Novinky
Já si myslím, že Volt jde špatným směrem, myšlenka je dobrá, ale auto je moc složité a drahé a má své omezení, čímž se stává ekonomicky nevýhodné. Já si myslím, že eletromobil by měl být pouze alternativou a snaha plnohodnotně nahradit běžné auto je v této chvíli spíš utopie. Mně osobně by se elektromobil líbil, ale jako auto o velikosti Škody Romster a z cenou nižší než benzínová verze, prostě jednoduché auto s dojezdem aspoň 50km, max rychlostí 100km a s nabíjením ze zástrčky 220V. V průměru najedu za den 20km denně -respektive 20km denně autem, které používám na ježdění do práce, nákupy apod. Když potřebuji jet dál než 30km, tak jedu druhým autem. Nic složitého, aby se s tím dalo dojet pár km na nákup, do práce, k doktoroj, s dětma do školy a aby se tam třeba dal dát kočárek - kdyby to zvládlo denně 50km v ceně do 50Kč, tak je to bomba, ale bráno jako druhé auto - jen do města!!!
Amíkom ešte nedošlo, že ak sa takéto autá majú dobre predávať, tak by mali mať klasický a hlavne pekný dizajn. A nie tie dizajnové patvary, čo v exteriéri ale aj interiéri (obrovská dotyková obrazovka) predvádza Chevrolet Volt.
Samozřejmě je jednodušší a samolibější vyrábět průměrná a nevýrazná auta bez jakékoliv známky invence a pouze čekat, kam se vývoj ubere (typicky VW).
Možná je systém pohonu Voltu slepá ulička, osobně si to nemyslím, mě by tento systém vyhovoval víc než dobře - denně 40 km zaměstnání pouze elektrika a o víkendu výlet 300 km, na to prostě pouze elektrika v této chvíli nestačí. Průkopníci a inovátoři to zkoušejí a budou zkoušet. A za toto patří GM, Toyotě, Renaultu a dalším, kteří se nebojí jít s kůži na trh, veliký dík!!!
PS: tak Prius a ostatní hybridy od Toyoty už jsou v docela pokročilém stádiu vývoje a hlavně za ne příliš vysokou cenu, což se už dá jako alternativa ke konvenčnímu pohonu celkem brát