Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: General Motors pokračuje v rozprodávání, na řadě je Saturn

General Motors podle neoficiálních informací oslovil potenciální zájemce o značku Saturn a tím zahájil proces jejího prodeje.
Zpět na článek
4. 6. 2009 15:18
Re: Buy by planet...
Měl by to koupit slavný výrobce replik Toyoty Yaris a jiných aut firma Geely a jako nášup přibrat i značku rušeného Pontiacu. Celý konglomerát by mohl mít název Geely Motors a používat by mohl i logo GM (samozřejmě z větší mezerou mezi písmenkama po vzoru zkopírované značky CE). Škoda jen, že si nechali vyfouknout toho Hummera. >:-[]
Avatar - Pierro
4. 6. 2009 12:49
Re: Buy by planet...
s tím nákupem číňany bych i souhlasil... :-|
4. 6. 2009 12:47
Jen značka
Saturn vznikl z nuly, aby se stal US alternativou k japonským importům. To se moc nezadařilo a nakonec skončil jako "převlékárna" pro OPEL korejské Daewoo prodávané v USA.
Ta značka kromě 20-ti leté historie nemá co nabídnout a navíc má i jedny z nejméně loajálních zákazníků.
Je to asi opravdu jen schránka a způsob, jak rychle a jednoduše dostat čínské auta do USA.
Avatar - Pekelná Micinka
4. 6. 2009 12:42
Re: Buy by planet...
To asi ano. Co se týče Tata Motors, řekl bych, že takhle pozicovanou značku by užil, když už pro nic jiného tak pro branding svých vlastních produktů v US. Ale tam asi Tata nehodlá expandovat (aspoň zatím) a pro Evropu je značka Saturn poměrně neznámá. Jaguar je moc exkluzivní pro výrobu (nižší) střední třídy a Land Rover by měl raději dělat jen teréňáky a cross overy.

Na druhou stranu by mi nevadilo, pokud by si Saturn koupila čínská společnost, protože by dobře doplňovala portfolio Hummeru.
Avatar - Pierro
4. 6. 2009 11:40
by by planet...
Saturn je první kterej z portfolia GM zmizí... a myslím, že krom zaměstnanců GM pracujících pro tuto divizi, co skončí na dlažbě, to ani nikoho jiného moc mrzet nebude...