Veru tak! Kolko hlasov tu bolo, ze nema sancu, ze na co sa hra, ze vypada ako pluh, ze v terene tak ci tak nic nezvladne...od zaciatku bolo jasne, ze tento model najde uspech, lebo nema v 4x4 skoro ziadnu konkurenciu.Som rad, ze sa mu tak dari :yes:
I když o tomto voze neuvažuji a jsem spíše na kupéčka, tak to děsný downsizing nebo jak se to píše mě docela štve, protože do malého SUV cpát 1.6 CDTI mi přijde na hlavu postavené jako u ostatní konkurence. :-( Ale bohužel díky evropské unii a nesmyslnému snižování emisí na to doplatí naše kapsa, protože nízko obsahové motory nevydrží tolik jako motory s vyšším obsahem.
Myslím, že čtyřválec 1.6 CDTI se 100 kW je pro malé SUV optimální motor, vzhledem k jeho celohliníkové konstrukci bude i výrazně lehčí než 2.0 CDTI. Horší příklad downsizingu jsou motory 1.4 Turbo v autech střední třídy (Superb, Passat a Insignia). A Focus s litrovým turbo tříválcem považuji za nejhorší příklad downsizingu. ;-\
Připadá mi, že to konstatování opravdu výborných prodejů leze z autora jak z chlupaté deky. Ono si u Oplů dovolili v Německu uzavřít jednu továrnu, a to se neodpouští (doufám že všichni vědí co je to neviditelná ruka, ta opravdu je a funguje, tentokrát německého kancléřství).
Autor tomu úspěch naopak přidal. Těch objednávek je 100 000 od začátku prodeje a nejde tedy o to, že dnes mají dalších 100 000 objednávek. Navíc počítej s tím, že P2008 a Captur tu Mokku pěkně promíchají. Zatím této kategorii dominoval Juke. Uvidíme za rok.
Zavření továrny uspíšili odboráři, protože odmítli restrukturalizační plán, kterým Opel podmiňoval zachování části pracovních míst v závodě.
[odkaz]
BTW: Většina zaměstnanců prý přešla do továrny Porsche v Drážďanech. Továrna v Bochumi je sice druhá nejstarší, ale také nejméně moderní výrobní závod Opelu v Německu. Navíc se od roku 2014 přesune výroby Mokky do Německa (zřejmě do Eisenachu).
V článku chybí několik informací o novinkách, které dostane Opel Mokka v rámci MY 2014.
- nové navigace CD 600 a Navi 950, obě vybavené rozhraním Intellink a 7 palcovým barevným displejem s vysokým rozlišením
- nový BOSE sound system (6x repro+subwoofer, digitální zesilovač)
- nová metalická barva Orange Rock
- nově lze objednat 19 palcová kola
Áno je to web o autách, ale všetko má svoje hranice. Alebo si vieš predstaviť články v ktorých by sa písalo na ktorý model ponúka výrobca nové puklice, že je možnosť si objednať lakťovú opierku bez nutnosti priplácať za kožený volant... jednoducho koho zaujímajú takéto pikošky, určite si ich nájde aj sám a netreba s tým "obťažovať" ostatných. No a že sa to píše o škodofke? Na to si snáď vieš dať odpoveď aj sám.