Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen vyrobil 30 milionů Golfů, prodeje rostou

43 komentářů

white label
Jj, skvěle napsáno! :yes:
_MT_
Pěkné.
Musis
Nieco na tom bude ze im to tak ide, my mame doma 6. a po novom aj 7. generaciu a tie auta su paradne podla mna, ked si niekto kupi highline s automatom a popripade aj LEDkovymi svetlami tak ma neskutocne krasne a pohodlne auto, nic viac nepotrebuje a nic viac sa v skutocnosti ani do auta snad neda dat, ostatne veci su uz len prkotinky co clovek nepotrebuje alebo nevyuzije
Jaros71
Kecy..je naopak dost pěknej.. 😉
Jaros71
:yes: :yes:
Nový Golf se opravdu povedl.. 😉
A verze Variant je taky moc pěkná. 😄
Konečně!
Makovnik
Je to tak, napr. toto je Giugiaro a je to priserne [odkaz] >😁
Niekde na polceste je Golf, aj to len ver. 1.
donPedro
:yes: 😄
Ham.
😄 :yes:
Bud
Ne jen že je to krásné, ale v posledních větách i pravdivé - možná se spolu ještě setkáme. Nikdy neříkej: "nikdy". Jde vidět, že jsi ve své kůži a zase "doma" v plné své parádě. 😄 :yes:
white label
Hodně Dobré!! :yes: :yes:
woody-alien
Jmenuji se Golf. Volkswagen Golf. A jsem úspěšný. Už po sedm generací. Mí konkurenti mění jména, mění slovník, mění šat - ale co naplat, to mé jméno se stalo symbolem třídy. Nemusím se vám líbit, nemusíte mě chtít - třeba máte rádi výstřednost, třeba vám na mě něco chybí, třeba vám něco nemůžu nabídnout. Nezlobím se proto na vás. Stačí mi jediné. Respekt. Nic víc nežádám a nic míň nepřijmu. Zasloužím si ho. Neříkejme si sbohem, možná se spolu ještě setkáme. Tak jako milióny jiných před vámi. Takže nashledanou. 😉
white label
A nejen pera, ale i "péra"! >😒]
Jasně, nic neplatí úplně obecně... 😉
_MT_
Když použiješ čísla od Fordu, tak ano. 😉 Počítali trošku selektivně.
_MT_
To jsou zase řeči. Skutečně to někdo z vedení VW prohlásil, nebo jde jen o výplod fantasie redakce? Pokud jde o rok 2018, to je dlouhodobý plán. Při dnešním stavu trhu těžko říct, jak je reálný. Protože jde o celosvětové prodeje, ohromným faktorem jsou tu čínské automobilky, které jsou slušně zaháčkované na rozvojových trzích. Ty mohou z nenadání vyskočit hodně vysoko.
_MT_
>😒] Krásně ti nahrál, ale pravda je, že ne všechno z italského pera je krásné.
white label
Pro ty, co chtějí navíc i tu "radost", je tu Golf GTI (případně pro "ropákomilce" GTD).

[odkaz]
jossalito
Tak máš jinej vkus.

Za mne mohu říct, Golf je špičkový zvenku (ano, já mohu tuhle nudnou eleganci), interiér z hlediska ergonomie, prostoru, zpracování a použitých materiálů je perfektní. Jízdně taktéž špička. Já zatím nenašel auto (mainstream), které by mělo vlastnosti takto dokonale vyvážené a ještě na tak vysokém standardu. V tomhle autě, bych se (já), rozhodně nenudil a už vůbec bych jeho koupě nelitoval, to by spíš hrozilo u jeho konkurence.
chrudoš
Jo, povedený je, o to nic, nicméně je to takové nemastné neslané, a když už chci auto pro sebe (a na dýl než jen 3 roky), chci z něj mít radost, což se tady jaksi nekoná.
jossalito
G7 je povedený celý, se vším, je to špičkový produkt. Chápu, že designem třeba někoho neosloví, ale to už tak bývá. Jeden z mála, kdo mu může v mainstreamu konkurovat je Focus, ale i tam je designový problém a to naprosto opačného rázu. 😉
Saab
Ještě pro porovnání prodeje v Číně za 1-4/2013

Ford Focus - 126.853 (+ 114😖
VW Jetta - 80.506 (+ 7😖
VW Bora - 73.788 (+ 2😖
Chevrolet Cruze - 70.880 (- 9😖
Hyundai Elantra Langdong - 69.431 (nové auto, loni se neprodávalo)
Hyundai Elantra Yuedong - 68.181 (+ 9😖
Škoda Octavia - 45.722 (- 3😖
Toyota Corolla - 45.634 (- 22😖
Toyota Corolla EX - 44.607 (+ 0😖
VW Golf - 36.702 (+ 2😖
Peugeot 308 - 28.430 (+ 28😖
Honda Civic - 20.399 (- 42😖
Mazda3 Xingcheng - 12.478 (- 35😖
Hyundai Elantra - 10.393 (- 69😖
Saab
A nebylo by lepší srovnání za delší období ? Ony prodeje v květnu možná vzrostly, ale když se podívám na statistiku prodejů v USA za 1-5/2013, tak prodeje VW klesly o 0,1 %
Výsledky jsou tyto (USA 1-5/2013)

VW Jetta - 66.483 (- 4😖
VW Passat - 45.245 (+ 1😖
VW Beetle - 17.407 (+ 79😖
VW Golf - 14.182 (- 15😖
VW Tiguan - 13.074 (+ 8😖
VW CC - 7.034 (+ 2😖
VW Touareg - 3.688 (- 1😖
VW Eos - 2.011 (- 32😖
VW Routan - 711 (- 82😖

Golf to s dotažením Corolly bude mít hodně těžké, protože jeho tahounem je Evropa kde se loni prodalo 441.641 Golfů z celkových 750.466, tedy v Evropě se prodá 59 % všech Golfů. V USA jsou jeho prodeje zanedbatelné, tam je tahounem VW Jetta (američani jsou sedanofilové, na hatchbacky je Evropa).
Golf může zachránit jedině Čína, ale ne USA, ostatně v USA 1-5/2013 to vypadá v této třídě takto😒br />
Toyota Corolla - 132.514 (+ 6😖
Honda Civic - 128.980 (- 4😖
Ford Focus - 111.641 (+ 1😖
Hyundai Elantra - 104.081 (+ 30😖
Chevrolet Cruze - 100.818 (+ 6😖
VW Jetta - 66.483 (- 4😖
Mazda 3 - 45.135 (- 11😖
VW Golf - 14.182 (- 15😖
IPace
při cislovce 2101 za den a 39 letech do 30micu schazi cca 93 tisic kusu, tedy ta veta muze bejt vpodstate pravdou, leda by se po svete poflakovalo 93 tisíc kousku Golfu které nebyli ještě prodane 😄
guze
Hezky pěkně :yes: >😒]
J4K
Citace pana re-doktora: "Vzhledem k tomu, že Golf se vyrábí 39 let, připadá na každý den více než 2.100 prodaných automobilů. " To je strašnej blábol - leda že by ten bílej, co právě sjel z linky s pořadovým číslem 30 000 000 byl už rovnou také prodanej, pak se mu tímto omlouvám, jako celé redakci místního Blesku. 😲
miromen
Zde je krásně vidět jak je Japonsko daleko od Italie. >😒]
Jinak pěkný sestřel. :yes:
3_diamanty
mozne to je... ja som cerpal z tejto tabulky pod clankom a tu je prva corolla😒br />
[odkaz]

vsade sa pise inak..... ale rozhodne golf corollu nedobehne ani nahodou to nehrozi ani o 100 rokov
white label
Jistě, ne náhodou pochází design Golfu z Itálie... 😲 😉
A teď si představ ty designové "úchyláky", kteří ujíždí třeba na designu nových Hond, jako je např. aktuální Civic. Většina z nich jsou pochopitelně senioři s oční únavou/vadou... 😲 :😉 >😒]
iudex
No ja mám info, že celosvetovo najpredávanejším autom je Focus (resp. bol za r. 2012).
miromen
Souhlas. Navíc Golf je pro některou konkurenci v určitých oblastech inspiraci.
Golf je prostě v nižší střední velký pojem a konkurence marně hledá jak na něj.
3_diamanty
v sucasnosti aj elantra predava viac aut na svete ako golf... chapes ze asi preto nema chut na nejake ody 😉 ja sa mu ani necudujem 😉
PeterLuk
Čakal som dvojstranovú ódu a ty len troch smajlíkov >😒]
PeterLuk
Tak to je... :yes:
3_diamanty
asi tak suhlas 😉

golf corollu nikdy nedobehne... to skor focus dobehne golfa 😉
GTI
:yes: :-! :-!
donPedro
Ono to s tím největším výrobcem/prodejem je to takové to, s prominutím, poměřování si pindíků. Je jednak jasné že někdo musí býti v nějakém daném časovém bodě největší, druhak že cesta z vrcholu jest jen a pouze jedna, a to dolů. Co jest ale faktem nepopiratelným je to že VW Golfem vytvořil třídu a po 7 generací neměl (a nemá ani teď) důvod na jeho koncepci cokoliv měnit. A žádný z konkurentů s ním za tu dobu nestačil držet krok. No a to je, ať už si o tom myslí kdo chce co chce, nepopíratelný úspěch.
Choochoo
Kluci neblbnete, nadherny design je treba z italie, v nemecku se jen faceliftuje prumerny design. Neujizdis jeste na necem jinem nez na golfu??? 😉 >😁
Choochoo
No popravde je to zas bidne PR od vw. Na Corollu ztraci 25% a ze by byl Golf kazdy rok nejprodavanejsi model nizsi stredni take nehrozi. Cekal jsem tak milion, max dva rozdil, ale 9? To je k pousmani. Na zaver se nezapomnelo dodat, ze vw CHCE(to zboznuju) byt nejvetsim vyrobcem v roce 2018 >😒]
Bud
Nevím, jakou výbavu jsi viděl, nebo jestli vypadají skoro všechny steně, ale já ho viděl na živo a když jsem k němu přijížděl, tak se mi hodně líbil, byl v černé metalíze a když jsem viděl vnitřek a ty sedačky, bomba. Ale neměl jsem si možnost do něho sednout a projet se, takže až budu mít možnost, nevím, jestli to bombou zůstane. >😁 Jinak nudný interiér nemám taky rád a nechci v takovém autě trávit čas. Otázka je, jestli je ve všech výbavách podobný a pokud ano, tak máme asi jiný vkus.
chrudoš
Tak já byl třeba nepříjemně překvapený oproti fotkám, na G7 jsem se těšil a pak v reálu...nuda ;-\ ale bohapustá nuda, interiér povedený, to jo, ale nějak bych z něj radost neměl ;-\
3_diamanty
ako chce golf zosadit corollu z tronu najpredavanejsieho auta sveta ked celosvetovo predava rocne polovicu z toho co corolla... to sa mi nejakejo nezda 😉

corolla z roka na rok golfu uteka 😉
Bud
Je to tak. Golf sedmé generace je nádherný. Líbí se mi ze všech dosavadních Golfů nejvíc. Doufám, že se brzo neokouká, tak jak to s pěkným designem často bývá. Ovšem nemám na mysli jen design, interiér je taky šik. 😉
donPedro
Tož z fotografie k čánku jest to patrno. 7 stupňů evoluce, prostě trefa. Můžeme si o tom myslet co chceme, nemusíme s tím souhlasit, nemusí se nam to ani líbit, ale to je asi tak všecko co s tím můžeme dělat. VW má prostě a jednoduše s Golfem stále sukces. A tak se dá dnes říci jedině bravo VW :yes: bravo Golf :yes: Tož tak.
flyboyeda
tomu se říká Busines