Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
simson33
0
ale ruku na srdce, kdo by se od ní rád nenechal pokousat >😁
Pierro
0
já tedy snad ani ne. 400 koní je na tohle auto trochu moc. Dle mne jde o přemotorovanou bestii. Pokud bych volil Evo X pak tedy v standartním provedení...
T613
0
prostě řekni, že se bojíš! >😒]
Pierro
0
neřek bych že se bojím, jen říkám, že 400 koní je do Lancera trochu moc. Když půjde o speciál na závody, nemám problém, ale na silnici?? Dík ne... 😐
0
myslim, ze by mi standardna 300ps verzia tiez plne stacila, ale nemyslim, ze by FQ-400 bola premotorovana. Na Evo, ze sa da postavit na taketo vykony a bude fungovat. Dalsia vec je, ze aj tak FQ-400 je a bude podla mna len pre GBR a zvysok europy ma smolu 😉
jazva
0
ani EVO v štandarde nie je na bežné jazdenie. Je to skôr auto na víkendové blbnutie a toto bude na sakra dobré víkendové blbnutie. 😄
Tak tomuhle rozumím. Měl jsem možnost s Evo X na okruhu a občas se mi zdálo že mu výkonově něco málo chybí. Tohle by mohlo být ono. Jenže to bych si musel "skáknout" do Británie. :yes: >😁 >😒]
carmiku neblbni, 400 kobyl je přece jen trochu moc...
moc je len keď bijú... >😒]
veď by ti to vytiahlo aj sopel z nosa... >😒] k tomuto auto by mali v štandarte dávať balenie pemprsiek... >😒]
čo myslíš, koľko koní má taký jag XKR? a nudli mi to odnikiaľ nevytiahlo. 😉
v jagu sa vezieš ako pán velkomožný, ten dokáže riadiť aj tvoja milá. Ale Evo je drzek pre ostrých a zkůsených šoférov, v tejto úprave to platí dvojnásob... 😉
Věř mi, že sériovému Evo X občas opravdu pár koní a Nm chybělo. Já jsem s 400HP spokojen. Koneckonců existují i mnohem výkonější auta a nikoho to nezaráží. A Evo na to připravený podvozek rozhodně má. 😉
Samozřejmě že existují mnohem silnější auta jak Lancer a jeho 400 koníků. Obvykle jsou však již od počátku pro tento výkon stavěná. A to Lancer standartně není. O tom se s tebou budu klidně přít. Jde o firemní tunning. Nic víc, nic míň... Na okruh radost, na silnici starost. Toť můj názor. Ale možností svezení (i na té silnicí) bych asi neodolal... 😉
Ale to isté zažívaš už aj s "obyč" EVOm. Veď to auto nie je na denné jazdenie po cestách. a zvlášť nie po tých našich. Vieš si predstaviť cestu EVOm z Brna do Prahy po tých vašich krásnych schodoch čo ich voláte dialnica?! 😉
simson33
Když se nadbytek výkonu auta spojí s dostatečnou kapacitou šedé kůry mozkové tak výsledekem může být pořádná zábava, v opačném případě pak pořádný průšvih, ale tak je to s mnoha dalšími věcmi. Já bych tohle auto kvůli nadbytku výkonu nezatracoval :yes:
Naprostý souhlas. Pro někoho může být smrtící i výkon TDI. A u tohoto FQ-400 je předpoklad, že si ho nekupuje kdejaký Lojza co právě dodělal napotřetí řidičák. 😄
je šance, že se tohle auto objeví i s levostranným řízením, anebo to bude jen britsk👋japonsk👋australská záležitost??
Obávám se, že je to přesně tak jak píšeš, proto zvolili v Evropě jen Británii.
je takový problém stavět tyhle auta i s levostranným řízením??
Myslím, že technicky to problém není, zvlášť když standardní EVO je běžně i levostranné. Ale skutečné důvody proč má většina Evropy smůlu bohužel neznám.
no lacna sranda to urcite nebude a hlavne potom homologizacia. Su ludia, co v tom vedia chodit, ale...
ja som vodičák robil na druhý krát. Myslíš, že som nejaký zlý jazdec? >😒]
ja tiež. napoprvý krát som si zabudol okuliare... >😒]
odo mňa chcel policajt vedieť čo sa nachádza na stodvaciášku za brzdovým pedálom. Keďže sme mali v autoškole iba jeden a ten nemal posilovač(to chcel počuť) tak som si to o mesiac zopakoval...
jazva
nevie mi niekto povedať, či ešte v JAP platí to obmedzenie pre "ciilné" autá na max. 300HP? Je síce možné, že také niečo ani neblo, ale mám taký dojem, že niečo takéto tam mali. Ale ako som napísal, možno sa mýlim.
Nenarážíš na "gentlemanskou" dohodu na japonském trhu mezi Subaru a Mitsu?
môže byť. ja už ani neviem, kde som to čítal/počul/videl, ale niečo také mi ostalo v tom mojom malom mozočku, tak som sa spýtal. A popravde tých áut z JAP čo prekračujú túto hranicu nie je veľa, tak ma to len utvrdilo v tomto mojom dohade. 😉
Myslim, ze tam plati omezeni na 180km/h u vsech modelu. Vykon byl kdysi nastaven na max. 280HP.
Nevím jak toto "omezení" fungovalo. Zdali se jednalo o "gentlemanskou dohodu" a nebo o omezení definované zákonem.
Každopádně ať to bylo jakkoliv, tak toto omezení padlo a nyní se i v jap. začínají objevovat auta s oficiálním výkonem přiznaným výše než 300, resp. 280 HP. Viz. GT-R, IS-F, připravované LF-A a bohužel zrušený nástupce NSX.
Jen by mě zajímalo, jak to bylo v době platnosti tohoto omezení třeba s Tommy Kairou ZZ2.
A nutno ještě poznamenat že i v době platnosti jap. auta měla výkony reálně vyšší a konstruovány byli také na vyšší výkon a zjednodušeně řečeno byli továrně "přiškrceny". Proto také relativně jednoduché zvyšování výkonu u Sylvií, Skylinů, Super atd...
Každopádně ať to bylo jakkoliv, tak toto omezení padlo a nyní se i v jap. začínají objevovat auta s oficiálním výkonem přiznaným výše než 300, resp. 280 HP. Viz. GT-R, IS-F, připravované LF-A a bohužel zrušený nástupce NSX.
Jen by mě zajímalo, jak to bylo v době platnosti tohoto omezení třeba s Tommy Kairou ZZ2.
A nutno ještě poznamenat že i v době platnosti jap. auta měla výkony reálně vyšší a konstruovány byli také na vyšší výkon a zjednodušeně řečeno byli továrně "přiškrceny". Proto také relativně jednoduché zvyšování výkonu u Sylvií, Skylinů, Super atd...
jo silvia, to je auto meho srdce 😄 nadherny objekt na kvalitni tuning... ale hlavne prenadherny cumak 😄
kolmar
Tak v prvom rade vzdavam inzinierom pokolonu, litrovy vykon 200 k !!!! tak to je uz riadny masaker!!! Zviest na tom by sa nechcel len blazon (a najlepsie ten okruh samozrejme) tak a kedze sme pri okruhu tak ma napadlo porovnanie Eva X s STI by Fifth gear, nema to chybu, tak kto ma zaujem tak😒br />
[odkaz]
Typkov asi nemusim predstavovat... na konci sa skoro rozbili blazni :yes:
[odkaz]
Typkov asi nemusim predstavovat... na konci sa skoro rozbili blazni :yes:
super video mňa by zaujímalo zrovnanie evo x fq-400 s imprezou type 25 (415 hp, 0-100=3,7s) všetky ostatné lancery boli na ňu zatial slabé
Hodně, hodně dobré. Holt mistři volantu.
Obě ty auta jsou výborná. Podobných testů už bylo také nespočet a v podstatě nikdy se neprokázal reálný rozdíl v rychlosti těch aut. Vždy to byli velmi těsné souboje s naprosto minimálními rozdíly.
Takže konkrétně u těchto dvou je to jen a jen o osobních pocitech.
Obě ty auta jsou výborná. Podobných testů už bylo také nespočet a v podstatě nikdy se neprokázal reálný rozdíl v rychlosti těch aut. Vždy to byli velmi těsné souboje s naprosto minimálními rozdíly.
Takže konkrétně u těchto dvou je to jen a jen o osobních pocitech.
Dobrý video :yes: I když jsou ty auta srovnatelný, tak u Mitsubishi je navíc potřeba ocenit, že ten výkon dosáhli z motoru o objemu 2 litry!!!
Zdravim chalani, tak dik za pochvalu, preto som to tu dal, lebo to naozaj nema chybu a soferske umenie tychto Panov je :yes😒br />
No to ani zdaleka neni od nich naj!!! ja povazujem za naj test M3 vs. IS-F, ten bol pekny, no blbnutie na zaver v osobitnom vydeu vam davam pod clankom, proste dych beruce blaznenie s neskutocnou lahkostou😒br />
[odkaz]
No to ani zdaleka neni od nich naj!!! ja povazujem za naj test M3 vs. IS-F, ten bol pekny, no blbnutie na zaver v osobitnom vydeu vam davam pod clankom, proste dych beruce blaznenie s neskutocnou lahkostou😒br />
[odkaz]
hahahahaha kraaaaasne video 😊)))))))))))))))) :yes:
Diky, ja viem :-! len skoda, ze chalani uz tuto diskusiu nesleduju... no nic, dam nabuduce niekde pod lexus alebo bmw 😄
PS: kratko som prebehol tojeho passata a davan ti :yes: ja ich nemam rad, a vela ludi ich slepo chvali, to pred cim ich varujem si mi potvrdil!!! neni to spolahlive vozenie.
Nemas skusenosti z tdi 96/85 kW kamos chce sharan/alhabru doviest, (on nema taky odpor k VW ako ja) len sa bojim tych motorov... ale budis...
PS: kratko som prebehol tojeho passata a davan ti :yes: ja ich nemam rad, a vela ludi ich slepo chvali, to pred cim ich varujem si mi potvrdil!!! neni to spolahlive vozenie.
Nemas skusenosti z tdi 96/85 kW kamos chce sharan/alhabru doviest, (on nema taky odpor k VW ako ja) len sa bojim tych motorov... ale budis...
pe3k
neviem ale FQ400 nie je ziadna novinka.. evo IX malo tiez 400 koni a dalo sa.. teda dalo ako dalo... v meste nepouzitelne lebo k tomu aby sa rozbehlo potrevalo roztocit turbo take auto do 2000 otacok skoro neslo 😊)) na druhu stranu v otackach to bol blazon 😄 ... 400 koni vela malo... ved to zalezi na vodicovi nie je to vobec vela.. ved je to 4-kolka a evo to urcite zvlada.. kamarat ma v eve IX 430 koni a jazdi mu to v pohode... chodi na nom do prace 😄
osobne by som chcel take auto mat na vikendy.. alebo na nocne blaznenie 😄 .... dufam ze sa bude predavat aj v europe 😄
osobne by som chcel take auto mat na vikendy.. alebo na nocne blaznenie 😄 .... dufam ze sa bude predavat aj v europe 😄