Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škoda Octavia Combi: Online test na Auto.cz

432 komentářů

Gangrel
jsem viděl na R10 dvě. Jedna žlutá, druhá rudá... a musím říct, že kombi vypadá skutečně krásně (narozdíl od liftu) :yes😒br />
Ještě dodám, že projíždějící Superb byl proti O3 skutečná "užofka" 8-s
šmoula nešika
Já jsem jel po R10 den po představení faceliftovaného supa. Tam a zpět; asi 100 jsem jich viděl. Krom O RS byly všechny škodovky už odmaskované.
Klaudius
Včera som ju videl na bratislavskom autosalóne. Na prvý pohľad na osemnástkach a s luxusným koženým interiérom nevyzerá až na detaily úplne zle. Ovšem cenovka už tak vyzerala, 30.000,-€ je suma adekvátna za vybavené kombi o triedu hore. S cenou ostro kontrastujú tie najšmejdovejšie čierne plasty, aké sa v autách vôbec dajú nájsť - konkrétne sú to mriežky vetrania a objímky kruhových ovládačov pred šaltpákou. Možno si myslia, že zákazník je blbec, a také detaily ho nevyvedú z rovnováhy.
Voč liftbacku vyzerá kombík o niečo lepšie, zhodná predná časť je zhodne tragická. Zvislé rebrovanie masky sa neskutočne bije so "včelím plástom" mrežky v spojleri, podporeným pre zmenu vodorovnou linkou. O hromade zbytočných zalomení a hrán na prednom čele je škoda hovoriť - nesúrodý chaos, ktorý akoby dizajnéri nechali v polovici práce tak, a tak to už zostalo...
tune.lar
Takže čeští Pepíci, nakoupit ubrousky a hurá onanovat celý víkend nad tímto přenádherným skvostem, který nemá na světě obdoby 😉 V podndělí to Vypukne! Třikrát hurá >😁 Onanovat nad kusem hranatého plechu >😁 :yes:
TomasPT
no jo, zase ten žebřiňák. Na fejsbůku lákali na test báwa a teď tady tohle.

Už je to na showroomech, nebo proč to má u nás dealer "schovaný" za barákem?
Dixik2
Protože 27.4.2013 je oficiální zahájení prodeje OIIIC.Tak se do zítřka nesmí vystavovat na salonech. :-!
Ozzman
Aha... v Praze u Klokočky při sjezdu z Karlovarské dálnice včera mezi vozy vystavenými před salonem stála i OIII kombi 😄 Koukám, že to všichni neřeší😁
Jenik3
Ta marketingova masaz na tema kombi a ohromny kufr je ohromujici.
K cemuze je konkertne potreba ten fascinujici prostor za zadnimi sedackami?
guze
Já vozím invalidní vozík, mně se docela velký kufr hodí.....zajímavé, že na otázku k čemu je potřeba fascinující prostor za zadními sedačkami, se u MB E nikdo neptá >😒]
Jenik3
Nevejde se do liftbacku?
MB u Ečka nevede kampaň a la Skoda.
guze
Takže velikost kufru dělá jenom kampaň? >😁
PS: Samozřejmě že do liftbacku se vejde, ale prkotina jako nakládání je v kombíku jednodušší (nemusim tahat přes práh, aby jsme si rozuměli, vozík není pro mě)a zde konkrétně u octavie je to i vzhled, kombi se mi líbí víc 😄
Jenik3
Přijde mi, že velikost kufru u kombi a liftbaku je srovnatelná. Škoda, však dělá kampaň na kombi jako na svatý grál. Rozdíl ceny je přitom x tisíc.
Jinýmy slovy mnoho povyku pro nic. Jen marketing, který je zejména o tom povyku.
guze
Okej, takže tu velikost bereš v pohodě, nepřijde ti zbytečně velký...
Velkost kufru je JEDINA vec, jedine kriterium, v ktorom je Octavia lepsia ako konkurenti.

Vo vsetkom ostatnom je to absolutne priemerne auto s neprimeranou cenovkou.

A tak je nemozne, aby auto.cz neurobilo z velkosti kufru zakladny kamen Slnecnej sustavy.
nasua23
třeba k přepravě psů? (např setr v kohoutku 60cm)
Ozzman
Rychle se tam dá převézt kol👋a, když nemáš nosiče u sebe, lyže, objemná zavazadla, a všemožná technika, kočárek, sporák, radiátor, velký pes samozřejmě taky .. cokoliv 😄 Ale to nemluvim o Oktávce, protože ta má ty litry nahnaný jen papírově různými schránkami pod podlahou a navíc má nepřijemný schod u nakládací hrany a v reálu se tam některé věci z uvedených nevejdou
RWD
Pro tebe k ničemu. Pokud nechápeš význam kombi, pravděpodobně ho nepotřebuješ. Tak to neřeš
Jenik3
Díky, cítím se být nestěhovákem 😉
ikoptak
No třeba pro psa + pár báglů, i pracovně tak 4 x do měsíce nemám problém kufr zarovnat, občas po strop.
ikoptak
Zhruba stejné jako u jiné skupiny nad kusem pomačkaného plechu a plastů od Kia Hyunday (např.) >😁
jarafara
A první kdo se tu vystříkl je čecháček tune.lar, gratulujeme >😒]
tune.lar
Díky, ale opravil bych tě v pár věcech, nejsem čecháček, a stříkám nad něčím jiným, ne nad bachratým kusem plechu. 😉
jarafara
To jsme rádi že to víme >😁
Anonym
>😁 >😁 >😁 >😁
VL4D
Nevím, co tady děláš, když jsou pro tebe auta jen „kusem hranatého plechu“.
GTI
OPUS OCTAVIA

Než plazem, co zoufalý o zeď se biju,
pelyněk hořknoucí, chybí mi med.
S úsvitem nacházím démantní Octaviu,
svět naruby obracím, hoří můj cee´d.

Pak v ústrety srdce své nabízím, žasnu,
a temnotou záchvěvu drtím svůj chtíč.
Dnes navečer v garáži světlo mdlé zhasnu,
vždyť na srdci září mi ze Škody klíč.

Ach, na hydře minula končí má křeč,
a na břitu rozkoše má a-be-es vyje.
To zběsilé okolí soptí, došla mu řeč,
na vlásenkách života veze mě Octavie.
MichalF
Hele na cem ty frcis ? Taky bych to zkusil >😁
Anonym
to víš to je hustej matroš, sám si to míchá na poklici z golfa (tu má místo talíře) >😁
rohYpnol
Nedá ti zadarmo,
koštnout svůj fet.

Hned bys měl bez zásluh,
taky ten "hezčí" sVWět... 😉
Gangrel
Doporučuji návštěvu diagnostika v oboru psychiatrie... tohle už je vážně moc 😲
Ber to tak, auto.cz je jediny habitat, kde GTI moze prezit.

Kontrolovane laboratorne podmienky - kdekolvek inde by zahynul.
šmoula nešika
A navíc je to redakce mazánek. >😁
rohYpnol
tak je snad jasné, kdo pojede do Vídně olizovat Superb po FL 😉
Honna
Tak tohle....tohle je prostě boží 😄

Dík uživateli GTI za to, že mi zvedl po ránu spirit. Poezie v diskuzi a ještě na serveru o autech....to je prudce originální!
Gangrel
😲
GTI
😄
šmoula nešika
To jsem si říkal taky, když jsem tu začínal... A po čase zjistil, co je zač.
J4K
>😒] >😒] .... a teď ještě tu o novém golfu,.. neříkej že tam v šupleti na něj nic nemáš. Já věděl, že ty nebudeš jen tak někdo😲 .
GTI
Až příště... 😉
dal
>😁 Za básnické střevo máš u mne :yes: :yes: :yes:
Musím říct, že jsi mi po ránu zvedl náladu, dík >😁
GTI
😄
Adam Novák
Diskutuješ ještě na jiném webu? Tvé příspěvky jsou pravdivé, fascinující a nemohu se jich nabažit - Ty bys mohl napsat knihu - např. by se mohla jmenovat "GARÁŽOVWÁ PRAVDA" - hned bych pro ní běžel do knihkupectví - BRAVWO GTI!!! :yes:
GTI
Děkuju :yes:
Adam Novák
Nemáš zač 😉
peter_ko
já z vás budu blejt velebnosti 8-s
šmoula nešika
:yes: :-!
šmoula nešika
Do jaké školky chodíš?
Gangrel
No to snad neni možný... >😁 >😁 >😁
Yarex
Tohleto vyryt klicem na predni kapotu kazde oktavie.
guze
Takovým jako ty bych lámal ruce na počkání 8-s
RWD
:yes: :yes: :yes:
GTI
Díky za podporu :yes:
Pacho69
Nejlepší na chtíč je klíč 😉
Ještě, že to nemá kartu :-!

už máš něco na pondělí? doufám, že tohle byl jen něžný úvod? :yes: :yes: :yes:
GTI
V pondělí budeme všichni hltat první dojmy.
M6-MZR
ty budes hltat akurat taky adyho vtaka >😁 vidiet, ze tu vznikol novy teply par >😒] :no:
Adam Novák
Ano, ty a peter_ko 😉
Aladeen
GTI na balkóne niečo pije
Vtom mu vták na hlavu niečo kydne
Zasral mu aj triko
V tom si pichne Piko .

Zase mu v hlave niečo svitá
Octávia ho tam pichá
liftback či kombi
klávesnica horí !!

Teraz si už mrmle
že Aladeen na niečo Frfle
Daj si pokoj GTI
Odporúčim ti niečo na ner-vy !

😉
Adam Novák
trapné :no:
Aladeen
:yes: O to tu ide ...
pitrys
Tak tohle nesahá GTI-mu ani po kotníky, tohle jsou nerýmující se zakomlexované slovenské kecy.
Aladeen
GTI má roky praxe ... >😁
M6-MZR
GTIho stetky vystrkuju rozky >😁
Kvasiny
:yes: :yes:
šmoula nešika
:yes:
Bobo(CZ)
Super práce, kloubouk dolů! Pobavil jsem se. :yes:
GTI
volvo s60
Koukám že už jsi zralej pro Chocholouška! >😁 :yes:
šmoula nešika
A není jediný...
Bristol
to je velmi dobré :yes: >😁
GTI
😉 :yes:
Hammunasakra
Velmi pěkné :yes: 😄
PS: Uznejte ale že "správně" (LÉPE) do závěrečného rýmu sedí "Cé-pět" 😉 😄
GTI
Možná spíše do rýmu úvodního... 😄 😉 A děkuju za pochvalu :yes:
Hammunasakra
Ne ne ne - hezký "pokus", ale (a to MUSÍTE uznat 😄 ) slova "Cé pět" OPRAVDU lépe (perfektně) pasují do ZÁVĚRu TEXTU! 😉
PS: RÁDO se stalo 😄
rohYpnol
Kde nejde o obsah,
GTI září.
Jak dojde na fakta,
z vody vaří.

Protože v koncernu,
o kvalitě často jen sníš,
oslavné opusy,
klidně si piš.

Lepší auto z Octavie,
veršovaně marně,
musíš být duševně,
poměrně na dně.

Nicméně pochvala,
za beobsažný šum.
Tohle zvládne málokdo,
GTI a jeho,
dokonalý um.

Kdybys raději rozum,
do hrst vzal,
byl bys rovnou o celou,
garáž dál.
hudryhudry110471
>😁 :yes:
Hammunasakra
😄
Dixik2
Budete mít na jízdy tuto motorizaci ? Děkuji za odpověď.
3_diamanty
sa mi paci ovela viac ako liftback a v pripade golfu to iste..... aj tam je kombik zrazu akysi krajsi stylovejsi a dizajnovo zaujimavejsi ako hatch.... ale je to len moj nazor.... nakolko octavia mi pride az moc tuctova a zbytocne predlzena a draha volil by som zrejme kombik od golfa ktory je podla mna aj krajsim autom.... aj ked viem.. dizajn je vec subjektivna a kolko ludi tolko nazorov. Octavia ma voci konkurencii spolu s golfom jedno velke plus a to je zaradenie stvorkolky do portfolia.... velka skoda ze francuzi a fakticky aj japonci korejci ( mazdu MPS a imprezu neratam ) ignoruju stvorkolky v beznych autach ... dnes uz vieme ze tento pohon tu nie je na prekonavanie terenu ale ide skor o aktivnu bezpecnost za akychkolvek podmienok na ceste... predstavte si taky novy auris tourer v stvorkolke aleboo ceeda kombika s crdi 4x4... myslim ze v tomto ma octavka aj golf navrch... inak z hladiska dizajnu je to uz o inom a kazdy si zvoli co sa mu paci.....

V kombiku mi ten zadny previs pride akysi mensi a zrazu uplne v pohode.. netrci to tak ako pri liftbacku kde to posobi trosku disproporcne a az moc to trci .... skoda len tych cien .... dat za 1,2TSI kombik v strednej vybave 18 tisic ojro je kus moc.... ja si myslim ze octavia je trosku predrazena... nic v zlom......

jedno male prekvapenie na zaver od skodovky na slovensku😒br /> [odkaz]

len mi stale nie je jasne kde tie rapidy su..... je pravda ze sem tam uz nejaky stretnem ale stale je to rarita... ;-\
Adam Novák
No já bydlím v Praze a počítám Rapidy a O3😒br /> Rapidy: 20
O3: 17
pro srovnání😒br /> P301: 3
Citroën C-Elysée: 1
Co dodat? BRAVWO ŠKODA!!! :yes:
No... a ja byvam Parizi... a moje pocitanie dopadlo inak 😄

Co dodat? Ze svet nestoji a nepada na mikrotrhu, ktorym je Ceska republika.
Adam Novák
Ale Topper myslel ČR a SK, tak ze sebe nedělej šaška - další trapný argument?
A) Reagoval som na teba, nie na Toppera
B) Cielom bolo poukazat na absurdnost tvojho pokusu o argumentovanie
C) Sudiac podla reakcie😒br /> C1) kritika napadla na urodnu podu
C2) koncept ironie a sarkazmu je ti cudzi

Enjoy!
Adam Novák
A) Já i Topper jsme mysleli to samé
B) Co je špatného na mém argumentování?
C) Nechám Tě si myslet co chceš
P.S. pro uživatele LudaBaxa: nereaguj mám Tě na hate-listu = nevidím Tě
šmoula nešika
Zkus si dát na hate-list všechny, budeš ušetřen zklamání.
Adam Novák
Mám na hate-listu pouze ty, kteří mi nadávají. Slušné uživatele tam nemám 😉
LudaBaxa
Topper reagoval na ČR a SK a z toho ty si usoudil, že když spočítáš pár autíček pod svou bytovkou v prazééé, tak to bude platit pro celou ČR a SK. No jo, střední škola a IQ 120.
šmoula nešika
Že to říkáš zrovna ty... >😁 >😒] 8-s :no: ;-\ 😒 😉
šmoula nešika
A to jsi určitě nebyl v Římě.
VL4D
Tak v Paríži to samozrejme pre P301 či C-Elysée dopadne úplne inak.

Ja žijem v Londýne - Škodoviek je tu veľa, ale keby si prišiel do nejakého mesta pri mori (Dover, Folkestone, Southend-on-Sea...) tak tam uvidíš Škodu na každom rohu, a to ešte dobrých 90% taxikárov jazdí na Škode.
Viem, Kent poznam celkom dobre a na ferry ci Eurotunnel trafim aj poslepiacky 😄

Tiez ma prekvapilo, kolko ludi a taxikarov v Brightone ma Skodu.
Snooob
"V Praze je blaze!" a tak tam nikto francúzky low-end nekupuje!
Kupuje sa iba super-mainstream a premium-mainstream !!!
BRAVWO RAPID!!!
BRAVWO OCTAVIA 3!!!

:yes: :yes: :yes:
pitrys
U mě by to bylo tak Rapid 6, O3 5, Elysee 0, 301 0, takže podobně jak v Práglu
volvo s60
U nás Dacia 10, Rapid 1 a už má totalně rezatý přední tlumiče a Oct3 0! >😁 :no:
tesnav
To je divné ... vždyť jsi říkal, že to přece bude propadák. Jak to ti kluci dělají, že už nyní prodávají na CZ+SK trhu cca. 20% produkce Rapidu?

A kolik že se prodává P301 a C-El? Za 03/2013 v CZ dohromady 110 ks proti 654 Rapidům. Takže cena asi skutečně není vše. A to mi minulý týden přistála v mailu nabídka na jedno z nich dokonce za 199.999 ....
Ozzman
Vypadá dobře, už sem ji viděl. O dost hezčí než Liftback 😄
Adam Novák
Tak to musí být opravdu superkrása 😉 já jsem ještě poctěn nebyl 😒
Ozzman
Superkrása to neni, ale je to hezký vůz, on ten liftback pokud není v nějaké top výbavě, ale jezdí v obyč barvách (modrá,bílá) a nedejbože na plechu ( i takoví jsou k vidění) zapadne těžce do šedého průměru. Měl sem pár krásných živých kontra. Např se Superbem I a ten Superb i když o 10 let starší vypadal jako modernější vůz, stejně tak proti OII... Ano, jak ho znáš z fotek v top výbavě vypadá hezky ( stejně tak i na silnici), ale v šedi silničního provozu v nízké výbavě totálně zapadne...

Troufnu si tvrdit, že Rapid na hliníkových kolech udělá více parády 😄 To auto vypadá velmi slušně a jezdí jich už celkem dost 😄
Adam Novák
Jenže já viděl Liftback i ve verzi Active (předváděčka, ale Active Plus - podle info prodejce)
Ozzman
Já taky 😄 a krasavec to opravdu nebyl 😄
Adam Novák
Podle mě ano 😉
Pacho69
čistě prakticky, čtyřkolka je na překonávání terénu, protože silnice u nás se jak kvalitou tak údržbou nedají nazvat jinak než terén. Z bezpečnostních hledisek jsou při bržění u čtyřkolky jen kila navíc.
Úplně nejpitomější na tom ovšem je, že většina řidičů tím získá pocit, že čtyřkolka nejen líp jede, ale i líp brzdí. Takže si za mizerných adhezních podmínek naivně myslí, že "projedou", obvykle, co to jde...
Emel
Ne že by čtyřkolka nějak řešila český tankodrom...
Pacho69
to ne, ale aspoň nějaké kolo má šanci zabrat 😉
Aladeen
Dizajn je vec vkusu ...
Inak v Škodovke mi hovoria že za Novú Octaviu je 18 tisíc veľmi dobrá cena , hovoria o tom ako keby predávali Rolls Royce .... >😁
bez akcie MAX by sa Rapid nepredával , v KE ich je už celkom dosť , povedal by som že ich je viac ako Octávii III a myslím si že to tak aj ostane . Rapid je cenovo prijateľný a Ponúka slušný priestor , OIII je teraz pre ľudí drahá , takže sa nedivím že uprednostnia Rapid .. :yes:
pitrys
Ne jenom na Slovensku.. [odkaz]
šmoula nešika
Na tebe celkem smysluplný příspěvek. :yes:
šmoula nešika
Víc rapidů pohromadě jsem potkal jen na parkovišti v Boleslavi. >😁
Bristol
tak on rapid, ačkoli to není nijak hezké auto, tak má se slušnou cenou ve zdejších končinách šanci na úspěch...taková novodobá felicie 😉
Hammunasakra
A umíte (už) od sebe rozeznat 2 "nijak hezká auta"? 😉

[odkaz]
Bristol
pravda z dálky se rozeznávají docela špatně(ze předu) zezadu je to celkem jednoduché: vidíte starou audinu A6 s led světly? Je to nová octávka >😁 :yes:
Hammunasakra
Já se klidně PŘIZNÁVÁM, že na první pohled NEpoznám zda jde o low-end(ovou) škodu rapid nebo (vůz co je TŘÍDA SAMA PRO SEBE) škodu Octavia III 😄
ryccardo
Taky se bez mučení přiznám. 😉
Mino21
Mám to stejně. I když vím, jaké jsou mezi nimi rozdíly, z určitých úhlů, když obě auta míjím, se v nich prostě nevyznám.
Hammunasakra
Ono to také skoro NEjde - proto také ten "Návod na rozpoznání oněch vozů" který nedávno výrobce zveřejnil... 😄

[odkaz]
Delfin2
Ja Rapida stretávam dosť často,zato novú octaviu som videl asi 2-3krát 😄
topten
tak ja mam stavajici O2 3 roky starou s 1.8tsi a od lonska, od nejakych 70tis km je auto na rovnych usecich nestabilni, cas od casu se musí korigovat směr, auto nejede jako po "kolejích" když bylo novy. znat to je hlavne na dalnicich a když jedu několik hodin po dalnici, tak ta nutnost korekci smeru je docela neprijemna.
mel jsem to 2x na serizeni geometrie ve 2 ruznych servisech, vždy to bylo v norme, jen malicke odchylky od optimálního nastaveni. auto zadnou ranu nikdy nedostalo, ani se s nim nejak moc nevyvadi, ale jizdne auto uz takových 20 tis km uplne stabilni neni.
mate někdo podobnou zkušenost??

jak to bude s O3, kde většina modlelu bude mit jednoduchou vlecenou napravu? predpokaldam, ze to bude ještě horsi ...
bicista
Mam naO2FL 1.9Tdi nalitano 130tis a nic takoveho nepozoruji, auto se na silnici chva pekne citelne a drzi smer. Jen tlumice uz nejsou co bejvaly kdyz auto bylo nove.
S trochou nadsazky - to, co ty povazujes u svojej Octavie za "chova se pekne citelne a drzi smer", pri takej Mazde znamena "nieco nie je v poriadku" 😄
Adam Novák
1,8 TSI bude mít víceprvkovou 😉
Dixik2
A všechny 4x4 taky-1.6 TDI,2.0 TDI,1.8 TSI.Plus nádrž 55 litrů. :-!
Adam Novák
Děkuji za doplnění :yes:
Ozzman
Hm tohle ne, máme ( tedy vůz přítelkyně >😁 ) jen 35 tisíc (r.v. 2011), ale zato nám onemocněl rozvodový řetěz, ještě prý mají podezdření na nějaký únik oleje v motoru (1.2 Tsi 77kw kombi) 😄 Viva la Škoda😊 Nejvíce mne dostalo, že i přes očividný problém těchto motorů si prý technik musí chroupající zvuky motoru nahrát a poslat do Boleslavi na posouzení, poté to buď opraví na záruku, nebo bez ní 😊😊
volvo s60
Bravo Škoda!!! >😁 :no:
Ozzman
Zatim je ještě pojízdná. >😁
volvo s60
Držím všechny palce i u nohou a přeji dobré nervy! Bude hůř!!! 😢 :yes:
Ozzman
Tak prý to vemou na záruku naštěstí ještě, ale auto týden v servisu😊 Jo, a řetěz to neni, ale prej napínací kladka.
volvo s60
Aspoň to! Ale mám obavu že se to bude pravidelně opakovat? Je to bolest řešeni rozvodu u tohoto motoru?
Ozzman
Říkali že o tom vědí, dělají to "prý" i po záruce a vadný díl by měli vyměnit za nový a "prý" vylepšený... 😄 Více zatím nevím 😄
Autoservis
Řetěz napínací kladku nemá ;-\ zkus předávat informace reálně ne smyšleně.
Ozzman
Jsou to přeformulované informace od přítelkyně, já tam s ní nebyl a tohle mi řekla.. nejsem technik...

Údajně se tam někde něco vylomilo u řetězu, mluvila o kladce..

Jestli chceš rýpat, tak ti sem pak opíšu zprávu ze servisu, až bude vůz zpět odborníku a můžeš se vyžívat 😊
Autoservis
Od lidí kteří tady tak hořečně diskutují o autech bych čekal alespoň základní znalosti o motorech, převodovkách a nápravách ;-\
volvo s60
Víc hlav, víc rozumů!? >😁 :yes:
Ozzman
Jestli tedy čteš pozorně diskuze, tak by sis mohl všimout, že já jsem z jiného oboru a auta mám jako věc, která se mi líbí, ale veřejně (ani soukromě) se do technických podrobností nemontuji a přiznávám, že jim nerozumím 😄

Hodnotím vozy tak, jak na mne působí, jak jedou a jak se mi ovládají. Ono totiž kolikrát to co je na papíře nereflektuje ani zdánlivě s realitou. Upřímě je mi jedno, jestli je můj vůz vybaven tím či tím, zdali je náprava taková či maková. Pokud bude fungovat v rámci mých požadavků, je to pro mne ok.
Hammunasakra
Hořečně je od "hoří"? 😄
PS: Je to "neradostné", ale VĚTŠINA lidí takové znalosti spíš NEmá - ale Ozzman (působí že) "se (třeba) naučí" 😉
Ozzman
Já se netajím tím, že tomuto nerozumím 😄 Však.. dejme tomu, že někdo má rád třeba hezké šaty a rád se oblíká dobře, ale neznamená to, že musí vedět jak a jakou technologií je vše vyrobeno 😄 Stejně tak třeba u Elektroniky 😄
ryccardo
samozřejmě, že je to kladka. Ty na těchle prototypových nevyzkoušených motorech totiž moc nefungujou >😁 To tě ale čoveče docela lituju. Ještě, že ti to opraví na záruku.
Ozzman
Jo, uznali chybu a opravují 😄 Snad opraví tak, že to za dalších 30 tisíc km nebude znova😊
volvo s60
Je tam řetěz a napínák, obojí už několikrát inovovali a vymlouvají se na špatnou kvalitu komponentů! Hlavní důvod je ve špatně zvolené koncepcí rozvodu, kdy řetěz není schopen odolat velkéhu počtu kmitů u těchto maloobjemových motorů! Proto v nové generaci těchto motorů již opět používaji rozvodový řemen! Údajně má vydržet po celou dobu životnosti motoru, jako již dříve používaný řetěz! Ale zkutečnost zatím někde jinde!? Zase kecy??? Nebo životnost motoru je ????
Ozzman
Nezbýva než se nechat překvapit 😒
ryccardo
To jsou ze strany VW jen samý výmluvy. Na velký počet kmitů, špatný zacházení s motorem a neschopný dodavatele. Když neumí udělat pořádný hydraulický napínák tak ať ho udělají mechanický. Navíc by to chtělo udělat trochu bytelnější řetěz aby se nenatahoval jak kšandy (já vím on by mohl vyjít o pár korun dráž) a k tomu mechanicky znemožnit řetězu přeskočení (prostě mu tam nenechat na přeskočení místo jako to mají třeba motorky) a problém je vyřešenej. Tohle je věc, která už funguje na spoustě motorů. Když má VW neschopný konstruktéry, tak ať jim nechá vedení prostudovat nějakej motor kde to funguje a oni to okopírujou.
volvo s60
Viz. staré motory Žiguli! Tam celkem žádné problémy s řetězem nebyly! >😁 :yes:
Autoservis
O tom že Kia a Hyundai, BMW. MINI a koncern PSA řeší problémy s motory s očividně moc neví ;-\
Hammunasakra
Tabulka pojišťovny týkající se spolehlivosti motorů zde byla zveřejněna - pamatujete si VWítěze? 😉
Autoservis
Nikdy jsem neříkal že Nové TDI a TSI jsou nejspolehlivější motory na světě. Jen už mě unavují lidé kteří neznají žádná jiný motor a pořád papouškují to samé ;-\ Za pár let si nic jiného než malé přeplňované motory dělat nebude, tedy pokud se něco zásadního nezmění v pohledu na emisní normy ;-\ Vzpomeňme si na příchod HTP všichni se smáli a dnes není tříválec nic neobvyklého a brzi bude i dvouvál :-! 😒
Hammunasakra
To je "normální" věci (si) "zjednodušovat" - a VW je v kraji "nejpopulárnější/nejprodávanější", logicky se o jejich motorech mluví víc než o ...
Máte pravdu že brzy se (pro Evropu) nic jiného nabízet nebude - bohužel 😐
(jsou dokonce tací, kterým se 6tiválec zdá ZBYTEČNĚ MOC již dnes 😉
Na (obzvlášť první roky) HTP vzpomínám - kritika byla ZCELA OPRÁVNĚNÁ. Ne kvůli tomu že jde o 3válec, ale že to NEbyl povedený (byl to myslím starý motor VW 1.6 EA111 s odříznutým válcem) motor. Už v té době (i před ním) byly na trhu DALEKO LEPŠÍ 3 válce..
Ozzman
Ale prd, zas tak špatný motor to pro auta na příměstský provoz nebyl. Mé první auto disponovalo silnějším HTP 12ventilů a 47kw. Na dálnici na 130km/h stačilo v 1 - 2 lidech, ve městě taky. Největší neduh byla spotřeba, která se zvyšovala přímo úměrně stlačenému plynovému pedálu. Z kopce to po dálnici valilo i 190 😄
Hammunasakra
Nevím jestli vám to "odvzdušnění" pomohlo, ale (úplně vážně) byl to zřejmě NEJHORŠÍ motor své doby 😉
POCHOPITELNĚ že "jezdil" - jen(že) všechny ostatní jezdily LÉPE 😄
PS: Takže i tachometr měl vůz VELMI ale opravdu VELMI NEpřesný.. 😉
Ozzman
Přesnost tachometru dle GPS byla v této rychlosti cca - 10km/h. Takže reálně z kopce vůz jel 180. 170-175 tachometrových auto udělalo i na rovině, jen k tomu potřebovalo delší dráhu. Možná tě vyvedu z omylu, ale nejednalo se o Fabii I. Generace, nýbrž o Seat Cordoba, který byl se stejným motorem živější ( odzkoušeno), pravděpodobně díky jinému zpřevodování. Ano, spotřeba v takovémto režimu byla nad 10l na sto..

Vozu akorát odešla lambda sonda ve 38 tisících + geometrie podvozku ve 35. Poté sme ho prodali.
Hammunasakra
Věřím - myslím že Seat Cordoba měl navíc i "aerodynamicky vhodnější" karoserii 😄
Vím že se s tím motorem (ve škodovce) dalo na dálnici dostat i PŘES 10 litrů 😉
PS: Mně jeden (hodně "šílený") známý kdysi vezl 120-130 km/h Trabantem - také z dlóóóóuhého kopce 😄
(v česku, možná bych to ještě našla - vše záviselo na tom aby NEjelo auto v prostisměru a CELOU trasu z kopce - už nevím 3-4 km? - jste jen ZVYŠOVAL rychlost = FAKT ŠÍLENÉ 8-s 😄
Ozzman
Ano to věřím. Ale jako pro 18tiletého kluka to pro mne bylo dostatečné dělo 😄
volvo s60
U mě to byl v 18 nový Wartburg 353, 45k, max 130 a spotrěba 12l! Cena benzinu 2,30Kč a olejem 2,40! :-!
Ozzman
Ta cena paliva je pro mne jak ze snu >😁
volvo s60
Byla to druhá serie 1967 již s novou převodovkou! Běžně jsme jezdili za 8l ale při noze na podlaze to lezlo přes 10!
Ozzman
>😁 To já se narodil až za 20 let poté >😁
novice
Tos mel nejakeho zraveho Wartase ne? Ten muj nebyl novy, mel 20 let, v lete jsem jezdil za 8 a v zime za 10. Mel volnobezku a zaluzie pred motorem - kdo z Vas to ma? >😁
Autoservis
1,2 montovaná takřka současně do Ople Corsa C 1,2 55 kw které byly max na papíru byla mnohem horší co se týkalo řetězu. Na třech autech jsme řetěz měnili cca co 15 tkm 😒 Pak se jih majitelé zbavili. Zvuky které řetěz vydával se až moc podobaly Fáčku s vytahaným řetězem. Majitelé motorů HTP kteří si jej koupili jako rodinný vůz zaplatili za svůj nerozum. Pláč nad spotřebou byl opět jen jejich hloupostí, se slabým HTP se hravě dalo jezdit pod 6 litrů. Jen člověk nesměl po daném motoru chtít dálniční sprinty s plynem na podlaze. Honění motoru taky zapříčinilo jeho náhlou smrt a takřka všechny haněné závady. Znám HTP které najelo bezproblémů 160 tkm za 6 let a jediné co majitel řešil byly všechny tři cívky zapalování, jinak běžná údržba. Pak znám taky takové kteří jej třikrát za rok dokázali uhnat :-!. Po HTP nemůže člověk chtít výkony obsahu 1,6 a výše...
Ozzman
No.. ona to není z velké části volba rozumu, jako spíš peněženky... takže tyhle povýšené řečičky si prosím odpust.. né každý má na 6tiválec, nebo TDI hned...

Jinak já znám HTP co má 300 tisíc km a jede.
Autoservis
Jaké povýšené řečičky prosím tě? Jen jsem řekl pravdu nic víc. Ten kdo si koupí auto s výkonem které ne jen HTP nabízí a mám jej jako rodinné auto nemůže čekat nic jiného než rodinnou jízdu určitě ne žádné sprinty na dlouhé tratě. Bratr měl Krátkou Fabii s jedním z prvních HTP a nemohl si stěžovat tří člennou rodinu odvezlo třikrát do Chorvatska a zpět a celkem najelo 160 000 bez problémů. Dlouhodobý průměr se pohyboval v létě mezi 5 - 6 litry a v zimě mezi 6-7 auto jezdilo převážně po kopcích v beskydech. Pak jsou lidé kteří mají problém s ním jezdit za 8 litrů ;-\ A budou tady tvrdit jak je to motor na ho.no atd. Když je někdo hloupý tak mu za to nikdo nemůže nic víc.
Ozzman
Asi sem tě zle pochopil, jelikož sem si myslel, že si lidi, kteří si auto koupili označil za nerozumné, za to sorry. MY vůz měli a sloužil jak sloužil, nikdo ho nehonil a proto ten motor taky nehaním. Vím, že byl slabý, ale jezdil normalne.
Autoservis
V pohodě 😉
Anonym
Principiálně máte pravdu. Jenže pak nastává praktický problém - když chcete jezdit tak, jak by motor HTP potřeboval, celé auto najednou ztrácí svou užitnou hodnotu. Zakopaný pes je v tom, že se ten motor montoval do poměrně těžkých Fabií, leckdy sloužících jako rodinný kombík nebo služební auto. Takže reálně pak byly na výběr dvě varianty - buď být brzdou provozu nebo mít na dálnici a silnicích první třídy pedál plynu na podlaze. Ten motor se prostě hodí pro městké auto typu Citigo.
P.S. Rodiče mají Fabii Combi HTP 40kW, takže vím, o čem mluvím.
ryccardo
Já bych jen doplnil, že mizerný motory VW produkovalo i před tím a není to doména jen slabých kubatur. Taková ohlouzdaná hřídelka olejovýho čerpadla na 2,0 TDI co má kvalitu čínskýho šroubováku nebo zadírající se vačky u 2,5 TDI vlivem nedostatečnýho tlaku oleje, to je taky něco co si VW za rámeček nedá >😁
ryccardo
cha cha. Tak ty trpíš závadou, která podle místního super guru GTI neexistuje a navíc ti to nejlepší automobilka pod sluncem odmítá opravit na záruku? Respektive se cuká? No tak to je něco nevídaného. U novýho auta řešit takovýhle závady a pak se Škodovka diví, že se jim nový auta blbě prodávaj.
Ozzman
No jo nakonec to vzali na záruku, je to tam dost očividně poznat, že ten vůz má tenhle problém 😊... >😁

P.S. Hlavně že sme se tu nedávno spolu dohadovali co je lepší😁 Tady vidíš, že zatímco Ford jede ve svých 180 tisících dál, Škodovka zůstala na 30 😁😁 Ale jinde to může být právě naopak 😄 Jsou to všechno šmejdi 😊.

P.P.S. V poslední době se nám v rodině a okolí vyskytly závady skoro na všech vozech koncernu. od ročních aut po auta s nájezdem kolem 200 tisíc km. Je to docela pech 😒
Mino21
No problém to asi bude. Zatím 100 % mých známých v TSI ten řetěz zkolaboval 😄 Ale samozřejmě to berte s vtipem, byl to jediný kus >😁 Z toho nelze nic usuzovat.

Před dvěma týdny jsem ale čekal na kolegu, paní sedla do fabie, nastartovala... a já si řekl, sakryš, ta moderní TDI mi přijdou o něco tišší, než kdysi. Bylo docela překvapením, když jsem pak vzadu přečetl TSI. No, jestli to byl řetěz, co mělo takový klapavý, až téměř naftový zvuk, tak paní už mockrát nenastartuje.
Ozzman
Ano.. přesně tyhle zvuky vůz vydává 😄
Anonym
Ten klapavý zvuk asi nebyl řetěz jako takový, ale spíše rozhozené časování ventilů vlivem nataženého řetězu. Ale dokud to klape, tak to aspoň jede 😄
ryccardo
No nevím jak je na tom FORD momentálně s motorama. Diesely se jim moc nedařili možná je to už lepší, ale benzínový motory takovýma dětskýma nemocema jako to má teď VW netrpěly.
Ozzman
Už ti asi po 5. říkám, že FORD už ve většině nedává svoje diesly, ale ty od PSA 😄 Ale to je jedno.. jde o to, že se sere všechno
RWD
Toto je lepší řešit na fóru forum.skodahome.cz nebo forum.octaviaclub.cz, tam jsou lidi co ti dokážou poradit a ne jenom jako většinou tady tlupa majitelů dokonalých aut, které problémy nikdy nemají 😄

Projevy ohledně spodku auta jsou buď typické (cukání volantu, odskakování, atd..) nebo netypické. U mě se nestabilita projevovala při přehuštěných kolech na rovné silnici a ve vyjetých kolejích. Problém nemusí být pouze v geometrii, zaměřil bych se především na😒br /> - správný tlak v kolech
- opotřebení kol (či jestli na kole není nějaká boule)
- vyvážení kol
- stav tlumičů
topten
mozna ze na tech gumách něco bude, protože si uvědomuju, ze sem si toho zacal všímat cca v době, kdy sem dal dopredu novy gumy, vzadu jsou ještě puvodni.
navic sem to udelal tak, ze jednu pneu sem pouzil z rezervy a tu druhou koupil uplne tu samou, ale samozrejme je z jiny vyrobni davky.
topten
ale to pak ale nevysvetluje, proc to dela i na zimnich, a ty sem mel na podzim novy všechny ...
ikoptak
Jestli to nebude třeba vyjetejma kolejema, stačí trošku za jízdy je skoro nevidíte ale autem už to trochu zamává (pokud má rozchod menší než náklaďák). Případně nestejně sjety pneu po výměně Z - L na jedný straně jako předtim na druhý prohozený (zadní přední) Ale pokud to je čas od času, tak to se musí korigovat všechny auta.
Jinak OII se 400.000 km a je bez problémů.
Ozzman
A to chceš říct, že tam je vše originální?😊 (nápravy, tlumiče, silentbloky, kotouče) ?
ikoptak
Samozřejmě, že kotouče nejsou origo ty opravdu 400.000 nevydržej ale takovéto spotřební díly (kotouče, destičky, sem tam nějakej čep)neřešim, jsou to spotřební díly stejně jako žárovky apod a rozhodně není potřeba je měnit každejch 30.000km. Jinak na 380.000 se poprvé dělaly vstřikovače (pouze vyčištění a jsou OK). Turbo, váha vzduchu, dvojhmota jsou stále původní. Jasný u spojky je to otázka pár měsiců kdy půjde do pryč ale to se dá očekávat. Ale proč měnit celou nápravu?
Pro upřesnění je to 1,9TDI PD 77kW, r.v. myslím 2006, servisuju podle předpisu tedy longlife po +/- 25.000 - 30.000 km + roční prohlídky. Dokud se neohřeje tak to nehoním víc jak 90 a žadné prudké rozjezdy pokud k tomu není důvod, na dálnici nechám po zastavení turbo chvilku vychladit, myslím že když se člověk k autu chová slušně tak s ním nemívá problémy.
Ozzman
Jo u týhle Octy se kamarádovi ( auto od nova měla dřív moje přítelkyně, takže žádná stočenka, pak prodáno kámošovi) vysypalo turbo cca 130 tisíc Km a nyní spojka 😄

Já se stejně staral o Renaulta (lagunaII Dci) a taky vydržel.. potom ho koupil kamarád, začal honit a prasit a už se to začlo sypat 😄

Když pravidelně servisuješ, tak by ti žádný auto nemělo táhnout na stranu 😄 Proto sem se ptal na ty výměny...

Tady je vidět že je to velkou měrou u uživateli 😄 Ať slouží
Autoservis
Závadu hledej na multilinku. Vymačkané silentbloky ramen. U O III s klikou nic takového nezažiješ.
michalpneu
přesně tak....vymačkané silentbloky u ramen. nic víc to není. Ještě by to mohlo být pneumatikama, pokud tam má nějaké, se kterými si OII moc nerozumí, tak se to zdá nestabilní. Já měl stejný problém s Bridgestonem ER300, strašně jsem to honil po silnici, dal jsem jiný gumy a bylo to OK.
PERNO
Nechodim sem až tak často ale vždy ked si otvorím auto.cz tak je tu na "titulke" neaká škodovka ... horor
Kneblis
Divíš se? Celá redakce je asi ulítlá na škodovky z toho důvodu, že za to dostávají od škodovky zaplaceno protože dělají perfektní reklamu (ve srovnání s jinými vždy zvítězí škodovka), nebo dostávají vozy za zlomek ceny.
Mimochodem raději bych zvolil jinou značku a to za prvé, protože bych se nemusel tolik bát že vůz mi odcizí za druhé jidne dostanu moderější design a lepší výbavu a hlavně pokud bych kupoval benzinový motor, tak kvalitnější motor jak šmejdský TSI.
twistedTSD
Ani to nečtu, už druhou větou to zabíjíš. Že jsme jaksi v České republice, kde je o tuto značku abnormální zájem, ti zjevně nedochází.
Pekelná Micinka
Všichni přece čekají na další článek o nové Octavii. >😒] [odkaz]
idam.i
Nová Octavia ? To je to božie auto,čo má 4 kola,volant a véélikanský kufor ??!! >😁
RWD
1) domácí značka
2) nejprodávanější značka u nás

Je snad jasné, že na základě těchto dvou faktů je zaměření médií právě tímto směrem logické a správné! Proč by měli psát o autech které u nás ani nepotkáš? To si kup předplatné National Geographic.
Aladeen
Tie autá nepotkáš preto , pretože všade je mediálna masáž na OIII a tvoria o nej básne , nie že by to bolo zlé auto , ale už to preháňajú , možno by sa predávali aj iné značky , keby o nich niečo písali , ja napríklad som ešte nevidel poriadny test na novú RAV4 ! :no:
3_diamanty
tu je slusny test RAVky [odkaz] 😉
Aladeen
Dikes :yes:
Snooob
A prečo práve RAV?
Veď je škaredá ako noc!
Ani riadny kufor nemá!!!
Hammunasakra
Protože aktuální generace se POVEDLA 😉
Snooob
Ale v dizajne určite nie!
Hammunasakra
Myslíte "vytvarování vnějších plechů"? (to je hodně "individuální") Já dám spíš na to "pod nimi" 😉
Aladeen
:yes: 😄
Snooob
S dizajnom áut je to podobne ako s oblečením! Asi nechodíte oblečená vo vreci.
Určite sa obliekate to toho, čo je pekné (alebo si myslíte, že je pekné)!
Aladeen
Dizajn je skôr otázka štýlu , každému sa páči niečo iné , jednému hrany inému obliny 😉
Hammunasakra
Myslím si že (velmi) pěkné jsou věci od H-I-G-H (a PRADA 😄
PS: U automobilu (ledničky televizoru notebooku atd.) ale NEhledím JEN a POUZE na design 😉
Adam Novák
To je poznat, jinak byste nekoupila Citroën C5 >😒]
Hammunasakra
Ano 😉
PS: Vy snad ve třídě znáte z dražších komponent postavené auto? 😄
Aneb kdo mi nabídne V6 Bi-turbo (z JAGUARu a RANGE ROVERu), dvojité lichoběžníky místo kompromisních levných McPHERSONů, vrstvená protihluková bezpečnostní skla, 340 mm brzdové kotouče či stavitelný sklon opěradla s masážní funkcí sedadel? Na auto.cz tvrdí že to je skvěle odhlučněný NEJlepší vůz pro nad200kilometrové rychlosti s nejlepším řízením. Tak CO mi nabídnete jako "variantu"? 😉
Adam Novák
Jenže já reagoval na příspěvek o designu, a přiznejme si, v designu nemá Octavia ve střední třídě konkurenci 😉
Hammunasakra
Vzhledem k tomu že mne tady koncernoVWí fandové nedávno VELMI USILOVNĚ přesvědčovali (až "se hádali") že to NENÍ vůz střední třídy - tak ano NEMÁ tam (kde není) konkurenci 😄
PS: Ale kdyby jste jí tam s její "technikou" chtěl tlačit, tak designově (a technicky) NEdostižně jinde je třeba.. 😉

[odkaz]
Adam Novák
Hnus 8-s
Aladeen
Vieš vôbec aké autá sú v strednej triede ? To ,že Octavii pribili veľký kufor z nej nerobí Strednú triedu .... Ale zhodneme sa na tom že Octávia je dobré auto nižšej strednej triedy 😉
Hammunasakra
Futurista
Jasně... Designu rozumíš stejně, jako zařazením aut do tříd... Podle tebe je i Roomster crossover... >😁
Adam Novák
Roomster není crossover, ale bude crossover [odkaz]
Aladeen
čo je na C5 zlé ? podľa mňa z každej stránky lepšie postavené auto ako tá plechovka Passat :no:
Hammunasakra
To sice ANO (to je bez debat), otázka je ale co na to ADY2410 - už se s tím "vyroVWnává" docela DLOUHO 😄
Aladeen
On je v pokročilom štádiu Volkswageniózy (veľmi vážna choroba , prejavuje sa zvýšenou agresivitou na nesúhlas a na spochybňovaní produktov VW Group ) takže neviem či sa to dá liečiť 😉
Hammunasakra
To vím - to je naprosto NEléčitelné - tato "cizoVWodá entita" pVWoVWoste do celého organismu a její (nedobrovolný) hnositel dál existuje de facto bez vlastní vůle, stane se jen jakousi pouhou "loutkou" a je centrálně oVWládán z německého města Wolsfburg.
Prozatím ŽÁDNÉ účinné protilátky nebyly nalezeny. Choroba má i tzv. INGOLSTADTskou mutaci, ta se jeví nepatrně méně šk0000dlivá, ale i před ní bychom měli být maximálně obezřetní. Zatím se nepodařilo najít způsob šíření, ale dle masoVWosti jaká byla v poslední době zaznamenána jde o VELMI NEbezepčnou nakažlivou choVWobu - zasažené osoby doporučujeme OKAMŽITĚ dát do (doživotní) izolace 😄
Aladeen
>😒] :yes: Dúfam že sa vyhneme Epidémii
Hammunasakra
Doufám s vámi.. 😄
PS: Bohužel ve Wolfsburg(u plánují (celosVWětovou) PANDEMII 😉
Adam Novák
Lepší je Octavia 😉
Aladeen
Nemá riadny kufor ? Veď má viac ako 500l !
Keby si RAV4 videl a sedel by si v nej , určite by si zmenil názor , je to perfektné auto ! 😉
[odkaz]
Snooob
Videl som, sedel som!
Ale zadná časť je neskutočne škaredá - radšej CR-V
Aladeen
Beriem 😉 každému vyhovuje niečo iné
Anonym
číst si o plečce kterých potkám na ulici za den tisíc mě fakt nezajímá, naopak o tom co vidím jednou za měsíc si velmi rád přečtu.
Dozvím se totiž něco zajímavého, zatímco 50 testů Oktávie je pouhé mletí prázdné slámy >😒]

Ale když to ovce chtějí
jarafara
A není to tím, že lidi ty články prostě chtějí...
volvo s60
Dlouhá léta nás soudruzi krmili tím, že vše najlepší je z SSSR! A teď už nás zase soudruzi ze Škodovky krmí podobnýmy blafy!!! Horror!!! 😄 :yes:
Anonym
No ted nás krmí že vše nejlepší je z německa. Propaganda stejná, jenom se změnily strany >😒]
Autoservis
to víš kdyby to bylo auto SK bude tam ...... vlastně ani nevím >😁
bicista
Co uz konecne dukladne proverit novou motorizaci 1.4Tsi/103kW, ta Vam tu u nove octavie stale chybi !!!
3_diamanty
je jasne vidiet ze tento motor nebude zdaleka najpredavanejsi preto aj ten nezaujem v testoch 😉 .. cenovo je to uz uplne mimo misu octavka s tymto motorom.... kazdy pojde do 1,2 77KW a bude spokojny aky ma sportiacik >😁
Autoservis
Tak jedinec který si bude myslet že Octavie je sporťák by měl chodit raději pěšky ;-\
Aladeen
1,4 TSI :yes: Aj ja by som chcel test motora , ktorý je na auto veľkosti OIII primeraný ...
Ale oni ti budú testovať hlavne 1,6TDI a 1,2TSI
jarafara
Stejně nic jiného než 1.8 nemá smysl, zbytečné testy 😄
volvo s60
Bohužel z vlastních zkušeností: 99% majitelů Octavii všech modelových řad a obsahů motorů jsou závodníci! A co se týče Superbů, tak tam už se jedná o 110%!!! :-! :yes:
Hammunasakra
Mně to přišlo hlavně u SUPERBů první generace - TO bylo "najednou" závodníků.. 😄
..kteří tak ve 170-180 km/h většinou "znejistěli", neb jejich vůz ZDALEKA nebyl tak klidný a uvolněný jak si od svého "mezihvězdného plavidla" (jak si ten technicky možná nejslabší vůz třídy své doby) "předstaVWovali" 😉
PS: Ale dost "závodníků" se dá potkat i dnes - máte pravdu - znovu a znovu NEmohou pochopit jak to že 2.0 Tdi "nestačí" na V6 3.0 HDi 😄
volvo s60
Jezdím 5val 2,5T 154kw a snažím se jako bývalý učitel Autoškoly dodržovat dopravní předpisy! Ovšem jakmile mě dojede některý z těchto koncernových závodníků, tak raději rychle uhýbám ke krajnici, abych zbytečně nepřekážel!? Dokonce se někdy dá potkat ostrá Fábie 1,2 HTP 40kw!!! 😲 :yes:
Bohužel, ani tentokrát to zřejmě nevyjde, zvolili jsme totiž základní verzi 1.2 TSI/63 kW. Sami jsme tenhle motor ještě nezkoušeli, proto nás zajímá jak se s ním Octavia Combi popasuje.
volvo s60
Konečne test asi nejprodávanějšího motoru v OCT 3! Nechci nikoho urazit, ale myslím že to bude socka pro socky!? >😒] :yes:
Pekelná Micinka
Včera jsem jednu kombi potkal u nádraží Holešovice, stříbrnou. Pak jsem pět minut přemýšlel, jestli to nebyl Rapid nebo Superb a pak jsem se raději věnoval něčemu normálnímu. Možná to byli vaši kolegové.
RWD
máš to vyfotit
nope
Copak je to nejakej magor, aby se zastavil a fotil nejakou oktavku?! Jste se vsichni zblaznili, ne?
Naposledy jsem rychle tahal fotak, kdyz po jedne z ulic v centru Prahy za sebou jely skvosty Ferrari F40 a Enzo Ferrari!

[odkaz]
RWD
a kdo mluví o oktávce? řeč byla o rapidu-spaceback nebo FL superbu-kombi
Pekelná Micinka
Byla to Octavia.
nope
V tomhle pripade je to uplne jedno. Normalni auto, ci auta, chces-li. Nic extra. Konfekce, sed, standard. Urcite se budu zastavovat a lovit fotak kvuli necemu takovymu. Prober se, clovece.
Pekelná Micinka
Což o to, ale fotit auto v provozu, když neznáš řidiče je o hubu, to je jedna věc. Kdyby to byl prototyp, tak tam podle mě musí počítat s tím, že si jej lidé fotit budou. Druhá věc, že auto, které už bylo předsatvené oficiálně i na civilních fotografiích, nemá smysl fotit v koloně na semaforech, nebude to ani hezká fotka, ani to nemá informační hodnotu.
Aladeen
Osobne mi ONLINE testy nevoňajú , posielanie krátkych správ o tom ,čo už všetci vieme.. Alebo hlúposti typu " A teraz sme na diaľnici a ideme 130km/h " či " A vykuklo nám Slniečko , to bude ale pekný deň na test..." >😒] :no: Inak , OIII už každí pozná a bola aj v Online Teste , len preto že jej pridali kufor to musíte zase testovať ? Ešte som nevidel žeby ste testovali všetky karosárske verzie nejakého modelu inej značky ...
3_diamanty
mne zase pride zvlastne preco nespravia nejaky poriadny videotest ako to robi r. chvala na auto.sme.sk ale davaju tu nejaky online test ktory bude zase nic moc....
Aladeen
:yes: Tak Viedotesty by sa tejto stránke zišli
Dobrý den. Tak si klidně napište, co by vás konkrétně zajímalo a kolegové to pro vás zjistí/změří, budou-li to okolnosti dovolovat.
donPedro
No tak jestli bych si mohl přáti třeba i já, tož ezli by se dal testnou Chevy Malibu, a nemuselo by to býti ani online, tedy bude-li místní zastoupení této značky svolno. Díky.
twistedTSD
Pravdou je, že na nějaký online test nové karosářské verze se mohli vykašlat.
Xawier
...,že to nebude testovat pan Vaverka... To by jsme se dozvěděli jen to, že je to přemotorovany...
Dobrý den, asi vás zklamu, bude😄 Vzhledem k tomu, že však dostane do ruky základní turbomotor 1.2 TSI/63 kW, to tentokrát přemotorovaný rozhodně nebude...
Xawier
😄 Tak mu to neříkejte a uvidíme, co vyplodí 😉
idam.i
Prípadne stiahnite kábel z jednej sviečky.Možno bude spokojný. >😁
volvo s60
Bože bože, tak to zase budou bláboly! >😁 :yes:
šmoula nešika
8-s ... >😁
karfiol
že nebude redakce testovat v Octavii třeba nějaký naftový šestiválec.To by jí museli zákonite zdrbat jako novou trojku v kombíku.
Xawier
Třeba bude stačit zmíněná 1,2 TSI a pro pana Veverku bude přesné zacílení záhadou >😁
volvo s60
Docela by bylo dobrý aby mu pomohl GTI! >😁 :yes:
Hammunasakra
😄
Jaros71
Jsem zvědavý ne ten TEST!!
Sedadla jsou hrozný..z VW jsem zvyklý na trošku lepší.. :no: :no:
O dost lepší...!! 😉
Hlavně ty vzadu...jsou horší než v Rapidovi!!
A ta náprava bez víceprvku...u dlouhého kombíku je tragická!! :-!
Srovnejte to s novým VW Golf Variant..to auto je o třídu jinde!!
O III nemá šanci..za ty peníze se asi v MB zbláznili.. :-!
Hammunasakra
..bude se prodávat jak "housky na krámě" (nebo jak se to říká 😉
PS: Také to sice NEúplně chápu, ale PRODÁVAT se (výborně) BUDE!
3_diamanty
len by ma zaujimalo kolko z tych octavii pojde do sukromnych ruk a kolko bude firemnych.... podla mna sa to cislo vo firemnych sluzbach uz zvysi... a naopak.. pocet octavii v sukromnych rukach bude klesat.... sama automobilka to tak nastavila ( motory, ceny, rozmery ) aby octavia bola akoby zmenseny passat a teda skor firemne auto ako rodinny sen otcov rodin...
MichalR
Jsem rád, že si toho také všiml někdo další. Ty sedadla jsou naprosto příšerná. Když u Golfu za celkem rozumný příplatek můžu mít navíc ergo sedadla, tak je mi do breku 😢 Bohužel narozdíl od většiny nemám možnost vůz vybrat dle svého a musím tak čekat na paket dynamic (sportovní sedadla). To nemluvím o tom, že kvůli nápravě mohu vzít jen jeden motor z nabídky.
Dixik2
Sedadla jsou v pohodě.Jel jsem dvěma OIII a bez problémů.V úterý mám jízdu s OIIIC,sice to bude Ambition,ale sedadla jsou v pohodě.Nemusí být ani paket Dynamic.
Hammunasakra
Zkuste (i pod lopatkami nastavitelná) sedadla v Citroën C5 (nejlépe v kůži Criollo) a zjistíte co to znamená (sedět) "V POHODĚ" 😄
Dixik2
Budu v květnu jezdit s DS5,tak jsem zvědavej,jaké tam budou sedadla. 😄
Hammunasakra
Seděla jsem v nich jen na výstavě v Ženevě - a NEpůsobila špatně (seděla jsem ve dvou DS5kách - ta Hybrid4 byla v o DOST lepší kůži a vůbec celém interiéru.. a mám dojem že i sedadla byla "trochu jinak" tvarována?
PS: Jestli "mají" ale na ta v C5 si NEjsem jistá.. 😉
..no skoro JSEM 😄
MichalR
Zkusit můžu, ale jak jsem psal já si vybírat nemohu 😉
PS: Vaše oblíbená automobilka stejně není můj šálek kávy.
Hammunasakra
To bude nejspíš tím, že já žádnou "oblíbenou" automobilku NEmám.. 😄
..vyhovuje mi ale 6tiválcový Citroën C5 (a C6) 😉
PS: No možná Bristol a ve studentských letech mne "přitahovaly" modely Maserati + "celkově" je mi dnes z "celých" automobilek sympatická Alpina (a Wiesmann - jednoho jsme kdysi málem koupili) - jinak ale "dělení" dle automobilek VELMI NErada (je to totiž naprostá bubost, NEsmysl atd. atp. 😄
PPS: A co se sedadel týče (viz dokonce i místní texty/testy) ta v C5 představují špičku ve střední třídě - úplně vážně a bez legrace 😉
Dinar
Pro stopadesáticentimetrovou panenku možná, při výšce nad stodevadesát jsou sice hezky tvarovaná a všelijak polohovatelná sedadla v C5 malá, úzký sedák, bočnice tlačí do stehen, opěradlo je krátké. Základní sedačky v OIII se jim výbavou nemůžou rovnat, ale jako celé auto, jsou mnohem více univerzálnější, pohodlně si do nich sedne mnohem větší rozpětí postav, podobně je to s prostorem vzadu, kufrem atd., jakkoliv je c5 auto o třídu výše, v práci s prostorem a reálné využitelnosti i ve vztahu k pohodlí zaostává.
Hammunasakra
Děkuji (za těch 150 cm a "panenku" - mám ale ještě o 9 cm "navíc" 😄
NEvím jak je vysoký (či "tlustý") Ondřej Pavlůsek, ale v testu na jakémsi auto.cz napsal😒br /> "Sedadla představují kapitolu sama pro sebe, u verzí Exclusive jsou stavitelná vpodstatě všemi směry...Citroën přidává i samostatné nastavení sklonu horní a dolní poloviny opěradel, díky čemuž si řidič i spolujezdec mohou vytvarovat sedadla přesně podle svých představ. Standardem je masážní funkce..sedadlo řidiče se navíc po zastavení a vypnutí motoru odsunuje směrem vzad a usnadňuje vystupování a nastupování..Přední sedadla jsou přímo stvořena pro zdolávání dlouhých cest, při nich řidiči i spolujezdci nabídnou dokonalé pohodlí."
Sorry, (nevím jak Octavia III) ale sedadly a prostorem kolem nich si ani NE"škrtne" Superb - a to myslím (naprosto) VÁŽNĚ 😉
Emel
Ano, sedačky jsou perfektní...
Hammunasakra
😄
Anonym
No zato sedačkám v jedničkový oktávce mohla konkurovat akorát dřevěná lavice, na ničem horším sem v životě neseděl a odmítl sem s tím jet dál jak 10 Km....

Všichni vkyulený oči co prej mi jako vadí....tak sem jim řekl at se dou posadit ke mě tehdá do Sebringa.
Nebe a dudy >😁 >😁 >😁
Maranello
Totéž platí pro novou Mazdu 6 v kůži. Ta disponuje posazem naprosto dokonalým...
Hammunasakra
Ještě jsem v ní neseděla, ale nová Mazda 6 se mi (hodně) LÍBÍ :yes: 😄
PS: I když nastavení úhlu opěradla pod lopatkami asi mít NEbude... (a možná ani masáž?
volvo s60
Co takhle zkusit sedadla Volvo S60, S80?
Left
Když to říkáte Vy, Dixiku, tak to musí být v pohodě 😄 (To myslím bez jakékoliv ironie)
Mám takovou otázečku - je opravdy velký rozdíl mezi sedadly podle výbav - Active, Ambition a Elegance? Někde jsem zaslechl, že jiný je jen potah.

P.S. Nemáte zas nějaká zajímavá data, např. co se týče náběhů výroby u nějakých nových či faceliftovaných modelů?
P.S.2 Můžete mi alespoň orientačně říci, v jakých sférách působíte, že máte toto info?
Dixik2
Seděl jsem v Ambition a Elegance a je to jenom látkou.Sedadla v OIII mají podobnou konstrukci jak u SII.Já nejsem tak vysoký,takže v těch sedačkách se sedí dobře.

SIII bude příští rok v září 2012.Platforma MQB.Místo 3.6 FSI V6 by měl 2.0 TSI 199 KW.Budou údajně i 20 kola a bude větší než SII.Koncerm roku facelift Yetiho+7 místná verze.

Pro škodovku nepracuji a jde to najít na netu a data nejsou většinou tajná.To se spíš maskují auta při testování a při výrobě.Je to můj koníček a škodovky oblíbená značka. 😄
Hammunasakra
2014 - jen "malý přeťuk", jinak dobré info :yes: 😄
Dixik2
Dík.Už to nejde opravit. 😢
Hammunasakra
Nojo - za dobrotu... 😉
..nicméně PARDON 😄
Left
Tak nevím. Já patřím spíš mezi ty vyšší (mám něco málo pod 190) a co se týče sedaček v SII, tak to bylo OK. Na místě spolujezdce 400km "tam" v kuse a 400 "zpátky" taky v kuse a žádné problémy nebyly. Na zadních sedadlech jsem se bohužel tak daleko nesvezl, abych mohl objektivně hodnotit, ale co jsem měl tu možnost se tam povozit, tak mi to také přišlo v celku v pohodě.
Potom tedy nechápu, že si vyšší postavy u sedadel O3 stěžují..jsou-li ta sedadla podobná jako u SII.
Na druhou stranu, u toho Superbu šlo o výbavu Elegance, nebo snad Exclusive (3,6 V6 FSI 😊. Mělo to myslím i Alcantaru..tak pořizovací cena byla nad mega. Ale Vy říkate, že u O3 se to liší jen potahem, takže jestli tomu tak bylo u toho SII, tak by O3 měla mít slušná sedadla. Nevím ale, jestli má ("taky") SII krátké sedáky - toho jsem si opravdu nevšiml. Můžeme ještě pár slov k tomuto tématu? Stručné osvětlení...

"Místo 3.6 FSI V6 by měl 2.0 TSI 199 KW" - Když se nad tím tak zamyslím, tak mi ani nebude líto toho šestiválce... ten má myslím 191kW. Jestli 199kW zvládné dvoulitr TSíčko a ten obsah tolik nebude chybět, tak jedině dobře. I na spotřebě by to mělo být znát. Ta V6 byla totiž fakt žíznivá (a to jí opravdu neporovnávám s 1,2 TSI 😊.
Jinak jak se Superbu přezdívá užovka, tak já takový pocit nemám. Šířka interiéru je naposto dostačující.
Dixik2
To bude až v SIII.SII facelift bude mít ještě šestiválec.Protože SIII bude na platformě MQB a ten šestiválec má jiné uložení.
Left
Jo jo...vyjadřoval jsem se také k S3.
Mohl bych tedy ještě k tomu minulému příspěvku?
"Můžeme ještě pár slov k tomuto tématu? Stručné osvětlení..." (týká se to té první části komentáře)
Dixik2
Tak já měřím 155 cm a sedačky v SII a OIII jak vpředu,tak vzadu jsou pohodě.chápu,že to pro vyšší nemusí být ono,ale u těhle aut je tam místa i pro vyšší postavy.Horší byla OI a OII už byla o něco lepší.
Left
Díky za odpovědi.
Proto je mi ale divné, že sedadla S2 mi připadala naprosto v pohodě i když měřím skoro 190. Jsou-li, jak jste již psal, podobná v O3, tak jen dobře.
(Že bych měl nějaký atypický tvar těla? 😁) Nebo jsem spíš ale zvyklý na low-end ještě ke všemu několik ...už je to víc než deset... zpátky.
Dixik2
Mám to z dobrého zdroje,že ty sedadla jsou podobné konstrukce jak u SII.Ale doporučuji je vyzkoušet v OIII,je to lepší. 😄
Left
Myslíte, že je lepší si je vyzkoušet v O3, nebo že v O3 jsou ta sedadla lepší? Dá se to chápat tak i tak.
Sakra...když jsem šel dneska domů, tak stál v ulici nějakej chlápek s černou O3 na 17" Teronech - měl jsem mu skočit na místo spolujezdce, abych si ta sedala vyzkoušel...

(já už jsem s tima ... skoro jako topper ;-\ )
Hammunasakra
...Octavia 1.2 TSi (dobře vybavený novinářský kousek tak za 700.000 kč) dopadne LÉPE (dostane VÍCE hvězd) než BMW 330d "se ŠESTi" - což je ZBYTEČNĚ MOC? 😄
Vždyť KDO by chtěl BMW se silným 3litrovým, až nečekaně málo žeroucím řadovým 6tiválcem, když je tu Octavia 1.2? 😉
Odpověď: Lukáš Vaverka 😄
donPedro
Tak jest faktem že si s tím "BÁVOtestem" mistr Vaverka tak trochen (dost) naběhl. Ale tak zlý to s ním IMHO není, toto jest snad až příliš přísné >😁
Hammunasakra
Uvidíme PO testu té škody Octavia 1.2 (bez legrace za 700 t. kč) + jestli ho bude (třeba jen částečně) psát Lukáš V. 😉
volvo s60
>😁 >😁 >😁 :yes:
Emel
Ještě jednou... ty hvězdy nejsou srovnatelné napříč třídami.
Hammunasakra
Což nic NEmění na tom, že BMW 3 s řadovým 3litrovým 6tiválcem dopadlo ŽALOSTNĚ (přitom je to dle mne, no zdaleka NEjen dle mne) lídr třídy a TOTALní KLASIKA (skvělý podvozek s famózním motorem a fantastickou převodovkou = KDE je /jakákoli/ "chyba", nedostatek?). No a Octavia 1.2 je ... Octavia 1.2 😄
Emel
Dobrá, to už jsme probrali... a ano, i podle mě mělo BMW dostat minimálně 4 hvězdy. Ale srovnávat počet hvězd u Octavie a u BMW je nesmysl, je to jiná třída a jiná kategorie. Tři hvězdy v prémiové střední jsou pravděpodobně pořád víc, než 4 nebo 5 v kompaktním mainstreamu.

Mimochodem... slabší TSI je k mání jen v Ambition za 429.000, dostat se na 700 by nebylo jen tak 😄
Aladeen
Musíš pochopiť že OIII je VaWerkov nový symbol dokonalosti a že je za to aj patrične odmenený , VW group určite investoval dosť peňazí do propagácie nových modelov a na auto.cz učite nešetril :yes: 😉
Hammunasakra
(velmi) SMUTNÉ 😐
jarafara
Konspirace 😄 ty já rád :yes:
Adam Novák
A já, je spolehlivější, úspornější a levnější 😉
Hammunasakra
Ehm, třeba zrovna s tím ÚSPORNĚJŠí bych si NEbyla tak jista.. 😉
Ehm, OPRAVDU dáváte přednost Octavii 1,2 63 kW 160 Nm před BMW 330d 190 kW 560 Nm? 😄
PS: A to číslíčko na neschopence, diagnózu máte JAKOU?
Adam Novák
Dobře, má o 0,2 l vyšší, takže to poupravím😒br /> Je hezčí, spolehlivější, levnější, stejně úsporná, a má větší zavazadlový prostor :yes:
Hammunasakra
Vypadlo vám tam ta drobnost že to je NEsrovnatelně HORŠÍ auto s HORŠÍMi motory a HORŠÍMI převodovkami 😄
Adam Novák
Není
Aladeen
hej ,hej , bavíme sa tu o autách (určené pre prepravu osôb) keď chceš veľký kufor tak si kúp dodávku , alebo Pickup
Adam Novák
A zbylé údaje ignoruješ, to Ti jde, vytrhávat z kontextu :no:
Hammunasakra
Ok, proč si představujete že bude spolehlivější? 😄
Nu a "stejná spotřeba" motorů 1.2TSi 63 kW/160 Nm a R6 30d 190 kW/560 Nm = není spíš DRTIVOU PROHROU - prvně jmenovaného? 😉
Hezčí je SILNĚ DISKUTABILNÍ - velmi individuální záležitost. Jak by dopadl "náhodný" vzorek třeba 1000 lidí po celé Evropě nevím, ale dost možná TÉŽ ve prospěch BMW = i tento váš argument "stojí na vodě" 😄
Nu a za (jednoznačně) LEPŠÍ (nejen) vůz se prostě musí (při)platit (mně třeba zase příjdou VELMI vysoké ceny Octavie včetně příplatkové výbavy..
vabis
Redaktorům nezávidím, celý den jezdít s tímhle >😁 Beztak většinu doby raději prosedí v mekáči na kafi (tak bych to musel udělat já) a pak aby se to neprovalilo, tak na závěr napíšou jaké to by bylo skvělé :-!
Yarex
Je pondelok a clanok nikde? Este ho asi zasielali do Mladej Boleslavi na schvalenie 😉)))
Anonym
aneb každej chvilku tahal pilku, tedka tahaj za kratší konec EU automobilky, zatímco japonci a halvně amíci sou v pohodě protože prodávaj na trzích který se nepropadaj >😒] >😒] >😒]

[odkaz]
Hammunasakra
..jen aby ta "kratší sirka" EU nezůstala "natrvalo" 😉
Emel
Četl jsi vůbec ten článek? Škoda investuje do nových modelů a v prodejích "trpí" díky výpadku Octavie při generační obměně. Nechci ti kazit den, ale Škoda v žádné krizi není...
Hammunasakra
VŠICHNI investují do nových modelů (což je krizi ale "celkem fuk"). Prodeje nové Octavie sice asi pomohou, ale je to jen "asi" - toto období měl MASOVÝMI prodeji pokrývat Rapid = výsledek znáte..

[odkaz]
Emel
Octavia je nejprodávanější model automobilky, jeho příchod na trh a dočasný výpadek logicky znamená znatelný pokles prodejních čísel.

Ten článek je vlastně totéž co sem hodil Barichello, přetištěná tisková zpráva, která se ale vůbec nezabývá tím, co je v pozadí.
Hammunasakra
V pozadí není nic. Obměna modelů je zcela normální (týká se VŠECH výrobců) a mírný útlum daný přechodem na nový model Octavie měl dle plánu pokrýt nový Rapid (a celkově měly prodeje STOUPNOUT).
Pokles momentálně vykazuje i Volswagen (byť má zcela nový Golf). Je to dáno celkovým a dlouhodobým PROPADEM na všech evropských trzích (a lehkým ochlazením v Číně, kde zřejmě prodeje také již nerostou tak raketovým způsobem jako ještě nedávno..
Jak jsem napsala, náběh prodejů nové generace Octavie asi čísla zlepší, ale velmi pravděpodobně NE do výšek které byly celkově "očekávány" - a to i přes to, že právě Octavia je nakonec nabízena (zřejmě) za trochu NIŽŠÍ ceny než bylo původně v plánu. VÝRAZNĚ nižší prodeje RAPIDu škodovku evidentně "zaskočily" - model byl plánován jako (vzpomeňte místní "mediální masírku" s titulky😊 NEJvětší AUTOmobilová UDÁLOST ROKU
PS: To co zmiňujete občas nastane, ale to se musí "sejít" obměna alespoň 2 důležitých modelů - a obávám se že na současný stav evropských trhů má větší vliv "sama už opravdu dlouho trvající krize", než kdo má zrovna novější starší model..
Emel
Škoda vyvíjí nový Superb, novou Fabii a velké SUV, finišuje uvedení Octavie na trh... zkrátka investuje do své budoucnosti. A přesto... je v zisku 3mld za kvartál. Že je ten zisk nižší než loni? Co by za to jiní dali.

Co mi tu vadí nejvíc je primitivní škodolibá radost, že naše česká automobilka vydělala méně :no:
Hammunasakra
Promiňte, ale to co popisujete ve své úvodní větě je NAPROSTO NORMÁLNÍ, to přece dělá KAŽDÝ výrobce (i to PSA, které jste zmínil 😄
Ano, někteří jiní by také chtěli vydělávat ("čistého") 1000€ na voze, krize se situací na trhu docela "zamávala". O tom (celou diskuzi) "snad žádná" 😉
PS: NEchci "rušit" vaše sny, ale škoda auto (stejně jako třeba Seat) už od let 1990, 1991 patří německé automobilce Volskwagen AG
Emel
Ano, a taky je normální, že se v takovém období dočasně propadne zisk a prodeje... prostě to o ničem nevypovídá.
Hammunasakra
Ano - jen to "naznačuje" že letošní výsledky budou asi (no spíš "pravděpodobně") trochu horší než předpokládal plán (že letos nějaký velký RŮST zřejmě NEpřipadá v úvahu - reálný je spíš mírný POKLES - nic víc nic méně.
Je to celkem "normální" - POKLES aktuálně zaznamenává i Volkswagen, byť má na trhu novinku která by "měla trhat rekordy" - Golf
Anonym
ne to je škodolibá radost nad tím jak se eu * tam, kam si to zaslouží a spolu s ní eko nesmysly, kurvítka, debilní chrochtáky s větrníčky a další věci.

Jen si to vyžerte a krásně do dna.
Tohle je teprve začátek. To hlavní ještě přijde, můžete se těšit >😁 >😁
Emel
Ty tu nežiješ? Škodolibá radost se mi nelíbí.
Anonym
žiju, akorát jsou mi EU výrobci krom Jagaur/Landrover u zádele a těm se naopak daří prodávat víc >😁
Anonym
Ostatní do nových modelů neivestují, oni vyrábí 30 let dientické modely na 698x zaplacených výrobních linkách.
No to si trošku zaspal dobu, tohle mimo rozvojových zemí 3 světa už nikdo nedělá >😁 >😁 >😁

A OIII už je dávno ve výrobě a dokonce už začínaj i prodeje....
Emel
Právě, začínají prodeje... takže z pohledu zisku je automobilka v nejhorší možné situaci - investuje finance do rozjezdu výroby, prezentací a marketingu, ale ještě se jí to nevrací v prodejích - ani v prodejních číslech, ani v penězích.

Investice jsou ze své podstaty náklad. Pokud nějaké automobilce klesne zisk, je třeba se zabývat tím, co se s tou automobilkou děje... jestli například dosahuje na svých vozech marže, jestli investuje do vývoje a budoucnosti, nebo jestli je ztrátová ze své podstaty, tedy prodělává na každém autě co prodá.

Srovnej si situaci ve Škodě třeba s PSA... abys viděl o čem mluvím. Škoda auto je finančně zdravá automobilka.
Adam Novák
Hammunasakra
Spojujete 2 různé věci. Škoda je "v pořádku" a na každém voze VYDĚLÁVÁ (nějakých 1.000 €) - to je V POŘÁDKU. Něco jiného jsou plánované prodeje - a ty jsou prostě momentálně NIŽŠí než si automobilka "naplánovala" (zatím je to dáno VÝRAZNĚ nižšími čísly u RAPIDu, jak dopadne Octavia se uvidí, ale lze očekávat že celková roční čísla budou NIŽŠí než plán
PS: PSA prodává mnohoNÁSOBKY co škoda (už roky se pohybuje kolem 3 milionů vozů ročně), její problém je že na jednom voze v průměru 500€ prodělá (hádejte kde je VÝHODNĚJŠí momentálně nakoupit 😄
Emel
Rapidu se taky nedaří až tak zle, je například nejprodávanější auto za březen v... hm... Makedonii, daří se mu v Rumunsku nebo v Turecku... jinými slovy, Škoda nemá vážnější problém, na rozdíl od PSA, které je sice asi "výhodnější", dlouhodobě to ale moc dobře nevypadá.
Hammunasakra
Já jsem také neříkala že Škoda má "vážné" problémy, jen že letos (pravděpodobně) NEvyjdou "plánovaná čísla"
PS: NEsleduji detailně prodeje low-endu, ale nějak se mi nechce věřit že by Rapid "drtil" Dacii zrovna doma v Rumunsku.. 😉
A že se mu daří VÝRAZNĚ HŮŘ než "mu bylo naplánováno", to je myslím "bez diskuzí"
Emel
To si právě nejsem jistý. Že u nás Rapidů jezdí méně než bych čekal je jedna věc... ale nevím kolik bylo plánováno a kolik skutečně prodáno.
Hammunasakra
Dle "mediální masáže" kterou do něj investovali a z mnoha náznaků v různých materiálech byly plány docela VELKOlepé (ta místní presentace "NEJvětší AUTOmobilová UDÁLOST ROKU" nebyla až takovou výjímkou) - reálná prodejní čísla naopak jasným (a dokonce velkým) zklamáním..
Je faktem že v této třídě asi hraje cena významnou roli a ta je u RAPIDu na low-endové auto vědomě dělané z nejlevnějších komponent už ne jen "optimistická" ale PŘEHNANÁ (konkurentů je dost a zvládnou být až VÝRAZNĚ levnější..
PS: Octavia si určitě povede lépe - uvidíme zda překoná loňských 400 t. ks (plán je vyrábět v první fází přes 500.000 kusů, později se dostat přes 700.000 kusů!!!
rohYpnol
Pleteš dvě věci dohromady.

1) Ano, Škoda JE zdravá automobilka, je ve zdravém koncernu, jenže...

2) ...to s prodejními čísly u nás vůbec nesouvisí. Pokles prodejů u nás rozhodně nejde smáznout pouhou generační obměnou. Koneckonců Octavia už v prodeji JE. Naopak začátek bývá často silný, viz např. Golf VII, mnoho kupců si naopak počká na nový model. Jenže Octavia se u nás prostě a jednoduše neprodává stejně tak jako Rapid. Zákaznící u nás evidentně nejsou až tak natvrdlí jak si Škoda myslí. Recept nezafungoval - Octavia je příliš drahá a Rapid vlastně díky svému lowendovému pojetí taktéž. Zatímco Rapid už se ale začíná nacházet, koneckonců už je prezentován s cenou již od 249 000,- (já vím, ŠkoFin, 1.2 MPI...). Jenže co naplat, rozumná nabídka RApidu je cca 300 000 za TSI + použitelný základ výbavy. A to na lowend není dobrá nabídka. Za stejnou cenu je plnohodnotné kombi nižší střední vč. adekvátní výbavy...

Škoda ale moc dobře ví, že bitva se nehraje na českém trhu, který je pátým kolem u vozu... Tak je mnohem lepší prodat míň Octavií s mnohem větší marží a zároveň uvolnit výrobní kapacity pro zdravější trhy. Rozumně vybavený základ Octavie III za 330 prodeje beztak nevytrhne, i když ta představa chalupáře a opravdu velkého vozu... 😉
Emel
Prodejní čísla jsou leden až březen... a tam prodeje nové Octavie ještě chybí.
Anonym
Akorát jí kleskaj prodeje na většině trhů EU, stejně jako skoro všem ostatním v Evropě.
To neokecáš, to je rálně fakt a ty poklesy sou mnohde rekordní.....
Prodeje v některých zemích sou totiž na úrovni 70. let.....takže tak....
twistedTSD
Napsat pod článkem o teprve prvním testu zásadní karoserie, že je přece dávno ve výrobě a prodává se, to je hodné automobilového e😜erta. :yes😒br />
Kyd o 30 let identických modelech asi není nutné komentovat.
rohYpnol
Zásadní? Nemyslím, že by kdy varianty kombi převažovaly...
twistedTSD
Přiznám se, že podíl kombíku neznám a netvrdím, že převažuje . Zanedbatelný ale určitě není a Octavia je stěžejní model automobilky.
rohYpnol
napsat zásadní, to je hodné automobilového e😜erta 😉

Mezi "zásadní" a "zanedbatelný" je ale obrovská škála dalších možností, nemyslíš? Osobně si myslím, že podíl kombi bude někde kolem 40 % a to bych slovem zásadní rozhodně nenazval...
twistedTSD
To už je pouze slovíčkaření. Dle mého názoru i (dejme tomu) 40 % z prodejů suverénně nejprodávanějšího modelu pro Škodu zásadních rozhodně je.
Anonym
Máš velký problém v tom, že škodovce klesají prodej i u Fabie, Yeti, Roomsteru......a pokud jí přechod na novou generaci způsobí zásadní výypadek tak má asi špatný přechod.

Nevšiml sem si např. v USA, že když se oznámí ukončení stávající generace modelu v květnu, kdy se prodá 15 tis aut měsíčně že v červnu prodají 3 tisíce.
Místo 15ti prodají 14.....A náběh je naprosto plynulý.

Takže budto škodovka neumí plynulý přechod, nebo je EU trh totálně v *.
Tak si vyber. >😁 >😁 >😁 >😁
Anonym
První test? Možná tak tady....

Ona není ve výrobě? Chceš to popřít?
twistedTSD
Neříkám, že není ve výrobě. K zákazníkům však kombíky jaksi ještě nedorazily, pokud vím...
Hammunasakra
Automobilka rozhodně počítá/předpokládá že v česku se jich prodá 60% (oproti 40% karoserií liftback 😄
twistedTSD
Čína se nějak výrazně propadá?
Hammunasakra
To ještě ne, ale NEroste (zdaleka) tak rychle jako dříve..
Kvasoň
... aneb jak vygenerovat 10 článků o ničem během 10 dnů...

1. připravujeme test
2. za chvíli už bude
3. už nám auto skoro dorazilo
4. ještě dofoukáme pneu
5. zítra už to začne
6. už to začalo
7. jede to pěkně
8. fakt to jede pěkně
9. došel benzín
10. tak co nám zase půjčí příště

😐
Anonym
>😁 >😁 >😁 >😁 :yes😒br />
výstižné

zapoměl si na bod

do megakurfu naložíme měsíční rodinný nákup z tesca i s dědečkem a babičkou >😁
Emel
Kombík vypadá hezky, nic proti 😄 . O svižné jízdě mám asi trošku jiné představy než redakce...
jfr
Podle technických údajů automobilky je odpor vzduchu 3 generace, varianty kombi Cx 0,30 - 0,31
První generace oktavie kombi pred více nez deseti lety mela Cx 0.29..
Škoda je asi první automobilka na světě jejíž vývoj jde v této oblasti dozadu a ne dopředu.
Velice neobvyklý trend..
jarafara
To je tedy hrozný... >😒]
4bytelnýkola
tak jak, sedíme doma s mámou jak přikovaní, bude kam dát 1,5 litru aro vody nebo ne, co škrabka, bude nebo jen u liftbacku, řeknu vám, ještě, že tyhle nervy jsou jenom jednou za pár let >😁
Anonym
>😁 >😁 >😁 >😁
Maranello
"Akcelerace není příliš živá, ale v autě obsazeném třemi lidmi a zavazadly stále dostatečná. Na dálnici jsme se bez potíží dostali na 180 km/hod."
Tak ono se dnes na 1otíží" rozjet snad každé, aspoň trochu slušné auto, nicméně zde je to prezentováno jako zcela nebývalý až nadčasový údaj....
Otázka ale je, zda se to zvládne za 20 vteřin nebo za minutu...
Anonym
Že by to překonalo Oktávku I SDI?

Tu si dá ve zrychlení i žigul 1600 z roku 1976 >😁 >😁 >😁
Maranello
Ten jsme měli doma, krásnej, bílej.... koupenej 1978...
Anonym
No vidíš....
Maranello
Navíc u tohoto auta táta dosáhl famózního poměru cena/výkon... Koupil ho na jaře 1978 za 76.400,- Kč, prodal ho na podzim 1989 za rovných 60.000,- Kč...
Anonym
No vidíš, tehdá to šlo , dneska už to nejde.

Tehdá šlo na autech i vydělat po pár letech
Atomas
Pánové, vy jste nepoučitelní... Koho myslíte, že zajímá online test ve stylu: Tak jsme nafasovali auto s motorem XY a teď jedeme pomalu, ale svižně na bavorský venkov. Tam zjistíme, že má kombík kufr, dvojitou podlahu (určitě jste to nikde ještě nečetli) a vydržte s námi, za chvíli Vám asi odhalíme něco skvělého - ta stříbrná jí fakt sluší. Osobně bych preferoval styl: Sedli jsme do Octavie se základní motorizací, neočekávejte nějaké sportovní svezení - změříme pružnost na dálnici, koukneme na spotřebu v různých jízdních režimech. Vyzkoušíme také pružnost motoru a jeho apetit na krásných okreskách. Hodíme sem nějaké naměřené hodnoty - zrychlení, spotřebu apod. Podělíme se o dojmy, jak je naladěn podvozek u kombíka atd atd...
4bytelnýkola
jsi naiva 😉
Atomas
nejsem naiva, pouze neznám jiný způsob, jak dát těm výletníkům najevo, že testy v jejich duchu nejsou nikterak informativní...
Futurista
No asi nikdo nečeká, že se dozví nějaký novinky. Už tejden je mi jasný, že jde o nejlepší auto, největší kufr, motor táhne jako bejk, při ostré jízdě po okresce bere jen 6 litrů, v zatáčce auto sedí jako přibitý, a vlastně těch 63 kW je naprosto dostačujících... No ono v tom Bavorsku nejsou za svý prachy, tak proč zbytečně rejpat a psát pravdu.

Pak si přečtu test, kde 74 kW v Megane je žalostně málo, fluence je o tisíc procent horší než rapid, kterej nemá jízdně ani kvalitou konkurenci, v mazdě nejde otevřít kufr, v rendlíkovi okna... a podobný bláboly...

No a jako třešnička pak bude, že nějaký redaktor online napíše, že průměrná spotřeba je ve městě 8,4 l benzínu, což za dva dny absolutně popře pan VWavwerka s tím, že se ten redaktor spletl, a svižně jde Praha s benzínem projet pod šest. Chudák ten nezkušený mladík, ten to musel na redakční poradě dostat na talíři... >😁
Hammunasakra
Ještě jste zapomněl, že jak je 74 kW v Renault Megane "žalostně málo", tak řadový 6tiválec do BMW 3 je zase "ZBYTEČNĚ MOC" :yes: 😄
rohYpnol
a ještě zbývá dodat, že ovládání sklápění zadních sedadel ze zavazadelníku je JEN ve vyšších výbavách, že oboustranný koberec je za příplatek, síťový program za příplatek, sklopné sedadlo spolujezdce za příplatek, dvojitá podlaha (pravděpodobně) taktéž JEN ve vyšších výbavách...
Dixik2
Mezipodlaha je taky za příplatek.
rohYpnol
myslel jsem si. Jak jinak u Škody, že ;-\
michalpneu
Jen pro info. Já mám 1,2 TSI v roomsteru a spotřeba po každodenním ježdění po Praze je 5,7 l a sedí to s tankováním naprosto přesně.
gld
Heh, online report z testovania kombi verzie. Naozaj nič, čo by znieslo odklad, resp. čakanie na poriadny test. Zistenia sú totiž šokujúce😒br />
8:00- s kolegom preberáme na test octaviu kombi..môžme z prvej ruky potvrdiť že sa jedná skutočne o kombi

8:00- po dôkladnej analýze a porade s vedúcim marketingového oddelenia škoda auto potvrdzujeme, že kombi má naozaj väčší kufor ako základný liftback

8:15- zdržali sme sa v bufete a tak nám zostala iba motorizácia 1.2 TSi. Nevadí, mladoboleslavskí sa totiž vyhli omylu BMW 330d a hrmotná 1,2-ka neprodukuje príliš veľa výkonu a navyše v ťažkom aute aj dosť žerie.

10😁0- Motoru sa roztrhli rozvody, po konzultácii s vedúcim marketingového oddelenia potvrdzujeme, že sa jedná o bežnú záležitosť a v prípade záujmu je k dispozícii tréningový program kde vás naučia rozvody si každých 1000 km meniť samostatne.

11:00 AKTUALIZOVÁNO- škoda octavia combi je stále kombi.

11😁0 škoda octavia combi má väčší kufor ako základný liftback

11:45 väčší znamená viac
Maranello
A úplně volně přeloženo: "Těch 63 kW vám prostě musí stačit ať chcete nebo ne, protože většina z vás na výkonnější (a nedejbože s příplatkovější výbavou) prostě nebude mít...."
Ale zase budete mít kus velkého auta...
lled
Dobrý den, mám dotaz jestli nová Octavia combi (63kW) neztrácí dech a dokáže v případě nutnosti držet slibovaných 160 km/h kopec nekopec. Děkuji.
Xawier
>😁
Ozzman
S tím má problém i OII Tsi 77kw v této rychlosti 😄
Hammunasakra
Tak SCHVÁLNĚ co se dozvíme o 63 kW v Octavii III 😉
Ozzman
Ono záleží na více faktorech, ale prudký kopec je trochu problém, jenže v naší krajině jich stejně tolik není a průměrný kopec to jakžtakž zvládá díky turbu 😄 Je to dostatečná motorizace na jízdu ve 2. Do práce a jednou za čas na dovolenou ve 2... proč ne. Ale na delší trasy stejně s TSI nejezdíme 😄

Jsem také zvědav na slabší variantu.
Hammunasakra
(omlouvám se za svou neznalost) Ono to má (ještě) SLABŠÍ variantu?!? 8-s 😄
Ozzman
No to je 63kw, já jezdil se 77kw ve OII facelift.
Maranello
Tak to jsem nepochopil...
Ozzman
Co? Já jezdil ve verzi 1.2TSI 77kw u modelu Octavia II facelift kombi. Ale do O III se dává právě testovaný 1.2TSI 63kw. A proto by mne zajímalo jak jede ta slabší dvanáctistovka 😄 Už srozumitelnější?
Maranello
Hammunasakra
(bez urážky) To je HODNĚ "optimistický" dotaz 😉
VáclavI
Dobrý den, má také dotazy😒br />
1) Je někde místo pro uložení roletky zavazadlového prostoru? - děkuji v textu jsem přehlédl
2) Po sklopení zadních sedadel - vzniká rovná podlaha?
3) Když jedete ve 3 + nějaká ta 1,5 l láhev (tím nemyslím pana Vaverku) - jaká je akcelerace - z 0 na 100, a zrychlení cca z 60 např. na 130
4) Rychlost 90 km/h a spotřeba + prosím jaké jsou pneu? A prosím nikoli z kopce...
5) Jaký je hluk při 130
6) Na rozbité silnici (pokud ji najdete) jsou slyšet nějaké pazvuky, plasty, atp.? Prosím mějte vypnuté rádio.
7) Můžete napsat cenu vozu a jeho výbavu? Plus specifikovat příplatky?

Děkuji.
positivemind
Teda ta poznámka o Lukášovi, ta mě dostala do kolen >😁 To si nezaslouží
Hammunasakra
..za to BMW 330d? No (bohužel) "skoroANO" 😄
Dixik2
Tak na první dvě otázky ti odpovím😒br />
Oboje jde s mezipodlahou. :-!
VáclavI
Tzn. že bez mezipodlahy obojí nikoliv? Pokud ano, kolik je příplatek za mezipodlahu?
madbrain
"nová" Octavia.......skutečně nová....?a v čem nová...?tot otázka.na fotografiích se jeví skutečně téměř dramaticky odlišně oproti předcházející generaci,ovšem fotografie matou a zkreslují reálný stav věcí obecně.a ten je v případě Octavie poněkud....tristní.ona totiž "nová" Octavia je nová pouze tím,že obdržela jisté komponenty od Audi(světlomety),čímž se VW opět ohledně desingu "vyznamenal".Octavii jsem měl možnost shlédnout na letošním Autosalonu v Brně(naprostá MIZÉRIE) a nemohl jsem se ubránit pocitu,"kde jsem toto už viděl....?"ach ano,již si vzpomínám u nějakého Audi(přesný typ nemohu podat,je mi líto,všechny počiny tohoto výrobce mi nějak splývají v jeden celek).lapidárně řečeno...šaškárna.ne o komedii skutečně nejde,neb komik je jedinec,který je zároven(většinou) i výtečným hercem,zatímco šaškem se může stát prakticky kdokoli a to i přes to,jesti o to stojí či nikoli......tudíž musím prohlásit :Škodovko do šantánu!
Hammunasakra
Něco k tomu DESIGNu 😄

[odkaz]
holden_holden
a jako tjuningovej doplnek se bude prodavat na rapida plastik na zadni dvere a hned z toho bude octavija
>😒]
VáclavI
To je ovšem pomalu na zváženou (změna designéra)? Nevíte náhodou jestli existuje na světě ještě nějaká jiná automobilka, která učí rozlišovat svoje modely?

Spousta diskutujících zde tvrdilo, že Octavia a Rapid jsou zcela jiní, a že konkrétní model lze poznat na míle daleko. Oficiální "výuka" mě připadne, jako plivnutí těmto lidem do tváře.
Hammunasakra
Žádné "plivnutí" - ono to opravdu poznat NEJDE (tedy samozřejmě že se to lze "naučit" - viz návod výrobce.. 😄
Emel
Já to poznám na první pohled z libovolného úhlu... možná zespoda bych měl problém.
majk162
A to netušíš, že příští generace Superba bude v podstatě převzatá audina 8-s
Je to podobné šlápnutí vedle, jako s Exeem u Seatu.
Hammunasakra
Třeba to bude minulá A6ka = a lidé z toho budou ŠÍLET 😉
Left
Ale ne.
Spíš by jsme měli mít radost.
-------
zda vůbec do takových vozů ještě nabízet vznětové motory :no😒br />
Benzínový motor ujelo 5 milión km [odkaz] :yes:
Hammunasakra
PS: Pozor, v česku je zdokumentován případ (malého dieslového) motoru 1.4 HDi který ujel 1 milion kilometrů 😉
-------
Gratuluju :yes: , v pohodě 😉
-------
Také Honda Civic benzínového motoru ujel 1 milión km [odkaz] :yes:
Hammunasakra
Já jsem "pro" BENZÍNové motory - jen že existují i solidně udělané diesly.. 😉
Maranello
To je fakt, ale přesto po sedmileté "dieselové" anabázi kupuju příští jaro zase benzín. A už se těším...
-------
Tak :yes:
Mino21
Tomu říkám rozumný názor 😉
Ja Prvni 123
ja mam na sve 164 najeto neco pres 600tisisc... a jedu dal. Snad ten milion dam.
😉
A neco vam reknu - s d-d-d-1 si poradi s mnohem vetsi noblesou, nez sluzebni fungl novej fau vee Passat v kombiku Highline...
Sedacky sice nemaji tolik nastavovani jako Cř, ani masaze... ale jsou bozi!
Usaty... pohodlny... jeste po 20ti letech provozu!
Toho se dnesni "moderni" auta nikdy nedozijou...
Hammunasakra
PS: Tak až "vydrží" (do toho milionu 😉
-------
Můj kamarádům se u BMW 325i v poctivé najetým 1 582 000km :-!
Hammunasakra
Zlaté časy atmosferických 6ti válců :yes: 😄
-------
Ano tak jasno v tom motor 2,5 litrový, ze to musí byt 6 válec ve výborném stavu, parádní jízda, nádherný zvuk, v pohodě benzín :yes:
volvo s60
Já myslel že VW dělá TDI??? >😁 :yes: :yes: :yes:
Well-being
Jo jo, a zuby si máme čistit alespoň třikrát denně ... 😉
JaMM
... kolko bude mat prispevkov tato Skoda tema?
Dixik2
K motorizaci 1.8 TSI 4x4 je 6.st.DSG.Co jsem měl možnost vyzkoušet s motorem 2.0 TDI 110 KW,tak řadí plynule,jak při rozjíždění,jízdě a kicdownu. :-! :yes:
Epi
Tak máme tady online test Oktávky Combi a dnes se na mě na R10 nalepila zase nějaká trapně zamaskovaná plečka a ejhle, on to očividně Rapid Sportback.
Velmi brzy nás opět čeká PR masáž škodárny s postupným odhalováním.
A dvě první "maskované trapnofotky" co jsem stihl udělat jsou na odkazech níže.

[odkaz]
[odkaz]
VL4D
Nikdo tě nenutí dívat se na to.
Epi
Nejde o to se na to dívat, jen ten scénář je poněkud obehraný a začátek vypadá stejně jako u předcházejících 3 modelů. Kucí ze škodováckého PR by už mohli vymyslet něco nového. ;-\
Hammunasakra
4 modelů 😉

[odkaz]
Ozzman
Jojo oni s tim jezdí většinou dost nad limitem co jsem měl možnost potkat😊 Takhle mě zuřivě předjížděl loni v létě Rapid 😄
Hugi_77
stojí nová škodovka, bez nabouraných zadních (5-tých) dveří?
VL4D
Všechny jsou nebouraná, jelikož jsou to nová vozidla.

Internet zjevně máš, tak si to vyhledej. Můžu garantovat, že nové auto ti nikdo jako bourané neprodá.
Plautus
Áno, nikto Ti ho búrané nepredá, preto majú prepravcovia, zaoberajúci sa logistikou v oblasti nových áut (napr. Lagermax), vlastné lakovne 😄
Ale Hugiho príspevok mieril na zadné piate dvere, pričom pri preprave sa môže "škrabnúť" i niečo iné 😉
holden_holden
ze ma sedacku vrazenou uplne dopredu?
3_diamanty
vyzera to podstatne lepsie ako lift ale stejne je to cista audina... z boku je to doslova jasne audi: [odkaz] .... po skodovke ani stopy ;-\ vyzera to ako taka A4ka kombik aj ked zadne svetla vyzeraju ako zo starej A6tky.... no ja neviem... ale paci sa mi ked auto ma charizmu a svoju tvar ale toto je skutocne take beztvare chladne nemecke a uplne jednoliate spolu s audinou... skoda stratila svoju tvar a to je skutocne skoda... ;-\
RS
Šokující podobnost [odkaz]
Dokonce jsou obě bílý 😲
3_diamanty
po B stlpik fakticky zhodne auta.... ten pohlad zboku je skutocne neuveritelny 8-s ....

to je to o com som pisal... straca sa charakter a charizma skodovky... tato nova octavia je viac chladna audina ako skoda..... no co uz ;-\ O2 ostane najkrajsia nadalej
hipisko
a zase ste nezobrali meter do ruky a nezmerali rozmery vnutorneho priestoru kufra.....
to by bolo ale prekvapenie, keby vam po spocitani vyslo len 450l.
Motor 1,2TSI. Bez problemu sme se rozjeli na 180km/h. A co huli pan redaktor???? >😒] >😒] >😒] >😒]
Hammunasakra
Třeba za to "může" jen (hodně) NEpřesný tachometr.. 😉
Ozzman
Prosimtě Kylie přestaň jen slepě nadávat na koncern, nevím jaký k tomu máš důvod, ale na 180km/h se rozjedou i slabší starší auta. Stačí jen trpělivost a dlouhá rovinka, jak jsem ti to vysvětloval výše.
3_diamanty
nepride mi to ako nadavanie na koncern 😉 .. ale ako realny fakt.. so skusenosti napr s fabiami a felicou viem ze tachometrovych 170 bolo realnych sotva 160 .... odchylka na tachometroch nie je ziadna vynimka.... ma ju kazde auto, je to bezna vec..... niektore maju vacsiu ine mensiu.... ziadne auto ale nema presny tachac ....

toto si precitaj a pozri si nizsie mas tam kopec aut kde namerali rozne odchylky pri 130tke😒br /> [odkaz]

ako vidis pri 130tke ma vacsina automobilov odchyulku 5 az 10km.... takze pri 180tke to moze byt aj viac ako 10km 😉 a uplne v pohode takze tachac ti ukaze 180 ale realne ides napr 170.... sila co? 😉
Left
" ziadne auto ale nema presny tachac ...." O to nejde. Tak ono je to schválně (kvůli bezpečnosti), ale nevím, kde berete, že při 180 to je víc jako 10kmh. Celý koncern VW má ale spíš menší rozdíl mezi reálnou a tachometrovou rychlostí. A ta odchylka okolo 5kmh je při 130,160 nebo už i jen u 60kmh.
RS
:yes😒br /> 12let stará Fabia 1.2 MPI 40kW se rozhýbe na tachometrových 180km/h také. Realita je cca 165, což je mimo jiné i v technickém průkazu.

Proč by tedy neměl jet stejně rychle o 23kW silnější 4válec v Octavii s rozdílem jen 170kg.(TP 178km/h)

Jak děti na pískovišti 8-s
Left
180kmh u O3 opravdu nebude problém. Se starým focusem první generace (těžkým combi) 1.6 se dostaneš na 190.
VáclavI
Škoda, že takto nezávisle se o Octavii nedočteme u nás v ČR.

[odkaz]
3_diamanty
nechcem robit reklamu ale Rastove testy nemaju konkurenciu 😉 , suhlasim... takto ma vyzerat videotest .... a ako som predpokladal ... octavia je draha... ked uz to povie odbornik tak asi to je pravda 😉
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Left
Koment byl původně směřován uživateli VáclavI, ale Vám ho taky sem hodím (pokud by jste si ho jinak už stejně nepřečetl).

To je zvláštní, že v zahraničí (Slovensko neberu jako zahraničí) jsou testy velice pozitivní...Od testů z Německa přes Nizozemsko až po Velkou Británii.
Kvůli jazykové bariéře radši přikládám dva testy z britských ostrovů.
[odkaz]
[odkaz]
RS
Ano, tento patří přímo do zlatého fondu [odkaz]
Left
To je zvláštní, že v zahraničí (Slovensko neberu jako zahraničí) jsou testy velice pozitivní...Od testů z Německa přes Nizozemsko až po Velkou Británii.
Kvůli jazykové bariéře radši přikládám dva testy z britských ostrovů.
[odkaz]
[odkaz]
VáclavI
Tak zrovna Britové jsou gentlemani - takže po zhlédnutí škrabky - zvolat fantastické, není až tak na místě, nicméně v případě Carbuyer jsem ještě neviděl, že by nějaký automobil kritizovali, naopak podobně jako zdejší server (ten ale pouze u koncernových aut) vyjmenovávají pouze přednosti.

Osobně jsem ze Škody docela nadšený, jednoduchou zadní nápravu nevidím jako nepřekonatelný problém, ovšem nepropukám takovému nadšení jako zdejší redaktoři a vidím přesně nedostatky, podobně jako Rasto Chvala - což je v naprostém kontrastu se zdejšími.
rohYpnol
Jenže v zahraničí dává Octavia mnohem větší smysl, protože není předražená v porovnání s konkurencí, nabízí solidní základní výbavu.

Ale u nás? Stále stejná písnička - předražený holobyt, kde vše je za příplatek...
Dixik2
Nabídka motorů startuje s jednotkou 1,6 TDI Green tec o výkonu 77 kW (105 k), která v novém modelu Octavia Combi 4×4 vykazuje spotřebu 4,5 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 119 g/km. Tento motor se kombinuje s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou. Maximální točivý moment 250 Nm je k dispozici v rozsahu od 1 500 do 2 750 ot/min. S touto základní motorizací zrychluje nová Octavia Combi 4×4 z 0 na 100 km/h za 11,7 sekund a dosahuje maximální rychlosti 188 km/h.

Nejvýkonnější naftovou motorizací je 2,0 TDI Green tec o výkonu 110 kW (150 k). V kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou spotřebuje průměrně 4,9 l nafty na 100 km a emisí CO2 124 g/km. Špička točivého momentu 320 Nm je dostupná mezi 1 750 a 3 000 ot/min. Maximální rychlost činí 213 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 8,7 sekund.

Vrcholem nabídky je 1,8 TSI Green tec o výkonu 132 kW (180 k), dodávaný výhradně s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Kombinovaná spotřeba činí 6,7 l/100 km, emise CO2 pak 156 g/km. Maximální točivý moment 280 Nm dosahuje agregát v rozmezí 1 350 až 4 500 ot/min. Octavia Combi 4×4 tímto motorem jezdí až 227 km/h. Z 0 na 100 km/h zrychlí za pouhých 7,5 sekund.

:-!