, jako třeba v Austrálii, kde si za tuto, dle mého názoru zbytečnost, rádo připlatilo 95% zákazníků, Takže kdo si chce pořádně zajezdit i se spojkou a pákou, tam má prostě už smůlu 😒 . A vidím tam řadu nevýhod, nejen cenu a ztrátu požitku z jízdy. Např. trochu odlišné fungování i-Stop - směrem k horšímu, pochopitelně.
Srovnání s garážovými vraty je nesmyslné - resp. muselo by se srovnávat jinak.
Přechod manuál automat je úplně přirozený. Znáš snad někoho co měl automat a pak vyhledal manuál. Ani v prémii nemáš možnost manuálu s lepší motorizací. Chce to jen přijmout.
Bohužel to spěje tímto směrem, ale to neznamená, že by se člověk měl podivovat nad tím, že tam ještě dávají manuál.
Google už zkouší auta řízená počítačem, a možná mu to časem schválí pro běžný provoz. Dejme tomu, že taková auta časem budou běžná, ale je jasné, že budou mnohem dražší a je jasné, že na ně přejdou jednak ti, co je řídit nebaví, a pak ti, co to prostě neumí. U nich pak je velký předpoklad, že se už nevrátí k normálnímu řízení. To ovšem neznamená, že je to lepší, ale znamená to jen to, že takový vývoj je přirozený pouze pro určitý typ lidí - no a pokud tento typ většinově převládne, tak mají ti ostatní smůlu.
Osobně v automatu vidím jen různá omezení, jistou ztrátu konkroly nad autem a pozitivum žádné. Pokud tedy člověk nedává přednost pohodlnosti, nebo je za volantem tak nesvůj a nevyježděný, že musí třeba přemýšlet nad tím, kterou nohou vlastně šlapat na spojku 😄 . Bohužel ale tuším, že vývoj tímto směrem jde, ovšem žádný ušetřený čas, ani peníze, jako je v to případě jiných automatů (napadá mne myčka, pračka nebo zrovna ta vrata) z toho nečiší 😒 .
Google už zkouší auta řízená počítačem, a možná mu to časem schválí pro běžný provoz. Dejme tomu, že taková auta časem budou běžná, ale je jasné, že budou mnohem dražší a je jasné, že na ně přejdou jednak ti, co je řídit nebaví, a pak ti, co to prostě neumí. U nich pak je velký předpoklad, že se už nevrátí k normálnímu řízení. To ovšem neznamená, že je to lepší, ale znamená to jen to, že takový vývoj je přirozený pouze pro určitý typ lidí - no a pokud tento typ většinově převládne, tak mají ti ostatní smůlu.
Osobně v automatu vidím jen různá omezení, jistou ztrátu konkroly nad autem a pozitivum žádné. Pokud tedy člověk nedává přednost pohodlnosti, nebo je za volantem tak nesvůj a nevyježděný, že musí třeba přemýšlet nad tím, kterou nohou vlastně šlapat na spojku 😄 . Bohužel ale tuším, že vývoj tímto směrem jde, ovšem žádný ušetřený čas, ani peníze, jako je v to případě jiných automatů (napadá mne myčka, pračka nebo zrovna ta vrata) z toho nečiší 😒 .
Vůbec nejde o to, jestli mě řídit baví, nebo nebaví. Pokud budu moci dát mému autu příkaz, aby mě někde vyzvedlo, rád si za ten systém připlatím. Nemluvě o tom, že nebudu muset řešit, co s autem, když se začne nečekaně slavit. Navíc cestování na delší vzdálenosti po dálnicích mi přijde celkem monotónní. Ano, někdy si člověk vybere zajímavější trasu, ale jindy by se raději třeba připravoval.
Člověk by řekl, že míra komfortu sezení v mainstreamovém autě střední třídy na všech sedadlech je jedním z rozhodných faktorů při hodnocení vozu. Tak tomu ostatně také v horním testu je. Nikoliv však na diskusi. Nechme velkoryse zdejším diskusním plakátům prostor pro naivní, dětské a bezvýznamné diskusní adorace a zaměřme se na uvedenou kategorii z pozice reálného jezdce.
V testu se o místu vzadu píše, cituji: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Zadní strana předních opěradel je měkká a čalouněná látkou, odkládací přihrádky nechybí. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Tahle informace reálného jezdce zarazí. 180 centimetrů jako limit komfortního sezení vzadu? Na tohle následně velmi kvalitně navázal kolega Emel, který veden realismem dospělého jezdce požádal na diskusi pana testéra o porovnání s referenčním modelem ve třídě, s Apoštolem.
Cituji tedy odpověď pana testéra: "Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Závěr je tedy zcela přehledný - vzadu je v mazdě méně místa (na výšku) než v Apoštolovi. Současně je testem zjištěno, že jakýmsi limitem pro vzpřímený posaz je výška postavy kolem 180 centimetrů. Pokud tedy nevezmeme do úvahy naznačenou možnost "nahrbeného" sedu.
Je vidět, jak důležité je číst testy. Nestačí si jen přečíst naměřená čísla někde v katalogu, důležité je se do auta posadit. A přesně to udělal i pan testér. Nebo se tu snad někdo domnívá, že nahoře se testovala mazda v měřítku 1:24?
No, ten komfort sezení stojí za velmi hlubokou úvahu.
P.S. Jen snad ještě krátká větička - Jak nazíráš na osoby vysoké 180 centimetrů? Podle mého je to v naší současné mladé populaci snad i podměrečná míra.
V testu se o místu vzadu píše, cituji: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Zadní strana předních opěradel je měkká a čalouněná látkou, odkládací přihrádky nechybí. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Tahle informace reálného jezdce zarazí. 180 centimetrů jako limit komfortního sezení vzadu? Na tohle následně velmi kvalitně navázal kolega Emel, který veden realismem dospělého jezdce požádal na diskusi pana testéra o porovnání s referenčním modelem ve třídě, s Apoštolem.
Cituji tedy odpověď pana testéra: "Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Závěr je tedy zcela přehledný - vzadu je v mazdě méně místa (na výšku) než v Apoštolovi. Současně je testem zjištěno, že jakýmsi limitem pro vzpřímený posaz je výška postavy kolem 180 centimetrů. Pokud tedy nevezmeme do úvahy naznačenou možnost "nahrbeného" sedu.
Je vidět, jak důležité je číst testy. Nestačí si jen přečíst naměřená čísla někde v katalogu, důležité je se do auta posadit. A přesně to udělal i pan testér. Nebo se tu snad někdo domnívá, že nahoře se testovala mazda v měřítku 1:24?
No, ten komfort sezení stojí za velmi hlubokou úvahu.
P.S. Jen snad ještě krátká větička - Jak nazíráš na osoby vysoké 180 centimetrů? Podle mého je to v naší současné mladé populaci snad i podměrečná míra.
Počet a délka příspěvků potvrzují jedno... tomu autu vlastně není co vytknout :yes:
;-\
Ber to sportovně 😉, třeba příště udělá dobré auto VW 😉 >😁
;-\
Ale vážně... zbytečně to dramatizuješ. Bez vlastní zkušenosti si netroufám hodnotit, v některých sedanech je toho místa víc a v jiných méně (například 407), tak to prostě je a každý si musí vybrat auto dle svých potřeb. Jestli je o 5cm více v Passatu nebo v Mazdě není příliš podstatné... pokud to není právě těch 5cm, které ty potřebuješ. Rozpoutat kolem toho takový flame mi přijde zbytečné.
Nic nerozpoutávám. Přečti si prosím můj horní příspěvek, evidentně jsi si tu praci nedal. A to mně od tebe trochu mrzí. Dole píše kolega že měří 192 a že je to OK, no, spekuluji, že Aleš samozřejmě měřil zdravotně správný posaz (vzpřímený) a kolega asi sjel zadkem nížeji a snížil tak výšku.
GTI: Dobrý den, já bych chtěl auto
P: jaké máte požadavky?
GTI: Chtěl bych, aby to mělo víčko nádrže vpravo, plynovou vzpěru kapoty a samozřejmě co nejvíce místa vzadu.
Pak ještě jedny botky vybrat podle vzorku podrážky.
P: jaké máte požadavky?
GTI: Chtěl bych, aby to mělo víčko nádrže vpravo, plynovou vzpěru kapoty a samozřejmě co nejvíce místa vzadu.
Pak ještě jedny botky vybrat podle vzorku podrážky.
Nevím, jak to tester Aleš měřil, ale nové 6 GJ, jsem věnoval hodně pozornosti a pečlivého srovnávání s mojí aktuální 6 GH, kterou chci pustit do světa. Faktem je, že v sedanu je o něco více místa než v kombi, přičemž když jsem se posadil při svých >=192 cm dozadu, sedačku řidiče přisunul k sobě tak, abych ji měl těsně před koleny, tak jsem hlavu _definitivně_ krčit nemusel. Přiznávám bez mučení, že nemám kraťoučké nožičky a předlouhý trup.
Poté jsem přesedl dopředu a nohy jsem měl pokrčené zhruba tak, jak je mám pokrčené ve své 6 GH. Po odjetí se sedačkou řidiče až na doraz jsem mohl nohy úplně propnout. Toliko asi k místu v sedanu. U kombi GJ je podélně místa cca stejně jako u mého kombi GH.
U nové Mazdy6 GJ (dovolím si říct jako znalci, protože mám různé mazdy všech generací od roku 2004 prolezlé skrz naskrz a několik jsem jich i vlastnil) vidím úplně jiné chyby, než prostor pro cestující a ostatní výtky od testera Aleše😒br />
- sedan GJ převzal závěs víka kufru ala Apoštol, BMW 3er nebo Audi A4, Mercedes C... čili dva hnusné háky místo perfektního paralelogramu, který měl sedan GH
- prostor pod podlahou je mnohem mělčí, než u modelu GH, díky příčně uloženému tlumiči výfuku
- zaoblené prahy jsou překryty plastem pouze ze spodní části namísto takřka dokonalého řešení krytů prahů u GH, které mají navíc aerodynamický tvar
- k navigaci naopak výtek nemám - mazdě dlouho chyběla navigace, která cenou konkuruje přenosným zařízením, navíc díky TomTomu má relativně přesná data a levné a časté aktualizace a její napojení na stávající multimediální systém je skvěle vyřešeno (tak, že se dá domontovat i později v servisu)
Poté jsem přesedl dopředu a nohy jsem měl pokrčené zhruba tak, jak je mám pokrčené ve své 6 GH. Po odjetí se sedačkou řidiče až na doraz jsem mohl nohy úplně propnout. Toliko asi k místu v sedanu. U kombi GJ je podélně místa cca stejně jako u mého kombi GH.
U nové Mazdy6 GJ (dovolím si říct jako znalci, protože mám různé mazdy všech generací od roku 2004 prolezlé skrz naskrz a několik jsem jich i vlastnil) vidím úplně jiné chyby, než prostor pro cestující a ostatní výtky od testera Aleše😒br />
- sedan GJ převzal závěs víka kufru ala Apoštol, BMW 3er nebo Audi A4, Mercedes C... čili dva hnusné háky místo perfektního paralelogramu, který měl sedan GH
- prostor pod podlahou je mnohem mělčí, než u modelu GH, díky příčně uloženému tlumiči výfuku
- zaoblené prahy jsou překryty plastem pouze ze spodní části namísto takřka dokonalého řešení krytů prahů u GH, které mají navíc aerodynamický tvar
- k navigaci naopak výtek nemám - mazdě dlouho chyběla navigace, která cenou konkuruje přenosným zařízením, navíc díky TomTomu má relativně přesná data a levné a časté aktualizace a její napojení na stávající multimediální systém je skvěle vyřešeno (tak, že se dá domontovat i později v servisu)
Hodně ovlivní tlustota *.
Díky za reakci, tvá podnětná zjištění tu však bohužel zapadnou v amoku bezduché adorace z per plakátů a gallárdů.
Tvých 192 velmi ostře kontrastuje s testérovými 180. Ani se mi nechce věřit, že rozdíl 12 centimetrů by byl natolik zanedbatelný, že by panu testérovi unikl. Sedělo-li se ti při tvé výšce 192 vzadu v sedanu dobře, pak zjištění pana testéra, že při 180 už nad hlavou místo nezbývá je (jsou) informace, které vyžadují vyjádření.
Tvých 192 velmi ostře kontrastuje s testérovými 180. Ani se mi nechce věřit, že rozdíl 12 centimetrů by byl natolik zanedbatelný, že by panu testérovi unikl. Sedělo-li se ti při tvé výšce 192 vzadu v sedanu dobře, pak zjištění pana testéra, že při 180 už nad hlavou místo nezbývá je (jsou) informace, které vyžadují vyjádření.
[odkaz]
pre GTI: tester v nej meria over 6'1'' = cez 185cm a sadol si aj dozadu.
[v 3 minute 42s] - headroom is ok too - am leaning my head back am not touching the roof - v preklade pri vyske cez 185cm sa hlavou ani v siltovke pri zaklone nedotyka strechy auta.
- kto si tuna sere do huby?
[v 3 minute 42s] - headroom is ok too - am leaning my head back am not touching the roof - v preklade pri vyske cez 185cm sa hlavou ani v siltovke pri zaklone nedotyka strechy auta.
- kto si tuna sere do huby?
Když to řeknu exaktně, tak jsem měl místo nad hlavou přesně tak, abych se pohodlně zapřel do opěrky nebo naopak držel hlavu zpříma, přičemž o strop jsem vlasy jen tak tak nezavadil. Samozřejmě jak píšu, záleží na posedu a na délce trupu, v autě nesedám zpříma jak v kancelářském křeslu s ortopedickou opěrkou, ani tam nejsem zkroucený jak zborcené harfy tón. Píšu jen, že se při 192 cm celkové délky sám za sebe složím tak, že vpředu mi zbývá místa přesně jako v mé stávající 6, kde mám sedačku nadoraz vzadu a v tom okamžiku se za mě vejde jen štíhlá a nevysoká žena, jako třeba sestra mé partnerky.
Testér to určitě měřil v rovině ergonomicky správného posedu, tedy vzpřímeně, zdravotně správně. Známe však to, jak se dá posunout dopředu zadek a tak snížit aktuální výšku. Já se snad budu muset do té mazdy jít posadit 😄
Myslím, že tvé výtky ohledně nové M6 jdou správným směrem. Některé prvky dílenského zpracování a použité materiály jsou k zamyšlení.
Závěsy víka kufru jsou skutečně ošklivé a fórové. Ostudné vzhledem k tomu, že hák není obložen plastem a hlavně kvůli husímu krku, který je přibastlený zvenku na levém háku. A fórový je vzhledem k malému průřezu, takže když člověk za víko vezme a zatlačí do strany tak cítí, jak se celé víko stranově posouvá. Skutečnost, že není zvolen paralelogram by nevadila, když se kvalitně provede hák, tak je elegantnější i robustnější než paralelogram a navíc umožňuje montáž luxusních prvků jako automatického zavírání víka kufru i u sedanu.
[odkaz]
vs
[odkaz]
To zakrytí prahů, které zmiňuješ je odbyté, ale ještě větší zklamání je hození auta na zvedák a sundání kol. Celé řešení podběhů je podle mě odfláknuté a fórové. A největší zklamání v porovnání s minulou generací je provedení komponent podvozku. To je vyloženě z laciného kraje kolem Mladé Boleslavi a s chutí prémie zmíněné v nadpisu článku nemá nic společného, všechno je nyní zbouchané z plechových profilů, po nějakých kovaných částech nebo částech z hliníku nebo jeho slitin nikde ani stopa. Pohled na konstrukci a materiály přední nápravy minulé a současné generace mluví hodně jasnou řečí ve prospěch té minulé. Stejně tak mě po otevření kapoty ve střední třídě zarazila ocelová špricle místo plynové vzpěry.
Prostě to co není vidět je v některých případech ošizené.
Závěsy víka kufru jsou skutečně ošklivé a fórové. Ostudné vzhledem k tomu, že hák není obložen plastem a hlavně kvůli husímu krku, který je přibastlený zvenku na levém háku. A fórový je vzhledem k malému průřezu, takže když člověk za víko vezme a zatlačí do strany tak cítí, jak se celé víko stranově posouvá. Skutečnost, že není zvolen paralelogram by nevadila, když se kvalitně provede hák, tak je elegantnější i robustnější než paralelogram a navíc umožňuje montáž luxusních prvků jako automatického zavírání víka kufru i u sedanu.
[odkaz]
vs
[odkaz]
To zakrytí prahů, které zmiňuješ je odbyté, ale ještě větší zklamání je hození auta na zvedák a sundání kol. Celé řešení podběhů je podle mě odfláknuté a fórové. A největší zklamání v porovnání s minulou generací je provedení komponent podvozku. To je vyloženě z laciného kraje kolem Mladé Boleslavi a s chutí prémie zmíněné v nadpisu článku nemá nic společného, všechno je nyní zbouchané z plechových profilů, po nějakých kovaných částech nebo částech z hliníku nebo jeho slitin nikde ani stopa. Pohled na konstrukci a materiály přední nápravy minulé a současné generace mluví hodně jasnou řečí ve prospěch té minulé. Stejně tak mě po otevření kapoty ve střední třídě zarazila ocelová špricle místo plynové vzpěry.
Prostě to co není vidět je v některých případech ošizené.
Ano, podběhy a provedení zadní partie předního podběhu se mi taky nelíbí, plastový modul u GH mi přišel jako lepší řešení. Přední nápravu nekomentuju, to je krok zpět, i kdyby to byla sebevětší úspora hmotnosti.
Ještě jsem zapomněl... schválně se podívejte z jakého materiálu je dělané čalounění zadního plata, to je jak nějaké tesilky vyztužené papírem. O materiálu čalounění kufru ani nemluvě.
Připadá mi, že úspoře hmotnosti se v případě GJ podřídilo úplně vše.
Ještě jsem zapomněl... schválně se podívejte z jakého materiálu je dělané čalounění zadního plata, to je jak nějaké tesilky vyztužené papírem. O materiálu čalounění kufru ani nemluvě.
Připadá mi, že úspoře hmotnosti se v případě GJ podřídilo úplně vše.
setrilo sa tam kde nemalo, to je jasne. Mne pride napr zbytocne zahodene kg na velkych kolesach, lebo 225/55 r17 su jednoducho velke balony tak na SUV mohlo to by aspon o palec mensi rozmera zakladna sirka by tiez stacia 205 a hned by mali doma 10kg . Toto setrenie by auto vobec neuskodilo
Takovej malej dotaz, kolik že vlastně měříš? A kolikrát už jsi jel v nové Mazdě 6? Myslím, že tu jen hezky plácáš játra a hodnotíš auto jen z toho, co ti kdo napíše do testu? Poměrně smutné nemyslíš? Rovina teorie, je rovina teorie, nahoře jsi dostal informaci, že na tom Mazda 6 není až tak úplně hrozně a jedná se velikostně o takový standard... čísla nelžou 😉
Co má moje výška společného s tím, jaké jsou poměry v kabině mazdy? Nic si neplácám, vytěžil jsem informaci od pana testéra. Ty snad nemáš důvod věřit Alešovi? A ten tvrdí, že v mazdě je vzadu na výšku méně místa než v Apoštolovi a současně, že při výšce 180 už místa nad hlavou nezbývá. Tebe tohle nezarazí, no já se nad těmito věcmi zamýšlím.
tak si běž tu Mazdu vyzkoušet, pak nám o tom povykládej, než tu budeš jen teoretizovat. Jestli věříš všemu, co ti kde napíšou, musí být pro tebe tento svět hodně krutý. Nemít vlastní zkušenost a jen těžit informace.... i tak se dá. V článku o tvém apoštolovi není ani slovo, asi vidíš co chceš. Už to zde bylo několikrát psané, kdo chce psa být hůl si najde. Je-li pro někoho důležité to, že vzadu potřebuje vozit členy basketbalového týmu, musí si pořídit Karosu 😉
Přečti si diskusi, tam pan testér odpovídá Emelovi, jak je to v Apoštolovi a jak je to v mazdě. Skutečnost, že pro tebe je chlap vysokej 180 centimetrů objektem basketbalových posměšků jen vyjadřuje tvůj biologický status... >😁
znovu ti zopakuju, že mudrovat můžeš až ve chvíli, kdy si to sám vyzkoušíš. Jsi jen plácal, to je jasné. Biologický status? Ty jsi začal dělat už i do takových oborů? A co to je? to sis našel na wikipedii nebo ti to taky někdo někde napsal? Nechme to být, "zajímavostí" jsi tu napsal už tak dost a tvůj počet příspěvků o prkotinách jen vysvětluje, jak ti M6 musí ležet v žaludku 😄
Nádrži na správné straně zdar :-!
Nádrži na správné straně zdar :-!
To ty považuješ 180 cm chlapa za baskéťáka, pak se nediv, že píši o biostatusu. Píši zdé své pohledy na danou věc. Samozřejmě dnes velmi výživně obohacené pohledem pana testéra. Jde jen o jednu "maličkost": pan testér píše, že u chlapa 180 cm nezbývá VZADU prostor nad hlavou a že v Passatovi je toho prostoru více. To je vše, nechápu co tě na tom tak rozčiluje?
Beru to také jako diskuzi, ale nesmíš věřit všemu, co ti někdo napíše 😐 Nejlepší je přeciu osobní zkušenost no ne? Číslo jsou čísla, když naměříš 940mm prostoru nad zadní sedačkou, tak to znamená, že tam tento prostor je. Nemyslím si, že u M6 je tento údaj jiný než u Passatu 😄 Osobní pocit je věc druhá. Pro ty, kterým toto vadí mají možnost vybrat combi. Celé je to asi stejná malichernost, jako neustále opakované téma ledničky a sedanu 😉
Díval jsem se na test kombíka, a ten má nad hlavou i vzadu metr, těch šest čísel v sedanu padá samozřejmě na vrub "coupé" střeše.
Nemohu však s tebou souhlasit v tom, že ten komu to vadí si může koupit kombi. Jak sedan tak kombi musí (musí!) prostě ve středním mainstreamu pojmout pohodlně dospělého člověka i dozadu. Z toho nelze slevit.
Nemohu však s tebou souhlasit v tom, že ten komu to vadí si může koupit kombi. Jak sedan tak kombi musí (musí!) prostě ve středním mainstreamu pojmout pohodlně dospělého člověka i dozadu. Z toho nelze slevit.
Takže uznáváš, že se zde hraje o centimetry? Pokud nao, pak mi prosím napiš ten sám rozměr, u Superbu, BMW 5 nebo hlavně u Mondea.... Zejména Mondeo tedy je hračkou pro panenky nebo se vzadu leží?
Tyhle otázky máme (předmětně) již za sebou, odpověď přišla z nejpovolanějšího směru, od pana testéra - ocituji ti to: ""Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Díky plakáte. 😉 Jeden pán mi to povídal a je to pravda. Škoda že nenapsal o kolik co? >😒]
Díky tenisáku 😉 To není jeden pán, to je redaktor, který testuje auta. Snažíš se jak můžeš, no těžko se ti podaří prostřelit velmi vypilované věty pana testéra. Ale u plakátů bys tím zaujmout mohl, je jich tu hafo, tak si nějakého vyhlídni, možná ti vyskočí na hrb >😁
Jen pro porovnání z testu Passatu 😒br />
Co se týče vnitřních rozměrů, tak u nich jsme v interiéru nezaznamenali žádné razantnější změny, snad kromě výšky nad zadním sedadlem která se zřejmě o něco snížila. Cestující vysoký 180 cm se při vzpřímeném posazu stropu ještě nedotýká, každý centimetr navíc zde ale hraje svou roli. V oblasti loktů není v Passatu místa zrovna na rozdávání
Nyní zase "subjektivně" 😄 .... Seděl jsem v Passatu i M6, v Passatu opravdu bude asi víc místa nad hlavou, méně před koleny, v obou případech naprosto dostačující.
Co se týče vnitřních rozměrů, tak u nich jsme v interiéru nezaznamenali žádné razantnější změny, snad kromě výšky nad zadním sedadlem která se zřejmě o něco snížila. Cestující vysoký 180 cm se při vzpřímeném posazu stropu ještě nedotýká, každý centimetr navíc zde ale hraje svou roli. V oblasti loktů není v Passatu místa zrovna na rozdávání
Nyní zase "subjektivně" 😄 .... Seděl jsem v Passatu i M6, v Passatu opravdu bude asi víc místa nad hlavou, méně před koleny, v obou případech naprosto dostačující.
Vedle máš článek o prostorovém ideálu - [odkaz] Zde jsme ve třídě střední, v mainstreamu, který již poskytuje i dospělým osobám na zadní lavici poměrně uspokojivé místo. Je velmi nutno v tomto kontextu ocenit větu z tebou uvedeného testu - "...každý centimetr navíc zde ale hraje svou roli", ano, tak to také v dané třídě je. A právě o tom zde celou dobu diskutujeme. Podle pana testéra je prostor v sedanu mazdy vzadu tak akorát pro 180 cm. Pokud máš kolem 164... pak ano, pak souhlasím s tebou, že je to pro tebe dostačující.
[odkaz]
a pre anglicky rozumejucich, super video recenzia dvoch US typkov slovAnskeho povodu
[odkaz]
- nebuduce si radsej lepsie pozri recenzie a auto v skutocnosti predtym ako 100x dokola zacnes posielat svoje vyteoretizovane vymasturbovane prispevky ako od svedkov VolsWagenovych
a pre anglicky rozumejucich, super video recenzia dvoch US typkov slovAnskeho povodu
[odkaz]
- nebuduce si radsej lepsie pozri recenzie a auto v skutocnosti predtym ako 100x dokola zacnes posielat svoje vyteoretizovane vymasturbovane prispevky ako od svedkov VolsWagenovych
Nechci brát autorům jejich nadšení, jakkoliv po projížďce s novou šestkou v dýzlu vidím v pěti hvězdičkách spíše trochu úlitbu zdejším bychkřiklounům, ale o.k. Co mi ale moc nesedí, je vzhledem k výtkám v testu uvedeným, ona "chuť premie". Asi to máme různě, pro mně ale chuť premie, onu nadstavbu, dělají právě věci jako dokonalá ergonomie, perfektní materiály, špičkové odhlučnění, špičkový infotainment apod., tedy spíše to, co je redaktory v tomto testu šestky kritizováno. Z mého pohledu je nová mazda 6 mainstream jako řemen, žádný přesah do premie u ní nevidím, ale pozor, to není výtka, podle mého mazda postavila šestku pro střední třídu velmi podobným způsobem jako škodovka octavii o třídu níže, tj. pár technických ústupků (podvozek, řízení), odrbávky na místech, kde to uživatele příliš netrápí, naopak zaměření se na skělý poměr výkon/spotřeba (hlavně redukcí váhy) a prostor. Mazda 6 je výborné auto, a bude nepochybně úspěšná, ale premii bych v souvislosti s ní nezmiňoval.
Souhlas. Diskusní prosťáčci tu pak dělají z Mazdy pomalu pětkové bávo... >😁 Dobře akcentuješ ten echtmainstream. To je přesně to oč běží, to oč běžet má. Mazda to posunula k větší celkové praktické využitelnosti, tedy už nikoliv prioritně snaha po střední lítačce. Aleš nahoře však zatnul velmi bolestný osten do poměrů vzadu. Limit vidí na 180 centimetrech, a to je tedy fakt málo.
Ano, ano, Dinar to trefil přesně, prémie si nemůže dovolit pošetřit na ničem, ale ty prachy tam na to jsou díky prémiové ceně, kterou si Mazda nemůže dovolit. Zatímco ty GTI tu vaříš z nezcela trefené poznámky. Tady se láme chleba rozum kontra plky.
Předsednictvo Zlatého ventilku upřímně děkuje za závěr první věty... >😁 Ty jsi úvahově dokonale k pláči...
Pro tebe je 180 nepodstatných, no ber laskavě na vědomí, že třeba zase pro mne by to byla s odkazem na rodinné poměry poměrně podstatná informace. Poznámka Aleše, pana testéra je přesná a trefná - 180, navíc v Apoštolovi (reference třídy) je více místa. To mi stačí, díky.
Pro tebe je 180 nepodstatných, no ber laskavě na vědomí, že třeba zase pro mne by to byla s odkazem na rodinné poměry poměrně podstatná informace. Poznámka Aleše, pana testéra je přesná a trefná - 180, navíc v Apoštolovi (reference třídy) je více místa. To mi stačí, díky.
Já to vidím jako velmi vybalancované auto, jak z hlediska ceny, tak techniky, dýzl pro Evropu a nádavek atmosferického benzinu pro ty, co nutně nemusí obvyklé turbo. Už jsem to psal mockrát, mazda je jediná jap. automobilka, která bere Evropany vážně, a je to znát. Jen o premii bych prostě nemluvil, ta v tom balíčku není.
S prémií vcelku souhlas... krom věcí co zmiňuješ je tu mainstreamové spektrum motorů, pohon pouze předních kol a velmi omezená konfigurovatelnost (což je asi moje největší výtka k Mazdě). Tu příchuť je tedy potřeba hledat jinde... a to zřejmě v jízdě, která bude nejsilnější zbraní Mazdy, možná v designu.
Technické odrbávky tu nevidím, naopak... řazení, řízení a motory jsou zřejmě na úrovni, Mazda po genaraci přešlapování na místě přichází se SkyActive, nižší hmotností apod. Octavia je profilována jako jakési "uni" auto pro běžnou rodinu, Mazda se profiluje více jako řidičské auto a zanedbává jiné věci (třeba ten infotainment).
Technické odrbávky tu nevidím, naopak... řazení, řízení a motory jsou zřejmě na úrovni, Mazda po genaraci přešlapování na místě přichází se SkyActive, nižší hmotností apod. Octavia je profilována jako jakési "uni" auto pro běžnou rodinu, Mazda se profiluje více jako řidičské auto a zanedbává jiné věci (třeba ten infotainment).
Že zrovna ty budeš mít problém s chápáním textu... nemluvím o tom, co dělá z mazdy mainstream tj. pohon, motory, to je přece jasné, vymezuju se proti "chuti premie", kterou nějak specifikuju, a rozhodně ji nevidím v jízdě, čímž máš v kontextu diskusí o mazdě 6 na mysli zcela jistě jen agilitu.
Odrbávky tu jsou, jde o ústup ve srovnání s předchozí generací, a to je to, co srovnávám s octavií, nesrovnávám ta auta, Emele, probůh!! Nová šestka nemá vpředu lichoběžníky, přešla na el. řízení, je lehká z velké míry na úkor odhlučnění (i když to platilo i pro předchozí generaci). A měl-li bych zhodnotit tu řidičskost, pak pro mně je to z velké míry klišé, jistě, proti takové C5ce to je jiný vesmír, ale pokud jde o to lepší z mainstreamu není rozdíl, řazení není tak dobré jako u předchozí generace, a hodně dělá poměrně levný trik s rychlým převodem řízení, takové alfistické řešení, i když nepopírám, že to při projetí funguje, jiná věc je, po x hodinách na dálnici za větrného dne, to jsou ta zaměření, detaily, které určují, kdo si dané auto koupí. Ale byla-li mazda 6 první generace skutečně řidičskou předokolkou rezignující na cesťácké ambice, pak tato generace je mnohem větším kompromisem, a aureola výjimečné řidičskosti tu funguje víceméně ze setrvačnosti.
Odrbávky tu jsou, jde o ústup ve srovnání s předchozí generací, a to je to, co srovnávám s octavií, nesrovnávám ta auta, Emele, probůh!! Nová šestka nemá vpředu lichoběžníky, přešla na el. řízení, je lehká z velké míry na úkor odhlučnění (i když to platilo i pro předchozí generaci). A měl-li bych zhodnotit tu řidičskost, pak pro mně je to z velké míry klišé, jistě, proti takové C5ce to je jiný vesmír, ale pokud jde o to lepší z mainstreamu není rozdíl, řazení není tak dobré jako u předchozí generace, a hodně dělá poměrně levný trik s rychlým převodem řízení, takové alfistické řešení, i když nepopírám, že to při projetí funguje, jiná věc je, po x hodinách na dálnici za větrného dne, to jsou ta zaměření, detaily, které určují, kdo si dané auto koupí. Ale byla-li mazda 6 první generace skutečně řidičskou předokolkou rezignující na cesťácké ambice, pak tato generace je mnohem větším kompromisem, a aureola výjimečné řidičskosti tu funguje víceméně ze setrvačnosti.
Co se "prémie" týče, tak se přece nehádám... objektivně vzato je Mazda mainstream jako vyšitý podle všech běžných kritérií. Co myslel autor příchutí prémie se můžeme jen dohadovat, podle mě to vzhledem k celkovému vyznění testu musí být o jízdě.
Přiznávám, že jsem se ještě nedokopal k tomu Mazdu projet, takže pouze interpretuju co jsem přečetl... všechny testy zatím překypují nadšením, které se dá dobře shrnout například citátem p. Vaverky - Podvozek je jednoznačnou špičkou mezi auty s koncepcí „vše vpředu“. Dlouhatánský sedan se nadšeně vrhá do zatáček, řízení i nápravy fungují harmonicky, bez vůlí nebo opožděných reakcí. Zkrátka nejlepší radost z jízdy, jakou dnes můžete mezi běžnými auty dostat. Právě takto si představuji nejlepší sedan střední třídy.
Ještě pár detailů... odklon od lichoběžníků ano, tady se něco ušetřilo, nicméně lichoběžníky už v mainstreamu v podstatě nenajdeš. Elektrické řízení je realita, která se také týká de facto všech, dokonce včetně prémie... a důvodem asi nejsou jen úspory nákladů.
Přiznávám, že jsem se ještě nedokopal k tomu Mazdu projet, takže pouze interpretuju co jsem přečetl... všechny testy zatím překypují nadšením, které se dá dobře shrnout například citátem p. Vaverky - Podvozek je jednoznačnou špičkou mezi auty s koncepcí „vše vpředu“. Dlouhatánský sedan se nadšeně vrhá do zatáček, řízení i nápravy fungují harmonicky, bez vůlí nebo opožděných reakcí. Zkrátka nejlepší radost z jízdy, jakou dnes můžete mezi běžnými auty dostat. Právě takto si představuji nejlepší sedan střední třídy.
Ještě pár detailů... odklon od lichoběžníků ano, tady se něco ušetřilo, nicméně lichoběžníky už v mainstreamu v podstatě nenajdeš. Elektrické řízení je realita, která se také týká de facto všech, dokonce včetně prémie... a důvodem asi nejsou jen úspory nákladů.
Proč ne, stejně nadšeně psala řada redaktorů tu o mondeu tu o accordu, co si p. Vaverka představuje jako vrchol, je mi celkem fuk. Každopádně nikde neříkám, že mazda 6 nepatří jídzně k třídní špičce, jen s těmi vrcholy bych byl opatrnější, jedno auto preferuje směrovou stabilitu jiné stáčení do zatáčky, je to otázka naladění, to co ty podvozky umí, když se na auto zatlačí, je u špičky velmi vyrovnané, jenže říkat to, by znamenalo, nemít o čem psát. Nejlépe je udělat si vlastní názor sám, střední třída je v salonech k vyzkoušení běžně dostupná.
Chystám se Mazdu vyzkoušet, ale není to priorita, zatím na to nedošlo... dej mi čas, teprve jsem vytáhl letní auto z garáže 😄 .
Pro mě je základní zpráva jinde - Mazda postavila pohledné (pro mě) rodinné auto, které v důstojné motorizaci a výbavě stojí 600k... a není v tom žádný chyták. Tedy až na to, že není možné k základu přihodit xenony, vyhřívané sedačky a kožený volant...
Mimochodem... Mondeo i Accord k té špičce také patří...
Pro mě je základní zpráva jinde - Mazda postavila pohledné (pro mě) rodinné auto, které v důstojné motorizaci a výbavě stojí 600k... a není v tom žádný chyták. Tedy až na to, že není možné k základu přihodit xenony, vyhřívané sedačky a kožený volant...
Mimochodem... Mondeo i Accord k té špičce také patří...
Pro mě je základní zpráva jinde - ŠKODA postavila pohledné (pro mě) rodinné auto, které v důstojné motorizaci a výbavě stojí 400k... a není v tom žádný chyták. Tedy až na to, že není možné V TÉ CENĚ přihodit xenony...
Takže nakonec se v podstatě shodnem, jak říkám velmi podobný přístup. 😉
Takže nakonec se v podstatě shodnem, jak říkám velmi podobný přístup. 😉
V tomhle smyslu "dobré auto za dobrou cenu" ano... ale nemyslím, že hlavní ústupky u Mazdy jsou podvozek a řízení, to bychom tu nečetli ódy na nejlépe jezdící auto ve třídě.
S těmi cenami nevím... za 400 toho u Škodovky moc nekoupíš, smysluplné minimum je Ambition Plus a 1.2TSI 77kW za 428.000, v naftě je to ještě mnohem horší... to je ale vedlejší.
S těmi cenami nevím... za 400 toho u Škodovky moc nekoupíš, smysluplné minimum je Ambition Plus a 1.2TSI 77kW za 428.000, v naftě je to ještě mnohem horší... to je ale vedlejší.
Jenže, když se vymezuješ vůči nádechu prémie, pak se musíš vymezovat podle toho, jak ji chápal autor, a ne jak sis ji specifikoval ty. Ono je fakt výborné někomu podsunout myšlenku proti jeho vůli, a pak vůči té podstrčené myšlence vítězně bojovat 😒 .
ouhlas, že Mazda má v mnohém 'nádech' prémie, a ač možná ne v kvalitě, tak v jiných ohledech, které třeba pro mne jsou podstatné se jí vyrovná nebo i předčí. To je prostě ryze subjektivní. Pro ilustraci by v extrému bych mohl mít super kvalitní a pohodlnou sedačku, perkektně zpracovaný interiér, ale jízdní vlastnosti jako Volha r.v. 1965. Byla by to ještě prémie nebo ne (podle tvých měřítek)?
ouhlas, že Mazda má v mnohém 'nádech' prémie, a ač možná ne v kvalitě, tak v jiných ohledech, které třeba pro mne jsou podstatné se jí vyrovná nebo i předčí. To je prostě ryze subjektivní. Pro ilustraci by v extrému bych mohl mít super kvalitní a pohodlnou sedačku, perkektně zpracovaný interiér, ale jízdní vlastnosti jako Volha r.v. 1965. Byla by to ještě prémie nebo ne (podle tvých měřítek)?
Podobně bych to viděl i já. Prémiový je na šestce GJ snad jen rozvor u sedanu a design exteriéru, odhlédnu-li od technologií motorů a převodovek.
Nerozumies pouzitemu slovnemu spojeniu a obvinujes z toho autorov.
'Chut premie' znamena, ze ma niektore prvky premioveho segmentu.
Neznamena to vsetky, ani ze ju tam zaradili a tym padom nemusi splnat ani tvoje subjektivne poziadavky "...dělají právě věci jako dokonalá ergonomie, perfektní materiály, špičkové odhlučnění, špičkový infotainment apod.,"
Ze ty ziadne premiove prvky nevidis (ci nechces vidiet) je len nedostatok tvojho pohladu, nie testu obecne.
'Chut premie' znamena, ze ma niektore prvky premioveho segmentu.
Neznamena to vsetky, ani ze ju tam zaradili a tym padom nemusi splnat ani tvoje subjektivne poziadavky "...dělají právě věci jako dokonalá ergonomie, perfektní materiály, špičkové odhlučnění, špičkový infotainment apod.,"
Ze ty ziadne premiove prvky nevidis (ci nechces vidiet) je len nedostatok tvojho pohladu, nie testu obecne.
Dosť bolo diskusí o mainstreamu, dej si pauzičku, dej si elitu, trojtestík A6, 5, E. Podle mého test jara [odkaz]
Ty nemozes byt pravnik, ale skor skrachovany patolog. Pitves sa vo vsetkom, comu nerozumies.
Tak tohle uz je z tve strany zoufalstvi nejvyssiho stupne... 8-s :no😒br />
Mazda je proste nejlepsi ve tride, smir se s tim :-!
Mazda je proste nejlepsi ve tride, smir se s tim :-!
Poukázat na výborný trojtest, to je věru zoufalství nejvyššího stupně 8-s >😁
CO se to děje?!? Vy poukazujete na test kde Audi skončilo POSLEDNÍ?!? 😉
PS: Ještě že nešlo o dieslové verze - tam by byl odstup náskoku díky technice asi JEŠTĚ VĚTŠÍ
PS: Ještě že nešlo o dieslové verze - tam by byl odstup náskoku díky technice asi JEŠTĚ VĚTŠÍ
Myslím, že nastal čas dílčí rekapitulace😒br />
V testu se o místu vzadu píše, cituji: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Na tohle následně velmi kvalitně navázal kolega Emel, který veden realismem dospělého jezdce požádal na diskusi pana testéra o porovnání s referenčním modelem ve třídě, s Apoštolem. Cituji tedy odpověď pana testéra: "Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Na diskusi je to kupodivu u některých jedinců vnímáno zcela opačně - jeden prý měří 192 cm a vzadu si v Mazdě lebedí. Rovněž tak kaktus, přiznal 186 a přiznal též, že v Mazdě je to v pořádku. U něho bych ovšem spíš uvěřil tomu, že se doma leda válel po plakátu...
Osobně se v tomhle tedy kloním spíše ke zjištění pana testéra. Však znáš to sklouznutí zadkem dopředu (pamatuješ na informaci o velkorysém místu pro kolena), čímž dojde ke snížení výšky trupu. Při takovémto "hrbáčikovém" posazu bych možná uvěřil i tomu, že si dozadu posadíš i dvoumetrového baskeťáka.
Samozřejmě, že pan testér si nemůže dovolit nějaké pojezdy zadkem, musí posaz měřit ve zdravotně správně vzpřímeném sedu. No a v něm holt to nejspíše nad těch 180 prostě není. Je mi líto, a je to škoda. Pamatuj ústřední sdělení pana testéra - V Passatu je místa nad hlavou více.
V testu se o místu vzadu píše, cituji: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Na tohle následně velmi kvalitně navázal kolega Emel, který veden realismem dospělého jezdce požádal na diskusi pana testéra o porovnání s referenčním modelem ve třídě, s Apoštolem. Cituji tedy odpověď pana testéra: "Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Na diskusi je to kupodivu u některých jedinců vnímáno zcela opačně - jeden prý měří 192 cm a vzadu si v Mazdě lebedí. Rovněž tak kaktus, přiznal 186 a přiznal též, že v Mazdě je to v pořádku. U něho bych ovšem spíš uvěřil tomu, že se doma leda válel po plakátu...
Osobně se v tomhle tedy kloním spíše ke zjištění pana testéra. Však znáš to sklouznutí zadkem dopředu (pamatuješ na informaci o velkorysém místu pro kolena), čímž dojde ke snížení výšky trupu. Při takovémto "hrbáčikovém" posazu bych možná uvěřil i tomu, že si dozadu posadíš i dvoumetrového baskeťáka.
Samozřejmě, že pan testér si nemůže dovolit nějaké pojezdy zadkem, musí posaz měřit ve zdravotně správně vzpřímeném sedu. No a v něm holt to nejspíše nad těch 180 prostě není. Je mi líto, a je to škoda. Pamatuj ústřední sdělení pana testéra - V Passatu je místa nad hlavou více.
Super!!! Je fajn mít ty vylízaný žvásty pokupě!!! >😁 >😁
Teba tá šestka musela poriadne naštvať, keď o nej zakladáš piate vlákno.
Když ti někdo bude říkat, že lejno vlastně voní, taky mu to uvěříš?
Je to osobní pocit, když někde naměříš 940mm, tak to je 940mm, u M6 stejných jako u Passatu. Pan tester to měřil vsedě podle svého posazu? No potěš koště... 8-s
Je to osobní pocit, když někde naměříš 940mm, tak to je 940mm, u M6 stejných jako u Passatu. Pan tester to měřil vsedě podle svého posazu? No potěš koště... 8-s
Ty pochybuješ o tom, že Aleš neumí změřit komfort na zadním sedadle?
Měřit komfort? Ty mě dostáváš... já se bavím o jednotkách vyjadřujících vzdálenost, když je stejná, pak lze informaci o větším prostoru Passatu brát jako subjektivní.
No tak hlavy máme plus mínus stejně veliké, takže když testér konstatuje, že nad 180 je vzadu pro hlavu málo místa, jistě to můžeš vzít za bernou minci. Pokud máš ovšem hlavu ve velikosti tenisáku... >😁 😉 pak chápu, že tě předmětná informace nechává chladným...
Ano, došli jsme k závěru, že když ti někdo bude říkat, že lejno voní, tak ty mu to hned budeš věřit. Přeji s tímto postupem ten nejšťastnější život, a radši navylézej ven a zůstaň navždy v cimře s netem, vlastní zkušenosti nepotřebuješ, ty si o všem přečteš 😉 Já mám radši osobní zkušenosti, ale to neřeš, o tom ty díky předchozím příspěvkům nic nevíš. Další diskuze tak je zcela bezpředmětná...
Já to tušil, tenisák... >😒]
Ty jsi fakt chudák, ale upřímně 😉 Je mi tě líto, píšeš zde o plakátech a podobných lidech, právě jsi se zde usvědčil, že tím vším označováním myslíš sebe. Stačí ti jedna věta a meleš to zde jak kolovrátek a mezitím skutek utek. Zajdi do Mazdy, sedni do sedanu a pošli fotku jak tam vypadáš, pak to samé udělej u Passatu a klidně to zde zveřejni, jedině tak tu můžeme danou situaci uvést na pravou míru. Já ti tvrdím, že 940mm japonských je stejných jako 940mm německých. A to se ještě nebudeme bavit o 930mm jiných nebo dokonce 911mm (ano opravdu magických 911) u jednomo modelu této třídy...
Ano, stačí mi jedna věcná věta, ocituji ti jí: " "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Je to tvrzení pana testéra, tedy toho, komu nemám důvod nedůvěřovat. Toto totiž není nějaké subjektivní zjištění, jak se mylně domníváš, nýbrž zcela jistě objektivní konstatování.
Pokud pak hodláš o tomhle polemizovat, obrať se na pana testéra přesně tak, jako to udělal kolega Emel. Pan testér ti to vysvětlí. Na mně se však za to nezlob, já to tu jenom píšu.
Je to tvrzení pana testéra, tedy toho, komu nemám důvod nedůvěřovat. Toto totiž není nějaké subjektivní zjištění, jak se mylně domníváš, nýbrž zcela jistě objektivní konstatování.
Pokud pak hodláš o tomhle polemizovat, obrať se na pana testéra přesně tak, jako to udělal kolega Emel. Pan testér ti to vysvětlí. Na mně se však za to nezlob, já to tu jenom píšu.
ty se jen za toto schováváš, nic víc, nic míň. Jednou testerům nevěříš a jednou jo, holt jako počasí 😉 Polemizuji o faktu, že dvě stejně naměřené hodnoty musí být stejné a pokud toto vzápětí někdo dem,entuje, tak asi nebude chyba u mě... Já se mohu opřít o fakticky naměřené hodnoty to je objektivní údaj, ty se opíráš o názor člověka, ten opravdu může být subjektivní :yes: Není to o tom se zlobit, ale o tom, že diskuze musí mít reálný základ...
Neschovávám se, jen cituji slova pana testéra, kterého ostatně považuji za velmi schopného. Reálný základ má diskuse nikoliv v blábolech zdejších plakátů, nýbrž právě a jen v horním testu, konkrétně v naměřených číslech a v jejich následném promítnutí (odrazu) do reálu, tedy do posazu na zadní lavici.
JPP 😉
Ty holt dáváš na plakáty, já spíše tíhnu k informacím od odborníků.
Špatně mistře, já dávám na hodnoty měření, ne na plakáty, to jsou už jen tvoje výmysly :-! Tak krásný internetový svět plný informací různých "odborníků".
Pan testér není žádný plakát. A na co dáváš, to jsi tu dnes přesvědčivě předvedl. Bída, grifithe.
Už to nehul, vidím, že je na tebe pozdě a neumíš číst a chápat psaný text. Tak utíkej spát, s centimetrem v ruce. 😉 A bacha na hlavu, ať se nebouchneš. 😉 Hodnocení reakcí si zdější návštěvnicí udělají sami, to se neboj >😁
Máš recht, pozdravuj pubertu :yes:
Na to se nedá nic říct, prostě blázen .
Netvrdím, že jsi blázen, to tvrdíš ty, pro mne jsi jen puberťák, který když je v rohu, užije větu o hulení. Provařená praxe prosťáčků. Ztráta času s tebou diskutovat.
Puberťácké možnosti zde dokazuješ pouze ty. Ano, to se shodneme, ztráta času s tebou diskutovat, diskuzně vyprahlý jedinec zvyklý kopírovat myšlenky druhých namísto vlastního poznání mi ani nemá co nového nabídnout. Ty jsi zralý na mokrý ručník... čtení zdar blboune :yes:
Aleš dělal i test Passatu a píše, že je tam každý cm nad 180 znát a v oblasti loktů není místa zrovna na rozdávání.... Ty pochybuješ o tom, že Aleš neumí změřit komfort na zadním sedadle?
Nepochybuji, naopak, ta slova z testu jsou důležitá. V této třídě jde opravdu o každý centimetr. Skutečnost, že Passat má nad hlavou více místa než mazda tu asi těžko někoho překvapí, ale o tom to nyní zde prioritně není, nejde o Passat, jde o místo vzadu v mazdě. O tom pak Aleš napsal jednu podstatnou větu, ocituji ti jí: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Vysocí nebudou vyhledávat jízdu v M6 protože nad hlavou není místo, tlustí nebudou vyhledávat jízdu v Passatu, protože tem "není místa v oblasti loktů na rozdávání". Každé auto má něco 😉 ... Vždyť se jedná o "kraviny", obě ta auta jsou dostatečně velká a kdo opravdu chce vozit vzadu PRAVIDELNĚ osoby vyšší než 180 cm, zvolí jiné auto. Těch ale troufám si říct moc nebude.
V Superbe 2 vzadu tiez nie je dost miesta na hlavu ( mam 184 cm ) preto radsej soferujem a miestu vpravo vzadu sa vyhybam ako GTI azijskej produkcii. Keby pri facelifte pomohol Kabanovi Zagato so strechou, bolo by to pre sedan riesenie. Samozrejme myslim pri hlave oprenej o opierku, naco ine tam ta opierka je :-! ? Kombi je ina kava, vacsina kombi s miestom na hlavu problem nema, dokonca ani mazda6, dnes som to bol vyskusat . A este jeden postreh z minulej stredy, Superb 2,0 tdi svoju posadku doviezol tam, a spat uz nie, kto nemaze, nejede. Skoda asistencia zafungovala ( asi maju casty trening >😁 ) ale 300 km od domu to nastve. Nastastie nas superb nestastnikov doviezol domov, ale pozeram nan krivym okom, spomenul som si na nase octy a tdi passata ( ten benzinovy pred nim nemal chybu okrem vybitej baterie v kluci ).
Jo jo, ty poměry jsou u kombíků lepší, třeba právě mazda má v kombi na zadní lavici metr, tedy o šest centimetrů více místa, a to je jistě zásadní veličina.
A takové pětkové báwo má věř nebo ne o centimetr míň, to musí být poměry co? To je zcela nepochybně zásadní hodnota, když každej centimetr hraje velkou roli ... 8-s
Samozřejmě, že hraje svojí roli. Asi jsi nečetl aktuální Test v Auto TIPu, vřele ti jej doporučuji, ledacos možná pochopíš a nebudeš tu za prosťáčka dne.
Centimetre ma nezaujimaju, mne staci, ked mi sedan nechce zobrat skalp tapacirungom alebo rozbit hlavu priecnikom strechy nad zadnym oknom. Priste reaguj k veci, ak nie, tak na kontrolnu otazku, aby som mal istotu, ze si pochopil text. Takze sustred sa otazka je, kolko koni ma jeden kW ? 😉
Pokud tě nezajímají centimetry, mohla by tě zajímat úvaha pana testéra o míste vzadu v mazdě, soustřeď se při čtení na úvahové pasáže kolem hlavy - "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Jo, tohle jsi tady postnul uz asi desetkrat a zhruba stejnekrat ti to bylo vyvraceno lidmi, kteri v tom aute sedeli. Narozdil od plakata jako ty, kteremu nezbyva nez omylat dokola vetu, kterou napsal nekdo jiny... 8-s :no:
>😁 >😁 Jsi volako intelektuálně dušný brachu, uber páry a ponoř se do dokonalých vět pana testéra. Otevřou ti voči.
Ty si u toho rektalniho alpinismu nezapomen namazat hlavu indulonou. >😒]
>😒] >😒] Koukám, že ti puberta už cuká dušičkou >😁
Ta puberta ti nejak neda spat. Nejaka uchylka na mlade bejcky? Tak tos na spatne adrese, chlapce... :no: 8-s
V szm mi hovorili, co si mam mysliet. Tvoj problem je, ze pises na zaklade pocitu testera. Ja som dnes zaparkoval pred mazdou, vosiel som a vyskusal. Pan tester si urcite neoprel hlavu o opierku ani v passate. Inak by nepisal take hluposti. O objektivnosti testov hovori hodnotenie plastov, u non VW su tvrde zle, u octy su tvrde hodnotne vyzerajuce >😁 . Este skus zareagovat na moju reakciu na tvoje teorie o postaveni v spolocenskom rebricku pri soferovani sluzobneho passatu >😁
Jo jo, takhle nějak to asi bude, pan testér píše hlouposti a ty jsi diskusní garážový e😜ert... >😁 Probuď se a kup si deset deka pokory.
Okrem tohoto pubertalneho vyronu, skus napisat, sedel si v mazde alebo passate ? Alebo opakujes slova pana testera. Nevidim dovod si tvrdenie neoverit, ked to je mozne. Problem tejto diskusie je, ze malokto si da to potesenie alebo namahu aide si auto vyskusat. Miesto toho tu o dusu diskutuje s odvolavkami na pana testera. Uroven ako u deti v skolke 8-s
GTIho sen je honit mlade bejcky v cervenem seatu leone - vid jeho diskusni poznamka 😉)).
Cekam na dalsi litanie tohoto clena cirkvi svedku VWgenovych, blabol-krale ceskych silnic ktery ve svych mokrych snech sedi v octavii 3 - 1.2 turbo htp s klepajici zadni napravou recyklovanou z volskeho povozu, hopsajiciho na 3 kolech jak kozel pres kazdou nerovnost, vytesujic se, ze jeho auto s prodlouzenou rektalni casti velikostne uz patri do stredni vrchni luxusni super upper top tridy, ktera je sama o sebe.
V nejblizsim vwgay clubu pak na nej cekaji jeho tepli pratele - vlastnici nemci proprdlych dotahnutych 15tiletych passatu a obstaroznich audin s dva krat stocenymi tachometry, aby se navzajem uznavlive poklepavali po plecich - jakezeto namakane koncernove znacky oni vlastni a spolecne se pak povenuji jejich vyfukovym otvorum.
Cestou spet se GTI zasadne nechava z party vyvazet v passate na zadnich sedackach, protoze nadtrhuta ***ka potrebuje komfort velkeho vertikalniho zadniho prostoru a celou cestou se vytesuje, kolik centimetru mu nad hlavou zbyva k stropu a proto jak namakane to auto je a jak velky vyfukovy otvor ma - coz jsou parametry, ktery nejvic vypovidaji o jeho kvalite a koncernove prislusnosti kde 940mm je presne matemeticky omnoho vetsich jak 940mm u jinych znacek.
Predtim nez zaspi jeste COPY PASTNE nekolik hate prispevku do diskusii nekoncernovych znacek - bez ohledu na odpovedi ci vyvraceni jeho komentaru od ostatnich diskutujicich a jeste promlaska a proslinta celou klavesnici s rukou v trenirkach nad VWnovinkami aby se pak ponoril do sveho mokreho VWsnu o trech chodech koncernovych, aby pak tajne v myslenkach zhresil predstavou super svezeni se s novou mazdou 6.
Cekam na dalsi litanie tohoto clena cirkvi svedku VWgenovych, blabol-krale ceskych silnic ktery ve svych mokrych snech sedi v octavii 3 - 1.2 turbo htp s klepajici zadni napravou recyklovanou z volskeho povozu, hopsajiciho na 3 kolech jak kozel pres kazdou nerovnost, vytesujic se, ze jeho auto s prodlouzenou rektalni casti velikostne uz patri do stredni vrchni luxusni super upper top tridy, ktera je sama o sebe.
V nejblizsim vwgay clubu pak na nej cekaji jeho tepli pratele - vlastnici nemci proprdlych dotahnutych 15tiletych passatu a obstaroznich audin s dva krat stocenymi tachometry, aby se navzajem uznavlive poklepavali po plecich - jakezeto namakane koncernove znacky oni vlastni a spolecne se pak povenuji jejich vyfukovym otvorum.
Cestou spet se GTI zasadne nechava z party vyvazet v passate na zadnich sedackach, protoze nadtrhuta ***ka potrebuje komfort velkeho vertikalniho zadniho prostoru a celou cestou se vytesuje, kolik centimetru mu nad hlavou zbyva k stropu a proto jak namakane to auto je a jak velky vyfukovy otvor ma - coz jsou parametry, ktery nejvic vypovidaji o jeho kvalite a koncernove prislusnosti kde 940mm je presne matemeticky omnoho vetsich jak 940mm u jinych znacek.
Predtim nez zaspi jeste COPY PASTNE nekolik hate prispevku do diskusii nekoncernovych znacek - bez ohledu na odpovedi ci vyvraceni jeho komentaru od ostatnich diskutujicich a jeste promlaska a proslinta celou klavesnici s rukou v trenirkach nad VWnovinkami aby se pak ponoril do sveho mokreho VWsnu o trech chodech koncernovych, aby pak tajne v myslenkach zhresil predstavou super svezeni se s novou mazdou 6.
940mm je 940mm. Nebo jsou ty nemecke milimitery zase nejake vetsi, stejne jako jejich kone jsou silnejsi, jak jsi nas tady pred casem presvedcoval? >😒]
Přečti si vyjádření pana testéra na diskusi, ať se tu nemusíš smát sám sobě...
Vyjadreni jsem cetl a narozdil od tebe jsem v Passatu i v Mazde 6 sedel, teoretiku, zatimco tobe nezustava nic jineho, nez fotky na tomto serveru. Proto se smeju hlasite...tobe 😉
No především se tu vysmíváš panu testérovi :no: Válení sudů po plakátu nemůžeš považovat za seznámení se s autem... >😒] Nejde však o nikoho z nás, jde jen o jedno, jde o to, že test prokázal limit komfortu u sezení vzadu na 180. Co si o tom myslíš není vůbec rozhodné, rozhodné je zjištění testu.
Tohle uz zname, zkus neco noveho
Nekdy zkus vylezt ven a misto teroretizovani u fotek si zajdi ta auta vyzkouset na vlastni kuzi. Nebudes tady (mozna) vsem k smichu, jako vzdycky.
Kazdopadne kvituji, ze sis poridil plakat Mazdy 6. Je to opravdu skvele auto.
Nekdy zkus vylezt ven a misto teroretizovani u fotek si zajdi ta auta vyzkouset na vlastni kuzi. Nebudes tady (mozna) vsem k smichu, jako vzdycky.
Kazdopadne kvituji, ze sis poridil plakat Mazdy 6. Je to opravdu skvele auto.
Asi jsi přehlédl větu pana testéra, cituji: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Tu vetu jsem pochpitelne cetl, ale diky vlastni zkusenosti vim, ze pan tester nepopisuje skutecnost uplne presne.
Nahore mas video testera vysokeho 185 cm. Jeden ctenar to sem postnul pro takove, jako ty - je to nejnazornejsi, takze i intelektualne nesmely jedinec by to z toho videa mel pochopit. Tobe se to (jako jedinemu) nepovedlo.
Co na to rict? 8-s
Nahore mas video testera vysokeho 185 cm. Jeden ctenar to sem postnul pro takove, jako ty - je to nejnazornejsi, takze i intelektualne nesmely jedinec by to z toho videa mel pochopit. Tobe se to (jako jedinemu) nepovedlo.
Co na to rict? 8-s
Ty se vždycky tak snažíš napsat něco stylového a tak ti to nejde... Jsi týpek s permanentní intelektuální zácpou, ale to jsem nyní odbočil. Pan testér, že nepopisuje skutečnost úplně přesně? Jako, že je v mazdě ještě méně místa, než tvrdí? Osobně nemám důvod se to domnívat, naopak, přečti si ještě jednou jeho větu, je totiž dokonalá a dokonale také vyjadřuje ústřední myšlénku - "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Až budeš umět takhle psát, až se naučíš takto precizně formulovat, pak teprve se osměl s testérem polemizovat. Do té doby tu jen šoupej nohama :no: :-!
Až budeš umět takhle psát, až se naučíš takto precizně formulovat, pak teprve se osměl s testérem polemizovat. Do té doby tu jen šoupej nohama :no: :-!
Ja alespon pisu z vlastni zkusenosti, tobe nezustava nez dokola omylat myslenky nekoho jineho, teoretiku.
To mame po jedenacte. Kolikpakkrat to tady jeste postnes? Co zkusit vymyslet neco vlastniho? Prilis tezky ukol, co?
To mame po jedenacte. Kolikpakkrat to tady jeste postnes? Co zkusit vymyslet neco vlastniho? Prilis tezky ukol, co?
měl bys mít nick spíše porouchaný gramofon - pořád opakuješ to samé >😁
Tohle směruj na plakáty, co tu imrvére píšou, že v mazdě je to jako v Karose... >😒]
no - četl jsem celou diskusi - tedy v rámci možností - nestíhám pořád aktualizovat co kdo kam dopsal než jsem to přečetl a nikdo nepsal jak je tam hodně místa - jen někteří napsali, že mají více centimetrů a vešli se i ve vzpřímené poloze - nevidím jediný důvod proč by měli lhát, jediné co vidím je tebou 100x opakovaná věta a na ní nějaká reakce. Ale chápu, že napsat něco jednou by nestačilo na tak obsáhlou diskusi - i když v podstatě o ničem 😉
Běž už do * se zasíráním diskuze těmi trapnými žvásty!!
nech ho ... >😁 jako nebejt jeho, o čem to tu je? >😁 jako do jednoho autíčka se posadí 180 centimetrovej, do druhýho autíčka se posadí 185 centimetrovej .... ty vole, to jsou problémy jako noha ... >😁 GTI to tady drží při životě ... on si stejně dělá totální p-r-d-e-l ... >😁 >😁 >😁 není přeci možný, aby normální dospělej zdravej člověk prožíval takovýhle *** ... >😁 >😁 >😁
Mam 183 cm, sedel som vzadu v sedane aj kombiku, nehrbil som sa, nesklzol som zadkom dopredu, nemal som naklonenu hlavu nabok a napriek tomu, hlavou som sa NEDOTYKAL stropu.
Napisem to na rovinu, ak pan tester tvrdi, ze clovek vyssi ako 180cm ma problem, tak pan tester KECA.
A vies ako sa zisti, ze tu testovane auto(mimo koncernu) je dobre? Podla poctu tebou otvorenych vlakien v diskusii. Cim viac otvoris novych diskusnych vlakien, tym je auto lepsie. Konkretne tu v tejto diskusii vystrajas ako Viktorka na splave, takze Mazda6 bude sakra dobre auto.
Napisem to na rovinu, ak pan tester tvrdi, ze clovek vyssi ako 180cm ma problem, tak pan tester KECA.
A vies ako sa zisti, ze tu testovane auto(mimo koncernu) je dobre? Podla poctu tebou otvorenych vlakien v diskusii. Cim viac otvoris novych diskusnych vlakien, tym je auto lepsie. Konkretne tu v tejto diskusii vystrajas ako Viktorka na splave, takze Mazda6 bude sakra dobre auto.
No, je zde pouze tvrzení tvé proti tvrzení pana testéra. A upřímně ti musím nyní napsat, že v tomhle více důvěřuji panu testérovi.
Co se týká tvého velmi odvážného a jistě i neuváženého termínu "kecá", pak být tebou, v dalším příspěvku bych se panu testérovi velmi zřetelně omluvil. :-!
Co se týká tvého velmi odvážného a jistě i neuváženého termínu "kecá", pak být tebou, v dalším příspěvku bych se panu testérovi velmi zřetelně omluvil. :-!
Nie, je tu VIAC tvrdeni od VIACERO ludi + video s testom proti tvrdeniu testera. Nemam sa za co omluvat. Zopakujem, ze ak tester tvrdi ze clovek vyssi ako 180cm ma vzadu problem s hlavou tak keca.
Vynikajici kara. Puvodne jsem se tesil jak ji koupim az bude v prodeji, ale bohuzel jsem pred rokem rozflakal svoji mazdu 3 (RIP) a bylo nutne koupit nove hned. V te dobe byl nejlepsi pomer vybava+design+motor/cena na strane P508. Dneska bych to videl asi na Mazdu, byt je drazsi.
Apropo, davaji prodejci slevy, anebo je to u Mazdy porad stejne a pro vsechny plati ofiko cenik?
Apropo, davaji prodejci slevy, anebo je to u Mazdy porad stejne a pro vsechny plati ofiko cenik?
Tak ja sem to panove nevydrzel a M6WGN 2,5i (ne NAVI) už objednal, takže pokud bude zajem tak sem mužu hodit pak par foteček 😉
stejně budeš litovat ... měl sis koupit spasitele ... to je prestiž jako prase ... to se hned zařadíš mezi elitu ... >😁
Gratulujem. Potom daj aj nejaké dojmy z toho auta. Takéto recenzie vždy potešia, lebo sú takpovediac zo života normálneho človeka a nie novinára. 😄
To je správný přístup. Žádné zbytečné řečnění, ale prostě akce. Pokud nebudeš mít vyloženou smůlu na nějaký problém, tak myslím, že budeš velmi spokojen. Vždy jsem měl moc rád ježdění autem, ale nyní se těším na každou jednotlivou jízdu úplně jiným způsobem. To auto je naprosto jedinečné 😄 .
Taky se tak úžasně bavíte čtením gtiho vláken? To snad není ani možné jak je ten člověk nestoudný >😁 Stejně si myslím, že tady chodí jenom rozdmýchávat diskuze a zvyšuje počty kliků na stránce, tohle nemůže nikdo brát vážně. >😁
Nezbývá, než se na závěr opřít o autoritu a dát si pár úvah z testu a z diskusního vyjádření pana testéra, cituji😒br />
"...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou.
Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Minusy
- Pomalejší navigace, horší grafika
- Mizivý výběr výbavy s 2,5G
- Místo pro hlavu na zadních sedadlech
Trošku nás zklamala i černobílá grafika palubního počítače. To evropské značky dávají i do levnějších modelů kvalitnější displeje.
Zatímco levé řidičovo koleno má kolem sebe spoustu místa, pravé opíráte o stěnu z tvrdého plastu.
Audioaparatura BOSE sice láká na světově proslulé jméno, mezi „kvalitními“ značkovými aparaturami však hraje spíše druhé housle".
Tolik tedy věty od nejpovolanějšího. Teď to zase můžeš zkusit ty, s nějakou tou svojí... plakátovou proklamací :-!
"...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou.
Ono je to měřeno nad sedákem, když si opřete záda, je tam kvůli splývající střeše méně místa než v passatu. Záleží, jak kdo sedí "nahrbený".
Minusy
- Pomalejší navigace, horší grafika
- Mizivý výběr výbavy s 2,5G
- Místo pro hlavu na zadních sedadlech
Trošku nás zklamala i černobílá grafika palubního počítače. To evropské značky dávají i do levnějších modelů kvalitnější displeje.
Zatímco levé řidičovo koleno má kolem sebe spoustu místa, pravé opíráte o stěnu z tvrdého plastu.
Audioaparatura BOSE sice láká na světově proslulé jméno, mezi „kvalitními“ značkovými aparaturami však hraje spíše druhé housle".
Tolik tedy věty od nejpovolanějšího. Teď to zase můžeš zkusit ty, s nějakou tou svojí... plakátovou proklamací :-!
slnko musi svietit aj ne chudakov, GTI mas stastie, ze p. Boh ma vsetky ovecky rad, bez ohladu na hladinu ich primitivizmu... takze ANOOO, spravne hadas, ma rad aj teba >😁 :no: >😒] :no:
Tak to sa asi opieras aj o autoritu Marxovho manifestu >😁 >:ale uz mozes mat vlastny nazor, nemusis sa bat .No a suboj mazda vs passat vyhrava ...PANAMERA, v nej je vzadu naozaj dost miesta na hlavu aj pri opreti o opierku a sladkom zdriemnuti.. To je mozno dovod, preco ju nemusia robit v kombiku 😉
Veru, to je 'zaviracka' na blazinec. Snad ti daktory mediciny znaly kolega odporuci vhodny ustav, kde sa ta ujmu a doznas dusevneho zdravia a nebudes tu za papagaya a klauna :yes:
No vidíš, a napriek tomu to auto dostalo maximálne hviezdičkové ohodnotenie na rozdiel od tvojho pasáta.
.... tak jsem se toho dozvěděl dneska v diskuzi... dobré bavendo >😁
Zaujala mě myšlenka, že škoda udělala dobré auto za dobrý peníz....
Mazda udělala výborné auto za výborný peníz. V tomto případě padni komu padni. Že si dozadu nesedne čahoun vyšší než 185cm... mno... tak si sedne dopředu. A situace, že pojedou v M6 basketbalisti v plném počtu je mizivá... ti přece jezdí busy.
Ano, M6 je výborné auto, na které nemá v současné době konkurence moc esa v rukávu. Máme tu vyprofilovaného análního speleologa, který si masturbuje nad plakátem a osobní zkušenosti odmítá s odvoláním na jednoho testera - snaha je tu však jasná - vmístit hlavu svou i údy v ři.ť kohokoliv, kdo v acz byť po chodbě prošel. Ano, je to známý flameista, demagog a provokatér, který však rozumu mdlého není, ale nedá se brát jako berná míra, protože právě on vidí svět automobilismu z okna přes sto let nepranou záclonu ve městě Most - metropole...
Nic naplat, že v Passatu, jež je benchmarkem pro ostatní, taky není místo pro pravou nohu a je tam tvrdý plast.... argumenty stranou - zde se křičí ....
v tomto případě to mazda, byť nemá víčko nádrže na správné straně, nesveze tlupu basketbalistů, nemá diskotéku na palubě, nemůžeš si ji vybavit, protože je už tak vybavená, že nic dalšího tam skoro nedáš, v tomto případě to, i přes kvikot některých osobnostně nedomrlých jedinců, vyhrála na plné čáře.
Výborné auto, výborně jezdí, výborná technika, výborné motory.... a mezi svou konkurencí navíc dělo..... jo, škrapka ji chybí a deštník vražený v .... ne tam ne - tam je Mosťák ...
Padni komu padni - Mazda 6 RULEEEEEZ......
ps: V bílé je to fešanda.... :yes:
Zaujala mě myšlenka, že škoda udělala dobré auto za dobrý peníz....
Mazda udělala výborné auto za výborný peníz. V tomto případě padni komu padni. Že si dozadu nesedne čahoun vyšší než 185cm... mno... tak si sedne dopředu. A situace, že pojedou v M6 basketbalisti v plném počtu je mizivá... ti přece jezdí busy.
Ano, M6 je výborné auto, na které nemá v současné době konkurence moc esa v rukávu. Máme tu vyprofilovaného análního speleologa, který si masturbuje nad plakátem a osobní zkušenosti odmítá s odvoláním na jednoho testera - snaha je tu však jasná - vmístit hlavu svou i údy v ři.ť kohokoliv, kdo v acz byť po chodbě prošel. Ano, je to známý flameista, demagog a provokatér, který však rozumu mdlého není, ale nedá se brát jako berná míra, protože právě on vidí svět automobilismu z okna přes sto let nepranou záclonu ve městě Most - metropole...
Nic naplat, že v Passatu, jež je benchmarkem pro ostatní, taky není místo pro pravou nohu a je tam tvrdý plast.... argumenty stranou - zde se křičí ....
v tomto případě to mazda, byť nemá víčko nádrže na správné straně, nesveze tlupu basketbalistů, nemá diskotéku na palubě, nemůžeš si ji vybavit, protože je už tak vybavená, že nic dalšího tam skoro nedáš, v tomto případě to, i přes kvikot některých osobnostně nedomrlých jedinců, vyhrála na plné čáře.
Výborné auto, výborně jezdí, výborná technika, výborné motory.... a mezi svou konkurencí navíc dělo..... jo, škrapka ji chybí a deštník vražený v .... ne tam ne - tam je Mosťák ...
Padni komu padni - Mazda 6 RULEEEEEZ......
ps: V bílé je to fešanda.... :yes:
:yes: 😄
aby všem plakátům, puberťákům, onanistům a vůbec všem sockám s deficitem stylu a inteligence, bylo jednou a provždy jasné, že test mazdy 6 vyhrál vw passat!!! >😁 >😁 >😁
Snad jen krátkou citaci z testu: "...před koleny má pohodlně usazený muž s výškou 180 cm ještě dobrých patnáct centimetrů místa. Nad hlavou už ale žádné místo nezbývá, zde si elegantní profil vybírá těžkou daň. Vysocí cestující tak jízdu na zadních sedadlech asi moc vyhledávat nebudou".
Ctěnou diskusní veřejnost, zejména intelektuálně jaksi dušnější jedince žádám, aby si své noční poty z předmětné citace laskavě odžívali v komornějším prostředí, než-li jsou zdejší diskuse. Ideálním místem jsou léčebny a podobná zařízení vybavená navíc pro hyperaktivní a nezvladatelné pacienty též klecovými lůžky. Zde totiž nikdo není zvědavý na přisprostlá slova a holověté pokřiky jejichž domovinou jsou než pralesní dálavy.
Díky :yes: :-!
Ctěnou diskusní veřejnost, zejména intelektuálně jaksi dušnější jedince žádám, aby si své noční poty z předmětné citace laskavě odžívali v komornějším prostředí, než-li jsou zdejší diskuse. Ideálním místem jsou léčebny a podobná zařízení vybavená navíc pro hyperaktivní a nezvladatelné pacienty též klecovými lůžky. Zde totiž nikdo není zvědavý na přisprostlá slova a holověté pokřiky jejichž domovinou jsou než pralesní dálavy.
Díky :yes: :-!
taky umim copy-paste😒br />
Ja jenom vzhledem k GTIho diskusni poznamce navazu na jeho sen honit mlade bejcky v cervenem seatu leone😒br />
Touzebne cekam na dalsi litanie tohoto clena cirkvi svedku VWgenovych, blabol-krale ceskych silnic ktery ve svych mokrych snech sedi v octavii 3 - 1.2 turbo htp s klepajici zadni napravou recyklovanou z volskeho povozu, hopsajiciho na 3 kolech jak kozel pres kazdou nerovnost, vytesujic se, ze jeho auto s prodlouzenou rektalni casti velikostne uz patri do stredni vrchni luxusni super upper top tridy, ktera je sama o sebe.
V nejblizsim vwgay clubu pak na nej cekaji jeho tepli pratele - vlastnici nemci proprdenych dotahnutych 15tiletych passatu a obstaroznich audin s dva krat stocenymi tachometry, aby se navzajem uznavlive poklepavali po plecich - jakezeto namakane koncernove znacky oni vlastni a spolecne se pak povenuji jejich vyfukovym otvorum.
Cestou spet se GTI zasadne nechava z party vyvazet v passate na zadnich sedackach, protoze nadtrhuta ***ka potrebuje komfort velkeho vertikalniho zadniho prostoru a celou cestou se vytesuje, kolik centimetru mu nad hlavou zbyva k stropu a proto jak namakane to auto je a jak velky vyfukovy otvor ma - coz jsou parametry, ktery nejvic vypovidaji o jeho kvalite a koncernove prislusnosti kde 940mm koncernovych je presne matemeticky omnoho vetsich jak 940mm u jinych znacek.
Ja jenom vzhledem k GTIho diskusni poznamce navazu na jeho sen honit mlade bejcky v cervenem seatu leone😒br />
Touzebne cekam na dalsi litanie tohoto clena cirkvi svedku VWgenovych, blabol-krale ceskych silnic ktery ve svych mokrych snech sedi v octavii 3 - 1.2 turbo htp s klepajici zadni napravou recyklovanou z volskeho povozu, hopsajiciho na 3 kolech jak kozel pres kazdou nerovnost, vytesujic se, ze jeho auto s prodlouzenou rektalni casti velikostne uz patri do stredni vrchni luxusni super upper top tridy, ktera je sama o sebe.
V nejblizsim vwgay clubu pak na nej cekaji jeho tepli pratele - vlastnici nemci proprdenych dotahnutych 15tiletych passatu a obstaroznich audin s dva krat stocenymi tachometry, aby se navzajem uznavlive poklepavali po plecich - jakezeto namakane koncernove znacky oni vlastni a spolecne se pak povenuji jejich vyfukovym otvorum.
Cestou spet se GTI zasadne nechava z party vyvazet v passate na zadnich sedackach, protoze nadtrhuta ***ka potrebuje komfort velkeho vertikalniho zadniho prostoru a celou cestou se vytesuje, kolik centimetru mu nad hlavou zbyva k stropu a proto jak namakane to auto je a jak velky vyfukovy otvor ma - coz jsou parametry, ktery nejvic vypovidaji o jeho kvalite a koncernove prislusnosti kde 940mm koncernovych je presne matemeticky omnoho vetsich jak 940mm u jinych znacek.
Teď mi řekni, zda-li je diskusně přínosnější padesátkrát tapetovat jeden odstavec jako imbecil, nebo toto pomatené činění odsoudit krátkým způsobem, jakým si mezi chlapy zaslouží?
ja len dufam ze tu nikto nezacne tuto mazdu porovnavat s octaviou ktora je jasne o triedu nizsie... dalsi dokaz ze stredna trieda je dnes uz inde ako pred par rokmi :yes😒br />
jedine co sa mi na tej mazde nepaci je to zvlastne prevedenie navigacie vcucnutej v tej diere v pristrojovke a zaraza ma aj ta podobnost intereieru s CX5kou... ale inak uznavam auto je to paradne aj ked moja salka kavy to nie je ,,,, ale klobuk dole... krasne auto [odkaz] :yes:
Podobnost s povedenou CX5 je spíš velké PLUS! 😉
Pokud bych chtěl sedan , jako že NE , tak bych asi měl vybráno!!
Snad jen klasika - nemožnost doplnkové výbavy - by byla problém. :-!
Jinak skvělé auto!!! :yes: :yes: