Ekonomika
Mercedes-Benz S po faceliftu: Základní provedení za 2,022 mil. Kč, hybrid za 2,296 mil. Kč
38 komentářů
To s tím 15 kW hybridem s příplatkem za 200 klacků si dělají srandu? Lexus si třeba příplatek za "hybrid" bere taky, ale strká tam elektromotor o výkonu cca. 150 kW, který pak při akceleraci funguje pocitově jako dvojité turbo - kdo se svezl, ví o čem mluvím.
Takže u Lexusu si připlácím především za výkon a menší spotřeba je jaksi příjemný "vedlejší efekt".
Ale tady? Pokud budu tak zelenej, že opravdu vypláznu 200k Kč navíc, tak teoretická optimistická návratnost pouze na spotřebě paliva je přes 200k km. Který z budoucích majitelů těchto vozů bude takto smýšlet? Dokud u této kategorie vozů nenabídne hybridní pohon něco navíc (pořádnou dávku výkonu jako u GS, RX a LS u Lexusu), tak jen kvůli menší spotřebě do toho nikdo nepůjde.
Takže u Lexusu si připlácím především za výkon a menší spotřeba je jaksi příjemný "vedlejší efekt".
Ale tady? Pokud budu tak zelenej, že opravdu vypláznu 200k Kč navíc, tak teoretická optimistická návratnost pouze na spotřebě paliva je přes 200k km. Který z budoucích majitelů těchto vozů bude takto smýšlet? Dokud u této kategorie vozů nenabídne hybridní pohon něco navíc (pořádnou dávku výkonu jako u GS, RX a LS u Lexusu), tak jen kvůli menší spotřebě do toho nikdo nepůjde.
Kdo si takový auto kupuje kvůli spotřebě, nebo nějaký návratnosti? Je to hybrid, takže jsi "IN" a to stačí.
No právě! Kvůli spotřebě nebo kvůli návratnosti to nikdo nekoupí. A ani kvůli IN. Tato skupina zákazníků není tak snadno ovlivnitelná jako ostatní. Pokud by totiž opravdu chtěli být IN (tj. chovat se ekologicky), tak si nebudou kupovat tohle, ale menší auto, jehož výroba stálo menší ekologickou stopu než takto velký Mercedes. 😄
Kez by finale vzpadalo prave takto 😉
[odkaz]
[odkaz]
bože to je vošklivý... 8-s
Sundej si ty olympijsky brejle 😃)
a tobě Pájo, tobě se ta pouťová kreace vážně líbí??? :😉
Ta BMW a F urcite, Lambo je agresivni 😉
Já měl na mysli to BMW... na obrázku vypydá obludně. Z Lamba je vidět akorát tak zadek připomínající vosu a Féro jak parodie na F40... No nějak tomu asi nerozumím. Těmhle kreacím na chuť asi nepřijdu...
jj, to bmw je pěkná obludnost
Podívej se na sebe, ty nádivo!
Prpboha, to BMW mi připomíná sysla v důchodovém věku >😁 ... Ferrari zase hadí hlavu 8-s
To Lambo z nich vychází ještě jako morální vítěž >😁
To Lambo z nich vychází ještě jako morální vítěž >😁
Jinak s tou 7ou - tam bych to videl na malinke pokulhani s historii, ale pokud budu tvrdit, ze S-class je kral tridy a 7-ma kralovna, tak to by myslim slo 😄
Co se tyce Jaguaru - rikal jsem si co se asi stane s mysli zakazniku kdyz zjisti ze tahle luxusni znacka patri Indum a podle poctu XF, ktera potkavam vsude kolem tak to je zrejme vsem jedno - 1) Jagu by byla skoda 2)dava mi to nadeji pokud dopadne ten pekelny deal skandinavcu s Geely 😉
Ad limuziny - nejak nemuzu nikde najit porovnani prodeju v EU - skdoa zajiimave by to mohlo byt
S Audi zkusenost vpredu i vzadu - po technologicke strance neni co vytknout - jak jiz jsem zminoval 😉
A tu sa neda absolutne povedat, ze ten, alebo onen je lepsi, vsetci traja su spicka a je, len na klientovi k akej znacke viac inklinuje a ake vlastnosti dava na prva miesto. 😉