Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Mercedes-Benz E jako Shooting Brake z Portugalska

47 komentářů

Hammunasakra
Ne, Kylie píše PRAVDU (byť takovou co se často "moc nelíbí" 😉
PS: A jak je to (a hlavně BYLO to) s audi jsem vám "vysvětlila" v naší (nedokončené) diskuzi o Infiniti, které chce zlepšit kvalitu [odkaz] - kdyby jste tedy chtěl vědět (jak to bylo o)PRAVDU 😄
eliot
Vždyť s tebou souhlasím a to vyjadřuje právě ta poslední věta a zbytečnost toho sloupku je pouze můj pohled na věc.
Individualita
Ono je to napříč všemi řadami. MB prostě teď co se designu týče válí a Audi s BMW se musí hodně snažit. Osobně bych viděl nadvládu MB i v širším kontextu, design, motory, interiér, jízdní vlastnosti. Samozřejmě každý model má něco, ale ten výsledný mix vlastností je imho nejlepší ze svaté trojky. Dřív byl míč na straně bavorů, ale karta se obrací...
Petrko
Já nepsal nic o zbytečnosti, mně tam nesedí tvarem. Vlastně jsem říkal totéž co ty píšeš v poslední větě.
GTI
Parádní odkaz, jo, tam je to vidět. A, patriku, parádní tvůj příspěvek :yes:
_patrik
Nevydržel jsem to a našel jinde pěkné vlákno o (pre)historii shooting brake-ů, to znamená od koňmi tažených výletně-loveckých kočárů, jeden krásný kousek vedle druhého, až po naše časy: [odkaz]

Pohled na staré wagonetty nám ukazuje, proč má motorizovaný shooting brake jen přední dveře a divně předimenzovaný zadek - vpředu byl kozlík pro dva, kde seděl kočí a sluha, vzadu na podélných lavicích střelecká partička džentlmenů a na podlahu si mezi sebe položili flinty, piknikové koše a pernatou, nebo co zrovna stříleli. První auta téhle rasy byla přestrojené kočáry a sloužila stejnému "volnočasovému" respektive "sportsmanskému" účelu. I to rozdělení dlouhého bočního okna na dvě menší - které dnes vypadá nefunkčně a trochu divně - na těch starých kouscích najdeme, jednoduše by tak dlouhá tabulka skla byla nepraktická, asi by co chvíli praskala. A celý tenhle příběh panské kratochvíle je do dnešních shooting brake-ů zažraný jak kouř do uzeného, nemůžou to být normální spotřební káry. Tak to sem pro potěšení dávám.

Pokud jde o toho Rapida, do panské party holt nepostoupí. Ale něco na tom tvém snění je, jakési geny tam jsou. Když to vezmeme skromně, pokud na centrále příliš neutáhnou šrouby a nezglajchšaltují Sportback, může z něj být docela podařený svéráz uprostřed krajiny hatchbacků - ta záď vypadala v konceptu na dobré vybočení z řady. :yes:
AUDIRS6
hahaha, takze Kylie je "Troll-ice" ? >😁 >😁 >😁

taa definicia ju totizto presne vystihuje, s tymi niektorymi narazkami... 8-s
eliot
To mi CLS SB připomíná hlavně u tmavých laků(to je pak zvlášť z profilu do oka bijící). V jiných barvách mi "pohřebák" nepřipomíná ,ale zase tam působí záď taková povislejší. I přesto se mi CLS Shooting Brake líbí něčím víc než E SB.
eliot
Ten "zbytečný" C sloupek býval právě u shooting brake dost typický třeba u Aston Martina [odkaz]
[odkaz]

Buď měl ten sloupek být tady u E SB jiný nebo tam nemusel být vůbec [odkaz]
_MT_
To je právě otázka interpretace, jak jsem zmínil. Soudce by to mohl vidět jinak a nevím, jestli na to máme nějakou judikaturu.

Nehledě na to, pořád bude platit nějaký místní řád. Jen pokud by suše uvedl, že platí příslušné předpisy o provozu na pozemních komunikacích a nic víc, by šlo mluvit o anarchii vzhledem ke zmíněné interpretaci. Pokud však pravidla vyjmenuje (a patřičně upraví terminologii), tak budou platit. Pak je otázka, jestli jsou určené nějaké sankce.
Adam Novák
Říká muž, co to neumí napsat >😒]
Mig_35
Máš pravdu samozřejmě, myslel jsem parkoviště podzemní. O těch se konec konců vyjadřuje i Beran

Území anarchie?
Aby toho nebylo málo, přidává právník Tomáš Beran ještě čtvrtou variantu. Tedy místa, kde už neplatí vůbec nic.

„Podle mého názoru nejsou pozemní komunikací podzemní parkoviště, ať už v obytných domech, supermarketech nebo kdekoliv jinde. A to i když jsou veřejně přístupná,“ vysvětluje Beran. Pravidla tam podle jeho názoru neplatí, tudíž nelze postihnout pokutou ani například stání na místě pro invalidy na podzemním parkovišti.
3_diamanty
pri Bille videl konecne nove faceliftovane Ecko v takej hnedobezovej elegantnej farbe..... musim povedat ze nie je co riesit.... A6 aj 5ka od bmw sa nechytaju.... Ecko je opat kralom ... tie led svetla Ecka su proste uzasne a celkove auto vyzera neskutocne dobre priam famozne , neskutocna premena... :yes:
_MT_
Většina supermarketů, co vím, má parkoviště jako veřejné účelové komunikace (tedy žádné závory). Takže tam předpisy platí a policie tě může pokutovat, nechat odtáhnout atp. A kdokoli může na tebe policii zavolat, když budeš stát na místě vyhrazeném pro invalidy. Zákon neplatí, jakmile jde o neveřejnou komunikaci. Pak je to na majiteli.

Pokud si do řádu napíší, že ti bez platného oprávnění parkovat na místě pro invalidy mohou odtáhnout auto, tak ti mohou odtáhnout auto. Nevím, jaké jsou v tomhle směru omezení, zajímavým trestem by mohlo být sešrotování. 😄 Jediný rozdíl je, že nikdo nebude volat policii. Je to jejich pozemek a platí jejich řád.
GTI
Dobře ses tu odkopal 8-s Takhle už tu všichní vědí, co na tebe platí... >😁 >😁 Uprav si nick, to nebude autismus, ale... demence >😒]
autista
Je správné, neodpovídat GTI-mu na jeho komentáře, a brzo se ho zbavíme. Nepište na jeho příspěvky, prosím 😄
Mig_35
V podstatě se shodujeme - tudíž platí, co jsem psal, že na parkovišti u supermarketu žádné značky neplatí, a můžou si psát co chtějí /majitelé supermarketu/. Ale pokud se stane dopravní nehoda, bezpochyby se nějaké to pravidlo silničního provozu uplatní.
Petrko
tohle je to čemu se říkalo shooting break. Za mně :yes: nicméně C sloupek mi tam tak nějak nesedí,asi měl být jiný. Ovšem to je můj problém.
Petrko
A pojem shootingbreak ti nic neříká stejně jako spoustě výrobců aut a novinářům. Takže vlastně chápu.
Adam Novák
...garážovwá pravwda 😉
KANKUNEN
který překonává jak A6 tak 5er.
PetrHakl
Nádherný, nic jiného dodat nejde...
GTI
Člověk sedí zasněně, kopyta na stole, a před vočima škodováckého Rapida v modu... shooting brake... 😄 Píši to záměrně proto, aby jako bylo jasno, jak si dnes tento prestižní segment stojí (nemyslím nyní segment Rapida...) 😄 Jde totiž o to, že v dnešní době je a musí být daná karosářská mutace ve všem jedinečná a nezaměnitelná. Vozy (vůz) této kategorie je proto správně mercedesem pasován do postavení solitéra, nikoliv "řadového" člena dané velikostní třídy.

Pana designéra musíme však pochválit za skvělou práci. Měl také na to výjimečný "materiál". Pan designér taktéž evidentně netrpí capturoidní zácpou, a je to znát.

No... hezké, moc hezké :yes:
PeterLuk
...o dosť krajšie než "pohrebák" CLS SB. Nehnevajte sa na mňa, ale mne naozaj CLS Shooting brake pripomína pohrebák... 😉
PeterLuk
V tejto triede >😁
A v tejto triede: [odkaz] je jasná voľba toto: [odkaz]
Mal by si si urobiť prehľad o triedach. 😉 Niesom človek, ktorý porovnáva len autá rovnakej triedy a porovnania áut z iných tried či s inými karosériami odsudzuje, ale to tvoje radenie Yetiho a Grand Cherokeeho či E-Klasse a Superba do rovnakej triedy je >😁 >😁
Ozzman
Já myslím, že to není placený diskutér, protože tím spíš dělá Škodovce ostudu >😁 Takový diskutér by musel psát rozumě 😄 Tohle je jen postižený člověk, nebo provokatér >😁
Iv8
:yes:
Individualita
Buď je to skutečně placený diskutér, nebo je postižený. Protože psát pod jakýkoliv článek vždy jen ,,jasná volba" + odkaz na Škodu je opravdu slaboduché :no:
twistedTSD
A také [odkaz]
_MT_
Nemáš tak úplně pravdu. Pokud vjezd na parkoviště nemá závoru, jde o veřejně přístupnou účelovou komunikaci a platí pravidla silničního provozu (a policista tě může pokutovat za jejich porušení). Třeba v podzemních parkovištích vládne anarchie nehledě na závory, protože nejde o pozemní komunikace. 😄 I když tady snad nejsou úplně jednoznačné interpretace. Podobné detaily jsou také zajímavé z hlediska pojištění.

Obchodní domy mají typicky v provozním řádu zmínku, že platí příslušné dopravní předpisy (pokud mají ohraničená parkoviště). Takže tě sice policista nemůže pokutovat, ani za stání "na invalidech", pokud je parkoviště ohraničené, ale pokud dojde k nehodě, budou při určování viníka přihlížet k dopravním předpisům. Takže náhrada škod může padnout na tebe, pokud jsi například nedal přednost zprava, nebo ignoroval zákaz vjezdu. V řádu mohou mít klidně sankce.
_MT_
To je možné. Také asi jak kdy. Já s tím problém nemám. Automaticky jedu do části parkoviště vzdálené od vchodu. Pokud se netrefím do nějakého šíleného dne/ hodiny, tak je tam prázdno.
_MT_
Ano, bylo.
Iv8
Jestli oni nejsou s gti rodina...nebo to je jeden "člověk" ?!
Arese
Zdá se, že po GTI zde máme dalšího postiženého jedince. Jen má ještě užší záběr než on, protože zde fanaticky neprosazuje zájmy celého koncernu, ale jen Škodovky. Ach jo. No ano, faceliftovaný Superb Kombi není jistě špatný, ale existuje přece i spouta jiných zajímavých velkých kombíků....
Iv8
To bylo na václaváku? Tak to jsem nezvolil správný příklad.
Tom19
je to offtopic ale do budúcna sa to môže hodiť 😄
[odkaz]
Flash666
kolik ti plati koncern za PR ?
Mig_35
No Václavské náměstí rozhodně veřejná komunikace je.
Iv8
Bylo by fajn, kdybys napsal "v této třídě je PRO MNE jasná volba". Ostatní mají třeba JINÉ priority. Hergot už jsem jak Kylie.
Adam Novák
...že v této třídě je jasná volba [odkaz] 😉
Iv8
Jo, vzpomínám si na případ Jágr. Málem ho na Nově chtěli zastřelit.
Mig_35
Anebo na invalidech >😒] ne že bych to dělal, nicméně mimo veřejné komunikace dopravní značení nemá žádnou platnost...
Iv8
Asi jak kde... A objíždět xkrát parkoviště, abys našel je ubíjející.
_MT_
Místa bývá dost, stačí zaparkovat stranou. 😉
Mig_35
Já jsem si ani nevšiml, že je to jen kupé😄
Iv8
Desing je super a pokud to bude mít i bezrámová okna, tak klobouk dolů. Dvoje dveře jsou fajn, když pravidelně jezdíš pouze ve dvou, ale při parkování u marketů je to trochu nepraktické. Věčně otlučené hrany dveří nebo krkolomné vystupování. Měl jsem to na trojkovém BMW, tak vím o čem mluvím.
Mig_35
a o dost hezčí než CLS :yes: