Design
Některé vozy ve výběru mi nijak výjimečné, z hlediska neobvyklosti, nepřijdou, ale co už. Trio SSK, T77 a 57C je nádherná přehlídka. Samozřejmě i daší vozy jsou krásné.
...na tento skvost😒br />
[odkaz]
...na podobný model 😉
[odkaz]
[odkaz]
Ty nám taky! 8-s [odkaz]
Jste (o generaci) POZADU 😉
[odkaz]
[odkaz]
Vím, bohužel však naživo nepůsobí nijak moc dobře.
Jako že to na vás NEpůsobí moc dobře vidět ho "naživo" stále jen z tohoto pohledu? 😄
[odkaz]
[odkaz]
Ne. C5 je zezadu takový nijaký, snaha udělat to jako Němci zůstala tak někde ve 2/3 cesty a prostě to není ono. A tenhle tuning...
NEnašla jsem ("nahonem") bohužel "normální" verzi s tím "malým spojlerem" (co tam mám 😉
No to by mne zajímalo s JAKÝMI Němci to srovnáváte.. 😄
...cenově jsme tak v úrovni audi A3 (nebo audi A4 2.0 Tdi 105 kW 😉
No to by mne zajímalo s JAKÝMI Němci to srovnáváte.. 😄
...cenově jsme tak v úrovni audi A3 (nebo audi A4 2.0 Tdi 105 kW 😉
Já to nesrovnávám, ale prý takové bylo zadání, aby se designem přiblížilo technicistnímu pojetí Němců (vzhledem k rozdílům v pojetí D3 asi zejména k Audi).
Tak (můj "oblíbený") Bristol GT se vám nelíbí, ani (můj "milášek") C5 V6 se vám nezdá..
..tak alespoň (že) na [odkaz] se shodneme.. 😉
PS: Tak možná nějaká "vzdálená" podoba tam JE (trochu ta horizontální linka po celé délce vozu) ale VÍTE že ten (pomalu končící) Citroën C5 [odkaz] je o ROKY starší než audi [odkaz] A6? 😄
PS: S Audi A6 tady srovnávali již NEvyráběný Citroën C6 [odkaz] 😉
..tak alespoň (že) na [odkaz] se shodneme.. 😉
PS: Tak možná nějaká "vzdálená" podoba tam JE (trochu ta horizontální linka po celé délce vozu) ale VÍTE že ten (pomalu končící) Citroën C5 [odkaz] je o ROKY starší než audi [odkaz] A6? 😄
PS: S Audi A6 tady srovnávali již NEvyráběný Citroën C6 [odkaz] 😉
No zcela konkrétní podobu bych tam nehledal, nutno říct, že záď C5 sedan je taková chladná, necitroenovská, takže částečně to zadání splnili. Nicméně jako celek se mi to nelíbí, hlavně tvar světel je to, co to kazí. A bohužel naživo ty předfaceliftová světla působí i trochu zastarale (i v době, kdy byla aktuální). Facelift jsem snad ani neviděl naživo.
Ten SAAB 99 Combi Coupe byla sériovka? Na silnici jsem ho nikdy nepotkal, ale vypadá každopádně pěkně. :yes: Z výběru se mi hodně líbí ještě Torpedo, Impala a samozřejmě SZ (tak, jako téměř všechy auta od Zagata). Jinak krásnou a neotřelou záď má např. i Lancia Thesis, Gandiniho Quattroporte nebo Austin Prinsess 😄
Také jeden z vozů s nevšední zádí 😄
:yes: Rozhodně, naproti tomu např. Cayenne je zcela obyčejné.
Zdravím, Cayenne je pozoruhodné z hlediska aplikace tradičních rysů z kupé na mohutnou karoserii SUV - i přes radikálně odlišný druh vozu se podařilo zachovat designovou linii, díky čemuž byl vůz (s takto pozoruhodnou zádí) zařazen do seznamu.
PS: Mégane II. je v textu také zmíněn 😄 (reakce na Vás i na vrkuboye)
PS: Mégane II. je v textu také zmíněn 😄 (reakce na Vás i na vrkuboye)
Vzadu se, právě z toho důvodu, že se jedná o SUV, nepodařilo, resp. nemohlo podařit zachovat z kupé snad nic. Já tedy nic nevidím, co by mi připomínalo 911, pominu-li tu horizontální čirou část zadních světel. Jako celek je ta záď naprosto nevýjimečná, ať je znak na kapotě jakýkoliv. Naopak třeba Volvo C30, to je mezi hatchbacky výjimečné.
MB SSK - [odkaz]
TATRA T77 - [odkaz]
Bugatti 57 - [odkaz] Jedno z nejkrásnějších aut světa.
Jaguar XK 120 - [odkaz]
MB 300 SL - [odkaz]
Jaguar E-Type - [odkaz] Jedno z nejkrásnějších aut světa.
Postrádám auto vesmíru - 911, Porsche 911 :yes: :-!
TATRA T77 - [odkaz]
Bugatti 57 - [odkaz] Jedno z nejkrásnějších aut světa.
Jaguar XK 120 - [odkaz]
MB 300 SL - [odkaz]
Jaguar E-Type - [odkaz] Jedno z nejkrásnějších aut světa.
Postrádám auto vesmíru - 911, Porsche 911 :yes: :-!
Ta Tatra ([odkaz] vůbec není špatná :yes: 😉
Nicméně i DNES jsou k mání "zajímavé" kousky [odkaz]
Nicméně i DNES jsou k mání "zajímavé" kousky [odkaz]
ked sme uz pri citroenoch tak predosla generacia C5 v kombiku tiez vyzerala svojsky zozadu [odkaz]
vratim sa aj k volvu... tu je starsi bracek C30tky: [odkaz]
tieto pohlady tiez nemaju chybu😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
vratim sa aj k volvu... tu je starsi bracek C30tky: [odkaz]
tieto pohlady tiez nemaju chybu😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Nejprve jsme (si) musela "dohledat" co (asi tak) znamená "svojsky" 😉
..ale kombi mne (přiznávám) nikdy nijak "neoslovovaly" 😄
PS: NEkoupila bych si ani C30, ale přizná(vá)m že se mi LÍBÍ :yes: 😉
..ale kombi mne (přiznávám) nikdy nijak "neoslovovaly" 😄
PS: NEkoupila bych si ani C30, ale přizná(vá)m že se mi LÍBÍ :yes: 😉
ten kombik som tu dal len tak 😄 mne tie zvisle svetla pozdlz celeho zadku prisli zaujimave
a co povies na britsku klasiku menom TVR [odkaz] ... celkom zaujimavy zadok 😉
aj toto nemecke auto je zaujimave: [odkaz]
a co povies na britsku klasiku menom TVR [odkaz] ... celkom zaujimavy zadok 😉
aj toto nemecke auto je zaujimave: [odkaz]
TVR byly skvostná (byť trochu... a také ... a též...) auta - VELKÁ škoda že automobilka skončila 😐
PS: Jeden Wiesmann jsme před pár lety málem koupili - popravdě "do mínusu" (a pro jiné auto) převážila úplná maličkost - vůz neměl "original" navigaci (vím že to je "povrchní", ale jinak WIESMANN :yes: :yes: :yes: 😄
PS: Jeden Wiesmann jsme před pár lety málem koupili - popravdě "do mínusu" (a pro jiné auto) převážila úplná maličkost - vůz neměl "original" navigaci (vím že to je "povrchní", ale jinak WIESMANN :yes: :yes: :yes: 😄
Tak to raději [odkaz] Zde více pěkných fotek. [odkaz] Takhle to má podle mě vypadat, ne jako Spyker, TVR atp. Pokud to není Jaguar, nebo Aston, tak toto je cesta - není to originální, ale není to přeplácaný jako Spyker, ani takový podivný, jako některý TVR.
Já bych to až tak NE"rozlišovala" = jsou to pěkná britská auta (a to myslím VÁŽNĚ 😉
..i když Wiesmann je německý (designově/pojetím je to pro mne vlastně spíš britské auto 😄
PS: Spyker je opravdu maličko "komedie" (trochu skoro "karikatura") - oproti tomu TVR byla FAMÓZNÍ auta, opravdu ŠKODA jich 😐
..i když Wiesmann je německý (designově/pojetím je to pro mne vlastně spíš britské auto 😄
PS: Spyker je opravdu maličko "komedie" (trochu skoro "karikatura") - oproti tomu TVR byla FAMÓZNÍ auta, opravdu ŠKODA jich 😐
Souhlasím s Wiessmann i Spyker. Když už TVR tak jedině tu potvoru v "duhovejch" barvách. Myslím, že to bylo Sagaris.
Já tedy "mohu" VŠECHNY TVR (mám na ně stejně "objektivní" názor jako jistý J.C. [odkaz]
...nicméně ten "duhový" Sagaris [odkaz] (s R6 4.0 vlastní konstrukce [odkaz] v nejsilnější verzi 412 PS, ten by "potěšil" i dnes - a to jde o 10 let starý model!) byl :yes: :yes: :yes: 😄
...vskutku je mi LÍTO že už NEjsou.. 😐
...nicméně ten "duhový" Sagaris [odkaz] (s R6 4.0 vlastní konstrukce [odkaz] v nejsilnější verzi 412 PS, ten by "potěšil" i dnes - a to jde o 10 let starý model!) byl :yes: :yes: :yes: 😄
...vskutku je mi LÍTO že už NEjsou.. 😐
Asi nejhezčí automobilové zádě umí Francouzi, z novějších běžně prodávaných aut bych ještě doplnil Renault Clio II, kdy jeho záď je pěkná i po letech a auto je originální a snadno rozpoznatelné od ostatních [odkaz] (fotka vypůjčená od uživatele marek666). Nádherná je i jeho vrcholná verze s V6 motorem vzadu: [odkaz]
Dále mě napadá Citroen C4 minulé generace v třídvéřovém provedení, také je to velice zajímavý kousek: [odkaz]
Dále mě napadá Citroen C4 minulé generace v třídvéřovém provedení, také je to velice zajímavý kousek: [odkaz]
No je pravda když jde o romantiku tak francouzi uměj vyčarovat krásný auto.Ale v poslední době(asi tak 15 let) se mi nelíbí.Ti starší třeba co vyšli kolem r. 2000 už dnes vypadají tak zastarale že až.(Múj názor) Třeba postavím vedle Peugeot první Fabia combi (vraj dizajnovo neprehnali) a stejně i dnes vypadá moderně.Zato Peugeot jak šrot vypadá.
A pak vezmu si novinky třeba od Peugeot.Co to za tvary?Proč tam kde stačí jedna linie,nacpou 4 a ještě ktomu tam strčí neco navíc aby nebylo tak ,,jednoduchý,, Klidně si můžem podívat kolem světel,na světlá,nárazníky,masky,atd.Je to prehnaný až moc,a s čistým jasným dizájnem nemá nic společního.
Jsou výjimky.Citroen C4 co se prodává deset nebo kolik let.Je až geniální.Tam je vidět,že stačí 1-2 dobře udělaná ,,čára ,,
Jsi myslím vždicky Citroen byl ten nejlepší v tomto.Peugeoty nejak to prehnali.
A pak vezmu si novinky třeba od Peugeot.Co to za tvary?Proč tam kde stačí jedna linie,nacpou 4 a ještě ktomu tam strčí neco navíc aby nebylo tak ,,jednoduchý,, Klidně si můžem podívat kolem světel,na světlá,nárazníky,masky,atd.Je to prehnaný až moc,a s čistým jasným dizájnem nemá nic společního.
Jsou výjimky.Citroen C4 co se prodává deset nebo kolik let.Je až geniální.Tam je vidět,že stačí 1-2 dobře udělaná ,,čára ,,
Jsi myslím vždicky Citroen byl ten nejlepší v tomto.Peugeoty nejak to prehnali.
Peugeot není tak odvážný co se týče designu svých aut, to Renault s Citroenem jsou více odvážnější.
Ale proč si myslíš, že Peugeoty z období milenia vypadají dnes zastarale? Třeba taková 206 má velice nadčasový design a i dnes je to pěkné auto nebo Peugeot 406 je také krasavec.
První Fabie kombi (před faceliftem) nejsou dnes žádné krasavice, lépe vybavené modely po faceliftu jsou na tom lépe, jenže to už je podstatně mladší auto. Ale i tak, žádná sláva.
Jinak souhlas, v dnešní době je mi také bližší designový směr Citroenu než Peugeotu, ale stále mě nejvíce z francouzské produkce oslovuje Renault. 😄
Ale proč si myslíš, že Peugeoty z období milenia vypadají dnes zastarale? Třeba taková 206 má velice nadčasový design a i dnes je to pěkné auto nebo Peugeot 406 je také krasavec.
První Fabie kombi (před faceliftem) nejsou dnes žádné krasavice, lépe vybavené modely po faceliftu jsou na tom lépe, jenže to už je podstatně mladší auto. Ale i tak, žádná sláva.
Jinak souhlas, v dnešní době je mi také bližší designový směr Citroenu než Peugeotu, ale stále mě nejvíce z francouzské produkce oslovuje Renault. 😄
Ale C4 už vypadá asi 3 roky jinak.. 😉 >😁
Já stema staršíma Peugeotama jsem jako stema autama co začali vyrábět Japonci na začátku 90-tých let.Zmizeli ostré hrany,krásné zaoblené tvary měli.Byla to novinka.Líbilo se mi.To samí i Peugeoty.Jenomže hodně rychle stárnou takovyhle tvary.Dnes na tihle auta čest vyjimkám,nedá se skoro podívat.Zato Fabie,konzervatívní,čistý,jasný tvary,pořád drží.
Micinka ja vím že je už nová C4 😄 Docela povedená,ale taky už trošku prehnane komplikovanej tvar.
Problém je u Peugeotu v posledných letech všeobecně,že hodně komplikujou tvary.Jakoby dizajnér nevědel přesně co vlastně chce,a tak nechá na jednom aute všechny svoje nápady.Nechci to.Renault docela jde,taky jsme měli jednu.
Myslím si že je blbá doba a vyrobci áut se snaží nečím prekvapit aby konkurenci porazili.Jinak si neumím predstavit že obyč přední maska proč už pomali musí mít tvar (třeba KIA) jakej neznal nikdo předtím ani v geometrii. 😄
Micinka ja vím že je už nová C4 😄 Docela povedená,ale taky už trošku prehnane komplikovanej tvar.
Problém je u Peugeotu v posledných letech všeobecně,že hodně komplikujou tvary.Jakoby dizajnér nevědel přesně co vlastně chce,a tak nechá na jednom aute všechny svoje nápady.Nechci to.Renault docela jde,taky jsme měli jednu.
Myslím si že je blbá doba a vyrobci áut se snaží nečím prekvapit aby konkurenci porazili.Jinak si neumím predstavit že obyč přední maska proč už pomali musí mít tvar (třeba KIA) jakej neznal nikdo předtím ani v geometrii. 😄
Porsche Touareg (i když originál od VW vypadá ještě lépe). Nejošklivější je ta zrůda od rendlíku :no:
par auticiek ktore sa mi zdaju tiez zaujimave a na ktore som si hned spomenul pri pomysleni na zaujimave "zadky" 😒br />
[odkaz] [odkaz]
[odkaz] [odkaz]
[odkaz] [odkaz]
[odkaz] [odkaz]
[odkaz]
I když Fighter zůstane v mém srdci (asi) "navždy" 😉 ¨
[odkaz]
...co se (třeba) líbí VÁM? 😉